Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Chili Turell
Holder foredrag indenfor følgende områder: Historiske romaner, Oplæsning

Chili Turèll

Book nu!

Chili Turèll, skuespiller, forfatter og foredragsholder.

Foredrag af Chili Turèll:

“Stygge Krumpen” af Thit Jensen. Danmarkshistorien omkr. 1500 tallet.
Hør om bogens persongalleri, om samtiden og om Thit Jensen’s liv og virke. Oplæsning af udvalgte passager. En højdramatisk tid i Danmarkshistorien fortalt i et poetisk og fuldtonende sprog. Spændende fra den største skønhed til den mest uhyggelige grusomhed. Bliv klog på litteraturen og Danmarkshistorien. Hvad kan vi idag lære af historien?  Chili Turèll har indlæst Stygge Krumpen som lydbog i 2018 for Lindhardt& Ringhoff.

Chili Turèll, skuespiller, forfatter og foredragsholder.
Leder af Margrete Teatret, indlæser af lydbøger, sangskriver.
Oversætter af litteratur engelsk- dansk.
Endvidere autoriseret instruktør i Qigong.

Uddannet på Århus Teaters Skuespillerskole.
Det Kongelige Teater, Århus Teater, Jomfru Ane Teatret.
Kendt fra TV-serien ’Landsbyen’ på DR1, Dronningemonologen Margrete I.
Bøger: ’I livets strøm’, 2007, ’Dagbog til min datter’, 1982.
Oversættelser: Bl.a. Fay Weldon ’Leveregler’.
Lydbøger: Bl.a. ’Stygge Krumpen’ af Thit Jensen, ’Bonsai’, af Kirsten Thorup.

Foredrag med Chili Turèll booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. april 2018
Læs mere

Mette Korsgaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dokumentarfilm, Køn, Ligestilling

Mette Korsgaard

Book nu!

Mette Korsgaard er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1992. Journalist på Jyllands-Posten og DRTV fra 1992 til 2007. Er i dag selvstændig dokumentarfilmsinstruktør og forfatter. Har blandt andet lavet ‘Bonnie og de tusinde mænd’ om et liv i prostitution (DR2015) og ‘Min barndom i helvede’ (DR2012) om Lisbeth Zornigs rejse tilbage til sin barndom. Er i øjeblikket i gang med en filmatisering af sin seneste bog, udgivet på Gyldendal: ‘Min uimodståelige mand – vi er alle mandschauvinister’.

Foredrag af Mette Korsgaard:

Foredrag 1: Vi er alle mandschauvinister
Er I interesserede i den seneste forskning og viden indenfor køn og ligestilling – og undrer I jer over, hvor kvinderne bliver af i toppen af erhvervslivet, hvorfor kun de færreste mænd går på barselsorlov og hvorfor de fleste af os ikke bryder os om at tale om ligestilling? Med udgangspunkt i min nyeste bog, ‘Min uimodståelige mand – vi er alle mandschauvinister’, fortæller jeg historier fra mit eget liv, om vores blinde vinkler, biologi og kultur – og hvad vi kan gøre ved det. Kristeligt Dagblad skrev: Hun kommer med fred og ikke mindst humor.

Foredrag 2: Med kameraet som dokumentation
Med udgangspunkt i mine egne dokumentarfilm fortæller jeg om alt fra baggrund og ide til instruktion af og relation til sine medvirkende. Seneste dokumentarfilm: ‘Bonnie og de tusinde mænd’ – et portræt af Bonnie, der arbejder i prostitution. Min første dokumentarfilm som selvstændig: ‘Banditten’, hvor jeg følger narkohandleren og voldsmanden Erik i hans drøm om at leve et borgerligt liv uden kriminalitet. Og i dag, hvor jeg aktuelt arbejder på en dokumentarfilm om ligestilling, og for første gang vender kameraet mod mit eget liv og hjem. En slags kvindelig selvransagelse.

Foredrag med Mette Korsgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. april 2018
Læs mere

Anne Bech
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arbejdsglæde, Livskvalitet, Motion, Motivation, Slank, Slankekure, Sundhed, Trivsel, Udbrændthed, Vaner

Anne Bech

Book nu!

Anne Bech : Forfatter til træningsbøger – over 130.000 solgte bøger, Fitness Ekspert, skribent for magasiner og medvirken i utallige TV og radioprogrammer om sundhed og træning.

Træning, dans og fysisk aktivitet er hele mit liv og min store passion. Jeg har arbejdet med personlig træning, som aerobic-instruktør, fitness-instruktør de seneste 25 år, men fokuserer nu fuldt på ekspert- og foredragsrollen, og er så glad for at være i den situation, at jeg med bøger, foredrag og TV kan hjælpe endnu flere mennesker til et sundere liv.

Jeg har fulgt uddannelser og kurser indenfor feltet siden midten af 90erne, har arbejdet professionelt som danser i forskellige danse-grupper siden 1999 og har deltaget i DM i aerobic, Miss Fitness og et utal af danseshows.

Jeg er født i 1978, bosat lidt udenfor København med min kæreste, og er mor til to. Bøger: Fit på 100 dage, Toptrimmet på 12 uger, tab dig hvor du vil. Bikini Bootcamp, Guide til gudindekrop, Spis dig FIT, Kom i gang med Mascha Vang, Dit sunde liv med Christiane Schaumburg-Müller, Sund- og slank på 6 uger, Kom i form på 6 uger.

Foredrag af Anne Bech:

Foredrag 1: Bli´r jeg slank af ramsløg og romtoddy?
Er du også faret vild i urskoven af mere eller mindre opfindsomme sundhedsråd? Så ved Anne præcis hvordan du har det. Der stod hun selv, inden hun fik fitness som arbejde.

Anne afliver myten om den perfekte slankekur, i hendes nye underholdende foredrag, om hendes egen rejse gennem sundhedsjunglen. Et sundt og balanceret perspektiv er for nogle gået fløjten, med alt hvad vi hører og læser om sundhed, og Anne prøver at give dig et bedre et af slagsen.

Uanset om du spiser selleri hver dag, eller du ikke har spist en grøntsag i dit liv, får du viden og redskaber til at finde den form for sundhed, der passer til dig.

Foredrag 2: Mindre stress, større arbejdsglæde, stærkere performance
Arbejdslivet i 2018 er, for alt for mange, præget af perioder, hvor stressniveauet når urimelige højder og arbejds- og familieliv fylder mere end de 24 timer du har i døgnet.

I dette foredrag giver Anne Bech konkrete og realistiske værktøjer til hvordan en travl hverdag forenes med en sund livsstil med mere overskud, og ikke mindst sætter Anne fokus på bedre velvære, færre sygemeldinger, mindre stress og mere arbejdsglæde.

Foredraget tager udgangspunkt i, at kroppen er dit fundament, og det er nødt til at fungere før du kan præstere. Med inspiration fra udfordrende og nytænkende nudging teorier og adfærdsdesign, kan du lære hvordan du endelig får ændret vaner, varigt og effektivt.

Glæd jer til et humoristisk og top-inspirerende foredrag, og gå hjem med en mere positiv og realistisk mulighed for en sund livsstil og bedre hverdag.

Foredrag med Anne Bech booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. april 2018
Læs mere

Birgit Berggrensson
Holder foredrag indenfor følgende emner: Næstkærlighed, Rettighedstænkning

Birgit Berggrensson

Book nu!

Foredrag af Birgit Berggrensson:

Vend det om – rettigheder eller næstkærlighed
– foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn

Om bogen:
Vend det om er en bog om rettigheder og næstekærlighed – to modsætninger, som ikke kan forenes. Det ene udelukker det andet. Sådan mener i hvert fald forfatter Birgit Berggrensson om den rettighedstænkning, der siden Anden Verdenskrig har bredt sig – først og fremmest i den vestlige del af verden – og den betydning, som denne tænkemåde har haft for næstekærligheden.

Birgit Berggrenssons budskab er, at der er brug for en ændret tankegang, og det gælder for alle de ting, vi mennesker mener, at vi har ret til og gør krav på – fra menneskerettigheder til retten til tag over hovedet. I Vend det om argumenterer hun således for, at vi mennesker ingen rettigheder har, og foreslår, hvordan man i stedet skal se på det indhold i rettighedstænkningen, som måske kan være berettiget nok.

Hvert emne i bogen præsenteres med et eventyr eller en fortælling som indledning, der skal få læseren til at tænke over problematikken, inden han eller hun møder forfatterens synspunkt – på samme måde som Jesus fik sine tilhørere til at tænke over et problem ved hjælp af lignelser.

Om Birgit Berggrensson:
I Timsfors begyndte jeg for halvandet år siden at opbygge en dansk menighed i samarbejde med Svenska Kyrkan. Gudstjenester og pilgrimsvandringer henvender sig til fastboende danskere og danskere med fritidshus i Småland og alene i Markaryd kommune er der 2000 danskere, i Småland endnu flere. I øjeblikket er der 6 gudstjenester om året, der mest er koncentreret om højtiderne, og deres eksistens er ved at blive kendt.

Min familiebaggrund på både min fars og mors side er svensk, så jeg har besøgt Sverige og hørt og talt sproget hele mit liv. Siden 1969 har jeg haft hus i Småland ved Enasjön i Ljungby kommune tæt ved Hornsborg.

Jeg har haft en lang karriere som lektor i tysk og engelsk og som uddannelsesleder på et handelsgymnasium i København og blev først derefter præst for 5 år siden efter at have læst teologi sideløbende med mit job. Min interesse for pilgrimsvandringer og retræter begyndte for 15 år siden og blev styrket af min vandring på Caminoen i Spanien i 2001 og af deltagelse i retræter og vandringer i Vadstena. Jeg har fundet stor inspiration hos den tidligere biskop i Linköping, Martin Lönnebo, forfatter til bl.a. ”Kristuskransen” og ”Væven,” fordi han utrætteligt taler for, at vi skal lære at elske stilheden. Retræter og pilgrimsvandringer skal ikke erstatte gudstjenesten i kirken, men være et supplement til at finde tilbage til kristendommen for moderne mennesker.

Foredrag med Birgitte Berggrensson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. april 2018
Læs mere

Turtle Time
Drømmerealisering, Karriere, Kulturmøder, Livsstil/Hverdagskultur, Rejsebeskrivelser, Tid

Turtle Time med Morten & Mette

Book nu!

“Kom med på Turtle Time”: Et uforudsigeligt rejseforedrag med publikum bag rattet.

Bliv en del af Mette og Mortens inspirerende forsøg på at komme ned i tid, ud i naturen og skabe mere eventyr i hverdagen: For her er I ikke bare tilhørere – I bestemmer hvordan foredraget udvikler sig. Mette: “Når nu vi alligevel ikke kan bestemme hvad tilværelsen byder os, hvorfor så ikke slippe kontrollen lidt og lære at trives med det uventede?”

Om foredraget “Kom med på Turtle Time”:
Mette og Morten har taget et drastisk valg: Nu bor og rejser de Danmark og verden rundt på fuld tid med deres lille, røde campervan “Turtle”, som eneste hjem. Med Turtle som omdrejningspunkt tages publikum med på en 2 timers “foredragskøretur” med Mette, Morten & Turtle. Det er som at være der selv.

Undervejs vil I gøre flere stop og I bestemmer: Hvilke særlige historier og op- og nedture fra deres seneste rejser skal de fortælle om (fx. dén om indianeren Erik fra Roskilde eller den om fyringen i Østrig efter 3 uger!)?
I får også indblik i hverdagslivet i “Turtle” og en snak om tid og livets små og store valg: Hvordan er det at bo sammen på 6 kvm – uden bad og toilet? Hvad skal der til for at droppe job og bolig for at bo i en bil og rejse på fuld tid? Og hvordan kan man gøre livets uforudsigelighed til sine drømme? Der vil også være tid til eftertænksomhed, måske et par overraskelser – naturligvis en tissepause – og så slutter foredraget af med at Mette og Morten viser Turtle frem.
Et inspirerende foredrag om at skabe forandringer og eventyr i hverdagen, skære ned for forbruget og op for oplevelserne. Kom med på Turtle Time!

“Kom med på Turtle Time” er især oplagt til kulturhuse, forsamlingshuse, undervisningsinstitutioner, menigheder, pensionistklubber, høj- og aftenskoler, foreninger, biblioteker, m.m. der ønsker en intim og hyggelig stemning i øjenhøjde med publikumog plads til debat og dialog undervejs. Foredraget kræver at I kan stille et lokale med projektor og højttalere til rådighed. Kontakt os gerne i tvivlstilfælde – så finder vi en løsning sammen. Foredraget kan evt. tilpasses jeres foredragstema el.lign.

Reaktioner fra publikum og arrangører:

“Det var en ganske særlig aften i Aabybro, hvor gæsterne kom fra hele Vendsyssel for at møde Mette og Morten og høre, om hvordan det kan lade sig gøre at gå efter drømmene ved at satse på Turtle-Time!“
– Kirsten E. Højrup, Skoleleder, FOF Vendsyssel“

“Tak for spændende foredrag på Marielyst Højskole her til aften. God tur videre”
– Jytte Øback, Marielyst

“Vi var til et rigtig godt foredrag med turtle time (…) i efteråret. Et foredrag som giver stof til eftertanke, for hvad er det vi skal nå her i livet. Kan man bo i en bil, ja det tror jeg godt man kan, ihvertfald et stykke tid og det har min kone og jeg tænkt at prøve når vi kommer på pension om et halvårs tid. (…)”
– Leif Thorup, Blære

Om
Mette Fuglsang og Morten Grau Jensen, begge 33, har gjort alvor af drømmen om at forsøge at rejse verden rundt på fuld tid. Uden penge på lommen, men med masser af gå-på-mod droppede de deres (ellers velfungerende) hverdag, købte den 25 år gamle campervan “Turtle”, og vinkede farvel til forudsigelighed, fast indtægt og alt der ikke kunne være i Turtle. Venner og familie og efterhånden en stor fanskare følger løbende med på www.facebook.com/turtletime.dk (og i rejseartikler på web, avis og radio) og er bl.a. med til at stemme om hvor Turtle, Mette og Morten skal køre hen.

“Turtle er stjernen i vores foredrag. Vores svar på Nordkaperen. Og da den bedste måde at opleve på, er at deltage, så gør vi en stor indsats for at skabe et underholdende og involverende foredrag, hvor du – uanset alder – tager glad hjem, med en inspirerende og tankevækkende oplevelse i rygsækken. Vi har lagt planen. Men det er jer der styrer turen.”
– Morten

Foredrag med Morten Grau Jensen og Mette Fuglsang booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. april 2018
Læs mere

Søren Lynge
Holder foredrag indenfor følgende områder: Børn og unge, Forandringer, Karriere, Livskvalitet, Trivsel

Søren Lynge

Book nu!

Mental Sundhed – optimisme i praksis, brydning af vaner, positive tanker, selvtillid, succestænkning m.m.
Koden til at mindske stress, irritation og negative tanker er for længst blevet brudt. Få en kort og succesrig opskrift på, hvordan I bliver mere produktive og positive. Søren Lynges nye Stand-up foredrag beriger menneskers liv og det præsenterer videnskabelige dokumenterede værktøjer, præsenteret på en nærværende og underholdende måde.

Hvad kan vi lære af de mennesker det altid lykkedes for? Dem der altid har et mentalt overskud og er passionerede? Hvilke principper kan vi lære fra den nyeste forskning, indenfor positiv psykologi, som vi kan bruge i vores eget liv, til at føle os bedre tilpas, selvsikre og glade? Hvilke ting skal vi med fordel gøre, for at smile mere, grine mere, leve mere og sætte fokus på de smukke ting i livet – også når der er modgang?

Med over 3.500 foredrag, fem bestseller bøger og hundredvis af inspirationsvideoer på sociale medier, kan man med rette kalde Søren Lynge en relevant optimistisk mand, med et kæmpe mentalt overskud. Med Lynge får du ny indsigt, håndgribelige hverdagsteknikker og kendskab til de vaner, der på alle niveauer vil udvikle dit talent og skabe mere positiv succes i dit liv.

Søren har holdt foredrag for et utal af mennesker; på hundredvis af landets virksomheder, skoler, universiteter, kommuner, hospitaler etc. Hertil har han blandt andet beriget Kongehuset, Rigspolitiet, Arkitekternes Hus, Danfoss, ISS, Kriminalforsorgen, Telenor, Deloitte, Coop Danmark, Kromann Reumert. Søren Lynge gør en indsats for at forbedre livskvalitet og vilkår for mennesker i Danmark. Et foredrag med Lynge kan hjælpe mennesker til at komme mere problemfrit og harmonisk gennem livet.

Målet for Søren er at udbrede kendskab til den nyeste kognitive forskning og videregive enkle værktøjer, til at forbedre livet.

Mental sundhed er forudsætningen for alt form for resultat og succes i livet. Søren Lynges populære foredrag handler generelt om positiv tænkning og mental sundhed. Alt for mange mennesker har fokus på fejl og mangler – og det vi fokuserer på vil voksne – det er en af mange årsager til Danskere er negative. Jo mere irritation, desto mindre glæde og tilfredshed. Foredraget vil give mange konkrete redskaber til at flytte fokus og få fornyet positiv energi, optimisme og glæde i hverdagen.

Søren Lynge, er gennem de sidste 22 år, kendt som en af Nordens største foredragsholdere. Ikke mange mennesker i Danmark har samme indsigt i menneskers liv som Søren Lynge.

Varighed: ca.1,5 time.

Foredrag med Søren Lynge booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. april 2018
Læs mere

Christina Vorre
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dansk historie, Historiefortælling

Christina Vorre

Book nu!

Christina Vorre (f. 1980) er uddannet cand. mag. i dansk og historie og arbejder i dag som forfatter. Hun har også været medvært på DR2-programmet ”Rejsen til de øde danske øer”.

Foredrag af Christina Vorre:

På opdagelsesrejse til Danmarks ubeboede øer
Du kender Bornholm og Læsø, men hvad med Jordsand, Nordre Rønner og Elleore? Det er blot 3 ud af mere end 300 ubeboede øer i Danmark. På de fleste af øerne har der aldrig boet en sjæl, men bag tallet gemmer der sig også øer, der engang har dannet ramme om små isolerede samfund og skæbner. Tag med Christina Vorre på opdagelsesrejse til nogle af de øer, som engang har været beboede, og få fortalt de eventyrlige og til tider sælsomme historier fra et afsondret ø-liv, der ikke eksisterer længere.

Foredrag med Christina Vorre booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 10. april 2018
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende områder: Familien, Mor/Datter

Maise Njor og Asta-Maja Njor Boisen

Book nu!

Alle veje fører til moR

Kender du dit voksne barn? Kender du din mor? Nogle gange kan man sige mere til hinanden, når man er langt væk. Det fandt Maise Njor og hendes datter, Asta-Maja Njor Boisen ud af, da sidstnævnte flyttede hjemmefra for at bo i Rom. Mail for mail kom de gennem emner, som ellers ville have været svære at tale om, når man sidder ansigt til ansigt: Skilsmisse, feminisme, dumme mænd og søde mænd, forholdet til hinanden, danskhed og hvad det vil sige at være en familie. Heldigvis var der også meget at grine af undervejs, og det blev til bogen ”Alle veje fører til moR”.

Det kan føles voldsomt at flytte hjemmefra og skulle finde ud af alting selv, men det er heller ikke uden problemer at være den, der bliver efterladt. Hvem er man, når man for første gang bare er sig selv, uden sin familie, og hvem er man, når ens børn flytter hjemmefra, og man skal slippe rollen som mor, som var det, hele livet gik ud på? Det taler Asta-Maja Njor Boisen og Maise Njor om – og de vil meget gerne have input fra publikum undervejs. For ingen familier er ens.

Maise Njor er 49 år, journalist og forfatter, mor til tre døtre.
Asta-Maja er 21 år, arbejder i en vuggestue, og skal studere til efteråret.

Om bogen: Alle veje fører til moR

Da Maise Njors datter, Asta-Maja, flytter hjemmefra og til Rom i et år, begynder de at maile til hinanden. Og mail for mail finder de ud af, at man faktisk kommer tættere på hinanden, når man er langt fra hinanden. Mail for mail får de sagt ting, som måske havde været svære at sige ansigt til ansigt: om feminisme, venskaber, kærlighed, om familiens skilsmisse, om at tale med sin hund (det må man ikke), om italienske mænd, om at være bange for hvem man er, når ens børn flytter hjemmefra, om at flytte hjemmefra. Ubagt snobrød er både en sjov og alvorlig coming-of-age-korrespondance mellem et voksent barn og en barnlig mor.

Foredrag med Maise Njor og Asta-Maja Njor Boisen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. april 2018
Læs mere

Mich Vraa
Holder foredrag indenfor følgende områder: De Vestindiske Øer, Forfatterskab

Mich Vraa

Book nu!

Mich Vraa brød i 2016 igennem som forfatter med romanen HAABET, første bind i en trilogi om Dansk Vestindien. Andet bind, PETERS KÆRLIGHED, udkom året efter, og den sidste bog i trilogien kommer til at hedde FAITH og udkommer til august 2018.

Vraa er uddannet journalist og arbejdede i dagspressen indtil han i 1995 blev forfatter og skønlitterær oversætter på fuld tid. Han har givet dansk stemme til en lang række engelske og først og fremmest amerikanske forfattere som Jonathan Franzen, Anthony Doerr, Ernest Hemingway og John Williams.

Foredrag af Mich Vraa:

Dansk Vestindien og romantrilogien
I HAABET tager Mich Vraa sin læser med tilbage til en grum og ofte glemt periode i Danmarkshistorien. Til en tid hvor kolonitidens danskere skabte ny velstand på slavearbejde i de vestindiske sukkerplantager. Tag med Mich Vraa tilbage til årene omkring 1800 og sejl med slavefregatten ”Haabet” ud på Trekantruten. Det er et tankevækkende, gribende og vigtigt foredrag med plads til efterfølgende spørgsmål og diskussion.

PETERS KÆRLIGHED handler først og fremmest om Peter von Scholtens liv, men fortsætter samtidig beretningen om de fiktive personer fra HAABET. Von Scholten var og er en omdiskuteret skikkelse i Danmarkshistorien, og under foredraget fortæller Mich Vraa om de mange overvejelser man må gøre sig som forfatter af historiske romaner. Målet er at fange læseren med en spændende beretning som samtidig tegner et troværdigt billede af historiens virkelige personer.

Trilogiens sidste bog, FAITH, er fortællingen om året 1917 da USA overtog de tre dansk-vestindiske øer, og Danmark sagde endeligt farvel til sin sidste tropekoloni. Men romanen favner samtidig hele Vestindiens historie som udspandt sig over 250 år – en beretning om grådighed, gudsfrygt og kynisme, sørøvere og plantere og de hundredtusindvis af afrikanske slaver der udførte det hårde arbejde med at etablere kolonien.

I foredraget fortæller Mich Vraa om sit arbejde med romantrilogien og om sin research- og skriveproces, og han læser passager fra bøgerne – også den endnu ikke udgivne FAITH.

Foredrag med Mich Vraa booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. april 2018
Læs mere

Bo Østlund
Holder foredrag indenfor følgende områder: Den 3. alder, døden, forfatterskab

Bo Østlund

Book nu!

Nyt foredrag med Bo Østlund:

Pearl Harbor – Christensen og Olsen meldt savnet i kamp
En decembermorgen i 1941 blev den amerikanske flåde taget på sengen, da Japan omdannede paradiset Hawaii til et blodigt helvede. 2403 personer blev dræbt under overraskelsesangrebet på USA’s stillehavsbase Pearl Harbor, og vi kender alle den dramatiske begivenhed fra historiebøgerne og Hollywoods spektakulære opsætninger. Men der er én historie, som her næsten 80 år senere endnu aldrig er blevet fortalt. To unge danske mænd var om bord på hver sit slagskib, da kejserriget den 7. december 1941 klokken 07.55 spredte død og ødelæggelse. Begge blev dræbt. 23-årige Eli gik ned med USS Oklahoma. Og 24-årige Elmer Emil ligger stadig begravet sammen med omkring 1000 kammerater i USS Arizonas vrag på bunden af Pearl Harbor.

Bo Østlund fulgte i sporene på Eli Olsen og Elmer Emil Christensen, og det blev til en fantastisk beretning om to hidtil ukendte danskere i et historisk angreb, verden aldrig glemmer. Forfatteren fortæller i ord, film, billeder og dokumenter den spændende og dramatiske historie om de to danske mænd, om deres familiers liv i USA kort efter århundredskiftet – og om Elis og Elmers liv og død, ligesom han også beretter om sit årelange, stædige og spændende opklaringsarbejde i de amerikanske krigsarkiver og blandt overlevende veteraner fra Pearl Harbor for at få styr på denne historie, inden han en dag endelig efter at have skrevet bogen om Eli Olsen og Elmer kunne rejse til Hawaii for sidste gang for at mindes og ære de to mænd. Naturligvis opridses undervejs også i detaljer alt om, hvad der skete dén december-morgen i 1941.

Bo Østlund er 62. Han har været journalist i 43 år, og han har siden årtusindskiftet udgivet 22 bøger – næsten alle bøger om mennesker og deres liv og skæbner. Blandt hans mange udgivelser er den anmelderroste bestseller ’Skilleveje’, hvor 28 kendte danskere fortæller om deres barndom, biografier om Etta Cameron, Allan Simonsen og Dronning Ingrid samt hans egen erindringsbog ’Strawberry Fields Forever’, om en opvækst på en nordfynsk købmandsgård i 1960’erne og 1970’erne. En opvækst i et alkoholisk, voldeligt hjem, der – sammen med faderens selvmord i 1980 – har været med til at forme Bo Østlunds eget liv og dannet baggrund for adskillige af hans bogudgivelser.

Foredrag med Bo Østlund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. april 2018
Læs mere

Jens Peter Bonde
Holder foredrag indenfor følgende områder; Erindringer, EU, Politik

Jens-Peter Bonde

Book nu!

Jens-Peter Bonde er født i Aabenraa i 1948 og uddannet i statskundskab på Aarhus Universitet. Han var frivillig i EF-modstandernes Pressetjeneste ved folkeafstemningen om Danmark medlemskab i 1972 og var med til at starte avisen Notat som organ for EF-modstanderne. I 1979 blev han valgt til det første direkte valgte Europa-Parlament. Han gik ud i 2008 efter 29 år, heraf 17 som formand for skiftende politiske grupper. Bonde startede som EF-modstander, men kalder sig nu for realist og har fået vedtaget mange forslag i EU. Han har skrevet henved 70 bøger om EU og redigerer sit eget EU-leksikon på dansk på adressen euabc.dk og på engelsk på euabc.com. Bonde har også redigeret letlæselige udgaver af de samlede EU-traktater med over 4000 alfabetisk ordnede stikord.

Har senest udgivet HVAD NU EU? sammen med professor Uffe Østergård om forslag til at redde Europa fra de mange kriser samt lærebogen FIND UD AF EU om globalisering og folkestyre i Danmark og EU er på vej.

Foredrag af Jens-Peter Bonde:

Foredrag 1: HVAD NU EU?
Professor Uffe Østergård og Jens-Peter Bonde har været dybt uenige om Danmark og EU. Efter Brexit og de øvrige kriser i EU er de gået sammen om at fomulere ti fælles bud på at redde Europa. De er udkommet som bog på forlaget Frydenlund og fik store omtaler i alle medier. De to forfattere fortæller også om dem, samlet, eller hver for sig.

Foredrag 2: SÅDAN VIRKER EU, HVORDAN KAN EU REFORMERES? EU’s LOVGIVNINGSPROCES. HVORDAN KAN DU FÅ INDFLYDELSE PÅ EU-LOVENE.
Bonde er måske den person, der ved mest om EU’s beslutningsproces fra hans mangeårige virke i Europa-Parlamentet og hans udgivelse af henved 70 bøger om EU. Han kan tilpasse foredrag til jeres målgruppe. Fx. som populære gennemgange eller mere tekniske med power point præsentationer.

Foredrag 3: FRA MODSTAND TIL REFORMER. BONDE ERINDRER.
Bonde var 29 år i Europa-Parlamentet, heraf 17 år som formand for EU-kritiske grupper og medlem af formandskonferencen, hvor de syv gruppeformænd sætter den politiske retning. Bonde er ved at skrive erindringer om sit lange liv i politik og EU.Parlamentet.

Foredrag 4: FIND UD AF EU. GLOBALISERING OG FOLKESTYRE I DANMARK OG EU. DANMARK I EU – EU I DANMARK.
Bonde har skrevet en lærebog på knap 500 sider om demokrati og EU og kan holde foredrag om bogens mange emner, samlet eller specialiseret som f.eks.EU-Domstolens rolle i EU.

Foredrag med Jens-Peter Bonde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. april 2018
Læs mere

Herbert Pundik
Holder foredrag indenfor følgende områder: Jødedom

Herbert Pundik

Book nu!

Jødernes fulgt til Sverige

I oktober 2018 er det 75 år siden af danske jøder måtte  flygte over hals og hoved til Sverige, fordi den tyske besættelsesmagt truede dem på livet.

Herbert Pundik var 15 år på dette tidspunkt og er et af de få overlevende vidner.

Hans foredrag handler dels om flugten og dels om de politiske intriger på tysk side, der gjorde at flugten blev en succes. Af de ca. 7.000 danske jøder reddede næsten alle livet takket være en enestående hjælpeaktion fra befolkningens side. Den tyske statholder i Danmark, Dr Werner Best begik forræderi mod Hitler. Hvorfor vovede han det.

Herbert Pundik kan bookes til få udsøgte foredrag på Sjælland i perioden 3. til 9. september 2018 og 1. til 7. oktober 2018.

Ring til ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. april 2018
Læs mere

Jette Torp

Jette Torp

Book nu!

Julekoncert

JETTE TORP
JAN KASPERSEN & MARIA ISABEL EDLUND

Julekoncerten 2018 med Jette Torp, Jan Kaspersen og Maria Isabel Edlund er et nyt, forfriskende og stærkt bud på en både smuk og særlig koncertoplevelse hen under jul.

Repertoiret består af klassiske julesalmer, fællessang med publikum, engelske og amerikanske Christmas Carols samt danske og svenske julesange – akkompagneret af guitar, cello, fløjte, sopransaxofon og smukt kor.

En ny jule CD udkommer i starten af november og er ligeledes indspillet i den nye konstellation med strygere. CD’en indeholder både kendte danske julesange – og salmer samt en helt ny skrevet julesang.

Publiceret: 5. april 2018
Læs mere

Einar Már Guðmundsson
Holder foredrag indenfor følgende områder: Digte/Poesi, Forfatterskab, Litteratur

Einar Már Gudmundsson

Book nu!

Pasfotos – foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn

Om bogen: Lys og varm roman, inspireret af forfatterens egen rejse som ung fra Island til fastlandet. “Pasfotos” er en rejseroman, en kærlighedsroman og en udviklingsroman, der tager os tilbage til Einar Már Guðmundssons egen ungdom i 70’erne. Her er boblende menneskeliv, glødende ungdom, sjove historier og grumme skæbner – det hele vævet sammen af Einar Már med velkendt snilde. Romanen er den unge mand Hallis beretning om en længst svunden sommer, hvor han og hans ven Jonni drager fra Island til Norges fjelde for at grave grøfter og spare penge op til at rejse Europa rundt. På vejen møder vi et utal af brogede skæbner, og da vi mindst venter det, dukker selveste kærligheden op. Hvem skulle have troet, at det var Oslo og ikke Paris, der var kærlighedens by? Som ung i 70´erne var Einar Már Guðmundsson en del af det aktivistiske miljø omkring undergrundsforlaget Galleri Suðurgata 7. Einars digtsamlinger blev duplikeret i kælderen og solgt på gadehjørner og værtshuse i Reykjavik. Traditionelt har islandske forfattere skrevet om naturen og livet på landet, men med Einar Már Guðmundsson fik det moderne Island, bylivet, rockmusikken og det politiske en litterær stemme.

Foredrag med Einar Már Gudmundsson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. april 2018
Læs mere

Jacob Kragelund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Journalistik, Medier og pressekritik, Ordstyrer, TV

Jacob Kragelund

Book nu!

Nyt foredrag: Drabet uden lig
To mennesker er dømt for at slå Henrik Hauberg Madsen ihjel. Men politiet har aldrig fundet noget lig. Er Henrik overhovedet død? Få den fascinerende historie om en af Danmarks mest spektakulære forsvindingssager og et muligt justitsmord. Et unikt indblik i den kriminelle underverden, hvor en ting er sikkert: Der er er nogen der lyver. Hør hvordan det er at sidde overfor to dømte mordere i et fængsel? Kom med bag kameraet på en ægte dansk true crime-dokumentarserie, der kaster et sjældent, kritisk blik på drabsefterforskning i Danmark.

Jacob Kragelund er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2002. Han har lavet en række afslørende tv-dokumentarer på både DR og TV 2. Jacob har desuden været vært på den populære dokumentarserie ”Forsvundne Danskere”, aktualitetsmagasinet “Dagens Danmark” og forbrugerprogrammet ”Konsum”.

Inden Jacob begyndte at arbejde med dokumentar, har han været tilrettelægger og redaktør på flere forskellige DR-programmer bl.a. TV-Avisen og forbrugerprogrammerne “Rene Ord for Pengene” og “Rabatten”.

Jacob har arbejdet 13 år i DR. I 2014 skiftede han fra DR Dokumentar til TV 2 Dokumentar. Jacob har i de sidste 10 år udelukkende lavet tv-dokumentarer og har været nomineret til flere priser, bl.a. årets TV-Guld, TV-Prisen samt Cavlingprisen.

I sine tankevækkende foredrag viser Jacob klip fra sine dokumentarprogrammer og fortæller, hvordan historierne bliver til og hvordan, han arbejder med at komme helt tæt på andre mennesker, også når livet er allersværest. Hør om de mange etiske overvejelser, når man som undersøgende journalist jagter de menneskelige skæbnehistorier, som har stor betydning for os alle sammen. Hvordan opbygger man et tillidsforhold til sine medvirkende, mens man samtidig skal forholde sig kritisk til deres historie?

Et foredrag med Jacob giver et unikt indblik i arbejdet med undersøgende tv-journalistik, og giver samtidig plads til spørgsmål fra salen og efterfølgende refleksion mellem ham og publikum.

Foredrag med Jacob Kragelund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

@artebooking.dk.

Publiceret: 3. april 2018
Læs mere

Peter Øvig Knudsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Peter Øvig Knudsen

Book nu!

Ungdomsoprøret 50 år

I 1968 blev Danmark ramt af et ungdomsoprør, som kom til at forandre danskernes liv radikalt på næsten alle områder – nye kønsroller, friere sexliv, kollektive boformer, bevidsthedsudvidende stoffer, økologisk mad, østlig religiøsitet og provokerende kunst. Fra en lille avantgarde af hippier og aktivister bredte den nye livsstil sig i løbet af de kommende tiår ud over hele landet: I dag har selv den mindste flække en hashpusher og et yogahold. Men i virkeligheden bestod ungdomsoprøret af to vidt forskellige bevægelser: Med udgangspunkt i sine tobindsværker ’Blekingegadebanden’ og ’Hippie’ fortæller forfatteren Peter Øvig Knudsen om det store kærlighedsoprør, der eksploderede med ’Summer of Love’ i 1967, og som kom til at ændre alt. Og om det mere politiske studenteroprør i 1968, der førte til 70’ernes benhårde marxisme og decideret fundamentalistiske grupper. Undervejs vil Øvig også trække en tråd tilbage til besættelsestidens unge frihedskæmpere og frem til 80’ernes BZ’ere. Og han vil diskutere grænserne mellem terror og frihedskamp.

Om Peter Øvig Knudsen:

Gennem femten år har Peter Øvig Knudsen skrevet bøger om nogle af de mest dramatiske og smertefulde begivenheder i nyere tids danmarkshistorie. På den ene side har han høstet anerkendelse og priser fra den brede offentlighed. På den anden side har bøgerne givet anledning til voldsom debat og kritik fra nogle af de involverede personer. I ”Nakkeskuddet – og andre historier om at beskrive virkeligheden” genopsøger Øvig Knudsen nogle af de alvorligste konflikter, han har haft med de levende kilder, og han fortæller om nogle af de kompromiser, han har måttet indgå i sit arbejde med at skrive sig op imod historien. Gennem disse historier giver Peter Øvig Knudsen et indblik i de overvejelser og udfordringer, der er forbundet med at fortælle virkeligheden.

Peter Øvig Knudsen, født 1961, journalist og forfatter. Som journalist har Peter Øvig arbejdet på månedsbladet Press, på Dagbladet Information og senest på Weekendavisen. Siden 2003 har han arbejdet som fri forfatter. Peter Øvig har skrevet en række bøger, bl.a. Børn skal ikke lege under fuldmånen, Min generation, Passioner, Efter drabet, romanen Hilsner fra klovnen, Birkedal, tobinds-værket Blekingegadebanden, Hippie 1 og 2 og BZ – firsernes ungdomoprør.

I 1996 lavede Peter Øvig sammen med Lars von Trier tv-eksperimentet Marathon for Danmarks Radio, otte 24 timers interview med bl.a. Pia Kjærsgaard, Jens Okking, Anne Marie Helger og Ali Hamann. I 2003 instruerede han sammen med Morten Henriksen dokumentarfilmen Med ret til at dræbe, baseret på ‘Efter drabet’.

Peter Øvig modtog i 2004 Rosenkjærprisen fra Danmarks Radio for sine to bøger om besættelsestiden. I sin begrundelse kaldte radiodirektør Leif Lønsmann prismodtageren for “en af de største nulevende formidlere af den nyere danske historie.” Læs mere om Rosenkjærprisen og hør de radioforedrag, Peter Øvig kvitterede med her på Danmarks Radios hjemmeside. Du kan også downloade foredragene som podcast.

Som forfatter af bøgerne om Blekingegadebanden har Peter Øvig bl.a. modtaget Cavling-prisen, Montanas Litteraturpris, Læsernes Bogpris, Den Berlingske Journalistpris samt prisen for ‘Årets Historiske Bog’ fra Dansk Historisk Fællesråd. I sin begrundelse for at tildele Den Berlingske Journalistpris sagde redaktør Lasse Jensen fra priskomitéen, at prisen blev tildelt “for gennem konsekvent researcharbejde og med en klar fortælleglæde at have skabt journalistik, der på fremragende vis kaster nyt lys over den nære og lidt fjernere nutidshistorie … Langtidsholdbar journalistik, spændende som en kriminalroman.”

Foredrag med Peter Øvig Knudsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. marts 2018
Læs mere

Henrik Day Poulsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Børn og unge, Kvinder, Psykiatri, Psykologi, Vold

Henrik Day Poulsen

Book nu!

Ubådssagen – portræt af en sjælden type forbryder.
Ubådssagen går over i Danmarks historien, som en af de mest bestialske og bizarre drabssager. Der er kommet ret meget viden frem om Peter Madsen via hans mentalundersøgelse og her tegner der sig en profil af en meget speciel og sjælden type af forbryder. Foredraget vil gennemgå ubådssagen og give et indblik i et sind, der er præget af narcissisme og psykopati og som kredser om perversioner som sado-masochisme. Sagen vil blive relateret til andre forbrydelser begået af sadistiske drabsmænd og du vil få et sjældent indblik i menneskets allermørkeste sider og få indblik i, hvordan psykiatere undersøger forbrydere, vurderer deres farlighed og mentale tilstand, og hvad der ligger bag anbefaling om forvaring dom til psykiatrisk behandling.

Henrik Day Poulsen er speciallæge i psykiatri og arbejder i speciallægepraksis på Østerbro samt i medicinalfirmaet Birstol-Myers Squibb. Var som retspsykiater tilknyttet Justitsministeriets Retspsykiatriske Klinik i 4 år, hvor han udførte mentalundersøgelser af nogle af landets mest afvigende forbrydelser. Henrik Day Poulsen er bl.a. forfatter til bogen Psykopater – Når mennesker bliver hensynsløse og farlige. Har i øvrigt skrevet lærebøger og publicerets videnskabelige artikler i internationale lægetidsskrifter.

Foredrag med Henrik Day Poulsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. marts 2018
Læs mere

Jesper Steinmetz
Holder foredrag indenfor følgende områder: Integration, Kulturforskelle, TV, USA

Jesper Steinmetz

Book nu!

Jesper Steinmetz er i Danmark i efteråret 18 og kan bookes til foredrag i perioden 14. til 25. november.

”Come on America – bag kulisserne hos korrespondenten”. Jesper Steinmetz fortæller om livet som USA-korrespondent og viser eksempler på, hvad der foregår bag kulisserne, når kameraet er slukket.

Jesper Steinmetz har mødt Donald Trump ved fire forskellige lejligheder. Nogle gange er det gået bedre end andre! For som Steinmetz har oplevet på egen krop kan Trump både være brutal og imødekommende. TV2s USA-korrespondent har gennem sine næsten ugentlige reportagerejser mødt amerikanere – høj som lav – og fortæller i dette personlige foredrag, hvorfor de valgte Trump til deres præsident, og hvad det gør ved USA, at han nu leder landet.

Jesper Steinmetz har i over 8 år været TV2s mand i USA. Han har rapporteret fra 48 stater, stået midt i voldelige raceuroligheder i Ferguson og Baltimore, dækket orkaner og andre naturkatastrofer og rykket ud midt om natten, når der igen var masseskyderi et sted i det enorme land. Vi kender ham også iført smoking på den røde løber ved Oscar-uddelingen i Hollywood, eller iført shorts foran Det Hvide Hus hjemme i Washington DC, hvor han bor!

Foredrag med Jesper Steinmetz bookes hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. marts 2018
Læs mere

Christiane Hector
Holder foredrag indenfor følgende emner: Bedsteforældre, Billedkunst/håndværk, Familieliv, Forfatterskab, Kvinder, Papirklip, Sorg, Voksenbilledbøger

Christiane Hector

Book nu!

Christiane Hector er forfatter og papirklipkunstner. Hun er aktuel med voksenbilledbogen Mormor, som udkom i februar 2018 på forlaget Eksistensen. Christiane har tidligere bl.a. skrevet kortfilmene Kom som du er (2004), Bønderne (2006), teaterstykket John og Hedda (2012), skrevet og tegnet animationskortfilmen Lulu Blue (2015) samt skrevet og klippet billedbøgerne Istedgade (2014) og Mormor (2018). Hun er pt. i gang med at klippe voksenbilledbogen Morfar, som er andet bind i hendes klippede bedsteforældertrilogi.

Foredrag af Christiane Hector:

Forfatterforedrag: Om at fortælle sine bedsteforældres historie i papirklip med udgangspunkt i voksenbilledbogen Mormor

Christiane Hector er first mover i Danmark på at lave billedbøger for voksne i papirklip. I foredraget viser Christiane billeder fra voksenbilledbogen Mormor og opfølgeren Morfar, læser uddrag og fortæller om, hvordan hun arbejder med papirklip. Mormor handler om sorg, vrede og kærlighed i en gennemsnitligt dysfunktionel familie i kølvandet på matriarken mormors død, hvor mormors familie falder fra hinanden. Historien er fortalt udelukkende i papirklip og bygger på Christianes egen familiefortælling, som hun kommer ind på undervejs.

Foredrag med Christiane Hector booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. marts 2018
Læs mere

Sebastian Mernild
Holder foredrag indenfor følgende områder: Drivhuseffekt, Grønland, Klimaet, Natur, Vejret

Sebastian H. Mernild

Book nu!

Foredrag af Sebastian H. Mernild

Foredrag 1: Konsekvenser af den globale opvarmning – her og i fremtiden

Foredrag 2: Det ekstreme klima – et Arktis og en klode under forandring

Sebastian H. Mernild er en af de mest anerkendte klimaforskere og -formidlere i Danmark. Mernild har opnået en ph.d.-grad i 2006 og en dr. scient.-grad i 2016 fra Københavns Universitet.

Mernild er i dag professor i klimaforandringer og glaciologi samt administrerende direktør ved det anerkendte klimaforskningscenter Nansen Centeret i Bergen (siden 2016), Norge. Nansen Centeret er i dag et af nordeuropas mest anerkendte centre inden for klimaforandringer.

Han har tidligere arbejdet som klima- og polarforsker i USA på International Arctic Research Center (2006-2009), Fairbanks, Alaska, og på Los Alamos National Laboratory (LANL) (2009-2013) ved Climate, Ice Sheet, Ocean, and Sea Ice Modeling Group og som forskningsleder ved CECs i Chile (2013-2016). Han har adskillige gange været gæsteforsker ved førende universiteter indenfor klimaforandringer og glaciologi ved Colorado State University, University of Colorado at Boulder, New York University, USA, Hokkido University, Japan, samt bl.a. deltaget i kurser ved University Centre in Svalbard (UNIS), Norge.

Mernild arbejder med klimaforandringer herunder i Arktis. Han beskæftiger sigvidenskabeligt med terrestriske og cryosfæriske forhold det vil sige forståelsen af klimaets indvirkning på gletschere, iskapper og isskjolde i for-, nu- og fremtid.

Han har været medforfatter på adskillige internationale rapporter, bl.a. rappoter fra IPCC (FN’s klimapanel), hvor han på den kommende rapport AR6 er Lead Author (hovedforfatter).

Han har over de seneste 15-20 år formidlet sine interesser og viden om klimaprocesser og -forandringer samt deres effekter på cryosfæriske forhold i Arktiske område i såvel videnskabelige tidsskrifter som i form af konferenceforedrag og foredragsvirksomhed for den brede befolkning og i aviser, radio og på tv.

Privat er Mernild desuden uddannet kaptajn af reserven og har gjort tjeneste i såvel Kosovo (2002) som Afghanistan (2006).

Foredrag med Sebastian H. Mernild booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. marts 2018
Læs mere

Sigurd Barrett

Sigurd Barrett

Book nu!

Vores børn skal have det bedste
Sigurd Barrett, der bl.a er kendt fra Sigurds Bjørnetime på TV, holder et inspirationsforedrag om børn, opdragelse, kunst og kultur. I 2010 modtog Sigurd Barrett DR’s Rosenkjærpris 2009, og udgav i den forbindelse den anmelderroste bog; ‘Vores børn skal have det bedste’. Vi vil alle sammen gerne give vores børn det bedste – men hvad er det bedste egentlig? Med den barnlige iver udenpå leverer Sigurd Barrett endnu engang en optræden, der virker så legende let, at han næsten formår at bilde os ind, at det hele blot er en tilfældig leg. Mød Sigurd Barrett i dette inspirationsforedrag, hvor han vil komme med idéer og inspiration til hverdagen samt give eksempler fra sit musikalske univers.

Sigurd Barrett booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. marts 2018
Læs mere

Morten Rodbjerg Jensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Drømmerealisering, Fotografi, Natur, Rejsebeskrivelser, TV

Morten Rodbjerg Jensen

Book nu!

Morten Rodbjerg Jensen er naturfotograf og kameramand med en fortid i rejsebranchen. Lysten til at rejse og tage på eventyr har altid ligget i Morten. Igennem de sidste 13 år har han boet, rejst og arbejdet på alle kontinenter undtagen Antarktis, både som rejseleder, dykkerinstruktør, rejsekonsulent, forskningsassistent og senest som kameramand på diverse naturdokumentarfilm og survival shows for tv-kanaler som Discovery Channel, Nat Geo Wild, Animal Planet og ARTE. Igennem sit arbejde er Morten kommet i nærkontakt med et utal af eksotiske dyr, bl.a. orangutanger, elefanter, løver, slanger, fugleedderkopper og har samlet en masse uforglemmelige minder som han nu deler med verdenen på en sjov og nærgående måde vha. billeder, video- og lydoptagelser fra hele verden.

Foredrag af Morten Rodbjerg Jensen:

Foredrag 1: Bag kameraet hos Discovery, Nat Geo og Animal Planet
At vente spændt på en gruppe løver der langsomt sniger sig ind på deres bytte. At nå toppen af et bjerg lige idet millioner af flagermus forlader deres hule for at jage natten igennem. At blive trængt op i et hjørne af en nysgerrig elefant. Livet som naturkameramand er aldrig kedeligt. For mange, inklusiv Morten, er det et drømmejob, men hvordan stemmer fantasien overens med virkeligheden?

Kom med bag på kulisserne på naturfilm fra Discovery Channel, Nat Geo Wild og Animal Planet når Morten Rodbjerg Jensen deler ud af sine erfaringer som naturkameramand. Kom helt tæt på dyr såsom orangutanger, hajer, slanger, skorpioner m.fl., og få indblik i filmfolkenes daglige tilværelse, samt genren som helhed og hvordan naturfilm egentlig bliver til, vha. billeder, video og lyd fra optagelserne.

Hør Mortens spændende historier og bliv inspireret igennem hans entusiasme og iver til at finde dit eget kald og få det udlevet koste hvad det vil.

Foredrag 2: Udlev dine rejsedrømme…uden at blive ruineret
At rejse er at leve, men det er ikke billigt. Det behøver dog ikke stoppe dig. Morten Rodbjerg Jensen har boet og arbejdet over hele verden og nået at besøge over 40 lande inden han fyldte 30. Alt sammen uden at være millionær. Få en introduktion til de generelle forudsætninger for at rejse til forskellige kontinenter så du kan finde den bedste måde at udfylde dine egne rejsedrømme.

Se billeder fra alle verdenshjørner og hør mere om de enkelte rejsemål bl.a. Bulgarien, Venezuela, Chile, Botswana, Namibia, Iran, Jordan, Australien, Fiji, Japan, Filippinerne og mange flere.

Drag nytte af de spændende historier og erfaringer, både gode og dårlige, fra Mortens tid som rejseguide, backpacker, dykkerinstruktør, forskningsfrivillig, naturfotograf m.m., og bliv derigennem inspireret til hvordan du kan få lignende oplevelser og samtidig opsamle uvurderlig livs- og erhvervserfaring. Og det er aldrig for sent.

Foredrag med Morten Rodbjerg Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. marts 2018
Læs mere

Peter Tanev
Holder foredrag indenfor følgende emner: Klima, Konferencier, Ordstyrer, Vejret

Peter Tanev

Book nu!

Book et foredrag med den populære vejrmand Peter Tanev.

Kan man gøre vejr, vind og klima underholdene samtidig med at det er faktuelt, aktuelt og nærværende?

Ja! Peter Tanev kan og har gjort det i mange år på TV og booker du et foredrag med den populære vejrmand får du muligheden for at opleve det live.

Peter Tanev har arbejdet på TV 2 Vejret siden 1996 og har i en lang årrække også ”underholdt” med det danske vejr rundt omkring i hele landet. Foredrag kan skræddersyes til forsamlingen, arrangementet, tema osv. og får ofte et lokalt islæt så der er nærvejr.

Peter Tanevs foredrag/peptalk om vejr og klima bruges både som traditionelle foredrag men også som Kickstart på temadage, firmaarrangementer, bankmøder, forsikringsarrangementer og meget mere, som Peter Tanev selv udtrykker det ”Vejr og klima har en betydning for ALT, book mig og jeg skal bevise det”.

Her et udpluk af de foredrag Peter Tanevs oftest bookes til:

Går vejret Amok?
Foredrag om klimaet, skybrud og storme her og nu og i fremtiden, kommer der mere af det vilde vejr og hvorfor kommer det. Spændende foredrag om klimaændringer og vores voldsomme vejr helt tæt på.

Muntert foredrag om det danske vejr
I dette foredrag er der lagt vægt på det danske vejr og de mange aspekter af det vi ser i hverdagen. Foredraget giver svar på en masse vejrspørgsmål og tager også fat i lokale fænomener. Der er også lagt ”TV vejr” ind i foredraget så man også kommer med bag om skærmen. Et ”let” og humørfyldt foredrag.

Konferencier/mødeleder/intro
Peter Tanev bookes ofte til arrangementer hvor det er hans erfaring fra TV og erfaring i formidling der bruges som afsæt for konferencer, støre events, festlige lejligheder osv.

Peter Tanev booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. marts 2018
Læs mere

Jens Gaardo
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forandringer, Fremtiden, Karriere, Ordstyrer

Jens Gaardbo

Book nu!

Jens Gaarbo er journalist og kendt tv-vært.

Foredrag af Jens Gaardbo:

IKKE FLERE FREMSKRIDT, TAK
Vi har muligvis fået mere af alting. Men er det blevet bedre? Er det f.eks blevet bedre, at vi nu kan fylde vores tilværelse med et utal af TV-kanaler, gratisaviser, Netflix, YouTube og Internet døgnet rundt?

Efter 35 år i TV og kommunikation får vi besøg af studieværten Jens Gaardbo. Han har være talende og skrivende i hele karrieren. Han har været cyklende elev på Vendsyssel Tidende og øverste chef for TV2 Nyhederne, Danmarks største nyhedsmedie.

Han tager os med rundt i ikke alene den eksplosive medieverden, men også i det moderne samfund som vi hele tiden skal vænne os til. Forandringer, opfindelser, ændringer. Og de kalder det altid for fremskridt.

Der er noget at tænke over. Og der vil være meget at grine af i Jens Gaardbo’s foredrag om vores underlige nutid. Mød en mand der halser efter sin egen tid.

Foredrag med Jens Gaardbo booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. marts 2018
Læs mere

Lars Andersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Karriere

Lars Andersen

Book nu!

Foredrag af Lars Andersen:

Kreatør Lars Andersen taler ud – Et humoristisk foredrag om kostumer og teater

Hør bl.a. om

– Barndommen, hvor han blev undervist i stilhistorie af museumsinspektør og dragtforsker ved Nationalmuseet Ellen Andersen.
– Skolepraktikken ved Det Kongelige Teater.
– Balletundervisningen.
– Læretiden hos Jørgen Bender.
– Skrædder hos Kenth Fredin hvor de bl.a. syede Grand Prix-tøj til Birte Kjær.
– Brudekjole til Janni Spies og kostumer til Diana Benneweis.
– Kostumeassistent på Det Kongelige Teater.
– Tiden som leder af skræddersalen på Betty Nansen og Det Ny Teater.
– Samarbejdet med Damerne: Dronningens Hofdamer, Anne Marie Helger, Susse Wold, Bodil Udsen og mange flere.
– Interessen for æstetik og historie.
– Iscenesætter og Scenograf.

Et underholdende og morsomt foredrag om mine erfaringer i teatrets verden.

Foredrag med Lars Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. marts 2018
Læs mere

Lisbet Lundquist
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer

Lisbet Lundquist

Book nu!

Hvor er stjernerne når det er lyst?

Foredrag af Lisbet Lundquist

Foredraget tager udgangspunkt i bog af samme navn.

Om bogen:

Mange vil huske Lisbet Lundquist fra hendes utallige triumfer på film og teater, og mange vil sikkert også genkende hende som zirkusfruen i Nemo, hvor hun ofte kan spottes siddende på trappen og betragte gemalen, Søren Østergaard. I anledning af hendes 75 års fødselsdag – den onde dag, som hun kalder den – udgiver hun Hvor er stjernerne når det er lyst?

I denne erindringsbog tager Lisbet Lundquist sin læser med tilbage til barndommens gade, som faktisk var en vej i Holte, hvor Lisbet voksede op i sin begavede og mangfoldige familie. Det er sjov læsning. Og et prima-tidsbillede af en både typisk og alligevel helt usædvanlig dansk opvækst fra 40’erne og frem. Forfatterens iagttagelsesevne fejler ikke noget, så læseren oplever de mest betagende mennesker og ser detaljer fra deres liv i en både privat og mere åben verden, hvor vi møder både skolekammerater, familie, venner – og senere berømte ægtemænd. Mød en forrygende, fascinerende stor kvinde i dansk teater og tv, som ærligt fortæller om livets både store glæder og sorger.

Foredrag med Lisbet Lundquist booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. marts 2018
Læs mere

Louise Mieritz og Ditte Hansen
Holder foredrag indenfor følgende områder: kvinden: Hendes krop, adfærd og seksualitet...og humor

Louise Mieritz og Ditte Hansen

Book nu!

Foredrag med Louise Mieritz og Ditte Hansen

Skuepillerne og satirikerne Louise Mieritz og Ditte Hansen har arbejdet sammen siden 2008, hvor de første gang mødtes på scenen på Nørrebros Teater

Herefter tog det fart og de sidste 10 år har de sammen skrevet teaterstykker og revytekster, samt skabt 2 sæsoner af DR TV-serien Ditte&Louise. Serien vandt både i 2015 og 2016 Årets Robert pris for bedste korte TV-serie.

Ditte og Louise er pt i gang med efterarbejdet på deres første spillefilm, som får premiere august 2018.

Foredraget med Ditte og Louise tager udgangspunkt i deres samarbejde, partnerskab og deres kreative proces. Komik er blevet kaldt the angry art, og for Ditte og Louise er komik et redskab til at revse og belyse sig selv og samfundet omkring dem, med humor. Deres kommende spillefilm er også skrevet med en del indignation: En længsel efter en dansk komedie, hvor kønsrollerne er moderne og kvindefigurerne troværdige og nuancerede (og til stede). Missionen er frisættelse af kvinden: Hendes krop, adfærd og seksualitet…og humor.

Foredrag med Louise Mieritz og Ditte Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. marts 2018
Læs mere

Pia Tafdrup
Holder foredrag indenfor følgende områder: Digte/Poesi, Forfatterskab, Litteratur, Oplæsning

Pia Tafdrup

Book nu!

Synet af lys Pia TafdrupPia Tafdrup er aktuel med bogen “Synet af lys” som hun nu tager ud og holder foredrag om.

Om bogen: Synet af lys er tredje bind i Tafdrups store sammenhængende projekt om de fem sanser, der begyndte med Smagen af stål i 2014 og efterfulgtes af Lugten af sne, som udkom to år senere. I dette bind gælder det synssansen: synet af smukt og af grimt, muntert og sørgeligt, lys og mørke, med alle de følelser, det afsætter, af sorg og glæde, vrede og afsky, henrykkelse, eftertænksomhed, vemod, angst og utryghed.

Foredrag med Pia Tafdrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. marts 2018
Læs mere

Mikkel Rosengaard
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab, Historiefortælling

Mikkel Rosengaard

Book nu!

Mikkel Rosengaard (f. 1987) er forfatter til ungdomsbogen Videre (2010) og romanen Forestillinger om Ana Ivan (2016), der er oversat til fem sprog. Forestillinger om Ana Ivan er netop udkommet på det store amerikanske forlag HarperCollins til strålende anmeldelser i New York Times og Publisher’s Weekly. Mikkel er opvokset i Helsingør og har boet i New York siden 2010, hvor han har arbejdet for Solomon R. Guggenheim Museet og skrevet om kunst og kultur for anerkendte internationale magasiner som Architectural Review, Art21, Cultured og Guernica. Han har en kandidatgrad i statskundskab og har holdt foredrag på Universiy of Wisconsin, George Mason University, det Kongelige Teaters Skuespilhus, og mange andre institutioner. I dag skriver han fast for Weekendavisen og arbejder på nye skønlitterære projekter.

Foredrag af Mikkel Rosengaard:

Når virkeligheden imiterer fiktionen
Vi lever i en tid præget af internet og billedskabelse, hvor den gennemsnitlige amerikaner ser på en skærm 10 timer om dagen. Når størstedelen af vores vågne timer bliver filtreret gennem fiktioner og virtuelle verdener, bliver forholdet mellem forestilling og virkelighed forstyrret. I 40,000 år var kunst og fiktion en imitation af virkeligheden – fra hulemalerier til Hollywood-film – men i dag er det virkeligheden, der imiterer fiktionen. Køn hænger ikke længere sammen med den fysiske krop. Penge er ikke længere bundet til fysisk metal, men kun strenge af 0- og 1-taller på en server. Modeikonet Slick Woods var en fattig misbruger i the Bronx indtil hun skabte en Instagram-fortælling om sig selv – i dag arbejder hun med Kanye West og er på forsiden af alverdens modemagasiner.

I en internetdrevet verden hvor forestillingen kommer før virkeligheden, er historiefortælling vigtigere end nogensinde før. I sin roman Forestillinger om Ana Ivan undersøger Mikkel Rosengaard hvordan de historier vi fortæller, kan forme forholdene omkring os, så fortælling bliver til fysisk virkelighed.

Foredrag med Mikkel Rosengaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. marts 2018
Læs mere

Adrian Lloyd Hughes
Holder foredrag indenfor følgende områder: Kunst, Musikalske foredrag, Opera

Adrian Lloyd Hughes

Book nu!

Nyt foredrag af Adrian Lloyd Hughes:

Smag og behag kan ikke diskuteres
Det er ikke desto mindre hvad Adrian Hughes har gjort i 10 år med DR’s Smagsdommere. Hver uge har han mødtes med tre kunstnere, debattører og intellektuelle for at høre, hvad DE fik ud af en ny bog, en film, et teaterstykke eller en udstilling. Kunst og kultur lever netop i kraft af at værkerne opfattes så forskelligt, og Adrian Hughes indbyder publikum til en diskussion af, hvad der er god og dårlig smag. Han synes selv, at han er leveringsdygtig i begge dele. Adrian Hughes trækker blandt andet på sine erfaringer med DR 1 programmet ”Kender du Typen?”, som han havde på besøg i 2014, og som bevirkede flere forandringer i deres hjem, end han havde forestillet sig. Fra Smagsdommertiden giver han eksempler på værker, som satte sindene i kog. Krimien, der var så dårlig, at én af dommerne nægtede at læse den færdig, eller musikforestillingen, som slet og ret blev kaldt  ”en lorteforestilling” – selv om den efterfølgende solgte 50.000 billetter.

Foredrag med Adrian Lloyd Hughes booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. marts 2018
Læs mere

Lars Johansson
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Historiske romaner, Litteratur

Lars Johansson

Book nu!

Ved Ishavet – tilbud om nyt foredrag fra efteråret 2018 med Lars Johansson, forfatteren til bestsellerne Signe og Signes hjemkomst.

Om forfatteren
Lars Johansson, født 1949, debuterede som forfatter med bestselleren Signe (2006), der senere blev fulgt op af Signes hjemkomst (2014), to prisbelønnede og meget læste romaner, der tog udgangspunkt i LJ’s familiehistorie og historien om Signe Gondrup, der under krigen forelskede sig i en tysk officer og fulgte ham til Tyskland i de sidste kaotiske krigsmåneder. En historie om en stor kærlighed, der var tabuiseret og fik voldsomme følger både i Tyskland og Danmark efter krigen. Romanerne fik et stort publikum (over 80.000 solgte eks). Kombinationen af passioneret kærlighed, utrolig velresearchet dokumentarisme, fortælleglæde og virkelighedsnærhed er Lars Johanssons kendemærke. Han blev uddannet som filmfotograf og har stået bag flere dokumentarfilm, bl.a. Den tyske hemmelighed, der følger Signes datters efterforskning af moderens historie.

Om bogen
Ved Ishavet handler om det lille fiskersamfund Berlevåg i Nordnorge lige før og under Anden Verdenskrig. I centrum står Margit, en ung fiskerkone der higer efter et godt og sikkert liv efter nogle kaotiske år, og Jorunn, hendes uægte datter, som er placeret hos farens forældre. Jorunn lever med ikke at findes og at være en hemmelighed i det lille religiøse samfunds fortielser og løgne.

Da Margits mand Rolf forliser under en vinterstorm, står hun alene med små børn og uden penge – mænd tilbyder sig, men hvad vil hun selv? Hvad er hendes muligheder? Berlevåg bliver en vigtig brik i tyskernes krig med Rusland, her anlægger de en flyveplads og varer og mænd vælter ind i det lille samfund. Det stiller både Margit og resten af fiskersamfundet over for en række dilemmaer: Skal man vælge modstanden eller fraternisere med fjenden? Og er valget så enkelt? Den historisk-dokumentariske kollektivroman Ved Ishavet følger med stort episk drive Margit, Jorunns og flere andres valg gennem krigen til den dramatiske finale, hvor byen går under i ragnarok.

Om foredraget
Oplæsning fra Ved Ishavet, kombineret med fotos fra det Berlevåg der forsvandt, og snak om min historisk-dokumentariske arbejdsmetode, samt lidt af den musik der indgår i romanen. Varighed ca. 1½ time.

Foredrag med Lars Johansson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. marts 2018
Læs mere

Kirsten Saurus Mehlsen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Fængsel, Kriminalitet, Musikalsk foredrag, Sangglæde, Straf

Kirsten Saurus Mehlsen

Book nu!

Kirsten Saurus Mehlsen er musikpædagog i 1979. Musikterapeut i 2008. Arbejdet på musikskoler, højskoler, i socialpsykiatrien og syv år som musikmedarbejder i det lukkede, topsikre fængsel, Enner Mark ved Horsens. Foredrag af Kirsten Saurus Mehlsen: Fængsel – Musik bag tremmer Med fokus på musik og sang, fortælles om afsoningsforholdene for de af vores medmennesker, som er frihedsberøvede fra få år […]
Publiceret: 12. marts 2018
Læs mere

Anne Birgitte Stürup
Holder foredrag indenfor følgende områder: Politik/Samfund, Retsvæsen, Straf

Anne Birgitte Stürup

Book nu!

Anne Birgitte Stürup er aktuel med bogen “På ofrenes side – En anklagers liv”. Det er nu muligt at booke et foredrag der tager udgangspunkt i bogen.

Om bogen:
Et portræt af en modig kvinde, der har viet sit liv til arbejdet med de groveste forbrydelser. Det er fortællinger om blandt andet det dødelige overfald på avisbuddet på Amager, drabet på den italienske turist i København, den hiv-smittede karatetræner, serieforbryderen fra de københavnske parker og om den voldtægtsforbryder, der blev kendt som Amager-manden.

Som anklager gennem næsten 45 år har Anne Birgitte Stürup især interesseret sig for drabssager, voldtægter og misbrug af børn. Flere af de sager, hun har ført, har resulteret i retshistoriske afgørelser. Her fortæller hun om sit arbejde for anklagemyndigheden og ikke mindst for de uskyldige og ofte helt tilfældige ofre.

Virkeligheden overgår handlingen i enhver kriminalroman, og bogen giver desuden et helt enestående indblik i det danske retssystem.

Foredrag med Anne Birgitte Stürup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. marts 2018
Læs mere

Kim Henningsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Etik, Kommunikation, Pressen

Kim Henningsen

Book nu!

Kim Henningsen er 62 år og bosat i Gilleleje. Uddannet journalist og har arbejdet i medieverdenen i små 40 år – senest som chefredaktør på SE og HØR. I dag driver han sit eget kommunikationsfirma, Kcom.dk. Han har været ramt af to svære depressioner og været selvmordstruet men er i dag kommet ud på den anden side og nyder livet med sine to teenagedrenge og golf.

Foredrag af Kim Henningsen:

Mød Danmarks sladder-ekspert

Sådan fungerer sladder: Det er den sociale lim, når vi mødes med venner, kolleger og familie. “Har du hørt, at …” er begyndelsen på en god historie, og sladder er næsten lige så vigtig for os som mad, drikke og sex. Nu får I muligheden for at komme bag om sladderen, bag om historierne, når en af landets førende sladder-eksperter åbner døren. Tidligere chefredaktør for SE og HØR, Kim Henningsen, fortæller om et liv i sladderens tjeneste, og i et ping-pong spil om udvalgte eksempler får I lov til at lege chefredaktører og beslutte om en historie skal bringes eller ej.

Foredrag med Kim Henningsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 9. marts 2018
Læs mere

Camilla Mehlsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Børn og unge, Dannelse, Fremtiden, Kompetencer, Læring, Pædagogik, Sociale medier, Teknologi

Camilla Mehlsen

Book nu!

Camilla Mehlsen er cand.mag., rådgiver i Mehlsen Media, forfatter og foredragsholder.

Camilla er ekspert i børns og unges digitale medievaner og uddannelse. Hun har i mange år undersøgt og skrevet om børns og unges digitale liv og læring, bl.a. i Politiken, Information og Kommunikationsforum. Camilla er forfatter af den anmelderroste bog Teknologiens testpiloter: 10 ting der ruster børn og unge til en digital fremtid og bidragyder til antologien Styrk unges digitale dannelse (Straarup & Co, 2017).

Camilla er en vigtig stemme i debatten om børn/unge og digitale medier. Hun kalder sig selv for en ”kritisk teknologioptimist” og er optaget af, hvordan vi kan klæde børn og unge på til en tid, hvor omfanget af digitale teknologier stiger.

Camilla er leder af den didaktiske enhed i forsknings- og undervisningsprojektet Digital (Ud)Dannelse – D.U.D.E ved Center for Information og Boblestudier, Københavns Universitet, støttet af TrygFonden. Sammen med Vincent Hendricks og hans forskerteam står Camilla/Mehlsen Media for at udvikle og afprøve undervisningsmateriale til udskolingsklasser og gymnasiale uddannelser, bl.a. om fake news, opmærksomhedsøkonomi og ansigtsløs kommunikation.

Foredrag af Camilla Mehlsen:

Foredrag 1: Børn og unges digitale dannelse
Billeddeling, digital mobning, hate speech. Den digitale udvikling aktualiserer behovet for dannelse – digital dannelse. Danske børn er muligvis den mest digitale generation i verden, men det gør dem ikke til verdensmestre i digital dannelse. De lærer ikke af sig selv, hvordan de skal opføre sig med en smartphone i hånden. Børn har brug for hjælp til den digitale dannelse fra forældre og andre voksne, der tager dem i hånden og støtter dem i det digitale liv.

Hvad er digital dannelse, og hvordan griber vi opgaven an? I foredraget giver Camilla et spændende indblik i børns og unges liv med sociale medier og kommer med gode råd til den digitale dannelse og gode digitale vaner.

Foredraget kan målrettes forældre, skoler/uddannelsesinstitutioner eller andre typer af organisationer, der arbejder med børn og unge.

Foredrag 2: Generation Z og Alpha
Nutidens børn er den første generation, der vokser op med smart teknologi i sandkassen, skolen og soveværelset. De er teknologiens testpiloter i verdens største sociale eksperiment. Hvad kendetegner generationerne, der er født ind i en digital tid? Hvad vil det sige at vokse op i en digital tid? Hvordan klæder vi Generation Z og Alpha på til et digitalt liv – og hvad kan vi lære af dem?

Med tankevækkende eksempler og skarpe perspektiver giver Camilla indblik i de digitale tendenser, der sætter helt nye rammer for nutidens børne- og ungeliv. Hun tager fat på generationsportrætter og kommer med bud på, hvordan vi kan overkomme den voksende generationskløft, som medierne forstærker.

Foredrag med Camilla Mehlsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 7. marts 2018
Læs mere

Lone Theils
Holder foredrag indenfor følgende emner: Brexit, Forfatterskab, London

Lone Theils

Book nu!

Heksedrengen Lone TheilsLone Theils : Fra London-korrespondent til krimiforfatter

Seriemordere, sort magi og Brexit

I mere end 16 år var Lone Theils korrespondent i London for henholdsvis Berlingske Tidende og senere Politiken. Hun kunne også ses på tv-skærmen hos både TV2 og DR med nyheder og politiske analyser fra den britiske hovedstad.

I 2015 udkom debutromanen Pigerne fra Englandbåden, der strøg ind på de danske bestsellerlister og siden er solgt til oversættelse i 16 lande, heriblandt Tyskland, Sverige, Storbritannien, Rusland og Japan.

I 2016 flyttede Lone Theils til Danmark for at blive forfatter på fuld tid, og har siden skrevet yderligere to bøger i serien om London-korrespondenten Nora Sand. Den blå digters kone (2016) samt Heksedrengen, der udkom februar 2018.

Fælles for bøgerne er en stor kærlighed til London og at de tager udgangspunkt i virkelige forbrydelser, der bearbejdes til fiktion med research og tæft for den britiske hovedstad og et nik til Lones jyske rødder.

Forfatterskabet tæller også krimien 87 sekunder (2017) om efterforsker Georg Guldmann, der blev til i samarbejde med P1, hvor krimien researches og skrives for åben mikrofon. I 2018 kom krimien “Heksedrengen”.

Lone er desuden medforfatter til biografien Globetrotter om den eventyrrejsende Jens Bjerre, der har rejst blandt naturfolk over hele kloden og hun har bidraget med kapitler til Vide Verden serien om London og Dublin.

Senest er forfatterskabet udvidet med en original historie til Anders And, hvor Lone introducerede sin helt egen skurk til universet i form af Elivira Gåsefod

I 2015 blev Lone Theils nomineret til Martha-prisen, der gives til danskernes yndlingsforfatter.

Foredrag af Lone Theils:

Foredrag 1: Fiktion og forbrydelse
Hvordan arbejder man med virkelighedens forbrydelser og får dem formet om til krimi? Lone fortæller om de konkrete sager, der har inspireret hendes bøger, lige fra den mystiske sag om en amerikansk seriemorder og hans lager af fotos til den virkelige sag fra 2001 i London, hvor en lille dreng blev myrdet som et led i et ritual om sort magi. Foredraget vil også komme ind på rejsen fra journalist til bestsellerforfatter.

Foredrag 2: London igennem næsten tyve år
Lone øser ud af sine mange år i London, hvor hun var med til at dække historiske begivenheder fra fredsaftalen i Nordirland, prinsesse Dianas død og flere terrorangreb mod London. I den mere muntre afdeling har der været interviews med filmstjerner og en invitation til havefest på Buckingham Palace.

Foredrag 3: Brexit
Hvordan kunne det overhovedet ske? Hvad ligger til grund for briternes skepsis overfor EU og hvordan ser fremtiden ud for Storbritannien ude af unionen, og hvad kan det betyde for os i Danmark? Foredraget trækker blandt andet de historiske linjer op, ser på UKIP og gennemgår de muligheder, der ligger foran den britiske regering.

Foredrag 4: Vi får de nyheder vi fortjener
Kan vi stole på medierne på nettet? Hvad kan vi selv gøre for at få bedre nyheder. En gennemgang af pressens forhold, mekanismer på nettet og medieforbrug, der egner sig godt til undervisning for 9.-10. klasser, første trin på gymnasiet o.lign.

Lone har desuden stor erfaring som ordstyrer både ved større forsamlinger og paneldebatter.

Foredrag med Lone Theils booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. marts 2018
Læs mere

Hans Brodersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arbejdsliv, Historie, Humor, Kunst, Politik, Samfund

Hans Brodersen

Book nu!

Hans Brodersen er uddannet fra Den Grafiske Højskole (i dag Danmarks Medie- og Journalisthøjskole), grafiker og kommunikationsmand, selvstændig formidler, tilknyttet A/S Øresund som foredragsholder ved Øresundsforbindelsen. Udstiller i kunstforeninger og foredragsholder på biblioteker, oplysningsforbund, virksomheder og i kirker.

Foredrag af Hans Brodersen

Foredrag nr 1: Billed foredrag i powerpoint: “Humor og dobbeltmoral m.m.”
Omhandler tidløs humor fra svenskernes kendte Storm P, Albert Engström, hans ven Storm og frem til de aktuelle kreative humorister i dag. Der er ca 70 dias (incl autentiske filmklip). Hans Brodersen viser billeder med uforudsigelige og latterfremkaldende pointer, filmklip, fortæller, læser historier (på dansk) og trækker linier op til nutiden. Han fremlægger også en del originale blad-eksempler ved foredraget. Varighed ca 70 min. + evt. pause.

Foredrag nr 2: Billedforedrag i powerpoint: “De Sovjettiske kunstnernes syn på Den Russiske Revolution og systemet, fra Revolutios-tiden til Gorbatjov”
Foredraget er lavet ud fra hans private samling af original Sovjettisk og Russisk kunst, fra Lenin-tiden og til systemets sammenbrud i 1991. Der er ca 100 dias (incl filmklip). Han viser billeder, filmklip af autentiske personer, fortæller historier om kunsten, systemet og personerne med forløsende humor, og trækker linier op til nutiden. Han medtager også en del af de originale værker ved foredraget. Varighed ca 80 min. + evt. pause.

Foredrag med Hans Brodersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. marts 2018
Læs mere

Zeinab Mosawi
Holder foredrag indenfor følgende områder: Frigørelse, Integration, Kulturmøder, Ligestilling

Zeinab Mosawi

Book nu!

Zainab MosawiZeinab Mosawi er forfatter, foredragsholder, debattør

Foredrag af Zeinab Mosawi:

Himlen over min fars tag

Zeinab er 22 år gammel og træder i 2018 ind i lyset som en stærk og rørende stemme i det danske samfund. Hendes debut-bog, selvbiografien ’Himlen over min fars tag’, berører brandpunkter som bl.a. integration, frigørelse, religion og ligestilling. Og Zeinab har stærke meninger og holdninger om netop de emner, og mange flere, da hun har mærket på egen krop og sjæl hvad det koster at være mønsterbryder.

’Himlen over min fars tag’ er historien om en teenagepige, der bliver efterladt i et krigshærget land, langt fra den hverdag hun kender i Danmark. Sendt væk af sine egne forældre, der synes hun er blevet alt for dansk. Det er en historie om ydmygelser, tæsk og selvmordstanker, men også en bog om ikke at give op, om at turde trodse normerne, sætte sig op imod autoriterne og om at blive ved og ved og ved med at kæmpe på at blive accepteret, som den man er.

Det er historien om en ung kvindes desperate forsøg på at navigere mellem to kulturer – der ofte stiller helt modsatrettede krav til hende. Om livet på krisecentre og opholdssteder. Om en daglig kamp for at bevare forholdet til forældrene uden at fornægte sig selv. Og om at insistere på kærligheden – også selv om den er svær. Det er Zeinabs historie.

Zeinab er en af de mange piger vi oftere taler om end med. Og det kræver sit mod, som ung kvinde med irakiske rødder, at stille sig forrest i skudlinjen med parraderne nede og tale fra sit hjerte. Mange kvinder og teenage-piger vil helt sikkert kunne relatere til Zeinab’s følelsesladede tanker. Men alle mennesker, mænd som kvinder, unge som gamle, vil med sikkerhed kunne have glæde af at høre om Zeinab’s erfaringer og have muligheden for at stille nogle af de spørgsmål vi snakker meget om i samfundsdebatten, men som vi sjældent har muligheden for at tale med selve ”pigen” om.

Foredrag med Zeinab Mosawi booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 6. marts 2018
Læs mere

Gorm Bull og Palle Hjorth
Musikalske foredrag

Gorm Bull og Palle Hjorth

Book nu!

Gorm Bull og Palle Hjorth tilbyder koncerten:

Halfdan, Morten og mig
Koncerten er bygget op omkring 3 udgivelser. ”Halfdans 1-2-3, Noget om voksenliv” (Halfdan Rasmussen), ”Mit liv er alles” (Morten Nielsen) og ”Huskekager”/”Åndeligt Benspænd”/”Alt er nu” (Gorm Bull). En poetisk, humoristisk og bevægende rejse i digtets landskab. Musikken er af Gorm Bull. Opført af Palle Hjorth og Gorm Bull.
Varighed: 2 x 45 minutter

HVEM ER?
Gorm Bull er en sangskriver fra Viborg, der har skrevet bunker af sange til sig selv og andre. Gorm har både været omkring Grand Prix, hvor han måtte se sig slået af Tommy Seebach, skrevet sange til Souvenirs og er bagmand til bl.a sangen Danmarks Jernhårde ladies fra EM-håndbold 1994.

Duoens andet ben er Palle Hjorth, der bevæger sig i et hav af musikalske sammenhænge, lige fra Povl Dissing til Poul Krebs, fra På Slaget 12 til Savage Rose. Palle Hjorth blev i 2015 kåret som Årets Musiker af de danske kritikere. Palle har en stor kærlighed til de dansksprogede sangskrivere, der formår at fortælle hverdagshistorier på en underfundig måde. I samarbejde med Gorm har de to musikere dyrket netop denne genre, og har fundet plads til både tårer og grin.

KONCERTEN!
Koncerten er bygget op omkring 3 danske digtere. En meget kendt, en knap så kendt, og en nærmest ukendt. Deres fælles mission er, at fortælle om menneskelivets mange facetter. Et andet fælles træk er, at Gorm Bull har sat musik til alle digtene, og arrangeret dem sammen med Palle Hjorth.

Den meget kendte digter er vores allesammens Halfdan Rasmussen. I forbindelse med en konkurrence om nye sange til Halfdans digte, dykkede Gorm ned i bøgerne. Da han kom op til overfladen igen, havde han skrevet en stor bunke melodier. Der er primært fokus på de fantastiske digte, som henvender sig til voksne. Første udgivelse, af en serie på tre, er netop udkommet; cd’en “Halfdans 123, Noget om voksenliv”.

Den knap så kendte, men meget anerkendte, er Morten Nielsen. Morten Nielsen har et stærkt slægtsskab med Halfdan, idet de var gode venner, og hinandens kritikere. Det er vedkommende, stærke og smukke digte, skrevet af en ung mand i en krisgstid. Morten Nielsen levede et kort, intenst liv fra 1922-44, hvor han under mystiske omstændigheder blev fundet skudt, efter et møde med modstandsmanden Citronen.

Gorm og Palle arbejder på højtryk for at bringe den fantastiske digter frem i lyset igen, og udkommer snart med en cd og en bog om Morten Nielsen. Den nærmest ukendte digter er Gorm Bull. Vi får et indblik i Gorms eget ufuldstændige liv med fejl, mangler og skæve betragtninger, som du helt sikkert kan spejle dig i. Om evnen til ikke at kunne tage sig sammen. Lykke. Skilsmisse, forældreroller og flygtige parforhold. Poetiske, og til tider humoristiske, beskrivelser af at møde det uventede og turde træde ind i det. Eller bare at bøvle med at få den skide plæneklipper til at virke. Sangene kommer primært fra Gorms album ”Huskekager”.

Alt i alt en poetisk rejse fremført af to musikanter med noget på hjerte.

Andre mulige koncerter:

Kaffemik og Benspænd
Fællessang tilsat små anekdoter. Ud fra et sanghæfte med 16 sange udvælges halvdelen til fællessang. Undervejs spænder Gorm Bull og Palle Hjorth ben, med deres små finurlige sange og digte. Der er også plads til publikums anekdoter. Det hele handler om samvær omkring den danske sang.
Varighed: 50 minutter

Mit liv er alles
Hyldest til digteren Morten Nielsen som døde alt for tidligt (1922-44), men alligevel formåede at inspirere andre digtere som Halfdan Rasmussen og Benny Andersen. Gorm Bull og Palle Hjorth udgiver en bog med 14 udvalgte digte, tilsat kommentarer af bl.a Benny Andersen, Troels Kløvedal og Ghita Nørby. Desuden er der sat musik til digtene. Disse ”sange” opføres af Gorm Bull, Palle Hjorth og Nikolaj Heyman. En meget stemningsfuld koncert som ikke kun hylder Mortens ord. Budskabet er empati og modet til at turde være sig selv.
Varighed: 2 x 45 minutter

Alt er nu
Koncert med band. Primært med udgangspunkt i udgivelsen ”Alt er nu”, inviteres du med ind i Gorm Bulls univers og de mange indtryk livet har givet ham. Nogle af sangene er skrevet sammen med Palle Hjorth som efterhånden er en større og større del af Gorms univers. Bandet består desuden af Nikolaj Heyman, Peter Dombernowsky og Henrik Poulsen.
Varighed: 2 x 45 minutter

Åndeligt Benspænd
For at komme sit vintertungsind til livs, skrev Gorm Bull en tekst hvér dag i 2016. Det måtte max tage en times tid. Det blev til 370 tekster (ja, det var både skudår og der blev overproduceret). Omkring 50 digte er blevet til små sange. Små musikalske dagbogsnotater. Disse sange leveres sammen med anekdoter om et kaotisk liv af Gorm Bull og Palle Hjorth.
Varighed: 2 x 45 minutter

Mørkeleg
Improviseret koncert hvor publikum får bind for øjnene. Det handler om at danne sig sine egne indre billeder når musik og oplæsning foregår. Gorm Bull og Palle Hjorth spiller, synger og læser op af ”Åndeligt Benspænd”. Alle får udleveret en eye-mask og så er det op til hver enkelt at træde ind i mørket undervejs. For nogle grænseoverskridende. For andre afslappende. Fælles for både udøvere og indtagere er, at ingen ved hvad resultatet bliver.
Varighed: 50 minutter

Musikalsk foredrag
Gorm Bull hylder tvivlen. Med udgangspunkt i sin vaklende tilværelse synger han sine sange og fortæller anekdoter. Det bliver både skævt, morsomt og alvorligt. Disse musikalske foredrag kan tilpasses en event, seminar eller hvad der nu trænger til at blive rusket i. Foredraget kan bestilles som solo eller duo hvor Palle Hjorth er med.
Varighed: 30-60 minutter

Gorm Bull og Palle Hjorth booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. marts 2018
Læs mere

Marie Wengler
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fremtiden/visioner, Hjernen, Kunst, Seksualitet, Videnskab/forsking/informationsvidenskab

Marie Wengler

Book nu!

Marie Wengler er selvstændig erhvervsdrivende og foredragsholder indenfor sammenspillet mellem kognition, marketing, socio-kulturelle strømninger og ny teknologi.

Foredrag af Marie Wengler:

Foredrag 1: Den forelskede hjerne
Hvad sker der med vores hjerne, når vi bliver ramt af Amors pil? I dette foredrag kigger jeg nærmere på, hvor i hjernen forelskelse opstår og foregår, og hvad der sker, når du kun kan tænke på én person, dag og nat.

Foredrag 2: Psyber Security: hjernen som ‘the missing link’ i cybersikkerhed
Aldrig før har der været så mange hackingangreb, selvom vi investerer i cybersikkerhedsteknologier som aldrig før. Der eksisterer med andre ord et ‘cyber paradox’. Hvad er ‘the missing link’? Ny forskning peger i retning af den menneskelige hjerne. I dette foredrag dykker jeg derfor ned i, hvordan spændingsfeltet mellem kognition og cybersikkerhed giver nye muligheder for at tænke cybersikkerhed i dagens samfund.

Foredrag 3: “Hasta la vista, baby”: hvordan film fucker med din hjerne
Hepper du også på helten i film? I dette foredrag ser jeg nærmere på, hvordan filmindustrien bruger kognitive filmiske teknikker til at holde din interesse, engagere dig i historien og få dig til at holde med bestemte filmkarakterer. Tør du tænke uden Google? Sætter du også Google Maps på, selvom du egentligt godt kender vejen uden? I dette foredrag kigger jeg nærmere på et helt nyt felt i kognitionsforskning: embodied, embedded og extended cognition. Jeg ser på, hvordan vi tænker med kroppen – og i stadig højere grad med ny teknologi.

Foredrag 4: Når Facebook definerer sandheden: Filter bobler og kognitive biases
Synes du også, at de samme nyheder hele tiden dukker op på Facebook? I dette foredrag kigger jeg kritisk på, hvordan Facebook, via dets algoritmer, indelukker os i filter bobler, der konstant bekræfter vores kognitive biases – og hvordan vores kognitive biases, er med til at indelukke os i selv samme filter bobler.

Foredrag 5: Digisexuality: når sex og teknologi smelter sammen
Siger ordene VR porno og teledildonics dig noget? Hvis ikke, gør de det snart. Seksualitet ændrer sig radikalt disse år, og bevæger sig i retning af en digisexualitet, hvor teknologi og sex smelter sammen. Jeg kigger i dette foredrag nærmere på denne nye tendens og de eventuelle fremtidige følger heraf.

Foredrag 6: Biohacking og hybrid intelligens: next level for menneskelig evolution
Vores hjerne hænger fast på stenalderstadiet, mens verden har udviklet sig omkring os. Vores kulturelle evolution har så at sige overgået vores biologiske evolution. Hvordan kommer vi videre? I dette foredrag kigger jeg nærmere på en nær fremtid, hvor vi ‘hacker’ vores krop og hjerne for at nå til et nyt stadie af menneskelig evolution – foruden de potentielle følger heraf.

Foredrag 7: Neuromarketing
Hvordan kan vi bruge indsigter fra kognitions- og neuroforskning til forbedre og præcisere marketing og branding til forbrugere? I dette foredrag kigger jeg på neuromarketing som en ny disciplin indenfor markting. Jeg kigger på, hvordan vi kan bruge indsigter fra hjerneforskning til at forstå (og forudse) adfærd, impulser og handlinger, så vi effektivt kan styre forbrugernes adfærd i en bestemt renting.

Foredrag 8: Busk eller bar?
Shaver du (også)? Det gør de fleste i dag. Kropsbehåring er blevet et fy-ord hos kvinder – og i stigende grad også hos mænd. Men det plejede det ikke altid at være. I dette foredrag sætter jeg spot på, hvordan kropsidealerne har ændret sig historisk, med udgangspunkt i noget vi alle deler: kropshår. Jeg har tidligere holdt samme foredrag på Statens Museum for Kunst og under Gin & Gender, hvor det var et tilløbsstykke.

Foredrag 9: Fotografiet som kunstværk
Er fotografi kunst? Som fotografisk kunstner, der bl.a. har udstillet i L.A., Berlin og på National Museet, vil jeg i dette foredrag kigge nærmere på, hvordan fotografiet har udviklet sig som kunstnerisk medie, og i dag har fået plads i gallerier og på museer på lige fod med de klassiske malerier.

Foredrag 10: Fra lovløse til poeter: hiphop i perspektiv
“Is it a crime, to fight, for what is mine?” – Citat, Tupac Shakur. Hvordan opstod hiphop? Hvordan har genren udviklet sig og ændret musikhistorien? Og har hiphoppen stadig den samfundsændrende effekt, den engang havde? I dette foredrag kigger vi på hiphoppens historie (ikke den danske), og ser på, hvad hiphop tilbød og stadig tilbyder som genre dengang og i dag.

Foredrag 11: Prispsykologi
Hvilken pris bør du vælge og hvordan skal prisen fremstilles, hvis du vil lokke kunden til at vælge netop dit produkt? I dette foredrag kigger vi nærmere på, hvordan hjernen ubevidst opfatter prissætning, og hvordan du kan bruge denne viden til at prissætte og markedsføre dine produkter effektivt og præcist.

Foredrag 12: Farvepsykologi: hvad betyder valg af farver for markedsføring og branding?
Skal dit logo være rødt eller sort? Hvilke farver bør du bruge i din reklamekampagne?
Istedet for at gætte, kigger vi i dette foredrag ind i, hvordan din hjerne opfatter farver – og betydningen for marketing og branding. Vi kigger også nærmere på, hvordan denne farveopfattelse ikke er universel, men kulturelt betinget.

Foredrag 13: Comic sans eller Times New Roman: hvordan opfatter hjernen typografi?
Bør du bruge tekst med eller uden fødder? Skal din tekst være fed eller tynd, høj eller bred? I dette foredrag kigger vi nærmere på, hvordan vores hjerne opfatter typografi, og hvordan valg af font har central betydning for opfattelsen af brands og markedsføring.

CV
Marie Wengler:

Selvstændig erhvervsdrivende. Adobe-certificeret: Freelance grafisk designer, illustrator, Photoshop-guru.
Freelance professionel fotograf. Samtidskunstner: udgivet i internationale magasiner, og deltaget i gruppeudstillinger, senest i L.A (Subliminal Projects Gallery), på National Museet og i Berlin.
Uddannet v. Københavns Universitet: BA Sociologi, MA Cognition and Communication. Certificeret Kønsforsker v. Købehavns Universitet.
1-årig marketings/reklameuddannelse v. Reklamelinjen.
Certificeret i Neuromarketing v. CBS.
Freelance konsulent v. NudgeCrowd, senest med fokus på Cognition & Cybersecurity. Foredragsholder indenfor sammenspillet mellem kognition/neuroscience, socio-kulturelle strømninger, marketingsstrategier og ny teknologi.

Fun fact: i min fritid er jeg passioneret old school hiphop fan.

Foredrag med Marie Wengler booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. marts 2018
Læs mere

Jan Larsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Kina, Krig

Jan Larsen

Book nu!

Journalist Jan Larsen har i 13 år beskæftiget sig med Kina, heraf seks år bosat i Beijing som TV-avisens korrespondent. Han er tidligere erhvervsjournalist, redaktør og udenrigskorrespondent på TV-avisen. Har siden 2013 været foredragsholder og Kina-kommentator i radio og TV – og skriver om Kina i net mediet Point of View International.

Nyt super aktuelt Kina foredrag:

Xi Jinping – Kinas enehersker på livstid – hvad betyder det for Verden, Kina og os
Et foredrag om manden, landet, systemet og konsekvenserne

Kommunistpartiet har i marts overraskende ændret Kinas forfatning, så den nuværende præsident, Xi Jinping, kan fortsætte som landets præsident på ubestemt tid. Han er i forvejen leder af det magtfulde kommunistparti – og samlet giver det ham en total magt, der langt overgår hvad Folkerepublikkens grundlægger, Mao Zedong havde. I princippet kan Xi Jinping (64 år) blive siddende på magten i Kina på livstid.

I de første fem år af som Kinas leder har han vist, at målet er at gøre Kina til en supermagt. Han har lagt vejen til sin nye magt ved at kortslutte mange af de kollektive ledelsesformer der har været i Kina siden Mao døde.

Men hvem er han egentlig, Xi Jinping – og hvad kan vi vente han vil bruge sin enorme magt til?

Han er nu mere magtfuld end USAs præsident – og alligevel kender vi så lidt til ham. Det giver Jan Larsen svar på i dette foredrag. Han har i over 13 år beskæftiget sig professionelt med Kina, heraf seks år som DR´s og TV Avisens korrespondent i Beijing. Og fulgt Xi Jinping tæt, både før og under hans første periode som Kinas leder.

Det bliver ikke kun en indgang til personen og toppolitikeren Xi Jinping og hans politiske, økonomiske og militære ambitioner. Målet med foredraget er også at give en introduktion til nogle af de vigtigste temaer i dagens Kina. Forklaringen på hvorfor økonomien er ved at blive helt omlagt – fra ”verdens fabrik” til et forbrugsstyret samfund med flere servicefag. Og hvordan dén omlægning har halveret den økonomiske vækst og hvad det får af konsekvens for de kinesiske lønmodtagere og
familier.

Kinas øgede magt kan aflæses i de mange aktiviteter udenlands. Kinesiske firmaer køber stort op i udlandet; militæret opruster og ændrer profil og bruges bl.a. til at sikre kontrollen over Det Sydkinesiske Hav – mens landet investerer milliardbeløb i fremtidens globale transportveje fra Asien via Afrika til Europa.

Med til billedet hører også, at prisen for den hurtige udvikling stadig bliver betalt af den hårdtarbejdende befolkning. De oplever stigende lønninger, men også en mere stresset hverdag og et miljø præget af forurening og et meget undertrykkende kontrol- og censursystem.

Xi Jinping har i sin første periode vist, at politiske reformer, større åbenhed eller bedre menneskerettigheder ikke bliver aktuelt for den kinesiske befolkning. Og hvad sker der hvis Kinas udvikling stagnerer, eller livstidsherskeren mister overblikket? Det er den største politiske ændring i Kinas nyere historie.

Foredrag med Jan Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. marts 2018
Læs mere

Else Relster
Holder foredrag indenfor følgende områder: HR, Lederudvikling, Personlig udvikling, Psykisk arbejdsmiljø, Visualiseringer

Else Kathrine Relster

Book nu!

Else Kathrine Relster er cand.psych. og Ph.D fra Københavns Universitet. Hun blev i 1978 ansat som den første psykolog i Arbejdstilsynet med psykisk arbejdsmiljø og stress som del af hendes arbejdsområde. Hun var fra 1986 til 1989 personalechef og uddannelseschef i Arbejdstilsynet . Fra 1989 til 1996 var hun adm. direktør i SFC (Statens Filmcentral, Kulturministeriet) i. Siden 1996 har jeg haft sit eget firma Nye Veje, hvor hun arbejder med sparring og coaching af ledere. Else Kathrine Relster har for år tilbage udgivet en del bøger: Grundbog i psykolog, Psykisk arbejdsmiljø, Drømmetydning for begyndere m.v.

Hun holder foredrag, som tager udgangspunkt i hendes bog Dybe samtaler om lederskab. Balance som leder og som menneske. (Gyldendal Business, januar 2018). Foredragene vil være relevant for alle, der interesserer sig for personlig udvikling, men
især for HR-grupper og ledergrupper, herunder direktioner og bestyrelsen, Vl-grupper m.v.

Foredrag af Else Kathrine Relster:

Foredrag 1:
Foredraget tager udgangspunkt i Else Kathrine Relsters bog: Dybe samtaler om lederskab. (Gydendal Business 2018).
De 6 autentiske udviklingsforløb, som beskrives i bogen, uddybes. Når en leder mestrer de almindelige lederværktøjer, så handler det om, hvem lederen er som menneske. Hvilke værdier, tanke, føle og handlemønstre har lederen? Hvordan kan disse vanemønstre ændres i hensigtsmæssig retning? Ved brug af visualiseringer inddrages det ubevidste sind i processerne, og der kan skabes varige ændringer. Vaner er kredsløb i hjernen og forandring kræver nye hjernespor. Foredraget har den menneskelige biologi som udgangspunkt

Foredrag 2:
Udgangspunktet for foredraget er min bog: Dybe samtaler om lederskab. (Gyldendal Business 2018).
En god leder kender sig selv og sine vanemønstre. Hvor stammer disse mønstre fra, og hvornår og hvorfor er de skabt? Ofte er sådanne mønstre overlevelsesstrategier fra barndommen. Vanemønstre er kredsløb i hjernen, også kaldet hjernespor. God ledelse handler om, at få de forskellige hjernedele- reptilhjernen, den gamle pattedyrshjerne og den nye pattedyrshjerne – til at arbejde sammen. Både sansninger, følelser og tanker skal indgå i ligningen. Hvordan kan man arbejde med disse dele af den menneskelige biologi i forbindelse med en personlig udviklingsproces?

Foredrag 3:
Udgangspunktet for foredraget er undertitlen i min bog. Dybe samtaler om Lederskab. (Gyldendal Business 2018).
Undertitlen er: Balance som leder og som menneske. Hvordan bevarer man sin egen ro og balance og undgår stress, når man er udsat for pres.Vi har alle spejlneuroner, og vi læser hinanden. Stress smitter. Hvordan skaber man et godt psykisk arbejdsmiljø? Hvordan passer man på sig selv? De 6 autentiske udviklingsforløb uddybes og viser, hvordan arbejdsbetingelser og ens engen personlighed tilsammen skaber de vilkår, som man arbejder under og med. Hvor og hvordan starter man en forandringsproces?

Foredrag med Else Kathrine Relster booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. marts 2018
Læs mere

Kasper Nielsen
Holder foredrag indenfor følgene områder: Arbejdsklima, Edutainment, Kick-off, Konferencier, Stress/angst/depression

Kasper Nielsen

Book nu!

Fejlbarlig et interaktivt og komisk foredrag med Kasper Nielsen. Kasper Nielsen har gennem de sidste to årtier været improvisationsskuespiller, komiker og coach (han er cand.comm. med speciale i improvisation). Han betegnes af mange i comedy-miljøet som en af de allerbedste til improvisation på scenen. I foredraget, “Fejlbarlig”, har Kasper en mission: At overbevise publikum om, […]
Publiceret: 28. februar 2018
Læs mere

Lisbeth Zornig Andersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Alkohlisme, Familieliv, Krimiforfattere, Ledelse, Vold

Lisbeth Zornig Andersen

Book nu!

Zornig – fra vred til voksen (bogforedrag)
Følg Lisbeth Zornig Andersens til tider ufrivillig morsomme og grænsende til groteske forsøg på at navigere i voksentilværelsen, når man står med et ben i både underklassen og middelklassen.

Foredraget tager udgangspunkt i Lisbeths nyeste bestsellerbog, ”Zornig – fra vred til voksen”, om at leve et til tider forvirrende liv som karrierekvinde, mor og hustru med en hel del unoder, gak og løjer i bagagen fra en utæmmet barndom i den sociale skyggeside af samfundet.

Hun voksede op i et hjem præget af seksuelle overgreb, vold og fattigdom, men fik alligevel en universitetsuddannelse som økonom, blev mor til fem børn, gjorde karriere i IT-branchen og blev børnerådsformand. Umiddelbart lyder det som en lykkelig fortælling. Men her fortæller Lisbeth om vrangsiden, når barndommen kaster lange skygger ind i voksenlivet, hvor skam, angst, mistillid, søvnbesvær og grænseløshed er faste følgesvende. Foredraget rummer både tragikomiske episoder, som da dele af familien bortfører en billardkø som led i en gældsinddrivelse efter at Lisbeths bror, Monkey, dør, og hvor der undervejs opstår uenighed om, hvor hans aske skal placeres, hvorfor utraditionelle metoder tages i brug.

Mere alvorligt fortæller Lisbeth blandt andet om, hvor kompliceret det kan være at begå sig på de bonede gulve i blandt andet Børnerådet og i Socialministeriet, og om hvor ofte hun falder igennem, fordi hun stadig ikke mestrer middelklassens koder til fulde. Her kommer hun også ind på, hvilke kneb, hun bruger, for at falde i med omgivelserne.

For dem, der kender Lisbeths første og meget populære foredrag baseret på bogen, ”Zornig – vrede er mit mellemnavn”, vil man blandt opleve et gensyn med Lisbeths mor, som helt frem til sin død i 2018 flirtede med alle lige fra læger til portører, og som livet igennem bevarede et godt humør og en ubændig lyst til fest. En adfærd, der var katastrofal, da hun havde små børn at tage sig af, men som de senere år mere og mere blev et underholdende indslag, når hun af og til dukkede op i Lisbeths middelklassemiljø.

Publiceret: 27. februar 2018
Læs mere

Knud Brix
Holder foredrag indenfor følgende emne: Digte/poesi, Eventyr/myter/sagaer, Journalistik, Lobbyisme, Politik

Knud Brix

Book nu!

Knud Brix er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2006 og har desuden en master i Afrikastudier på KU. Han blev udlært som journalist på Jyllands-Posten og i et årti været Christiansborgreporter på Nyhedsavisen, Ekstra-Bladet, Jyllands-Posten og senest TV 2, hvor han især har været kendt for sine hårdtslående interviews med politikere. Fra 1. april arbejder han som vært på Radio24syv. Udgav i 2017 den kontroversielle digtsamling Natfolden, der skabte debat grænserne for fiktion og kynisme i politik. Er ivrig jæger og passioneret læser af jagtlitteratur.

Foredrag af Knud Brix:

Foredrag 1: Christiansborg og poesi
Poesi og politik er to meget forskellige størrelser. Men i dette foredrag smelter de for en stund sammen med baggrund i Knud Brix’ kontroversielle digtsamling, Natfolden, der handler om menneskelig forråelse i magtens centrum. Knud Brix læser op af digtsamlingen og fortæller historier fra kulissen på Christiansborg, hvor han i mere end et årti var politisk reporter på en række medier – senest TV 2.

Foredrag 2: Jagten i bøgerne
Jægeren, myten og de store fortællinger har siden de første hulemalerier hængt uløseligt sammen. Foredraget er en spændende litterær odyssé med de store jægere og forfattere – fra Karen Blixens Afrika og hendes far, Wilhelm Dinesens, smukke tekster om sine eventyr med de amerikanske indianere – til Ernst Hemingways macho-safarier og Kaj Munk og Steen Steensen Blichers vandringer efter urfugle på heden. Selv nedlagde Knud Brix sin første fasan som otteårig og har siden været ivrig jæger en række steder i verden.

Foredrag med Knud Brix booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 23. februar 2018
Læs mere

Marie Krarup
Holder foredrag indenfor følgende emner: Islam, Karriere, Kristendom, Rusland

Marie Krarup

Book nu!

Marie Krarup er medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti. Forsvars- og gymnasieordfører.

Foredrag af Marie Krarup:

Foredrag 1: Debatten om Rusland
Debatten om Rusland og den nye kolde krig. Hvordan er jeg selv kommet ind i den, og hvordan ser jeg på Rusland. Hvorfor er debatten så skinger? Jeg ser på de forskellige undersøgelser af pressens dækning og ser på de forskellige holdninger til Rusland. Hvad er baggrunden for dem og  hvorfor er debatten så vigtig?

Foredrag 2: Fra Vestjylland til Christiansborg. En personlig beretning
En fortælling om de holdninger, jeg fik med fra en præstegård i Vestjylland og hvordan de har været styrende for mit liv og hvordan det afspejler sig i dag. Jeg kommer i foredraget rundt om den kolde krig, borgerlighed og liberalisme, Rusland, kristendom og islam, forsvaret og det politiske liv.

Foredrag 3: Gud, Konge og Fædreland
Hvorfor er det så vigtigt at have et militært forsvar og hvorfor er det så vigtigt at holde fast i nationalstaten?

Foredrag 4: Hvorfor er integrationen af muslimer i Danmark så svær?
Kultursammenstød mellem kristendom og islam belyses. Væsentlige holdninger og indlæg i debatten kommenteres.

Foredrag med Marie Krarup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

CV:
Marie Krarup, født i Ribe 6.12.1965

Arbejde
2011-          Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti. Forsvars -og gymnasieordfører.
2007 –11   Lektor ved Frederiksborg Gymnasium (samfundsfag, religion, erhvervsøkonomi)
2006 – 07 Pædagogikum ved Odsherred Gymnasium
2003 – 05 Analytiker i Eksportkreditfonden, ekspert i Østeuropa og SNG
2001- 02   Markedsanalytiker, House of Prince
1998 – 01  Assisterende Forsvarsattache, major, Den Danske Ambassade i Moskva
1997 – 98  Fuldmægtig i Forsvarsministeriets Internationale Afdeling
1996 – 97  Lærer på VUC Falster og Greve Gymnasium og Hærens Specialskole.
1987 – 97 Reserveofficer. Mange forskellige opgaver, bl.a. som tolk i russisk (CFE- nedrustning, det baltiske forsvarssamarbejde, uddannelse af tolke)

Uddannelse
2014 Fag på historie på Åbent Universitet, København
2007 Pædagogikum
2006 Sidefag i religion på Åbent Universitet, København
2003 HD1 samt fag på HD2 (finansiering), CBS
1996 Cand.mag i øststatskundskab, Københavns Universitet (hovedfag) og samfundsfag, Århus Universitet (bifag)
1985 – 87 Reserveofficers grunduddannelse med russisk sprog, Svanemøllens Kaserne
1984 – 85 1. år på teologi, Århus Universitet
1984 Klassisk sproglig student, Ribe Katedralskole

Bogudgivelser
Ny kold krig. Marie Krarup taler med 17 eksperter fra øst og vest.

Sprog
Russisk, engelsk

Fritid
Roer i Københavns Roklub. Resultater i 2-åres inrigger:  guld i Marathon mix 2011;  sølv i DM 10 km langdistance 2014, bronze i DM 10 km langdistance 2013.

Familie
Gift. Mor til to voksne børn.

Foredrag med Marie Krarup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 22. februar 2018
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende områder: Altermativ medicin, Cannabis, Det EndoCannabinoide System

Rasmus Brems-Hulgaard

Book nu!

Rasmus Brems-Hulgaard: Komplementær behandler, Heilpraktiker studerende, Partner i Gymnastikhuset.

Foredrag af Rasmus Brems-Hulgaard:

Foredrag 1: Det Endocannabinoide System – Cannabis
Foredraget er designet til præcist at beskrive, den intense videnskabelige research, som finder sted verden over, men i et simpelt sprog så alle skal kunne forstå, hvorfor det Endocannabinoide System er så afgørende for den menneskelige fysiologi.

Foredrag 2: Personlig styrke hentet i positiv psykologi
Foredraget tager afsæt i tiden som professionel akrobat i Cirque du Soleil. Udover fortællingen om CDS, er der lagt en ramme omkring foredraget med værktøjer fra hans akademiske grad i positiv psykologi. Det giver hver enkelt tilskuer konkrete og lavpraktiske elementer, som kan overføres direkte til deres hverdag. Foredraget er dynamisk med billeder og video fra livet som prof artist, samt fyld med entusiasme og en snert af humor.

Foredrag med Rasmus Brems-Hulgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. februar 2018
Læs mere

Martin Castor
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arbejdsglæde, Kommunikation, Kropssprog, Ledelse

Martin Castor

Book nu!

Martin Castor har arbejdet med hypnose i 20 år, vundet internationale priser for sin undervisning. Han har studeret under verdens dygtigste inden for hypnose og NLP, har undervist og optrådt i mere end 15 lande, og har som første dansker optrådt på “main stage” i Las Vegas, USA. Og han er kun lige begyndt…

Show og scenehypnose

Show & scenehypnose kan udføres i flere varianter.

Det vigtigste for os er et lave et sobert, underholdende og overraskende show, hvor alle får slået sig på lårene af grin, og får et indblik i showhypnosens fantastiske verden.

Showhypnose og Scenehypnose er i virkeligheden et show hvor det er publikum der er stjernerne.

Der vil være en kort intro til alle, hvor hele publikum testes for modtagelighed overfor hypnose.

Derefter begynder det egentlige show, hvor “de udvalgte” kommer igennem flere spændende udfordringer, som alle absolut er seværdige for publikum. Hele showet er bygget op med humor, på en etisk og uhøjtidelig måde.

For at få et optimalt show er det godt at være over 50 personer. Ikke alle er lige modtagelige, og for at tage hensyn til tiden, arbejder vi umiddelbart kun med de personer der er meget modtagelige. Det gør ofte også showet mere underholdende, da disse personers begrænsninger er få.

Polterabends og mindre selskaber egner sig ikke helt til scenehypnose, istedet vil vi anbefale et kombineret komik & hypnoseshow eller vores Mentalistshow!

For at fuldføre et hypnoseshow med succes, er det en betingelse at folk ikke har drukket alkohol inden (ej heller imens), da dette vil gøre dem mindre modtagelige.

Hypnoseshows egner sig godt til større foreninger, sportsklubsarrangementer, firmaarrangementer m.m. Det anbefales ikke til arrangementer hvor der er indtaget alkohol i større mængder.

Varighed er typisk 90 minutter – 120 inkl. 30-40 minutters forberedelse og intro til publikum.

Gadehypnose og events

Streethypnose er et begreb der længe har været populært i England & USA.

I stedet for at lave scenehypnose for et publikum, flyttes eventet ud på gaden, til receptionen eller hvilket som helst andet arrangement. Det giver en anden intim stemning, og der skal improviseres og “leges” med tilskuerne. Det kan måske være lidt a la gadeteater, men det er stadig seriøs hypnose der kan underholde folk ved selvsyn.

Inden længe vil du kunne se eksempler på Streethypnose her på siden.

Kunne du tænke dig et anderledes spændende indslag til dit arrangement, så er Streethypnose absolut værd at stifte bekendtskab med.

Det kræver ingen remedier, kun nysgerrige tilskuere, der er med på at deltage.

Streethypnose er også godt til markeder, byfester, firmafester m.m.

Kontakt os for nærmere aftale, så vi kan aftale et forløb der passer dig bedst til dit arrangement.

Mentalistshows

Usædvanlig underholdning

Disse shows er moderne mentalismeEn fornyelse af 1920’ernes varité shows med hypnotisører, mentalister og tankelæsere.Hypnosekonsulent på DR3 programmet “Fuckr med dn hjrne” der i 2014 vandt en Zulu AwardSom underholdningsshow * inspiration * Erhvervsmøde * Peptalk * Event

En mester i suggestion og aflæsning af kropssprog

Helt i top underholdning, Som en af de absolut dygtigste på verdensplan indenfor hurtig hypnose og showhypnose er Martin mange skridt foran, når det drejer sig om udførelse og brug af hypnose til underholdning.

Derudover underviser han også i avanceret hypnose, kropssprog og kommunikation internationalt, og med et medfødt komisk talent, er her en helt særlig cocktail af genial underholdning hvor det uforklarlige og komiske er i højsædet, og vil efterlade publikum fuldstændigt forbløffede og overraskede.

Det her er ægte hjernemagi. En superb blanding af håndværk og nytænkning af hvad der er moderne underholdning. Komikken fra stand-up, showstilen fra hypnoseshows & det uforklarlige fra magiske illusioner.

Foredrag

Som emner kan nævnes:

  • Positiv kommunikation
  • Kropssprog
  • Ledelse med hjerne og hjerte
  • Hypnose i praksis
  • HNLP og business
  • Arbejdsglæde
  • Kommunikation der gør en forskel

Martin Castor

Modtager af IHF’s Award of Excellence of International Education 2013.
Certificeret HNLP & NLP Instruktør
Certificeret Trainer in Brain-basedLeadership & Training
Certificeret NLP Practitioner & Master NLP Practitioner.
Certificeret Master Hypnotherapist.
Certificeret Transformational Leadership Consultant.
Certificeret Executive & Professional Life Coach.
Certificeret klinisk hypnoterapeut.
Certificeret Conversational Hypnotherapist.
Certificeret Ericksonian Hypnotherapist.
Instruktør i Kropssprog, mindfullness, selvhypnose & avanceret Hypnoterapi & kommunikation

Medlem af: IAHNLP, ISAHt, IAPHCH, IACT, ISHF, NGH, ICBCH, IHF, N.A.M.E.
Certificeret instruktør hos: IAHNLP, INA, ISAHt, IAPHCH, IACT, ISHF, IHF, DEHI

Har arbejdet med hypnose siden 1998

• Har undervist over hele verden, bl.a. i Grækenland, Tyskland, England, USA, Sverige, Norge, Danmark, Italien, Østrig, Holland m.m.

• Har optrådt i Danmark, Norge, England, USA, Grækenland, Østrig, Grønland & Tyskland m.m.

• Har haft klienter fra Portugal, USA, Australien, New Zealand, Tyskland, Canada, England, Danmark, Sverige, Norge, Kroatien, Østrig m.m.

Arbejde med at inspirere mennesker, udvikling og potentiale – med højeste positive intention i alt jeg gør. Derudover er jeg et menneske 🙂

Måske du har læst noget på nettet eller faldet over et link om min deltagelse i Operation X helt tilbage i 2008. Til det har jeg denne kommentar “TRYK HER“

Martin Castor booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. februar 2018
Læs mere

Stephanie Star
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Erindringer, Fordomme, Karriere

Stephanie Star

Book nu!

Stephanie Star er uddannet danseinstruktør, har været selvstændig fysiurgisk massør, krops- og adfærdsterapeut og brugt mange år på bevidst personlig udvikling i den alternative verden. Stephanie er en autodidakt skuespiller og kan lide at læse manus. Hun er aktuel i tv-serier. Hun er en stemme der opråber ved de hjemmeløse udsatte.

Stephanie Star foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn.

Con amore – min vej, min passion, mit positive livssyn

Historien om botox-, cougar- og realitystjernen Stephanie Star er så meget mere end dét – afbleget hår og silikonebryster i størrelse XL. Hun har også en stor personlighed. Store armbevægelser. Et stort hjerte.

Hun har i sit liv mødt megen modgang, som hun har modgået med sit viljefaste motto: ”Det handler ikke om, hvordan jeg har det, men hvordan jeg ta’r det. ”

Hun er født på Sicilien. Hendes mor forlod hende bogstaveligt talt på et stengulv tre dage efter fødslen. Hun har boet på katolsk nonnebørnehjem. Kom til Danmark som lille pige med sin far. I skolen blev hun kaldt spaghetti-neger, og hendes travle restauratør-far var ingen støtte. Hun skriver sin bog for at nedbryde tabuer, fordomme og Jantelov. Samt for at udbrede budskabet om, at det ikke er slut med at føle sig lækker og sexet, bare fordi man er fyldt 50 år. Hun er uddannet danseinstruktør, har været selvstændig fysiurgisk massør, krops- og adfærdsterapeut og brugt mange år på bevidst personlig udvikling i den spirituelle verden.

Foredrag med Stephanie Star booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. februar 2018
Læs mere

Villy Søvndal
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Politik

Villy Søvndal

Book nu!

Villy Søvndal er blevet valgt til Regionsrådet. I den forbindelse tilbyder han nu et sundhedspolitisk foredrag:

Villy Søvndal synes at den lige fri og gratis adgang til sundhed er en af kronjuvelerne i vores velfærdssystem. Det er under et voldsomt pres i disse år. Presset fra flere ældre patienter samtidig med flere behandlingsmuligheder betyder at det er nødvendigt at sikre bedre økonomi i vores sundhedsvæsen. Vi har været igennem en årrække med specialisering og centralisering. Den ene forudsætning for et sammenhængende sundhedssystem er en udbygning af lokale decentrale sundhedstilbud. Den anden forudsætning er blik for dem der falder igennem i et meget specialiseret tilbud, hvis vi ikke passer på: den psykiatriske patient eller den ældre medicinske patient med de mange diagnoser. Men vi skal videre end det. Vi skal i gang med en kæmpe forebyggelsesindsats i forhold til de store folkesygdomme: Følgerne af rygning og overvægt og stresskurven, der bare stiger og stiger.

Foredrag med Villy Søvndal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. februar 2018
Læs mere

Anders Bircow
Holder foredrag indenfor følgende områder: Musikalsk foredrag

Anders Bircow

Book nu!

Anders Bircow tilbyder musikalsk foredrag:

Underholdende foredrag med sang og musik

Det er efterhånden snart 40 år siden, at Linie 3 fik deres store gennembrud i ”TV i teltet”. Siden har trekløveret i Linie 3 Preben Kristensen, Thomas Eje og Anders Bircow cementeret deres position som én af de største underholdningssucceser i Danmark i nyere tid. Senest med deres juleshows i 2017. Nu er den gennemmusikalske, guitarspillende og vittige og charmerende Anders Bircow klar med et musikalsk foredrag.

Musikalsk foredrag : Fra bankelev til Linie 3 – og hvad deraf fulgte
Her fortæller han om sin spændende karriere og liv, der startede med uddannelse som bankassistent i Helsinge, lærer i Vorgod ved Herning, skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Hør Anders fortælle om Linie 3, spændende teater-oplevelser og muntre anekdoter fra en spændende karriere. Undervejs krydrer Anders med masser af sang og musik, som han og publikum holder af. P.S: Behøver vi at nævne, at der er grinegaranti undervejs!

Til plejehjem m.m.
Musikalsk hyggestund med Anders Bircow – ja 1/3 af Linie 3 – kommer gerne forbi og skaber glæde med nostolgiske melodier. Lige fra John Mogensen over Beatles via Sinatra til Seebach.

Foredrag med Anders Bircow booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. februar 2018
Læs mere

Finn Storgaard
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Teater

Finn Storgaard

Book nu!

Finn Storgaard er skuespiller

Foredrag af Finn Storgaard

Meget underholdende causeri om hans lange karriere som skuespiller, med begyndelsen på Det Kongelige Teater i 1965, og alle de originaler der dengang havde deres virke på Det Kgl. Teater: Hr. Poul Reumert, John Price, Elith Pio, Elith Foss, Olaf Ussing, Jørgen Reenberg, Githa Nørby, Henrik Bentzon, Ebbe Rhode, Henning Moritzen, Erik Påske, Frits Helmuth, Preben Lerdorff Rye, og vores frisør og sminkør Leo Christensen etc.

Iblandet alle de anekdoter og virkelig morsomme hændelser, han endnu husker tydeligt. Også fra ”Huset på Chr. Havn”, ”Matador” og ”Strisser på Samsø”.

Godt fem kvarters morskab, hvor publikum undervejs kan stille alle de spørgsmål de gerne vil have svar på.

CV:

Født I København I 1943. – Student fra Randers Statsskole.
Studerede nogle år ved Aarhus universitet, og var med i forestillinger på Aarhus Teater.
Det Kongelige Teaters elevskole fra 1965 til 1968.
Debut som Leander i Den Stundesløse af Holberg i 1967 som 3. års elev.
Ansat ved D. Kgl. T. fra 1968 til 1981, derefter free lance.
Første rolle på D. Kgl. T.: Klint i Hostrups Genboerne.

Vigtige teaterroller:

Herredsfogeden/Dommeren i Båndet af Strindberg
Fremmedarbejderen i Emigranter af Mrozek
Andreas Blegnæb i Hellig Tre Kongers Aften af Shakespeare
Macduff i Macbeth af Shakespeare
Mozart I Amadeus af Peter Schaffer
Professoren i Enetime af Ionesco
Hr. Frank i Anne Franks dagbog
Salieri i Amadeus
P.S. Krøyer i den Yderste Nat af Vivian Nielsen
Scrooge i Et Juleeventyr af Dickens

TV- serier:

Huset på Christianshavn
Matador
Strisser på Samsø

Film:

Midt i en Jazztid
Nu går den på Dagmar
Ballade på Chr. Havn
En Afgrund af Frihed
Nordkraft

Radio:

Ødipus i Ødipus
Jason i Medea
Studenten i Spøgelsessonaten
Nynne i De beskedne
Grey, en monolog af Morti Visky

Sideløbende med alt dette har han sammen med instruktøren, skuespilleren og maleren Lotte Horne produceret 13 teaterforestillinger.Dei havde i samarbejde med Amagerscenen skandinavienspremiere på de tre enaktere af: Woody Allen,
Elaine May og David Mamet. Desuden udvirkede han i samarbejde med Politiken og Herbert Pundik en høring på Louisiana omkring den sidste fængsling af Vaclav Havel.

Sådan opstod mine vægskulpturer:
Det begyndte med at hans bedste halvdel Lotte Horne havde købt nogle skiferplader og en dukke til senere brug. Disse materialer lå i lang tid, indtil han en dag for fire år siden begyndte at arbejde med dem, og finde ting, forme ting der kunne bruges til at fortælle en historie. Den måde at fortælle historier på fascinerer ham, ved siden af arbejdet som skuespiller.

Udstillinger:

Galleri Brænderigården i Horsens, Galleri Bastillen i København, Galleri Emmaus i Ringsted, sammen med Lotte Horne i Galleri Gal i Frederiksværk plus Køge Galleriet. Galleria Krabbe i Spanien, Annaborg i Hillerød og Thorshavn på Færøerne.

Foredrag med Finn Storgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. februar 2018
Læs mere