Annette K. Nielsen

Annette K. Nielsen

Annette K. Nielsen er aktuel med den populærvidenskabelige bog Med på en lytter - en rejse i lytningens univers,…

Læs mere
Book Annette

Annette K. Nielsen er aktuel med den populærvidenskabelige bog Med på en lytter – en rejse i lytningens univers, der udkom den 27. april 2022 på International Noise Awareness Day. Bogen er en personlig og perspektivrig bog om lydenes videnskab og kunsten at lytte. Den er skrevet i samarbejde med Annettes hustru, forfatter Leonora Christina Skov.

Annette K. Nielsen er videnskabsjournalist ved bl.a. Weekendavisen. Hun har en fortid som studievært på Faglitteratur på P1, TV2Øst og ScansatTV3 i London. Af uddannelse er hun mag.art. i litteraturvidenskab. Hun er født i Zimbabwe, opvokset i USA, Canada og Thailand og bosiddende på Frederiksberg.

Forfatteraften med udgangspunkt i den populærvidenskabelige bog Med på en lytter – en rejse i lytningens univers.

Om lydenes videnskab og kunsten at lytte

Videnskabsjournalist Annette K. Nielsen er lydfølsom ligesom 20-40% af befolkningen og følte sig tit begrænset af uønskede lyde, indtil hun lavede et eksperiment, der strakte sig over et år og forandrede hendes liv: Hun lagde ørepropperne på hylden og holdt op med at høre radio og podcasts for i stedet at lytte opmærksomt til verden omkring sig. For verden er også fyldt med vidunderlige og overraskende lyde. Det skriver hun om i den populærvidenskabelige bog Med på en lytter – en rejse i lytningens univers (2022).

Verden larmer mere og mere, og støjen stresser både mennesker og dyr. Trafikstøj giver hjertekarsygdomme, fedme og diabetes og spiller måske også en rolle for udvikling af demenssygdomme. Over 35 procent af beboere i etagebyggeri er generet af nabostøj, og omkring 70 procent af alle nabostøjkonflikter er relateret til støj. Nogle forskere og eksperter mener ligefrem, der er tale om en krise i lytning i vores samfund. Hvis der skal skrues ned for de skadelige støjniveauer, skal vi alle blive bedre til at lytte. Annette K. Nielsen har talt med over 20 danske og udenlandske topforskere og professionelle aktører, der med vidt forskellige afsæt beskæftiger sig med lytning og lyd. Det gælder for eksempel trafik- og nabostøjforskere, hval-, flagermus-, fugle- og frøforskere, lydbrandingeksperter og sansehistorikere.

I foredraget deler Annette gavmildt ud af alle de overraskende indsigter, forskerne har bibragt hende, og giver konkrete eksempler på, hvordan vi kan træne vores hørelse og blive mere lydopmærksomme. Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.

Foredrag med Annette K. Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

”Annette K. Nielsen rapporterer fra lydforskningens verden med bredde, viden og litterært nærvær.”
WEEKENDAVISEN

“En letlæst, levende og helt igennem engageret essayistisk gennemgang af et emne, som de fleste af os har erfaring med og en holdning til”
JYLLANDS-POSTEN

Med på en lytter – en rejse i lytningens univers er longlistet til Jyllands-Postens nye faglitterære pris.

“Jyllands-Postens faglitterære pris på 150.000 kr. tildeles en dansk forfatter, som i et faglitterært værk gør os klogere på verden. Der vil i bedømmelsen blive lagt vægt på, at værket er velfortalt, debatskabende og fører til refleksion over den tid og det samfund, vi lever i. Især faglitteratur inden for emnerne politik, historie, samfund, videnskab, køn og identitet kommer i betragtning til prisen”.

Shortlisten bliver offentliggjort i 19. august 2022, og prisuddelingen sker den 2. oktober 2022.

Annette K. Nielsen

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular