Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Marco Bo Hansen
Marco Bo Hansen holder foredrag om arbejdsklima, forandringer, fremtiden, hjernen og vaner

Marco Bo Hansen

Book nu!

Kødædende bakterier

Kom på en rejse gennem bakteriernes verden. Vi er omgivet af dem – til lands, til vands og i luften, og de udgør 2 kg af vores kropsvægt. Nogle bakterier er gavnlige for os, mens andre er skadelige og kan forårsage kræft. Nyeste forskning tyder på, at mikroorganismer også spiller ind i udviklingen af andre sygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme, alzheimers, demens og sklerose. I dette foredrag vil du høre om den nyeste viden omkring bakterier herunder Marcos forskning i kødædende bakterier. Er bakterierne på fremmarch og udgør de den nye globale sundhedstrussel? Og hvordan lærer vi at leve med de gode og undgå de onde bakterier?

Marco Bo Hansen er læge og forsker i adfærdsændringer og infektionsbekæmpelse. Han har en ph.d.-grad fra Københavns Universitet og Rigshospitalet, hvor han har forsket intenst i ”kødædende” bakterier.

Marco har holdt adskillige foredrag og var en af de mest bookede oplægsholdere til Forskningens Døgn. Derudover deltager han ofte i samfundsdebatter og TV-udsendelser, der omhandler hygiejne, infektionsbekæmpelser og adfærd. Han har været i Go’Morgen Danmark og 21 Søndag for at dele ud af sin erfaring og for nyligt var han i Peter Lund Madsen’s Hjernekassen på P1 sammen med forfatter Morten Münster.

Marco troede egentlig, at han skulle være akutmediciner, men forskningen og formidlingen greb om sig. Han har publiceret 35 videnskabelige internationale artikler, og han har modtaget Lundbeckfondens forskningspris for sit arbejde.

Til dagligt arbejder han som lægefaglig direktør i virksomheden sani nudge, som bruger teknologi og innovation til at ændre adfærd og bekæmpe infektioner i sundhedsvæsenet.

Foredrag med Marco Bo Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. september 2021
Læs mere

Søs Egelind
Søs Egelind holder foredrag indenfor følgende områder: Arbejdsglæde, Humor, Kreativitet/Idéskabelse, Samarbejde, Sygdomme

Søs Egelind

Book nu!

Nyt foredrag af Søs Egenlind:

LITURGI – en troende hednings bekendelser.

 • Har teatret og kirken noget til fælles?
 • Har præsten og skuespilleren?
 • Mangler der ”kunder i butikken” og er den danske folkekirke i krise?

I et nyt foredrag giver skuespilleren Søs Egelind sit eget bud på en fornyelse af den kirkelige handling. Et spændende, inspirerende, passioneret møde med en rutineret foredragsholder. Om formidling, kommunikation, teknik, indlevelse, passion, ydmyghed, tolkning, fornyelse, tvivl, kærlighed og energi. Foredraget henvender sig til alle, men er målrettet menighedsråd, kirkegængere og præster og der lægges op til debat bagefter.

Foredrag med Søs Egelind booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. september 2021
Læs mere

Morten Sabroe
Holder foredrag indenfor følgende områder: Humor, Identitet, Kærlighed, Litteratur, Personlig udvikling, Skrivekursus

Morten Sabroe

Book nu!

Morten Sabroe er aktuel med romanen “Der var engang en familie. En herlig familie”.

Om bogen:

It’s showtime! Et humoristisk, hjertevarmt og sprogligt sprudlende favntag med døden, som mest af alt må læses som en stor kærlighedserklæring til livet.

”Jeg har altid fundet det dybt uretfærdigt, for ikke at sige krænkende, at jeg skal dø. Jeg kan huske hvad sygeplejersken sagde om min mor da hun lå for døden: ”Hun vil ikke give slip.” Det tror da fanden. Giv lige slip på livet, du. Det kan man sgu da ikke. Jeg hager mig fast til det sidste lille klippefremspring, borer neglene ind i den hårde sten. Jeg ser mig over skulderen, der er godt nok langt ned, og jeg har højdeskræk, men jeg bliver hængende indtil mine lemmer tørrer ind og rasler i vinden som visne blade og folk langt, langt nede på jorden løfter hovedet og siger: ”Hvad er det der hænger deroppe?” ”Det er Morten Sabroe, han ville ikke give slip, han hænger deroppe til evig tid som et minde over livets skønhed.”

Er der noget Morten Sabroe frygter mere end døden er det at ende sine dage på et plejehjem som hans far og storebror, der begge sad indespærret i årevis, som groteske figurer klippet ud af Djævlens scrapbog. I denne dødsforagtende, hjertevarme og eftertænksomme roman ser han tilbage på sit eget og storebrorens vilde, fabulerende ridt fra de forkælede ungdomsårs eskapader til dengang, deres veje skiltes for bestandig.

Foredrag med Morten Sabroe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. september 2021
Læs mere

Holger K. Nielsen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Brexit, EU, Politik

Holger K. Nielsen

Book nu!

Holger K. Nielsen er aktuel med erindringsbogen “I venstre side”.

I den forbindelse tilbydes følgende foredrag:

Det var det værd – et langt liv i dansk politik
På baggrund af sin erindringsbog, ”Det var det værd” fortæller Holger K. Nielsen om et langt liv i dansk politik. Da han forlod Folketinget i 2019, havde han været politisk aktiv i mere end 4 årtier, heraf 34 år som medlem af Folketinget. Han rejst landet rundt til hundredvis af møder, deltaget i utallige forhandlinger, været partiformand og minister, og han har på den baggrund haft dansk politik inde under huden. Han vil give en personlig og åben beretning om om de dilemmaer og usikkerhed, som politikere ofte skjuler, men som de altid går med inderst inde, når de skal træffe vanskelige beslutninger. Og hvor man hurtigt kan gå fra helt til skurk. Det fik han at mærke i 1992 og 1993: efter at blive tiljublet efter det danske nej d. 2. juni 1992, blev der kastet sten efter ham i Fælledparken i 1993, fordi SF var gået med i Det nationale Kompromis, som sikrede de danske EU-undtagelser. Holger K. Nielsen fortæller hvorfor det var rigtigt at søge en løsning for Danmark – også selvom han blev upopulær.

Han fortæller om venstrefløjen i 70’erne og de interne diskussioner, som gennem årene har præget SF. Herunder den vanskelige udlændingepolitik. Han var skatteminister og en kort tid udenrigsminister i Helle Thornings regering og han fortæller om de magtkampe der var internt i regeringen og hvorfor regeringen ikke blev den succes, mange havde håbet. Hvad kunne SF og han selv have gjort anderledes? Bør venstrefløjen også fremover satse på at komme i regering?

Holger K. Nielsens politiske liv har altid eksisteret i et spændingsfelt mellem idealismen, virkeligheden og magten. Han har fra starten haft et ideelt mål med sit politiske arbejde, men politik handler også om magt. Kan idealismen fastholdes, når man får magten og man står overfor en virkelighed, man ikke selv er herre over?

Foredrag med Holger K. Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. september 2021
Læs mere

Pia Jønsson
Pia Jønsson kan bookes til foredrag om døden/at miste, forandringer, håb, krop, kulturforståelse, livsmod, mening med livet, sorg, spiritualitet, tab.

Pia Jønsson

Book nu!

Pia Jønsson (f. 1958) er forfatter, sorgvejleder og instruktør i afspændende yoga. Cand. mag. i film og litteratur, og selvstændig kommunikationsrådgiver gennem 20 år med firmaet METAFOR.

Hun har senest skrevet den anmelderroste brugsbog “LIVSMOD – find vej i din sorg” (Eksistensen, 2021), baseret på forfatterens egen historie om at miste en søn.

Foredrag og samtaler med Pia Jønsson:

Livsmod – find vej i din sorg
Med sine mange perspektiver på sorgen, og konkrete forslag til ting du selv kan afprøve, imødekommer foredraget, at ikke to menneskers sorg, liv eller behov er ens. Og at sorgen ikke er noget, vi skal komme over, men et vilkår, vi må lære at leve videre med som en klangbund for det videre liv uden den mistede.

 • Hvad kan jeg gøre for at udholde sorgen?
 • Hvordan kan jeg tage vare på mine kære og mig selv?
 • Hvordan kan vi mindes vores mistede fremover?
 • Hvordan får jeg ro i krop og sind?
 • Hvad tror jeg på?
 • Hvordan tackler jeg mit forandrede liv?
 • Hvordan får jeg den dybeste sorg til at gå hånd i hånd med håbet om en fremtid med mening og glæde?

Varighed 1-1 1/2 time

Sorgen i kroppen
Det kan være svært overhovedet at have tanke for sin krop, når man er i dyb sorg. Kroppen kan være næsten følelsesløs eller opleves så tung, at vi dårligt orker at slæbe os rundt. Sorgen sætter sig i både krop og sjæl, og vi kan reagere med uro, anspændthed, svimmelhed, smerte, træthed og med en fornemmelse af næsten ikke at kunne trække vejret.

Blot en smule opmærksomhed på krop og åndedræt kan hjælpe os til at være i os selv, til at berolige nervesystemet og til at finde ro.

Varighed med lette åndedrætsøvelser 1- 1 ½ time.
Laves også som 2-2 ½ times kombineret foredrag og blid afspændende yoga, samt som forløb over 3 gange.

Hjælp et menneske i sorg
Der kan være mange gode grunde til, at du finder det svært at være der for et menneske i sorg. Det kan være for en kollega på arbejdspladsen, en nær ven eller et familiemedlem. Sorgen kan tricke vores egen angst for at miste eller blive syge, og vi har i vores kultur ingen traditioner, vi kan læne os op ad. Men du kan være en uvurderlig støtte, og dit nærvær kan hjælpe et menneske i sorg til at komme overens med sit tab og sit nye liv. Det kræver ingen særlige kompetencer, og du kan opleve det som meget menighedsfuldt.

Foredraget kommer med konkret eksempler på, hvad du kan gøre i respekt for, at sorgen kan have mange udtryk, og at vi tackler sorg forskelligt.

Varighed 1-1 ½ time.

Pia Jønsson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. september 2021
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende områder: Alkohlisme, Familieliv, Krimiforfattere, Ledelse, Vold

Lisbeth Zornig Andersen

Book nu!

Lisbeths mest populære foredrag er “Tigerdyrskuren – sundhed, selvværd og livskriser”
Det kan være rasende svært at tage sig selv i nakken og få styr på krop og sind – især i modvind. Lisbeth Zornig Andersen giver i dette foredrag konkrete bud på, hvordan man med enkle små ændringer i kost, motion og tænkning kan tage kontrollen tilbage over sin trivsel og finde det gode humør og energien til at hoppe rundt som et tigerdyr.

Lisbeth Zornig fortæller med humor og viden om, hvordan du får styr på din hjerne og din krop, og kommer i mental og fysisk balance, uden at du pisker dig selv med umulige slankekure og smertefuld træning. Nøglerne er at forstå din krop og dit sind – hvordan maven taler med hovedet og omvendt, hvorfor energidræbende inflammationer opstår og hvor, hvorfor søvn er livsforlængende og hvordan man får den, og meget mere.

Lisbeth leverer konkrete håndholdte tips og selvoplevede eksempler kombineret med ny forskning i en uhøjtidelig stemning.

Foredraget bygger på Lisbeths bestseller ‘Zornigkuren’. Hun skrev bogen efter at have rejst sig fra en alvorlig livskrise, hvor hun gik på jagt efter svar i en vildtvoksende sundhedsjungle med ofte modstridende sundhedsråd. Lisbeth fandt frem til de bedste bud fra forskerne og testede dem af på sig selv. Lisbeth reducerede sin fysiske alder med 15 år, smed 10 kilo, fik styr på sine kroniske lidelser, fandt den gode søvn og fik sin energi og sit tigerdyrshumør tilbage. I foredraget fortæller hun hvordan.

Foredraget “Tigerdyrskuren – sundhed, selvværd og livsglæde” handler om livsmestring og er for alle – både dem, der kæmper med at få kontrol med livet, og dem, der gerne vil støtte andre i bestræbelsen.

Deltagerne siger:

”Tak for KÆMPE inspiration! Da corona’en ramte, blev det til sofahygge med massevis af guf. Det kostede 10 kg oven i de kilo, jeg i forvejen vejede for meget. Det hæmmede mig voldsomt. Foredraget blev mit vendepunkt! Pludselig kunne jeg se en vej, der ikke medførte masser af afsavn og selvpineri.” — Linda Lind

”Tusind tak for dit foredrag. Det er nu 1 måned siden jeg så det, og det har indtil nu gjort mig 5 kg lettere, 3 cm mindre rundt om bugen, givet mig mere og sprudlende energi, nærmest ingen smerter og større udholdenhed. What!!! Ja, det er sgu’ rigtigt. Mig og min krop er SÅ glade. 😀 Tak, Lisbeth.” — Lilja Nylander

”Jeg har hørt Lisbeths foredrag flere gange. Hun er så inspirerende, modig, stærk og dejligt uhøjtidelig. Er helt enig i hendes sundhedsfilosofi og dejligt med et opgør med alt det forbudte.” — Janne Brynk

Foredrag med Lisbeth Zornig Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. september 2021
Læs mere

Cecilie Hother
Holder foredrag indenfor følgende områder: TV, Vejret

Cecilie Hother

Book nu!

Nyt foredrag af Cecilie Hother: Din klamme kælling jeg brækker mig!
Sociale medier er blevet en stor del af vores hverdag. Til underholdning, til nyhedsinformationsflow. Det gør verden mindre og man kan finde gamle venner. Men Sociale Medier er også blevet kilden til Bodyshaming, Angst, hadebeskeder og mobning. Tonen på de sociale medier er de seneste år blevet grovere og grovere og dødstrusler er nu blevet en del af hverdagen. Ikke bare for offentlige personer, men for alle. Fra skoleeleven til den frivillige idrætslærer.

I 2019 mistede Cecilie Hother sin søn og da stod frem med sin sorg på de sociale medier, blev hun mødt med hadebeskeder. Det var for hende startskuddet til af få den gode tone tilbage på de Sociale medier. Derfor forfattede Cecilie Hother et SoMe Manifest, i frustration over manglende lovgivning, som gik viralt i sensommeren 2021.

I dette foredrag går Cecilie i dybden med hvad der lå til grund for Manifestet og hvordan det blev til og hvad reaktionerne har været. Få den personlige historie og et sjældent indblik i livet med de sociale medier tæt på livet.

Foredrag med Cecilie Hother booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. september 2021
Læs mere

Christian Jungersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Hjernen, Litteratur, Mobning, Ondskab, Psykisk arbejdsmiljø

Christian Jungersen

Book nu!

Christian Jungersen tilbyder en forfatteraften med udgangspunkt i “Du kan alt”.

Med DU KAN ALT er Christian Jungersen tilbage med en ny, stor samtidsroman.

Velkommen til et luksuriøst balinesisk resort, baren på taget af et femstjernet hotel i Rio de Janeiro, en udslusningspension for ungdomskriminelle, et fængsel i Iran for politiske modstandere, den lille sjællandske by Krummerup og Assistens Kirkegård om natten.

Da Pers søn flytter hjemmefra, og hans kone vil skilles efter 22 års ægteskab, siger han sit job op for at blive selvstændig. Han vil udnytte sin nye frihed, han vil opbygge en virksomhed inden for terapi og coaching, og han vil vise sine medmennesker en ny måde at leve på. Per vil det hele, han siger ja til livet og inviterer en tidligere kriminel til at bo hos sig i en lille lejlighed på Vesterbro, han møder den karismatiske Simin og bliver involveret i et drama omkring det iranske eksilmiljø i Danmark. Der brænder en ild i Per, og så begynder det en dag også at brænde rundt om ham.

DU KAN ALT er en eksplosion af en roman om ti omtumlede år i Pers liv og en bog, der stiller spørgsmålet: Kan vi skabe et nyt liv, den dag det bliver nødvendigt? Kan vi gøre det igen og igen? Og hvad koster det?

I dette foredrag vil Christian Jungersen fortælle om alle sine romaner. Vi kommer til at høre om skriveprocessen og høre om forfatterens omhyggelige research.

Christian Jungersen er en erfaren foredragsholder der holder af samspillet med publikum, så der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål.

Foredrag med Christian Jungersen  booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. september 2021
Læs mere

Peter Øvig Knudsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Peter Øvig Knudsen

Book nu!

Peter Øvig Knudsen er aktuel med bogen Jeg er hvad jeg husker
Om bogen: På forhånd frygtede han elektrochok som sit værste mareridt. Men behandlingen viste sig mirakuløs. I januar 2018 blev Peter Øvig helbredt fra en svær psykotisk depression på Rigshospitalets lukkede afdeling. Først bagefter gik det op for ham, hvor store omkostninger sygdommen havde haft for ham selv og hans nærmeste. I en lang periode ville hans fjortenårige søn ikke se ham. I de tre år siden helbredelsen har Peter Øvig gravet i, hvad depression og elektrochok har gjort ved ham. Undersøgelsen fører ham fra hans ungdoms antipsykiatri til tredivernes slagtehaller i Rom og videre over CIA’s eksperimenter med hjernevask frem til den nyeste forskning i erindring. Han opdager, at vi måske selv digter, hvad vi husker. Under arbejdet med Jeg er hvad jeg husker må Peter Øvig ændre sit syn på ikke bare psykisk sygdom, men også sine nærmeste – og sig selv. ”Jeg er blevet en anden”, konstaterer han i bogen, ”og jeg kan bedre lide ham.” Jeg er hvad jeg husker er en selvstændig fortsættelse af Min mor var besat.

Foredrag med Peter Øvig Knudsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. september 2021
Læs mere

Maise Njor
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Maise Njor

Book nu!

Maise Njor er aktuel med bogen “Hostesaft for sjælen. Bund eller resten i håret. En korrespondance.” (skrevet sammen med Mette Lisby)
Om bogen: Hvordan er det egentlig gået med livet, siden man blev voksen? Og endnu vigtigere: Hvordan sikrer man sig, at resten bliver, som man gerne vil have det? Det er 22 år siden, at Mette Lisby og Maise Njor arbejdede sammen hver dag. Med den indsigt, som de to har nu, ser de tilbage, men mest frem – der er sket meget på 22 år. Eller er der? Gentager man i virkeligheden sine handlemønstre, og er der brug for at ryste posen, som man siger til banko? Og apropos banko: Hvordan sørger man for, at man får fuld plade, inden spillet er slut? Maise Njor og Mette Lisby står begge midt i grundlæggende beslutninger: Skal Mette flytte tilbage til Danmark fra Los Angeles? Hvordan har hun – og Danmark – forandret sig, siden hun forlod landet for 16 år siden på højden af sin karriere som populær tv-vært og standupkomiker? Maise har skrevet et par bestsellere, men nu er hun ikke bare “between jobs” og ”between husbands”, men også ”between lives” … som det føles, når man siger sit job op, sælger sin lejlighed, pludselig mister sin mor og alligevel skal finde en vej frem. Mette og Maise begynder at skrive sammen for at opklare, hvad de egentlig har lært om sig selv og livet, i erkendelse af at man nogle gange skal se tilbage, inden man kan se frem.

Foredrag med Maise Njor booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. september 2021
Læs mere

Anders Jerichow
Holder foredrag indenfor følgende områder: Afghanistan, Mellemøsten, Ordstyrer, Verden efter den 11. september, Ytringsfrihed

Anders Jerichow

Book nu!

Superaktuelt foredrag med Anders Jerichow:

Hvad så, Afghanistan?

Anders Jerichow, skribent ved Politiken, har rejst i Afghanistan før, under og efter Talebans sidste regime i Kabul. Han har oplevet det krigsmartrede samfund og Taleban tæt på – og fulgt det vestlige engagement i landet, indtil Taleban nu vendte tilbage til magten. I dette levende foredrag beskriver han oplevelsen af mujahediner og talebanere, afgrundsdyb fattigdom og dynamiske markeder, hjemvendte flygtninge og risikoen for nye flygtningestrømme.

Foredrag med Anders Jerichow booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 31. august 2021
Læs mere

Souha Al-Mersal kan bookes til foredrag om flygtninge- og generationssammenstød, historiefortælling, identitet, kommunikation, kulturforståelse, ligestilling, personlig udvikling, skam, skilsmissesskam

Souha Al-Mersal

Book nu!

Hvad er skam? Hvor kommer den fra? Og hvordan frigør man sig fra dens nådesløse greb?

Journalist og podcastvært på “Skamløs podcast” Souha Al-Mersal bryder tabuet om skam fra et kulturelt og sociologisk perspektiv. Ikke mindst, hvordan denne følelse påvirker unge med minoritetetnisk baggrund.

I foredraget dykkes der i, hvad skam er for en følelse – og hvorfor den optræder som et “sanktioneringsredskab” i sociale relationer.

Skammen ligger og lurer i privatlivets kriser og sociale relationer – og vi møder den på et eller andet tidspunkt.

Skammen kommer til udtryk i kvinders liv i form af skilsmisse-skam, krops-skam, seksuel skam, skam i forbindelse med at være tildækket eller for frigjort som kvinde, eller i form af pengeskam mm.

I Skamløs podcast har Souha Al-Mersal nu siden efteråret 2020 taget mange svære samtaler med kvinder om skam. Souha skaber et trygt rum, hvor kvinderne tør og vil dele svære dilemmaer, og fortæller hvordan de fandt en vej ud af skammen. Podcasten adskiller sig fra andre medier, fordi kvinderne selv tager bladet fra munden og bestemmer hvordan deres historie om f.eks. identitetskrise eller kulturelle sammenstød skal fortælles.

Foredrag med Souha Al-Mersal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. august 2021
Læs mere

Knud Romer
Holder foredrag indenfor følgende områder: Branding, Fortælling, Litteratur

Knud Romer

Book nu!

Knud Romer er aktuel med romanen Pigen i violinen

Om bogen:
Skæbnefortælling om en ung piges smertefulde kamp for at udtrykke sig og finde sin plads i et ubarmhjertigt elitært miljø.

En far forærer sin datter en violin, da hun fylder fem. Det bliver begyndelsen på en livslang rejse ind i musikkens verden. Turen går via Mozarts Salzburg, Chopins Katowice og alle de klassiske koryfæers Wien. Violinen vokser fra børnestørrelse til voksenstørrelse og metronomen slår hurtigere og hurtigere, mens professorerne bliver strengere og strengere. Skalaer, bueteknik, triller og glissandoer, dag ud og dag ind. Men jo mere pigen øver sig på violinen, jo koldere bliver dens toner. Selv maden på tallerkenen bliver et spørgsmål om disciplin og kærlighed har ingen plads i skemaet. Violinen er blevet til et fængsel, det er umuligt at bryde ud af.

Pigen i violinen er en urovækkende og eventyrlig roman om den umulige balance mellem sygelig disciplin og friheden til at skabe.

Foredrag med Knud Romer booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. august 2021
Læs mere

Martin Spang Olsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Indlæring, Konferencier, Kreativitet/Idéskabelse, Kropssprog/Kropskultur, Musik

Martin Spang Olsen

Book nu!

Beplant Sahara og løs klimakrisen
Martin Spang Olsen har arbejdet med miljø og klima hele livet. Hans far, Ib Spang Olsen var æresmedlem af Dansk Naturfredningsforening og den første i Danmark, der underviste i Økologi. I 1987 udviklede de to en koncept sammen, som i dag måske er det mest relevante initiativ til at redde verdens klima og miljø. Men først lidt om præmissen: Klimaforskerne er i dag enige om, at nedskæring i udledningerne ikke længere nok til at bremse opvarmningen. Selv hvis vi stoppede udledningerne i morgen, ville opvarmningen fortsætte i mange hundrede år, fordi atmosfæren allerede er fyldt med drivhusgasser. Vi er med andre ord nødt til at supplere med en regulær opsamling af atmosfærens CO2. Fænomenet kaldes CCS (Carbon Capture and Storage), og det kan f.eks. bestå af skovrejsning (træer lever som bekendt af CO2). Men det er gigantiske områder, der skal beplantes, hvis det skal have en effekt. Op til en tredjedel af Jordens landområder. Så hvad er mere indlysende end at beplante den tredjedel, der i forvejen er ørken? Hvis Sahara blev grøn og frodig, som det har været mange gange før, ville Afrika for første gang nogensinde blive en international spiller, der kunne brødføde sig selv og det måske meste af verden. Sult, borgerkrig, arbejdsløshed, migration, sandflugt, vand- og fødevaremangel, tab af biodiversitet og meget andet ville forsvinde. Men hvis eksperterne er enige om, at det er den vej, vi skal gå, hvorfor er det så ikke sket? Måske fordi det er svært at forestille sig et projekt, der ville kræve at det meste af verden arbejdede sammen. Måske fordi ingen politikere for alvor ønsker Afrika på fode. Eller måske fordi vi mennesker har et problem med vores forestillingsevne. Vi er generelt ikke er ret gode til at forestille os scenarier, der aldrig er sket før.

Martin har siden 2012 arbejdet på at adressere begge problemer.  Dels gennem NGOen,  What If Institute, dels gennem Sensory Training Institute.  Hvor What If Institute primært arbejder med strukturelle tiltag, fungerer Sensory Training Institute som en uddannelse, der optimerer empati, kreativitet og forestillingsvene. Både ørkenbeplantning og optimering af forestillingsevnen bakkes op af forskere som en nødvendig vej til de nødvendige forandringer.  Og ørkenbeplantning nævnes af flere eksperter som DEN ENESTE MÅDE AT LØSE KLIMAPROBLEMERNE PÅ. En kort gennemgang af Martins koncept for beplantning af Sahara kan ses her.

Foredraget indeholder desuden øvelser, demonstrationer og grafik.

Martin tilbyder endvidere disse 3 foredrag:

 • Verden dør uden køer! En rejse ind i sundhed og bæredygtighed
 • Alt er sansning – Optimerede sanser er vejen til forøget sundhed, kreativitet og indlæringsevne 
 • Ib Spang Olsen & søn

Foredrag med Martin Spang Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. august 2021
Læs mere

Per Arnoldi
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Karriere, Kunst

Per Arnoldi

Book nu!

Fortællingen om tilblivelsen af to monumenter, modstand og medgang, idé, udformning og realisering.

Per Arnoldis personlige fortælling om de to seneste værker, og deres dramatiske tilblivelse

Kunstneren Per Arnoldi har de seneste år færdiggjort to monumenter af national betydning.

HM Dronningen kunne derfor den 29. august 2017 i Mindelunden, Ryvangen i København indvie et stærkt mindesmærke for de over 2000 danske krigssejlere, der faldt i allieret tjeneste under WW2.

5. maj 2021 kunne Dronningen ligeledes klippe snoren over til monumentet: ” Oktober 1943 ” ved Peder Mads Strand, syd for Sletten, til minde om den heroiske men improviserede store redningsaktion, der de mørke efterårsnætter oktober 1943 bragte langt de fleste af den danske jødiske befolkning (ca. 7000 ) over sundet i sikkerhed i Sverige.

      
“Sortladne hav” i Mindelunden      “Oktober 1943” ved Sletten nord for Kbh.

Begge markante monumenter er skabt af kunstneren Per Arnoldi, der ligeledes er kendt som en levende og medrivende fortæller.

Arnoldi, der netop er fyldt 80 år har ikke tabt pusten… og ARTE Booking er glad for at kunne tilbyde hans personlige fortælling om disse to seneste værker, og deres dramatiske tilblivelse.

“Fortællingen om tilblivelsen af to monumenter, modstand og medgang, idé , udformning og realisering”

Foredrag med Per Arnoldi booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. august 2021
Læs mere

Ann-Mari Max Hansen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forandringer, Kommunikation, N. F. S. Grundtvig, Præsentation/teknikker

AnnMari Max Hansen

Book nu!

AnnMari Max Hansen tilbyder en fortælle- og sangaften om kvinderne i N.F.S. Grundtvigs liv:

“Lidenskab for liv!”


Tegning af Grundtvig, P.C. Skougaard, 1847.

”N.F.S. Grundtvig har altid stået som en lettere støvet, bleg figur i min bevidsthed. Nok vidste jeg at han havde skrevet et utal af salmer og at han var inspirator og fundamentet i højskolebevægelsen, men derudover rakte min viden om ham ikke langt. Og sådan tror jeg (desværre) der er mange, der har det i dag. Ad uransalige veje fik jeg pludselig flere bøger om hans liv i hænderne og blev grebet af hans passion, ånd og kreativitet. Efter nogen tids studier stod denne mesterlige kæmpe pludselig lyslevende foran mig og nærmest kaldte på at blive bragt til live.”

I den forbindelse har skuespiller AnnMari Max Hansen skabt en fortælle-/sangaften om Grundtvig og de kvinder i hans liv, som førte ham ind i eksistensen, bl.a. Constance Leth, Lise Blicher, Marie Toft m.fl. – også for at fremhæve den sensuelle og lidenskabelige del af Grundtvig, hans passion for det levede liv, hans kampe, rystelser/nedbrud, troen, glæden, sangen og især fællesskabet.

Gennem fortælling, oplæsning, sang og fællessang sætter AnnMari Max Hansen lys på Grundtvigs kvinder og poesi. Der vil være en pianist til at akkompagnere.

Arrangementet forventes at have en varighed på ca. 1,5 time og kan fremføres med eller uden pause. Det er muligt at booke denne fortælle-/sangaften fra august 2021 og opførelserne vil finde sted fra medio marts 2022. Pris afhænger af arrangementets størrelse.

En varm tak til bl. a. Steffen Støvring (som har givet tilladelse til at benytte sin bogtitel til projektet: ”Lidenskab for liv”, Bertel Haarder, Eivind Larsen m.fl.

Ann-Mari Max Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. august 2021
Læs mere

Anna Eckhoff
nne Eckhoff holder foredrag om Afghanistan, arbejdsliv, krig, Mellemøsten, kvinder, sikkerhed, udviklingshjælp

Anna Eckhoff

Book nu!

Magtskifte i Afghanistan – betydning for befolkningen og omverdenen
De amerikanske tropper har efter 20 år trukket sig ud af Afghanistan og Taliban har taget magten på ny i Afghanistan. Anna Eckhoff har boet i Afghanistan flere gange og arbejdet for NGO’er og EU. Hun har oplevet adskillige Taliban angreb i Kabul i de senere år, kender til korruptionen i landet og kan fortælle om kvindernes udvikling i de sidste 20 år.

I sit foredrag fortæller hun om sine erfaringer fra Afghanistan, og analyserer hvordan situationen vil påvirke terrorisme, både i landet og udenfor, hvordan antallet af flygtninge fra Afghanistan kan udvikle sig, og om kvindernes rettigheder under et fremtidigt Taliban styre.

Anna Eckhoff blev uddannet på Handelshøjskolen (CBS) i 1970. Hun arbejdede med edb blandt andet i ØK Data og på Datacentralen (CSC) og var med til at udvikle store administrative edb-systemer til ØK og SKAT. Hun skiftede i en alder af 56 år karriere og begyndte at arbejde i verdens brændpunkter i Afghanistan og Mellemøsten for Ngo’er, FN og EU. Hun arbejdede primært som administrationschef med ansvar for regnskaber, administration, personale, logistik, indkøb og IT. Hun har skrevet bogen ”Sporskifte et liv i verdens brændpunkter”, der udkom i november 2020.

Medlem af:
Udenrigspolitisk Selskab, København, Danmark
Middle East Institute (MEI), Washington D.C., USA.

Foredrag med Anna Eckhoff booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. august 2021
Læs mere

orfatter Nanna Hyldgaard Hansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Familieliv, Frihed, Klima, Stress, Tid

Nanna Hyldgaard Hansen

Book nu!

Nanna Hyldgaard Hansen er aktuel med bogen “Rig på tid – med en kortere arbejdsuge og klimavenlige vaner”.
Mere tid til familien eller interesser, tid til at holde fri i en periode eller til at starte sit eget? Det kan godt lade sig gøre. Forfatter og journalist Nanna Hyldgaard Hansen har skiftet afbrydelser ud med koncentration og sit overarbejde ud med en kort arbejdsuge. Sammen med sin familie lever hun nu et liv, der er langt mere bæredygtigt. De har skruet ned for forbrug, affald og klimabelastning og i stedet fået ro og overskud:

“Jeg får tit spørgsmålet, om vi ikke mangler noget i vores nye livsstil – om der ikke er noget luksus, jeg savner? Men jeg svarer ærligt nej. Mit liv føles rigere end nogensinde før. Jeg er nemlig blevet rig på tid.”

I foredraget RIG PÅ TID får du viden om, hvad der skal til for at opnå et liv i balance. Nanna deler ud af egne erfaringer og giver gode tips fra sine interviews med flowforskere, klimarådgivere og stresseksperter – samt fra virksomheden, der har indført en 4-dages arbejdsuge til gavn for både trivsel og indtjening.

Foredrag af Nanna Hyldgaard Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. august 2021
Læs mere

Lone Hørslev
Holder foredrag indenfor følgende områder: Digte/Poesi, Litteratur, Om at skrive, Oplæsning, Skilsmisse

Lone Hørslev

Book nu!

Lone Hørslev er aktuel med romanen “Halvt i himlen” (august, 2021)

Med fængende detaljerigdom og gehør for København anno 1924 fortæller Lone Hørslev i romanform sin oldemors historie om en skæbnesvanger sommerforelskelse.

De to søstre Ellen og Dagmar lever en let forhutlet tilværelse i 1920’ernes København. De bor i en kummerlig lejlighed i Larsbjørnsstræde sammen med deres mor og storebror, Knud, der begge er på nakken af dem. Da det lykkes søstrene at komme i lære på Oskar Davidsens nyåbnede smørrebrødsrestaurant på Nørrebro, er deres lykke tilsyneladende gjort – hvis de ellers kan finde ud af at holde hovedet koldt og benene samlede, som bestyrerinden udtrykker det.

Hårdt arbejde er et vilkår, og druk og vold er hverdag i Pisserenden, men en sommeraft en i Tivoli møder Ellen og Dagmar et par unge mænd med ternede strømper og bølger i håret. Hartvig er charmerende og beleven, og Kai taler forførende om kunst, og Ellen og Dagmar forelsker sig hovedkulds i de to fremmede mænd. Kærligheden får dem til at spire i hver sin retning, og fortielser og hemmeligheder kommer pludselig imellem de to søstre, som ellers altid har været hinandens fortrolige.

Halvt i himlen er en både rørende og barsk kærlighedsroman om to unge kvinder på vej ud i livet. En gribende fortælling om familiehemmeligheder og længslen eft er et andet liv, om erotik og højt belagt smørrebrød.

Foredrag med Lone Hørslev booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. august 2021
Læs mere

Janni Pedersen & Kim Faber

Janni Pedersen & Kim Faber

Book nu!

Janni Pedersen og Kim Faber er i august 2021 aktuel med krimien “Kvæler”.

I “Kvæler” (august, 2021) bliver makkerparret Signe og Juncker genforenet i tredje bog i Faber & Pedersens succesfulde krimiserie.

Efter sit eksil i Sandsted er Martin Junckersen tilbage i København. Han er ved at blive skilt fra sin kone og er endegyldigt rykket ud af Kartoffelrækkerne og ind i en lille lejelejlighed i Nordvest. Helbredet er heller ikke det bedste.

Han er netop vendt tilbage til Personfarlig efter en alvorlig operation, da en ung kvinde findes dræbt på Amager Fælled. Hun er blevet kvalt og efterladt halvnøgen og skændet i et buskads. Hendes tøj er pænt lagt sammen på jorden ved siden af liget. Der er ingen oplagte spor at gå efter. Intet dna. Men drabet prikker til noget i Juncker. Ti år tidligere efterforskede han en lignende sag, men fandt aldrig gerningsmanden. Nu kan han ikke frigøre sig fra tanken om, at det kan være den samme morder.

Signe Kristiansen er glad for at have Juncker tilbage. Hun efterforsker et knivdrab, hvor en ung nynazist har mistet livet under en politisk aktion på Nørrebro. To uafhængige sager, indtil der viser sig et opsigtsvækkende personsammenfald.

Signe slås stadig med de psykiske senskader efter voldtægten fire år tidligere, hvor en kollega nær havde slået hende ihjel. I smug har hun gået og fulgt sin gerningsmand tæt, og den verserende voldtægtssag puster til ilden. Langsomt indser hun, at hun er nødt til at gøre noget drastisk for at komme videre med sit liv.

Kvæler er en oprivende og højaktuel krimi om hævn, ondskab og dødsangst og er tredje selvstændige bind i serien om Martin Juncker.

Foredrag med Janni Pedersen og Kim Faber booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Publiceret: 5. august 2021
Læs mere

Anders Haahr Rasmussen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dating, Køn, Ligestilling, Meditation, Mindfulness, Mænd, Seksualitet, Sundhed, Sygdomme, Udbrændthed

Anders Haahr Rasmussen

Book nu!

Anders Haahr Rasmussen er aktuel med bogen “Al den vrede. Serena Williams i en hvid verden”.

Om bogen: Al den vrede er en fortælling om racisme og om verdens største kvindelige sportsstjerne, Serena Williams.

Bogen tager afsæt i finalen ved US Open 2018, der endte i en skandale af sportshistoriske dimensioner: 23.000 tilskuere hylede, og Serena Williams råbte ad dommeren, følte sig bortdømt og diskrimineret. Den globale offentlighed fulgte trop med en ophedet debat om tidens varmeste emner: køn, race, sexisme og privilegier.

Journalist og forfatter Anders Haahr Rasmussen kommenterede finalen på tv, men uden at forstå dybderne af konflikten. På den måde handler Al den vrede både om en sort kvindes vrede og en hvid mands forsøg på at forstå den vrede. Vi følger Anders Haahr Rasmussens rejse til USA og hører om Serena Williams’ familiehistorie fra farmorens flugt fra racistiske plantageejere i de amerikanske sydstater til Serena Williams’ utrolige vej fra ghettoen i Compton til hendes nuværende status som superstjerne og kulturelt ikon.

Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) er journalist, forfatter og foredragsholder bosat på Nørrebro i København. Han skriver primært for Zetland og Dagbladet Information. Derudover arbejder han som tenniskommentator for Eurosport og DR og er vært på Radio24syvs Wimbledon-programmer. Han er medstifter af og fungerende redaktør på Rabarberbladet. Bag sig har han en cand.publicgrad fra Syddansk Universitet og en MA i sociologi fra The New School for Social Research.

Foredrag med Anders Haahr Rasmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. juli 2021
Læs mere

Bernhard Nordentoft
Bernhard Nordentoft kan bookes til foredrag om handicap, parforhold, seksualitet, selvværd, sygdomme

Bernhard Nordentoft

Book nu!

Bernhard Nordentoft tilbyder foredraget

Tro, håb og kærlighed i sklerosens tegn.

Foredraget er en personlig beretning om at leve i 30 år med den kroniske sygdom multipel sklerose. Det er en modig, humoristisk og åbenhjertig fortælling uden filter. Om at bevare livsglæden, selvom sygdommen langsomt tager magt over kroppen.

Bernhard Nordentoft går i dybden med enkelte dele af bogen og tager derpå diskussion om hvordan man lever med så kompleks en sygdom. Hvordan man bibeholder troen på fremtiden og glæden trods truende helbred. På den vis berører foredraget alle som lever med kroniske lidelser.

CV: Bernhard Nordentoft
IT Ingeniør. Ansat i Udenrigsministeriet
55 år gammel
Gift og har to voksne børn
Udgiver sin debutbog 18. oktober på forlaget GAD. ”Tro, håb og kærlighed i sklerosens navn”. Om at leve i 30 år med en kronisk sygdom, som langsomt tager magten over kroppen.

Foredrag med Bernhard Nordentoft booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. juli 2021
Læs mere

Bendt Bendtsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Brexit, Erindringer, EU, Globalisering, International politik, Lobbyisme, Politik, Samfund

Bendt Bendtsen

Book nu!

Bendt Bendtsen på turné

Gennem 20 europæiske lande lande på motorcykel midt i en brydningstid.

“Efter 10 år i Europa-Parlamentet kørte jeg 8000 km på 5 uger gennem 20 europæiske lande, hvor jeg talte med unge mennesker om deres drømme for det Europa som de skal leve deres liv i. Det viser sig, at drømmene ikke er så forskellige på trods af store forskelle i økonomi og levevis” siger Bendt Bendtsen.

Foredraget tilbydes til specialpris. Ring og høre nærmere.

Foredrag med Bendt Bendtsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. juli 2021
Læs mere

Erling Jepsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab

Erling Jepsen

Book nu!

Erling Jepsen er aktuel med romanen “Skolekomedie” (juni 2021). Book en forfatteraften med Erling Jepsen.

På kollegieværelset i Haderslev hjemsøges den 17-årige Erling af familien i Gram og fortidens trængsler. Da hans gymnasieårgang får til opgave at lave skolekomedien i 3.g, melder han sig til forfatterholdet i håb om at få afledt tankerne og komme på hold med Randi fra klassen, som han har et godt øje til.

Erling bliver som besat af ideen om at skrive et dramatisk mesterværk og finder uventet en muse i sin dansklærerinde, fru Sonnenberg. I en rus af søvnløshed, skrivemani og psykofarmaka begynder han langsomt at miste grebet om, hvad der er fakta, og hvad der er fiktion. Er fru Sonnenberg forelsket i ham eller er det fantasien, der spiller ham et puds?

Erling Jepsens Skolekomedie er en kulsort, humoristisk og fængslende fortælling om kærlighed og kunst, begær og bedrag.

Romanen er tredje bind i Erling Jepsens delvis selvbiografiske serie om familiehemmeligheder, Gramhavet (2016) og Hjemmefra (2019), og kan læses selvstændigt.

Foredrag med Erling Jepsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. juni 2021
Læs mere

Lars Olsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Folkeskolen, Samfundsdebat, Ulighed

Lars Olsen

Book nu!

Nyt aktuelt foredrag:

KAN VI ARBEJDE TIL VI ER 70?

Reformer af efterløn og pensionsalder ændrer arbejdslivet mere dramatisk, end vi gør os klart. Dem, der i dag er i 40’erne, skal arbejde til de er 70. Kan tømreren og sosu-assistenten dét?

Lars Olsen kortlægger reformerne – deres baggrund og konsekvenser. Danskerne bliver ældre og er sundere end før, men der er også stor ulighed i levealder og arbejdsvilkår. De ekstra arbejdsår pålægges især faglærte og ufaglærte, der kommer tidligt på arbejdsmarkedet og i gennemsnit har færrest gode leveår.

I foredraget fortælles også om ændringer i folkestyret, der let giver Slotsholmen blinde vinkler overfor brede samfundsklassers levevilkår. Lars Olsen diskuterer tillige, hvordan vi undgår store sociale skævheder, når danskerne skal blive længere på arbejdsmarkedet.

Stilen er levende og afvekslende. Analyser af arbejdsliv og levevilkår veksler med fortællinger fra det virkelige liv.

Foredraget ligger i forlængelse af bøgerne Rige børn leger bedst (2021) og Det forsvundne folk (2018).

Foredrag med Lars Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. juni 2021
Læs mere

Ghita Nørby & Lars Hannibal
Ghita Nørby & Lars Hannibal holder foredrag om erindringer, H.C. Andersen og karriere

Ghita Nørby & Lars Hannibal

Book nu!

Ghita Nørby & Lars Hannibal tilbyder 2 programmer:

I ord og toner

En aften hvor Danmarks store skuespiller Ghita Nørby, der i januar 2021 fyldte 86 år, bla. vil læse nogle af hendes favorit eventyr af H. C. Andersen, og fortolke de underfundige og livskloge fabler af La Fontaine, i Johannes Møllehaves sprudlende oversættelse.

Guitaristen Lars Hannibal, som i 2020 kunne fejre sit 50 års jubilæum, vil skabe laguner til eftertænksomhed med smukke og populære toner fra det klassiske guitarrepertoire. Undervejs samtaler Ghita og Hannibal om nogle af de aktuelle temaer der optager dem indenfor kunst og kultur, og om Ghitas enestående karriere indenfor film og teater. Der vil også være plads til forskellige refleksion over bl.a. den situation vi befinder os i med Covid-19 virus set ud fra en 86 årigs synsvinkel.

Eventyrene, fablerne, de små anekdoter og historierne fra et langt liv med teater, film og TV serier formidles til publikum i en intens og intim atmosfære, hvor man fornemmer deres årelange venskab.

Ghita Nørby – En Diva i konstant forandring

En af Danmarks største skuespillerinder har stået mere end 60 år på de skrå brædder. Med mere end 150 film og utallige teaterforestillinger er Ghita Nørby én af Danmarks absolut mest populære skuespillerinder. Et kig tilbage på 86-årige Ghita Nørby karriere viser, at det ikke er småting, hun har lavet igennem sine mere end seks årtier på scenen. Alt fra hjertelige humoristiske roller på film og teater til mere alvorlige og dramatiske roller om sygdom og sorg. Når man kigger på Ghita Nørbys imponerende karriere, er det svært at lade være med at nævne hendes fortolkning af Ingeborg Skjern i tv-serien ’Matador’, der blev produceret fra 1978-1982.

Kom og oplev en af Danmarks største skuespillerinder fortælle om sit spændende liv i åbenhjertig samtale med sin mangeårige ven guitaristen Lars Hannibal, som indimellem ordene vil spille kendte temaer fra det klassiske guitarrepertoire, som giver plads til ”eftertanke”. Der er også plads til at opleve Ghita Nørby læse bla. H. C. Andersen´s eventyr!

Foredrag med Ghita Nørby & Lars Hannibal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. juni 2021
Læs mere

Andrea Hejlskov kan bookes til foredrag indenfor følgende områder: Autenticitet, Forfatterskab, Litteratur

Andrea Hejlskov

Book nu!

Foredrag om asatro
Asatroen – troen på den nordiske guder- har de senere år fået mere og mere opmærksomhed i populærkulturen. De fleste ved efterhånden AT der findes en religion, eller et trossystem, som baserer sig på mytologien fra det prekristne skandinavien men de færreste HVAD de asatroende egentlig tror på, mere konkret, og hvad det hele handler om.

Velkommen til foredrag der med udgangspunkt i den personlige historie vil belyse den moderne asatro af nogle endda kaldet “danskernes oprindelige religion”. Faktum er nemlig at vi, i Skandinavien har en dyb og rig spirituel tradition som de færreste faktisk kender til.
Andrea Hejlskov vil med udgangspunkt i sin egen historie om hvordan og hvorfor hun blev asatro- og hvad hun siden oplevede i troen- tage tilhørene med på en rejse hvor hun belyser de dybere moralske og etiske grundantagelser i asatroen, hun vil forklare vigtige begreber som skæbne, ære og kamp og hun vil udfolde myternes univers på en måde så man ser den bagvedliggende mening der ligger gemt i dem.
Hvad er asatro? Hvad tror de asatro på? Hvordan praktiserer de deres tro? Hvad vil det sige at være animist, hvad er animisme og på hvilken måde hænger den gamle skik sammen med det moderne liv? Tror de asatroende HELT ÆRLIGT på at Thor kører rundt i en vogn på himlen- og så videre.
Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål af både teologisk og teoretisk karakter ligesom de praktiske ritualer vil blive gennemgået og forklaret.
Andrea Hejlskov er forfatter og foredragsholder af profession – og “gydje”(præstinde) i asatroen såvel som indviet “vølve” (en type af magiker) og hun vil derfor også komme ind på magisk tænkning og praksis som den har udfoldet sig i disse landskaber i tusindvis af år.
Andrea Hejlskov er aktuel med sin bog “Vølve” (udkommer 25 juni 2021, kan forudbestilles her: https://www.forlageturo.dk/produkt/voelve/)
Derudover er hun fast paneldeltager i “det gode råd” med Paula Larrain på DR2. Hun har fortalt om asatroen i både “tal om det” med Iben Zeuthen, Tidsånd i P1 såvel som i Deadline. Hun er en erfaren foredragsholder ikke mindst fordi hun tog på flere foredragsturneer i forbindelse med sin forrige bog “Og den store flugt” (der handlede om hvordan, og hvorfor, hende og hendes familie drog ud i den svenske vildmark hvor de bosatte sig som nybyggere og byggede deres egen bjælkehytte)
Hun er kendt for sin uhøjtidelige tilgang og evne til at skabe debat som foredragsholder og så er hun, ikke mindst, utrolig velbevandret i sit stofområde- idet hun har været asatro i over tyve år.

Foredrag med Andrea Hejlskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. juni 2021
Læs mere

Stephan Grabowski
Stephan Grabowski kan bookes til foredrag om kommunikation, kulturforståelse, kulturmøder, musik og samarbejde

Stephan Grabowski

Book nu!

Ny foredragsholder : Stephan Grabowski

”ENGLE I MIT COCKPIT” – 
MUSIK SOM BRO MELLEM KULTURER.

Foredrag af musiker og komponist, Stephan Grabowski.

Et foredrag om hvordan musik på særegen vis er i stand til at bygge broer mellem mennesker, på tværs af kulturer og sprogbarrierer. Et foredrag på baggrund af bogen Engle i mit cockpit, skrevet af musikeren Stephan Grabowski.  (Forlag: Jensen & Dalgaard)

Om hvordan forskellige kulturer og musik konstant afspejler hinanden. Ikke mindst de mennesker og kulturer, der skaber noget af den musik, som godt 75 pct. af Jordens befolkning lytter til dagligt – al den musik som ikke har rødder i USA og England.

Ja, kulturforskellene er dybe og gamle. Og så indimellem er der alligevel to verdener, der pludselig mødes. Når dét sker, opstår noget nyt og helt tredje.

Foredraget fører os gennem Stephan Grabowskis barndomstid i Kenya, op gennem inderkredsen af den danske rockbranche i 80’erne og 90’erne, til kernen af Bombays Bollywood-miljø. Videre ind i hjertet af de pakistanske Sufiers qawwali-musik, og endeligt til Etiopiens musikbranche, der i dag virker og blomstrer parallelt i to sideløbende årtusinder.

Et foredrag om musikkens sande natur. Denne unikke kommunikationsform, der via toner kan formidle de helt grundlæggende følelser i det at være menneske.

Foredrag med Stephan Grabowski booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. juni 2021
Læs mere

Pelle Dragsted kan bookes til foredrag om arbejdsmarked, demokrati, ulighed og økonomi

Pelle Dragsted

Book nu!

Ny foredragsholder : Pelle Dragsted

Nordisk socialisme
Et oplæg med udgangspunkt i sin bog, Nordisk Socialisme – på vej mod en demokratisk økonomi. Finanskrise, klimaforandringer og voksende social og økonomisk har sat spørgsmålstegn ved den kapitalistiske økonomi, og givet den demokratiske socialisme ny vind i sejlene.

 • Men hvordan kan økonomien styres mere demokratisk?
 • Hvad betyder det at demokratisere ejerskabet?
 • Hvilken rolle skal markedsmekanismerne spille?
 • Og hvordan skaber vi en økonomi, der sikrer mest mulig frihed og indflydelse for den enkelte?

I oplægget vil han argumentere for, at kimen til en fremtidig demokratisk økonomi allerede findes i de nordiske landes velfærdssamfund og erfaringer med demokratisk ejerskab.

Publiceret: 7. juni 2021
Læs mere

Cecilia Vanman
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Rejsebeskrivelser

Cecilia Vanman

Book nu!

Fortalt af formanden for Kvindelige Eventyreres Klub, Cecilia Vanman:
 
Svalbard – Ø-rige i Stormvejr
Hør historien om Svalbards ø-rige i det høje nord – et paradis for dyreliv, dens vilde natur og de store naturressourcer som vi mennesker har udnyttet siden starten af 1600-tallet og hvorfor øerne nu er havnet i et geopolitisk stormvejr. Eventyreren Cecilia Vanman tager publikum med på sejlekspeditioner rundt om disse arktiske øer, hvor vi besøger ensomme fangsthytter og forladte russiske minebyer med rensdyr i gaderne og fuglekolonier i vindueskarmene.Vi møder isbjørne – lidt for tæt på – og kolonier med millioner af fugle, hvalrosser og historie om de modige, første flyvende nordpolsekspeditioner som tog afsæt fra Svalbard.

Foredrag med Cecilia Vanman booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. juni 2021
Læs mere

Anna Elisabeth Jessen
Holder foredrag indenfor følgende emner: 1950´erne, 1960´erne, 1970´erne, 1980´erne, Andens verdenskrig, Danmark, Dansk historie, Fortælling, Genforening, Grænseland Historie, Sønderjylland

Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen

Book nu!

Anna Elisabeth Jessen er aktuel med romanen “Huset”
Om bogen: Kirsten er stolt af at arbejde i HUSET. Alting er under opbrud, samfundet, dannelsesbegrebet og kernefamilien, og for hende står alting åbent, både i kærligheds- og arbejdslivet. Ole læser psykologi, men bliver bidt af mulighederne i HUSET. Han ved noget om magt, han ved, hvordan man opnår et mål, og han ved, at målet nogle gange helliger midlet. For den journalistuddannede Niels er oplysning vigtigere end underholdning, nysgerrighed vigtigere end magt, han arbejder i offentlighedens og oplysningens interesse. Romanen HUSET er en fortælling om en gruppe ansatte i en stor, betydningsfuld medievirksomhed fra 60’erne frem til i dag; om ambitioner, store drømme, uanede muligheder, men også magtkampe, løgne, begær og bristede illusioner.

Pressen skrev om romanen “HUSET”:

Man fristes til at tage HUSET i ét hug. Den er en fryd at læse
★★★★★ Flensborg Avis

Man forventer næsten en kommende en tv-filmatisering!
★★★★ Femina

Skrevet med et stort episk overskud.
★★★★ Kristeligt Dagblad

Et glimrende tidsbillede.
★★★★ Dagbladenes Bureau

Masser af drama, svig, opofrelse, magtkampe, bagtalelse og løgne.
POV

Foredrag med Anna Elisabeth Jessen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. maj 2021
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende emner: Eget forfatterskab, Krimi

Sara Blædel

Book nu!

Sara Blædel er aktuel med krimien “Opløst” (skrevet sammen med Mads Peder Nordbo)

Om bogen:

Hvordan er det at vide, at man skal dø og vente på at gå i opløsning? Det er sommer, og alt ånder fred og idyl i den fynske landsby Tommerup. Charlotte, en yngre mor til to små børn, er på vej fra morgenmotion i hallen til sit arbejde på den lokale folkeskole, da hun forsvinder sporløst på den korte strækning. Da Charlottes mand senere på dagen møder desperat op hos politiet i Odense, modtager vicepolitiinspektør Liam Stark og politikommissær Dea Torp anmeldelsen, men venter med at sætte en eftersøgning i gang, da Charlotte kun har været savnet få timer. Næste morgen er hun imidlertid stadig ikke dukket op, og det står snart klart, at der kan være tale om en forbrydelse. De følgende dage vokser sagen til et omfang, hvor det meste af Fyn er involveret, og folk gemmer sig inden døre af frygt for at blive den næste, der forsvinder. En intens kamp mod tiden udspiller sig for Liam og Dea, som må se sig fanget i et spil, hvor mennesker dør en pinefuld død, uden politiet kan gøre andet end at se magtesløst til.

Foredrag med Sara Blædel booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. maj 2021
Læs mere

Tine Gøtzsche
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Karriere. Kan også bookes som ordstyrer, konferencier

Tine Gøtzsche

Book nu!

Foredrag af Tine Gøtzsche og Mads Nygaard:

Da Jeg Mødte Dig

TV-vært Tine Gøtzsche og forfatter Mads Nygaard mødte hinanden tilbage i halvfemserne. Først én nat i London. Fire måneder senere én nat i Bruxelles. Men herefter skiltes deres veje i 16 år. De er stadig uenige om, hvem der langt om længe inviterede til kaffe men et faktum er det ihvertfald, at parret nu er uadskillelige. Sammen er de aktuelle med bogen Da Jeg Mødte Dig, som ikke blot fortæller deres egen historie men også ti andre pars, herunder eksempelvis møderne mellem Søren Hedegaard og Preben Kristensen, Sussi & Leo og Ældresagens Bjarne Hastrup og fruen Marianne. En flaske champagne på skrift. Sådan skitserer Tine og Mads selv deres bog. I dette foredrag fortæller de om bogens tilbliven og om de mange unikke kærlighedsmøder.

Foredrag booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. maj 2021
Læs mere

Anita Palmgren holder foredrag om ledelse i en coronatid

Anita Palmgren

Book nu!

Anita Palmgren er aktuel med bogen “LEDELSE I EN CORONATID – skab nærvær trods fysisk fravær”.

Ledelse i en coronatid er en yderst relevant håndbog om ledelse i en tid præget af hjemmearbejde og distanceledelse.

Corona har kastet både ledere og medarbejdere ud i et distance-samarbejde af ukendte dimensioner. Og selvom at Danmark åbner mere og mere op, så er distanceledelse kommet for at blive. Måden vi arbejdede på og sammen på inden corona bliver ikke den samme fremover, heller ikke efter corona. Hjemmearbejde og distanceledelse er kommet for at blive.

Selvom at mange arbejdspladser relativt hurtigt fik styr på praktikken ved hjemmearbejde, så begynder sprækkerne nu at vise sig. Medarbejdere føler sig ”afkoblede”, trivslen falder, og mange ledere har mistet følingen med deres ansatte. Tiden er inde til et servicetjek af ledelseskompetencer og -metoder for fortsat at kunne sikre resultater og tilfredse medarbejdere.

I sit inspirerende foredrag giver den erfarne leder og Master Coach, Anita Palmgren, konkrete værktøjer og tips til, hvordan du på en ærlig og autentisk måde kan blive en mere nærværende leder, trods mere hjemmearbejde end tidligere.

Både foredrag og bogen LEDELSE I EN CORONATID giver brugbare råd og anbefalinger, som kan implementeres i virksomheden allerede dagen efter foredraget.

Anita Palmgren:

→ Mere end 25 års erfaring med HR og ledelse, blandt andet fra Mega Records, DR og Sky Radio.
→ Forfatter, Foredragsholder og Facilitator
→ DiSC-certificeret
→ Certificeret Master og Team Coach.
→ Anitas hjerte banker for nær­værende og auten­­tisk ledelse, der skaber resultater og trivsel

Foredrag med Anita Palmgren booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. maj 2021
Læs mere

Jesper Clemmensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: DDR, Den Kolde Krig, Historie, Historie, Kommunisme, Stasi

Jesper Clemmensen

Book nu!

Jesper Clemmesen er aktuel med bogen “Skibet fra helvede” (skrevet samen med Thomas Albrektsen)
Den 5. maj 1945 om morgenen, mens beboerne på Møn langsomt vågnede efter at have fejret frihedsbudskabet, blev en synkefærdig flodpram bugseret ind til det lille fiskerleje Klintholm Havn. Ombord var 345 fanger fra kz-lejren Stutthof, og en redningsaktion uden sidestykke tog sin begyndelse. SKIBET FRA HELVEDE er den bemærkelsesværdige historie om, hvordan Anden Verdenskrigs rædsler drev i land i et lille dansk øsamfund og satte befrielsesfesten på pause. For mønboerne – med en gruppe modstandsfolk, lokale læger og Dansk Røde Kors-medlemmer i spidsen – satte deres eget liv på spil og kastede sig ind i arbejdet med at hjælpe de udsultede, syge og døende kz-fanger. SKIBET FRA HELVEDE er en fortælling om en lokalbefolkning, der ved et tilfælde blev hvirvlet ind i verdenshistoriske begivenheder og udviste et unikt sammenhold og hjælpsomhed – og en historie om at blive reddet fra rædsler og skulle slå sig ned i et nyt og fremmed land.

Foredrag med Jesper Clemmensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. maj 2021
Læs mere

Tor Nørretranders
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fremtiden/Visioner, Informationsteknologi, Klima, Klima/Natur/Forskning, Miljø, Videnskabsteori

Tor Nørretranders

Book nu!

Tor Nørretranders er aktuel med bogen “Karma Corona”.

Om bogen:

“Karma Corona” er Tor Nørretranders tankevækkende beretning om pandemiernes foreståender tidsalder.

I “Karma Corona” udforsker Tor Nørretranders, hvad der ramte verden i 2020, da Corona-epidemien lukkede hele kloden ned i frygt, desperation og usikkerhed. Han viser med nedslag i vores 10.000 års historie og den seneste forskning, hvordan corona ikke opstod af ingenting men af menneskets moderne levevis og civilisation. Med sine politiske perspektiver, dragende historiefortælling og visionære blik er bogen et vigtigt opråb for, at vi genopretter menneskets balance med naturen for ikke at overrumples af nye livsfarlige pandemier.

Foredrag med Tor Nørretranders booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. maj 2021
Læs mere

Søren Poder
Søren Poder holder foredrag om coronapandemi, forfatterskabet, masseskyderi, om at skrive

Søren Poder

Book nu!

Undergang: Om bogen

Undergang handler om et ægtepar fra Hasselager, der bliver adskilt på grund af sygdom og hospitalsindlæggelse, mens coronavirussen muterer til en mere dødbringende variant.

Undergang er ikke en roman om corona, men pandemien danner rammen om en fortælling, som sætter fokus på medmenneskelighed og samfundssind, hamstring og regelbrud. Romanen rejser blandt andet spørgsmålet om, hvor meget (eller lidt) der skal til, før folk vender ryggen til hinanden og fællesskabet? Før samfundets institutioner reelt bryder sammen?

Det er aktuelle og væsentlige spørgsmål til alle tider og selvfølgelig også nu, hvor verden forhåbentlig snart vender tilbage til en normal tilstand. Har vores civilisation og sammenhængskraft stået sin prøve og sejret under coronapandemien? Eller har vi bare været heldige, fordi coronavirussen ikke var mere alvorlig end som så?

Gennem en jeg-fortæller med en kronisk sygdom sætter romanen desuden fokus på de værdier og valg, der former vores tilværelse, samt på muligheden for at vælge nye retninger, også sent i livet. Romanens omdrejningspunkt er hovedpersonens sårbarhed, isolation og kærlighed.

Søren Poder er selv 46 år og har tidligere skrevet ungdomsromaner, så for ham har det selvfølgelig også været en anderledes og meget spændende udfordring at skrive om en 75-årig hovedperson. Hans ambition har været at gøre Undergang til en realistisk fortælling trods det barske tema, og han har gjort sig mange tanker om pandemien, samfundssind, alderdom og livsvalg. På den måde har hans egen tilværelse også været til overvejelse i forbindelse med skriveprocessen.

Søren Poder er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt cand.mag. i journalistik og kommunikation fra Aarhus Universitet.
Han debuterede som forfatter i 2015 med ungdomsromanen Sidste skoledag om skoleskyderen Charles A. Ingreen. En fiktiv historie baseret på virkelighedens skoleskyderier rundt om i verden. I 2020 udkom hans anden ungdomsroman, På røven gennem natten, som er en hæsblæsende spændingsroman om venskab, kriminalitet og kærlighed.

Begge romaner har fået flotte modtagelser og høstet store roser hos både anmeldere og læsere, og de bliver nu fulgt op af Undergang, som er Sørens tredje roman, men den første, der primært er skrevet til voksne.

Søren Poder tilbyder følgende foredrag:

Foredrag 1: Bliv forfatter. 10 ting, jeg gerne ville have vidst – og 2 ting, jeg prøver at glemme igen
Med små anekdoter, gode råd og konkrete anbefalinger guider Søren deltagerne igennem processen fra idé til færdig bog og forlagsaftale, så de undgår nogle af de misforståelser og frustrationer, der ofte dukker op. Det gælder før, under og efter selve skrivningen. Foredraget indeholder inspiration og praktiske tips til forberedelser, forventningsafstemning og planlægning, udvikling af plot, karakterer og sprog samt den efterfølgende redigering, henvendelse til forlag og de smertefulde afslag, som alligevel kan bruges til noget positivt. Og hvad nu, hvis forlaget siger ja tak?

Målgruppe: Unge og ældre. Forfatterspirer, skrivelystne og andre med interesse for en forfatters liv og arbejdsvilkår. Foredraget kan tilpasses efter behov.

Foredrag 2: Skriv din bog. Sæt gang i skriveprocessen og gør din gode idé til en færdig fortælling
Hvor skal du starte, hvor skal du slutte, og hvad skal du gøre derimellem? Der findes ingen facitliste, men der er heldigvis mange tommelfingerregler og væsentlige overvejelser, som kan hjælpe dig i mål med dit skriveprojekt. I dette foredrag kommer Søren Poder med gode råd til idéudvikling, opbygning af plot, udvikling af gode, levende karakterer, sproglige overvejelser samt fokus på historiens vigtige motor, der er med til at fastholde spændingen og dermed læserens interesse.

Målgruppe: Unge og ældre. Forfatterspirer, skrivelystne og andre med interesse for forfatterens arbejdsproces. Foredraget kan tilpasses efter behov.

Foredrag 3: Skoleskyderi. Hvorfor skyder Charles sine klassekammerater?
Gennem arbejdet med Sidste skoledag har Søren foretaget en omfattende research i virkelighedens skoleskyderier og gerningsmændene bag. Romanen er inspireret af virkelige sager, manifester, artikler og undersøgelser fra eksperter og myndigheder, der har forsøgt at klarlægge skoleskydernes motiver og karakteristika. Og bogens hovedperson er skabt som en symbiose af virkelighedens gerningsmænd. I dette foredrag fortæller han om skoleskyderier, gerningsmænd og motiver. Og han prøver at komme med et bud på årsagen til, at Charles skyder sine klassekammerater.

Målgruppe: Unge og ældre. Alle med interesse for emnet. Foredraget kan tilpasses efter behov.

Foredrag 4: Undergang
Foredraget handler om Søren Poders arbejde med romanen Undergang. Om at hente inspiration fra coronapandemien, frygten og uvisheden. Om samfundssind og fællesskabets styrke eller skrøbelighed. Hvor godt har vi klaret os? Hvor lidt skal der til, før institutionerne bryder sammen? Og hvilke overvejelser gør man sig som forfatter, når man bruger pandemien som ramme for fiktion, mens pandemien stadig står på?

Målgruppe: Unge og ældre. Alle med interesse for emnet. Foredraget kan tilpasses efter behov.

Foredrag med Søren Poder booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. maj 2021
Læs mere

Christina Nørby Ibsen
Christina Nørby Ibsen holder foredrag om frihed, forandringer, ondkab, parforhold, personlig udvikling, skilsmisse, udbrændthed

Christina Nørby Ibsen

Book nu!

Christina Nørby Ibsen er skuespiller og sygeplejerske.

Foredrag af Christina Nørby Ibsen:

At komme om på den anden side af en skilsmisse.

Foredraget omhandler det at komme om på den anden side med udgangspunkt i Christinas podcast som har fået stor succes.

Hvad skete der?

 • om hvordan hun knækkede sammen
 • om hvordan det lykkedes Christina at se en fremtid selvom det stadig er lidt ”gråvejr”

Christina Nørby Ibsen har fået mange breve fra både mænd og kvinder med smukke og sørgelige fortællinger fra deres liv. Det er tydeligt at de har haft behov og glæde af at kunne spejle sig i hendes åbenhed omkring det at det faktisk er meget smertefuldt at gå igennem en skilsmisse. At miste sin identitet og genskabe sin familiehistorie efter 30 år som gift kvinde.

Foredrag med Christina Nørby Ibsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. maj 2021
Læs mere

Lars Mikkes
Lars Mikkes kan bookes til foredrag om intuition, iværksætteri, kunst, spiritualitet og tid.

Lars Mikkes

Book nu!

Lars Mikkes er født 1967. Er multikunstner

Foredrag af Lars Mikkes:

Kunstforedrag
Lars vil fortælle om karrieren i kunstverden siden han som 13 årige kunstner begyndte på Det Fynske Kunstakademi. Han vil fortælle om kunstens mange vildveje, forhindringer og hvordan man som kunstner kan komme igennem svære tider og om på den anden side og mærke succes. Desuden vil han fortælle om hvordan det er at være kunstner i en hektisk og pulserende tid, med fokus på alt det som sker rundt i verden.

Foredrag om tid
Lars vil fortælle om hvordan tiden spiller ind i det at være en skabende kunstner, hvordan man som kunstner kan bruge tiden bevidst til at udtrykke sine ideer og tanker. Dette at kunne forstå tiden som mere ånd og rummelighed, end blot tal og systemer i en verden af mere og mere kontrol.

Foredrag om spiritualitet
Lars vil fortælle om spiritualitetens vigtige rolle i det at arbejde bevidst med den i sin kunst og hvordan han bevidst bruger den åndelige, spirituelle dimension som katalysator i sin kunst. Han fortæller mere om spiritualitetens rolle som formidler til den ubegribelige og ikke forståelige i verden og hvordan vi som mennesker kan finde en dybere forståelse af sig selv som menneske ved at bruge den spirituelle dimension til at finde klarhed og selverkendelse. Han vil analysere ud fra egne og andre kunstners værker om det spirituelle i kunsten og dens vigtige betydning for kunstforståelse.

Foredrag om intuition
Dette foredrag vil handle om at turde miste kontrol til det kontrollerede og fastlagte i dette at være menneske. Lars Mikkels vil fortælle om sin egen erfaring til hvordan at intuitionen har betydet alt i sit eget liv , kunst, kærligheden og de valg at han har truffet, med troen på intuitionens vilje og kraft til at netop at turde give slip og ikke være styret af indbildte tanker og fastlagte doktriner.

Foredrag om iværksætteri
Dette foredrag vil omhandle stiftelse af Kunsthal ULYS og HAL1 Virtuel Kunstmuseum. Lars vil fortælle om hvordan det blev iværksat og alle de problemer der opstår ved at sætte nye ideer og projekter i verden. Han vil vise billeder og fortælle om Kunsthal ULYS der blev grundlagt i 2015 og var banebrydende for kunstnerdrevne udstillingssteder som sidenhen fik stor vækst frem til i dag. Lars vil komme med gode input til andre iværksættere som går med en drøm om at starte noget unikt og nyt op.

Foredrag med Lars Mikkes booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. maj 2021
Læs mere

Erik Grip

Erik Grip

Book nu!

Tradition og nærvær.
Kærlighed og eksistens – Erik Grip & Henrik Gunde eller solo.

Engagementet for sangen og de gode tekster har altid været et kendemærke for Erik Grip og har da også ført til mange koncerter og CD indspilninger samt senest en tildelingen af den meget fornemme pris: ”Den Danske Folkemusik pris”. Prisen uddeles i Skagen på Skagen Festivalen og gives en folke- og visesanger, der har tjent genren i meget lang tid og med en prisværdig stor karriere. Prisen er denne gang tildelt Erik Grip. Erik Grip kommer med prisen i den fremmeste liga, hvor blandt flere Donovan, The Dubliners, Povl Dissing, Michael Wiehe, Allan Olsen og Sebastian befinder sig.

En åbenhjertig og oprigtig Erik Grip fortæller og synger om sin begejstring for de danske sange, digte og om forfatterne. N.F.S. Grundtvig, Kingo, Frank Jæger og nu også Jens Rosendal. Et smittende engagement der til med indimellem er ganske morsomt. Især når der fortælles om Erik Grips egen slægt.

Netop nu er Erik Grip aktuel med en CD udgivelse med 12 Jens Rosendal sange og salmer. Et dybt personligt og tekstsikkert udspil, der præsenteres sammen med pianisten Henrik Gunde.

”Du kom med alt det der var dig” CD udgivet 3. maj 2021.

Digteren Jens Rosendal udtaler om udgivelsen:
” Erik Grip gør det fantastisk godt. Det er tydeligt, at han har sat sig grundigt ind i teksterne og giver dem liv og fylde. Det er en stor fornøjelse at lytte til. Den er god ”. Og Jens Rosendal tilføjer at, ” han glæder sig over, at udgivelsen ikke er blevet ”poppet”.

Erik Grip optræder gerne solo, men det kan anbefales at høre Jens Rosendal forestillingen med Erik Grip og Henrik Gunde. Poesiens mestre kunne man fristes at kalde dem. Det bliver poetisk, stærkt og smukt.

Du booker hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. maj 2021
Læs mere

Kjeld Hansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Danmark, Forfatterskab, Grønland, Klima/Natur/Forskning, Landbrug, Lande/Verden, Litteratur, Miljø, Natur

Kjeld Hansen

Book nu!

Fremtidens landbrug skal levere mere end billigt flæsk

FØDEVARER SKAL IKKE længere produceres for enhver pris. Produktionen skal bidrage til at løse klimakrisen, ikke forværre den, vende naturens nedtur til optur og forsyne os med fødevarer uden at frembringe livstruende virus. Sundhed, klima og biodiversitet står øverst på dagsordenen for fremtidens agroindustri.

Den helt store disruption af den traditionelle agroindustri kommer i løbet af det næste tiår. Vi står overfor den dybeste, hurtigste og mest konsekvensskabende forandring af fødevare- og landbrugsproduktion, siden de første planter og dyr blev domesticeret for 10.000 år siden.

TIL TRODS FOR at vi kan købe stort set alle fødevarer til billigere priser fra udlandet, fortsætter vi med at højglanspolere myten om Danmark som et landbrugsland. Erhvervet selv går til yderligheder, som når Tulip i Randers sender sine svin til Tyskland for at få dem opskåret af østarbejdere på sulteløn, for derefter at reimportere de samme svin, nu forklædt som Tulip Danish Bacon.

Vi holder stadig fast ved masseproduktionen af billigt flæsk og mælk i stedet for at bevæge os opad i værdikæden, som et højtudviklet land burde være i stand til. Ikke mindst økonomien taler for at ophøre med en 120 år gammel tradition for at eksportere bacon og smør til lave udsalgspriser.

AT DET BLEV netop coronavirus, der lagde en hel verden ned, betragter virologerne som en tilfældighed. Den næste pandemi er allerede under opsejling, og det bliver en influenza A virus. Med al sandsynlighed vil den spredes fra svinefabrikkerne, og ingen kan forudsige, hvor dødelig den kan blive. Sidst den ramte verden kostede den 500.000 døde.

Prisen for billigt flæsk kan blive skæbnesvanger høj, hvis vi tøver for længe. Velkommen til fremtidens bedste landmænd.

Foredrag bygger på Kjeld Hansens debatbog ”Velkommen til fremtidens landbrug”, der udkom på Gads Forlag den 27. april 2021.

Foredrag med Kjeld Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. maj 2021
Læs mere

Ib Michael
Holder foredrag indenfor følgende områder: 1960´erne, Digte/Poesi, Forfatterskab, Historie, Litteratur, Rejsebeskrivelser, USA

Ib Michael

Book nu!

Forfatteraften med udgangspunkt i seneste udgivelse De 7 rejser (maj 2021)

Om bogen: Forfatteren Ib Michael har set mere af verden end de fleste, og i DE SYV REJSER fortæller han om sine mest skelsættende eventyr: Til Venedig på jagt efter den østrigske maler Hundertwasser, til Mayalandet med Per Kirkeby for at genfinde de forsvundne byer, til Hjortelandet for at deltage i Huichol-indianernes ceremonier, tværs over Atlanterhavet med Troels Kløvedal og Nordkaperen, til Amazonas for at redde regnskoven, til hjemstedet for gudindekvinder, Zihuatanejo i Mexico, for at finde kærligheden og endelig til Tibet for at bevidne en hårrejsende himmelbegravelse. Ib Michaels virkelighed er lige så fantastisk som historierne, han finder på i sine romaner. DE SYV REJSER er en hyldest til den virkelighed – til vores vide verden og til livets store øjeblikke. Bogen er illustreret med privatfotos taget af Ib Michael og hans rejseledsagere, bl.a. Troels Kløvedal.

Foredrag med Ib Michael booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. april 2021
Læs mere

Rakel Haslund-Gjerrild kan bookes til foredrag om forfatterskabet, historiske personer/romaner, litteratur og seksualitet

Rakel Haslund-Gjerrild

Book nu!

Rakel Haslund-Gjerrild er aktuel med den historiske roman, Adam i Paradis

70 år gammel og på højden af sin karriere maler den danske billedkunstner Kristian Zahrtmann Adam i Paradis. Et portræt af det første menneske, der emmer af begær og erotik. Året er 1913. Det Moderne Gennembrud har prædiket fremskridt og progressive tanker, men hvad angår seksualitet er rammerne smalle og konsekvenserne brutale: København har netop lagt scene til to store retsforfølgelser af homoseksuelle.

Og – midt i alt dette – fragter Zahrtmann palmer, eksotiske blomster og bananklaser fra drivhusene i Botanisk Have til sin mondæne villa på Frederiksberg for omdanne sit atelier til en jungle. For at male sin vision af Paradiset. Hvad gemmer der sig bag dette billede?

Rakel Haslund-Gjerrild har skrevet en roman, der med inspiration fra den historiske maler Kristian Zahrtmanns kunst og tid, beskriver et liv levet i kraftige komplementærfarver og paradokser. Det er en roman om intriger og krukkeri i århundredeskiftets kulturelite, om store kunstneriske triumfer – og om kærlighed på trods.

Rakel Haslund-Gjerrild, f. 1988, er forfatter og sinolog. Hun debuterede i 2016 med novellesamlingen Øer. Hun har i længere perioder rejst i Kina og har opdateret Politikens Forlags Turen går til Kina i 2017. I 2020 udgav hun den anmelderroste roman, Alle himlens fugle, en postapokalyptisk fortælling om det sidste menneskes sidste dage. Romanen er solgt til oversættelse i Frankrig og Ungarn.

Rakel Haslund-Gjerrild er aktuel med Adam i Paradis, en historisk roman, der med inspiration fra maleren Kristian Zahrtmanns (1843-1917) kunst og tid beskriver et menneske, som levede sit liv i kraftige komplementærfarver og paradokser.

Foredrag med Rakel Haslund-Gjerrild booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. april 2021
Læs mere

Glenn Bech
Glenn Bech holder foredrag om bogen Farskibet

Glenn Bech

Book nu!

Glenn Bech FarskibetGlenn Bech er forfatter og psykolog. Foredrag om debutromanen Farskibet samt det at vokse op i en dysfunktionel familie.

Glenn Bechs ’Farskibet’, dette fænomenale mesterværk af en debut, væltede anmelderne og den litterære offentlighed omkuld, da erindringsbogen udkom på Gyldendal tilbage i januar. Med udgangspunkt i sit eget liv skildrer forfatteren på formeksperimenterende vis tiden efter farens selvmord, hvilket bl.a. var præget af yderligere omsorgssvigt, psykisk- og fysisk voldelige stedfædre samt en gryende homoseksualitet. Alt sammen udspillende sig i et samfundslag, som sjældent før er blevet repræsenteret lige så nærværende og omsorgsfuldt som hos vidundertalentet, Glenn Bech.

Foredrag med Glenn Bech booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. april 2021
Læs mere

Anna Grue taler om følgende emner: Forfatterskab, Krimi

Anna Grue

Book nu!

Anna Grue Døden i kurbadetAnna Grue er aktuel med krimien “Døden i kurbadet” (maj 2021).

Om bogen: En kvinde findes myrdet, da efterlønneren Anne-Maj Mortensen er taget på luksus-kurbad efter en knæoperation. Der er meget i vejen: Knæet gør ondt, genoptræningen er ubehagelig, og maden ikke tilnærmelsesvist så god som hendes egen. Men da en af de andre kurgæster dør, får Anne-Maj andet at tænke på. Udstyret med et par krykkestokke og et mindre lager af smertestillende medicin går hun i gang med sin efterforskning, som ikke ligefrem behager det lokale politi.

Foredrag med Anna Grue booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. april 2021
Læs mere

Astrid Saalbach
Astrid Saalbach kan bookes til foredrag om forfatterskabet

Astrid Saalbach

Book nu!

Astrid Saalbach er aktuel med romanen Der hvor du ikke vil hen.

Om bogen:

Sigrid rydder op i sit hus for at gøre klar til sin forestående død. I en papirkurv finder hendes barnebarn Helene et bundt breve og avisudklip, som ikke alene afslører en række familiehemmeligheder, men også kaster helt nyt lys over mormorens liv og ægteskab.
Sigrid vokser op i en kærlig, velstående familie i Fåborg i begyndelsen af 1900-tallet. Hun er en stor beundrer af sin unge moster Anna, som hun har en tæt tilknytning til. Efter en ulykkelig kærlighedshistorie flygter Anna til Grønland. Hendes rejse til det kolde nord midt under første verdenskrig bliver skelsættende for begge kvinders liv, og deres skæbner vikler sig i usædvanlig og uhørt grad ind i hinanden. En roman om nære familiebånd og om at blive offer for dem. Om kærlige handlinger med utilsigtede konsekvenser.

Astrid Saalbach, født 29 november 1955. Vokset op i Helsingør. Student fra Helsingør Gymnasium 1975. Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole 1975-78. Arbejdet som skuespiller til 1985. Debuterede som dramatiker i 1981 med hørespillet Spor i sandet. Alle stykker er opført i Danmark, og tillige opført eller udgivet i ét eller flere af følgende lande: Canada, England, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Indien, Island, Italien, Japan, Kina, Letland, Lithauen, Norge, Polen, Rusland, Slovakiet, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, USA og Østrig.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️– “Mesterlig slægtsroman, en kvindernes heroiske Danmarkshistorie” – JYLLANDS-POSTEN

Foredrag med Astrid Saalbach booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. april 2021
Læs mere

Nauja Lynge
Nauja Lynge holder foredrag om identitet og menneskerettigheder samt rigsfællesskabet

Nauja Lynge

Book nu!

Nyt foredrag af Nauja Lynge:

Rigsfællerne vantrives stadig i Danmark
På trods af det aktuelle fokus på Danmarks kolonifortid og på stigmatisering af minoriteter er det stadig fulderikkerne på torvet, danskerne tænker på, når de tænker på grønlændere. Det mener forfatter Nauja Lynge, der i sin nye roman, Opgangen, som udkommer 30. april, beskriver grønlændere og færingers møde med en danskhed, der ikke kan rumme rigsfællerne. Som grønlænder i Danmark bliver man set ned på, fordi danskernes referenceramme begrænser sig til de udsatte fulderikker på torvet.

– Jeg har brug for at kunne være både grønlænder og dansker for at blive et helt menneske. Samtidig lever jeg med angsten for at falde i det samme hul som grønlænderne på torvet. Der er noget selvforstærkende i konstant at få at vide, hvor ringe det er fat med sine landsmænd. Noget som skræmmer mig og gør mig flov. For jeg har jo også trukket stigen op efter mig og vil ikke ses sammen medfulderikkerne, siger Nauja Lynge.

I romanen trækker forfatteren på egne oplevelser fra en opvækst som grønlænder i Danmark. Opvæksten er gået “efter bogen”, som hun siger, men: – Der er selvfølgelig ingen, der har tvunget mig til at spille en rolle som den velintegrerede grønlænder. Men det var nøglen til fungere, i Danmark. Det har i de seneste år ført til en rodløshed, fordi det er så svært at integrere både den grønlandske og danske identitet, siger Nauja Lynge.

Om bogen:
Grønlandske Elise er flyttet til England for at undgå stereotyperne i Danmark. Hun kommer imidlertid modstræbende til Danmark og møder færøske Solrun på Christianshavn. De to kvinder havner ufrivilligt i et drama, da en ung grønlandsk mand dør, og politiet ifølge kvinderne ikke tager sagen tilstrækkeligt alvorligt. De underliggende etniske konflikter blusser op i romanen, der uddeler drøje hug til både høj og lav for de fordomme, der til stadighed får lov at florere.

Foredraget tilbydes også online efter aftale.

Foredrag med Nauja Lynge booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. april 2021
Læs mere

Jesper Bay-Hansen
Jesper Bay-Hansen holder foredrag om fortvivelse, frygt, krisetider, lykke, mænd, sex

Jesper Bay-Hansen

Book nu!

Jesper Bay-Hansen er aktuel med 2 nye foredrag:

Byg bro mellem livsglæde og arbejdsglæde

Genåbningen af landet er lige om hjørnet og meget begynder at vende tilbage til mere normale tilstande. Den aktuelle krise har ikke desto mindre sat sig i os, og det er mere relevant end nogensinde at slå et slag for glæden, også arbejdsglæden. For det er en følelse, der ikke er vedligeholdelsesfri og aldrig må tages for givet.

Enhver ved, at en god arbejdsplads består af glade medarbejdere. Men det er de færreste, der tænker over, at man uanset ens uddannelse, erhverv og stilling kan holde hånden under arbejdsglæden ved at løfte livsglæden. Og du kan bl.a. løfte livsglæden ved hjælp af såkaldte positiv psykologiske interventioner, dvs. aktiviteter, der har potentialet til at kaste meningsfuldhed, glæde og andre positive emotioner af sig. Positiv psykologiske interventioner er undersøgt i videnskabelige studier og vides at have stor betydning for vores trivsel og sundhed. Med dette foredrag får du en masse forskningsunderstøttet inspiration til hjælp til selvhjælp i en tid, hvor mange har svært ved at føle arbejdsglæde – og måske glæde i det hele taget.

Om foredragsholderen: Jesper Bay-Hansen er speciallæge i almen medicin og har dertil en amerikansk uddannelse i positiv psykologi. Han er en efterspurgt foredragsholder både herhjemme og i udlandet samt forfatter til en række brugsbøger om livets følelser, især livsglæde og lykkefølelse.

Stress i en krisetid – årsager og løsninger

Den aktuelle samfunds- og sundhedskrise har belastet os og resulteret i stress. I dette foredrag vil læge og forfatter Jesper Bay-Hansen beskrive årsagerne til stress i en krisetid og se på mekanismer og løsninger. Der er meget at lære af dette, også fremadrettet i forbindelse med fremtidige kriser. Meget handler om at kunne navigere i det uvisse og håndtere meningsløshed. Andet handler om at holde fast i håbet, selv når der er meget at miste håbet over. Endelig kan enhver krise desuden blive en anledning til udvikling og blomstring – et fænomen der i forskningslitteraturen kaldes posttraumatisk vækst og er forbundet med større glæde og trivsel og mindre stress.

Stress har forskellige årsager og må derfor håndteres forskelligt. Løsningerne kan bl.a. handle om:

· At rumme livets følelser – også de svære af slagsen

· At finde ro kropsligt, mentalt, spirituelt …

· At skabe mening i med- og medgang

· At udvikle sig og blomstre i et lykkemæssigt traume

· At føle og kultivere håb – også når der er meget at miste håbet over.

Alt dette – og mere til – vil du høre om i dette foredrag, der bygger på den nyeste forskning i bl.a. positiv psykologi samt på forskningsunderstøttede budskaber fra den nye brugsbog: Recepten på lykke 2.0 – om kunsten at glædes, også i krisetider med usikkerhed, forvirring og frygt.

Om foredragsholderen: Jesper Bay-Hansen er speciallæge i almen medicin og har dertil en amerikansk uddannelse i positiv psykologi. Han er en efterspurgt foredragsholder både herhjemme og i udlandet samt forfatter til en række brugsbøger om livets følelser, stress og livskunst.

Ny bog: RECEPTEN på LYKKE 2.0

Om kunsten at glædes – også i krisetider

med usikkerhed, fortvivlelse og frygt

Udgivet den 18. februar fra Forlaget Ella

E-bog og lydbog udgives af Lindhardt og Ringhof

Jesper Bay-Hansen (f. 1970) er speciallæge i almen medicin og klinisk sexolog og har dertil en amerikansk uddannelse i positiv psykologi. Jesper har en privat samtaleklinik og beskæftiger sig til daglig med lykke i relation til vores trivsel og sundhed, seksualitet, arbejde, fritid, passioner, værdier m.m. Herudover underviser han for private virksomheder og på forskellige sundhedsuddannelser, universiteter og folkeuniversiteter, ligesom han holder foredrag og kurser i glæde, lykke og trivsel i både ind- og udland. Jesper har udgivet adskillige bøger om livets forskellige følelser og trivsel i bredeste forstand. Hans første bog “Recepten på lykke” (2011) udkom i adskillige oplag og blev omtalt som “bogen, der kan ændre dit liv”. Præcis det samme kan den nye brugsbog til et gladere liv: RECEPTEN på LYKKE 2.0 (udgives 18. februar, 2021).

 

 

Foredrag med Jesper Bay-Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. april 2021
Læs mere

Leonora Christina Skov
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Kvinder, Litteratur, Litteratur, Om at skrive, Pressen

Leonora Christina Skov

Book nu!

Forfatteraften med udgangspunkt i erindringsromanen Hvis vi ikke taler om det

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om at vokse op i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og forelske sig i en kvindelig præst, til sine forældres rædsel. I Den, der lever stille skrev Leonora om at genskabe sig selv fra grunden. I fortsættelsen, Hvis vi ikke taler om det, skriver hun om at blive til som forfatter. Om drømmen, modstanden, overgrebene, nederlagene, håbet, hjælpen og sejren.

I foredraget fortæller Leonora om den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker, om tiden efter Den, der lever stilles udgivelse og om de kapitler i sin historie, som hun først har vovet at åbne nu. Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.

Foredrag med Leonora Christina Skov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. april 2021
Læs mere

Connie Svendsen

Book nu!

Connie Svendsen er stewardesse, underviser og foredragsholder.

Hun har en smittende positiv tilgang til livet og har en fantastisk evne til at dele ud af sine erfaringer og gode råd, så de kan anvendes både privat og på arbejdspladsen.

Flere end 115.000 tilhørere har allerede oplevet Connie som foredragsholder. Hendes fortællemåde har gjort, at deltagerne begejstres ved hendes historier, idet hun tør fortælle, hvad andre tænker.

Hendes to mottoer er:
“Hvis alle turde give det lille ekstra, ville verden være positivt forandret”.
“Det du fokuserer på, får du mere af “.

Connie Svendsen har modtaget en pris for “BEDSTE KUNDESERVICE” i Thomas Cook Airlines blandt mere end 28.000 ansatte.

Hun ved, hvad hun taler om.

Hun har undervist i flybranchen igennem syv år og brænder for god service. Hun har en ukuelig positivitet, en stor åbenhed og har altid haft humoren som sit hemmelige våben.

Hun har siden uddannet sig til International ICI COACH hos Empowermind.

Foredrag 1: Det Lille Ekstra – en peptalk om arbejdsglæde og livsglæde
Et simpelt redskab til medarbejdere og ledere, leveret med en god portion humor og selvironi samt masser af sjove inspirerende eksempler fra hverdagen. At give “Det Lille Ekstra” vil føre til store forandringer og resultater for dig selv, din familie og din arbejdsplads. Det handler om at ændre holdning og gøre en lille forskel hver dag. Større arbejdsglæde skaber flere tilfredse kunder og borgere. Alle kan lære “Det Lille Ekstra”. Det er gratis, og det smitter som en luftbåren virus. Produktionen stiger, sygefraværet falder, stress reduceres, teamwork forbedres og kommunikationen bliver bedre og hurtigere.

Foredrag 2: SIG, Farvel til Brokrøvene
Spænd sikkerhedsbæltet og gør klar til take-off når stewardessen, Connie Svendsen, går i luften med sit nyeste foredrag. Hun fortsætter succesen fra ”Det Lille Ekstra” og går nu skridtet videre. Hun prikker til janteloven, gør op med brokrøvene og sætter fokus på styrken i vores forskelligheder.

Findes brokrøvene på din arbejdsplads?
Når Connie Svendsen går på arbejde i Thomas Cook Airlines, oplever hun sjældent en brovten passager, som ikke orker en uge med sol, mad og drikke. Alligevel er der dem, som ikke kan sove for havets brusen, eller synes der er for meget sand på stranden. Hvad sker der lige for dem?
Tænk, hvis det er nemt!
Hvordan fastholder vi motivationen, gejsten, nuet og glæden ved at gå på arbejde? Vend dig om. Måske er svaret lige bag dig. Så simpelt og dog så kraftfuldt. Bare kig i den retning, som giver løsningen.

Foredraget giver:

Motiverede medarbejdere
Færre sygedage
Mindre brok
Større arbejdsglæde
Mere humor
Mere trivsel

Foredrag med Connie Svendsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. april 2021
Læs mere

Helle Vincentz
Helle Vincent holder foredrag om depression, forfatterskab, krimi, litteratur, samfundsdebat

Helle Vincentz

Book nu!

Jorden under mig (bogforedrag)
“Jorden under mig” er Helle Vincentz’ erindringsroman om en kvindes konfrontation med sin dystre familiehistorie. Helle vokser op i 1980’erne på en gård i Sydsjælland med sin far, som er landmand, sin mor som er skolelærer og hendes søster. Helles far fortæller hende, at statsministeren er ond, og at han er årsagen til landmændenes svære kår. Hendes forældre skændes tit, og faren opfører sig mere og mere mærkeligt indtil han en dag begår selvmord. Senere diagnosticeres Helles mor med cancer, og hun dør kort efter. Som voksen begynder Helle at konfrontere sin dystre barndom og udforske de mørke kapitler af hendes historie, som hun aldrig forstod. Undervejs udfoldes nye sider af hendes families skjulte hemmeligheder, og hun opdager en chokerende sandhed om sit liv. Helle Vincentz skildrer på gribende vis sin families mørke kapitler i “Jorden under mig”, som også lader små sprækker af lys, håb og kærlighed ind i den barske beretning. Udgivelsesdato: 15.04.2021.

Anbefalinger af Helle Vincentz’ foredrag:

“Helle Vincentz har en smittende energi og begejstring. Hun er vidende, underholdende og skarp, og man går fra et møde med hende fyldt med glæde.”
Lida Wengel, Horsens Bibliotek, arrangør af Krimimessen i Horsens

“Helle Vincentz er en strålende, veloplagt formidler, som skaber et overbevisende og vindende rum for – og med – sine læsere”.
Helle Winther Olsen, Furesø Bibliotek & Borgerservice

“Med sin personlige ærlighed krydret med sjove og fine detaljer får Helle Vincentz enhver tilhørerskares fulde opmærksomhed.”
Sonja Christensen, præsident, Antvorskov Inner Wheel

Foredrag med Helle Vincentz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. april 2021
Læs mere

Niels Brunse
Holder foredrag indenfor følgende emner: At oversætte Shakespeare, Litteratur, Litterær oversættelse, Shakespeares liv og værker, Teater

Niels Brunse

Book nu!

Sådan er det – at oversætte Shakespeare
I april 2021 udkommer Niels Brunses bog ”Sådan er det – at oversætte Shakespeare” på forlaget U Press. Bogen fortæller om hans arbejde med at gendigte alle Shakespeares 37 skuespil. Det tog ham over tredive år, og nu er oversættelserne samlet i seks tykke bind. ”Det har været mit skriverlivs største, sværeste og mest berigende opgave,” siger han selv.

Bogen skildrer forskellige aspekter af det store arbejde, lige fra kommaer til kulturhistorisk baggrundsviden, og for Shakespeare-elskere vil der sikkert også være nye oplysninger og indfaldsvinkler i teksten.

Niels Brunse har allerede holdt mange foredrag om Shakespeare og sit arbejde med den store dramatiker, og i bogen er der nyt stof til endnu flere.

Shakespeare-oversættelse er nok noget af det sværeste man kan kaste sig ud i. Men det er en guldgrube af udfordringer og indsigter, og det danske sprog viser sig at kunne mere end man skulle tro, når det bliver konfronteret med de geniale dramaer fra for 400 år siden. Undertiden må man gå ad snoede veje, men det er muligt at komme derhen, hvor oversætteren kan sige: Teksten er Shakespeares, men ordene er mine.

Niels Brunse er født 1949 og har været uafhængig skribent det meste af sit liv. Det er blevet til ca. 250 oversættelser af bøger, skuespil, radiomontager, tegneserier mm. siden 1969, fra 6 sprog, men flest fra engelsk, tysk og russisk. Desuden har han skrevet tre romaner (den mest omtalte er Ramoth-Bezer fra 1994), tre digtsamlinger, to novellesamlinger, tre skuespil, et par fagbøger og utallige anmeldelser og artikler. Et antal sangtekster er det også blevet til, blandt dem tre, der er optaget i Højskolesangbogen. Niels Brunse har fået tildelt adskillige litterære priser og haft forskellige kulturelle tillidshverv lige fra en formandspost i Danske Dramatikere til posten som formand for Statens Kunstfonds litterære udvalg. Han er blevet gift med en dejlig kone, Nila Parly, far til to skønne døtre og ridder af Dannebrog – i den rækkefølge.

 

Foredrag med Niels Brunse booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. april 2021
Læs mere