Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Mich Vraa
Holder foredrag indenfor følgende områder: De Vestindiske Øer, Forfatterskab

Mich Vraa

Book nu!

Pigen fra det store hvide skibMich Vraa er aktuel med romanen “Pigen fra det store hvide skib” skrevet sammen med Jesper Bugge Kold. (udgivet 23.01.21).

Om bogen: 23. januar 1951 lægger hospitalsskibet Jutlandia fra kaj i København. Ombord er den unge Molly Dahl, som er en af de toogfyrre sygeplejersker, der er sluppet gennem nåleøjet og blevet antaget til tjeneste på skibet.

Med sig har Molly erfaringer fra operationsgangen på Odense Sygehus, hvor hun på dagen for Danmarks befrielse har taget imod døende og hårdt sårede skudofre. Men befrielsen har også givet Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.

I Korea har elleveårige Yun mistet bogstavelig talt alt. Mens napalmflammerne æder hendes hjem, hendes familie og den landsby i Nordkorea, hvor hun er vokset op, flygter hun sammen med to andre børn mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.

Både Molly og Yun lægger deres liv bag sig i håbet om at finde et nyt og bedre i Sydkorea. Men for begges vedkommende bliver rejsen lang og uforudsigelig.

I den sydkoreanske havneby Pusan flettes deres skæbner sammen. Men kan Molly redde Yun? Og hvem skal redde Molly?

Mich Vraa brød i 2016 igennem som forfatter med romanen HAABET, første bind i en trilogi om Dansk Vestindien. Andet bind, PETERS KÆRLIGHED, udkom året efter, og den sidste bog i trilogien hedder FAITH.

Vraa er uddannet journalist og arbejdede i dagspressen indtil han i 1995 blev forfatter og skønlitterær oversætter på fuld tid. Han har givet dansk stemme til en lang række engelske og først og fremmest amerikanske forfattere som Jonathan Franzen, Anthony Doerr, Ernest Hemingway og John Williams.

Foredrag med Mich Vraa booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. januar 2021
Læs mere

Lars Hovbakke Sørensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden verdenskrig, Dansk Historie, De Vestindiske Øer, Historie, Historie, Kongehuset, Politik

Lars Hovbakke Sørensen

Book nu!

Dronning Margrethe – 50 år på tronen
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at dronning Margrethe 2. kom på tronen. Hun er den hidtil næstlængst regerende monark (kun overgået af Christian 4.) og har sat sit præg på Danmarks udvikling gennem et halvt århundrede.

I foredraget vil Lars Hovbakke Sørensen belyse monarkiets rolle og udvikling i dronning Margrethes regeringstid og sætte fokus på, hvorfor og hvordan det danske monarki har udviklet sig til et af de allermest populære i Europa. Undervejs vil han både trække tråde tilbage i tiden og give et bud på, hvad fremtiden vil bringe for monarkiet i Danmark, ligesom han vil sammenligne med udviklingen i de øvrige kongehuse i Europa.

Lars Hovbakke Sørensen er én af de mest anvendte kommentatorer og analytikere i både tv, radio og aviser af aktuel dansk og europæisk politik og andre aktuelle samfundsforhold (f.eks. kongehuset i det moderne samfund). Han underviser til daglig ved Københavns Universitet og har også undervist ved bl.a. Nordisk Journalistcenter, Danmarks Journalisthøjskole og Aarhus Universitet. Lars Hovbakke Sørensen har bl.a. skrevet bøgerne: “En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag” (2014), ”Et kontinent i krig. Europas historie gennem 1000 år” (2006) og ”Slagsbrødre eller broderfolk. Nordens historie gennem 1300 år” (2004). Han kan holde mange forskellige foredrag inden for dansk, nordisk og europæisk politik, historie og samfundsforhold (inkl. om kongehuset) og give sine foredrag en særlig vinkel, som passer specielt til det aktuelle publikum. Lars Hovbakke Sørensen har modtaget Statens Kunstfonds pris for bedste bogudgivelse 2014 for sin bog En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag (Gyldendal 2014).

Foredrag med Lars Hovbakke Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. januar 2021
Læs mere

Helle Helle
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab

Helle Helle

Book nu!

Helle Helle BobHelle Helle er aktuel med romanen Bob.

Forlagsbeskrivelse:

“Flytter Bob og jeg så til Vanløse.” Sådan indleder Helle Helle sin nye roman BOB.

Bob ved ikke rigtig, hvad han skal.
Hans kæreste har travlt med sit nye studie.
Hun er hende fra de.
Selv arbejder han lidt på Sømandshotellet, indretter deres nye etværelses og fortaber sig i Københavns gadenavne.
Mest af alt ønsker han sig en fremtid med hende.
Hun er romanens jeg-fortæller. Men hun fortæller udelukkende om Bobs liv
– især det, hun ikke selv er en del af.

– Tænk, at vi på et tidspunkt skal giftes og have børn.
Han havde sagt den sætning tidligere, senest i forrige uge, og bagefter havde han tænkt: Sådan siger jeg ikke igen før om lang tid. Og nu havde han allerede gjort det.

– Til Helles Helles store publikum, der kan glæde sig til en selvstændig fortsættelse af de og overraskes over en københavnerroman i forfatterskabet – og alle, der ønsker at læse prosa i en liga for sig.
– Helle Helle er en af Danmarks fremmeste forfattere. For hver bog raffinerer hun sin skrift og har opnået stor gennemslagskraft i de nordiske lande.
– ”Vi griner og griner, vi græder og græder. Ikke højlydt bralrende eller hulkende, men stille og intenst og nærmest samtidig. Sådan er det at læse Helle Helle.” – skrev Politiken.

Helle Helle (f. 1965) er opvokset i Rødby. Hun er uddannet fra forfatterskolen 1991 og debuterede i 1993. Hun har modtaget en række priser og præmieringer, blandt andet Kritikerprisen, P.O. Enquistprisen, De Gyldne Laurbær og Det Danske Akademis Store Pris. Hendes noveller og romaner er oversat til 22 sprog.

Foredrag med Helle Helle booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. januar 2021
Læs mere

Michelle Kristensen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsglæde, Ernæring, Sundhed, Trivsel

Michelle Kristensen

Book nu!

Michelle Kristensen er aktuel med bogen Mission sund aftensmad. 100 opskrifter til hele familien

Hvad skal vi spise i aften?

Aftensmaden til hverdag er den store udfordring for mange, der vil leve sundt. De fleste af os har travlt og er trætte, når vi kommer hjem og skal til at lave mad, og derfor kommer vi let til at springe over, hvor gærdet er lavest. Og så ender vi alt for tit med fastfood eller noget mindre sundt fra fryseren.

Derfor har Michelle Kristensen lavet en bog med 100 opskrifter på aftensmad, der smager forrygende, og som kan laves i en fart. Her er sunde udgaver af danskernes yndlingsmad – fra gryderetter og ovnretter til pizza og sandwich. Man behøver nemlig ikke at spise ensformigt og kedeligt, fordi man gerne vil leve sundt.

Alle opskrifter i bogen følger MK principperne, som sikrer en god mæthed og et stabilt blodsukker.

Foredrag med Michelle Kristensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. januar 2021
Læs mere

Sophus Helle holder foredrag om forfatterskabet, historie og litteratur

Sophus Helle

Book nu!

Sophus Helle er kulturhistoriker og oversætter. Han er særlig optaget af kulturhistoriens kringelkroge og digte fra oldtidens dybeste lag. Han er en formidler med stor passion for sit materiale, der beretter om fortiden med smittende begejstring.

I 2019 oversatte han med Morten Søndergaard det babylonske epos Gilgamesh til dansk. Det blev af anmeldere kaldt ”en af de mirakler, der gør livet værd at leve” og indstillet til Weekendavisens Litteraturpris. Året efter udgav han en oversættelse af digteren Enheduana, der i Politiken blev rost som “en verdenssensation af en udgivelse”.

Sophus Helle har en ph.d.-grad fra Aarhus Universitet og modtog i 2020 forsknings- og formidlingsprisen European Young Researcher Award. Han er fast boganmelder for Weekendavisen.

Foredrag af Sophus Helle:

Foredrag 1: Enheduana: Verdens første digter
Den første forfatter, vi kender til, er den akkadiske prinsesse og præstinde Enheduana. Hun levede for over 4200 år siden i det område, vi i dag kalder Irak. Det var en turbulent historisk periode, hvor Enheduanas far, Sargon af Akkad, skabte historiens første kejserrige. Enheduana blev tillagt en række digte, der med stor intensitet beretter om hendes eksil fra byen Ur, og hendes hengivenhed til Inana – gudinden for krig, kærlighed og kaos. Sophus Helles gendigtning af Enheduanas hovedværk, “Dronning over verdens magter”, blev af anmelderne kaldt “en verdenssensation af en udgivelse” og “en mesteroversættelse”. Helle fortæller om Enheduanas dramatiske liv og rørende digte, og om hvordan man kan oversætte fra sumeriske lertavler til levende dansk.

Foredrag 2: Gilgamesh: Stormen i vores hjerter
Det babylonske epos Gilgamesh er en eviggyldig fortælling om kærlighed og sorg, rastløshed og dødsangst, venskab og vildskab. Siden dets genopdagelse i 1872 har læsere fra hele verden kunne spejle sig i helten Gilgamesh og hans brændende passion – “stormen i hans hjerte”, som det hedder i digtet. Selvom han er to tredjedele gud og tilhører en fjern fortid, minder han med sine eksistentielle kvaler om et ethvert moderne menneske. Sophus Helle fortæller om hans arbejde med at oversætte eposset i samarbejde med hans far, digteren Morten Søndergaard.

Foredrag 3: Hvad gør en oversætter?
Oversættelse er en slags tryllekunst. En tekst på ét sprog bliver som ved magi forvandlet til en hel ny tekst, hvor hvert enkelt ord er skiftet ud og som dog på en mærkelig måde er “det samme”. Men hvad sker der egentlig i det forvandlingsnummer? Sophus Helle er en oversætter, der arbejder med nogle af verdens mest udfordrende sprog – blandt andet sumerisk og babylonsk, der havde været døde i to årtusinder. I dette foredrag åbner han op for oversættelsens kølerhjelm, og undersøger hvordan digte og fortællinger klarer rejsen mellem sprog. Med eksempler fra Biblen og Asterix, thai og italiensk, menukort og meget mere beretter han om oversættelsens glæde og udfordringer.

Foredrag med Sophus Helle booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. januar 2021
Læs mere

Jørn Boisen
Jørn Boisen holder foredrag om Frankrig

Jørn Boisen

Book nu!

Jørn Boisen (1962) er ph.d., uddannet i Fransk i Odense, Bordeaux og Paris. Han har arbejdet med Frankrig og franske forhold på Sorbonne, Københavns Universitet og Universitetet i Sydøst-Norge, og han har skrevet en række bøger og over 150 videnskabelige artikler, senest i Europas Mange Omveje (Columbus 2019) om Frankrigs forhold til det europæiske fællesskab. Ved siden af arbejdet på universitetet er han en meget brugt foredragsholder og kommentator om franske forhold i danske og udenlandske medier.

Foredrag af Jørn Boisen:

Frihed, lighed, mismod

Frankrig er på mange måder Europas syge mand, i hvert fald hvis franskmændene skal sige det selv. Tillid er en hård valuta i krisetider. Franskmændene er det folk i Europa, der har mindst tillid til hinanden, til staten og til politikerne og til fremtiden; Frankrig er blevet et mistillidssamfund.

Det er et paradoks og en gåde, for Frankrig er på mange måder en succes: en veluddannet befolkning, høj produktivitet, en stærk velfærdsstat og et sundhedssystem, der er blandt verdens bedste. Og så er det et land med generelt høj livskvalitet – gastronomi, kultur, natur. Frankrig er verdens mest søgte turistdestination.

Hvor kommer denne utilfredshed fra? Hvad er forklaringen bag de franskes mismod og mistillid? Hvad er gået galt? Og hvor er Frankrig på vej hen?

Det er de spørgsmål, som dette foredrag prøver at finde svar på.

Foredrag med Jørn Boisen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. december 2020
Læs mere

Sunny Elias Mølbæk
Sunny Elias Mølbæk holder foredrag om identitet, køn og personlig udvikling

Elias Mølbæk

Book nu!

Elias Mølbæk er iværksætter og foredragsholder.

Da han blev født, blev han tildelt navnet “Emma”, af den simple årsag at babyen var en pige. Hurtigt viste det sig dog at konflikten mellem biologisk køn og kønsidentitet var så stor, at et kønsskifte var en nødvendighed. Fordraget omhandler de op og nedturer, som ligger forude drømmen, om at kunne præsentere sig selv som en mand.

Foredrag af Sunny Elias Mølbæk:

Transkønnet med lille “t”

Min familie og jeg arbejdede hårdt og målrettet på, at overbevise læger, psykologer, sexologer m.m. om at jeg var en dreng og derfor ønskede et fuldt kønsskifte. Jeg var klar til at tage de biologiske konsekvenser, som det krævede, men dialogen var umulig og systemet urokkeligt. Ved en hver oplagt mulighed blev min familie og jeg skuffede og min egen vindermentalitet slog mig næsten ihjel. Her nyttede det ikke at kæmpe, for det man ville have. Gjorde man det, endte med at bruge alt sin energi på, at overbevise alle om at man er en rigtigt dreng, værdi -og hvilken dreng er man så, hvis man ikke hviler i sig selv og konstant skal bevise sig selv for at få lov til at blive sig selv?

Jeg havde fået en ny hobby, som jeg ikke selv havde valgt; Køn.

Denne hobby syntes jeg var forfærdelig uinteressant, men samtidigt afgørende for at få lov, at skifte fra ”Emma” til ”Elias”. Når man står midt i det, er forskellen mellem mand og kvinde enorm, men jeg havde lovet mig selv en meget simpelt ting ”Det mest interessante der er at sige om mig skal ikke være, at jeg er transkønnet”. Jeg ønskede at holde fast i mig selv og mine interesser, men det skulle vise sig, at være svært, fordi mødet med alle dagligdagens problematikker gjorde, at det eneste jeg havde lyst til, var at, ”sætte mit liv på pause”. Det at skulle opnå noget eller deltage i noget, eller kendes af flere mennesker, interesserede mig ikke, før mit kønsskifte var fuldendt. Mit ydre afspejlede ikke mig og derfor var der ingen grund til at promovere dette.

Med tiden fandt jeg ud af, at det var en farlig måde at tænke på, for når man er ung, kan ikke gå vente, imens livet farer forbi en. Jeg kunne i hvert fald ikke, og hvis jeg havde vidst det jeg vidste nu, og skulle igennem et kønsskifte igen, så havde jeg fra start valgt en anden indstilling med andet værdisæt.

Heldigvis kan jeg bruge dette indgående kendskab til mig selv, til noget andet: at jagte min drøm om at skabe. Iværksætteri og innovation har altid fascineret mig, og som sagt, så skal det mest interessante om mig ikke være, at jeg er transkønnet. Mens jeg gik 2.g stiftede jeg min egen virksomhed og blot 6 måneder senere var interessen vakt hos flere investorer og kapitalindsprøjtningen lød på DKK 200.000. I dag har vi et samarbejde med et af Europas førende vaskerier og selvom der er lang vej til toppen, ser fremtiden lovende ud. Men hvad der er endnu vigtigere, er at jeg på denne rejse er drevet af noget andet, end jeg var på min rejse mod ”Elias”.

”Transkønnet med lille t” er et fordrag om identitetsskabelse, der bygger på en personlighistorie fra Elias Mølbæk. Fortalt med en god portion humor, levere han en levende fortælling, om den sværeste periode i hans liv. En periode, som har givet ham de vigtigste livserfaringer, som han i dag forsøger at leve efter.

Foredrag med Elias Mølbæk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. december 2020
Læs mere

Pernille Ipsen holder foredrag om 1970´erne, erindringer, feminisme, historie og køn.

Pernille Ipsen

Book nu!

Pernille Ipsen, f. 1972, er ph.d. i historie fra Københavns Universitet og lektor i køns- og kvindestudier og historie på University of Wisconsin, Madison. Hun underviser, forsker og skriver om kvindehistorie, kolonialisme, race og slavehandel. Er aktuel med bogen Et åbent øjeblik. Da mine mødre gjorde noget nyt (Gyldendal 2020).

Foredrag af Pernille Ipsen:

Foredrag 1: Syv liv i Rødstrømpebevægelsen
I årene 1970-1975 spredtes kvindebevægelsen og særligt den store spraglede Rødstrømpebevægelse med gevaldig hast og blev en af de vigtigste sociale bevægelser i Danmarkshistorien.

Med udgangspunkt i sin egen familiehistorie – de syv kvinder, hun kaldte mor – fortæller historiker og forfatter Pernille Ipsen om livet i midten af Rødstrømpebevægelsen. Hendes syv mødre mødtes på Femø kvindelejr i sommeren 1971 og var med til at besætte det første Kvindehus i København i efteråret 1971. De etablerede et kvindekollektiv ved siden af Kvindehuset og kastede sig helhjertet ind i kvindekampen med det ambitiøse mål at frigøre sig fra patriarkatet, skabe plads til nye måder at være kvinder på og derigennem lave en mere lige og retfærdig verden. Det viste sig at være et større arbejde, end de havde regnet med, men de nåede et langt stykke af vejen.

Forelæsningen er baseret på Pernille Ipsens kollektive biografi Et åbent øjeblik. Da mine mødre gjorde noget nyt (Gyldendal 2020).

Foredrag 2: Historier at leve af
Vi lever af og med historier. Vi trækker på dem, bevidst og ubevidst. Vi forstår verden med og i forhold til dem. Ved at samle dem sammen og skrive dem, kan vi skabe stærkere fællesskaber. Men hvordan kan vi tage vores familie- og personlige historier alvorligt, afsøger de meninger, som gemmer sig i dem, og finder ind til ”selve historien” – det vores erindringer har at fortælle?

Med udgangspunkt i sin egen familiehistorie – de syv kvinder, hun kaldte mor – fortæller historiker og forfatter Pernille Ipsen om sit arbejde med at indsamle, bearbejde og skrive en samlet historie på baggrund af sine mødres erindringer. I processen med bogen oplevede både hun og hendes mødre, at deres historie samlede dem. Ligesom historien handlede om mødrenes stærke fællesskab som rødstrømper, blev bogen en genoplivning af fællesskabet.

Forelæsningen er baseret på Pernille Ipsens kollektive biografi Et åbent øjeblik. Da mine mødre gjorde noget nyt (Gyldendal 2020).

Publiceret: 9. december 2020
Læs mere

Bengt Holst
Bengt Holst holder foredrag om dyr og natur

Bengt Holst

Book nu!

Bengt Holst er tidligere videnskabelig direktør i ZOO København, foredragsholder og debattør.

Foredrag af Bengt Holst:

Foredrag 1: Når værdier lægges for had
I 2014 kom København ZOO i verdens søgelys, da man aflivede en ung hangiraf, fordi han var i overskud i det avlsprogram, han indgik i. I over en uge måtte videnskabelig direktør Bengt Holst stille op til interviews med verdenspressen for at forsvare handlingen og forklare rationalet bag. Det lykkedes at få vendt stemningen, og ZOO kom stærkere ud af shitstormen, end den gik ind i den. Foredraget fortæller, hvad der var op og ned i historien, og hvad der fik Bengt Holst til at stå så fast i sin overbevisning. Sagen bliver i dag brugt som et vellykket eksempel på krisehåndtering i sager, hvor procedurer eller værdier bliver lagt for had.

Foredrag 2: Naturbevarelse – en kompleks affære
Hvad skal der til for at bevare naturen? Og er vi parat til at levere den ydelse? Der tales meget om naturbevarelse, og de fleste er enige om, at ikoniske arter som tigre, elefanter og gorillaer skal bevares. Men er vi også klar til at bevare dem, når de står i vores egen baghave? Ulven er her et godt eksempel. Og hvad med de mere anonyme arter som partulasneglen, eller arter, som vi er bange for som skorpioner og giftslanger? Skal de også bevares? Og hvordan prioriterer vi mellem menneskelige og naturinteresser, hvor de ikke går i samme retning? I foredraget kommer Bengt Holst ind på, hvad der hører til effektiv naturbevarelse, samt de konflikter, som bevarelse af biodiversiteten medfører.

Foredrag 3: Min rejse ind i naturens verden
Det startede med en ubændig nysgerrighed og en bog om regnormen. Fascinationen af dyr og dyrenes forunderlige verden startede tidligt i Bengt Holst teenageår og udviklede sig efterhånden til en passion, der skulle forme både hans liv og hans professionelle karriere. Fra kragers overnatningsadfærd til løveabernes overlevelse i den brasilianske regnskov, fra den sydafrikanske savanne til moskusokserne i Grønland. Bengts passion for naturen har bragt ham vidt omkring og givet ham mulighed for at sætte Zoologisk Have og Danmark på verdenskortet, når det gælder naturbevarelse. Foredraget tager tilhørerne med på denne rejse og viser, hvad en en indædt nysgerrighed og dybtfølt passion kan føre til.

Foredrag 4: Zoologiske havers rolle i fortid, nutid og fremtid
Zoologiske haver har ændret sig meget i tidens løb. Fra at være menagerier, hvor det bare gjaldt om at vise flest mulige mærkelige dyr har de ændret sig til at være centre for bevarelse af truede dyrearter. Det gælder dog kun for de zoologiske haver, der bygger deres drift på videnskabeligt grundlag og tager deres ansvar for bevarelse af den truede natur alvorligt. Med det stigende pres på naturen bliver de zoologiske havers rolle endnu vigtigere, og internationalt trækker man nu i stigende grad på havernes ekspertise for at redde den truede natur. Med udgangspunkt i 37 års virke i København ZOO fortæller Bengt Holst i dette foredrag om de zoologiske havers forandring, deres rolle i naturbevarelse og ikke mindst om de resultater, de har opnået indtil nu. Og så selvfølgelig også om, hvad deres rolle i fremtiden vil være.

Foredrag 5: Hvad har regnormen og giraffen tilfælles?
Naturen er mangfoldig, og hver eneste art, stor eller lille, har en fantastisk historie at fortælle. Jo mere, man dykker ned i dyrenes verden, desto mere forundret bliver man over, hvor kreativ, naturen har været siden det første liv på kloden startede for 3,6 milliarder år siden. Alt sammen med henblik på at kunne klare de samme udfordringer, nemlig at finde føde, finde læ for vind og vejr, finde mager, undgå at blive spist osv. Men løsningerne er forskellige, og det er dem, der har ført tl de mange spændende livsformer, vi kan se i dag. Bengt Holst tager os i dette foredrag med på en tur gennem dyrenes verden med udgangspunkt i hans egen fascination af de mange livsformer, der omgiver os. Som naturens stemme fortæller han nogle af de fængslende historier, hver enkelt art ville kunne fortælle, hvis de kunne tale.

Foredrag 6: Hvad skal vi med naturen?
Naturen er overalt omkring os, og vi er selv en del af den. Men den er under forandring, ikke mindst på grund af vores grådige og uigennemtænkte udnyttelse af den. I diskussionen om naturens værdi for os mennesker, udregnes værdien ofte i kroner og ører. Men naturens værdi kan ikke gøres op i kroner og ører. Den har en værdi i sig selv, som man bliver nødt til at medregne, når man skal afgøre, om et område skal lægges ud til produktionsområde eller skal forblive natur. Samtidig skal vi huske, at vi påtager os et ansvar, når vi lægger et område under forvaltning, på den ene eller den anden måde (produktionsskov, rewildingprojekter osv.). I foredraget diskuterer Bengt Holst ud fra egne erfaringer interessekonflikterne i nutidens naturforvaltning samt naturens værdi i sig selv.

Foredrag med Bengt Holst booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. december 2020
Læs mere

Nauja Lynge
Nauja Lynge holder foredrag om identitet og menneskerettigheder samt rigsfællesskabet

Nauja Lynge

Book nu!

Nauja Lynge (født 21. januar 1965) er en grønlandsk forfatter, foredragsholder og debattør.

Foredrag af Nauja Lynge:

Foredrag 1: Storpolitik i Arktis – hvorfor befolkningen skal forstå det storpolitiske spil, der udspiller sig for øjnene af os i rigsfællesskabet.

Mød Nauja Lynge på slap line og uden manuskript. Hun lægger sig fladt ned blandt publikum og fortæller sin historie med sin egen sårbare side som bagkant. Mange års ballast som debattør for rigsfællesskabet har udstyret hende med en sund fornuft og en drivkraft til at forstå, hvorfor det er vigtigt at danske statsborgere blander sig.

Debatten om rigsfællesskabet og det storpolitiske spil i Arktis må hverken blive et elitært projekt eller en overophedet diskussion. Det handler om at forstå fortiden og skabe præmisserne for vores fremtidige relation uden at være naiv.

Fordi forandring kommer nedefra, starter hun med at fortælle, hvorfor hun selv er havnet i debatten.

Foredrag 2: Jeg er Nauja – om identitet og menneskerettigheder.

Dette foredrag tager udgangspunkt i Naujas bog af samme titel: Jeg er Nauja. En grønlandsdanskers bekendelser er grønlandsdanskeren og græsroden Nauja Lynges selvbiografiske debatbog. Ærligt og usentimentalt beretter Nauja om et spændende, men også udfordrende liv som del af det grønlandske mindretal i Danmark.

Vi hører om en munter og tryg barndom i Grønland, et svært ungdomsliv i Danmark og et voksenliv, hvor kampen for at finde sig til rette med en dansk/grønlandsk baggrund har kostet blod, sved og tårer. Der er hug til kolonimagten Danmark, til selvfede grønlandske politikere, til den dovne danske presse og til de mennesker, der til stadighed holder fast i stereotypen om grønlænderen på bænken.

Jeg er Nauja. En grønlandsdanskers bekendelser er samtidig fortællingen om en stærk kvinde, der ikke lader sig kue af hverken fordomme, retssager eller trusler på livet, men som insisterer på retten til både at være grønlænder og dansker. Foredraget lægger op til såvel debat som refleksion.

Foredrag med Nauja Lynge booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. december 2020
Læs mere

Finn Nørbygård
Holder foredrag indenfor følgende områder: Humor, Karriere, Kommunikation, Kreativitet/Idéskabelse, Samarbejde

Finn Nørbygård

Book nu!

Finn Nørbygaard Mine 12 vejeFinn Nørbygaard er aktuel med bogen Mine 12 veje til liv

Finn Nørbygaard har taget sit liv op til revision og fortæller personligt om 12 gode veje til et bedre liv. Fra opvæksten i Esbjerg, over det hårde slid på de små scener og det feterede og veltjenende liv som komiker, til mødet med Stein Bagger, den store konkurs og ægteskabelige udfordringer.

Foredrag med Finn Nørbygård booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. november 2020
Læs mere

Carsten Jensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Rejsebeskrivelser, Rusland, Samfundsdebat

Carsten Jensen

Book nu!

Carsten Jensen er aktuel med bogen “Øvelser i afsked – en Coronakrønike”

Om bogen: En måned før coronaen ramte, mistede Carsten Jensen sin stedsøn, som kun blev 25 år. Carsten forelæste på et universitet i Los Angeles, hvor han var engageret i en tæt dialog med sine unge studerende om deres håb og drømme for fremtiden. Tilbage i selvisolation i et nedlukket Danmark besluttede han sig for at dokumentere pandemien. Hvad tænkte vi, imens den stod på? Hvad er vores forventninger, når den slutter?

Øvelser i afsked er en bog om afsked, både den personlige og den globale, hvor vi alle er tvunget ud i en helt ny, udsat position. Sorg er et ukendt land, og det er en pandemi også. Ensomhed, eftertanke og en følelse af tab har de til fælles. Øvelser i afsked er også en bog om livsperspektiver, der lukker sig, mens andre åbner, og en historisk situation, der kræver nye spørgsmål og svar.

Foredrag med Carsten Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. november 2020
Læs mere

Michael Kristiansen og Peter Mogensen.

Peter Mogensen og Michael Kristiansen

Book nu!

Fra maskinrummet (bog udkommet den 28.10.20)

Peter Mogensen og Michael Kristiansen er ikke mindst kendt for deres ugentlige optrædener i det populære program “Tirsdagsanalysen” på TV2 News.

Begge har været politisk rådgiver for en statsminister, henholdsvis Poul Nyrup Rasmussen og Anders Fogh Rasmussen, og deres indsigt i det inderste maskinrum på Christiansborg er formidabel.

Nu lukker de to insidere for første gang op til hele maskinrummet, fortæller om egne erfaringer, sejre og knap så heldige øjeblikke – og giver deres personlige gennemgang af de seneste 40 år i dansk politik. Med karakteristikker af både statsministre og vigtige oppositionsledere.

Mogensen og Kristiansen er ikke altid enige i deres vurderinger, og det bidrager til bogens underholdende dynamik.

Fra maskinrummet er endvidere fyldt med statistik, forudsigelser, forklaringer af politiske begreber og meget mere, hvilket også gør bogen til en slags håndbog i dansk politik.

Bogen er skrevet i samarbejde med forfatter og journalist Jonas Nyrup.

Foredrag med Michael Kristiansen og Peter Mogensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Publiceret: 25. november 2020
Læs mere

Dan Rachlin
Holder foredrag indenfor følgende emner: Familieliv, Humor, Livsglæde, Livskvalitet, Motivation, Personlig udvikling

Dan Rachlin

Book nu!

Dan Rachlin er aktuel med foredrag om Shu-bi-dua.

En tanketorsk, en gulerod

Shubiduas historie fortalt af Dan Rachlin

I næsten 40 år underholdt Shu-bi-dua danskerne.

Som et af landets populæreste orkestre opnåede de at sælge seks millioner plader i Danmark, hvilket gør Shu-bi-dua til det bedst sælgende danske band i Danmark.

Helt op til bandets bratte opløsning med Michael Bundesens sygdom i 2011, var Shu-bi-dua ligeledes landets populæreste liveband, altid med garanti for smil på læben og fællessang.

‘Danmark’, ‘Midsommersangen’, ‘Den røde tråd’, ‘Fed rock’ og ‘Askepot’ er blot nogle af de sange Shu-bi-dua har gjort til danske klassikere.

Dan Rachlin personlig ven med forsanger Michael Bundesen, kender Shu-bi-dua og de fleste af sangene. Og fulgte dem fra start til slut.

 • Men hvad gjorde Shu-bi-dua til så stor en folkelig succes?
 • Var sangene det rene fjol?
 • Og hvad fortæller de om 70erne, 80erne og 90ernes Danmark?

I det interaktive foredrag ‘En tanketorsk, en gulerod’ fortæller Dan Rachlin om Shu-bi-dua og spiller udvalgte sange.

Publikum, gæster til foredraget får lov at stille spørgsmål, men også at fortælle om deres egen yndlings Shu-bi-duasang og hvorfor den er det.

Længde af foredrag:

20 minutter, kronologisk gennemgang af bandets opståen og historie.
20 minutter om de enkelte albums.
20 minutter om bandets betydning for danskerne.

Pause

30 minutter med spørgsmål og kommentarer fra publikum

Dan Rachlin booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. november 2020
Læs mere

Sissel-Jo Reid Gazan
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Krimiforfattere, Litteratur

Sissel-Jo Reid Gazan

Book nu!

Sissel-Jo Gazan er aktuel med romanen Hvide blomster. Der er få ledige datoer: 14. januar 21 (Jylland/Fyn), 9., 10. og 11. februar 21 (Jylland/Fyn) og 10. marts 2021 (Sjælland).

Jenny er vokset op på Samsø. Hun bor hos sin mor, der er er tatovør, ligesom hendes onkel og hendes bedstefar. Jenny selv interesserer sig for botanik, for hendes oldefar var en berømt dansk botaniker, og hun har arvet hans store samling af sjældne og ikke mindst af giftige planter.

Det hele begynder den dag, en ung pige forsvinder sporløst, og alle på Samsø taler om det. Jennys elskede kusine Tessa var tæt på pigen, og en dag fortæller hun Jenny en ubærlig hemmelighed. For første gang nogen sinde har Jenny hemmeligheder for sin mor, men pludselig opdager hun, at hendes mor også har hemmeligheder. Og lyver. For politiet. Den australske mand, der bor hos dem, Jack, går ikke kun til hånde i haven. Jenny bliver elektrisk, når han ser på hende med sine blå, blå øjne.

Da Jenny skal på gymnasiet, flytter hun alene til Aarhus. Her opdager hun, at hun har arvet mere fra sin oldefar end et hebarium, for hun har talent for at tegne og får tegneopgaver fra Botanisk institut på universitetet. Hun opdager også, at hun har arvet en kompromisløs retfærdighedssans og en uslukkelig hævntørst fra sin mor.

Foredrag med Sissel-Jo Gazan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. november 2020
Læs mere

Razan Haugaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Flygtninge, Integration

Razan Haugaard

Book nu!

Razan Haugaard tilbyder nyt foredrag om social kontrol.

Negativ social kontrol, hvorfor findes det, og hvordan vi kan hjælpe til med at forebygge det. Andres holdninger og rygter – sladder og individer- og især kvinder og børns ret til selv at vælge.

 • Vi taler om, hvordan andre og den kultur, man er en del af påvirker ens beslutninger.
 • Vi taler om sladder og frygt for rygter, og hvordan man undgår at lade det påvirke ens beslutninger.
 • Vi taler om forholdet mellem mænd og kvinder, at kvinder har lige ret og er ligeværdige med mænd.
 • Vi taler om, hvordan man har en god relation til sin børn – også når børnene gerne vil gå sine egen veje.

Man kan være påvirket af meget forskelligt, når man tager beslutninger i forhold til sig selv eller sit barn. Bekymring, manglende viden, religion, tvivl eller frygten for hvad andre gør og siger – sladder.

Man kan have nogle ønsker for sine børn, som kommer ud fra den måde man selv er vokset op, som føles som det bedste og det normale.

Foredrag med Razan Haugaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. november 2020
Læs mere

Jens Christian Grøndahl
Holder foredrag indenfor følgende emner: Eget forfatterskab

Jens Christian Grøndahl

Book nu!

Jens Christian Grøndahl er aktuel med nyt foredrag:

At lade tvivlen komme troen til gode
Foredraget vil tage udgangspunkt i en kommende lille bog skrevet til forlaget Eksistensens serie “Kristendommen ifølge …”. Jens vil fortælle personligt om sit forhold til kristendommen, fra han var barn til i dag, og undervejs inddrage sit forfatterskab i indkredsningen af, hvordan kirken og evangelierne med tiden er blevet mere nærværende for ham både personligt og i det, han skriver.

Foredrag med Jens Christian Grøndahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. november 2020
Læs mere

Peter Olesen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arkitektur, Børn og sorg, Døden/At miste, Hus og have, Kanalrundfart

Peter Olesen

Book nu!

Peter Olesen Min StillestederOm stilhed

Jeg har nu skrevet de første tre bøger om stilhed og om betydningen af stilhed – om behovet for indimellem at få lov at få ro i kalotten. Måske er en fjerde på vej?

Sidste bog er ”Mine stillesteder” – der udkom 10.11.20 og som  kommer landet rundt til mange af de stillesteder, jeg har fundet gennem et langt og godt liv, fra barndommen i Holbæk, over Bornholm, Fyn, Jylland og Nordsjælland, hvor jeg siden1992 har haft det dejligste og bedst beliggende sommerhus med udsigt til havet og stort landskab. Alle steder følsomt fotograferet af min gode, faste fotograf Henrik Bjerregrav.

De to første var ”Stille København” fra 2016, den er en besteseller. Og ”Stille Odense” fra 2019.

Ud fra disse tre bøger med deres mange fotos holder jeg foredrag om behovet for stilhed – ledsaget af bogens fotos. Jeg taler stilheden op, jeg slår et stort slag for, at vi alle husker, at vi indimellem skal have ro i hovedet, finder tid og rum til at koble af, fundere og lade op. Ofte er der ikke langt rent fysisk fra larm til stilhed. Ind i en park eller en baggård, ud i en skov eller til en strand, ind i en kirke, hvis døren altså ikke er låst… men vi skal altså huske at gøre det. Finde stilheden, for det virker. Og jeg skubber til. Foredragene er ofte i de danske kirker eller på biblioteker. Alle kan hyre mig til det.

Selv elsker jeg at tale stilheden op, for jeg kan personligt ikke få nok af den.

Foredrag med Peter Olesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. november 2020
Læs mere

Anna Elisabeth Jessen
Holder foredrag indenfor følgende emner: 1950´erne, 1960´erne, 1970´erne, 1980´erne, Andens verdenskrig, Danmark, Dansk historie, Fortælling, Genforening, Grænseland Historie, Sønderjylland

Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen

Book nu!

Den 10. marts 2021 udkommer Anna Elisabeth Jessens næste roman “Huset”
Om bogen: Kirsten er stolt af at arbejde i HUSET. Alting er under opbrud, samfundet, dannelsesbegrebet og kernefamilien, og for hende står alting åbent, både i kærligheds- og arbejdslivet. Ole læser psykologi, men bliver bidt af mulighederne i HUSET. Han ved noget om magt, han ved, hvordan man opnår et mål, og han ved, at målet nogle gange helliger midlet. For den journalistuddannede Niels er oplysning vigtigere end underholdning, nysgerrighed vigtigere end magt, han arbejder i offentlighedens og oplysningens interesse. Romanen HUSET er en fortælling om en gruppe ansatte i en stor, betydningsfuld medievirksomhed fra 60’erne frem til i dag; om ambitioner, store drømme, uanede muligheder, men også magtkampe, løgne, begær og bristede illusioner.

Foredrag med Anna Elisabeth Jessen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 11. november 2020
Læs mere

Anders Otte Stensager
Anders Otte Stensager holder foredrag om bødlerne og gerningsmændene i de nazistiske udryddelseslejre

Anders Otte Stensager

Book nu!

Anders Otte Stensager er arkæolog og forfatter, underviser og vejleder.

Foredrag af Anders Otte Stensager:

Ondskabens ansigter
Hvem var bødlerne og gerningsmændene i de nazistiske udryddelseslejre Treblinka, Sobibor og Belzec i Polen? Hvad var deres baggrund og hvorfor valgte de at følge dette karrierespor? Og hvad var optakten til forfølgelsen af jøderne?

Mange er bekendt med holocaust, men færre er vidende om, at optakten til dette grusomme massemord startede med likvideringen af Det Tredje Riges sindslidende og fysisk handikappede også kaldet ’eutanasi-programmet’ eller ’Aktion T4’. Et program der gradvist forfinedes og effektiviseredes med åbningen af dødslejre som eks. Treblinka.

Hør historien om, hvordan dette mordprogram startede og hvem nogle af hovedaktørerne og gerningsmændene var. Kilderne til disse fortællinger skal først og fremmest findes i de omfattende historiske sagsakter fra de forskellige retsprocesser, men også arkæologernes undersøgelser og undertiden meget overraskende fund. Genstande der bringer historien og gerningerne på uhyggelig tæt hold.

CV

Navn: Anders Otte Stensager
Født 1968 i København

 • Mag.art. i arkæologi, Københavns Universitet, spec. i holocaust-arkæologi
 • BA i filosofi, Allen Hall College, London & Pontifica Universita Gregoriana, Rom
 • I en årrække underviser ved Folkeuniversitetet i København med emner som holocaustarkæologi og nazismens propagandamisbrug af dansk oldtid
 • Tidligere underviser og vejleder af bl.a. historie- og arkæologistuderende ved Københavns Universitet i informationssøgning og kildekritik
 • Underviser og vejleder af ph.d.-studerende ved Københavns Universitet i forskningsregistrering og publicering
 • Medvirket i flere radio- og TV-udsendelser om nazistiske gerningsmænd Forfatter til en række artikler og biografier med fokus på tidligere nazistiske gerningsmænd og danske i tyske kz-lejre

Bogudgivelser:
’Dødens engel Josef Mengele’ (2011)
’Kvinderne i Ravensbrück – danske skæbner i en tysk kz-lejr’ (2011)
’Sunneva – dame af sjældent mod’ (2013)
’Franz Stangl – fra eutanasi til jødeudryddelse’ (2020)
’Christian den grusomme – en biografi om politikommissæren fra Stuttgart Christian Wirth’ (2021)

Foredrag med Anders Otte Stensager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. november 2020
Læs mere

Erik Lindsø og Mads Granum
Erik Lindsø og Mads Granum kan bookes til et musikalsk foredrag

Erik Lindsø og Mads Granum

Book nu!

Erik Lindsø og Mads Granum præsenterer:

Så syng da, Danmark!
Den nye højskolesangbog i sang og fortælling

Erik Lindsø fortæller – Mads Granum spiller – alle synger med.

Musiker og komponist Mads Granum og fortæller og forfatter Erik Lindsø rejser landet rundt med en fortællende og morsom sangforestilling, hvor de præsenterer den nye udgave af Højskolesangbogen.

Højskolesangbogen er en hovedhjørnesten i dansk kultur. Den er en steady seller, der med 40.000 solgte eksemplarer om året er Danmarks mest solgte bog.

I Granum & Lindsøs fortællende sangforestilling præsenteres sange fra Grundtvig og Ingemann til Kim Larsen og Anne Linnet. Undervejs er der selvfølgelig en række fællessange, hvor der synges, så taget letter.

Forstillingen er på 2 x 60 minutter, men kan tilpasses efter behov.

Advarsel! Fællessang kan virke stærkt vanedannende – efter en forestilling med Mads Granum og Erik Lindsø.

Erik Lindsø er en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere kendt for med muntre historier og filosofiske betragtninger at sætte tilværelsen under lup. Han er på vej med en bog om den danske sang, og har tidligere udgivet nogle af sine mange muntre og livsbekræftende historier i bøgerne “Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og “Livet er i det mindste en historie værd”.

Mads Granum er en alsidig musiker, og ikke mindst er han blandt de bedste, når han sætter sig ved klaveret og akkompagnerer til fællessang. Han er komponist og repræsenteret med melodier i den nye højskolesangbog. Han er organist, han leder Mads Granum Kvintet, som har flere udgivelser bag sig, senest albummet “Med favnen fuld af kærlighed”. Desuden har han optrådt sammen med Linje 3 og dannet makkerpar med Thomas Eje.

Granum & Lindsø optræder endvidere med forestillinger, hvor digtere præsenteres gennem fortælling og fællessang:

 • Som et strejf af en dråbe. Om Kim Larsen.
 • Livet er ikke det værste, man har. Om Benny Andersen.
 • Noget om Halfdan. Om Halfdan Rasmussen.
 • Du kom med alt det der var dig. Om Jens Rosendal.
 • Lattermild og gavmild. Om Johannes Møllehave.
 • Til kamp mod dødbideriet. Om Grundtvig.
 • På opdagelse i Ingemannsland. Om B.S. Ingemann.
 • Hvem sidder der bag skærmen. Om Jeppe Aakjær.
 • Lærkereden og Mariehønen. Om danske børnesange.

Erik Lindsø og Mads Granum booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. november 2020
Læs mere

Anne-Sophie Lunding-Sørensen
Anne-Sophie holder foredrag om forfatterskabet (køn, kærlighed, psykiatri og ulighed)

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Book nu!

Anne-Sophie Lunding-Sørensen debuterede i 2010 med romanen Lette rejsende på Gyldendal, og på samme forlag fulgte romanen Fald (2014) og herefter romantrilogien om den svært overvægtige antiheltinde, Elvira Gregersen: Happy ending (2016), Happy family (2018) og Happy hour (2019). Anne-Sophies seneste roman Sanatoriet (2020, Politikens forlag) foregår i den danske psykiatri mellemkrigstiden, hvor den Freud-inspirerede psykiater, Hannah Neumann, skal sætte stopper for en selvmordsepidemi.

Anne-Sophie er født i 1969, hun er uddannet Cand. Mag. i Film- og medievidenskab og arbejdede i mange år med kommunikation og ledelse, inden hun begyndte at skrive.

Foredrag af Anne-Sophie Lunding-Sørensen:

Foredrag 1: Sanatoriet
Dette foredrag tager sit udgangspunkt i romanen Sanatoriet, som foregår i psykiatrien i 1920erne. Romanen handler om en selvmordsepidemi blandt de yngre, kvindelige patienter, som er indlagt på tredje forplejningsklasse på det fiktive ’Sølund nervesanatorium’. Dr. Hannah Neumann ankommer fra Wien med Freuds revolutionerende ’talekur’ som metode, og det bliver hendes opgave at hindre flere unge kvinder i at drukne sig. Hun får hjælp af den unge, ambitiøse sygeplejerske Dagmar, som forelsker sig hovedkulds i hende. De to indleder et forhold, som kan koste dem begge alt, hvis det afsløres. Et psykologisk detektivarbejde går i gang, et arbejde, som den store, stumme patient, der går under navnet Hesten, også kommer til at tage del i. Romanen er en fortælling om magt, om kønsroller og om datidens psykiatri.

Anne-Sophie fortæller om sin skriveproces og den øjenåbnende research, hun foretog i arbejdet med romanen, og som blandt meget andet indebar hypnose og indsigt i datidens patientjournaler.

Foredrag 2: Happy-trilogien
Anne-Sophie fortæller i dette foredrag om romantrilogien om den 148 kg tunge Elvira Gregersen, som er en slags underverdenens Miss Marple, der er drevet af et stort hjerte og en stærk retfærdighedssans. Egentlig vil hun bare leve under radaren i sin lille lejlighed i Københavns nordvest-kvarter og bruge sin energi på at passe på sin tvillingebror, Sixten, som har en kedelig forkærlighed for heroin og en evne til at rode sig ud i faretruende situationer. Tjene sine penge som telefonpasser på barndomsvennens bordel, passe sig selv og forhåbentlig før eller siden få tilkendt en livslang pension af kommunen. Men der kommer hele tiden noget i vejen: Nogen, som vil skære fingeren af Sixten, en forsvunden thailandsk prostitueret, som skal findes, tåbelige aktiveringskurser, som skal passes, en lille kinesisk katolik, som desperat leder efter sin forsvundne bror, en rockerhøvding der lider af stress, og en champagnepige fra Hellerup, som bliver truet med hævnporno. For nu bare at nævne nogle få af de problemer, som Elvira må tage sig af. Og så er der kærligheden, i skikkelse af Kluden, en sky antikvitetshandler fra Frederiksberg, som ikke vil give slip på Elvira.

Anne-Sophie fortæller om sin skriveproces og om sin fascination af antihelten. Hun fortæller om arbejdet med loyalt at skabe unikke og nuancerede karakterer, der bliver hængende i læserens bevidsthed. Romantrilogien, som både er alvorlig og humoristisk, er pt. ved at blive filmatiseret som tv-serie af SAM Productions.

Foredrag med Anne-Sophie Lunding-Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. november 2020
Læs mere

Steen Hildebrandt
Steen Hildebrandt holder foredrag om bæredygtighed, FNs verdensmål og ledelse

Steen Hildebrandt

Book nu!

Steen Hildebrandt (f. 1944) er professor emeritus i ledelse og organisation ved Århus Universitet. Han er adjungeret professor i lederskab ved CBS, Handelshøjskolen i København og adjungeret professor i læring og filosofi ved Aalborg Universitet. Han er ph.d., og har et omfattende forfatterskab om ledelse, organisation og samfundsforhold. I ti år valgt som den bedste MBA-underviser.

Han er en meget benyttet foredragsholder og medlem af bestyrelser og rådgivende komiteer, herunder formand for Folketingets 2030-panel om FN’s 17 verdensmål. Tildelt Statens Kunstfonds Faglitterære pris i 2018.

Seneste udgivelser: Globale mål. Visionen om bæredygtig udvikling (2019) og Bæredygtig global udvikling. FN’s 17 verdensmål i et dansk perspektiv (2016). Begge DJØF Forlag.

Steen Hildebrandt holder foredrag om:

 • Ledelse
 • Det bæredygtige velfærdssamfund
 • FN’s 17 verdensmål, 2030-dagsordenen
 • Forandringsledelse
 • Teori U
 • Bæredygtig ledelse

Foredrag med Steen Hildebrandt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. november 2020
Læs mere

Johannes Langkilde

Johannes Langkilde

Book nu!

Johannes Langkilde Min fætter er høvding i SamoaNyt foredrag – ny bog:

Min fætter er høvding i Samoa
Som barn fik Johannes Langkilde at vide, at han havde familie på en fjern stillehavsø. At der tilmed var en ægte høvding iblandt. Det lød som noget fra et børneeventyr, og for Johannes blev historien aldrig til mere end noget, han talte med sine forældre om som en pudsighed.

20 år senere står Johannes som korrespondent i USA i byen Philadelphia, hvor det demokratiske parti skal kåre Hillary Clinton som deres præsidentkandidat. Den delegerede fra Amerikansk Samoa er intet mindre end høvding Fagafaga Daniel Langkilde, som skal overbringe stemmerne fra det amerikanske territorie. Som var det arrangeret af skæbnen, befinder Johannes sig pludselig ansigt til ansigt med den fjerne fætter, som netop er hans blodsbeslægtede familie fra Samoa.

Det bliver bliver begyndelsen på en eventyrlig, personlig opdagelsesrejse, der et par år senere bringer Johannes Langkilde, hans hustru og to børn til Samoa, for at afdække den fantastiske historie om hvordan hans forfader i 1800-tallet endte med at stifte en stor familie på de polynesiske øer.

Det er historien om Hans Alfred Langkilde, søn af en kongelig hofjægermester og tidligere soldat i krigen i 1864. Om hvordan Hans Alfred under dramatiske omstændigheder – og efter en duel med en tysk soldat – flygter til USA. Hans Alfred kæmper med indre dæmoner og forsøger at vaske dem bort med en ny tilværelse som hvalfanger. Men også det slår fejl og som en sidste udvej forsøger den unge Langkilde at skabe sig et nyt liv ved at hoppe overbord fra en båd, der passerer den eksotiske øgruppe, Samoa.

Her ender han med at blive gift med en høvdingedatter og får med hende 5 børn, der alle får danske fornavne og efternavnet Langkilde.
I mere end 100 år har Langkildefamilien på de samoanske øer kun kendt sparsomt til danske ophav.

“Min fætter er høvding i Samoa” er en overraskende, opløftende og nær beretning om, hvordan Johannes Langkilde møder sin store, polynesiske familie og sammen med dem efterforsker deres fælles historie. Johannes og hans familie udvikler tætte bånd med de mange samoanske Langkilder, og oplever under sin opdagelsesrejse den fantastiske samoanske kultur helt tæt på. Eksempelvis hvordan man begraver sine døde i forhaven og placerer dem i imponerende, iøjnefaldende monumenter. Undervejs bliver Johannes tilmed selv tilbudt en høvdingetitel, hvilket stadig er en både ærefuld og indflydelsesrig position i den samoanske kultur, og han får et nyt, samoanske navn ved en stor, ceremoni.

Johannes Langkilde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. november 2020
Læs mere

Svend Åge Madsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Fortælling, Litteratur

Svend Åge Madsen

Book nu!

Svend Åge Madsen FremtidsspejlSvend Åge Madsen er aktuel med bogen “Fremtidsspejl” (Gyldendal, 2020)

Forlagets beskrivelse af bogen:

FREMTIDSSPEJL er en ny snurrig roman fra Svend Åge Madsen om tid og teknologi, om sindsløftninger og kropssprog, historiefortælling og begær, og om – ja, myrer.

Det er kærlighed ved første blik, da kronofysikeren Sverre Jun ser ind i Juannas varme og intense øjne gennem lugen til biografens billetsalg. Men det er også kærlighed ved første blik, da han et par dage senere ser bagerjomfruen Irenes vemodige smil. Han bliver øjeblikkeligt forelsket i begge kvinder og derfor dybt fortvivlet, for hvordan skal han vælge mellem dem, den ene lys og flagrende, den anden mørk og blid? Han ser kun én løsning: Han må udvikle en app, der efter samme system som en syvdøgnsprognose kan forudsige, hvordan fremtiden vil blive med hver af de to skønne kvinder. Kun ved hjælp af et fremtidspejl, en tiårsprognose, kan han blive i stand til at foretage et kvalificeret valg mellem de to uimodståelige kvinder. Han kaster sig derfor straks over arbejdet med at udvikle den sindrige algoritme og lejer sig til formålet ind i medicinalvirksomheden Generos’ lokaler i Nøjrup. Byen har status som Fristed, et pengeløst samfund, hvor personlighedens tid er forbi, og fællesskabets tid er kommet. Det er et sted befolket med historier, som måske kan rumme svaret på Sverre Juns dilemma.

Foredrag med Svend Åge Madsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. oktober 2020
Læs mere

Maria Helleberg
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Guldalderen, Historie, Historiske romaner, Litteratur, Margrethe den Første, Middelalderen

Maria Helleberg

Book nu!

Maria Helleberg Min KristinMaria Helleberg er aktuel med romanen “Min Kristin”.

Forlagets beskrivelse:

Min Kristin af Maria Helleberg er en stort anlagt og underholdende roman om en af de vildeste kvindeskæbner i 1500-tallets Sverige og Skandinavien – adelskvinden Kristina Gyldenstjerne (1494-1559). En roman om storpolitik, kærlighed, begær, fødsler, forræderi og mord. Om en kvinde i centrum af magten, helt inde i kernen af de store historiske begivenheder, der finder sted i hendes levetid; om hendes kamp mod uretfærdighed og overmagt – og hendes ukuelige lyst til at leve på trods af alle tab.

Min Kristin er tredje selvstændige bind i Maria Hellebergs trilogi om Norden omkring Reformationen. De to første er Sommerfugl og Stormene, der begge udgives i nye udgaver samtidig med Min Kristin. Hver bog kan læses selvstændigt.

Publiceret: 29. oktober 2020
Læs mere

Nyt fra Jylland - Joachim Jepsen og Rene Riis

Nyt fra Jylland

Book nu!

De to jyder Joachim Jepsen og René Riis har sammen skabt det populære og finurlige univers Nyt fra Jylland. Til dit arrangement kan selvudnævnt konferencier Flemming Betjent, føre dig sikkert gennem løjerne med tvivlsom assistance fra Kørelærer Knudsen, eller du kan få et førstehjælpskursus i særklasse af Redderne Lars og Ole. Radioværterne Lulu og Marianne […]
Publiceret: 20. oktober 2020
Læs mere

Christian Dietrichsen
Christian Dietrichsen holder foredrag om bæredygtighed, dannelse, fremtiden, klima, ledelse og trivsel

Christian Dietrichsen

Book nu!

Christian Dietrichsen er initiativtager til – og leder af – Center for Væredygtighed som bl.a. arrangerer VæredygtighedsKonferencen og faciliterer forandringsprocesser i virksomheder og kommuner. Pt. er han igang med at redigere – og skrive dele af – en antologi om begrebet Væredygtighed, som udkommer i foråret 2021 på forlaget Dafolo.

Christian har bevæget sig vidt forskellige sfærer i sit arbejdsliv inden han startede Center for Væredygtighed i 2013. Han er uddannet musiker fra Det Jyske Musikkonservatoriet og stadig aktivt udøvende. Han har været primus motor i en lang række kulturprojekter, kreativ konsulent i erhvervslivet, kropsbehandler og har endda været et smut forbi DR2 som TV-vært. Fælles for det hele har været en søgen efter de dybereliggende svar på livets mysterier.

Foredrag af Christian Dietrichsen:

Væredygtighed & Verdensmål
Væredygtighed er ”indersiden” Bæredygtighed. Christian leder Center for Væredygtighed som bl.a. har udviklet 8 VæredygtighedsMål som et supplement til FN´s Verdensmål. I foredraget tager Christian det dybest mulige dyk ned i årsagerne bag de problemstillinger og kriser der ridses op i de 17 Verdensmål. Vi skal lede efter løsninger i os selv som mennesker – vores selvbillede, verdenssyn, drivkræfter og bevidsthed. Der vil blive lagt op til debat og refleksion i gruppen.

Emnet kan vinkles i retning af Ledelse, CSR, HR m.m. efter behov.

Det er muligt at koble forskellige workshopmoduler på foredraget, fx innovation af specifikke arbejdscases med brug af procesværktøjer udviklet af Center for Væredygtighed.

Foredrag med Christian Dietrichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. oktober 2020
Læs mere

Thomas Krohn
Thomas Krohn holder foredrag om følgende emner: Krimi, medicin, naturvidenskab, terrorisme og videnskab

Thomas Krohn

Book nu!

Thomas Krohn er forfatter, foredragsholder og biolog.

Foredrag af Thomas Krohn:

Foredrag 1: Mød en psykopat
De fleste kommer tæt på en psykopat en eller flere gange i løbet af livet, men det er ikke sikkert, du er klar over det, før bagefter. I foredraget går jeg helt tæt på psykopatens natur og betegnelsen psykopati. Du bliver taget med helt ind under huden på psykopaten og bliver præsenteret for skræmmende eksempler fra den virkelige verden, så genkendelsen af psykopaten bliver tydeligere, og du får en god forståelse for, hvordan en psykopat tænker og handler. De fleste vil finde psykopaten på en gang både skræmmende og tiltrækkende. Efter foredraget vil du være klogere på, hvad der kendetegner en psykopat? Hvorfor går chefer og psykopater ofte hånd i hånd? Hvad gør, at nogen udvikler sig til psykopat?

Foredrag 2: Skal du frygte den næste pandemi?
Pandemien er over os, og de har ændret vores hverdag. Heldigvis må vi så også sige, at den form, som den er kommet i, ikke er dødbringende i stor stil, og der kan gøres meget for at kontrollere pandemien. Covid-19 er en god generalprøve på, hvad der venter os i fremtiden, når en mere alvorlig pandemi rammer os. For det er ikke er spørgsmål om hvis, men hvornår. I foredraget bliver du klogere på, hvad en pandemi er, og jeg kommer ind på, hvorfor vi skal frygte pandemier i fremtiden og ikke mindst, hvad kan vi gøre for at beskytte os mod en fremtidig pandemi? Har vi lært noget af coronavirus og Covid-19?

Foredrag 3: Hvor går grænsen?
I foredraget fortæller jeg om medicinalindustriens jagt på millionerne, og hvad der driver deres udvikling af lægemidler og vacciner. Hvordan kan det være, at der er nogen sygdomme, vi har en behandling for, mens der er andre, vi ikke kan gøre noget ved? Hvorfor frygter vi en pandemi eller en smitsom virus, når vi nu har en effektiv medicinalindustri? I foredraget inddrages COVID-19 også. Hvad er en god forskningsmoral? Skal man sende medicin på markedet, som ikke er testet, hvis det er for at redde liv? Kan idealisme afløses af grådighed? Er du selv villig til at gå på den forkerte side af loven, hvis arbejdsgiveren bad dig om det? Må man slå ihjel, hvis man bare parerer ordre? Og hvad med selvtægt?

Foredrag 4: Når biologien dræber
Biologiske våben har været kendt siden oldtiden. Og de bioteknologiske fremskridt har drevet udviklingen fremad, så udstyr er bliver billigere og nemmere at bruge, og dermed er risikoen blevet større for, at en terrororganisation udvikler biologiske våben. Biologiske våben kan være meget farlige, da flere af dem, selv i uhyre små mængder er ekstremt dødelige, og de kan nemt spredes i omgivelserne og ramme en stor gruppe af personer. Med udgangspunkt i min krimiserie om videnskabsmanden Jacob Detlev fortæller jeg i foredraget om den historiske brug af biologiske våben og forklare med eksempler, hvordan udviklingen af biologiske våben har fundet sted. Hvad karakteriserer biologiske våben? Hvor farligt er de? Hvornår er de blevet brugt? Og er det lovligt?

Foredrag 5: Forfatterblod
Med udgangspunkt i mit eget forfatterskab og min egen livshistorie, kigger jeg tilbage i stamtræet og fortæller om et par af de forfattere, som har præget familiens stamtræ, nemlig Johan Krohn og Svend Fleuron. Jeg giver masser af fortællinger og anekdoter fra begge forfatteres spændende og utraditionelle karriere. Derefter sætter jeg fokus på mit eget forfatterskab. Hvordan lærer man håndværket ”at skrive en bog”, og hvilke udfordringer er der med at komme i gang med sådan et projekt. Hvad er min drivkraft i forfatterskabet, og hvordan finder man tiden til det? Hvad vil jeg gerne opnå med mine bøger og forfatterskab? Hvad er mit budskab til dig som læser?

CV:
Thomas C. Krohn er uddannet neurobiolog og ph.d.
Han var i mange år universitetsforsker og -underviser og har i de sidste mange år arbejdet i forskellige virksomheder, som producerer medicinsk udstyr.
Thomas startede sin forfatterkarriere i 2012.
2012: Børnebogen om Ræven Sniff
2014/2018: Den biologiske thriller ’DRAGON’, som blev genudgivet igen i 2018 under titlen ’Kampen om DRAGON’
2018 Den psykologiske thriller ’Med alle midler’
2019 En mini-thriller ’Truslen fra Kina’, som er en selvstændig forhistorie til serien om virologen Jacob Detlev
2020 Den biologiske thriller ’Døden fra Syrien’, som er første egentlige bog om Jacob Detlev.

Foredrag med Torben Krohn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. oktober 2020
Læs mere

Niels Krause-Kjær
Holder foredrag indenfor følgende områder: Journalistik, Ordstyrer, Politik, Politik/Samfund, Pressen, Spin

Niels Krause-Kjær

Book nu!

Niels Krause Kjær Fandens ForårNy bog: ”Fandens forår”.
“Fandens forår” er endnu en medrivende politisk spændingsroman fra Niels Krause-Kjær om mystiske dødsfald og politiske magtkampe med forbindelse til Ruslands storpolitiske trusler under Murens fald og i dag.

I sin sygeseng dør den tidligere justitsminister Otto Brathenberg af, hvad der i første omgang ligner et hjertetilfælde. Få dage efter dør et tidligere folketingsmedlem indlagt på et hospice, før man havde regnet med. Imens skærpes konflikten mellem statsministeren Palle Enevoldsen og den nationalt orienterede politiker Kirsten Rolighed. Ulrik Torp er nu blevet freelancejournalist på et ydmygt kontor, mens han holder sig ovenpå med lykkepiller. Han involveres i sagen, der har historiske forbindelse til Moskva under Murens fald og til nutidens Ruslands forsøg på magtindflydelse i Danmark.

Journalist og forfatter Niels Krause-Kjær mestrer den politiske spændingsroman, og har tidligere skrevet den filmatiserede bestseller “Kongekabale”. “Fandens forår” holder samme høje spændingsniveau som sin forgænger, og er underholdende læsning om nationale og internationale politiske magtkampe og intriger.

Niels Krause-Kjær booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. oktober 2020
Læs mere

Ole Sønnichsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dirch Passer, Historie, Historie, USA

Ole Sønnichsen

Book nu!

Ole Sønnichsen Den sidste gidselNy bog: “Det sidste gidsel”

I “Det sidste gidsel” fortæller Ole Sønnichsen og Henrik Thomsen den virkelige og dramatiske historie om, da 100 hundrede danskere blev fanget i Kuwait og Bagdad, da Saddam Hussein invaderede Kuwait i sommeren 1990.

Saddam Hussein beordrede d. 2. august i 1990 sine irakiske tropper mod Kuwait for at invadere landet og overtage dets olieressourcer. Henimod 100 danskere blev derefter taget som gidsler i Kuwait og Bagdad, mens amerikanerne forberedte sig på krig. Iblandt danskerne valgte nogle at forblive i Kuwait – heriblandt den dengang 39-årige kvinde Liselotte Hertz, som blev en del af undergrundsbevægelsen, og andre tog samlet til Bagdad. Det danske udenrigsministerium udsendte en specialtrænet ekspert til Bagdad for at undervise danskerne i, hvordan de kunne flygte og overleve i ørkenen. Den tidligere statsminister Anker Jørgensen tog selv til Irak, og fik 16 gidsler med til Danmark. Den pressede Saddam Hussein gav sig senere, og de fleste danske gidsler var sikkert hjemme kort før jul. Den danske ambassadeattache Mogens Pedersen blev det sidste udenlandske gidsel i Irak. Specialisten Mads Sandau-Jensen fik igen opgaven at rejse til Bagdad, og skulle sammen med kommunikationseksperten Tine Astrupgaard i al hemmelighed få smuglet Mogens Pedersen ud af Irak. Det lykkedes på snedig vis med en postsæk, en hundehvalp med navnet Saddam og en stationscar!

“Det sidste gidsel” er en intens og medrivende beretning om, hvad der hændte de danske gidsler under Golfkrigen. Ole Sønnichsen og Henrik Thomsen levendegør fortællingen med deres dybdegående research og interviews med flere af sagens gidsler og nøglepersoner heriblandt Mads Sandau-Jensen, Mogens Pedersen og Tine Astrupgaard.

Foredrag med Ole Sønnichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. oktober 2020
Læs mere

Torben Brandt
Torben Brandt holder foredrag indenfor følgende emner: 80erne, historiefortælling, kommunikation, radio,

Torben Brandt

Book nu!

Torben Brandt er født i 1953. Er p.t. redaktør på DR P1’s ’Radiofortællinger’ og ’P1 Podcastserier’. Radiomedarbejder på DR siden 1976, international medierådgiver siden 1989. Konsulent, programmedarbejder og lydtekniker i DR’s Montagegruppe i 80’erne, hvor han blandt andet skabte montageklassikeren ’Jagten på vogn 144’. Redaktør og reporter på en række kulturprogrammer, ’Hvad som helst’, ’Verdensmagasinet’, ’Kulturnyt’. P1-reportager og serier fra hele verden, lydkunst på magasinet Lydmuren. Producer på nyere succesfulde podcastserier, som ’I en danskers blodspor’, ’Kærlighed på lånt tid’, ’Gidselforhandleren’ og ’Mine smukke veninder’. Vandt Prix Italia i 1982, for radiomontagen ’Det indre blik’, sammen med Stephen Schwartz, nomineret til Prix Europa 1997 for ’Jagten på vogn 144’, ’pt. nomineret til Prix Italia og Prix Radio for ’I en danskers blodspor’ og modtog Krygerprisen i 2012. Laver for tiden mesterklasser i Momentinterviewteknik for unge podcastere over hele Danmark og i udlandet.

Udgav bogen ’AT FORTÆLLE MED LYD – som jeg lærte det’, i september 2020.

Foredrag af Torben Brandt:

Radions guldalder
Fortællingen om radioens guldalder, i 80erne og 90erne, hvor radiomontager skovlede internationale priser ind og jeg var med i 15 år, som programmedarbejder, redaktør, konsulent og lydtekniker. Historien om en broget flok af enspændere som skabte stor radiokunst, ofte af kringlede veje og med store fødselsproblemer.

Masterclass i momentinterview
’Momentinterviewet’ er lydfortællingens DNA, i den forstand at det er det vigtigste værktøj, når du vil frembringe billedrige fortællinger fra fortiden, som det f.eks. høres i P1s Radiofortællinger. Oplev et interview live, med forklaringer på alle de nødvendige greb. Lær på denne måde at lave stærke fortællinger for øret, men også en metode som du kan bruge når du gerne vil se ind i dine medmenneskers liv i al almindelighed.

Foredrag med Torben Brandt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. oktober 2020
Læs mere

Birthe Rønn Hornbech
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Etik, H.C. Andersen, Kristendom, Politi, Politik

Birthe Rønn Hornbech

Book nu!

Birthe Rønn Hornbech en læser bliver tilNy bog af Birthe Rønn Hornbech: En læser bliver til. Erindringer.

Birthe Rønn Hornbech er en læsehest, en lidenskabelig læser af ikke mindst klassisk dansk litteratur, og i denne bog beskriver hun, hvordan hun fik denne meget tætte relation til bøgernes verden – hvordan en læser blev til. Hun fik så at sige kærligheden til bøgerne ind med modermælken, ja, hendes mand mente ligefrem, at hun måtte være født med en bog i hånden. Birthe Rønn Hornbech læser med alle sanser; hun har både læseglæde og læselyst, og hun deler gavmildt ud af sine læsninger og læringer.

Foredrag med Birthe Rønn Hornbech booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. oktober 2020
Læs mere

Jonas Torp Bengtsson
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Om at skrive

Jonas Torp Bengtsson

Book nu!

Jonas Bengtsson Fra BlokkenJonas T. Bengtsson er aktuel med bogen Fra Blokken

Danny, Malik og Christian er alle tre vokset op i den samme betonblok i Københavns nordvestkvarter. De var engang bedste venner, men mens Danny kun er blevet mere kriminel, har Christian og Malik skiftet spor. Christian er blevet politimand og villaejer med kone og børn i Kastrup, og Malik læser til tandlæge og hjælper til i sin fars restaurant.

Danny sidder inde på sjette år efter en voldsdom, da han meget uventet bliver prøveløsladt. Det første, han vil, er at opsøge sine gamle venner, men ingen har set Malik i flere uger, og selvom Christian er politibetjent, er det svært for ham at gøre noget, da han er bundet af regler og love. Dem har Danny nu aldrig set som en begrænsning, så han sætter sig for selv at finde sin forsvundne ven.

Fra blokken er en gribende historie om venskabmellem tre unge mænd, der har samme afsæt i livet, men er gået hver deres vej.

Foredrag med Jonas Torp Bengtsson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. oktober 2020
Læs mere

Cecilia Vanman
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Rejsebeskrivelser

Cecilia Vanman

Book nu!

Cecilia Vanman – Fra Stilletter til Svømmefødder

Eventyreren Cecilia Vanman tager publikum med bag scenen på en række vilde projekter på havet og fortæller om sin egen ekstreme karriererejse; fra modebranchen til at være fuldtidseventyrer. Vi skal blandt andet på besøg hos rekordjagende fridykkere som svømmer til utrolige dybder i Caribien og forbi James Bonds’ svømmepøl til filmstunts i Pinewood Film Studios. Vi skal med under vandet på filmoptagelser i Middelhavet og så skal vi følge et af Cecilias projekter i det Indiske Ocean, hvor faren for piratangreb er konstant. De fascinerende fortællinger akkompagneres af smukke fotos igennem hele foredraget.

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia den første danske kvinde der er blevet optaget som ’Fellow’ i The Explorers Club, verdens mest prestigefyldte klub for opdagelsesrejsende og eventyrere.

Kullegaard Arkitekter siger om foredraget:
Cecilias eventyrlige fortællerlyst ved vores sommerfest satte gang i en udpræget spørgelyst blandt mine gode kollegaer. Nysgerrigheden kunne spores resten af aftenen ved de forskellige bordgrupper, og foredraget faciliterede masser af mangeartede vinklinger og samtaler. Vi kan vitterlig anbefale foredraget. Det bidrog ganske enkelt til en helt anden dialog og samklang til vores arrangement.

Foredrag med Cecilia Vanman booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. oktober 2020
Læs mere

Poul Duedahl
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dansk historie

Poul Duedahl

Book nu!

Den fjerde rytter. 10.000 års epidemihistorie
I begyndelsen af 2019 følte den 57-årige rejehandler Wei Guixian i Wuhan sig småsløj. Hun opsøgte en læge for at få hjælp til at dulme symptomerne og vendte derpå tilbage til sin stadeplads på dyremarkedet. Tre måneder senere var smitten ude af kontrol og spredt i hele verden.

For langt de fleste af den moderne verdens indbyggere var det første gang, de så effekten af en verdensomspændende epidemi med den angst og destruktion, som følger i slipstrømmen. I et historisk perspektiv var den til gengæld forventelig.

Frygten for epidemierne er ældgammel, og engang troede man, at de høstede deres ofre fra ryggen af en gustengul hest. Det er da også helt uden sammenligning sygdomme og ikke krige, der udgør verdenshistoriens største dræber. Adskillige gange har epidemier ændret historiens gang og været afgørende for, om imperier bestod eller bukkede under, ligesom de har givet nye muligheder for de overlevende.

Foredraget bygger på bogen af samme navn skrevet i samarbejde med museumsinspektør Jeanette Varberg fra Nationalmuseet, og fortæller hele historien – fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder, til hele verdens befolkning blev ramt af COVID-19.

Poul Duedahl er professor i historie ved Historiestudiet på Aalborg Universitet.

Foredrag med Poul Duedahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. oktober 2020
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende emner: Eget forfatterskab, Krimi

Sara Blædel

Book nu!

Sara Blædel er aktuel med krimien “Den tavse enke”.

Louise Rick er efter en længere orlov tilbage på arbejde som leder af den nyoprettede Rejseenhed. Fyns Politi har tilkaldt assistance efter drabet på en kvindelig kroejer på Tåsinge, og her møder Louise for første gang sit nye team. Drabet på kvinden har ikke givet det lokale politi mange spor at gå efter, men da Louise iværksætter en grundig gennemsøgning af kroens førstesal, hvor den dræbte boede, finder de noget, som på ingen måde passer ind i den drabssag, de står med. Louise er ikke meget for det, men hun er nødt til at kontakte Eik Nordstrøm fra Eftersøgningsafdelingen. De to har ikke set hinanden, siden de skiltes på en strand i Thailand, hvor deres forhold sluttede. Men hun har brug for hans hjælp.

Camilla Lind virker for første gang i deres lange venskab ikke særligt interesseret i drabssagen, da Louise ringer for at spørge hende til råds. Kun modvilligt trækkes hun ind i den, da Eik beder hende passe sin pensionerede politihund, Charlie, mens han selv haster til Tåsinge. Men det er ikke drabssagen, der fanger Camillas nysgerrighed. Det er en ung fyr, der døde et halvt år tidligere og gennem sin journalistiske tilgang til den historie kommer hun i besiddelse af oplysninger, som Louise og politiet ikke ved noget om, og som har store omkostninger for de involverede personer.

Louise og Camilla bliver begge dybt engagerede i sagen, og da de til sidst står i en svær og sårbar situation, finder de ud af, hvor godt det er at gøre tingene sammen

Foredrag med Sara Blædel booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. oktober 2020
Læs mere

Søren Vallentin Jacobsen
Søren Vallentin Jacobsen holder foredrag om klimaforandringer og sejllads

Søren Vallentin Jacobsen

Book nu!

Søren Vallentin Jacobsen er født i 1960 og opvokset i Herlev, i Københavns omegn, og har beskæftiget sig med meteorologi hele sit voksenliv. Først som etatsuddannet flyvemeteorolog hvor han arbejdede som forecaster i Københavns lufthavn, samt på Færøerne og Grønland i flere perioder. Efter et tiår på DMI som Seniormeteorolog og Vagtchef, skiftede han spor og kastede sig over formidling af vejr og klima på DR, hvor han leverer til alle platforme og har gjort det siden år 2000.

Søren er også en glad tursejler og sejler med mellemrum sammen med gode venner fra Øresundskysten. Han elsker den fornemmelse af en ekstra frihedsgrad der opstår når man smider fortøjningerne og kommer i kontakt med alverdens havvand. Den følelse gjorde at han sprang til, da en god ven og mangeårig sejlmakker manglende en gast til den store tur fra Danmark til Caribien.

Søren Vallentin Jacobsen er gift med Amma Knudsen og de har fem børn – men ikke med hinanden, han og konen elsker at være ude og mærke vind og vejr til fods, på cykel, i båd eller kajak, i Danmark og i Grønland.

Han er forfatter til bogen ´Vind og Vejr´ – Udgivet 2007, JP/Politikens forlag ISBN: 978 87 5678 238 8. Medforfatter til bogen ´Ekstremt vejr – og vejrfænomener i Danmark’ DR 2009 ISBN: 978 87 7680 895 2.

Foredrag af Søren Vallentin Jacobsen:

Foredrag 1: Klimaforandringer – bliv lidt klogere på hvorfor det sker – og hvor hurtigt det sker.
Klodens klima ER i færd med at ændre sig, hvad er det der sker og hvorfor sker det, og hvorfor har klima ændret sig drastisk tidligere i historien – mange gange. Spørgsmålene er mange, men der er svar på det meste. Få et godt indblik i hvor følsomt vores klima er. Få sat proportioner i hvad DU kan gøre og hvad politikerne og institutioner skal gøre.

Klimasystemet ER meget komplekst og svært at komme til bunds i, men der er også nogle store linjer som klare og til at forstå, som jeg tager fat på i dette foredrag. Både de naturlige og de menneskeskabte.

Foredrag 2: I sejlbåd over Biscayen og Atlanterhavet – Oceanerne og det store vejr.
Et foredrag for dem som går med drømmen i maven om at sejle på et eller flere oceaner. Eller tænker over om det er tid til at skubbe lidt til livet, og prøve noget større.

Han gjorde selv turen i 2014 og foredraget tager i billeder og video, salen gennem turen fra De engelske kanaløer, over Biscayen til Spanien, Portugal, Marokko og over Atlanterhavet til Caribien. Vi kommer også gennem de store vejrsystemer på jordkloden, hvorfor og hvordan de opstår, og hvilken rolle de spiller i det globale vejr.

Foredrag med Søren Vallentin Jacobsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. september 2020
Læs mere

Bente Klarlund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Demens, Livskvalitet, Livsstil/Hverdagskultur, Motion, Sundhed

Bente Klarlund

Book nu!

Bente Klarlund Yngre med åreneBente Klarlund er aktuel med bogen “Yngre med årene” (Gyldendal, 2020).
Om bogen: Sundhedsbogen, der giver dig mindre sygdom og et længere liv med flere gode år. Professor Bente Klarlund Pedersen går videnskabeligt til værks og giver råd til en livsstil, hvor dine celler og dermed din krop i biologisk forstand bliver yngre. YNGRE MED ÅRENE er til alle, der interesserer sig for at leve sundt og ønsker et langt liv med mindre sygdom. Bogen kommer hele vejen rundt om mennesket – lige fra kost, rygning, alkohol og motion til det videnskabelige faktum, at du får flere år i live, når du er del af et fællesskab og lever dit liv, så det giver mening. Det lange, sunde liv handler derudover om pauser, sex, ærefrygt, vin og samvær med vennerne – og alt det påvirker også vores udseende. Ungdommens kilde er fundet. Den består af forskningsbaserede livsstilsråd.

Bente Klarlund er sundhedsforsker, professor i integrativ medicin ved Københavns Universitet, speciallæge i infektionsmedicin og intern medicin og overlæge på Rigshospitalet.

Foredrag med Bente Klarlund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. september 2020
Læs mere

Lars Trier Mogensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Globaliseringen, Politik, Samfundsdebat, Ulighed, USA

Lars Trier Mogensen

Book nu!

Lars Trier Mogensen (født 1975 i Nuuk) er politisk kommentator, forfatter og tv- og podcastvært. Han er tilknyttet dagbladet Information og udgiver sit eget politiske nyhedsbrev /dkpol via medie-upstarten Føljeton, som Lars Trier Mogensen er stifter og medejer af. Tidligere redaktør af lederkollegiet på Politiken og udenlandsredaktør på Information. Han er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet, og har i de senere år udgivet en stribe anmelderroste bøger om aktuel politik.

Foredrag af Lars Trier Mogensen:

Foredrag 1: Nye fronter i #dkpol
Corona-pandemien har forrykket det politiske landskab. Pludselig står den rød-grønne blok langt stærkere, end de fleste havde forudset for blot få år siden. Er statsminister Mette Frederiksen ligefrem ved at indtage rollen som en slags dansk præsident? De borgerlige partier er i indre splid, samtidig med at en ny underskov af nye småpartier pibler frem. Det gode gamle danske folkestyre er i opbrud på flere fronter, og vælgerne er også i vild bevægelse. Få et skarpt overblik over de væsentligste og mest skelsættende brudflader, der præger dansk politik – både lige og her i de kommende år. Oplev et levende og underholdende foredrag om tidens magtkampe og idédebatter med politisk kommentator, Lars Trier Mogensen, som også er kendt fra tv, bl.a. som fast panelgæst i Besserwisserne på TV2 News.

Foredrag 2: Klimaet er en gamechanger
Den grønne bølge har for alvor ramt Christiansborg: Klimapolitik er ved at afløse udlændingepolitik som både kilde til konflikt og kimen, der holder sammen på regeringsblokken. Som selve forudsætning for at blive statsminister måtte Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen skrive under på, at Danmark skal reducere udledningen af drivhusgasser med 70 pct. inden 2030. Men det er lettere sagt end gjort. Så snart klimapolitikken bliver konkret, begynder uenighederne. Få et tankevækkende overblik over, hvordan klimapolitiske og ikke mindst sociale mærkesager ofte strider direkte mod hinanden – og om faldgruberne i den grønne omstilling. Oplev et levende og kritisk foredrag om tidens store gamechanger med politisk kommentator, Lars Trier Mogensen, som bl.a. er fast analytiker på dagbladet Information.

Foredrag 3: Middelklassen under pres
Utryghed er blevet et nyt levevilkår for flere og flere danskere, som her i de seneste årtier har oplevet, hvordan globalisering sparker fødderne væk under dem med de korteste uddannelser. Hidtil har den danske model – med overenskomster, ordnede forhold og en veludbygget velfærdsstat – skånet langt de fleste, og forholdene er langt fra forvitret lige så hurtigt som i mange andre og sammenlignelige lande. Ikke desto mindre begynder et ‘prækariat’, et nyt pjalte-proletariat, også at vokse frem i Danmark, ikke mindst blandt unge og sågar veluddannede. Få et levende og usentimentalt blik på de vilde kapitalkræfter, som er godt i gang med at ryste vores lille eventyrland. Oplev et levende og oplysende foredrag om tidens trusler mod middelklassen med politisk kommentator, Lars Trier Mogensen, som selv er iværksætter og medstifter af selvstændig medievirksomhed.

Foredrag 4: Jagten på den forsvundne skat
Pengene fosser ud af statskassen! Skattevæsenet er kollapset, og almindelige skatteydere har i de senere år været totalt til grin for deres egne penge. Et svimlende milliardbeløb er gået tabt på grund af fejl, slendrian, underbemanding og inkompetence i SKAT – og ikke mindst ideologiske eksperimenter, politisk ligegyldighed og rævekager på Christiansborg. Men findes der overhovedet en god forklaring på den kædereaktion af kollaps, som har kostet danskerne langt mere end flere nye Storebæltsbroer? Som en anden Sherlock Holmes har Lars Trier Mogensen været på sporet fra begyndelsen – som radiovært, kommentator og journalist – og fulgt optrevlingen af den største skandale i nyere tid. Få et tragisk, komisk og i hvert fald kritisk bud på, hvad der er gået så rav ruskende galt i toppen. Noget er råddent i Danmark.

Foredrag 5: Magtintriger bag kulisserne
Udadtil vil alle politikere gerne fremstå idealistiske og holdningsstærke, men indadtil er det ofte intriger, rænkespil og personopgør, som ender med at afgøre de vigtigste beslutninger. For hvad er det egenlig, som driver politikerne? Med afsæt i den anmelderroste bestseller ‘For Enhver Pris’ – om Lars Løkke Rasmussens kaotiske regeringsperiode skildres – beskidte kompromisser, rævekager og studehandler i aktuel dansk politik. Kom med med bag om kulisserne – og ind i regeringens allerhelligste, lukkede rum – i en aktuel fortælling om spin, intriger og magtkampe. Oplev et levende og indsigtsfuldt foredrag om magtens væsen med forfatter og kommentator Lars Trier Mogensen, der har arbejdet som politisk journalist i mere end 20 år.

Foredrag 6: Showbusiness for de grimme
Chokvalget af finansmatadoren og tv-stjernen Donald J. Trump var kun begyndelsen. Overalt i den demokratiske del af verden er kulørte og flamboyante entertainere ved at overtage den politiske scene. Det er også sket tidligere i Danmark. Med afsæt i den anmelderroste bestseller ‘Den store joker’ – om hvordan Trump tilbage i 2016 formåede at begejstre og forskrække millioner af vælgere med sin grænseoverskridende attitude – skildres en ny og kulørt medievirkelighed, hvor underholdningsfaktoren er blevet vigtigere end politiske holdninger: Politik er showbusiness for de grimme, som man siger i USA. Oplev et levende og nysgerrigt foredrag om tidens reality-politik med forfatter og politisk kommentator Lars Trier Mogensen, som selv er kendt fra både radio og tv.

Foredrag med Lars Trier Mogensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Foredrag med Lars Trier Mogensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. september 2020
Læs mere

Steffen Gram
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Lande/Verden, Politik, Politik/Samfund, Pressen, Rusland, USA, Verden efter den 11. september

Steffen Gram

Book nu!

USA efter valget

Amerikanerne har valgt deres næste præsident efter en bitter og brutal valgkamp, der fortalte om et samfund i krise med sig selv. Så hvordan gik valget, og hvilken rolle spillede corona-pandemien? Hvor går det amerikanske samfund hen nu? Og hvordan vil USA’s økonomiske, politiske og militære magt nu blive brugt ude i verden?

Steffen Gram, DR’s vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 og mangeårige korrespondent i USA var igen tilbage for at dække amerikansk valg. Han fortæller om amerikanerne, om deres valg og om, hvordan pendulet nu svinger i det amerikanske samfund.

Foredrag med Steffen Gram booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. september 2020
Læs mere

Mikael Kamber
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arbejdsglæde, Arbejdsliv, Konferencier, Ledelse, Ordstyrer, Ordstyrer/konferencier, Personlig udvikling

Mikael Kamber

Book nu!

Mikael Kamber er aktuel med bogen “Sur for en sikkerheds skyld” (september, 2020).

Om bogen: Behøver man være sur for en sikkerheds skyld? Og er livsglæde noget, man kan træne? De spørgsmål får du svaret på i bogen, der er baseret på de sidste 20 års forskning i positiv psykologi og Mikael Kambers arbejde med emnet i de sidste 10 år. Når du har læst bogen, har du et overblik over den nyeste viden om, hvordan livsglæde og trivsel kan brede sig – også i arbejdslivet.

Bogen er skrevet, så den kan læses af alle. Samtidigt forsøger den leve op til idealet om, at alting skal beskrives så simpelt som muligt, men ikke simplere.

SUR FOR EN SIKKERHEDS SKYLD? er en samtalebog, hvor intervieweren Eric Ziengs afprøver Mikael Kambers pointer og påstande med kritiske spørgsmål og sikrer, at der er masser af konkrete eksempler.

Mikael Kamber booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Publiceret: 14. september 2020
Læs mere

David Trads
Davids Trands kan bookes til foredrag om USA

David Trads

Book nu!

David Trads er journalist, forfatter, kommentator på tv, i radio og aviser og en af landets mest benyttede foredragsholdere. Trads, som har boet i USA i flere omgange, senest som USA-korrespondent for Berlingske, kender det store land bedre end de fleste – og hans stil er at skifte ubesværet mellem mødet med den almindelige amerikaner og det store perspektiv. Foredraget kan målrettes til alle typer af publikum – fra gymnasier over virksomheder til ældre og alt ind i mellem.

Foredrag af David Trads:

Amerika, hvor er du?
Foredraget, som er baseret på bestselleren af samme navn fra 2020, giver et unikt, underholdende og vidende indblik i, hvorfor USA er, som det er.

Foredrag med David Trads booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. september 2020
Læs mere

Helle Troelsen
Helle Troelsen kan bookes til foredrag om haven

Helle Troelsen

Book nu!

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Hun skriver artikler om havebrug til dagblade og magasiner, bl.a. er hun fast skribent hos Jysk Fynske medier og skriver for Haveselskabet i deres magasin Haven. Foredrag omhandler livet i haven, design og pasning. Helle Troelsen har stor fokus på biodiversitet, jord og plads til dyr og planter i haven. Foredrag holdes rundt omkring i landet – i foreninger, virksomheder, uddannelsessteder og offentlige institutioner, men også i haven i Troense.

Helle har sammen med forfatter Karen Syberg skrevet bogen ”Haven i Troense”, og er på vej med en ny bog med arbejdstitlen ”Plads til planter”. Hun har et par universitetsuddannelser og har arbejdet som leder og chef i det offentlige og private. Har haft virksomheden Troensehaven siden 2017 og er fuldtidsbeskæftiget her med bl.a. at udarbejde haveplaner og yde rådgivning til private haveejere, virksomheder og boligforeninger. Haven i Troense er rammen om forskellige events gennem året, bl.a. Åben Have, workshops, foredrag og kursusforløb.

Eksempler på foredragsemner af Helle Troelsen:

Foredrag 1: Havedesign
Med udgangspunkt i design af haven i Troense, gennemgås de mest relevante designprincipper samt tips og tricks til at skabe en smukt, hyggelig og sanselig have.

Foredrag 2: Invitér naturen ind i haven
At skabe en have med høj grad af biodiversitet med levesteder og planter som tiltrækker nyttedyr.

Foredrag 3: Beddesign
Sammensætning af planter i bede i farvetemaer, eller som giver forskellige sansemæssige eller visuelle oplevelser

Foredrag 4: Sædskifte og blandingskultur i køkkenhaven
Dyrk køkkenhaven med et smukt, farvestrålende mix af blomster, urter og grøntsager

Foredrag 5: Haven som et meditativt og afstressende rum
Hvad viser forskning, at ophold i haven og havearbejde gør ved os? Hvordan skaber man en “leve-have” tilpasset de personer der skal leve i og med haven?

Foredrag 6: Grundlæggende viden om det at have en have
Nystartede haveejere som ønsker en indføring i de grundlæggende principper i pleje og vedligeholdelse af haven, vedligeholdelse, jord og jordbearbejdning, ukrudt, planter/blomster og beskæring m.m.

Foredrag 7: Frøformering og planteproduktion
Om frø: høst, opbevaring, fermentering og spiring af frø. Om stiklingeformering og deling af planter.

Foredrag 8: En sanselig have
Design og anlæg af en have der taler til alle sanserne Hvad skal der tages højde for. Tips og tricks til indretning.

Foredrag 9: Haven som modspil og medspiller til et hektisk hverdags- og arbejdsliv
Hvorfor er det så vigtigt at kunne fordybe sig, sanse og være nærværende i en tid med digitalisering, overload af informationsstimuli, flygtighed og hastighed i den måde vi indretter vores liv og samfund på.

Foredrag 10: Organisation og ledelse – haven som metaforisk ramme
Foredraget kan holdes i haven, hvor rundvisningen kobles til reflektioner omkring organisation og ledelse. (Foredraget i haven er for en mindre gruppe på max 15 personer.

Foredrag med Helle Troelsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. september 2020
Læs mere

Elsebeth Egholm
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab, Krimiforfattere

Elsebeth Egholm

Book nu!

Elsebeth Egholm er aktuel med romanen Som natten kender stjernerne

Forfatterarrangement med udgangspunk i bog af samme navn. 
Om bogen: Koncertpianisten Malou Beck mister på samme tid både sin mor og sin musik. Under oprydning i morens lejlighed finder Malou og hendes søster en gammel lakplade – en Chopin-indspilning fra 1930’erne med en fransk pianist, Sophie Costeau, indspillet på et helt særligt flygel. Musikken er magisk, og da hun ser fotoet på omslaget, ser hun, at Sophie ligner hende selv. Har deres mor holdt på en familiehemmelighed?

For at finde sandheden om Sophie og finde flyglet til sin ven, instrument- samleren Elias, tager hun til Lorraine i Frankrig. Men sproget driller. Som tolk hyrer hun derfor Cody Blake, en amerikaner med en dyster fortid, som bor på en husbåd ved Moselfloden. Han er guitarist i et coverband, for i musikken kan han glemme sig selv. For Cody er Malou den, der kan gøre ham hel. For Malou er han den, der kan vise vej tilbage til det, hun har mistet. Men der er hensyn, der vejer tungere end kærligheden.

Foredrag med Elsebeth Egholm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. september 2020
Læs mere

Rasmus Thirup Beck
Rasmus Thirup Beck kan bookes til foredrag om journalistik og klimaet.

Rasmus Thirup Beck

Book nu!

Rasmus Thirup Beck er udannet antropolog og journalist fra Aarhus Universitet, RUC og Universidade Nova de Lisboa. Tidligere ansat på Politiken, RUC, Vallekilde Højskole, DR P1 og Zetland. Også selvstændig freelancejournalist igennem 10 år. Som selvstændig var jeg en del af holdet bag det prisvindende klimaprojekt ’Face the climate’. Har skrevet artikler til en lang række medier og magasiner i både ind- og udland samt arbejdet som vært på P1. Udgav i 2020 bogen ’Hvis vi vil’ (Den absolut realistiske guide til at bremse klimakrisen, før det er for sent) sammen med to andre journalister.

Foredrag af Rasmus Thirup Beck:

Foredrag 1: Klimaforandring – Sådan redder vi verden på to timer
Folk ved godt, at det der med klimaforandringer er noget skidt, men hvor skidt er det – og hvordan løser vi klimakrisen? Prisvindende journalist og radiovært Rasmus Thirup Beck har dækket klimaområdet intenst siden 2008. Han har rapporteret både om konsekvenser og løsninger, både i form af artikler, som vært på P1’s klimaprogram ‘Sidste mand slukker lyset’, og senest som medforfatter til bogen ’Hvis vi vil’ – hele tiden med et stædigt fokus på, at vi sammen kan skabe en bedre fremtid for kloden. Nu kan du booke ham til en klimaworkshop, med fokus på både klimakrisens omfang og vejen ud af den.

Foredrag 2: Journalistik
Journalistikken er i krise. Men ikke al journalistik. Den konstruktive journalistik – og medier der har omfavnet den – har succes. Måske er årsagen, at folk står af det ensidige fokus på negative historier, konflikt og sensation. Den konstruktive journalistik er også kritisk, men den forsøger altid at vise vejen ud af et problem eller måske endda en krise. Med udgangspunkt i sin egen dækning af klimaforandring, der netop begyndte med et ret så ensidigt fokus på konsevenser men udviklede sig til at have fokus på løsninger – tager journalist Rasmus Thirup Beck tilhørerne med på en tur ind i den konstruktive journalistiks verden.

Foredrag med Rasmus Thirup Beck booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. september 2020
Læs mere

Jes Buster Madsen holder foredrag om hjernen, idéskabelse, kreativitet, psykisk sygdom

Jes Buster Madsen

Book nu!

Jes Buster Madsen (f. 1988) er forfatter, lektor i Neuroscience og foredragsholder. Med en baggrund i filosofi og hjerneforskning, har Jes skabt sig en spændende viden og anderledes tilgang til videnskab. Han har studeret og forsket i Danmark, Tyskland og USA, og har desuden udgivet to skønlitterære romaner og arbejdet som sangskriver for Sony Music Danmark. Hans foredrag er en blanding af videnskab, filosofi og udfordrende kreative øvelser.

Foredrag af Jes Buster Madsen:

Foredrag 1: Den Kreative Hjerne
Kreativitet er ligesom charme, alle ønsker at have det, men ingen kan rigtig beskrive hvad det er. I dette foredrag, vil jeg dykke ned i indsigter om menneskelig kreativitet fra neurovidenskaben. Der er mange relevante spørgsmål at stille; er der nogle mennesker der er mere kreative end andre? Hvilke strategier er optimale i den kreative proces? Er der en sammenhæng mellem sindslidelser og kreativitet? Og, hvordan kan du forbedre dit kreative output? Alle disse spørgsmål, og et par flere, vil blive besvaret i dette interaktive foredrag, hvor publikum forventes at tage en aktiv rolle i vidensskabelsen.

Foredrag 2: Hvad du BØR vide om Hjernen
I takt med at neurovidenskaben opdager mere og mere om hjernen, er det på tide at danskerne bliver delagtiggjort i denne viden! Hjerneforskningen kan virke kompleks og uvedkommende, hvilket er en skam, da der er mange af feltets opdagelser og indsigter der let kan forstås, og endda anvendes i dagligdagen. I dette foredrag, gennemgås kort neurovidenskabens historie, hjernens anatomi og kognitive specialisering, neuronet og neurotransmitteres rolle og funktion. Foredraget har et særligt fokus på hvordan de ting man lærer undervejs, kan anvendes på dagligdagens udfordringer og situationer.

Foredrag 3: Tro kan flytte bjerge
Størstedelen af jordens befolkning tilhører en religion, alligevel, er det sparsomt med viden om hvad der foregår i den troende hjerne. Dog, er der de seneste år kommet flere og flere resultater fra neurovidenskaben, der kan fortælle os hvilke forskelle der er på troende og ateister/ikke troende, og om der overhovedet er nogen! Desuden forsøger foredraget at sætte religion ind i en neurovidenskabelig kontekst; dvs. hvilken betydning har religion haft for menneskets kognitive evner? Er vi født med evnen til at tro på gud? Og, er der nogen evolutionære fordele ved at tilhører en religion?

Foredrag 4: Hvordan man slår sin svigermor ihjel – og slipper afsted med det!
I 1989 i Ontario, Canada, slog Kenneth Parks sin svigermor ihjel med et dækjern og en køkkenkniv. Han var stået op midt om natten, kørt 23 km til hendes hjem, låst sig ind huset med ekstranøglen der lå under en potteplante, og derefter overrasket hende mens hun lå sovende i sin seng. Alt dette lyder jo ganske drabeligt og ligetil, det eneste problem var: Kenneth kunne intet huske fra episoden, og hævdede at han havde gået søvne! I dette foredrag vil jeg gennemgå sagens detaljer, juryens afgørelse og de neurovidenskabelige betragtninger der er nødvendige for at danne sig en mening om sagen. Under foredraget forventes publikum at agere jury, og dermed deltage i afgørelsen af Kenneth Parks hypotetiske skæbne. Det skal siges at foredraget bygger på en sand historie og indeholder voldsomme og blodige detaljer.

Foredrag 5: Om at skrive – Personlige erfaringer og indsigter fra neurovidenskaben
I dette interaktive foredrag, vil jeg give publikum forskellige skriveøvelser, samtidig med at jeg mellem øvelserne vil præsentere indsigter og ideer fra hjerneforskningen om kreativitet og skriveprocesser. Efter foredraget vil publikum vende hjem med både skreven tekst og ny viden om deres kreativitet, og hvordan hjernen omsætter tanker til tekst!

Foredrag med Jes Buster Madsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. september 2020
Læs mere

Lone Frank
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forandringer, Hjernen, Ledelse, Psykologi

Lone Frank

Book nu!

Lone Frank er aktuel med bogen Størst af alt

Om bogen: I sin nye bog sammenstykker Lone Frank brikker fra naturvidenskab, psykologi og kulturforskning til at kortlægge kærlighedens natur. Hvad er kærlighed? Ja, hvad er kærlighed egentlig? Spørgsmålet rammer Lone Frank hårdt, da hun pludselig mister den, kærligheden. Hendes kæreste er død, familien er for længst borte, og vennerne er ikke så tæt på, som hun troede. Midt i livet går det op for hende, at hun har taget kærligheden for givet og forstået meget lidt af dens væsen og store betydning. Sædvanligvis retter vi de store spørgs- mål om kærligheden til digtere, kunstnere og filosoffer, men i sin åbne søgen efter svar vælger Lone Frank at gå nye veje. Sammen med en psykolog gransker hun sit ophav, og deres samtaler sender hende ud på en anderledes rejse – en videnskabelig undersøgelse af kærlighedens natur. Kærlighedens videnskab er en ny disciplin. Den afdækker en historie, som strækker sig fra de evolutionære kræfter, der har sat rammerne for arten, til den spidsfindige hjerneaktivitet, der i sidste ende former det enkelte menneskes kærlighedsliv. Størst af alt – Om kærlighedens natur er en mosaik, hvor Lone Frank sammenstykker brikker fra naturvidenskab, psykologi og kulturforskning til at kortlægge kærlighedens natur, og samtidig en personlig opdagelsesrejse, der fører hende til et nyt sted i livet.

Foredrag med Lone Frank booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. september 2020
Læs mere

Jesper Stein
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab

Jesper Stein

Book nu!

Jesper Stein er aktuel med bogen “Rampen”.

Det er en hudløst ærlig bog, der også berører egen erfaringer med med alkoholisme, skilsmisse og svigt:

Rampen er Jesper Steins personlige fortælling om en kernefamilie og dens opløsning, om bristede håb, svigt og druk, men også om stor kærlighed og længsel efter samme.

Efter seks anmelderroste krimier er Jesper Stein aktuel med romanen Rampen om sine forældre og deres skilsmisse og om at stå ung og fortumlet i det kølvand af svigt og alkoholmisbrug, som bruddet trækker efter sig. Litteraturanmelder, forfatter og gymnasielærer Finn Stein Larsen forlader efter 29 års ægteskab sin kone til fordel for en elev. I hjemmet på Rampen i Risskov står reolerne gabende tomme, og den unge Jesper Stein er ladt alene tilbage med en fortvivlet, bitter og bedøvet mor, der kræver hans uforbeholdne loyalitet. Han kommer i klemme mellem forældrene og lever et dobbeltliv udadtil som den festende pigeglade dødspilot og indadtil som sjælesørger for sin mor i en relation, der er grænseoverskridende tæt. Skilsmissen forandrer alles liv radikalt og sætter sit præg på dem i årtier efter – for forældrenes vedkommende helt frem til deres død. Hovedparten af romanen foregår i årene 1981-83 i Risskov, men den fører også læseren tilbage til forældrenes opvækst i Esbjerg i slutningen af 1920’erne, og frem til deres endeligt i Aarhus i 2010’erne. Rampen er fortalt og sat i scene af den voksne forfatter, der gennem livet har gjort sig sine egne erfaringer med at svigte, blive skilt og drikke sig væk fra det smertefulde i livet. Den kan læses som et forsøg på at forstå og forlige sig med fortidens svigt og finde fred med forældrene og med sig selv.

Jesper Stein er født 1965 i Aarhus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist. Han debuterede som forfatter i 2012 og har skrevet i alt seks krimier om Axel Steen. Han vandt De Gyldne Laurbær i 2015 og Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi i 2019.

Foredrag med Jesper Stein booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. september 2020
Læs mere

Anne Lise Marstrand Jørgensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Book nu!

Anne Lise Marstrand Jørgensen Margrete INy bog – nyt foredrag: Margrete I

Om bogen:

Et psykologisk drama om en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.

Allerede som tiårig bliver Margrete gift med Norges konge og sendt hjemmefra. Hun er Valdemar Atterdags yngste datter, født i 1353, og hendes opgave i Norge er enkel: Hun skal føde en arving til den norske trone og knytte rigerne tættere sammen.

Da Valdemar dør uden at efterlade sig en søn, er der ingen indlysende tronfølger. På trods af interne stridigheder og truslen om krig udefra lykkes det Margrete at få valgt sin femårige søn til konge af Danmark. Hun regerer på hans vegne og har allerede tidligt en tydelig drøm om fremtiden: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen.

Historien om Margrete I rækker ud over hendes samtid. Det er en roman om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred. Det er et gribende psykologisk portræt af en usædvanlig politisk begavelse, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder; en fortælling om middelalderens Norden, om ensomhed og drift, kærlighed, tro og overtro.

Foredrag med Anne Lise Marstrand-Jørgensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. september 2020
Læs mere

Peder Frederik Jensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Oplæsning, Rejsebeskrivelser

Peder Frederik Jensen

Book nu!

Peder Frederik Jensen det-danmark-du-kenderPeder Frederik Jensen: Det Danmark du kender (2020)

Den socialdemokratiske borgmester kører en tidlig morgen et avisbud ned. Borgmesteren er i valgkamp og har socialt udsatte som mærkesag, avisbuddet er netop sådan én. Han hedder Niels og har selv sparet sammen til knallerten. Hjemme i huset på Lolland bliver der solgt stoffer, hans mor prostituerer sig, og hundene skider i stuen, men Niels vil være student og derefter i forsvaret, gerne elite, gerne frø. Med ulykken og de umiddelbart involverede som afsæt tegnes et portræt af Danmark anno 2019. Her er uligheden vokset, arbejdsmarkedet og de politiske partier er i skred og fællesskabet i opløsning. Det skaber en afstand mellem land og by, mellem politikerne og dem, de repræsenterer, mellem værdier og realpolitik; og den afstand slår sprækker i lokalsamfundet og helt ind i de enkelte familier. Hvad skete der? Hvad er der blevet af det Danmark, du kender?

Foredrag med Peder Frederik Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. august 2020
Læs mere

Anne-Grethe Bjarup Riis

Book nu!

Anne-Grethe Bjarup Riis er aktuel med bogen: I Guds rige (bogforedrag)
Om bogen: Da Anne-Grethes otteårige søn bliver dødeligt syg, forandrer hendes liv sig fra en velfungerende tilværelse til et ubærligt mareridt. Ægteskabet bliver sat på en hård prøve, familie og venner forsvinder, og bønnerne til Gud bliver ikke hørt. At se sin lille dreng være syg af cancer, at vide han kan dø, er for en mor en umenneskelig situation. Fanget i isolation på Rigshospitalet og afskåret fra omverdenen sniger følelser af ensomhed, uretfærdighed og svigt sig ind i Anne-Grethes hjerte. Følelser som hun kun kender alt for godt, og brudstykker fra hendes barndom dukker nu op i hendes erindring.

Vi møder den otteårige Anne-Grethe og hendes familie, som flytter fra det civiliserede Herning og ud til de øde og spøgelsesagtige brunkulslejre i Søby i 70’ernes Midtjylland. Mørke familiehemmeligheder trækkes frem i lyset og udspiller sig et gudsforladt sted blandt forsømte skæbner, svineavl og kviksand og åbenbarer, at en ætsende forbandelse hersker gennem generationerne.

I Guds rige er en rystende og rørende fortælling om forhold mellem mennesker og om at søge ned i barndommens mørke fortrængninger og møde sig selv. Romanen er en beretning om liv og død, om skyld og svigt og om at bevare et håb i selv – en roman, som opfordrer til at søge kærligheden trods smertelige mærker i sjælen og til at tilgive og være taknemmelig for livet

Publiceret: 27. august 2020
Læs mere