Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Erling Jepsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab

Erling Jepsen

Book nu!

Erling Jepsen er aktuel med romanen “Skolekomedie” (juni 2021). Book en forfatteraften med Erling Jepsen.

På kollegieværelset i Haderslev hjemsøges den 17-årige Erling af familien i Gram og fortidens trængsler. Da hans gymnasieårgang får til opgave at lave skolekomedien i 3.g, melder han sig til forfatterholdet i håb om at få afledt tankerne og komme på hold med Randi fra klassen, som han har et godt øje til.

Erling bliver som besat af ideen om at skrive et dramatisk mesterværk og finder uventet en muse i sin dansklærerinde, fru Sonnenberg. I en rus af søvnløshed, skrivemani og psykofarmaka begynder han langsomt at miste grebet om, hvad der er fakta, og hvad der er fiktion. Er fru Sonnenberg forelsket i ham eller er det fantasien, der spiller ham et puds?

Erling Jepsens Skolekomedie er en kulsort, humoristisk og fængslende fortælling om kærlighed og kunst, begær og bedrag.

Romanen er tredje bind i Erling Jepsens delvis selvbiografiske serie om familiehemmeligheder, Gramhavet (2016) og Hjemmefra (2019), og kan læses selvstændigt.

Foredrag med Erling Jepsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. juni 2021
Læs mere

Lars Olsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Folkeskolen, Samfundsdebat, Ulighed

Lars Olsen

Book nu!

Nyt aktuelt foredrag:

KAN VI ARBEJDE TIL VI ER 70?

Reformer af efterløn og pensionsalder ændrer arbejdslivet mere dramatisk, end vi gør os klart. Dem, der i dag er i 40’erne, skal arbejde til de er 70. Kan tømreren og sosu-assistenten dét?

Lars Olsen kortlægger reformerne – deres baggrund og konsekvenser. Danskerne bliver ældre og er sundere end før, men der er også stor ulighed i levealder og arbejdsvilkår. De ekstra arbejdsår pålægges især faglærte og ufaglærte, der kommer tidligt på arbejdsmarkedet og i gennemsnit har færrest gode leveår.

I foredraget fortælles også om ændringer i folkestyret, der let giver Slotsholmen blinde vinkler overfor brede samfundsklassers levevilkår. Lars Olsen diskuterer tillige, hvordan vi undgår store sociale skævheder, når danskerne skal blive længere på arbejdsmarkedet.

Stilen er levende og afvekslende. Analyser af arbejdsliv og levevilkår veksler med fortællinger fra det virkelige liv.

Foredraget ligger i forlængelse af bøgerne Rige børn leger bedst (2021) og Det forsvundne folk (2018).

Foredrag med Lars Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. juni 2021
Læs mere

Ghita Nørby & Lars Hannibal
Ghita Nørby & Lars Hannibal holder foredrag om erindringer, H.C. Andersen og karriere

Ghita Nørby & Lars Hannibal

Book nu!

Ghita Nørby & Lars Hannibal tilbyder 2 programmer:

I ord og toner

En aften hvor Danmarks store skuespiller Ghita Nørby, der i januar 2021 fyldte 86 år, bla. vil læse nogle af hendes favorit eventyr af H. C. Andersen, og fortolke de underfundige og livskloge fabler af La Fontaine, i Johannes Møllehaves sprudlende oversættelse.

Guitaristen Lars Hannibal, som i 2020 kunne fejre sit 50 års jubilæum, vil skabe laguner til eftertænksomhed med smukke og populære toner fra det klassiske guitarrepertoire. Undervejs samtaler Ghita og Hannibal om nogle af de aktuelle temaer der optager dem indenfor kunst og kultur, og om Ghitas enestående karriere indenfor film og teater. Der vil også være plads til forskellige refleksion over bl.a. den situation vi befinder os i med Covid-19 virus set ud fra en 86 årigs synsvinkel.

Eventyrene, fablerne, de små anekdoter og historierne fra et langt liv med teater, film og TV serier formidles til publikum i en intens og intim atmosfære, hvor man fornemmer deres årelange venskab.

Ghita Nørby – En Diva i konstant forandring

En af Danmarks største skuespillerinder har stået mere end 60 år på de skrå brædder. Med mere end 150 film og utallige teaterforestillinger er Ghita Nørby én af Danmarks absolut mest populære skuespillerinder. Et kig tilbage på 86-årige Ghita Nørby karriere viser, at det ikke er småting, hun har lavet igennem sine mere end seks årtier på scenen. Alt fra hjertelige humoristiske roller på film og teater til mere alvorlige og dramatiske roller om sygdom og sorg. Når man kigger på Ghita Nørbys imponerende karriere, er det svært at lade være med at nævne hendes fortolkning af Ingeborg Skjern i tv-serien ’Matador’, der blev produceret fra 1978-1982.

Kom og oplev en af Danmarks største skuespillerinder fortælle om sit spændende liv i åbenhjertig samtale med sin mangeårige ven guitaristen Lars Hannibal, som indimellem ordene vil spille kendte temaer fra det klassiske guitarrepertoire, som giver plads til ”eftertanke”. Der er også plads til at opleve Ghita Nørby læse bla. H. C. Andersen´s eventyr!

Foredrag med Ghita Nørby & Lars Hannibal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. juni 2021
Læs mere

Andrea Hejlskov kan bookes til foredrag indenfor følgende områder: Autenticitet, Forfatterskab, Litteratur

Andrea Hejlskov

Book nu!

Foredrag om asatro
Asatroen – troen på den nordiske guder- har de senere år fået mere og mere opmærksomhed i populærkulturen. De fleste ved efterhånden AT der findes en religion, eller et trossystem, som baserer sig på mytologien fra det prekristne skandinavien men de færreste HVAD de asatroende egentlig tror på, mere konkret, og hvad det hele handler om.

Velkommen til foredrag der med udgangspunkt i den personlige historie vil belyse den moderne asatro af nogle endda kaldet “danskernes oprindelige religion”. Faktum er nemlig at vi, i Skandinavien har en dyb og rig spirituel tradition som de færreste faktisk kender til.
Andrea Hejlskov vil med udgangspunkt i sin egen historie om hvordan og hvorfor hun blev asatro- og hvad hun siden oplevede i troen- tage tilhørene med på en rejse hvor hun belyser de dybere moralske og etiske grundantagelser i asatroen, hun vil forklare vigtige begreber som skæbne, ære og kamp og hun vil udfolde myternes univers på en måde så man ser den bagvedliggende mening der ligger gemt i dem.
Hvad er asatro? Hvad tror de asatro på? Hvordan praktiserer de deres tro? Hvad vil det sige at være animist, hvad er animisme og på hvilken måde hænger den gamle skik sammen med det moderne liv? Tror de asatroende HELT ÆRLIGT på at Thor kører rundt i en vogn på himlen- og så videre.
Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål af både teologisk og teoretisk karakter ligesom de praktiske ritualer vil blive gennemgået og forklaret.
Andrea Hejlskov er forfatter og foredragsholder af profession – og “gydje”(præstinde) i asatroen såvel som indviet “vølve” (en type af magiker) og hun vil derfor også komme ind på magisk tænkning og praksis som den har udfoldet sig i disse landskaber i tusindvis af år.
Andrea Hejlskov er aktuel med sin bog “Vølve” (udkommer 25 juni 2021, kan forudbestilles her: https://www.forlageturo.dk/produkt/voelve/)
Derudover er hun fast paneldeltager i “det gode råd” med Paula Larrain på DR2. Hun har fortalt om asatroen i både “tal om det” med Iben Zeuthen, Tidsånd i P1 såvel som i Deadline. Hun er en erfaren foredragsholder ikke mindst fordi hun tog på flere foredragsturneer i forbindelse med sin forrige bog “Og den store flugt” (der handlede om hvordan, og hvorfor, hende og hendes familie drog ud i den svenske vildmark hvor de bosatte sig som nybyggere og byggede deres egen bjælkehytte)
Hun er kendt for sin uhøjtidelige tilgang og evne til at skabe debat som foredragsholder og så er hun, ikke mindst, utrolig velbevandret i sit stofområde- idet hun har været asatro i over tyve år.

Foredrag med Andrea Hejlskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. juni 2021
Læs mere

Stephan Grabowski
Stephan Grabowski kan bookes til foredrag om kommunikation, kulturforståelse, kulturmøder, musik og samarbejde

Stephan Grabowski

Book nu!

Ny foredragsholder : Stephan Grabowski

”ENGLE I MIT COCKPIT” – 
MUSIK SOM BRO MELLEM KULTURER.

Foredrag af musiker og komponist, Stephan Grabowski.

Et foredrag om hvordan musik på særegen vis er i stand til at bygge broer mellem mennesker, på tværs af kulturer og sprogbarrierer. Et foredrag på baggrund af bogen Engle i mit cockpit, skrevet af musikeren Stephan Grabowski.  (Forlag: Jensen & Dalgaard)

Om hvordan forskellige kulturer og musik konstant afspejler hinanden. Ikke mindst de mennesker og kulturer, der skaber noget af den musik, som godt 75 pct. af Jordens befolkning lytter til dagligt – al den musik som ikke har rødder i USA og England.

Ja, kulturforskellene er dybe og gamle. Og så indimellem er der alligevel to verdener, der pludselig mødes. Når dét sker, opstår noget nyt og helt tredje.

Foredraget fører os gennem Stephan Grabowskis barndomstid i Kenya, op gennem inderkredsen af den danske rockbranche i 80’erne og 90’erne, til kernen af Bombays Bollywood-miljø. Videre ind i hjertet af de pakistanske Sufiers qawwali-musik, og endeligt til Etiopiens musikbranche, der i dag virker og blomstrer parallelt i to sideløbende årtusinder.

Et foredrag om musikkens sande natur. Denne unikke kommunikationsform, der via toner kan formidle de helt grundlæggende følelser i det at være menneske.

Foredrag med Stephan Grabowski booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. juni 2021
Læs mere

Pelle Dragsted kan bookes til foredrag om arbejdsmarked, demokrati, ulighed og økonomi

Pelle Dragsted

Book nu!

Ny foredragsholder : Pelle Dragsted

Nordisk socialisme
Et oplæg med udgangspunkt i sin bog, Nordisk Socialisme – på vej mod en demokratisk økonomi. Finanskrise, klimaforandringer og voksende social og økonomisk har sat spørgsmålstegn ved den kapitalistiske økonomi, og givet den demokratiske socialisme ny vind i sejlene.

  • Men hvordan kan økonomien styres mere demokratisk?
  • Hvad betyder det at demokratisere ejerskabet?
  • Hvilken rolle skal markedsmekanismerne spille?
  • Og hvordan skaber vi en økonomi, der sikrer mest mulig frihed og indflydelse for den enkelte?

I oplægget vil han argumentere for, at kimen til en fremtidig demokratisk økonomi allerede findes i de nordiske landes velfærdssamfund og erfaringer med demokratisk ejerskab.

Publiceret: 7. juni 2021
Læs mere

Marco Bo Hansen
Marco Bo Hansen holder foredrag om arbejdsklima, forandringer, fremtiden, hjernen og vaner

Marco Bo Hansen

Book nu!

Marco Bo Hansen er læge og forsker i adfærdsændringer og infektionsbekæmpelse. Han har en ph.d.-grad fra Københavns Universitet og Rigshospitalet, hvor han har forsket intenst i ”kødædende” bakterier.

Marco har holdt adskillige foredrag og var en af de mest bookede oplægsholdere til Forskningens Døgn. Derudover deltager han ofte i samfundsdebatter og TV-udsendelser, der omhandler hygiejne, infektionsbekæmpelser og adfærd. Han har været i Go’Morgen Danmark og 21 Søndag for at dele ud af sin erfaring og for nyligt var han i Peter Lund Madsen’s Hjernekassen på P1 sammen med forfatter Morten Münster.

Marco troede egentlig, at han skulle være akutmediciner, men forskningen og formidlingen greb om sig. Han har publiceret 35 videnskabelige internationale artikler, og han har modtaget Lundbeckfondens forskningspris for sit arbejde.

Til dagligt arbejder han som lægefaglig direktør i virksomheden sani nudge, som bruger teknologi og innovation til at ændre adfærd og bekæmpe infektioner i sundhedsvæsenet.

Foredrag af Marco Bo Hansen:

Foredrag 1: Vaner og hjernen
Vi ved alle, at man ikke må køre for stærkt. Alligevel gør de fleste det. Men hvorfor? Din hjerne spiller dig ofte et puds, og du ender med at træffe en uhensigtsmæssig beslutning i situationen, selvom du i bagklogskabens ulidelige klare lys godt ved, hvad der er rigtigt og forkert. Dette mønster ses igen og igen både i dit privatliv og på din arbejdsplads. Baseret på min forskning vil jeg fortælle om de mekanismer i hjernen, der spiller ind, og hvordan de bekæmpes, så du får gode vaner og rutiner.

Foredrag 2: Forandringer
Viden og vilje kan ikke alene skabe vedvarende og bæredygtige forandringer. Usynlige barrierer på din arbejdsplads kan tage modet fra selv den mest engageret kollega. I foredraget får du konkrete værktøjer til at sikre effektive forandringer i hjemmet og på arbejdet.

Foredrag 3: Arbejdsklima og fremtiden
I en tid med coronapandemi er det blevet mere vigtigt end nogensinde før at skabe trygge og sikre rammer i arbejdet og i hjemmet. Baseret på min seneste forskning vil jeg komme med tips og tricks til, hvordan du kan skabe ønskede adfærdsændringer. Vi befinder os i en ny situation, hvor organisationer og virksomheder skal omstille sig. Der er behov for, at vi skaber de bedste rammer på arbejdspladsen. Psykologisk tryghed er det nye sort. Hvis du ikke ved, hvad jeg taler om – så er foredraget præcis noget for dig!

Foredrag 4: De gode og de onde bakterier
Kom på en rejse gennem bakteriernes verden. Vi er omgivet af dem – til lands, til vands og i luften, og de udgør 2 kg af vores kropsvægt. Nogle bakterier er gavnlige for os, mens andre er skadelige og kan forårsage kræft. Nyeste forskning tyder på, at mikroorganismer også spiller ind i udviklingen af andre sygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme, alzheimers, demens og sklerose. I dette foredrag vil du høre om den nyeste viden omkring bakterier herunder Marcos forskning i kødædende bakterier. Er bakterierne på fremmarch og udgør de den nye globale sundhedstrussel? Og hvordan lærer vi at leve med de gode og undgå de onde bakterier?

Foredrag med Marco Bo Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. juni 2021
Læs mere

Cecilia Vanman
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Rejsebeskrivelser

Cecilia Vanman

Book nu!

Fortalt af formanden for Kvindelige Eventyreres Klub, Cecilia Vanman:
 
Svalbard – Ø-rige i Stormvejr
Hør historien om Svalbards ø-rige i det høje nord – et paradis for dyreliv, dens vilde natur og de store naturressourcer som vi mennesker har udnyttet siden starten af 1600-tallet og hvorfor øerne nu er havnet i et geopolitisk stormvejr. Eventyreren Cecilia Vanman tager publikum med på sejlekspeditioner rundt om disse arktiske øer, hvor vi besøger ensomme fangsthytter og forladte russiske minebyer med rensdyr i gaderne og fuglekolonier i vindueskarmene.Vi møder isbjørne – lidt for tæt på – og kolonier med millioner af fugle, hvalrosser og historie om de modige, første flyvende nordpolsekspeditioner som tog afsæt fra Svalbard.

Foredrag med Cecilia Vanman booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. juni 2021
Læs mere

Anna Elisabeth Jessen
Holder foredrag indenfor følgende emner: 1950´erne, 1960´erne, 1970´erne, 1980´erne, Andens verdenskrig, Danmark, Dansk historie, Fortælling, Genforening, Grænseland Historie, Sønderjylland

Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen

Book nu!

Anna Elisabeth Jessen er aktuel med romanen “Huset”
Om bogen: Kirsten er stolt af at arbejde i HUSET. Alting er under opbrud, samfundet, dannelsesbegrebet og kernefamilien, og for hende står alting åbent, både i kærligheds- og arbejdslivet. Ole læser psykologi, men bliver bidt af mulighederne i HUSET. Han ved noget om magt, han ved, hvordan man opnår et mål, og han ved, at målet nogle gange helliger midlet. For den journalistuddannede Niels er oplysning vigtigere end underholdning, nysgerrighed vigtigere end magt, han arbejder i offentlighedens og oplysningens interesse. Romanen HUSET er en fortælling om en gruppe ansatte i en stor, betydningsfuld medievirksomhed fra 60’erne frem til i dag; om ambitioner, store drømme, uanede muligheder, men også magtkampe, løgne, begær og bristede illusioner.

Pressen skrev om romanen “HUSET”:

Man fristes til at tage HUSET i ét hug. Den er en fryd at læse
★★★★★ Flensborg Avis

Man forventer næsten en kommende en tv-filmatisering!
★★★★ Femina

Skrevet med et stort episk overskud.
★★★★ Kristeligt Dagblad

Et glimrende tidsbillede.
★★★★ Dagbladenes Bureau

Masser af drama, svig, opofrelse, magtkampe, bagtalelse og løgne.
POV

Foredrag med Anna Elisabeth Jessen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. maj 2021
Læs mere

Souha Al-Mersal kan bookes til foredrag om flygtninge- og generationssammenstød, historiefortælling, identitet, kommunikation, kulturforståelse, ligestilling, personlig udvikling, skam, skilsmissesskam

Souha Al-Mersal

Book nu!

Ny foredragsholder : Souha Al-Mersal

Souha Al-Mersal er uddannet journalist (cand. public) ved Aarhus universitet og har taget en bachelor i International virksomhedskommunikation ved CBS. Souha er opvokset på Vestegnen, er 32, blev gift som 19-årig og ung skilt. Hun kæmper til dagligt for at bryde tabuet omkring skam, social kontrol og er fortaler for kvinders selvbestemmelse over eget liv – og få fortalt deres historier med respekt og nuancer i medierne.

Souha lancerede podcasten Skamløs i efteråret 2020 med støtte fra KVINFO. Og i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts oplevede hun i 2021 en sand “love-storm”, da hun og forfatteren Nilgün Erdem startede den landsdækkende kampagne #Deldinskam, hvor kvinder i hele landet delte skam-beretninger, for at frigøre sig fra skammens skygge – og selv tage patent på deres egne fortællinger. Souha blev landskendt pga. podcasten og kampagnen, og blev inviteret til at fortælle sin egen historie, og insisterede på “at tage patent på sit eget narrativ” – i landsdækkende medier, dameblade såvel som debatprogrammer. I sin podcast Skamløs inviterer hun kvinder til at tale åbent om den tabubelagte skam, de gør op med i og den minoritetsetniske ligestillingskamp, de bliver en del af, som foregår lige under overfladen.

Souha har arbejdet med og i verdens brændpunkter i Mellemøsten med base fra Jordan i 3 år. Som bl.a. presseansvarlig og regional kommunikationsmedarbejder har hun fået erfaring med at advokere for verdens sårbare ofre og skræddersy effektive pressestrategier. Som freelance-journalist for bl.a. Magasinet Udvikling og P1 har hun dækket regionale og humanitære aspekter i Mellemøsten, korruptionsbekæmpelse i Tunesien, flygtningekrisen i Syrien og menneskerettigheder. Souha har både ageret som officiel talsperson i lokale medier i Jordan samt herhjemme.

Foredrag af Souha Al-Mersal:

Foredrag 1: Fra skamfuld til skamløs

Hvad er skam? Hvor kommer den fra? Og hvordan frigør man sig fra dens nådesløse greb? Hvordan kan man overhovedet komme i gang med at bryde tabuet om skam i offentligheden – et af de mest tabuiserede og tabubelagte, menneskelige følelser?

I foredraget dykkes der kort sagt i, hvad skam er for en størrelse, hvorfor den opstår, og hvordan man som kvinde kan frigøre sig fra skammen ved at dele sit eget narrativ.

Vi kender alle til skam. Vi rammes af skam-følelsen på et eller andet tidspunkt i vores liv. Alligevel er det den følelse vi nok aller mindst snakker om. Skam ligger og lurer i privatlivets kriser og sociale relationer – og komme til udtryk i kvinders liv i form af skilsmisse-skam, krops-skam, seksuel skam, skam i forbindelse med at være tildækket eller for frigjort som kvinde, eller i form af pengeskam mm.

I Skamløs podcast har Souha Al-Mersal nu siden efteråret 2020 taget mange svære samtaler med kvinder om skam. Souha skaber et trygt rum, hvor kvinderne tør og vil dele svære dilemmaer, og fortæller hvordan de fandt en vej ud af skammen. Podcasten adskiller sig fra andre medier, fordi kvinderne selv tager bladet fra munden og bestemmer hvordan deres historie om f.eks. identitetskrise eller kulturelle sammenstød skal fortælles.

Kvinderne fortæller om deres personlige opgør, som er omkostningsfulde fordi de giver psykiske efterskælv, voldsomme konflikter og tabte sociale relationer til de allernærmeste. Men selvom prisen er høj, har alle disse opgør vist sig at være nødvendige for en hel generation af nye danske kvinder, der vil finde sig selv og deres egen frihed.

I podcasten er man som lytter inviteret ind på første række til en ny brun feministisk bevægelse, som ikke brænder tørklædet og broerne bag sig – men insisterer på, at deres kamp er alles kvinders kamp – og de vil have mændene med sig.

Men kvinderne ønsker ikke at tage opgøret offentligt i de traditionelle medier. De vil ikke være med til at tale nedsættende og respektløst om deres egen forældregeneration offentligt – så de fleste tager opgøret hjemme. I nogle tilfælde går de til SoMe, så de selv kan tage patent på deres egne kampe, egne fortællinger og især egne budskaber.

I Podcasten Skamløs går kvinderne i kødet på genkendelige emner for alle kvindekampe overalt på kloden og til alle tider. Den store forskel her er, at de unge kvinder lever i to kulturer og har to baggrunde. Det betyder at emnerne i podcasten også er forbundet med dobbelt livsførelse. Skam bliver vendt og drejet og dermed bliver skamfølelsen en universel størrelse som vi kan begynde at dele i vores sociale relationer.

Foredraget bygger på podcasten og vil skabe en tryg ramme, hvor tilhørerne inviteres til sammen at finde svar på, hvad destruktiv skam er, som fastlåser os som kvinder og hæmmer vores selvbestemmelse. Så vi efter foredraget sammen går ud ad døren med flere svar på, hvordan vi kan opbygge ”skam-modstandsdygtighed”.

Foredraget tilpasses til målgruppen og med personlige eksempler og konkrete værktøjer.

Foredrag 2: Grib ordet og speak up!

Vil du gerne finde din indre stemme og få dit budskab ud til omverdenen? Vil du gerne få hul igennem til medierne og strikke et budskab sammen, der fænger?

Dette foredrag tilrettelægges og tilpasses efter behov. Souha Al-Mersal gennemgår journalistiske kriterier og storrytelling værktøjer, som kan styrke din personlige stemme og gennemslagskraft.

Selvom antallet af digitale medieplatforme og sociale mediekanaler, hvor man kan blive hørt, er steget markant, er det svære end nogensinde før at skære igennem ekkoet af meningsdannere, nyhedsflow og influenter, som 24/7 deler content på de sociale medier.

– Hvordan finder man sin indre stemme – og afgør hvordan man vil få det ud til verden?
– Hvordan kan man skrive et post, debatindlæg eller artikel, som batter – og som kaster lys på ens mærkesag?
–Hvordan kan man få omverdenens opmærksomhed og arbejde en strategisk, stærk tilgang til for at opnå den nødvendige opmærksomhed.
– Hvordan finder man i grunden sin stemme, sin individuelle kerneværdi og finder modet til at ”speake op” om de mest ubehagelige emner?
– Hvordan tænker en redaktør – og hvordan skal jeg komme ud med et meget sårbart emne?

Med erfaring som kommunikatør, skribent, presseansvarlig og med at bryde tabuet om skam og svære dilemmaer i Skamløs podcast præsenterer Souha Al-Mersal publikum for en række brugbare redskaber, strategier og deler ud af egne erfaringer og gennemgår de journalistiske nyhedskriterier og nyhedsflowet i medierne.

Foredraget tilpasses til målgruppen og afhængigt af tidsrammen vil eksempler og konkrete værktøjer blive præsenteret.

Foredrag 3: Kulturmøder og den ”usynlige generation”

Vi er vant til at høre om dem i negative nyhedsindslag om overførselsindkomster og fejlslagen integration: De minoritetsetniske mødre med ikke vestlig baggrund. De udgør på mange måder en tavs befolkningsgruppe, som vi kun ser ”udefra” i gadebilledet – i deres lange chador og lange, sorte abayas. De er en af de mest usynlige, men så samme tid mest stigmatiserede minoritetsgruppe i mediebilledet, som sakker bagud i beskæftigelsestallet på arbejdsmarkedet.

Men hvad sker der bag kulisserne af det negative ”image” af de minoritetetniske mødre – og hvilke kulturelle clashes og generationskløfter opstår, når de føder døtre som drøner derudaf på arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet.

Hvordan er det at vokse op som kvindelig efterkommer af en kvindelig generation, som bærer på en rig kulturarv og mange kønsnormer. Hvilke clashes opstår mellem generationer? Hvilke image-løft er der brug for den yngre generation af minoritetskvinder – efterkommerne af den tavse generation?

Souha Al-Mersal giver et bud på, hvordan billedet ser ud i de minoritetsetniske kredse på baggrund af egne erfaringer, samtaler med kvinder og et ophold i Mellemøsten, hvor hun er kommet tættere på hendes arabiske kultur end nogensinde.

Hun er født i Syrien men flygtede til Danmark sammen med sin mor fra borgerkrigen i Libanon som 2-årig – og tager til dagligt bladet fra munden om kulturforskelle, social kontrol og den minoritetsetniske ligestillingskamp, som en hel generation af bindestregsdanskere tager dagligt under overfladen. Hvor de må finde sig selv mellem deres mødres chador og kulturarv og det danske samfunds frisind og forventninger.

Foredraget tilpasses til målgruppen og afhængigt af tidsrammen vil eksempler og konkrete værktøjer blive præsenteret.

UDTALELSE :

TUSIND tak, Souha, for en fantastisk aften og et virkeligt spændende og indholdsrigt oplæg! Du fik os hurtigt med ind i skam-universet, om hvilke konsekvenser det har at føle sig forkert. Din fortælling viste vejen til, hvordan vi alle kan blive mere bevidste om, kan arbejde med og kan overvinde skam. Dine værktøjer til at frigøre sig fra skammen i ’sikre omgivelser’ indgød optimisme. Din fortælling “talte” til os hver især på mange forskellige måder, ud fra vores egen historie og eget narrativ. Vi blev virkelig inspireret af din form for storytelling, som gav meget stof til eftertanke – mange tak!
– Zonta Club of Copenhagen Multicultural, Jane Andersen

Foredrag med Souha Al-Mersal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. maj 2021
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende emner: Eget forfatterskab, Krimi

Sara Blædel

Book nu!

Sara Blædel er aktuel med krimien “Opløst” (skrevet sammen med Mads Peder Nordbo)

Om bogen:

Hvordan er det at vide, at man skal dø og vente på at gå i opløsning? Det er sommer, og alt ånder fred og idyl i den fynske landsby Tommerup. Charlotte, en yngre mor til to små børn, er på vej fra morgenmotion i hallen til sit arbejde på den lokale folkeskole, da hun forsvinder sporløst på den korte strækning. Da Charlottes mand senere på dagen møder desperat op hos politiet i Odense, modtager vicepolitiinspektør Liam Stark og politikommissær Dea Torp anmeldelsen, men venter med at sætte en eftersøgning i gang, da Charlotte kun har været savnet få timer. Næste morgen er hun imidlertid stadig ikke dukket op, og det står snart klart, at der kan være tale om en forbrydelse. De følgende dage vokser sagen til et omfang, hvor det meste af Fyn er involveret, og folk gemmer sig inden døre af frygt for at blive den næste, der forsvinder. En intens kamp mod tiden udspiller sig for Liam og Dea, som må se sig fanget i et spil, hvor mennesker dør en pinefuld død, uden politiet kan gøre andet end at se magtesløst til.

Foredrag med Sara Blædel booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. maj 2021
Læs mere

Anna Eckhoff
Anne Eckhoff holder foredrag om arbejdsliv, krig, Mellemøsten, kvinder, sikkerhed, udviklingshjælp

Anna Eckhoff

Book nu!

Konflikten mellem Israel og palæstinenserne
Anna Eckhoff har boet i Mellemøsten og Afghanistan i 15 år. Hun har blandt andet boet i Østjerusalem i Sheikh Jarrah, hvor urolighederne mellem Israel og palæstinenserne eskalerede i foråret 2021, og kender de palæstinensiske familier i området. Urolighederne har bredt sig til Tempelbjerget i Østjerusalem med de to moskeer, som hun under sit ophold i Østjerusalem har haft speciel tilladelse til at besøge adskillige gange. Konflikten har også bredt sig til Gaza og Vestbredden, som er palæstinensiske områder, hun også hyppigt har besøgt.

Anna Eckhoff skriver i sin nye bog ”Sporskifte et liv i verdens brændpunkter” om livet i Sheikh Jarrah, sine besøg på Tempelbjerget, Gaza og Vestbredden. Hun brænder også for at fortælle om konflikten mellem Israel og palæstinenserne, sine personlige oplevelser og mulighederne for at finde en løsning.

Foredrag med Anna Eckhoff booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. maj 2021
Læs mere

Tine Gøtzsche
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Karriere. Kan også bookes som ordstyrer, konferencier

Tine Gøtzsche

Book nu!

Foredrag af Tine Gøtzsche og Mads Nygaard:

Da Jeg Mødte Dig

TV-vært Tine Gøtzsche og forfatter Mads Nygaard mødte hinanden tilbage i halvfemserne. Først én nat i London. Fire måneder senere én nat i Bruxelles. Men herefter skiltes deres veje i 16 år. De er stadig uenige om, hvem der langt om længe inviterede til kaffe men et faktum er det ihvertfald, at parret nu er uadskillelige. Sammen er de aktuelle med bogen Da Jeg Mødte Dig, som ikke blot fortæller deres egen historie men også ti andre pars, herunder eksempelvis møderne mellem Søren Hedegaard og Preben Kristensen, Sussi & Leo og Ældresagens Bjarne Hastrup og fruen Marianne. En flaske champagne på skrift. Sådan skitserer Tine og Mads selv deres bog. I dette foredrag fortæller de om bogens tilbliven og om de mange unikke kærlighedsmøder.

Foredrag booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. maj 2021
Læs mere

Anita Palmgren holder foredrag om ledelse i en coronatid

Anita Palmgren

Book nu!

Anita Palmgren er aktuel med bogen “LEDELSE I EN CORONATID – skab nærvær trods fysisk fravær”.

Ledelse i en coronatid er en yderst relevant håndbog om ledelse i en tid præget af hjemmearbejde og distanceledelse.

Corona har kastet både ledere og medarbejdere ud i et distance-samarbejde af ukendte dimensioner. Og selvom at Danmark åbner mere og mere op, så er distanceledelse kommet for at blive. Måden vi arbejdede på og sammen på inden corona bliver ikke den samme fremover, heller ikke efter corona. Hjemmearbejde og distanceledelse er kommet for at blive.

Selvom at mange arbejdspladser relativt hurtigt fik styr på praktikken ved hjemmearbejde, så begynder sprækkerne nu at vise sig. Medarbejdere føler sig ”afkoblede”, trivslen falder, og mange ledere har mistet følingen med deres ansatte. Tiden er inde til et servicetjek af ledelseskompetencer og -metoder for fortsat at kunne sikre resultater og tilfredse medarbejdere.

I sit inspirerende foredrag giver den erfarne leder og Master Coach, Anita Palmgren, konkrete værktøjer og tips til, hvordan du på en ærlig og autentisk måde kan blive en mere nærværende leder, trods mere hjemmearbejde end tidligere.

Både foredrag og bogen LEDELSE I EN CORONATID giver brugbare råd og anbefalinger, som kan implementeres i virksomheden allerede dagen efter foredraget.

Anita Palmgren:

→ Mere end 25 års erfaring med HR og ledelse, blandt andet fra Mega Records, DR og Sky Radio.
→ Forfatter, Foredragsholder og Facilitator
→ DiSC-certificeret
→ Certificeret Master og Team Coach.
→ Anitas hjerte banker for nær­værende og auten­­tisk ledelse, der skaber resultater og trivsel

Foredrag med Anita Palmgren booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. maj 2021
Læs mere

Jesper Clemmensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: DDR, Den Kolde Krig, Historie, Historie, Kommunisme, Stasi

Jesper Clemmensen

Book nu!

Jesper Clemmesen er aktuel med bogen “Skibet fra helvede” (skrevet samen med Thomas Albrektsen)
Den 5. maj 1945 om morgenen, mens beboerne på Møn langsomt vågnede efter at have fejret frihedsbudskabet, blev en synkefærdig flodpram bugseret ind til det lille fiskerleje Klintholm Havn. Ombord var 345 fanger fra kz-lejren Stutthof, og en redningsaktion uden sidestykke tog sin begyndelse. SKIBET FRA HELVEDE er den bemærkelsesværdige historie om, hvordan Anden Verdenskrigs rædsler drev i land i et lille dansk øsamfund og satte befrielsesfesten på pause. For mønboerne – med en gruppe modstandsfolk, lokale læger og Dansk Røde Kors-medlemmer i spidsen – satte deres eget liv på spil og kastede sig ind i arbejdet med at hjælpe de udsultede, syge og døende kz-fanger. SKIBET FRA HELVEDE er en fortælling om en lokalbefolkning, der ved et tilfælde blev hvirvlet ind i verdenshistoriske begivenheder og udviste et unikt sammenhold og hjælpsomhed – og en historie om at blive reddet fra rædsler og skulle slå sig ned i et nyt og fremmed land.

Foredrag med Jesper Clemmensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. maj 2021
Læs mere

Tor Nørretranders
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fremtiden/Visioner, Informationsteknologi, Klima, Klima/Natur/Forskning, Miljø, Videnskabsteori

Tor Nørretranders

Book nu!

Tor Nørretranders er aktuel med bogen “Karma Corona”.

Om bogen:

“Karma Corona” er Tor Nørretranders tankevækkende beretning om pandemiernes foreståender tidsalder.

I “Karma Corona” udforsker Tor Nørretranders, hvad der ramte verden i 2020, da Corona-epidemien lukkede hele kloden ned i frygt, desperation og usikkerhed. Han viser med nedslag i vores 10.000 års historie og den seneste forskning, hvordan corona ikke opstod af ingenting men af menneskets moderne levevis og civilisation. Med sine politiske perspektiver, dragende historiefortælling og visionære blik er bogen et vigtigt opråb for, at vi genopretter menneskets balance med naturen for ikke at overrumples af nye livsfarlige pandemier.

Foredrag med Tor Nørretranders booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. maj 2021
Læs mere

Søren Poder
Søren Poder holder foredrag om coronapandemi, forfatterskabet, masseskyderi, om at skrive

Søren Poder

Book nu!

Undergang: Om bogen

Undergang handler om et ægtepar fra Hasselager, der bliver adskilt på grund af sygdom og hospitalsindlæggelse, mens coronavirussen muterer til en mere dødbringende variant.

Undergang er ikke en roman om corona, men pandemien danner rammen om en fortælling, som sætter fokus på medmenneskelighed og samfundssind, hamstring og regelbrud. Romanen rejser blandt andet spørgsmålet om, hvor meget (eller lidt) der skal til, før folk vender ryggen til hinanden og fællesskabet? Før samfundets institutioner reelt bryder sammen?

Det er aktuelle og væsentlige spørgsmål til alle tider og selvfølgelig også nu, hvor verden forhåbentlig snart vender tilbage til en normal tilstand. Har vores civilisation og sammenhængskraft stået sin prøve og sejret under coronapandemien? Eller har vi bare været heldige, fordi coronavirussen ikke var mere alvorlig end som så?

Gennem en jeg-fortæller med en kronisk sygdom sætter romanen desuden fokus på de værdier og valg, der former vores tilværelse, samt på muligheden for at vælge nye retninger, også sent i livet. Romanens omdrejningspunkt er hovedpersonens sårbarhed, isolation og kærlighed.

Søren Poder er selv 46 år og har tidligere skrevet ungdomsromaner, så for ham har det selvfølgelig også været en anderledes og meget spændende udfordring at skrive om en 75-årig hovedperson. Hans ambition har været at gøre Undergang til en realistisk fortælling trods det barske tema, og han har gjort sig mange tanker om pandemien, samfundssind, alderdom og livsvalg. På den måde har hans egen tilværelse også været til overvejelse i forbindelse med skriveprocessen.

Søren Poder er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt cand.mag. i journalistik og kommunikation fra Aarhus Universitet.
Han debuterede som forfatter i 2015 med ungdomsromanen Sidste skoledag om skoleskyderen Charles A. Ingreen. En fiktiv historie baseret på virkelighedens skoleskyderier rundt om i verden. I 2020 udkom hans anden ungdomsroman, På røven gennem natten, som er en hæsblæsende spændingsroman om venskab, kriminalitet og kærlighed.

Begge romaner har fået flotte modtagelser og høstet store roser hos både anmeldere og læsere, og de bliver nu fulgt op af Undergang, som er Sørens tredje roman, men den første, der primært er skrevet til voksne.

Søren Poder tilbyder følgende foredrag:

Foredrag 1: Bliv forfatter. 10 ting, jeg gerne ville have vidst – og 2 ting, jeg prøver at glemme igen
Med små anekdoter, gode råd og konkrete anbefalinger guider Søren deltagerne igennem processen fra idé til færdig bog og forlagsaftale, så de undgår nogle af de misforståelser og frustrationer, der ofte dukker op. Det gælder før, under og efter selve skrivningen. Foredraget indeholder inspiration og praktiske tips til forberedelser, forventningsafstemning og planlægning, udvikling af plot, karakterer og sprog samt den efterfølgende redigering, henvendelse til forlag og de smertefulde afslag, som alligevel kan bruges til noget positivt. Og hvad nu, hvis forlaget siger ja tak?

Målgruppe: Unge og ældre. Forfatterspirer, skrivelystne og andre med interesse for en forfatters liv og arbejdsvilkår. Foredraget kan tilpasses efter behov.

Foredrag 2: Skriv din bog. Sæt gang i skriveprocessen og gør din gode idé til en færdig fortælling
Hvor skal du starte, hvor skal du slutte, og hvad skal du gøre derimellem? Der findes ingen facitliste, men der er heldigvis mange tommelfingerregler og væsentlige overvejelser, som kan hjælpe dig i mål med dit skriveprojekt. I dette foredrag kommer Søren Poder med gode råd til idéudvikling, opbygning af plot, udvikling af gode, levende karakterer, sproglige overvejelser samt fokus på historiens vigtige motor, der er med til at fastholde spændingen og dermed læserens interesse.

Målgruppe: Unge og ældre. Forfatterspirer, skrivelystne og andre med interesse for forfatterens arbejdsproces. Foredraget kan tilpasses efter behov.

Foredrag 3: Skoleskyderi. Hvorfor skyder Charles sine klassekammerater?
Gennem arbejdet med Sidste skoledag har Søren foretaget en omfattende research i virkelighedens skoleskyderier og gerningsmændene bag. Romanen er inspireret af virkelige sager, manifester, artikler og undersøgelser fra eksperter og myndigheder, der har forsøgt at klarlægge skoleskydernes motiver og karakteristika. Og bogens hovedperson er skabt som en symbiose af virkelighedens gerningsmænd. I dette foredrag fortæller han om skoleskyderier, gerningsmænd og motiver. Og han prøver at komme med et bud på årsagen til, at Charles skyder sine klassekammerater.

Målgruppe: Unge og ældre. Alle med interesse for emnet. Foredraget kan tilpasses efter behov.

Foredrag 4: Undergang
Foredraget handler om Søren Poders arbejde med romanen Undergang. Om at hente inspiration fra coronapandemien, frygten og uvisheden. Om samfundssind og fællesskabets styrke eller skrøbelighed. Hvor godt har vi klaret os? Hvor lidt skal der til, før institutionerne bryder sammen? Og hvilke overvejelser gør man sig som forfatter, når man bruger pandemien som ramme for fiktion, mens pandemien stadig står på?

Målgruppe: Unge og ældre. Alle med interesse for emnet. Foredraget kan tilpasses efter behov.

Foredrag med Søren Poder booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. maj 2021
Læs mere

Christina Nørby Ibsen
Christina Nørby Ibsen holder foredrag om frihed, forandringer, ondkab, parforhold, personlig udvikling, skilsmisse, udbrændthed

Christina Nørby Ibsen

Book nu!

Christina Nørby Ibsen er skuespiller og sygeplejerske.

Foredrag af Christina Nørby Ibsen:

At komme om på den anden side af en skilsmisse.

Foredraget omhandler det at komme om på den anden side med udgangspunkt i Christinas podcast som har fået stor succes.

Hvad skete der?

  • om hvordan hun knækkede sammen
  • om hvordan det lykkedes Christina at se en fremtid selvom det stadig er lidt ”gråvejr”

Christina Nørby Ibsen har fået mange breve fra både mænd og kvinder med smukke og sørgelige fortællinger fra deres liv. Det er tydeligt at de har haft behov og glæde af at kunne spejle sig i hendes åbenhed omkring det at det faktisk er meget smertefuldt at gå igennem en skilsmisse. At miste sin identitet og genskabe sin familiehistorie efter 30 år som gift kvinde.

Foredrag med Christina Nørby Ibsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. maj 2021
Læs mere

Lars Mikkes
Lars Mikkes kan bookes til foredrag om intuition, iværksætteri, kunst, spiritualitet og tid.

Lars Mikkes

Book nu!

Lars Mikkes er født 1967. Er multikunstner

Foredrag af Lars Mikkes:

Kunstforedrag
Lars vil fortælle om karrieren i kunstverden siden han som 13 årige kunstner begyndte på Det Fynske Kunstakademi. Han vil fortælle om kunstens mange vildveje, forhindringer og hvordan man som kunstner kan komme igennem svære tider og om på den anden side og mærke succes. Desuden vil han fortælle om hvordan det er at være kunstner i en hektisk og pulserende tid, med fokus på alt det som sker rundt i verden.

Foredrag om tid
Lars vil fortælle om hvordan tiden spiller ind i det at være en skabende kunstner, hvordan man som kunstner kan bruge tiden bevidst til at udtrykke sine ideer og tanker. Dette at kunne forstå tiden som mere ånd og rummelighed, end blot tal og systemer i en verden af mere og mere kontrol.

Foredrag om spiritualitet
Lars vil fortælle om spiritualitetens vigtige rolle i det at arbejde bevidst med den i sin kunst og hvordan han bevidst bruger den åndelige, spirituelle dimension som katalysator i sin kunst. Han fortæller mere om spiritualitetens rolle som formidler til den ubegribelige og ikke forståelige i verden og hvordan vi som mennesker kan finde en dybere forståelse af sig selv som menneske ved at bruge den spirituelle dimension til at finde klarhed og selverkendelse. Han vil analysere ud fra egne og andre kunstners værker om det spirituelle i kunsten og dens vigtige betydning for kunstforståelse.

Foredrag om intuition
Dette foredrag vil handle om at turde miste kontrol til det kontrollerede og fastlagte i dette at være menneske. Lars Mikkels vil fortælle om sin egen erfaring til hvordan at intuitionen har betydet alt i sit eget liv , kunst, kærligheden og de valg at han har truffet, med troen på intuitionens vilje og kraft til at netop at turde give slip og ikke være styret af indbildte tanker og fastlagte doktriner.

Foredrag om iværksætteri
Dette foredrag vil omhandle stiftelse af Kunsthal ULYS og HAL1 Virtuel Kunstmuseum. Lars vil fortælle om hvordan det blev iværksat og alle de problemer der opstår ved at sætte nye ideer og projekter i verden. Han vil vise billeder og fortælle om Kunsthal ULYS der blev grundlagt i 2015 og var banebrydende for kunstnerdrevne udstillingssteder som sidenhen fik stor vækst frem til i dag. Lars vil komme med gode input til andre iværksættere som går med en drøm om at starte noget unikt og nyt op.

Foredrag med Lars Mikkes booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. maj 2021
Læs mere

Erik Grip

Erik Grip

Book nu!

Tradition og nærvær.
Kærlighed og eksistens – Erik Grip & Henrik Gunde eller solo.

Engagementet for sangen og de gode tekster har altid været et kendemærke for Erik Grip og har da også ført til mange koncerter og CD indspilninger samt senest en tildelingen af den meget fornemme pris: ”Den Danske Folkemusik pris”. Prisen uddeles i Skagen på Skagen Festivalen og gives en folke- og visesanger, der har tjent genren i meget lang tid og med en prisværdig stor karriere. Prisen er denne gang tildelt Erik Grip. Erik Grip kommer med prisen i den fremmeste liga, hvor blandt flere Donovan, The Dubliners, Povl Dissing, Michael Wiehe, Allan Olsen og Sebastian befinder sig.

En åbenhjertig og oprigtig Erik Grip fortæller og synger om sin begejstring for de danske sange, digte og om forfatterne. N.F.S. Grundtvig, Kingo, Frank Jæger og nu også Jens Rosendal. Et smittende engagement der til med indimellem er ganske morsomt. Især når der fortælles om Erik Grips egen slægt.

Netop nu er Erik Grip aktuel med en CD udgivelse med 12 Jens Rosendal sange og salmer. Et dybt personligt og tekstsikkert udspil, der præsenteres sammen med pianisten Henrik Gunde.

”Du kom med alt det der var dig” CD udgivet 3. maj 2021.

Digteren Jens Rosendal udtaler om udgivelsen:
” Erik Grip gør det fantastisk godt. Det er tydeligt, at han har sat sig grundigt ind i teksterne og giver dem liv og fylde. Det er en stor fornøjelse at lytte til. Den er god ”. Og Jens Rosendal tilføjer at, ” han glæder sig over, at udgivelsen ikke er blevet ”poppet”.

Erik Grip optræder gerne solo, men det kan anbefales at høre Jens Rosendal forestillingen med Erik Grip og Henrik Gunde. Poesiens mestre kunne man fristes at kalde dem. Det bliver poetisk, stærkt og smukt.

Du booker hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. maj 2021
Læs mere

Kjeld Hansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Danmark, Forfatterskab, Grønland, Klima/Natur/Forskning, Landbrug, Lande/Verden, Litteratur, Miljø, Natur

Kjeld Hansen

Book nu!

Fremtidens landbrug skal levere mere end billigt flæsk

FØDEVARER SKAL IKKE længere produceres for enhver pris. Produktionen skal bidrage til at løse klimakrisen, ikke forværre den, vende naturens nedtur til optur og forsyne os med fødevarer uden at frembringe livstruende virus. Sundhed, klima og biodiversitet står øverst på dagsordenen for fremtidens agroindustri.

Den helt store disruption af den traditionelle agroindustri kommer i løbet af det næste tiår. Vi står overfor den dybeste, hurtigste og mest konsekvensskabende forandring af fødevare- og landbrugsproduktion, siden de første planter og dyr blev domesticeret for 10.000 år siden.

TIL TRODS FOR at vi kan købe stort set alle fødevarer til billigere priser fra udlandet, fortsætter vi med at højglanspolere myten om Danmark som et landbrugsland. Erhvervet selv går til yderligheder, som når Tulip i Randers sender sine svin til Tyskland for at få dem opskåret af østarbejdere på sulteløn, for derefter at reimportere de samme svin, nu forklædt som Tulip Danish Bacon.

Vi holder stadig fast ved masseproduktionen af billigt flæsk og mælk i stedet for at bevæge os opad i værdikæden, som et højtudviklet land burde være i stand til. Ikke mindst økonomien taler for at ophøre med en 120 år gammel tradition for at eksportere bacon og smør til lave udsalgspriser.

AT DET BLEV netop coronavirus, der lagde en hel verden ned, betragter virologerne som en tilfældighed. Den næste pandemi er allerede under opsejling, og det bliver en influenza A virus. Med al sandsynlighed vil den spredes fra svinefabrikkerne, og ingen kan forudsige, hvor dødelig den kan blive. Sidst den ramte verden kostede den 500.000 døde.

Prisen for billigt flæsk kan blive skæbnesvanger høj, hvis vi tøver for længe. Velkommen til fremtidens bedste landmænd.

Foredrag bygger på Kjeld Hansens debatbog ”Velkommen til fremtidens landbrug”, der udkom på Gads Forlag den 27. april 2021.

Foredrag med Kjeld Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. maj 2021
Læs mere

Ib Michael
Holder foredrag indenfor følgende områder: 1960´erne, Digte/Poesi, Forfatterskab, Historie, Litteratur, Rejsebeskrivelser, USA

Ib Michael

Book nu!

Forfatteraften med udgangspunkt i seneste udgivelse De 7 rejser (maj 2021)

Om bogen: Forfatteren Ib Michael har set mere af verden end de fleste, og i DE SYV REJSER fortæller han om sine mest skelsættende eventyr: Til Venedig på jagt efter den østrigske maler Hundertwasser, til Mayalandet med Per Kirkeby for at genfinde de forsvundne byer, til Hjortelandet for at deltage i Huichol-indianernes ceremonier, tværs over Atlanterhavet med Troels Kløvedal og Nordkaperen, til Amazonas for at redde regnskoven, til hjemstedet for gudindekvinder, Zihuatanejo i Mexico, for at finde kærligheden og endelig til Tibet for at bevidne en hårrejsende himmelbegravelse. Ib Michaels virkelighed er lige så fantastisk som historierne, han finder på i sine romaner. DE SYV REJSER er en hyldest til den virkelighed – til vores vide verden og til livets store øjeblikke. Bogen er illustreret med privatfotos taget af Ib Michael og hans rejseledsagere, bl.a. Troels Kløvedal.

Foredrag med Ib Michael booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. april 2021
Læs mere

Rakel Haslund-Gjerrild kan bookes til foredrag om forfatterskabet, historiske personer/romaner, litteratur og seksualitet

Rakel Haslund-Gjerrild

Book nu!

Rakel Haslund-Gjerrild er aktuel med den historiske roman, Adam i Paradis

70 år gammel og på højden af sin karriere maler den danske billedkunstner Kristian Zahrtmann Adam i Paradis. Et portræt af det første menneske, der emmer af begær og erotik. Året er 1913. Det Moderne Gennembrud har prædiket fremskridt og progressive tanker, men hvad angår seksualitet er rammerne smalle og konsekvenserne brutale: København har netop lagt scene til to store retsforfølgelser af homoseksuelle.

Og – midt i alt dette – fragter Zahrtmann palmer, eksotiske blomster og bananklaser fra drivhusene i Botanisk Have til sin mondæne villa på Frederiksberg for omdanne sit atelier til en jungle. For at male sin vision af Paradiset. Hvad gemmer der sig bag dette billede?

Rakel Haslund-Gjerrild har skrevet en roman, der med inspiration fra den historiske maler Kristian Zahrtmanns kunst og tid, beskriver et liv levet i kraftige komplementærfarver og paradokser. Det er en roman om intriger og krukkeri i århundredeskiftets kulturelite, om store kunstneriske triumfer – og om kærlighed på trods.

Rakel Haslund-Gjerrild, f. 1988, er forfatter og sinolog. Hun debuterede i 2016 med novellesamlingen Øer. Hun har i længere perioder rejst i Kina og har opdateret Politikens Forlags Turen går til Kina i 2017. I 2020 udgav hun den anmelderroste roman, Alle himlens fugle, en postapokalyptisk fortælling om det sidste menneskes sidste dage. Romanen er solgt til oversættelse i Frankrig og Ungarn.

Rakel Haslund-Gjerrild er aktuel med Adam i Paradis, en historisk roman, der med inspiration fra maleren Kristian Zahrtmanns (1843-1917) kunst og tid beskriver et menneske, som levede sit liv i kraftige komplementærfarver og paradokser.

Foredrag med Rakel Haslund-Gjerrild booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. april 2021
Læs mere

Glenn Bech
Glenn Bech holder foredrag om bogen Farskibet

Glenn Bech

Book nu!

Glenn Bech FarskibetGlenn Bech er forfatter og psykolog. Foredrag om debutromanen Farskibet samt det at vokse op i en dysfunktionel familie.

Glenn Bechs ’Farskibet’, dette fænomenale mesterværk af en debut, væltede anmelderne og den litterære offentlighed omkuld, da erindringsbogen udkom på Gyldendal tilbage i januar. Med udgangspunkt i sit eget liv skildrer forfatteren på formeksperimenterende vis tiden efter farens selvmord, hvilket bl.a. var præget af yderligere omsorgssvigt, psykisk- og fysisk voldelige stedfædre samt en gryende homoseksualitet. Alt sammen udspillende sig i et samfundslag, som sjældent før er blevet repræsenteret lige så nærværende og omsorgsfuldt som hos vidundertalentet, Glenn Bech.

Foredrag med Glenn Bech booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. april 2021
Læs mere

Anna Grue taler om følgende emner: Forfatterskab, Krimi

Anna Grue

Book nu!

Anna Grue Døden i kurbadetAnna Grue er aktuel med krimien “Døden i kurbadet” (maj 2021).

Om bogen: En kvinde findes myrdet, da efterlønneren Anne-Maj Mortensen er taget på luksus-kurbad efter en knæoperation. Der er meget i vejen: Knæet gør ondt, genoptræningen er ubehagelig, og maden ikke tilnærmelsesvist så god som hendes egen. Men da en af de andre kurgæster dør, får Anne-Maj andet at tænke på. Udstyret med et par krykkestokke og et mindre lager af smertestillende medicin går hun i gang med sin efterforskning, som ikke ligefrem behager det lokale politi.

Foredrag med Anna Grue booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. april 2021
Læs mere

Astrid Saalbach
Astrid Saalbach kan bookes til foredrag om forfatterskabet

Astrid Saalbach

Book nu!

Astrid Saalbach er aktuel med romanen Der hvor du ikke vil hen.

Om bogen:

Sigrid rydder op i sit hus for at gøre klar til sin forestående død. I en papirkurv finder hendes barnebarn Helene et bundt breve og avisudklip, som ikke alene afslører en række familiehemmeligheder, men også kaster helt nyt lys over mormorens liv og ægteskab.
Sigrid vokser op i en kærlig, velstående familie i Fåborg i begyndelsen af 1900-tallet. Hun er en stor beundrer af sin unge moster Anna, som hun har en tæt tilknytning til. Efter en ulykkelig kærlighedshistorie flygter Anna til Grønland. Hendes rejse til det kolde nord midt under første verdenskrig bliver skelsættende for begge kvinders liv, og deres skæbner vikler sig i usædvanlig og uhørt grad ind i hinanden. En roman om nære familiebånd og om at blive offer for dem. Om kærlige handlinger med utilsigtede konsekvenser.

Astrid Saalbach, født 29 november 1955. Vokset op i Helsingør. Student fra Helsingør Gymnasium 1975. Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole 1975-78. Arbejdet som skuespiller til 1985. Debuterede som dramatiker i 1981 med hørespillet Spor i sandet. Alle stykker er opført i Danmark, og tillige opført eller udgivet i ét eller flere af følgende lande: Canada, England, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Indien, Island, Italien, Japan, Kina, Letland, Lithauen, Norge, Polen, Rusland, Slovakiet, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, USA og Østrig.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️– “Mesterlig slægtsroman, en kvindernes heroiske Danmarkshistorie” – JYLLANDS-POSTEN

Foredrag med Astrid Saalbach booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. april 2021
Læs mere

Nauja Lynge
Nauja Lynge holder foredrag om identitet og menneskerettigheder samt rigsfællesskabet

Nauja Lynge

Book nu!

Nyt foredrag af Nauja Lynge:

Rigsfællerne vantrives stadig i Danmark
På trods af det aktuelle fokus på Danmarks kolonifortid og på stigmatisering af minoriteter er det stadig fulderikkerne på torvet, danskerne tænker på, når de tænker på grønlændere. Det mener forfatter Nauja Lynge, der i sin nye roman, Opgangen, som udkommer 30. april, beskriver grønlændere og færingers møde med en danskhed, der ikke kan rumme rigsfællerne. Som grønlænder i Danmark bliver man set ned på, fordi danskernes referenceramme begrænser sig til de udsatte fulderikker på torvet.

– Jeg har brug for at kunne være både grønlænder og dansker for at blive et helt menneske. Samtidig lever jeg med angsten for at falde i det samme hul som grønlænderne på torvet. Der er noget selvforstærkende i konstant at få at vide, hvor ringe det er fat med sine landsmænd. Noget som skræmmer mig og gør mig flov. For jeg har jo også trukket stigen op efter mig og vil ikke ses sammen medfulderikkerne, siger Nauja Lynge.

I romanen trækker forfatteren på egne oplevelser fra en opvækst som grønlænder i Danmark. Opvæksten er gået “efter bogen”, som hun siger, men: – Der er selvfølgelig ingen, der har tvunget mig til at spille en rolle som den velintegrerede grønlænder. Men det var nøglen til fungere, i Danmark. Det har i de seneste år ført til en rodløshed, fordi det er så svært at integrere både den grønlandske og danske identitet, siger Nauja Lynge.

Om bogen:
Grønlandske Elise er flyttet til England for at undgå stereotyperne i Danmark. Hun kommer imidlertid modstræbende til Danmark og møder færøske Solrun på Christianshavn. De to kvinder havner ufrivilligt i et drama, da en ung grønlandsk mand dør, og politiet ifølge kvinderne ikke tager sagen tilstrækkeligt alvorligt. De underliggende etniske konflikter blusser op i romanen, der uddeler drøje hug til både høj og lav for de fordomme, der til stadighed får lov at florere.

Foredraget tilbydes også online efter aftale.

Foredrag med Nauja Lynge booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. april 2021
Læs mere

Jesper Bay-Hansen
Jesper Bay-Hansen holder foredrag om fortvivelse, frygt, krisetider, lykke, mænd, sex

Jesper Bay-Hansen

Book nu!

Jesper Bay-Hansen er aktuel med 2 nye foredrag:

Byg bro mellem livsglæde og arbejdsglæde

Genåbningen af landet er lige om hjørnet og meget begynder at vende tilbage til mere normale tilstande. Den aktuelle krise har ikke desto mindre sat sig i os, og det er mere relevant end nogensinde at slå et slag for glæden, også arbejdsglæden. For det er en følelse, der ikke er vedligeholdelsesfri og aldrig må tages for givet.

Enhver ved, at en god arbejdsplads består af glade medarbejdere. Men det er de færreste, der tænker over, at man uanset ens uddannelse, erhverv og stilling kan holde hånden under arbejdsglæden ved at løfte livsglæden. Og du kan bl.a. løfte livsglæden ved hjælp af såkaldte positiv psykologiske interventioner, dvs. aktiviteter, der har potentialet til at kaste meningsfuldhed, glæde og andre positive emotioner af sig. Positiv psykologiske interventioner er undersøgt i videnskabelige studier og vides at have stor betydning for vores trivsel og sundhed. Med dette foredrag får du en masse forskningsunderstøttet inspiration til hjælp til selvhjælp i en tid, hvor mange har svært ved at føle arbejdsglæde – og måske glæde i det hele taget.

Om foredragsholderen: Jesper Bay-Hansen er speciallæge i almen medicin og har dertil en amerikansk uddannelse i positiv psykologi. Han er en efterspurgt foredragsholder både herhjemme og i udlandet samt forfatter til en række brugsbøger om livets følelser, især livsglæde og lykkefølelse.

Stress i en krisetid – årsager og løsninger

Den aktuelle samfunds- og sundhedskrise har belastet os og resulteret i stress. I dette foredrag vil læge og forfatter Jesper Bay-Hansen beskrive årsagerne til stress i en krisetid og se på mekanismer og løsninger. Der er meget at lære af dette, også fremadrettet i forbindelse med fremtidige kriser. Meget handler om at kunne navigere i det uvisse og håndtere meningsløshed. Andet handler om at holde fast i håbet, selv når der er meget at miste håbet over. Endelig kan enhver krise desuden blive en anledning til udvikling og blomstring – et fænomen der i forskningslitteraturen kaldes posttraumatisk vækst og er forbundet med større glæde og trivsel og mindre stress.

Stress har forskellige årsager og må derfor håndteres forskelligt. Løsningerne kan bl.a. handle om:

· At rumme livets følelser – også de svære af slagsen

· At finde ro kropsligt, mentalt, spirituelt …

· At skabe mening i med- og medgang

· At udvikle sig og blomstre i et lykkemæssigt traume

· At føle og kultivere håb – også når der er meget at miste håbet over.

Alt dette – og mere til – vil du høre om i dette foredrag, der bygger på den nyeste forskning i bl.a. positiv psykologi samt på forskningsunderstøttede budskaber fra den nye brugsbog: Recepten på lykke 2.0 – om kunsten at glædes, også i krisetider med usikkerhed, forvirring og frygt.

Om foredragsholderen: Jesper Bay-Hansen er speciallæge i almen medicin og har dertil en amerikansk uddannelse i positiv psykologi. Han er en efterspurgt foredragsholder både herhjemme og i udlandet samt forfatter til en række brugsbøger om livets følelser, stress og livskunst.

Ny bog: RECEPTEN på LYKKE 2.0

Om kunsten at glædes – også i krisetider

med usikkerhed, fortvivlelse og frygt

Udgivet den 18. februar fra Forlaget Ella

E-bog og lydbog udgives af Lindhardt og Ringhof

Jesper Bay-Hansen (f. 1970) er speciallæge i almen medicin og klinisk sexolog og har dertil en amerikansk uddannelse i positiv psykologi. Jesper har en privat samtaleklinik og beskæftiger sig til daglig med lykke i relation til vores trivsel og sundhed, seksualitet, arbejde, fritid, passioner, værdier m.m. Herudover underviser han for private virksomheder og på forskellige sundhedsuddannelser, universiteter og folkeuniversiteter, ligesom han holder foredrag og kurser i glæde, lykke og trivsel i både ind- og udland. Jesper har udgivet adskillige bøger om livets forskellige følelser og trivsel i bredeste forstand. Hans første bog “Recepten på lykke” (2011) udkom i adskillige oplag og blev omtalt som “bogen, der kan ændre dit liv”. Præcis det samme kan den nye brugsbog til et gladere liv: RECEPTEN på LYKKE 2.0 (udgives 18. februar, 2021).

 

 

Foredrag med Jesper Bay-Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. april 2021
Læs mere

Leonora Christina Skov
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Kvinder, Litteratur, Litteratur, Om at skrive, Pressen

Leonora Christina Skov

Book nu!

Forfatteraften med udgangspunkt i erindringsromanen Hvis vi ikke taler om det

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om at vokse op i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og forelske sig i en kvindelig præst, til sine forældres rædsel. I Den, der lever stille skrev Leonora om at genskabe sig selv fra grunden. I fortsættelsen, Hvis vi ikke taler om det, skriver hun om at blive til som forfatter. Om drømmen, modstanden, overgrebene, nederlagene, håbet, hjælpen og sejren.

I foredraget fortæller Leonora om den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker, om tiden efter Den, der lever stilles udgivelse og om de kapitler i sin historie, som hun først har vovet at åbne nu. Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.

Foredrag med Leonora Christina Skov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. april 2021
Læs mere

Connie Svendsen

Book nu!

Connie Svendsen er stewardesse, underviser og foredragsholder.

Hun har en smittende positiv tilgang til livet og har en fantastisk evne til at dele ud af sine erfaringer og gode råd, så de kan anvendes både privat og på arbejdspladsen.

Flere end 115.000 tilhørere har allerede oplevet Connie som foredragsholder. Hendes fortællemåde har gjort, at deltagerne begejstres ved hendes historier, idet hun tør fortælle, hvad andre tænker.

Hendes to mottoer er:
“Hvis alle turde give det lille ekstra, ville verden være positivt forandret”.
“Det du fokuserer på, får du mere af “.

Connie Svendsen har modtaget en pris for “BEDSTE KUNDESERVICE” i Thomas Cook Airlines blandt mere end 28.000 ansatte.

Hun ved, hvad hun taler om.

Hun har undervist i flybranchen igennem syv år og brænder for god service. Hun har en ukuelig positivitet, en stor åbenhed og har altid haft humoren som sit hemmelige våben.

Hun har siden uddannet sig til International ICI COACH hos Empowermind.

Foredrag 1: Det Lille Ekstra – en peptalk om arbejdsglæde og livsglæde
Et simpelt redskab til medarbejdere og ledere, leveret med en god portion humor og selvironi samt masser af sjove inspirerende eksempler fra hverdagen. At give “Det Lille Ekstra” vil føre til store forandringer og resultater for dig selv, din familie og din arbejdsplads. Det handler om at ændre holdning og gøre en lille forskel hver dag. Større arbejdsglæde skaber flere tilfredse kunder og borgere. Alle kan lære “Det Lille Ekstra”. Det er gratis, og det smitter som en luftbåren virus. Produktionen stiger, sygefraværet falder, stress reduceres, teamwork forbedres og kommunikationen bliver bedre og hurtigere.

Foredrag 2: SIG, Farvel til Brokrøvene
Spænd sikkerhedsbæltet og gør klar til take-off når stewardessen, Connie Svendsen, går i luften med sit nyeste foredrag. Hun fortsætter succesen fra ”Det Lille Ekstra” og går nu skridtet videre. Hun prikker til janteloven, gør op med brokrøvene og sætter fokus på styrken i vores forskelligheder.

Findes brokrøvene på din arbejdsplads?
Når Connie Svendsen går på arbejde i Thomas Cook Airlines, oplever hun sjældent en brovten passager, som ikke orker en uge med sol, mad og drikke. Alligevel er der dem, som ikke kan sove for havets brusen, eller synes der er for meget sand på stranden. Hvad sker der lige for dem?
Tænk, hvis det er nemt!
Hvordan fastholder vi motivationen, gejsten, nuet og glæden ved at gå på arbejde? Vend dig om. Måske er svaret lige bag dig. Så simpelt og dog så kraftfuldt. Bare kig i den retning, som giver løsningen.

Foredraget giver:

Motiverede medarbejdere
Færre sygedage
Mindre brok
Større arbejdsglæde
Mere humor
Mere trivsel

Foredrag med Connie Svendsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. april 2021
Læs mere

Helle Vincentz
Helle Vincent holder foredrag om depression, forfatterskab, krimi, litteratur, samfundsdebat

Helle Vincentz

Book nu!

Jorden under mig (bogforedrag)
“Jorden under mig” er Helle Vincentz’ erindringsroman om en kvindes konfrontation med sin dystre familiehistorie. Helle vokser op i 1980’erne på en gård i Sydsjælland med sin far, som er landmand, sin mor som er skolelærer og hendes søster. Helles far fortæller hende, at statsministeren er ond, og at han er årsagen til landmændenes svære kår. Hendes forældre skændes tit, og faren opfører sig mere og mere mærkeligt indtil han en dag begår selvmord. Senere diagnosticeres Helles mor med cancer, og hun dør kort efter. Som voksen begynder Helle at konfrontere sin dystre barndom og udforske de mørke kapitler af hendes historie, som hun aldrig forstod. Undervejs udfoldes nye sider af hendes families skjulte hemmeligheder, og hun opdager en chokerende sandhed om sit liv. Helle Vincentz skildrer på gribende vis sin families mørke kapitler i “Jorden under mig”, som også lader små sprækker af lys, håb og kærlighed ind i den barske beretning. Udgivelsesdato: 15.04.2021.

Anbefalinger af Helle Vincentz’ foredrag:

“Helle Vincentz har en smittende energi og begejstring. Hun er vidende, underholdende og skarp, og man går fra et møde med hende fyldt med glæde.”
Lida Wengel, Horsens Bibliotek, arrangør af Krimimessen i Horsens

“Helle Vincentz er en strålende, veloplagt formidler, som skaber et overbevisende og vindende rum for – og med – sine læsere”.
Helle Winther Olsen, Furesø Bibliotek & Borgerservice

“Med sin personlige ærlighed krydret med sjove og fine detaljer får Helle Vincentz enhver tilhørerskares fulde opmærksomhed.”
Sonja Christensen, præsident, Antvorskov Inner Wheel

Foredrag med Helle Vincentz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. april 2021
Læs mere

Niels Brunse
Holder foredrag indenfor følgende emner: At oversætte Shakespeare, Litteratur, Litterær oversættelse, Shakespeares liv og værker, Teater

Niels Brunse

Book nu!

Sådan er det – at oversætte Shakespeare
I april 2021 udkommer Niels Brunses bog ”Sådan er det – at oversætte Shakespeare” på forlaget U Press. Bogen fortæller om hans arbejde med at gendigte alle Shakespeares 37 skuespil. Det tog ham over tredive år, og nu er oversættelserne samlet i seks tykke bind. ”Det har været mit skriverlivs største, sværeste og mest berigende opgave,” siger han selv.

Bogen skildrer forskellige aspekter af det store arbejde, lige fra kommaer til kulturhistorisk baggrundsviden, og for Shakespeare-elskere vil der sikkert også være nye oplysninger og indfaldsvinkler i teksten.

Niels Brunse har allerede holdt mange foredrag om Shakespeare og sit arbejde med den store dramatiker, og i bogen er der nyt stof til endnu flere.

Shakespeare-oversættelse er nok noget af det sværeste man kan kaste sig ud i. Men det er en guldgrube af udfordringer og indsigter, og det danske sprog viser sig at kunne mere end man skulle tro, når det bliver konfronteret med de geniale dramaer fra for 400 år siden. Undertiden må man gå ad snoede veje, men det er muligt at komme derhen, hvor oversætteren kan sige: Teksten er Shakespeares, men ordene er mine.

Niels Brunse er født 1949 og har været uafhængig skribent det meste af sit liv. Det er blevet til ca. 250 oversættelser af bøger, skuespil, radiomontager, tegneserier mm. siden 1969, fra 6 sprog, men flest fra engelsk, tysk og russisk. Desuden har han skrevet tre romaner (den mest omtalte er Ramoth-Bezer fra 1994), tre digtsamlinger, to novellesamlinger, tre skuespil, et par fagbøger og utallige anmeldelser og artikler. Et antal sangtekster er det også blevet til, blandt dem tre, der er optaget i Højskolesangbogen. Niels Brunse har fået tildelt adskillige litterære priser og haft forskellige kulturelle tillidshverv lige fra en formandspost i Danske Dramatikere til posten som formand for Statens Kunstfonds litterære udvalg. Han er blevet gift med en dejlig kone, Nila Parly, far til to skønne døtre og ridder af Dannebrog – i den rækkefølge.

 

Foredrag med Niels Brunse booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. april 2021
Læs mere

Thomas Vinterberg
Thomas Vinterberg kan bookes til Q&A arrangement med udgangspunkt i filmen Druk.

Thomas Vinterberg

Book nu!

Thomas Vinterberg kan bookes til samtaler om lederskab, den kreative proces, hans liv med film, unge og alkohol, succes og meget andet.

Thomas Vinterberg, f. 1969, er filminstruktør og manuskriptforfatter. Han blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde.[ Fire år senere afsluttede han sin uddannelse med kortfilmen Sidste omgang (1993) med en ung Thomas Bo Larsen i hovedrollen. Filmen modtog blandt andet jury og producent-prisen ved den internationale Student Film Fest i München. Siden har han bl.a. lavet De største helte, Festen, It’s All About Love, Dear Wendy, En mand kommer hjem, Submarino, Jagten, Far from the Madding Crowd, Kollektivet, Kursk og senest filmen Druk.

OBS: Ved brug af foto skal fotograf Anders Overgaard nævnes.

Om filmen Druk:
Den danske film Druk handler om fire gymnasielærere, spillet af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe.

Dramaet tager udgangspunkt i tankerne fra en norsk filosof, der mener, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

Gymnasielærerne, der alle er groet fast i deres tilværelse, beslutter sig for at igangsætte et eksperiment, hvor de dagligt og i arbejdstiden vil ramme en promille på 0,5. Resultaterne er slående, alt føles ligesom lettere og mere frit, men et alkohol-indtag hver dag er heller ikke uden konsekvenser.

Thomas Vinterberg kalder filmen for en slags hyldest til druk og livet selv. Man skal ikke forvente en løftet pegefinger, men derimod et nuanceret billede på alkoholkulturen i Danmark.

Filmen havde premiere 24. september 2020. Filmen har modtaget en række priser, bl.a.: Årets danske spillefilm ved Robertprisuddelingen i 2021, ved European Film Awards i Berlin opnåede Druk fire priser, filmen vandt San Sebastian Film Festival’s Silver Shell, nomineret til fem Bodilpriser samt modtaget en Oscar for Bedste Internationale Film.

Foredrag med Thomas Vinterberg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. april 2021
Læs mere

Anders Langballe
Holder foredrag indenfor følgende emner: Journalistik, Konferencier, Ordstyrer, Ordstyrer/konferencier, Politik, Politik/Samfund, Spin

Anders Langballe

Book nu!

Anders Langballe er aktuel med bogen “FORFRA” (april 2021).

FORFRA er en bog om at få to blodpropper, vågne op på et hospital uden at kunne tale og om mod alle odds at komme på benene igen.

FORFRA en en fortælling om en usund arbejdskultur, præget af konkurrence, lange dage, stress og belønninger til dem, der slider sig i stykker.

FORFRA handler om at blive opslugt af sit fag – den politiske journalistik på Christiansborg – i en grad, hvor alt andet må vige.

FORFRA er tidligere politisk redaktør på TV 2 Anders Langballes dramatiske historie om at flyve højt, falde dybt, slikke sine sår og blive tvunget til at finde en ny balance mellem arbejde og familie. Og ikke mindst overveje hvad det vigtigste i livet er.

FORFRA er en bog til alle, der har prøvet at blive for længe på kontoret.

Anders Langballe, født 1976. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Politisk reporter på Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og TV 2. Har været politisk redaktør på TV 2 med ansvaret for den politiske dækning i NYHEDERNE og på NEWS.

Foredrag med Anders Langballe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. april 2021
Læs mere

Benn Q Holm
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab, Litteratur

Benn Q. Holm

Book nu!

Benn Q Holm er aktuel med romanen “Et stykke af tiden”. (april 2021)

Forlagsbeskrivelse:

BERLIN, BOWIE OG BENN Q. HOLM – EN KÆRLIGHEDSHISTORIE

Berlin 1976. Ben ankommer for at læse et år på universitetet. Der er optøjer, terrorisme, men også en sær søvngængeragtig atmosfære i den opdelte by, som en lomme i tiden. Og så er David Bowie flyttet dertil. Det bliver 12 måneder, der vender op og ned på alt i Bens liv. Ikke mindst da han møder sit livs kærlighed, Sabine, i Murens skygge.

Et stykke af tiden er Benn Q. Holm i topform, en coming-of-age-historie, et portræt af en by på et myteomspundet punkt i tiden og en kærlighedshistorie så ren og smuk, som han aldrig har lavet den før.

Benn Q. Holm (f. 1962) har skrevet 14 romaner siden debuten i 1994. Han brød igennem med Hafnia Punk (1998), der i dag står som en nyklassiker om København i 90’ere. Storværket Album (2002) står som et andet højdepunkt, en ambitiøs kollektivroman med episk fortællekraft, der skildrer Danmark igennem tre årtier fra 1970’erne og frem. I de senere år har Benn Q. Holm i stigende grad vendt blikket bagud i historien, og Anden Verdenskrigs-romanen De døde og de levende (2016) blev en stor succes både hos læsere og kritikere og introducerede forfatteren for et nyt publikum.

Benn Q. Holm debuterede i 1994 med romanen “Til verdens ende”. Har skrevet to børnebøger (Det seje sjak), fodboldessays (Verdens 25 bedste fodboldspillere) og en lang række romaner, bl.a. Hafnia Punk, Album (filmatiseret som tv-serie af Hella Joof), Københavns mysterier, Den gamle verden og senest Byen og øen fra 2011. Benn Q. Holm er oversat til flere sprog og har været litteraturanmelder ved Dagbladet Det Fri Aktuelt og klummeskribent hos bl.a. Bo Bedre og Euroman. Han taler primært om sit forfatterskab, herunder skriveproces, eksponering, medie- og kulturforhold, m.m. Seneste roman “Et stykke af tiden” (2021).

Foredrag med Benn Q. Holm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. marts 2021
Læs mere

Carsten Jensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Rejsebeskrivelser, Rusland, Samfundsdebat

Carsten Jensen

Book nu!

Carsten Jensen er aktuel med bogen “Bjælken i mit øje”.

Om bogen: Carsten Jensens fjerde essayistiske debatbog handler om den evige krig og glæden ved at slå hinanden ihjel. Ligesom i ’Kældermennesker’, ’Mod stjernerne’ og ’Hovedspringere’ sætter Carsten Jensen i korte, skarpe kapitler spot på de ting, der optager samfundet netop nu. Er krigen vores arts neurose, den ubarmhjertige sandhed bag alle vores civilisatoriske bestræbelser, et magt- og destruktionslystent mandekøns genetiske forbandelse nedkaldt over hele menneskeheden, en selvpåført katastrofe og straf? Er vi en myre-art, der ikke blot bærer tuens konstruktion, men også buddet om dens ødelæggelse i vores gener? Vores evige krige er blevet baggrundsmusik, en fjern, dunkende basgang, som vi nogle gange nikker i patriotisk takt til, men for det meste ignorerer. Bjælken i mit øje handler om krige, terrorisme og den epidemi af selvmord blandt unge, der hjemsøger os. Men det er også en bog, der selv i de tabte liv forsøger at finde et håb.

Foredrag med Carsten Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. marts 2021
Læs mere

Preben Lund
Foredragsholderne holder foredrag om medicinhistorie, lægekunst, polio, sygdomme

Henriette Bendix og Preben Lund

Book nu!

Henriette Bendix og Preben Lund tilbyder foredraget

Miraklet på Blegdammen – polioepidemien i 1952

Man siger, at menneskeheden rammes af en stor pandemi hvert hundrede år. Endnu oftere rammes vi af epidemier. For hver gang lærer vi noget nyt, ikke bare om immunitet og vacciner, men også om os selv som individer og samfund.

I 1952-1953 oplevede Danmark en omfattende polioepidemi, der ramte 7.268 mennesker. Størstedelen var børn, mere end 300 døde, mens over 2.500 fik varige mén. Unge medicinog tandlægestuderende håndventilerede utrætteligt i døgndrift de børn, der var blevet lammet på åndedrætsorganerne.

Midt i epidemien skete der et mirakel, som endte med at redde mange liv og som blev afgørende i dansk medicinhistorie.

Mange af de polioramte fik efterfølgende et liv, som nogle vil betragte som op ad bakke. Men de fleste har udvist en utrolig ukuelighed i deres stræben efter et godt liv. Her, mange år efter epidemien, oplever de desværre senfølger i form af fornyede smerter og lammelser.

De to forfattere har især fokus på de mange, der blev ramt af polio, og deres rørende, barske og fantastiske historier.

Foredraget booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

CV:

Preben Lund (f. 1955)
Journalist, forfatter, foredragsholder
Nyhedsjournalist og studievært på Radioavisen, DR Nyheder.

Udgivelser:
”Miraklet på Blegdammen”
”Over alle grænser – om smugling”
”Vejen til vrede”
”Fup, svindel og fifleri”
”Vlado – Goddag, det er færdselspolitiet”
”Statsadvokaten”
”John – en frihedskæmper”
”16 år i fængsler”

Henriette Bendix
Journalist, forfatter, foredragsholder
Henriette Bendix (f. 1961) er forfatter og ghostwriter og redigerer desuden andres bøger og artikler.
Hun er uddannet journalist og coach.

Udgivelser:
”Miraklet på Blegdammen”
”Blind tillid – vejen til personlig succes”
”Susanne Lana – Hvis tårer var guld”
”Du som er i himlen – os der er tilbage”

Foredrag med Henriette Bendix og Preben Lund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. marts 2021
Læs mere

Vivienne McKee

Vivienne McKee

Book nu!

VIVIENNE McKEE

… nu også ONLINE !!!

STAND-UP KOMIKER – KONFERENCIER – FORDRAGSHOLDER

Vivienne er Danmarks svar på behovet for professionel international underholdning. Og nu efter 2020 laver hun nu også underholdning online !

Optræder på dansk, engelsk og fransk samt en blanding af sprogene efter behov. 🙂

Vivienne er uddannet på den berømte Old Vic teaterskole, og havde en stor professionel karriere på TV, film og teater i UK, før hun flyttede til Danmark og for fortsatte karrieren på Det Kgl. Teater, Cafe Teatret mv. Hun grundlagde i 1982 det engelsksprogede London Toast Theatre, som er måske mest kendt for den årlig Crazy Christmas Cabaret. Hvert år skriver Vivienne et nyt crazy show fuldt af sang, dans, slapstick og masser af craziness. Showet ses af omkring 50,000 hvert år i Glassalen i Tivoli. “The Crazy Christmas Show is an anti-depressant. Everyone should be able to get it on prescription“ skrev en anmelder om showet.

Det er Viviennes særkende, at hun skræddersyer underholdning som Murder Mystery, Corporate Quiz og Stand Up shows til det enkelte firmas eller den enkelte konferences behov i elegant international stil. Også her formår hun som få at involvere sit publikum.

Vivienne McKee har optrådt i mange store sammenhænge bl.a. for Microsoft (2000 tilskuere), Storebæltsåbningen (4.000 tilskuere), Rambøll (1,000), Novo Nordisk, Egmont/Disney i Frankfurt i anledning af jubilæer – og for mange,mange flere. Optræder også i mindre og mere intime sammenhænge på bla. Søllerød Kro, Dragsholm Slot og nu også ONLINE !!

Vivienne McKee booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. marts 2021
Læs mere

Jens Blendstrup
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Jens Blendstrup

Book nu!

Jens Blendstrup er novellesamlingen Sorgens Balalajka.

En flok oldinge vender tilbage til den gade, som de voksede op i, og leger barndommens lege.

Dåseskjul er sin sag, når bentøjet svigter. Men de leger til langt ud på natten, indtil de kaldes hjem for sidste gang. På Urukaiplateauet på sibiriske tundra vågner en mand mirakuløst efter årtusinders nedfrysning i permafrosten. Han bliver en sensation og et sexsymbol. Unge kvinder strømmer til tundraen. Men det er svært at omstille sig til moderne kvinders krav efter 25.000 år på is.

Mød Blendstrups fantastiske figurgalleri. Mød manden, der åd af mørket. Mød udbryderkongen Sarkofag-Ole, der brød ud af tusindvis af pengeskabe, dusinvis af ægteskaber og til sidst brød ud af døden. Mød optimistjollesejleren Bo, der rundede den forkerte bøje og endte med at sejle jorden rundt.

I sine sublime og humoristiske noveller fortæller Jens Blendstrup med sprudlende originalitet om mennesker, der pludselig befinder sig i uvante situationer.

Når Sorgens Balalajka er bedst, danser man på grænsen mellem oprigtigt vanvid og ren sjov.

Foredrag med Jens Blendstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Information
Blendstrups noveller går kompromisløst fantasiens planke ud

♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
Politiken
Skæg, rørende og begavet

★★★★★★
Børsen
Skæg, rørende og begavet

Foredrag med Jens Blendstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. februar 2021
Læs mere

Selina Juul holder foredrag om klima og madspild.

Selina Juul

Book nu!

Mindre madspild med Selina Juul – Årets Europæer 2020, forfatter og stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad

Bruger du dit køleskab som din skraldespand? Har du UFO´er liggende i din fryser? Bliver du altid lokket af mængdetilbud? Smider du hvert år tusindvis af kroner i skraldespanden, fordi du glemmer at udnytte dine al din mad?

Mød kvinden, som bragte fokus på madspild i Danmark, Danmarks førende ekspert på madspild, Årets Europæer 2020, forfatter og stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad Selina Juul – og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre for at mindske dit eget madspild og få flere penge i budgettet, få mere tid og samtidig bidrage til et bedre klima.

Hvert år smider vi i Danmark over 700.000 tons god, spiselig mad ud. Heldigvis er danske forbrugere blevet lidt bedre til at undgå madspild, ikke mindst i Corona-tiden – men der er stadig lang vej endnu. De 700.000 tons mad, der årligt spildes i Danmark, svarer til syv gange vægten af Marmorkirken og 3,8 % af den samlede CO2-udledning, der hvert år udledes fra Danmark. Og på verdensplan spildes der ca. en tredjedel af alle fødevarer, ifølge FN’s Fødevareorganisation FAO.

Fokus på klimaet fylder mere og mere i vores hverdag – og klimaforandringerne er efterhånden umulige at overse. Mange danskere føler sig usikre på, hvad vi selv skal gøre for at mindske CO2-udslippet. Heldigvis er dét at stoppe madspild blandt de allermest lavthængende frugter. Faktisk er mindre madspild din nemmeste indsats i klimakampen. Det gør ikke ondt. Og så sparer du ovenikøbet tid og penge – og hjælper klimaet lidt på vej.

Mød Selina Juul til et brag af et foredrag – og bliv klogere på det store problematik om madspild og få nemme og konkrete værktøj til, hvad du selv kan gøre for at mindske og reducere madspild i din hverdag.

BOOKING:
Foredrag med Selina Juul booker du hos ARTE Booking på telefon 38 48 14 00 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. februar 2021
Læs mere

Niels Abild
Kapelmester for Kansas City Stompers, fortæller om 70 år i et spændende liv i musikkens verden, og 2 af DK bedste musikkere kommer med under showet, og spiller gode kendte numre

Niels Abild

Book nu!

Niels Abild foredrag

– eller en farverig livshistorie med supplerende musik med nogle af Danmarks bedste musikere.

Kapelmester Niels Abild er rigmandens umulige søn, der kommer fra et næsten Downton Abbey hjem.

Efter adskillige kostskoler stak han til søs, sejlede jorden rundt 2 gange som messe/dæksdreng, altid med sin klarinet under armen, gik han ofte i land for at spille med de lokale musikere jorden rundt.

Niels startede orkestret Kansas City Stompers i 1951, Europas ældste jazzband, som har 70 års jubilæum i 2021. Niels var medarrangør af den første Roskilde Festival og CPH Jazzfestival og meget mere, bl.a. formand for 13 jazzklubber landet rundt. Niels kommer med yderligere 2 af DK’s bedste musikere, holder foredrag om sit brogede livlige liv og spiller dejlig musik ind imellem.

Niels Abild, 82 år, kapelmester for Europas ældste rytmiske orkester, startet i 1951, igangsætter af utallige festivaler og Roskilde Festival tilbage i 1971, og starten på det der blev til Copenhagen Jazzfestival, musik/jazzklubber, 13 stk. Niels er stadig aktiv, han har optrådt med et væld af kendte solister, bl.a. Louis Armstrong, Gitte Hænning, Sanne Salomonsen, Stig Rossen, Micael Bondesen, Otto Brandenburg, Daimi, ja næsten alt der har bevæget sig på den danske scene de sidste 70 år.

Han kommer fra et velhaverhjem med privatchauffør og egen flyvemaskine allerede i 30’erne. Efter 3 år på Stenhus Kostskole og 1 år på Ribe Katedralskole var lærerne blevet trætte af den uro Niels skabte i klassen, så han tog til søs midt 50’erne, først som messedreng, dæksdreng, ungmand, og efter 3 år til søs, hvor han var jorden rundt 2 gange, Cuba, Japan, Australien, Suez, USA, Phillippinerne, Indien, Ægypten og mange flere steder, og med klarinetten under armen gik han i land hvor mulighederne fandtes og spillede musik, hvor der var mulighed for det, og har der igennem truffet en masse interessante mennesker.

Niels havde også pauser i Danmark ind imellem, hvor han spillede med sit orkester Kansas City Stompers, og endelig i slut 50 bosatte han sig fast i Danmark igen, hvor han 1-2-3 blev indblandet i en masse ting som arrangør. Niels og hans musikere har igennem en årrække spillet til alle de store fester, værende sig kongehuset, Novo og lignende firmaers arrangementer, men også små jazzklubber. Orkestret havde samme position i Danmark som det populære orkester fra Vild Med Dans, The Antonelli Orchestra har i dag.

Meningen er, at Niels med yderligere 2 musikere, eks. pianisten Ole Kock Hansen, kendt for sine indspilninger med Niels Henning Ørsted Pedersen af de mest populære danske sange, vil spille, og ind imellem vil Niels fortælle om sit farverige liv.

Foruden musikken har Niels også haft andre andre jern i ilden, været golfspiller i næsten 74 år og der igennem mødt og spillet golf med nogle af verdens mest kendte golfspillere i det man kalder Pro Am, foruden har han dyrket racerbiler og kørt løb siden starten af 60’erne, senest med Prins Joachim, og meget meget mere.

Der er en TV2 Øst udsendelse (Mine forældre burde ikke have fået børn) foruden flere TV 2 udsendelser om orkestrets 50 og 60 års jubilæum, som kan ses på YouTube. Kansas City Stompers har udgivet 45 albums, og det er rekord i Danmark. Niels er også nævnt i Den Blå Bog.

Opsætningen har selv klaver og anlæg med, Niels plus 2 musikere. Foredraget/koncerten varer ca. halvanden time med en lille pause imellem.

Foredrag med Niels Abild booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. februar 2021
Læs mere

Lotte Kaa Andersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatteraften, Litteratur, Læsning, Roman, Skriveproces

Lotte Kaa Andersen

Book nu!

Lotte Kaa Andersen er aktuel med romanen “Den inderste kerne – en roman om Inge Lehmann”.

Danmarks ukendte verdensstjerne 

Hun er anerkendt som en af verdens største videnskabskvinder, men kun de færreste danskere kender hende, den danske matematiker og jordskælvsforsker, der i 1936 opdagede Jordens indre kerne. Som verdens første kvindelige seismolog mødte Inge Lehmann megen modstand i det danske naturvidenskabelige miljø, der i høj grad var domineret af hendes chef, professor Niels Erik Nørlund og fysikeren Niels Bohr. Hun havde en intuitiv forståelse for at aflæse jordskælv, men var henvist til at forske i sin fritid. I 1950’erne opdagede amerikanerne hendes enestående talent og hentede hende til Columbia University. Her kom hun til at spille en rolle under Den kolde krigs atomvåbenkapløb. Hun blev aldrig gift og fik ingen børn, og den sidste videnskabelige artikel skrev hun, da hun var 99 år. Inge Lehmanns liv er et studie i modige valg og nervøse sammenbrud, stor følsomhed og stor begavelse, rejser, fejder, uforløst kærlighed og en stædighed på størrelse med universet.

I foredraget fortæller Lotte Kaa Andersen om sit arbejde med at finde ind i en historisk persons sind og tanker, for hvordan danner man sig et billede af et andet menneskes relationer og kompleksitet via arkiver, breve og dagbøger? Hun fortæller om sin research, hvor hun bl.a. har talt med Inge Lehmanns familie og fået adgang til private breve, personlige papirer og en dagbog, som ingen kendte til, før den blev hentet ned fra et loft i Klampenborg for to år siden. I Den inderste kerne har hun fået en stor, spektakulær historie forærende, og det har været en gave, der forpligter. For hvordan dramatiserer man en så usædvanlig kvindes liv? Det har været et møjsommeligt og interessant arbejde, der har krævet mange omskrivninger. I foredraget fortæller Lotte Kaa Andersen om inspiration og skriveproces og den lange vej fra idé til færdig roman. Efter foredraget er der god tid til spørgsmål og snak.

Foredrag med Lotte Kaa Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. februar 2021
Læs mere

Kenneth Bøgh Andersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Mytologi, Ondskab, Oplæsning, Religion

Kenneth Bøgh Andersen

Book nu!

Kenneth Bøgh Andersen er aktuel med bogen : ANTBOY VENDER TILBAGE 3. DET ENDELIGE OPGØR

Om bogen:

Pelles liv er forvandlet til ren katastrofe, og hele byen er i fare. Gamle ærkefjender er vendt tilbage, nye er opstået, og Antboy står overfor sit livs største og farligste opgave.

Samtidig er Pelles dobbeltspil overfor Ida blevet afsløret, og han er nødt til at fortælle hende sandheden om Mathilde fra karate. Men hvad er sandheden egentlig? Og hvem kan Pelle stole på, når han og Antboy må ud i det endelige opgør?

Foredrag med Kenneth Bøgh Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. februar 2021
Læs mere

Eva Smith og Catrine Asmussen

Book nu!

Eva Smith er aktuel med bogen “Jeg håber, jeg har gjort en forskel”

Om bogen: Jeg håber, jeg har gjort en forskel” er Steen Valgreen-Voigt og Anne Knudsens portræt af Eva Smith og hendes kamp for retfærdighed, retssikkerhed og menneskerettigheder.

Eva Smith blev Danmarks første kvindelige juraprofessor, og har igennem hele sit liv vedholdende og standhaftigt kæmpet for at sikre borgernes retssikkerhed og juridiske retfærdighed og for at sikre de internationale menneskerettigheder. I “Eva Smith – Jeg håber, jeg har gjort en forskel” fortæller Steen Valgreen-Voigt og Anne Knudsen om hendes spændende og indflydelsesrige liv som formand for Det Kriminalpræventive Råd og Europarådets Kommission mod Racisme og Intolerance samt som juraprofessor. Vi får også indblik i de personlige sider af Eva Smiths liv som datter af den tidligere justits- og indenrigsminister Hans Hækkerup og hendes liv med manden Ole og deres seks fællesbørn, to delebørn og 20 børnebørn.

Eva Smith er født i 1942 og dr. jur. Hun er datter af den socialdemokratiske justitsminister Hans Hækkerup. Hun er professor i retsvidenskab ved Kbhs Universitet. Hun er medlem af en lang række udvalg og har skrevet adskillige debat- og lærebøger om juridiske spørgsmål.

Foredrag med Eva Smith og Cathrine Asmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. februar 2021
Læs mere

Lone Theils
Holder foredrag indenfor følgende emner: Brexit, Forfatterskab, London

Lone Theils

Book nu!

Lone Theils De usynligeLone er aktuel med krimien “De usynlige”.

Om bogen: 

Under en ferie i Danmark bliver Nora Sand vidne til et drab, der viser sig at have forbindelse til Storbritanniens absolutte elite. Hun kommer på sporet af en gruppe mennesker, der ikke skyr nogen midler for at dække over fortidens synder. Mennesker med penge, magt og indflydelse nok til at få ethvert problem til at forsvinde – og de anser Nora for at være præcis sådan et problem. Hendes eneste chance for redning bliver at opsøge sit værste mareridt.

Femte bind i krimiserien om den danske journalist Nora Sand, der bor i London.

Foredrag med Lone Theils booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. februar 2021
Læs mere

Niels Birger Danielsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden Verdenskrig, Fundraising, Historie

Niels-Birger Danielsen

Book nu!

Niels-Birger Danielsen er aktuel med bind 4 af “Modstand” – dramaets sidste akt 1944-1945.
Fjerde og sidste bind af bogværket ‘Modstand’ om den danske frihedskamp 1940-45 udkommer på Politikens Forlag i april 2021. Kampen mellem modstandsbevægelsen og Gestapo og især det tyske politis danske håndlangere er taget til i brutalitet. Frihedskæmpernes likvideringer på den ene side og repressaliedrab samt schalburgtager på den modsatte side eskalerer i en ond spiral.
Samtidig sker der en tilnærmelse mellem modstandsbevægelsen og de etablerede politikere, som indgår forlig om en befrielsesregering. Nu var modstanden blevet ‘hele folkets kamp’ og ikke kun noget, der blev udøvet af snævre nichegrupperinger. Politikerne var blevet medkæmpere.
Og sådan var der så meget, der blev ‘med tilbagevirkende kraft’, da konklusionerne efter de fem besættelsesår skulle drages.

Alsidig krigsformidler
Med 75-årsjubilæet for Danmarks befrielse den 4./5. maj 1945 er der der i år fokus på Danmarks besættelsestid som sjældent tidligere. Niels-Birger Danielsen er bogaktuel med firebindsværket Modstand om frihedskampen 1940-45. Han vil være parat til at levere lokale eller regionale vinkler på modstandskampen hvor som helst. I kraft af blandt andet biografien Werner Best (2013) har Danielsen også beskæftiget sig med den tyske side, så antallet af mulige foredragsemner er stort.

Foredrag med Niels-Birger Danielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 1. februar 2021
Læs mere

Lars Kjædegaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Krimiforfattere, Litteratur

Lars Kjædegaard

Book nu!

Lars Kjædegaard Lang dag mandForedrag med udgangspunkt i seneste udgivelser: 

Lang dag mand (2021):

I 2021 er det 40 år siden, at Lars Kjædegaard debuterede som forfatter. Han har skrevet 40 romaner siden 1981, har solgt flere end 400.000 bøger, og han er en af Danmarks mest læste kriminalforfattere. I LANG DAG MAND fortæller han i 18 kapitler om sit liv som barn, voksen, far, musiker og forfatter – om at vokse op i Helsingør, om at være 14 og pludselig spille guitar med sine amerikanske blues-helte, om den sorte hund, om at udtrykke sig på sin egen måde. Møder og begivenheder, der former et menneske.

Løgn i din hals (2021)

Løgn i din hals er en krimi i den populære serie med efterforskerne Anita Hvid og Thor Belling.

En kvinde i Aarhus modtager et opkald om, at hendes søn er blevet alvorligt kvæstet i en ulykke. Opkaldet viser sig at være falsk. Kort efter modtager en mand i byen et lignende opkald, som får fatale følger. Også dette opkald er falsk, og så bliver Anita Hvid involveret i sagen. Hvem spreder frygt og død ved at lyve så overbevisende? Er der tale om umotiverede, tilfældige chikanerier, eller er hensigten mere dyster?

Foredrag med Lars Kjædegaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. januar 2021
Læs mere

Thomas Larsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Historie, Historiske portrætter, Kongehuset, Litteratur, Ordstyrer, Politik

Thomas Larsen

Book nu!

Danskernes Dronning i 50 år

I januar 2022 kan dronning Margrethe fejre et enestående jubilæum, for da vil det være 50 år siden, hun blev udråbt til regent og statsoverhoved af den socialdemokratiske statsminister, Jens Otto Krag. Det var dengang en ung og usikker monark, som trådte til. Men siden er det lykkedes for Dronningen at blive et både elsket og respekteret samlingspunkt for danskerne. Når hun holder sin nytårstale, bænker hele Danmark sig foran tv-skærmen. Og da hun under corona-krisen holdt opmuntrende taler, blev alle seer-rekorder slået. I en kommende portrætbog om Dronning Margrethe fortæller journalist og forfatter, Thomas Larsen, om Danmarks Dronning. Og i sit foredrag fortæller han om, hvordan det er lykkedes for Dronningen at få skabt en usædvanlig nær relation med befolkningen gennem de snart svimlende fem årtier, hvor hun har siddet på tronen. Thomas Larsen fortæller også om, hvordan Dronningen dygtigt har moderniseret monarkiet undervejs, og han peger på, hvor Dronningen har ændret kurs i den løbende samtale og dialog, som hun har haft med befolkningen, og som er en del af nøglen til, at forstå hendes store succes som regent. Endelig taler han om det generationsskifte, som en dag også vil blive en realitet i kongehuset.

Thomas Larsen er en af de journalister, som ved mest om det danske kongehus, og som flest gange har interviewet Dronningen: Det har han gjort i forbindelse med sine tidligere bøger om bl.a. Amalienborg, samt i bestselleren “De dybeste rødder”, som rummer Dronningens fortolkning af Danmarkshistorien. Derudover har han interviewet Dronningen i forbindelse med vigtige nationale mærkedage og begivenheder.

Foredrag med Thomas Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. januar 2021
Læs mere

Mich Vraa
Holder foredrag indenfor følgende områder: De Vestindiske Øer, Forfatterskab

Mich Vraa

Book nu!

Pigen fra det store hvide skibMich Vraa er aktuel med romanen “Pigen fra det store hvide skib” skrevet sammen med Jesper Bugge Kold. (udgivet 23.01.21).

Om bogen: 23. januar 1951 lægger hospitalsskibet Jutlandia fra kaj i København. Ombord er den unge Molly Dahl, som er en af de toogfyrre sygeplejersker, der er sluppet gennem nåleøjet og blevet antaget til tjeneste på skibet.

Med sig har Molly erfaringer fra operationsgangen på Odense Sygehus, hvor hun på dagen for Danmarks befrielse har taget imod døende og hårdt sårede skudofre. Men befrielsen har også givet Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.

I Korea har elleveårige Yun mistet bogstavelig talt alt. Mens napalmflammerne æder hendes hjem, hendes familie og den landsby i Nordkorea, hvor hun er vokset op, flygter hun sammen med to andre børn mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.

Både Molly og Yun lægger deres liv bag sig i håbet om at finde et nyt og bedre i Sydkorea. Men for begges vedkommende bliver rejsen lang og uforudsigelig.

I den sydkoreanske havneby Pusan flettes deres skæbner sammen. Men kan Molly redde Yun? Og hvem skal redde Molly?

Mich Vraa brød i 2016 igennem som forfatter med romanen HAABET, første bind i en trilogi om Dansk Vestindien. Andet bind, PETERS KÆRLIGHED, udkom året efter, og den sidste bog i trilogien hedder FAITH.

Vraa er uddannet journalist og arbejdede i dagspressen indtil han i 1995 blev forfatter og skønlitterær oversætter på fuld tid. Han har givet dansk stemme til en lang række engelske og først og fremmest amerikanske forfattere som Jonathan Franzen, Anthony Doerr, Ernest Hemingway og John Williams.

Foredrag med Mich Vraa booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. januar 2021
Læs mere

Lars Hovbakke Sørensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden verdenskrig, Dansk Historie, De Vestindiske Øer, Historie, Historie, Kongehuset, Politik

Lars Hovbakke Sørensen

Book nu!

Dronning Margrethe – 50 år på tronen
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at dronning Margrethe 2. kom på tronen. Hun er den hidtil næstlængst regerende monark (kun overgået af Christian 4.) og har sat sit præg på Danmarks udvikling gennem et halvt århundrede.

I foredraget vil Lars Hovbakke Sørensen belyse monarkiets rolle og udvikling i dronning Margrethes regeringstid og sætte fokus på, hvorfor og hvordan det danske monarki har udviklet sig til et af de allermest populære i Europa. Undervejs vil han både trække tråde tilbage i tiden og give et bud på, hvad fremtiden vil bringe for monarkiet i Danmark, ligesom han vil sammenligne med udviklingen i de øvrige kongehuse i Europa.

Lars Hovbakke Sørensen er én af de mest anvendte kommentatorer og analytikere i både tv, radio og aviser af aktuel dansk og europæisk politik og andre aktuelle samfundsforhold (f.eks. kongehuset i det moderne samfund). Han underviser til daglig ved Københavns Universitet og har også undervist ved bl.a. Nordisk Journalistcenter, Danmarks Journalisthøjskole og Aarhus Universitet. Lars Hovbakke Sørensen har bl.a. skrevet bøgerne: “En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag” (2014), ”Et kontinent i krig. Europas historie gennem 1000 år” (2006) og ”Slagsbrødre eller broderfolk. Nordens historie gennem 1300 år” (2004). Han kan holde mange forskellige foredrag inden for dansk, nordisk og europæisk politik, historie og samfundsforhold (inkl. om kongehuset) og give sine foredrag en særlig vinkel, som passer specielt til det aktuelle publikum. Lars Hovbakke Sørensen har modtaget Statens Kunstfonds pris for bedste bogudgivelse 2014 for sin bog En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag (Gyldendal 2014).

Foredrag med Lars Hovbakke Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. januar 2021
Læs mere

Helle Helle
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab

Helle Helle

Book nu!

Helle Helle BobHelle Helle er aktuel med romanen Bob.

Forlagsbeskrivelse:

“Flytter Bob og jeg så til Vanløse.” Sådan indleder Helle Helle sin nye roman BOB.

Bob ved ikke rigtig, hvad han skal.
Hans kæreste har travlt med sit nye studie.
Hun er hende fra de.
Selv arbejder han lidt på Sømandshotellet, indretter deres nye etværelses og fortaber sig i Københavns gadenavne.
Mest af alt ønsker han sig en fremtid med hende.
Hun er romanens jeg-fortæller. Men hun fortæller udelukkende om Bobs liv
– især det, hun ikke selv er en del af.

– Tænk, at vi på et tidspunkt skal giftes og have børn.
Han havde sagt den sætning tidligere, senest i forrige uge, og bagefter havde han tænkt: Sådan siger jeg ikke igen før om lang tid. Og nu havde han allerede gjort det.

– Til Helles Helles store publikum, der kan glæde sig til en selvstændig fortsættelse af de og overraskes over en københavnerroman i forfatterskabet – og alle, der ønsker at læse prosa i en liga for sig.
– Helle Helle er en af Danmarks fremmeste forfattere. For hver bog raffinerer hun sin skrift og har opnået stor gennemslagskraft i de nordiske lande.
– ”Vi griner og griner, vi græder og græder. Ikke højlydt bralrende eller hulkende, men stille og intenst og nærmest samtidig. Sådan er det at læse Helle Helle.” – skrev Politiken.

Helle Helle (f. 1965) er opvokset i Rødby. Hun er uddannet fra forfatterskolen 1991 og debuterede i 1993. Hun har modtaget en række priser og præmieringer, blandt andet Kritikerprisen, P.O. Enquistprisen, De Gyldne Laurbær og Det Danske Akademis Store Pris. Hendes noveller og romaner er oversat til 22 sprog.

Foredrag med Helle Helle booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. januar 2021
Læs mere

Michelle Kristensen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsglæde, Ernæring, Sundhed, Trivsel

Michelle Kristensen

Book nu!

Michelle Kristensen er aktuel med bogen Mission sund aftensmad. 100 opskrifter til hele familien

Hvad skal vi spise i aften?

Aftensmaden til hverdag er den store udfordring for mange, der vil leve sundt. De fleste af os har travlt og er trætte, når vi kommer hjem og skal til at lave mad, og derfor kommer vi let til at springe over, hvor gærdet er lavest. Og så ender vi alt for tit med fastfood eller noget mindre sundt fra fryseren.

Derfor har Michelle Kristensen lavet en bog med 100 opskrifter på aftensmad, der smager forrygende, og som kan laves i en fart. Her er sunde udgaver af danskernes yndlingsmad – fra gryderetter og ovnretter til pizza og sandwich. Man behøver nemlig ikke at spise ensformigt og kedeligt, fordi man gerne vil leve sundt.

Alle opskrifter i bogen følger MK principperne, som sikrer en god mæthed og et stabilt blodsukker.

Foredrag med Michelle Kristensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. januar 2021
Læs mere