Søg på hjemmesiden:

Nyheder

Markus Bernsen

20/09/2017
Markus Bernsen

Markus Bernsen har været ansat som journalist og redaktør på Weekendavisen siden 2008. Fra 2014-2017 var han avisens korrespondent i Seoul, hvorfra han dækkede Syd- og Nordkorea. Han har skrevet bøgerne ‘Magteliten’ (2015) med Anton Grau Larsen og Chrsitoph Ellersgaard og ‘Hellerup’ (2011) med Pernille Stensgaard.

Holder følgende foredrag:

 1. Hvad vil Nordkorea?
 2. Kan Syd- og Nordkorea blive genforenet?
 3. Hverdag i Nordkorea
 4. Sydkoreas magtfulde konglomerater 

Foredragene tager udgangspunkt i 3 års ophold i Seoul, besøg i Nordkorea og interviews med eksperter.

Foredrag med Markus Bernsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

 

Jacob Wendt Jensen

19/09/2017
Jacob Wendt Jensen

Drømmen om Hollywood (alene eller sammen med Christian Monggaard)
Lige siden Hollywood blev grundlagt for godt 100 år siden, og hurtigt blev centrum for den hastigt voksende amerikanske filmindustri, har byen tiltrukket håbefulde sjæle fra hele verden. Ikke så få af dem har været danskere, der har gjort karriere både foran og bag ved kameraet i den legendariske filmby. Filmhistorien gemmer på en perlerække af spændende, dramatiske og nogle gange tragiske skæbnefortællinger om danskere, der gennem tiden har forsøgt at nå til tops i den hårde, amerikanske filmverden. Drømmen om Hollywood er et stort illustreret værk, der for første gang kaster lys over 126 danske skæbner i den amerikanske filmindustri, fra stumfilmens svundne dage til i dag, fra Jean Hersholt og Karl Dane til Susanne Bier og Mads Mikkelsen. Bogen er nu også blevet til et foredrag, hvor røverhistorierne fortælles og hvor historierne yderligere perspektives med en stribe filmklip.

Jacob Wendt Jensen
Filmkritiker, journalist og forfatter

Til daglig anmelder han film i Berlingske, og det er en stor fornøjelse at agere opdagelsesrejsende og guide for læserne i den aktuelle filmstrøm. Det sker også, at han anmelder en bog, en rockkoncert eller et stand-up show. Og så skriver han baggrundsartikler om alle mulige emner indenfor kulturstoffet i avisen. Afløb for interessen for film og teaterstof får hanogså i Skuespillerforbundets medlemsblad Sceneliv, som han ofte bidrager til, og hvor han har været reserveredaktør nogle gange. Det bliver også til artikler om dans og opera i samme blad. Ligesom det bliver til en del rejseartikler. Gennem tiden har han også skrevet features og længere interviews i en lang stribe magasiner som for eksempel Artisten, Euroman, Eurowoman, Femina, IN, ELLE Søndag og Costume for blot at nævne de mest aktuelle og levende. Jacob er formand for Danske Filmkritikere. Derudover skriver han bøger og holder foredrag, og han bliver også af og til booket til at præsentere en film eller en tv-serie til et arrangement eller til at lave Q and A’s med en filminstruktør, en skuespiller eller andre kulturpersonligheder. Som journalist og filmanmelder har han dækket filmfestivalen i Cannes siden 1999, og har også været til filmfestivaler i Berlin, Israel og Kroatien – ofte som medlem af internationale filmkritikerjuryer i regi af FIPRESCI.

Foredrag med Jacob Wendt Jensen booker du via ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anne Sofie Kragh og Michael Dyrby

19/09/2017
Anne Sofie Kragh og Michael Dyrby

STATSMINISTRENE

Kom med bag dokumentarserien ’Statsministrene’ og hør, hvordan den blev til. Fra den allerførste henvendelse til Schlüter, der syntes ideen lød ”helt forfærdelig”, til alle optagelserne var i kassen. Det er samtidig en rejse gennem de seneste 35 års Danmarkshistorie, som de fem statsministre oplevede det, og et portræt af det særlige embede som er blevet kaldt verdens mest ensomme job. Hør om deres kriser, deres sejre og hvordan Helle Thorning-Schmidt fik dem allesammen til at lave en selfie på Marienborg.

Foredrag med Anne Sofie Kragh og Michael Dyrby booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Sissel-Jo Reid Gazan

15/09/2017
Sissel-Jo Reid Gazan

Sissel-Jo Reid Gazan er aktuel med bogen “Blækhat”.

Blækhat er den storslåede fortælling om gåderne i Rosas liv
– fra hendes opvækst i Aarhus i 1980’erne til kulminationen i Berlin i 2011.

Rosa vokser op i Aarhus i 80’erne. Hun bor sammen med sin mor, der går meget op i svampevidenskab og i kampen mod kapitalismen og mindre op i, hvem Rosas biologiske far er. Rosa får tætte venner både blandt de borgerlige, BZ’erne og de dansk-tyrkiske piger i sin klasse, og sammen opdager de den gryende graffiti og street art, der dukker op rundt om i Aarhus.

Som voksen bliver Rosa ekspert i den verdensberømte anonyme street art-kunstner Blækhat, som laver provokerende politiske, humoristiske værker i hele verden. Efter et forlist kærlighedsforhold rejser Rosa i Blækhats fodspor og ender i Berlin, hvor hun pludselig kommer meget tæt på gåden om, hvem hun selv er.

Foredrag med Sissel-Jo Gazan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Michelle Hviid

15/09/2017
Michelle Hviid

FOREDRAGSHOLDER, FORFATTER, BLOGGER, KLUMMESKRIBENT & RADIOVÆRT

Michelle er en gennemført autentisk foredragsholder, der formår at trække store grin, samtidig med at hun holder publikum nærværende med sine hudløst ærlige fortællinger. Hun hører til den kategori af foredragsholdere, der når helt ind i hjertet på sine deltagere. Michelle holder over 100 foredrag om året.

Foredrag med Michelle Hviid booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Ursula Andkjær Olsen

13/09/2017
Ursula Andkjær Olsen

Ursula Andkjær Olsen læser op fra og fortæller om sine bøger og om den verden og det liv som de – og vi alle sammen– befinder sig i: Om kærlighed og økonomi, om marked og moderskab, om de globale kriser og om de helt lokale.

Ursula Andkjær Olsen debuterede i 2000 med digtsamlingen Lulus sange og taler (Arena og Lindhardt & Ringhof) og har sidenhen udgivet en lang række digtsamlinger og senest romanen Krisehæfterne (Gyldendal 2017).

Hun er cand.mag. i musikvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet og Technische Universität, Berlin og har gået på forfatterskolen 1997-99. Var redaktør af tidsskriftet Kritik i årene 2013-2016. Er fra februar 2016 fast lærer ved Forfatterskolen.

Ursula Andkjær Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Frederik Lindhardt

13/09/2017
Frederik Lindhardt

Frederik Lindhardt (f.1989) – cand.mag. i retorik. Selvstændig ledelses- og kommunikationskonsulent i Virtuel Retorik. Forfatter til bogen ”Lidt af far”.

Frederik Lindhardt foredrag

Lidt af far – Alzheimers
Dette er min, en søns, fortælling om livet sammen med min demenssyge far – tidligere biskop i Roskilde, Jan Lindhardt. Den handler om sorgen, frustrationerne og håbløsheden. Om minderne, humoren, nærheden og kærligheden. Ligesom den handler om, hvordan Alzheimers og demens udfordrer os og vores syn på selvstændighed, på værdighed, på fornuft.

Kort sagt handler foredraget om, hvad Alzheimers gør ved mennesker. For man kan ikke undgå at lære noget om sig selv, om livet, når man bliver konfronteret med sygdom og død.

Foredrag med Frederik Lindhardt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Stig Thornsohn

12/09/2017
Stig Thornsohn

Stig Thornsohn foredrag:

Foredrag 1: HAVET HUSKER
Man siger jo at ”havet sletter alle spor”, men sådan er det ikke: HAVET HUSKER, og vi er en del af hukommelsen og bestræbelserne på at formidle og bevare den maritime kulturarv og de marine økologiske sammenhænge. Jeg var med til at bjærge den tyske ubåd U534 fra Anden Verdenskrig som koordinator for Forsvarsministeriet og Karsten Ree. Siden leder af Captor Diving med operationer fra Caribien til Kattegat og fra Orkney øerne til Nigeria (incl. en træls kidnapning). Sammen med Dynamit Aage og en flok uforfærdede dykkere arbejder jeg på at finde de gode fortællinger om spændende vrag. Et særligt perspektiv er også nazismens okkulte dimension med udgangspunkt i det legendariske Longinus spyd, der gav Jesus det ikoniske sår i brystet, og reddede hans liv. Hvem skulle have troet, der var en sammenhæng mellem Hitler og Tempelridderne? Foredrag og events med film og usædvanlige genstande fra den store blå hylde.

Foredrag 2: HOKA HEY! Vi kalder dem ”indianere”
En utraditionel rejse til nogle af grænserne mellem myte og virkelighed blandt dem vi kalder ”indianere”: i historien, medierne og virkeligheden. Den amerikanske ”frontier”, hvor kultur og vildnis mødes. Sammenstødet på godt og ondt mellem oprindelige kulturer, og den civilisation vi er så stolte af, men undertiden bør skamme os over.

Foredrag 3: A DANE DID IT
Med afsæt i udstillingen DRØMMEN OM AMERIKA for Nationalmuseet, Moesgaard Museum og Nordic Heritage Museum, Seattle om især danskernes færden og gerninger i den nye verden. Helt tilbage fra vikingernes, Jens Munks, Vitus Berings og Knud Rasmussens store og dramatiske opdagelsesrejser. Det er tankevækkende at så mange af USA’s nationalsymboler, monumenter og mindesmærker har dansk oprindelse og aftryk. Fra flagene, ørnen og de fire præsidenthoveder i Mount Rushmore til den første Liberty Bell. Om det så er The Bronx, N.Y. er den navngivet efter den gode sønderjyske sømand og kaptajn Jonas Bronck. Bronx bruger hans familievåben som mærke og flag ligesom staten New York gør. Den første præsident hed ikke George Washington, hvis slægt i øvrigt kom fra Nordjylland og hed Hvass, men Hansen/Hanson. Vi har i den grad præget Amerikas historie fra de tidligste tider uden at have gjort noget særligt væsen ud af det. Overraskende historier om De Danskes Dåd fra indianerreservaterne til de bonede gulve i Washington D. C. Selv den første ægte Western har dansk medvirken. Se The Bankrobbery med U S marshal Christian Madsen som sig selv og medproducer. Og den holder stadig.

Stig Thornsohn

Forfatter og formidler af de gode fortællinger fra havbunden, prærien og den amerikanske frontier. Producer/tilrettelægger/vært for National Geographic, History Channel Channel 6 TV, Picturewise, Filmværkstedet og DR-TV. Tilrettelægger af kulturhistoriske udstillinger for Nationalmuseet, Moesgaard Museum og museer i USA, England, Island, Norge og Grønland. Universitetslektor i Norge, USA og Danmark. Forlagsredaktør bl.a. GMT, Hovedland, Bogan, Fenris, ABC, Lobo Agency, Cultex Media, Aschehoug. Konsulent Skanderborg Festival, Roskilde Festival. Tilrettelægger / projektkoordinator Givskud Zoo, direktør Ebeltoft Zoo/Ree Park. Bestyrelsesmedlem Aarhus Søfartsmuseum. CEO Starboard, maritime research & salvage. Project director Cultex Media.

Bogudgivelser:
Bl.a. “Koyanisqatsi”, “Imens jeg venter på imorgen”, “dineh”, “Rød – ikke død”, ”100 plakater og forestillinger om Buffalo Bill’s Wild West Show”. Medforfatter ”Drømmen om Amerika” / ”The Dream of America”, ”Sjæl gør dig smuk”, ”The U534 story”, Morgan Kane og PACO serien.

Foredrag med Stig Thornsohn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jette Torp

12/09/2017
Jette Torp

JETTE TORP & JAN KASPERSEN

Oplagt til firmajobs
Jette Torp har de sidste par år helliget sig koncerter på mindre og mellemstore spillesteder sammen med Jan Kaspersen. Det er gået op for Jette, at det koncept de har kørende på landevejen, også egner sig til firmajobs. Arbejdernes Landsbank engagerede dem på Restaurant Josty i København sidste sommer og det gik så godt, at alene det job har kastet adskillige jobs af sig i det forløbne år. Hertil kommer jobs for forsikringsselskaber, fagforeninger, konferencer o.l..

Autencitet og underholdning
Med deres set up rammer de en god blanding af autencitet og underholdning. Det er Jettes fornemmelse, at gæsterne sætter pris på, at de er sig selv og ikke er bange for at snakke med publikum og gribe hvad der måtte opstå. De er meget fleksible og kan spille 30 – 45 – 60 minutter alt efter behov. Er der ikke et lydfirma til stede, har de selv mulighed for at have et godt lyd- og lysanlæg med.

Anders Bircow

12/09/2017
Anders Bircow

Jokes, Stand-up, Parodier, Rasmus Seebach, Joe Cocker, Gulddreng og alle de andre, der skal ha’ en kærlig spiddende kommentar.

Med guitaren på skulderen…Musikalske raffinementer og god musik.

Har I selv nogen eller noget i firmaet, der skal “med” i showet, så finder vi ud af det – målrettet underholdning er både personligt og sjovt.

Skal dine medarbejdere eller dine gæster ved dit arrangement have en på opleveren, så skal du booke Entertainer-Anders til et underholdende Oneman Show, med hele hans repertoire af musik, sange, sketches og vittigheder.

Anders var den kreative ankermand bag Linie3, og det er denne kreative entertainer der får lov at udfolde sig, når I booker et “Oneman Sjow”.

Per Arnoldi m. trio

08/09/2017
Per Arnoldi m. trio

A LOVE LETTER TO JAZZ AND ART!

An evening with

PER ARNOLDI and TRIO:

MADS VINDING on bass
SØREN KRISTIANSEN on piano
and AAGE TANGGAARD on drums

Inspired by my long running one hour monthly program on RadioJazz I have, for a couple of years been touring, on and off, with this incredible group, three of the finest Jazz musicians in Scandinavia.

I tell stories and anecdotes related to the music and my own long life in Jazz. They play like angels. Parallel to the development the experiments, the challenges, the results, successes and failures of modern visual art runs the deep warm rythm of this modern music.

Picasso, Ellington, Jorn, Monk, Matisse, Charlie Parker, Chet Baker, Oscar Pettiford, Dexter Gordon, Alexander Calder, Ben Webster and Andy Warhol. Leading figures in the modern movement, some of which I admired, some of which I sometimes met and worked with. The evening is a love letter to Jazz! The music speaks for itself. I talk about the Art. In English.

The show last 2 – 2½ hours.

Per Arnoldi

08/09/2017
Per Arnoldi

En aften med Per Arnoldi
Foredraget tager udgangspunkt i bogen “Solo” (Gyldendal, september 2017)

solo

Om bogen: Per Arnoldi er en ener i dansk kunst. Han har aldrig været bange for at gå sine egne veje eller give sine meninger om kunst, arkitektur og kultur til kende. Med SOLO har Per Arnoldi skrevet sin egen krønike over de seneste cirka 60 års danske og internationale kunst- og kulturhistorie. Per Arnoldis erindringer er en farverig tour de force gennem de seneste årtiers kulturliv, og i bogen beretter han med mange sjove anekdoter om sit liv og sin samtid i sin karakteristiske veloplagte, indsigtsfulde og skarpe stil. Bogen er illustreret med en lang række billeder – fra privatfotos og egne værker over pressebilleder og avisudklip fra tiden til danske og internationale kunstneres værker. Alle nøje udvalgt af forfatteren.

Foredrag med Per Arnoldi booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Flemming Jensen og Omar Marzouk

08/09/2017
Flemming Jensen og Omar Marzouk

MUSLIMEN og DEN HVIDE MAND

2 MÆND ÉT FOREDRAG

OMAR MARZOUK og FLEMMING JENSEN
stand-up ́eren og forfatter-skuespilleren

De er begge født i Danmark, opvokset i Danmark og gift med gode, genstridige, danske kvinder. Og dog skal den ene hele tiden forsvare sin danskhed – selv om det er den anden, der gennem årene har boet længst uden for landets grænser.

Et FOREDRAG om forskelligheders fortræffelighed – om hvor underholdende forskel-ligheder er – og hvorfor det evindelige skænderi er noget pjat!

Latter batter!

Et to-mands foredrag – velegnet som oplæg til debat – hvor man kan sidde og le hjerteligt ad alt det, vi plejer at skændes om. Har man så ikke opnået mere, end ved en af de sædvanlige rasende og tænderskærende konfrontationer i et debat-program? Om ikke andet vil den næste diskussion måske blive knapt så tænderskærende, fordi man lige har siddet sammen og leet ad noget, der ligner. Den evindelig diskussion om ”dem og os” bliver til to sider af samme sag. Det gi’r i dag ikke længere mening at diskutere, om vort land består af flere forskellige kulturer – for det gør det. Og vi må i høj grad se i øjnene, at vore forskelligheder skaber problemer, men det vil da være tosset at negligere det faktum, at når folk er anderledes – så er det underholdende! Det er jo det, vi altid har rejst ud i den store verden for at opleve – nu får vi det bragt! Berigelse af samfundet betyder ikke bare mere af det samme.

Foredrag med Flemming Jensen og Omar Marzouk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jonas Andersen

07/09/2017
Jonas Andersen

Min Rejse til Nordkorea
Du har helt sikkert din egen opfattelse af, hvad Nordkorea er for et land, men har du nogensinde tænkt over, at landet indeholder flere lag end dem, som medierne fremstiller? Gennem personlige erfaringer fortæller Jonas Andersen hvordan det er at være turist i verdens mest isolerede land – en meget anderledes oplevelse end at være turist i fx Spanien eller Thailand. Det er meget forskelligt, hvordan man ser på og oplever Nordkorea, så Jonas’ beretning er blot et af mange indtryk, som landet har givet de turister, der har været der. Foredraget vil være for hele familien, hvor børn såvel som voksne vil høre historier, som de kan relatere og forholde sig til. Det er ikke nogen forudsætning, at man kender noget til Nordkorea i forvejen. Tværtimod.

Jonas Andersen studerer bachelor i Finans og arbejder i den finansielle sektor. På hans udvekslingssemester var han i Sydkorea og fik muligheden for at besøge Nordkorea. De utrolige og tankevækkende oplevelser Jonas fik, gjorde at han blev fastsat på at beskæftige sig endnu mere med et af verdens mest isolerede lande. Han har derfor siden holdt adskillelige foredrag, afgivet radiointerviews og blevet portrætteret i TV.

Foredrag med Jonas Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

05/09/2017
Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Ny roman fra Anne Lise Marstrand-Jørgensen : Sorgens grundstof

Efter skabelsen græder guden ved tanken om menneskenes lidelse. Med gudens tårer bliver sorgens grundstof til.

I tidernes morgen føder en gigantisk muldvarp sine unger i en hule, som engang var fuld af tårer. Den graver sig vej fra Den Arabiske Halvø til det europæiske kontinent og afsætter sorgens grundstof på alt, hvad den kommer i nærheden af. Den bliver pelset i Wien i 1814, netop som Europas statsoverhoveder mødes for at lave fredsaftaler efter Napoleonskrigene. Muldvarpeskindet anvendes til at indbinde en pragtbibel og til at pudse nogle særligt smukke granater, der bliver til en perlekæde og et armbånd.

Den jødiske juveler Benoni, den kristne armenske antikvitetshandler Hakob og den sorte sygeplejerske Grace kommer i berøring med biblen og smykkerne og knyttes dermed sammen af sorgens grundstof. De rejser gennem tiden, fra Wienerkongressen i 1814 til det 20. Århundredes store krige og bliver vidner til både uroligheder og fremskridt i Europa. ”Sorgens grundstof” er fortællingen om menneskets sorg og længsel, om folkevandringer og
storpolitiske magtkampe, om fremskridt og tilbageslag, glemsel og erindring, om folkedrab, flygtninge, krig, medfølelse og kærlighed der aldrig hører op.

Foredrag med Anne Lise Marstrand-Jørgensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Alex Frank Larsen

05/09/2017
Alex Frank Larsen

Alex Frank Larsen er den eneste journalist, der har væltet en dansk regering. Ikke fordi han stræbte efter det, men fordi hans TV-dokumentar med afsløringen af en justitsministers lovbrud viste sig at holde hele vejen gennem Rigsretten og trak statsminister og regering med i faldet. På lignende vis har hans journalistiske virke skabt historie ved at udløse en særlov til misbrugte LSD-patienter, fjerne politimestre og skydevåben fra landets største vagtselskab eller hjælpe en ung Kenya-løber til Danmark, hvorfra han blev verdensmester. Alex Frank Larsen er en berejst og yderst alsidig journalist, redaktør og lederskribent, uddannet i provinsen og på Danmarks Journalisthøjskole, senere ansat på bl.a. Aktuelt, Studenterbladet, Information og medstifter af DR Dokumentar. Har både dækket faste stofområder som politisk reporter på Christiansborg, været miljø- og militærmedarbejder og dybdeborende dokumentarist på egne jagtmarker i ind- og udland. Siden 1978 periodevis researcher og fast konsulent på en lang række TV-programmer.

Er nu selvstændig som indehaver af Forlaget Gonzo og Medialex Film & TV, og tillige en efterspurgt underviser og foredragsholder. Forfatterskabet omfatter 17 bøger om bl.a. Afrika, journalistik, slaver, sociale emner og biografier. Som tilrettelægger og producer har Alex Frank Larsen skabt 35 dokumentarfilm, herunder tre TV-serier om sporene fra den danske slavetid. Desuden programmer om en hjerneskade oplevet indefra, om jægersoldaterne Carsten Mørch og B.S. Christiansen, om Anker Jørgensen, sygdom og sport i Afrika, AIDS-forskning, politi og menneskerettigheder, Holocaust, ødelæggelse af Sydamerikas regnskove og meget mere.

Foredrag med Alex Frank Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kirsten Hammann

31/08/2017
Kirsten Hammann

Kirsten Hammann er aktuel med bogen Ofte stillede spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål af Kirsten Hammann er et vildt, vredt, rasende morsomt, udleverende og ikke mindst selvudleverende portræt af kunstneren som modsætningsfyldt menneske.

Kirsten Hammann holder ikke foredrag eller svarer på spørgsmål fra publikum. Hun kan bookes til oplæsningsarrangementer alene eller med andre forfattere.

Kirsten Hammann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Martin Hall

28/08/2017
Martin Hall

MARTIN HALL – NYT FOREDRAG: ”1971-1985”

I sit nye foredrag ”1971-1985” tager forfatteren og musikeren Martin Hall os med på en både oplysende og humoristisk rejse med tilbage til 70’ernes turbulente cocktail af politisk terror, folkelighed, porno, druk og punkkultur og herfra dybt ind i de efterfølgende start-80’eres kuldslåede dekadencekultur.

Med et nutidigt blik på perioden beskriver Martin sin rodløse opvækst med de elskelige, men også ganske ansvarsløse forældre, og samskriver på den måde tidens radikale samfundsændringer med sin egen personlige dannelseshistorie. Tilværelsen afholder som bekendt ikke nogen generalprøve, hvilket hurtigt står klart for den unge Hall, der drevet frem af lige dele sult og nysgerrighed kaster sig ud i en både kaotisk og grænseoverskridende eksistentiel tour de force. Gennem musikken, poesien og kunsten arbejder han sig langsomt frem til at blive den person, der næste år kan fejre 40-års jubilæum som udøvende kunstner.

Som det skrives om hans nye bog ”1971–1985”:

”Fra 70’ernes hårdt rastede sorthvide fotos til 80’er-dekadencens polaroidbilleder, fra glamrock til punk og fra Madame Arthur til Rockmaskinen – i ’1971-1985’ fortæller Martin Hall om rejsen fra Francos Spanien, hvor han kortvarigt boede som dreng, til de tidlige ungdomsår med Vesterbrogades pornobiografer som nærmeste kulisse. Hvor Halls opvækst i 70’erne var præget af rodløshed, forældrenes lettere hasarderede levemåde samt tidens alkoholkultur, seksualitet og politiske klima, bliver 80’erne både dramatiske og tragiske – en periode kendetegnet ved vildskab, afmagt, håb og stor risikovillighed i et spraglet og ramponeret København. I en nutid, hvor alle gerne vil være unikke, om end helst på samme måde som alle andre, er dette fortællingen om den mest umulige af alle kunstarter – det at blive sig selv.”

Martin Hall er 54 år og har udgivet over 100 plader samt en lang række bøger. Har bl.a. studeret ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. For mange mennesker givetvis bedst kendt for sine mange tv-optrædener gennem årene, om end store dele af hans pladeproduktion gennem årene er blevet udsendt i lande som Tyskland, Holland, Frankrig, England, Italien og USA. Sideløbende med udgivelsen af sin nye bog ”1971-1985” er Martin Hall aktuel som komponist på den nye store Ingvar Cronhammar-udstilling ”Design” på HEART.

Skrevet om Martin Halls ”1971-1985”:

Politiken: ”Martin Hall skriver prunkløst, smukt, ofte klogt og tit befriende morsomt om sine unge dage.” ( * * * * )

Berlingske: ”Hall brillerer i skildringen af halvfjerdsernes ramponerede København … et skarpt og observant snapshot af en by, der ikke længere er.” ( * * * * )

Weekendavisen: ”Martin Hall har stil, og med den her bog kommer han også tæt på et stof og en smerte i portrættet af forældrene og i fremstillingen af sin unge karrieres kuldslåede bagside med selvmord, stoffer og kronisk rastløshed.”

Jyllands-Posten: ”Multikunstneren Martin Hall fortæller charmerende om sine unge, vilde år.

Foredrag med Martin Hall booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Cool Cats

15/08/2017
Cool Cats

Rasmus Seebach Jam
Et af Danmarks mest professionelle bands Cool Cats optræder nu også som Rasmus Seebach Jam. Cool Cats har allerede haft stor succes med både Beatles Show, Grease Party & Wham Jam til både store og små arrangementer og events. Turen er nu kommet til Rasmus Seebach, som i de sidste år har skrevet en række iørefaldende sange. Rasmus Seebach Jam har valgt at præsentere alle disse populære melodier med stor indlevelse og så tæt på det originale materiale som muligt, at det helst skulle give publikum en fornemmelse af, at Rasmus næsten var med på scenen. Udover sættet med Rasmus Seebach sange kan Cool Cats også levere et par ekstra timers dansemusik med blandede hits fra deres kæmpe repertoire.

Tove Hyldgaard

14/08/2017
Tove Hyldgaard

Tove Hyldgaard foredrag

NOGET OM EN PIGE MED MUSIK I !

Tove Hyldgaard fortæller om sit liv på og udenfor scenen.

Tove Hyldgaard har i mere end 40 år været en synlig brik i den danske musikalske mosaik. Fra radioens pigekor og 28 år på Det Kgl. Teater som en højt skattet solist med partier som bl.a. Violetta i “La Traviata”, Susanna i “Figaros bryllup”, Sophie i “Rosenkavaleren”, Adele i “Flagermusen og mange, mange flere – til gæstespil i udlandet og på danske scener.​
Hun har oplevet et inspirerende samspil med bl.a. Ib Hansen, Aage Haugland, Peter Lindroos, Tonny Landy, Frits Helmuth, Jørgen Reenberg, Ebbe Rode o.m.a.

Hun har sin “mindekiste” fuld af spændende og festlige oplevelser både på og bagved scenen, og er villig til at dele dem med publikum.

For at gøre foredraget endnu mere festligt medbringer hun gerne sin pianist, så de sammen kan give et troværdigt billede af “pigen med musik i”.​

Kjeld Hansen

14/08/2017
Kjeld Hansen

DET STORE SVIGT – Foredrag om hundrede års naturfredning i Danmark. Foredraget er baseret på bogen ”Det store SVIGT” (oktober 2017)
Er vi ikke blandt de rigeste nationer på kloden, og har vi ikke verdens bedste naturfredningslov? Hvordan gik det så til, at det yndige land alligevel endte med en natur, der er blandt de ringeste i Europa? I 100-året for den første naturfredningslov stiller Kjeld Hansen skarpt på naturfredningens stærke og svage sider. Foredraget afslører, hvordan millioner af kroner er spildt på nyttesløse fredninger som for eksempel i Tøndermarsken, Varde Ådal, Rold Vesterskov og Værnengene i Vestjylland. I dag har naturen det værre, end før de kostbare fredninger blev gennemført. Samme billede tegner sig for en meget stor andel af de naturfredninger, som forfatteren har besøgt og undersøgt. Blandt årsagerne til det enorme pengespild og naturtab peger han på fredningsnævnenes inkompetence, politikernes upålidelighed og myndighedernes svigtende kontrol. Kun takket være EU’s skrappe naturdirektiver er det ikke gået endnu værre.

Foredragsholderen har gennemgået samtlige 5797 naturfredninger, som myndigheder og politikere officielt hævder, der er gennemført siden 1917. Imidlertid afslører hans research, at det sande antal blot er 1843. Kun ved at tælle kirker, store sten, forbud mod reklameskilte og P-pladser ved strandene med som ”naturfredninger”, er det lykkedes at puste antallet op og skabe illusionen om det naturfredede Danmark. Foredragsholderen konkluderer, at staten har spillet fallit som naturens beskytter, mens private fonde og naturforeninger i stigende grad tager ansvaret på sig. Danmarks fineste natur er i dag på private hænder, mens staten rask væk sælger ud af de nationale naturklenodier. Fremtidens eneste bolværk mod det totale ophørsudsalg er Danmarks Naturfredningsforening og frygten for EU-kommissionen.

Kjeld Hansen er miljøjournalist og samfundsdebattør. Er internationalt kendt for sin afsløring af rovdriften på Grønlands natur med bogen A Farewell to Greenlands Wildlife (Gads Forlag 2001). Hans næste bog Der er et yndigt land – om Danmarks naturs sande tilstand – vakte stor opmærksomhed (Gads Forlag 2003), mens hovedværket Det Tabte Land (Gads Forlag 2008) underbyggede hans position som landets førende miljøskribent og gav ham Dansk Forfatterforenings hæderspris for årets fagbog. To-binds værket Folk & Fortællinger fra Det Tabte Land fra 2011 og 2014 demonstrerer atter hans dybe kendskab til alle hjørner af Danmark og de personer, der har formet landets natur på godt og ondt.

Louise Dubiel

11/08/2017
Louise Dubiel

Hør Louise Dubiels nye sang “Det nye år”. Klik her.

FOREDRAG:
MUSIKER – HURTIG BERØMMELSE ELLER HÅRDT SLID? 

Er det en god ide at melde sig til X Factor eller vil man fortryde det senere? Findes “hurtig berømmelse” overhovedet? Er der rigtige og forkerte måder at blive kendt på inden for musikverdenen? Disse spørgsmål kommer jeg ind på i denne foredrags-koncert. Iblandet dejlig dansk original-musik med livet som inspiration og finurlige tekster, vender jeg de tanker der melder sig i hovederne på nutidens musikinteressrede unge.

Under denne foredrags-koncert fortæller jeg om fordele og ulemper ved at deltage i programmer som X Factor, Voice og Melodi Grand Prix. Jeg fortæller om at ryge til tops overnight – at få en pladekontrakt, et sommerhit og flere sange i radioen – og så at ryge hele vejen ned igen på den anden side. At miste kontrakten med pladeselskab, manager og booker og derefter rejse sig op, børste støvet af tøjet, og arbejde sig langsomt op igen ved at starte eget pladeselskab og være egen manager og booker. At finde frem til de rigtige mennesker at arbejde sammen med. At skrive og udgive sin musik helt selv. Undervejs spiller jeg forskellige sange, der passer ind i historien. Fx startede det hele med Forpulet Perfekt i Talent 09. Og titelnummeret til min første cd, Alle Kneb Gælder skrev jeg til nogle ”venner”, der prøvede at udnytte mig så snart jeg fik en pladekontrakt. Min Melodi Grand Prix-sang, Rejs Dig Op, handler om det med at stå op om morgenen og gå ”på den igen” – også selv om man har grædt sig i søvn dagen før. I en periode besluttede jeg mig for at droppe musikken cirka en gang om ugen – så den sang var en brandtale til mig selv.

Således handler foredrags-koncerten altså om ”den nemme berømmelse” kontra at knokle sig frem til radioerne og scenerne selv. Koncerten vil være 75% musik og 25% tale. Og med en lille spørgerunde til sidst.

Louise Dubiel booker du hos ARTE Booking på booking@artebooking.dk eller på telefon 3848 1400.

Helena Drewes

04/08/2017
Helena Drewes

Hvordan kan man forstå Rusland?

Rusland er et land fysisk tæt på Danmark. Det tager kun 2 ½ time at flyve til Moskva, og alligevel er det kulturelt og historisk meget langt fra vores hverdag.

 • Hvad foregår der derovre?
 • Elsker de alle sammen Putin?
 • Hvordan ser de på os?
 • Hvor er de på vej hen, og hvilken betydning har det for os i Danmark?

Det er Helena Drewes udgangspunkt, når hun fortæller om det store land.

Hun har siden 1996 rejst, boet, og arbejdet Rusland , og kender om nogen landet indefra. Blandt andet har hun sammen med sin ex-mand haft 6 skobutikker. I dag arbejder hun dels med at udbrede viden om økologisk landbrug i Rusland, og dels som interkulturel træner for virksomheder. Så hvad enten I som virksomhed har brug for en bedre forståelse af Rusland, eller bare gerne vil prøve at forstå hvad der sker inde i hovederne på vores naboer, kan vi varmt anbefale dette foredrag.

Helena er en humoristisk og rutineret foredragsholder, og gennem sin mangeårige praktiske erfaring giver hun tilhørerne et sjældent indblik i den russisk hverdag. Hun har desuden blogs på både dansk, engelsk og russisk.

Foredrag med Helena Drewes booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Elsebeth Egholm

31/07/2017
Elsebeth Egholm

Fra Dicte til Rina

Kan I huske ordet ’krimibølge? Det var dengang i nullerne, da bestsellerlisterne for alvor blev oversvømmet af krimier. Alle troede, det ville stoppe på et tidspunkt. Men læserne er stadig vilde med krimier, og de topper stadig bestsellerlisterne. Selv var jeg med fra start med bøgerne om Dicte Svendsen. Efter en årrække med Dicte har jeg nu introduceret en ny hovedperson. Hun hedder Rina og er 36 år og læge i Aarhus. Men om natten lever hun et dobbeltliv, hvor hun klatrer og laver street art på høje bygninger som den anonyme kunstner, Private Eye.

I foredraget vil Elsebeth Egholm fortælle om skiftet fra Dicte-universet til Rina-universet, om de tanker hun har gjort sig for, at Rina ikke skulle ligne Dicte, men samtidig være endnu en handlekraftig heltinde. Hun vil fortælle om kampene for at få Rinafiguren formet, så hun kunne være en opdateret udgave af en krimiheltinde og en slags realistisk superwoman i Aarhus. Om skriveproces, research og om at have været syg og tro, at efter sygdom skulle bøgerne være langsomme og kloge – bare for a finde ud af, at den skulle have max på spænding.

Foredrag med Elsebeth Egholm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lisbeth Knudsen

26/07/2017
Lisbeth Knudsen

DIREKTØR OG CHEFREDAKTØR PÅ MANDAG MORGEN
BESTYRELSESFORMAND DET KONGELIGE TEATER OG DANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE

Lisbeth Knudsen er uddannet som journalist og har igennem de sidste 30 år arbejdet inden for en række forskellige medier. I sine foredrag bruger hun sin store erfaring til at servere fordomsfrie og skarpe kommentarer til alt, hvad der rører sig inden for medier, kommunikation, samfund, ledelse og IT.

Lisbeth Knudsen er en central person og meningsdanner i den danske medieverden og kan give indblik i mange aspekter. Hun holder inspirerende og skarpe foredrag om blandt andet medier, ledelse, politik, demokrati, digital udvikling, fake news og erhvervslivet.

Lisbeth Knudsen er uddannet som journalist men har i størstedelen af sin karriere været leder af større medieorganisationer i Danmark og en central meningsdanner. Hun startede på Berlingske som politisk journalist, politisk redaktør og senere erhvervsredaktør og søndagsredaktør og medlem af chefredaktionen med ansvar for bl.a. strategiudvikling og markedsføring. Herefter blev hun i 1990 ansvarshavende chefredaktør for Det Fri Aktuelt og administrerende direktør for A-Pressens samlede medieaktiviteter. Her fra gik turen til en nyoprettet stilling som nyhedsredaktør og ansvarlig for al nyhedsproduktion, en række magasiner og sport i DR fra 1998 til 2006. Turen gik tilbage til Det Berlingske Hus i 2007 og jobbet som koncernchef for hele Berlingske Media og ansvarshavende chefredaktør for Berlingske Tidende.

Hun forlod jobbet i 2015 i forbindelse med et ejerskifte i koncernen til belgiske De PeersGroup og har siden været ansvarshavende chefredaktør og direktør for medievirksomheden Mandag Morgen og Tænketanken Mandag Morgen, som beskæftiger sig med dybgående analyser inden for alle dele af samfundsudviklingen i både offentlig og privat sektor.

I dag er Lisbeth bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Derudover er hun bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater. Hun skriver faste blogs på www.altinget.dk og www.mediebloggen.dk

FOREDRAG

Foredragene skræddersyes til det enkelte arrangement og den enkelte målgruppe. Af mulige emner kan nævnes journalistik, politik, demokrati, kultur- og mediepolitik samt ledelse, digital transformation, Industri 4.0, arbejdsmarkedsforhold, innovation, nye forretningsmodeller og
erhvervsudvikling.

Foredrag med Lisbeth Knudsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tina Wilchen Christensen

24/07/2017
Tina Wilchen Christensen

Tina Wilchen Christensen tilbyder foredrag om radikalisering, ekstremisme og terrorisme.

Hvorfor bliver den enkelte deltager i en ekstrem gruppe? Nogle af svarene kan findes ved at stille skarpt på de processer, der medvirker til at unge bevæger sig fra at være perifere tilskuere til at udvikle en identitet som politisk ekstremist.  Tina Wilchen Christensen har en kandidatgrad i social antropologi og en ph.d. i social psykologi. Hun er specialiseret i radikaliseringsprocesser, politisk ekstremisme, exitprogrammer og hvordan den enkelte bliver deltage i – og løsriver sig fra en ekstrem gruppe. Tina har også undersøgt veje til løsrivelse (exitprocesser) og nogle af de metoder, der støtter unge i at udvikler en alternativ livsorientering og forlade den ekstreme gruppe. Hun formidler den seneste forskning via gå hjem møder, foredrag og workshops. Alle foredrag formidles i et let tilgængeligt sprog og byder på konkrete eksempler på veje til deltagelse i – samt løsrivelse fra ekstreme grupper.

Foredrag med Tina Wilchen Christensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jens Ulrik Høgh

05/07/2017
Jens Ulrik Høgh

Jens Ulrik Høgh har været involveret i jagtbladsudgivelser i ind- og udland – både som skribent og redaktør – siden 1996. De seneste mange år har han ernæret sig som freelance skribent for cirka 20 forskellige jagtblade i hele verden (skriver på engelsk). Ved siden af dette er han aktiv i den offentlige debat og har i de senere år skrevet kronikker og debatindlæg om emnet i Jyllandsposten, Berlingske, Politiken, Altinget, Børsen og flere andre danske dagblade ligesom han ofte forklarer jagt på TV.

Jens Ulrik Høgh foredrag:

Foredrag 1. Jagtturisme og naturbevarelse
Det strider umiddelbart imod sund fornuft, at jagt på sjældne eller ligefrem truede arter, kan være et vigtigt redskab til disse arters bevarelse. Ikke desto mindre er der en ganske logisk forklaring på, hvorfor vi ikke kan undvære den udskældte ”trofæjagt” i moderne naturbevarelse!

Foredrag 2. Sådan forsvarer vi jagten
Det er ikke ligetil at forsvare et kontroversielt emne som jagt i forhold til en stadig tydeligere modstand imod denne aktivitet i diverse medier. Men jagten kan i den grad forklares og forsvares med saglige argumenter og det er vigtigt at bevare jagten af langt flere årsager end man umiddelbart skulle tro.

Foredrag 3. Jagtens betydning for Danmarks natur
Jægere udgør langt den største gruppering af aktive naturbrugere i Danmarks natur og det sætter sit tydelige præg på såvel landskabet og artsrigdommen. Havde jægerne ikke dyrket deres passion med den iver de har lagt for dagen, havde Danmark rent naturmæssigt set meget anderledes ud.

Foredrag 4. Med riffel og kamera på fem kontinenter
Følg med Jens Ulrik Høgh på jagt fra Kamtjatkas snedækkede ødemarker til Namibias afsvedne ørkenlandskaber. Vilde jagt- og naturoplevelser fra hele verden.

Foredrag med Jens Ulrik Høgh booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Mads Fencker

29/06/2017
Mads Fencker

Kendt fra Danmark har talent
​I løbet af foråret 2017 fik Mads chancen for at forføre dommerne, publikum og seerne hjemme i stuerne. Både tankelæsning og manipulation af dommernes frie vilje resulterede i flere stående klapsalver og flest stemmer i semifinalen. Han er nu stolt over at være endt på en andenplads i Danmarks største talentshow.

Interaktiv og unik underholdning
Mads har specialiseret sig i at underholde med mennesker. ​Når han knækker konfirmandens iPhone-kode og læser chefens tanker, eller dine gæster træffer lige præcis de valg, han har besluttet på forhånd, skabes et utroligt samvær, hvor alle griner og måber sammen. ​Dette bliver en oplevelse, der vil blive talt om længe.

¿Tankelæsning?
​Med en baggrund i filosofi, matematik og systemtænkning beskæftiger han sig med psykologisk manipulation. Han skaber illusionen af tankelæsning helt uden overnaturlige midler, men gennem vildledelse, psykologi og hypnotiske teknikker.

Mads Fencker – ¿Tankelæser?
Mads har de sidste fem år optrådt professionelt med psykologisk underholdning. Både til private fester, men også til events for virksomheder og offentlige institutioner.  ​Desuden er han blevet lukket helt ind i danskernes stuer ved flere gange at optræde på landsdækkende tv.

Unik og anderledes underholdning ​​
Alle har set en tryllekunstner eller hørt en “stand up”-komiker.  ​Men med et morsomt og spændende indslag med psykologisk tankelæsning, kan du være sikker på at overraske.  ​Alle inddrages og suges ind i en verden, man ellers kun ser på Tv.​

Filosofiske perspektiver ​​
Mads studerer filosofi ved Københavns Universitet. ​Systemer, mønstre og strukturer har altid fascineret ham, og filosofien har hjulpet ham med at sætte tanker på formel. Med en forståelse for hvordan vi tænker, kommer han med kvalificerede bud på, hvad du tænker.

Mads Fencker booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Rasmus Kragh

26/06/2017
Rasmus Kragh

Sidste mand på bjerget

At bestige verdens højeste bjerge – uden brug af kunstig ilt, og ofte også alene.
Det kræver et mindset og en fysik som kun få besidder, og ikke mindst en enorm grad af dedikation og viljestyrke.

Publikum bliver taget med på en rejse til over 8.000 meter, hvor fantastiske oplevelser, benhårde prioriteringer, fysisk lidelse og målrettethed er nogle af nøgleordene. Rasmus fortæller åbent og ærligt om nogle af de “lige ved og næsten” episoder han har været ude for, og hvordan det påvirker ham – både som bjergbestiger men i særdeleshed også som menneske.

 • Hvordan føles det at bevæge sig i over 8.000 meter ?
 • Hvordan er det at tage beslutningen om at opgive så tæt på sit mål – og efterfølgende skulle rejse sig igen?
 • Hvorfor udsætter jeg mig selv for livsfare gang på gang og hvordan kan jeg forsvare at gøre det når jeg har familie og kæreste derhjemme?
 • Hvordan er det både at skulle være bjergbestiger og atlet, iværksætter og menneske på samme tid?
 • Hvad er bagsiderne af medaljen?

I Rasmus får du en autentisk og uhøjtidelig oplevelse, hvor du kan nyde den unikke kombination af et dybt og velreflekteret menneske, et drive og kreativiteten fra den unge iværksætter og den vedholdende professionalisme der kendetegner en topatlet.

Foredrag med Rasmus Kragh booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jesper Stein

31/05/2017
Jesper Stein

Jesper Stein er aktuel med bogen “Papa” (5. bind i serien om Axel Steen)

I Jesper Steins femte bind om Axel Sten ’Papa’ fortsættes spændingen uden stop. På et hotel i Berlin møder den albanske mafiahåndlanger Bashkim en grum dansk gangster. Der går rygter om en stor handel med enorme mængder våben – sælgeren er den russiske mafiaboss Papa. Alt imens foregår et stort røveri ved Nørreport i København og den målrettede Vicepolitikommissær Vicki Thomsen bliver sat på sagen. Hvad der er blevet taget under røveriet er usikkert, men noget tyder på at det har forbindelse til den russiske mafia. Den velkendte Vicepolitikommissær Axel Steen har skiftet job og er blevet ansat som undercoveragent i PET. Det nye job bringer ham til Amsterdam, hvor hans opgave er at infiltrere kriminelle miljøer. Han er en virkelig dygtig agent, men en ny opgave udvikler sig til den farligste og mest omkostningsfulde aktion, han nogensinde har været involveret i. Jesper Steins femte bind hedder ’Papa’ og er en rå krimi om at flygte fra sig selv og blive en anden, umulig kærlighed og om fædre og svigt, der får fatale konsekvenser for de involverede.

Foredrag med Jesper Stein booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Bodil Heister

31/05/2017
Bodil Heister

Bodil Heister er musiker, komponist og forfatter. Hun har komponeret musikken til Julekalenderen Jul på Slottet, en mængde teatermusik, opera, viser og skrevet bøger om Weyse og Carl Nielsen.

Programmer:

Syng med og hør gode fortællinger – med Bodil Heister
Hyggelig Sang- og Musikaften med årstidens sange – krydret med musikeksempler, små musicquizzer og fornøjelige historier. Bodil fortæller levende og underholdende om personerne bag den danske sangskat – og om sine egne kompositioner og sange, som vi får enkelte eksempler på. Bodil Heister er pianist og komponist til bl.a. julekalenderen Jul på Slottet. Hun spiller selv til aftenens sange

Franske viser med Erling Eliasson (sang) og Bodil Heister på harmonika
Franske chansons af Edith Piaf, Jacquel Brel, Boris Vian, Charles Trenet og Serge Reggiani. Vi tilbyder musik til underholdning eller til fransk vinsmagning

Svenske viser med Idil Alpsoy (sang) og Bodil Heister (harmonika)
Viser af bl.a. Bellman, Taube og Sjöberg.

Opera, musical, operette med Idil Alpsoy (sang) og Bodil Heister på harmonika og klaver
Bl.a. Habanera, Summertime, sange fra My fair lady, Porgy and Bess, West side story og Den glade enke. Også juleprogram.

Booking: Telefon 3848 1400 – Mail: booking@artebooking.dk.

Jan Tvernø

26/05/2017
Jan Tvernø

Jan Tvernø foredrag:

Foredrag 1: Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje – Anekdoter på kanten af verden
Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje er krydret med mange af mine yndlingsbilleder fra mange af mine yndlingssteder i verden, hvor oplevelserne og røverhistorierne har stået i kø for at komme mig i møde. Kom og hør om mine oplevelser og de mennesker jeg møder på rejser i Bla. Tadsjikistan, Bolivia, Iran, Oman, Mongoliet og Papua Ny-Guinea.

Foredrag 2: Just another day at the office – Fra hobby til jobby
Just another day at the office er historien om, hvordan jeg fik idéen til Happy Lama Travel, gjorde verden til min arbejdsplads og om de mange sving og bump, der har været på vejen mod at gøre iværksætterdrømme til virkelighed.  Fasanen fra Helvede – Nedsmeltning og ecuadoriansk mafia Fasanen fra Helvede handler om hvordan livet pludselig kan overtage styrepinden og skifte kurs mod det, der ligner den sikre afgrund.

Foredrag 3: Udsigt med Indsigt – Kom i kontakt med din indre Maslow
Udsigt med indsigt tager dig med på en bjergbestigning uden at du risikerer højdesyge og forfrysninger. Til gengæld bliver Maslows behovspyramide udfodret og du får indsigt i en usædvanlig måde at trodse sine egne begrænsninger på og få naturens kærlighed at føle.

Foredrag 4: I leopardens fodspor – Den dag jeg fik pletter for øjnene
I leopardens fodspor er foredraget, hvor mine dyrebilleder er i fokus. Jeg fortæller om mine erfaringer og om, hvad jeg har med i rygsækken, når jeg går på storvildtjagt med kamera, objektiver og hukommelseskort. Og ikke mindst en uendelig portion tålmodighed.

Jeg holder foredrag fordi …
Jeg har oplevet mere end de fleste mennesker på mine rejser rundt om i verden, og jeg vil gerne medvirke til at afmystificere den fantastiske verden vi lever i, ved at fortælle om underholdende og lærerige møder med helt almindelige mennesker i Sudan, Iran, Bolivia, Mongoliet eller Papua Ny-Guinea ! Jeg er et helt almindeligt menneske, som har noget at bidrage med. Jeg har formået at skabe en usædvanlig tilværelse med mange berigende oplevelser ude i verdens yderste afkroge. Jeg synes derfor selv, at jeg er et meget priviligeret menneske. Mine oplevelser har imidlertid også krævet ofre og vejen har været præget af både store opture og store nedture. Mit livs rejse har givet mig en masse gode erfaringer, som jeg gerne deler ud af på en underholdende, informativ og selvironisk facon.

Foredrag med Jan Tvernø booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Sara Grabow

08/05/2017
Sara Grabow

EneRum

Koncertforedrag med sanger, musiker og komponist Sara Grabow (Sebastians datter)

Sara spiller sange fra sit seneste album og fortæller om at finde sin egen stemme, i en tid hvor vi hele tiden er “på”. Hver dag får de fleste af os indtryk og impulser nok til flere måneder! vi spejler os i en masse andre mennesker, men vi glemmer at fordøje indtrykkene. Ved hjælp af musikken kan vi finde roen og fordybelsen, til at finde vores egen stemme, når støjen har lagt sig.

“Jeg bruger rummets klang som afsæt for min undren. Når jeg lytter til min egen stemme i et rum, klinger det forskelligt afhængig af rummet. At give mig selv tid til at mærke og at lytte til lyden, der klinger i rummet, skaber en helende, meditativ stemning…”

Sara fortæller om sin egen rejse de seneste par år. Om præstationsangst, om at gøre sig fri af andres forventninger, om det at være Sebastians datter, men selv definere sin egen succes, og om at rejse ind kirkerum og andre smukke klangrum.

Sara fortæller om det at skrive sange, og hvordan fordybelsen og roen var med til at sætte skub i sangskrivning efter lang tids skriveblokering. Publikum inviteres med ind i sangene på enkelte melodier og er med til at skabe lyden sammen med Sara i et lyttende og magisk rum.

Sara Grabow er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium København 2005. Har bl.a. medvirket i teaterkoncerterne ”Come Together”, ”Beach Boys Teaterkoncert” og ”Cirkus Fantastica”. Har 6 udgivelser bag sig senest EneRum optaget i Esrum Kloster.

Foredrag med Sara Grabow booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mette Frobenius

08/05/2017
Mette Frobenius

Tro, Håb og Ærlighed
Hvor går grænsen for religionssatire? – har profeten Mohammed humor? Har vi brug for lovmæssig beskyttelse, bør vi ikke tage hensyn til troende og deres forhold til religion og hvorfor vil folk slå ihjel – for en tegning? Stand-up komikerne Mette Frobenius og Thomas Wivel har lige siden Muhammedkrisen i 2006 beskæftiget sig indgående med diskussionen om ytringsfrihed inden for alle drejninger af humor. De har særligt fokuseret på satirens historiske betydning i forhold til religion, presseetik og ytringsfrihed og bredt emnet ud til at omhandle flere forskellige trosretninger. For hvad kan man tillade sig at gøre grin med? Tro, Håb og Ærlighed varer 2 timer incl. en kort pause. Foredraget er delt i tre: Mette viser satiretegninger fra hele verden, Thomas laver stand-up om religioner og efterfølgende er der mulighed for debat eller spørgsmål fra publikum. Foredraget kræver to mikrofoner samt projektor / storskærm

“Tro, håb og ærlighed” er et veloplagt, underholdende og tankevækkende show om et alvorligt emne, der optager de fleste. Showet er et fremragende udgangspunkt for en samtale om satire, religion og ytringsfrihed i vores samfund og kan anbefales til gymnasier, kirker og foreninger. Vi havde to gode, sjove og interessante timer i Mariakirken, både med showet og med den efterfølgende debat”.
– Jens Johansen, Sognepræst, Mariakirken

Mette Frobenius og Thomas Wivel booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Stig Dalager

03/05/2017
Stig Dalager

Rabbiens sidste dage – Stig Dalager og Martin Bigum nyfortolker påskeevangeliet

Om bogen: I ‘Rabbiens sidste dage’ rokker Stig Dalagers tekst ledsaget af Martin Bigums tegninger ved den almindelige fremstilling af Jesus, idet hverken Jesus eller Judas fremstår som i de kanoniserede evangelier. Ligeledes er romernes og jødernes rolle i forbindelse med Jesus’ korsfæstelse nyfortolket. Rabbiens sidste dage er en fri fortolkning af historien om den jødiske vandreprædikant Josua ben Josef, bedre kendt som Jesus af Nazaret. Bogen handler om Jesus’ begivenhedsrige sidste dage omkring år 34. En historie, der ikke er mindre dramatisk end den gamle fortælling, vi kender, og dog ganske ny.

Martin Bigum (f. 1966) hører til blandt sin generations mest markante billedkunstnere med udstillinger i ind- og udland. Tegnede som helt ung for satiremagasinet MAD. Hans værker hænger i nationale og internationale privatsamlinger, og af museer er han bl.a. repræsenteret på Arken, Statens Museum For Kunst, ARoS, Trapholt Kunstmuseum, HEART, Kobber- stiksamlingen, Randers Kunstmuseum, Frederiksborg Slot, Malmö Konstmuseum, Bibliotheque Nationale, Paris. Martin Bigum har som billedkunstner deltaget i syv sæsoner af DRK’s Kunstquiz.

Weekendavisen: “Om den gode fortælling siger den tyske filosof Walter Benjamin, at den bærer spor af den fortællende, ligesom lerskålen bærer sporene af pottemagerens hånd”. Rabbiens sidste dage bærer spor af forfatterens og billedkunstnerens hånd, og det er positivt ment.”
Jyllandsposten skriver i den femstjernede anmeldelse om “Rabbiens sidste dage”: “Stig Dalager og Martin Bigums Jesus-bog er smuk og tankevækkende. Den tætte, velillustrerede “Rabbiens sidste dage” er et overbevisende livtag med vor kulturs urfortælling”
Under overskriften “Hypnotisk omskrivning af påskefortællingen” skriver Kristeligt Dagblad i deres anmeldelse: “Med ”Rabbiens sidste dage” har Dalager omskrevet fortællingen om Jesu sidste dage og hans genopstandelse, og sammen med billedkunstner Martin Bigum har han skabt et smukt og poetisk værk om påskedagene.”

Pernille Semler og Bent Yde Jørgensen

01/05/2017
Pernille Semler og Bent Yde Jørgensen

Pernille Semler og Bent Yde Jørgensen er dykkere, naturfotografer og filmmagere. Sammen har de deres eget filmselskab Chilbal Film, hvor de har produceret en lang række natur, miljø – og populærvidenskabelige film både fra Danmark og fra eksotiske steder rundt om i verden. Ud over egne produktioner har Bent Yde Jørgensen og Pernille Semler lavet TV optagelser til DR, TV2, National Geographic mm. og har arbejdet sammen med forskere og andet godtfolk på feltarbejde både i Danmark og i Grønland. Kom med foran og bag kameraerne der åbner dørene til hemmelige rum og hør mere om hvordan det er at producere naturfilm.

Pernille Semler og Bent Yde Jørgensen foredrag:

Foredrag 1: Perler i Atlanterhavet
Kom med på en fantastisk tur til perlerne i Atlanterhavet Island og Færøerne. Vi går på oplevelser i den flotte natur både over og under vandet. På Island kommer vi tæt på svovlstinkende vulkaner, sprøjtende gejsere og mægtige gletsjere, Vi dykker i Silfra sprækken, der adskiller den Eurasiske og den Nordamerikanske kontinental plade. Vi dykker også på den undersøiske søjle Strytan, som er en 75 m. høj kalkstenssøjle, der står på bunden af fjorden og som opbygges af 80 grader varmt vand, der pibler op fra undergrunden. På Færøerne snakker vi med den kendte ornitolog og konservator, bedre kendt som fuglemanden Jens Kjeld om den færøske natur. Vi dykker i kæmpe stimer af fisk og i den eventyrlige tangskov og ved en nedlagt hvalfanger station. I foredraget bliver der vist korte filmklip og billeder.

Foredrag 2: På togt til de danskes øer – I kølvandet på Achton Friis
Fra 1921 – 24 sejlede grønlandsfareren & kunstneren Achton Friis, sammen med Kerteminde maleren Johannes Larsen rundt i bæltbåden Rylen og beskrev 132 danske småøer. Det blev til det store værk De danskes øer. Forestil jer Troels Kløvedal på togt i Kina eller en Vagn på rejse i Indien. Det har vi gjort – Vi er bare meget mere eksotiske, vi besøger nemlig det danske ø-rige. I sommeren 2005 besøgte vi 26 danske småøer, for at tegne et øjebliksbillede af livet på øerne, som det udspiller sig i starten at det nye årtusinde. Her beretter vi mange forskelligartede historier om det brogede og mangfoldige liv der udspiller sig der. Undervejs referer vi behørigt til Achton Friis som vi sejler i kølvandet på og læser udvalgte tekster fra hans værk om De danskes øer og viser filmklip og billeder.

Foredrag med Pernille Semler og Bent Yde Jørgensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kasper Ejlskov

24/04/2017
Kasper Ejlskov

Nødhjælpsarbejde i frontlinjen!

Vi har alle set det på TV: En katastrofe har ramt et sted i verden og tusindvis af mennesker er tvunget på flugt fra krig, sult eller naturkatastrofer. Midt i dette kaos, kæmper nødhjælpsorganisationerne for at komme de nødstedte mennesker til hjælp så hurtigt som muligt.

I mere end 8 år har Kasper Skotte Ejlskov befundet sig midt i orkanens øje og har arbejdet med at hjælpe mennesker i humanitære katastrofer, oftest som ledende nødhjælpsarbejder for Red Barnet. Som nødhjælpschef i Syrien, hvor Red Barnet, som en af de få nødhjælpsorganisationer, er i stand til at arbejde mellem Islamisk Stat og andre paramilitære grupper. I Sydsudan, hvor han var med på rejsen fra dansen i gaderne ved selvstændigheden til to år senere at vågne op til lyden af borgerkrigens rasen i gaderne og den efterfølgende humanitære katastrofe. Da verdenshistoriens største udbrud af Ebola rasede i Vestafrika, var Kasper med til at åbne et Ebola hospital i Sierra Leone. Nødhjælpsarbejdet har desuden bragt ham til lande som Irak, Tunesien, Libyen, Madagaskar, Kenya, DR Congo, Zimbabwe m.fl.

Det er personlige beretninger, billeder og film fra disse nødhjælpsindsatser, der er udgangspunktet for disse foredrag om at være nødhjælpsarbejder i frontlinjen i verdens brændpunkter.

Kasper er en dygtig foredragsholder der holder sit publikum fanget med sine varme, levende og indsigtsfulde beskrivelser om livet og arbejdet i nogle af verdens hårdest ramte områder, og de ekstraordinære mennesker, han har mødt i de mest ekstreme situationer. Forvent en tåre i øjet, et smil på læben, men først og fremmest at blive rørt og flyttet – det er foredrag, der sætter tanker i gang!

Foredrag med Kasper Ejlskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Peer Kaae

19/04/2017
Peer Kaae

Maries morder – Historien om Højbjergdrabet
Det uopklarede drab på Marie Lock-Hansen er Danmarkshistoriens største kriminalsag og en af de mest myteomspundne. Hvem kom ind ad døren om formiddagen 10. november 1967, i et nydeligt hjem i Højbjerg ved Aarhus – og skød Marie Lock-Hansen ned med koldt blod?

True crime-bestsellerforfatteren Peer Kaae går i dette foredrag bag om alle teorierne, som er groet vildt gennem 50 år. Med støtte i politiets akter fra sagen portrætterer han ægteparret på Hestehavevej, deres upåfaldende tilværelse – og alle hemmelighederne bag den småborgerlige facade. Han rekonstruerer tiden omkring drabet minut for minut og følger sporene ud i Aarhus og omegn. Trådene trækkes også bagud, til de dunkle punkter i hr. og fru Lock-Hansens samliv, og baseret på research og interviews med de tilbageværende vidner i sagen lægger Peer Kaae brikkerne på ny og tegner et aldrig tidligere set billede af mordet og morderen.

Foredrag med Peer Kaae booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lone Hørslev

19/04/2017
Lone Hørslev

Lone Hørslev er aktuel med novellesamlingen “En ordentlig mundfuld”.

20 noveller fra dér hvor livet bliver lidt for meget. Eller lidt for lidt. Det er den mulige fortælling, når man åbner døren, og det er HAM! der står derude. Det er skilsmissen, der har sat sig som rande under øjnene. Og det er en berusende, frisættende afklædthed i en sommerhushave en skrigende grøn forårsdag, fornemmelsen af at alting pludselig er let, indlysende og overkommeligt. At fremtiden bare kan komme an, og måske gør det.

Pressen skriver:

»Akavede situationer og prisgivne eksistenser fremskrives med en tone af med-lidende humor i Lone Hørslevs fine noveller […] Sproget er enkelt, men tag ikke fejl, det er slebet og komponeret.«
***** Politiken

»Hørslev anvender det effektive greb at lade teksterne bevæge sig fra det lille liv til det større eksistentielle«
***** Børsen

»[…] en på alle måder læseværdig novelledebut fra Hørslev […]«
**** Nordjyske Stiftstidende

»[…] Lone Hørslev som en fremragende og skarp novellist med et lydhørt øre for de frustrerende hverdages diktion og forventningernes og skuffelsernes tonefald«
**** Berlingske

Foredrag med Lone Hørslev booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Per Thorgaard

18/04/2017
Per Thorgaard

Per Thorgaard er uddannet læge med efterfølgende specialisering i ind- og udland indenfor børneanæstesi og intensiv terapi. I en årrække har han været ledende overlæge på Aalborg Universitetshospital med ansvar for de allermest syge børn og deres pårørende – aktuelt fungerer Per Thorgaard som overlæge i kvalitet på Aalborg Universitetshospital.

Senest har Per Thorgaard medvirket til en mere bred anvendelse af kultur i sundhedsfremmende øjemed gennem samarbejde med den kommunale rehabiliteringsindsats i Aalborg Kommune (kulturvitaminpiller) og regionalt i Nordjylland gennem netværksorganisationen NOCKS. Målet er at bruge kultur – herunder musikkultur – aktivt i fasen efter sygehusophold og sygdom og derved mobilisere patienters indre styrker til at genvinde deres funktion og virke efter sygdom. Den kombinerede indsats med musikmedicin og øvrige kulturelle tilbud beskrives i antologien ”Kunst, kultur og Sundhedsfremme”, der udgives ultimo 2017.

Per Thorgaards foredrag fokuserer primært på musikkens medicinske egenskaber – på musikmedicin. Hvad er den lægemedicinske målte effekt, hvilken musik kan sundhedsprofessionelle og patienter anvende og hvordan? Foredragene er krydrede med en både visuel og akustisk fremstilling af den medicinske virkelig og en række historier fra ”det virkelige liv”. Foredragene retter sig mod både sundhedsprofessionelle og patienter (eller patientforeninger) – og binder stærke tråde mellem sygehusindlæggelse og behandling og den efterfølgende restitution – ”Det sammenhængende patientforløb”. Også for ledelse og medarbejdere i firmaer med støjende arbejdsmiljøer og høj sygelighed kan nyttig viden fra hospitalers medicinske, lydrelaterede stress-forskning bane vejen for visions- og viden drevet forbedring.

Foredrag med Per Thorgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Morten Skjoldager

18/04/2017
Morten Skjoldager

Morten Skjoldager (født 1981) er en dansk journalist og forfatter, som det seneste årti har skrevet om organiseret kriminalitet og terror. Han har dækket de fleste danske terrorsager og gennem årene interviewet både terrorister og ansatte i politi og efterretningstjenester i både Danmark og udlandet. I 2009 udgav han den anmelderroste bog ’Truslen indefra – De danske terrorister’, som er en grundig dokumentarisk gennemgang af de danske terrorsager frem til 2007, og i 2016 udgav han den anmelderroste og meget omtalte bestseller-bog ’Syv år for PET – Jakob Scharfs tid’, som blev ramt af et Fogedforbud.

Morten Skjoldager har siden 2009 holdt foredrag om terror i både Danmark og udlandet. Han har også erfaring som ordstyrer ved konferencer i blandt andet ministerier og folketinget. Skjoldager har udover en kort afstikker til Ekstra Bladets gravergruppe arbejdet for Politiken, siden han blev færdiguddannet som journalist i 2007. Han er i dag nyhedsredaktør på Politiken.

Morten Skjoldager foredrag:

Foredrag 1: Hvordan arbejder PET?
Kom med bag facaden i den hemmelige tjeneste. Krydret med fortællinger fra Morten Skjoldagers bestseller-bog '7 år for PET – Jakob Scharfs tid’ handler foredraget om, hvordan PET arbejder med at rekruttere civile agenter, og om hvordan agenterne bliver udstyret med skjulte mikrofoner, måske gemt i bæltespændet eller i en ny bil, så de på PETs vegne kan aflytte terrorister. Det er et farligt job, men for PET er det afgørende med dygtige agenter for at forhindre terror. Foredraget handler om de konkrete terrorsager, som er blevet afsløret i Danmark, og om hvordan PET arbejder med at aflytte og overvåge potentielle terrorister – og om risikoen for, at overvågningen kommer til at ramme uskyldige borgere.

Foredag 2: De danske terrorister
Den personlige fortælling om de danske terrorister, som siden 2005 er blevet dømt for at planlægge terror mod Danmark. Den yngste var 15 år, da han planlagde terror, den ældste næsten 50. De danske terrorister har forskellige historier, men de deler et had mod det danske samfund. Hvem er de, hvad havde de planlagt, og hvorfor blev de så vrede på samfundet, at de endte med at planlægge terror mod det samfund, som har formet dem? Foredraget vil også komme ind på, hvor mange potentielle terrorister, der findes i Danmark, og på hvor farlige de egentlig er.

Foredrag 3: Danmark som terrormål
I dag fokuserer vi konstant på truslen fra militante islamister, men truslen kommer ikke ud af det blå. Den første danske terrorsag var for retten i midten af 1990'erne, og siden har der været stribevis af andre straffesager. Den aktuelle trussel fra militante islamister er kulminationen på en lang historisk udvikling. Foredraget handler om, hvordan den militante islamisme før årtusindeskiftet kom til Danmark, og om hvordan truslen de senere er blevet mere kompleks og sværere for myndighederne at overskue. Hvor stor er truslen egentlig i dag?

Foredrag med Morten Skjoldager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Birthe Rønn Hornbech

18/04/2017
Birthe Rønn Hornbech

Mit spændende liv
Præstens uartige datter. Danmarks første kvinde i politiuniform. 27 år i Folketinget uden spindoktorer. Forfatter, foredragsholder og prædikant, Birthe Rønn Hornbech fortæller om et jævnt og muntert virksomt liv på jord. Den slagfærdige præstedatter fortæller om et langt liv i politi og politik. Et liv, der er vokset frem af et solidt fundament med stærke værdier, der blev bygget op i præstehjemmet, der var præget af højrøstede diskussioner om teologi, etik og politik. Kom og hør om et liv, hvor tiden aldrig slår til.

Foredrag med Birthe Rønn Hornbech booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ghita Nørby & Lars Hannibal

05/04/2017
Ghita Nørby & Lars Hannibal

Den 23. april stopper Ghita Nørby som skuespiller. Det sker når forestillingen “Sarah” på Folketeatret slutter. Det betyder at der bliver mere tid til at holde foredrag sammen med Lars Hannibal. Sammen har de et program der hedder ORD OG TONER. Det er en aften hvor Ghita Nørby bla. vil læse nogle af hendes favorit eventyr af H.C.Andersen og underfundige og livskloge fabler af La Fontaine, i Johannes Møllehaves sprudlende oversættelse. Guitaristen Lars Hannibal vil skabe laguner af eftertænksomhed med smukke og populære toner fra det klassiske guitarrepertoire. Undervejs vil Ghita og Hannibal også samtale om nogle af de temaer der optager dem. Eventyrene, fablerne, de små anekdoter og historierne (fra et langt liv på scenen) formidles til publikum i en intens og intim atmosfære, hvor man fornemmer deres årelange venskab. Varighed: ca. 70 min.

Foredrag med Ghita Nørby og Lars Hannibal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Hans Engell

04/04/2017
Hans Engell

Hans Engell er aktuel med et nyt foredrag:

FAKE NEWS – FALSKE NYHEDER – Hvem snyder HVEM?
Kan vi stole på medier og politikere og hcvem snyder hvem ?’Fake news’ – eller falske nyheder – er blevet samtaleemne over hele kloden. Det var USAs nye præsident, Donald Trump, der først introducerede begrebet for alvor, da hans beskyldte de amerikanske medier for at køre med ’ fake news’… Trumps påstand er, at medierne bringer opdigtede, forkerte, misvisende og manipulerende oplysninger. At de ikke tjekker deres kilder og at de fordrejer den politiske debat. Trump kalder dem ’ folkets fjender’. Også i Danmark har begrebet ’fake news’ fået vind i sejlene. Kan vi stole på de danske medier? Hvor finder man sandheden om dansk politik?

Politisk kommentator, tidligere minister og chefredaktør hans Engell går hårdt til emnet ’ fake news’ – bliver vi som tv-seere, læsere, deltagere på de sociale medier eller som vælgere snydt af medierne og politikerne. Hvor meget bliver der manipuleret og hvem bruger egentlig hvem? Vær med en spændende aften om medier, politik, magt og manipulation.

Foredrag med Hans Engell booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mimi Jakobsen

30/03/2017
Mimi Jakobsen

Vendepunkter – foredrag med udgangspunkt i erindringsbog af samme navn.

Mimi Jakobsen har mange fine titler på sit CV. Vicestatsminister, generalsekretær, Danmarks første kvindelige partiformand og kommandør af 1. Grad.

Hun er vokset op med politik, og kender den politiske virkelighed bedre end de fleste.

Men hun har bevaret begge ben på jorden, og med sin vanlige humoristiske ærlighed, fortæller hun, med baggrund i bogen ”Vendepunkter” om en opvækst med en kendt far, om slet ikke at have ambitioner om at blive politiker, om livet i rampelyset og bag kulisserne, og om mangel på politisk mod og lederskab ikke mindst i dagens Europa.

Mimi Jakobsen er vokset op på Amager, i Gladsaxe, har levet på Syd- og Sydvestsjælland og har mange år bag sig i det nordsjællandske.

Foredrag med Mimi Jakobsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Farshad Kholghi & Mads Keiser

30/03/2017
Farshad Kholghi & Mads Keiser

Nyt Show: Kholghi & Keisers Juleshow 2017

Kholghi & Keiser er klar med juleunderholdningen 2017. Det er løjer og julesange for voksne. Det er nissequiz og sandheden om, hvad der egentlig skete i stalden. Det er masser af ho-ho-ho og Rudolf med Den Røde. Det er underholdning, når det er sjovest.

De to erfarne herrer har skruet et show sammen, der på sin helt egen måde svinger mellem stand up comedy, sang og musik, vanvittige historier og fjogede syng-med indslag.

Oplagt til julefrokoster, firmafester og julehygge – eller bare som en virkelig overraskende mandelgave.

Så book nu – og undgå voldsom trængsel og alarm!

Kort om Farshad
Skuespiller, entertainer og foredragsholder. Farshad er markant kraft i dansk revy, han er medlem af comedy-gruppen Den Nøgne Sandhed” og manden bag succesfulde soloforestillinger som bl.a  Alle veje fører til Vojens og BØH! – En komedie om angst.

Kort om Mads
Entertainer, foredragsholder og journalist, tv-vært på DR og TV2, Med en fortid i comedy-gruppen Plat og som skuespiller på Det kongelige Teater. Mads har bl.a også lavet solo-standup show som Enestående og Tango med Charles.

Michael Meyerheim

28/03/2017
Michael Meyerheim

Michael Meyerheim indledte sin karriere som skrivende journalist for Frederiksborg Amts Avis og siden for Politiken fra 1973-1988. Her arbejdede han i 4 år som USA-korrespondent. Han har også beskæftiget sig med så forskellige områder som sport, universitetsforhold og lægevidenskab. Siden blev Michael Meyerheim vært på TV2 allerede fra TV2’s start i 1988. I 1996 var han med til at starte Skandinavisk Film Kompagni, som siden blev solgt til JP Politikens Hus. Han var den første vært på et gameshow i Danmark, Lykkehjulet, og siden lancerede han nye genrer som talkshows og morgen-tv. Han har blandt andet været vært på Eleva2ren, Meyerheim & Co, Meyerheim After Eight, Ugen der gak, Go’morgen Danmark, Spørg Charlie og Talkshowet Meyerheim. I 2010 modtog han tv-branchens ærespris.

Michael Meyerheim foredrag:

OM AT VÆRE SIG SELV – og om at være mig
Michael Meyerheim taler i sit foredrag om de værdier, der har betydning for ham, om sin grundlæggende indstilling til tilværelsen, om at gøre sig umage og ikke bekymre sig for meget – om hvad det indebærer at være tv-vært og frem for alt om det sjove i tilværelsen, illustreret gennem hans arbejde i tv med Spørg Charlie, hans samarbejde på morgen tv med Cecilie Frøkjær og hans møder med Victor Borge.

Han indvier også forsamlingen i en dramatisk familiehistoire og hvilken betydning den har haft for ham. På det personlige plan afslører han også, at han er født uden den store selvsikkerhed, og han forholder sig med et glimt i øjet til at være gået i den tredje alder og fortsætte med at være nysgerrig.

Foredrag med Michael Meyerheim booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anne Hjernøe

28/03/2017
Anne Hjernøe

Anne Hjernøe har igennem de sidste mange år arbejdet med mad på alle niveauer. Hun har udgivet et par børnebøger samt et hav af kogebøger om blandt andet salater, grøn mad, grill, syltning, kryddersnaps, tapas, mad mod kræft og så alle de velkendte små retter fra hele verden. Igennem de sidste 10 år har Anne været vært på over 100 tv-programmer fra både nær og fjern. Hun har lavet tv både fra sit eget køkken, samt fra Spanien og New York. Sammen med sin rejsemakker tv-journalisten Anders Agger, har hun også lavet et væld af temalørdage fra det smukke danske sommerland, samt fra De Vestindiske øer, Island, Bosnien, Vietnam, Iran, Tyrkiet, USA mm.

Udover kogebøger og tv laver Anne også fødevareudvikling og arbejder som fødevarekonsulent. Anne Hjernøe er uddannet indenfor pædagogik, journalistik, kommunikation og retorik. Hun har sin egen virksomhed AnneMad ApS. hvor hun udover arbejdet med tv-produktion, kogebøger og
fødevareudvikling, også laver gastronomiske rejser, foredrag, workshops og undervisning.

Anne Hjernøe foredrag:

Foredrag 1: Undgå at falde i slikskålen – Sådan bliver du bedre til at træffe de sunde valg
Står du også i køkkenet efter middagssmaden, og leder efter noget sødt eller salt? Føler du, at du trænger til noget udefinerbart, måske chokolade, kage eller chips? Er du egentlig mæt, men alligevel mangler der noget? Det kan afhjælpes med et par meget enkle greb. I dette foredrag får du gode tricks, tips og idéer til, hvordan du undgår at falde i slikskålen efter maden. Kombineret med en spændende og humoristisk indføring i brugen af sæsonens råvarer og gode lokale produkter, bliver det hele krydret med et lille drys økologi. Du vil også høre fortællinger fra Annes arbejde med kogebøger og fødevareudvikling, samt om hvordan en tv- produktion bliver til. Foredraget varer ca. 45-60 minutter, hvorefter er der plads og tid til spørgsmål. Der kan særskilt træffes aftale om smagsprøver under foredraget.

Foredrag 2: Bag om en tv-produktion
De fleste kender sikkert Anne Hjernøe fra de mere end hundrede tv-programmer hun har medvirket i, fra hele verden. Men hvordan laver man en tv produktion fra start til slut? Hvem får alle de gode idéer, og hvordan fører man dem ud i livet? Hvordan er det at arbejde og bo, så tæt på sit hold, på den anden side af jorden. Anne fortæller råt for usødet om serier som Frilandshaven, AnneMad og temalørdagene med Anders Agger. Du kommer til at høre fortællinger om de døre der åbnede sig i Iran, Vietnam og Bosnien, om benspænd og ”overfrakker” og ikke mindst om spiselige insekter, levende, flåede frøer og tilberedningen af tekstikler.
Foredraget varer ca. 45-60 minutter, hvorefter er der plads og tid til spørgsmål.

Foredrag med Anne Hjernøe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Cecilia Vanman

27/03/2017
Cecilia Vanman

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia Vanman den første danske kvinde der er blevet optaget som Fellow i The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for videnskabsfolk og eventyrere. Igennem sit arbejde som havpattedyrbiolog rejser Cecilia i hele verden og har sejlet både langs Arktiske kyster, i Sortehavet, Middelhavet, Nordøst- og Nordvest Atlanten, Vestindien og Det Indiske Ocean. Cecilia arbejder også som ekspeditionsleder på udfordrende filmproduktioner for blandt andet Leonardo di Caprio og National Geographic Society i Canadas Arktis og har, som eneste dansker, krydset Nordvestpassagen over det nordamerikanske kontinent på tre forskellige ekspeditioner.

Netop nu er Cecilia aktuel med foredragene:

Foredrag 1: Et Arbejdsliv på Iskanten
Cecilia tager publikum med bag scenen som ekspeditionsleder og havpattedyrbiolog ved iskanten i Arktis. Vi rejser blandt andet med på en spændende filmekspedition på jagt efter hvalrosser, hvidhvaler og narhvaler ved 76nde breddegrad i Canada, i fodsporende på legendariske opdagelsesrejsende igennem den mytiske Nordvestpassage og møder udfordrende storme, isbjørne og overvældende natur i den arktiske ødemark. Cecilia formidler levende og engageret, og publikum er med hele vejen, når havisen knager faretruende under flyverens landingsstel og stormbølgerne vælter ind over forskningsskibets stævn.

Foredrag 2: Antarktis – Verdens Dybfryser og Pingvinernes Rige
I dette foredrag tager havpattedyrbiolog, eventyrer og ekspeditionsleder Cecilia Vanman publikum med på en fascinerende sejlads fra Argentina til det Antarktiske kontinent. På vejen besøger vi Falklandsøerne, South Georgia, de ekstremt isolerede South Sandwichøer og møder et overflødighedshorn af dyreliv, gigantiske isbjerge og overvældende natur. Vi hører om udfordringerne ved global opvarmning og vi besøger forladte hvalfangerstationer, hvor sæler er flyttet ind i de tomme huse og pingviner vandrer rundt i gaderne. Igennem Cecilias’ fantastiske fotos og fortællinger kommer vi helt tæt på søløvernes overdøvende snakken, vi mærker de enorme pukkelhvaler vende sig i havet, følger spækhuggernes dramatiske sæljagt og kommer på kloshold af en koloni med titusinder af kongepingviner.

Foredrag 3: Spændende Projekter på Verdenshavene
Cecilia Vanman tager publikum med bag scenen på en række spændende projekter på verdenshavene. Vær med når der skal laves spillefilm med stunt-dykkere, hør om rekordjagende fridykkere som svømmer til utrolige dybder på et åndedrag og se hvordan hvalerne beskyttes under forskningsprojekter i piratfyldte farvande. Vi skal til Middelhavet, Det Indiske Ocean, Caribien og en helt særlig svømmepøl til filmstunts i Pinewood Film Studios i England.

Foredrag 4: Et Grønland i Forandring
Havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder Cecilia Vanman tager publikum med på en fascinerende rejse i Grønland. Igennem hendes arbejde og smukke fotos, hører, forstår og mærker vi, hvad Grønland er for en størrelse. Vi følger isbjergenes liv fra den mægtige indlandsis til isbræer og det åbne havn, møder vildt dyreliv, umådelig stor natur og besøger små bygder gemt i fjorde og bag bjerge. Vi hører om udfordringerne ved global opvarmning, trækker tråde til historiske ekspeditioner og rejser med på hundeslæde hos Sirius Patruljen Nørdøstgrønland.

Foredrag med Cecilia Vanman booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Peter Øvig Knudsen

23/03/2017
Peter Øvig Knudsen

PETER ØVIG PÅ EFTERÅRS-TOUR MED BZ’ER
I efteråret 2017 fortsætter forfatteren Peter Øvig succesen med at holde foredrag sammen med en af hovedpersonerne fra sin bestseller ’BZ’ om firsernes vigtigste oprørsbevægelse. Sammen med en af de mest centrale BZ’ere, den navnkundige ’Henrik Tud’, vil han levendegøre BZ-bevægelsens historie, både de voldsomme gadekampe og hverdagslivet i de besatte huse.

”I de første måneder af 2017 har publikum været meget glade for ikke blot at høre mig fortælle om BZ, men også at høre beretningerne direkte fra en af BZ’erne selv,” fortæller Peter Øvig. ”Og Henrik er tilmed en levende fortæller, som deltog helt fra bevægelsens start, boede i de første besatte huse og var med i front ved sammenstødene med politiet. Henrik deltog også i udgravningen af den danmarksberømte tunnel fra Allotria under Korsgade på Nørrebro.”

Peter Øvigs bog ’BZ. Et familiedrama’ udkom i efteråret 2016 til femstjernede anmeldelser og vakte voldsom debat i medierne, ikke mindst fordi en del af inderkredsen i BZ havde forsøgt at hindre ham i at skrive bogen.

Henrik Tud er født i 1964 og opvokset i Herlev, indtil han som femtenårig stak af hjemmefra og blev medlem af BZ fra begyndelsen. Senere skabte han sig en karriere i den danske musikbranche, de sidste 25 år med produktudvikling, markedsføring og som produktchef på to af verdens største pladeselskaber.

Henrhenrik tudik Tud fortæller:
”Uanset hvor god en historie er, så lever den kun så længe nogen fortæller den videre og derfor henvendte jeg mig til Peter Øvig og foreslog ham at skrive om BZ. Historien om BZ-bevægelsen er både dramatisk, humoristisk, fantastisk forrygende fandenivoldsk og en masse andet og der er mindst ligeså mange versioner af den, som der har været børn, unge og gamle med igennem tiderne. Jeg havde som mange andre en rodløs barndom og forlod tidligt hjemmet i rastløs søgen efter et sted at høre til. Jeg havde allerede mødt punkerne, børnemagt og Christiania inden jeg i 1981 besatte mit første hus for at få et sted at bo. Det var hér nogle andre unge en aften dukkede op og spurgte om jeg ville være sammen med dem – det ville jeg gerne og ugen efter mødtes jeg og en håndfuld andre i dét vi kaldte: ’Initivgruppen for et Ungdomshus’.

Mødet med fællesskabet, som i mit tilfælde blev til BZ-bevægelsen, var dét der skulle til for (i nævnte rækkefølge) at gøre mig til et aktivistisk, kritisk, ansvarligt og produktivt medlem af samfundet – det blev også min eneste uddannelse, hvilket jeg aldrig har fortrudt.

Jeg havde intet brugbart med i bagagen, ingenting gennemført og havde hverken ambitioner, mål eller sociale kompetencer, men midt i dét greb jeg chancen og få måneder efter havde jeg en familie, et mål og et drive, jeg ikke vidste eksisterede og året efter havde jeg sammen med de stærkeste mennesker jeg nogensinde har mødt, for første gang udrettet noget i livet – et Ungdomshus…!

Det var nogle vigtige år, og BZ var meget andet end gadekampe med politiet og avisforsider. Selvom de var voldsomme var konfrontationerne med ’systemet’ kun en meget lille del af hverdagen som BZ’er.”

Foredrag med Peter Øvig Knudsen og Henrik Tud booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Nagieb Khaja

23/03/2017
Nagieb Khaja

Nagieb Khaja er en international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis film og reportager er blevet vist på BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian. Nagieb Khaja er også forfatter og har skrevet den anmelderroste, Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan, som Gyldendal genudgiver i en opdateret version i august 2017. Nagieb Khajas bog om hans oplevelser i det krigshærgede Syrien, ”Du må ikke græde, for så mister du blod.” bliver udgivet i maj 2017.

Foredrag 1: Den syriske borgerkrig – hvad syreren flygter fra
Nagieb Khaja fortæller om, hvad baggrunden er for den syriske borgerkrig, og fortæller med udgangspunkt i de medvirkende i sin bog ”Du må ikke græde for så mister du blod” og videoklip fra sine dokumentarfilm om, hvorfor den har udviklet sig som den har. Hans foredrag giver en forståelse og en indsigt for de kaotiske forhold, som har medvirket til, at millioner er flygtet fra landet.

Foredrag 2: Radikalisering i Vesten og hvorfor grupper som Al Qaeda og IS vinder tilhængere
Et foredrag om hvorfor unge mennesker i Danmark og Vesten bliver tiltrukket af radikale islamistiske miljøer. Nagieb forklarer den historiske baggrund for fænomenerne Al Qaeda og Islamisk Stat, og hvorfor de tiltrækker unge mennesker, som er opvokset i velfærdssamfund som Danmark. Nagieb Khaja konkretiserer sine erfaringer med medvirkende fra hans bog ”Du må ikke græde, for så mister du blod” og viser videoklip fra sine ophold i Syrien, hvor han har tilbragt tid med både danske, britiske og andre vestlige jihadister jihadister.

Foredrag 3: Krigen i Afghanistan
Et indsigtsfuldt foredrag med udgangspunkt i bogen "Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan". Om hvorfor Afghanistan blev invaderet, og hvorfor landet har udviklet sig i en forkert retning. I foredraget kommer Nagieb Khaja også ind på de store fejltagelser, der er begået af både USA og dets allierede, heriblandt Danmark. Derudover giver han en indsigt i de aktuelle forhold i Afghanistan, og hvad befolkningen flygter fra.

Foredrag med Nagieb Khaja booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Carsten Grøndahl

23/03/2017
Carsten Grøndahl

Carsten Grøndahl er dyrlæge – uddannet for 30 år siden og har en Ph.d. i bedøvelse og smertebehandling. Har arbejdet som lektor på den kongelige Veterinær og Landbohøjskole i en årrække og har været ansat i Zoo i 20 år. Carsten Grøndahl underviser andre zoodyrlæger i avancerede bedøvelser – giraf, elefant, næsehorn osv. ved workshops og summer schools og konferencer. Er i dag Zoos chefdyrlæge. Carsten er en rutineret foredragsholder for dyrlæger, dyrlægestuderende, læger, veterinærsygeplejersker og Zoovenner.

Fra Zoodyrlægens dagbog

 • Hvordan flytter man en isbjørn tværs gennem landet, en tiger til USA eller to tons tunge elefanter til Syditalien?
 • Hvordan får man chimpansen til tandlæge, når den har knækket en tand?
 • Saver man virkelig noget af næsehornets horn, hvis det flækker?
 • Hjælper man elefanten med at føde, og hvor svært er det egentlig at holde en 50 kg åleglat flodhesteunge fast, mens den får sit første dyrlægetjek?

Det er nogle af de mange spørgsmål, du kan få svar på i foredraget Fra Zoodyrlægens dagbog, hvor chefdyrlæge i Zoologisk Have København Carsten Grøndahl fortæller om sine oplevelser med hvæsende, snappende, brummende, blide, pelsede og skællede patienter gennem mere end 20 år. Det handler om fødsel og død, sygdom, behandling og forebyggelse hos mere end 250 forskellige dyrearter med vidt forskellige behov, udfordringer og temperamenter. Fra pilegiftfrøer på 5 gram til elefanter på 5 ton. Det handler om dyrenes velfærd, om et godt liv bag tremmer – og om at bevare det vilde og naturlige i dyrene og deres adfærd i et menneskeskabt miljø. En beretning om et usædvanligt job, der undervejs illustreres med et væld af casestories.

Foredrag med Carsten Grøndahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Side 1 af 5 1 2 3 4 5