Anne Hjernøe

Anne Hjernøe

Anne Hjernøe har igennem de sidste mange år arbejdet med mad på alle niveauer. Hun har udgivet et par børnebøger…

Læs mere
Book Anne

Anne Hjernøe har igennem de sidste mange år arbejdet med mad på alle niveauer. Hun har udgivet et par børnebøger samt et hav af kogebøger om blandt andet salater, grøn mad, grill, syltning, kryddersnaps, tapas, mad mod kræft og så alle de velkendte små retter fra hele verden. Igennem de sidste 10 år har Anne været vært på over 100 tv-programmer fra både nær og fjern. Hun har lavet tv både fra sit eget køkken, samt fra Spanien og New York. Sammen med sin rejsemakker tv-journalisten Anders Agger, har hun også lavet et væld af temalørdage fra det smukke danske sommerland, samt fra De Vestindiske øer, Island, Bosnien, Vietnam, Iran, Tyrkiet, USA mm.

Udover kogebøger og tv laver Anne også fødevareudvikling og arbejder som fødevarekonsulent. Anne Hjernøe er uddannet indenfor pædagogik, journalistik, kommunikation og retorik. Hun har sin egen virksomhed AnneMad ApS. hvor hun udover arbejdet med tv-produktion, kogebøger og fødevareudvikling, også laver gastronomiske rejser, foredrag, workshops og undervisning.

OBS: Ved brug af foto skal fotograf Winnie Methmann nævnes.

Anne Hjernøe har senest udgivet bogen “Annes salater – 111 sunde salater der gør dig let og mæt”.

Om bogen:

Få ny inspiration til sommerens – og resten af årets – salater med en sund og grøn smags- og farveeksplosion på middagsbordet.

Der er sket meget på salatfronten, siden Anne Hjernøe for otte år siden udgav sin store bestseller Sunde salater. Salater er stadig noget af det mest lette, lækre og sunde, man kan spise, og derfor fylder de i dag mere end nogensinde i den danske kost. Vi er alle sammen blevet mere bevidste om, hvor vigtigt det er at spise mere grønt og samtidig skære ned på kødet, og vi er blevet bedre til at udnytte grøntsagerne og få mest mulig smag ud af dem.

I denne bog giver Anne sine læsere ny inspiration til 111 nye, skønne salater, der kan bruges som hele måltider, som tilbehør eller som en ud af flere salater med godt brød og dip til, når man er nogle stykker om bordet. Det er 111 sunde salater, der gør én let og mæt. Anne kalder selv salaterne en opdateret version 2.0. Dels er der kommet mange nye råvarer og smagssammensætninger til, og dels afspejler salaterne, at vi alle skal tænke meget mere grønt ift. miljø, klima og dyrevelfærd. Bogen har derfor også fokus på planteproteiner, så mange af salaterne dels er mere mættende og dels er en god kilde til protein som alternativ til kød. Der er dog også stadig salatopskrifter med kylling, kød og fisk, for kun få af os lever 100 procent vegetarisk – men der er mindre i end tidligere. Anne viser desuden, hvordan man også bruger nogle af de nye produkter, der er kommet frem, som Ingrid-ærter, seitan og plantestykker. Salaterne er en eksplosion af smag og farver og spændende råvarekombinationer. Bogen indeholder samtidig opskrifter på skønne dip og dressinger, masser af sprød topping samt det gode brød til salaterne, herunder også supervelsmagende glutenfri alternativer.

Foredrag af Anne Hjernøe:

Foredrag 1: Stærk overgang – Om tiden midt i livet
Der er ligeså mange forskellige måder at være i overgangsalderen på, som der er kvinder i verden. Men alligevel er der mange fællesnævnere som kan lære os hvordan vi gøre tiden midt i livet, lettere at være i og håndtere.

I foredraget hører du Annes egen historie om, hvordan hun selv er påvirket af hormonerne der forlader kroppen. Du hører lærerige statements fra kvinder i overgangsalderen, og der vil være fokus på mad, søvn, træning, vægt, sex, kosttilskud og hormoner. Samt alle de andre vigtige ting der kan sikre dig en god overgang.

I dette personlige og underholdende foredrag, gør Anne Hjernøe også op med de tabuer som overgangsalderen altid har været forbundet med. Vi skal tale om tingene, få dem frem i lyset og vende dem med vores veninder. Kommunikation er vejen frem og ind imellem har vi bare brug for at grine lidt af det hele, og dele vores historier om blod, sved og tårer.

  • Så trænger du til inspiration til at komme godt igennem overgangsalderen?
  • Til at stå stærkere midt i livet?
  • Til at få styr på vægt, mad & mæthed?
  • Få hjælp til selvhjælp?
  • Få inspiration til at finde ud af hvem du er og hvad du skal bruge resten af livet til?
  • Lære at fokusere på de gode ting?
  • Få oplyst hvor , hvordan & hvornår du skal søge hjælp udefra?
  • Få tips & tricks til at komme godt gennem overgangsalderen?

Så er det her det sker, for overgangsalderen skal være en overgang og ikke din undergang!

Foredrag 2: Slank, sund & stærk
Vil du gerne have inspiration til en sundere og stærkere hverdag?
Vil du blive bedre til at få smagen ind i dit måltid, så du bliver ordentlig mæt?
Vil du have tips, tricks og idéer til at komme af med de overskydende, flæskepuder?
Begynder slidgigten at gnave lidt i knæene?

I dette meget personlige og underholdende foredrag fortæller Anne Hjernøe om, hvordan hun selv slap af med de overflødige kilo, der havde sneget sig på efter nogle travle år, i madens tjeneste. Her er ingen løftede pegefingre, men plads til alle der drømmer om et sundere og lettere liv. Der vil være fokus på:

  • Smag/grundsmage & smagsoptimering af måltidet
  • Vigtigheden af måltidets- og råvarernes konsistens
  • Måltidssammensætninger
  • Brug af råvarer, sæsonens grønt, fisk & kød
  • Motivationsfaktorer
  • Hvordan man får balance i sin hverdag, uden at sige nej til alt det sjove
  • Tips & tricks
  • Og plads til alle de spørgsmål du vil stille

Foredraget kan kombineres med et par smagsprøver, hvis faciliteterne er til det.

Foredrag 3: Skru op for livskvaliteten med Anne Hjernøe
Trænger du til at få inspiration til en stærkere, lettere, sjovere og mættere hverdag? Vil du gerne blive bedre til at bruge grundsmagene i maden, så den smager af mere og du bliver ordentlig mæt? Mangler du input til, hvordan du bruger råvarerne bedst og laver dine rester om til nye lækre måltider?

I dette personlige og underholdende foredrag får du alle Anne Hjernøes egne tips & tricks til at træffe de gode valg, og fortællingen om hvordan hun selv fik de gode vaner & systemer helt på plads. Hun fortælle også om, hvordan sæsonens råvarer skaber variation i maden, og hvordan man ved hjælp af den rigtige mad får energien til at blomstre.

Her er ingen løftede pegefingre, men plads til alle der gerne vil have begejstring og balance i livet, for i et godt liv skal der også være plads til rødvin og chokolade.

Efter foredraget er der plads til alle de spørgsmål du gerne vil stille.

Foredrag 4: Undgå at falde i slikskålen – Sådan bliver du bedre til at træffe de sunde valg
Står du også i køkkenet efter middagssmaden, og leder efter noget sødt eller salt? Føler du, at du trænger til noget udefinerbart, måske chokolade, kage eller chips? Er du egentlig mæt, men alligevel mangler der noget? Det kan afhjælpes med et par meget enkle greb. I dette foredrag får du gode tricks, tips og idéer til, hvordan du undgår at falde i slikskålen efter maden. Kombineret med en spændende og humoristisk indføring i brugen af sæsonens råvarer og gode lokale produkter, bliver det hele krydret med et lille drys økologi. Du vil også høre fortællinger fra Annes arbejde med kogebøger og fødevareudvikling, samt om hvordan en tv- produktion bliver til. Foredraget varer ca. 45-60 minutter, hvorefter er der plads og tid til spørgsmål. Der kan særskilt træffes aftale om smagsprøver under foredraget.

Foredrag 5: Bag om en tv-produktion
De fleste kender sikkert Anne Hjernøe fra de mere end hundrede tv-programmer hun har medvirket i, fra hele verden. Men hvordan laver man en tv produktion fra start til slut? Hvem får alle de gode idéer, og hvordan fører man dem ud i livet? Hvordan er det at arbejde og bo, så tæt på sit hold, på den anden side af jorden. Anne fortæller råt for usødet om serier som Frilandshaven, AnneMad og temalørdagene med Anders Agger. Du kommer til at høre fortællinger om de døre der åbnede sig i Iran, Vietnam og Bosnien, om benspænd og ”overfrakker” og ikke mindst om spiselige insekter, levende, flåede frøer og tilberedningen af tekstikler.
Foredraget varer ca. 45-60 minutter, hvorefter er der plads og tid til spørgsmål.

Foredrag med Anne Hjernøe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular