Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Camilla Johnson
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fundamentalisme, Misbrug, Sorg, Stress/Angst/Depression, Tro

Camilla Johnson

Book nu!

Nyt foredrag: Stærkere end vi tror, svagere end vi ved..!
Hvordan går det til, at jeg som en nazi-officer står og råber et barn ind i ansigtet og skræmmer det til at følge en tro, jeg i dag kan se, var intet andet end et pengeforetagende, misbrug og sygt mini-samfund?

Dét vil du forstå, når du har hørt Camillas nye foredrag, hvor mekanismerne bag den grumme kunst i at udnytte mennesker lægges blot, og vi kommer til at se, at den slags misdannelser af relationer foregår over alt.

– Hvorfor ser vi ikke, at vi udnyttes?
– Hvorfor mærker vi ikke, hvad vi føler?
– Hvordan kan vi som medarbejdere, borgere og  familiemedlemmer lære at genkende de falske og syge alliancer, der tilbydes os?
– Og ikke mindst: hvordan lærer vi sige fra – at gå – at flytte os?

Hør et fordrag, der vil chokere dig og klæde dig på til at tage vare på dig selv, så du kan vide, hvornår “den venlige kvinde” eller “omsorgsfulde mand” i det smukke hus med de indbydende stuer har helt, helt andre agendaer, end det ellers kunne ligne.

Camilla Johnson: Stifter, formand og ansigtet ud ad til i InsideOut – En forening der hjælper mennesker der har brændt sig på sekterisme og radiakaliseret kristendom. Forfatter til bogen Svært barn har mange navne udgivet på Gyldendal 2015 og skriver nu på bog om de problematikker,som afhoppere og pårørende fra sekteriske eller religiøse lukkede fællesskaber møder. Camilla er tidligere afhopper fra Faderhuset. Laver rådgivning, konsulentarbejde og holder foredrag for InsideOut. Samarbejder med Børns Vilkår og har medvirket i en række radio- og tv-programmer, senest dokumentaren Guds bedste børn på TV2. Ud over sit frivillige arbejde i InsideOut arbejder hun på nuværende tidspunkt med miljøterapi på en behandlingsinstitution for udsatte unge.

Foredrag med Camilla Johnson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. oktober 2019
Læs mere

Søs Wollesen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Antiinflammatorisk livsstilKost, Hedeture, Motion

Søs Wollesen

Book nu!

Søs Wollesen er læge, forfatter og foredragsholder. Arbejder til hverdag i det offentlige sundhedssystem, og har derudover privat klinik med udredning, vejledning og behandlinger. Har fungeret som underviser og foredragsholder i mere end 20 år, og er solo- eller medforfatter til 10 bøger om sundhed. Budskaber skal præsenteres spiseligt og gerne med nogle gode grin. Sundhed skal ikke være påbud og forbud, men til glæde og for livet!

Foredrag af Søs Wollesen:

Foredrag 1: Befri os fra flere hedeture!
Der er en grund til, at overgangsalderen hedder, som den gør. Den indtræffer som en periode (der sagtens kan føles lang) sådan cirka lidt over midtvejs i livet, hvor vi er på vej fra en tilstand til en anden, og hvor kroppens hormoner for en tid er ude af balance. Crtl alt del – til det som plejer at være, for det er sat ud af spillet for en kortere eller længere periode. Det sidste kan du faktisk langt af vejen selv ændre på! Det medfører symptomer, både specifikke og diffuse, som kan gøre hverdagen besværlig og indimellem bekymringsfyldt. Mange kvinder – og mænd – oplever en form for ensomhed omkring det, som sker indeni og med dem i overgangsalderen. De søger viden på nettet og hos egen læge, men føler ikke altid, at de bliver taget alvorligt.

Dette foredrag giver viden, klarhed og tryghed omkring de forandringer, der sker i både kvindens og mandens krop og psyke i årene op til, og i selve overgangsalderen. Og om kønshormonernes Formel 1 løb i kroppen, og hvad det medfører, når de er langt fra mål. Vigtigst af alt beskrives de tiltag, som du selv kan gøre for at genskabe balance og styrke dig selv og din krop i og efter overgangsalderen. Du får masser af input til, hvordan du med sund mad og motion kan skabe ro i kroppen og dæmpe de gener, der følger med denne fase.

Du vil få rig mulighed for at stille spørgsmål og en masse grin med på vejen.

Foredrag 2: Du er kun så sund som din fordøjelse (tarmflora) er.
Kender du nogen (dig selv?), der slår mere end 20 prutter om dagen eller går på toilettet mindre end tre gange om ugen? Hvis ja, så kender du én af de halvanden million danskere, der har problemer med maven, og dette er kun 2 ud af mange udfordringer, som mange mennesker tænker de ”blot skal lære at leve med”, men det skal ingen. Udfordringen med som giver ildelugtende prutter gælder både mænd og kvinder, og undersøgelser viser, at næsten 50% af alle kvinder kæmper med oppustet, hård eller løs mave, og mange lever i stilhed med smerterne, fordi den slags problemer ikke er noget, man snakker højt om. Og der er en tendens til at acceptere maveproblemerne som en del af tilværelsen, hvor man ikke regner med, at der er ret meget man selv kan gøre for at afhjælpe vores problemer. Men det er der!

Søs Wollesen giver forklaringen på, hvordan fordøjelsen fungerer, hvilken mad som især er med til at give uro i maven, samt hvilken type fødevarer, der giver dig en sund tarmflora, der udover en bedre søvn, vægtstabilisering også vil styrke dit immunforsvar betydeligt. Søs Wollesen leverer sit foredrag med humor og et glimt i øjet, da man jo helst ikke taler om prutter, vel?

Foredrag 3: Er antiinflammatorisk livsstil det nye sort?
Nej! Der er ikke tale om en ny trend inden for sundhed, men en temmelig enkel måde, at indrette sit liv og hverdag på. En måde at leve på, der på den korte bane giver mere energi og overskud i hverdagen, og en optimeret nattesøvn. På den lange bane en markant reduktion af symptomer relateret til en mindre sund livsstil, som f. eks. forhøjet blodtryk, kolesterol og blodsukker, samt forskellige kroniske smerter fra gigt eller lignende. En ikke sjælden ”bivirkning” ved at leve antiinflammatorisk er en naturlig sænkning af kropsvægten uden sult, afsavn eller forbud. En hverdag levet efter enkle antiinflammatoriske principper er lig med sunde tilvalg
og naturlige fravalg. Grønt, enkelt og med mere motion.

Foredraget bidrager med mange aha-oplevelser fra hverdagen, der samlet kan gøre det lettere at forstå hvad de antiinflammatoriske principper kan gøre for dit liv.

Foredrag med Søs Wollesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. oktober 2019
Læs mere

Malene Lei Raben
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Forfatterskab, Kvinder, Mødre, Opvækst

Malene Lei Raben

Book nu!

Malene Lei Raben (f. 1969), cand.jur. fra Københavns Universitet. Har en lang karriere bag sig som bl.a. administrerende direktør og chef i mediebranchen. Sideløbende med karrieren også aktiv debattør, fast klummeskribent for Politiken, smagsdommer på DR2, tv-vært og mor til tre.

I 2017 sagde Malene Lei Raben under en vis bevågenhed farvel til arbejdslivet, som hun kendte det, på ubestemt tid. I dag er hun selvstændig juridisk rådgiver og forfatter. FRUEN er hendes første bog.

Foredrag af Malene Lei Raben:

Fruen – en datters historie om kærlighed og frihed. Bog, Gyldendal sept. 2019.
Malene Lei Raben skriver i den anmelderroste erindringsfortælling om sin komplekse, svære og kærlighedsfulde relation til sin mor, en bog om mødre, moderskab og kærlighed. Samtidig er bogen et Danmarksbillede fra skilsmissernes og de politiske kampes 1970’ere og frem.

’Stærk, rasende gavmild bog. Mere!’ skrev Bjørn Bredal i Politiken.

Med afsæt i sin bog ’Fruen – en datters fortælling om kærlighed og frihed’ fortæller Malene Lei Raben om sin barndom i 1970’erne. Hvordan var det at vokse op i skyggen af selvrealiserende, stærke voksne midt i ungdomsoprørets politiske, kulturelle, sociale og seksuelle samfundsomvæltning. Hvilken betydning havde det for familierne, for kvinderne og måske især for børnene.

Med afsæt i sin bog ’Fruen – en datters fortælling om kærlighed og frihed’ fortæller Malene Lei Raben om at skrive sin egen historie om til en fængende pageturner af en fortælling. Hvilke overvejelser gør man sig i forhold til sig selv og sine nærmeste, hvordan finder man tid og ro til at skrive og hvordan arbejder man med udtrykket.

Foredrag med Malene Lei Raben booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. oktober 2019
Læs mere

Sigmund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Diagnoser, Drømmerelalisering, Karriere, Religion, Seksualitet

Sigmund

Book nu!

Sigmund blev landskendt i 2018 efter sin farverige deltagelse i X Factor hvorefter han lavede dokumentaren “Kommer Sigmund i Helvede?” på DR3 som handlede om skammen der stadig jagter ham i dag efter at vokse op i et meget kristent miljø som homoseksuel. Derudover har Sigmund sunget sig til en 3. plads i dansk Melodi Grand Prix 2019 og vundet MR. jungle konkurrencen i det sjove reality program Divaer i junglen hvor seerne for alvor fik øjnene op for han humoristiske og over the top attitude!

Sigmund udgav sin bog “Sigmund” i oktober 2018 og den handler om hele hans liv og inspirere unge som forældre til et bedre og mere produktivt liv trods diagnoser religion og lavt selvværd

Senest har han åbnet sig mere op for sit publikum og lavet personlige og festglade sange for sine fans. Lige nu er Sigmund aktuel med hans komiske medvirken i Til Middag Hos på TV3 og sin nye sang REBEL!

Foredrag af Sigmund:

Med Sigmund bliver alt til en kæmpe fest!

Sigmund vil give dig et følsomt og dyb indblik i hvordan det er at vokse op i et kristent miljø som homoseksuel og den skam der har jagtet ham siden han stod frem som den han er.

Få en hylemorsom oplevelse når han kommer med sin livsglæde og humor og fortæller om hans rejse fra X Factor, DR3 dokumentar til Divaer i junglen og lovende musikkarriere! Han vil inspirere dig til at følge din drøm og være stolt af den du er uanset hvad andre tænker!

Dans med når han inviterer jer med på sin musikalske rejse og åbner op om hvordan livet som kendt sanger og reality person er.

Sigmund har haft mange nedture før hans vej mod stjernerne for alvor begyndte.

I skolen var der altid problemer. Både socialt og fagligt.

Hør ham åbne op om nogle af hans hårdeste kampe med diagnoserne ADHD og Tourettes syndrom og om hvordan han aldrig lod det stoppe ham fra at følge sin drøm.

Lad ham inspirere dig til at følge din drøm! Hør hans råd til hvordan unge mennesker kan blive til det de vil idag!

Endelig vil han fortælle om hvordan det er at blive kritiseret i medierne og om hvordan det kan påvirke én.

Foredrag med Sigmund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. oktober 2019
Læs mere

Charlie Uldahl Christensen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Afrika, Drømmerealisering, Projektorganisering, Rejsebeskrivelser, Udviklingshjælp/Ulande

Charlie Uldahl Christensen

Book nu!

Charlie Uldahl Christensen er eventyrer og filantrop.

Foredrag af Charlie Uldahl Christensen:

Et foredrag vil komme ind på følgende:

Udviklingshjælp/Ulande
Formålet med hans rejse, som går under navnet Walking for Water, er at skabe opmærksomhed omkring UN’s globale mål nummer 6, rent vand og sanitet, samt at rejse penge til konkrete vandprojekter i udsatte samfund i Afrika. Charlie vil i foredraget komme ind på, hvilke konsekvenser det har, når et samfund ikke har adgang til rent vand, samt tale om UN’s 17 globale mål generelt, og andre projekter relateret til målene, som han har været involveret i, på hans rejse.

Rejsebeskrivelser
Charlie vil tale om vandring som rejseform, om hvilket udstyr han værdsætter mest, efter 4 år som vandringsmand, og om hvordan det er, at campere i naturen eller overnatte hos lokale i de 20 lande han indtilvidere har krydset på sin pilgrimsfærd. Foredraget vil indeholde nogle af de udvalgte eventyrlige historier fra hans rejse, som folk normalt finder mest interessante at lytte og spørge ind til. Bl.a. vil han fortælle om nogle af de gange hvor han er kommet i bekneb, fx. med Malaria og Tyfus, samt oplevelsen af at sidde fængslet i Nigeria.

Projektorganisering
Om hvad der motiverede ham til at starte organisationen, og hvordan de i praksis rejser penge til velgørenhed i deres organisation, bl.a. ved hjælp af influence marketing, at holde foredrag, og andre projekter. Han vil også nævne udfordringerne ved at arbejde med frivillige, og begrænsningerne ved selv at være frivillig organisator for et projekt som dette.

Afrika
Foruden en del snak om det konkrete samfund i Tanzania, som er det geografiske mål for rejsen, og landet hvor inspirationen til projektet opstod, vil han fortælle udvalgte historier og svare på spørgsmål om følgende Afrikanske lande, som han har krydset indtil nu: Marokko, Mauretanien, Senegal, Gambia, Guinea-Bissau, Guinea, Sierra Leone, Liberia, Elfenbenskysten, Ghana, Togo, Benin og Nigeria. Han vil desuden tale lidt om de følgende lande, som han skal igennem.

Drømmerealisering
Charlie vil tale om hans oplevelse af at finde personlig lykke i at gøre en kombination af passion og formål til sin livsstil. Han vil komme ind på udfordringerne og lærdommene ved at springe ud i et projekt som dette, om hans fars umiddelbare skepsis omkring projektet og hans forberedelsesture til bl.a. Texas og Skotland. Charlie vil tale en del om processen fra tanke til handling, og give et par råd med på vejen, til andre, som måtte sidde med et ønske om at starte et dristigt projekt af den ene eller den anden art.

Foredrag med Charlie Uldahl Christensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. oktober 2019
Læs mere

Birgitte Borup
Holder foredrag indenfor følgende emner: Førstedamer, Kvinder, Personlig udvikling, USA

Birgitte Borup

Book nu!

Birgitte Borup (f. 1975) er journalist og klummeskribent på Berlingske. Hun benyttes ofte som USA-kommentator på TV.

Birgitte har mange års erfaring i TV-branchen, hvor hun har været redaktør og chef på bl.a. Aftenshowet på DR og TV2/Nyhederne. Som 40-årig sagde hun sit faste job op og flyttede til New York, hvor hun i flere år arbejdede som freelancekorrespondent.

I dag bor hun på Frederiksberg og er redaktør for international kultur på Berlingske. Her skriver hun desuden klummer om det moderne liv.

Foredrag af Birgitte Borup:

Foredrag 1: Hvem vinder det amerikanske præsidentvalg i 2020?
Kampen om Det Hvide Hus er i fuld gang, og Donald Trump har skabt en historisk stor interesse for amerikansk politik. Men hvordan er Trumps chancer for at genvinde magten? Birgitte Borup er hyppigt benyttet som USA-kommentator på DR og TV2, og i dette foredrag klæder hun dig på til at forstå og tale med om det amerikanske valg. Her får du en ligetil og konkret gennemgang af de strømninger, der præger det amerikanske samfund – og som i sidste ende kommer til at afgøre det store spørgsmål: Hvem vinder præsidentvalget i 2020?

Foredrag 2: USAs førstedamer – ej blot til pynt!
USAs føstedamer er ofte lige så berømte som deres mænd. De fleste husker Jackie Kennedys cool elegance, Michelle Obamas rockstjernestatus og Hillary Clintons politiske feminisme, men hvor meget indflydelse har en First Lady egentlig? Birgitte Borup har arbejdet som journalist i USA og beskæftiget sig indgående med præsidentfruerne og deres betydning. I dette undeholdende foredrag fortæller hun levende om de mest epokegørende førstedamer gennem tiden, fra Eleanor Roosevelt til Melania Trump.

Foredrag 3: Tag chancen! Hvad er det værste, der kan ske?
Ofte ligger der et bedre liv og venter på den anden side af den chance, du ikke tør tage. Det opdagede Birgitte Borup, da hun som 40-årig havnede i en livskrise. Hun endte med at sælge sin lejlighed, sige sit velbetalte job op og flytte til New York, hvor hun boede og arbejdede i flere år. I dag er hun tilbage i Danmark med en fundamentalt anden livsindstilling. Et personligt, medrivende og inspirerende foredrag om at se sig selv i spejlet og stille spørgsmålet: Hvad er det værste, der kan ske?

ORSTYRER/INTERVIEWER
Birgitte Borup er en kompetent ordstyrer, som med autoritet og passende mængder humor kan styre enhver debat. Hun er også en erfaren interviewer, der kan få mennesket til at leve foran en forsamling. Birgitte har i sit virke som journalist interviewet alle typer mennesker, lige fra Hollywoods verdensstjerner til store forfattere, virksomhedsledere, politikere og ganske almindelige mennesker. Med sine mange års TV-erfaring har hun en særlig fornemmelse for at skabe fremdrift og nærvær i enhver debat eller samtale.

Birgitte Borup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. oktober 2019
Læs mere

Mehran Zandian
Holder foredrag indenfor følgende emner: Gastronomi, Iran, Kogekunst

Mehran Zandian

Book nu!

Mine persiske livretterMehran Zandian har udgivet kogebogen “Mine Persiske Livretter”. En personlig kogebog, hvor han deler både om livet og retter fra hans fødeland Iran. Mehran underviser i persisk madlavning hos Meyers Madhus på Nørrebro i København og holder workshops og foredrag om Iran og det persiske køkken rundt omkring i landet.

Foredrag af Mehran Zandian:

MIT SMUKKE IRAN
Terror, krig, kvindeundertrykkelse, atomaftaler og traumatiserede mennesker på flugt. Triste overskrifter, som er blevet kendetegnet for Mellemøsten og herunder Iran.

Den iranskfødte kogebogsforfatter og kunstner Mehran Zandian fortæller med udgangspunkt i sin kogebog, Mine Persiske Livretter, en helt anden historie om sit fødeland. En, som man efterhånden ikke kan associere med dette land. For den handler nemlig om hans opvækst under fredelige og glade tider i Iran. En livsbekræftende historie om stærke og åbensindede iranske kvinder og mænd. Om et smukt land med storslået varierende natur og en overdådigt madkultur.

Med sine billeder og historier fortæller Mehran om hvordan det var at leve i Iran dengang. I en tid, hvor iranske piger cyklede med bikinier på promenaderne langs det smukke Kaspiske Hav.

Det er en historie om håb – Mehrans og mange iraneres – at Iran snart kan rejse sig fra 40 års undertrykkelse og isolation. Hør hans bud på hvordan livet i Iran og Mellemøsten igen kan blive normaliseret.

Mehran byder på hjemmelavet persisk marcipankonfekt fra sin kogebog.

Foredraget indhold:

• Opvæksten i 70´ernes og 60´ernes Iran
• Irans grønne og blå landskaber
• Det persiske køkken
• En kort inspirationsfilm om Iran
• Iran 40 år efter revolutionen i 1978
• Irans fremtid
• Hjemmelavede marcipankonfekt fra kogebogen

Foredrag med Mehran Zandian booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. oktober 2019
Læs mere

Tor Nørretranders
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fremtiden/Visioner, Informationsteknologi, Klima, Klima/Natur/Forskning, Miljø, Videnskabsteori

Tor Nørretranders

Book nu!

Tor Nørretranders SamfundsglædeTor Nørretranders er aktuel med bogen “Samfundsglæde”.

Om bogen:

Det er med samfundet, som det er med kroppen: Vi lægger kun mærke til det, når der er noget galt. I det daglige tænker vi hverken over, at vores venstre knæ fungerer fint eller at der kommer post om morgenen. Men når først smerten sætter ind eller postvæsenet bryder sammen, kan vi ikke tænke på andet.

Der er dog en vigtig forskel på kroppen og samfundet: Vi lægger faktisk ikke kun mærketil kroppen, når den sender smertesignaler. Vi har også følelsen af kropsglæde, når vi har brugt kroppen til leg, motion, nydelse eller nyttigt arbejde. Men hvor er glæden ved at samfundet fungerer, at der er vand i hanerne, færger til tiden og et sundhedsvæsen, derer bedre end sit rygte? Hvornår oplever vi at være taknemmelige for at være del af etsamfund, der gør vores liv sjovere? Har vi overhovedet et ord for det?

Samfundsglæde er det begreb og det ord, forfatteren Tor Nørretranders introducerer med denne bog for at udtrykke værdsættelsen af samfundet. For hvis vi ikke lægger mærke til, at vi sammen har skabt et værdifuldt samfund, mister vi evnen til at stritte imod, når det får lov til at forvitre, fordi postvæsenet, vejvæsenet, medierne, samtalenog det lokale kulturliv får lov til at forfalde. Vi er nødt til at elske samfundet for at kunne forsvare det mod den opløsning, som kommer fra kølige økonomiske kalkuler.

Samfundsglæde vil genskabe opmærksomheden på at vi kan løse de moderne problemer fra de digitale cigaretter over klimaet til fremmedgørelsens ensomhed – ved at huske at sammen kan vi selv.

Foredrag med Tor Nørretranders booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. oktober 2019
Læs mere

Steffen Gram
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Lande/Verden, Politik, Politik/Samfund, Pressen, Rusland, USA, Verden efter den 11. september

Steffen Gram

Book nu!

Steffen Gram er aktuel med foredraget Trump og Rigsret
Den amerikanske præsident bad Ukraines præsident om at skaffe ”snavs” om sin mulige modkandidat Joe Biden og hans søn Hunter! Trumps medarbejdere forsøgte at skjule det. Er det grundlag for en Rigsretssag? Det demokratiske Parti siger ja – og processen er gået i gang. Steffen Gram, DR’s mangeårige USA-korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram”, fortæller om den fjerde amerikanske Rigsretssag, om det drama, der nu udfolder sig, om hvordan det kommer til at splitte det amerikanske samfund endnu mere – og om muligheden for, at Trump kan blive dømt og fjernet fra Det hvide Hus.

Steffen Gram er tidligere redaktør og studievært for DR-TVs udenrigsmagasin Horisont fra 1996. I snart 35 år har Steffen Gram dækket tilværelser uden for Danmark. Han har rapporteret fra krige og flygtningekatastrofer i Indokina, Centralamerika, Somalia og i Kaukasus og set resultatet af Saddam Husseins gasangreb på kurderne i Halabja. Han var TV-korrespondent for DR i Reagans Amerika fra 83 til 87, udlandsredaktør på Det fri Aktuelt og i TV-A før han tog som korrespondent til Gorbatjovs Sovjetunionen i 1990. Han var øjenvidne til Sovjets sammenbrud – og forlod Jeltsins Rusland i 94. Siden har han rejst regelmæssigt i Rusland, Øst-Europa (specielt Rumænien) og USA.

Foredrag med Steffen Gram booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. september 2019
Læs mere

Maleen

Maleen

Book nu!

ICON – The Concert

Maleen Ludvig – Mød artisten der blander det æteriske med det rå

Albummet ICON præsenterer et musikalsk univers, der er både genrebrydende og filmisk. Kunstnerens rejse igennem storslåede landskaber og kontraster taler til det universelt menneskelige. Med en travl hverdag som klangbund er der plads til både afstresning og store tanker når musikken udfolder sig med rummet. Stille refleksion og gode idéer til de næste udviklingsopgaver i virksomheden.

Den klassisk uddannede sopran Maleen har skabt en unik lyd, der spænder over hendes lyriske sopranstemme til en mørkere fuldregisterlyd, og lader det æteriske møde det rå og upolerede. ICON er skabt af sanger og sangskriver Maleen i samarbejde med komponist Frederik Magle. Hendes 3 første singler og EP har modtaget store anmelderroser Worldwide.

Koncert af 40 minutters varighed med Maleen, Frederik Magle, cellist, guitarist og korsanger.

“Beautiful folk tunes full of pagan imagery and atmospheric layers of sound…
– Jane Howkins, York Calling

“This is pretty damned epic. I’m a sucker for this kind of big expansive, cinematic rock. Give it a look/listen. It’s worth your time”
– Alan Cross, Canadian radio broadcaster and writer on music

“It’s the perfect song for kicking back and relaxing, we really love the sound that Maleen is bringing with this music. It’s relaxing and the vocal work sends chills down our spine every time we take a listen”
– Yellowblackmusic.com

Maleen Ludvig booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. september 2019
Læs mere

Maleen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Musikalske foredrag

Maleen

Book nu!

Maleen Ludvig tilbyder musikforedraget

På kanten af klinten og livet

Møns Klints spændende, dramatiske og ikoniske natur har gennem tiderne begejstret mange kunstnere. I de senere år er Klinten også blevet opdaget af musikere. En af dem der tolker på Klinten, både billed- og tekstmæssigt, og som virkelig har ramt Klintens sjæl, er kunstneren og sangerinden Maleen. Det seneste år har Maleen fået produceret nogle, på mere end én måde, spektakulære musikvideoer med Møns Klint som omdrejningspunkt.

Maleen Ludvig udgav den 17. august 2018 sin første single ”Sad Ironic” sammen med en storslået musikvideo produceret af Lasse Spang Olsen optaget på Møns Klint. Siden har hun udgivet endnu 2 anmelderroste singler og musikvideoer med Møns natur i centrum og august 2019 udkom så hendes EP. Hendes 3. single ”The Rim of the Cliff” blev uropført på Møn og er en direkte hyldest til Møns Klint, men handler også om udfordringerne ved at kaste sig ud i sit livs projekt uden sikkerhedsnet.

Hør om hvordan klinten blev Maleen’s klippe på starten af hendes rejse ind i én af verdens hårdeste brancher og om den passion, der bærer det hele igennem. Bliv inspireret af Maleen’s kreative proces med at skabe filmisk og kontrastfyldt musik. Det handler om at udfordre egne grænser og hele tiden balancere på en knivsæg økonomisk og kreativt; om rejsen fra begrænsning til frihed. Hør anekdoter om det at havne i en nøgendebat, om at hoppe på hovedet i vandet 50 gange i træk og få en fremmed hest i galop i Mandemarke bakker; og oplev de betagende optagelser fra Møns storslåede natur.

Foredrag med Maleen Ludvig booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. september 2019
Læs mere

Kirsten Lehfeldt
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Karriere

Kirsten Lehfeldt

Book nu!

Kirsten Lehfeldt foredrag:

Karriere og privatliv (soloforedrag eller sammen med Jakob Wendt Jensen)

I kølvandet på bestselleren ”Kirsten Lehfeldt – en biografi” af Jacob Wendt Jensen. Serveres nu et møde med skuespiller Kirsten Lehfeldt, der fortæller om fem årtier i show-business. Om hvad der foregik både på scenen, i kulisserne og derhjemme.

Kirsten er også hende, der – navnlig i de unge år – forlod sig på andet end den komik, hun efterhånden har overgivet sig mere og mere til – hvorfor skulle hun ikke også det? – men som altid har befundet sig godt der, hvor humor og alvor møder hinanden. Tænk på filmgennembrudet med Helle Ryslinge-filmen »Flamberede hjerter«. Tænk på de mange reklamer, hvor hun, trods alt, altid har insisteret på også at have det skægge med sig, at spille komedie og ikke bare låne sit glatte ansigt ud.

Gennem fem årtier har Kirsten Lehfeldt gjort sig bemærket som en af landets dygtigste skuespillere i både teater, film, tv-serier og indenfor satire og humor. Nu fortæller hun åbenhjertigt om sit kald som skuespiller, succeser og fiaskoer og gangen på jord som menneske, mor og mormor. Om at være både købmand, legebarn og levemenneske om en hals.

Kom med bag kulisserne på kaotiske optagelser til den store filmsucces ”Flamberede hjerter”, skabelsen af en perlerække af teaterstykker og comedy med Søs & Kirsten. Duoen skabte banebrydende shows på scenen og tv-serien ”Kongeriget”, der var et nybrud i blandingen mellem komik og reality-tv. Den første danske kvindelige komikerduo har i det hele taget banet vejen for andre morsomme kvinder ved at skrive deres materiale selv om for eksempel Carsten og Helge. Uden Søs & Kirsten ingen Ditte og Louise.

Kirsten Lehfeldt åbner også døren ind til mere ukendte sider af hendes blanding af alsidigt skuespillertalent, familieoverhoved og menneske med healerevner. Det er da fint nok med både en Bodil-statuette og en Henkel-pris, men familien vil altid komme i første række.

Forfatter Jacob Wendt Jensen er ordstyrer og interviewer Kirsten Lehfeldt på scenen. Han har tidligere blandt andet skrevet bestselleren ”Lise Nørgaard – de første 100 år” og biografier om Victor Borge og Ove Sprogøe.

Foredrag med Kirsten Lehfeldt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. september 2019
Læs mere

Ditte & Louise
Holder foredrag indenfor følgende emner: Kvinder, Sex

Louise Mieritz og Ditte Hansen

Book nu!

Gode kasser
Et foredrag med Louise Mieritz og Ditte Hansen med udgangspunkt i deres bog “ Gode kasser”. Mød Ditte og Louise.

Ditte er møgliderlig, og hun skammer sig ikke over at have lyst til sex. Hun skammer sig heller ikke over ikke at skamme sig over det. Louise derimod craver det ikke. Faktisk ville hun hellere læse samtlige seks bind af Knausgårds Min kamp end at have sex.

Man kunne måske sige, at Ditte er en slut, og Louise er en snerpe. Men man kunne også lade være, for hvad er det for nogle mærkelige kasser at putte folk i? Hvad ligger der i de to ord, og hvad med alt det, der ligger imellem dem? Kan man fx være snerpe om dagen og slut om natten? Kan man være seksuelt frigjort og samtidig føle stor skam? Kan man være feminist og samtidig tænde på undertrykkelse? Hvorfor er det så svært at sige fra? Og hvad er den perfekte comeback-replik, når nogen råber “gode kasser!” efter én på gaden?

I en lystig og skamløs blanding af selvbiografiske tekster, fiktive historier, interviews, tegninger, quiz, nævekamp, selvmodsigelser, tvivl og vred latter forsøger Ditte Hansen og Louise Mieritz at lægge kønsstereotyperne i graven.

Foredrag med Louise Mieritz og Ditte Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. september 2019
Læs mere

Nick Allentoft
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Demokrati, Familien, Historie, Ordstyrer, Samfundsdebat

Nick Allentoft

Book nu!

Nick Allentoft er forfatter til bogen Velfærdsillusionen fra forlaget Samfundslitteratur 2018.

Han er uddannet journalist og har som selvstændig været iværksætter bag flere medier med fokus på samfundsforhold. Har som journalist lavet både tv (indslag, dokumentarer og værtsroller) samt radio og print.

Tidligere stifter og chefredaktør på DenOffentlige.dk – et nytænkende online medie, der på 6 år voksede til at blive en kendt platform for væsentlige debatter, videndeling og vidensøgning om vores velfærdssystems mange facetter.

Medlem af byrådet i Furesø fra 2010-2013; de første tre år for Venstre, det sidste – og siden da – uafhængig af politiske partier.

Redaktør eller bidragyder til bøgerne Franchising (Børsens Forlag), Offentlig effektivisering (Djøf Forlag), OPI – debat og perspektiv innovation (DenOffentlige) og Det Personlige Samfund (Vindelsti).

Foredrag af Nick Allentoft:

Foredrag 1: Velfærdsillusionen – om et samfund i krise
Danmark bliver hyldet verden over som et mønstersamfund. Et trygt og velstående samfund, som sikrer lige vilkår for alle og tager hånd om dem, der snubler. Det er en model, som over årtier har samlet bred opbakning blandt danskerne. Den model er nu truet – indefra. Foredraget – baseret på bogen Velfærdsillusionen – rummer en tankevækkende diagnose af skjulte kriser, som utæmmet risikerer at føre til et opgør med det velfærdssamfund, som det store flertal ønsker og tror, at vi har, og som de betaler til med et af verdens højeste skattetryk. Det står klart, at der er behov for at nytænke den danske velfærdsmodel, hvis den skal
bestå. Oplev et foredrag, der udfordrer dine forestillinger om det Danmark du kender.

Foredrag 2: Kampen mellem stat og samfund
Manglende skelnen mellem stat og samfund er et alvorligt svigt i forståelsen af vores velfærdsmodel. Det har ført til en meget stærk stat og et samfund i krise – både Strukturkommissionen og Velfærdskommissionen overså denne betydning og i dag presser det samfundet mens statens magt vokser. Når velfærdsstaten eksempelvis bestemmer, hvor meget frivilligt arbejde en dagpengemodtager må udføre, stiller krav om håndtryk, udfører omfattende digital overvågning og belaster herberger, daginstitutioner, skoler og sågar foreninger med omfattende bureaukrati, har det indflydelse på samfundets dynamik, medarbejdernes råderum og borgernes frihed. Der er forskel på, hvordan velfærdsstaten betragter eksempelvis en daginstitution, og hvordan den bliver anskuet i velfærdssamfundet. Førstnævnte ser på mursten, sygedage, lønninger, energiforbrug og den slags hårde tal. Sidstnævnte ser på, hvor trygge forældre og børn er ved den hverdag leder og ansatte skaber i institutionen. Det er væsentligt at huske begge perspektiver, når vi taler om velfærdsmodellen, viser Nick Allentoft i dette foredrag.

Foredrag 3: Middelklassen er tidens store spøgelse – om behovet for et opgør med middelklassens tabuer og normer
Ideen om, at et land er stabilt og succesfuldt, hvis blot det får en stor middelklasse, er dokumenteret til fulde i Danmark. Vi er blandt Verdens mest lykkelige folk, vi er rige og i hverdagen fungerer tingene for de fleste. Men i dag er det som om en tilværelse i middelklassen er det eneste rigtige liv, man kan skabe sig i Danmark. Altså sådan et liv, hvor man er lønmodtager med god lang opsigelse, sundhedsforsikring og en vennekreds, der lever på samme måde. Så er alt godt. Derfor skal vi nu være opmærksomme, og bryde tabuer og normer i middelklassen, for eller risikerer den danske succes at være midlertidig. Nick Allentoft tager i dette foredrag fat i middelklassens tabuer og opfordrer til at bryde ud og op, hvis vi også fremover vil have et velfærdssamfund.

Foredrag 4: Socialkrisen
Berettigelsen for den velfærdsmodel, som danskerne sætter så højt, er det man kan kalde den sociale kontrakt. Altså fri og lige adgang til sundhed og uddannelse samt en vis sikkerhed for social tryghed gennem økonomisk og faglig hjælp, hvis vi møder en livskrise – det sidste er en væsentlig detalje, for selvom det er fristende at afvise tanken kan vi alle møde en krise i livet, som slår os ud af kurs i kortere eller længere tid. I dette foredrag viser Nick Allentoft, hvordan den sociale kontrakt er brudt, og udsatte borgere bliver klemt i velfærdsstatens bureaukrati og kvalt i samfundets forventninger til, at folk får den hjælp, de har brug for.

Foredrag 5: 40 år som samfundsengageret på trods
Kom med på en rejse gennem 40 års danmarkshistorie, når Nick Allentoft fortæller om sit liv. Fra butikstyv til observatør i SSP-udvalg i Ebeltoft over den værnepligtige suppleant, der rykkede frem efter et tillidsmanden blev dræbt i en motorcykelulykke til et liv som selvstændig med op og nedture. Han har haft et arbejdsliv i periferien af magtens cirkler, og præget magthaverne gennem sin journalistik. Nick fortæller engageret og med personlig refleksion om et Danmark, hvor velfærd er blevet en sovepude, der truer med at kvæle samfundets dynamik og udvikling.

Nick Allentoft kan også bookes som ordstyrer.

Nick Allentoft booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. september 2019
Læs mere

Kristian Corfixen
Holder foredrag om følgende emner: Forfatterskab, Sygeplejerskesagen

Kristian Corfixen

Book nu!

Kristian Corfixen SygeplejerskenBag om sygeplejerskesagen
Kristian Corfixen er den journalist i landet, der ved mest om sygeplejerskesagen, den spektakulære drabssag fra Nykøbing Falster Sygehus, hvor en sygeplejerske i 2015 blev erklæret skyldig i bevidst at forsøge at dræbe patienter på sine vagter. I dette foredrag giver Kristian Corfixen et unikt indblik i sagen, dens hovedpersoner, gerningsmandens påståede motiv, politiets efterforskning og jagt på beviser. Kristian Corfixen har brugt flere år på at skrive den dokumentariske bog ’Sygeplejersken’. Under sit arbejde har han haft adgang til flere tusind siders efterforskningsmateriale og interviewet mere end 50 personer om sagen – blandt andre politiets kronvidne og den dømte sygeplejerske Christina Aistrup Hansen.

Kristian Corfixen (født 1988) er uddannet journalist og forfatter. Siden 2013 har han arbejdet på Politikens indlandsredaktion. Han har dækket en række spektakulære retssager – blandt andet Kundby-sagen og sygeplejerskesagen. I marts 2019 udkom hans dokumentariske bog ’Sygeplejersken’, som handler om drabssagen fra Nykøbing Falster Sygehus og som har afsløret en lang række nye detaljer om sagen. Sygeplejersken er en ”bestseller”. Den har ligget nr. 1 på bestsellerlister hos både Bog&Ide og Arnold Busck. Kristian har fungeret som vært og ordstyrer i forbindelse med en række arrangementer afholdt af Politiken, hvor blandt andet ministre, debattører og udenlandske personligheder har været inviteret til debat og interviews foran flere hundrede publikummer.

Foredrag med Kristian Corfixen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. september 2019
Læs mere

Bendt Bendtsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Brexit, Erindringer, EU, Globalisering, International politik, Lobbyisme, Politik, Samfund

Bendt Bendtsen

Book nu!

Bendt Bendtsen ErindringerFra bondedreng til vicestatsminister
Et foredrag om min opvækst på en nordfynsk bondegård i 50 ́og 60 ́erne. Fra landsbyskolen over Odense Friskole til et job på en nordfynsk gård, for herefter at forrette tjeneste ved Livgarden. Herefter en række historier fra min tid som ung betjent i København til Kriminalpolitiet gennem mere end 20 år. Tiden i politiet hvor jeg fik syn for en manglende politik på retsområdet, som startede min politiske karriere. Starten var Odense Byråd, – herefter Folketinget i 1994. Politisk leder i 1999, og herefter vicestatsminister, økonomi- og erhvervsminister i de 3 Anders Fogh Rasmussen regeringer. I 2009 gik turen til Bruxelles og efter 10 år besluttede jeg, at min værnepligt i politik var overstået.

Foredrag med Bendt Bendtsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. september 2019
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende emner: Afrika Forfatterskab, Fremtiden/visioner, Globaliseringen, Kina, Rejsebeskrivelser

Hugo Gaarden

Book nu!

Hugo Gaarden er journalist, født i 1949. Har rejst over det meste af kloden og været korrespondent i Bruxelles, Frankfurt og Shanghai. Har boet uden for Danmark siden 1999. Arbejdsområdet har primært været politik, udenrigspolitik, økonomi og erhverv på bl.a. Berlingske og Børsen. Har udgivet 11 fagbøger, bl.a. om Kina og globaliseringen.

Foredrag af Hugo Gaarden:

Foredrag 1: Europæisk renæssance
Europa står over for store udfordringer med intern uenighed, med den stærke vækst i Kina og Asien, og med konstants sammenstød med USA. Europa har brug for en renæssance med politiske og økonomiske reformer. Samtidig må Europa gøre sig selvstændig i forhold til USA og tage sin skæbne i egne hænder. Det vil skabe opbakning til det europæiske samarbejde og give Europa en ny international rolle – som formidler.

Fotoforedrag 2: En rejse med Land Rover gennem Asien, Mellemøsten og Afrika
Et møde med de fleste af verdens kulturer i græsrodshøjde. Et møde, der viser menneskers forskelligheder og ligheder. Et møde med naturfolk, der måske har et mere ægte liv end os? Mennesket er grænsebrydende. Vi skal ikke frygte andre kulturer. En rejsebeskrivelse af et enkelt, rigt liv med eventyr, der f.eks. går gennem
den nubiske ørken.

Foredrag 3: Kina – den nye supermagt
Kina bliver af mange anset som en trussel – politisk og økonomisk. Det er Kina ikke, men derimod en udfordring. Kina har skabt den største velstandsfremgang, verden har oplevet, og Kina har valgt sin helt egen samfundsmodel, der også i fremtiden bliver til et alternativ til Vestens. Kina løber foran os. Hvorfor, og hvilke konsekvenser får det? Forfatteren har arbejdet som korrespondent i Shanghai i otte år.

Fotoforedrag 4: Afrika – eventyr og udvikling
Afrika er stadig eventyrets kontinent med fantastiske rejseoplevelser og enestående naturrigdomme. Men det er også en økonomisk og menneskelig tragedie, i mange tilfælde selvforskyldt. 50 års vestlig bistand har kun skabt minimal fremgang. Der er behov for en helt anden udviklingsmodel. Befolkningsvæksten kan gøre Afrika til fremtidens største globale problem, men Afrika kan også blive stedet, hvor nye og bedre samfundsformer udvikles. Forfatteren har besøgt Afrika flere gange de seneste 50 år, senest med en Land Rover-rejse fra Cape Town til Cairo.

Foredrag med Hugo Gaarden booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. september 2019
Læs mere

Frank Martinsen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Aktionsstyrken, Arbejdsliv, Livvagt, Politi, Terrorisme

Frank Martinsen

Book nu!

Frank Martinsen LivvagtFrank Martinsen : Livvagt foredrag

Frank Martinsen fortæller i sit foredrag om sin tid som ungdomsrod og vejen hen til optagelse i Forsvaret og efterfølgende ansættelse i Politiet, hvor han blev en del af PET’s aktionsstyrke, som bl.a. står for bekæmpelse af terrorisme, særligt farlige anholdelser og grov organiseret kriminalitet.

Frank Martinsen blev i forlængelse heraf uddannet som livvagt for daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen. Han startede sidenhen sit eget sikkerhedsfirma, men måtte på et tidspunkt erkende, at de mange år med pres, stress og et enormt ansvar havde en pris, idet han blev ramt af PTSD med store konsekvenser for hans samlede livssituation i form af en social deroute, som han nu – efter flere års kamp endelig har fået vendt med hjælp fra bl.a. Forsvarets Veterancenter og en ny identitet som foredragsholder og ophavsmand til bestselleren ”Livvagt”.

CV:
10 år i militæret med udsendelse som UN soldat
10 år i PET´s aktionsstyrke
6 år som Livvagt i PET
2 år som fysisk sikkerhedschef i SAXO Bank
Bogudgivelse af bestselleren af bogen LIVVAGT

Foredrag med Frank Martinsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. september 2019
Læs mere

Mikkel Frey Damgaard
Holder foredrag indenfor følgende emner: Børn og sorg, Døden - at miste, Erindringer, Familieliv, Selvmord

Mikkel Frey Damgaard

Book nu!

Mikkel Frey SørgekåbenMikkel Frey Damgaard er aktuel med bogen “Sørgekåben”.
Om bogen: I “Sørgekåben” undersøger Mikkel Frey Damgaard på dybdegående vis omstændighederne, der førte til sin fars tragiske selvmord. Journalist, Mikkel Frey Damgaard var blot en dreng på otte år, da hans far begik selvmord. 30 år senere vil Mikkel nu konfrontere sit livs traume og undersøge, hvad der førte til sin fars tragedie. Mikkel har siden sin ungdom levet med angsten for at gentage sin fars liv, og indser han først må kende hele historien om sin far, før han kan skabe sin egen. Med en journalists grundige research nærmer Mikkel Frey Damgaard sig sin families mørke historie med hemmeligheder og traumer fra fortiden. “Sørgekåben” er en personlig og vedkommende beretning om forholdet mellem en søn og en far og en families fortid og fremtid.

Mikkel Frey Damgaard er uddannet journalist og har suppleret med studier i kunsthistorie ved Københavns Universitet. Han har været vært på nyhedsudsendelserne Deadline og DR2Dagen, samt en lang række mere eksperimenterende tv-programmer både som vært, redaktør og tilrettelægger. Han har desuden skrevet bøger, og i forsommeren 2017, lavede han en række radioprogrammer om sin fars selvmord ved navn ”Selvmordstanker”, som blev sendt på P1. I efteråret 2018 sendte DR1 de to dokumentarprogrammer ”Min fars farvel”, hvor Mikkel Frey ligeledes fortæller om selvmordet.

Foredrag med Mikkel Frey Damgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. september 2019
Læs mere

Merete Pryds Helle
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab

Merete Pryds Helle

Book nu!

Merete Pryds Helle NoraMerete Pryds Helle er aktuel med bogen “Nora” som hun nu tager ud og holder foredrag om.
Om bogen: Merete Pryds Helle har med Ibsens Et dukkehjem som forlæg skrevet fortællingen om Nora, og gennem romanen kommer vi helt ind under huden på hende. Der findes få kvinder i teaterhistorien, som er lige så berømte som fru Nora Helmer. Noras udvikling fra en tilsyneladende underdanig kvinde i et forlorent ægteskab til en kvinde der går sin egen vej, udfolder sig i tre akter: fra den særlige juletid, hvor Torvald Helmer er blevet forfremmet til bankdirektør, over afsløringen som bedrager og den vilde taranteldans, til indsigten i den illusion hun lever i og efterfølgende handlekraft. I Merete Pryds Helles roman følger vi Noras vej frem til denne indsigt, ikke over tre akter, men gennem hele hendes liv. Hun er altid blevet behandlet som et barn, først af faderen, siden af sin mand, men gennem de kvinder hun er tæt på, har hun udviklet sig både intellektuelt og seksuelt, og hun lever på mange måder et dobbeltliv. Hendes kærlighed til Torvald er stor, hun har til og med forfalsket sin fars underskrift for at kunne låne penge til en rejse, så Torvald kan komme sig efter et sammenbrud. Og i Italien forandrer de sig begge. Så når julen nærmer sig i familien Helmers hjem, er vi læsere godt rustede til den slutning, vi kender så godt. Og vi har fået nogle gevaldige overraskelser undervejs.

Foredrag med Merete Pryds Helle booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. september 2019
Læs mere

Dorrit Willumsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Historie, Historiske portrætter, Historiske romaner, Litteratur

Dorrit Willumsen

Book nu!

Dorrit Willumsen Løg Trækker TårerDorrit Willumsen er aktuel med bogen “Løg trækker tårer”
Om bogen: Den dag Wendy fylder 74, har hun fået nok. Manden har glemt hendes fødselsdag, ingen blomster, ingen fødselsdagskort, hun skræller løg, de trækker tårer, emhætten larmer, så hun ikke kan høre radioen, hendes e-Boks er lukket, og hun beslutter at gå sin vej. Hun tramper af sted med faste skridt, men kommer i første omgang ikke længere end til stationen, hvor hun falder besvimet om.

Hun bliver hjulpet hjem, men hendes mand virker ikke begejstret over at se hende igen, og så snart hun kan se sit snit til det, tager hun sin taske og sin ulvepels og smutter ud ad bagdøren. Hun tager toget til København og tjekker ind på et hotel. Dagen efter lykkes det hende at få adgang til en opgang og videre ind i en tom lejlighed på anden sal, hvor hun indlogerer sig i skunken – Wendy er meget lille – sammen med sin ulvepels, som efterhånden udvikler flere og flere mere og mere menneskelige træk…

Foredrag med Dorrit Willumsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. september 2019
Læs mere

Arne Mariager
Holder foredrag indenfor følgende områder: Humor, Livskvalitet, Politik, Samfundsdebat

Arne Mariager

Book nu!

2 nye foredrag med Arne Mariager:

Så forskellige sind
Historien om seks danske statsministre, fra Schlüter til Mette Frederiksen – eller historien om en tid, hvor dansk politik for alvor forandrede sig.

Den positive naturhistorie
Hele den vestlige verden er ramt af en grøn bølge, men midt i debatten om nødvendighed af miljø-forbedringer overser vi ofte, at dansk natur på flere områder har det fremragende. Eksempelvis er antallet af fuglearter, der yngler i Danmark, steget støt de senere år, vandløbenes kvalitet er bedre, end tilfældet har været i årevis – og beretningen om laksebestanden i de vestjyske vandløb har karakter af et eventyr.

Arne Mariager, født 1951, er journalistuddannet og har arbejdet på en række dagblade. Fra 1984-1989 var han chefredaktør på Morsø Folkeblad, 1989-1996 chefredaktør og adm. dir. på Fyns Amts Avis og 1996-2009 chefredaktør og adm.dir. på Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad. Siden har han været freelance journalist, forfatter og foredragsholder. Gennem en halv snes år var han kursusleder på Den journalistiske Efteruddannelse. Arne Mariager blev i 1995 tildelt Laust Jensen-prisen, indstiftet af Morgenavisen Jyllands-Posten for sin indsats i den danske provinspresse. Han bor i Faaborg.

Arne Mariager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. september 2019
Læs mere

Lykke Friis
Holder foredrag indenfor følgende områder: EU, Brexit. Tyskland

Lykke Friis

Book nu!

Lykke Friis Håbets EuropaNy bog / nyt foredrag

1989 og Berlinmurens fald – ”Hvad nu hvis”? Mød de ukendte helte, der reddede Europa fra katastrofen
Sjældent har historien faret så hurtigt af sted som i 1989. Berlinmuren faldt, den kolde krig blev afsluttet, og stribevis af central- og østeuropæiske lande sagde farvel til kommunismen. Ofte indtraf der flere begivenheder samme dag, og da europæerne fejrede nytårsaften 1989/90 var Europa fundamentalt forandret. I dag 30 år efter er der en tendens til at se tilbage på 1989 som uundgåeligt. Muren måtte falde, og Central- og Østeuropa måtte blive frit. I foredraget giver Lykke Friis et anderledes billede. 1989 var flere gange tæt på at lande i en katastrofe; og det var ofte helt ukendte helte som f.eks. Helmut Hackenberger og Harald Jäger, der reddede Europa fra en såkaldt ”kinesisk løsning” med kampvogne som ved Den Himmelske Fredsplads i juni 1989. Udover at se tilbage på 1989 trækker Lykke Friis også de store linjer frem til i dag. Hvorfor er meget af euforien i Central- og Østeuropa forsvundet? Og hvad blev der af at teorien om, at 1989 også satte punktum i verdenshistorien? Lykke Friis er i 30 året for 1989 bogaktuel med sin tredje bog om revolutionsåret – 1989 i 89 billeder. Hun er i dag bogsiddende i Berlin.

ANMELDELSER OG OMTALE
“En velskrevet billedbog om Murens fald (…) Bogen står stærkest, når den lille historie illustrerer den store (…) Det er en velskrevet, let læselig, relevant og informativ bog, som Lykke Friis har begået.” – Berlingske

”Lykke Friis har skrevet en imponerende fortælling (…) engageret, med kant og formulering af nye spørgsmål: Kan eventyret fortsætte? Er det allerede afbrudt? Er vi på vej mod en ny istid? (…) en lille perle.” – Jyllands-Posten

“Som titlen siger, er bogen i høj grad båret af billeder – nogle ikoniske, andre mindre kendte. Det er med til at gøre fortællingen nærværende og levende, så stor ros for det valg (…) En fængslende fortælling om et fantastisk år i Europas historie – trods de dystopiske udsigter her 30 år efter.” – Nordjyske

”Lykke Friis er eminent til at indfange de små historier i den store, og hun leverer fornem politisk historie­skrivning med vægten lagt på de spændinger og problemer, som udsigten til et forandret Europa, ikke mindst et genforenet Tyskland, stillede datidens ledende politikere over for.” – Weekendavisen

”… et stykke fantastisk litterært værk, der fortæller om et håbefuldt Europa med murens fald i 1989, som man kan tage med sig i betragtningerne af europæisk politik i dag. Det er lige før, jeg vil gå så langt og sige, at det – måske – nok bliver årets bedste bog for mit vedkommende. Den kombinerer historie og politik på en fantastisk måde.” – pov.international

”I bogen formår Lykke Friis både at vise politikernes og borgernes syn på det, der skete (…) Bogen er bygget op omkring 89 meget velvalgte fotografier, der ledsages af en letlæst og fremragende formidlet tekst (…) Den er relevant for både unge og ældre, fordi den forklarer, hvad der har formet det Europa, som vi kender i dag. Bogen er simpelthen et must read i disse brydningstider. Læs, læs, læs!” – bogblogger.dk

”Hun har den baggrundsviden, den erfaring og den indsigt i nyere europæisk politik, der gør hende til en analytiker, man gerne vil lægge øre til (…) I det hele taget skaber Lykke Friis med Håbets Europa overblik, og det er det, der giver bogen dens værdi.” – historie-online.dk

”Jeg kan næsten høre Lykke Friis fremsige bogen i et eneste åndedrag. Og jeg læste den i en indånding. Det er en smukt indbundet bog. Det er meget velvalgte fotos – både ikoniske og nye fotos. Det er godt skrevet. Og netop fordi vi nu har en generation, der ikke har oplevet 89/90, må det her været årets mest oplagte gaveide (…) Tak for bogen.” – berlin-guide.dk

Foredrag med Lykke Friis booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. september 2019
Læs mere

Lone Theils
Holder foredrag indenfor følgende emner: Brexit, Forfatterskab, London

Lone Theils

Book nu!

Lone Theils StillelegLone Theils er aktuel med krimien “Stilleleg”.

Om bogen: Et grusomt mord på en politibetjent sender Nora Sand til en engelsk provinsby. Efterhånden som hun graver dybere i sagen, opdager hun, at Toppingham gemmer på en mørk og hjerteskærende hemmelighed. En hemmelighed, som nogen er parat til at slå ihjel for – igen og igen.

Foredrag med Lone Theils booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. september 2019
Læs mere

Karsten Skov
Holder foredrag indenfor følgende emner: Første verdenskrig, Historie, Historiske romaner, Sønderjylland

Karsten Skov

Book nu!

Karsten Skov (f 1963) er lektor på Erhvervsakademi Sydvest og ekstern lektor på Center for Grænseregionsstudier på Syddansk Universitet(SDU). Han har en lang række udgivelser bag sig og senest har han udgivet to anmelderroste historiske romaner, Knacker og Enkeland samt en bog om filmen ”I Krig og Kærlighed”.

Foredrag af Karsten Skov:

Fra romanen Knacker til filmen I Krig og Kærlighed
Den 11.11 2018, var det 100 året for 1. verdenskrigs afslutning, dagen for premieren på den danske storfilm ”I Krig og Kærlighed”. Fridthjof Film stod bag den 42 millioner kroners store filmsatsning med kendte skuespillere som Sebastian Jessen (Mens vi lever), Rosalinde Mynster, Thure Lindhardt, Natalie Maduenõ og Ulrich Thomsen på rollelisten. Filmen foregår i Sønderjylland, der på den tid var en del af det krigsførende Tyskland. Tyskland tvang tusindvis af sønderjyder kæmpe for sig i de blodige skyttegrave, og mere end 6000 betalte den højeste pris. Filmen er inspireret af Karsten Skovs roman ”Knacker” fra 2013. Romanen skildrer historien om en dansksindet desertør, som på en orlov under 1.verdenskrig beslutter sig for at flygte fra militærtjeneste. Romanen er historien om desertørens dramatiske flugt og den vanskelige tid i skjul for de tyske myndigheder.

Til foredraget vil Karsten Skov fortælle om sit arbejde med romanen og filmprojektet, og give eksempler på hvorledes hans romaner tager udgangspunkt i virkelige personer og faktiske historiske begivenheder.

Foredrag af Karsten Skov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. september 2019
Læs mere

Thomas Larsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Historie, Historiske portrætter, Kongehuset, Litteratur, Ordstyrer, Politik

Thomas Larsen

Book nu!

Aktuelt foredrag med Thomas Larsen:

Hvor er dansk politik på vej hen?
Hvordan vil statsminister Mette Frederiksen lede Danmark? Hvordan arbejder det nye ministerhold? Hvad bliver de vigtigste mærkesager? Hvad kommer der til at ske i den borgerlige position, hvor alle partierne leder efter fodfæste og nye samarbejdskonstellationer efter valgnederlaget? Spørgsmålene er mange, og for virksomheder og organisationer er det vigtigt at have den nødvendige viden og indsigt for at kunne agere i den nye politiske virkelighed. Thomas Larsen, der er en af landets mest rutinerede politiske kommentatorer, og som har skrevet en lang række bøger om politik – senest om statsminister Mette Frederiksen – giver med sine indlæg, taler og seminarer et spændende, vedkommende og lærerigt indblik i dansk politik. Thomas Larsen er politisk kommentator ved Berlingske, kursusleder ved den journalistiske efteruddannelse, DMJX, forfatter til 17 bøger, bl.a. de vigtigste politiske ledere i de sidste 30 år samt tidligere John S. Knight Fellow ved Stanford University i USA.

Foredrag med Thomas Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. august 2019
Læs mere

Elisabeth Gjerulff Nielsen
Holder foredrag om følgende emner: Børn, Inspiration, Kvinder, Musikalsk foredrag, Mænd

Elisabeth Gjerluff Nielsen

Book nu!

STORE BØRN – erindring om en familie (foredrag med udgangspunkt i bog, der udkommer i august 19).
Nytårsaften 1997 er fire voksne søskende samlet i deres barndomshjem i Skjern. Deres mor ligger terminalt syg på samme lokale sygehus, hvor deres far netop er død. Med udgangspunkt i de dage, hvor begge forældre dør, fortæller Elisabeth Gjerluff Nielsen med stor sans for tiden og dens detaljer om sin barndom i 60’ernes vestjyske provins. Hun perspektiverer til voksenlivet i København, hvor hun med smerte må erkende, at de ’store børn’ – trods fælles opvækst– er kommet så langt fra hinanden, at det er vanskeligt, måske umuligt at nå selv fremstrakte hænder.

Store Børn er Elisabeth Gjerluff Nielsens barndomserindringer, og samtidig en nutids-skildring af den vanskelige voksne erkendelse af afstand mellem søskende, som var nærmeste familie engang.

Ifm. med udgivelsen tilbyder Elisabeth forfatterbesøg med oplæsning/spørgsmål/debat og overvejelser vedrørende de forhold som får hver fjerde dansker til at bryde med et nært familiemedlem og de fleste af os til gennem livet at søge og kæmpe med familieforbindelser i det eksistentielle spørgsmålet om at være alene eller en del af flokken. Kan krydres med et musiknummer.

Elisabeth Gjerluff Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. august 2019
Læs mere

Clement Behrendt Kjersgaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fremtiden/Visioner, International politik, Konferencier, Ordstyrer, Politik

Clement Behrendt Kjersgaard

Book nu!

Nyt foredrag: HAR FOLKEKIRKEN EN FREMTID?
Verden rundt kæmper de gamle institutioner for at bevare deres autoritet. Hvad med folkekirken? Hvor er den om 20 år? Kan den stadig samle en betydelig del af danskerne – og hvis ja, hvad samles de så om? Sådan spørger Clement Kjersgaard, hvis tv-karriere i 2004 blevet indledt af det prisvindende program “Tal med Gud”. Han mener, at Folkekirken står overfor kolossale udfordringer – udfordringer, som mange i kirken stadig ikke vil anerkende omfanget af. Efter foredraget om Folkekirkens fremtid – og de udfordringer, den står overfor – er der god tid til spørgsmål og debat. Kjersgaard (f.1975) er født i København, opvokset i Aarhus, student fra Hong Kong og uddannet på Universitetet i Oxford. I 2002 grundlagde han magasinet RÆSON og siden 2004 har han været vært for DR på et hav af tv-programmer.

Clement Behrendt Kjersgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. august 2019
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab. Krimi

Sara Blædel

Book nu!

Den 15. november 2019 udkommer Sara Blædels krimi “Pigen under træet”.

Pigen under træet – ny Louise Rick bog fra den populære danske forfatter Sara Blædel.
På Bornholm findes liget af skolepigen Susan, der forsvandt sporløst under en lejrskoletur i 1995. Liget har ligget gemt i en klippesprække i Ekkodalen under et myldrende dække af insekter. Camilla Lind er tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen og insisterer på at optrevle, hvad der egentlig skete, dengang Susan forsvandt. Da Camilla opsøger Susans gamle klassekammerat, Pia, for at få mere at vide, finder hun en familie knuget af sorg, fordi Pia samme morgen er gået i Dyndet og har druknet sig. Louise Rick er på orlov fra sit job i Drabsafdelingen og er i utide blevet kaldt hjem fra sin jordomrejse, efter hendes bror har forsøgt at begå selvmord. Han er sønderknust, fordi hans kone, Trine, igen har forladt ham og deres to små børn. Louise prøver at hjælpe sin bror med at finde Trine, som ikke har givet lyd fra sig, siden hun forlod hjemmet. I sin søgen blandt Trines ting finder Louise et gammelt klassebillede, og det går op for hende, at Trine i sin tid gik i klasse med Susan og Pia og var med på den lejrskoletur, hvor Susan forsvandt…

Sara Blædel er tilbage i topform med endnu en hæsblæsende og spændingsfyldte krimi med den populære Louise Rick i hovedrollen. Det er efterhånden ved at være 5 år siden, at Sara Blædel sidst udgav en Louise Rick krimi. Dengang hed bogen Kvinden de meldte savnet. Det nyeste skud på stammen er bogen Pigen under træet, og det bliver den 10. i serien om Louise Rick fra Københavns politi. I den 5-årige periode, hvor Louise Rick har ligget stille, har Sara Blædel skrevet og udgivet den populære trilogi om bedemandens datter Ilka, som tager til USA efter faderens død. Her skal hun rydde op i hans ting, og ydermere har hun arvet hans bedemandsforretning. Handlingen udspiller sig i den amerikanske ”dansker-by” Racine i Wisconsin, og her vikles Ilka ind i en række mystiske begivenheder.

Sara Blædel betegnes som en af Danmarks helt store krimidronninger – hendes bøger sælger i millionvis, og udgives i 38 lande på mere end 20 forskellige sprog. Alene i Danmark har Saras bøger solgt mere end 2½ millioner eksemplarer. Adskillige flotte bogpriser er blevet tildelt Sara Blædel igennem hendes forfatterskab. Her kan blandt andet nævnes Bog & idés fine Martha Pris, som tildeles danskernes yndlingsforfatter – denne pris har Sara Blædel vundet 4 gange i 2007, 2009, 2010 og 2014. Det er også blevet til De gyldne laurbær og Ordblindeprisen i 2015.

Foredrag med Sara Blædel booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. august 2019
Læs mere

Theresa Scavenius
Holder foredrag indenfor følgende emner: Klima, Klimaforandringer

Theresa Scavenius

Book nu!

Theresa Scavenius er klimapolitik- og demokratiforsker med særligt fokus på grøn omstilling og demokratiets rolle i dag, og en ofte brugt debattør i klimadebatten både i tv, radio og trykte medier. Hun er ph.d. og lektor på Aalborg Universitet, og var sidste år en af de 301 klimaforskere, som skrev under et på klimaopråb i Politiken. Theresa begyndte sin forskningskarriere inden for politisk teori, hvor hun fokuserede på nationalstatens rolle i en global verdensorden – senere har hun i højere grad flyttet fokus til den grønne omstilling af samfundet. I klimadebatten er hun især fortaler for kollektiv og politisk ansvarlighed i modsætning til borgernes individuelle ansvar.

Som klimaforsker var Theresa Scavenius så frustreret over Danmarks uambitiøse klimapolitik og den manglende lydhørhed over for forskerne, at hun følte sig nødsaget til at være med til at ændre den politiske dagsorden – ’walk the talk’, som hun siger. I 2016 meldte hun sig derfor ind i Det Radikale Venstre, hvor hun stillede op som næstformand for at sætte en klimapolitisk dagsorden. I 2017 meldte Theresa Scavenius sig i stedet ind i Alternativet og blev valgt i Nordsjællands Storkreds som den øverste kvindelige kandidat. Theresa fik flest stemmer i sin kreds, men blev ikke valgt ind på grund af Alternativets dårlige valgresultat. I dag er hun ikke medlem af et politisk parti, men brænder stadig for at få en ambitiøs klimapolitik øverst på den politiske dagsorden.

Scavenius har modtaget flere forskningsbevillinger, er en af de yngste lektorer på universitetet og udnævnt som kvindelig rollemodel på AAU. Hun har skrevet bogen ’Political Responsibility for Climate Change’, og er medforfatter på flere bøger om klimaforandringerne. Derudover har hun udgivet en lang række videnskabelige artikler, og haft fast klimapolitiske klumme i Information, ligesom hun er en ofte brugt skribent i Politiken, Altinget, Ræson m.fl.

Theresa Scavenius er oldebarn til Fergus Roger Scavenius, lillebror til tidligere statsminister Erik Scavenius.

Foredrag af Theresa Scavenius:

FOREDRAG 1: HVEM HAR ABEN?
Klimaet er på alles læber. Den nye regering har lovet en reduktion på 70 procent mindre CO2 og andre klimagasser i 2030, og danskerne er optagede af, hvad de selv kan gøre for at mindske deres klimaaftryk. Alligevel går udviklingen den forkerte vej. Globalt set stiger CO2-udledningen, og det har den også gjort i Danmark i sidste par år.

I foredraget ’HVEM HAR ABEN’ tager Theresa Scavenius udgangspunkt i sin bog ’Politisk ansvar for klimaet’, som beskriver de forskellige måder at tale om ansvar for klimaet på. Theresa Scavenius mener, at klimakrisen ikke alene kan løse ved at borgerne påtager sig et individuelt ansvar, når de vælger transportform, står ved supermarkedets køledisk eller overvejer en ny serie på Netflix. Hun understreger vigtigheden af, at vi indser, at løsningen på klimakrisen kræver politisk handling og rammesætning, således at både borgere og virksomheder får nemmere ved at opfylde deres forpligtelser.

Et meget aktuelt og indsigtsfuldt foredrag, som på ærlig vis diskuterer, hvor svært det er at løse klimakrisen – men samtidig også indgyder håb, fordi det kan gå hurtigt, hvis der træffes en række afgørende politiske beslutninger.

Theresa Scavenius giver her sit bud på, hvor de afgørende sværdslag ligger i klimapolitikken fremadrettet i et helhedsorienteret perspektiv, som både berører menneskesynet i vores klimaøkonomi og kulturelle individualisme.

FOREDRAG 2: DEMOKRATI & KLIMA: HAR DEMOKRATIET SPILLET FALLIT?
Mange forskere og kommentatorer har erklæret demokratiet for utilstrækkeligt og kortsigtet i klimapolitik. Nogle har ligefrem hævdet, at demokratiet har spillet fallit. Argumentet er, at på grund af demokratiske regeringers korte levetid samt deres fokus på kortsigtet vælgermaksimering, egner demokratiet sig ikke til langsigtede globale beslutninger.

Historien viser dog et mere nuanceret billede. Mange demokratiske lande og stater har vedtaget beslutninger, som angår bæredygtighed, sikkerhed og ansvar på lang sigt. Theresa Scavenius mener, at de globale klimaforandringer ikke kalder på mindre, men derimod mere demokrati. Hun sætter i dette foredrag
klimapolitikken ind i en demokratisk og historisk ramme, og giver et oplysende og interessant overblik over, hvilke politiske udfordringer hun mener, at global klimapolitik er udfordret af. Og det er i Theresa Scavenius’ optik ikke demokratiet, udfordringerne skal derimod findes i vores økonomiske begreber, vores moderne kultur og individualisme.

I dette foredrag kaster Theresa Scavenius med sine sædvanlige analytisk skarpe, kompromisløse og interessante perspektiver nyt lys på, hvorvidt det demokratiske samfund er i stand til at løse langsigtede klimaforandringer. Hun afslutter foredraget med at give sit bud på, hvilke institutionelle og samfundsmæssige initiativer, der kan fremme en demokratisk robust klimapolitik med udgangspunkt i sine mangeårige studier af forholdet mellem demokrati og klimapolitik.

FOREDRAG 3: HVAD BETYDER KLIMAFORANDRINGERNE FOR JERES VIRKSOMHED?
Klimaændringer vil sætte mange forretningsmodeller under pres – nogen vil måske endda forsvinde. Hvordan skal du som virksomhedsejer – eller leder forholde dig til klimaforandringerne og deres mulige konsekvens for din virksomhed? Hvordan kan I omstille i tide og gøre jeres til at mindske forandringerne, så jeres forretning kan overleve langt ud i fremtiden?

Theresa er en fagligt kompetent og analytisk skarp sparringspartner og facilitator, der bygger bro mellem den politiske udvikling og jeres virksomheds situation. Hun holder foredrag og politiske aktuelle trends og hvilken betydning de vil have for jeres virksomhed.

Foredraget “Hvad betyder klimaforandringerne for jeres virksomhed” er målrettet virksomhedsledere og bestyrelser som ønsker at være på forkant med og tilpasse sig en verden i forandring. Foredraget kan kombineres med medarbejder workshop som inddrager dine medarbejdere, så de også bliver motiverede til at tage et større klimapolitisk ansvar.

Foredrag med Theresa Scavenius booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. august 2019
Læs mere

Pernille Juhl
Holder foredrag indenfor følgende emner: 1. og 2. verdenskrig, Danmarkshistorie, Genforeningen, H.P. Hansen, Historiske romaner, Maren Sørensen, Sønderjylland

Pernille Juhl

Book nu!

Pernille Juhl er uddannet Akademiingeniør i 1990 – har beklædt forskellige lederstillinger i 25 år i flere store danske virksomheder.

Foredrag af Pernille Juhl:

Foredrag 1: Genforening
Om H. P. Hanssens liv og hele hans store arbejde for at få Sønderjylland tilbage til Kongeriget. Han var en af hovedmændene bag genforeningen i 1920, opvokset i Sundeved for siden at bo mange år i Åbenrå. Foredraget handler både om H.P Hanssens lange, begivenhedsrige liv, om vigtige historiske begivenheder op til- og under genforeningen samt om bogens tilblivelse herunder researcharbejdet som forfatter.

Foredrag 2: Trilogien
Historisk foredrag med udgangspunkt i trilogien om familien Andersen fra Graasten, der af en anmelder blevet sammenlignet med Matador. Det har særlig vægt på det første bind: ’Vent på mig Marie’, som foregår i tiden under første verdenskrig, og den er stærkt inspireret af forfatterens farfars krigsdagbøger. Han var en af de 35.000 sønderjyder, som var tvunget til at kæmpe på tysk side under første verdenskrig. I foredraget fortælles der om farfarens oplevelser under krigen, og undervejs vises der billeder af det materiale, han efterlod sig. Foredraget har meget fokus på Sønderjyllands historie og tiden – ikke så meget selve bøgerne. Endelig hører vi om bøgernes tilblivelse og hvorfra forfatteren henter inspiration, og hvorledes hun researcher.

Foredrag 3: Romanen ’Frihed og ære’
Romanen ’Frihed og ære handler om en autentisk frihedskæmper, som spillede en afgørende rolle som spion under 2. verdenskrig. ’Frihed og Ære’ er blevet kaldt en “pageturner” og ”en helstøbt fortælling” af anmelderne. Ved foredraget fortæller forfatteren om Christian Fries korte liv, om research arbejdet bag bogen, herunder kortlægningen af frihedskæmperens liv og færden. Der er tale om en handlingsmættet tid, som beskriver et spændende stykke Danmarkshistorie. Også her spiller Sønderjylland en væsentlig rolle da Fries tilbragte en del år i militæret både ved Sønderborg og Haderslev. Christian Fries voksede op i Kollund, og ingen kunne vide, at han som 26-årig ville få vigtig betydning for krigens udvikling i Danmark. Få år efter Danmarks besættelse i 1940 blev han ansvarlig for opbygningen af den illegale Militære Efterretningstjeneste under Studenternes Efterretningstjeneste.

Foredrag 4: Maren Sørensen
I 1882 blev en af Danmarks helt store kvindeskikkelser, Maren Sørensen, født i Ål, Vestjylland. Maren Sørensen blev som den første kvindelige præst i Danmark ordineret i dølgsmål i Havrebjerg Frimenighedskirke i 1940. I 1952 blev hun belønnet med ridderkorset for sin enestående indsats i grænselandet. Maren Sørensen var på mange måder forud for sin tid og kunne foruden præst smykke sig med titler som frihedskæmper, kvindesagsforkæmper, sygeplejerske, plejemor og forstanderinde på Børnenes Helsehjem ved Sdr. Vilstrup. Foredraget handler om Maren Sørensens begivenhedsrige liv og bogens tilblivelse. Om bogen skrev anmeldere: ”Set med mine øjne rummer »Marens vilje« et enestående stof”. Henrik Tjalve, Dagbladenes Bureau

CV:

September 2013: Debuterer med romanen ‘Vent på mig Marie’ inspireret af farfarens dagbøger fra første verdenskrig. Bogen er solgt i mere end 3700 eksemplarer.
December 2013: Lindhart og Ringhof udgiver ‘Vent på mig Marie’ på lydbog
August 2014: TV2Syd sender udsendelsen: ’Med farfar i krig’ et 40 minutter langt program, som er genudsendt adskillige gange siden. Senest i 2018.
September 2014: Udgiver ’Når solen står højest’ efterfølgeren til ’Vent på mig Marie’. Anmelder Jette Landager, Biblioteksmedier. ‘Jeg blev mindet om Matador’
September 2015: Udgiver ’Efter mørke’ fortsættelsen til ’Når solen står højest’. Serien omtales nu som ’Gråstener trilogien’.
September 2016: Udgiver romanen ’Frihed og ære’ om en autentisk frihedskæmper, Christian Fries født i Bov i 1916.
November 2016: 30 minutter langt interview om ’Frihed og ære’ fra Bogmessen gennemført af TV2Syd og genudsendt mindst 30 gange på forskellige TV2-kanaler. https://www.tv2lorry.dk/bogforum/flere-sider-af-pernille-juhl-17
September 2017: Udgiver ’Det usagte’ fortsættelsen til Gråstener trilogien. Temaet er 2. generation af efterkommere til frihedskæmpere.
April 2018: Lindhart & Ringhof udgiver ‘Frihed og ære’ på tysk – udkom 1. juni 2018
Juni 2018: Udgiver ’Marens vilje’ om Maren Sørensen 1882-1957. Om en af Danmarks store kvindeskikkelser
September 2018: Udgiver ’Helenes krig’ en Mofibo/Storytel Original
Februar 2019: Udgiver ’Helenes krig II’ en Mofibo/Storytel Original

Foredrag med Pernille Juhl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. august 2019
Læs mere

Erling Jepsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab

Erling Jepsen

Book nu!

Erling Jepsen HjemmefraErling Jepsen er aktuel med romanen “Hjemmefra”.

Om bogen: Erling er blevet en ung mand og skal i gymnasiet. Han vil ikke til Ribe, som ellers ligger tættere på barndomsbyen Gram – han vil til Haderslev, for så er afstanden større til familien i ismejeriet derhjemme, hvor tingene går deres sædvanlige skæve gang. Haderslev er en stor by, så både på kollegiet og i katedralskolen er der mange skikke og omgangsformer, han ikke er fortrolig med. Der er jævnaldrende på kollegiegangen, der er nye lærere og nye klassekammerater. Og så er der jo pigerne, hvis gådefulde væsen det er forfærdeligt svært at få hold på. Der er også det med hele tiden at kende forskel på, hvad der er sandt, og hvad der er knap så sandt. Det har det altid knebet med for Erling, og nu får han rodet sig ud i noget værre snavs, da han kommer til at sige, at han slet ikke er født i Gram, men i København af revolutionære forældre. Hvordan slipper man lige ud af den pine? At forfatteren trækker på sin egen historie, har han aldrig lagt skjul på; men man skal vistnok ikke tro på alt, hvad han siger, som han siger. Hjemmefra er andet bind i en serie om familiehemmeligheder … i Gram og andre steder. Romanen kan læses selvstændigt.

Foredrag med Erling Jepsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. august 2019
Læs mere

Hans Jørgen Bonnichsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Politi, Terrorisme, Verden efter den 11. september

Hans Jørgen Bonnichsen

Book nu!

Foredrag om Murens fald (tilbydes til særpris i efteråret 2019)
Den 9. november 2019 er der 30 år siden ”Muren” faldt. Titusinder af tyskere gik på gaden og ændrende verden på den mest overraskende og omsorgsfulde måde. Herefter fulgte hurtigt resten af de sovjetisk kontrollerede lande i Europa. Den kolde krig var slut og trods spændinger og særdeles kritiske situationer blev den aldrig til en varm krig. En væsentlig årsag hertil var spionagen som den udfoldede sig i øst såvel som i vest. Bonnichsen vil belyses spionagens rolle under den kolde krig gennem udvalgte afgørende operationer udført af KGB, STASI, CIA, MI6, FE og PET, herunder sager som han selv har efterforsket. Foredraget havde debut på Grundtvig Højskoles sommerkursus , hvor kursisterne begejstret evaluerede det som: ”Fremragende!

Foredrag med Hans Jørgen Bonnichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. juli 2019
Læs mere

Lars Hovbakke Sørensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden verdenskrig, Dansk Historie, De Vestindiske Øer, Historie, Historie, Kongehuset, Politik

Lars Hovbakke Sørensen

Book nu!

Lars Hovbakke Sørensen tilbyder 4 nye foredrag:

Foredrag 1: Genforeningen 1920
I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med resten af Danmark. I foredraget stiller historiker, ph.d. Lars Hovbakke Sørensen skarpt på Genforeningen og deres baggrund. Hvad var årsagerne til, at man fik en folkeafstemning om spørgsmålet? Hvorfor stemte nogle dansk, men andre stemte tysk? Og hvilke konsekvenser fik Genforeningen for sønderjyderne, for resten af danskerne og for den danske selvforståelse frem imod i dag?

Foredrag 2: Påskekrisen 1920
I 2020 er det 100 år siden, at Christian X afskedigede regeringen Zahle og dermed for en stund afskaffede parlamentarismen i Danmark. I foredraget går historiker, ph.d. Lars Hovbakke Sørensen tæt på begivenhederne og deres årsager. Hvorfor ville Christian X af med statsminister Zahle? Hvorfor måtte han hurtigt igen opgive sit forehavende? Og hvilke konsekvenser fik Påskekrisen for demokratiets udvikling i Danmark i de efterfølgende årtier?

Foredrag 3: Dronning Margrethe 2. bliver 80 år
Den 16. april 2020 fylder dronning Margrethe 2. 80 år. Hun er indtil nu den næstlængst regerende monark i Danmarks historie og desuden en af Europas mest populære regenter. I anledning af Dronningens 80-års fødselsdag analyserer historiker, ph.d. Lars Hovbakke Sørensen, hvordan kongehuset og dets rolle i samfundet har udviklet sig i Danmark i løbet af det 20. århundrede og frem til i dag. Ligesom han giver sit bud på, hvorfor det danske kongehus under dronning Margrethe 2. har lagt sig i førertrøjen som et af Europas allermest populære.

Foredrag 4: 75-året for afslutningen af 2. Verdenskrig
I 2020 er det 75 år siden, at 2. Verdenskrig sluttede. I foredraget vil historiker, ph.d. Lars Hovbakke Sørensen kaste lys over nogle af krigens vigtigste konsekvenser for Danmarks og Europa. Hvilken betydning fik erfaringerne fra Besættelsen for det danske demokratis udvikling i de efterfølgende årtier? Hvilke følger fik den for Danmarks forhold til omverdenen og danskernes holdning til Europa? Og sidst, men ikke mindst: Hvordan kom 2. Verdenskrig til at ændre både danskernes og alle andre europæeres syn på sig selv og hinanden?

Lars Hovbakke Sørensen er én af de mest anvendte kommentatorer og analytikere i både tv, radio og aviser af aktuel dansk og europæisk politik og andre aktuelle samfundsforhold (f.eks. kongehuset i det moderne samfund). Han underviser til daglig ved Københavns Universitet og har også undervist ved bl.a. Nordisk Journalistcenter, Danmarks Journalisthøjskole og Aarhus Universitet. Lars Hovbakke Sørensen har bl.a. skrevet bøgerne: “En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag” (2014), ”Et kontinent i krig. Europas historie gennem 1000 år” (2006) og ”Slagsbrødre eller broderfolk. Nordens historie gennem 1300 år” (2004). Han kan holde mange forskellige foredrag inden for dansk, nordisk og europæisk politik, historie og samfundsforhold (inkl. om kongehuset) og give sine foredrag en særlig vinkel, som passer specielt til det aktuelle publikum. Lars Hovbakke Sørensen har modtaget Statens Kunstfonds pris for bedste bogudgivelse 2014 for sin bog En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag (Gyldendal 2014).

Foredrag med Lars Hovbakke Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. juli 2019
Læs mere

Madame Nielsen & Suzanne Brøggers jazz-kvartet 

Madame Nielsen & Suzanne Brøggers jazz-kvartet

Book nu!

Madame Nielsen & Suzanne Brøggers jazz-kvartet – Dansk litteraturs to kvindelige aristokrater tryller jazzen dansk.

Suzanne Brøgger & Madame Nielsen, adelen i dansk litteratur og tillige chantøser, har fundet sammen i en kvartet, der vil gøre jazzhistorien dansk.

På repertoiret er en række af det tyvende århundredes kvindelige jazz-standards, som Madamen og Baronessen hver for sig og i fællesskab har skrevet nye tekster til, fra kærlighedens blå toner til protestsange for det 21. århundrede.

Med sig på scenen har de to af dansk jazz’ store yngre stjerner, pianisten og mangeinstrumentalisten Simon Toldam og bassisten Nils Bosse Davidsen.

Koncerten er intens og varer 1 time, der vil føles som blot et øjeblik, og efterfølges af signering af de to forfatterinders bøger og det til lejligheden skabte værk, den lille boglette Drøm en lille drøm med os med jazzpoesi og kvindelige vignetter i rød streg af professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi Ferdinand Ahm Krag.

Madame Nielsen & Suzanne Brøggers jazz-kvartet booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. juli 2019
Læs mere

Anita Andersen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Fordomme, Identitet, Køn, Personlig udvikling, Seksualitet.

Anita Andersen

Book nu!

Anita Andersen er født i 1969 som værende en dreng. Hun er fraskilt og far til 2 piger, og vælger i 2012 at springe ud som kvinde. I dette foredrag fortæller hun dybt og ærligt om sine tanker, følelser og om sit liv som transkønnet kvinde. Et liv med kønsdysfori, fordomme og psykiske og fysiske udfordringer. Deltager i Tv-programmet “Spørg mig om alt” på DR3 i marts 2015. Deltog i Tv-programmet “Født i forkert krop” januar 2016. Udgav selvbiografi “Min vej hjem” d. 29 maj 2019. Været i Go`morgen Danmark, Tv-MidtVest og flere dagsaviser.

Foredrag af Anita Andersen:

Foredraget kommer ind på følgende emer:

Identitet
Her fortæller Anita om det at være barn og ung, uden helt at vide hvem man er. At føle sig som en pige i en drengs krop. Om at finde ud af hvem man er.

Opvækst og ægteskab
Om Anitas teenage år, ægteskab og hendes to børn. Skilsmisse, arbejde og det at miste sin arbejdsevne pga. kroniske smerter.

Transkønnet
Her fortæller Anita om at springe ud af skabet, de udfordringer man møder blandt venner, familie og samfundet. Udredning på Sexologisk klinik, ændring af navn og personnummer. Brystoperationer, kønsskifteoperation, kærestesøgning, fordomme og afstandstagen fra nære relationer og alle andre. Om livet med kønsdysfori.

Psykiske udfordringer
Om indlæggelse, da hun ramte bunden, og ikke længere havde lyst til at leve. Tiden hvor hun tog kampen op og valgte livet til.

Livet efter et fuldt kønsskifte
Er hun endelig lykkelig og glad, var det det hun havde håbet på, og har skifte og operationer fjernet hendes kønsdysfori og hendes udfordringer?

Min Vej Hjem
Om bogen, med lidt oplæsning fra den.

Undervejs i foredraget svarer Anita Andersen på spørgsmål fra publikum.

Foredrag med Anita Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. juli 2019
Læs mere

Pia Sigmund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab, Indvandrere, Integration

Pia Sigmund

Book nu!

Pia Sigmund er historiker, fortæller og forfatter. Hun har et langt liv bag sig med rejser i mange lande og med venskaber på kryds og tværs over grænser. Hun fortæller vores indvandreres historier og fortællinger. Hun er formand for landsforeningen 2 Timer om Ugen, hvor flersprogede småbørn matches med en voksen dansk frivillig. I 20 år har hun været næstformand i Historisk Samfund for Fyn.

Pia Sigmund har bl.a. udgivet 11 bøger i serien Børn i Danmarks historie, udkommet på forlaget Alinea, heriblandt ”1971. Feride og Erdogan. Fra Tyrkiet til Køge”, 4 bøger i serien HISTORIEBAZAREN med historie og historier fra vore indvandrerlande, udkommet på forlaget Ravnerock, ”DANSKE UNGE. Gode historier om den danske mangfoldighed”, 2019, ”Børneringen i 75 år”, 2016, forlaget KLIM, ”Det flyvende tæppe. Eventyr fra mange lande”, 2005 og ”Oldemor Erna. En beretning om en pioner og hendes tid”, 1991.

Foredrag af Pia Sigmund:

DANSKE UNGE. Gode historier om den danske mangfoldighed
De har brune øjne og brunt hår, og de hedder Ayse og Avin, Jamil og Jullnar. De er kommet til Danmark som børn, eller er børn af indvandrere. De går i gymnasiet og på universitetet, hvor de klarer sig godt. De engagerer sig i frivilligt arbejde og dyrker sport, kort sagt – de er en gevinst for Danmark og på længere sigt en ressource. Foredraget er en veksel mellem fortællingen om de unges personlige historier og fakta, der viser, at der er en positiv udvikling i integrationen, og at mange (tidligere) problemer har bedret sig i løbet af de sidste ti år.

Foredrag med Pia Sigmund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. juni 2019
Læs mere

Vlado Lentz
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Politi, Tro

Vlado Lentz

Book nu!

Vlado Lentz er født i 1960 i Kroatien og kom til Danmark i 1969. Han er gift med Brit og tilsammen har de 5 børn. Han har arbejdet i politiet i over 30 år og har med sin lange livs- og erhvervsfaring lært at spotte en ”kunde” på lang afstand.

Vlado brænder for sit arbejde. I over 30 år har han kørt de danske veje tyndt i patruljevognen eller på sin politimotorcykel for at holde et vågent øje med bilister, cyklister og alle de andre. Han har set det meste, men kan stadig forbløffes over, hvor ubetænksomt nogle bærer sig ad, når de færdes i trafikken.

For Vlado har det aldrig været et mål i sig selv at give så mange og så store bøder som muligt. Nogen gange er dialogen at foretrække frem for sanktioner, mener Vlado.

Han har set mennesker blive dræbt og kvæstet på vejene, og han ved bedre end nogen, hvor stor sorg spritbilister og andre hensynsløse trafikanter kan være årsag til.

Vlado er blevet en kendt skikkelse på tv, hvor han i Kanal 5’s populære program Politijagt lader seerne få indblik i en arbejdsdag, som er mere varieret end de flestes. Men uanset hvad Vlado beskæftiger sig med, er det vigtigt for ham ikke at glemme den åndelige dimension, som han finder næring til gennem sin kristne tro.

Foredrag af Vlado Lentz:

GODDAG, DET ER FÆRDSELSPOLITIET er et foredrag, hvor Vlado tager jer gennem en rejse af oplevelser fra sin arbejdsdag, med de følger bilisternes valg bringer. Vi hører også omkring hans oplevelser med programmet Politijagt og med de rejser der har været i den forbindelse. Under foredraget er I velkommen til at stille spørgsmål.

Vlado kommer også gerne og fortæller om sin kristne tro, en livslang rejse fra en katolsk opdragelse i det kommunistiske ex Jugoslavien til han i 2011 kom til frikirken Impact Church i Roskilde, hvor troen ændrede sig fra religion til en relation med Jesus.

Foredrag med Vlado Kobas Lentz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. juni 2019
Læs mere

Susanne Lykke
Holder foredrag indenfor følgende emner: Krig, Vold, Om at skrive, Om at researche, Vold

Susanne Lykke

Book nu!

Forfatter Susanne Lykke (f.1972). Har haft et arbejdsliv der tydeligt viser, at nye idéer og interesser får lov at have plads. Med en nysgerrig personlighed startede hun i en tidlig alder ud med forskellige fritidsjobs som f.eks. Burger King, produktion af vinkasser, arbejdspige L.P.Larsen tømrerfirma, Radiometer, ISS rengøring,
Prima slagterafdeling og kantinemedhjælper.

I 1993 blev hun færdig med HHX og rejste derefter til Schweiz i to år i arbejdet som stuepige, servitrice og køkkenmedhjælper. Da hun vendte hjem i 1995, startede hun i Sammenslutningen af landbrugets arbejdsgiverforening som kontorelev og interessen for regnskab førte, efter endt uddannelse, til en ansættelse som revisorassistent hos Revisionsinstituttet.

En stor passion for at hjælpe andre mennesker ledte i retning af Helseskolen i Søborg, hvor hun blev færdig med akupunkturuddannelsen i år 2000. Herefter åbnede hun akupunkturklinik i Ølstykke og sidenhen en webshop for allergikere. Klinik og webshop lukkede i 2014 på grund af alvorlig sygdom. En omlægning af livet førte til bøgernes verden, som hun har været i siden.

Arbejde/uddannelse:
• 2019: Udgivelse Pige på mission, Rydendahl forlag. Underviser på online skriveterapikursus for voldsramte kvinder. Udvikling af skriveterapikursus på engelsk. Tilrettelæggelse af Novellesamarbejdets antologi: I hver sin retning.
• 2018: Arbejder på Pige på mission, en ungdomsbog for tweens og udvikling af online kurser/skriveterapi for voldsramte kvinder, opstart novellesamarbejdet Kompasset i Roskilde.
• 2017: Arbejder på Pige på mission og markedsføringen af Mærket – af psykopatens spind, opstart Skrivegruppen i Egedal, et forfattersamarbejde med skrivemøder.
• 2016: Udgivelse af Mærket – af psykopatens spind, Legimus forlag samt opstart af Pige på mission.
• 2015: Forfatterskole.dk deltager i kursus for begynder, kursus for øvede, kursus i fortællervinkler, masterclass samt opstart af manuskriptet Mærket med coaching fra forfatter Lars Rudolf Stadil, Forfatterskole.dk.

Foredrag af Susanne Lykke:

Foredrag 1: Research til en personfølsom bog
Hvordan researcher man til en personfølsom bog? Foredraget fortæller om researchen til krigsromanen Pige på mission. De danske veteraner var ikke nemme at få i tale. Hør om hvordan researchen foregik og hvordan der blev åbnet for dialogen med dem der ikke kan/vil/tør fortælle om deres oplevelser.

Foredrag 2: Mærket af en psykopat
Foredraget går bag om den biografiske roman Mærket – af psykopatens spind. Hvordan bliver man forelsket i en psykopat? Hvordan slår man op med en psykopat? Kan man blive sig selv igen?

Foredrag med Susanne Lykke booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. juni 2019
Læs mere

Trine Petersen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Mobning, Psykiatri, Psykiske sygdomme, Spiseforstyrelser

Trine Petersen

Book nu!

Trine Petersen er en 43 årig kvinde, der fortsat er psykiatri bruger, men er kommet så langt i forløbet, at hun er blevet i stand til at få noget godt ud af sit ”ødelagte” liv. Hun har erfaret at en god måde at hjælpe andre videre på, er ved selv at være hudløst ærlig. Og det er hun. Trine har gået i livets skole, men har ikke en fin uddannelse at diske op med. Hun har dog skrevet to bøger: “Kvinden med de to ansigter” og “Længslernes fængsel”.

Foredrag af Trine Petersen:

Foredrag 1: Psykisk sygdom
En beskrivelse af hvordan Trines forløb har været, og om det at være kastebold, i det meget komplekse, psykiatriske system vi har i Danmark. Om hendes rejse ind i mørket, hvor selvmord ses som den eneste løsning. Men så kommer spiseværingen ind i billedet, og det bliver hendes første diagnose.

Foredrag 2: Mobning
Om hvad mobning kan føre til, og om børns tankeløshed, når de mobber en kammerart. Det er også en beskrivelse af forskelen på fysisk terror, og den psykiske terror, og hvordan mobning i mange tilfælde ødelægger et helt liv for mobbeofret.

Foredrag 3: Retspsykiatri
En beskrivelse af hvordan det er at være på en retspsykiatrisk afdeling. Om fordele og ulemper, om det langsomme retssystem, og om de forskellige domme, man kan få i psykiatrien I det hele taget et blik ind bag murene.

Bogudgivelser:

Kvinden med de to ansigter
Kvinden med de to ansigter er titlen på Trines første bog. Den handler om hendes liv. Fra tidlig barndom og op gennem årene, hvor det er mobning, spiseforstyrelser, og selvskade der står på menuen. Den beskriver, i et let og levende sprog, hvordan hendes liv er blevet ødelagt, og hvordan hun forpint forsøger at agere i en verden hun ikke forstår… og som hun et eller andet sted ikke har lyst til at leve i. Bogen er ikke ment som natbordslæsning, og er ikke for sarte sjæle, da den beskriver rå selvskade. Læs bogen som giver dig en forsmag på, hvad der venter dig.

Længslernes fængsel
Længslernes fængsel er titlen på Trines anden bog. Den handler om det at være på retspsykiatrisk afdeling., om op- og nedture, og om kampe og små sejre. Den beskriver hendes rejse ud af selvskadens land, og hvordan hun langsomt får opbygget en tålelig tilværelse. Trine skrev bogen fordi hun syntes at” Kvinden med de to ansigter” ikke skulle stå alene; den fortjente en fortsættelse. Det har betydet meget for hende at skrive “Længslernes fængsel”. Det er så fedt at være i skriveprocessen. At være helt tabt for omverdenen, og bare nyde at få fortalt sin historie. “Længslernes fængsel” er bygget op via dagbogsnotater, som hun møjsommeligt har fået flettet en historie sammen af.

Foredrag med Trine Petersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. juni 2019
Læs mere

Gitte Hildebrandt
Holder foredrag indenfor følgende emner: Familieliv, Livskvalitet, Migræne, Sundhed, Sygdomme

Gitte Hildebrandt – Mor med migræne

Book nu!

Gitte Hildebrandt er akademiker, sundhedscoach med speciale i migrænevenlig livsstil og forfatter til bogen “Mor med migræne – Lær at håndtere familielivet før, under og efter graviditet”. Læs mere om bogen her.

Foredrag af Gitte Hildebrandt:

Mor med migræne – Årets værste mor?
”Jeg har været nødt til at aflyse min søns etårs fødselsdag på grund af migræne”, siger Iben Hass, der er mor med migræne. Hun er én af de mange kvinder, der er ramt af migræne. Der findes omkring 600.000 migrænikere i Danmark, og 70% af de ramte er kvinder i den fødedygtige alder. Men kan man håndtere graviditet, fødsel, barsel og familieliv med migrænen som følgesvend? Der findes forebyggende migrænemedicin, men det anbefales ikke til gravide og ammende, fordi det er under supplerende overvågning. Derfor er behandlingsmulighederne af migræneanfald hos denne gruppe begrænset. Der må altså tages alternative metoder i brug, når man er på vej til at blive mor med migræne.

Den nye bog “Mor med migræne – Lær at håndtere familielivet før, under og efter graviditet” er en håndsrækning til kvinder med migræne, der enten planlægger graviditet, er gravide eller som allerede har stiftet familie. Forfatterne bag er Louise Krog Haagen, der er jordemoder, og Gitte Hildebrandt, der selv har migræne og er specialist i migrænevenlig livsstil. Bogen giver den migræneramte redskaber til at træffe valg, der kan resultere i færre og mildere anfald. Det kan handle om små ændringer i hverdagen og livsstilen, som gør migrænen til at leve med: ”Det er et livsvilkår, som vores lille familie må leve med – og få det bedste ud af,” siger Iben Hass, der er en af de omtalte cases i bogen, og fortsætter: ”Tidens pres om at være den perfekte mor kan jeg lige så godt pakke helt væk. Selvom det er rigtig svært. Jeg har været nødt til at aflyse en hel etårs børnefødselsdag på grund af migræne. Der følte jeg virkelig, at jeg høstede prisen som ‘Årets værste mor’”. Forhåbningen er, at bogen kan give de migræneramte kvinder støtte og redskaber til at udforske nye måder at håndtere sit liv med migræne på: ”Vi lover ikke, at du får færre migrænedage. Men du vil få et overblik over, hvordan du kan skabe en mere migrænevenlig tilværelse,” siger forfatterne.

Foredraget kan f.eks. omhandle migrænevenlig livsstil, kost og migræne, hvad kan man selv gøre for at forebygge anfald (udover at tage medicin), hvordan man som familie kan skabe nogle der rammer, der er gode, når mor har migræne og sidst men ikke mindst, hvordan man kan lære sit eget migrænemønster at kende.

Foredrag med Gitte Hildebrandt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. juni 2019
Læs mere

Jesper Kenn Olsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fortælling, Idræt, Integration, Kulturforståelse, Litteratur, Motivation, Sport

Jesper Kenn Olsen

Book nu!

Nyt foredrag af Jesper Kenn Olsen:

Ultralandsholdet – Holdsamarbejde for Ultra-individualister!
Ultraløb er en sport for individualister, meget i tråd med tidsånden, hvor det individuelle og ekstreme er i fokus. Men, for at opnå succes er det faktisk samarbejdet mellem ultraindividuelle mennesker, som er den vigtigste faktor. Siden jeg tog over som landstræner for holdet er det blevet til bl.a. sølvmedalje til EM i 2018 og 3dobbelt Nordisk Mesterskab i 2019. Netop fordi det er lykkes at få ultra-individualister til at bakke hinanden op, trods forskelle og personlige ambitioner. Dét er en nøgle til succes, som jeg gerne deler i foredrag for både virksomheder og idrætsforeninger.

Jesper Kenn Olsen er født 1971 i Farum. Uddannet med grundudannelse i jura og kandidatgrad i statskundskab m. international politik fra Københavns Universitet. Udgivet bogen ”Jorden Rundt i Løb”, Politikens Forlag 2006, samt ”Kunsten at Ville”, Haase & Søns Forlag 2013. Samt medforfatter på forskningspapirer/forskningsrapporter fra Institut for Statskundskab i 1990’erne. Motionsløber siden 1980’erne. Elitemarathonløber i 1990’erne. Ultraløber m. danske mesterskaber og internationale rekorder fra 2004-. To gennemførte løb omkring jorden, som det første menneske.

Foredrag med Jesper Kenn Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. juni 2019
Læs mere

Holger K. Nielsen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Brexit, EU, Politik

Holger K. Nielsen

Book nu!

Holger K. Nielsen har i mange år været medlem af Folketinget. Han blev valgt ind første gang i 1981, blev ikke genvalgt i 1984 men blev valgt ind igen i 1987 og sad efter det i Folketinget frem til valget i 2019. Holger K. Nielsen blev formand for SF i 1991, en post han besad frem til 2005. Han blev skatteminister i 2012 og kortvarigt udenrigsminister i 2013.

Holger K. Nielsen har gennem sine mange år i Folketinget fået et godt indblik i dansk politik og har et førstehåndskendskab til de politiske processer og hvordan politik har udviklet sig. Han har ikke mindst beskæftiget sig med udenrigspolitik og EU-spørgsmål. Han stod i spidsen for SF’s kampagne op til folkeafstemningen i 1992 og var siden hovedarkitekten bag ”det nationale kompromis”, som sikrede de danske EU-undtagelser.

Foredrag af Holger K. Nielsen:

Foredrag 1: Dansk politik i går og i dag
Dansk politik undergår store forandringer i disse år. Holger K. Nielsen vil på baggrund af sin mangeårige erfaring som folketingsmedlem i dette foredrag give en personlig beretning om denne udvikling.  Politik er i dag langt mere mediestyret end før i tiden og partierne er blevet mere topstyrede. Hvad betyder det for demokratiet? Mange mennesker er trætte af politiske skænderier, men kan politikerne i virkeligheden ikke samarbejde? Er dansk politik blevet tømt for ideer og visioner eller handler det virkeligheden kun om magt? Kan vi være ligeglade med, hvad der sker i verden? Holger K. Nielsen vil i foredraget inddrage personlige erfaringer og eksempler.

Foredrag 2: Fra EF-modstander til engageret europæer
Holger K Nielsen har i sin lange folketingskarriere været dybt involveret i EU-politikken. Han blev valgt første gang til Folketinget i 1981 og blev straks medlem af Folketingets markedsudvalg. Han stod i spidsen for SF’s kampagne der førte frem til nej’et i 1992 og var senere hovedarkitekten bag det nationale kompromis, som sikrede de danske EU-forbehold. Holger K Nielsen er i dag overbevist tilhænger af EU-samarbejdet og han vil i dette foredrag give en personlig beretning om hans lange rejse. Herunder også hvordan EU-forbeholdene kom til verden. Er de stadig tidssvarende eller kræver nye udfordringer nye svar? Europa står i disse år overfor enorme udfordringer: populisme og højrenationalisme, Brexit, en uforudsigelig amerikansk præsident, flygtningekrise m.v. Kan disse løses af de enkelte lande eller kræver det et forpligtende samarbejde? Er der grænser for hvad EU skal blande sig i? Skal EU spille en større global rolle?

Foredrag med Holger K. Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. juni 2019
Læs mere

Carl Holst
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dannelse, Erindringer, Folkeoplysning, Forandringer, Grundtvig, Konferencier, Medier, Ordstyrer, Politik, Pressekritik, Samfundsdebat

Carl Holst

Book nu!

Carl HolstCARL – prisen for et liv i politik
”CARL – prisen for et liv i politik” (2019) er Carls personlige beretning om, hvad der skete, da han blev kastet ud i sit livs nedtur, mistede en del af sin tro på retssamfundet, det politiske system og ikke mindst den frie presse. Om tiden i de danske mediers søgelys, en undersøgelse af Statsforvaltningen, en advokatundersøgelse og en efterfølgende politiefterforskning. Hvordan holder man sammen på sig selv og sin familie når man kommer i krise og hvordan kommer man videre med livsglæde og uden bitterhed. Med dette foredrag får du et personligt indblik i politikeren og personen Carl Holst, og hører om det virkelig har været hele prisen værd.

Carl Holst er højskolebarn fra Rødding Højskole hvor han stadigvæk bor og føler sig tilknyttet. Han er læreruddannet og har arbejdet som lærer på Povlsbjergskolen i Vojens. Forhenværende Landsformand for Venstres Ungdom, amtsborgmester i Sønderjyllands amt, regionsrådsformand for Region Syddanmark, forhenværende forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde samt folketingsmedlem for Venstre. I 2015 begyndte flere sager at rulle mod Carl Holst, da han blev udnævnt som forsvarsminister, og blot 93 dage efter måtte han trække sig fra sine ministerposter. Efterfølgende har Carl været både socialordfører, indenrigsordfører og kirkeordfører. Siden 1. januar 2019 har Carl Holst været bestyrelsesformand for Idrættens Analyseinstitut (Idan). 2019 udgav han i samarbejde med Bent Winther bogen CARL – prisen for et liv i politik på forlaget Momenta. Han genopstillede ikke ved folketingsvalget 5. juni 2019.

Foredrag med Carl Holst booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. juni 2019
Læs mere

Louise Krog Haagen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Børn og unge, Familieliv, Kærlighed, Lykke Migræne, Parforhold

Louise Krog Haagen

Book nu!

Louise Krog Haagen er selvstændig jordemoder, sexolog, foredragsholder, kvindelivsekspert og forfatter.

Foredrag af Louise Krog Haagen:

Foredrag 1: Mor med migræne

Årets værste mor? 
”Jeg har været nødt til at aflyse min søns etårs fødselsdag på grund af migræne”, siger Iben Hass, der er mor med migræne. Hun er én af de mange kvinder, der er ramt af migræne. Der findes omkring 600.000 migrænikere i Danmark, og 70% af de ramte er kvinder i den fødedygtige alder. Men kan man håndtere graviditet, fødsel, barsel og familieliv med migrænen som følgesvend? Der findes forebyggende migrænemedicin, men det anbefales ikke til gravide og ammende, fordi det er under supplerende overvågning. Derfor er behandlingsmulighederne af migræneanfald hos denne gruppe begrænset. Der må altså tages alternative metoder i brug, når man er på vej til at blive mor med migræne.

En håndsrækning
Den nye bog Mor med migræne er en håndsrækning til de gravide og ammende migrænikere. Forfatterne bag er Louise Krog Haagen, der er jordemoder, og Gitte Hildebrandt, der selv er migræniker og specialist i migrænevenlig livsstil. Bogen giver den migræneramte redskaber til at træffe valg, der kan resultere i færre og mildere anfald. Det kan handle om små ændringer i hverdagen og livsstilen, som gør migrænen til at leve med: ”Det er et livsvilkår, som vores lille familie må leve med – og få det bedste ud af,” siger Iben Hass, der er en af de omtalte cases i bogen, og fortsætter: ”Tidens pres om at være den perfekte mor kan jeg lige så godt pakke helt væk. Selvom det er rigtig svært. Jeg har været nødt til at aflyse en hel etårs børnefødselsdag på grund af migræne. Der følte jeg virkelig, at jeg høstede prisen som ‘Årets værste mor’”. Forhåbningen er, at bogen kan give de migræneramte kvinder støtte og redskaber til at udforske nye måder at håndtere sit liv med migræne på: ”Vi lover ikke, at du får færre migrænedage. Men du vil få et overblik over, hvordan du kan skabe en mere migrænevenlig tilværelse,” siger forfatterne.

Foredrag 2: Fra havregrødsguirlander til hot og happy mor
Mødre kan kæmpe med en følelse af, at alt handler om overlevelse, for at de kan tage sig af deres barn/børn og huslige pligter. Som frygter at de aldrig bliver lige så lykkelige som på deres venners instagram billeder. Som er bange for at komme til at leve et passionsløst forhold som kun handler om praktik. Mødre der har svært ved at slippe tanken om at hendes partner ligeså godt kan lade være med at hjælpe med husholdningen for ”jeg skal alligevel gøre det om”. Kvinder der tænker ”Jeg kan ikke have sex før der er smurt madpakker og jeg er færdig med ordne huset” og oplever at de er i tvivl om de egentlig har en sexlyst. Mødre der drømmer om at få mere energi og overskud i hverdagen og undgå at føle at de hele tiden står med hele ansvaret på skuldrene. Som drømmer om at kunne være mere spontane og ”være bedre til at fordybe mig”. Kvinder der drømmer om at slippe tankerne ”kan jeg mon opleve nederlag?”, ”hvilke udfordringer byder det her på?” og ”hvad skal jeg have styr på inden”. Slippe ansvaret for at føle de skal bekymre sig for andre og af et godt hjerte sørger for at partneren har det godt ved at spørge ind til om han nu har husket madpakken eller at ringe til XX. Jeg har selv været i situationen og ad mange snørklede omveje kommet til et helt andet liv i dag, hvor jeg er glad og nyder livet. Jeg kæmpede også, og følte mig hele tiden overbebyrdet. Slog mig selv i hovedet med ”har jeg det ikke godt nok alligevel?”, men sådan er det ikke for mig længere. Nu er jeg lykkelig, har en glad graviditet, glade børn og jeg føler ikke, jeg skal holde ud som tidligere, det føles skønt! Jeg fortæller om hvordan mødrene selv kan gå vejen, hvor de lærer at slippe bekymringerne og frygten for ikke at være en god nok mor – for altid. En anden vej hvor de lærer at slippe tanken om at hun er en dårlig mor. En langtidsholdbar løsning, der finder hendes vej til at komme op af sofaen og får vasket havregrødsguirlanderne ud, så de kan blive en mor med energi og overskud.

Foredrag med Louise Krog Haagen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. maj 2019
Læs mere

Christian Eugen-Olsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Kongehuset

Christian Eugen-Olsen

Book nu!

Christian Eugen-Olsen er aktuel med foredraget “Danmarks frihedskamp 1940-1945” i forbindelse med 75 årsdagen for Danmarks befrielse 4. og 5.maj 2020.

Foredraget indeholder følgende hovedtræk:

 Oplægget til den 9. april 1940
– det danske forsvar
– den politiske ledelse af Danmark
– demobiliseringen af det danske forsvar
– varslerne om forestående angreb mod Danmark

Den 9. april 1940
– “Weserübung”, angrebet mod Danmark
– kampene i Sønderjylland, Ålborg og Værløse
– situationen i handelsflåden.”Det store valg”’

Krigssejlerne. Konvoysejladserne.

Udlandets syn på Danmark som samarbejdspartner med Tyskland.

Modstandsbevægelsen under krigen.

Danskere i tjeneste i Allierede enheder som SAS,SOE,RN og RAF m.fl.,
– herunder Den Danske Brigade.

Den 29. august 1943
-den politiske situation
-kampene på kasernerne, herunder afvæbningen af Hæren
– sænkningen af den danske flåde, situationen på de danske skibe, der sejlede i allieret tjeneste.

Befrielsen den 4. og 5. maj 1945

Det politiske efterspil, herunder retsopgøret.

Anerkendelsen af Danmark som allieret 6. juni 2014.

Mindelunden og museet for Danmarks frihedskamp.

Foredrag med Christian Eugen-Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. maj 2019
Læs mere

Markus Bernsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fjernøsten, International politik, Nordkorea, Sikkerhed

Markus Bernsen

Book nu!

Markus Bernsen Danmark DisruptetMarkus Bernsen er aktuel med bogen “DANMARK DISRUPTET – tro, håb og tech-giganter”.

Om bogen: Danskerne er vilde med ny teknologi. Vi køber flere mobiltelefoner, opretter flere Facebook-profiler og er mere på nettet end befolkninger nogen steder i verden. Og den danske stat er også begejstret. Den har længe stræbt efter at blive verdensmester i digitalisering. Af samme grund investerer kommuner over hele landet i kunstig intelligens, robotter, sensorer, kameraer og selvkørende biler.

Men begejstringen har en pris. I de seneste år har de amerikanske tech-giganter fået større magt over danskerne og det samfund, vi lever i. De påvirker vores regering, embedsværk, sundhedsvæsen, skoler og børnehaver. De bygger gigantiske datacentre på dansk jord – uden først at spørge indbyggerne om lov. De lover vækst og jobs og den særlige energi, som har gjort Silicon Valley verdensberømt. De sælger en fremtid, som Danmark er ivrig efter at få en plads i.

I Danmark disruptet rejser journalist Markus Bernsen gennem et Danmark i hastig forandring, men tager også afstikkere til Seoul, Singapore og San Francisco for at få et glimt af fremtiden. Det er en sand gyser om datafeber og disruption, om tech-giganternes invasion af vores land. Og om hvordan ny teknologi støder sammen med gamle værdier.

Foredrag med Markus Bernsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

 

Publiceret: 15. maj 2019
Læs mere

Carsten Jensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Rejsebeskrivelser, Rusland, Samfundsdebat

Carsten Jensen

Book nu!

Carsten Jensen HovedspringerneCarsten Jensen er aktuel med bogen “Hovedspringerne”

Om bogen: Tredje bind i rækken af Carsten Jensens storsælgende debatbøger. De færreste fødes som flygtninge. Ingen ønsker at dø som flygtning. Alligevel taler vi om flygtninge, som om det var en identitet på linje med dansk, svensk eller tysk. Flygtninge er mennesker, der er blevet tvunget til at bryde med alt, og alligevel har de en bagage med, håb og drømme, ideer om, hvem de er, og hvem de gerne vil være. De er hovedspringere på timetervippen, der håber på vand i bassinet. Tyngdeloven kan man dø af. Derfor må faldet blive en kunstart. Dette er ikke en bog om flygtninge, men om hovedspringere og mennesker på vej.

Foredrag med Carsten Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. maj 2019
Læs mere

Jakob_Rachmanski
Holder foredrag indenfor følgende emner: Hjernen, Intuition, Motivation, Psykologi

Jakob Rachmanski

Book nu!

Jakob Rachmanski er uddannet i filosofi fra Københavns Universitet. Han har i en årrække arbejdet som rådgiver og oplægsholder for virksomheder og organisationer i forhold til at udnytte adfærdsindsigter kommunikativt til at påvirke forbrugeres, medarbejderes og borgeres adfærdsmønstre. Jakob er fast skribent og kursusholder for Dansk Markedsføring. Han har udgivet bøgerne Adfærdspsykologi i markedsføringen (2016) og Kierkegaard et la sirène (2014). Sidstnævnte er udkommet på dansk, fransk, tysk, engelsk og tyrkisk. Han bor med sin hustru og deres to børn. Privat udnytter han sin viden om menneskers psykologiske tilbøjeligheder til, at hans børn aldrig plager om slik, laver deres lektier uden brok og altid går i seng til tiden.

Foredrag af Jakob Rachmanski:

”Og de levede rationelt til deres dages ende ….”
Vi er slet ikke så rationelle, som vi går og tror. Jakob holder foredrag om, hvordan det der foregår inde i vores hoved påvirker den måde, vi opfører os på. Vores tanker og handlinger bliver nemlig påvirket af meget mere, end vi aner. Vores ubevidste vaner, intuition og ting i omgivelser, vi ikke lægger mærke til, er med til at forme, hvad vi oplever, og hvad vi gør. Han kommer blandt andet ind på, hvorfor vi er dovne og kun læser overskriften, hvis vi kan nøjes. Derfor kan du også godt lide hitlister. Hvorfor vi falder for salgstricks og derfor køber trøjen, der er nedsat frem for den, der ikke er på tilbud. Hvorfor vi ikke bryder os om at føle os udenfor og derfor efterligner andre mennesker – nogle gange indtil det komiske.

ISOBRO havde fornøjelse af Jakob Rachmanski til vores Fundraisingkonference i 2018. Fremragende og meget inspirerende. Han var konferencens bedste oplægsholder.
Mette Grovermann, sekretariatschef i indsamlingsorganisationernes hovedorganisation

Foredrag med Jakob Rachmanski booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. maj 2019
Læs mere

Anne Valbjørn Odgaard
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterportrætter, Forfatterskab, Fortælling, Kunst, Litteratur

Anne Valbjørn Odgaard

Book nu!

Anne Valbjørn Odgaard er cand. mag. i litteraturhistorie og brænder for ”den gode fortælling”. Hun har siden 2013 arbejdet selvstændigt som foredragsholder, skribent og litteraturkonsulent ved forlag. Hun har bred og rig erfaring som foredragsholder, kan skræddersy foredrag/oplæg/fortællinger om mange emner og til den specifikke målgruppe. Så det fanger! Hendes store passion er litteratur og billedkunst, og tit […]
Publiceret: 2. maj 2019
Læs mere

Mette Moestrup
Holder foredrag indenfor følgende områder: Digte/Poesi, Forfatterskab, Litteratur

Mette Moestrup

Book nu!

Mette Moestrup Til den smukkesteMette Mostrup er aktuel med bogen: Til Den Smukkeste

Om bogen: Til den smukkeste, Mette Moestrups første soloudgivelse i syv år, kredser ligesom Golden Delicious (2002), hendes anden digtsamling, om æbler og muser. Til den smukkeste lyder nok tillokkende, men titlen er også inskriptionen på det æble, stridsgudinden Eris kastede til et bryllup, hun ikke var inviteret til. Stridens æble, der ifølge myten medførte krig, muterer i Moestrups poesi: Her hersker blodæbler, paradisæbler og æbleoplægninger. De 117 digte, tretten for hver af de ni muser, udforsker poetiske systemer, opfinder ritualer og skaber forbindelser i et felt af kontraster: mellem kærlighed og had, sorg og fryd, fortid og fremtid – alt imens et jeg forsøger at løse gåden: Hvad er smukt, smukkere, smukkest?

Foredrag med Mette Moestrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. maj 2019
Læs mere

Dy Plambeck
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Dy Plambeck

Book nu!

Dy Plambeck Til min søsterDy Plambeck er aktuel med bogen Til min søster.

Om bogen: Til min søster er en roman om søstrene Aya og Andrea. Aya føder en datter, Nola, efter at faren har forladt hende. Andrea forlader sin voldelige kæreste. I sit arbejde som historiker kommer Aya på sporet af J. P. Jacobsens ungdomskæreste Anna Michelsen. En stemme fra fortiden trænger sig på og griber ind i søstrenes liv. Aya og Andrea var teenagere i Kalundborg i 90’erne mellem Arthurs autoværksted og Johns pushere. Der var druk og øretæver i luften på King’s Pub, ræs ud over stubmarkerne, sex på kvistværelser, et brutalt hjemmerøveri, men også lyse sommernætter, et stort bibliotek og morgener på jagtmarkerne. De to søstre kører sammen til Sverige med Nola på bagsædet og et jagtgevær i bagagerummet. I den svenske skov genfinder de ungdommens fortrolighed. Mens Aya og Andrea går på provinsbar, påkører et rådyr, bader i skovsøer og fantaserer om at slå Andreas voldelige ekskæreste ihjel, nærmer de sig en skillevej, hvor et opgør med deres liv og historie er uundgåeligt. Til min søster er en kraftfuld roman om vold og drifter, seksualitet og brutalitet, moderskab og galskab. Den handler om retten til at fortælle sin historie og få sin stemme hørt og om søstersolidaritet på tværs af tider.

Publiceret: 1. maj 2019
Læs mere