Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Kristian Husted
Holder foredrag indenfor følgende områder: Flygtninge, Fortælling, Journalistik, Kulturmøder, Litteratur, Menneskerettigheder, Paradigmeskift

Kristian Husted

Book nu!

Kristian Husted (f. 1976) er en dansk dramatiker, forfatter og teaterinstruktør. I februar 2018 udgav han bogen ”Vahid”, der beskriver forfatterens oplevelser undercover som den iranske flygtning Vahid.

Foredrag af Kristian Husted:

Mit liv som Vahid
Hvad sker der, når man træder ud af sit almindelige liv og i stedet får mærkatet ”flygtning”, og hvordan opleves det at være på flugt? Disse spørgsmål er udgangspunktet for Kristian Husteds bog ”Vahid”, som udkom i februar 2018.

En dag rejser forfatteren til den græske ø Lesbos, skifter identitet fra dansk til iransk og begynder livet som flygtningen Vahid. Sammen med andre forfulgte rejser han igennem Europa under den store flygtningestrøm i 2015, og oplever hvordan mennesker på flugt bliver mødt af det europæiske asylsystem. Rejsen ender i Sandholmlejren, hvorfra Vahid sendes ud til et midlertidigt asylcenter på en nedlagt skole i Rødbyhavn på Lolland sammen med to hundrede andre mænd fra hele verden.

Anmelderne skrev bl.a. om ”Vahid”:

”en sammensat, rå og vigtig øjenvidneberetning (..) en enestående dokumentation af, hvordan tilfældet skaber skæbner.”
Marie Louise Kjølbye, Information.

”hatten af for Kristian Husted, der ved at walraffe har skaffet adgang til oplysninger om og indsigt i en væsentlig, aktuel problematik, som hermed dokumenteret af både betragter og betragtede rummer både misforhold og grov udnyttelse. Det er med stor indlevelse, han udlever sin Vahid.”
Preben Rasmussen, Dagbladenes Bureau.

”Bogens radikale præmis giver forfatterens alter ego adgang til situationer, der sætter et af vor tids definerende fænomener under lup, og derved lykkes det Husted at kvalificere debatten om, hvad der sker, når flygtninge, migranter og lykkeriddere rejser hertil i håb om noget bedre end det, de har forladt.”
Kathrine Tschemerinsky, Weekendavisen.

Mød Kristian Husted, der fortæller om livet som Vahid og sit hjemland Danmark, som han nu har set med helt nye øjne.

Foredrag med Kristian Husted booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. juni 2018
Læs mere

Charlotte Langkilde
Arbejdsliv, Færøerne, Forfatterskab, Litteratur, Nordisk Fjer, Whistleblowing

Charlotte Langkilde

Book nu!

Færøerne – En moderne nation fødes (foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn)
Danmark og Færøerne har delt skæbne i mere end 600 år. Charlotte Langkilde fortæller historien om den dramatiske tid for rigsfællesskabet, da de enestående øer på kort tid blev forvandlet fra et nærmest middelalderligt samfund til begyndelsen på den moderne nation, vi kender i dag. I centrum stod den danske amtmand Carl Emil Dahlerup, der kom til Færøerne i 1849 direkte fra Den Grundlovgivende Rigsforsamling. Han mødte et ludfattigt og tyndtbefolket samfund, der var afskåret fra omverdenen og udviklingen, og som var stort set ukendt i Danmark. I løbet af de næste ti år lykkedes det ved fælles indsats i det lille samfund og i samarbejde med den danske regering at få gennemført de store reformer, der havde ladet vente på sig i årtier. Forandringerne medførte dramatiske konfrontationer, i takt med at gamle magtbaser stod for fald. Her fortælles historien, som ofte går imod de myter, der er fortalt gennem generationer om det danske herredømme over Færøerne.

Bogen udkommer september 2018.

Foredrag med Charlotte Langkilde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. juni 2018
Læs mere

Else Kathrine Relster
Holder oplæg for netværksgrupper om Hvordan bliver vi til de mennesker, som vi er

Else Kathrine Relster

Book nu!

Oplæg til netværksgrupper af Else Kathrine Relster:

Hvordan bliver vi til de mennesker, som vi er?

Hvordan skabes livsværdier og overlevelsesstrategier?
Hvordan skabes tænke-føle og adfærdsmønstre?
Hvilken rolle spiller hjernen i forandringsprocesser?
Hvordan kan man ændre gamle mønstre?
Kan alle ændre mønstre- uanset alder?
Hvordan ændrer man lederadfærd?
Kan lederudvikling og personlig udvikling adskilles?
Kan ubearbejdede hændelser fra fortiden spille ind i voksenlivet og også i lederadfærd?
Hvordan kan man starte en forandringsproces?
Hvor skal man starte?

Det er nogle af de spørgsmål, som Else Kathrine Relsters oplæg i mindre netværksgrupper og ledergrupper omhandler. Ideelt set med 10-20 deltagere. Gerne grupper, der kender hinanden i forvejen. Rammerne omkring møderne er mellem 2 og 4 timer – alt efter deltagernes aktive medvirken.

Oplægget varer ca. en time og tager udgangspunkt i Elses bog ’ Dybe samtaler om lederskab’ . Gyldendal Business 2018. I den resterende tid faciliterer hun dialog og også gerne dybe samtaler, hvor mere følsomme temaer kan tages op i gruppen.

Om:
Else Kathrine Relster er cand.psych. og Ph.D fra Københavns Universitet. Hun blev i 1978 ansat som den første psykolog i Arbejdstilsynet med psykisk arbejdsmiljø og stress som del af hendes arbejdsområde. Hun var fra 1986 til 1989 personalechef og uddannelseschef i Arbejdstilsynet . Fra

Else Kathrine Relster er cand.psych. og Ph.D fra Københavns Universitet. Hun blev i 1978 ansat som den første psykolog i Arbejdstilsynet med psykisk arbejdsmiljø og stress som del af hendes arbejdsområde. Hun var fra 1986 til 1989 personalechef og uddannelseschef i Arbejdstilsynet . Fra 1989 til 1996 var hun adm. direktør i SFC (Statens Filmcentral, Kulturministeriet) i. Siden 1996 har jeg haft sit eget firma Nye Veje, hvor hun arbejder med sparring og coaching af ledere. Else Kathrine Relster har for år tilbage udgivet en del bøger: Grundbog i psykolog, Psykisk arbejdsmiljø, Drømmetydning for begyndere m.v.

Hun holder foredrag, som tager udgangspunkt i hendes bog Dybe samtaler om lederskab. Balance som leder og som menneske. (Gyldendal Business, januar 2018). Foredragene vil være relevant for alle, der interesserer sig for personlig udvikling, men
især for HR-grupper og ledergrupper, herunder direktioner og bestyrelsen, Vl-grupper m.v.

 

Else Kathrine Relster booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. juni 2018
Læs mere

Tobias Dybvad

Tobias Dybvad

Book nu!

Tobias Dybvad indtager altid selskabet med en sprudlende, charmerende, glad energi og en komisk timing i særklasse. Uanset emnevalg går han altid uden om de værste klichéer og strammer sig an for at levere et show på et joketeknisk højt niveau. Han er ikke bange for at tage nogle chancer og sætte sig selv på spil – det er altid meget tilladt at grine både med og af ham.

Ofte ender man med også at grine lidt af sig selv.

Tobias er i dag mest kendt for TV2 Zulus største succes til dato, tv-programmet Dybvaaaaad som kører på 9. sæson. Programmet har udviklet sig til en decideret landeplage og MÅ være det mest citerede danske comedyprogram i kantiner og skolegårde landet over p.t. Derudover har han tre succesfulde one man shows i ryggen – senest “Fasser Partner”, som turnerede rundt i landet i 2018 og endte på noget nær 100 shows.

Tobias Dybvad booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. juni 2018
Læs mere

Lotte Andersen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen.

Lotte Andersen

Book nu!

Foredrag af Lotte Andersen & Amalie Kestler

Carl & Marie

Den 10. april udkom bogen Carl & Marie; en portræt- og brevbog, der skildrer det for samtiden moderne ægteskab mellem komponisten Carl Nielsen og billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen. Her bliver det klart, at der midt i den dobbelte skaberkraft fra to mennesker, der hver især efterlader sig værker af monumental og historisk betydning, udspiller sig en passioneret, men også slidsom kærlighedshistorie.

I dette foredrag taler de to forfattere, skuespillerinden Lotte Andersen og journalist Amalie Kestler om arbejdet med bogen – om historien “Carl & Marie’” datidens kulturelitære powercouple, om Anne-Marie Carl-Nielsen som en i dén grad moderne kvinde i trit med sig selv og sine ambitioner, og om oplevelsen af nok engang at blive bekræftet i, at når det kommer til kunst, kærlighed og det menneskelige sind, så er 100 år slet ikke så længe endda.

Under foredraget indgår der fællessang, oplæsning af ægteparret Nielsens mange breve og i tilvalg kan foredraget suppleres med musikalsk ledsagelse af Carl Nielsen sange opført af klassisk pianist eller af performance og lydkollektivet WE LIKE WE.

Foredrag med Lotte Andersen og Amalie Kestler booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. juni 2018
Læs mere

Knud Romer
Holder foredrag indenfor følgende områder: Branding, Fortælling, Litteratur

Knud Romer

Book nu!

knud romer kort over paradisKort over Paradis (bogforedrag)

Om bogen:
“Når solen går ned, får du stukket øjnene ud. Så mørkt er der på Falster.”

KORT OVER PARADIS er en bog om at tage afsked med sin far, om demens og død – og et liv i ruiner. Den tager os ind i det totale illusionsbrud fra barndomslandet på Falster til halvfemsernes glittede reklameverden med masser af kontanter, kokain og kurs mod katastrofen efter filmfestivalen i Cannes med Lars von Trier. Undervejs møder vi bandeordenes mester, det parisiske kloaksystem, hemmelige biblioteker og den magiske, amerikanske ven, der vokser op på fronten af den kolde krig i Mellemøsten som søn af en CIA-spion. 12 år efter sin prisbelønnede debut “Den som blinker er bange for døden” er Knud Romer tilbage med en omvendt dannelsesroman. En rejse gennem Europas kulturhistorie, gennem Persien og gennem tre årtiers natteliv i København. Alt sammen registreret af evighedsstudenten fra Falster, hvor man for guds skyld ikke skulle sætte sig på bænken på torvet. For så holdt man op med at gå i bad og klippe håret og fik skæg og laset tøj og talte højt med sig selv. KORT OVER PARADIS er en fortælling, som viser vejen til helvede.

Foredrag med Knud Romer booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. juni 2018
Læs mere

Christoffer Boserup Skov
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dannelse, Eksistens, Filosofi, Livskvalitet, Personlig udvikling

Christoffer Boserup Skov

Book nu!

Nyt foredrag af Christoffer Boserup Skov er filosof og forfatter.

Forvirret?
Er du forvirret over det hele? Det er der god grund til at være: Vores liv, færden og eksistens er nemlig spændt ud mellem mange modstridende fakta. På den ene side lever vi på det bedste, mest sikre og rigeste tidspunkt i verdenshistorien. På den anden side truer mange forhold vores eksistens. Så spørgsmålet er, om alle vores teknologiske fremskridt og økonomiske vækst også giver os en eksistentiel ro og tilfredshed? Med dette foredrag får du et filosofisk blik på livet i al dets skønhed og forvirring.

Foredrag med Christoffer Boserup Skov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. juni 2018
Læs mere

Ole Grünbaum
Holder foredrag indenfor følgende emner: 1960´erne, Forfatterskab, Historie, Litteratur, Politik/Samfund, Samfundsdebat

Ole Grünbaum

Book nu!

BRYD IGENNEM er et manifest om det Danmark, vi ikke kender, fordi vi ikke har skabt det endnu.
I 1989 faldt Berlinmuren. Men nu står der en ny mur foran os, som spærer for vores udsyn, så vi ikke kan forestille os en anderledes fremtid end det system vi lever under. Samtidig hærger en mig-mig-mig epidemi over hele verden i form af en enorm grådighed og en stigende ufordragelighed, hvor de rige stjæler fra de fattige, og de magtfulde tryner de magtesløse. Og hvor den usynlige mur, som forhindrer os i at løse problemerne, synes ubrydelig.

Men vi kan bryde igennem, siger den gamle provo og 60’er-oprører Ole Grünbaum. Vi kan skabe et samfund, som er godt for alle – og ikke blot de få. Han sender i 50-året for 68 et brev til sine børn og børnebørn om verdens tilstand, og om hvad vi er nødt til at gøre noget ved, hvis vi skal bevæge os ud af klimakrisen og den voksende ulighed, der truer selve demokratiets eksistens.

CITAT FRA BOGEN:
Så her er jeg i 2018, i 50-året for det berømte 68, og jeg har fem børn, eller rettere: Jeg har haft æren af og fornøjelsen ved at se fem børn vokse op – for jeg har dem jo ikke. Men jeg glædes hele tiden ved fortsat at kende dem. De er lige nu mellem 30 og 47 år. Og denne bog er skrevet til dem. Og til deres børn. Det er en politisk bog – ikke partipolitisk, jeg er ikke noget politisk menneske, og slet ikke noget politisk dyr, men bogen er dog det mest politiske skrift fra min hånd siden 60er-oprøret.

Jeg har gennem de seneste ti-femten år sagt til mine børn, at hvis de ikke i deres levetid er med til at revolutionere vores samfund, så ser det ikke så godt ud for deres børn, og dermed mine børnebørns fremtid, og ligeså for børnebørnenes børn, og deres børn, og så videre.

Vi befinder os som samfund og menneskehed i en kritisk situation, som vi er nødt til at se i øjnene og handle efter. Ellers går det galt. Det går galt med klimaet. Det går galt med forureningen af vores natur og miljø. Det går galt med freden som man rettelig bør kalde våbenhvilen. Og det går galt med vores samfund – som i stigende grad hærges af ufordragelighed, grådighed og inkompetent ledelse.

Foredrag med Ole Grünbaum booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. juni 2018
Læs mere

Lolenga Mock
Holder foredrag indenfor følgende områder: Boxning, Mental styrke, Motivation, Personlig udvikling, Sundhed

Lolenga Mock

Book nu!

Lolenga Mock foredrag:

Fra FN-flygtning til verdenseliten i professionel boksning.

I 2018 udgav Aarhus-bokseren Lolenga Mock bogen “Fra FN-flygtning til verdenseliten i professionel boksning”, der beskriver hans personlige rejse med at arbejde sig op fra absolut ingenting. Hans familie blev myrdet af rebeller under et oprør mod Zaires præsident, og han selv må flygte ud af landet. Lolenga Mock endte i Kenya, hvor han fik status som FN-flygtning, og i 2003 flytter han til Danmark, hvor han bygger et helt nyt liv op – stadig med drømmen om professionel boksning og en titel som verdensmester.

I dag har den 46-årig århusianske bokser været professionel bokser i 25 år og har 57 prof-kampe. Lolenga Mock fik comeback i ringen i 2015 under promotor Mogens Palle, blev kåret til Årets Bokser 2016 (i en alder af 44 år), og i 2017/18 boksede Lolenga Mock sig helt ind i verdenseliten og er i dag rangeret blandt de 15 bedste i verden i super-mellemvægt, og drømmer om en kamp om verdensmesterskabet.

Mock er 3 X Europamester, tidligere WBA International mester og WBO Interkontinental mester. Derudover har han 107 kampe som amatør bag sig.

Ved siden af sin egen karriere er han mentor for unge, der mangler hjælp til at finde tilbage på rette spor i livet. Det har blandt andet ført ham til Nuuk, Grønland, hvor han gennem 3 måneder trænede unge udsat for omsorgssvigt. Den daglige boksetræning samt undervisningen i boot campen gav de unge selvtillid til at begynde at gå efter deres egne mål.

OBS: Foredraget er på engelsk.

Foredrag med Lolenga Mock booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. juni 2018
Læs mere

Jesper Bay-Hansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Kommunikation, Lykke, Mænd, Stress/Angst/Depression, Sundhed

Jesper Bay-Hansen

Book nu!

JESPER BAY-HANSEN (født 1970) er en af Danmarks førende kliniske sexologer. Han er uddannet speciallæge i almen medicin og har tidligere arbejdet som praktiserende læge med egen lægepraksis fra 2006-2010. Derefter har Jesper videreuddannet sig til specialist i klinisk sexologi, først på Rigshospitalet og siden taget den europæiske ESSM-certificering. Han er derudover uddannet i sexokorporel kropsterapi og parterapi, og han har taget en amerikansk uddannelse i positiv psykologi. Siden 2009 har Jesper haft en privat samtaleklinik i Charlottenlund, Klinik for Sexologisk Rådgivning og Samtaleterapi.

Jesper er en efterspurgt foredragsholder i emner som livsglæde/lykke, arbejdsglæde, trivsel, køn og seksualitet, klinisk sexologi, stress samt depression og seksuelle problemer. Han er desuden fast underviser på flere af Lægeforeningens kurser for sekretærer, sygeplejersker og læger og underviser derudover seksualvejledere, psykoterapeuter, psykologer samt social- og sundhedspersoner.

Jesper er forfatter til flere bøger om livsglæde, trivsel, seksualitet, sex- og samliv, herunder bestselleren Recepten på lykke:

Recepten på lykke. Udgivet 2011, FADL’s Forlag. Udsolgt.
Få mere lyst. Udgivet 2012, FADL’s Forlag. Udsolgt.
Livskunst i praksis. Udgivet 2014, Forlaget Ella.
Medglæde – kunsten at glæde sig med andre. Udgivet 2014, Forlaget Ella.
JAlousi – kunsten at leve med jalousi. Udgivet 2014, Forlaget Ella.
De 9 kærlighedsregler – kunsten at pleje kærligheden i alle aldre. Udgivet 2015, Forlaget Ella.
Seksualitet – terapeutiske tilgange. Udgivet 2015, Forlaget Ella.
Mærk efter! – og gør det i tide. Udgivet 2017. Forlaget Mindspace.
Hvad alle bør vide om mænd – Pik, potens og parforhold. Udgivet den 29. maj, 2018. Lindhardt og Ringhof.

Foredrag af Jesper Bay-Hansen:

Foredrag 1: HVAD ALLE BØR VIDE OM MÆND (også en bogtitel)
Med forskningsbaseret brugsviden og en uhøjtidelig indfaldsvinkel gør bogaktuelle læge og klinisk sexolog Jesper Bay-Hansen os klogere på mandens seksuelle univers. Foredraget er et opgør med de mange mandemyter, vi alle, uanset køn, lever med. Der er garanti for brugbar hands-on viden og tankevækkende budskaber, som kan bruges overalt. Og både i familie- og arbejdslivet – uanset om du er kvinde eller mand, single eller i parforhold. Du vil bl.a. få svar på spørgsmål som: Hvad er pik-sund livsførelse, og hvorfor er det ikke kun noget, der angår manden? Og: Kan man virkelig elske sig til alt fra et bedre samliv til større arbejdsglæde?

Foredraget kan bestilles som en foredragspakke med bøger til alle fremmødte. Dvs. et eksemplar af bogen: Hvad alle bør vide om mænd – Pik, potens og parforhold. Bogen blev udgivet af L&R d. 29. maj og strøg direkte ind på landets bestsellerlister.

Foredrag 2: MANDESUNDHED – LIVSFØRELSE, KROP OG SEX
De taler om skønhed, sundhed, følelser, sex og parforhold. Og de læser om det i ugeblade, magasiner, bøger og litteratur. Kvinderne. Men hvad gør mændene? I dette foredrag sættes fokus på mandens livsfaser og sundhed. Hør om, hvad der sker med manden igennem et helt normalt mandeliv og få konkrete råd til, hvad man kan gøre for at passe på sundheden og trivslen – både i og uden for soveværelset. Mænd vil med foredraget få en uundværlig brugsviden, mens kvinder vil komme på en rejse ind i en mandeverden, der normalt er lukket land. Deltagerne vil blandt andet høre om mandens midtlivsfase og om, hvordan manden i sin livførelse kan passe på potensen. Dertil en både seriøs og underholdende instruktion i bækkenbundsøvelser (for både mænd og kvinder) med tilhørende kvalitetssikring.

Foredraget baserer sig på budskaber fra bogen: Hvad alle bør vide om mænd – Pik, potens og parforhold. Kan bestilles som en foredragspakke inkl. et eksemplar af bogen.

Foredrag 3: SAMLIVETS FEM T’ER: TID, TAL, TRYGHED, TILLID OG TILNÆRMELSER
Når vi trives i sex- og samlivet påvirker det vores humør og generelle mentale og fysiske trivsel. Og forskning viser, at intimitet og et nærende samliv smitter positivt af på arbejdsglæden og engagementet på jobbet. Alligevel er der en generel berøringsangst over for sammenhængen mellem arbejdstageres trivsel i sex- og samlivet og deres trivsel på jobbet. Men ikke i dette foredrag. At knalde arbejdsglæden i vejret starter måske slet ikke på arbejdspladsen, men derhjemme! Er man i forhold, er det lige så vigtigt at passe på forholdet, som det er at passe på sig selv og sin krop. Og det er grundlaget for arbejdsglæde og -trivsel. Det er ofte de helt basale ting, der skal til. Men ikke desto mindre lige netop det, mange alligevel glemmer i en travl hverdag.

I foredraget får deltagerne nøglen til trivsel i samlivet. Den består af fem t’er: tid, tal, tryghed, tillid og tilnærmelser. Herigennem kan man løfte både livs- og arbejdsglæden og trivslen i både privat- og arbejdslivet. Samtalens fem t’er er et redskab fra bogen: Hvad alle bør vide om mænd – Pik, potens og parforhold. Den – eller bogen De 9 kærlighedsregler – kan tilkøbes i en foredragspakke.

Foredrag 4: LAD OS TALE OM SEX – MEN HVORDAN?
Danske befolkningsstudier viser, at op imod 90 % af 16-95 årige danskere finder det vigtigt, meget vigtigt eller særdeles vigtigt at have et godt sexliv. Ikke desto mindre er det svært for mange mennesker at tale om sex. Hvordan griber man samtalen an? Og i hvilke situationer? Foredraget sætter fokus på samtalen om seksualitet og henvender sig til personer i social- og sundhedssektoren, støttepersoner, seksualvejledere, psykoterapeuter, psykologer m.fl. Foredraget skræddersyes målgruppen og vil ikke alene introducere til praktisk anvendelige samtalemodeller, men også omfatte konkrete samtaleredskaber samt give et overblik over de mest almindelige seksuelle problemer.

Foredraget kan bestilles som en foredragspakke med boghæftet: Seksualitet – terapeutiske tilgange.

Foredrag 5: KUNSTEN AT GLÆDES
Flere og flere danskere føler sig så stressede i dagligdagen, at det går ud over livsglæden og evnen til at arbejde og fungere normalt, også socialt. Så hvordan kan man undgå, at stress går ud over glæden, lysten og energien? Det kan i den grad øge livskvaliteten at kunne glæde sig på andres vegne og dele sin glæde med andre. Vi skal ikke alene tænke på vores egen glæde og pleje den, men også have fokus på at kultivere fællesglæden og medglæden både i privat- og arbejdslivet. Med afsæt i den nyeste viden om stress, trivsel og livskvalitet sætter dette foredrag fokus på, hvordan man helt konkret kan slippe fri fra misundelsens kløer, løfte medglæde og styrke sine sociale relationer – lige fra venskaber og parforhold til arbejdsrelationer – samt øge robustheden mod stress.

Foredraget tager afsæt i bogen: Medglæde – kunsten at glæde sig med andre (Forlaget Ella). Der hører også en foredragspakke til dette foredrag.

Foredrag 6: GIV DEN GODE SAMTALE EN OPGRADERING
Du opgraderer mange ting i dit liv: Dit tv abonnement, din bolig eller måske dit flysæde. Men hvornår har du sidst opgraderet den gode samtale i dit arbejde? Målet for enhver samtale er at lytte og selv blive hørt og forstået. Der sker en udveksling af budskaber, som kommunikeres mere eller mindre direkte. Og den gode samtale udmunder i en fælles accept, forståelse og plan eller aftale. Med dette foredrag får deltagerne lejlighed til at identificere og dvæle ved de positive psykologiske elementer af en god samtale, få ideer til at samtale på nye måder – også om svære emner, når der er dårlige vibrationer eller ulmende konfliktmateriale. Det gælder samtalen med kolleger, samarbejdspartnere og naturligvis med klienter/kunder.

Foredraget skræddersyes ønsker og behov og kan bestilles som en foredragspakke inkl. bogen Medglæde eller bogen Mærk efter!.

Foredrag 7: MÆRK EFTER! – OM STRESS OG SELVREGULERING
Flere og flere danskere føler sig så stressede, at det går ud over glæden, trivslen og sundheden. Stress findes i flere varianter: følelsesmæssig, mentalt og biologisk stress. I håndteringen af stress har fokus i årevis især været på arbejdsrelateret stress, men følelsesmæssig stress i alle livets relationer: samlever/kæreste, børn og familie, venner, kolleger samt i forhold til kontakt med kunder, borgere, patienter m.fl. fylder også meget. Ofte meget mere end det adresseres. I dette foredrag tager læge og klinisk sexolog Jesper Bay-Hansen afsæt i sin bog: Mærk efter! – og gør det i tide og beskriver helt nye aspekter af emotionel stress, og hvordan vi alle kan lære at håndtere følelsesmæssig stress på hensigtsmæssige måder. Du vil komme hjem med brugbar viden og konkrete redskaber, som du både kan bruge på dig selv og i dit arbejdsliv – især hvis du har mange menneskekontakter. Du vil bl.a. få ny viden om, hvordan du kan passe på dig selv og dine kolleger og opbygge robusthed (resiliens) ifm. de små og store stød, livet giver os alle.

Foredraget kan bestilles som en foredragspakke inkl. bogen Mærk efter! (Forlaget Mindspace).

Foredrag med Jesper Bay-Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. juni 2018
Læs mere

Bastian Larsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fordomme, Jalousi, Kommunikation, Kærlighedscoaching, Parforhold, Seksualitet

Bastian Larsen

Book nu!

Bastian Larsen har arbejdet som journalist og fotograf, siden han var 21 år, hvor han startede på de ilde berygtede rapport blade. Bastian er født i 1971 og har arbejdet for mange forskellige medier, lige fra TV2 til Ude & Hjemme, Berlingske og Politiken, men har altid haft en rød tråd omkring sex og samliv, parforhold og kærlighed i sit arbejde. Bastian Larsen har skrevet fra og om stort set alle de seksuelle og kærligheds subkulturer, der findes i Danmark. For tiden skriver han fast klumme om sex og kærlighed for Ekstra Bladet og for nogle år siden uddannede han sig som parterapeut og sexolog har klinik på Islands Brygge i København hvor han arbejder med klienter, holder foredrag og underviser kommende sexologer og parterapeuter. Han har skrevet e-bogen elskmig.dk, der er en fiktions bog fra onlinedating universet, inspireret af virkeligheden.

Foredrag af Bastian Larsen:

Foredrag 1: HAR DU DET KÆRLIGHEDSLIV DU GERNE VIL HAVE?
Er spørgsmålet som de fleste mennesker lever et helt liv uden at stille sig selv. Vi lever i Danmark i 2018 med større frihed end nogensinde før, når det handler om at vælge vores kærlighedsliv. Vi er ikke begrænsede af økonomi, religion eller kultur, og alligevel vælger de fleste helt uden at reflektere over det, samme parforholdsrammer som vores oldeforældre. Med en skilsmisse procent på 50, halvanden million singler og status som verdens næstmest utro nation, er der noget, der ikke fungerer i det danske kærlighedsliv. Vores parforhold og kærlighedsliv burde være det sted, hvor vi henter masser af positiv energi, men i stedet bliver det tit et sted, der skaber frustration og suger energien ud af os. Hvordan undgår vi at blive en del af statistikken? Hvordan gør vi vores partner til vores medspiller i stedet for vores modstander? Hvordan lærer vi at skrue på de rammer, vi synes kvæler os, selvom det er os selv, der har valgt dem? Og hvordan lærer vi helt grundlæggende at få det kærlighedsliv, vi har brug for, for at kunne blive et helstøbt og lykkeligt menneske. Kom og hør om de mange muligheder og find ud af, hvad du har brug for.

Foredrag 2: NETDATING OG LIVE FLIRT – HVORDAN FINDER DU EN KÆRESTE?
At flirte er en kunstart, vi har glemt, og det handler ikke kun om at score. Det er bevist, at evnen til at flirte giver masser af positiv energi i sig selv, skærper alle dine sociale færdigheder og giver dig større livskvalitet. Med næsten en million onlinedatere har den digitale tidsalder fundamentalt ændret kærlighedslandskabet i Danmark. Det er et helt nyt sprog, der skal læres, som de fleste har utroligt svært ved at forstå. Efter mere end 700 netdates, hvor jeg har begået stort set alle de fejl, der findes, deler jeg ud af min erfaring i hvordan du navigerer på den elektroniske kærlighedsscene. Om du søger dit livs kærlighed eller bare en legekammerat, så er de mange muligheder kun et klik væk. De moderne kønsroller har gjort det utroligt svært for mænd og kvinder i Danmark at finde hinanden. Kvinder vil gerne have, at mændene tager initiativet, men de skal gøre det på en bestemt måde. Mænd er opdraget til, at de helst ikke må tage initiativet for meget, fordi det risikerer at virke for dominerende og maskulint. Med en række forholdsvis enkle principper, lærer jeg dig som kvinde, både at tage imod mænds initiativ og i øvrigt styre, hvem du gerne vil have opmærksomhed fra i rummet. Som mand er der også en række enkle øvelser, der sørger for at hjælpe dig forbi de mure af forventninger og forbehold, som de fleste kvinder ikke engang selv ved, at de lever bag.

Foredrag 3: BALANCEREN MELLEM KARRIERE OG KÆRLIGHED – DET ER IKKE EN KONKURENCE
Vi lever i et internationalt videns samfund, hvor mange finder en stor del af deres identitet og trivsel ved at gå på arbejde. Vi vil gerne udfordres, udvikle os og have spænende opgaver hvor vi kan mærke, at vi bruger os selv og vores kompetencer. For rigtigt mange overskrider arbejdet nu også arbejdspladsens fysiske og tidsmæssige rammer. Vi har telefon og mail med os hele tiden, og de færreste arbejder fast 8-16. Vi flekser, arbejder på projekter, svarer lige en mail kl. 22. om aftenen fordi det er vigtigt osv. Sammenlignet med den dynamik, udfordring og (forhåbentligt) anerkendelse vi finder på vores arbejdsplads kan vores kærlighedsliv komme til at føles som en tids og energimæssig konkurrent. Vi kommer trætte hjem fra arbejde, har ikke altid lyst eller overskud til at forholde os til hjemmets praktiske gøremål, og når man er en familie med børn, fyldes den rest af vores overskud der er tilbage gerne på dem, inden de lægges. Parforholdet og familielivet kan komme til at føles kedeligt, tungt eller endnu værre som en klods om benet, der holder os tilbage. I stedet for at gøre din partner til en modstander, så kan du gøre ham/hende til en medspiller – et sted du henter masser af positiv energi og støtte til det der er svært. I stedet for at tænke på det som en belastning kan parforholdet være der, man går hen efter inspiration og støtte. Det kræver, at du investerer noget af den energi, du går til dit arbejde med i dit parforhold. Med nogle ret enkle øvelser, lærer du at se, hvad din partners og dit eget kærlighedssprog er, og hvordan du får skabt en balance mellem dit travle hverdagsliv og din kærlighedsliv.

Foredrag 4: SEKSUALITETEN – EN UUDTØMMELIG KILDE AF ENERGI
Sexdriften er, næstefter overlevelsesdriften, den stærkeste vi har. Det er et af de områder i parforholdet, hvor vi kan mødes og bekræfte vores tilhørsforhold til hinanden uden ord. Det er desværre også et af de områder, der hurtigst dør ud, når vi etablerer os i faste parforhold. Tryghed og rutiner er utroligt dræbende for sexlysten. Men sådan behøver det ikke være. Vi dyrker fitness og tager videreuddannelser som aldrig før, mens vores kærligheds og sexliv bliver typisk slet ikke prioriteret. Alle undersøgelser viser, at sex og kærlighed er langt vigtigere for vores livskvalitet end arbejde og status. Det er ikke så svært at holde gang i sit sexliv, men det kræver lidt bevidst arbejde. Der er masser af inspiration at hente og øvelser, man kan lave med sin partner, der holder intimiteten og intensiteten i gang i parforholdet. De seksuelle rammer, kan også skrues på, så ingen føler sig fanget. Seksualiteten er et område, hvor de fleste af os aldrig når længere end til døren. Men hvis man tør tage sin partner i hånden og træde indenfor, er der en hel verden af eventyr. Kom og hør, hvordan du gør din seksualitet levende og til en uendelig kilde af positiv energi for dig og dit parforhold.

Foredrag med Bastian Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 4. juni 2018
Læs mere

Katrine På Toppen

Katrine På Toppen

Book nu!

Kærester – Ny single fra Katrine På Toppen!

Katrine På toppen blev dannet i januar ’18 da forsangeren fra Fede Finn & Funny Boyz, Katrine Daugaard forlod bandet, for i stedet at danne Katrine På Toppen. Ambitionen var at lave velspillet og velproduceret dansktop som lydmæssigt kunne bygge bro imellem den lidt udskældte dansktop og populærmusikken. Bandet strøg da også lige ind på diverse hitlister landet over, med 1. Singlen ”Mit hjerte løber løbsk”.

Tirsdag D.5/6 udkommer så 2.singlen ́Kærester ́. Sangen er en vaskeægte kærlighedsbasker som på den ene side har volumen og spændstighed som en storladen popballade skal have, men samtidig er enkelt og nærværende gennem de små kærtegn fra countrygenren.

Bandet har knoklet i studiet på at leve op til deres mål om at udgive 4 singler om året og samtidig opøve deres repertoire af gamle kendte grand prix- og dansktopshits, som de nu er klar til at turnere landet rundt med. Første livejob bliver som 8 mands orkester d.19/7 i Odense, hvor Katrine På Toppen optræder til de velbesøgte torsdagskoncerter i Kongens have.

Lyt til singlen Kærester her.

Publiceret: 31. maj 2018
Læs mere

Gunner Steensberg
Holder foredrag indenfor følgende områder: 500-året for reformationen, Dansk Historie, De Vestindiske Øer, Folkekirken, Guldalderen, Kulturmøder, Racisme

Gunner Steenberg

Book nu!

Gunner Steensberg er aktuel med 5 nye foredrag:

DET HELLIGE LAND: de lange linier i Israels/Palæstinas historie.
DA HOLOCAUST KOM TIL DANMARK: DEN TYSKE AKTION MOD DE DANSKE JØDER OKTOBER 1943.
DENGANG I 50erne – noget om ERINDRINGER.
DANMARK I 1960erne – årtiet med både FREMGANG og OPRØR.
LOUISE RASMUSSEN – bedre kendt som GREVINDE DANNER.

Gunner Steenberg er cand, mag. fra Aarhus Universitet 1969 med historie som hovedfag og kristendomskundskab som bifag. 1968–70 underviste han på Historisk Institut ved Aarhus Universitet. Fra 1970 til 2003 underviste han på Skårup Seminarium ved Svendborg i historie, religion og samfundsfag. Sideløbende holdt han kurser i historie og samfundsfag på Danmarks Lærerhøjskole (i dag Danmarks Pædagogiske Universitet). I 1990erne var han leder af samarbejdet mellem Skårup Seminarium og Istituto Magistrale, et lærerseminarium i Pisa i Italien. 1994 underviste han på Universita Della Tuscia i Viterbo lidt nord for Rom. Efter han gik på pension 2003 holder han foredrag rundt i hele landet. I mange sammenhænge: folkeuniversitetet, højskoler, kirkelige fora, historiske foreninger, Odd Fellow loger, marineforeninger og biblioteker. Foredraget er altid tilpasset den aktuelle sammenhæng.

Foredrag med Gunner Steenberg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Publiceret: 30. maj 2018
Læs mere

Christopher Schmitz
Holder foredrag indenfor følgende områder: Misbrug, Motivation, Psykologi, Terapi, Ungdom

Christopher Schmitz

Book nu!

Debatten om en legalisering af hash raser igen.

Få styr på fup & Fakta om legalisering af hash med dette foredrag. Hvilke erfaringer er der fra de steder i verden hvor hash er blevet legaliseret? Det ene øjeblik hører vi at erfaringerne er negative. Det næste øjeblik, at de er positive. Hvad kan du stole på? Hvordan kan du effektivt sortere blandt utroværdige og troværdige kilder til de informationer du hører om konsekvenserne af legalisering.

I dette oplæg gennemgås konsekvenserne. Fra troværdige kilder. Som de er. Som bonus får du et kompendium på det forskerne er enige om.

Oplægsholder er Christopher Schmitz, der har arbejdet med hashmisbrugsbehandling siden 2004. Han arbejder tæt sammen med forskere og videnskabsjournalister og har fakta fra 1. hånd. Han har holdt oplæg i folketinget, været i Go´aften Danmark, TV2 News og i de trykte medier, bl.a. Berlingske, Politiken og Jyllandsposten.

Foredrag med Christopher Schmitz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. maj 2018
Læs mere

Pernille Slot
Holder foredrag indenfor følgende områder: Autencitet, Følelser, Gennemslagskraft, Kropssprog, Mænd & Kvinder

Pernille Slot

Book nu!

Pernille Slot : Kropssprogsekspert og foredragsholder

Foredrag af Pernille Slot

Foredrag 1: Ansigt sladrer … og fødderne fortæller sandheden!
På foredraget får du et let indblik i de syv grundfølelser, der vises i ansigtet. Du bliver præsenteret for de fem gængse universelle nonverbale signaler for kropssprog, kogt helt ind til benet. Du får mindst mulig viden, som giver dig mest mulig indsigt – og som giver dig størst mulig indflydelse til at bruge nonverbale signaler fremadrettet. Kombineret med en forståelse af, hvor kropssproget bor i hjernen, hvorfor vi har det og hvorfor det har så stor en indflydelse på vores tanker og handlinger i hverdagen.

Pernille holder foredraget på en personlig, nærværende og humoristisk måde. Hun bruger sig selv og de signaler der er i rummet. Herved lærer og husker hjernen bedst og det er lettere at anvende i nye situationer.

Foredrag 2: Læs din Mand … helt uden ord!
På foredraget kan du blive klogere på hjernens strukturelle og biologiske forskelle mellem hanner og hunner. Hvordan det afspejler sig i adfærd og handling og hvor stor forskel der rent faktisk er på vores styresystemer. Du får indblik i, hvad skal du gøre og hvad der ikke så effektivt at gøre i relation til det modsatte eller det samme køn.

Pernille kommer med sjove og praktiske eksempler fra hverdagen, der præsenterer dig for de store forskelle mellem hanner og hunner. Stemningen er åben og i øjenhøjde, hvor der er masser af plads til spørgsmål og løsninger. Et godt supplement til dejlig mad og vin.

Om Pernille Slot

Kropssprogsekspert Pernille Slot (f. 1977 i Odense) lever og ånder for at videregive viden. Hun har igennem de sidste 11 år uddannet og dygtiggjort sig, og er i dag ekspert i at afkode nonverbal kommunikation med speciale i ansigtet. Denne viden har hun givet videre via foredrag og undervisning i hele Norden til bl.a. Politiet, Forsvaret, Novo Nordisk, Danske Bank, HTH og andre større og mindre virksomheder.

Nonverbal kommunikation er alt det vi siger, helt uden ord. Det er den måde øjnene kigger på, hovedet bevæger sig, hvordan ansigtet folder, den vinkel kroppen indtager, den stilling fødderne har, højde og drøjde, det er lyd, dufte, smage, farver og rum. Vores fysiske udfoldelser er nonverbale effekter, der har en betydning for vores måde at kommunikere på, og er med til at skabe mening for vores ord. Flere og flere mennesker går til hverdag og frygter, om de er købt eller solgt i deres relationer på jobbet eller i privatlivet.

Det er Pernille Slots mission, at de skal sættes fri til at være sig selv og vide, at de er gode nok som de er. For at nå dertil, kræver det, at de ved, hvad kropssprogets signaler betyder. Mange lader sig guide af en god mavefornemmelse, men det er ikke altid nok, da det kan blive for unuanceret. Når vi forstår alt det, der foregår uden om ordene, bliver ordene tydeligere. På denne måde bruger vi mindre spildtid på fejlfortolkninger og unødvendig mellemregninger. Vi får gjort kål på mindreværd, forkerte antagelser og for meget dårlig energi. I stedet opnår vi tydelighed, ærlighed, troværdighed, gennemslagskraft og fremdrift. Vi kan begynde at skabe meget mere positivt sammen.

Pernille Slot ønsker, at kropssprog skal kunne anvendes let og give mening for den enkelte. Keep it simple!

Udgivelser:

Følelsernes Ansigt®
En trænings bog i Pixi-format, med billeder af de 7 universelle ansigtsudtryk. Kendetegnene beskrevet for hver enkelt følelse. Hvad der tricket følelsen, hvad der er godt at gøre og hvad der ikke er godt at gøre, når du hhv. selv har følelsen eller møder den i andre.
TRUTH SPOTTER® Online
Et komplet online forløb, med samtlige universelle nonverbale signaler fra ansigtsudtryk og kropssprog. Leveret over 6 moduler med videoer og teoretisk arbejdsmanual.

Foredrag med Pernille Slot booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. maj 2018
Læs mere

Nils Wang
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arktis, Forsvaret, Grønland, Rigsfællesskabet, Sikkerhed

Nils Wang

Book nu!

Nils Wang : Kontreadmiral, foredragsholder, kommentator

Efter mere end 40 års tjeneste i Forsvaret gik Kontreadmiral Nils Wang på pension med udgangen af april 2018. Han er kendt for at være en af Forsvarets mest visionære chefer og han har haft afgørende indflydelse på de forandringer, Forsvarets har været igennem de seneste 20 år. Nils Wang var chef for Søværnet i perioden fra 2005 til 2010 og det var med ham ved roret, at Flåden blev indsat i kampen mod pirater ved Afrikas Horn. De sidste 8 år af admiralens imponerende karriere var som chef for Forsvarsakademiet, hvor han bl.a. stod i spidsen for en omfattende omlægning af Forsvarets uddannelsessystem. Nils Wang har mere end 10 års sejlende tjeneste bag sig og de første 5 år foregik i grønlandske farvande. Admiralen var også med, da Danmark sendte korvetten Olfert Fischer afsted til den første Golf-krig.

Kontreadmiral Nils Wang har stor indsigt i dansk sikkerhedspolitik generelt og er en af de førende eksperter herhjemme, når det gælder forhold vedrørende Arktis, Grønland og Rigsfællesskabet. Nils Wang var en af de eksperter, som blev inddraget, da prioriteringerne for dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik skulle fastlægges i den såkaldte Taksøe-Rapport. Regering og Folketing har ved flere lejligheder trukket på admiralens omfattende viden og skarpe analyser og han er en flittig anvendt kommentator i både national og international presse. Admiralen er kendt for at være en fremragende formidler, som med både kant og humor kan få komplekse strategiske problemstillinger til at blive forståelige. Han har deltaget i utallige sikkerhedspolitiske konferencer verden over og han har delt flittigt ud af sin store viden i både foreninger og på ledelsesgangen i store internationale og danske virksomheder.

Foredrag af Nils Wang:

Foredrag 1: Råstoffer, Rigsfællesskab og Realpolitik
Forholdet mellem Grønland og Danmark er blevet mere og mere konfliktfyldt siden Selvtyreloven blev vedtaget i 2009. Loven slår bl.a. fast, at Grønland selv kan forvalte alle naturressourcer i undergrunden på land og under havbunden. Grundloven er imidlertid fortsat gældende, og her står der, at Kongerigets udenrigs- og sikkerhedspolitik er et anliggende for Regering og Folketing i København. Så hvem bestemmer, når råstoffer som uran og sjældne jordarter pludselig bliver til sikkerhedspolitik – København eller Nuuk? Hvem bestemmer, når bygning og drift af lufthavne i Grønland pludselig går fra at være transportpolitik til at være et sikkerhedspolitisk anliggende, som USA har meninger om? København eller Nuuk? Få indblik i Rigsfællesskabet kringelkroge og et overblik over det geo-politiske magtspil i Arktis, som Kongeriget Danmark befinder sig midt i og som omfatter både USA, Kina og Rusland.

Foredrag 2: Danmarks strategiske udfordringer i Østersøen
Den sikkerhedspolitiske situation i Danmarks nærområde er forværret betydeligt siden Rusland annektering af Krim. Det er senest blevet understreget af, at et bredt flertal i Folketinget har besluttet at øge forsvarsbudgettet med 12,7 mia. kr. frem til 2023. Penge som primært skal bruges, så Danmark kan indgå i NATO´s afskrækkelsespolitik over for et Rusland, som opfattes mere og mere truende i Østersøregionen. Mange taler om den Kolde Krigs genfødsel, men det er en markant anderledes sikkerhedspolitisk situation vi befinder os i, end dengang vi stod over for Warszawa Pagtens invasionstrussel. Bliv klogere på, hvad det egentlig er Rusland vil og hvor Danmark står i spændingsfeltet mellem NATO og truslen fra Øst?

Foredrag 3: Danmark i verden
Danmark har siden 1949 forankret sikkerhedspolitikken i NATO og vi har siden afslutningen af 2. Verdenskrig nydt godt af en helt særlig relation til USA, som hovedsagelig er begrundet i Grønlands store strategiske betydning for USA. I starten som mellemlandingsstation for transatlantiske flyvninger og senere som baseområde og som geo-strategisk bufferzone. Med USA’s øgede fokus på Fjernøsten og et massivt amerikansk pres på Europa for at tage ansvar for egen sikkerhed blæser der helt nye sikkerhedspolitiske vinde. Frankrig og Tyskland er på den baggrund i færd med at tage EU´s forsvarssamarbejde op i et nyt gear og spørgsmålet er, hvor det efterlader Danmark og forsvarsforbeholdet? Få overblik over de store geo-politiske bevægelser og konsekvenserne for Danmark.

Foredrag med Nils Wang booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. maj 2018
Læs mere

Sissel-Jo Reid Gazan
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Krimiforfattere, Litteratur

Sissel-Jo Reid Gazan

Book nu!

Sissel-Jo Gazan er bosat i Berlin. Hun kommer i efteråret til Danmark og holder foredrag. Der er pt. ledige datoer i uge 43. 

Sissel-Jo Reid Gazan er født i 1973 i Århus. Som femårig tog hun med sin mor ud at sejle på træskibet Shearwater og tilbragte et par år i Middelhavet, hvor hun skiftevis blev undervist af sin mor og gik i de lokale skoler. Stærkt opfordret af sine forældre, der begge skriver, holdt Sissel-Jo kontakt med familie og venner i Danmark ved at sende breve og rejsebeskrivelser hjem. Siden har hun rejst i det meste af verden og skrevet flere af sine romaner under længere ophold i bl.a. Portugal og på Filippinerne.

Trods udlængsel og rodløshed slog Sissel-Jo sig i 1997 ned i København for at læse på universitetet og blev i 2004 færdig som biolog. Tre måneder efter sin kandidateksamen flyttede hun til Berlin, hvor hun nu er bosat. Ud over at skrive romaner, arbejder hun freelance for Ugebladet Femina. Seneste udgivelse “Blækhat”.

Foredrag med Sissel-Jo Gazan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. maj 2018
Læs mere

Helen Lyng Hansen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Børn og mad, Børn og opdragelse, Børn og søvn

Helen Lyng Hansen

Book nu!

Helen Lyng Hansen er uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske og har i en række år arbejdet med børn i sundhedsvæsnet. Helen Lyng Hansen (f. 1971) er kvinden bag succeshjemmesiden netsundhedsplejerske.dk, hvor hun hjælper tusinder af desperate eller bare almindeligt bekymrede småbørnsforældre. Derudover har Helen et særdeles omfangsrigt forfatterskab bag sig. Hun har udgivet bogserien ”Helens bog om”, der behandler en mangfoldighed af emner som for eksempel søvn, sygdom og trøst inden for børn og opdragelse.

Foredrag af Helen Lyng Hansen:

I sine foredrag tager Helen udgangspunkt i sine populære bøger om børn. Efter foredraget er der altid mulighed for at stille spørgsmål. Foredraget henvender sig til forældre/dagplejere/pædagoger.

Helen holder foredrag om følgende emner:

Foredrag 1. Børn og opdragelse (børn i alderen 0-6 år)
Bliv klogere på både dig selv og dit barn og lær at møde dit barn, så det tør stå ved sig selv og får et sundt selvværd. Udgangspunktet for foredraget er, at børn skal opdrages, og at tydelige voksne giver trygge børn. Foredraget varer 1.5 time incl. 10 minutters pause.

Foredrag 2: Børn og søvn (børn i alderen 0-6 år, dog med hovedvægt på børn i 0-3 års alderen)
Helen fortæller om, hvordan du “afkoder” dit barns søvnproblemer og hvordan du løser dem. Et udbytterigt foredrag krydret med videocases fra virkelige småbørnfamilier. Foredraget varer 1.5-2 timer – uden pause.

Foredrag 3: Børn og mad (børn i alderen 0-6 år)
Helen fortæller om, hvordan du hjælper dit barn til at få et godt forhold til mad. Det handler ikke nødvendigvis om at børn skal spise alle former for grøntsager, men om at det skal være rart at spise. Helen giver også gode råd til børn, der ikke vil spise, eller børn der spiser for meget. Foredraget varer 1.5 time incl. 10 minutters pause.

Foredrag 4. Netsundhedsplejersken Live (børn i alderen 0-6 år, med hovedvægt på 0-3 års alderen)
Mød Helen til et hyggeligt og udbytterigt café-arrangement, hvor du kan opleve brevkassen “live” og få svar på alle dine spørgsmål om søvn, mad, amning og alt andet vedrørende dit barns trivsel. Foredraget varer 1.5-2 timer.

Foredrag med Helen Lyng Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. maj 2018
Læs mere

Ib Borup Pedersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: GMO, Landbrug, Mad, Roundup, Videnskab, Økologi

Ib Borup Pedersen

Book nu!

Ib Borup Pedersen er landmand, underviser og foredragsholder. Han er internationalt kendt for på eget landbrug at have domumenteret sundhedsproblemer, fertilitetsproblemer, aborter og deformt fødte grise grundet Roundup rester i foderet, stigende med dosis fra under det niveau vi som mennesker udsættes for igennem føden! Ib er i Danmark kendt fra programmer som Kontant, Bitz og Frisk, samt Nyhederne, og en del indslag i landbrugspressen. I udlandet har den skrevne presse haft en del indslag.

Foredrag af Ib Borup Pedersen:

GMO og pesticider i fødevarer – hvad er sundhedskonsekvenserne?
Ib har et kraftigt foredrag, hvor der med en ildsjæls energi bliver fortalt om et GMO landbrugssystem som er løbet løbsk. Hans egne studier på grise er tråden i foredraget, Ib drager linjer imellem hvad der i talrige videnskabelige studier er påvist, videre over hans egne studier, til hvad der i dag ses hos mennesker og dyr. Foredraget giver plads til eftertanke, i kommer hele vejen rundt i følelsesregistret, hans PowerPoint med billeder der viser sammenhæng mellem forsøgsdyr, grise og mennesker samt de relaterede videnskabelige forklaringer røster de fleste. i vil føle Ibs frustration over det politiske reguleringssystem, hans empati med ofrene og hans håb til fremtiden.

Ib er født 22. maj 1964, har en bred landbrugsmæssig baggrund, og har i 20 år haft eget landbrug med større sohold, konventionelt markbrug og Økologisk jordbærproduktion. Siden 2010 har Ib været i medierne med kritik af GMO afgrøders og tilhørende pesticiders brug i Landbruget, Han har belæg for at sige, at disse forvolder helbredsproblemer i dyrehold såvel som hos mennesker. Ib har lavet studier på egen besætning som er unikke, Et skifte fra GMO soja til Naturligt soja i foderet vakte internationalt opsigt. Efter skiftet til Naturligt Soja fortsatte Ib med at lave et to års studie på Roundup resters i foderet i forhold til fertilitetsproblemer, aborter og deformt fødte grise, et studie som har vakt enorm opsigt, kulminerende med at Ib var et blandt 30 vidner ved Monsanto tribunal i Haag i 2016. Se her.

Der er lavet et videnskabeligt godkendt studie af Ibs deformt fødte grise. Studiet er af 38 grise der var født med deformiteter, og skal ses i en sammenhæng med den stigning af deformtfødte børn der er observeret i landområder hvor Glyphosat er det bærende pesticid i GMO afgrødedyrkning. Der er tale om samme typer deformiteter, og der er påvist Glyphosat i alle de nyfødte fostres organer! I samme koncentrationer som man kan forvente i babyer i dag!

Ibs studier har bragt han vidt omkring, Folketinget, Westminster, Skotlands parlaiment, Wales essembly, Beijing, Haag, og Bruxelles har haft Ib til at fortælle om hans fund.

Foredrag med Ib Borup Pedersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. maj 2018
Læs mere

Finn Holm
Holder foredrag indenfor følgende emner: Organiseret kriminalitet

Finn Holm

Book nu!

Finn Holm er tidligere efterforsker fra Rejseholdet.

Foredrag af Finn Holm:

Nemme penge – foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn.
Der er tale om en helt unik sandfærdig fortælling om international narkotikahandel – og ikke mindst international politisamarbejde i særklasse med skygninger i både ind og udland, og masser af telefonaflytninger i ind og udland. Det blev også til rumaflytninger, brevåbninger etc., alt i et hæsblæsende tempo, for at afdække hashsmugling i millionklassen, arbejdsmoral på den forkerte side af loven, svigt og brutale hævnaktioner. Om skududvekslinger og et bombeattentat, der var tæt på at tage livet af den yngste bror.

Historien udspiller sig i Århus med bl.a. hotel Atlantic som et af omdrejningspunkterne for bombeattentater.

Historien fortælles af den tidligere efterforsker fra Rejseholdet, men også brødrene Nielsen har været medforfatter til bogen Nemme Penge, og de fik under 2 sagsforløb konfiskeret 40 millioner kroner, fik langvarige fængselsstraffe, men som samtidig over en periode på 15 år fik et venskab med den mand, der konfiskerede deres millioner og sendte dem bag tremmer..

Om forfatteren:
Finn Holm er født i 1947 i Engesvang vest for Silkeborg. Efter skolegang og realeksamen blev han ansat ved flyvevåbnet i august 1965, startende i militærpolitiet efter grunduddannelse.

Under tjenesten i flyvevåbnet, der varede i 10 år, har han været udstationeret ved NATOs militære Hovedkvarter i Mons Belgien fra januar 1971 til udgangen af 1974. Under denne udstationering var han udlånt til tjeneste på den danske ambassade i Wien i 1973 under Youm Kipur krigen.

Ansættelse som politibetjent på prøve den 01.11.74, og ved fastansættelse 3 år senere blev han stationeret i Gladsaxe, Ballerup, Politiets efterretningstjeneste, Gråsten politikreds, Helsingør politikreds og endelig den 01.07.84 ansat ved Rigspolitichefens Rejseafdeling.

I rejseafdelingen har Finn Holm arbejdet i sammenlagt 23 år, med speciale i drab og narkotika samt anden form for organiseret kriminalitet.

Det var under dette arbejde, at han i 1995 første gang stiftede bekendtskab med brødrene Nielsen og deres familie, et bekendtskab der fortsat består den dag i dag.

Da Finn blev pensioneret i 2010 skrev han sammen med brødrene Henrik og Steen Nielsen en autentisk og dramatisk historie om to af de største narkosager i Danmark begået af netop brødrene Steen og Henrik Nielsen. Finn opklarede begge sager, og fik de to brødre dømt.  De har under de to sagsforløb sammen skrevet bogen “Nemme penge”.

Publiceret: 14. maj 2018
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende områder: Peter Madsen, Ubåde

Steen Lorck

Book nu!

Steen Lorck har sin professionelle baggrund i forsvaret, hvor han i mange år har gjort tjeneste i søværnet. Steen har her sejlet med mange forskellige skibstyper, herunder også undervandsbåde. Efter de dramatiske begivenheder i august 2017 besluttede han at skrive bogen ”Fartøjschefen fortæller historien om ubåden og Peter Madsen”. Denne bog udkom den 25. april 2018 på forlaget Hovedland.

Foredrag af Steen Lorck:

Steen Lorck - Fartøjschefen fortæller historien om Ubåden og Peter Madsen

Ubåden Nautilus og Peter Madsen
I mere end ni år har Steen Lorck været Peter Madsens makker omkring ubåden UC3 NAUTILUS, som han i alle årene har været fartøjschef (skipper) på. Steen har været med fra den dag NAUTILUS blev søsat og har siden 2008 fulgt eventyret med ubåden og raketterne fra første parket. Steen havde sidst forbindelse med Peter Madsen bare syv minutter før han angiveligt sejlede ud på sin sidste tur sammen med Kim Wall.

I foredraget beskriver han ubåden som et unikt ingeniørværk og løfter sløret for den fascinerende verden, som hun behersker. Ud over de mange gode og spændende oplevelser, han har haft med ubåden og Peter Madsen, kommer han dog også ind på de kampe som Peter Madsen har måttet udkæmpe med tidligere venner og kolleger; kampe som måske var medvirkende til, at han til sidst gav op. Det var problemer, der i vid udstrækning var skabt af hans eget noget vanskelige sind. Undervejs beskriver han Peter Madsen som et ekstremt kreativt og højt begavet menneske med rige evner, både på det teoretiske og det praktiske område, men også med sine mørke sider.

Foredrag med Steen Lorck booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. maj 2018
Læs mere

Jacob Skyggebjerg
Holder foredrag indenfor følgende områder: Eget forfatterskab

Jacob Skyggebjerg

Book nu!

Jacob Skygebjerg HjælpForedrag af Jacob Skyggebjerg:

HJÆLP – fortælling fra et samvittighedsløst system

Lad forfatter Jacob Skyggebjerg tage dig med på rundtur i en ellers lukket verden. Fem års dom til behandling gav forfatteren en unik mulighed for at udforske og rapportere fra livet inden for murene i det psykiatriske system. En verden, hvor lægerne med hård hånd dikterer patienters skæbne og fremtid, hvor pårørende negligeres til blotte medsammensvorne, og hvor de menige medarbejdere intet har at skulle have sagt overfor lægernes dom.

Skyggebjerg spillede sig i 2008 til en behandlingsdom, og så sig herefter tvunget til, med raske øjne og med livet som indsats, som en anden Jack Nicholson i Gøgereden, at være fluen på væggen på diverse psykiatriske afdelinger rundt om i landet, et ufrivilligt vidne til afmagt, tvang og umyndiggørelse. En absurd og tragikomisk cirkusforestilling i et samvittighedsløst system. Skyggebjerg har kendskab til hvordan det hele fungerer.

Skyggebjerg giver i sin seneste roman, HJÆLP, stemme til en gruppe, som ellers ikke har en stemme. En gruppe, som ellers må finde sig i at blive fejet af med henvisning til, at de er patienter, og patienter skal man ikke høre på. Man skal ikke stole på dem. Man skal stole på lægen. – For når man først er dømt ude …

Workshop

Skyggebjerg tilbyder også en workshop, hvor vi, med udgangspunkt i cases fra HJÆLP, søger at finde frem til svar på spørgsmål som: Hvad er det, der er galt med det psykiatriske system? Hvordan ser man på patienterne? Hvilken rolle spiller journalerne? Er det i sidste ende overhovedet behandling, det handler om – eller drukner behandlingen i hierakiets maskine? Og hvordan gør man så op med 100 års tradition for hieraki?

Jacob Skyggebjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. maj 2018
Læs mere

Lars Johansson
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Historiske romaner, Litteratur

Lars Johansson

Book nu!

Ved Ishavet – tilbud om nyt foredrag fra efteråret 2018 med Lars Johansson, forfatteren til bestsellerne Signe og Signes hjemkomst.

Om forfatteren
Lars Johansson, født 1949, debuterede som forfatter med bestselleren Signe (2006), der senere blev fulgt op af Signes hjemkomst (2014), to prisbelønnede og meget læste romaner, der tog udgangspunkt i LJ’s familiehistorie og historien om Signe Gondrup, der under krigen forelskede sig i en tysk officer og fulgte ham til Tyskland i de sidste kaotiske krigsmåneder. En historie om en stor kærlighed, der var tabuiseret og fik voldsomme følger både i Tyskland og Danmark efter krigen. Romanerne fik et stort publikum (over 80.000 solgte eks). Kombinationen af passioneret kærlighed, utrolig velresearchet dokumentarisme, fortælleglæde og virkelighedsnærhed er Lars Johanssons kendemærke. Han blev uddannet som filmfotograf og har stået bag flere dokumentarfilm, bl.a. Den tyske hemmelighed, der følger Signes datters efterforskning af moderens historie.

Om bogen
Ved Ishavet handler om det lille fiskersamfund Berlevåg i Nordnorge lige før og under Anden Verdenskrig. I centrum står Margit, en ung fiskerkone der higer efter et godt og sikkert liv efter nogle kaotiske år, og Jorunn, hendes uægte datter, som er placeret hos farens forældre. Jorunn lever med ikke at findes og at være en hemmelighed i det lille religiøse samfunds fortielser og løgne.

Da Margits mand Rolf forliser under en vinterstorm, står hun alene med små børn og uden penge – mænd tilbyder sig, men hvad vil hun selv? Hvad er hendes muligheder? Berlevåg bliver en vigtig brik i tyskernes krig med Rusland, her anlægger de en flyveplads og varer og mænd vælter ind i det lille samfund. Det stiller både Margit og resten af fiskersamfundet over for en række dilemmaer: Skal man vælge modstanden eller fraternisere med fjenden? Og er valget så enkelt? Den historisk-dokumentariske kollektivroman Ved Ishavet følger med stort episk drive Margit, Jorunns og flere andres valg gennem krigen til den dramatiske finale, hvor byen går under i ragnarok.

Om foredraget
Oplæsning fra Ved Ishavet, kombineret med fotos fra det Berlevåg der forsvandt, og snak om min historisk-dokumentariske arbejdsmetode, samt lidt af den musik der indgår i romanen. Varighed ca. 1½ time.

Foredrag med Lars Johansson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. maj 2018
Læs mere

Bettina Tammaro
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsglæde, Drømmerealisering, Familieliv, Rejsebeskrivelser, Sygdommer, TV

Bettina Tammaro

Book nu!

Bettina Tammaro er eventyrer og mor helt ind til benet. Bettina er uddannet folkeskolelærer med en bachelor i specialpædagogik og har arbejdet som lærer i 14 år efterfulgt af 7 år som specialpædagog på et botilbud, for voksne autister og andre udfordrede mennesker. Bettina er livsstilscoach og naturelsker på alle niveauer. Bettina er forfatter af bogen ”Lev Forhelvede” som er en selvbiografi om bl.a. Bettinas begivenhedsrige liv med kræft, rejser og reality tv. Bettina tager på lange rejser både med og uden sine børn og oplever ud over det sædvanlige. Bettina har 3 børn på 28, 23 og 17 år som elsker at være med. Afrika, Thailand, key West alle lange rejser med Delfiner, løver, hajer, elefanter og børnehjem. Sovet på Mosesbjerget og været til ceremonier med Masaier og blod og boet i et træ i Thailand. Bettina nyder sin helt egen anderledes og simple livsstil og nyder den spirituelle side af livet. Det spændende er det vi ikke kan se, men kan mærke. Bettina bygger møbler i sin lejlighed af trækævler samlet på sin cykel. Bettina Urtejyt som børnene kalder deres mor, samler brændenælder, nælder, skvalderkål, mælkebøtter, tang, havtorn, hyben og meget mere og bruger det til at styrke sit og sine børns immunforsvar.

Foredrag af Bettina Tammaro:

Foredrag 1: Fra minus til plus
Foredraget om at have kræft 2 gange hvor Bettina 2. gang sagde nej tak til medicin og var rask efter 2 år. Idag er Bettina stadig 6 år efter stadig 100 % rask. Hvilke værktøjer brugte Bettina og hvad kan du eller dine nærmeste gøre, for at styrke dit immunforsvar og herved motivere din krop til at helbrede sig selv for alverdens livsstilsygdomme. Spar op til din kropspension så DU når at bruge din livspension. Bettina fandt efter 2 år de 7 principper hun nu lever efter og deler til foredraget ud af erfaringer som er helt konkret og lige til dig og dine nærmestes værktøjskasse. Leveret med humor og respekt for det alvorlige som sygdomme er.

Foredrag 2: Dit, mit og børnenes Eventyr
Bettina rejste rundt i Afrika alene med sine 3 børn og alle var frivillige med løver i Afrika, blod ceremonier med Masaiier, dykkede med hajer, sprang fra fly alle mand. Thailand i 6 uger og var alle frivillige på elefantfarm, børnehjem og boede et par nætter i et træ imens mor snorklede med hajer. Bettina tog med sine børn 6 dage på prærievognstur med børn og 3 heste i Silkeborg og eventyr det var det. Bettina hev alle 3 børn ud af skolen og boede 3 måneder i Key West Florida, hvor børnene gik i skole og Bettina var frivillig på et delfincenter. Google map og afsted med dig og dine. Bettina har sovet på Mosesbjerget og vandret i Sinaiørken efter ur manden og eneboeren. Blev truet af Egyptere og meget mere. Kom med på eventyr, få værktøjer og bliv inspireret til dit livs eventyr.

Foredrag 3: Medieluder
Bettina Tammaro er bl.a. Kendt for sin deltagelse i Robinson Ekspeditionen i 2013 og i 2017. Hjælp jeg er i Japan i 2009 og Wipeout i 2008. Bettina fortæller om de vildeste oplevelser som at spise indevolde og sove på stranden med rotter og ris og bruge kræfter hun ikke anede eksisterede. Hvordan reality verden kan være en fordel, men så sandelig også har en anden side. Bettina har ikke fortrudt et sekund og har som resultat af sine erfaringer kommet helt tæt på sig selv og lever nu mere end aldrig før et simpelt liv i lykke. Der er mere på vej og Bettina nyder livets legeplads. Kom og spørg om alt. Fyr den af!

Foredrag 4: Lev forhelvede
Foredrag om at leve i nuet og hvordan Bettina kom igennem 2 gange kræft og 2. gang helbredte sig selv uden medicin. Bettina tænder lyset til mulige værktøjer og deltagere kan frit vælge egen vej. Bettina og børn boede efter skilsmisse i husvildebolig i 14 måneder alt imens Bettina læste til lærer. Bettina valgte selv husvildebolig så børnene kunne forblive i skolen. Bettina rejste alene til Afrika 7 uger, Thailand 6 uger, Key West i 3 måneder med sine børn hvor de alle er frivillige med løver, elefanter, delfiner og på børnehjem og er i skole i USA. Bettina fortæller om de livsstrategier hun fulgte for at komme videre og stadig være hel indeni og elske sit liv. Har børnene taget skade? Spørg dem selv da dem der er i landet vil deltage til dette foredrag i eventyrets navn. Anderledes motiverende aften med Bettina der levende deler ud og føler sig ukueligt lykkelig. Vil du med?

Foredrag 5: Forældreeventyret
I dette foredrag tager Bettina Tammaro fat på forældrehatten og på hvordan du får en relation til dine børn til at blomstre endnu mere, uanset alderen. Hvordan elsker vi hverdagen og dyrker sammenholdet i din familien. Spring ud i det i drømmer om, som familie. Der er for det meste meget nemmere end vi bilder os ind. Bettina har rejst i Afrika med alle 3 hvor de sprang ud fra fly og var frivillige med løver og boede med Masaiier der drak blod. Thailand i 6 uger hvor de var frivillige på børnehjem og boede i træer. Key west hvor børnen gik 3 måneder i skole. Er dine børn glade helt indeni og er du? Har Emma Gad, Tarzan eller bare dig? Bettina er forældre til 3 børn i aldrene 29, 23, 17. Spørg dem selv til foredraget hvor de oftest er med.

Foredrag 6: Hop i galop på job
Arbejdsglæde er meget mere end hvad der foregår på arbejdspladsen. Bettina har i dette foredrag fokus på livsstil og prioriteringer og vil med humor og stor selv ironi byde velkommen til en spændende verden af muligheder for optimering af egen arbejdsglæde. Ønsker du at krydre dit arbejdsliv med energi og motivation så er dette et foredrag for dit firma eller forening. Bettina tager udgangspunkt i erfaringer gjort igennem et langt arbejdsliv og kan tænde lyset over muligheder for nye tilgange. Deltagerene går fra foredraget med et ”smil på læben” og med fornyet energi og motivation.

Foredrag med Bettina Tammaro booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. maj 2018
Læs mere

Jacob Kragelund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Journalistik, Medier og pressekritik, Ordstyrer, TV

Jacob Kragelund

Book nu!

Nyt foredrag: Drabet uden lig
To mennesker er dømt for at slå Henrik Hauberg Madsen ihjel. Men politiet har aldrig fundet noget lig. Er Henrik overhovedet død? Få den fascinerende historie om en af Danmarks mest spektakulære forsvindingssager og et muligt justitsmord. Et unikt indblik i den kriminelle underverden, hvor en ting er sikkert: Der er er nogen der lyver. Hør hvordan det er at sidde overfor to dømte mordere i et fængsel? Kom med bag kameraet på en ægte dansk true crime-dokumentarserie, der kaster et sjældent, kritisk blik på drabsefterforskning i Danmark.

Jacob Kragelund er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2002. Han har lavet en række afslørende tv-dokumentarer på både DR og TV 2. Jacob har desuden været vært på den populære dokumentarserie ”Forsvundne Danskere”, aktualitetsmagasinet “Dagens Danmark” og forbrugerprogrammet ”Konsum”.

Inden Jacob begyndte at arbejde med dokumentar, har han været tilrettelægger og redaktør på flere forskellige DR-programmer bl.a. TV-Avisen og forbrugerprogrammerne “Rene Ord for Pengene” og “Rabatten”.

Jacob har arbejdet 13 år i DR. I 2014 skiftede han fra DR Dokumentar til TV 2 Dokumentar. Jacob har i de sidste 10 år udelukkende lavet tv-dokumentarer og har været nomineret til flere priser, bl.a. årets TV-Guld, TV-Prisen samt Cavlingprisen.

I sine tankevækkende foredrag viser Jacob klip fra sine dokumentarprogrammer og fortæller, hvordan historierne bliver til og hvordan, han arbejder med at komme helt tæt på andre mennesker, også når livet er allersværest. Hør om de mange etiske overvejelser, når man som undersøgende journalist jagter de menneskelige skæbnehistorier, som har stor betydning for os alle sammen. Hvordan opbygger man et tillidsforhold til sine medvirkende, mens man samtidig skal forholde sig kritisk til deres historie?

Et foredrag med Jacob giver et unikt indblik i arbejdet med undersøgende tv-journalistik, og giver samtidig plads til spørgsmål fra salen og efterfølgende refleksion mellem ham og publikum.

Foredrag med Jacob Kragelund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 7. maj 2018
Læs mere

Lasse Løager
Holder foredrag indenfor følgende områder: Børn og sorg, Døden, Identitet, Incest, Personlig udvikling

Lasse Løager

Book nu!

Lasse Løager er forfatter, foredragsholder og fritids fotograf.

Foredrag af Lasse Løager:

Foredrag 1: Et liv før døden
Lasse Løager fortæller om opvækst i en dysfunktionel familie, om at blive svigtet hjemme såvel som ude. Om at gå usynlig gennem systemet og havne på kanten af tilværelsen. Om arbejdsulykke, nedbrud og depression. Om drømme, latter og humor. Om hunde, naturoplevelser og kaffe. Oplev et humoristisk foredrag som tager favntag med tunge emner på en let og sanselig facon. Lasse Løager behersker det danske sprog som få og kan med humor, indsigt og situationsfornemmelse give et sjældent indblik i et Danmark som ganske få mennesker kender.

Foredrag 2: Det var aldrig sket for Hemingway
Hvordan føles det, når man ser sine egne bøger brænde på et bål? Med udgangspunkt i den sætning, fortæller Lasse Løager om udgivelsen af sin debutroman, Skyggefald og om hvordan dét som skulle have været et vendepunkt, blev til et økonomisk styrtdyk og ledte til et kreativt tomrum, hvor vejen frem ikke umiddelbart lod sig se. Et humoristisk foredrag om forvandling, forandring og vilje. Om at være håbløst naiv og dreje ned ad blindgyder. Og slutteligt, om hvordan man rejser sig og kommer videre.

Foredrag med Lasse Løager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. maj 2018
Læs mere

Sabrina Vinther
Holder foredrag indenfor føgende områder: Antik, Auktion, Kunst, Loppefund, Smykker, Sølv, Stilhistorie

Sabrina Vinther

Book nu!

Sabrina Vinther er Cand. Mag, Vurderingsspecialist og forfatter.

Foredrag af Sabrina Vinther:

Foredrag 1: Værd at vide om dansk sølv
Gennemgang af stilarter indenfor dansk sølv fra 1600-tallet til i dag. Jeg giver en introduktion til dansk sølv og fortæller om hvorfor sølv ser ud som det gør, hvordan er det fremstillet, hvilke genstandstyper og dekorationer kendetegner de forskellige årtier og århundreder. For at forstå sølv gennemgår jeg de forskellige stempler og hvad de betyder. Der drages også paralleller til sølv fra Tyskland, England, Frankrig, Sverige og Norge.

Foredrag 2: Danske sølvsmykker fra 1900-2000
I 2015 købte Den Gamle By i Aarhus en omfattende samling af danske sølvsmykker fremstillet i perioden 1900-2000. Jeg fortæller om det omfattende og meget spændende arbejde med at katalogisere hele samlingen der består af knap 1000 forskellige smykker, her kommer vi også ind på hvordan en samling kan være mere eller mindre repræsentativ. Der vil være en gennemgang af stilarterne indenfor smykkekunst i det 20. Årh samt hvordan forskellige tendenser har smittet af på formgivning af smykker. I dag er samlingen permanent udstillet i Den Gamle By.

CV:

Foredragsholder FO, Aarhus
Fundraiser, Kunsthal Aarhus, 2016-
Registrator og forfatter til bog om Smykkeskrinet, Den Gamle By, Aarhus 2013-
Fundraiser, Sculpture by the Sea, ARoS Aarhus Kunstmuseum, 2012-2015
Beskikket taksator 2009-
Medlem af Sølvrådet, Museet på Koldinghus 2009-
DR, Arvestykker, Hvad er det værd, Antikduellen, Guld på Godset 1997-
Freelance journalist og brevkasseredaktør v. Aller Magasiner 1997-
Auktionarius, kunstspecialist Bruun Rasmussen Kunstauktioner 1994-2008
Cand. mag. i Æstetik og kulturformidling, Aarhus Universitet 2009-2011

Udgivelser:

Ca. 30 artikler om antikviteter alt lige fra Lygteure til gamle dukker, Magasinet Antik og Auktion, Aller
Hofjuveler A. Michelsen – fra stilkopi til arkitektsølv, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck 2009
Dansk sølvtøj, Bordsølv 1650-1900, Sesam 2002
Gamle dukker, bamser og legetøj, Sesam 1999
Antikbrevkasseredaktør på ugebladet Søndag

Foredrag med Sabrina Vinther booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. maj 2018
Læs mere

Preben Nyborg Madsen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Albanien, Hjemløse, Humor, Journalistik, Selvmord

Preben Nyborg Madsen

Book nu!

Preben Nyborg Madsen er født på kvindernes kampdag (8/3) i 1958 og gik med aviser som dreng. Yngste elev på Danmarks Journalisthøjskole i 1978 og fik job på Politiken, headhuntet til Aktuelt og har siden prøvet de fleste afkroge i sit fag. Preben er i dag hjemløs og opholder sig halvdelen af året i udlandet. I Danmark bor han på forsorgshjem. Hans bog ”Hvor skal jeg sove i nat?” udkommer i foråret 2019, men uddrag findes allerede på nettet. Han er vild med fodbold, eventyr og gambling. Elsker god vin og mad, og så er han en god fortæller – ofte med et humoristisk glimt i øjnene.

Foredrag af Preben Nyborg Madsen:

Foredrag 1: JOURNALISTIK
Jeg blev færdiguddannet som journalist fra skolen i 1982. Da jeg kom til optagelsesprøven var det med en lille rejseskrivemaskine under armen. I dag er en smartphone nok til at gøre jobbet, som siden har eksploderet og ofte opleves uden nogen retning. I dag er journalistikken det populære ”klik på nettet”, hvor det før var med til at vælte regeringer.

Foredrag 2: HUMOR
Hverdagene bliver nemmere når det hele anskues fra en morsommere vinkel. Livet er ikke så alvorligt, at det skal tages så alvorligt. Egentlig burde vi alle gå rundt og grine i stedet for at henfalde til grublerier. Jeg fortæller om praktiske eksempler og der vil blive oprettet ”grineklubber” undervejs i foredraget.

Foredrag 3: SELVMORD
Hvorfor skal det være så svært at tage sig selv af dage? Jeg har selv forsøgt selvmord, men måtte efter et halvt år med en sø opgive mit forehavende. Jeg havde ikke modet. Egentlig ville jeg helst have haft guillotinen genindført, men når det ikke kan lade sig gøre vil jeg snakke for et JA til aktiv dødshjælp.

Foredrag 4: HJEMLØSHED
Med min bog om livet blandt de udsatte i Danmark har jeg sat gang i debatten. ”Hvor skal jeg sove i nat?” findes blandt andet på e-magasinet.com på nettet. Jeg vender tingene på hovedet og fortæller hvorfor jeg synes hjemløshed er mennskets største frihed. Jeg punkterer de fleste fordomme om hjemløshed efter seks år blandt de fattigste folk i Danmark.

Foredrag 5: ALBANIEN
De seneste tre år har jeg levet og oplevet dette lille land på Balkan. Det startede med jeg tog ned for at se Danmark spille fodbold mod Albanien. Vi fik kun 1-1 og Albanien kvalificerede sig till EM på vor bekostning. Det vakte min nysgerrighed og jeg slog mig ned i Tirana. Her levede jeg som kunstner og fik hurtigt en albansk kæreste. Vi har sammen rejst landet rundt. Jeg fortæller historien om det gamle kommunistiske land, der nu jagter EU, rigdom og penge – som alle vi andre.

Foredrag med Preben Nyborg Madsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. maj 2018
Læs mere

Ib Michael
Holder foredrag indenfor følgende områder: 1960´erne, Digte/Poesi, Forfatterskab, Historie, Litteratur, Rejsebeskrivelser, USA

Ib Michael

Book nu!

Foredrag om ungdomsoprøret 68

Ungdomsoprøret set gennem Ib Michaels romantrilogi Blå bror, Sorte huller, Vilde engle. Foredraget former sig som en fortælling med indlagte tekstnedslag. Ud af 50’erne (Blå bror) ind i 60’erne (Sorte huller) op til 70’erne (Vilde engle). Der fortælles anekdoter om tiden, langt de fleste selvoplevede, med Ib Michael som rorgænger. Bob Dylan sagde det var en UFO, der landede. De færreste nåede at se den, og dem, der så den, ville ikke kunne fortælle om den. Ib Michael var der!

Foredrag med Ib Michael booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. april 2018
Læs mere

Nynne Bjerre Christensen

Nynne Bjerre Christensen

Book nu!

Nynne Bjerre Christensen : Journalist og tidligere Deadline-vært

Foredrag af Nynne Bjerre Christensen:

De forsvundne polarforskere
Danmarkekspeditionen 1906-8 er formentlig den mest dragende og fascinerende, danske polarekspedition. Den 28-mand store ekspeditionen skulle kortlægge det nordøstligste hjørne af Grønland med skib og hundeslæder. Det lykkedes, men undervejs forsvandt tre af ekspeditionens mest prominente deltagere, lederen Mylius-Erichsen, løjtnant Høeg-Hagen og slædefører Brønlund. Kun Brønlunds lig blev fundet. Men hvor blev Mylius-Erichsen og Høeg-Hagen af? Og hvad skete der i de sidste måneder af slædeholdets liv?

Journalist og tidligere Deadline-vært Nynne Bjerre Christensen har selv deltaget i tre ekspeditioner til Nordøstgrønland for at finde de forsvundne polarforskere.

Foredrag med Nynne Bjerre Christensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. april 2018
Læs mere

Camilla Johnson
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fundamentalisme, Misbrug, Sorg, Stress/Angst/Depression, Tro

Camilla Johnson

Book nu!

Nyt foredrag: MIT OPGØR MED FADERHUSET
Vejen ud af sekterisme og negativ social kontrol

I 7 år var Camilla og hendes familie medlemmer af den radikale sekt Faderhuset. Hun blev ”adopteret” af sektens forførende og altdominerende leder Ruth Evensen, som trænede hende målrettet som discipel, gennem uddrivelse, knægtelse af egen vilje og militærtræning. Camilla blev dermed en del af Faderhusets inderkreds og var med i ”krigen” om ungdomshuset på Jagtvej og blev senere sendt til Israel for at studere og undervise menigheden i zionisme og endetiden. Bruddet med Faderhuset blev en brat opvågning til virkeligheden og et alvorligt reparationsarbejde, for at komme til hægterne efter et langt liv med manipulation og frygt, tog sin begyndelse. I dag, 11 år efter det dramatiske brud med livet i en fundamentalistisk sekt, lever Camilla et helt almindeligt liv. Hun har i årevis arbejdet målrettet på at frigøre sig fra følelsen af skyld og skam og på at opbygge en sund økonomi, der blev lagt i ruiner i tiden i Faderhuset. Dette er desværre ofte er en helt naturlig konsekvens af livet i en sekt, hvor medlemmerne viser deres troskab ved at overgive alt til fælleskabet.

Camilla har en helt unik indsigt i religiøse/lukkede og sekteriske grupper i samfundet og hun ved, hvordan det er at være en identitetsløs ung, der let lader sig indfange. Camilla har prøvet det hele på egen krop.

Foredrag med Camilla Johnson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. april 2018
Læs mere

Torben Klitbo
Gastronomi, Iværksætter, Kommunikation, Kreativitet/Idéskabelse

Torben Klitbo

Book nu!

Torben Klitbo : Gastronomisk Iværksætter

Foredrag af Torben Klitbo:

Foredrag 1: Historien om Cofoco
Den fulde historie om Cofoco, der har været med til at revolutionere måden, den brede befolkning går ud og spiser på. Fortalt af grundlæggeren selv, suppleret med masser af udklip fra mor Bodils scrapbog og et glimt i øjet. Historien beretter om alt fra tiramisùer leveret i Torbens Christianiacykel, over et charterkoncept på Tenerife, forbi restaurantfestivalen Dining Week, igennem en lang række restauranter til et smut ud på Amager Strandvej – plus en masse afstikkere undervejs. En underholdende historie om iværksætteri. Varighed: 45 minutter + spørgsmål.

Foredrag 2: De ti bedste råd til at optimere din restaurant
Stifteren af Cofoco Torben Klitbo tager dig med på en guidet tour til restaurantdrift. Han fortæller, hvordan han mener, man bedst driver en restaurant, og hvordan man typisk kan optimere med få midler og nemme greb. Torben tager udgangspunkt i gængse problemstillinger, som de fleste restauratører kender. Varighed: 45 minutter + spørgsmål.

Foredrag 3: Hvordan gør man tarvelig mad til gourmet?
Hvorfor skal færdigretter være grimt indpakkede, smage dårligt og laves af robotter? Det er et spørgsmål, der har rumsteret i Torben Klitbos hoved i mange år. Da han åbnede Danmarks første frostsupermarked, Cofoco Supermarché, blev det starten på en lang række af succeser med færdigretter og mad til folk på farten. Hør, hvordan han har arbejdet med udvikling af produkter for bl.a. 7-Eleven, COOP og Cofoco. Varighed: 30 minutter + spørgsmål.

Foredrag 4: Mine kreative værktøjer
De fleste kender stifteren bag Cofoco, Torben Klitbo, som kok og gastronomisk iværksætter. Men inde bag kokkeuniformen gemmer sig en kreativ idéudvikler i superligaen. Hør ham fortælle om sine kreative værktøjer – bl.a. ”Lad Anders And være din udviklingschef”, ”Få en splint i fingeren” og ”Gør det modsatte”. Lær, hvordan du kan kickstarte en kreativ proces og nemt komme i mål med dine idéer og koncepter. Varighed: 60 minutter inkl. 15 minutter til spørgsmål. Målgruppe: Erhvervsledere, produktudviklere, erhvervsskoler

Foredrag 5: Gå i seng med Berlusconi
Hvori bestod Cofocos succes? Mød grundlæggeren af Cofoco, Torben Klitbo, og hør ham fortælle, hvordan han lod sig inspirere af Berlusconi ved at skabe en fødekæde af selskaber, som alle understøttede den samlede business. Torben fortæller om, hvordan restauranter, bordbookingsystem, billetportal, restau- rantfestival og madmagasin alle var med til at støtte op omkring at skabe en stærk grundforretning. Varighed: 45 minutter + spørgsmål. Målgruppe: Erhvervsfolk, restauranter, skoler

Foredrag 6: Jeg åbner forretninger, til jeg dør
Torben Klitbo startede med at sælge guitarer og fyrværkeri og arrangere koncerter. Senere blev det til aftensmad, restaurantoplevelser, billetter, madmagasin og meget mere. Mød ham, når han i hæsblæsende 30 minutter fortæller om, hvorfor det er så fedt at være iværksætter – og hvorfor du skal blive det, inden du får børn og realkreditlån. Varighed: 30 minutter + spørgsmål. Målgruppe: Erhvervsskoler/unge

Workshop:

Skab et kreativt koncept med waldorf & sirloin
Torben Klitbo, der i sin tid stiftede Cofoco, er med sit kreative bureau – Waldorf & Sirloin – specialiseret i gastronomisk kommunikation. Lad ham rulle ud på din arbejdsplads og skabe projekter sammen med dine ansatte. Først tages I igennem en præsentation af Torbens kreative værktøjer, hvorefter I selv skal ud og arbejde med jeres eget projekt og bruge værktøjerne. Med sig har Torben en lille håndfuld af kreative, der er vant til at bruge værktøjerne og guider jer ind i dem. Til sidst præsenteres alle projekter i plenum. Forvent en dag med udfordrende tankegange om, hvordan man tænker kreativt og vær klar til at lægge ’plejer’ på hylden! Varighed: 4-5 timer. Målgruppe: Inspirationsdag, store virksomheder.

Torben Klitbo booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. april 2018
Læs mere

Magiens Musik

Magiens Musik – et originalt show

Book nu!

Magiens Musik

Et originalt show, der ikke kan sammenlignes med noget, du har set før.

Kodeordene er Interaktion med publikum og deltagerinvolvering. 50% MUSIK OG 50% INTERAKTION.

MAGIENS MUSIK

Nyt magisk show i samarbejde med en sangerinde og to musikere. Mind-control, trylleri, sang og musik med masser af deltagerinvolvering: Kan Therese Harris – sangerinden – læse publikums tanker og synge den sang de bare tænker på? Kan tryllekunstneren, Michael Frederiksen, aflæse publikums kropssprog og finde ud af hvem der lyver? Er showet improviseret i samarbejde med publikum, eller er det hele forudsagt? Få svaret ved at booke et Las Vegas Lounge-agtigt show til din event, nemlig MAGIENS MUSIK !

– Super show. Virkelig underholdende, med lige mængder humor, flotte og tankevækkende trylletricks og ”glimt i øjet”. Dette kombineret med dygtige musikere, gjorde at jeg og resten af selskabet følte os underholdt. Alt i alt en fantastisk aften, som kun kan anbefales.
Martin Willemoes, Generalforsamling hos BRF Kredit for Jyske Fritid.

– En god og underholdende aften med Magiens Musik. Først nogle gode og uformelle tricks ved bordene. Til selve showet blev publikum involveret og imponeret. Der var en god blanding af forskellige tricks med udstyr og kort, der efterlod publikum overraskede og forundrede. Det hele tilsat nogle kække og situationsbestemte kommentarer af Michael – samt tilsat god musik – med en imponerende stemme. Alt i alt et godt arrangement, og en rigtig god oplevelse, som varmt kan anbefales til andre.
Michael Løfgren Hansen, Leder, Jyske Bank Frederiksberg

Showet booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. april 2018
Læs mere

Chili Turell
Holder foredrag indenfor følgende områder: Historiske romaner, Oplæsning

Chili Turèll

Book nu!

Chili Turèll, skuespiller, forfatter og foredragsholder.

Foredrag af Chili Turèll:

“Stygge Krumpen” af Thit Jensen. Danmarkshistorien omkr. 1500 tallet.
Hør om bogens persongalleri, om samtiden og om Thit Jensen’s liv og virke. Oplæsning af udvalgte passager. En højdramatisk tid i Danmarkshistorien fortalt i et poetisk og fuldtonende sprog. Spændende fra den største skønhed til den mest uhyggelige grusomhed. Bliv klog på litteraturen og Danmarkshistorien. Hvad kan vi idag lære af historien?  Chili Turèll har indlæst Stygge Krumpen som lydbog i 2018 for Lindhardt& Ringhoff.

Chili Turèll, skuespiller, forfatter og foredragsholder.
Leder af Margrete Teatret, indlæser af lydbøger, sangskriver.
Oversætter af litteratur engelsk- dansk.
Endvidere autoriseret instruktør i Qigong.

Uddannet på Århus Teaters Skuespillerskole.
Det Kongelige Teater, Århus Teater, Jomfru Ane Teatret.
Kendt fra TV-serien ’Landsbyen’ på DR1, Dronningemonologen Margrete I.
Bøger: ’I livets strøm’, 2007, ’Dagbog til min datter’, 1982.
Oversættelser: Bl.a. Fay Weldon ’Leveregler’.
Lydbøger: Bl.a. ’Stygge Krumpen’ af Thit Jensen, ’Bonsai’, af Kirsten Thorup.

Foredrag med Chili Turèll booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. april 2018
Læs mere

Mette Korsgaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dokumentarfilm, Køn, Ligestilling

Mette Korsgaard

Book nu!

Mette Korsgaard er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1992. Journalist på Jyllands-Posten og DRTV fra 1992 til 2007. Er i dag selvstændig dokumentarfilmsinstruktør og forfatter. Har blandt andet lavet ‘Bonnie og de tusinde mænd’ om et liv i prostitution (DR2015) og ‘Min barndom i helvede’ (DR2012) om Lisbeth Zornigs rejse tilbage til sin barndom. Er i øjeblikket i gang med en filmatisering af sin seneste bog, udgivet på Gyldendal: ‘Min uimodståelige mand – vi er alle mandschauvinister’.

Foredrag af Mette Korsgaard:

Foredrag 1: Vi er alle mandschauvinister
Er I interesserede i den seneste forskning og viden indenfor køn og ligestilling – og undrer I jer over, hvor kvinderne bliver af i toppen af erhvervslivet, hvorfor kun de færreste mænd går på barselsorlov og hvorfor de fleste af os ikke bryder os om at tale om ligestilling? Med udgangspunkt i min nyeste bog, ‘Min uimodståelige mand – vi er alle mandschauvinister’, fortæller jeg historier fra mit eget liv, om vores blinde vinkler, biologi og kultur – og hvad vi kan gøre ved det. Kristeligt Dagblad skrev: Hun kommer med fred og ikke mindst humor.

Foredrag 2: Med kameraet som dokumentation
Med udgangspunkt i mine egne dokumentarfilm fortæller jeg om alt fra baggrund og ide til instruktion af og relation til sine medvirkende. Seneste dokumentarfilm: ‘Bonnie og de tusinde mænd’ – et portræt af Bonnie, der arbejder i prostitution. Min første dokumentarfilm som selvstændig: ‘Banditten’, hvor jeg følger narkohandleren og voldsmanden Erik i hans drøm om at leve et borgerligt liv uden kriminalitet. Og i dag, hvor jeg aktuelt arbejder på en dokumentarfilm om ligestilling, og for første gang vender kameraet mod mit eget liv og hjem. En slags kvindelig selvransagelse.

Foredrag med Mette Korsgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. april 2018
Læs mere

Anne Bech
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arbejdsglæde, Livskvalitet, Motion, Motivation, Slank, Slankekure, Sundhed, Trivsel, Udbrændthed, Vaner

Anne Bech

Book nu!

Anne Bech : Forfatter til træningsbøger – over 130.000 solgte bøger, Fitness Ekspert, skribent for magasiner og medvirken i utallige TV og radioprogrammer om sundhed og træning.

Træning, dans og fysisk aktivitet er hele mit liv og min store passion. Jeg har arbejdet med personlig træning, som aerobic-instruktør, fitness-instruktør de seneste 25 år, men fokuserer nu fuldt på ekspert- og foredragsrollen, og er så glad for at være i den situation, at jeg med bøger, foredrag og TV kan hjælpe endnu flere mennesker til et sundere liv.

Jeg har fulgt uddannelser og kurser indenfor feltet siden midten af 90erne, har arbejdet professionelt som danser i forskellige danse-grupper siden 1999 og har deltaget i DM i aerobic, Miss Fitness og et utal af danseshows.

Jeg er født i 1978, bosat lidt udenfor København med min kæreste, og er mor til to. Bøger: Fit på 100 dage, Toptrimmet på 12 uger, tab dig hvor du vil. Bikini Bootcamp, Guide til gudindekrop, Spis dig FIT, Kom i gang med Mascha Vang, Dit sunde liv med Christiane Schaumburg-Müller, Sund- og slank på 6 uger, Kom i form på 6 uger.

Foredrag af Anne Bech:

Foredrag 1: Bli´r jeg slank af ramsløg og romtoddy?
Er du også faret vild i urskoven af mere eller mindre opfindsomme sundhedsråd? Så ved Anne præcis hvordan du har det. Der stod hun selv, inden hun fik fitness som arbejde.

Anne afliver myten om den perfekte slankekur, i hendes nye underholdende foredrag, om hendes egen rejse gennem sundhedsjunglen. Et sundt og balanceret perspektiv er for nogle gået fløjten, med alt hvad vi hører og læser om sundhed, og Anne prøver at give dig et bedre et af slagsen.

Uanset om du spiser selleri hver dag, eller du ikke har spist en grøntsag i dit liv, får du viden og redskaber til at finde den form for sundhed, der passer til dig.

Foredrag 2: Mindre stress, større arbejdsglæde, stærkere performance
Arbejdslivet i 2018 er, for alt for mange, præget af perioder, hvor stressniveauet når urimelige højder og arbejds- og familieliv fylder mere end de 24 timer du har i døgnet.

I dette foredrag giver Anne Bech konkrete og realistiske værktøjer til hvordan en travl hverdag forenes med en sund livsstil med mere overskud, og ikke mindst sætter Anne fokus på bedre velvære, færre sygemeldinger, mindre stress og mere arbejdsglæde.

Foredraget tager udgangspunkt i, at kroppen er dit fundament, og det er nødt til at fungere før du kan præstere. Med inspiration fra udfordrende og nytænkende nudging teorier og adfærdsdesign, kan du lære hvordan du endelig får ændret vaner, varigt og effektivt.

Glæd jer til et humoristisk og top-inspirerende foredrag, og gå hjem med en mere positiv og realistisk mulighed for en sund livsstil og bedre hverdag.

Foredrag med Anne Bech booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. april 2018
Læs mere

Birgit Berggrensson
Holder foredrag indenfor følgende emner: Næstkærlighed, Rettighedstænkning

Birgit Berggrensson

Book nu!

Foredrag af Birgit Berggrensson:

Vend det om – rettigheder eller næstkærlighed
– foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn

Om bogen:
Vend det om er en bog om rettigheder og næstekærlighed – to modsætninger, som ikke kan forenes. Det ene udelukker det andet. Sådan mener i hvert fald forfatter Birgit Berggrensson om den rettighedstænkning, der siden Anden Verdenskrig har bredt sig – først og fremmest i den vestlige del af verden – og den betydning, som denne tænkemåde har haft for næstekærligheden.

Birgit Berggrenssons budskab er, at der er brug for en ændret tankegang, og det gælder for alle de ting, vi mennesker mener, at vi har ret til og gør krav på – fra menneskerettigheder til retten til tag over hovedet. I Vend det om argumenterer hun således for, at vi mennesker ingen rettigheder har, og foreslår, hvordan man i stedet skal se på det indhold i rettighedstænkningen, som måske kan være berettiget nok.

Hvert emne i bogen præsenteres med et eventyr eller en fortælling som indledning, der skal få læseren til at tænke over problematikken, inden han eller hun møder forfatterens synspunkt – på samme måde som Jesus fik sine tilhørere til at tænke over et problem ved hjælp af lignelser.

Om Birgit Berggrensson:
I Timsfors begyndte jeg for halvandet år siden at opbygge en dansk menighed i samarbejde med Svenska Kyrkan. Gudstjenester og pilgrimsvandringer henvender sig til fastboende danskere og danskere med fritidshus i Småland og alene i Markaryd kommune er der 2000 danskere, i Småland endnu flere. I øjeblikket er der 6 gudstjenester om året, der mest er koncentreret om højtiderne, og deres eksistens er ved at blive kendt.

Min familiebaggrund på både min fars og mors side er svensk, så jeg har besøgt Sverige og hørt og talt sproget hele mit liv. Siden 1969 har jeg haft hus i Småland ved Enasjön i Ljungby kommune tæt ved Hornsborg.

Jeg har haft en lang karriere som lektor i tysk og engelsk og som uddannelsesleder på et handelsgymnasium i København og blev først derefter præst for 5 år siden efter at have læst teologi sideløbende med mit job. Min interesse for pilgrimsvandringer og retræter begyndte for 15 år siden og blev styrket af min vandring på Caminoen i Spanien i 2001 og af deltagelse i retræter og vandringer i Vadstena. Jeg har fundet stor inspiration hos den tidligere biskop i Linköping, Martin Lönnebo, forfatter til bl.a. ”Kristuskransen” og ”Væven,” fordi han utrætteligt taler for, at vi skal lære at elske stilheden. Retræter og pilgrimsvandringer skal ikke erstatte gudstjenesten i kirken, men være et supplement til at finde tilbage til kristendommen for moderne mennesker.

Foredrag med Birgitte Berggrensson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. april 2018
Læs mere

Turtle Time
Drømmerealisering, Karriere, Kulturmøder, Livsstil/Hverdagskultur, Rejsebeskrivelser, Tid

Turtle Time med Morten & Mette

Book nu!

“Kom med på Turtle Time”: Et uforudsigeligt rejseforedrag med publikum bag rattet.

Bliv en del af Mette og Mortens inspirerende forsøg på at komme ned i tid, ud i naturen og skabe mere eventyr i hverdagen: For her er I ikke bare tilhørere – I bestemmer hvordan foredraget udvikler sig. Mette: “Når nu vi alligevel ikke kan bestemme hvad tilværelsen byder os, hvorfor så ikke slippe kontrollen lidt og lære at trives med det uventede?”

Om foredraget “Kom med på Turtle Time”:
Mette og Morten har taget et drastisk valg: Nu bor og rejser de Danmark og verden rundt på fuld tid med deres lille, røde campervan “Turtle”, som eneste hjem. Med Turtle som omdrejningspunkt tages publikum med på en 2 timers “foredragskøretur” med Mette, Morten & Turtle. Det er som at være der selv.

Undervejs vil I gøre flere stop og I bestemmer: Hvilke særlige historier og op- og nedture fra deres seneste rejser skal de fortælle om (fx. dén om indianeren Erik fra Roskilde eller den om fyringen i Østrig efter 3 uger!)?
I får også indblik i hverdagslivet i “Turtle” og en snak om tid og livets små og store valg: Hvordan er det at bo sammen på 6 kvm – uden bad og toilet? Hvad skal der til for at droppe job og bolig for at bo i en bil og rejse på fuld tid? Og hvordan kan man gøre livets uforudsigelighed til sine drømme? Der vil også være tid til eftertænksomhed, måske et par overraskelser – naturligvis en tissepause – og så slutter foredraget af med at Mette og Morten viser Turtle frem.
Et inspirerende foredrag om at skabe forandringer og eventyr i hverdagen, skære ned for forbruget og op for oplevelserne. Kom med på Turtle Time!

“Kom med på Turtle Time” er især oplagt til kulturhuse, forsamlingshuse, undervisningsinstitutioner, menigheder, pensionistklubber, høj- og aftenskoler, foreninger, biblioteker, m.m. der ønsker en intim og hyggelig stemning i øjenhøjde med publikumog plads til debat og dialog undervejs. Foredraget kræver at I kan stille et lokale med projektor og højttalere til rådighed. Kontakt os gerne i tvivlstilfælde – så finder vi en løsning sammen. Foredraget kan evt. tilpasses jeres foredragstema el.lign.

Reaktioner fra publikum og arrangører:

“Det var en ganske særlig aften i Aabybro, hvor gæsterne kom fra hele Vendsyssel for at møde Mette og Morten og høre, om hvordan det kan lade sig gøre at gå efter drømmene ved at satse på Turtle-Time!“
– Kirsten E. Højrup, Skoleleder, FOF Vendsyssel“

“Tak for spændende foredrag på Marielyst Højskole her til aften. God tur videre”
– Jytte Øback, Marielyst

“Vi var til et rigtig godt foredrag med turtle time (…) i efteråret. Et foredrag som giver stof til eftertanke, for hvad er det vi skal nå her i livet. Kan man bo i en bil, ja det tror jeg godt man kan, ihvertfald et stykke tid og det har min kone og jeg tænkt at prøve når vi kommer på pension om et halvårs tid. (…)”
– Leif Thorup, Blære

Om
Mette Fuglsang og Morten Grau Jensen, begge 33, har gjort alvor af drømmen om at forsøge at rejse verden rundt på fuld tid. Uden penge på lommen, men med masser af gå-på-mod droppede de deres (ellers velfungerende) hverdag, købte den 25 år gamle campervan “Turtle”, og vinkede farvel til forudsigelighed, fast indtægt og alt der ikke kunne være i Turtle. Venner og familie og efterhånden en stor fanskare følger løbende med på www.facebook.com/turtletime.dk (og i rejseartikler på web, avis og radio) og er bl.a. med til at stemme om hvor Turtle, Mette og Morten skal køre hen.

“Turtle er stjernen i vores foredrag. Vores svar på Nordkaperen. Og da den bedste måde at opleve på, er at deltage, så gør vi en stor indsats for at skabe et underholdende og involverende foredrag, hvor du – uanset alder – tager glad hjem, med en inspirerende og tankevækkende oplevelse i rygsækken. Vi har lagt planen. Men det er jer der styrer turen.”
– Morten

Foredrag med Morten Grau Jensen og Mette Fuglsang booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. april 2018
Læs mere

Søren Lynge
Holder foredrag indenfor følgende områder: Børn og unge, Forandringer, Karriere, Livskvalitet, Trivsel

Søren Lynge

Book nu!

Mental Sundhed – optimisme i praksis, brydning af vaner, positive tanker, selvtillid, succestænkning m.m.
Koden til at mindske stress, irritation og negative tanker er for længst blevet brudt. Få en kort og succesrig opskrift på, hvordan I bliver mere produktive og positive. Søren Lynges nye Stand-up foredrag beriger menneskers liv og det præsenterer videnskabelige dokumenterede værktøjer, præsenteret på en nærværende og underholdende måde.

Hvad kan vi lære af de mennesker det altid lykkedes for? Dem der altid har et mentalt overskud og er passionerede? Hvilke principper kan vi lære fra den nyeste forskning, indenfor positiv psykologi, som vi kan bruge i vores eget liv, til at føle os bedre tilpas, selvsikre og glade? Hvilke ting skal vi med fordel gøre, for at smile mere, grine mere, leve mere og sætte fokus på de smukke ting i livet – også når der er modgang?

Med over 3.500 foredrag, fem bestseller bøger og hundredvis af inspirationsvideoer på sociale medier, kan man med rette kalde Søren Lynge en relevant optimistisk mand, med et kæmpe mentalt overskud. Med Lynge får du ny indsigt, håndgribelige hverdagsteknikker og kendskab til de vaner, der på alle niveauer vil udvikle dit talent og skabe mere positiv succes i dit liv.

Søren har holdt foredrag for et utal af mennesker; på hundredvis af landets virksomheder, skoler, universiteter, kommuner, hospitaler etc. Hertil har han blandt andet beriget Kongehuset, Rigspolitiet, Arkitekternes Hus, Danfoss, ISS, Kriminalforsorgen, Telenor, Deloitte, Coop Danmark, Kromann Reumert. Søren Lynge gør en indsats for at forbedre livskvalitet og vilkår for mennesker i Danmark. Et foredrag med Lynge kan hjælpe mennesker til at komme mere problemfrit og harmonisk gennem livet.

Målet for Søren er at udbrede kendskab til den nyeste kognitive forskning og videregive enkle værktøjer, til at forbedre livet.

Mental sundhed er forudsætningen for alt form for resultat og succes i livet. Søren Lynges populære foredrag handler generelt om positiv tænkning og mental sundhed. Alt for mange mennesker har fokus på fejl og mangler – og det vi fokuserer på vil voksne – det er en af mange årsager til Danskere er negative. Jo mere irritation, desto mindre glæde og tilfredshed. Foredraget vil give mange konkrete redskaber til at flytte fokus og få fornyet positiv energi, optimisme og glæde i hverdagen.

Søren Lynge, er gennem de sidste 22 år, kendt som en af Nordens største foredragsholdere. Ikke mange mennesker i Danmark har samme indsigt i menneskers liv som Søren Lynge.

Varighed: ca.1,5 time.

Foredrag med Søren Lynge booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. april 2018
Læs mere

Christina Vorre
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dansk historie, Historiefortælling

Christina Vorre

Book nu!

Christina Vorre (f. 1980) er uddannet cand. mag. i dansk og historie og arbejder i dag som forfatter. Hun har også været medvært på DR2-programmet ”Rejsen til de øde danske øer”.

Foredrag af Christina Vorre:

På opdagelsesrejse til Danmarks ubeboede øer
Du kender Bornholm og Læsø, men hvad med Jordsand, Nordre Rønner og Elleore? Det er blot 3 ud af mere end 300 ubeboede øer i Danmark. På de fleste af øerne har der aldrig boet en sjæl, men bag tallet gemmer der sig også øer, der engang har dannet ramme om små isolerede samfund og skæbner. Tag med Christina Vorre på opdagelsesrejse til nogle af de øer, som engang har været beboede, og få fortalt de eventyrlige og til tider sælsomme historier fra et afsondret ø-liv, der ikke eksisterer længere.

Foredrag med Christina Vorre booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 10. april 2018
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende områder: Familien, Mor/Datter

Maise Njor og Asta-Maja Njor Boisen

Book nu!

Alle veje fører til moR

Kender du dit voksne barn? Kender du din mor? Nogle gange kan man sige mere til hinanden, når man er langt væk. Det fandt Maise Njor og hendes datter, Asta-Maja Njor Boisen ud af, da sidstnævnte flyttede hjemmefra for at bo i Rom. Mail for mail kom de gennem emner, som ellers ville have været svære at tale om, når man sidder ansigt til ansigt: Skilsmisse, feminisme, dumme mænd og søde mænd, forholdet til hinanden, danskhed og hvad det vil sige at være en familie. Heldigvis var der også meget at grine af undervejs, og det blev til bogen ”Alle veje fører til moR”.

Det kan føles voldsomt at flytte hjemmefra og skulle finde ud af alting selv, men det er heller ikke uden problemer at være den, der bliver efterladt. Hvem er man, når man for første gang bare er sig selv, uden sin familie, og hvem er man, når ens børn flytter hjemmefra, og man skal slippe rollen som mor, som var det, hele livet gik ud på? Det taler Asta-Maja Njor Boisen og Maise Njor om – og de vil meget gerne have input fra publikum undervejs. For ingen familier er ens.

Maise Njor er 49 år, journalist og forfatter, mor til tre døtre.
Asta-Maja er 21 år, arbejder i en vuggestue, og skal studere til efteråret.

Om bogen: Alle veje fører til moR

Da Maise Njors datter, Asta-Maja, flytter hjemmefra og til Rom i et år, begynder de at maile til hinanden. Og mail for mail finder de ud af, at man faktisk kommer tættere på hinanden, når man er langt fra hinanden. Mail for mail får de sagt ting, som måske havde været svære at sige ansigt til ansigt: om feminisme, venskaber, kærlighed, om familiens skilsmisse, om at tale med sin hund (det må man ikke), om italienske mænd, om at være bange for hvem man er, når ens børn flytter hjemmefra, om at flytte hjemmefra. Ubagt snobrød er både en sjov og alvorlig coming-of-age-korrespondance mellem et voksent barn og en barnlig mor.

Foredrag med Maise Njor og Asta-Maja Njor Boisen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. april 2018
Læs mere

Mich Vraa
Holder foredrag indenfor følgende områder: De Vestindiske Øer, Forfatterskab

Mich Vraa

Book nu!

Mich Vraa brød i 2016 igennem som forfatter med romanen HAABET, første bind i en trilogi om Dansk Vestindien. Andet bind, PETERS KÆRLIGHED, udkom året efter, og den sidste bog i trilogien kommer til at hedde FAITH og udkommer til august 2018.

Vraa er uddannet journalist og arbejdede i dagspressen indtil han i 1995 blev forfatter og skønlitterær oversætter på fuld tid. Han har givet dansk stemme til en lang række engelske og først og fremmest amerikanske forfattere som Jonathan Franzen, Anthony Doerr, Ernest Hemingway og John Williams.

Foredrag af Mich Vraa:

Dansk Vestindien og romantrilogien
I HAABET tager Mich Vraa sin læser med tilbage til en grum og ofte glemt periode i Danmarkshistorien. Til en tid hvor kolonitidens danskere skabte ny velstand på slavearbejde i de vestindiske sukkerplantager. Tag med Mich Vraa tilbage til årene omkring 1800 og sejl med slavefregatten ”Haabet” ud på Trekantruten. Det er et tankevækkende, gribende og vigtigt foredrag med plads til efterfølgende spørgsmål og diskussion.

PETERS KÆRLIGHED handler først og fremmest om Peter von Scholtens liv, men fortsætter samtidig beretningen om de fiktive personer fra HAABET. Von Scholten var og er en omdiskuteret skikkelse i Danmarkshistorien, og under foredraget fortæller Mich Vraa om de mange overvejelser man må gøre sig som forfatter af historiske romaner. Målet er at fange læseren med en spændende beretning som samtidig tegner et troværdigt billede af historiens virkelige personer.

Trilogiens sidste bog, FAITH, er fortællingen om året 1917 da USA overtog de tre dansk-vestindiske øer, og Danmark sagde endeligt farvel til sin sidste tropekoloni. Men romanen favner samtidig hele Vestindiens historie som udspandt sig over 250 år – en beretning om grådighed, gudsfrygt og kynisme, sørøvere og plantere og de hundredtusindvis af afrikanske slaver der udførte det hårde arbejde med at etablere kolonien.

I foredraget fortæller Mich Vraa om sit arbejde med romantrilogien og om sin research- og skriveproces, og han læser passager fra bøgerne – også den endnu ikke udgivne FAITH.

Foredrag med Mich Vraa booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. april 2018
Læs mere

Bo Østlund
Holder foredrag indenfor følgende områder: Den 3. alder, døden, forfatterskab

Bo Østlund

Book nu!

Nyt foredrag med Bo Østlund:

Pearl Harbor – Christensen og Olsen meldt savnet i kamp
En decembermorgen i 1941 blev den amerikanske flåde taget på sengen, da Japan omdannede paradiset Hawaii til et blodigt helvede. 2403 personer blev dræbt under overraskelsesangrebet på USA’s stillehavsbase Pearl Harbor, og vi kender alle den dramatiske begivenhed fra historiebøgerne og Hollywoods spektakulære opsætninger. Men der er én historie, som her næsten 80 år senere endnu aldrig er blevet fortalt. To unge danske mænd var om bord på hver sit slagskib, da kejserriget den 7. december 1941 klokken 07.55 spredte død og ødelæggelse. Begge blev dræbt. 23-årige Eli gik ned med USS Oklahoma. Og 24-årige Elmer Emil ligger stadig begravet sammen med omkring 1000 kammerater i USS Arizonas vrag på bunden af Pearl Harbor.

Bo Østlund fulgte i sporene på Eli Olsen og Elmer Emil Christensen, og det blev til en fantastisk beretning om to hidtil ukendte danskere i et historisk angreb, verden aldrig glemmer. Forfatteren fortæller i ord, film, billeder og dokumenter den spændende og dramatiske historie om de to danske mænd, om deres familiers liv i USA kort efter århundredskiftet – og om Elis og Elmers liv og død, ligesom han også beretter om sit årelange, stædige og spændende opklaringsarbejde i de amerikanske krigsarkiver og blandt overlevende veteraner fra Pearl Harbor for at få styr på denne historie, inden han en dag endelig efter at have skrevet bogen om Eli Olsen og Elmer kunne rejse til Hawaii for sidste gang for at mindes og ære de to mænd. Naturligvis opridses undervejs også i detaljer alt om, hvad der skete dén december-morgen i 1941.

Bo Østlund er 62. Han har været journalist i 43 år, og han har siden årtusindskiftet udgivet 22 bøger – næsten alle bøger om mennesker og deres liv og skæbner. Blandt hans mange udgivelser er den anmelderroste bestseller ’Skilleveje’, hvor 28 kendte danskere fortæller om deres barndom, biografier om Etta Cameron, Allan Simonsen og Dronning Ingrid samt hans egen erindringsbog ’Strawberry Fields Forever’, om en opvækst på en nordfynsk købmandsgård i 1960’erne og 1970’erne. En opvækst i et alkoholisk, voldeligt hjem, der – sammen med faderens selvmord i 1980 – har været med til at forme Bo Østlunds eget liv og dannet baggrund for adskillige af hans bogudgivelser.

Foredrag med Bo Østlund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. april 2018
Læs mere

Jens Peter Bonde
Holder foredrag indenfor følgende områder; Erindringer, EU, Politik

Jens-Peter Bonde

Book nu!

Jens-Peter Bonde er født i Aabenraa i 1948 og uddannet i statskundskab på Aarhus Universitet. Han var frivillig i EF-modstandernes Pressetjeneste ved folkeafstemningen om Danmark medlemskab i 1972 og var med til at starte avisen Notat som organ for EF-modstanderne. I 1979 blev han valgt til det første direkte valgte Europa-Parlament. Han gik ud i 2008 efter 29 år, heraf 17 som formand for skiftende politiske grupper. Bonde startede som EF-modstander, men kalder sig nu for realist og har fået vedtaget mange forslag i EU. Han har skrevet henved 70 bøger om EU og redigerer sit eget EU-leksikon på dansk på adressen euabc.dk og på engelsk på euabc.com. Bonde har også redigeret letlæselige udgaver af de samlede EU-traktater med over 4000 alfabetisk ordnede stikord.

Har senest udgivet HVAD NU EU? sammen med professor Uffe Østergård om forslag til at redde Europa fra de mange kriser samt lærebogen FIND UD AF EU om globalisering og folkestyre i Danmark og EU er på vej.

Foredrag af Jens-Peter Bonde:

Foredrag 1: HVAD NU EU?
Professor Uffe Østergård og Jens-Peter Bonde har været dybt uenige om Danmark og EU. Efter Brexit og de øvrige kriser i EU er de gået sammen om at fomulere ti fælles bud på at redde Europa. De er udkommet som bog på forlaget Frydenlund og fik store omtaler i alle medier. De to forfattere fortæller også om dem, samlet, eller hver for sig.

Foredrag 2: SÅDAN VIRKER EU, HVORDAN KAN EU REFORMERES? EU’s LOVGIVNINGSPROCES. HVORDAN KAN DU FÅ INDFLYDELSE PÅ EU-LOVENE.
Bonde er måske den person, der ved mest om EU’s beslutningsproces fra hans mangeårige virke i Europa-Parlamentet og hans udgivelse af henved 70 bøger om EU. Han kan tilpasse foredrag til jeres målgruppe. Fx. som populære gennemgange eller mere tekniske med power point præsentationer.

Foredrag 3: FRA MODSTAND TIL REFORMER. BONDE ERINDRER.
Bonde var 29 år i Europa-Parlamentet, heraf 17 år som formand for EU-kritiske grupper og medlem af formandskonferencen, hvor de syv gruppeformænd sætter den politiske retning. Bonde er ved at skrive erindringer om sit lange liv i politik og EU.Parlamentet.

Foredrag 4: FIND UD AF EU. GLOBALISERING OG FOLKESTYRE I DANMARK OG EU. DANMARK I EU – EU I DANMARK.
Bonde har skrevet en lærebog på knap 500 sider om demokrati og EU og kan holde foredrag om bogens mange emner, samlet eller specialiseret som f.eks.EU-Domstolens rolle i EU.

Foredrag med Jens-Peter Bonde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. april 2018
Læs mere

Herbert Pundik
Holder foredrag indenfor følgende områder: Jødedom

Herbert Pundik

Book nu!

Jødernes fulgt til Sverige

I oktober 2018 er det 75 år siden af danske jøder måtte  flygte over hals og hoved til Sverige, fordi den tyske besættelsesmagt truede dem på livet.

Herbert Pundik var 15 år på dette tidspunkt og er et af de få overlevende vidner.

Hans foredrag handler dels om flugten og dels om de politiske intriger på tysk side, der gjorde at flugten blev en succes. Af de ca. 7.000 danske jøder reddede næsten alle livet takket være en enestående hjælpeaktion fra befolkningens side. Den tyske statholder i Danmark, Dr Werner Best begik forræderi mod Hitler. Hvorfor vovede han det.

Herbert Pundik kan bookes til få udsøgte foredrag på Sjælland i perioden 3. til 9. september 2018 og 1. til 7. oktober 2018.

Ring til ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. april 2018
Læs mere

Jette Torp

Jette Torp

Book nu!

Julekoncert

JETTE TORP
JAN KASPERSEN & MARIA ISABEL EDLUND

Julekoncerten 2018 med Jette Torp, Jan Kaspersen og Maria Isabel Edlund er et nyt, forfriskende og stærkt bud på en både smuk og særlig koncertoplevelse hen under jul.

Repertoiret består af klassiske julesalmer, fællessang med publikum, engelske og amerikanske Christmas Carols samt danske og svenske julesange – akkompagneret af guitar, cello, fløjte, sopransaxofon og smukt kor.

En ny jule CD udkommer i starten af november og er ligeledes indspillet i den nye konstellation med strygere. CD’en indeholder både kendte danske julesange – og salmer samt en helt ny skrevet julesang.

Publiceret: 5. april 2018
Læs mere

Einar Már Guðmundsson
Holder foredrag indenfor følgende områder: Digte/Poesi, Forfatterskab, Litteratur

Einar Már Gudmundsson

Book nu!

Pasfotos – foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn

Om bogen: Lys og varm roman, inspireret af forfatterens egen rejse som ung fra Island til fastlandet. “Pasfotos” er en rejseroman, en kærlighedsroman og en udviklingsroman, der tager os tilbage til Einar Már Guðmundssons egen ungdom i 70’erne. Her er boblende menneskeliv, glødende ungdom, sjove historier og grumme skæbner – det hele vævet sammen af Einar Már med velkendt snilde. Romanen er den unge mand Hallis beretning om en længst svunden sommer, hvor han og hans ven Jonni drager fra Island til Norges fjelde for at grave grøfter og spare penge op til at rejse Europa rundt. På vejen møder vi et utal af brogede skæbner, og da vi mindst venter det, dukker selveste kærligheden op. Hvem skulle have troet, at det var Oslo og ikke Paris, der var kærlighedens by? Som ung i 70´erne var Einar Már Guðmundsson en del af det aktivistiske miljø omkring undergrundsforlaget Galleri Suðurgata 7. Einars digtsamlinger blev duplikeret i kælderen og solgt på gadehjørner og værtshuse i Reykjavik. Traditionelt har islandske forfattere skrevet om naturen og livet på landet, men med Einar Már Guðmundsson fik det moderne Island, bylivet, rockmusikken og det politiske en litterær stemme.

Foredrag med Einar Már Gudmundsson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. april 2018
Læs mere

Peter Øvig Knudsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Peter Øvig Knudsen

Book nu!

Ungdomsoprøret 50 år

I 1968 blev Danmark ramt af et ungdomsoprør, som kom til at forandre danskernes liv radikalt på næsten alle områder – nye kønsroller, friere sexliv, kollektive boformer, bevidsthedsudvidende stoffer, økologisk mad, østlig religiøsitet og provokerende kunst. Fra en lille avantgarde af hippier og aktivister bredte den nye livsstil sig i løbet af de kommende tiår ud over hele landet: I dag har selv den mindste flække en hashpusher og et yogahold. Men i virkeligheden bestod ungdomsoprøret af to vidt forskellige bevægelser: Med udgangspunkt i sine tobindsværker ’Blekingegadebanden’ og ’Hippie’ fortæller forfatteren Peter Øvig Knudsen om det store kærlighedsoprør, der eksploderede med ’Summer of Love’ i 1967, og som kom til at ændre alt. Og om det mere politiske studenteroprør i 1968, der førte til 70’ernes benhårde marxisme og decideret fundamentalistiske grupper. Undervejs vil Øvig også trække en tråd tilbage til besættelsestidens unge frihedskæmpere og frem til 80’ernes BZ’ere. Og han vil diskutere grænserne mellem terror og frihedskamp.

Om Peter Øvig Knudsen:

Gennem femten år har Peter Øvig Knudsen skrevet bøger om nogle af de mest dramatiske og smertefulde begivenheder i nyere tids danmarkshistorie. På den ene side har han høstet anerkendelse og priser fra den brede offentlighed. På den anden side har bøgerne givet anledning til voldsom debat og kritik fra nogle af de involverede personer. I ”Nakkeskuddet – og andre historier om at beskrive virkeligheden” genopsøger Øvig Knudsen nogle af de alvorligste konflikter, han har haft med de levende kilder, og han fortæller om nogle af de kompromiser, han har måttet indgå i sit arbejde med at skrive sig op imod historien. Gennem disse historier giver Peter Øvig Knudsen et indblik i de overvejelser og udfordringer, der er forbundet med at fortælle virkeligheden.

Peter Øvig Knudsen, født 1961, journalist og forfatter. Som journalist har Peter Øvig arbejdet på månedsbladet Press, på Dagbladet Information og senest på Weekendavisen. Siden 2003 har han arbejdet som fri forfatter. Peter Øvig har skrevet en række bøger, bl.a. Børn skal ikke lege under fuldmånen, Min generation, Passioner, Efter drabet, romanen Hilsner fra klovnen, Birkedal, tobinds-værket Blekingegadebanden, Hippie 1 og 2 og BZ – firsernes ungdomoprør.

I 1996 lavede Peter Øvig sammen med Lars von Trier tv-eksperimentet Marathon for Danmarks Radio, otte 24 timers interview med bl.a. Pia Kjærsgaard, Jens Okking, Anne Marie Helger og Ali Hamann. I 2003 instruerede han sammen med Morten Henriksen dokumentarfilmen Med ret til at dræbe, baseret på ‘Efter drabet’.

Peter Øvig modtog i 2004 Rosenkjærprisen fra Danmarks Radio for sine to bøger om besættelsestiden. I sin begrundelse kaldte radiodirektør Leif Lønsmann prismodtageren for “en af de største nulevende formidlere af den nyere danske historie.” Læs mere om Rosenkjærprisen og hør de radioforedrag, Peter Øvig kvitterede med her på Danmarks Radios hjemmeside. Du kan også downloade foredragene som podcast.

Som forfatter af bøgerne om Blekingegadebanden har Peter Øvig bl.a. modtaget Cavling-prisen, Montanas Litteraturpris, Læsernes Bogpris, Den Berlingske Journalistpris samt prisen for ‘Årets Historiske Bog’ fra Dansk Historisk Fællesråd. I sin begrundelse for at tildele Den Berlingske Journalistpris sagde redaktør Lasse Jensen fra priskomitéen, at prisen blev tildelt “for gennem konsekvent researcharbejde og med en klar fortælleglæde at have skabt journalistik, der på fremragende vis kaster nyt lys over den nære og lidt fjernere nutidshistorie … Langtidsholdbar journalistik, spændende som en kriminalroman.”

Foredrag med Peter Øvig Knudsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. marts 2018
Læs mere

Henrik Day Poulsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Børn og unge, Kvinder, Psykiatri, Psykologi, Vold

Henrik Day Poulsen

Book nu!

Ubådssagen – portræt af en sjælden type forbryder.
Ubådssagen går over i Danmarks historien, som en af de mest bestialske og bizarre drabssager. Der er kommet ret meget viden frem om Peter Madsen via hans mentalundersøgelse og her tegner der sig en profil af en meget speciel og sjælden type af forbryder. Foredraget vil gennemgå ubådssagen og give et indblik i et sind, der er præget af narcissisme og psykopati og som kredser om perversioner som sado-masochisme. Sagen vil blive relateret til andre forbrydelser begået af sadistiske drabsmænd og du vil få et sjældent indblik i menneskets allermørkeste sider og få indblik i, hvordan psykiatere undersøger forbrydere, vurderer deres farlighed og mentale tilstand, og hvad der ligger bag anbefaling om forvaring dom til psykiatrisk behandling.

Henrik Day Poulsen er speciallæge i psykiatri og arbejder i speciallægepraksis på Østerbro samt i medicinalfirmaet Birstol-Myers Squibb. Var som retspsykiater tilknyttet Justitsministeriets Retspsykiatriske Klinik i 4 år, hvor han udførte mentalundersøgelser af nogle af landets mest afvigende forbrydelser. Henrik Day Poulsen er bl.a. forfatter til bogen Psykopater – Når mennesker bliver hensynsløse og farlige. Har i øvrigt skrevet lærebøger og publicerets videnskabelige artikler i internationale lægetidsskrifter.

Foredrag med Henrik Day Poulsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. marts 2018
Læs mere

Jesper Steinmetz
Holder foredrag indenfor følgende områder: Integration, Kulturforskelle, TV, USA

Jesper Steinmetz

Book nu!

Jesper Steinmetz er i Danmark i efteråret 18 og kan bookes til foredrag i perioden 14. til 25. november.

”Come on America – bag kulisserne hos korrespondenten”. Jesper Steinmetz fortæller om livet som USA-korrespondent og viser eksempler på, hvad der foregår bag kulisserne, når kameraet er slukket.

Jesper Steinmetz har mødt Donald Trump ved fire forskellige lejligheder. Nogle gange er det gået bedre end andre! For som Steinmetz har oplevet på egen krop kan Trump både være brutal og imødekommende. TV2s USA-korrespondent har gennem sine næsten ugentlige reportagerejser mødt amerikanere – høj som lav – og fortæller i dette personlige foredrag, hvorfor de valgte Trump til deres præsident, og hvad det gør ved USA, at han nu leder landet.

Jesper Steinmetz har i over 8 år været TV2s mand i USA. Han har rapporteret fra 48 stater, stået midt i voldelige raceuroligheder i Ferguson og Baltimore, dækket orkaner og andre naturkatastrofer og rykket ud midt om natten, når der igen var masseskyderi et sted i det enorme land. Vi kender ham også iført smoking på den røde løber ved Oscar-uddelingen i Hollywood, eller iført shorts foran Det Hvide Hus hjemme i Washington DC, hvor han bor!

Foredrag med Jesper Steinmetz bookes hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. marts 2018
Læs mere

Christiane Hector
Holder foredrag indenfor følgende emner: Bedsteforældre, Billedkunst/håndværk, Familieliv, Forfatterskab, Kvinder, Papirklip, Sorg, Voksenbilledbøger

Christiane Hector

Book nu!

Christiane Hector er forfatter og papirklipkunstner. Hun er aktuel med voksenbilledbogen Mormor, som udkom i februar 2018 på forlaget Eksistensen. Christiane har tidligere bl.a. skrevet kortfilmene Kom som du er (2004), Bønderne (2006), teaterstykket John og Hedda (2012), skrevet og tegnet animationskortfilmen Lulu Blue (2015) samt skrevet og klippet billedbøgerne Istedgade (2014) og Mormor (2018). Hun er pt. i gang med at klippe voksenbilledbogen Morfar, som er andet bind i hendes klippede bedsteforældertrilogi.

Foredrag af Christiane Hector:

Forfatterforedrag: Om at fortælle sine bedsteforældres historie i papirklip med udgangspunkt i voksenbilledbogen Mormor

Christiane Hector er first mover i Danmark på at lave billedbøger for voksne i papirklip. I foredraget viser Christiane billeder fra voksenbilledbogen Mormor og opfølgeren Morfar, læser uddrag og fortæller om, hvordan hun arbejder med papirklip. Mormor handler om sorg, vrede og kærlighed i en gennemsnitligt dysfunktionel familie i kølvandet på matriarken mormors død, hvor mormors familie falder fra hinanden. Historien er fortalt udelukkende i papirklip og bygger på Christianes egen familiefortælling, som hun kommer ind på undervejs.

Foredrag med Christiane Hector booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. marts 2018
Læs mere

Sebastian Mernild
Holder foredrag indenfor følgende områder: Drivhuseffekt, Grønland, Klimaet, Natur, Vejret

Sebastian H. Mernild

Book nu!

Foredrag af Sebastian H. Mernild

Foredrag 1: Konsekvenser af den globale opvarmning – her og i fremtiden

Foredrag 2: Det ekstreme klima – et Arktis og en klode under forandring

Sebastian H. Mernild er en af de mest anerkendte klimaforskere og -formidlere i Danmark. Mernild har opnået en ph.d.-grad i 2006 og en dr. scient.-grad i 2016 fra Københavns Universitet.

Mernild er i dag professor i klimaforandringer og glaciologi samt administrerende direktør ved det anerkendte klimaforskningscenter Nansen Centeret i Bergen (siden 2016), Norge. Nansen Centeret er i dag et af nordeuropas mest anerkendte centre inden for klimaforandringer.

Han har tidligere arbejdet som klima- og polarforsker i USA på International Arctic Research Center (2006-2009), Fairbanks, Alaska, og på Los Alamos National Laboratory (LANL) (2009-2013) ved Climate, Ice Sheet, Ocean, and Sea Ice Modeling Group og som forskningsleder ved CECs i Chile (2013-2016). Han har adskillige gange været gæsteforsker ved førende universiteter indenfor klimaforandringer og glaciologi ved Colorado State University, University of Colorado at Boulder, New York University, USA, Hokkido University, Japan, samt bl.a. deltaget i kurser ved University Centre in Svalbard (UNIS), Norge.

Mernild arbejder med klimaforandringer herunder i Arktis. Han beskæftiger sigvidenskabeligt med terrestriske og cryosfæriske forhold det vil sige forståelsen af klimaets indvirkning på gletschere, iskapper og isskjolde i for-, nu- og fremtid.

Han har været medforfatter på adskillige internationale rapporter, bl.a. rappoter fra IPCC (FN’s klimapanel), hvor han på den kommende rapport AR6 er Lead Author (hovedforfatter).

Han har over de seneste 15-20 år formidlet sine interesser og viden om klimaprocesser og -forandringer samt deres effekter på cryosfæriske forhold i Arktiske område i såvel videnskabelige tidsskrifter som i form af konferenceforedrag og foredragsvirksomhed for den brede befolkning og i aviser, radio og på tv.

Privat er Mernild desuden uddannet kaptajn af reserven og har gjort tjeneste i såvel Kosovo (2002) som Afghanistan (2006).

Foredrag med Sebastian H. Mernild booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. marts 2018
Læs mere