Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Anette Sams
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsglæde, Sundhed, Sundhedskultur, Sundhedsdannelse, Trivsel

Anette Sams

Book nu!

Anette Sams er aktuel med bogen “SukkerSmarte børn – der kan og vil selv. Byg fundamentet til et sundt liv”.

Om bogen: Er du en af de mange voksne, der ønsker at give næste generation de sundhedsfærdigheder, den fortjener? Leder du efter alternativer til den løftede pegefinger i forsøget på at få børn og unge til at spise sundt? Kan du acceptere, at alle skal vide det samme om sundhed, men at børn og voksne skal gøre noget forskelligt? Ønsker du at undgå at næste generations spisevaner tjener detailhandlens og reptilhjernens behov fremfor børnenes? Så vil denne bog hjælpe dig med at nå dit mål.

I bogen får du:

∙ viden, som børn skal have om kroppen (inkl. Sukkers ABC i børnehøjde)
∙ viden og overblik, som børn og unge skal have om mad
∙ indsigt i forskellen mellem basiskost, energitilskud og nydelsestilskud
∙ klar besked om, hvordan du undgår berøringsangst overfor noget så naturligt som mad og sundhed
∙ et opgør med den løftede pegefinger og hjælp til at erstatte den med sundhedsfascination
∙ guide til at lave jeres unikke sundhedsstrategi – hjemme hos jer, i klassen eller i institutionen
∙ gode ideer til sjove aktiviteter og spil, der gør børn og unges nye viden til færdigheder

Viden, fascination og nysgerrighed skal erstatte den løftede pegefinger og gøre vores børn til sundhedsbevidste livsnydere. Og det er faktisk ikke så svært, når både voksne og børn først forstår forskellen på viden, holdninger, følelser og handlinger omkring egen sundhed.

Bogen er skrevet til forældre og professionelle på børne- og ungeområdet.

Foredrag med Anette Sams booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 3. august 2020
Læs mere

Amalie Smith
Holder foredrag indenfor følgende områder: Billedkunst/Håndværk, Forfatterskab, Litteratur, Oplæsning

Amalie Smith

Book nu!

Amalie Smith Thread RipperAmalie Smith er aktuel med “Thread Ripper” (Gyldendal, 2020).

THREAD RIPPER er en bog af forfatter og billedkunstner Amalie Smith med fortællende prosa og noter, der kredser om vævning som en indgang til at forstå det digitale.

Den første computer, Den Analytiske Maskine, hentede nemlig sine hulkort fra væven. Tekstil kan dermed forstås som det digitales grundstof og vævere som de første programmører.

THREAD RIPPER følger en billedvæver, der arbejder på et digitalvævet billedtæppe i slutningen af 2010erne. I denne periode væver hun ikke bare et billedtæppe, hun væver også i livet, i kærligheden, i forbindelsen til sin omverden, og i svaret på spørgsmålet, om hun vil sætte børn i verden.

Billeder er allestedsnærværende, og i THREAD RIPPER bliver de også tredimensionale og levende. Den historiske figur Ada Lovelace, der skrev banebrydende noter om computerteknologi under den første industrielle revolution, dukker op i en selvlærende algoritme og begynder at tale. Hendes fortælling væves sammen med billedvæverens noter skrevet på kanten af den fjerde industrielle revolution, hvor biologi og software mødes.

THREAD RIPPER er en bog om nervevæv, plantevæv, om skærmenes billedvæv, kærlighedens drømmevæv, slægternes DNA-væv og telenettets strålevæv.

THREAD RIPPER optrævler og væver forbindelser mellem det analoge og det digitale, det lokale og det planetariske, det håndgribelige og det trådløse.

Foredrag med Amalie Smith booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. august 2020
Læs mere

Nils Giversen
Nils Giversen holder foredrag om fundamentalisme, sikkerhed, terrorisme, verden efter 11. september og ytringsfrihed

Nils Giversen

Book nu!

Nils Giversen har arbejdet som journalist og redaktør med at lave dokumentar i snart 20 år. Primært på DR, men også nogle år på TV2.

Det er lange hårde processer, ofte på halve og hele år hvor man virkelig kommer i dybden med stoffet og kommer helt tæt på mennesker med dramatiske historier og meget på spil. Det er kæmpe privilegium at være med til at skrive samtidshistorie om store begivenheder i vores land. Krigene i Afghanistan og Irak, Muhammedkrisen, pirateri, tvangsarbejde, atomvåben under den kolde krig, bortførte børn, syge i sengepraktik, drab uden tiltale, pressede fødegange og børneinstitutioner, seksuelle overgreb på børn og unge.

Nils har oplevet både at skubbe til politiske dagsordener og modtaget faglig anerkendelse i form af nomineringer og modtagelse af mediebranchens priser. (16 i alt). En af Nils Giversens dokumentarer dannede sågar grundlag for den prisbelønnede spillefilm ”Kapringen” med Pilou Asbæk i hovedrollen.

Foredrag af Nils Giversen:

Bag dokumentarfilmen om terrorangrebet på Krudttønden og synagogen i København

Nils Giversen har brugt 3 år på at lave en dokumentarfilm om baggrunden for terrorangrebet på Krudttønden og synagogen i København 14. februar 2015. Dokumentarfilmen hedder ”ANGREBET – Omars vej til Krudttønden.” Filmen viser hvad der får et ungt menneske til at gøre det umenneskelige. Den største vildfarelse; at tage andres liv i terrorrens navn. Samtidigt afdækker filmen en lang række advarselslamper, som myndighederne kunne og burde have set og reageret på og dermed have forhindret at angrebet skete.

Med hjælp fra pårørende til de dræbte, gravede Nils sandheden frem i den sværeste, mest følsomme og vigtigste historie han har arbejdet på i sine 20 år som journalist.

Foredraget handler om det arbejde.

Om mødet med dem der mistede, dem der så angrebet ske og dem der kendte gerningsmanden på godt og ondt. Hans mor, bror, venner, skolekammerater, pædagoger, lærere, sagsbehandlere, advokater, fængselsbetjente, efterforskere, PET-folk. Alle sad tilbage og manglede svar på hvorfor angrebet skete.

Foredraget handler Nils Giversens kamp for at finde det svar, om reaktionerne fra disse mennesker efter de så filmen og fra landets justitsminister.

Foredrag med Nils Giversen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. august 2020
Læs mere

Asger Tobias Brodtkorb
Asger Tobias Brodtkorb holder foredrag om: Børn og unge, Familieliv, Personlig udvikling, Psykiske sygdomme, Spiseforstyrelser

Asger Tobias Brodtkorb

Book nu!

Asger Tobias Brodtkorb er forfatter, foredragsholder og debattør. Er aktuel med bogen ”Selvbedrag – Er spiseforstyrrelser for mænd?”.

Foredrag af Asger Tobias Brodtkorb:

Foredrag med udgangspunkt i bogen “Selvbedrag – Er spiseforstyrrelser for mænd?”, og personlige beretninger om dét, at være mand i en kvinde tung verden, vejen ud på den anden side og alt derimellem. Foredraget komme ind på følgende emner:

Psykiske lidelser
Rigtig mange afhængigheder og psykiske lidelser har sine fællestræk, så derfor er det oplagt, at kunne introducere de gængse karaktertræk, der som oftest sker i hovedet på den syge. Mine foredrag, vil ikke udelukkende vedrøre spiseforstyrrelser, men mental ustabilitet som en ”paraplybetegnelse”. Angst, ensomhed og depressioner, følger ofte med en afhængighed, og tankegangen vil være sammenlignelig, hvad end der er tale om træning og mad, om alkohol eller gambling, for den sags skyld. Som barn af en – i dag – tørlagt alkoholiker, ved jeg derfor også hvad det indebærer, når kontrollen forsvinder, og det har noget med sundhed og fitness, at gøre. Jeg kender den lille ukendte stemme, der tager styringen, på flere parametre.

Spiseforstyrrelser
Men når dét er sagt, så vil mit ”speciale” altid være spiseforstyrrelser, og derfor vil det også være derigennem, at jeg har min primære viden. Jeg vil gerne oplyse Danmark om denne ”nye” og relativt ukendte spiseforstyrrelse, ved navn ”ortoreksi”, der har invaderet store dele af verdenen, men stadig er så svær, at gennemskue. Med små 90.000 tilfælde herhjemme, er det den absolut mest udbredte af alle spiseforstyrrelser, hvor flere og flere, enten selv vil blive ramt, eller kende op til flere, der gør. Trods de massive tal, er ortoreksi fortsat en ”atypisk spiseforstyrrelse” og derved noget, som vi bagatelliserer og tilsidesætter, til fordel for de mere velkendte af navn. Det er en farlig og ulogisk tendens, men ikke desto mindre tilfældet.

Personlig udvikling
Jeg vil løbende i mine foredrag, beskrive den udvikling jeg selv har været igennem, og forsøge, at inspirere tilskuerne derigennem. Hvordan det er muligt, at rejse sig fra asken, skabe et firma, skrive en bog, og leve det liv, der virkede så uendelig fjernt, som syg. Snakken om personlig udvikling, vil ikke kun vedrøre syge, men også pårørende. Jeg vil overbevise de udkørte og ”skabs-opgivende” tilknyttede om, at der er lys for enden af tunnellen. At livet ikke slutter her, selvom altid virker uoverskueligt og pisse hårdt i øjeblikket. Det er her, hvor jeg gerne vil have rigtigt godt fat i fædre, brødre og andre mandlige pårørende, der helt stereotypt har så svært ved, at forstå hele situationen. De har ligeså meget brug for, at sætte sig ind i livet som syg, som den syge har, hvis ikke det skal blive komplet umuligt, at acceptere. Det er uforstående fædre, der på godt og ondt, har inspireret mig til foredraget ”Undskyld, far, jeg er syg”, da de – om vi vil det eller ej – beklageligvis, finder det mere anstrengende. For dem selv, den syge og på hele familielivets vegne.

Familieliv
Mange familier har brug for en hjælpende hånd, når først ulykken er ude, og enten en eller flere bliver ramt af noget så frustrerende, som en psykisk lidelse. Igen er det de mandlige roller i en familie, jeg gerne vi nå ud til. Det er både fordi, at et barn rent biologisk vil gå til moren, når lortet brænder på, men også fordi, at vi mænd ofte kan finde det mere uforståeligt, når ens barn, pludselig forbyder sig selv bestemte fødevare, eller ikke kan komme med på restaurant, fordi maden er uvant og ”skræmmende”. Det kan lyde meget fordømmende, men sådan skal det ikke forstås. Det er udelukkende en tanke om, at tale mand til mand, for sammen at kunne forstå livets usynlige skavanker. Det skal heller ikke blive et foredrag, der er tabubelagt for fædre, at deltage i, med frygten for, at gøre noget forkert, eller virke opgivende udadtil. Det skal være et arrangement, hvor konen for eksempel sender mande afsted, eller tager ham under armen, for at blive oplyst. Et friskt pust til de mandlige familiemedlemmer, der ofte er et overset kapitel. Hvis vi kan få hele familien med, vil det samtidig blive lettere for den syge, at komme videre og blive set på med værdige øjne. Noget uvidenhed ikke gavner.

Børn og unge
Børn og unge, er stadig de oftest ramte, og da jeg selv blev syg som en ung ”smart i en fart” gut på 17-18 år, er det her jeg kan relatere og være behjælpelig. Igennem mine egne oplevelser, kan jeg snakke vidt og bredt, om dét en ung har behov for, som syg. Ikke at der er to ens sygforløb, men igen er der flere fællesnævnere, der er værd at vide, som udefrakommende. Jeg har fået smidt en masse i hovedet som syg, der kun gjorde slemt værre, men jeg har også erfaret mig gøren og laden fra min omverden, der hjalp min situation. Hvordan tid og plads for den unge, er bedre end pres og snerren. Hvordan det er vigtigt – både som syg teenager og som pårørende – at alle bliver på sin egen tallerken, og ikke blander sig unødigt i hinanden adfærd, hvor det ikke er brugbart. Det er en beskrivelse, de fleste finder interessant, og som de fleste bliver glade for i praksis, selv det kan være udfordrende for et barn eller en ung person, at forstå.

CV:
Mit navn er Asger Tobias Brodtkorb. Jeg er 27 somre og kommer fra København. Derudover er jeg forfatter til bogen ”Selvbedrag – Er spiseforstyrrelser for mænd?”, der omhandler min egen tid som syg, og hvordan det var, at færdes i en verden og et system, der er ”beregnet” til piger og kvinder. Bogen tog form i løbet af min behandling, og er skrevet ud fra de noter og dagbogslignende tekster, jeg kradsede ned dengang. Det er alt andet end en selvbiografi, men nærmere en omfavnelse fra en ligesindet, der forstår en psykisk lidelse, og ved hvad det kræver af ofre. Derudover er jeg foredragsholder for LMS (Landsforenigen mod spiseforstyrrelser og selvskade) og nu også i samarbejde med ARTE Booking. Til sidst er jeg iværksætter, og har de sidste par år, opbygget og drevet SneakiDong.dk, der på mange måder, blev min redning fra spiseforstyrrelsens altoverskyggende mørke. Kliché eller ej, så er intet umuligt, selv med årelange bump på vejen!

Foredrag med Asger Tobias Brodtkorb booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. juli 2020
Læs mere

Anne Hjernøe
Holder foredrag indenfor følgende områder: Økologi, Gastronomi, Kogekunst, Madkultur, Sundhed

Anne Hjernøe

Book nu!

Skru op for livskvaliteten med Anne Hjernøe
Trænger du til at få inspiration til en stærkere, lettere, sjovere og mættere hverdag? Vil du gerne blive bedre til at bruge grundsmagene i maden, så den smager af mere og du bliver ordentlig mæt? Mangler du input til, hvordan du bruger råvarerne bedst og laver dine rester om til nye lækre måltider?

I dette personlige og underholdende foredrag får du alle Anne Hjernøes egne tips & tricks til at træffe de gode valg, og fortællingen om hvordan hun selv fik de gode vaner & systemer helt på plads. Hun fortælle også om, hvordan sæsonens råvarer skaber variation i maden, og hvordan man ved hjælp af den rigtige mad får energien til at blomstre.

Her er ingen løftede pegefingre, men plads til alle der gerne vil have begejstring og balance i livet, for i et godt liv skal der også være plads til rødvin og chokolade.

Efter foredraget er der plads til alle de spørgsmål du gerne vil stille.

Foredrag med Anne Hjernøe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. juli 2020
Læs mere

Lene Andersen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dannelse, Demokrati, Folkeskolen, Fremtiden/Visioner, Politik, Religion, Teknologi

Lene Andersen

Book nu!

Lene Andersen Dannelse at blive et større menneskeLene Andersen er aktuel med bogen “Dannelse – at blive et større menneske. I den forbindelse tilbyder hun foredrag.

Dannelse kommer af livets med- og modgang, hvor vi får udfordret vores verdensbillede og er nødt til at se tingene fra nye vinkler. Fremtidsforsker og økonom Lene Andersen har tilbragt to år med særligt Grundtvig og begrebet dannelse. Hun vil i dette foredrag fortælle om dannelse i dag, hvordan vi kan forstå følelsesmæssig og moralsk udvikling i en omskiftelig tid, og hvordan vi bliver dannet til hele mennesker.

Lene Andersen er økonom, forfatter, futurist og folkeoplysningsaktivist. Siden 2005 har hun skrevet 16 bøger og har modtaget to demokratipriser: Ebbe Kløvedal-Reichs Demo­kratistafet (2007) og Døssingprisen, Biblio­tekarforbundets hæderspris (2012). Blandt hendes bøger er The Nordic Secret (2017), skrevet sammen med Tomas Björkman og Metamodernitet (2019).

Andersen er medlem af Romklubben og en af medstifterne af tænke­tanken Nordic Bildung i København. Hun er desuden blandt initiativtagerne til European Bildung Network og European Bildung Day.

Foredrag med Lene Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. juli 2020
Læs mere

Poul Duedahl
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dansk historie

Poul Duedahl

Book nu!

Poul Duedahl GrænselandGrænseland
Grænser skiller, veje samler. Det er et grundvilkår, som præger store dele af menneskehedens historie, for grænserne definerer stater og vejene samler dem, og skaber mulighed for samkvem på tværs. Men få steder kommer spændingsforholdet mellem menneskeskabte skillelinjer og samfærdselsårer tydeligere til udtryk end i et grænseland – dvs. det geografiske område, der omkranser grænsen mellem to forskellige territorier, lovgivninger, retssystemer, toldområder, skatteudskrivningsdistrikter og værnepligtsordninger. Det gælder også grænselandet mellem Danmark og Tyskland.

Foredraget fortæller historien om landegrænsen mellem Danmark og Tyskland i årene fra 1840-1920, om hvordan den fik sin nutidige form og om de konsekvenser som tidens politiske uoverensstemmelser, krigsuroligheder og ændrede grænsedragninger fik for befolkningen på begge sider. Foredraget bygger på bogen ’Grænseland’, som udgives af Danmarks Radio i maj 2020 i forbindelse med TV-serien på DR1 af samme navn i anledning af 100-året for Genforeningen. Poul Duedahl er professor ved Historiestudiet på Aalborg Universitet.

Poul Duedahl er forfatter til bl.a. Velkommen på bagsiden. Danmarkshistorien på vrangen, som blev kåret som Årets Historiske Bog 2018, Ondskabens øjne. En biografi om Jens Nielsen, som blev kåret til Årets Historiske Bog 2016, Nattens gerninger (2015) og Forbrydelsens ansigt, som blev kåret til Årets Historiske Bog 2013.

Anmeldelser af bogen “Grænseland”

 ”… eminent historiefortælling med folkeoplysende faglighed (…) forløsende vellykket folkeoplysende bog, der i lange stræk er overrumplende i sine jordnære analyser, fordi den fortæller historien om grænselandet i sin helhed.” – Jyllands-Posten

 “… giver os både den store historie og almindelige menneskers skæbner. Det er flot gjort, og dertil kommer, at bogen er forsynet med et fantastisk billedmateriale, der blandt andet er hentet i tyske samlinger.” – Berlingske

 “… bidrager med særdeles interessante perspektiver og nye tilgangsvinkler til grænselandets historie (…) får de varmeste anbefalinger med herfra. Den er hver en krone værd.” – Avisen Danmark

  ”… interessant og visuelt flot (…) Indtrykket forstærkes af Duedahls gode pen.” – Kristeligt Dagblad

”Duedahl er god til at spidsformulere begivenheder og konsekvenser. Men han stopper aldrig der. Situationer beskrives nuanceret, og problemstillinger foldes ud (…) spændende, berigende, oplysende og nuanceret.” – folkeskolen.dk

”… velskrevet og vellykket (…) De overordnede kapitler giver en god fordeling af før, under og efter konflikterne, mens det er skrevet med relativt korte afsnit, der læsevenligt giver en god dynamik og fremdrift.” – pov.international

”… ikke kun er stærk i sit tekstlige indhold; den imponerer også på billedsiden.” – historie-online.dk

Foredrag med Poul Duedahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. juni 2020
Læs mere

Lone Hertz
Holder foredrag indenfor følgende områder: Den 3. alder, Erindringer, Litteratur, Livskvalitet, Oplæsning, Sundhed

Lone Hertz

Book nu!

Lone Hertz tilbyder nyt foredrag: Min Tro – og Din !
At tro eller ikke tro – og hvad man tror – er det helt nødvendige emne for dialog i en tid, hvor kulturer brydes – og mennesker bygger babelstårne.

Jeg vil fortælle jer om MIN tro, og hvorfor, og hvornår, og hvordan?
Og har I lyst, så taler vi OGSÅ om jeres.

Varighed: 1¼ time med efterfølgende debat.

Vi havde for nylig besøg af Lone Hertz, hvor hun talte om ”At tro eller ikke tro”. Det blev en aften, vi meget sent vil glemme: vi fik et indblik i et bankende hjerte, som åbnede sig på en utroligt gribende måde, og det føltes, som om tiden var sat i stå. Vi blev smittet med liv, håb, tro og kærlighed. Lykkelige er de, som får den samme oplevelse.
Med ønsket om en glædelig og glædessmittende sommer!
Finn Dyrhagen, sognepræst i Majbølle-Vigsnæs

Publiceret: 24. juni 2020
Læs mere

Kaare R. Skou
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dansk Historie, Demokrati, Historie, Ordstyrer, Politik, Pressen

Kaare R. Skou

Book nu!

Kaare R Skou - Blå vinterKaare R. Skou er aktuel med bogen Blå Vinter – Det borgerlige Danmarks kollaps.

Om bogen: Da Lars Løkke Rasmussen dannede sin sidste regering i november 2016, bestående af Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, var landets økonomi i god form efter finanskrisen, og i verden rundtom blæste borgerlige vinde. Alligevel blev det til to et halvt års politisk handlingslammelse for en regering, der tumlede retningsløst omkring i enkeltsagspolitik og kritik fra alle kompasretninger.Blå vinter er en personligt ført politisk journal over to et halvt år med lovgivning dikteret af islamofobisk nationalkonservatisme og Twitter-politik. De lovede skattelettelser udeblev, mens nogen sad oppe i træet, og andre testede grænserne for Grundloven og de internationale konventioner. I midten stod en statsminister, der tilsyneladende ikke vidste, hvad han selv ville. Resultatet blev en flosset velfærdsstat, et Danmark i ubalance med øget afstand mellem rig og fattig, mellem land og by, og en udhuling af såvel humanistiske idealer som retssamfundets kerneværdier.

Foredrag med Kaare R. Skou booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Publiceret: 23. juni 2020
Læs mere

Torsten Jansen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Konferencier, Ordstyrer, Politik, TV, USA

Torsten Jansen

Book nu!

Torsten Jansen er aktuel med bogen Sprækker – om rystelserne i venskabet mellem Danmark og USA og tilbyder nu følgende 2 aktuelle foredrag:

Foredrag 1: Sådan vinder Danmark i Trumps Amerika
Et foredrag, der er målrettet til erhvervslivet, og som bliver skræddersyet til Jeres virksomhed og tilpasset alt efter branche, erfaringsniveau og størrelse. Foredraget tager udgangspunkt i Torsten Jansens bog “SPRÆKKER – om rystelserne i det historiske venskab mellem Danmark og USA” (Gyldendal 2020 – inkl. Interviews med bl.a fem danske statsministre og syv udenrigsministre).

Foredraget indeholder konkrete eksempler på danske succeshistorier og en grundig analyse af de grundlæggende udfordringer, som Danmark og danske virksomheder står overfor – uanset om Trump bliver genvalgt i november 2020 eller ej. Bliv klogere på, hvordan Jeres virksomhed placerer sig bedst til at få succes i et USA i forandring.

Foredrag 2: Når USA siger America First, hvad så med Danmark?
Danske politikere vil helst ikke tale om det. Men det har store konsekvenser for Danmark, at USA har skiftet kurs. Europa har ikke den samme betydning for USA, som vi havde engang. Derfor stiller USA også større krav til, at Danmark skal kunne forsvare sig selv. Samtidig bliver det stadig mere tydeligt, at vores værdier er forskellige på hver side af Atlanten. Fra klimapolitik til ligestilling, sundhed, ulighed og våben – aldrig har forskellene været større end siden valget af Donald Trump.

Foredraget tager udgangspunkt i Torsten Jansens bog “SPRÆKKER – om rystelserne i det historiske venskab mellem Danmark og USA” (Gyldendal 2020 – inkl. Interviews med bl.a fem danske statsministre og syv udenrigsministre). Bliv klogere på, hvilken betydning det amerikanske præsidentvalg i november 2020 har for Danmark.

Torsten Jansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. juni 2020
Læs mere

Nick Allentoft
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Demokrati, Familien, Historie, Ordstyrer, Samfundsdebat

Nick Allentoft

Book nu!

Nick Allentoft er forfatter til bogen Velfærdsillusionen fra forlaget Samfundslitteratur 2018 og senest Bogen til Far, der udkom på Forlaget Samfundssind i maj 2020.

Far på egne vilkår – tæt på den nærværende far
Ni ud af ti fædre vil rigtig gerne være nærværende for deres børn. Men de tror ikke andre mænd er enige, viser en undersøgelse fra Nordisk Råd. Sjovt nok viser forskningen, at de ni fædre bare skal klø på. Alle vinder, når far er nærværende for sine børn. Med mandehørmen i et kvindedomineret univers skal nye fædre finde deres vej, og trods de svære odds kan far godt!

I dette foredrag kommer du tæt på den reflekterede far, der endte med at lave Bogen til Far, for at gøre livet lettere for andre fædre. Bogen bygger bl.a. på hans egne noter gennem mere end 17 år som far og har bidrag fra Center for Børneliv og Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker samt fire andre selvstændige stærke historier fra meget forskellige fædre. Hør historien om tillidssnoren, 8 ledetråde, de tre cirkler for dannelse, identitetskrisen, skilsmisse og samarbejdet med børnehave og skole. I det store samfundsperspektiv påstår Nick, at ligestilling begynder i hjemmet og han understreger, at han derfor også kæmper for mødrene.

Han er uddannet journalist og har som selvstændig været iværksætter bag flere medier med fokus på samfundsforhold. Har som journalist lavet både tv (indslag, dokumentarer og værtsroller) samt radio og print.

Tidligere stifter og chefredaktør på DenOffentlige.dk – et nytænkende online medie, der på 6 år voksede til at blive en kendt platform for væsentlige debatter, videndeling og vidensøgning om vores velfærdssystems mange facetter.

Medlem af byrådet i Furesø fra 2010-2013; de første tre år for Venstre, det sidste – og siden da – uafhængig af politiske partier.

Redaktør eller bidragyder til bøgerne Franchising (Børsens Forlag), Offentlig effektivisering (Djøf Forlag), OPI – debat og perspektiv innovation (DenOffentlige) og Det Personlige Samfund (Vindelsti).

Nick Allentoft booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. juni 2020
Læs mere

Lars Hovbakke Sørensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden verdenskrig, Dansk Historie, De Vestindiske Øer, Historie, Historie, Kongehuset, Politik

Lars Hovbakke Sørensen

Book nu!

Europas historie – i globalt perspektiv
Lars Hovbakke Sørensen er aktuel med en ny stor bog om Europas historie fra oldtiden til i dag. Det nye og spændende ved denne bog er, at den fokuserer på, hvordan udviklingen i de andre verdensdele har påvirket Europa. Og ikke omvendt. Dermed bevæger Lars Hovbakke Sørensen sig væk fra det euro-centriske perspektiv, som ofte har præget andre værker om Europas og verdens historie.

I foredraget trækker han en række eksempler frem på afgørende omvæltninger i Europas historie, som var påvirket udefra. Fra Romerrigets grundlæggelse og fald over Mongolstormen på Østeuropa i midten af 1200-tallet til Afrikas, Asiens og Amerikas betydning for nationalismens opståen i de europæiske stater i 1800-tallet, de to verdenskrige og det europæiske samarbejdes udvikling siden 1945. Fortællingen føres helt op til det 21. århundrede, hvor de tiltagende flygtningestrømme fra Mellemøsten og Nordafrika, USA’s nationalistiske udenrigspolitik under Donald Trump, den agressive russiske udenrigspolitik under Vladimir Putin, den globale klimakrise og covid-19 er med til at påvirke den politiske, økonomiske og mentalitetsmæssige udvikling i hele Europa.

Lars Hovbakke Sørensen er én af de mest anvendte kommentatorer og analytikere i både tv, radio og aviser af aktuel dansk og europæisk politik og andre aktuelle samfundsforhold (f.eks. kongehuset i det moderne samfund). Han underviser til daglig ved Københavns Universitet og har også undervist ved bl.a. Nordisk Journalistcenter, Danmarks Journalisthøjskole og Aarhus Universitet. Lars Hovbakke Sørensen har bl.a. skrevet bøgerne: “En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag” (2014), ”Et kontinent i krig. Europas historie gennem 1000 år” (2006) og ”Slagsbrødre eller broderfolk. Nordens historie gennem 1300 år” (2004). Han kan holde mange forskellige foredrag inden for dansk, nordisk og europæisk politik, historie og samfundsforhold (inkl. om kongehuset) og give sine foredrag en særlig vinkel, som passer specielt til det aktuelle publikum. Lars Hovbakke Sørensen har modtaget Statens Kunstfonds pris for bedste bogudgivelse 2014 for sin bog En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag (Gyldendal 2014).

Foredrag med Lars Hovbakke Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. juni 2020
Læs mere

Leif Davidsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Rusland

Leif Davidsen

Book nu!

Leif Davidsen - forrædernes børnLeif Davidsen er aktuel med romanen “Forrædernes børn”
Om bogen: “Forræderens børn” er Leif Davidsens medrivende efterfølger til “Djævelen i hullet”, hvor søskendeparret Tor og Laila kommer faretruende tæt på den russiske efterretningstjeneste mens de jagter sandheden om et mystisk mord i Ringkøbing. I Ringkøbing bliver en russisk mand dræbt med gift. Mordet får afgørende betydning for Tor, da han herefter sættes i forbindelse med den russiske efterretningstjeneste. Sammen med Laila må de to ud på en farlig rejse, der tager dem tværs over Italien, Europa og til Volgograd. Imens må de opklare, hvem russeren i Ringkøbing var og hvorfor nogle ville myrde ham. Men faren lurer overalt, og ingen kan stoles på. “Forræderens børn” er en intens og spændende fortsættelse til “Djævelen i hullet”, hvor Leif Davidsen dykker længere ned i Rusland og Europas betændte fortid og nutid.

Foredrag med Leif Davidsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. juni 2020
Læs mere

Annette Lassen
Annette Lassen holder foredrag om Island, litteratur, mytologi

Annette Lassen

Book nu!

Annette Lassen er lektor på Den Arnamagnæanske Samling på Københavns Universitet og har tidligere været ansat på Islands Universitet. Hun har skrevet bøgerne: Øjet og blindheden i norrøn litteratur og mytologi (2003), Odin på kristent pergament (2011) og Islændingesagaernes verden (2017). Hun har redigeret og medoversat de første samlede oversættelser af islændingesagaer og oldtidssagaer, der er udkommet på dansk: Islændingesagaerne: Samtlige sagaer og niogfyrre totter 1-5 (2014); Oldtidssagaerne 1-8 (2016-2019). Hun har modtaget flere priser for sin forskning og sine udgivelser: Jón Sigurðsson-prisen, pris fra Dag Strömbäcks belöningsfond og Einar Hansens forskningspris.

Foredrag af Annette Lassen:

Foredrag 1: Islændingesagaerne
Islands sagalitteratur er på en og samme tid nordisk kulturarv og verdenslitteratur. Islændingesagaerne er stærke fortællinger om livet blandt frie islandske bønder i den sene vikingetid. Der er tragiske fortællinger om ærekære mennesker, stolte kvinder og stærke mænd, kærlighed og slægtsfejder, her er fortællinger om bønder, der bekriger hinanden, beretninger om skæbnetunge ekspeditioner til ukendte verdensdele, troldehistorier, tempofyldte beretninger om islandske opfindere, og meget, meget mere. Foredraget giver et indblik i islændingesagaernes univers, fra deres indhold, forfattere og til deres overlevering på tørret, strukket kalveskind – i middelalderens pergamenthåndskrifter.

Foredrag 2: Oldtidssagaerne
Oldtidssagaerne er uforglemmelige beretninger om danske og nordiske sagnkonger og sagnhelte som Ragnar Lodbrog, Rolf Krake og Harald Hildetand. I disse sagaer skrev islændingene hele Nordens gamle historie. Helt tilbage til Saxos Danmarkshistorie (ca. 1200) har oldtidssagaerne spillet en umistelig rolle for dansk og nordisk historieskrivning. Her møder vi skurke fra Jylland, voldelige møkonger, vise dronninger, bersærker, trolde, blåmænd, drager og (sexgale) dværge. Personerne tager onde midler i brug for at nå deres mål, grusomme mødre bruger magi og slår deres egne børn ihjel. Og hele denne fantastiske verden præsenteres i sagaernes tilbageholdte og lakoniske stil. Foredraget giver et indblik i oldtidssagaernes verden, fra deres indhold, forfattere og til deres overlevering på tørret, strukket kalveskind – i middelalderens pergamenthåndskrifter.

Foredrag 3: Oldtidssagaerne og Game of Thrones
Oldtidssagaerne var længe anset som en slags middelalderens kiosklitteratur og har derfor i senere tider levet en skyggetilværelse i forhold til islændingesagaerne, selvom de i middelalderen ansås som litteratur værdig for konger og bisper. I oldtidssagaerne møder vi skurke fra Jylland, voldelige møkonger, vise dronninger, bersærker, trolde, blåmænd, magikyndige dværge, drager og dysfunktionelle ledere i Lejre. Det er derfor ikke uden grund, at Tolkien og forfatterne til TV-serierne Game of Thrones (George R.R. Martin) og Vikings (Michael Hirst) har øst flittigt af oldtidssagaerne til deres værker og underholdning. Foredraget giver på den ene side et indblik i oldtidssagaernes verden, og de elementer og optrin i Game of Thrones, der stammer fra eller har paralleller i sagaerne.

Foredrag 4: Sagakvinder
Sagaer og eddadigtning berømmes med god grund for deres stærke kvindeskikkelser. Islændingesagaerne indeholder mangfoldige kvindeportrætter: her møder Egils kloge datter Torgerd, der giver sin far livsmodet tilbage, Gudrun, der får sin ægtemand og sine brødre til at slå sin elskede ihjel, Erik den Rødes uhyggelige datter Frejdis, der egenhændigt nedslagter nabofolkene i Vinland, men også Ød, der er en tro støtte for sin ægtemand Gisle indtil døden. I oldtidssagaerne møder vi kongedøtre, der pure nægter at påtage sig deres kønsrolle, de klæder sig i mandetøj og regerer over land som møkonger, de styrer både skibe og vikinger, før de endelig bliver gift. I Eddaer og sagaer fortælles der videre om valkyrier, der for Odin vælger de faldne i kamp, vølver, der turnerer rundt og forudser folks skæbne og endelig frivole, men hjælpsomme troldepiger i alt for korte kjoler.

Foredrag 5: Odin og den hedenske verden
Den vigtigste gud i sagaer og eddaer er Odin, den øverste gud i den nordiske gudeskare. Han har ry for at være en særligt kompleks gud, og fortællingerne om ham er da også både mange og indbyrdes modstridende. I Snorris håndbog for skjalde er Odin primært en skjaldegud, i Heimskringla, de norske kongers historie, skildres han som en høvding, en indvandrer fra et område ved Sortehavet, i Saxos Danmarkshistorie fremstår han som danernes særlige skytsgud, og i eddadigtet Den Højes tale er han en hedensk rådgiver, der ikke følger sine egne råd – osv. På Island dukker Odin aldrig op, men i Norge og Sverige møder man ham derimod hyppigt. Forklaringen på de modstridende beretninger om Odin skal søges i middelalderens mangfoldige og fascinerende litteratur.

Foredrag af Annette Lassen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. juni 2020
Læs mere

Malene Ravn
Holder foredrag indenfor følgende emner: Børnehjem, Histroisk roman,Kina, Kvindehistorie, København, Litteratur, Om at skrive, Slægtsroman,

Malene Ravn

Book nu!

Malene Ravn Hvor lyset erMalene Ravn er aktuel med romanen HVOR LYSET ER (GYLDENDAL 2020) som hun nu holder foredrag om.

HVOR LYSET ER skildrer kunstneren Carl Fischers og hans elskede kones dramatiske bohemeliv fra 1892 til 1962. De valg de tog for kunsten og kærligheden, havde fatale konsekvenser, for dem selv – og for deres lille søn.

Carl Fischer var min mands oldefar, og i foredraget fortæller jeg om researchprocessen og de opdagelser jeg gjorde undervejs. Familier bærer altid på hemmeligheder og store fortællinger, og det er et af temaerne i foredraget. Jeg viser en masse privatfotos, malerier og papirklip, og kommer ind på Carl Fischers værker og den dansk/europæiske kunstscene i første halvdel af 1900-tallet.

Foredrag med Malene Ravn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. juni 2020
Læs mere

Esben Strunk
Holder foredrag om følgende emner: Biografier, Litteratur, Lyrik, Musik, Musikalske foredrag

Espen Strunk

Book nu!

Nyt bog/foredrag af Espen Strunk:

Superbenzin og kærlighed – forfatterforedrag om Søren Kragh-Jacobsen
Gennem en lang og alsidig karriere som både instruktør og sangskriver, har Søren Kragh-Jacobsen skrevet sig ind i den danske kulturarv med en stribe uforglemmelige film og sange. De fleste af os kan synge med på “Kender du det?” (den med Mona), har genkendt den svære teenagekærlighed i debutfilmen Vil du se min smukke navle? eller nydt senere filmsucceser som Drengene fra Skt. Petri og Mifunes sidste sang. I efteråret 2020 er Søren Kragh-Jacobsen filmaktuel for første gang i en årrække, og samtidig udkommer biografien Superbenzin & kærlighed – en bog om Søren Kragh-Jacobsen på People’s Press. Hør bogens forfatter fortælle historien om Sørens liv og karriere – og om den samtid, som har udgjort rammen.

Espen Strunk (f. 1980) er journalist og forfatter. Cand.mag. i litteraturhistorie og gennem en årrække tilknyttet musikmagasinet GAFFA. Debuterede med biografien Bagsidesanger (2013) og fulgte op med Rejsende i musik (2015), begge på forlaget Politisk Revy. I 2017 udkom Afzelius (Turbine), foruden Himlen over Brighton – Nick Cave på landevejen 2008-18 (2018) og Min skyline – Niels Skousen på landevejen 2002-19 (2019), på Byens Forlag.

Fotokredit: Morten Rygaard

Foredrag med Espen Strunk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. juni 2020
Læs mere

Julie Hastrup
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab, Krimiforfattere, Om at skrive

Julie Hastrup

Book nu!

Julie Hastrup er aktuel med krimien “Vildskud”.

Om bogen: Drabsefterforsker Rebekka Holm besøger sin svenske kæreste, Niclas, på hospitalet i Stockholm. Han er stadig så medtaget efter et drabsforsøg, at han hverken kan tale eller bevæge sig. Ingen ved, om Niclas nogensinde vil blive sig selv igen, og Rebekka plages af blandede følelser. Kan man elske sin elskede, hvis han er blevet en anden, en fremmed?

I takt med at hendes ambivalens vokser, vokser også hadet til Niclas makker Håkan, der var skyld i, at Niclas ikke fik ordentlig hjælp straks. Ingen ved, om Håkan stadig er i live. Hvis han er, hvilken hævn vil så være den mest tilfredsstillende?

I København leder den anerkendte psykolog Nikolaj Bille en terapigruppe i det nyetablerede Sorgens Hus. Her hjælper han efterladte, der har fået diagnosen kompliceret sorg. En dag dukker en ung kvinde op i gruppen.

Hendes vrede og hævntørst spreder sig som en steppebrand blandt de sørgende. Da Rebekka kommer hjem fra Stockholm, bliver hun kontaktet af en barndomsven, der beder om et godt råd, fordi hans søn Elias modtager dødstrusler. Da Elias pludselig forsvinder, og der viser sig en forbindelse til Nikolaj Billes sorggruppe, kommer Rebekka uforvarende i kontakt med hævntørst af den farligste slags.

Foredrag med Julie Hastrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. maj 2020
Læs mere

Peer Kaae
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden verdenskrig, Historie, Historie, Journalistik, Straf

Peer Kaae

Book nu!

Peer Kaare Den dømte mandPeer Kaae er aktuel med bogen “Den dømte mand – Mysteriet om Erik Solbakke og Danmarkshistoriens største drabssag”.
Om bogen: I 1989 dømmer retten i Hillerød en retarderet mand skyldig i 36 drab. I en tilståelsessag uden vidner tager han ansvaret for 35 menneskers død i mordbranden på Hotel Hafnia i 1973 og for drabet på en 15-årig pige på Fanø i 1980. Med to liv på samvittigheden i forvejen bliver han med ét den absolut værste seriemorder i nyere Danmarkshistorie. 40 år gammel spærres den 38-dobbelte morder inde på en lukket institution på Lolland. I 1997 dør den dømte mand 49 år gammel. Men var han også den skyldige?

Journalist Peer Kaae graver sig i denne bog ned i mysteriet om den tragiske eksistens Erik Solbakke. En svagt begavet dreng, der fik en mistrøstig start på tilværelsen og først fandt et menneske, der lyttede opmærksomt, da han mødte rejseholdsmanden Per Casper. De udviklede et nært forhold og fremstod som et af dansk kriminalhistories mest umage par – den ene i rollen som afhøringseksperten, der knækkede sag på sag. Den anden i rollen som manden med forklaringerne, der fik mordgåderne til at falde på plads.

Foredrag med Peer Kaae booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. maj 2020
Læs mere

Holder foredrag indenfor føgende emner: Arbejdsliv, Forfatterskab, H.C. Andersen, Litteratur, Livskvalitet, Oplæsning, Personlig udvikling, Sundhed/Velvære/Krop/Sjæl

Susse Wold

Book nu!

Susse Wold tager nu på turné med Snedronningen – om hjertet og forstanden

Snedronningen har bud til alle fordi den handler om det vigtigste af alt. Hjertets sejr over forstandens hovmod. Hvis man nøjes med at udvikle forstanden og glemmer at tænke med hjertet så havner man i kold uvirkelig isolation. Vi lever i en åndløs tid hvor mange føler sig fortabte og isolerede.

Vi er blevet forført af Snedronningen, væk fra os selv. Vi har fået en splint af det knuste troldspejl i øjet og kan nu kun se fejlen ved alle ting. Måske har vi også glimtvis fået en glas splint i hjertet så det fryser til is og vi ikke mere kan føle noget. Derfor har jeg lyst til at fortælle det af H.C. Andersens eventyr som jeg altid har holdt mest af.

Eventyret Snedronningen indeholder næsten alt. Poesi, drama humor og lærdom.

Det er et eventyr jeg før har fortalt, men jeg føler, at lige nu er tiden inde til at fortælle den fantastiske historie igen. Et eventyr jeg selv vil kunne lære af og som vil minde mig om de vigtige ting i mit liv. Alle står vi hver eneste dag ved en korsvej, hvor vi skal vælge mellem mellem hjertet og den kolde forstand. Jeg har lyst til at dele min begejstring og min glæde for eventyret med andre og måske tale lidt om de valg vi alle har hver eneste dag mellem hjertet og den kolde forstand.

Politikens anmelder Bent Mohn skrev bl.a.:

En ganske velsignet oplevelse. Susse Wold – denne dejlige, kloge fortæller, hvis menneskevarme smelter isen i vore hjerter. Hun magter at føje alt til en højere helhed: det bevægende, morsomme, farlige, troskyldige, raffinerede. Stadig denne stemmes vellyd, denne krops samlede ro, som giver præstationen noget mystisk, noget religiøst, noget sjæleligt.

I Berlingske Tidende skrev Me Lund bl.a.:

Eventyret står i lue om Susse Wolds tidløse fortællekunst. Hun er dette eventyr. Hun låner det krop og sjæl. Eksklusiv fortællekunst, båret frem af en meget stor skuespillerinde.

Og i Ekstra Bladet gav Jonna Gade forestillingen 5 stjerner og skrev bl.a.

Strålende. Susse Wold er fortryllende. Mageløst, medrivende nuanceret. Visdom, poesi, fantasi, humor. En stor kunstner, som med sin hemmelige indre ild giver eventyret alle facetter og nuancer. Det er gribende godt og usentimentalt.

Susse Wold fortæller Snedronningen – i kirker, på teatre, i små og større sale.
Varighed: 1 time og 15 minutter.

Susse Wold booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. maj 2020
Læs mere

Thomas Gammelgaard
Foredrag af Thomas Gammelgaard: Fællessang, Teambuilding

Fællessang – Thomas Gammelgaard

Book nu!

Thomas Gammelgaard er uddannet musiklærer fra Rytmisk MusikKonservatorium i Kbh. (2003) Har siden 1994 sunget professionelt i bandet Rigtige Mænd (tv2·kopi), som har spillet mere end 500 koncerter over hele Danmark. Thomas arbejder desuden som musikinstruktør på musical forestillinger, og som performancetræner i Ministry of Music.

Fællessang styrker Fællesskab – musikalsk teambuilding

 • Hvordan får man glade og positive medarbejdere?
 • Kollegaer som ser muligheder i stedet for begrænsninger?
 • En arbejdsplads der summer af godt humør og konstruktiv energi?

Man lader dem synge sammen!

Hvorfor synge sammen?
Ved at synge sammen styrker I fællesskabet og arbejder aktivt for samme mål og output. I skaber en ny fælles grundtone, når I synger samme melodi. Videnskaben viser at sang, og i særdeleshed fællessang, bringer samhørighed og fællesskab mennesker imellem. Faktisk konkluderede et hold forskere fra Oxford University i 2015, at fællessang er den hurtigste måde, hvorpå man kan knytte en gruppe mennesker sammen. De fleste har prøvet det selv; hvordan det at synge løfter humøret og får én til at føle sig ekstra godt tilpas.

Når vi synger sammen, skaber vi et fælles produkt, hvor alle bidrager aktivt til gruppens fælles mål og resultat. Det udløser automatisk en naturlig energi, som skaber positiv dynamik i gruppen. Vi oplever, via sangen, meget direkte at være en del af en helhed med et stærkt fælles resultat.

Løft energien på arbejdspladsen
At synge sammen er en både sjov og effektiv måde at ’teambuilde’ på arbejdspladsen. Sang og musik udvikler deltagernes lydhørhed og samarbejdsevne, og man oplever nye sider af sig selv og hinanden. Få en anderledes, fælles oplevelse, der både er underholdende og udfordrende. Sangen lokker jer ud af den sædvanlige komfortzone, og styrker evnen til at improvisere, lytte og være nærværende. Samtidig bliver I klogere på, hvordan stemmen fungerer, og hvordan den bruges sundt. Udover at komme i kontakt med sin egen stemme, og mærke de ressourcer der her ligger gemt, løfter fællessang hele arbejdspladsen op på et højere energiniveau, og hjælper med at knytte de subtile bånd, der er vigtige for et godt samarbejde.

Hvornår skal vi bruge teambuilding med sang?
Det er altid godt at synge sammen. En workshop med fællessang er velegnet i forbindelse med et personalemøde, en firmafest, et strategiseminar en lanceringsevent eller andre vigtige mærkedage.

Hvad kræver det af os?
Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med. Alle kan synge. Men et lokale der kan rumme alle deltagere er en fordel. Thomas medbringer klaver og sangtekster, og sørger for at alle er med.

Program til musikalsk teambuilding:

 • Velkomst og præsentation: ”Hvorfor skal vi synge?”
 • Opvarmning af krop og stemme
 • Sang og rytmiske øvelser
 • Korsang med enkle andenstemmer
 • Årstidssange (afhængig af tid)

Referencer:

Ved et seminar havde vi brug for et teambuildingelement, der ikke bare var mere møde og snak. I en pause stillede Thomas sit el-klaver op – og så tog han ellers rummet. Først med en solosang for at bryde isen, og siden med opvarmning, korsang og rytmeøvelser. Hver opgave gav deltagerne mere mod på næste opgave. Stemningen blev høj og i evalueringen roste deltagerne, at noget der før starten føltes lidt utrygt, blev til en sjov fælles oplevelse, med en klar pointe.
Mads Løkke Rasmussen, Teamkoordinator, Dansk Journalistforbund

Dejlig fællessang med 3F
”Aftenen med Thomas gik rigtig godt! Han kan sit kram; han gjorde meget hurtigt deltagerne trygge og fik dem involveret, og inden vi så os om, var tiden gået! Dejligt han også gav et par numre – det virker meget troværdigt!”
Lone Warburg, Forstander, Smålandshavet Kursus- og Konferencecenter

Sjov optakt til julefest
“Vi havde en forrygende optakt til vores julefrokost med fællessang med Thomas Gammelgaard. Efter nogle gode opvarmningsøvelser gav alle 40 medarbejdere den fuld gas med ’With a little help from my friends’. Vi var alle overraskede og stolte af, hvor godt det kom til at lyde efter god vejledning fra Thomas og vi havde en forrygende stemning, som vi tog med på arbejde efter festen.”
Maj Malmberg, Ergoterapeut, Børnecenter København

Thomas Gammelgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. maj 2020
Læs mere

Dan Rachlin og Anita Palmgren

Book nu!

Dagligbooster

Med og af Anita Palmgren og Dan Rachlin
En daglig video, der motiverer og inspirerer i virksomheden.

DagligBooster er til virksomheder:
→ der ønsker at styrke den interne kultur, adfærd og fællesskabsfølelse.
→ der gerne vil gøre en positiv forskel for medarbejderne.
→ der gerne vil højne trivsel og skabe nye indsigter

HVAD ER DagligBooster?:

DagligBooster er motivationsvideoer til virksomhedens medarbejdere, der giver:
→ En glad og god start på dagen
→ Et bedre arbejdsliv for den enkelte samt kollektivt
→ En meningsfuld ”pause”
→ Motivation til arbejdsopgaverne
→ Øget trivsel
→ Mere team spirit
→ Nærvær og samling
→ Energi til at yde en tand mere

HVAD INDEHOLDER DagligBooster VIDEOERNE?:

I videoerne bliver der, hver dag taget et specifikt emne op, f.eks:
→ Et brugbart kommunikationsværktøj
→ Bliv kvit med dine bekymringstanker
→ Få mere nærvær med dine kolleger
→ Sund feedback kultur
→ Øget evne til at være i nuet
→ Tillid … er det noget, man skal gøre sig fortjent til?
→ Find dit formål
→ Bliv bevidst om dine værdier
→ Dyrk empatien
→ osv, osv, osv

VIDEOERNES OPBYGNING:

 1. Anita Palmgren gennemgår dagens specifikke emne og giver konkrete redskaber til dette emne.
 2. Dan Rachlin fortæller, ud fra dagens emne, om hyggelige og relevante anekdoter fra virkelighedens verden.
 3. Dan og Anita fortæller om dagens opgave, som f.eks kan være ”Giv feedback til mindst 1 kollega i løbet af dagen i dag” (ud fra den feedback model, som er gennemgået i videoen).

HVOR LANGT TID TAGER DagligBooster VIDEOERNE?:
De daglige motivationsvideoer med Dan Rachlin og Anita Palmgren har en varighed af 10-15 minutter.

HVEM ER DAN RACHLIN & ANITA PALMGREN?:

Dan Rachlin:
→ DJ & konferencier
→ Tidligere radiovært og TV-vært
→ Debattør, kæmpe familiemenneske, passioneret og med holdninger til rigtig mange ting. Et
farverigt liv med mange sjove, skøre og underholdende oplevelser.

Anita Palmgren:
→ Master & Business Coach
→ Tidligere HR-chef
→ Stor forkærlighed for at arbejde med mennesker og indre bevidsthed. Stifter af Empatiministeriet, en velgørende nonprofit organisation. Står på mål for balance i livet og livsglæde.

HVAD KOSTER DET?
Prisen for en ny DagligBooster video, hver eneste hverdag er kr 200,- ex moms pr medarbejder, pr måned. Dette svarer til, at det koster kr 9,- pr dag for at dine medarbejdere bliver motiveret og inspireret med meningsfuldt krydderi udefra.

DAN RACHLIN & ANITA PALMGREN TILBYDER OGSÅ:

Videoer med skræddersyet indhold, som tilpasses jeres specifikke behov f.eks til:
→ Det ugentlige morgenmøde
→ Onboarding af nye medarbejdere
→ Det månedlige fællesmøde
→ Salgsmøder

Vi kommer også gerne ud til jer f.eks i forbindelse med:
→ Kick Off’s
→ Årlige fællesmøder
→ Sommerfester og julefrokoster

       

Se i øvrigt mere om Dan Rachlin & Anita Palmgren´s live talkshow ”BALANCE & BULLSHIT” her.

Dagligbooster booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. maj 2020
Læs mere

Lykke Friis
Holder foredrag indenfor følgende områder: EU, Brexit. Tyskland

Lykke Friis

Book nu!

Nyt aktuelt foredrag med Lykke Friis:

Efter Corona-krisen: EU, hvad nu?
Europa har aldrig været i en større krise siden Anden Verdenskrig. Sådan sagde kansler Angela Merkel, da Covid-19-virusset for alvor havde fået fat på det europæiske kontinent. Under krisen har luften været tung af forudsigelser: Nogle mener, at tiden er kommet til at skrive samarbejdets nekrolog, mens andre påpeger, at kriser altid har fungeret som en motor for mere integration. I foredraget tager Lykke Friis EU ved vingebenet: Hvordan har EU egentlig bidraget til den fælles corona-bekæmpelse, hvad er samarbejdets fremtid og hvilke konsekvenser får EU’s videre udvikling for Danmarks krisehåndtering? Som ekspert i tyske anliggender kommer Lykke Friis også ind på, hvad der sker med Tysklands rolle, nu hvor Angela Merkel er på vej ud af kanslerkontoret. 

Foredrag med Lykke Friis booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. maj 2020
Læs mere

Anne Karin Broberg
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Musikalske foredrag, Sygdom

Anne Karin Broberg

Book nu!

I har hermed muligheden for at høre et spændende foredrag, som handler om at ha´ fået Showbizz ind med modermælken.

 • Om sin start i Dansk melodi Grandprix
 • Om sin tid På Amagerscenen med alle de gamle kendte skuespillere
 • Om sit virke i Dansk Revy, hvor hun modtog Årets Dirch i 2017
 • Om at forvandle sig fra en noget arrogant dronning til en der har respekt for sig selv og sine medmennesker, og blive ved at synge og leve i taknemmelighed.
 • Om at komme igennem kræftforløb via positivitet og kreativitet

Foredraget vil evt. blive krydret med a capella sang med eller uden pianist.

Varighed: ca. 60 min. + spørgsmål / debat

Anne Karin Broberg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. maj 2020
Læs mere

Thorstein Thomsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, fortælling

Thorstein Thomsen

Book nu!

Thorstein Thomsen Den døde dameThorstein Thomsen er aktuel med krimien “Den døde dame”.

Om bogen:
Historien foregår i halvtredserne i København og på Bornholm, hvor den seje, handlekraftige københavnerpige Vera pludselig står alene med en vigtig opgave. Hun skal til Bornholm og aflevere en konvolut med penge for sin syge mor. Det lyder som en overkommelig opgave, men damen, hun skal aflevere pengene til, er død, og der er mange, der er ude efter hendes penge.

Pludselig befinder Vera sig i en højst dramatisk situation, som trækker tråde tilbage til hendes mors ungdom og Veras egen ukendte far.

… og så kom han med et forslag, der var så vildt, at jeg for to dage siden ikke ville have drømt om at tage imod det, ja, mere end det. Jeg ville ikke have kunnet forestille mig, at jeg nogensinde ville befinde mig i en situation, hvor nogen overhovedet ville stille mig et så totalt sindssygt forslag.

Foredrag med Thorstein Thomsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. maj 2020
Læs mere

Mich Vraa
Holder foredrag indenfor følgende områder: De Vestindiske Øer, Forfatterskab

Mich Vraa

Book nu!

Mich Vraa vaniljehusetMich Vraa er aktuel med romanen “Vaniljehuset”.

Om bogen: “Vaniljehuset” af Mich Vraa handler om en velhavende fabrikants tilbageblik på sin barndoms trange kår, ambitiøse drømme, komplekse kærlighedsliv og hjemsøgende forbindelser han fik under 1. verdenskrig.

Dusinius vokser op som det 12. og yngste barn i Odense med en far som byens skomager ved afslutningen af det 19. århundrede. De barske vilkår i familien tænder hans ambitioner om velstand og anerkendelse i en tidlig alder. Og allerede som ung formår han at skabe indbringende forretninger, heriblandt det succesrige handelsfirma Vaniljehuset. I 1929 reflekterer den nu ældre, velhavende og svagelige Dusinius over sin hårde barndom, ungdommens indviklede romancer og de dunkle forbindelser han etablerede under 1. verdenskrig, som stadig plager hans samvittighed.

“Vaniljehuset” er inspireret af virkelige personers liv i Odense, og er dragende slægtshistorie om en mands ambitiøse liv med svigt og fejltrin, som har sat sine evige aftryk.

Mich Vraa brød i 2016 igennem som forfatter med romanen HAABET, første bind i en trilogi om Dansk Vestindien. Andet bind, PETERS KÆRLIGHED, udkom året efter, og den sidste bog i trilogien hedder FAITH.

Vraa er uddannet journalist og arbejdede i dagspressen indtil han i 1995 blev forfatter og skønlitterær oversætter på fuld tid. Han har givet dansk stemme til en lang række engelske og først og fremmest amerikanske forfattere som Jonathan Franzen, Anthony Doerr, Ernest Hemingway og John Williams.

Foredrag med Mich Vraa booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. maj 2020
Læs mere

Jens Ringberg Foto v. Kim Dang Trong
Jens Ringberg holder foredrag om: Historie, politik, samfunsdebat

Jens Ringberg

Book nu!

Jens Ringberg er født 1960 og vokset op i Vendsyssel. Han har været journalist siden 1987 og tilbragt det meste af sit arbejdsliv på Christiansborg. Ringberg var i 10 år ansat på dagbladet Det Fri Aktuelt. Siden 1999 har han været ansat i DR. Jens Ringberg er DRs politiske analytiker på radio, tv og dr.dk og følger derfor de politiske begivenheder på Christiansborg tæt.

Han er medvært på det populære radioprogram ”Slotsholmen på P1”. Jens Ringberg har dækket alle vigtige politiske begivenheder i tre årtier, og kendt alle de centrale skikkelser i dansk politik. Han har fulgt en række af de store sager, lige fra tamilsagen i begyndelsen af 1990erne til de dramatiske opgør om magten i flere af de politiske partier gennem årene og de store kriser som striden om Muhammedtegningerne, krigene i Irak og Afghanistan, og corona-pandemien i 2020.

Foredrag af Jens Ringberg:

Foredrag 1: Drama og dagligdag på Christiansborg
Foredraget handler om livet på Christiansborg – slottet, der både er skueplads for de politiske dramaer, landets ledelse og daglig arbejdsplads for over 1000 mennesker. Det handler om de personer, der har præget Borgen og dansk politik i en omskiftelig menneskealder – hvem har gjort størst indtryk? Det handler om de øjeblikke, hvor der skrives Danmarkshistorie. De afgørende stunder, hvor politisk magt vindes og tabes. Og det handler om spillet mellem medier og politikere. Hvem bestemmer – og har balancen rykket sig?

Der er nok at berette om – og nok af anekdoter og historier til at binde det hele sammen. Og der vil være tid til spørgsmål og debat – også om de helt aktuelle begivenheder på Borgen.

Foredrag 2: I spidsen for Danmark – statsministrene
Foredraget tager salen med på en rejse fra Anker Jørgensen til Mette Frederiksen – via alle dem, der har beklædt statsministerposten fra 1970erne til i dag. Vi hører om deres styrker, deres svagheder, og om deres største udfordringer. Fra Ankers oliekrise over Foghs krige til Mette Frederiksen og corona-pandemien. Fra Schlüters skæve smil til Thornings ”der kommer en god løsning i morgen”. Fra Nyrups efterløn til Løkkes bøvl med sine blå venner.

Ingen (næsten) forlader statsministerposten frivilligt. Men hvordan er jobbet? Vi ser på de krav, der stilles til en statsminister i dag. Og på om magten er så stor at det er sliddet værd. Og kunne man egentlig bygge den perfekte statsminister ved at bruge lidt fra hver af de mænd og kvinder, der beklædt posten? Jens Ringberg har mødt dem alle – og forsøger sig med et svar.

Der er god tid til spørgsmål og kommentarer, for de fleste har en mening om en statsminister. Nogle kom vi på fornavn med – andre på efternavn. Men de har ét til fælles – de stod i spidsen for Danmark.

Foredrag af Jens Ringberg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. maj 2020
Læs mere

Jesper Steinmetz
Holder foredrag indenfor følgende områder: Integration, Kulturforskelle, TV, USA

Jesper Steinmetz

Book nu!

Jesper Steinmetz - Live fra AmerikaNy bog – nyt foredrag: Live fra Amerika – Mine 10 år som korrespondent

Supermagten set indefra
Forholdet til USA er vigtigt for danskerne og mange er fascineret at det store land. Men hver gang vi tror, vi forstår amerikanerne, overrasker og chokerer de os. Tag på en rejse gennem de forenede stater med Jesper Steinmetz, der har boet og arbejdet der i mere end 10 år.

Jesper Steinmetz er den danske tv-korrespondent, der har været længst tid i USA. For TV 2 har han igennem årene rejst på kryds og tværs, været i samtlige 50 stater og mødt amerikanerne fra alle samfundslag: fra Obama og Trump i Det Hvide Hus til hjemløse i en autocamper i Californien. Fra filmstjerner på den røde løber i Hollywood til narkomaner i rendestenen i Kentucky.

I 2020 vil verdens øjne være rettet særligt mod USA, da amerikanerne sidst på året skal vælge præsident. Steinmetz er med og tegner et farverigt og nuanceret billede af det store land.

Bogen udkommer i september 2020.

Foredrag med Jesper Steinmetz bookes hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. maj 2020
Læs mere

Erling Jepsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab

Erling Jepsen

Book nu!

Erling Jepsen Erna og RumænienErling Jepsen er aktuel med romanen “Erna og Rumænien”.

Om bogen: Så er slag- og handlekraftige Erna tilbage! Altså den Erna, som vi lærte at kende i Erling Jepsens roste roman ERNA I KRIG, der foregik omkring 1. Verdenskrig.

Nu har forfatteren flyttet Erna cirka 100 år frem i tiden, nærmere bestemt til en 2018-19 stykker, og Erna i nutiden er den forrige Ernas barnebarn. Hun er lige så målrettet, og hun bor også i Bramstrup sammen med sønnen Kalle, som (heller ikke nu) har mange kopper i skabet, som man siger i Sønderjylland. Kalle er i øvrigt opkaldt efter mormorens plejesøn. Sådan er det bare, for man har altid heddet Erna og Kalle i den familie.

Bramstrup har til gengæld forandret sig. Der er godt nok kommet biler og tv til, men den lille by ligger noget isoleret og virker lidt nedslidt. De sociale forhold har også ændret sig. Pludselig beslutter kommunens sagsbehandler, at nu har Erna været på kontanthjælp længe nok. Erna stritter imod, men der er intet at gøre. Hun uddannes til handicaphjælper, og på den måde møder hun Sergiu, en rumænsk indvandrer. Han sidder i kørestol og er afhængig af sin respirator – men er langtfra så hjælpeløs, som man skulle tro …

Foredrag med Erling Jepsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Foredrag med Erling Jepsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. april 2020
Læs mere

HENNING JENSEN
Henning Jensen holder foredrag om drepression

Henning Jensen

Book nu!

Henning Jensen Gennem GlasvæggenHenning Jensen er aktuel med bogen “Gennem glasvæggen” (2020)

Om bogen: Skuespilleren Henning Jensen beskriver i Gennem glasvæggen et regulært psykisk sammenbrud, han oplevede i maj 1978, forårsaget af alt for meget arbejde, jag og stress i alt for lang tid. Det tog ham et helt år at komme på ret køl igen, og det skyldtes ikke mindst, at han stod helt uforstående over for det, han havde oplevet: Han havde ingen erfaringer med psykisk sygdom, og lige så lidt vidste han, hvor han skulle søge professionel hjælp. Det betød, at han ikke fik den i tide, og at sygdommen fik lov til at udvikle sig til en regulær depression, der var ved at tage livet af ham.

Foredrag med Henning Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. april 2020
Læs mere

Kåre Lauring
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dansk Historie, De Vestindiske Øer

Kåre Lauring

Book nu!

Kåre Lauring er aktuel med. bogen “Fra befrielse til forpligtelse – En fortælling om Danmark og Den Kolde Krig 1945-1949”.

Om bogen: Kåre Lauring skriver levende og med blik for mennesker og liv om en på mange måder skelsættende periode i Danmarks historie. Fortællingen sætter af aftenen den 4. april 1945, da den danske befolkning jublede i gaderne efter befrielsesbudskabet fra BBC i London, og løber frem til 4. april 1949 da udenrigsminister Gustav Rasmussen med sin underskrift på NATO-traktaten bryder med 200 års dansk neutralitetspolitik.

Det er en fortælling, hvor den røde tråd er de to perspektiver, der har formet tiden efter krigen. Det ene spor handler om det Europa, der genopstod fra ruinerne af krigen, og det andet om skabelsen af efterkrigstidens Danmark. Og dermed giver Kåre Lauring sin læser en samlet fortælling om det Danmark og det Europa, vi i dag lever i.

En fortælling om nogle år, der indimellem er blevet klemt og overset til fordel for besættelsesårene og historien om det moderne Danmark, der opstod i årene efter 1950.

Foredrag med Kåre Lauring booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. april 2020
Læs mere

Suzy Wengel
Suzy Wengel holder foredrag om kulhydrater, proteiner og fedt i maden og madens betydning for krop og vægt.

Suzy Wengel

Book nu!

Suzy Wengel er ophavskvinde til Sense. Sense er et redskab til at få styr på mad og mængder og dermed også vægttab for rigtig mange danskere. En spørgeskemaundersøgelse blandt 2800 brugere af Sense viser, at 88 % oplever vægttab med Sense, og over 74 % vil anbefale Sense til andre.

Suzy har en baggrund som forskningslaborant og har arbejdet med kulhydrater, proteiner og fedt på molekyleniveau.

I dag taler hun om kulhydrater, proteiner og fedt i maden og madens betydning for krop og vægt.

Hun kan forklare det besværlige på en jordnær, forståelig og underholdende måde og bruger ofte praktiske eksempler under foredragene.

Et foredrag kan indeholde et eller flere af følgende emner:

 • Sådan kommer du i gang med Sense
 • Sense for vegetarer og veganere
 • Sense i relation til vægttab og vægtstabilitet
 • Sådan gør du Sense til dit eget
 • Sense for hele familien

Suzy er derudover iværksætter og har været ”Fellow” hos Facebook i projektet: Facebook Community Leader Program https://communities.fb.com/. Hun kan derfor også holde foredrag om at være ”Communityleader” for facebookgrupper. Suzy er administrator for over 20 facebookgrupper med forskellige formål – den største har over 150.000 medlemmer.

Foredrag af Suzy Wengel booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. april 2020
Læs mere

Margaret Lindhardt
Holder foredrag indenfor følgende emner: Carl Nielsen, Fællessang, Giro 413

Margaret Lindhardt

Book nu!

Margareth Lindhardt tilbyder et musikalsk foredrag: En julekalender – 24 nedslag på decembervej
Margaret Lindhardt har i 36 år været en kendt stemme i radioen, hvor hun blandt andet var vært på Giro 413 i næsten 20 år. Hør hende fortælle om sin bog ”En julekalender – 24 nedslag på decembervej”. Julekalenderen er en personlig og biografisk fortælling om Margaret Lindhardts forhold til hjerternes fest. Den handler om alt det, julen bringer med sig af både glæder og udfordringer. Der er gavmildhed og forventning, kærlighed og lys, samvær og hygge, men også ensomhed og savn, udsathed og fattigdom. Julemåneden er kontrasternes og følelsernes tid, hvor også traditioner og minder fylder. Det samme gør den svære kunst at give gaver. Med julen som udgangspunkt sætter hun spot på mangfoldigheden i tilværelsens vilkår. Hvert kapitel indledes med et vers fra en sang eller salme – de fleste relateret til jul.

Undervejs skal vi sammen synge en del af dem akkompagneret af pianisten Christian Baltzer, der også vil sørge for en poetisk og stemningsfuld musikunderlægning til Margaret Lindhardts oplæsning af udvalgte steder i bogen.

Foredrag med Margaret Lindhardt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. april 2020
Læs mere

Erik Grip

Erik Grip

Book nu!

Erik Grip tilbyder fællessangsforedrag – Fuld af liv – Sange fra Højskolesangbogen og AOF-sangbogen.

Vi skal synge sammen, fra den gamle og den nye Højskolesangbog (udk. 12. november 2020), sange fra Arbejdersangbogen og der vil også være en enkelt salme eller to.

Der vil være små historier om sangene, om Danmark og om tiden sangene blev skrevet til.

Erik vælger sangene og synger for – 2 x 45 min. eller 1 x 70 min.

Der skal bruges et klaver akkompagnement – helst en lokal pianist/skolelærer eller organist.

Det skal være sjovt og folkeligt.

Arrangementet med Erik Grip booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. april 2020
Læs mere

Michael Larsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Krimiforfattere

Michael Larsen

Book nu!

Michael Larsen - Den der falderAktuel med krimien “Den der falder”.

“Michael Larsen er Dan Brown plus Stephen King og med kraftfuld intellektuel turbo, så at sige. […] Man er godt underholdt og nok også lidt klogere efter endt læsning.”
– 4 stjerner, Jyllands Posten

En mystisk kraft hjemsøger Julie Viver i hendes drømme, og da hun søger hjælp, er det ved at koste hende livet. Da hun kort efter bliver vidne til en grufuld forbrydelse, går det op for hende, at nogen – eller noget – er efter hende. Hun har fjorten dage til at opklare hvem eller hvad. Længere kan et menneske ikke klare sig uden søvn. Og Julie kan ikke længere sove. Hun tør ikke.

Forbrydelsen binder Julie Viver i et skæbnefællesskab med den mystiske forfatter Magnus Storm, og opklaringen starter i Italien, hvor en reklamemand i slutningen af nullerne søsatte en internetspøg, der skulle få os til at stille spørgsmålstegn ved, hvad vi overhovedet kan tro på. Han bragte et billede på en internetside, hvor han påstod, at millioner verden over havde drømt om denne mand. Det blev aldrig rigtig klart, hvordan han havde frembragt tegningen, men senere hævdede han, at det hele var ét stort fupnummer. Problemet er, at netop denne mand, manden på billedet, er præcis den mand, der jagter Julie i hendes drømme …

Den der falder er en nervepirrende videnskabsthriller om en ung kvinde med søvnlammelser, en ukendt art af svirrefluer, den ældste kendte civilisation på kloden og mystiske kræfter på jagt efter den unge kvinde. Michael Larsener tilbage i storform med en thriller i stil med Slangen i Sydney og Femte sol brænder.

Foredrag med Michael Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. april 2020
Læs mere

Flemming Antony
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer

Flemming Antony

Book nu!

Flemming AntonyDansktop- og fodboldsangeren – journalisten Flemming Antony – Foredrag til ½ pris

Hør morsomme og overraskende anekdoter fortalt af Flemming Antony om kendte personligheder, han har mødt som journalist og sanger i sit sprudlende foredrag – “Mit liv foran og bag kulisserne”. Over 50 år i showbranchen krydret med en masse i sportens og politikkens verden, har givet Flemming Antony et godt to timers humørfyldt foredrag. Hør om dengang han indspillede en plade med Erhard Jacobsen og lavede Danmarks første fodboldslagsang med bl.a. Allan Simonsen.

På Dansktoppen har han stadig rekorden med 64 hits, og der kommer mere endnu, lover han. Foredraget omhandler navne som Gustav Winckler, Gunnar Nu Hansen, Preben Elkjær, Jørn Hjorting, Tom Bogs, Raquel Rastenni, Abba, Poul Bundgaard, kronprins Frederik og mange flere.

Netop nu kan man sikre sig de to festlige timer til halv pris.

Foredrag med Flemming Antony booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. april 2020
Læs mere

Nick Trier
Nick Trier holder foredrag om: motivation, pædofili, stoffer

Nick Trier

Book nu!

Nick Trier, født 1987, kommer fra  Kerteminde. Han er en meget udadvendt og energisk ung mand, der har drevet sin egen tømrervirksomhed de seneste 7 år. Hverdagen består af den energi han skaber igennem sporten og alle de spændende mennesker han møder på sin vej. Det er med til at gøre en forskel og skabe motivation for en masse nysgerrige unge. Det gør han blandt andet på Camp True North og gennem sit foredrag ”Positivt Kaos”, som handler om en meget hård fortid med elitesport, sexuel misbrugt, stoffer, kaos og MOTIVATION til at komme tilbage til virkeligheden.

Foredrag af Nick Trier:

Positiv kaos

I alderen fra 11-15 år blev han sexuelt krænket af en ældre mand. Denne mand ødelagde ham fuldstændig i en alt for tidlig alder og udsatte ham for grimme ting som han i dag knap kan tale om. Nick var sindssyg bange i hele den periode hvor det stod på, men han var totalt splittet. Nick fortæller ærligt om sin tid hos manden og den efterfølgende retssag, hvor han bliver sat i fængsel.

Nick fandt meget hurtigt tilflugt i stofferne – han kommer væk fra tankerne om manden. Nick ryger hash hver eneste dag i 8 år og de hårde stoffer er også en stor del af det. Som 20-årig landede han på sygehuset med en overdosis af stoffer. Det stopper ham ikke! Han forsætter og efter 7 år lander han på hospitalet igen. Det er et mirakel at han trækker vejret den dag i dag.

I dag er Nick Trier 110% clean fra alle stoffer. Han har haft sin egen tømrervirksomhed de seneste 7 år og arbejder som teamleder/rollemodel på Camp True North hvor man underviser unge teenagere. Han har de seneste 3 år dyrket løb på eliteplan og deltaget i 40 løb i 8 forskellige lande, hvor 2 af dem var verdensmesterskaberne i OCR løb. Han er stifter og holdkaptajn til Danmarks største løbehold på 240 løbere til Stafet For Livet, hvor der samles ind til kræftsyge patienter.

Foredrag af Nick Trier booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. april 2020
Læs mere

Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgård
Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgård holder foredrag om: Branding, Fortælling, Iværksætter, Miljø, Motivation

Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgård

Book nu!

Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgård er uddannet i hhv. International handel og Design & Business.

Foredrag af Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgård

Foredrag 1: Fra kaffegrums til hudpleje
Et indblik i livet som iværksætter i en moderne start-up og en energisk formidling af levevejens positive sider, mavepustere samt de erfaringer man gør sig undervejs. Oplægget tager afsæt i historien bag Rasmus og Simons egen virksomhed grums, der siden 2018 har lavet naturlig hudpleje baseret på genanvendt økologisk kaffegrums fra lokale caféer i Aarhus – produkter, der i dag forhandles hos over 150 butikker i Europa.

Foredrag 2: Produktudvikling med dine kunder
“Når to mænd giver sig i kast med at lave hudpleje med kaffegrums kræver det, at man kender sin målgruppe”. Et oplæg om det at være mænd i en kvindedomineret branche, kunsten i at udvikle produkter med sine kunder og et indblik i et moderne start-up med en atypisk forretningsidé.

Foredrag af Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgård booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 31. marts 2020
Læs mere

Adam Holm
Holder foredrag indenfor følgende områder: Antisemitisme, Europa, Punkmusik, Syrien, Utroskab

Adam Holm

Book nu!

Adam Holm er aktuel med bogen “Diktatoren i Damaskas – et portræt af Bashar al-Assad”.

Om bogen: Krigen i Syrien og den generelle ustabilitet i den region i verden holder ikke op lige med det første. Og upåagtet at den brede befolkning givetvis er mere optaget af hverdagen, har konflikterne i den region direkte indflydelse på livet som det leves, også på vores breddegrader. I Diktatoren i Damaskus tager journalist og forfatter Adam Holm et andet greb på fortællingen om Syrien. Han tager udgangspunkt i den siddende diktator, Bashar al-Assad, og dennes vej til magten. Det er en dramatisk og besynderlig historie om en magtfuld familie, om etniske og religiøse konflikter, om kærlighed og flugt, om fædre og sønner og brødre. Og om at ende med at stå i centrum af en af de mest grusomme, voldsomme og ødelæggende krige i nyere tid.

Foredrag med Adam Holm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 31. marts 2020
Læs mere

Ib Michael
Holder foredrag indenfor følgende områder: 1960´erne, Digte/Poesi, Forfatterskab, Historie, Litteratur, Rejsebeskrivelser, USA

Ib Michael

Book nu!

Ib Michael er aktuel med bogen “Sandheden om Lucy”
Om bogen: Sandheden om Lucy er en roman om to unge, Igor og Lucy. Igor har mistet sine forældre i en trafikulykke. Han er graffitimaler. En dag går han ind i en gammel jernbanevogn ved Nørrebro Station, hvor han finder en bevidstløs og mishandlet ung pige, som han kalder Lucy. Han forelsker sig i hende. Det udvikler sig til en historie om kærlighed, vold og bortførelse. Langsomt kommer han på sporet af, hvem hun er. Igor og Lucy viser sig, hver på deres måde, at være i besiddelse af ganske særlige evner. På jagt efter virkeligheden bag tilbagevendende syner hos Igor, drager de til Amazonas, ledsaget af Snehvide, en fhv. jægersoldat fra Haveforeningen. Deres skæbner er flettet sammen i en sagnomspunden ruinby, City of Z. En legendarisk ekspedition, anført af Oberst Fawcett i det forrige århundrede, er sporløst forsvundet og har efterladt sig en hemmelig notesbog om byens beliggenhed. Ekspeditionens skæbne er ukendt. Rejsen får et udfald, som ingen kunne have forudset. Sandheden om Lucy af Ib Michael er på én gang en kærlighedsroman og en eventyrroman – en vild, dramatisk og underholdende historie.

Foredrag med Ib Michael booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 31. marts 2020
Læs mere

Sara Høyrup
Sara Høyrup holder foredrag om: Catalonien, Spanien, statens børn, studierejse, studietur, tolkning

Sara Høyrup

Book nu!

Sara Høyrup er Spanienskorrespondent for Magasinet Europa og uddannet journalist. Det catalanske løsrivelsesforsøg i 2017 var hendes ilddåb med udgivelser i Weekendavisen, Kristeligt Dagblad og senere i Information og den spanske onlineavis Crónica Global. Sara Høyrup var fixer for Radio24syv efter attentatet på Ramblaen og for TV2 til regionsvalget efter løsrivelsesforsøget.

Sara Høyrup arrangerer studieture til Barcelona. Både demokratiforeningen DEO og en række gymnasieklasser har bestilt oplæg fra hende og fra fremtrædende aktører i Catalonien. Det foregår centralt på hendes tagterrasse med elevator og udsigt over byens tage og bjergene. Tidligere har en række kommuner været rundt i Barcelona til besøg arrangeret og oversat af Sara Høyrup. I foråret 2018 var Sara Høyrup på foredragsturné på gymnasier i Midt- og Nordjylland med Catalonien-krisen som tema.

Sara Høyrup har oplevet den tvivlsomme ære at få tvangsfjernet sit barn 2.000 kilometer fra hjemmet i efteråret 2019. Hun har valgt en åbenhedsstrategi i sine bestræbelser på at formå de danske myndigheder til at overholde internationale konventioner om barnebortførelser og jurisdiktion i børnesager. Mens hun venter på at få lov at være mor igen, forsøger hun at uddrage en principiel essens af sine egne og andres personlige erfaringer med socialsystemet i Danmark.

Sara Høyrups tese er, at den overivrige indblanding i familielivet er velfærdssamfundets skyggeside. Hun mener, at jo mere afhængige vi alle sammen er af staten, des mere er vejen banet langt ind i vores privatliv: Selv hvis man holder sig fri og uafhængig, er man underlagt forestillingen om, at det offentlige ved bedst om børnelivet. Statens magtmidler er massive – og de bliver kun sværere at undslå sig, når magtudøverne er socialarbejdere, som slet ikke står ved deres magt. Det emne har hun holdt foredrag om i fx folkekirken.

Sara Høyrup ejer tolkebureauet Tolkene.dk og er uddannet simultantolk og sprogmagister. Hun er certificeret konferencetolk hos EU-institutionerne og har arbejdet i mange år som politi- og domstolstolk i tre lande. Hun oversætter romaner og har oversat fra syv sprog for dansk presse siden starten af årtusindet. I regi af sit kursusudbud Tolkeskolen oplærer hun nye tolke i veje ind på arbejdsmarkedet.

Sara Høyrup holder foredrag om:

Foredrag 1: Når staten elsker vores børn
Velfærdsstatens skyggeside er den totalitære fristelse, der ligger i klientgørelsen af borgerne. Det ses klarest på “børneområdet”: Børnene er en ressource, der ikke må gå til spilde. Forældrene er nogen, som staten ikke kan stole på. Borgerne opfordres til at angive hinanden – gerne anonymt. Retssikkerheden er fraværende.

Det skaber utryghed og en reel risiko for justitsmord på kærlige og kapable forældre. Børn mister deres allervigtigste relationer, når kommunen tager over. Tilknytning tror man kan erstattes med fremmede. Samarbejdet mellem børnefamilierne og børneinstitutioner og skoler præges af de professionelles pligt til hellere at anmelde ti for mange end én for lidt. Udgrænsningen af de forkerte familier markerer grænserne for en nærmest klaustrofobisk normalitet, hvor der er én og kun én rigtig måde at være familie i Danmark.

Kollektiv angst for alt det grumme, der kan gå for sig i familiens skød, har frit spil, fordi den kritiske sans er sat ud af spil. Systemet lukker sig om sig selv, og kæreinstanserne er irrelevante.

Kan vi gøre det anderledes?

Foredrag 2: Catalonien: undertrykkelse eller forkælelse?
I Spaniens nordøstlige hjørne ligger en af landets rigeste regioner. I 2017 kom Catalonien på landkortet som andet end turistdestinationerne Barcelona og Costa Brava. Pludselig ville catalanerne løsrive sig. Eller ville de?

Der har aldrig været folkeligt flertal for løsrivelse i dette selvstyreområde. Løsrivelsestrangen grunder sig på en lokal nationalisme, som er en af tidens populistiske bevægelser i Europa. Catalanismen er racistisk og vendt imod underklassen, som er vandret til fra fattigere områder i Spanien i tidens løb.

Spanien er en af Europas mest decentraliserede stater. Statsmagten er tilbageholdende i sin magtudøvelse. Den catalanske lokalnationalisme er usolidarisk. Men det hørte vi ikke meget om i danske medier under krisen.

Og hvorfor så ikke det? Fordi staten ikke forklarede sig til den internationale presse, og den internationale presse forsømte selv at sætte sig ind i sagerne. Imens udrullede et effektivt propagandaapparat den lokalnationalistiske fortælling over hele verden.

Spanienskorrespondent Sara Høyrup fortæller en anden historie om regionen, som hun flyttede til i 1996.

Foredrag 3: Spanien 40 år efter de 40 onde år
Hvis man skal tro Enhedslisten og den catalanistiske lobby, er Franco aldrig afgået ved døden. El generalísimo sov ikke stille ind i 1975 efter at have styret Spanien med hård hånd i fire årtier. Alt er ved det gamle, og republikkens forsvarere i tredivernes borgerkrig har stadig brug for internationale brigader. Alle til højre for for det yderste venstre er fascister, og venstrepopulismen udgør sammen med løsrivelsesbevægelserne en broget befrielseshær med retten på sin side.

Reelt er Spanien en moderne retsstat og en forbundsstat med meget vidtgående beføjelser lagt ud til regionerne. Så decentral er magten, at det viste sig at være et problem at koordinere sundhedsindsatsen under coronakrisen. Også undervisningen er lagt ud lokalt, hvor modstanderne af lokalnationalismerne klager over skolebøger fulde af historieforvanskninger. I de tosprogede regioner bliver det spanske sprog marginaliseret i en grad, så det går ud over de spansktalendes borgerrettigheder.

Spanienskorrespondent Sara Høyrup fortæller om virkelighedens Spanien anno 2020.

Foredrag 4: Tolk: et erhverv for dig?
En tolk er en mundtlig oversætter. Ordene kan være en samtale ovre på kommunekontoret eller hos lægen, det kan være en retssag eller en politiafhøring, og det kan foregå på konferencer.

Tolkning kræver fuld mestring af de sprog, som tolken oversætter imellem. Det kræver analytisk sans og en skarp hjerne. Det kræver diskretion og seriøsitet. Mest krævende er det at oversætte samtidig med, at der bliver talt. Simultantolkning bruger man fx i EU-parlamentet og til konferencer. I retten hvisketolker tolken simultant til den anklagede på fremmedsproget – men når den anklagede taler, lytter tolken og tager noter. Bagefter ”gentager” tolken det sagte med klar røst til juristerne på dansk.

Tolkning kan være elendigt betalt eller vældigt godt betalt: Det afhænger af, hvor dygtig og veluddannet tolken er, og hvorhenne tolken finder arbejde. Tolkning er ofte freelancearbejde.

Sara Høyrup er uddannet simultantolk, certificeret EU-tolk og erfaren politi- og domstolstolk. Hun ejer tolkebureauet Tolkene.dk og kan hjælpe unge mennesker med at afklare, om faget er noget for dem.

Foredrag af Sara Høyrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. marts 2020
Læs mere

Mathilde Walter Clark
Mathilde Walter Clark holder foredrag om: Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Familieliv, Forfatterskab, Om at skrive, USA

Mathilde Walter Clark

Book nu!

Mathilde Walter Clark er aktuel med “Huset uden ende”

I hendes nyeste bog, Huset uden ende, vender Mathilde Walter Clark tilbage til farens hus i USA, som hun beskrev så levende i gennembrudsromanen, Lone Star. Foredraget sætter fokus på det mord som blev begået i huset på hendes søskendes legekammerat, Tiffany og Tiffanys mor i hall’en bag påfuglemosaikken. I sin research finder Mathilde både ud af at det skete en sommer hvor hun var der, men også hvem morderen var, og herfra bliver hun suget ind i en amerikansk seriemorderindustri — som ind i et endeløst hus med meget mørke korridorer. Spørgsmålene vil ikke slippe hende: Hvad er det med farens hus som gør at hun aldrig kan blive færdig med det? Kan huse være onde? Hvorfor fascineres vi af voldsomme forbrydelser? Vil vi nogensinde nå frem til en forståelse? Foredraget når omkring de texanske fængsler, Charles Mansons tøfler og en bedemand som i sin fritid er Elvis-impersonator. Undervejs vil der være oplæsning både fra Huset uden ende og Lone Star, og efterfølgende er der samtale med publikum.

Bogen har allerede fået meget overstrømmende anmeldelser. Information kalder den “eminent”, “forrygende” og “et kunststykke”. Børsen mener at hun skriver “levende, muntert, filosofisk og skarpt”. Informations leder den 31. marts handlede om én af bogens tekster – det er vist første gang siden nedlukningen af landet at de har skrevet om andet end Corona.

Foredrag med Mathilde Walter Clark booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. marts 2020
Læs mere

Alen Meskovic
Holder foredrag indenfor følgende områder: Balkan, Danmark, Film, Flygtninge, Forfatterskab, Historie, Integration, Kulturmøder, Musik, Oplæsning, Politik

Alen Meskovic

Book nu!

Nyt foredrag: Bob Dylan og det kristne livssyn
Bob Dylan chokerede i 1979, da han efter en spirituel oplevelse blev medlem af den karismatiske kirke Vineyard. Til stor forargelse for sine gamle fans udgav han de følgende år tre såkaldt kristne plader. Men hvor omfattende var Dylans omvendelse, og forlod han sit kristne ståsted kort tid efter? Forfatteren Alen Meskovic skriver på en bog inspireret af Bob Dylans liv og værk og vil gøre os klogere.

Alen Meskovic er født i Bosnien i 1977. Han boede i Kroatien som flygtning fra 1992 til 1994, hvorfra han uledsaget kom til Danmark. I 1998 blev han matematisk student fra Nyborg Gymnasium og i 2006 cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet. Han debuterede med den anmelderroste digtsamling “Første gang tilbage” (Gyldendal, 2009), som blev præmieret med Erik Hoffmeyers Rejselegat samme år. Den delvist selvbiografiske roman “Ukulele­am” (Gyldendal, 2011) indbragte ham bl.a. det treårige arbejdsstipendium fra Statens Kunstfond og blev siden solgt til udgivelse i otte lande. Romanens selvstændige fortsættelse, ”Enmandstelt”, udkommer på Gyldendal i maj 2016. ”Ukulele­jam” (Gyldendal, 2011) er en tragikomisk historie om at vokse op i en kroatisk flygtningelejr i skyggen af en krig, med flere tilbageblik på barndommen i Titos Jugoslavien. Den 15-­årige bosniske rockmusik­nørd Miki drømmer om Sveriges musikbiblioteker, mens nationalismen og de voksnes konflikter hersker i og omkring hans flygtningelejr ved Adriaterhavskysten. Mikis krigsoplevelser og savn af storbroren Neno tynger ham, men forældrene vil hellere hjem til Bosnien end til Sverige, hvor flere af Mikis venner er flygtet til … I ”Enmandstelt” følger vi den nu 17­-årige Miki, som på sin illegale rejse mod Sverige bliver stoppet af dansk politi og er nødt til at søge asyl i Danmark. Romanen er en tragikomisk fortælling om at ende et helt forkert sted i sit liv, samt et bittersødt portræt af 1990’ernes Danmark set med en nyankommet flygtnings øjne.

Foredrag med Alen Meskovic booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. marts 2020
Læs mere

Mathinas Hammer holder foredrag om: Højskolesangbogen, Musikalske foredrag

Mathias Hammer

Book nu!

Mathias Hammer er pianist, musikformidler, radio- og TV-vært. Har været en del af højskolesangbogsudvalget, som har skullet vælge sange til den nye sangbog der udkommer i november 2020.

Foredrag af Mathias Hammer:

Den nye Højskolesangbog

Højskolesangbogen er danmarkshistoriens bedst sælgende bog. Med sin lyrik, musik, historie og fællesskabsstyrkende formål, er den blandt grundstenene i vores nationale DNA.

I november 2020 udkommer en helt ny udgave af Højskolesangbogen. Mathias Hammer, der er pianist, musikformidler, radio- og TV-vært, har været en del af højskolesangbogsudvalget, som har skullet vælge sange til den nye sangbog. Ved dette sangforedrag fortæller Mathias om udvalgets arbejde og om de mange overvejelser og dilemmaer, som man møder, når man skal forny den danske sangskat.

Og så skal der synges. Mathias Hammer sidder selv ved klaveret og akkompagnerer, når både de kendte klassikere og de nye hits skal synges som fællessang.

Foredrag af Mathinas Hammer booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. marts 2020
Læs mere

Janni Pedersen & Kim Faber

Janni Pedersen & Kim Faber

Book nu!

Janni Pedersen og Kim Faber er i maj 2020 aktuel med krimien “Satans sommer”. Endnu engang følger vi politikommissær Martin Juncker og hans gamle partner, Signe Kristiansen.

I denne bog forsøger Juncker at fortrænge fortiden, men det er ikke nemt, da hans datter begynder at stille spørgsmål. Samtidig modtager Junckers kone, journalisten Charlotte, et anonymt tip om, at det forfærdelige terrorangreb, der ramte København for et halvt år siden, kunne være blevet forhindret. Juncker nægter at involvere sig i sagen, og det er derfor op til Signe at grave sandheden frem.

Book et spændende foredrag med udgangspunkt i bogen. Janni Pedersen og Kim Faber har begge mange års erfaring som journalister og har i arbejdet med ’Vinterland’ ikke mindst trukket på Jannis store kendskab til politiarbejde, retssager og terrorbekæmpelse. De to fortæller om, hvordan de arbejder i spændingsfeltet mellem virkelighed og fiktion, om hvordan man bygger troværdige karakterer op – og om hvordan det er som par at arbejde så tæt sammen om noget, hver især lægger så meget hjerteblod i.

Foredrag med Janni Pedersen og Kim Faber booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Publiceret: 9. marts 2020
Læs mere

Nagieb Khaja
Holder foredrag indenfor følgende områder: Afghanistan, Familieliv, Fundamentalisme, Krig og fred, Religion

Nagieb Khaja

Book nu!

Nagieb Khaja er aktuel med foredraget “Drivkraften bag at dække konflikter”.
Et foredrag om hvad det er for nogle konflikter, som mennesker flygter fra. Nagieb Khaja vil med historier og klip fra sine dokumentarer fortælle, hvad det er for nogle krige, som han har dækket i Syrien, Afghanistan og Gaza. Et af Nagiebs kendetegn har altid været at være så tæt på begivenhederne som muligt. Det har haft sin pris. Han har både været kidnappet og fængslet af Taliban, tilbageholdt af det afghanske antiterrorkorps, fået bank af tyrkiske grænsevagter og oplevet mange andre ubehagelige episoder. Han er dog stadig overbevist om, at det er det hele værd. Hør ham fortælle om sine arbejdsmetoder, og hvad der er hans brændstof.

Nagieb Khaja er en international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis film og reportager er blevet vist på BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian. Nagieb Khaja er også forfatter og har skrevet den anmelderroste, Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan, som Gyldendal genudgiver i en opdateret version i august 2017. Nagieb Khajas bog om hans oplevelser i det krigshærgede Syrien, ”Du må ikke græde, for så mister du blod.” bliver udgivet i maj 2017.

 

Foredrag med Nagieb Khaja booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Publiceret: 4. marts 2020
Læs mere

Anna Grue taler om følgende emner: Forfatterskab, Krimi

Anna Grue

Book nu!

Anna Grue er aktuel med krimien “Mysteriet i Genbrugsen” (27. marts 2020).

Om bogen: En række dødsfald sker blandt en flok frivillige i en af Nykøbing Sjællands genbrugsbutikker. Først ét, så et andet af de ældre mennesker mister livet. Politiet mener, det er af naturlige årsager, men den tror efterlønneren Anne-Maj Mortensen ikke på. Stædigt går hun i gang med selv at opklare sagen midt i hverdagslivet med familiemiddage, slankekure, hundeopdragelse og havearbejde.

Foredraget: Den store historie i de mange små
Anna Grue har efterhånden spillet på mange strenge i sit forfatterskab. Fra enkeltstående spændingsromaner til en række populære krimier, som har dannet inspiration for tv-serien Sommerdahl på TV2 Charlie. Og fra 50’er-romanerne om familien på Italiensvej til det nyeste skud på stammen – “Mysteriet i Genbrugsen”, som er første bind i en helt ny krimiserie med efterlønneren Anne-Maj Mortensen i hovedrollen som en noget usædvanlig detektiv. Hør om hele forløbet og alle projekterne i dette nye foredrag.

Foredrag med Anna Grue booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. marts 2020
Læs mere

Sarah-Ann Hunt
Sarah-Ann Hunt holder foredrag om: Backpacking, Drømme, Erindringer, Eventyr, Frihed, Livshistorier, Motivation, Personlig udvikling, Sejlands

Sarah-Ann Hunt

Book nu!

Sarah-Ann Hunt er halvt dansk, halvt engelsk, har besøgt Jordens 7 kontinenter og rejst i mere end 45 forskellige lande verden over. Hun har rejst på mange måder, både alene og i grupper, som frivillig og volontør, gæst, langturssejler og sprogskoleelev, samt rejst privat og professionelt. Sarah har været rejseguide, vandreguide og researcher for flere danske og udenlandske rejsebureauer, heriblandt verdens største adventurefirma over en årrække. Hun har været husar ved Gardehusarregimentet, er skibsofficer hos Mærsk og er debuterende forfatter med sin første rejsebog ”YOLO” – You Only Live Once. Bogen er det første værk i en serie, da der endnu er mange rejseskildringer og røverhistorier at dele ud af.

Sarah er desuden uddannet juralog, yachtskipper, dykker og har tidligere haft eget kunstfirma med udstillinger af bl.a. oliemalerier, akvareller, graffiti og tegneserier.

Foredrag af Sarah-Ann Hunt:

Foredrag 1: YOLO – You Only Live Once
Vi har kun ét liv og man lever kun én gang, så derfor er det vigtigt, at vi lever livet godt og som vi gerne vil. Det er hårdt, kompliceret og udfordrende at være menneske og det kræver mod, sved og tårer at indfri, udleve og opfylde sine store ønsker og største drømme. Livet er en lang rejse og at rejse er vitterligt at leve, men det er ikke altid lige eksotisk og glamourøst eller uproblematisk og ufarligt, til gengæld er det en god historie.

“The biggest adventure you can take, is to live the life of your dreams”.

Foredrag 2: SOLO – Stand Out Live Original – om det at være en eventyrer, rebel og en ener
Alle har ret til et fedt liv og alle kan få et godt liv, men et godt liv skal der kæmpes for. De gode stunder, store oplevelser og uforglemmelige øjeblikke, samt sejre og succes kommer sjældent let eller af sig selv. Det kræver ansvar, karakter, fighterinstinkt, handlekraft, viljestyrke og ikke mindst gåpåmod, at gå mod strømmen og gøre noget nyt, anderledes eller alternativt. Det er ikke altid nemt, bekvemt eller velset at skille sig ud, gribe chancen eller vove pelsen, men oftest er det de mennesker som rent faktisk gør det, vi beundrer mest. Det er eventyrerne, rebellerne og enerne og dem der vælger at leve fuldt, helt og vildt, i stedet for at leve halvt. Dem der tør og gør, fordi ingen andre gør det for dem.

”Life is either a daring adventure or nothing at all”.

Foredrag 3: Dream It – Do It – om Langturssejlads og krydsning af Stillehavet
Alle kan lide en god udfordring og udfordret det bliver man, hvis man altså både er bange for vand og samtidig drømmer om de syv have, langturssejlads og oceankrydsninger – men heldigvis bestemmer og sætter vi selv vores egne mål og begrænsninger her i livet. “Great things never came from comfortzones” og vil man rykke sine grænser, må man indimellem også udfordre eller helt overskride dem. Drømme er til for at gå i opfyldelse og nogle gange må man gå meget langt og meget igennem, men belønningen ligger altid og venter et sted derude i horisonten.

”Let your dreams set sail”.

Foredrag af Sarah-Ann Hurt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. marts 2020
Læs mere

Eva Jung
Eva Jung holder foredrag om: Etik, Globalisering, Pressen, Politik, Økonomi

Eva Jung, Simon Bendtsen og Michael Lund

Book nu!

Historien der rystede Danmarks største bank: Få et unikt indblik i verdens største hvidvasksag
Få hele historien bag skandalen om magt, milliarder og mord, når de tre forfattere bag den anmelderroste bog ”Beskidte Milliarder” fortæller. Hvidvasksagen har i dag kostet bankledelsen i Danmark vigtigste bank jobbet, aktieværdien er skrumpet med 100 milliarder koner, og den har plettet Danmarks ry i omverdenen.

I 2019 modtog journalisterne Simon Bendtsen, Eva Jung og Michael Lund Cavlingprisen – Danmarks mest prestigefyldte journalistpris – for at afdække, hvad der viste sig at være nyere tids største erhvervsskandale. Hør om, hvordan de lag for lag afdækkede sagen med hjælp fra hemmelige møder med kilder i hele Europa, kæmpe store mængder af data og krypterede telefonforbindelser.

Foredragsholderne:

Eva Jung, uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2010. Tidligere ansat i Gravegruppen på Berlingske og udsendt som Berlingskes EU-korrespondent i Bruxelles. Nu ansat i Indsigtsgruppen på Berlingskes Business-redaktion. Modtager af Cavlingprisen i 2019.

Michael Lund (1979), uddannet journalist fra RUC i 2004. Tidligere ansat ved Politiken, Nyhedsavisen og Danmarks Radio. Nu ansat i Gravegruppen på Berlingske. Modtager af Cavlingprisen i 2017 og 2019.

Simon Bendtsen (1981), uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2005. Tidligere ansat ved nyhedsbureauet Ritzau og Gravegruppen på Berlingske. Nu leder af Indsigtsgruppen og souschef på Berlingskes Businessredaktion. Modtager af Cavlingprisen i 2019.

Foredraget booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. februar 2020
Læs mere

Henning Kirk
Holder foredrag indenfor følgende områder: Demens, Den 3. alder, Hjernen, Karriere, Kompetencer

Henning Kirk

Book nu!

Henning Kirk er aktuel med bogen Godt nyt om gamle hjerner – om hjernens livskarriere og voksenlivets vækstmuligheder.

Om bogen:

Der er bud efter seniorerne!

I en tid med økonomisk vækst er der behov for mere arbejdskraft. Og udbuddet af yngre arbejdskraft er utilstrækkeligt. Samfundsøkonomisk er der meget at vinde ved at fastholde de mest erfarne på arbejdsmarkedet – og eventuelt få dem til at vende tilbage, når de er gået på pension.

I den situation er det vigtigt, at der samles viden om, hvorfor seniorer på arbejdsmarkedet udgør en helt særlig ressource. Der er brug for, at vi får udbredt den nyeste viden om, hvorfor ældre medarbejdere besidder kvalifikationer og kompetencer, som yngre medarbejdere (endnu) ikke har.

Der er brug for kendskab til, hvordan man som arbejdsgiver kan få gavn af den mest erfarne del af arbejdsstyrken. Der er brug for viden om, hvordan man som enkeltindivid kan udvikle seniorkompetencer, som kan give én et righoldigt, inspirerende og givende liv langt op i årene. Der er brug for et overblik over den biologiske og psykologiske viden om hjernen og dens livskarriere, som er forklaringen bag fænomenet seniorkompetencer.

Og først og fremmest er der brug for, at det bliver slået fast, at det for samfundet er spild at blive ved med at betragte seniorer som en arbejdskraftreserve, man til nød kan aktivere for at lukke hullerne på et arbejdsmarked, der efterspørger arbejdskraft.

De aktive silverbacks er kommet for at blive. I fremtiden vil vi se mange flere 80-årige konsulenter, 90-årige virksomhedsledere og 100-årige faldskærmsudspringere med helbredet og hjernen i behold.

Foredrag med Henning Kirk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. februar 2020
Læs mere

orfatter Nanna Hyldgaard Hansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Familieliv, Frihed, Klima, Stress, Tid

Nanna Hyldgaard Hansen

Book nu!

Nanna Hyldgaard Hansen er forfatter, foredragsholder og journalist. Hun har beskæftiget sig med økologi og bæredygtighed gennem det meste af sit arbejdsliv, senest som kommunikationschef i en grøn NGO. Med sin første bog Lev for det halve turnerer hun rundt til udsolgte foredrag i hele landet.

Foredrag af Nanna Hyldgaard Hansen:

Foredrag 1: Lev for det halve – og få det hele
Går du også og drømmer om at knække koden til en klimavenlig hverdag med balance i familie- og arbejdslivet? Bliv inspireret af Nanna Hyldgaard Hansen som er forfatter til bestselleren “Lev for det halve”, foredragsholder og journalist. Hun vil fortælle om, hvordan hun og familien i løbet af et år langsomt men sikkert fik lagt deres liv om og ryddet op i alt unødvendigt. Ideen er enkel: At skære forbruget ned til det halve for at kunne arbejde halvt så meget uden at gå på kompromis med gode råvarer eller børnenes fritidsinteresser. Familien ville også gerne leve mere klimavenligt – uden at savne noget.

Nanna vil åbenhjertigt dele ud af de forskellige overvejelser og erfaringer, som hendes familie gjorde sig undervejs. Få praktiske trin-for-trin råd, sparetips og enkle anvisninger, sådan at den enkelte selv kan vælge, hvor meget man har lyst til at forandre sit eget liv.

Foredrag 2: Fra verdensmål til hverdagsmål
Få inspiration til at leve bæredygtigt og klimavenligt i en almindelig hverdag – uden at savne noget.

Nanna Hyldgaard Hansen, forfatter til bestselleren “Lev for det halve”, fortæller med masser af gode eksempler, hvordan hun og familien har skåret langt ned for deres forbrug og klimabelastning. Uden at flytte ud på en ø og blive selvforsynende: De er blevet boende i byen og føler, at de lever et helt almindeligt, dejligt liv.

Der er ingen løftede pegefingre. Nanna peger bare i en anden retning og på nogle andre værdier: økonomisk frihed, tid, fokus, fællesskab, nærvær, kreativitet og bevidste valg og fravalg.

Referencer:

“Vi havde Nanna forbi til et super arrangement om hendes bog Lev for det halve. Hun fortalte levende og inspirerende om sine egne erfaringer med at leve dels mere bæredygtigt, men også at finde ud af hvad der egentlig giver kvalitet i livet. De over 100 tilskuere fik også mulighed for at snakke indbyrdes og komme med deres gode tips og erfaringer, noget der blev gået til med stor flittighed. Folk var meget glade bagefter. Alt i alt et fremragende arrangement, som jeg kun kan anbefale til andre!”
Emil Aalykke, bibliotekar/formidler, Vejle Bibliotekerne

”Nanna er en virkelig god formidler, og hendes foredrag er inspirerende! Hun fortæller levende om en lang række pragmatiske og lavpraktiske tiltag, som hendes familie har gjort for at skabe økonomisk luft til et liv med det, som i virkeligheden betyder noget. Livet med børnene, hvile og et godt helbred. D.v.s. et liv uden stress i de få og vigtige år, mens børnene er små. Nanna udstråler en ægte glæde, når hun fortæller om den nye og meget mere enkle tilværelse, som overraskende nok ikke blev fyldt med afsavn men derimod med kreativitet og frihed. Foredraget henvender sig til både børnefamilier og alle andre. Ved foredraget her i Ry var en blandet skare af unge og ældre, kvinder og mænd mødt op og alle viste stor interesse for det, som Nanna fortalte. Nanna trækker linjerne fra det at reparere sin sofa i stedet for at køre den på lossepladsen til de større sammenhænge og til FN´s verdensmål. Foredraget er i den grad relevant i lyset af både niveauet af stress i vores samfund og klima – og miljøudfordringerne. Nannas bud på en enklere tilværelse med luft i økonomien er lige til at gå til. Hendes inspirerende formidling af stoffet er fuldstændig uden dogmatisme eller løftede pegefingre. Hun peger bare i en anden retning og på nogle andre værdier: økonomisk frihed, tid, fokus, fællesskab, nærvær, kreativitet og bevidste valg og fravalg.”
Karen Thomsen, bibliotekar, Ry Bibliotek

Foredrag af Nanna Hyldgaard Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. februar 2020
Læs mere

Deniz Serinci
Holder foredrag indenfor følgende emner: Islam, Mellemøsten, Social kontrol

Deniz Serinci

Book nu!

Interviews med danske kvinder og mænd fra IS
Deniz Serinci har som en af de få herhjemme et indgående kendskab til jihadisme og terrorgruppen Islamisk Stat (IS). Han har besøgt Syrien og Irak 15 gange og fået danske kvinder og mænd fra IS i tale. Det er blevet til timelange og dybdegående interviews om: Hvorfor drog de i hellig krig? Hvordan forklarer de IS’ handlinger? Hvad synes de nu, hvor IS er nedkæmpet? Er de skuffede, fortryder de og vil de tilbage til Danmark? Hvem er Syrienskrigerne fra DK? Hvem er de 25 kvinder fra DK? Hvordan blev de radikaliseret og hvordan stopper vi radikalisering?
Kort om Deniz Serinci: 34 år, uddannet journalist fra SDU. Skrevet bøger om IS (2015, ’17), ”Fængslet i Erdogans Tyrkiet” (2018), ”Kurdistan”.
”Deniz er knusende dygtig til at formidle svært stof, så alle kan forstå det.” – Mads Brügger, programchef, Radio24syv

Foredrag med Deniz Serinci booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. februar 2020
Læs mere

Mette Frobenius
Holder foredrag indenfor følgende områder: Humor, Kanalrundfart, Konferencier, Ligestilling, Pressen

Mette Frobenius

Book nu!

Mette Frobenius er aktuel med showet: Satire før og efter befrielsen

Den 4. maj 1945 blev Danmark befriet fra 5 års tysk besættelse. Mette Frobenius vil i dette nye underholdende og informative show “Satire før og efter befrielsen” fortælle om satiren under besættelsen og ikke mindst i årene efter. Mette Frobenius kommer rundt om både revytekster og satiretegninger samt fortæller om hvordan man udgik tyskernes censur. Showet ledsages af illustrationer og teksteksempler.

Mette Frobenius booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. februar 2020
Læs mere