Anne Hjernøe har igennem de sidste mange år arbejdet med mad på alle niveauer. Hun har udgivet et par børnebøger samt et hav af kogebøger om blandt andet salater, grøn mad, grill, syltning, kryddersnaps, tapas, mad mod kræft og så alle de velkendte små retter fra hele verden. Igennem de sidste 10 år har Anne været vært på over 100 tv-programmer fra både nær og fjern. Hun har lavet tv både fra sit eget køkken, samt fra Spanien og New York. Sammen med sin rejsemakker tv-journalisten Anders Agger, har hun også lavet et væld af temalørdage fra det smukke danske sommerland, samt fra De Vestindiske øer, Island, Bosnien, Vietnam, Iran, Tyrkiet, USA mm.
Udover kogebøger og tv laver Anne også fødevareudvikling og arbejder som fødevarekonsulent. Anne Hjernøe er uddannet indenfor pædagogik, journalistik, kommunikation og retorik. Hun har sin egen virksomhed AnneMad ApS. hvor hun udover arbejdet med tv-produktion, kogebøger og fødevareudvikling, også laver gastronomiske rejser, foredrag, workshops og undervisning.
OBS: Ved brug af foto skal fotograf Winnie Methmann nævnes.
Anne Hjernøe har senest udgivet bogen “Stå stærkt – sådan passer du på dig selv” (august, 2024).
Foredrag af Anne Hjernøe:
Foredrag 1: Foredraget Stå Stærkt – Sådan passer du bedst på dig selv
Trænger du til mere energi, glæde, ro og balance i dit liv? Til at få dine depoter fyldt op, styrke dig selv og blive bedre til at mærke, hvad du har lyst til og brug for? Føler du dig ind imellem så presset, fortravlet og overvældet at du har svært ved at holde fokus og koncentrere dig? Heldigvis er der hjælp at hente.
Med udgangspunkt i sin egen historie om at være tæt på stress, fortælle Anne Hjernøe om hvad det er der sker i hjernen og kroppen , når stresshormonerne banker på, og hvordan vi bedst muligt håndterer en travl hverdag, uden at bukke under.
400.000 danskere er syge med stress, og der er alarmerende meldinger alle steder fra, om dårlig trivsel blandt både børn, unge og voksne. Det vil Anne Hjernøe med sin bog Stå Stærkt samt dette foredrag, gerne være med til at forebygge. For stress kan invaliderer dig og gøre dig syg i årevis, hvis ikke du får taget ordentlig fat om årsagen, og får gjort noget ved det der vælter dig.
I foredraget får du gode råd og vejledning, men også konkrete øvelser og inspiration til, hvordan du kan passe bedst muligt på dig selv, så du holder balancen i en verden, hvor det hele bare går hurtigere og hurtigere.
Foredrag 2: Stærk overgang – Om tiden midt i livet
Der er ligeså mange forskellige måder at være i overgangsalderen på, som der er kvinder i verden. Men alligevel er der mange fællesnævnere som kan lære os hvordan vi gøre tiden midt i livet, lettere at være i og håndtere.
I foredraget hører du Annes egen historie om, hvordan hun selv er påvirket af hormonerne der forlader kroppen. Du hører lærerige statements fra kvinder i overgangsalderen, og der vil være fokus på mad, søvn, træning, vægt, sex, kosttilskud og hormoner. Samt alle de andre vigtige ting der kan sikre dig en god overgang.
I dette personlige og underholdende foredrag, gør Anne Hjernøe også op med de tabuer som overgangsalderen altid har været forbundet med. Vi skal tale om tingene, få dem frem i lyset og vende dem med vores veninder. Kommunikation er vejen frem og ind imellem har vi bare brug for at grine lidt af det hele, og dele vores historier om blod, sved og tårer.
- Så trænger du til inspiration til at komme godt igennem overgangsalderen?
- Til at stå stærkere midt i livet?
- Til at få styr på vægt, mad & mæthed?
- Få hjælp til selvhjælp?
- Få inspiration til at finde ud af hvem du er og hvad du skal bruge resten af livet til?
- Lære at fokusere på de gode ting?
- Få oplyst hvor , hvordan & hvornår du skal søge hjælp udefra?
- Få tips & tricks til at komme godt gennem overgangsalderen?
Så er det her det sker, for overgangsalderen skal være en overgang og ikke din undergang!
Foredrag 3: Slank, sund & stærk
Vil du gerne have inspiration til en sundere og stærkere hverdag?
Vil du blive bedre til at få smagen ind i dit måltid, så du bliver ordentlig mæt?
Vil du have tips, tricks og idéer til at komme af med de overskydende, flæskepuder?
Begynder slidgigten at gnave lidt i knæene?
I dette meget personlige og underholdende foredrag fortæller Anne Hjernøe om, hvordan hun selv slap af med de overflødige kilo, der havde sneget sig på efter nogle travle år, i madens tjeneste. Her er ingen løftede pegefingre, men plads til alle der drømmer om et sundere og lettere liv. Der vil være fokus på:
- Smag/grundsmage & smagsoptimering af måltidet
- Vigtigheden af måltidets- og råvarernes konsistens
- Måltidssammensætninger
- Brug af råvarer, sæsonens grønt, fisk & kød
- Motivationsfaktorer
- Hvordan man får balance i sin hverdag, uden at sige nej til alt det sjove
- Tips & tricks
- Og plads til alle de spørgsmål du vil stille
Foredraget kan kombineres med et par smagsprøver, hvis faciliteterne er til det.
Foredrag 4: Skru op for livskvaliteten med Anne Hjernøe
Trænger du til at få inspiration til en stærkere, lettere, sjovere og mættere hverdag? Vil du gerne blive bedre til at bruge grundsmagene i maden, så den smager af mere og du bliver ordentlig mæt? Mangler du input til, hvordan du bruger råvarerne bedst og laver dine rester om til nye lækre måltider?
I dette personlige og underholdende foredrag får du alle Anne Hjernøes egne tips & tricks til at træffe de gode valg, og fortællingen om hvordan hun selv fik de gode vaner & systemer helt på plads. Hun fortælle også om, hvordan sæsonens råvarer skaber variation i maden, og hvordan man ved hjælp af den rigtige mad får energien til at blomstre.
Her er ingen løftede pegefingre, men plads til alle der gerne vil have begejstring og balance i livet, for i et godt liv skal der også være plads til rødvin og chokolade.
Efter foredraget er der plads til alle de spørgsmål du gerne vil stille.
Foredrag 5: Undgå at falde i slikskålen – Sådan bliver du bedre til at træffe de sunde valg
Står du også i køkkenet efter middagssmaden, og leder efter noget sødt eller salt? Føler du, at du trænger til noget udefinerbart, måske chokolade, kage eller chips? Er du egentlig mæt, men alligevel mangler der noget? Det kan afhjælpes med et par meget enkle greb. I dette foredrag får du gode tricks, tips og idéer til, hvordan du undgår at falde i slikskålen efter maden. Kombineret med en spændende og humoristisk indføring i brugen af sæsonens råvarer og gode lokale produkter, bliver det hele krydret med et lille drys økologi. Du vil også høre fortællinger fra Annes arbejde med kogebøger og fødevareudvikling, samt om hvordan en tv- produktion bliver til. Foredraget varer ca. 45-60 minutter, hvorefter er der plads og tid til spørgsmål. Der kan særskilt træffes aftale om smagsprøver under foredraget.
Foredrag 6: Bag om en tv-produktion
De fleste kender sikkert Anne Hjernøe fra de mere end hundrede tv-programmer hun har medvirket i, fra hele verden. Men hvordan laver man en tv produktion fra start til slut? Hvem får alle de gode idéer, og hvordan fører man dem ud i livet? Hvordan er det at arbejde og bo, så tæt på sit hold, på den anden side af jorden. Anne fortæller råt for usødet om serier som Frilandshaven, AnneMad og temalørdagene med Anders Agger. Du kommer til at høre fortællinger om de døre der åbnede sig i Iran, Vietnam og Bosnien, om benspænd og ”overfrakker” og ikke mindst om spiselige insekter, levende, flåede frøer og tilberedningen af tekstikler.
Foredraget varer ca. 45-60 minutter, hvorefter er der plads og tid til spørgsmål.
Foredrag med Anne Hjernøe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.