Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Svend Åge Madsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Fortælling, Litteratur

Svend Åge Madsen

Book nu!

Svend Åge Madsen FremtidsspejlSvend Åge Madsen er aktuel med bogen “Fremtidsspejl” (Gyldendal, 2020)

Forlagets beskrivelse af bogen:

FREMTIDSSPEJL er en ny snurrig roman fra Svend Åge Madsen om tid og teknologi, om sindsløftninger og kropssprog, historiefortælling og begær, og om – ja, myrer.

Det er kærlighed ved første blik, da kronofysikeren Sverre Jun ser ind i Juannas varme og intense øjne gennem lugen til biografens billetsalg. Men det er også kærlighed ved første blik, da han et par dage senere ser bagerjomfruen Irenes vemodige smil. Han bliver øjeblikkeligt forelsket i begge kvinder og derfor dybt fortvivlet, for hvordan skal han vælge mellem dem, den ene lys og flagrende, den anden mørk og blid? Han ser kun én løsning: Han må udvikle en app, der efter samme system som en syvdøgnsprognose kan forudsige, hvordan fremtiden vil blive med hver af de to skønne kvinder. Kun ved hjælp af et fremtidspejl, en tiårsprognose, kan han blive i stand til at foretage et kvalificeret valg mellem de to uimodståelige kvinder. Han kaster sig derfor straks over arbejdet med at udvikle den sindrige algoritme og lejer sig til formålet ind i medicinalvirksomheden Generos’ lokaler i Nøjrup. Byen har status som Fristed, et pengeløst samfund, hvor personlighedens tid er forbi, og fællesskabets tid er kommet. Det er et sted befolket med historier, som måske kan rumme svaret på Sverre Juns dilemma.

Foredrag med Svend Åge Madsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. oktober 2020
Læs mere

Maria Helleberg
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Guldalderen, Historie, Historiske romaner, Litteratur, Margrethe den Første, Middelalderen

Maria Helleberg

Book nu!

Maria Helleberg Min KristinMaria Helleberg er aktuel med romanen “Min Kristin”.

Forlagets beskrivelse:

Min Kristin af Maria Helleberg er en stort anlagt og underholdende roman om en af de vildeste kvindeskæbner i 1500-tallets Sverige og Skandinavien – adelskvinden Kristina Gyldenstjerne (1494-1559). En roman om storpolitik, kærlighed, begær, fødsler, forræderi og mord. Om en kvinde i centrum af magten, helt inde i kernen af de store historiske begivenheder, der finder sted i hendes levetid; om hendes kamp mod uretfærdighed og overmagt – og hendes ukuelige lyst til at leve på trods af alle tab.

Min Kristin er tredje selvstændige bind i Maria Hellebergs trilogi om Norden omkring Reformationen. De to første er Sommerfugl og Stormene, der begge udgives i nye udgaver samtidig med Min Kristin. Hver bog kan læses selvstændigt.

Publiceret: 29. oktober 2020
Læs mere

Nyt fra Jylland - Joachim Jepsen og Rene Riis

Nyt fra Jylland

Book nu!

De to jyder Joachim Jepsen og René Riis har sammen skabt det populære og finurlige univers Nyt fra Jylland. Til dit arrangement kan selvudnævnt konferencier Flemming Betjent, føre dig sikkert gennem løjerne med tvivlsom assistance fra Kørelærer Knudsen, eller du kan få et førstehjælpskursus i særklasse af Redderne Lars og Ole. Radioværterne Lulu og Marianne […]
Publiceret: 20. oktober 2020
Læs mere

Christian Dietrichsen
Christian Dietrichsen holder foredrag om bæredygtighed, dannelse, fremtiden, klima, ledelse og trivsel

Christian Dietrichsen

Book nu!

Christian Dietrichsen er initiativtager til – og leder af – Center for Væredygtighed som bl.a. arrangerer VæredygtighedsKonferencen og faciliterer forandringsprocesser i virksomheder og kommuner. Pt. er han igang med at redigere – og skrive dele af – en antologi om begrebet Væredygtighed, som udkommer i foråret 2021 på forlaget Dafolo.

Christian har bevæget sig vidt forskellige sfærer i sit arbejdsliv inden han startede Center for Væredygtighed i 2013. Han er uddannet musiker fra Det Jyske Musikkonservatoriet og stadig aktivt udøvende. Han har været primus motor i en lang række kulturprojekter, kreativ konsulent i erhvervslivet, kropsbehandler og har endda været et smut forbi DR2 som TV-vært. Fælles for det hele har været en søgen efter de dybereliggende svar på livets mysterier.

Foredrag af Christian Dietrichsen:

Væredygtighed & Verdensmål
Væredygtighed er ”indersiden” Bæredygtighed. Christian leder Center for Væredygtighed som bl.a. har udviklet 8 VæredygtighedsMål som et supplement til FN´s Verdensmål. I foredraget tager Christian det dybest mulige dyk ned i årsagerne bag de problemstillinger og kriser der ridses op i de 17 Verdensmål. Vi skal lede efter løsninger i os selv som mennesker – vores selvbillede, verdenssyn, drivkræfter og bevidsthed. Der vil blive lagt op til debat og refleksion i gruppen.

Emnet kan vinkles i retning af Ledelse, CSR, HR m.m. efter behov.

Det er muligt at koble forskellige workshopmoduler på foredraget, fx innovation af specifikke arbejdscases med brug af procesværktøjer udviklet af Center for Væredygtighed.

Foredrag med Christian Dietrichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. oktober 2020
Læs mere

Thomas Krohn
Thomas Krohn holder foredrag om følgende emner: Krimi, medicin, naturvidenskab, terrorisme og videnskab

Thomas Krohn

Book nu!

Thomas Krohn er forfatter, foredragsholder og biolog.

Foredrag af Thomas Krohn:

Foredrag 1: Mød en psykopat
De fleste kommer tæt på en psykopat en eller flere gange i løbet af livet, men det er ikke sikkert, du er klar over det, før bagefter. I foredraget går jeg helt tæt på psykopatens natur og betegnelsen psykopati. Du bliver taget med helt ind under huden på psykopaten og bliver præsenteret for skræmmende eksempler fra den virkelige verden, så genkendelsen af psykopaten bliver tydeligere, og du får en god forståelse for, hvordan en psykopat tænker og handler. De fleste vil finde psykopaten på en gang både skræmmende og tiltrækkende. Efter foredraget vil du være klogere på, hvad der kendetegner en psykopat? Hvorfor går chefer og psykopater ofte hånd i hånd? Hvad gør, at nogen udvikler sig til psykopat?

Foredrag 2: Skal du frygte den næste pandemi?
Pandemien er over os, og de har ændret vores hverdag. Heldigvis må vi så også sige, at den form, som den er kommet i, ikke er dødbringende i stor stil, og der kan gøres meget for at kontrollere pandemien. Covid-19 er en god generalprøve på, hvad der venter os i fremtiden, når en mere alvorlig pandemi rammer os. For det er ikke er spørgsmål om hvis, men hvornår. I foredraget bliver du klogere på, hvad en pandemi er, og jeg kommer ind på, hvorfor vi skal frygte pandemier i fremtiden og ikke mindst, hvad kan vi gøre for at beskytte os mod en fremtidig pandemi? Har vi lært noget af coronavirus og Covid-19?

Foredrag 3: Hvor går grænsen?
I foredraget fortæller jeg om medicinalindustriens jagt på millionerne, og hvad der driver deres udvikling af lægemidler og vacciner. Hvordan kan det være, at der er nogen sygdomme, vi har en behandling for, mens der er andre, vi ikke kan gøre noget ved? Hvorfor frygter vi en pandemi eller en smitsom virus, når vi nu har en effektiv medicinalindustri? I foredraget inddrages COVID-19 også. Hvad er en god forskningsmoral? Skal man sende medicin på markedet, som ikke er testet, hvis det er for at redde liv? Kan idealisme afløses af grådighed? Er du selv villig til at gå på den forkerte side af loven, hvis arbejdsgiveren bad dig om det? Må man slå ihjel, hvis man bare parerer ordre? Og hvad med selvtægt?

Foredrag 4: Når biologien dræber
Biologiske våben har været kendt siden oldtiden. Og de bioteknologiske fremskridt har drevet udviklingen fremad, så udstyr er bliver billigere og nemmere at bruge, og dermed er risikoen blevet større for, at en terrororganisation udvikler biologiske våben. Biologiske våben kan være meget farlige, da flere af dem, selv i uhyre små mængder er ekstremt dødelige, og de kan nemt spredes i omgivelserne og ramme en stor gruppe af personer. Med udgangspunkt i min krimiserie om videnskabsmanden Jacob Detlev fortæller jeg i foredraget om den historiske brug af biologiske våben og forklare med eksempler, hvordan udviklingen af biologiske våben har fundet sted. Hvad karakteriserer biologiske våben? Hvor farligt er de? Hvornår er de blevet brugt? Og er det lovligt?

Foredrag 5: Forfatterblod
Med udgangspunkt i mit eget forfatterskab og min egen livshistorie, kigger jeg tilbage i stamtræet og fortæller om et par af de forfattere, som har præget familiens stamtræ, nemlig Johan Krohn og Svend Fleuron. Jeg giver masser af fortællinger og anekdoter fra begge forfatteres spændende og utraditionelle karriere. Derefter sætter jeg fokus på mit eget forfatterskab. Hvordan lærer man håndværket ”at skrive en bog”, og hvilke udfordringer er der med at komme i gang med sådan et projekt. Hvad er min drivkraft i forfatterskabet, og hvordan finder man tiden til det? Hvad vil jeg gerne opnå med mine bøger og forfatterskab? Hvad er mit budskab til dig som læser?

CV:
Thomas C. Krohn er uddannet neurobiolog og ph.d.
Han var i mange år universitetsforsker og -underviser og har i de sidste mange år arbejdet i forskellige virksomheder, som producerer medicinsk udstyr.
Thomas startede sin forfatterkarriere i 2012.
2012: Børnebogen om Ræven Sniff
2014/2018: Den biologiske thriller ’DRAGON’, som blev genudgivet igen i 2018 under titlen ’Kampen om DRAGON’
2018 Den psykologiske thriller ’Med alle midler’
2019 En mini-thriller ’Truslen fra Kina’, som er en selvstændig forhistorie til serien om virologen Jacob Detlev
2020 Den biologiske thriller ’Døden fra Syrien’, som er første egentlige bog om Jacob Detlev.

Foredrag med Torben Krohn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. oktober 2020
Læs mere

Niels Krause-Kjær
Holder foredrag indenfor følgende områder: Journalistik, Ordstyrer, Politik, Politik/Samfund, Pressen, Spin

Niels Krause-Kjær

Book nu!

Niels Krause Kjær Fandens ForårNy bog: ”Fandens forår”.
“Fandens forår” er endnu en medrivende politisk spændingsroman fra Niels Krause-Kjær om mystiske dødsfald og politiske magtkampe med forbindelse til Ruslands storpolitiske trusler under Murens fald og i dag.

I sin sygeseng dør den tidligere justitsminister Otto Brathenberg af, hvad der i første omgang ligner et hjertetilfælde. Få dage efter dør et tidligere folketingsmedlem indlagt på et hospice, før man havde regnet med. Imens skærpes konflikten mellem statsministeren Palle Enevoldsen og den nationalt orienterede politiker Kirsten Rolighed. Ulrik Torp er nu blevet freelancejournalist på et ydmygt kontor, mens han holder sig ovenpå med lykkepiller. Han involveres i sagen, der har historiske forbindelse til Moskva under Murens fald og til nutidens Ruslands forsøg på magtindflydelse i Danmark.

Journalist og forfatter Niels Krause-Kjær mestrer den politiske spændingsroman, og har tidligere skrevet den filmatiserede bestseller “Kongekabale”. “Fandens forår” holder samme høje spændingsniveau som sin forgænger, og er underholdende læsning om nationale og internationale politiske magtkampe og intriger.

Niels Krause-Kjær booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. oktober 2020
Læs mere

Ole Sønnichsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dirch Passer, Historie, Historie, USA

Ole Sønnichsen

Book nu!

Ole Sønnichsen Den sidste gidselNy bog: “Det sidste gidsel”

I “Det sidste gidsel” fortæller Ole Sønnichsen og Henrik Thomsen den virkelige og dramatiske historie om, da 100 hundrede danskere blev fanget i Kuwait og Bagdad, da Saddam Hussein invaderede Kuwait i sommeren 1990.

Saddam Hussein beordrede d. 2. august i 1990 sine irakiske tropper mod Kuwait for at invadere landet og overtage dets olieressourcer. Henimod 100 danskere blev derefter taget som gidsler i Kuwait og Bagdad, mens amerikanerne forberedte sig på krig. Iblandt danskerne valgte nogle at forblive i Kuwait – heriblandt den dengang 39-årige kvinde Liselotte Hertz, som blev en del af undergrundsbevægelsen, og andre tog samlet til Bagdad. Det danske udenrigsministerium udsendte en specialtrænet ekspert til Bagdad for at undervise danskerne i, hvordan de kunne flygte og overleve i ørkenen. Den tidligere statsminister Anker Jørgensen tog selv til Irak, og fik 16 gidsler med til Danmark. Den pressede Saddam Hussein gav sig senere, og de fleste danske gidsler var sikkert hjemme kort før jul. Den danske ambassadeattache Mogens Pedersen blev det sidste udenlandske gidsel i Irak. Specialisten Mads Sandau-Jensen fik igen opgaven at rejse til Bagdad, og skulle sammen med kommunikationseksperten Tine Astrupgaard i al hemmelighed få smuglet Mogens Pedersen ud af Irak. Det lykkedes på snedig vis med en postsæk, en hundehvalp med navnet Saddam og en stationscar!

“Det sidste gidsel” er en intens og medrivende beretning om, hvad der hændte de danske gidsler under Golfkrigen. Ole Sønnichsen og Henrik Thomsen levendegør fortællingen med deres dybdegående research og interviews med flere af sagens gidsler og nøglepersoner heriblandt Mads Sandau-Jensen, Mogens Pedersen og Tine Astrupgaard.

Foredrag med Ole Sønnichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. oktober 2020
Læs mere

Torben Brandt
Torben Brandt holder foredrag indenfor følgende emner: 80erne, historiefortælling, kommunikation, radio,

Torben Brandt

Book nu!

Torben Brandt er født i 1953. Er p.t. redaktør på DR P1’s ’Radiofortællinger’ og ’P1 Podcastserier’. Radiomedarbejder på DR siden 1976, international medierådgiver siden 1989. Konsulent, programmedarbejder og lydtekniker i DR’s Montagegruppe i 80’erne, hvor han blandt andet skabte montageklassikeren ’Jagten på vogn 144’. Redaktør og reporter på en række kulturprogrammer, ’Hvad som helst’, ’Verdensmagasinet’, ’Kulturnyt’. P1-reportager og serier fra hele verden, lydkunst på magasinet Lydmuren. Producer på nyere succesfulde podcastserier, som ’I en danskers blodspor’, ’Kærlighed på lånt tid’, ’Gidselforhandleren’ og ’Mine smukke veninder’. Vandt Prix Italia i 1982, for radiomontagen ’Det indre blik’, sammen med Stephen Schwartz, nomineret til Prix Europa 1997 for ’Jagten på vogn 144’, ’pt. nomineret til Prix Italia og Prix Radio for ’I en danskers blodspor’ og modtog Krygerprisen i 2012. Laver for tiden mesterklasser i Momentinterviewteknik for unge podcastere over hele Danmark og i udlandet.

Udgav bogen ’AT FORTÆLLE MED LYD – som jeg lærte det’, i september 2020.

Foredrag af Torben Brandt:

Radions guldalder
Fortællingen om radioens guldalder, i 80erne og 90erne, hvor radiomontager skovlede internationale priser ind og jeg var med i 15 år, som programmedarbejder, redaktør, konsulent og lydtekniker. Historien om en broget flok af enspændere som skabte stor radiokunst, ofte af kringlede veje og med store fødselsproblemer.

Masterclass i momentinterview
’Momentinterviewet’ er lydfortællingens DNA, i den forstand at det er det vigtigste værktøj, når du vil frembringe billedrige fortællinger fra fortiden, som det f.eks. høres i P1s Radiofortællinger. Oplev et interview live, med forklaringer på alle de nødvendige greb. Lær på denne måde at lave stærke fortællinger for øret, men også en metode som du kan bruge når du gerne vil se ind i dine medmenneskers liv i al almindelighed.

Foredrag med Torben Brandt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. oktober 2020
Læs mere

Birthe Rønn Hornbech
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Etik, H.C. Andersen, Kristendom, Politi, Politik

Birthe Rønn Hornbech

Book nu!

Birthe Rønn Hornbech en læser bliver tilNy bog af Birthe Rønn Hornbech: En læser bliver til. Erindringer.

Birthe Rønn Hornbech er en læsehest, en lidenskabelig læser af ikke mindst klassisk dansk litteratur, og i denne bog beskriver hun, hvordan hun fik denne meget tætte relation til bøgernes verden – hvordan en læser blev til. Hun fik så at sige kærligheden til bøgerne ind med modermælken, ja, hendes mand mente ligefrem, at hun måtte være født med en bog i hånden. Birthe Rønn Hornbech læser med alle sanser; hun har både læseglæde og læselyst, og hun deler gavmildt ud af sine læsninger og læringer.

Foredrag med Birthe Rønn Hornbech booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. oktober 2020
Læs mere

Jonas Torp Bengtsson
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Om at skrive

Jonas Torp Bengtsson

Book nu!

Jonas Bengtsson Fra BlokkenJonas T. Bengtsson er aktuel med bogen Fra Blokken

Danny, Malik og Christian er alle tre vokset op i den samme betonblok i Københavns nordvestkvarter. De var engang bedste venner, men mens Danny kun er blevet mere kriminel, har Christian og Malik skiftet spor. Christian er blevet politimand og villaejer med kone og børn i Kastrup, og Malik læser til tandlæge og hjælper til i sin fars restaurant.

Danny sidder inde på sjette år efter en voldsdom, da han meget uventet bliver prøveløsladt. Det første, han vil, er at opsøge sine gamle venner, men ingen har set Malik i flere uger, og selvom Christian er politibetjent, er det svært for ham at gøre noget, da han er bundet af regler og love. Dem har Danny nu aldrig set som en begrænsning, så han sætter sig for selv at finde sin forsvundne ven.

Fra blokken er en gribende historie om venskabmellem tre unge mænd, der har samme afsæt i livet, men er gået hver deres vej.

Foredrag med Jonas Torp Bengtsson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. oktober 2020
Læs mere

Cecilia Vanman
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Rejsebeskrivelser

Cecilia Vanman

Book nu!

Cecilia Vanman – Fra Stilletter til Svømmefødder

Eventyreren Cecilia Vanman tager publikum med bag scenen på en række vilde projekter på havet og fortæller om sin egen ekstreme karriererejse; fra modebranchen til at være fuldtidseventyrer. Vi skal blandt andet på besøg hos rekordjagende fridykkere som svømmer til utrolige dybder i Caribien og forbi James Bonds’ svømmepøl til filmstunts i Pinewood Film Studios. Vi skal med under vandet på filmoptagelser i Middelhavet og så skal vi følge et af Cecilias projekter i det Indiske Ocean, hvor faren for piratangreb er konstant. De fascinerende fortællinger akkompagneres af smukke fotos igennem hele foredraget.

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia den første danske kvinde der er blevet optaget som ’Fellow’ i The Explorers Club, verdens mest prestigefyldte klub for opdagelsesrejsende og eventyrere.

Kullegaard Arkitekter siger om foredraget:
Cecilias eventyrlige fortællerlyst ved vores sommerfest satte gang i en udpræget spørgelyst blandt mine gode kollegaer. Nysgerrigheden kunne spores resten af aftenen ved de forskellige bordgrupper, og foredraget faciliterede masser af mangeartede vinklinger og samtaler. Vi kan vitterlig anbefale foredraget. Det bidrog ganske enkelt til en helt anden dialog og samklang til vores arrangement.

Foredrag med Cecilia Vanman booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. oktober 2020
Læs mere

Poul Duedahl
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dansk historie

Poul Duedahl

Book nu!

Den fjerde rytter. 10.000 års epidemihistorie
I begyndelsen af 2019 følte den 57-årige rejehandler Wei Guixian i Wuhan sig småsløj. Hun opsøgte en læge for at få hjælp til at dulme symptomerne og vendte derpå tilbage til sin stadeplads på dyremarkedet. Tre måneder senere var smitten ude af kontrol og spredt i hele verden.

For langt de fleste af den moderne verdens indbyggere var det første gang, de så effekten af en verdensomspændende epidemi med den angst og destruktion, som følger i slipstrømmen. I et historisk perspektiv var den til gengæld forventelig.

Frygten for epidemierne er ældgammel, og engang troede man, at de høstede deres ofre fra ryggen af en gustengul hest. Det er da også helt uden sammenligning sygdomme og ikke krige, der udgør verdenshistoriens største dræber. Adskillige gange har epidemier ændret historiens gang og været afgørende for, om imperier bestod eller bukkede under, ligesom de har givet nye muligheder for de overlevende.

Foredraget bygger på bogen af samme navn skrevet i samarbejde med museumsinspektør Jeanette Varberg fra Nationalmuseet, og fortæller hele historien – fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder, til hele verdens befolkning blev ramt af COVID-19.

Poul Duedahl er professor i historie ved Historiestudiet på Aalborg Universitet.

Foredrag med Poul Duedahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. oktober 2020
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende emner: Eget forfatterskab, Krimi

Sara Blædel

Book nu!

Sara Blædel er aktuel med krimien “Den tavse enke”.

Louise Rick er efter en længere orlov tilbage på arbejde som leder af den nyoprettede Rejseenhed. Fyns Politi har tilkaldt assistance efter drabet på en kvindelig kroejer på Tåsinge, og her møder Louise for første gang sit nye team. Drabet på kvinden har ikke givet det lokale politi mange spor at gå efter, men da Louise iværksætter en grundig gennemsøgning af kroens førstesal, hvor den dræbte boede, finder de noget, som på ingen måde passer ind i den drabssag, de står med. Louise er ikke meget for det, men hun er nødt til at kontakte Eik Nordstrøm fra Eftersøgningsafdelingen. De to har ikke set hinanden, siden de skiltes på en strand i Thailand, hvor deres forhold sluttede. Men hun har brug for hans hjælp.

Camilla Lind virker for første gang i deres lange venskab ikke særligt interesseret i drabssagen, da Louise ringer for at spørge hende til råds. Kun modvilligt trækkes hun ind i den, da Eik beder hende passe sin pensionerede politihund, Charlie, mens han selv haster til Tåsinge. Men det er ikke drabssagen, der fanger Camillas nysgerrighed. Det er en ung fyr, der døde et halvt år tidligere og gennem sin journalistiske tilgang til den historie kommer hun i besiddelse af oplysninger, som Louise og politiet ikke ved noget om, og som har store omkostninger for de involverede personer.

Louise og Camilla bliver begge dybt engagerede i sagen, og da de til sidst står i en svær og sårbar situation, finder de ud af, hvor godt det er at gøre tingene sammen

Foredrag med Sara Blædel booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. oktober 2020
Læs mere

Sissel-Jo Reid Gazan
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Krimiforfattere, Litteratur

Sissel-Jo Reid Gazan

Book nu!

Sissel-Jo Gazan er aktuel med romanen Hvide blomster.

Jenny er vokset op på Samsø. Hun bor hos sin mor, der er er tatovør, ligesom hendes onkel og hendes bedstefar. Jenny selv interesserer sig for botanik, for hendes oldefar var en berømt dansk botaniker, og hun har arvet hans store samling af sjældne og ikke mindst af giftige planter.

Det hele begynder den dag, en ung pige forsvinder sporløst, og alle på Samsø taler om det. Jennys elskede kusine Tessa var tæt på pigen, og en dag fortæller hun Jenny en ubærlig hemmelighed. For første gang nogen sinde har Jenny hemmeligheder for sin mor, men pludselig opdager hun, at hendes mor også har hemmeligheder. Og lyver. For politiet. Den australske mand, der bor hos dem, Jack, går ikke kun til hånde i haven. Jenny bliver elektrisk, når han ser på hende med sine blå, blå øjne.

Da Jenny skal på gymnasiet, flytter hun alene til Aarhus. Her opdager hun, at hun har arvet mere fra sin oldefar end et hebarium, for hun har talent for at tegne og får tegneopgaver fra Botanisk institut på universitetet. Hun opdager også, at hun har arvet en kompromisløs retfærdighedssans og en uslukkelig hævntørst fra sin mor.

Foredrag med Sissel-Jo Gazan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. oktober 2020
Læs mere

Søren Vallentin Jacobsen
Søren Vallentin Jacobsen holder foredrag om klimaforandringer og sejllads

Søren Vallentin Jacobsen

Book nu!

Søren Vallentin Jacobsen er født i 1960 og opvokset i Herlev, i Københavns omegn, og har beskæftiget sig med meteorologi hele sit voksenliv. Først som etatsuddannet flyvemeteorolog hvor han arbejdede som forecaster i Københavns lufthavn, samt på Færøerne og Grønland i flere perioder. Efter et tiår på DMI som Seniormeteorolog og Vagtchef, skiftede han spor og kastede sig over formidling af vejr og klima på DR, hvor han leverer til alle platforme og har gjort det siden år 2000.

Søren er også en glad tursejler og sejler med mellemrum sammen med gode venner fra Øresundskysten. Han elsker den fornemmelse af en ekstra frihedsgrad der opstår når man smider fortøjningerne og kommer i kontakt med alverdens havvand. Den følelse gjorde at han sprang til, da en god ven og mangeårig sejlmakker manglende en gast til den store tur fra Danmark til Caribien.

Søren Vallentin Jacobsen er gift med Amma Knudsen og de har fem børn – men ikke med hinanden, han og konen elsker at være ude og mærke vind og vejr til fods, på cykel, i båd eller kajak, i Danmark og i Grønland.

Han er forfatter til bogen ´Vind og Vejr´ – Udgivet 2007, JP/Politikens forlag ISBN: 978 87 5678 238 8. Medforfatter til bogen ´Ekstremt vejr – og vejrfænomener i Danmark’ DR 2009 ISBN: 978 87 7680 895 2.

Foredrag af Søren Vallentin Jacobsen:

Foredrag 1: Klimaforandringer – bliv lidt klogere på hvorfor det sker – og hvor hurtigt det sker.
Klodens klima ER i færd med at ændre sig, hvad er det der sker og hvorfor sker det, og hvorfor har klima ændret sig drastisk tidligere i historien – mange gange. Spørgsmålene er mange, men der er svar på det meste. Få et godt indblik i hvor følsomt vores klima er. Få sat proportioner i hvad DU kan gøre og hvad politikerne og institutioner skal gøre.

Klimasystemet ER meget komplekst og svært at komme til bunds i, men der er også nogle store linjer som klare og til at forstå, som jeg tager fat på i dette foredrag. Både de naturlige og de menneskeskabte.

Foredrag 2: I sejlbåd over Biscayen og Atlanterhavet – Oceanerne og det store vejr.
Et foredrag for dem som går med drømmen i maven om at sejle på et eller flere oceaner. Eller tænker over om det er tid til at skubbe lidt til livet, og prøve noget større.

Han gjorde selv turen i 2014 og foredraget tager i billeder og video, salen gennem turen fra De engelske kanaløer, over Biscayen til Spanien, Portugal, Marokko og over Atlanterhavet til Caribien. Vi kommer også gennem de store vejrsystemer på jordkloden, hvorfor og hvordan de opstår, og hvilken rolle de spiller i det globale vejr.

Foredrag med Søren Vallentin Jacobsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. september 2020
Læs mere

Bente Klarlund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Demens, Livskvalitet, Livsstil/Hverdagskultur, Motion, Sundhed

Bente Klarlund

Book nu!

Bente Klarlund Yngre med åreneBente Klarlund er aktuel med bogen “Yngre med årene” (Gyldendal, 2020).
Om bogen: Sundhedsbogen, der giver dig mindre sygdom og et længere liv med flere gode år. Professor Bente Klarlund Pedersen går videnskabeligt til værks og giver råd til en livsstil, hvor dine celler og dermed din krop i biologisk forstand bliver yngre. YNGRE MED ÅRENE er til alle, der interesserer sig for at leve sundt og ønsker et langt liv med mindre sygdom. Bogen kommer hele vejen rundt om mennesket – lige fra kost, rygning, alkohol og motion til det videnskabelige faktum, at du får flere år i live, når du er del af et fællesskab og lever dit liv, så det giver mening. Det lange, sunde liv handler derudover om pauser, sex, ærefrygt, vin og samvær med vennerne – og alt det påvirker også vores udseende. Ungdommens kilde er fundet. Den består af forskningsbaserede livsstilsråd.

Bente Klarlund er sundhedsforsker, professor i integrativ medicin ved Københavns Universitet, speciallæge i infektionsmedicin og intern medicin og overlæge på Rigshospitalet.

Foredrag med Bente Klarlund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. september 2020
Læs mere

Lars Trier Mogensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Globaliseringen, Politik, Samfundsdebat, Ulighed, USA

Lars Trier Mogensen

Book nu!

Lars Trier Mogensen (født 1975 i Nuuk) er politisk kommentator, forfatter og tv- og podcastvært. Han er tilknyttet dagbladet Information og udgiver sit eget politiske nyhedsbrev /dkpol via medie-upstarten Føljeton, som Lars Trier Mogensen er stifter og medejer af. Tidligere redaktør af lederkollegiet på Politiken og udenlandsredaktør på Information. Han er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet, og har i de senere år udgivet en stribe anmelderroste bøger om aktuel politik.

Foredrag af Lars Trier Mogensen:

Foredrag 1: Nye fronter i #dkpol
Corona-pandemien har forrykket det politiske landskab. Pludselig står den rød-grønne blok langt stærkere, end de fleste havde forudset for blot få år siden. Er statsminister Mette Frederiksen ligefrem ved at indtage rollen som en slags dansk præsident? De borgerlige partier er i indre splid, samtidig med at en ny underskov af nye småpartier pibler frem. Det gode gamle danske folkestyre er i opbrud på flere fronter, og vælgerne er også i vild bevægelse. Få et skarpt overblik over de væsentligste og mest skelsættende brudflader, der præger dansk politik – både lige og her i de kommende år. Oplev et levende og underholdende foredrag om tidens magtkampe og idédebatter med politisk kommentator, Lars Trier Mogensen, som også er kendt fra tv, bl.a. som fast panelgæst i Besserwisserne på TV2 News.

Foredrag 2: Klimaet er en gamechanger
Den grønne bølge har for alvor ramt Christiansborg: Klimapolitik er ved at afløse udlændingepolitik som både kilde til konflikt og kimen, der holder sammen på regeringsblokken. Som selve forudsætning for at blive statsminister måtte Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen skrive under på, at Danmark skal reducere udledningen af drivhusgasser med 70 pct. inden 2030. Men det er lettere sagt end gjort. Så snart klimapolitikken bliver konkret, begynder uenighederne. Få et tankevækkende overblik over, hvordan klimapolitiske og ikke mindst sociale mærkesager ofte strider direkte mod hinanden – og om faldgruberne i den grønne omstilling. Oplev et levende og kritisk foredrag om tidens store gamechanger med politisk kommentator, Lars Trier Mogensen, som bl.a. er fast analytiker på dagbladet Information.

Foredrag 3: Middelklassen under pres
Utryghed er blevet et nyt levevilkår for flere og flere danskere, som her i de seneste årtier har oplevet, hvordan globalisering sparker fødderne væk under dem med de korteste uddannelser. Hidtil har den danske model – med overenskomster, ordnede forhold og en veludbygget velfærdsstat – skånet langt de fleste, og forholdene er langt fra forvitret lige så hurtigt som i mange andre og sammenlignelige lande. Ikke desto mindre begynder et ‘prækariat’, et nyt pjalte-proletariat, også at vokse frem i Danmark, ikke mindst blandt unge og sågar veluddannede. Få et levende og usentimentalt blik på de vilde kapitalkræfter, som er godt i gang med at ryste vores lille eventyrland. Oplev et levende og oplysende foredrag om tidens trusler mod middelklassen med politisk kommentator, Lars Trier Mogensen, som selv er iværksætter og medstifter af selvstændig medievirksomhed.

Foredrag 4: Jagten på den forsvundne skat
Pengene fosser ud af statskassen! Skattevæsenet er kollapset, og almindelige skatteydere har i de senere år været totalt til grin for deres egne penge. Et svimlende milliardbeløb er gået tabt på grund af fejl, slendrian, underbemanding og inkompetence i SKAT – og ikke mindst ideologiske eksperimenter, politisk ligegyldighed og rævekager på Christiansborg. Men findes der overhovedet en god forklaring på den kædereaktion af kollaps, som har kostet danskerne langt mere end flere nye Storebæltsbroer? Som en anden Sherlock Holmes har Lars Trier Mogensen været på sporet fra begyndelsen – som radiovært, kommentator og journalist – og fulgt optrevlingen af den største skandale i nyere tid. Få et tragisk, komisk og i hvert fald kritisk bud på, hvad der er gået så rav ruskende galt i toppen. Noget er råddent i Danmark.

Foredrag 5: Magtintriger bag kulisserne
Udadtil vil alle politikere gerne fremstå idealistiske og holdningsstærke, men indadtil er det ofte intriger, rænkespil og personopgør, som ender med at afgøre de vigtigste beslutninger. For hvad er det egenlig, som driver politikerne? Med afsæt i den anmelderroste bestseller ‘For Enhver Pris’ – om Lars Løkke Rasmussens kaotiske regeringsperiode skildres – beskidte kompromisser, rævekager og studehandler i aktuel dansk politik. Kom med med bag om kulisserne – og ind i regeringens allerhelligste, lukkede rum – i en aktuel fortælling om spin, intriger og magtkampe. Oplev et levende og indsigtsfuldt foredrag om magtens væsen med forfatter og kommentator Lars Trier Mogensen, der har arbejdet som politisk journalist i mere end 20 år.

Foredrag 6: Showbusiness for de grimme
Chokvalget af finansmatadoren og tv-stjernen Donald J. Trump var kun begyndelsen. Overalt i den demokratiske del af verden er kulørte og flamboyante entertainere ved at overtage den politiske scene. Det er også sket tidligere i Danmark. Med afsæt i den anmelderroste bestseller ‘Den store joker’ – om hvordan Trump tilbage i 2016 formåede at begejstre og forskrække millioner af vælgere med sin grænseoverskridende attitude – skildres en ny og kulørt medievirkelighed, hvor underholdningsfaktoren er blevet vigtigere end politiske holdninger: Politik er showbusiness for de grimme, som man siger i USA. Oplev et levende og nysgerrigt foredrag om tidens reality-politik med forfatter og politisk kommentator Lars Trier Mogensen, som selv er kendt fra både radio og tv.

Foredrag med Lars Trier Mogensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Foredrag med Lars Trier Mogensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. september 2020
Læs mere

Steffen Gram
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Lande/Verden, Politik, Politik/Samfund, Pressen, Rusland, USA, Verden efter den 11. september

Steffen Gram

Book nu!

USA efter valget

Amerikanerne har valgt deres næste præsident efter en bitter og brutal valgkamp, der fortalte om et samfund i krise med sig selv. Så hvordan gik valget, og hvilken rolle spillede corona-pandemien? Hvor går det amerikanske samfund hen nu? Og hvordan vil USA’s økonomiske, politiske og militære magt nu blive brugt ude i verden?

Steffen Gram, DR’s vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 og mangeårige korrespondent i USA var igen tilbage for at dække amerikansk valg. Han fortæller om amerikanerne, om deres valg og om, hvordan pendulet nu svinger i det amerikanske samfund.

Foredrag med Steffen Gram booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. september 2020
Læs mere

Mikael Kamber
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arbejdsglæde, Arbejdsliv, Konferencier, Ledelse, Ordstyrer, Ordstyrer/konferencier, Personlig udvikling

Mikael Kamber

Book nu!

Mikael Kamber er aktuel med bogen “Sur for en sikkerheds skyld” (september, 2020).

Om bogen: Behøver man være sur for en sikkerheds skyld? Og er livsglæde noget, man kan træne? De spørgsmål får du svaret på i bogen, der er baseret på de sidste 20 års forskning i positiv psykologi og Mikael Kambers arbejde med emnet i de sidste 10 år. Når du har læst bogen, har du et overblik over den nyeste viden om, hvordan livsglæde og trivsel kan brede sig – også i arbejdslivet.

Bogen er skrevet, så den kan læses af alle. Samtidigt forsøger den leve op til idealet om, at alting skal beskrives så simpelt som muligt, men ikke simplere.

SUR FOR EN SIKKERHEDS SKYLD? er en samtalebog, hvor intervieweren Eric Ziengs afprøver Mikael Kambers pointer og påstande med kritiske spørgsmål og sikrer, at der er masser af konkrete eksempler.

Mikael Kamber booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Publiceret: 14. september 2020
Læs mere

David Trads
Davids Trands kan bookes til foredrag om USA

David Trads

Book nu!

David Trads er journalist, forfatter, kommentator på tv, i radio og aviser og en af landets mest benyttede foredragsholdere. Trads, som har boet i USA i flere omgange, senest som USA-korrespondent for Berlingske, kender det store land bedre end de fleste – og hans stil er at skifte ubesværet mellem mødet med den almindelige amerikaner og det store perspektiv. Foredraget kan målrettes til alle typer af publikum – fra gymnasier over virksomheder til ældre og alt ind i mellem.

Foredrag af David Trads:

Amerika, hvor er du?
Foredraget, som er baseret på bestselleren af samme navn fra 2020, giver et unikt, underholdende og vidende indblik i, hvorfor USA er, som det er.

Foredrag med David Trads booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. september 2020
Læs mere

Helle Troelsen
Helle Troelsen kan bookes til foredrag om haven

Helle Troelsen

Book nu!

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Hun skriver artikler om havebrug til dagblade og magasiner, bl.a. er hun fast skribent hos Jysk Fynske medier og skriver for Haveselskabet i deres magasin Haven. Foredrag omhandler livet i haven, design og pasning. Helle Troelsen har stor fokus på biodiversitet, jord og plads til dyr og planter i haven. Foredrag holdes rundt omkring i landet – i foreninger, virksomheder, uddannelsessteder og offentlige institutioner, men også i haven i Troense.

Helle har sammen med forfatter Karen Syberg skrevet bogen ”Haven i Troense”, og er på vej med en ny bog med arbejdstitlen ”Plads til planter”. Hun har et par universitetsuddannelser og har arbejdet som leder og chef i det offentlige og private. Har haft virksomheden Troensehaven siden 2017 og er fuldtidsbeskæftiget her med bl.a. at udarbejde haveplaner og yde rådgivning til private haveejere, virksomheder og boligforeninger. Haven i Troense er rammen om forskellige events gennem året, bl.a. Åben Have, workshops, foredrag og kursusforløb.

Eksempler på foredragsemner af Helle Troelsen:

Foredrag 1: Havedesign
Med udgangspunkt i design af haven i Troense, gennemgås de mest relevante designprincipper samt tips og tricks til at skabe en smukt, hyggelig og sanselig have.

Foredrag 2: Invitér naturen ind i haven
At skabe en have med høj grad af biodiversitet med levesteder og planter som tiltrækker nyttedyr.

Foredrag 3: Beddesign
Sammensætning af planter i bede i farvetemaer, eller som giver forskellige sansemæssige eller visuelle oplevelser

Foredrag 4: Sædskifte og blandingskultur i køkkenhaven
Dyrk køkkenhaven med et smukt, farvestrålende mix af blomster, urter og grøntsager

Foredrag 5: Haven som et meditativt og afstressende rum
Hvad viser forskning, at ophold i haven og havearbejde gør ved os? Hvordan skaber man en “leve-have” tilpasset de personer der skal leve i og med haven?

Foredrag 6: Grundlæggende viden om det at have en have
Nystartede haveejere som ønsker en indføring i de grundlæggende principper i pleje og vedligeholdelse af haven, vedligeholdelse, jord og jordbearbejdning, ukrudt, planter/blomster og beskæring m.m.

Foredrag 7: Frøformering og planteproduktion
Om frø: høst, opbevaring, fermentering og spiring af frø. Om stiklingeformering og deling af planter.

Foredrag 8: En sanselig have
Design og anlæg af en have der taler til alle sanserne Hvad skal der tages højde for. Tips og tricks til indretning.

Foredrag 9: Haven som modspil og medspiller til et hektisk hverdags- og arbejdsliv
Hvorfor er det så vigtigt at kunne fordybe sig, sanse og være nærværende i en tid med digitalisering, overload af informationsstimuli, flygtighed og hastighed i den måde vi indretter vores liv og samfund på.

Foredrag 10: Organisation og ledelse – haven som metaforisk ramme
Foredraget kan holdes i haven, hvor rundvisningen kobles til reflektioner omkring organisation og ledelse. (Foredraget i haven er for en mindre gruppe på max 15 personer.

Foredrag med Helle Troelsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. september 2020
Læs mere

Elsebeth Egholm
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab, Krimiforfattere

Elsebeth Egholm

Book nu!

Elsebeth Egholm er aktuel med romanen Som natten kender stjernerne

Forfatterarrangement med udgangspunk i bog af samme navn. 
Om bogen: Koncertpianisten Malou Beck mister på samme tid både sin mor og sin musik. Under oprydning i morens lejlighed finder Malou og hendes søster en gammel lakplade – en Chopin-indspilning fra 1930’erne med en fransk pianist, Sophie Costeau, indspillet på et helt særligt flygel. Musikken er magisk, og da hun ser fotoet på omslaget, ser hun, at Sophie ligner hende selv. Har deres mor holdt på en familiehemmelighed?

For at finde sandheden om Sophie og finde flyglet til sin ven, instrument- samleren Elias, tager hun til Lorraine i Frankrig. Men sproget driller. Som tolk hyrer hun derfor Cody Blake, en amerikaner med en dyster fortid, som bor på en husbåd ved Moselfloden. Han er guitarist i et coverband, for i musikken kan han glemme sig selv. For Cody er Malou den, der kan gøre ham hel. For Malou er han den, der kan vise vej tilbage til det, hun har mistet. Men der er hensyn, der vejer tungere end kærligheden.

Foredrag med Elsebeth Egholm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. september 2020
Læs mere

Rasmus Thirup Beck
Rasmus Thirup Beck kan bookes til foredrag om journalistik og klimaet.

Rasmus Thirup Beck

Book nu!

Rasmus Thirup Beck er udannet antropolog og journalist fra Aarhus Universitet, RUC og Universidade Nova de Lisboa. Tidligere ansat på Politiken, RUC, Vallekilde Højskole, DR P1 og Zetland. Også selvstændig freelancejournalist igennem 10 år. Som selvstændig var jeg en del af holdet bag det prisvindende klimaprojekt ’Face the climate’. Har skrevet artikler til en lang række medier og magasiner i både ind- og udland samt arbejdet som vært på P1. Udgav i 2020 bogen ’Hvis vi vil’ (Den absolut realistiske guide til at bremse klimakrisen, før det er for sent) sammen med to andre journalister.

Foredrag af Rasmus Thirup Beck:

Foredrag 1: Klimaforandring – Sådan redder vi verden på to timer
Folk ved godt, at det der med klimaforandringer er noget skidt, men hvor skidt er det – og hvordan løser vi klimakrisen? Prisvindende journalist og radiovært Rasmus Thirup Beck har dækket klimaområdet intenst siden 2008. Han har rapporteret både om konsekvenser og løsninger, både i form af artikler, som vært på P1’s klimaprogram ‘Sidste mand slukker lyset’, og senest som medforfatter til bogen ’Hvis vi vil’ – hele tiden med et stædigt fokus på, at vi sammen kan skabe en bedre fremtid for kloden. Nu kan du booke ham til en klimaworkshop, med fokus på både klimakrisens omfang og vejen ud af den.

Foredrag 2: Journalistik
Journalistikken er i krise. Men ikke al journalistik. Den konstruktive journalistik – og medier der har omfavnet den – har succes. Måske er årsagen, at folk står af det ensidige fokus på negative historier, konflikt og sensation. Den konstruktive journalistik er også kritisk, men den forsøger altid at vise vejen ud af et problem eller måske endda en krise. Med udgangspunkt i sin egen dækning af klimaforandring, der netop begyndte med et ret så ensidigt fokus på konsevenser men udviklede sig til at have fokus på løsninger – tager journalist Rasmus Thirup Beck tilhørerne med på en tur ind i den konstruktive journalistiks verden.

Foredrag med Rasmus Thirup Beck booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. september 2020
Læs mere

Jes Buster Madsen holder foredrag om hjernen, idéskabelse, kreativitet, psykisk sygdom

Jes Buster Madsen

Book nu!

Jes Buster Madsen (f. 1988) er forfatter, lektor i Neuroscience og foredragsholder. Med en baggrund i filosofi og hjerneforskning, har Jes skabt sig en spændende viden og anderledes tilgang til videnskab. Han har studeret og forsket i Danmark, Tyskland og USA, og har desuden udgivet to skønlitterære romaner og arbejdet som sangskriver for Sony Music Danmark. Hans foredrag er en blanding af videnskab, filosofi og udfordrende kreative øvelser.

Foredrag af Jes Buster Madsen:

Foredrag 1: Den Kreative Hjerne
Kreativitet er ligesom charme, alle ønsker at have det, men ingen kan rigtig beskrive hvad det er. I dette foredrag, vil jeg dykke ned i indsigter om menneskelig kreativitet fra neurovidenskaben. Der er mange relevante spørgsmål at stille; er der nogle mennesker der er mere kreative end andre? Hvilke strategier er optimale i den kreative proces? Er der en sammenhæng mellem sindslidelser og kreativitet? Og, hvordan kan du forbedre dit kreative output? Alle disse spørgsmål, og et par flere, vil blive besvaret i dette interaktive foredrag, hvor publikum forventes at tage en aktiv rolle i vidensskabelsen.

Foredrag 2: Hvad du BØR vide om Hjernen
I takt med at neurovidenskaben opdager mere og mere om hjernen, er det på tide at danskerne bliver delagtiggjort i denne viden! Hjerneforskningen kan virke kompleks og uvedkommende, hvilket er en skam, da der er mange af feltets opdagelser og indsigter der let kan forstås, og endda anvendes i dagligdagen. I dette foredrag, gennemgås kort neurovidenskabens historie, hjernens anatomi og kognitive specialisering, neuronet og neurotransmitteres rolle og funktion. Foredraget har et særligt fokus på hvordan de ting man lærer undervejs, kan anvendes på dagligdagens udfordringer og situationer.

Foredrag 3: Tro kan flytte bjerge
Størstedelen af jordens befolkning tilhører en religion, alligevel, er det sparsomt med viden om hvad der foregår i den troende hjerne. Dog, er der de seneste år kommet flere og flere resultater fra neurovidenskaben, der kan fortælle os hvilke forskelle der er på troende og ateister/ikke troende, og om der overhovedet er nogen! Desuden forsøger foredraget at sætte religion ind i en neurovidenskabelig kontekst; dvs. hvilken betydning har religion haft for menneskets kognitive evner? Er vi født med evnen til at tro på gud? Og, er der nogen evolutionære fordele ved at tilhører en religion?

Foredrag 4: Hvordan man slår sin svigermor ihjel – og slipper afsted med det!
I 1989 i Ontario, Canada, slog Kenneth Parks sin svigermor ihjel med et dækjern og en køkkenkniv. Han var stået op midt om natten, kørt 23 km til hendes hjem, låst sig ind huset med ekstranøglen der lå under en potteplante, og derefter overrasket hende mens hun lå sovende i sin seng. Alt dette lyder jo ganske drabeligt og ligetil, det eneste problem var: Kenneth kunne intet huske fra episoden, og hævdede at han havde gået søvne! I dette foredrag vil jeg gennemgå sagens detaljer, juryens afgørelse og de neurovidenskabelige betragtninger der er nødvendige for at danne sig en mening om sagen. Under foredraget forventes publikum at agere jury, og dermed deltage i afgørelsen af Kenneth Parks hypotetiske skæbne. Det skal siges at foredraget bygger på en sand historie og indeholder voldsomme og blodige detaljer.

Foredrag 5: Om at skrive – Personlige erfaringer og indsigter fra neurovidenskaben
I dette interaktive foredrag, vil jeg give publikum forskellige skriveøvelser, samtidig med at jeg mellem øvelserne vil præsentere indsigter og ideer fra hjerneforskningen om kreativitet og skriveprocesser. Efter foredraget vil publikum vende hjem med både skreven tekst og ny viden om deres kreativitet, og hvordan hjernen omsætter tanker til tekst!

Foredrag med Jes Buster Madsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. september 2020
Læs mere

Lone Frank
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forandringer, Hjernen, Ledelse, Psykologi

Lone Frank

Book nu!

Lone Frank er aktuel med bogen Størst af alt

Om bogen: I sin nye bog sammenstykker Lone Frank brikker fra naturvidenskab, psykologi og kulturforskning til at kortlægge kærlighedens natur. Hvad er kærlighed? Ja, hvad er kærlighed egentlig? Spørgsmålet rammer Lone Frank hårdt, da hun pludselig mister den, kærligheden. Hendes kæreste er død, familien er for længst borte, og vennerne er ikke så tæt på, som hun troede. Midt i livet går det op for hende, at hun har taget kærligheden for givet og forstået meget lidt af dens væsen og store betydning. Sædvanligvis retter vi de store spørgs- mål om kærligheden til digtere, kunstnere og filosoffer, men i sin åbne søgen efter svar vælger Lone Frank at gå nye veje. Sammen med en psykolog gransker hun sit ophav, og deres samtaler sender hende ud på en anderledes rejse – en videnskabelig undersøgelse af kærlighedens natur. Kærlighedens videnskab er en ny disciplin. Den afdækker en historie, som strækker sig fra de evolutionære kræfter, der har sat rammerne for arten, til den spidsfindige hjerneaktivitet, der i sidste ende former det enkelte menneskes kærlighedsliv. Størst af alt – Om kærlighedens natur er en mosaik, hvor Lone Frank sammenstykker brikker fra naturvidenskab, psykologi og kulturforskning til at kortlægge kærlighedens natur, og samtidig en personlig opdagelsesrejse, der fører hende til et nyt sted i livet.

Foredrag med Lone Frank booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. september 2020
Læs mere

Jesper Stein
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab

Jesper Stein

Book nu!

Jesper Stein er aktuel med bogen “Rampen”.

Det er en hudløst ærlig bog, der også berører egen erfaringer med med alkoholisme, skilsmisse og svigt:

Rampen er Jesper Steins personlige fortælling om en kernefamilie og dens opløsning, om bristede håb, svigt og druk, men også om stor kærlighed og længsel efter samme.

Efter seks anmelderroste krimier er Jesper Stein aktuel med romanen Rampen om sine forældre og deres skilsmisse og om at stå ung og fortumlet i det kølvand af svigt og alkoholmisbrug, som bruddet trækker efter sig. Litteraturanmelder, forfatter og gymnasielærer Finn Stein Larsen forlader efter 29 års ægteskab sin kone til fordel for en elev. I hjemmet på Rampen i Risskov står reolerne gabende tomme, og den unge Jesper Stein er ladt alene tilbage med en fortvivlet, bitter og bedøvet mor, der kræver hans uforbeholdne loyalitet. Han kommer i klemme mellem forældrene og lever et dobbeltliv udadtil som den festende pigeglade dødspilot og indadtil som sjælesørger for sin mor i en relation, der er grænseoverskridende tæt. Skilsmissen forandrer alles liv radikalt og sætter sit præg på dem i årtier efter – for forældrenes vedkommende helt frem til deres død. Hovedparten af romanen foregår i årene 1981-83 i Risskov, men den fører også læseren tilbage til forældrenes opvækst i Esbjerg i slutningen af 1920’erne, og frem til deres endeligt i Aarhus i 2010’erne. Rampen er fortalt og sat i scene af den voksne forfatter, der gennem livet har gjort sig sine egne erfaringer med at svigte, blive skilt og drikke sig væk fra det smertefulde i livet. Den kan læses som et forsøg på at forstå og forlige sig med fortidens svigt og finde fred med forældrene og med sig selv.

Jesper Stein er født 1965 i Aarhus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist. Han debuterede som forfatter i 2012 og har skrevet i alt seks krimier om Axel Steen. Han vandt De Gyldne Laurbær i 2015 og Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi i 2019.

Foredrag med Jesper Stein booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. september 2020
Læs mere

Jens Christian Grøndahl
Holder foredrag indenfor følgende emner: Eget forfatterskab

Jens Christian Grøndahl

Book nu!

Jens Christian Grøndahl er aktuel med bogen Dage som græs.

Jens Christian Grøndahls DAGE SOM GRÆS består af seks fortællinger; man kunne også kalde dem små romaner, korte romaner, hver især er de så stofmættede, tætte, koncentrerede, at der er rigeligt til en hel roman. De handler alle seks om mennesker på flugt, fra krig, fra sult, fra fattigdom, fra grimme oplevelser. De fleste foregår i Danmark, men der er også afstikkere til bl.a. Italien, Tyskland og Østrig. Fortællinger om flygtninge før og nu, om tro og ensomhed, om at gribe ind i andres liv og om at finde friheden på uventede steder.

Foredrag med Jens Christian Grøndahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. september 2020
Læs mere

Anne Lise Marstrand Jørgensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Book nu!

Anne Lise Marstrand Jørgensen Margrete INy bog – nyt foredrag: Margrete I

Om bogen:

Et psykologisk drama om en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.

Allerede som tiårig bliver Margrete gift med Norges konge og sendt hjemmefra. Hun er Valdemar Atterdags yngste datter, født i 1353, og hendes opgave i Norge er enkel: Hun skal føde en arving til den norske trone og knytte rigerne tættere sammen.

Da Valdemar dør uden at efterlade sig en søn, er der ingen indlysende tronfølger. På trods af interne stridigheder og truslen om krig udefra lykkes det Margrete at få valgt sin femårige søn til konge af Danmark. Hun regerer på hans vegne og har allerede tidligt en tydelig drøm om fremtiden: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen.

Historien om Margrete I rækker ud over hendes samtid. Det er en roman om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred. Det er et gribende psykologisk portræt af en usædvanlig politisk begavelse, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder; en fortælling om middelalderens Norden, om ensomhed og drift, kærlighed, tro og overtro.

Foredrag med Anne Lise Marstrand-Jørgensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. september 2020
Læs mere

Peder Frederik Jensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Oplæsning, Rejsebeskrivelser

Peder Frederik Jensen

Book nu!

Peder Frederik Jensen det-danmark-du-kenderPeder Frederik Jensen: Det Danmark du kender (2020)

Den socialdemokratiske borgmester kører en tidlig morgen et avisbud ned. Borgmesteren er i valgkamp og har socialt udsatte som mærkesag, avisbuddet er netop sådan én. Han hedder Niels og har selv sparet sammen til knallerten. Hjemme i huset på Lolland bliver der solgt stoffer, hans mor prostituerer sig, og hundene skider i stuen, men Niels vil være student og derefter i forsvaret, gerne elite, gerne frø. Med ulykken og de umiddelbart involverede som afsæt tegnes et portræt af Danmark anno 2019. Her er uligheden vokset, arbejdsmarkedet og de politiske partier er i skred og fællesskabet i opløsning. Det skaber en afstand mellem land og by, mellem politikerne og dem, de repræsenterer, mellem værdier og realpolitik; og den afstand slår sprækker i lokalsamfundet og helt ind i de enkelte familier. Hvad skete der? Hvad er der blevet af det Danmark, du kender?

Foredrag med Peder Frederik Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. august 2020
Læs mere

Anne-Grethe Bjarup Riis

Book nu!

Anne-Grethe Bjarup Riis er aktuel med bogen: I Guds rige (bogforedrag)
Om bogen: Da Anne-Grethes otteårige søn bliver dødeligt syg, forandrer hendes liv sig fra en velfungerende tilværelse til et ubærligt mareridt. Ægteskabet bliver sat på en hård prøve, familie og venner forsvinder, og bønnerne til Gud bliver ikke hørt. At se sin lille dreng være syg af cancer, at vide han kan dø, er for en mor en umenneskelig situation. Fanget i isolation på Rigshospitalet og afskåret fra omverdenen sniger følelser af ensomhed, uretfærdighed og svigt sig ind i Anne-Grethes hjerte. Følelser som hun kun kender alt for godt, og brudstykker fra hendes barndom dukker nu op i hendes erindring.

Vi møder den otteårige Anne-Grethe og hendes familie, som flytter fra det civiliserede Herning og ud til de øde og spøgelsesagtige brunkulslejre i Søby i 70’ernes Midtjylland. Mørke familiehemmeligheder trækkes frem i lyset og udspiller sig et gudsforladt sted blandt forsømte skæbner, svineavl og kviksand og åbenbarer, at en ætsende forbandelse hersker gennem generationerne.

I Guds rige er en rystende og rørende fortælling om forhold mellem mennesker og om at søge ned i barndommens mørke fortrængninger og møde sig selv. Romanen er en beretning om liv og død, om skyld og svigt og om at bevare et håb i selv – en roman, som opfordrer til at søge kærligheden trods smertelige mærker i sjælen og til at tilgive og være taknemmelig for livet

Publiceret: 27. august 2020
Læs mere

Mikael Neumann
Mikael Neumann holder foredrag om erindringer. Et musikalsk show

Mikael Neumann

Book nu!

Mikael Neumann debuterede som artist sammen med sin far Ulrik og søster Ulla 1968 i Finland. Under navnet 3X Neumann rejste trion i hele norden og store dele af verden. Det blev under tyve år til og 20 plader en række egne radio og TV-shows i Danmark-Sverige Norge-Finland-Tyskland og Holland. Efter sit samarbejde med trion rejste Mikael flere år med den svenske komiker Eva Rydberg i hele Norden.Efter det har Mikael i Danmark og Sverige spillet med i flere teaterstykker, revyer og musikals. Han har sammen med den svenske komiker og forfatter Åke Cato skrevet en række folkelystspil og også selv skrevet en mængde revytekster til Danske og Svenske revyer.Mikael har også været instruktør for en række revyer og shows i Sverige og Norge. Han har været studievært for flere TV-programmer i Sverige. Som guitarist og sanger har mikael lavet 10 CD plader og flere DVD-er fra div. soloshows.

Foredrag af Mikael Neumann:

Mikael Neumann fortæller om familien Neumann der har været virksom i teater og underholdningsbranchen i Danmark og Norden over 150 år. Om den berømte komiker Sophus Neumann 1846 -1912, hans bror skuespiller Victor Neumann, søsteren filmskuespiller Mathilde Neumann/Nielsen, Victors datter operettestjerne Astrid Neumann 1890-1951, hendes to børn artisterne Gerda og Ulrik Neumann der var virksomme fra 30-erne til slutningen af 40-erne da Gerda styrtede ned med en flyvemaskine, om Ulriks fortsatte samarbejde med Svend Asmussen og senere med den svenske sangeringe Alice Babs i den verdensberømte gruppe The Swe-danes, om Ulriks fortsatte arbejde i 60-80 sammen med sine børn Ulla ”Sniff” og Mikael i gruppen 3xNeumann. Mikael fortæller også om sin søn Tobias arrangør og guitarrist.

Og så byder Mikael naturligvis på musikalske eksempler.

Foredrag med Mikael Neumann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. august 2020
Læs mere

Erling Jepsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab

Erling Jepsen

Book nu!

Den 29. oktober 2020 er der premiere på filmatiseringen af Erling Jepsens roman Erna i Krig. Det er en storfilm med Trine Dyrholm i hovedrollen. Andre medvirkende er Anders Berthelsen og Ulrich Thomsen.

I foredraget fortæller Erling Jepsen om processen fra bog til film.

Foredrag med Erling Jepsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. august 2020
Læs mere

Revy Classic med Flemming Jensen og Leif Maibom

Flemming Jensen og Leif Maibom

Book nu!

Revy Classic med Flemming Jensen og Leif Maibom.

Flemming Jensen og Leif Maibom, der gennem en urimelig lang årrække har glædet, overdænget og chikaneret danskerne med alt inden for revy, har nok engang slået deres pæneste pjalter sammen.

Det har de gjort før. Oven i købet med succes, og ved den årlige Revyernes Revy har de begge høstet priser som Årets Æreskunstner, Årets Revykunstner/Årets Dirch, Årets Revyforfatter – nogle af dem flere gange.

Jensen & Maibom tilbyder 2 X 45 min. klassisk revy med viser, monologer og sketches i en lettere nostalgisk – men også underholdende- take-away-revy.

Kort sagt: En lækker, lun lagkagerevy som vor mor lavede den efter egen opskrift:

En stor klat varm, velkendt humor

En solid del satire

En pæn bid poesi

– tilsat en knivsspids meget, meget jævn folkelig humor.

Så må man spørge: Er der også flødeskum? Naturligvis er der flødeskum. De to herrer garanterer begge, at de IKKE danser.

To-mands revyen kan tilpasses og spille de mest forskellige steder:

I ringer og bestiller.

Vi kommer og spiller.

Yderligere kan oplyses, at begge de herrer har spillet revy siden 1979.

Leif Maibom har i 36 år været direktør og hovedkraft i Sønderborg Sommer Revy og gjort den til en af landets største. Derudover har han haft fingrene i de fleste af landets andre revyer. Læs mere om Leif Maibom her.

Flemming Jensen har stået i spidsen for Tivoli Revyen og den nu hedengangne Mogenstrup Revy – samt ligeledes plantet sin fod i de fleste af landets andre revyer og de store teatre.

Facts:
Medvirkende: Flemming Jensen og Leif Maibom plus pianist
Varighed: 2 X 45 min.
Kan laves som 1 X 5 kvarter. Det bliver det nok ikke billigere af, men man kommer hurtigere hjem.
Scenekrav: 4 X 2 meter med mulighed for omklædning inden for gåafstand

Flemming Jensen og Leif Maibom booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. august 2020
Læs mere

Erik Valeur
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Medier og pressekritik, Om at skrive

Erik Valeur

Book nu!

Det er de danske som flygterErik Valeur og Lise Ringhof er aktuel med bogen “Det er de danske som flygter”  (august, 2020)

Om bogen: Det er de danske som flygter er første selvstændige bind i Lise Ringhof og Erik Valeurs romantrilogi om familien Brinch og Danmark – fra begyndelsen af 1900-tallet og frem til i dag.

Fanø-drengen Erling Brinchs liv forandrer sig afgørende, da han syv år gammel mister sin lillebror ved en drukneulykke, som han kunne have forhindret. Kort efter ulykken møder han Hubert, en mærkværdig vanskabt dreng fra den lokale fattiggård – og de udvikler et hemmeligt venskab. Erling forlader både Hubert og sit barndomshjem, da han står til søs med den brutale fribytter Sivert, som bliver hans nye beskytter. Rejsen ender i København, hvor han læser til læge og forsøger at frigøre sig fra det lukkede fisker-samfund, han er rejst fra. Han tilbringer aftnerne på værtshuset Flynderen, hvis stamgæster er et broget sammenrend af bohemer og originaler, som diskuterer tidens store emner – ikke mindst danskernes lilleputsind – alt imens Første Verdenskrig raser udenfor.

I storbyen forelsker han sig i den oprørske Kate, men flygter fra hende og ender i Vejle, hvor han bliver gift med en af bygens rigeste piger. I fjordbyen opbygger han inden besættelsen i 1940 en blomstrende lægepraksis og forsøger at glemme alt det, der var: sin lillebrors død, sin familie, den fattige Hubert, sin store kærlighed Kate – og Sivert, der er blevet hans dødsfjende.

Lise Ringhof er datter af Gert og Hanne Ringhof, der er den ene halvdel af grundlæggerne af forlaget Lindhardt og Ringhof. I 1986 overtog hun forlagets kontakt til boghandlerne og har siden arbejdet med salg, marketing og presse på danske forlag, inden hun i 2017 stoppede på Politikens Forlag for at hellige sig arbejdet på romantrilogien sammen med Erik Valeur.

Erik Valeur er tidligere journalist på bl. a. Berlingske, Information, Månedsbladet Press og DR. Har modtaget Cavling-prisen to gange, Krygerprisen, P1-prisen og Publicist-klubbens Jubilæumspris. Debuterede i 2011 med Det syvende barn, der blev en markant bestseller. Modtog Debutantprisen, Weekendavisens Litteraturpris, DR Romanprisen, Harald Mogensen-prisen og Glasnøglen.

Foredrag med Erik Valeur booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. august 2020
Læs mere

Birgithe Kosovic
Holder foredrag indenfor følgende emner: Besættelsen, Dannelse, Demokrati, Erik Scavenius, Forfatterskab, Krig og Kærlighed

Birgithe Kosovic

Book nu!

Kosovic det du ikke vil videForfatterarrangement med udgangspunkt i romanen Det, du ikke vil vide

Om bogen:

Birgithe Kosovic undersøger i sin dokumentarroman Det, du ikke vil vide, hvorfor hendes far for seks år siden
besluttede sig for ikke længere at have nogen kontakt med hende og hendes bror. Bogen tegner et danmarksbillede, som det ser ud for Kosovic, der vokser op i en dansk-jugoslavisk familie på Vestegnen i 80’erne, og som ender som romanforfatter og en af det frie ords forsvarere, da terroren rammer Danmark.

Den er en slægtsfortælling om to familier, som på hver deres måde er formet af Europas traumer. Undervejs rejser Birgithe Kosovic de samme spørgsmål til sin familiehistorie, som også er en del af demokratidebatten: Hvad vil det sige at høre til? Hvad må man sige, og hvad må man ikke sige? Hvad kan der
ske, hvis man gør det alligevel? Og hvis vi skal have fortællingen om Danmark til at hænge sammen, hvad er det så for nogle spørgsmål, vi skal svare på i dag?

Måske er dette en historie om mislykket integration. Måske er det fortællingen om en helt almindelig familie, hvor hemmeligheden blev sagt højt. Men hvad er det, der virker normalt, men som er en rædsel? Og hvad er det, der ligner gru, men som er mere almindeligt, end man skulle tro?

Birgithe Kosovic kredser sig ind på svarene, der alle peger ind på ét: Hvordan knytter man sig til nogen,
som bliver ved med at være vred?

Foredrag med Birgithe Kosovic booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. august 2020
Læs mere

Anette Sams
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsglæde, Sundhed, Sundhedskultur, Sundhedsdannelse, Trivsel

Anette Sams

Book nu!

Anette Sams er aktuel med bogen “SukkerSmarte børn – der kan og vil selv. Byg fundamentet til et sundt liv”.

Om bogen: Er du en af de mange voksne, der ønsker at give næste generation de sundhedsfærdigheder, den fortjener? Leder du efter alternativer til den løftede pegefinger i forsøget på at få børn og unge til at spise sundt? Kan du acceptere, at alle skal vide det samme om sundhed, men at børn og voksne skal gøre noget forskelligt? Ønsker du at undgå at næste generations spisevaner tjener detailhandlens og reptilhjernens behov fremfor børnenes? Så vil denne bog hjælpe dig med at nå dit mål.

I bogen får du:

∙ viden, som børn skal have om kroppen (inkl. Sukkers ABC i børnehøjde)
∙ viden og overblik, som børn og unge skal have om mad
∙ indsigt i forskellen mellem basiskost, energitilskud og nydelsestilskud
∙ klar besked om, hvordan du undgår berøringsangst overfor noget så naturligt som mad og sundhed
∙ et opgør med den løftede pegefinger og hjælp til at erstatte den med sundhedsfascination
∙ guide til at lave jeres unikke sundhedsstrategi – hjemme hos jer, i klassen eller i institutionen
∙ gode ideer til sjove aktiviteter og spil, der gør børn og unges nye viden til færdigheder

Viden, fascination og nysgerrighed skal erstatte den løftede pegefinger og gøre vores børn til sundhedsbevidste livsnydere. Og det er faktisk ikke så svært, når både voksne og børn først forstår forskellen på viden, holdninger, følelser og handlinger omkring egen sundhed.

Bogen er skrevet til forældre og professionelle på børne- og ungeområdet.

Foredrag med Anette Sams booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 3. august 2020
Læs mere

Amalie Smith
Holder foredrag indenfor følgende områder: Billedkunst/Håndværk, Forfatterskab, Litteratur, Oplæsning

Amalie Smith

Book nu!

Amalie Smith Thread RipperAmalie Smith er aktuel med “Thread Ripper” (Gyldendal, 2020).

THREAD RIPPER er en bog af forfatter og billedkunstner Amalie Smith med fortællende prosa og noter, der kredser om vævning som en indgang til at forstå det digitale.

Den første computer, Den Analytiske Maskine, hentede nemlig sine hulkort fra væven. Tekstil kan dermed forstås som det digitales grundstof og vævere som de første programmører.

THREAD RIPPER følger en billedvæver, der arbejder på et digitalvævet billedtæppe i slutningen af 2010erne. I denne periode væver hun ikke bare et billedtæppe, hun væver også i livet, i kærligheden, i forbindelsen til sin omverden, og i svaret på spørgsmålet, om hun vil sætte børn i verden.

Billeder er allestedsnærværende, og i THREAD RIPPER bliver de også tredimensionale og levende. Den historiske figur Ada Lovelace, der skrev banebrydende noter om computerteknologi under den første industrielle revolution, dukker op i en selvlærende algoritme og begynder at tale. Hendes fortælling væves sammen med billedvæverens noter skrevet på kanten af den fjerde industrielle revolution, hvor biologi og software mødes.

THREAD RIPPER er en bog om nervevæv, plantevæv, om skærmenes billedvæv, kærlighedens drømmevæv, slægternes DNA-væv og telenettets strålevæv.

THREAD RIPPER optrævler og væver forbindelser mellem det analoge og det digitale, det lokale og det planetariske, det håndgribelige og det trådløse.

Foredrag med Amalie Smith booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. august 2020
Læs mere

Nils Giversen
Nils Giversen holder foredrag om fundamentalisme, sikkerhed, terrorisme, verden efter 11. september og ytringsfrihed

Nils Giversen

Book nu!

Nils Giversen har arbejdet som journalist og redaktør med at lave dokumentar i snart 20 år. Primært på DR, men også nogle år på TV2.

Det er lange hårde processer, ofte på halve og hele år hvor man virkelig kommer i dybden med stoffet og kommer helt tæt på mennesker med dramatiske historier og meget på spil. Det er kæmpe privilegium at være med til at skrive samtidshistorie om store begivenheder i vores land. Krigene i Afghanistan og Irak, Muhammedkrisen, pirateri, tvangsarbejde, atomvåben under den kolde krig, bortførte børn, syge i sengepraktik, drab uden tiltale, pressede fødegange og børneinstitutioner, seksuelle overgreb på børn og unge.

Nils har oplevet både at skubbe til politiske dagsordener og modtaget faglig anerkendelse i form af nomineringer og modtagelse af mediebranchens priser. (16 i alt). En af Nils Giversens dokumentarer dannede sågar grundlag for den prisbelønnede spillefilm ”Kapringen” med Pilou Asbæk i hovedrollen.

Foredrag af Nils Giversen:

Bag dokumentarfilmen om terrorangrebet på Krudttønden og synagogen i København

Nils Giversen har brugt 3 år på at lave en dokumentarfilm om baggrunden for terrorangrebet på Krudttønden og synagogen i København 14. februar 2015. Dokumentarfilmen hedder ”ANGREBET – Omars vej til Krudttønden.” Filmen viser hvad der får et ungt menneske til at gøre det umenneskelige. Den største vildfarelse; at tage andres liv i terrorrens navn. Samtidigt afdækker filmen en lang række advarselslamper, som myndighederne kunne og burde have set og reageret på og dermed have forhindret at angrebet skete.

Med hjælp fra pårørende til de dræbte, gravede Nils sandheden frem i den sværeste, mest følsomme og vigtigste historie han har arbejdet på i sine 20 år som journalist.

Foredraget handler om det arbejde.

Om mødet med dem der mistede, dem der så angrebet ske og dem der kendte gerningsmanden på godt og ondt. Hans mor, bror, venner, skolekammerater, pædagoger, lærere, sagsbehandlere, advokater, fængselsbetjente, efterforskere, PET-folk. Alle sad tilbage og manglede svar på hvorfor angrebet skete.

Foredraget handler Nils Giversens kamp for at finde det svar, om reaktionerne fra disse mennesker efter de så filmen og fra landets justitsminister.

Foredrag med Nils Giversen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. august 2020
Læs mere

Asger Tobias Brodtkorb
Asger Tobias Brodtkorb holder foredrag om: Børn og unge, Familieliv, Personlig udvikling, Psykiske sygdomme, Spiseforstyrelser

Asger Tobias Brodtkorb

Book nu!

Asger Tobias Brodtkorb er forfatter, foredragsholder og debattør. Er aktuel med bogen ”Selvbedrag – Er spiseforstyrrelser for mænd?”.

Foredrag af Asger Tobias Brodtkorb:

Foredrag med udgangspunkt i bogen “Selvbedrag – Er spiseforstyrrelser for mænd?”, og personlige beretninger om dét, at være mand i en kvinde tung verden, vejen ud på den anden side og alt derimellem. Foredraget komme ind på følgende emner:

Psykiske lidelser
Rigtig mange afhængigheder og psykiske lidelser har sine fællestræk, så derfor er det oplagt, at kunne introducere de gængse karaktertræk, der som oftest sker i hovedet på den syge. Mine foredrag, vil ikke udelukkende vedrøre spiseforstyrrelser, men mental ustabilitet som en ”paraplybetegnelse”. Angst, ensomhed og depressioner, følger ofte med en afhængighed, og tankegangen vil være sammenlignelig, hvad end der er tale om træning og mad, om alkohol eller gambling, for den sags skyld. Som barn af en – i dag – tørlagt alkoholiker, ved jeg derfor også hvad det indebærer, når kontrollen forsvinder, og det har noget med sundhed og fitness, at gøre. Jeg kender den lille ukendte stemme, der tager styringen, på flere parametre.

Spiseforstyrrelser
Men når dét er sagt, så vil mit ”speciale” altid være spiseforstyrrelser, og derfor vil det også være derigennem, at jeg har min primære viden. Jeg vil gerne oplyse Danmark om denne ”nye” og relativt ukendte spiseforstyrrelse, ved navn ”ortoreksi”, der har invaderet store dele af verdenen, men stadig er så svær, at gennemskue. Med små 90.000 tilfælde herhjemme, er det den absolut mest udbredte af alle spiseforstyrrelser, hvor flere og flere, enten selv vil blive ramt, eller kende op til flere, der gør. Trods de massive tal, er ortoreksi fortsat en ”atypisk spiseforstyrrelse” og derved noget, som vi bagatelliserer og tilsidesætter, til fordel for de mere velkendte af navn. Det er en farlig og ulogisk tendens, men ikke desto mindre tilfældet.

Personlig udvikling
Jeg vil løbende i mine foredrag, beskrive den udvikling jeg selv har været igennem, og forsøge, at inspirere tilskuerne derigennem. Hvordan det er muligt, at rejse sig fra asken, skabe et firma, skrive en bog, og leve det liv, der virkede så uendelig fjernt, som syg. Snakken om personlig udvikling, vil ikke kun vedrøre syge, men også pårørende. Jeg vil overbevise de udkørte og ”skabs-opgivende” tilknyttede om, at der er lys for enden af tunnellen. At livet ikke slutter her, selvom altid virker uoverskueligt og pisse hårdt i øjeblikket. Det er her, hvor jeg gerne vil have rigtigt godt fat i fædre, brødre og andre mandlige pårørende, der helt stereotypt har så svært ved, at forstå hele situationen. De har ligeså meget brug for, at sætte sig ind i livet som syg, som den syge har, hvis ikke det skal blive komplet umuligt, at acceptere. Det er uforstående fædre, der på godt og ondt, har inspireret mig til foredraget ”Undskyld, far, jeg er syg”, da de – om vi vil det eller ej – beklageligvis, finder det mere anstrengende. For dem selv, den syge og på hele familielivets vegne.

Familieliv
Mange familier har brug for en hjælpende hånd, når først ulykken er ude, og enten en eller flere bliver ramt af noget så frustrerende, som en psykisk lidelse. Igen er det de mandlige roller i en familie, jeg gerne vi nå ud til. Det er både fordi, at et barn rent biologisk vil gå til moren, når lortet brænder på, men også fordi, at vi mænd ofte kan finde det mere uforståeligt, når ens barn, pludselig forbyder sig selv bestemte fødevare, eller ikke kan komme med på restaurant, fordi maden er uvant og ”skræmmende”. Det kan lyde meget fordømmende, men sådan skal det ikke forstås. Det er udelukkende en tanke om, at tale mand til mand, for sammen at kunne forstå livets usynlige skavanker. Det skal heller ikke blive et foredrag, der er tabubelagt for fædre, at deltage i, med frygten for, at gøre noget forkert, eller virke opgivende udadtil. Det skal være et arrangement, hvor konen for eksempel sender mande afsted, eller tager ham under armen, for at blive oplyst. Et friskt pust til de mandlige familiemedlemmer, der ofte er et overset kapitel. Hvis vi kan få hele familien med, vil det samtidig blive lettere for den syge, at komme videre og blive set på med værdige øjne. Noget uvidenhed ikke gavner.

Børn og unge
Børn og unge, er stadig de oftest ramte, og da jeg selv blev syg som en ung ”smart i en fart” gut på 17-18 år, er det her jeg kan relatere og være behjælpelig. Igennem mine egne oplevelser, kan jeg snakke vidt og bredt, om dét en ung har behov for, som syg. Ikke at der er to ens sygforløb, men igen er der flere fællesnævnere, der er værd at vide, som udefrakommende. Jeg har fået smidt en masse i hovedet som syg, der kun gjorde slemt værre, men jeg har også erfaret mig gøren og laden fra min omverden, der hjalp min situation. Hvordan tid og plads for den unge, er bedre end pres og snerren. Hvordan det er vigtigt – både som syg teenager og som pårørende – at alle bliver på sin egen tallerken, og ikke blander sig unødigt i hinanden adfærd, hvor det ikke er brugbart. Det er en beskrivelse, de fleste finder interessant, og som de fleste bliver glade for i praksis, selv det kan være udfordrende for et barn eller en ung person, at forstå.

CV:
Mit navn er Asger Tobias Brodtkorb. Jeg er 27 somre og kommer fra København. Derudover er jeg forfatter til bogen ”Selvbedrag – Er spiseforstyrrelser for mænd?”, der omhandler min egen tid som syg, og hvordan det var, at færdes i en verden og et system, der er ”beregnet” til piger og kvinder. Bogen tog form i løbet af min behandling, og er skrevet ud fra de noter og dagbogslignende tekster, jeg kradsede ned dengang. Det er alt andet end en selvbiografi, men nærmere en omfavnelse fra en ligesindet, der forstår en psykisk lidelse, og ved hvad det kræver af ofre. Derudover er jeg foredragsholder for LMS (Landsforenigen mod spiseforstyrrelser og selvskade) og nu også i samarbejde med ARTE Booking. Til sidst er jeg iværksætter, og har de sidste par år, opbygget og drevet SneakiDong.dk, der på mange måder, blev min redning fra spiseforstyrrelsens altoverskyggende mørke. Kliché eller ej, så er intet umuligt, selv med årelange bump på vejen!

Foredrag med Asger Tobias Brodtkorb booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. juli 2020
Læs mere

Anne Hjernøe
Holder foredrag indenfor følgende områder: Økologi, Gastronomi, Kogekunst, Madkultur, Sundhed

Anne Hjernøe

Book nu!

Skru op for livskvaliteten med Anne Hjernøe
Trænger du til at få inspiration til en stærkere, lettere, sjovere og mættere hverdag? Vil du gerne blive bedre til at bruge grundsmagene i maden, så den smager af mere og du bliver ordentlig mæt? Mangler du input til, hvordan du bruger råvarerne bedst og laver dine rester om til nye lækre måltider?

I dette personlige og underholdende foredrag får du alle Anne Hjernøes egne tips & tricks til at træffe de gode valg, og fortællingen om hvordan hun selv fik de gode vaner & systemer helt på plads. Hun fortælle også om, hvordan sæsonens råvarer skaber variation i maden, og hvordan man ved hjælp af den rigtige mad får energien til at blomstre.

Her er ingen løftede pegefingre, men plads til alle der gerne vil have begejstring og balance i livet, for i et godt liv skal der også være plads til rødvin og chokolade.

Efter foredraget er der plads til alle de spørgsmål du gerne vil stille.

Foredrag med Anne Hjernøe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. juli 2020
Læs mere

Lene Andersen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dannelse, Demokrati, Folkeskolen, Fremtiden/Visioner, Politik, Religion, Teknologi

Lene Andersen

Book nu!

Lene Andersen Dannelse at blive et større menneskeLene Andersen er aktuel med bogen “Dannelse – at blive et større menneske”. I den forbindelse tilbyder hun foredrag.

Dannelse kommer af livets med- og modgang, hvor vi får udfordret vores verdensbillede og er nødt til at se tingene fra nye vinkler. Fremtidsforsker og økonom Lene Andersen har tilbragt to år med særligt Grundtvig og begrebet dannelse. Hun vil i dette foredrag fortælle om dannelse i dag, hvordan vi kan forstå følelsesmæssig og moralsk udvikling i en omskiftelig tid, og hvordan vi bliver dannet til hele mennesker.

Lene Andersen er økonom, forfatter, futurist og folkeoplysningsaktivist. Siden 2005 har hun skrevet 16 bøger og har modtaget to demokratipriser: Ebbe Kløvedal-Reichs Demo­kratistafet (2007) og Døssingprisen, Biblio­tekarforbundets hæderspris (2012). Blandt hendes bøger er The Nordic Secret (2017), skrevet sammen med Tomas Björkman og Metamodernitet (2019).

Andersen er medlem af Romklubben og en af medstifterne af tænke­tanken Nordic Bildung i København. Hun er desuden blandt initiativtagerne til European Bildung Network og European Bildung Day.

Foredrag med Lene Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. juli 2020
Læs mere

Lone Hertz
Holder foredrag indenfor følgende områder: Den 3. alder, Erindringer, Litteratur, Livskvalitet, Oplæsning, Sundhed

Lone Hertz

Book nu!

Lone Hertz tilbyder nyt foredrag: Min Tro – og Din !
At tro eller ikke tro – og hvad man tror – er det helt nødvendige emne for dialog i en tid, hvor kulturer brydes – og mennesker bygger babelstårne.

Jeg vil fortælle jer om MIN tro, og hvorfor, og hvornår, og hvordan?
Og har I lyst, så taler vi OGSÅ om jeres.

Varighed: 1¼ time med efterfølgende debat.

Vi havde for nylig besøg af Lone Hertz, hvor hun talte om ”At tro eller ikke tro”. Det blev en aften, vi meget sent vil glemme: vi fik et indblik i et bankende hjerte, som åbnede sig på en utroligt gribende måde, og det føltes, som om tiden var sat i stå. Vi blev smittet med liv, håb, tro og kærlighed. Lykkelige er de, som får den samme oplevelse.
Med ønsket om en glædelig og glædessmittende sommer!
Finn Dyrhagen, sognepræst i Majbølle-Vigsnæs

Publiceret: 24. juni 2020
Læs mere

Kaare R. Skou
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dansk Historie, Demokrati, Historie, Ordstyrer, Politik, Pressen

Kaare R. Skou

Book nu!

Kaare R Skou - Blå vinterKaare R. Skou er aktuel med bogen Blå Vinter – Det borgerlige Danmarks kollaps.

Om bogen: Da Lars Løkke Rasmussen dannede sin sidste regering i november 2016, bestående af Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, var landets økonomi i god form efter finanskrisen, og i verden rundtom blæste borgerlige vinde. Alligevel blev det til to et halvt års politisk handlingslammelse for en regering, der tumlede retningsløst omkring i enkeltsagspolitik og kritik fra alle kompasretninger.Blå vinter er en personligt ført politisk journal over to et halvt år med lovgivning dikteret af islamofobisk nationalkonservatisme og Twitter-politik. De lovede skattelettelser udeblev, mens nogen sad oppe i træet, og andre testede grænserne for Grundloven og de internationale konventioner. I midten stod en statsminister, der tilsyneladende ikke vidste, hvad han selv ville. Resultatet blev en flosset velfærdsstat, et Danmark i ubalance med øget afstand mellem rig og fattig, mellem land og by, og en udhuling af såvel humanistiske idealer som retssamfundets kerneværdier.

Foredrag med Kaare R. Skou booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Publiceret: 23. juni 2020
Læs mere

Torsten Jansen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Konferencier, Ordstyrer, Politik, TV, USA

Torsten Jansen

Book nu!

Torsten Jansen er aktuel med bogen Sprækker – om rystelserne i venskabet mellem Danmark og USA og tilbyder nu følgende 2 aktuelle foredrag:

Foredrag 1: Sådan vinder Danmark i Trumps Amerika
Et foredrag, der er målrettet til erhvervslivet, og som bliver skræddersyet til Jeres virksomhed og tilpasset alt efter branche, erfaringsniveau og størrelse. Foredraget tager udgangspunkt i Torsten Jansens bog “SPRÆKKER – om rystelserne i det historiske venskab mellem Danmark og USA” (Gyldendal 2020 – inkl. Interviews med bl.a fem danske statsministre og syv udenrigsministre).

Foredraget indeholder konkrete eksempler på danske succeshistorier og en grundig analyse af de grundlæggende udfordringer, som Danmark og danske virksomheder står overfor – uanset om Trump bliver genvalgt i november 2020 eller ej. Bliv klogere på, hvordan Jeres virksomhed placerer sig bedst til at få succes i et USA i forandring.

Foredrag 2: Når USA siger America First, hvad så med Danmark?
Danske politikere vil helst ikke tale om det. Men det har store konsekvenser for Danmark, at USA har skiftet kurs. Europa har ikke den samme betydning for USA, som vi havde engang. Derfor stiller USA også større krav til, at Danmark skal kunne forsvare sig selv. Samtidig bliver det stadig mere tydeligt, at vores værdier er forskellige på hver side af Atlanten. Fra klimapolitik til ligestilling, sundhed, ulighed og våben – aldrig har forskellene været større end siden valget af Donald Trump.

Foredraget tager udgangspunkt i Torsten Jansens bog “SPRÆKKER – om rystelserne i det historiske venskab mellem Danmark og USA” (Gyldendal 2020 – inkl. Interviews med bl.a fem danske statsministre og syv udenrigsministre). Bliv klogere på, hvilken betydning det amerikanske præsidentvalg i november 2020 har for Danmark.

Torsten Jansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. juni 2020
Læs mere

Nick Allentoft
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Demokrati, Familien, Historie, Ordstyrer, Samfundsdebat

Nick Allentoft

Book nu!

Nick Allentoft er forfatter til bogen Velfærdsillusionen fra forlaget Samfundslitteratur 2018 og senest Bogen til Far, der udkom på Forlaget Samfundssind i maj 2020.

Far på egne vilkår – tæt på den nærværende far
Ni ud af ti fædre vil rigtig gerne være nærværende for deres børn. Men de tror ikke andre mænd er enige, viser en undersøgelse fra Nordisk Råd. Sjovt nok viser forskningen, at de ni fædre bare skal klø på. Alle vinder, når far er nærværende for sine børn. Med mandehørmen i et kvindedomineret univers skal nye fædre finde deres vej, og trods de svære odds kan far godt!

I dette foredrag kommer du tæt på den reflekterede far, der endte med at lave Bogen til Far, for at gøre livet lettere for andre fædre. Bogen bygger bl.a. på hans egne noter gennem mere end 17 år som far og har bidrag fra Center for Børneliv og Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker samt fire andre selvstændige stærke historier fra meget forskellige fædre. Hør historien om tillidssnoren, 8 ledetråde, de tre cirkler for dannelse, identitetskrisen, skilsmisse og samarbejdet med børnehave og skole. I det store samfundsperspektiv påstår Nick, at ligestilling begynder i hjemmet og han understreger, at han derfor også kæmper for mødrene.

Han er uddannet journalist og har som selvstændig været iværksætter bag flere medier med fokus på samfundsforhold. Har som journalist lavet både tv (indslag, dokumentarer og værtsroller) samt radio og print.

Tidligere stifter og chefredaktør på DenOffentlige.dk – et nytænkende online medie, der på 6 år voksede til at blive en kendt platform for væsentlige debatter, videndeling og vidensøgning om vores velfærdssystems mange facetter.

Medlem af byrådet i Furesø fra 2010-2013; de første tre år for Venstre, det sidste – og siden da – uafhængig af politiske partier.

Redaktør eller bidragyder til bøgerne Franchising (Børsens Forlag), Offentlig effektivisering (Djøf Forlag), OPI – debat og perspektiv innovation (DenOffentlige) og Det Personlige Samfund (Vindelsti).

Nick Allentoft booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. juni 2020
Læs mere

Lars Hovbakke Sørensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden verdenskrig, Dansk Historie, De Vestindiske Øer, Historie, Historie, Kongehuset, Politik

Lars Hovbakke Sørensen

Book nu!

Europas historie – i globalt perspektiv
Lars Hovbakke Sørensen er aktuel med en ny stor bog om Europas historie fra oldtiden til i dag. Det nye og spændende ved denne bog er, at den fokuserer på, hvordan udviklingen i de andre verdensdele har påvirket Europa. Og ikke omvendt. Dermed bevæger Lars Hovbakke Sørensen sig væk fra det euro-centriske perspektiv, som ofte har præget andre værker om Europas og verdens historie.

I foredraget trækker han en række eksempler frem på afgørende omvæltninger i Europas historie, som var påvirket udefra. Fra Romerrigets grundlæggelse og fald over Mongolstormen på Østeuropa i midten af 1200-tallet til Afrikas, Asiens og Amerikas betydning for nationalismens opståen i de europæiske stater i 1800-tallet, de to verdenskrige og det europæiske samarbejdes udvikling siden 1945. Fortællingen føres helt op til det 21. århundrede, hvor de tiltagende flygtningestrømme fra Mellemøsten og Nordafrika, USA’s nationalistiske udenrigspolitik under Donald Trump, den agressive russiske udenrigspolitik under Vladimir Putin, den globale klimakrise og covid-19 er med til at påvirke den politiske, økonomiske og mentalitetsmæssige udvikling i hele Europa.

Lars Hovbakke Sørensen er én af de mest anvendte kommentatorer og analytikere i både tv, radio og aviser af aktuel dansk og europæisk politik og andre aktuelle samfundsforhold (f.eks. kongehuset i det moderne samfund). Han underviser til daglig ved Københavns Universitet og har også undervist ved bl.a. Nordisk Journalistcenter, Danmarks Journalisthøjskole og Aarhus Universitet. Lars Hovbakke Sørensen har bl.a. skrevet bøgerne: “En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag” (2014), ”Et kontinent i krig. Europas historie gennem 1000 år” (2006) og ”Slagsbrødre eller broderfolk. Nordens historie gennem 1300 år” (2004). Han kan holde mange forskellige foredrag inden for dansk, nordisk og europæisk politik, historie og samfundsforhold (inkl. om kongehuset) og give sine foredrag en særlig vinkel, som passer specielt til det aktuelle publikum. Lars Hovbakke Sørensen har modtaget Statens Kunstfonds pris for bedste bogudgivelse 2014 for sin bog En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag (Gyldendal 2014).

Foredrag med Lars Hovbakke Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. juni 2020
Læs mere

Leif Davidsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Rusland

Leif Davidsen

Book nu!

Leif Davidsen - forrædernes børnLeif Davidsen er aktuel med romanen “Forrædernes børn”
Om bogen: “Forræderens børn” er Leif Davidsens medrivende efterfølger til “Djævelen i hullet”, hvor søskendeparret Tor og Laila kommer faretruende tæt på den russiske efterretningstjeneste mens de jagter sandheden om et mystisk mord i Ringkøbing. I Ringkøbing bliver en russisk mand dræbt med gift. Mordet får afgørende betydning for Tor, da han herefter sættes i forbindelse med den russiske efterretningstjeneste. Sammen med Laila må de to ud på en farlig rejse, der tager dem tværs over Italien, Europa og til Volgograd. Imens må de opklare, hvem russeren i Ringkøbing var og hvorfor nogle ville myrde ham. Men faren lurer overalt, og ingen kan stoles på. “Forræderens børn” er en intens og spændende fortsættelse til “Djævelen i hullet”, hvor Leif Davidsen dykker længere ned i Rusland og Europas betændte fortid og nutid.

Foredrag med Leif Davidsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. juni 2020
Læs mere

Annette Lassen
Annette Lassen holder foredrag om Island, litteratur, mytologi

Annette Lassen

Book nu!

Annette Lassen er lektor på Den Arnamagnæanske Samling på Københavns Universitet og har tidligere været ansat på Islands Universitet. Hun har skrevet bøgerne: Øjet og blindheden i norrøn litteratur og mytologi (2003), Odin på kristent pergament (2011) og Islændingesagaernes verden (2017). Hun har redigeret og medoversat de første samlede oversættelser af islændingesagaer og oldtidssagaer, der er udkommet på dansk: Islændingesagaerne: Samtlige sagaer og niogfyrre totter 1-5 (2014); Oldtidssagaerne 1-8 (2016-2019). Hun har modtaget flere priser for sin forskning og sine udgivelser: Jón Sigurðsson-prisen, pris fra Dag Strömbäcks belöningsfond og Einar Hansens forskningspris.

Foredrag af Annette Lassen:

Foredrag 1: Islændingesagaerne
Islands sagalitteratur er på en og samme tid nordisk kulturarv og verdenslitteratur. Islændingesagaerne er stærke fortællinger om livet blandt frie islandske bønder i den sene vikingetid. Der er tragiske fortællinger om ærekære mennesker, stolte kvinder og stærke mænd, kærlighed og slægtsfejder, her er fortællinger om bønder, der bekriger hinanden, beretninger om skæbnetunge ekspeditioner til ukendte verdensdele, troldehistorier, tempofyldte beretninger om islandske opfindere, og meget, meget mere. Foredraget giver et indblik i islændingesagaernes univers, fra deres indhold, forfattere og til deres overlevering på tørret, strukket kalveskind – i middelalderens pergamenthåndskrifter.

Foredrag 2: Oldtidssagaerne
Oldtidssagaerne er uforglemmelige beretninger om danske og nordiske sagnkonger og sagnhelte som Ragnar Lodbrog, Rolf Krake og Harald Hildetand. I disse sagaer skrev islændingene hele Nordens gamle historie. Helt tilbage til Saxos Danmarkshistorie (ca. 1200) har oldtidssagaerne spillet en umistelig rolle for dansk og nordisk historieskrivning. Her møder vi skurke fra Jylland, voldelige møkonger, vise dronninger, bersærker, trolde, blåmænd, drager og (sexgale) dværge. Personerne tager onde midler i brug for at nå deres mål, grusomme mødre bruger magi og slår deres egne børn ihjel. Og hele denne fantastiske verden præsenteres i sagaernes tilbageholdte og lakoniske stil. Foredraget giver et indblik i oldtidssagaernes verden, fra deres indhold, forfattere og til deres overlevering på tørret, strukket kalveskind – i middelalderens pergamenthåndskrifter.

Foredrag 3: Oldtidssagaerne og Game of Thrones
Oldtidssagaerne var længe anset som en slags middelalderens kiosklitteratur og har derfor i senere tider levet en skyggetilværelse i forhold til islændingesagaerne, selvom de i middelalderen ansås som litteratur værdig for konger og bisper. I oldtidssagaerne møder vi skurke fra Jylland, voldelige møkonger, vise dronninger, bersærker, trolde, blåmænd, magikyndige dværge, drager og dysfunktionelle ledere i Lejre. Det er derfor ikke uden grund, at Tolkien og forfatterne til TV-serierne Game of Thrones (George R.R. Martin) og Vikings (Michael Hirst) har øst flittigt af oldtidssagaerne til deres værker og underholdning. Foredraget giver på den ene side et indblik i oldtidssagaernes verden, og de elementer og optrin i Game of Thrones, der stammer fra eller har paralleller i sagaerne.

Foredrag 4: Sagakvinder
Sagaer og eddadigtning berømmes med god grund for deres stærke kvindeskikkelser. Islændingesagaerne indeholder mangfoldige kvindeportrætter: her møder Egils kloge datter Torgerd, der giver sin far livsmodet tilbage, Gudrun, der får sin ægtemand og sine brødre til at slå sin elskede ihjel, Erik den Rødes uhyggelige datter Frejdis, der egenhændigt nedslagter nabofolkene i Vinland, men også Ød, der er en tro støtte for sin ægtemand Gisle indtil døden. I oldtidssagaerne møder vi kongedøtre, der pure nægter at påtage sig deres kønsrolle, de klæder sig i mandetøj og regerer over land som møkonger, de styrer både skibe og vikinger, før de endelig bliver gift. I Eddaer og sagaer fortælles der videre om valkyrier, der for Odin vælger de faldne i kamp, vølver, der turnerer rundt og forudser folks skæbne og endelig frivole, men hjælpsomme troldepiger i alt for korte kjoler.

Foredrag 5: Odin og den hedenske verden
Den vigtigste gud i sagaer og eddaer er Odin, den øverste gud i den nordiske gudeskare. Han har ry for at være en særligt kompleks gud, og fortællingerne om ham er da også både mange og indbyrdes modstridende. I Snorris håndbog for skjalde er Odin primært en skjaldegud, i Heimskringla, de norske kongers historie, skildres han som en høvding, en indvandrer fra et område ved Sortehavet, i Saxos Danmarkshistorie fremstår han som danernes særlige skytsgud, og i eddadigtet Den Højes tale er han en hedensk rådgiver, der ikke følger sine egne råd – osv. På Island dukker Odin aldrig op, men i Norge og Sverige møder man ham derimod hyppigt. Forklaringen på de modstridende beretninger om Odin skal søges i middelalderens mangfoldige og fascinerende litteratur.

Foredrag af Annette Lassen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. juni 2020
Læs mere

Malene Ravn
Holder foredrag indenfor følgende emner: Børnehjem, Histroisk roman,Kina, Kvindehistorie, København, Litteratur, Om at skrive, Slægtsroman,

Malene Ravn

Book nu!

Malene Ravn Hvor lyset erMalene Ravn er aktuel med romanen HVOR LYSET ER (GYLDENDAL 2020) som hun nu holder foredrag om.

HVOR LYSET ER skildrer kunstneren Carl Fischers og hans elskede kones dramatiske bohemeliv fra 1892 til 1962. De valg de tog for kunsten og kærligheden, havde fatale konsekvenser, for dem selv – og for deres lille søn.

Carl Fischer var min mands oldefar, og i foredraget fortæller jeg om researchprocessen og de opdagelser jeg gjorde undervejs. Familier bærer altid på hemmeligheder og store fortællinger, og det er et af temaerne i foredraget. Jeg viser en masse privatfotos, malerier og papirklip, og kommer ind på Carl Fischers værker og den dansk/europæiske kunstscene i første halvdel af 1900-tallet.

Foredrag med Malene Ravn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. juni 2020
Læs mere

Esben Strunk
Holder foredrag om følgende emner: Biografier, Litteratur, Lyrik, Musik, Musikalske foredrag

Espen Strunk

Book nu!

Nyt bog/foredrag af Espen Strunk:

Superbenzin og kærlighed – forfatterforedrag om Søren Kragh-Jacobsen
Gennem en lang og alsidig karriere som både instruktør og sangskriver, har Søren Kragh-Jacobsen skrevet sig ind i den danske kulturarv med en stribe uforglemmelige film og sange. De fleste af os kan synge med på “Kender du det?” (den med Mona), har genkendt den svære teenagekærlighed i debutfilmen Vil du se min smukke navle? eller nydt senere filmsucceser som Drengene fra Skt. Petri og Mifunes sidste sang. I efteråret 2020 er Søren Kragh-Jacobsen filmaktuel for første gang i en årrække, og samtidig udkommer biografien Superbenzin & kærlighed – en bog om Søren Kragh-Jacobsen på People’s Press. Hør bogens forfatter fortælle historien om Sørens liv og karriere – og om den samtid, som har udgjort rammen.

Espen Strunk (f. 1980) er journalist og forfatter. Cand.mag. i litteraturhistorie og gennem en årrække tilknyttet musikmagasinet GAFFA. Debuterede med biografien Bagsidesanger (2013) og fulgte op med Rejsende i musik (2015), begge på forlaget Politisk Revy. I 2017 udkom Afzelius (Turbine), foruden Himlen over Brighton – Nick Cave på landevejen 2008-18 (2018) og Min skyline – Niels Skousen på landevejen 2002-19 (2019), på Byens Forlag.

Fotokredit: Morten Rygaard

Foredrag med Espen Strunk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. juni 2020
Læs mere

Julie Hastrup
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab, Krimiforfattere, Om at skrive

Julie Hastrup

Book nu!

Julie Hastrup er aktuel med krimien “Vildskud”.

Om bogen: Drabsefterforsker Rebekka Holm besøger sin svenske kæreste, Niclas, på hospitalet i Stockholm. Han er stadig så medtaget efter et drabsforsøg, at han hverken kan tale eller bevæge sig. Ingen ved, om Niclas nogensinde vil blive sig selv igen, og Rebekka plages af blandede følelser. Kan man elske sin elskede, hvis han er blevet en anden, en fremmed?

I takt med at hendes ambivalens vokser, vokser også hadet til Niclas makker Håkan, der var skyld i, at Niclas ikke fik ordentlig hjælp straks. Ingen ved, om Håkan stadig er i live. Hvis han er, hvilken hævn vil så være den mest tilfredsstillende?

I København leder den anerkendte psykolog Nikolaj Bille en terapigruppe i det nyetablerede Sorgens Hus. Her hjælper han efterladte, der har fået diagnosen kompliceret sorg. En dag dukker en ung kvinde op i gruppen.

Hendes vrede og hævntørst spreder sig som en steppebrand blandt de sørgende. Da Rebekka kommer hjem fra Stockholm, bliver hun kontaktet af en barndomsven, der beder om et godt råd, fordi hans søn Elias modtager dødstrusler. Da Elias pludselig forsvinder, og der viser sig en forbindelse til Nikolaj Billes sorggruppe, kommer Rebekka uforvarende i kontakt med hævntørst af den farligste slags.

Foredrag med Julie Hastrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. maj 2020
Læs mere

Peer Kaae
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden verdenskrig, Historie, Historie, Journalistik, Straf

Peer Kaae

Book nu!

Peer Kaare Den dømte mandPeer Kaae er aktuel med bogen “Den dømte mand – Mysteriet om Erik Solbakke og Danmarkshistoriens største drabssag”.
Om bogen: I 1989 dømmer retten i Hillerød en retarderet mand skyldig i 36 drab. I en tilståelsessag uden vidner tager han ansvaret for 35 menneskers død i mordbranden på Hotel Hafnia i 1973 og for drabet på en 15-årig pige på Fanø i 1980. Med to liv på samvittigheden i forvejen bliver han med ét den absolut værste seriemorder i nyere Danmarkshistorie. 40 år gammel spærres den 38-dobbelte morder inde på en lukket institution på Lolland. I 1997 dør den dømte mand 49 år gammel. Men var han også den skyldige?

Journalist Peer Kaae graver sig i denne bog ned i mysteriet om den tragiske eksistens Erik Solbakke. En svagt begavet dreng, der fik en mistrøstig start på tilværelsen og først fandt et menneske, der lyttede opmærksomt, da han mødte rejseholdsmanden Per Casper. De udviklede et nært forhold og fremstod som et af dansk kriminalhistories mest umage par – den ene i rollen som afhøringseksperten, der knækkede sag på sag. Den anden i rollen som manden med forklaringerne, der fik mordgåderne til at falde på plads.

Foredrag med Peer Kaae booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. maj 2020
Læs mere