Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Peter Bang
Holder foredrag indenfor følgende emner: Eventyrenes Klub, Klima, Natur, Naturfolk, Rejsebeskrivelser

Peter Bang

Book nu!

Peter Bang er forfatter, fotograf, foredragsholder, kursusleder og eventyrer. Født 1957. Har skrevet en halv snes bøger; rejseskildringer, fagbøger og fotodokumentariske bøger om truede naturfolk, samt artikler i danske og udenlandske dag, uge og fagblade. Desuden fotografiske udstillinger og publikationer. Ophold hos oprindelige folk i Asien, Afrika, Grønland, Nordamerika, Stillehavet og Ny Guinea. Medlem af Eventyrernes Klub.

Foredrag af Peter Bang:

Foredrag 1: BAG BJERGENE – En beretning fra Ny Guinea
Et rejseforedrag fra den vestlige del af verdens næststørste ø Ny Guinea, der er besat af Indonesien. Over et interval på tre årtier skildrer forfatteren og fotografen Peter Bang sine oplevelser blandt den oprindelige urbefolkning i West Papua, der oplever store forandringer og er truet med udslettelse. Foredraget er baseret på oplevelser beskrevet i bogen “PAPUA BLOD – En beretning fra West Papua” af Peter Bang.
Varighed: 1 1/2 time (2 x 45 min.), plus pause og evt. spørgsmål. Kortere variationer kan også arrangeres. Også foredrag for børn med udgangspunkt i børnebogen “Puwuls verden”om et naturfolk i West Papua.

Foredrag 2: FJERNE ØER – En beretning fra Mikronesien
Efter tre årtiers fravær vendte Peter Bang tilbage til de ydre øer i lilleputstaten Yap i Mikronesien, hvor han levede hos et isoleret naturfolk på de fjerneste øer. Udover at være en spændende beretning er foredraget også en fortælling om den globale opvarmnings indflydelse på små ø-samfund i Stillehavet. Foredraget er baseret på oplevelser beskrevet i bogen “FJERNE ØER – En beretning fra Stillehavet” af Peter Bang.
Varighed: 1 1/2 time (2 x 45 min.), plus pause og evt. spørgsmål. Kortere variationer, herunder oplæg og inspiration til temaarbejde, konferencer, undervisning m.v. vedr. klimaforandringer kan også arrangeres. Også foredrag for børn med udgangspunkt i børnebogen “Den sidste skildpaddefest – Et naturfolk i Mikronesien”af Peter Bang.

Foredrag 3: NED AD FLODEN – En beretning fra Canada
En livsrejse med kano gennem Nordcanadas vildmark over 40 år. Foredraget tager udgangspunkt i oplevelser beskrevet i bogen ”Afsted – Rejseeventyr i Nordcanada” af Peter Bang, samt senere rejser og ophold i ødemarken. Et foredrag om at knuse sit ur mellem to sten og leve livet mens man har det, omgivet af en stor og enerådende natur, hvor sult, bjørneangreb og skovbrand blev en del af virkeligheden.
Varighed: 1 1/2 time (2 x 45 min.), plus pause og evt. spørgsmål. Kortere variationer kan også arrangeres.

Foredrag 4: LANGS KYSTEN – En beretning fra Grønland
En tomandsekspedition over 4.500 km langs Grønlands vestkyst med en lille 17 fods båd over to somre, hvorunder storm, storis, tåge, kælvende isbjerge og farlige skær vanskeliggjorde sejladsen. Beretningen starter med et liv som sømand i handelsflåden for over 45 år siden, fulgt op med opdaterede indtryk og oplevelser fra senere rejser til Grønland; om møder med natur, dyreliv og mennesker, om fortid, nutid og fremtid.
Varighed: 1 1/2 time (2 x 45 min.), plus pause og evt. spørgsmål. Kortere variationer kan også arrangeres.

Bogudgivelser:
· Kanobogen – Kanofolkets håndbog (1981 – forlaget Skarv)
· Fjeldvandrer (1982 – forlaget Skarv)
· Vildmarksliv (1982 – forlaget Skarv)
· Vinterliv i fjeldet (1983 – forlaget Skarv)
· Pelsværk – et naturprodukt (1983 – forlaget Skarv)
· Afsted – Rejseeventyr i Nordcanada (1985 – forlaget Skarv)
· Jalan Jalan – På rejseeventyr gennem Asien (1991 – forlaget Høst&Søn)
· Puwuls verden – Et truet naturfolk (1991 – forlaget Borgen)
· Den sidste skildpaddefest – Et naturfolk i Mikronesien (1994 – Borgen)
· Natur og udeliv med børn (1998 – forlaget B&U/Pædagogisk Bogklub)
· Papua blod – En beretning fra West Papua (2018 – Remote Frontlines)
· Fjerne øer – En beretning fra Stillehavet (2018 – Remote Frontlines)

Foredrag med Peter Bang booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. februar 2019
Læs mere

Mathilde Rude
Holder foredrag indenfor følgende emner: Historie, Indretning, Kulturarv, Kultur- og designhistorie, Kunst, Livsstil/hverdagskultur

Mathilde Rude

Book nu!

Mathilde Rude er freelancejournalist med livsstil, bolig, kultur og antikviteter som sine kerneområder. Hun skriver om kunstnere og designere, men laver også boligreportager for alle boligmagasiner i Danmark, og internationalt. Også magasinet Antik og Auktion er hun fast bidragsyder til. Derudover har hun gennem mange år været vurderingssagkyndig, og er nu hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner, hvor hun ser på alt, hvad folk dukker op med, når de træder ind ad døren og tager stilling til om det er guld eller ej. Hendes interesse for design, og i særlig grad det mere vintageprægede af slagsen, har ført hende med i TVprogrammer som Loppedeluxe på TV2, der, da det kom frem, var det 3. mest sete tv-program. Ligeledes har hun været Go’ Morgen Danmark ekspert, og har fast udtalt sig til alskens medier om sine bud på loppetrends, loppemarkeder, tips til køb, og hvad der ellers er af spørgsmål indenfor denne genre. I hendes arbejde er stilarter, godt design og trends en rød tråd – både når det handler om 1800-tallet og i dag. Og derfor kan hun se sammenhænge mellem før og nu. Og så er hun en mester i at gå på loppejagt – som er en viden, hun gerne vil dele med andre. Med sin faste finger på pulsen, kan hun også inspirere til hvordan man kan bo med sine loppefund.

Foredrag af Mathilde Rude:

Foredrag 1: TID, STIL OG TENDENSER
DE SAMME TRENDS DUKKER OP IGEN OG IGEN I VORES BOLIGER. MEN HVORFOR BOR VI PÅNY MED BESTEMTE TING? OG HVORDAN KAN VI INDRETTE OS FLOT MED DEM?
Hvad er stil og tendenser? Og hvorfor ændrer de sig, for igen at dukke op årtier eller århundreder senere? Alle tider er præget af trends, som oveni har tendens til at vise sig igen i nye tider. Den riflede Lyngbyvase fra 1930, står nu side om side med 1950’ernes Kay Bojesen aber og Bjørn Wiinblad porcelæn i stuerne igen. Men hvorfor appellerer fortidens design til vores tid?

I dette foredrag fortæller Mathilde Rude om design og stil fra flere århundreder med parallel til trends i dag. Ser man på smarte trends fra 1800-tallet og frem, som stilarterne Art Nouveau, Art Deco og Modernismen, bunder de også i en indstilling til livet, som også går igen i vores ellers så moderne samfund. Men også om en samfunds- og teknologisk udvikling. Nye materialer som tin, plast og melamin har revolutioneret vores boliger. Og hvor de i nogle tider blev ophøjet som smykker, er de gryder i en anden, som tilfældet var med aluminium. Med foredraget her vil man kunne forstå og genkende udtryk fra forskellige tider, når man går på loppemarked eller arver. Men hvordan indretter man sig med stilarter, der ofte er lavet i kontrast til hinanden, og som derfor har meget forskellige udtryk og dynamik – altså skaber stil fremfor stilclash?

Mathilde Rude ved hvad der rører sig lige nu med materialer, former og farver, hvor meget har været moderne tidligere. Hun giver her en guide til, hvordan man kan bo med vintage. Men også bud på at skabe et personligt hjem, hvor man har mod til at udtrykke, hvem man er gennem pudsige og personlige ting, som er det nye sort.

Foredrag 2: GODE GRUNDE TIL GENBRUGSKØB
AT KØBE BRUGT RUMMER MANGE ELEMENTER SOM BÅDE KAN RØRE FØLELSESMÆSSIGT OG ØKONOMISK, FOR DET ER HER VI KAN GØRE KUPPET, FÅ BILLIG BOLIGINDRETNING OG IKKE MINDST MERE SJÆL IND I HJEMMET. BLIV INSPIRERET HER TIL HVORDAN DET KAN GØRES.
Hvorfor køber vi vintage? Alle har forskellige motiver til at købe vintage. Det kan bunde i håbet om en økonomisk god investering, at spare penge, eller skabe en interessant indretning, eller måske det hele. Vores interesse kan ses i måden, som vi køber på. Men der er vel altid en samler gemt i os alle, som kan blive bidt af et loppemarked? Mathilde Rude har trådt sine barnesko på svenske auktioner, dystet om fund i TV-programmet Loppedeluxe, været Go´Morgen Danmark ekspert, skrevet om loppemarkeder for Antik og Auktion, oveni vurderer hun alskens ting og sager hos Bruun Rasmussen – derfor kender hun alle årsager godt.

I foredraget vil hun give en praktisk guide til at købe genbrug med forskellige formål, men med målet om at finde den helt særlige ting, og gøre et godt fund til en billig penge. For det er stadigt muligt på auktioner, loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Men hvor køber man hvad? Leder man efter kendt design der holder prisen, eller bare købe det billigt, så man kan tjene lidt, så skal man se efter det rigtige navn, look og kvalitet, men hvad er det? Køber man lopper for at skabe et anderledes hjem, skal man spejde efter det utraditionelle, men hvordan gør man det? I foredraget her vil der være masser af tips og en øjenåbner for, hvordan man spotter det gode fund. For fund kræver indsigt. Så der vil også være hjælp til at skanne genbrugsbutikker og loppemarkeder, der for mange virker som en stor bunke uoverskueligt rod. men hvordan bor man med gammelt guld, så der ikke ligner et loppemarked? Det vil Mathilde Rude komme ind på gennem en praktisk guide til indretning, som i høj grad handler om sammensætning af farver, former og finurlighed, så tingene kan stråle fremfor at rode. Og for den helt ivrige samler kommer hun også ind på forskellige loppemarkeder og deres særpræg i Frankrig, England, Tyskland og Sverige.

Foredrag med Mathilde Rude booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 11. februar 2019
Læs mere

Vibe Thermansen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Børn og unge, Demokrati, EU, Historie, Polen, Østeuropa

Vibe Termansen

Book nu!

1989 og Jerntæppets fald
Den 9. november 1989 tager grænsevagt Harald Jäger en modig beslutning og åbner grænseovergangen mellem Øst- og Vestberlin. Muren er faldet; ikonisk fantasi blevet til ikonisk virkelighed. Men intet godt kommer af sig selv. 1989 var et begivenhedsrigt år, og det var ikke blot Muren, men Jerntæppet, der faldt. I sommeren 1989 gennemførte Polen østblokkens første, delvist frie valg og indledte en forhandlet, fredelig overgang til demokrati og markedsøkonomi, mens Ungarn forsøgsvist klippede hul i hegnet for at lade nogle af de 100.000 østtyskere, der camperede i landet og nægtede at tage hjem til Østberlin, slippe igennem til Vesten – hele tiden med den overhængende trussel om at blive ramt af kommunismens tunge hammer. Hvad skete der i Polen og Ungarn før Murens fald, hvad var indsatsen og hvad kunne der være sket?

Vibe Termansen er uddannet cand.mag. i historie og østeuropastudier. Maj 2019 udkommer hendes bog Kampen om Centraleuropa, om de centraleuropæiske staters placering i Europa for 100 år siden og i dag. I 2018 var hun Political Officer på den danske ambassade i Warszawa og skriver nu blandt andet for Information og holder forelæsninger på Folkeuniversitetet. I perioden 2008-18 var hun journalist og redaktør på Weekendavisen, hvor hun blandt andet dækkede Polen og Østeuropa og udviklede avisens børnesektion.

Foredrag med Vibe Termansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. februar 2019
Læs mere

Lasse Løager
Holder foredrag indenfor følgende områder: Børn og sorg, Døden, Identitet, Incest, Personlig udvikling

Lasse Løager

Book nu!

Gid jeg var normal
En dreng vokser op i Vestjylland, møder hård modstand og lærer tidligt, hvad det vil sige at miste fast grund under fødderne. Hvordan tackler et barn sorg, vold og svigt? Hvilke strategier bruges og hvorfor? Lasse har, på trods af at have haft alle odds imod sig, formået at vende sin største sorg til drivkraft.

Et foredrag med Lasse Løager er en rejse ind i et Danmark, som ganske få mennesker kender til. Det er vigtigt for Lasse at understrege, at selvom det på overfladen kan lyde som en barsk og sørgelig fortælling, er det mere, end alt andet, en fortælling om mod, humor, venskab og kærlighed.

Udtalelser fra deltagere ved foredrag:

”Lasses foredrag efterlader en åndeløs, forfærdet og betaget. Lasse formår at skildre sin personlige historie i et poetisk og varieret sprog, på en meget personlig måde, så man lever sig helt ind i en historie, som er svær at fatte! Jeg kan varmt anbefale Lasses foredrag, på Krogerup Højskole har det været et af de foredrag, som har efterladt publikum med den største undren og måben.”
– Rikke Forchhammer, Forstander på Krogerup højskole

”At komme hjem er ikke for nybegyndere og det ér måske de største helte af dem alle, dem der evner at blive dem de ér. Den kunst kan Lasse Løager, så man falder bagover. ”
– Jens Arentzen, Forfatter, instruktør, dramaturg.

Foredrag med Lasse Løager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. februar 2019
Læs mere

Cecilia Vanman
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Rejsebeskrivelser

Cecilia Vanman

Book nu!

Netop nu er Cecilia aktuel med foredraget “Antarktis – Verdens Dybfryser og Pingvinernes Rige“.
I foredraget tager Cecilia Vanman – eventyrer, havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder – publikum med på en fascinerende sejlads til det vældige, men også sårbare, Antarktiske kontinent, hvor man møder et sandt overflødighedshorn af dyreliv og overvældende natur. Vi sejler mellem gigantiske isbjerge, levende vulkaner og besøger forladte hvalfangerstationer, hvor sæler er flyttet ind i tomme huse, og pingviner vandrer rundt i gaderne. Igennem Cecilias’ fortælling, fantastiske fotos, video- og lydoptagelser kommer publikum helt tæt på søløvernes overdøvende snakken, mærker de enorme pukkelhvaler vende sig i havet, følger spækhuggernes dramatiske sæljagt og kommer på kloshold af en koloni med flere hundredetusinder kongepingviner.

Cecilia er medlem af Kvindelige Eventyrere og den første danske kvinde der er blevet optaget som Fellow i The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for videnskabsfolk og eventyrere. Cecilia har sejlet som ekspeditionsleder både langs kolde og varme kyster, har ført tre ekspeditioner igennem Nordvestpassagen og har ledt filmekspeditioner for blandt andre Leonardo di Caprio og National Geographic society.

Foredrag med Cecilia Vanman booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. februar 2019
Læs mere

Palle Bo
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsglæde, Kreativitet, Livskvalitet, Personlig udvikling, Radio, Rejsebeskrivelser

Palle Bo

Book nu!

Palle Bo er podcast- og radiovært/-producer. Fuldtidsrejsende og digital nomade.

Foredrag af Palle Bo:

Foredrag 1: DET ER ALDRIG FOR SENT AT LEVE LIVET. / Mit liv som RadioVagabond.
Da Palle Bo gik ind i 50’erne, havde han et godt liv. Han boede i et skønt hus med en smuk og kørte en dejlig bil. Han var også på toppen af sin karriere rent professionelt og var Danmarks mest prisvindende radioreklame-producer. Alligevel tænkte han ”when it’s not broken, consider breaking it” og tog en anderledes beslutning. Han begyndte at planlægge at blive digital nomade og rejse verden rundt på fuld tid uden fast adresse. I sommeren 2016 havde han solgt sit hus, sin bil og alle sine møbler og siden har han rejst til de fleste afkroge af verden og har ingen planer om at stoppe før han har besøgt alle lande i verden. Og måske aldrig.

I dette foredrag vil han dele en del historier og nogle af de erfaringer, har har haft med at være backpacker i en ret moden alder.

Foredrag 2: GØR NOGET ANDERLEDES. / Giv din kreativitet en vitaminindsprøjtning.
Er det muligt at rejse jorden rundt på fuld tid og stadig producere prisvindende radio og podcasts? Ifølge Radioguru Palle Bo er det. Siden sommeren 2016 har han kaldt sig selv RadioVagabond og været uden fast adresse. I dette foredrag fortæller han, at han selv føler, at han bliver bedre til sit arbejde, når han er holder sig passioneret og inspireret.

Det gør han ved at sikre, at sine dage er fulde af overraskende oplevelser på uventede steder. Ved at gøre noget anderledes hver dag og ved at tale med fremmede mennesker og forsøge at lære noget om deres kultur og livsstil. Ved at leve livet på kanten af sin komfortzone og leve efter mottoet: “Når du er i tvivl, så sig ja”. Men også om hvorfor det er vigtigt for ham, at omgive sig af inspirerende mennesker, selvom han rejser alene.

Hør hvordan du også kan holde dig inspireret og kreativ – uden at være helt så drastisk.

Palle Bo:

Palle Bo har været radiomand hele sit voksne liv. Med en baggrund i reklamebranchen startede han med at lave radio i 1985, og er medstifter af Radio ABC Gruppen, der blandt andet driver 17 radiostationer. Han har været radiovært, producer, salgschef, radiochef og professionel ”TelefonJoker” i både radioen og på TV.

Siden 2007 har han drevet firmaet Radioguru, hvor han producerer radioreklamer, podcasts og anden lydproduktion. Som podcaster var han med fra starten i 2006 og siden har han produceret en lang række for sig selv og flere for kunder, heriblandt LEGO®.

I 2016 udgav han bogen “Guide til bedre radioreklamer“, hvor han gennemgår, hvordan man producerer og indrykker radiokampagner, der virker bedre.

Palle Bo er en erfaren foredragsholder og udover sin rejse, taler han om radio, kreativitet og podcasting. Han har været på scenen i Brasilien, Canada, Tjekkiet, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien, Grønland, Indien, Iran, Irak, Norge, Rusland, Slovakiet, Sydafrika, Bahamas, Nederlandene og i USA.

I juli 2016 startede han sit liv uden fast adresse som digital nomade. Han solgte sit hus, sin bil og alle sine møbler og begav sig ud med det mål at besøge alle lande i verden.

På sin rejse kalder han sig selv for Radiovagabond og dokumenterer hele sin rejse i en podcast, der udkommer på både dansk og engelsk. I begyndelsen af sin rejse lavede han desuden et ugentligt indslag til DR P1 med titlen “Palle Alene Rundt i Verden“.

Foredrag med Palle Bo booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. februar 2019
Læs mere

Ghita Nørby og Lars Hannibal
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fortælling, H.C. Andersen, Litteratur, Musikalske foredrag, Oplæsning, Teater

Ghita Nørby & Lars Hannibal

Book nu!

En Diva i konstant forandring
En af Danmarks største skuespillerinder har stået mere end 60 år på de skrå brædder. Med mere end 150 film og utallige teaterforestillinger er Ghita Nørby én af Danmarks absolut mest populære skuespillerinder. Et kig tilbage på 84-årige Ghita Nørby karriere viser, at det ikke er småting, hun har lavet igennem sine seks årtier på scenen. Alt fra hjertelige humoristiske roller på film og teater til mere alvorlige og dramatiske roller om sygdom og sorg. Når man kigger på Ghita Nørbys imponerende karriere, er det svært at lade være med at nævne hendes fortolkning af Ingeborg Skjern i tv-serien ’Matador’, der blev produceret fra 1978-1982.

Kom og oplev en af Danmarks største skuespillerinder fortælle om sit spændende liv i åbenhjertig samtale med sin mangeårige ven guitaristen Lars Hannibal, som indimellem ordene vil spille kendte temaer fra det klassiske guitarrepertoire, som giver plads til ”eftertanke”. Der er også plads til at opleve Ghita Nørby læse bla. H. C. Andersen´s eventyr!

Foredrag med Ghita Nørby og Lars Hannibal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. februar 2019
Læs mere

Felix Smith
Kan bookes som konferencier eller ordstyrer

Felix Smith

Book nu!

Felix Smith (født 12. oktober 1976) er radio- og tv-vært.

Felix har været vært for det danske Melodi Grand Prix i 2009, 2010 og 2011 sammen med henholdsvis Birthe Kjær, Julie Berthelsen og Lise Rønne.

Han er vært på DR’s P3 og var vært på DR1’s show Talent 2008, Talent 2009 og Talent 2010 samt vært på Danmark har talent i 2015, 2016, 2017, 2018 sammen med Christopher Læssø.

Felix Smith kan bookes som ordstyrer eller konferencier.

Felix Smith booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. februar 2019
Læs mere

Sofie Linde
Holder foredrag indenfor følgende emner: Graviditet, Kvinder

Sofie Linde

Book nu!

Hjertevarme Sofie Linde har et stort talent indenfor formidling og går sin gang hos TV2. Sofie har været vært på flere børneprogrammer, herunder Sommer summarum, og senest med eget talkshow på DR Ultra, Sofie Linde Show.

I 2016 debuterede Sofie på underholdningsprogrammet X-Factor, hvor hun straks blev hele Danmarks darling, og hvor Sofies personlighed er en bærende del af programmet. Hun er ærlig og hæmningsløs og blev desuden også kåret som årets tv-vært ved Zulu-Awards i 2016 samt 2018. Sofie er omfavnende, charmerende, humoristisk og klog.

Foredrag af Sofie Linde:

Fårking Gravid- En fremmed flytter ind
Et humoristisk, underholdende og evigt aktuelt foredrag om at være gravid og hade det. Foredraget er baseret på Sofies bestseller af samme navn, der har solgt mere end 20.000 eksemplarer.

Målgruppen for foredraget er kvinder. Både de gravide, de kommende gravide og dem der har en eller flere graviditeter veloverstået – f.eks. mødre og mormødre, der ønsker at kunne tale med deres barn og barnebarn om, hvordan det rent faktisk er at være gravid i dag. Dernæst er foredraget til alle de fagfolk, der arbejder med de gravide, dem der prøver at gøre andre gravide og selvfølgelig til fædrene og de nybagte forældrepar.

Sofies graviditet var langt fra rosenrød. Faktisk hadede hun langt hen ad vejen at være gravid. Hun kunne godt lide tanken om at blive mor, men alle fortællingerne om 9 hyggelige og lykkelige måneder genkendte hun aldrig. Tværtimod. Hun var træt. Mega træt. Og så var hun sulten. Så sulten at hun på én dag åd 7 spandauere plus alt det løse. 38 kilo tog hun på før hendes datter stak hovedet ud og blev den nye sherif i byen. Foredraget er selvfølgelig også for dem, som elskede at være gravide.

Varighed: 60 minutter. Der vil være mulighed for Q&A til slut i foredraget.

Foredrag med Sofie Linde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. februar 2019
Læs mere

The X Orchestra

The X Orchestra

Book nu!

The X Orchestra – Bandet fra TV-succesen X-factor.

The X Orchestra spiller de største danske og internationale pop-, rock- og discoklassikere gennem tiden.

Kim Nowak-Zorde og Daniel Fält, der begge har flere internationale musiksucceser med i bagagen, står bag The X Orchestra. Bandet består af nogle af landets allerbedste musikere, og de fungerer som fast backing band for DR’s kæmpe succes-underholdningsprogram, X Factor. Her leverer de fredag efter fredag topprofessionel musikalsk underholdning til de næsten 2 millioner danskere, der trofast følger programmet.

Musikalsk tager The X Orchestra udgangspunkt i de største pop-, rock-, og discohits gennem tiden, og de tager både danske og internationale hits under kyndig behandling. De spiller alt fra George Michael, Bruno Mars, Justin Timberlake, Michael Jackson og Earth, Wind and Fire til Thomas Helmig, Danseorkestret og Sanne Salomonsen.

The X Orchestra fås som et 8, 10 eller 12-mands orkester bestående af topprofessionelle musikere, der gennem tiden har optrådt med store danske og internationale stjerner som Sanne Salomonsen, Take That (UK), Thomas Helmig (DK), Nabiha, James Blunt (UK), Nik & Jay, Rasmus Seebach (DK), Scarlet Pleasure, Mads Langer, Andrew Strong (IR), Aqua (DK) & mange flere… Orkestret har egne forsangere, men kan desuden udvides og optræde med en lang række af tidens store solister.

The X Orchestra leverer musikalske oplevelser af højeste kvalitet, og de er garant for en succesfuld, festlig aften og et fyldt dansegulv. Bandet kan også bookes til at optræde som et dinner lounge band. Hertil kommer evt. solister – priser kan fås ved henvendelse hos dit booking bureau.

BOOK DIT FULDE ARRANGEMENT HER – DJ, stand up, band, gæster solister, lyd, lys og scene. Vi hjælper gerne med planlægning og afvikling af den fulde produktion.

The X Orchestra booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. februar 2019
Læs mere

Tine Gøtzsche
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Karriere. Kan også bookes som ordstyrer, konferencier

Tine Gøtzsche

Book nu!

Tine Gøtzsche er en rutineret vært, moderator, interviewer og foredragsholder.

I det seneste lille årti har hun været vært på TV AVISEN, og tidligere har hun bestyret DR-programmer som DR2 Udland, Profilen, Temalørdag og P1Debat, ligesom hun løbende har været vært på både valgdebatter, statsministerdueller og store politiske og kongelige begivenheder i ind- og udland.

I dag er hun selvstændig med fokus på værtskab, hvad enten det er på tv og radio eller som den moderator, der sikkert styrer jeres arrangement i hus. Hun har både over- og detaljeblik, altid fokus på substansen, den gode stemning og glimtet i øjet.

Tine er uddannet journalist og erhvervssproglig korrespondent. Hun arbejder på dansk, engelsk, fransk og spansk.

Tine Gøtzsche booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. februar 2019
Læs mere

Petra Nagel
Holder foredrag indenfor Kropshad, Selvværd; Slankekure

Petra Nagel

Book nu!

Petra Nagel er uddannet journalist fra Roskilde Universitet, tilrettelægger og tv-vært på DR3. Hun er især kendt for DR3 programmerne Petra elsker sig selv, Petra dater hele verden, Menneskeforsøg og Videnskabsmagasinet.

Petra elsker sig selv
“Jeg er for tyk, og mit hår er også for grimt” er bare nogle af de ting, Petra Nagel gennem årene har sagt til sig selv, når hun så sig i spejlet. I dag gør hun op med det kropshad hun har levet under, hun er blevet en rollemodel for unge kvinder og en vigtig stemme i debatten omkring lavt selvværd og jagten på perfektion. Petra har nemlig besluttet sig for at begynde at elske sig selv, som hun er – til stor inspiration for de mange tv-seere, der følger hendes programmer.

Petra Nagels foredrag henvender sig særlig godt folk, der gerne vil sætte publikums tilgang til kropshad, slankekure og jagten på det perfektionistiske ind i et realistisk og ærligt perspektiv.

I Petra Elsker sig selv har Petra Nagel mødt enormt mange kvinder og mænd, der har mærket, at programmet har gjort en forskel. Når Petra toner frem på skærmen, og fortæller at hun har grimme tanker om sig selv og sin krop, så har mange kunne spejle sig, og fulgt de ting hun har lært gennem programmet. Petra har oplevet, at der har været og ER et kæmpe behov for, at vi begynder at tale om, at vi er for mange med for lavt selvværd, og hvor kropshad fylder alt for meget.

Med dette tankevækkende foredrag beskriver Petra sin rejse fra idé til tv-program til at det ruller over skærmen og giver samtidig sit perspektiv på, hvad vi alle sammen skal huske for at blive gladere for, hvem vi er, og hvordan vi ser ud.

Det gør hun i et forsøg på at komme nærmere et svar på, hvordan det kan være, at vi overhovedet er havnet i den her verden, hvor vi bruger alt for meget energi på slankekure, at vi skal perfektionere vores udseende og glemmer at nyde livet.

Foredrag med Petra Nagel booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. februar 2019
Læs mere

Lars Pries
Holder foredrag indenfor følgende emner: Bolig, Hus og have, Indretning, Projektarbejde, Salg og forhandling, Vurdering

Lars Pries

Book nu!

Lars Pries tilbyder følgende foredrag:

Tjen 200.000,- ekstra på dit boligsalg

Fakta:
I Danmark er der mere end 52.000 boliger til salg.
Over 50% er stadig til salg efter 6 måneder.
60.000 boligejere er ved at sælge eller overvejer at sælge.

Lars Pries har 25 års erfaring som registeret ejendomsmægler, valuar og partner i Danmarks største ejendomsmæglerfirma EDC Poul Erik Bech. Hans har været ansvarlig for mere end 800 bolighandler og har undervist i svære boligsalg i EDC regi.

Som noget nyt i Danmark har han startet et rådgivningsfirma med speciale i, at hjælpe boligejeren med at sælge deres bolig hurtigere og til en højere pris.

° Hvordan forbereder jeg min bolig så jeg får et hurtigere salg og en bedre pris?
° Hvad gør jeg hvis mit boligsalg er gået i stå, og jeg vil genstarte det.
° Hvad er liggetidspest?
° Hvordan finder man det bedste ejendomsmægler? Alle mæglere siger de er den bedste..
° Hvordan forhandler man salær med ejendomsmægleren?
° Hvorfor kan en førsynsrapport sikre mig en bedre salgspris.
° Arbejder ejendomsmægleren for banken eller for boligsælgeren?
° Tips til at forhandle salgsprisen.
° Klassiske fælder ved boligsalg. Hvordan undgås de?

Foredrag med Lars Pries booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. februar 2019
Læs mere

Elisabeth Gjerulff Nielsen
Holder foredrag om følgende emner: Børn, Inspiration, Kvinder, Musikalsk foredrag, Mænd

Elisabeth Gjerluff Nielsen

Book nu!

Musikalsk foredrag : Inspiration

At inspirere betyder både at indånde selv og indblæse andre. INSPIRATION betyder altså både at lade sig inspirere og inspirere videre. De to begreber hænger stærkt sammen for en kunstner, og i en ca 1 ½ time lang musikalsk rejse i egne værker – vil Elisabeth Gjerluff Nielsen (som gennem over 40 år har arbejdet med musik såvel som med TV/radio/og filmmedier – har skrevet og optrådt for børn for unge og for voksne – samt som forfatter og som foredragsholder )fortælle om sine erfaringer med egne inspirationer såvel som inspiration til andre , samt læse op og synge egne værker.

Foredraget er egnet til pædagoger, undervisere, bibliotekarer, kulturarbejdere, formidlere, institutioner, skoler – til temadag og til almindelig gensidig inspiration til det videre arbejde med at holde sig åben og nysgerrig på livet.

Elisabeth Gjerluff Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. januar 2019
Læs mere

Paula Larrain Anders Laugesen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Kristendom, Tro

Paula Larrain og Anders Laugesen

Book nu!

Paula Larrain og Anders Laugesen tilbyder foredraget De Højere Magter: Vi tror på troen!

Hver uge undersøger Anders Laugesen og Paula Larrain, hvordan det står til med danskernes tro. Med nysgerrighed og åbenhed søger de svar på nogle af livets mysterier i bedste sendetid på P1. Selv er de kommet på en rejse, der har udviklet ikke bare nye tanker, men også et varmt venskab på tværs af kultur, tro og erfaringer. Hør dem fortælle om deres egne oplevelser i troens verden samt om tankerne bag det populære radioprogram.

Foredrag med Paula Larrain og Anders Laugesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. januar 2019
Læs mere

Niels Lyngsø
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Køn, Om at skrive, Oplæsning, Seksualitet

Niels Lyngsø

Book nu!

Niels Lyngsø Ti dages stilhedTi dages stilhed – ny bog/nyt foredrag
Hvad sker der når man trækker stikket? Forfatteren Niels Lyngsø satte sig for at gennemføre meditationsverdenens svar på en ironman: Et tidages kursus langt ude i de svenske skove med ti timers meditation om dagen – i absolut tavshed og uden kontakt med omverdenen. Det rokkede alvorligt ved både hans selvopfattelse og hans verdensopfattelse. Ikke alene blotlagde det intensive retreat ubønhørligt forfatterens indre kritiker og selvlede. Det gav ham også et alment og tankevækkende indblik i hvad der foregår i menneskets bevidsthed når der bliver helt stille omkring en: Er der overhovedet et jeg derinde? Foredraget former sig som en personlige beretning om de ti dages stilhed, men rummer også nedslag i hvad den nyeste forskning siger om bevidsthed og meditation, og om hvordan vi med daglig meditation kan omforme vores hjerne.

Niels Lyngsø (f. 1968), debuterede som forfatter i 1992. Hans seneste udgivelse er “Ti dages stilhed – et essay om bevidsthed og meditation” (januar 2019). Derudover har han mest virket som lyriker og oversætter (Proust, Houellebecq, Philip Roth m.fl.), men har også udgivet romanerne ”Min ukendte bror” (2015) og ”Himlen under jorden” (2016).

Foredrag med Niels Lyngsø booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Publiceret: 23. januar 2019
Læs mere

Deniz Serinci
Holder foredrag indenfor følgende emner: Islam, Mellemøsten, Social kontrol

Deniz Serinci

Book nu!

Deniz Serinci bor i København, uddannet bachelor i historie fra Aarhus Universitet og kandidat i journalistik fra Syddansk Universitet. Han kommenterer jævnligt om Mellemøsten og islam-relaterede emner i medier som Radio24Syv, P1, Deadline og Tv2News.

Foredrag af Deniz Serinci:

Foredrag 1: Hvordan modvirker man islamisk radikalisering?
Deniz Serinci er forfatter til 2 bøger om Islamisk Stat (IS). Han er seniorleder i anti-radikalisering, LIU, (Leader for Interreligious Understanding and Counter Extremism), støttet af dansk Udenrigsministerium. Deniz fungerede som islam-ekspert for Radio24Syv i sommeren 2017.

Foredrag 2: Tyrkiet eller kurdernes historie?
Deniz har skrevet 2 bøger om Tyrkiet, 1 om kurderne. Han har i 9 år været redaktør på den dansk-kurdiske netavis Jiyan.dk, som han har stiftet.

Foredrag 3: Hvordan modvirker vi Social Kontrol?
Undersøgelser har påvist massiv social kontrol blandt nydanskere; eksempelvis føler hver tredje indvandrerpige ikke, at hun må få en kæreste. Deniz Serinci er barn af et fætter-kusine-tvangsægteskab, hvor genetiske problemstillinger har medført livsvarige skader for ham. Han udøvede selv social kontrol tidligere, indtil han selv blev ramt af det samme. Nu holder han foredrag om hvordan man modarbejder problemet og er i gang med at skrive en bog om emnet.

”Han besvarede lytternes spørgsmål på en forbilledlig måde, som afslørede en dyb indsigt i Islam. Deniz Serinci er knusende dygtig til at formidle svært stof på en måde så alle kan forstå det.”
– Mads Brügger, programchef, Radio24syv.dk

”Deniz’ viden om Mellemøsten er imponerende. Taget hans alder i betragtning er hans indsigt og grundighed helt exceptionel. Han har en helt usædvanlig begavelse og analytisk sans.”
– Anne Sofie Allarp, udenrigsredaktør, Radio24Syv.

Foredrag med Deniz Serinci booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. januar 2019
Læs mere

Balder Olrik
Holder foredrag indenfor følgende emner: Fotografi, Hjernen, Kunst, Sanser, Videnskabsteori

Balder Olrik

Book nu!

Balder Olrik var ikke engang færdig med folkeskolen, da han i 1982 blev optaget på Det Kongelige Danske Kunstakademi, som en af de yngste nogenside. I de efterfølgende 2 årtier skabte han sig en international karriere som billedkunstner, med udstillinger over det meste af verdenen. I USA blev Olrik introduceret til det pionernetværk, der skabtes omkring det gryende internet i 1990’erne og i 1998 stoppede Olrik sin kunstneriske karriere for udelukkende at engagere sig i digitale projekter, med særligt fokus på digital adfærd. I 2003 stiftede han GoViral, som var en af de første virksomheder i verdenen, der arbejdede struktureret med internettets virale potentialer. GoViral blev da også, på få år, en af danmarkshistoriens største DotCom-succeser og solgt til en stor amerikansk koncern. I 2014 begyndte han, med fokus på det fotografiske medie, at arbejde som kunstner igen. Her kombinerer han sit kunstneriske talent med viden om den menneskelige perception og adfærd.

Foredrag Balder Olrik:

Blind Spots – Virkelighedsblindhed
I forlængelse af sin anmelderoste bog “Blind Spots”, tager Balder Olrik os med på en rejse ind i spændingsfeltet mellem kunst og videnskab. Igennem forskellige kunstværker, fortællinger og eksperimenter med publikum, gør han os klogere på vores sansesystem og ikke mindst, hvordan vi konstant lader os narre af det. I fordraget bliver vi også introduceret til en række tanker og teorier fra adfærdsforskningen, som måske kan give os et mere bevidst syn på den verden vi bevæger os rundt i. Vi får også et interessant indblik i, hvordan Balder Olrik har brugt disse erkendelser om den mennskelige perception i sin kunst. Fordraget varer ca 1 time.

Foredrag med Balder Olrik booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. januar 2019
Læs mere

Jan Huus
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arbejdsglæde, Forandringer, HR, Kommunikation, Konferencier, Psykisk arbejdsmiljø, Samarbejde, Teambuilding, Trivsel

Jan Huus

Book nu!

Fnidderspillet
Et forrygende, sjovt og lærerigt foredrag/peptalk om kommunikation, trivsel og arbejdsglæde, hvor I arbejder med undervejs. Jordnære og konkrete eksempler på, hvordan kommunikationen kan gå godt eller skidt. Humor og læring på samme tid med nye konkrete redskaber. Om dig, mig og os alle sammen, når vi kommunikerer og er i kontakt og skyder hinanden holdninger og motiver i skoene. Hvordan dialogen kan gå godt eller skidt. Freud kalder humoren for ”den menneskelige ventil”. Mange stressforskere er enige med ham. Humor jagter stressen væk, lukker op, giver gode relationer.

Jan Huus er med sine erfaringer som foredragsholder, DR-journalist, studievært, skuespiller og psykoterapeut en af sværvægterne, når det handler om kommunikation, samarbejde og trivsel. Han er en dynamisk, sjov og spændende foredragsholder/underviser, der med en blanding af interaktiv læring, engagement, aktiviteter og humor bruger sig selv og sit publikum kreativt, så deltagerne tilegner sig virksomme værktøjer og teknikker – arbejdsmæssigt og personligt – der også virker på langt sigt. Foreløbig oplevet af langt over 30.000 deltagere, som bl.a. har skrevet: ”Super god præstation … Wauw, det er fedt! … Fantastisk godt leveret af Jan med humør og nerve! … Rigtig godt oplæg … Fantastisk koncept … Sjovt. Brugbart. Tankevækkende. Anderledes. Super!”

Jan Huus booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. januar 2019
Læs mere

Michael Sjøberg
Holder foredrag indenfor følgende emner: Kropssprog, Løgne

Michael Sjøberg

Book nu!

Michael Sjøberg  har over de seneste par år cementeret sig som dansk erhvervslivs førende ekspert i kropssprogsanalyse og løgndetektion. Han er tidligere gidselforhandler og kandidat i statskundskab med speciale i gidselforhandling og håndtering af højt profilerede gidselsituationer. Han har været med til at grundlægge forsvarets gidseloverlevelseskoncept og har undervist et større antal instruktører og specialenheder i afhøringsteknik og kommunikation under […]
Publiceret: 14. januar 2019
Læs mere

Søren Genefke
Holder foredrag indenfor følgende emner: LP plader, Musik, Vinyl

Søren Genefke

Book nu!

Søren Genefke (f. 1975) er vinylentusiast og har været håbløst forelsket i formatet, siden han var en lille dreng. Han er uddannet cand.mag. i Informationsvidenskab, og bor sammen med sin hustru og tre piger uden for Aarhus. Forfatter til bogen Alt om VINYL (Byens Forlag, 2018).

Foredrag af Søren Genefke

Alt om vinyl
Foredraget handler om fascinationen ved de gamle (og nye) plader, om at have et personligt forhold til den musik, man hører og om glæden ved at eje et stykke kunst, der er helt unikt – for selv om du måske tror det, er der ikke to plader, der er ens! Foredraget Alt om vinyl dykker ned i rillerne og kommer hele pladen rundt.

Foredrag med Søren Genefke booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. januar 2019
Læs mere

Charlotte Langkilde
Arbejdsliv, Færøerne, Forfatterskab, Litteratur, Nordisk Fjer, Whistleblowing

Charlotte Langkilde

Book nu!

Charlotte Langkilde udgav i 2018 bogen “Færøerne – En moderne nation fødes”. Bogen er meget velanmeldt og er indstillet til Årets Historiske Bog. Den har skabt stor opstandelse på Færøerne, hvor den efteråret igennem har ligget nr. 1 på bestsellerlisten.

Opstandelsen skyldes flere ting:

  • At bogen gør op med en skæv færøsk historieskrivning, som har været præget af folk fra løsrivelsesbevægelsen og urimeligt negativ over for Danmark
  • At bogen som den første fortæller, hvad der skete i de dramatiske år efter grundlovens vedtagelse – hvilket er meget anderledes end den hidtidige færøske historieskrivning
  • At bogen giver et billede af virkeligheden før og nu på Færøerne, der ved grundlovens vedtagelse var ludfattige og isoleret fra omverdenen i vinterhalvåret

I Danmark er bogen også interessant, fordi den

  • Åbner danskernes øjne for Færøerne og fungerer som introduktion til øerne, som tiltrækker stadig flere danske (og internationale) turister
  • Fortæller om overgangen fra enevælde til folkestyre
  • Giver en baggrund for at forstå den stærke nationalfølelse på Færøerne, og hvorfor løsrivelsesbevægelsen traditionelt har stået så stærkt

Foredraget: Færøerne – En moderne nation fødes (foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn)
Danmark og Færøerne har delt skæbne i mere end 600 år. Charlotte Langkilde fortæller historien om den dramatiske tid for rigsfællesskabet, da de enestående øer på kort tid blev forvandlet fra et nærmest middelalderligt samfund til begyndelsen på den moderne nation, vi kender i dag. I centrum stod den danske amtmand Carl Emil Dahlerup, der kom til Færøerne i 1849 direkte fra Den Grundlovgivende Rigsforsamling. Han mødte et ludfattigt og tyndtbefolket samfund, der var afskåret fra omverdenen og udviklingen, og som var stort set ukendt i Danmark. I løbet af de næste ti år lykkedes det ved fælles indsats i det lille samfund og i samarbejde med den danske regering at få gennemført de store reformer, der havde ladet vente på sig i årtier. Forandringerne medførte dramatiske konfrontationer, i takt med at gamle magtbaser stod for fald. Her fortælles historien, som ofte går imod de myter, der er fortalt gennem generationer om det danske herredømme over Færøerne.

Foredrag med Charlotte Langkilde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. januar 2019
Læs mere

Svend-Allan Sørensen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Billedkunst, Egne værker, Natur, Samtidskunst

Svend-Allan Sørensen

Book nu!

Svend-Allan Sørensen er født i Kjellerup i 1975, uddannet billedkunstner på Det Fynske Kunstakademi med sidenhen mange galleri- og museumsudstillinger bag sig. Svend-Allan arbejder tematisk med jagt og natur i sine grafiske værker. I 2014 modtog han Queen Sonja Nordic Art Award (nu Queen Sonja Print Award), som er verdens største legat en grafisk kunstner kan tildeles. I gennem de professionelle år har han afholdt adskillige såkaldte artist talks samt mange kunstneriske workshops.

Svend-Allan kommer fra en midtjysk gård og han kan i dag se, at det også er dér, værkerne kommer fra. Hans arbejde har de senere år bevæget sig frem mod en tilbagevending til den landlige opvækst, som kørte han med fuld fart frem i bakgear.

Værkerne er ikke street. De er mark og skov. De taler om det, han kommer fra og interesserer sig for. På den måde forholder de sig til samtiden. I alle fald Svend-Allans samtid.

Han ser sit arbejde som en slags langt knevrende visuelt beat-digt. Den litterære inspiration er gennemgående og flere billeder består blot af korte sætningskonstruktioner, der ikke sjældent omhandler kragen. Hans fascination af denne mørke fugl er grobund og afsæt for arbejdet. For at et grafisk værk virker for ham, skal det have karakter af krage. Han har i sit arbejde med grafik tillige gjort brug af jagtgeværer og –rifler side om side med træsnitsknive og radérnåle. For Svend-Allan Søren er både en kniv og et jagtvåben rurale værktøjer, der understreger hans hensigt. Han bilder sig ind, at han arbejder i forlængelse af Søren Hjorth Nielsen (1901-83).

Foredrag af Svend-Allan Sørensen:

Egne grafiske værker.

Et foredrag om egne grafiske kunstværker fra ca 2007 og frem. Svend-Allan Sørensen taler om livet som analog samtidskunstner i en digital tid og om rollen som jagende billedkunstner. Der vil blive vist en lille video om tilblivelse af et stort træsnit.

Foredrag med Svend-Allan Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. januar 2019
Læs mere

Andreas Bøggild Monies
Holder foredrag indenfor følgende emner: Film, Kreativitet, Kærlighed, Modgang

Andreas Bøggild Monies

Book nu!

Andreas Bøggild Monies er prisvindende filminstruktør og filmklipper.

Foredrag af Andreas Bøggild Monies:

Skyggebokser – Et foredrag om tilblivelsen af en internationalt prisvindende kortfilm, som ingen troede på. At bevare det naive håb i mødet med ubærlig modstand og om at bruge sig selv i fortællingen.

Det var alt andet end en lige vej fra idé til realisering, da instruktør Andreas Bøggild Monies instruerede sin første kortfilm “Skyggebokser”, hvor en pige tegner en stjernehimmel over sin syge mor, så de sammen kan se efter stjerneskud og ønske dårligdommen væk.

Ingen købte den fortælling.

Så blev Andreas’ kæreste dødeligt syg, og stjernehimlen måtte flytte ud i den virkelige verden og våge over ham og hans egen familie.

Andreas viser sin kortfilm og fortæller om forløbet: Fra idéen opstod, gennem talrige afvisninger, og til at lave filmen færdig på en hospitalsstue.

Og hvordan han endelig oplevede at stå på en af verdens største filmfestivaler med sine børn i hånden og modtage en pris for den film, som næsten ingen troede på.

Foredrag med Andreas Bøggild Monies booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. januar 2019
Læs mere

Connie Hedegaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Klima

Connie Hedegaard

Book nu!

Klimaforedrag

“Hvad har du tænkt dig at gøre ved klimaet? Sådan lød spørgsmålet til Connie Hedegaard på hendes femte dag som minister. Den tidligere journalist, minister og EU-kommissær har siden prøvet at gøre noget ved det. Men hvordan får vi klima-udfordringerne, de stadig flere mennesker på Jorden, og den vækst der er brug for til at gå hånd i hånd? Hvad skal hvem gøre? Politikerne, erhvervslivet og os alle sammen som ansvarlige borgere? Kom og hør en personlig beretning om en af tidens største udfordringer.”

CV:
Connie Hedegaard Koksbang er forhenværende EU-kommissær og minister i Danmark, senest som Minister for FN’s klimakonference i København i 2009. I perioden 2004 til 2009 var hun miljøminister (2004-2007) og herefter klima- og energiminister. Ved udpegningen til EU-kommissær afgik hun som klimaminister, men fortsatte som minister for FN’s klimakonference i København i 2009. Connie Hedegaard var EU-kommissær for klima fra 2009-2014, og tiltrådte 1. januar 2015 som formand for en ny international miljøfond, KR Foundation

Foredrag med Connie Hedegaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. januar 2019
Læs mere

Jannik Juul Johansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Lykke, Personlig udvikling, Rejsebeskrivelser, Stress/Angst/Depression, Udbrændthed

Jannik Juul Johansen

Book nu!

Jannik Juul Johansen (Den Danske Pilgrim) er tidligere Financial Controller. I efteråret 2017 brændte Janniks hjerne sammen. Et fuldtidsjob, aftenskole på CBS, politisk aktiv og 2 virksomheder ved siden af alt det andet blev for meget for ham, og så sagde hjernen stop. Pludselig begyndte han at få svært ved sit arbejde, undervisningen gav nu ingen mening, og bunken med arbejdsopgaver i hans virksomheder byggede sig hurtigt højere og højere op.

Foredrag af Jannik Juul Johansen: Vejen til et lykkeligere liv

Kort beskrivelse:

Kan man vandre sig lykkelig? Og hvordan finder vi egentlig lykken i livet?

Den 7. maj 2018 satte Jannik Johansen sig for at finde ud af det. Med en depression som lå tungt i den i forvejen 20 kilo tunge rygsæk satte han kursen fra Viborg mod Santiago de Compostela i Spanien, på jagt efter sig selv, lykken og svar på livets store spørgsmål.

Det blev til hans livs rejse. 4.000 kilometer, 6 måneder, med friheden og stilheden som hans eneste faste rejsemakkere. Et eventyr der ud over at give fantastiske oplevelser og minder, også gav ham en dyb selvindsigt, en grundfølelse af lykke og ikke mindst svar på de spørgsmål han søgte svar på.

Nu er han hjemme igen, med rygsækken fuld af gode fortællinger, dybe livsbetragtninger og en rejseplan der viser tilhørerne ’vejen til et lykkeligere liv’.

Lang beskrivelse:

I efteråret 2017 brændte Janniks hjerne sammen. Et fuldtidsjob, aftenskole på CBS, politisk aktiv og 2 virksomheder ved siden af alt det andet blev for meget for ham, og så sagde hjernen stop. Pludselig begyndte han at få svært ved sit arbejde, undervisningen gav nu ingen mening, og bunken med arbejdsopgaver i hans virksomheder byggede sig hurtigt højere og højere op.

Hurtigt blev Jannik sendt til både læge og psykolog, der begge diagnosticerede ham med ”stressrelateret burnout”. Nu begyndte et intensivt behandlingsforløb med terapi, medicin og et hav af gode råd fra folk som mente at kunne hjælpe. Men hverken terapien, medicinen eller de mange gode råd hjalp Jannik af med hans stress, og i frustrationen over at de mange indsatser var virkningsløse, udviklede han en depression. En depression som blev dybere og dybere hvor hver dag at problemet ikke blev løst.

Løsningen blev hans livs eventyr. En vandretur på 4.000 kilometer fra Viborg til Santiago de Compostela. 6 måneder på de europæiske landeveje kun med friheden og stilheden som rejsemakkere. En pilgrimsvandring ud af depressionens mørke, og ind i livet igen.

Hør Jannik fortælle om sin pilgrimsrejse – både den ydre og den indre. Om at turde satse alt i livet på at gøre hvad man finder rigtigt. Om at finde sig selv igen, og lære at elske sig selv for den man er. Om at finde lykken i nuet, i stedet for at kigge fremad mod fjerne mål. Til hans foredrag fortæller Jannik om hvordan sindet ændrer sig på en lang pilgrimsrejse. Han fortæller om glæder ved at finde sig selv på den lange rejse, og ikke mindst lykken ved at stå ved verdens ende. Dertil fortæller han om de mange oplevelser han har haft og de mange interessante folk han har mødt på vejen, og hvordan at både lykken og livet kan tilsmile den der tør.

Et livsbekræftende og ærligt foredrag der berører tilhøreren dybt og som stiller de centrale spørgsmål om hvordan vi bruger vores liv, mens vi sammen forsøger at finde vejen til et lykkeligere liv.

Foredrag med Jannik Juul Johansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. januar 2019
Læs mere

Thomas Borchert
Holder foredrag indenfor følgende emner: Danmark, Fremmedfrygt, Kulturforståelse, Tyskland

Thomas Borchert

Book nu!

Thomas Borchert er journalist og forfatter. Han  har skrevet om Danmark som udenrigskorrespondent i 35 år. Nu til avisen Frankfurter Rundschau, tidligere for nyhedsbureauet Deutsche Presse-Agentur (dpa). 2017 udkom hans portrætbog om Danmark ”Gebrauchsanweisung für Dänemark“ hos PiperVerlag München. 2014 og 2017 på Merian-Verlag guidebogen „Kopenhagen Momente“. Han har markeret sig som debattør med klummer som ”valgobservatør” i Jyllands-Posten 2015, 2016 og kronikker i sammen avis.

Foredrag af Thomas Borchert:

Brugsanvisning til Danmark – et venligt land i forandring
Som mange andre tilflyttere fra Tyskland forelskede Thomas Borchert sig først i en blond, dansk kvinde og derefter i hendes venlige land. I bogen ”Gebrauchsanweisung für Dänemark”, ”Brugsanvisnig for Danmark”, fortæller han med varme og humor, hvor kærligheden til begge har bestået, og hvor den slår revner. Blondinen er blevet gråhåret. Intet problem. Men han er begyndt at gruble over, hvorfor han i sine 30 år som korrespondent i København år for år i stigende grad har måttet berette til tyske aviser om et land, der bliver erobret af uvenlige populister. Har han i virkeligheden forelsket sig i en smuk, men falsk facade?

Foredrag med Thomas Borchert booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. december 2018
Læs mere

Budget112
Holder foredrag indenfor følgende emner: Budget, Økonomi

Budget112

Book nu!

Vejen til toptunet privatøkonomi

De to erfarne konsulenter, Lars og Pia, fra Budget112 vil med aktuelle cases og humor guide dig frem til en bedre økonomi og overblik over dit forbrug.

Hvordan hænger grå og orange søjlediagrammer sammen med våde hundeøjne, og kan budgetlægning være sexet?

Kurset vil give dig masser af redskaber og inspiration til at få mere luft i din økonomi, og er måske den bedste investering for dig selv. Vi kommer ganske kort ind på en meget kedelig statistik, så husk at lade mobilen op, så du kan spille Candy Crush imens.

Kom og få svarene på den med hundeøjnene og andre overraskende pointer, som vil få dig til at spærre øjnene op.

Lars Frost
Cand. Jur. og MBA i forhandlingsteknik Lars har 23 års erfaring med juridisk bistand, heraf 11 som advokat. Han har solid erfaring med gældsforhandling, og flere års praktisk arbejde med økonomi og insolvensret.

Pia Cramer
Konsulent. Pia har 25 års erfaring med budgetter og regnskaber og har arbejdet ti år som controller i et stort Dansk Pensionsselskab. I flere år har hun hjulpet venner, bekendte og deres venner og bekendte med at få overblik over deres økonomi.

Foredrag med Budget112 booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. december 2018
Læs mere

Ina Kjøgx Pedersen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Demens, Eksistens, Erindringer, Livshistorie, Tilhørende

Ina Kjøgx Pedersen

Book nu!

Ina Kjøgx Pedersen – uddannet journalist fra DjH (1987) og antropolog fra Københavns Universitet (1998). Har i en årrække skrevet for Weekendavisen. Bøger: Drengen, der blev væk: Mor, mig og demensen (Gyldendal 2018). Samles, skilles ad (Gyldendal 2010). Bekymringen rundt (sm m Nymann Eriksen, Gundelach, Hartling, Due Madsen, Jensen og Sorgenfrey; red. Johannes Baun. Forum 2004). Kan vi leve sammen? (sammen med Skak, Rasmussen og Roland; red. Ann-Belinda Preis, Munksgaard 1998). Er du da sindssyg (sammen med Peter Øvig Knudsen. Amadeus 1987).

Foredrag af Ina Kjøgx Pedersen:

Demens
Vi havde helst været tilstanden foruden, men nu var den der. ”Og så vi må få det bedste ud af det,” sagde min mor. Da vi blev en del af de knap 90.000 danskere, der sammen med deres omkring 400.000 nærmeste lever med demens, kom jeg på feltarbejde i min egen familie. I fællesskab aftalte min mor og jeg, at jeg i min logbog uge for uge skulle dokumentere dagliglivet, som det var. Ideen var at vise alt det liv og de historier og muligheder, der også er i at leve med den tilstand, som af forskere, interesseorganisationer og politikere ofte er blevet beskrevet som en truende katastrofe. Men der er ingen behandling, og intet tyder på, at den er til rådighed foreløbig. Skal vi så segne i skræk og afskrive demensårene som et spildt livsafsnit, mens vi holder vejret og venter på døden? Vi tog kampen op, mens vi forsøgte at leve med spøgelser og nye roller gennem de tre år, sygdommen varede. Det er om dette liv, jeg vil fortælle.

Foredrag med Ina Kjøgx Pedersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. december 2018
Læs mere

Jørgen Halskov
Holder foredrag indenfor følgende emner: Den danske sangskat, Erindringer, Livshistorie, Musikalske foredrag

Jørgen Halskov

Book nu!

I starten af det nye år er Jørgen Halskov med i X-factor som en af de ældste deltagere. Denne oplevelse er et godt krydderi på et langt liv som singer-song-writer.

Jørgen Halskov er uddannet gymnasielærer, og har arbejdet som sådan de seneste 35 år. I de unge dage havde han spillejobs over hele landet og medvirkede med jævne mellemrum i populære TV- og radio-udsendelser.

Foredrag af Jørgen Halskov:

Skagen, Skotland – og hjem igen – En lun fortælling med tilhørende sange!

Jørgen Halskovs fortælling (og sange) tager udgangspunkt i Gl. Skagen i 80erne. Jørgen spillede musik på restauranterne og oplevede samlivet på godt og ondt mellem de fastboende Skawboer og turisterne.

Skotland overtog Gl. Skagens rolle som his home away from home i 90erne, og hans oplevelser i det skotske knyttes – via hans nordjyske sindelag – sammen af hans sangskrivning.

Publikum opfordres undervejs til at synge med.

Jørgen Halskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. december 2018
Læs mere

Lotte Kaa Andersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatteraften, Litteratur, Læsning, Roman, Skriveproces

Lotte Kaa Andersen

Book nu!

Lotte Kaa Andersen er kandidat i litteraturhistorie og medievidenskab og skrev sig med Hellerup-trilogien ind i både anmeldernes og læsernes hjerter. Til sammen tegner hendes tre romaner Hambros Allé 7-9-13, 100 dage og Syv sind et skarpt, underholdende og kærligt portræt af livet på solsiden i årene omkring finanskrisen og frem til i dag. Lotte Kaa Andersen er vokset op i en lille by i Nordjylland og har de sidste 20 år boet i Hellerup og Charlottenlund med sin familie.

Foredrag af Lotte Kaa Andersen:

Hellerup-trilogien
Lotte Kaa Andersen fortæller om Hellerup-trilogien og sin arbejdsproces. Hun taler om sin vej mod at blive forfatter og om at betragte og beskrive et velhavermiljø, der er meget anderledes end den baggrund, hun selv er rundet af. Hun taler om sine litterære helte og heltinder, hvorfor det er så vigtigt at læse bøger, ligegyldigt om man er to eller 92, og om at forfølge de drømme man har. Hun debuterede som forfatter i en alder af 47 år efter i årevis at have sendt manuskripter til forlagene uden held. Først da hun tog sagen i egen hånd og lavede sin egen blog lykkedes det hende at bryde igennem. Efter foredraget er der god tid til spørgsmål, snak, skriveråd og signering.

Foredrag med Lotte Kaa Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Udgivelser:
Hambros Allé 7-9-13 (2015)
100 dage (2016)
Syv sind (2018)

Pressen skrev om:

Hambros Allé 7-9-13:

Lotte Kaa Andersen skriver skarpt og empatisk med en præcision og en fortællelyst, der gør den til en fornøjelse at læse.
– Søren Kassebeer, Berlingske

100 dage:

”100 dage” vibrerer af levende sprog, hvor sætningskonstruktioner skydes associativt af sted. Replikkerne er naturtro, udviklingen er herligt forløsende, og stilen er ligetil. Tankerne glider mod Christian Kampmanns portræt af Familien Gregersen, selvom Lotte Kaa Andersen fornyer med skarp og satirisk humor.
– Anna Møller, Kristeligt Dagblad

Syv sind:

Veloplagt uden at blive overgearet, udleverende uden at blive dømmende, satirisk uden at mangle empati.
– Birte Weiss, Weekendavisen

Lotte skriver knivskarpt og morsomt, nogle gange næsten satirisk, om livet under overfladen i et af landets rigeste områder, men hun skriver med stor indlevelse.
– Henrik Dannemand, Berlingske

Foredrag med Lotte Kaa Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. december 2018
Læs mere

Malene Ravn
Holder foredrag indenfor følgende emner: Børnehjem, Histroisk roman,Kina, Kvindehistorie, København, Litteratur, Om at skrive, Slægtsroman,

Malene Ravn

Book nu!

Malene Ravn er cand.mag. i dansk, sprogpsykologi og retorik. Har udgivet romanerne “Det eneste rigtige” (Gyldendal 2014), “Mia” (Gyldendal 2016) og “I dine øjne”(Gyldendal 2018).

Foredrag af Malene Ravn:

Forfatterforedrag
Malene Ravn fortæller om sin seneste roman, slægtsromanen I DINE ØJNE.

Det er fortællingen om Erik, som bliver født som uægte unge i 1930’ernes Aalborg, historien om hans kinesiske far, hans unge mor og om den familie, det lykkes ham at skabe i København.

I DINE ØJNE er skrevet over veninden Jette Lehmanns sande familiehistorie. Jettes bedstefar Lai Fun kom til Danmark i 1902 og blev udstillet i Tivolis Kina-udstilling. Malene fortæller om researchforløbet, der dækker 100 års Danmarkshistorie, og om, hvordan det er at skrive en roman om sin venindes familie, og der er plads til spørgsmål.

Foredrag med Malene Ravn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. december 2018
Læs mere

Skip Bowman
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsklima, Forandringer, Ledelse, Personlig udvikling, Samarbejde

Skip Bowman

Book nu!

Skip Bowman er en af Europas førende talere, når det drejer sig om emner som udviklende tankegang (Growth Mindset), ledelsesudvikling og organisationsforandringer. Han er en inspirerende, underholdende og motiverende taler, hvis mission er at røre både hjerte og hjerne hos globale ledere. Målet er, at de kan finde modet til at tænke og handle på nye måder og gøre organisationer til et psykologisk sikkert sted at være.

Med et stærkt fundament indenfor organisationspsykologien er Skip fascineret af menneskets mindset – hvordan vi tænker og handler – og hvordan vi sætter det i relation til vores arbejdsliv. Hans taler inspirerer til kulturelle forandringer, katalyserer vækst og driver globalt samarbejde. Skip Bowman er vokset op i Perth, Australien, og har brugt størstedelen af de sidste 25 år i Europa. Han er grundlægger af det globale konsulenthus Global Mindset og arbejder på såvel dansk og engelsk.

Over de seneste 20 år har Skip delt sin viden med kunder som Danfoss, Siemens, Rambøll, BHP Billiton, Brüel&Kjær, HBM, GN, Ericsson, Nestlé, Mölnlycke, VELUX, SimCorp, og Tryg, og har hjulpet dem med at finde innovative løsninger i omskiftelige arbejdsmiljøer. Skips taler spreder humor og begejstring blandt publikummet, og passer til såvel konferencer, interne virksomhedsevents og julefrokoster.

Foredrag af Skip Bowman:

Foredrag 1: Udviklende tankegang – Growth Mindset
I et omskifteligt arbejdsmiljø har vi brug for medarbejdere, der ikke bare kan tilpasse sig forandringer, men også kan udnytte dem. Derfor er det vigtigt, at vi har en udviklende tankegang, altså Growth Mindset. Men hvad betyder det egentlig, og hvordan hjælper det os med at håndtere nutidens arbejde bedre? I dette oplæg vil Skip Bowman guide dig igennem, hvordan du kan udvikle denne tankegang, og endda blive en udviklende leder. Han vil også tale om barrierer for udvikling og hvordan man kan gøre op med vaner, adfærd og tankemønstre, der hæmmer denne.

Foredrag 2: Global Ledelse
Fokus for dette oplæg er, hvordan man leder globalt og arbejder med diversitet. Skip vil tale om forskellen mellem global og lokal ledelse og hvad udfordringerne er, når et team er spredt ud over hele verden. Han vil give praktiske råd til, hvordan man forbedrer global kommunikation og innovation, og hvordan man udvikler en global tankegang i teams og organisationen.

Foredrag 3: At transformere organisationskulturen
For at opbygge en stærk organisationskultur skal vi bruge mere end bare en god strategi. Ledere spiller en essentiel rolle i alle transformationsprocesser. Skip Bowman diskuterer, hvilke typer af ineffektiv organisationskultur, der findes, og hvordan de påvirker forretningen. Derudover giver han et indblik i, hvordan en organisation kan skabe en vækstkultur.

Foredrag 4: At lede forandring
Digitalisering har en enorm indflydelse på vores fremtidige arbejdsliv. Hvordan vil jobs forandre sig over de kommende 12 år? Vil omsorg, kreativitet, samarbejde eller robotter være drivkraften? Lige meget, hvad der kommer til at drive forandringen, skal ledere gentænke deres roller, handlinger og ord for at skabe psykologisk sikkerhed, og gøre forandringen til en positiv proces. I dette oplæg guider Skip dig gennem de vigtigste skridt i forandringsledelse, og hvordan en brændende ambition er vigtigere end en brændende platform.

Foredrag 5: Effectiv kultur i projektteams
At arbejde i projektteams kan være produktivt, inspirerende og innovativt. Virkeligheden er dog ofte en anden; projekter er forsinkede, af dårlig kvalitet og stressende for alle involverede – hvilket mest af alt skyldes en toksisk projektkultur. Men hvordan kan vi udvikle en mere effektiv og bæredygtig kultur i projektteams og håndtere vores interessenter mere konstruktivt? Skip vil tale om de primære psykologiske udfordringer i projektarbejdet, og hvordan man kan skifte fra en toksisk projektkultur til en konstruktiv og effektiv én af slagsen.

Foredrag 6: At lede danske organisationer
Hvert land har sin egen arbejdskultur. Men hvad er egentlig forskellen mellem dansk arbejdskultur og resten af verden? Og hvad er vigtigt at vide for en udlænding, der bliver del af et dansk team? Skip deler sine egne erfaringer og indsigter som udstationeret i Danmark, om hvordan det danske arbejdsmarked fungerer sammenlignet med andre kulturer, og hvordan man som ikke-dansker leder effektivt i en dansk organisation.

Foredrag med Skip Bowman booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 11. december 2018
Læs mere

Margrethe Neergaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Kropssprog/Kropskultur, Motion, Motivation, Selvtillid

Margrethe Neergaard

Book nu!

Margrethe Neergaard er aktuel med bogen “Tag dig sammen – disrupt din magelighed”

Bogen har 3 temaer: Magelighed – Bevægelse – Digital afhængighed. Den tager udgangspunkt i 52 af Kaptajn Jespersens mottoer, hvor der drages paralleller til nutiden. Den handler hverken om stavgymnastik eller om Kaptajn Jespersen som sådan, men om et sæt leveregler eller mangel på samme! Du får kontant besked med et humoristisk glimt i øjet. Illustreret af Jens Hage med forord af Asger Aamund og efterskrift af Bertel Haarder.

Den legendariske Kaptajn Jespersen er min Morfar. En pioner indenfor motion – datidens fitnesskonge og grundlægger af stavgymnastikken. Jeg voksede op med daglig gymnastik og har i arbejdet med staven hele livet levet efter principper præget af min Morfars livssyn. Kaptajn Jespersen Instituttet blev dannet I 2014 og i et par år har jeg nu holdt foredrag og demonstreret stavgymnastikken overalt i landet.

Foredrag med Margrethe Neergaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. december 2018
Læs mere

Jens Andersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterportrætter, Forfatterskab, H.C. Andersen, Kongehuset, Litteratur

Jens Andersen

Book nu!

Jens Andersen Kim Larsen Mine Unge ÅrJens Andersen arbejder på biografi om Kim Larsen. Første bind hedder “Mine unge år” (dec. 2018) og andet bind kommer i oktober 19. Jens Andersen tilbyder foredrag om Kim Larsen enten alene eller sammen med Kristian la Cour.

Foredrag med Jens Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Publiceret: 30. november 2018
Læs mere

Margrethe Koytu
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Karriere, Teater, TV

Margrethe Koytu

Book nu!

Er der nogen spørgsmål? Et spørgsmål kan aldrig være indiskret – kun svaret.

Vi har nu fornøjelsen at kunne tilbyde en sprudlende Margrethe Koytu som foredragsholder, hvor hun fortæller om sit spændende, alsidige liv hvor der er mulighed for at stille hende spørgsmål.

Margrethe Koytu har prøvet lidt af hvert: bl.a. servitrice, flyttemand, pædagog, rengøringsassistent, ekspeditrice og øl-dame på Carlsberg. Efter forgæves at have søgt optagelse på Statens Teaterskole og Aarhus og Odense Teaters elevskoler blev hun elev på Ålborg Teater 1972-1974. Fra 1974 har hun arbejdet freelance i København, bl.a. Riddersalen, Solvognen, Allèscenen, Folketeatret, Det ny Teater, Rialto Teatret, ABC-Teatret, Amagerscenen, Betty Nansen Teatret og Det kgl. Teater samt 2 forestillinger i Paris. Margrethe Koytu har optrådt i kvindekvartetten “Byens Bedste Bryster” I, II og III og i mange sommerrevyer rundt om i landet. Hun er nok mest kendt for rollen som Lizzie i TV-serien “Taxa”.

Foredrag med Margrethe Koytu booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. november 2018
Læs mere

Niels Christian Barkholt
Holder foredrag indenfor følgende områder: Familien, Flygtninge, Integration,

Janus Bakrawi og Niels Christian Barkholt

Book nu!

Foredrag med Janus Bakrawi og Niels Christian Barkholt.

Janus Bakrawi har en polsk mor og en palæstinensisk far. Som 7-årig blev han bortført til Jordan af sin far og mistede med et alt. Han vænnede sig til et nyt og råt liv i en arabisk landsby for fire år efter at tage tilbage til Danmark med sin far. Mens hans far og mor kæmpede om retten til at få ham, blev Janus anbragt på et børnehjem og senere hen på flere ungdomspensioner. Janus har i dag en flot skuespillerkarriere bag sig og er netop også begyndt at arbejde med anbragte børn og unge. Han har noget helt unikt at give dem: Troen på at trods alle odds kan børn med en svær start på livet udvikle stærke kompetencer og personligheder og få et godt liv. Janus fortæller om det at være “anderledes” i Danmark, om en fejlslagen integration, om institutionsliv og med et brændende ønske om at videregive sine erfaringer.

Niels Christian Barkholt kommer ud af en kernefamilie i Albertslund Syd. Han voksede op i et område præget af uro og vold, men også i et stærkt lokalt fællesskab blandt en gruppe familier og deres børn. Hans mor var smart, da han skulle starte i skole. I stedet for at gå i den lokale skole lige om hjørnet, blev han indskrevet på en skole et par kilometer væk. Niels havde en god barndom og skoletid. Han blev sat ved siden af børn i klassen, som han kunne hjælpe og allerede i 9. klasse vidste han, at han skulle blive socialrådgiver. Niels har arbejdet i mere end 20 år med socialt arbejde og har de seneste 6 år været næstformand for Dansk Socialrådgiverforening. Idag stiller han op til folketinget på Vestegnen for at bruge sin erfaring til at skabe en stærk socialpolitik, som efter hans mening er helt usynlig i dag. Han er på en mission. “Jeg vil udvikle en indsats, der faktisk bringer mennesker ud af deres udsathed,” siger han.

Oplægget kombinerer de to indsigter og udviklingshistorier. Tilsammen giver det et hudløst ærligt indblik i både udfordringerne i at møde det danske samfund, systemets utilstrækkelighed men også de uendelige muligheder der er for at gøre det bedre for udsatte børn, familier og især dem med en to-sproglig baggrund. Hvor Janus har været kastebold i systemet som ung, så har Niels arbejdet med udsatte familier i flere kommuner og har de sidste år varetaget især socialrådgivernes interesser. Der er derfor lagt i kakkelovnen til en vigtig diskussion om muligheder og umuligheder i dagens sociale indsats.

Forud for oplægget har Janus og Niels været i dialog med kunden for at få kendskab til organisationen. Den viden bruges i oplægget og i dialogen med tilhørerne til at stille skarpt på udfordringer og strategier. Formatet kan variere afhængigt af ønsker fra foredrag til en mere faciliteret samtalesalon. Janus’ oplevelse af, at indsatsen kan blive bedre. “De vil gerne hjælpe, men gør de det rigtigt?,” siger Janus, bliver kombineret med Niels’ viden fra mange kommuners arbejde og hans fortrolighed med de nyeste udviklingstendenser. Til sammen – med publikums spørgsmål, håb og engagement – giver det en analyse, som vil sætte sig vigtige spor fremover og muligvis berige med nye forslag til landets socialpolitik.

Oplægget afsøger sammen med publikum vigtige spørgsmål:

• Hvordan kan vi bedre hjælpe udsatte familier og navnlig dem som kommer til landet?
• Hvordan undgår vi dyre anbringelser?
• Hvordan sætter vi lokalt og bedre forebyggende ind?
• Hvilken organisation kræver det og hvilke kompetencer er nødvendige? Hvordan ser et tværfagligt samarbejde ud der lykkes?

Foredrag med Janus Bakrawi og Niels Christian Barkholt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. november 2018
Læs mere

Lektor Larsen
Holder foredrag indefor følgende emner: Kommunikation

Lektor Larsen

Book nu!

Lektor Larsen – Optimering af interne kommunikationsprocesser

• Situationer fra kundens hverdag anvendes
• Underholdningen foregår i samspil med publikum
• Live-musik og fællessang indgår i foredraget
• Passer perfekt til: konference, personaledag, kick-off, event, og fest

Komiker og retoriker Allan Larsen optræder i rollen som fynsk kommunikationsekspert med speciale i anerkendende kommunikation, optimering af kommunikationsprocesser og optrapning af konflikter.

Lektor Larsen gennemgår og analyserer hverdagssituationer fra jeres arbejdsliv, og hans foredrag foregår altid i samspil med publikum. Den selvglade lektor deler rundhåndet ud af sin eksorbitante viden og spidder de områder, hvor I skal stramme gevaldigt op.

Tag fusen på dine kollegaer på næste konference, kursus eller personaledag og få en oplevelse, I sent glemmer. Det er absurd. Det er begavet. Og det er sjovt.

Allan Larsen har en unik baggrund som skuespiller og akademiker. Allan Larsen er uddannet skuespiller og master i retorik og kommunikation fra Aarhus Universitet. Han har desuden læst organisation, ledelse og filosofi på CBS og Columbia University. Allan Larsen mestrer både organisationssproget og den klassiske konsulent-lingo. Han har medlemskort til Mensa.

Allan Larsen har allerede holdt flere hundrede fake-foredrag, og blandt kunderne er både ministerier, styrelser, kommuner, brancheforeninger, virksomheder og erhvervsforeninger. De booker ham, fordi han er slagkraftig, underholdende og vanvittigt morsom – og fordi han samtidig sætter fingeren på pulsen hos de virksomheder, han underholder.

Varighed:
30-40 minutter (kan kortes ned til 20 min)

Teknik:
Lektor Larsen skal bruge whiteboard eller flipover (kan selv medbringe)

Lyd:
Ved publikumsantal op til 80 personer behøves ikke mikrofon.
Hvis der er adgang til klaver, vil Lektor Larsen gerne anvende det til fællessang.

Lektor Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. november 2018
Læs mere

Rikke Louise Andersen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Begejstring, Drømmerealisering, Karriere, Personlig udvikling

Rikke Louise Andersen

Book nu!

Rikke Louise Andersen er international keynote speaker, business strategist & Hotel developer på Filippinerne.

Foredrag af Rikke Louise Andersen:

Livet som bosslady

I sit foredrag fortæller Rikke omkring livet som bosslady og om hvordan hun formåede, at vende en negativ gæld på over 6 millioner kroner til hendes far, som co signede – til i dag, at rejse kapital til hotel byggerier på Filippinerne som gældsfri.

Her får du redskaberne til, at holde dig ovenpå til trods for de mange haters som venter på du falder igennem. I Danmark er det ikke tilladt, at tænke stort- denne tankegang skal ændres og folk som gerne vil mere i livet, skal støttes og udvikles.

Intet kan holde dig tilbage udover livet. Husk på, at de fleste brudte drømme lever på kirkegården fordi folk aldrig tog den chance de blev tilbudt.

Rikke´s rejse har taget hende igennem shitstorms i Danmark til de allerstørste navne i Hollywood. Hun har delt scene med blandt andre John Travolta, Mel Gibson, Michael Douglas, Brooke Shields, 50 Cent og bruger meget af sin tid på, at rejse til USA for at blive coachet af den største wealth & business coach, JT Foxx.

Rikke´s motto er ” haters don´t pay my bills, so why give them time”

Hvad kan du forvente

• Hurtig og professionel håndtering af dine forespørgsler
• En personlig opringning, så vi kan sikre at dit publikum for mest muligt ud af, at booke et foredrag med mig.
• En annoncering af dit event på mine sociale medier, såfremt du ønsker offentligheden skal kunne deltage.
• En professionel performance som med garanti, vil give dit publikum valuta for pengene.
• Indhold som med garanti ikke findes andre steder.
• Follow up efter eventet, så vi sikrer at foredraget indfriede jeres forventninger til fulde.

Foredrag med Rikke Louise Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. november 2018
Læs mere

Bendt Bendtsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Brexit, Erindringer, EU, Globalisering, International politik, Lobbyisme, Politik, Samfund

Bendt Bendtsen

Book nu!

Fra bondedreng til vicestatsminister

Bendt Bendtsen er fhv. vicestatsminister, økonomi- og erhvervsminister, Medlem af Europa-Parlamentet, foredragsholder.

Foredrag af Bendt Bendtsen:

Foredrag 1: Hvor er Europa på vej hen?
I en tid med Brexit, stigende protektionisme og ekstrem nationalisme er det som om, at vi europæere har glemt, hvorfor EU blev skabt, – lige fra Kul- og Stålunionen og frem til i dag. Har Europa intet lært af 2. Verdenskrig. Alle 27 lande lever i et skæbnefællesskab i en verden med stigende udfordringer til klima, flygtninge- og migrantproblemer. Hertil kommer, at den stigende nationalisme i USA, Rusland, Kina også præger Europas politiske billede i form af Kazinskys Polen, Orbans Ungarn, Salvinis Italien. Samtidig med at Putin støtter alt som kan skabe destabilitet i Europa.

Foredrag 2: Danmark i Europa, – hvordan arbejder man i Bruxelles?
Danmark er til stede i Bruxelles, men hvordan arbejder EU-kommissonen, Ministerrådet og Europa-Parlamentet i dagligdagen. 27 medlemslande i Europa som er kulturelt vidt forskellige har i det daglige et tæt samarbejde. Er det demokratisk og hvad med lobbyisterne i Bruxelles. Hvad betyder den stigende nationalisme uden for Europa for Europa – og hvad med lande som Polen og Ungarn som også præges af det samme, mens UK har valgt at forlade Europa. Hvad er konsekvenserne, hvis samarbejdet smuldrer.

Foredrag 3: Fra bondedreng til vicestatsminister
Et foredrag om min opvækst på en nordfynsk bondegård i 50 ́og 60 ́erne. Fra landsbyskolen over Odense Friskole til et job på en nordfynsk gård, for herefter at forrette tjeneste ved Livgarden. Herefter en række historier fra min tid som ung betjent i København til Kriminalpolitiet gennem mere end 20 år. Tiden i politiet hvor jeg fik syn for en manglende politik på retsområdet, som startede min politiske karriere. Starten var Odense Byråd, – herefter Folketinget i 1994. Politisk leder i 1999, og herefter vicestatsminister, økonomi- og erhvervsminister i de 3 Anders Fogh Rasmussen regeringer. I 2009 gik turen til Bruxelles og efter 10 år besluttede jeg, at min værnepligt i politik var overstået.

Foredrag med Bendt Bendtsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. november 2018
Læs mere

Anne Lise Marstrand Jørgensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Book nu!

Marstrand Jørgensen en flod skal være i bevægelseNy bog – nyt foredrag: En flod skal være i bevægelse. Erindringer og samtaler om angst og depression.

Om bogen: Som 12-årig fik Anne Lise Marstrand-Jørgensen diagnosen depression af en psykiater, der satte hende i medicinsk behandling. I en alder af 20 år mente samme psykiater, at hun skulle forberede sig på at tage medicin resten af livet. På det tidspunkt tog hun sagen i egen hånd: Trappede helt ud af medicinen og undersøgte i stedet mulighederne for alternativ behandling og terapi.

Mange mennesker med depression og angst er konstant i tvivl om, hvorvidt de gør det rette. Nogle kan ikke bære, at andre sætter spørgsmålstegn ved deres dispositioner, andre opsøger selv de samtaler. Nogle har været indlagt, andre har ikke. Nogle har været i livsfare på grund af deres depression, andre lever med en mildere, men kronisk forstemthed.

For Anne Lise Marstrand-Jørgensen forekom det indlysende, at noget virker for nogen, men ikke for andre. Stillet overfor andres lidelse og sundhedsvæsenets ret begrænsede tilbud, slog det hende, i hvor høj grad behandling af angst og depression hviler på holdninger og forventninger – hos den lidende og hos behandleren. Holdninger til, hvor meget smerte et liv må indeholde, holdninger til hvad der er afvigende, og hvad der er normalt, holdninger til årsager til sygdommen og vejen til sundhed, holdninger til hvad depressioner i det hele taget er, og holdninger til hvordan de bedst behandles, forebygges og italesættes.

De fleste behandlere er klar over, at den rette behandling må skræddersys til den enkelte. I en ideel verden i hvert fald. Mange fagfolk er optaget af den rolle, samfundsudviklingen spiller for mental sundhed. Nogle er modstandere af medicin, andre er overordnet set tilhængere. Nogle er optaget af barndommen, andre af genetik. Nogle finder væsentlige svar i statistikken, andre i hjernescanninger eller i eksistentielle og åndelige overvejelser.

Marstrand-Jørgensen har gennem årene flere gange skrevet artikler og essays om sine egne depressioner og angstlidelser, og hver gang har det affødt et overraskende antal henvendelser fra mennesker, som har følt sig spejlet. For mange mennesker er psykisk lidelse stadigvæk forbundet med skam. At bruge kræfter på at skjule den virkelighed, man hver dag bakser med, fordi man er fuld af en urimelig følelse af at være forkert, er en tung byrde at bære.

Derfor satte hun sig for at spørge nogle af de forskere og eksperter, som arbejder med evidensforskning inden for angst og depression, for at blive klogere på, hvilke muligheder for behandling der er i dag, og for at få stillet sin nysgerrighed i forhold til, hvordan det psykiatriske og alternative behandlingsmuligheder ser ud i dag og for at blotlægge deres – til tider direkte modstridende – holdningsforskelle. Arbejdet med denne bog har på mange måder været overraskende. Hun er blevet klogere og mindre skråsikker. Hun har stadigvæk sine egne holdninger og strategier. Høstet og afprøvet gennem mange år. Hun håber med denne bog at kunne dele den væsentligste indsigt med andre: At vi hver især er nødt til at finde vores egen vej. At vi kan udveksle erfaringer og finde mod til at eksperimentere ved at vide, at verden er større og rummer langt flere muligheder end dem, vi møder på en given behandlers kontor. At vi hver især er langt mere og langt støre end vores diagnoser og lidelser og kampe.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen har det godt i dag. En del af hemmeligheden er, at hun har lært sig selv at kende i alle de år, hvor hun har måttet leve med, at mørket findes som en lurende mulighed og en truende afgrund. Hver dag rummer sin egen disciplin, etableret for at holde sindet i vater. Hendes personlige opskrift lyder i al sin forsimplede enkelthed således: Meditation, åndelig disciplin, fysisk træning, kunst, at rette blikket mod verden i stedet for kun mod sig selv. Og dertil mange, mange år med forskellige former for terapi.

Foredrag med Anne Lise Marstrand-Jørgensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. november 2018
Læs mere

Christoffer Bruun Portræt Suste Bonnen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Danmarks Radio, Historie, Kristendom, Kulturforståelse

Christoffer Emil Bruun

Book nu!

Christoffer Emil Bruun er studievært, redaktør, historiker.

Foredrag af Christoffer Emil Bruun:

Foredrag 1: De kristne og de kulturradikale
Under det moderne gennembrud var de kristne og de kulturradikale uforenlige modsætninger. Men i løbet af det 20. århundrede bliver de to strømninger hver især mindre dogmatiske. Det kulminerer i kølvandet på Muhammedkrisen, hvor dagbladet Politiken sætter hensynet til en religiøs minoritet over forhånelsen af den. I det 21. århundrede krydser kristne og kulturradikales interesser. De to tidligere modsætninger samles nu om omsorg for klima og bekymring for kulturløshed, mens nye fælles fjender ser dagens lys.

Foredrag 2: Tidsånden er ude af flasken
Det populære radioprogram Tidsånd på P1 handler om, hvad vi tror på og hvor vi kommer fra. Gennem anekdoter fra programmet og fra arbejdet som trosredaktør i DR indkredser programmets vært Christoffer Emil Bruun den tidsånd, som præger os her og nu. Med eksempler fra kultur, religion og historie nærmer vi os langsomt svaret på, hvad vi tror på og hvor vi kommer fra. Hvad der samler og skiller os i det 21. århundredes fragmenterede verden.

CV:
2018 Danmarks Radio
• Trosredaktør og vært
2017 Danmarks Radio
• Vært og tilrettelægger
• Tidsånd, P1. Om historie og religion.
• Koranskolen, P1.
2017 Det Kongelig Teater
• Juryformand i stykket ‘Terror’.
2011- 2016 Politiken
• Kronikredaktør, kommentator, lederskribent og moderator
1994 – 2011 Danmarks Radio
• Journalist, vært og tilrettelægger
2007
• Cand.Mag. i historie fra Københavns Universitet.

Foredrag med Christoffer Emil Bruun booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. november 2018
Læs mere

Bjarne Henrik Lundis

Bjarne Henrik Lundis

Book nu!

Bjarne Henrik Lundis, har som journalist arbejdet på dag- og ugeblade og er forfatter til 30 bøger, blandt andet biografien ”Arven efter Anker” om tidligere statsminister Anker Jørgensen.

Foredrag af Bjarne Henrik Lundis:

Foredrag 1: Hele Danmarks: Anker Jørgensen
Der er ikke nogen statsminister i nyere tid, der er blevet så respekteret og populær som Anker Jørgensen. I foredraget fortæller Bjarne Henrik Lundis som kendte Anker godt, om ham som både politiker, fagforeningsmand og privatperson, og vi hører om nye og ukendte sider af mennesket Anker Jørgensen. Med udgangspunkt i de politiske holdninger og visioner om at kæmpe for de svageste i samfundet, sættes der fokus på hans betydning for dansk politik i dag.

Foredrag 2: Tove Ditlevsen: Et spørgsmål om liv og død
Forældrenes manglede kærlighed blev på godt og ondt et vigtigt omdrejningspunkt i både Tove Ditlevsens forfatterskab og privatliv. Vi kommer helt tæt på Stenbroens nok skrøbelig, men klareste stemme. Vi hører om Tove Ditlevsens liv lige fra barndommens gade Hedebygade over, at hun blev misbruger til, at hun i sine bøger gik tæt på både sin familie og ægtemænd. Tove Ditlevsen var ikke bange for at udlevere nogen – ikke mindst sig selv.

Foredrag med Bjarne Henrik Lundis booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. november 2018
Læs mere

Lally Hoffmann
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Frankrig, Fremmedfrygt, Integration, Litteratur, TV

Lally Hoffmann

Book nu!

Lally Hoffmann Emmanuel Macron og FrankrigLally Hoffmann er aktuel med bogen “Emmanuel Macron og Frankrig” som hun tager ud og holder foredrag om.

Om bogen: ”Tænk langt, det handler ikke kun om i morgen!”Med det budskab bragede Emmanuel Macron i maj 2017 ind på den storpolitiske scene, da han blev valgt som Frankrigs præsident.Forføreren, blev Macron kaldt. Han var karismatisk og velformuleret, og han turde drømme stort. Og så var han ung. I en alder af kun 39 år blev han Frankrigs yngste leder siden Napoleon. I en tid, hvor der med Macrons egne ord blæser dårlige vinde over Europa, er der brug for stærke ledere. Højredrejning, nationalisme og isolationisme vinder frem, men Macron kom og tilbød et alternativ: Han kom med håb og store politiske visioner.

Franskmændene er splittede: Nogle ser præsident Macron som en forsynets mand – en messias eller en ny De Gaulle. Andre stempler ham som en elitær parisisk skikkelse, der ingen føling har for folk i provinsen. Én ting er sikkert: Macron kommer ridende ind i billedet på et tidspunkt, hvor Frankrig og Europa står ved en afgørende skillevej. I denne bog tager en af landets førende Frankrigskendere Lally Hoffmann temperaturen på Frankrig lige nu.

Bogen er et tilbundsgående og kritisk portræt af landets nye leder. Hvad mener almindelige franskmænd og førende eksperter egentlig om den poet, drømmer og pragmatiker, der har fået nøglerne til Elysée-palæet?Lally Hoffmann er cand.mag. i fransk og russisk fra Københavns Universitet og har en Master of Arts in Broadcasting fra San Francisco State University. Freelancede i studietiden for DR, P1, Politiken, Information og Weekendavisen og senere også fra San Francisco og New York. Arbejdede på TV-avisens udlandsredaktion fra 1980 – fra 1990 chef for TV 2’s Faktaafdeling, derefter korrespondent i Paris for TV 2. Har skrevet fem bøger om Frankrig, en samtalebog om Mellemøsten og romanen Damaskus-affæren.

Foredrag med Lally Hoffmann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. november 2018
Læs mere

Malene Staal
Holder foredrag indenfor følgende områder: Familieliv, Forandringer, Kærlighed, Motivation, Personlig udvikling

Malene Staal

Book nu!

Malene Staal er et af de her mennesker som kan tryllebinde en forsamling.

Én ting er, at hun er velformuleret, har stærke holdninger – og står ved dem – og forstår at levere pointer og levende fortælleringer som sidder fast i tilhørerne i lang tid. En anden ting er, at hun i sine foredrag udelukkende tager udgangspunkt i sine egne oplevelser og via dem forsøger at formidle sit budskab. Og Malene har oplevet rigtig mange ting!

Malene er født utålmodig i København i 1975. Hun er kendt i pressen som forfatteren til bogen ”Mor henter os altid igen” og som kvinden der satte sig op mod systemet og selv hentede sine børn hjem. Hun har hængt pædofile ud fordi ingen andre ville gøre det og dermed udsat sig selv for trusler, antastninger og shitstorms.

Hun har medvirket i tv-programmer, artikler og interviews og bliver derfor identificeret med ovenstående – men hun er så meget andet!

• Hun har været professionel springrytter
• Hun er dybt forelsket i sin mand og sover med et dynebetræk med et billede af dem sammen
• Hun har været nødhjælpsarbejder i Makedonien
• Hun er mor til 5 – på den løveagtige MOR med store bogstaver og kryds og slange – måde
• Hvis hun skal straffe sin teenage søn giver hun ham en madkasse med Elsa fra Frost med i skole….

Alle Malenes foredrag varer 1 time og 30 minutter og der er “få-et-spark-i-røven” garanti!

Foredrag af Malene Staal:

Foredrag 1: Uperfekt på den helt perfekte måde
Et foredrag om at kæmpe for at holde sin familie samlet selvom far sidder i fængsel. Om at stå sammen i medgang og modgang, selvom livet byder på hårde udfordringer. At holde fast i sig selv og i kærligheden selvom man dagligt bliver mødt af fordomme og af kritiske kommentarer fra udefra stående.

Om at kæmpe for det man tror på, uanset hvad andre siger.

Et tankevækkende foredrag i en tid, hvor skilsmisseraten er højere end nogensinde og hvor familien ikke længere er en tryg selvfølge. Det betyder også, at mange børn vokser op uden begge forældre – og begge kønsroller – i dagligdagen. Hør Malenes input til hvordan man løser opgaven og får skabt en familiestruktur selvom man rent geografisk er forskellige steder.

Malene siger selv: ”Jeg taler om hvordan jeg klarer modgang, og min mands ”stigmatisering i medierne. Hvorfor jeg er pisseligeglad, og altid vil stå bag ham på godt og ondt. Jeg er ikke et offer for en “manipulerende kriminel” og har ingen intentioner om at glorificere det. Hos os hænger det sådan sammen, at jeg ikke viste hvad han var, da vi fandt sammen og blev kærester, og gravide. I øvrigt er det ikke det som definerer mig, eller vores familie.

Men jeg elsker ham, også selvom jeg ved, at han var en bandit. Jeg fandt endelig min ligemand, og min sjæleven. Vi er én i ordets forstand og betydning, og han er alt og mere til end hvad jeg ønskede mig. Han er en fantastisk far og en omsorgsfuld mand, plus alt det andet der er vigtigt.

Foredrag 2: Jeg er den modigste, jeg kender
Malene Staal fortæller om den drivkraft og vilje der får hende til at stå op hver morgen og kæmpe videre for det liv, og de værdier, hun tror på. En foredrag der får dig til at skamme dig over din manglende rygrad og får dig til at tænke over, hvorfor du ikke bare går ud og får gjort noget ved alt det, du går og brokker dig over.

Dette foredrag sætter fokus på vedholdenhed, viljen til at vinde, styrke, loyalitet og på at sætte familien før alt andet.

Malene siger: “Dengang i 2012 da mine børn blev bortført af deres far, det var dengang min rejse og skattejagten i mig selv begyndte. Jeg havde sådan set altid vidst, at jeg var sejere end jeg lige selv gik og troede, men jeg besidder også en vilje til livet og en retfærdighedsfølelse som bare er gennemgående stærk og konstant.

Selvom jeg i de første 5 måneder efter børnenes bortførelse var en realitet, rent faktisk lå i knust i fosterstilling, så lå det dybt i mig, at dette kun var midlertidigt for mig. Jeg var virkelig bange for at knække helt, men planlagde mig ud af min elendighed – og kom tilbage stærkere end nogensinde.

Faktisk gav den tid i mit liv mig, det spark i røven jeg havde brug for. Jeg lærte at værdsætte, og være ydmyg overfor det positive og kærlige jeg havde i mit liv. Men jeg lærte også, at jeg sådan helt grundlæggende og helt ud i cellerne, faktisk er fucking ligeglad med hvad folk mener om mig. Det er min styrke, min styrke sammen med alt det andet jeg besidder og består af.

Desuden er jeg er den modigste jeg kender, jeg er en modig mor, en modig kvinde, og en tæskemodig veninde og hustru, men også en retfærdighedskæmper. For jeg har prøvet at kæmpe for alt jeg har kært, med livet som indsats.

Jeg tror ikke på, at nogen eller noget som helst skal i kasser, eller defineres efter en fast skabelon. Jeg tror på, at vi alle bidrager med noget sublimt på den ene eller anden måde, og det er dét vi skal dyrke for at blive den bedste udgave af os selv.”

Foredrag med Malene Staal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. november 2018
Læs mere

Lars Trier Mogensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Globaliseringen, Politik, Samfundsdebat, Ulighed, USA

Lars Trier Mogensen

Book nu!

Nyt foredrag af Lars Trier Mogensen:

For enhver pris: Løkkes held
Statsminister Lars Løkke Rasmussen har siden 2015 regeret i en feberkurve af dramaer, improvisationer og rænkespil. De nærmeste venner er blevet ofret, store mærkesager er droppet og ambitionerne er konstant blevet skrevet om. Men Løkke har overlevet. Igen og igen. Kom med med bag om kulisserne – og ind i regeringens allerhelligste, lukkede rum – i en aktuel fortælling om spin, intriger og magtkampe. Hør om den drevne statsminister, der engang hævdede at han “ikke ville være med for enhver pris”, men siden har bevist at han er parat til at give køb på næsten alt, undtagen magten. Oplev et nysgerrigt og skarpt foredrag om Danmarks mest drevne magtmand – af forfatteren til den anmelderroste bestseller ‘For Enhver Pris’, Lars Trier Mogensen, som også er kendt fra tv som politisk kommentator.

Foredrag med Lars Trier Mogensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. november 2018
Læs mere

Lars Møller
Holder foredrag indenfor følgende områder: Jægerkorpset, Krig og fred, Motivation, Personlig udvikling, Selvtillid

Lars Møller

Book nu!

Lars Møller Tænk som en krigerForedrag med udgangspunkt i bogen “Tænk som en kriger – Din vej til mental robusthed”

Om bogen: Som jægersoldat lærte Lars Møller at håndtere stort mentalt pres og vanskelige udfordringer under operationer på Balkan og i Afghanistan og Irak. Nu giver han sine erfaringer og sin viden videre til alle, der gerne vil lære at tænke som en elitesoldat.

I TÆNK SOM EN KRIGER giver Lars Møller således et indblik i mentalt arbejde og fokusering, og hvordan man kan arbejde med det. Med udgangspunkt i konkrete oplevelser fra sin tid som jæger lærer han læseren at kigge ind i sig selv og tage ansvaret for ens egen trivsel, så man opnår en øget mental robusthed og en stærkere selvbevidsthed.

Lars Møller har ingen akademisk uddannelse, men har sin viden og erfaring fra et liv på kanten af det menneskeligt mulige – og det er de tillærte metoder og tanker, han nu giver videre. Bogen indeholder både tankevækkende historier og oplevelser samt opgaver, værktøjer og små redskaber, der skal hjælpe læseren til at arbejde med målsætninger, prioriteringer og problemløsninger. Bogen skal gøre læseren mere selvbevidst, afklaret og handlekraftig.

Lars Møller udgav i 2012 bestselleren “Jæger 200 – med hjertet som indsats”.

Foredrag med Lars Møller booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. november 2018
Læs mere

Lykke Friis
Holder foredrag indenfor følgende områder: EU, Brexit. Tyskland

Lykke Friis

Book nu!

Nyt foredrag af Lykke Friis : Fra dræbende kedeligt til Hitchkock-lignende drama? Valget til Europa-Parlamentet

Den 26. maj 2019 er der valg til Europa-Parlamentet. Tidligere var det ofte en søvndyssende affære og forskere betegnede valget som et “anden-rangs-valg”, hvor vælgerne primært satte kryds ud fra indenrigspolitiske hensyn. Sådan er det ikke mere. Ikke alene har Europa-Parlamentet fået mere magt; det tegner også til at få afgørende betydning for EU’s kommende udvikling. F.eks. har Ungarns Viktor Orban fremstillet valget som en kamp mellem ham og Franrkigs præsident Macron. Tag med Lykke Friis op i helikopteren og få et overblik over, hvad valget betyder for dig – og hvor Europa er på vej hen. Lykke Friis har beskæftiget sig med Parlamentet som forsker, lobbyist, minister, oppositionspolitiker og senest journalist.

Lykke Friis er specialist i europæisk politik med særligt fokus på Tyskland. Hun er Berlingske Tidendes korrespondent i Tyskland og bosiddende i Berlin, formand for Det Udenrigspolitiske Selskab og tidligere klima-, energi- og ligestillingsminister samt tidligere prorektor på Københavns Universitet. Hun har udgivet adskillige bøger om EU og Tyskland og sidder i dag i bestyrelsen for en af Europas førende tænketanke. Lykke Friis er en flittigt brugt ekspert af tv og radio. Hun er bogaktuel med en ny bog ”En kuffert i Berlin”, der handler om det sidste
dramatiske år i tysk politik og det forstående ”Mutti-mysterium” – hvem skal afløse Merkel?

Foredrag med Lykke Friis booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. november 2018
Læs mere

Eva Tind
Holder foredrag indenfor følgende emner: Adoption, Erindringer, Familie, Film, Identitet, Kvinder, Litteratur, Lyrik

Eva Tind

Book nu!

Eva Tind er forfatter og arbejder herudover som film- og billedkunstner. Hun er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskolen i 2001. Eva Tind blev født i Sydkorea og voksede op i Jylland. Hun debuterede i 2009 med digtsamlingen ’Do’ om en dansk kvindes nysgerrighed i forhold til sine koreanske rødder. Herefter fulgte endnu to digtsamlinger. I 2012 debuterede hun som romanforfatter med bogen ’Rosenvej’, en fortælling om at vokse op i Jylland i 1970’erne. I 2014 udkom romanen ’Han’, der tager afsæt i en rejse Nordkorea, det land forfatterens biologiske far blev født i. I 2016 fulgte Eva Tind i stumfilmstjernen Asta Nielsens fodspor og udgav ’Astas skygge’ et moderne portræt af Europas første filmdiva. Et halvt år efter fik hendes filmessay ’En rød løber for Asta Nielsen’ premiere i landets biografer. Eva Tind har også arbejdet med temaer som ’At erobre Nordpolen’ i filmen ’This Is Not The End of The World’ og ’At forholde sig til døden’ i kortfilmen ’Himmelskibet’.

Eva Tind blev tildelt Kunstfondens treårige arbejdslegat i 2015, Otto Rungs legat i 2016 og Klaus Rifbjerg debutantpris for lyrik i 2010. Hun har modtaget ophold og støtte fra Château de Lavigny, San Cataldo og Klitgården, Dansk forfatterforening, Statens værksteder for kunst, Filmværkstedet og Det danske filminstitut.

Foredrag af Eva Tind:

Hun holder foredrag med udgangspunkt i sine bøger, film og værker.

Forerag 1: Stumfilmstjernen Asta Nielsen
En personlig rejse ind i Asta Nielsens verden baseret på bogen ‘Astas skygge’ og filmen ‘En rød løber for Asta Nielsen’.

Foredrag 2: Adoption og litteratur
Et foredrag om adoption baseret på digtsamlingen ‘Do’ og romanen ’Han’. Om at søge og finde sine rødder. Hvor mange mødre kan én person rumme?

Foredrag 3: Barndommens gade
I bogen ’Rosenvej’er barndommens gade et livets træ. Det handler om erindring, barndom, familie og om at vælge sin egen vej.

Foredrag 4: Breve og steder i litteraturen
Et foredrag om brevets betydning for litteraturen, og om hvordan det at genbesøge et fysisk sted kan ændre forståelsen af ens historie og identitet. Foredraget afholdes evt. i samarbejde med forfatteren Alen Mescovic

Foredrag 5: Lige før døden
’Himmelskibet’ er en film om en kvinde, der lige inden sin død rejser til Sverige for at brænde sine dagbøger. Foredraget om at tage afsked med livet afholdes sammen med den praktiserende læge Natalia Majumdar Nielsen.

Foredrag 6: Krydsfelt
Det kunsten kan. Et foredrag om at kombinere litteratur, fotografier, film, kunst og arbejde frit på tværs af dokumentarisme og fantasi.

Foredrag med Eva Tind booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. november 2018
Læs mere

Eva Smith
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Familieliv, Karriere

Eva Smith og Catrine Asmussen

Book nu!

Eva SmithEva Smith og Cathrine Asmussen kan bookes til foredrag om erindringsbogen “Mens tid er”.

Om bogen:
På en rejse til Grønland i 2005 fortæller Eva Smith (f. 1942) med sin datter som samtalepartner om sin opvækst, om sine tre ægteskaber og mange børn samt om sin juridiske karriere

“Mens tid er” er en selvbiografi, skrevet af den respekterede juraprofessor, Eva Smith. Hun fortæller veloplagt og underholdende om opvæksten i det hækkerup´ske hjem, om sit distante forhold til den fraværende ministerfar og chokket og smerten ved den højtelskede mors tidlige død af kræft. Hun fortæller levende om sine to ægteskaber, om de mange børn der kom ud af dem og om sit kontroversielle syn på børneopdragelse. Hendes beretning afbrydes og korrigeres på en perspektivrig og underfundig måde af datterens kommentarer og egne erindringer om sin opvækst som Evas datter og ét barn ud af en kæmpe børneflok. Mens tid er er en anderledes form for erindringsbog der udfordrer og leger med den konventionelle biografigenre. Den er ikke bare en beretning om en usædvanlig kvindes liv og karriere, men også, gennem datterens perspektiv på den historie der fortælles, en bog om to generationer kvinders forskellige værdier og holdninger, og forskellige, tidsbestemte måder at realisere sig selv på. En bog der fortæller den lille, individuelle historie på en sådan måde at den store, overindividuelle historie kommer til syne gennem den.

Eva Smith er født i 1942 og dr. jur. Hun er datter af den socialdemokratiske justitsminister Hans Hækkerup. Hun er professor i retsvidenskab ved Kbhs Universitet. Hun er medlem af en lang række udvalg og har skrevet adskillige debat- og lærebøger om juridiske spørgsmål.

Foredrag med Eva Smith og Cathrine Asmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. november 2018
Læs mere

Anders Bircow, Henrik Mathiasen og Søren Lynge
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arbejdsglæde, Livskvalitet, Personlig udvikling, Vaner

Anders Bircow, Henrik Mathiasen og Søren Lynge

Book nu!

3 SKVAT TA’R FAT

Henrik Mathiasen, Søren Lynge og Anders Bircow fortsætter succesen med deres nye og energifyldte show, der sætter fokus på at øge danskernes niveau af hverdagsglæde.

Ved brug af humor, musik og sketcher giver de tre entertainere nogle simple bud på små skridt, der kan øge DIN hverdagsglæde. Hør også deres rørende beretninger om personlige kriser, der endte som katalysatorer til rejsen mod et bedre liv.

Missionen for de tre erfarne herrer er at gøre det gode danske liv endnu bedre og samtidigt legitimere holdningen om, at man gerne må have det sjovt og lære noget samtidigt.

Foredrag med Anders Bircow, Henrik Mathiasen og Søren Lynge booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. november 2018
Læs mere

Steffen Gram
Holder foredrag indenfor følgende områder: Politik, Pressen, Rusland, USA, Verden efter den 11. september

Steffen Gram

Book nu!

Steffen Gram er aktuel med foredraget: Trump slap med skrækken

Amerikanerne har fældet deres dom over Trump og hans første to år i Det hvide Hus. Og præsidenten klarede skærene. Demokraterne fik mobiliseret deres vælgere, først og fremmest kvinderne, og erobrede flertallet i Repræsentanternes Hus. Nu kan demokraterne slå bremsen i Trumps politiske dagsorden. Men Trump og hans republikanske parti har stadig flertal i Senatet – og demokraternes landvindinger var ikke så store, som de havde håbet på. DR’s mangeårige USA-korrespondent Steffen Gram kørte gennem flere stater op til valget, og fortæller om et dybt splittet amerikansk samfund, hvor familie-medlemmer ikke taler sammen mere, hvor den politiske kamp er blevet til verbal borgerkrig, hvor de næste to år bliver en politisk ørkenvandring – og hvor stort set alt kommer til at handle om Trumps genvalg i 2020.

Foredrag med Steffen Gram booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. november 2018
Læs mere