Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Karin Palshøj
Holder foredrag om følgende emner: Dronning Margrethe, Kongehuset

Karin Palshøj

Book nu!

Karin Palshøj Dronning MargretheKarin Palshøj er uddannet journalist og har i mere end 25 år arbejdet med nyheder og sport i tv, radio og på web i DR. Siden 2015 har hun arbejdet i kommunikations-afdelingen hos mediekoncernen Egmont.

Karin Palshøj er forfatter til tre bøger om kongehuset:
2004: Mary – kronprinsesse af Danmark (sammen med Gitte Redder)
2008: Frederik – kronprins af Danmark (sammen med Gitte Redder)
2019: Dronning Margrethe

Foredrag af Karin Palshøj:

I 2020 fylder Dronning Margrethe 80 år. Kom lidt tættere på Danmarks regent gennem nedslag i hendes officielle og private liv som monark og mor, kunstner og kone.

Foredraget giver også et kig ind bag kulissen i arbejdet med at skrive bøger om medlemmer af kongefamilien og at producere radio og tv fra store begivenheder i kongehuset.

Foredrag med Karin Palshøj booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. december 2019
Læs mere

Camilla Stampe
Holder foredrag indenfor følgende emner: Detektor, Fake news, Faktatjek, Journalistik, Politik

Camilla Stampe

Book nu!

Camilla Stampe er journalist og forfatter. Hun startede som journalist på Dagbladet Information, fortsatte som debatredaktør på Politiken og har de seneste seks år været ansat på DR. På DR har hun bl.a. tilrettelagt en lang rækker DR2-serier og temalørdage, været redaktør for Clement
Kjersgaard talkshow ’Vi ses hos Clement’, og siden 2018 har hun været fast vært på Detektor.

Sammen med resten af Detektors redaktion faktatjekker hun påstande fra politikere, medier og andre deltagere i den offentlige debat og konfronterer de ansvarlige i kritiske interviews.

I 2011 udgav hun bogen ’Piratjagt’, der handler om Somalias pirater. I den forbindelse rejste hun rundt i Somalia med en kollega og syv livvagter for at lave interviews med pirater, prostituerede, khatsælgere og bagmænd.

Foredrag af Camilla Stampe:

Faktatjek og kritiske interviews
Hver uge udkommer Detektor med nye historier, der handler om forkerte påstande i den offentlige debat. Camilla Stampe fortæller om arbejdet med at faktatjekke og konfrontere politikere, medier og andre i kritiske interviews.

Foredrag med Camilla Stampe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. december 2019
Læs mere

Anita Andersen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Fordomme, Identitet, Køn, Personlig udvikling, Seksualitet.

Anita Andersen

Book nu!

Anita Andersen er født i 1969 som værende en dreng. Hun er fraskilt og far til 2 piger, og vælger i 2012 at springe ud som kvinde. I dette foredrag fortæller hun dybt og ærligt om sine tanker, følelser og om sit liv som transkønnet kvinde. Et liv med kønsdysfori, fordomme og psykiske og fysiske udfordringer. Deltager i Tv-programmet “Spørg mig om alt” på DR3 i marts 2015. Deltog i Tv-programmet “Født i forkert krop” januar 2016. Udgav selvbiografi “Min vej hjem” d. 29 maj 2019. Været i Go`morgen Danmark, Tv-MidtVest og flere dagsaviser.

Foredrag af Anita Andersen:

Foredraget kommer ind på følgende emer:

Kønsdentitet
Her fortæller Anita om det at være barn og ung og føle sig helt forkert, at føle sig som en pige i en drengs krop.

Opvækst og ægteskab
Om Anitas teenage år, ægteskab og hendes to børn. Fortællingen om, hvordan hun klarede en skilsmisse, og det at miste sin arbejdsevne pga. kroniske smerter og springe ud af skabet, iløbet af det samme år.

Transkønnet
Her fortæller Anita om at springe ud af skabet, de udfordringer man møder blandt venner, familie og samfundet. Udredning på Sexologisk klinik, ændring af navn og personnummer. Brystoperationer, kønsskifteoperation, kærestesøgning, fordomme og afstandstagen fra nære relationer og alle andre. Om livet med kønsdysfori.

Psykiske udfordringer
Om indlæggelse, da hun ramte bunden, og ikke længere havde lyst til at leve. Tiden hvor hun tog kampen op og valgte livet til.

Livet efter et fuldt kønsskifte
Er lykken en kønsskifte operation, når man er transkønnet? Her fortæller Anita om livet efter, om sex og om samfundet nu endelig mener hun er en kvinde! Hør om hun har fortrudt.

Min Vej Hjem
Om bogen, med lidt oplæsning fra den.

Undervejs i foredraget svarer Anita Andersen på spørgsmål fra publikum.

Foredrag med Anita Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. december 2019
Læs mere

Anne Sofie Allarp
Holder foredrag indenfor følgende emner: EU, Flygtninge, International politik, Kvinder, Politik, Retsvæsen, Samfundsdebat, Seksualitet, Spanien

Anne Sofie Allarp

Book nu!

Anne Sofie Allarp er fast kommentator på Berlingske, skriver om retsstaten, politik, kultur, samfund bredt. Hun er hyppig bidragyder som skribent hos Politiken, Ræson og på kulturmediet Heartbeats samt hyppig gæst på Tv2News, DR2 Deadline og tidligere Dagen, P1 Verdenspressen, P1Debat, Mennesker og Medier, og på diverse andre radio-kanaler. Anne Sofie Allarp  er Cand. jur. og senere også journalist ved gerning ikke uddannelse. Tidligere international redaktør på 24syv og vært på det daglige udenrigsmagasin Datolinjen gennem knap 5 år.  Forfatter til skøn- og faglitteratur udgivet på People’sPress og børnelitteratur i samarbejde med Ramasjang. Hun har boet i udlandet i sammenlagt ca 12 år, i Afrika, Sydasien, Sydeuropa, og USA. Har holdt over hundrede foredrag om politik, international politik og europæiske forhold i forskellige sammenhænge.

Foredrag af Anne Sofie Allarp:

Anne Sofie Allarp holder foredrag om blandt andet disse emner:

Foredrag 1: Nedlæg de politiske partier
De politiske partier har ikke længere en demokratiserende virkning på demokratiet. Som partierne slipper deres ideologiske, lokale og civile forankring, så transformeres de til rene magt-grupperinger. Derfor er der grund til at gå tilbage til dengang, Folketingets formand udstak en reprimande, hvis man fra talerstolen refererede til sit parti. Gennem en række provokerende og tankevækkende eksempler fra ind og udland taler Anne Sofie Allarp for, at man bør give Danmark et moratorium på 10 år for de politiske partier.

Foredrag 2: Er staten en ven eller en fjende?
Anne Sofie Allarp har det seneste år skrevet utallige indlæg om undergravningen af vores rettigheder som borgere i Danmark gennem symbol- og særlovgivninger. Hvordan vores rettigheder konverteres til privilegier, når de fratages nogle af os, og hvordan velfærdsydelser og politik bruges til kontrol og overvågning og til at erodere retten privatliv. Med ghettopakken som et stykke skelsættende lovgivning i dansk retshistorie, er spørgsmålet: Er staten ven eller fjende?

Foredrag 3: Kvinders seksualitet
En 765 sider lang undersøgelse af danskernes sexliv i slutningen af 2019 og den taler sit eget triste sprog: Kvinder har mindre lyst, tager mindre initiativ og får mindre ud af det end mænd. Men hvorfor er det sådan? Er det natur, som forbavsende mange tror det er, eller er det kultur? Og hvis det er kultur, hvilke faktorer spiller ind i det forhold, at særligt heteroseksuelle kvinder bare har dårligere sex end deres mandlige partnere? Dette foredrag går på opdagelse i tanker og viden om et område, alle tænker på, men de færreste taler (nok) om.

Foredrag 4: Hvordan flygtningekrisen omformede Europa
Vi vil nok aldrig glemme billederne af støvede og trætte menneskemæng, der bevægede sig ad motorveje op gennem Europa. Flygtningekrisen i 2015/16 var en politisk og kulturel chokbehandling og satte gang i både budget-forskydninger, udenrigspolitiske kompromiser i forhold til bla Tyrkiet og flere lande i Afrika, og helt nye tanker om den gamle flygtningekonvention. Samtidig afslørede krisen, at helt afgørende dele af EU-samarbejdet faktisk slet ikke virkede ude i virkeligheden. Anne Sofie har skrevet speciale i EU og flygtningeret, skrevet om Schengen blandt andet for Europa-Kommissionen og har holdt foredrag om EUs asyl- og grænsesamarbejde siden 90erne.

Foredrag 5: Overlever EU?
Fra at være en stabil supertanker i det 20. århundrede, er EU på gyngende grund i det 21. Dette foredrag undersøger den desintegration der i dag præger det europæiske samarbejde. Hvordan dårlige beslutninger i 00erne, som for eksempel udvidelsen med østbalkan i 2008, til Grækenlands entre i euroen gennem regulær tal-svindel fra den græske stats side, satte Europa op til 10’ernes desintegration og kaos, og hvad vi kan forvente af 20’erne.

Foredrag 6: Selvstændighed og separatisme i Europa
Hvad er det for strømninger der sætter fart på selvstændighedstankerne i Europa i disse år? Fra Skotland, Wales, til Flandern, Bretagne, Bayern, Lombardiet, Sydtyrol og Coresica, Baskerlandet og Catalonien, hvad får regioner til at tro at alt bliver bedre, hvis man bare var et lillebitte uafhængigt land? Er det så banalt at det bare er de rige regioner, der ikke gider betale festen for de fattigere? Hvad betyder sprog og kultur for ønsket om selvstændighed? Og hvad betyder selvstændighedstankerne for regionernes politiske udvikling og for landenes og Europas?

Foredrag 7: Catalonien og den spanske forfatningskrise
Et helt unikt og næsten eventyrligt forløb i nyere europæisk historie, der udsprang af venstreorienteret revolutionær teori, umoden politisk kultur, historiske regionale traumer, og politisk opportunisme. Det er en fortælling om konti i Schweiz, om magisk realisme omsat til politik, om omverdenens naivitet og om en rystet spansk stat, og dens optræden som en elefanten i en glasbutik. Anne Sofie Allarp er hyppigt brugt som Spanienskender i danske medier, taler flydende spansk og har boet i 6 år i centrum af Madrid.

Foredrag 8: Er Afrika virkelig et hul i jorden?
Dansk presse og politik misser stort set alt, hvad der foregår på den sydlige halvkugle og i Asien. Fra Afrika kommunikeres stort set kun død og ødelæggelse, og vi hører stort set intet om udviklingen i nogle af verdens allerstørste lande: Indonesien, Pakistan, Brasilien og Nigeria. Anne Sofie Allarp har boet to år i Afrika og et år i Sydasien og har en masse eksempler på, hvordan vi fastholder billedet af en hjælpeløs tredje verden, og hvordan det på mange måder hægter os af udviklingen derude, samtidig med at det understøtter vores egen selvforståelse som frelsere og overmennesker.

Foredrag 9: Efter aftale

Du kan også booke Anne Sofie Allarp som ordstyrer, moderator og konferencier.

Foredrag med Anne Sofie Allarp booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 3. december 2019
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende emner: Grønland, Karriere, Siriuspatruljen.

Rasmus Rohde

Book nu!

Rasmus Rohde er tidligere Siriusmand og chef for Slædepatruljen Sirius

Foredrag af Rasmus Rohde:

På slæderejse med Sirius
Et foredrag om Nordøstgrønland og Slædepatruljen Sirius.

Den korte version:

I 1931 besatte norske pelsjægere dele af Nordøstgrønland, og denne del af kongeriget blev for alvor et varmt emne. 10 år senere forsøgte den tyske Krigsmarine at oprette vejrstationer langs kysten, dette blev dog forpurret af den Nordøstgrønlandske Slædepatrulje. I dag patruljerer Slædepatruljen Sirius langs områdes kyster. Hør de utrolige historier, når tidligere chef for Siriuspatruljen, Rasmus Rohde fortæller om baggrunden for oprettelsen af patruljen og åbner vinduet til den arktiske hverdag i Nordøstgrønland.

Den lidt længere version:

Rasmus Rohde har i fire år opholdt sig i Nordøstgrønland og rejst tusinder af kilometer med hundeslæde, båd og fly langs områdets kyster.

I foredraget åbner han vinduet til den den arktiske verden med spændende fortællinger, billeder, små filmsekvenser og anekdoter fra slædepatruljens hverdag i Nord- og Nordøstgrønland. Foredraget tager udgangspunkt i årets gang ved Sirius og giver et indblik i en af de mest særprægede arbejdspladser i det danske rigsfællesskab.

Vi følger patruljen på depotudlægning om sommeren i de enorme østgrønlandske fjordsystemer og kigger de nye patruljefolk over skulderen, når de om efteråret begynder i mesterlære på hovedstationen Daneborg. Vi er med på vinterens og forårets patruljeringer med hundeslæde, hvor vi bl.a. møder isbjørne, storslået natur og bidende kulde samt oplever det enestående forhold mellem slædehundene og deres førere. Overnatning foregår i telt, depothytter eller gamle fangsthytter fra pelsjægernes storhedstid i 1920‘erne og 1930‘erne. Rasmus Rohde giver også et lille tilbageblik til oprettelsen af den første slædepatrulje i 1941 og dennes kamp mod de hemmelige tyske vejrstationer under 2. Verdenskrig – idet kendskabet til arktiske vejrdata var afgørende for vejrudsigterne til de europæiske og nordatlantiske slagmarker.

Praktisk information:

Varighed: Ca. 1 time og 20 minutter + spørgsmål og evt. pause undervejs.
Lærred ønskes. Jeg medbringer selv computer.
Fremviser og højttaler kan medbringes efter aftale.

Foredrag med Rasmus Rohde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. november 2019
Læs mere

Rune Skyum Nielsen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab, Nicklas Bendtner

Rune Skyum-Nielsen

Book nu!

Rune Skyum-Nielsen (f. 12. maj 1978) er journalist og forfatter. Han er opvokset i København, søn af sprogprofessor Peder Skyum-Nielsen, nevø til litterat Erik Skyum-Nielsen. Han er uddannet fra Syddansk Universitet i 2002. Samme år vandt han sine første journalistiske priser.

I perioden fra 2002 til 2008 ansat på dagbladene Dagen, Dagbladet Information, Jyllands-Posten og Nyhedsavisen. Fra 2008 freelancejournalist for bl.a. Ud & Se og Euroman med speciale i det lange magasinportræt med bl.a. Kronprins Frederik, Lars Ulrich, Torben Ulrich, Kronprinsesse Mary, erhvervsfolkene Lars Larsen og Tommy Ahlers samt musikere som Keith Richards, Kim Larsen, Medina og Daft Punk.

I en alder af 27 år bogdebuterede Skyum-Nielsen med ‘Nr. 1 – dansk hiphopkultur siden 1983’. Han er bedst kendt for ‘Jakob var her’, der var en rekonstruktion af forfatter Jakob Ejersbos liv.

Rune Skyum-Nielsen har ved flere lejligheder modtaget arbejdslegater fra Statens Kunstfond, senest i 2019. I 2015 blev han krediteret som idémanden bag dokumentarfilmen ‘Ejersbo’.

Foredrag af Rune Skyum-Nielsen:

Nicklas Bendtner – Begge sider (bogforedrag)

Om bogen: Nicklas Bendtners liv og karriere har været spækket med dramatik. Han har oplevet stjernestunder på det danske landshold og som professionel i verdensberømte klubber som Arsenal og Juventus. Han har også været tæt på at sætte alt over styr i en rus af alkohol, kvinder og gambling.

I denne selvbiografi fortæller Nicklas Bendtner – med en bemærkelsesværdig ærlighed – om sit livs lyse og mørke sider. Om at være Amagerdreng med ære og stolthed. Om at kæmpe sig til toppen i verdens hårdeste liga. Om at blæse på hierarkiet og score de første vigtige mål for landsholdet. Om venskaber og rivalisering med en række af fodboldens største stjerner. Om stormfulde forhold. Om at blive far til en højt elsket søn, som han ikke altid har fået lov at se. Om at blive svigtet af sine nærmeste. Om hvad penge kan gøre ved folk. Om at være så talentfuld, at man mister jordforbindelsen. Om mirakuløst at overleve en motorvejsulykke, som alligevel skulle få skæbnesvangre konsekvenser. Om balladen i medierne og skandalerne i nattelivet.

Siden midten af nullerne har millioner af danskere haft en holdning til Nicklas Bendtner. Han har været mere beundret, mere forkætret og mere forhånet end stort set alle andre danske helte og skurke i sportens verden.
Selv har han i reglen valgt at tie. Indtil nu. Efter halvandet årti – skiftevis på toppen og bunden – er Nicklas Bendtner endelig klar til at fortælle sin historie. Vel at mærke hele historien. Råt for usødet. Uden at skåne nogen som helst. Allermindst sig selv.

Bogen er skrevet i et nært samarbejde med journalist og forfatter Rune Skyum-Nielsen, som blandt andet er kendt for sin anmelderroste livsfortælling om Jakob Ejersbo, Jakob var her. De to har over en årrække bygget en usædvanlig fortrolighed op

Pressen skrev:

★★★★★
”Forfatteren Rune Skyum-Nielsen bygger en fortælling op, der indholdsmæssigt er et avanceret mash-up mellem Tipsbladet og Se og Hør, men som han skriver op til et meget læseværdigt og til tider lærerigt epos om et turbulent liv”
BIRGITTE BORUP – BERLINGSKE

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
”Stærkt underholdende og velfortalt bog med en hudløst ærlig Nicklas Bendtner”
ERIK JENSEN – POLITIKEN

Foredrag med Rune Skyum-Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. november 2019
Læs mere

Thomas Peter Koppel
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Karriere, Musikalske foredrag, Opera

Thomas Peter Koppel

Book nu!

Thomas Peter Koppel er ud af den musikalske Koppel-familie og stod allerede på scenen som 8-årig på Sydney-Operaen. Den egentlige debut fandt sted i Frimurerlogens Festsal i 1994 som Prins Tamino i Tryllefløjten med Det Unge Operacompagnie. Han har været ansat på Det Kongelige Teater i over to årtier, hvor han har portrætteret 40 roller indenfor det lyriske tenor-repertoire. Nick i Poul Ruders´ Reumert-vindende Tjenerindens Fortælling, Antonio i Stormen af Thomas Adès dirigeret af komponisten selv, den gale italienske sanger Alfred i Peter Langdals udgave af Flagermusen og et indhop som Grev Almaviva i Barberen i Sevilla bør fremhæves. På Det Ny Teater igen Alfred i Flagermusen og senere Camille de Rosillon i Jean Voigts sidste mesterstykke, Den Glade Enke. Koppel har desuden adskillige uropførelser i ind- og udland på samvittigheden.

Han har en rig koncertvirksomhed, der bringer ham rundt i hele landet og resten af Skandinavien og så er han at finde på flere udgivelser. Thomas Peter Koppel er medstifter af OperetteKompagniet, der på femte år nu dykker ned i det store wieneriske arkiv og skaber egen-produktioner, der turnérer rundt i alle afkroge af Danmark. Han indhenter hædersbevisninger for sit iværksætteri og er en lystig og uformel foredragsholder i mange forskellige sammenhænge.

Foredrag af Thomas Peter Koppel:

Foredrag 1: Fra et hjem med klaver – en fortælling om det Koppelske familiedynasti
Endnu før Herman D. Koppel var født, havde hans far, den nyindvandrede polsk-jødiske skrædder ved navn Isak, købt ham et klaver. Klaveret kom til at bestemme sønnens livsbane som én af sin generations ypperste danske pianister og en internationalt anerkendt komponist. Som bekendt skulle alle fire børn på hver deres måde gå i hans musikalske fodspor, ligesom flertallet af børnebørnene har gjort det. Operasanger Thomas Peter Koppel kaster, fra et tredjegenerations-perspektiv, lys over såvel glæderne som udfordringerne ved at bære et berømt efternavn. Ord og mon ikke også enkelte toner sættes på det familiære aspekt i en verden med lige dele hård konkurrence og uforglemmelige øjeblikke.

Foredrag 2: Operetten lever – traditionen fortsætter
Danmark er et operetteland med stort O! Tænk bare på Kaj Normann Andersen, Hans Kurt & Else Marie og alle operettefilmene med vore folkekære skuespillere. Vi har sågar en nationaloperette i form af Emil Reesens evigt-populære Farinelli. Den skønne trefjerdedelstakt bliver i dag udbredt af OperetteKompagniet, det eneste professionelle ensemble af sin art herhjemme. Stifteren, tenor Thomas Peter Koppel, fortæller levende om en genre, der et stykke tid har ligget i klemme mellem andre teaterformer, men som fortsat ejer en hel speciel folkelighed og livsglæde, der er mere brug for nu om stunder end nogensinde.

Underholdning – til enhver festlig lejlighed
Sanger Thomas Peter Koppel er ikke til at komme udenom, når man har brug for underholdning! Efter 25 år i selskab med sin pianist, smider han efterhånden et show af rang med sin stemmepragt og umiskendelige fortællerglæde mellem hitsene. Opera, operette og musical er repræsenteret, ligesom Koppel ynder at croone og så lokker han altid Carol Conrad bag tangenterne til at divertere med Scott Joplin, som kun hun kan på disse breddegrader. Ønsker opfyldes og så er duoen kendt for altid at levere gedigne overraskelser undervejs i programmet!

Thomas Peter Koppel  booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. november 2019
Læs mere

Selina Juul
Holder foredrag indenfor følgende emner: Madspild

Selina Juul

Book nu!

Mad med respekt - Selina JuulSelina Juul er aktuel med bogen: MAD MED RESPEKT – En familiekogebog, der mindsker madspild

Madrester er madskatte. Spiser du den mad, du køber, gavner du miljøet og din pengepung. En gennemsnitsfamilie kan spare mere end 7000 kr. om året ved at undgå at smide mad ud, og mindre madspild er en af de bedste, kendte løsninger til at reducere udledning af driv­husgasser. Samtidig er produktion af fødevarer vurderet til at være den tredjestørste CO2-udleder i verden.

Stifter af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, H.K.H. Prinsesse Marie, tv-kok Timm Vladimir, mad-iværksætter Anh Lê, de gastronomiske super­stjerner Francis Cardenau og Michel Michaud samt tv-kok Louisa Lorang, der alle er ildsjæle mod madspild, giver her deres bedste opskrifter.

Mad med respekt indeholder:
80 familievenlige opskrifter, baseret på råvarer og rester, som danske husholdninger hyppigt smider ud
Ideer til morgenbordet, madpakken, mellemmåltidet, frokosten, ­aftensmaden, desserten og festen
Tips, viden og gode råd til en husholdning uden madspild.

Hvert solgt eksemplar af denne bog udløser en donation til Folkekirkens Nødhjælp.

BOOKING:
Foredrag med Selina Juul booker du hos ARTE Booking på telefon 38 48 14 00 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. november 2019
Læs mere

Julie Rubow
Holder foredrag indenfor følgende emner: Alzheimer, Demens, Døden/at miste, Livskrise, Plejesektoren, Sundhedsdebat

Julie Rubow

Book nu!

Julie Rubow, kendt fra DR-dokumentaren ”En stille forsvinden”, fortæller hvordan hendes mand, Bjørn Jacobsen kæmpede en umulig kamp mod både sygdommen Alzheimers og et system ude af stand til at aflaste de nærmeste pårørende og tilbyde værdig behandling. Julie har sideløbende med Bjørns sygdomsforløb haft stort fokus på formidling om demens via blogindlæg, klummeskrivning, interviews til ugeblade, aviser og i TV. Julie Rubow er uddannet cand.scient.pol. men forfulgte i 2010 en livslang drøm og startede cateringvirksomheden ”Julies Køkken”. Den måtte hun dog lukke da Bjørns sygdomssymptomer begyndte at tage til. Familien købte i 2014 Bjørns barndomshjem, Nybjerg Mølle og flyttede fra København til Egtved. Her driver Julie i dag egen virksomhed, der tilbyder bed & breakfast og udlejning af kursusfaciliteter.

Julie udkommer med sin første bog i foråret 2020. Den beskriver hendes oplevelser som hustru til en Alzheimers-patient og mor til tre drenge, der langsomt mistede deres far.

Foredrag af Julie Rubow:

”En stille forsvinden”: Hvorfor Julie Rubow valgte at invitere hele Danmark indenfor da hendes mand fik Alzheimers

Julie Rubow, kendt fra DR-dokumentaren ”En stille forsvinden” fortæller om de sidste år sammen med hendes mand Bjørn Jacobsen. Han blev ramt af Alzheimers i en alder af 48 og døde 5 år senere. Julies fortælling tager tilhøreren med gennem det forløb hele familien blev kastet ud i, da Bjørn blev underlagt et system uden midler eller indsigt til at tilbyde ham behandling eller værdighed. Den giver også indblik i hvordan det er for en familie at leve i og med en dødelig sygdom uden håb, og ikke mindst hvordan Julie og Bjørn valgte at håndtere kærligheden og deres børn, der reagerede vidt forskelligt på sorgen og afmagten.

Julie Rubows foredrag kan også lægge sin vægt på en fortælling om ulighed i sundhedssektoren, hvor manglende oplysning om både sygdom og behandlingsmuligheder udstiller et offentligt sundhedssystem der har kastet håndklædet i ringen. Udover at påpege de helt åbenlyse mangler hun og familien har mødt under Bjørns sygdom, vil hun også give sit bud på hvordan man med enkelte midler kunne prioritere et mere værdigt og effektivt forløb for yngre Alzheimers-patienter.

Publiceret: 25. november 2019
Læs mere

Martin Brygmann
Holder foredrag indenfor følgende områder: Kreativitet/Idéskabelse, Musikalske foredrag

Martin Brygmann

Book nu!

Nyt musikalsk foredrag: Tilfældighed eller skæbnen? – om hvordan man klarer den kreative karrieres kringlede kurs – uden at blive køresyg!

Hvad ville der være sket:
Hvis jeg ikke havde haft modet til at risikere fiaskoen?
Hvis jeg ikke havde været lige dér, på lige præcis dét tidspunkt?
Hvis jeg kom til at spille bas i stedet for trommer?

Martin Brygmann fik sig en bedre karriere, end han havde turde håbe på, trods omveje. Eller måske på grund af omveje? Han har prøvet mere end de fleste af os har, og det tog ham lang tid at erkende, at han skulle komme til at gøre…det hele. Næsten. Mange af os finder tryghed i det velkendte. At dagene mere eller mindre helst skal ligne hinanden så meget som muligt men det er nærmest blevet et dogme for Martin Brygmann, at han udelukkende skal gøre ting, han aldrig har prøvet før. At lede efter de stier der ikke er for nedtrampede. Hans arbejdsdag ligner på ingen måde den foregående og dagen i morgen tager sig helt og aldeles anderledes ud.

Martin Brygmann har lavet et spændende, sjovt, lærerigt og meget underholdende foredrag om hvordan det gik til, at han i dag kan kalde sig trommeslager, komponist, skuespiller, konferencier, sanger, komiker o.a. Alt sammen garneret af sang og popmusik. Og man må gerne synge med.

Varighed 60 minutter + spørgsmål.

Martin Brygmann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. november 2019
Læs mere

Espen Strunk
Holder foredrag om følgende emner: Biografier, Litteratur, Lyrik, Musik, Musikalske foredrag

Espen Strunk

Book nu!

Nyt foredrag af Espen Strunk:

Gasolin’ – Danmarks største rockband i bakspejlet
Da Franz Beckerlee, Wili Jönsson, Søren Berlev og Kim Larsen forlod scenen i Folkets Park i Malmö i august ’78 satte de samtidig punktum for, hvad der vel nok må betegnes som Danmarks største rockband, nogensinde. Bandet er aldrig blevet genforenet, og tilbage står således den folkelige myte de om fire flipsomme makkere fra Christianshavn, som spillede sig ind i den danske folkesjæl med deres syv dansksprogede album fra 1971-77. Hør GAFFAs Espen Strunk fortælle historien, naturligvis krydret med musik – og med sørgelig aktualitet efter Kim Larsens bortgang i september 2018.

Espen Strunk (f. 1980) er journalist og forfatter. Cand.mag. i litteraturhistorie og gennem en årrække tilknyttet musikmagasinet GAFFA. Debuterede med biografien Bagsidesanger (2013) og fulgte op med Rejsende i musik (2015), begge på forlaget Politisk Revy. I 2017 udkom Afzelius (Turbine), foruden Himlen over Brighton – Nick Cave på landevejen 2008-18 (2018) og Min skyline – Niels Skousen på landevejen 2002-19 (2019), på Byens Forlag.

 

Foredrag med Espen Strunk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. november 2019
Læs mere

Markus Bernsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fjernøsten, International politik, Nordkorea, Sikkerhed

Markus Bernsen

Book nu!

Markus Bernsen - Hjernen bag AstralisMarkus Bernsen er aktuel med bogen “Hjernen bag Astralis”
Om bogen: Markus Bernsen fortæller i “Hjernen bag Astralis” om Danny ’Zonic’ Sørensens vilde rejse med e-sport og Astralis. Astralis er et af verdens allerbedste og mest elskede Counter Strike-hold, og Danny ’Zonic’ Sørensen har været med dem hele vejen. I denne bog fortæller han om hvordan e-sport er kommet fra snuskede, mørke netcafeer til nutidens storslåede, prestigefyldte events med enorme pengepræmier og sponsorater, som har gjort spillerne til verdensstjerner. Danny ’Zonic’ Sørensen er Astralis træner, og ved fra sin egen tid som topspiller, hvad der skal til for at slå igennem. Han giver et unikt indblik i Astralis nyskabende og intense måde at træne på, hvor alt fra spillernes syn, fysiske styrke, diæt, psykologi og samarbejde optimeres på alle fronter. Derudover åbner han i “Hjernen bag Astralis” også op for sin egen personlige fortælling om hvordan e-sport blev hans redning fra kriminalitet og om hans vilde historier fra e-sportens verden med fjendtlige klaner, forræderi, fupmagere, russiske oligarker og Astralis unikke historie.

Foredrag med Markus Bernsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

 

Publiceret: 19. november 2019
Læs mere

Mikkel Hybel Fønsskov
Forfatterskab, Konferencier, Opera, Ordstyrer, TV, Tyskland

Mikkel Hybel Fønsskov

Book nu!

Mikkel Hybel Fønsskov er journalist fra Syddansk Universitet, MA European Studies, LUISS Universita, Rom og Creative Writing, Syddansk Universitet.

Foredrag af Mikkel Hybel Fønsskov:

Foredrag 1: Tyskland/Østrigsk
Efter at have boet og arbejdet i landet har Mikkel fået et indgående kendskab de ting, der forbinder tyskerne fra nord til syd og ikke mindst fra vest til øst. Fra Bauhaus til billig øl og Rammstein til Wagner.

Foredrag 2: Opera og klassisk musik
De sidste ti år har Mikkel beskæftiget sig indgående med opera på forskellige scener rundt omkring i verden, især Tyskland. Hvorfor er opera for nogen en svær kunstart med fordomme og for andre en naturlighed? Gennem egen interesse forsøger han at få folk til at blive smittet af glæden ved opera, som kan være tung, men ikke tungere end at det kan skylles ned med et glas tørt hvidvin.

Foredrag 3: Tysk litteratur med fokus på prækariatet
Mikkel har et indgående kendskab til Thomas Mann og en række andre forfattere i de tysksprogede rum og har selv studeret narratologi og østrigsk litteratur. Mikkel trækker en linje fra litteraturen i kølvandet på 1. Verdenskrig og op til i dag, hvor der er opstået en ny generation af fortabte unge, der kæmper med at få fodfæste på arbejdsmarkedet og som er skildret gennem en række nye forfattere.

Mikkel Hybel Fønsskov er også en kompetent ordstyrer / konferencier.

Mikkel Hybel Fønsskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

CV:

Uddannelse:
2008: BA Journalistik, Syddansk Universitet
2010: MA European Studies, Libera Universita, Rom
2011: Leadership for New Managers, Poynter Institute, Florida
2016 & 18: Kursus i katastrofejournalistik (Japan) og digital journalistik (New York)
2019: Legat fra Goethe Institut, Kultur- und Sprache i Wien, august
2019-21: Creative Writing på Syddansk Universitet (praktisk narratologi)

Erhvervserfaring:
2006-7: Journalistpraktikant, TV2/NORD
2007-8: Journalist, TV2/NORD
2010: Journalist TV2/NORD og reporter TV2/NEWS
2010: Tilrettelægger, Monday Media
2010-12: Tilrettelægger STV Production, København
2012-13: Redaktør, Vores Vejr, DR1
2014: Freelancejournalist, Berlin. Vært på fire programmer om klima
2015-nu: Vært, Aftenshowet og Kunsten at blive snydt, begge DR1
2015-nu: Reumertpris (DRK), Kronprinsparrets Priser (dr.dk), Live fra Højskolesangbogen (DRK)
2017-nu: Ambassadør, Schleroseforeningen
2018-nu: Censor i journalistik på BA og kandidat-niveau, Syddansk Universitet

Sprog: Engelsk og tysk (flydende), italiensk (god) og fransk (rudimentært)

Publiceret: 18. november 2019
Læs mere

Mikael Kamber
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arbejdsglæde, Arbejdsliv, Konferencier, Ledelse, Ordstyrer, Ordstyrer/konferencier, Personlig udvikling

Mikael Kamber

Book nu!

Mikael Kamber 3 gode tingMikael Kamber er aktuel med bogen “3 gode ting” (november, 2019)
Om bogen: Mikael Kambers tredje bog om positiv psykologi handler om 3 gode ting, som han selv kalder for verdens bedste vane. 3 gode ting er en særdeles veldokumenteret øvelse, som gør de fleste det gælder formentlig også dig til en gladere person og hurtigt bliver en del af din måde at se verden på. 3 gode ting handler om at bemærke de gode ting, der sker i din hverdag men ikke om at lukke øjnene for det negative. Mekanismen er, at det, du giver din opmærksomhed, fylder mest i din bevidsthed. Og jo mere opmærksom, du er på det gode i din hverdag, jo mere fylder det gode. Du kan sammenligne det med en projektør: Du ser det, som du retter din projektør imod. Og en lille ADVARSEL, inden du læser bogen: Når du først er gået i gang med at gøre 3 gode ting til en del af din hverdag, får du ikke lyst til at holde op igen. I bogen tager Mikael Kamber også et opgør med psykologiprofessor Svend Brinkmanns opfordring til at tage nej hatten på og fokusere på det negative i dit liv. Et råd som Mikael Kamber kalder ”enormt dårligt og desværre også enormt udbredt”.

Publiceret: 15. november 2019
Læs mere

Holder foredag indenfor følgende emner: Overvægt, Slank, Slankekure, Sundhed

Anne Louise Knudsen

Book nu!

Anne Louise Knudsen er klinisk diætist, underviser, iværksætter og foredragsholder

Anne Louise har over 8 års erfaring som selvstændig klinisk diætist og bl.a. arbejdet meget med vægttab samt kost til atleter og bl.a. hjulpet OL guld-vinderen Pernille Blume. Anne Louise er flittigt anvendt som ekspert hos bl.a. DR1 og TV2 samt i diverse blade bl.a. FitLiving, Alt for Damerne, Femina, I Form samt radio NOVA.

Anne Louise har undervist hos Fitness Institute og i en årrække uddannet kostvejledere. Anne Louise er medejer og medstifter af virksomheden MapDiet ApS og har tidligere drevet virksomheden Diætpiloten.

Foredrag af Anne Louise Knudsen:

Foredrag 1: Optimer din sportspræstation gennem din kost
Med Anne Louises baggrund som triatlet samt stærke faglige udgangspunkt, får I et foredrag med en masse evidensbaseret viden, serveret på en letforståelig måde, med lavpraktiske råd der kan bruges med det samme. I dette foredrag bliver I klogere på hvordan kosten skal sammensættes optimalt, for at I kan præstere optimalt.

Foredrag 2: Sundhedsmyter
Med over 8 års erfaring som diætist og over 400 klienter i forløb, har Anne Louise set og hørt meget. I en verden hvor frugt er sundt den ene dag og ikke den næste, kan det være svært at holde hoved og hale i, hvad der er sandt og falsk.

I dette foredrag får I præsenteret evidensen bag de dagsaktuelle sundhedsmyter:

Light er farligt
Sukker giver diabetes
Det feder at spise fedt
Mavebøjninger er vejen til en flad mave

og mange flere…

Foredrag med Anne Louise Knudsen  booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. november 2019
Læs mere

Stine Junge Albrechtsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Overvægt, Slank, Slankekure, Sundhed

Stine Junge Albrechtsen

Book nu!

Stine Junge Albrechtsen er klinisk diætist, underviser, forfatter, iværksætter og foredragsholder.

Stine er bl.a. forfatter og medforfatter til mere end 10 bøger om ernæring hos bl.a. Muusmans forlag, Politikens forlag og Gyldendal. Er desuden flittigt brugt som oplægsholder hos bl.a. Landbrug og Fødevarer og er anvendt som ekspert i bl.a. Madmagasinet på DR1 samt i masser af artikler i aviser og magasiner. Stine har undervist hos Fitness Institute og i en årrække uddannet kostvejledere.

Stine er medejer og medstifter af virksomheden MapDiet ApS, har konsulentstilling hos Aarstiderne på deres Slankekasse og har tidligere drevet egen klinik, “Guided by Stine”.

Foredrag af Stine Junge Albrechtsen:

Foredrag 1: Spis tarmen sund – og tab dig
Med udgangspunkt i Stine’s bog “Spis tarmen sund – og tab dig!” skal vi se på hvorfor det er afgørende for din sundhed at spise varieret. Vi ser på, hvad variation indebærer (og jeg kan godt afsløre det ikke er at vælge bland selv slik eller 4 slags fyld på din pizza) og hvilke fødevarer, der har god effekt på en sund tarmflora

Foredrag 2: Low FODMAP diet – kost til dig med irritabel tarm
Stine er specialist i diæten “Low FODMAP diet” og kan tilbyde foredrag om diæten samt hvordan den kan anvendes til dig med irritabel tarm eller dig, der behandler personer med tarmlidelser. Foredraget inkluderer en kort gennemgang af diagnosen irritabel tarm (på engelsk kaldet IBS) og herefter en gennemgang af low FODMAP diet og diætens fordele og udfordringer. Stine kommer med forslag til egnede fødevarer på diæten samt tips og tricks til at anvende den i praksis.

Foredrag med Stine Junge Albrechtsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. november 2019
Læs mere

Peter Mogensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Økonomi, International politik, Politik, Spin

Peter Mogensen

Book nu!

Peter Mogensen er aktuel med romanen “Skyggespillet” (2019) som han også holder foredrag om.

Danmarks udenrigsminister, den tidligere jægersoldat Henrik Foss, er under pres. Et barskt opgør i Venstres top truer med at vælte regeringen indefra og sende Foss ud i den politiske kulde. Men samtidig er Henrik Foss under et langt værre – og livsfarligt – pres … Europas politikere har lukket grænserne, og menneskesmugling ind i EU er en guldgrube. Fra skyggerne truer og bestikker kriminelle netværk politikere over hele Europa til at give den lukrative forretning optimale betingelser. Også den danske udenrigsminister har de i sigtekornet. Samtidig har en gruppe hackere fået fingrene i en liste over de politikere, der er styret af de kriminelle netværk. Med den i hånden kan Henrik Foss tage kampen op. Nu går jagten på de listede politikere ind, men Henrik Foss er ikke den eneste jæger, og konkurrenterne skyr ingen midler. Et farligt spil er begyndt, og hvem lurer i skyggerne – hvem står på listen?

Foredrag med Peter Mogensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 11. november 2019
Læs mere

Carsten Juul
Holder foredrag indenfor følgende emner: Stress

Carsten Juul

Book nu!

Stress koster milliarder hvert år i sygefravær, og op mod 35.000 personer melder sig syge med stress hver dag i Danmark. Sådan behøver det ikke at være, og Carsten Juul har løsningen på, hvordan vi kan få bragt disse tal ned.

Carsten Juul har selv prøvet at være sygemeldt med stress, som han troede, var udløst af ydre omstændigheder; voldsomt press på arbejdet, og pludselig opståede problemer i privatlivet. Han lå søvnløs om natten, og havde voldsomme stresssymptomer. Flere omkring ham advarede om, at det var ydre omstændigheder der var årsagen og de mente at hans tilstand var farlig.

Da Carsten Juul selv begyndte at læse psykologi, fandt han ud af, at det ikke forholdt sig sådan. I 2012 mødte han Professor i psykologi, Adrian Wells, som har forsket i og udviklet metakognitiv terapi, og det er via hans forskning om, hvordan sindet fungerer, Carsten Juul er blevet motiveret til at skrive bogen “Stress dig sund”.

Kort fortalt, viser forskningen, at løsningen på stress meget simpel, for stress handler kun om én ting: bekymringer. Uden bekymringer eksisterer langvarig stress ikke.

Kom med til et spændende og livligt foredrag med Carsten Juul, som giver dig løsningen på, hvordan du undgår stress og hvad du skal gøre, hvis du selv eller en du kender er havnet i en situation, hvor stressen har overtaget hverdagen. Han giver indsigt i, hvad metakognitiv terapi er, hvordan det virker og hvordan det positivt kan forandre dig. En berigende aften, hvor du får vitaminer til hjernen og et smil på læben.

Foredrag af Carsten Juul

Foredrag om stress:

Hvad er stress? Kan du definere det?
Hvorfor vi mangler en definition af stress, og hvorfor det er et problem?. At Den danske stressindustrivi behandler en lidelse vi ikke kan definere. Vi har flere og flere stresssygemeldte I Danmark og samtidig flere og flere stressbehandlere. Vi må gøre noget forkert når førende stressbehandlere behandler en lidelse vi ikke kan definere og tydeligvis fejler I løsningen og behandlingen.

Stress er sundt
Der er masser af forskning der viser at stress slet ikke behøver at være usundt. Forskning fra USA viser at stress kun er usundt, hvis vi ser på det som usundt. Stress kan ligefrem forlænge livet, hvis vi bruger den. Foredraget vil komme med en masse eksempler på forskning der understøtter denne nye måde at anskue stress på.

Ny definition af stress – stress handler ikke om rammeoptimering og færre krav – og vi kan nemt behandle det
Stress handler kun om én ting, og det beviser jeg på dette foredrag. Meget simpelt. Stress er KUN bekymringer, og dem kan vi lære at begrænse, så vi ikke bliver syge af det. Vi skal altså hverken nedsætte kravene til os selv, reducere arbejdsopgaver, meditere eller noget andet for at undgå at blive syge af stress. Vi skal blot begrænse bekymringer. Forklaringen på stress er altså ikke for høje krav eller andre af de gængse forklaringer. Gennem metakognitiv terapi kan vi få styr på bekymringerne og grublerierne og på den måde lære at styre stress og bringe os ud af offerrollen. Foredraget giver nogle tips til styring af bekymringer.

CV:
Fra 1996 var Carsten Juul I erhvervslivet som uddannet HD I afsætning og bestred forskellige leder stillinger inden for afsætningsfunktionen. I 2012 startede han på psykologistudiet som han færdiggjorde I 2013. Herefter har Carsten taget uddannelser I både kognitiv terapi og Metakognitiv terapi på højeste niveau. Carsten er den 3. I Danmark der uddannede sig I metoden og han er den mest erfarne I metoden herhjemme. Carsten har haft mere end 3.000 klienter igennem forløb I metakognitiv terapi, både individuelt og I grupper.

Han grundlage I juni 2019 Heypeople sammen med Psykolog Sisse Find Nielsen, kendt fra Gift ved første blik. Heypeople er en ambitiøs psykologvirksomhed med udgangspunkt I metakognitiv tilgang til både privat og arbejdsliv.

Fra 2012-2018 var Carsten tilknyttet et stort psykologhus mens han dygtiggjorde sig inden for den metakognitive metode. Carsten er uddannet på højeste niveau. I 2018 påbegyndte Carsten en PhD ved Manchester Universitet, hvor han, som den eneste dansker, får supervision direkte hos grundlæggeren af Metakognitiv terapi. 2018 bliver Carsten formand for MCT Institute Danish Branch, den danske brancheforening for metakognitve terapeuter.

Siden 2013 har Carsten deltaget I flere TV og Radio programmer, bl.a. Slip Angsten på Kanal4, hvor Carsten hjalp 12 årige Nova ud af Generaliseret angst. Derudover har Carsten medvirket I flere nyhedsudsendelser som ekspert og også på TV2 der fulgte en gruppe af børn der fik gruppebehandling for stress, angst og depression.

13. september 2019 udgav Carsten Juul bogen “Stress dig sund – et opgør med stressmyterne”, som er en selvhjælps og debatbog, som gør op med vores hidtidige antagelser og behandling af stress.

Foredrag med Carsten Juul booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. november 2019
Læs mere

Anders Munch

Anders Munch – Kim Larsen Kopi

Book nu!

Kim Larsen Toner fra din ungdom – Anders Munch sætter gang i festen.

Det er ikke Kim Larsen – Men det lyder helt som om!

Anders Munch & Broderskabet hylder Danmarks spillemand nr. 1 – Kim Larsen og er nok det mest auten-tiske og velspillende orkester i sin genre i Danmark.

Vi tager publikum med på en musikalsk rejse gennem Kim Larsen og Gasolins enorme sangskat, krydret med anekdoter og monologer som kun Kim Larsen mestrede.

Hvad kan du forvente?
Anders Munch & Broderskabet vægter den ”rene vare”. Intensitet, dynamik – og der næres dyb respekt for de traditionelle rødder i musikken. Bandet har et bredt og alsidigt program med Kim Larsen og Gaso-lins bagkatalog og har specialiseret sig i både at spille og fortolke Larsens musik.
På kopi tro vis bevæger Anders Munch & Broderskabet sig gennem et univers af sange, der aldrig går i glemmebogen.

Anmeldelse fra SMUKFEST 2019:
”Vi lod Anders Munch åbne vores intimscene på bag området til SMUKfest 2019 – og det fortrød vi ikke! Det var en dejlig start på festivalen og vi sang med på det hele! Anders leverer en autentisk og stilsikker optræ-den med mange fine nuancer, der understreger at han er den mest ægte kopi. Larsen lever videre igennem Anders!” Uffe Thorup, Smukfest

Anders Munch tilbyder følgende:
Anders Munch solo – guitar og sang
Duo – 2 guitarer og sang
Trio – 2 guitarer, bas og sang
Kvartet – 2 guitarer, bas, trommer og sang
Kvintet – 2 guitarer, bas, trommer, keyboard og sang

Anders Munch & Broderskabet har nu været på landevejen med deres Kim Larsen og Gasolin’ show siden 1995 og festen fortsætter. Anders Munch & Broderskabet har stort set spillet til alt – lige fra konfirmati-onsfester og Go’aften Danmark til koncerter i Danmark, Norge, Sverige, Spanien, Tyskland og Færøerne.

Du booker dit arrangement på booking@artebooking.dk eller på telefon 3848 1400.

Publiceret: 7. november 2019
Læs mere

Anja Bo
Konferencier, Ordstyrer

Anja Bo

Book nu!

Anja Bo undersøger truslen fra fake news.

Med journalistik skarp kildekritik ser vi nærmere på de seneste og vildeste eksempler på fake news i medierne og får redskaber til at blive digitalt dannede.

»Vi lever i en medietid, hvor den sprængfarlige cocktail af journalistik, underholdning og reklame hele tiden stiller nye krav til os som mediebrugere«, siger Anja Bo.

Få analyse af kristiske, underholdende og provokerende tv-klip og oplev hvordan troldehære og hate speech sætter dagsorden. Og få indblik i hvordan vi med kildekritik og sund skepsis kan navigere i medierne.

Anja Bo (født 1977) er uddannet i journalistik og socialvidenskab fra Roskilde Universitet (2006). Hun stod i spidsen for skarp nyhedsformidling og debat som vært på DR2 Deadline (2007-2014) og dannede værtspar med journalist og politisk kommentator Niels Krause-Kjær da DR2 lancerede DR2 Morgen i 2012. Siden 2015 har Anja Bo været selvstændig dokumentarist og tv-tilrettelægger.

Anja Bo booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. november 2019
Læs mere

Nils Wang
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arktis, Forsvaret, Grønland, Rigsfællesskabet, Sikkerhed

Nils Wang

Book nu!

Hvorfor vil Trump købe Grønland?
Et højaktuelt foredrag om råstoffer, rigsfællesskab og realpolitik. Forholdet mellem Grønland og Danmark er blevet mere og mere konfliktfyldt siden Selvtyreloven blev vedtaget i 2009. Loven slår bl.a. fast, at Grønland selv kan forvalte alle naturressourcer i undergrunden på land og under havbunden. Grundloven er imidlertid fortsat gældende, og her står der, at Kongerigets udenrigs- og sikkerhedspolitik er et anliggende for Regering og Folketing i København. Så hvem bestemmer, når råstoffer som uran og sjældne jordarter pludselig bliver til sikkerhedspolitik – København eller Nuuk? Hvem bestemmer, når bygning og drift af lufthavne i Grønland pludselig går fra at være transportpolitik til at være et sikkerhedspolitisk anliggende, som USA har meninger om? København eller Nuuk? Få indblik i Rigsfællesskabet kringelkroge og et overblik over den stormagtsrivalisering mellem USA, Kina og Rusland som Kongeriget Danmark befinder sig midt i.

Nils Wang : Kontreadmiral, foredragsholder, kommentator
Efter mere end 40 års tjeneste i Forsvaret gik Kontreadmiral Nils Wang på pension med udgangen af april 2018. Han er kendt for at være en af Forsvarets mest visionære chefer og han har haft afgørende indflydelse på de forandringer, Forsvarets har været igennem de seneste 20 år. Nils Wang var chef for Søværnet i perioden fra 2005 til 2010 og det var med ham ved roret, at Flåden blev indsat i kampen mod pirater ved Afrikas Horn. De sidste 8 år af admiralens imponerende karriere var som chef for Forsvarsakademiet, hvor han bl.a. stod i spidsen for en omfattende omlægning af Forsvarets uddannelsessystem. Nils Wang har mere end 10 års sejlende tjeneste bag sig og de første 5 år foregik i grønlandske farvande. Admiralen var også med, da Danmark sendte korvetten Olfert Fischer afsted til den første Golf-krig.

Kontreadmiral Nils Wang har stor indsigt i dansk sikkerhedspolitik generelt og er en af de førende eksperter herhjemme, når det gælder forhold vedrørende Arktis, Grønland og Rigsfællesskabet. Nils Wang var en af de eksperter, som blev inddraget, da prioriteringerne for dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik skulle fastlægges i den såkaldte Taksøe-Rapport. Regering og Folketing har ved flere lejligheder trukket på admiralens omfattende viden og skarpe analyser og han er en flittig anvendt kommentator i både national og international presse. Admiralen er kendt for at være en fremragende formidler, som med både kant og humor kan få komplekse strategiske problemstillinger til at blive forståelige. Han har deltaget i utallige sikkerhedspolitiske konferencer verden over og han har delt flittigt ud af sin store viden i både foreninger og på ledelsesgangen i store internationale og danske virksomheder.

 

Foredrag med Nils Wang booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. november 2019
Læs mere

Svend Åge Madsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Fortælling, Litteratur

Svend Åge Madsen

Book nu!

Svend Åge Madsen er aktuel med bogen “Enden på tragedie” (Gyldendal, 2019)

Forlagets beskrivelse af bogen:

Aarhus i nær fremtid: Evighedsstudenten Jonatan Tidebon kæmper med sit speciale, som bliver fem sider kortere, hver gang han arbejder med det. I al hemmelighed drømmer han om at blive forfatter, men han mangler evnen til at sætte sig i andres sted, og hans første novelleforsøg er desperat og ufuldkomment. Da en forsker introducerer ham for et hormon, der slipper bevidstheden fri i en slags virtual spirituality, åbner en ny verden sig. Nu har han adgang til andre menneskers erindringer, og med dem kan han fortælle historier, han kan skrive. Men med erindringer følger også hemmeligheder og løgne, og så er spørgsmålet: Bliver Jonatan Tidebon sin tids forløser eller forræder?

ENDEN PÅ TRAGEDIE er en vildtvoksende roman om fortællingens skabende kraft, om sjælerejse og erindring, identitet og teknologi – og om to helt ens grave på Vestre Kirkegård.

Foredrag med Svend Åge Madsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. november 2019
Læs mere

Steffen Gram
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Lande/Verden, Politik, Politik/Samfund, Pressen, Rusland, USA, Verden efter den 11. september

Steffen Gram

Book nu!

Verden ifølge Gram
Donald Trump og en Rigsret! De amerikanske demokrater og chancerne ved præsidentvalget i november! Boris Johnson og Brexit! Krigen i Syrien! Demonstrationerne i Hongkong – og mange andre steder! Handelskrigen mellem Trump og Xi – mellem Trump og EU! ”Verden ifølge Gram” er en verden i skred, en verden, hvor vi ikke mere kan tage noget for givet, hvor alliancer er under pres – og hvor verdens tyngdepunkt flytter mod øst. DR’s Steffen Gram, mangeårig international korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram”, fortæller om sin – og vores – verden.

Foredrag med Steffen Gram booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. oktober 2019
Læs mere

Lisbet Dahl
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Humor, Karriere,

Lisbet Dahl

Book nu!

Nu sælges de sidste datoer.

Lisbet Dahl – Undskyld, jeg blander mig. Turnéperiode: Februar 2020.

LISBET DAHL har livet igennem stolet på sin intuition. På scenen, hvor hun har stået gennem mere end 50 år. Og i privatlivet, der har budt på dramatiske op- og nedture.I denne bog fortæller hun bramfrit og humoristisk om sit utraditionelle liv og deler ud af alt det, tilværelsen har lært hende på godt og ondt. Om at vokse op med en alenemor – og selv blive en. Om de skiftende mænd, hun har elsket og mistet. Om sin karriere som skuespiller og instruktør. Og om at finde sig til rette som 71-årig, omgivet af sine fem børn, syv børnebørn, en godmodig broholmer og den store revyfamilie på Bakken.UNDSKYLD, JEG BLANDER MIG er et levende, livsklogt foredrag om at lytte til sin indre stemme og klare sig igennem tilværelsen uden at lade sig tynge af fortrydelse, eller af hvad andre mener.

Foredrag med Lisbet Dahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. oktober 2019
Læs mere

Preben Elkjær
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Fodbold, Karriere

Preben Elkjær og Peter Sloth

Book nu!

Så er kalenderen åben for booking af foredrag i efteråret 2020 / foråret 2021.

Mit liv som Elkjær

Preben Elkjær var verdens bedste angriber i midten af 1980’erne og vel nok den bedste forward, der nogensinde er født med dansk pas.

I dette show tager han tilhørerne med på en tour de force gennem 1980’er-landsholdets gennembrud og storhedstid, men han fortæller også ærligt og direkte om presset, forventningerne, opture og nedture i sit liv som træner, klubejer, forretningsmand, tv-direktør og fodboldkommentator – alt sammen krydret med det velkendte glimt i øjet.

De fleste voksne danskere har en idé om, hvad Elkjær er for én – men måske får tilhørerne revideret den opfattelse efter mødet med Preben, der i showet interviewes af journalist og forfatter Peter Sloth.

Varighed incl. pause og spørgsmål: ca. 1½ time.

Foredraget tager udgangspunkt i bogen “Mit liv som Elkjær” der udkom i november 2012.

Om bogen:
Mit liv som Elkjær af Preben Elkjær og Peter Sloth er en selvbiografi om fodboldstjernen Preben Elkjærs liv.  I bogen hører man om den imponerende karriere, fortalt af fodboldstjernen selv, lige fra ungdomsårerne i København, til livet som professionel i bl.a. Hellas Verona. Ud over dette fortæller Elkjær også om de fantastiske år som en del af dynamitlandsholdet, og alle deres succeser.  Bogen opfrisker de gode og nostalgiske minder fra 80´erne, hvor hele Danmark var ramt af fodboldfeber, men ud over dette er det også en ærlig historie om bagsiden ved at være professionel fodboldspiller.  Preben Elkjær spillede 69 A-landskampe for Danmark, og scorede i alt 38 mål i den rød/hvide-trøje. I 1984 blev han kåret til Årets Fodboldspiller i Danmark

Foredrag med Preben Elkjær og Peter Sloth booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. oktober 2019
Læs mere

Peter Moltzen – Kim Larsen kopi

Book nu!

Peter Moltzen – Originalens sange lever videre.. med Kopien. Peter ”KOPI” Molzen har levet, ikke bare for at imitere Kim Larsen, men i høj grad levet for at dele sin kærlighed og fascination af Larsens og Gasolins sangskat siden han stoppede som tekstforfatter på et århusiansk reklamebureau i november 1996. Men det hele begyndte meget, meget tidligere. Historien […]
Publiceret: 24. oktober 2019
Læs mere

Mikkel Stolt
Holder foredrag indenfor følgende emner: Musikalske foredrag, Tom Waits

Mikkel Stolt

Book nu!

Mikkel Stolt (f. 1965) debuterede som dokumentarfilmsinstruktør i 1995 og har lavet flere film om musik, ligesom han ind imellem selv har skrevet musikken til nogle af sine produktioner. Romandebut i 2015 og ”Tom Waits og Mig” er hans tredje bog.

Foredrag af Mikkel Stolt:

Tom Waits og Mig – Et personligt og musikalsk Tom Waits-foredrag
Mikkel Stolt er aktuel med bogen ”Tom Waits og Mig”, og han fortæller i ord og musik om sit forhold til komponisten og musikeren, der i december 2019 fylder 70 år. Waits opfattes af nogle som svært tilgængelig med sin særprægede stemme og de til tider sære arrangementer, men dels er han efterhånden at regne blandt de helt store sangskrivere, dels skriver han i virkeligheden de smukkeste melodier. Med lidt held skal vi både le og græde lidt sammen med musikken og klaveret denne aften.

Foredrag med Mikkel Stolt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. oktober 2019
Læs mere

Michala Petri & Lars Hannibal
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Karriere, Musikalske foredrag

Michala Petri & Lars Hannibal

Book nu!

Petri/Hannibal Duo

En koncert med Petri/Hannibal Duo er en rejse i den populære klassiske musiks forunderlige verden. Duoen har med deres fælles store erfaring udviklet en ligefrem, uhøjtidelig og stærkt kommunikerende koncertform, hvor de med korte introduktioner guider publikum til forståelse af det særlige ved de enkelte værker. Programmet vil holde sig inden for det klassiske, og Michala vil spille på et bredt udvalg af sine mange typer blokfløjter. Programmet vil være meget varieret,- også geografisk og tidmæssigt. Flere af stykkerne vil være ”karakterstykker” og andre vil have folkemusikinspiration. Begge musikere vil også spille solo.

Michala har flittigt gang i solistkoncerter med orkester eller kor rundt om i verden, optrædender med videoinstallationer, improviserede koncerter, samt cd-optagelser. Michala er i 2019 udnævnt til Årets P2 kunstner.

Hannibal optræder jævnligt sammen med Ghita Nørby, og står bag pladeselskabet OUR Recordings, som på bare 13 år har markeret sig stærkt internationalt, med mange prisbelønnede og Grammy-nominerede CDér.

Michala Petri og Lars Hannibal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Publiceret: 21. oktober 2019
Læs mere

Kristian Bang Foss
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab

Kristian Bang Foss

Book nu!

Kristian Bang Foss Franak Vender HjemKristian Bang Foss er forfatter.

Foredrag om Frank vender hjem

Kristians seneste roman beskriver to meget forskellige familier i et dansk klassesamfund. Den populære og anmelderroste roman er udgangspunktet for et foredrag, der også handler om skriveproces, inspiration og tvivl, litteraturens forhold til samtiden og hvad en god historie egentlig er.

Kristian er født i 1977, han brød igennem internationalt med Døden kører Audi fra 2012. Frank vender hjem er hans fjerde roman.

Foredrag med Kristian Bang Foss booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. oktober 2019
Læs mere

Victor Greve
Holder foredrag indenfor følgende emner: Afghanistan, Identitet, Krig og fred, Samfundsdebat

Victor Greve

Book nu!

Victor Greve er født på Grønland i Scoresbysund 1968. Virket som sognepræst i Sydslesvig og nu i Nordsjælland. Feltpræst ved hæren med udsendelser til Afghanistan og Irak.

I 2012 kom han i mediernes søgelys og de bl.a. skrev. : ”feltpræsten der kastede bomber og skød mod Taleban”, ”En dansk feltpræst har deltaget aktivt i krigen i Afghanistan. Med håndgranater og automatvåben har han været med til at forsvare en dansk militærlejr. Desuden har han deltaget i en offensiv mod Taliban”.

Det stod ikke ligefrem skrevet i kortene, at Victor Greve skulle blive præst og feltpræst, idet han er opdraget pacifistisk, kommunistisk og ateistisk. Siden barndommen har han interesseret sig for det store eksistentielle spørgsmål: hvad er er meningen med livet?

Forerag af Victor Greve:

Afghanistan, tro og tvivl, eksistens – Med livet som indsats
Victor Greve er feltpræst ved hæren med udsendelser i nogle af verdens farligste brændpunkter. Ud fra personlige oplevelser og erfaringer med krigens dilemmaer, fortæller han levende om sine udfordringer fra kampzonen samt den vanskelige hjemkomst, hvor han kom i orkanens øje, da han skulle have deltaget aktivt i krig og stod til livstid fængsel.

Foredraget tager udgangspunkt i de menneskelige konsekvenser, valg og udfordringer der ligger i, at være i en krigszone. At være sjælesorger for soldaterne og sende døde danske soldater hjem i kister til deres elskede i Danmark. Den svære hjemkomst, hvor han pludseligt stod alene med en sigtelse på livstid. Han kommer ind på de store spørgsmål i livet: Hvad er meningen med livet? Hvorfor træffer man de valg, man gør? Hvad er et menneskeliv værd? At føle sig alene i verden? At miste alt mod, håb og tro! At være tro mod sig selv, når livet ser mest håbløst ud.

Foredrag med Victor Greve booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. oktober 2019
Læs mere

Xinxin Ren Gudbjörnsson
Holder foredrag indenfor følgende områder: Folkeskolen, Kina, Ledelse, Motivation, Stress/Angst/Depression, Ytringsfrihed

Xinxin Ren Gudbjörnsson

Book nu!

xinxin den kanp så unge mandForedrag om Xinxins debutroman Den Knap Så Unge Mand

Den knap så unge mand er en satirisk kortroman baseret på Kierkegaards Gjentagelsen. Det er fortællingen om et moderne menneskes udfordringer med selvforståelsen. Xinxin Ren Gudbjörnssons Den knap så unge mand er første del af en Kierkegaard-fanfiction triologi. Anden og tredje del er baseret på Forførerens Dagbog samt Frygt og Bæven. Xinxin Ren Gudbjörnsson har udgivet noveller, essays og krimier i Kina, siden hun var otte år gammel, men herhjemme er hun mest kendt fra tv (Xinxin og de fortabte indvandrere, Tigermor og lektiekuren og Sådan opdrager du en vinder). Derudover er hun forfatter til fagbogen ”Find motivationen, den kommer ikke af sig selv”.

Xinxin har en cand.ling.merc i medier og kommunikation fra CBS og en master i teologi fra KU. Hun har været gæsteforsker på Søren Kierkegaard Forskningscenteret i et år og arbejdet med Kierkegaards etik.

Skrevet om Den Knap Så Unge Mand:

Ekstra Bladet: ‘”en knap så unge mand’ kan beskrives som den lettilgængelige og moderne Kierkegaard-roman, du ikke havde set komme. Sjov satire om den moderne mands overfladiske tilgang til dating, sex og parforhold. Og så er det formentlig den korteste bog om Kierkegaard, der er skrevet, og givetvis den med flest sexreferencer”.

Bogmarkedet: ”letlæste, men kalariorietunge bog” ”Læseren indtager intellektuelle flødeskumskager med gemte barberblade.” ”Nogle bøger tager en uge at læse og giver tankestof til fem minutter. ’Den knap så unge mand’, der kan læses på en aften, bliver man ikke sådan færdig med.” ”Den knap så unge mand’ er minimalistisk i sine virkemidler og har en effektiv fremdrift, så den godt underholdte læser suser hen over siderne”

Lektørudtalelse: “…humoristisk samfundssatire med kant”; “…sort og sjov og bogen vil fungere godt på gymnasiale uddannelser til en diskussion af identitet, lykke og Kierkegaard”.

Bogen har fået en del opmærksomhed i medierne og har været omtalt i BT, AK24syv, Kinasnak Radio24syv, Kristeligt Dagblad, Kulturen på P1 og Ud & Se. Xinxin deltager desuden på BogForum 2019 med både oplæsning og interview.

Foredrag med Xinxin Ren Gudbjörnsson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. oktober 2019
Læs mere

Jacob Holdt
Holder foredrag indenfor følgende områder: Indvandrere, Integration, Integration, Kulturforskelle, Racisme, USA

Jacob Holdt

Book nu!

Jacob Holdt Om at sige jaJacob Holdt er aktuel med erindringsbogen “Om at sige ja”.

I sine erindringer fortæller Jacob Holdt levende, underholdende og med stor sans for sjove og tankevækkende detaljer om de vilde år, der gjorde ham berømt langt ud over landets grænser og kom til at definere hans liv.

Alle kender Jacob Holdt og hans Amerikanske billeder. Et værk, som ikke blot redefinerede opfattelsen af underklassen i USA, men også blev synonym med Jacob Holdts eget liv som langskægget provokatør, fotograf og aktivist. Men hvorfra kommer hans nysgerrighed, hans uforbeholdne møde med andre mennesker og hans filosofi om at sige ja til alle, han møder på sin vej? Hvad er han selv rundet af?

I sine erindringer fortæller Jacob Holdt levende, underholdende og med stor sans for sjove og tankevækkende detaljer om sin opvækst i en præstegård i den vestjyske landsby Fåborg. Det er en barndom, der er fuld af eventyr og frihed, men den er også påvirket af hans psykisk uberegnelige mor og fraværende præstefar.

Efter en turbulent ungdom og et oprør mod sin far ’flygter’ Jacob Holdt til USA, hvor han som 23-årig indleder fem års blaffertur. Da han vender hjem igen, er det ikke blot med uforglemmelige indtryk og erfaringer fra de mere end 220.000 kilometer som vagabond på de amerikanske landeveje.

I rygsækken har han også de mange tusind fotografier, han har taget af især fattige sorte, og som i 1977 bliver til den banebrydende bog Amerikanske billeder. Udgivelsen af bogen bliver startskuddet til et liv på landevejene, som har varet siden da.

Bogen er rigt illustreret – både med Jacob Holdts private fotos samt fotos fra den allerførste tur gennem USA.

Publiceret: 21. oktober 2019
Læs mere

Camilla Johnson
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fundamentalisme, Misbrug, Sorg, Stress/Angst/Depression, Tro

Camilla Johnson

Book nu!

Nyt foredrag: Stærkere end vi tror, svagere end vi ved..!
Hvordan går det til, at jeg som en nazi-officer står og råber et barn ind i ansigtet og skræmmer det til at følge en tro, jeg i dag kan se, var intet andet end et pengeforetagende, misbrug og sygt mini-samfund?

Dét vil du forstå, når du har hørt Camillas nye foredrag, hvor mekanismerne bag den grumme kunst i at udnytte mennesker lægges blot, og vi kommer til at se, at den slags misdannelser af relationer foregår over alt.

– Hvorfor ser vi ikke, at vi udnyttes?
– Hvorfor mærker vi ikke, hvad vi føler?
– Hvordan kan vi som medarbejdere, borgere og  familiemedlemmer lære at genkende de falske og syge alliancer, der tilbydes os?
– Og ikke mindst: hvordan lærer vi sige fra – at gå – at flytte os?

Hør et fordrag, der vil chokere dig og klæde dig på til at tage vare på dig selv, så du kan vide, hvornår “den venlige kvinde” eller “omsorgsfulde mand” i det smukke hus med de indbydende stuer har helt, helt andre agendaer, end det ellers kunne ligne.

Camilla Johnson: Stifter, formand og ansigtet ud ad til i InsideOut – En forening der hjælper mennesker der har brændt sig på sekterisme og radiakaliseret kristendom. Forfatter til bogen Svært barn har mange navne udgivet på Gyldendal 2015 og skriver nu på bog om de problematikker,som afhoppere og pårørende fra sekteriske eller religiøse lukkede fællesskaber møder. Camilla er tidligere afhopper fra Faderhuset. Laver rådgivning, konsulentarbejde og holder foredrag for InsideOut. Samarbejder med Børns Vilkår og har medvirket i en række radio- og tv-programmer, senest dokumentaren Guds bedste børn på TV2. Ud over sit frivillige arbejde i InsideOut arbejder hun på nuværende tidspunkt med miljøterapi på en behandlingsinstitution for udsatte unge.

Foredrag med Camilla Johnson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. oktober 2019
Læs mere

Søs Wollesen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Antiinflammatorisk livsstilKost, Hedeture, Motion

Søs Wollesen

Book nu!

Søs Wollesen er læge, forfatter og foredragsholder. Arbejder til hverdag i det offentlige sundhedssystem, og har derudover privat klinik med udredning, vejledning og behandlinger. Har fungeret som underviser og foredragsholder i mere end 20 år, og er solo- eller medforfatter til 10 bøger om sundhed. Budskaber skal præsenteres spiseligt og gerne med nogle gode grin. Sundhed skal ikke være påbud og forbud, men til glæde og for livet!

Foredrag af Søs Wollesen:

Foredrag 1: Befri os fra flere hedeture!
Der er en grund til, at overgangsalderen hedder, som den gør. Den indtræffer som en periode (der sagtens kan føles lang) sådan cirka lidt over midtvejs i livet, hvor vi er på vej fra en tilstand til en anden, og hvor kroppens hormoner for en tid er ude af balance. Crtl alt del – til det som plejer at være, for det er sat ud af spillet for en kortere eller længere periode. Det sidste kan du faktisk langt af vejen selv ændre på! Det medfører symptomer, både specifikke og diffuse, som kan gøre hverdagen besværlig og indimellem bekymringsfyldt. Mange kvinder – og mænd – oplever en form for ensomhed omkring det, som sker indeni og med dem i overgangsalderen. De søger viden på nettet og hos egen læge, men føler ikke altid, at de bliver taget alvorligt.

Dette foredrag giver viden, klarhed og tryghed omkring de forandringer, der sker i både kvindens og mandens krop og psyke i årene op til, og i selve overgangsalderen. Og om kønshormonernes Formel 1 løb i kroppen, og hvad det medfører, når de er langt fra mål. Vigtigst af alt beskrives de tiltag, som du selv kan gøre for at genskabe balance og styrke dig selv og din krop i og efter overgangsalderen. Du får masser af input til, hvordan du med sund mad og motion kan skabe ro i kroppen og dæmpe de gener, der følger med denne fase.

Du vil få rig mulighed for at stille spørgsmål og en masse grin med på vejen.

Foredrag 2: Tarme uden larm

Kender du nogen (dig selv?), der slår mere end 20 prutter om dagen eller går på toilettet mindre end tre gange om ugen? Hvis ja, så kender du én af de halvanden million danskere, der har problemer med maven, og dette er kun 2 ud af mange udfordringer, som mange mennesker tænker de ”blot skal lære at leve med”, men det skal ingen.

Udfordringerne som dagligt, ofte eller i perioder præger dagligdagen gælder for både mænd og kvinder. Undersøgelser viser, at næsten 50% af alle kvinder kæmper med oppustet, hård eller løs mave, og mange lever i stilhed med smerterne, fordi den slags problemer ikke er noget, man snakker højt om. Og der er en tendens til at acceptere maveproblemerne som en del af tilværelsen, hvor man ikke regner med, at der er ret meget man selv kan gøre for at afhjælpe vores problemer.

Men det er der!

Søs Wollesen giver forklaringen på, hvordan fordøjelsen fungerer, hvilken mad som især er med til at give uro i maven, samt hvilken type fødevarer, der giver dig en sund tarmflora, der udover en bedre søvn, vægtstabilisering også vil styrke dit immunforsvar betydeligt. Søs Wollesen leverer sit foredrag med humor og et glimt i øjet, da man jo helst ikke taler om prutter, vel?

Foredrag 3: Er antiinflammatorisk livsstil det nye sort?
Nej! Der er ikke tale om en ny trend inden for sundhed, men en temmelig enkel måde, at indrette sit liv og hverdag på. En måde at leve på, der på den korte bane giver mere energi og overskud i hverdagen, og en optimeret nattesøvn. På den lange bane en markant reduktion af symptomer relateret til en mindre sund livsstil, som f. eks. forhøjet blodtryk, kolesterol og blodsukker, samt forskellige kroniske smerter fra gigt eller lignende. En ikke sjælden ”bivirkning” ved at leve antiinflammatorisk er en naturlig sænkning af kropsvægten uden sult, afsavn eller forbud. En hverdag levet efter enkle antiinflammatoriske principper er lig med sunde tilvalg
og naturlige fravalg. Grønt, enkelt og med mere motion.

Foredraget bidrager med mange aha-oplevelser fra hverdagen, der samlet kan gøre det lettere at forstå hvad de antiinflammatoriske principper kan gøre for dit liv.

Foredrag med Søs Wollesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. oktober 2019
Læs mere

Malene Lei Raben
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Forfatterskab, Kvinder, Mødre, Opvækst

Malene Lei Raben

Book nu!

Malene Lei Raben (f. 1969), cand.jur. fra Københavns Universitet. Har en lang karriere bag sig som bl.a. administrerende direktør og chef i mediebranchen. Sideløbende med karrieren også aktiv debattør, fast klummeskribent for Politiken, smagsdommer på DR2, tv-vært og mor til tre.

I 2017 sagde Malene Lei Raben under en vis bevågenhed farvel til arbejdslivet, som hun kendte det, på ubestemt tid. I dag er hun selvstændig juridisk rådgiver og forfatter. FRUEN er hendes første bog.

Foredrag af Malene Lei Raben:

Fruen – en datters historie om kærlighed og frihed. Bog, Gyldendal sept. 2019.
Malene Lei Raben skriver i den anmelderroste erindringsfortælling om sin komplekse, svære og kærlighedsfulde relation til sin mor, en bog om mødre, moderskab og kærlighed. Samtidig er bogen et Danmarksbillede fra skilsmissernes og de politiske kampes 1970’ere og frem.

’Stærk, rasende gavmild bog. Mere!’ skrev Bjørn Bredal i Politiken.

Med afsæt i sin bog ’Fruen – en datters fortælling om kærlighed og frihed’ fortæller Malene Lei Raben om sin barndom i 1970’erne. Hvordan var det at vokse op i skyggen af selvrealiserende, stærke voksne midt i ungdomsoprørets politiske, kulturelle, sociale og seksuelle samfundsomvæltning. Hvilken betydning havde det for familierne, for kvinderne og måske især for børnene.

Med afsæt i sin bog ’Fruen – en datters fortælling om kærlighed og frihed’ fortæller Malene Lei Raben om at skrive sin egen historie om til en fængende pageturner af en fortælling. Hvilke overvejelser gør man sig i forhold til sig selv og sine nærmeste, hvordan finder man tid og ro til at skrive og hvordan arbejder man med udtrykket.

Foredrag med Malene Lei Raben booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. oktober 2019
Læs mere

Sigmund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Diagnoser, Drømmerelalisering, Karriere, Religion, Seksualitet

Sigmund

Book nu!

Sigmund blev landskendt i 2018 efter sin farverige deltagelse i X Factor hvorefter han lavede dokumentaren “Kommer Sigmund i Helvede?” på DR3 som handlede om skammen der stadig jagter ham i dag efter at vokse op i et meget kristent miljø som homoseksuel. Derudover har Sigmund sunget sig til en 3. plads i dansk Melodi Grand Prix 2019 og vundet MR. jungle konkurrencen i det sjove reality program Divaer i junglen hvor seerne for alvor fik øjnene op for han humoristiske og over the top attitude!

Sigmund udgav sin bog “Sigmund” i oktober 2018 og den handler om hele hans liv og inspirere unge som forældre til et bedre og mere produktivt liv trods diagnoser religion og lavt selvværd

Senest har han åbnet sig mere op for sit publikum og lavet personlige og festglade sange for sine fans. Lige nu er Sigmund aktuel med hans komiske medvirken i Til Middag Hos på TV3 og sin nye sang REBEL!

Foredrag af Sigmund:

Med Sigmund bliver alt til en kæmpe fest!

Sigmund vil give dig et følsomt og dyb indblik i hvordan det er at vokse op i et kristent miljø som homoseksuel og den skam der har jagtet ham siden han stod frem som den han er.

Få en hylemorsom oplevelse når han kommer med sin livsglæde og humor og fortæller om hans rejse fra X Factor, DR3 dokumentar til Divaer i junglen og lovende musikkarriere! Han vil inspirere dig til at følge din drøm og være stolt af den du er uanset hvad andre tænker!

Dans med når han inviterer jer med på sin musikalske rejse og åbner op om hvordan livet som kendt sanger og reality person er.

Sigmund har haft mange nedture før hans vej mod stjernerne for alvor begyndte.

I skolen var der altid problemer. Både socialt og fagligt.

Hør ham åbne op om nogle af hans hårdeste kampe med diagnoserne ADHD og Tourettes syndrom og om hvordan han aldrig lod det stoppe ham fra at følge sin drøm.

Lad ham inspirere dig til at følge din drøm! Hør hans råd til hvordan unge mennesker kan blive til det de vil idag!

Endelig vil han fortælle om hvordan det er at blive kritiseret i medierne og om hvordan det kan påvirke én.

Foredrag med Sigmund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. oktober 2019
Læs mere

Charlie Uldahl Christensen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Afrika, Drømmerealisering, Projektorganisering, Rejsebeskrivelser, Udviklingshjælp/Ulande

Charlie Uldahl Christensen

Book nu!

Charlie Uldahl Christensen er eventyrer og filantrop.

Foredrag af Charlie Uldahl Christensen:

Et foredrag vil komme ind på følgende:

Udviklingshjælp/Ulande
Formålet med hans rejse, som går under navnet Walking for Water, er at skabe opmærksomhed omkring UN’s globale mål nummer 6, rent vand og sanitet, samt at rejse penge til konkrete vandprojekter i udsatte samfund i Afrika. Charlie vil i foredraget komme ind på, hvilke konsekvenser det har, når et samfund ikke har adgang til rent vand, samt tale om UN’s 17 globale mål generelt, og andre projekter relateret til målene, som han har været involveret i, på hans rejse.

Rejsebeskrivelser
Charlie vil tale om vandring som rejseform, om hvilket udstyr han værdsætter mest, efter 4 år som vandringsmand, og om hvordan det er, at campere i naturen eller overnatte hos lokale i de 20 lande han indtilvidere har krydset på sin pilgrimsfærd. Foredraget vil indeholde nogle af de udvalgte eventyrlige historier fra hans rejse, som folk normalt finder mest interessante at lytte og spørge ind til. Bl.a. vil han fortælle om nogle af de gange hvor han er kommet i bekneb, fx. med Malaria og Tyfus, samt oplevelsen af at sidde fængslet i Nigeria.

Projektorganisering
Om hvad der motiverede ham til at starte organisationen, og hvordan de i praksis rejser penge til velgørenhed i deres organisation, bl.a. ved hjælp af influence marketing, at holde foredrag, og andre projekter. Han vil også nævne udfordringerne ved at arbejde med frivillige, og begrænsningerne ved selv at være frivillig organisator for et projekt som dette.

Afrika
Foruden en del snak om det konkrete samfund i Tanzania, som er det geografiske mål for rejsen, og landet hvor inspirationen til projektet opstod, vil han fortælle udvalgte historier og svare på spørgsmål om følgende Afrikanske lande, som han har krydset indtil nu: Marokko, Mauretanien, Senegal, Gambia, Guinea-Bissau, Guinea, Sierra Leone, Liberia, Elfenbenskysten, Ghana, Togo, Benin og Nigeria. Han vil desuden tale lidt om de følgende lande, som han skal igennem.

Drømmerealisering
Charlie vil tale om hans oplevelse af at finde personlig lykke i at gøre en kombination af passion og formål til sin livsstil. Han vil komme ind på udfordringerne og lærdommene ved at springe ud i et projekt som dette, om hans fars umiddelbare skepsis omkring projektet og hans forberedelsesture til bl.a. Texas og Skotland. Charlie vil tale en del om processen fra tanke til handling, og give et par råd med på vejen, til andre, som måtte sidde med et ønske om at starte et dristigt projekt af den ene eller den anden art.

Foredrag med Charlie Uldahl Christensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. oktober 2019
Læs mere

Birgitte Borup
Holder foredrag indenfor følgende emner: Førstedamer, Kvinder, Personlig udvikling, USA

Birgitte Borup

Book nu!

Birgitte Borup (f. 1975) er journalist og klummeskribent på Berlingske. Hun benyttes ofte som USA-kommentator på TV.

Birgitte har mange års erfaring i TV-branchen, hvor hun har været redaktør og chef på bl.a. Aftenshowet på DR og TV2/Nyhederne. Som 40-årig sagde hun sit faste job op og flyttede til New York, hvor hun i flere år arbejdede som freelancekorrespondent.

I dag bor hun på Frederiksberg og er redaktør for international kultur på Berlingske. Her skriver hun desuden klummer om det moderne liv.

Foredrag af Birgitte Borup:

Foredrag 1: Hvem vinder det amerikanske præsidentvalg i 2020?
Kampen om Det Hvide Hus er i fuld gang, og Donald Trump har skabt en historisk stor interesse for amerikansk politik. Men hvordan er Trumps chancer for at genvinde magten? Birgitte Borup er hyppigt benyttet som USA-kommentator på DR og TV2, og i dette foredrag klæder hun dig på til at forstå og tale med om det amerikanske valg. Her får du en ligetil og konkret gennemgang af de strømninger, der præger det amerikanske samfund – og som i sidste ende kommer til at afgøre det store spørgsmål: Hvem vinder præsidentvalget i 2020?

Foredrag 2: USAs førstedamer – ej blot til pynt!
USAs føstedamer er ofte lige så berømte som deres mænd. De fleste husker Jackie Kennedys cool elegance, Michelle Obamas rockstjernestatus og Hillary Clintons politiske feminisme, men hvor meget indflydelse har en First Lady egentlig? Birgitte Borup har arbejdet som journalist i USA og beskæftiget sig indgående med præsidentfruerne og deres betydning. I dette undeholdende foredrag fortæller hun levende om de mest epokegørende førstedamer gennem tiden, fra Eleanor Roosevelt til Melania Trump.

Foredrag 3: Tag chancen! Hvad er det værste, der kan ske?
Ofte ligger der et bedre liv og venter på den anden side af den chance, du ikke tør tage. Det opdagede Birgitte Borup, da hun som 40-årig havnede i en livskrise. Hun endte med at sælge sin lejlighed, sige sit velbetalte job op og flytte til New York, hvor hun boede og arbejdede i flere år. I dag er hun tilbage i Danmark med en fundamentalt anden livsindstilling. Et personligt, medrivende og inspirerende foredrag om at se sig selv i spejlet og stille spørgsmålet: Hvad er det værste, der kan ske?

ORSTYRER/INTERVIEWER
Birgitte Borup er en kompetent ordstyrer, som med autoritet og passende mængder humor kan styre enhver debat. Hun er også en erfaren interviewer, der kan få mennesket til at leve foran en forsamling. Birgitte har i sit virke som journalist interviewet alle typer mennesker, lige fra Hollywoods verdensstjerner til store forfattere, virksomhedsledere, politikere og ganske almindelige mennesker. Med sine mange års TV-erfaring har hun en særlig fornemmelse for at skabe fremdrift og nærvær i enhver debat eller samtale.

Birgitte Borup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. oktober 2019
Læs mere

Mehran Zandian
Holder foredrag indenfor følgende emner: Gastronomi, Iran, Kogekunst

Mehran Zandian

Book nu!

Mine persiske livretterMehran Zandian har udgivet kogebogen “Mine Persiske Livretter”. En personlig kogebog, hvor han deler både om livet og retter fra hans fødeland Iran. Mehran underviser i persisk madlavning hos Meyers Madhus på Nørrebro i København og holder workshops og foredrag om Iran og det persiske køkken rundt omkring i landet.

Foredrag af Mehran Zandian:

MIT SMUKKE IRAN
Terror, krig, kvindeundertrykkelse, atomaftaler og traumatiserede mennesker på flugt. Triste overskrifter, som er blevet kendetegnet for Mellemøsten og herunder Iran.

Den iranskfødte kogebogsforfatter og kunstner Mehran Zandian fortæller med udgangspunkt i sin kogebog, Mine Persiske Livretter, en helt anden historie om sit fødeland. En, som man efterhånden ikke kan associere med dette land. For den handler nemlig om hans opvækst under fredelige og glade tider i Iran. En livsbekræftende historie om stærke og åbensindede iranske kvinder og mænd. Om et smukt land med storslået varierende natur og en overdådigt madkultur.

Med sine billeder og historier fortæller Mehran om hvordan det var at leve i Iran dengang. I en tid, hvor iranske piger cyklede med bikinier på promenaderne langs det smukke Kaspiske Hav.

Det er en historie om håb – Mehrans og mange iraneres – at Iran snart kan rejse sig fra 40 års undertrykkelse og isolation. Hør hans bud på hvordan livet i Iran og Mellemøsten igen kan blive normaliseret.

Mehran byder på hjemmelavet persisk marcipankonfekt fra sin kogebog.

Foredraget indhold:

• Opvæksten i 70´ernes og 60´ernes Iran
• Irans grønne og blå landskaber
• Det persiske køkken
• En kort inspirationsfilm om Iran
• Iran 40 år efter revolutionen i 1978
• Irans fremtid
• Hjemmelavede marcipankonfekt fra kogebogen

Foredrag med Mehran Zandian booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. oktober 2019
Læs mere

Tor Nørretranders
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fremtiden/Visioner, Informationsteknologi, Klima, Klima/Natur/Forskning, Miljø, Videnskabsteori

Tor Nørretranders

Book nu!

Tor Nørretranders SamfundsglædeTor Nørretranders er aktuel med bogen “Samfundsglæde”.

Om bogen:

Det er med samfundet, som det er med kroppen: Vi lægger kun mærke til det, når der er noget galt. I det daglige tænker vi hverken over, at vores venstre knæ fungerer fint eller at der kommer post om morgenen. Men når først smerten sætter ind eller postvæsenet bryder sammen, kan vi ikke tænke på andet.

Der er dog en vigtig forskel på kroppen og samfundet: Vi lægger faktisk ikke kun mærketil kroppen, når den sender smertesignaler. Vi har også følelsen af kropsglæde, når vi har brugt kroppen til leg, motion, nydelse eller nyttigt arbejde. Men hvor er glæden ved at samfundet fungerer, at der er vand i hanerne, færger til tiden og et sundhedsvæsen, derer bedre end sit rygte? Hvornår oplever vi at være taknemmelige for at være del af etsamfund, der gør vores liv sjovere? Har vi overhovedet et ord for det?

Samfundsglæde er det begreb og det ord, forfatteren Tor Nørretranders introducerer med denne bog for at udtrykke værdsættelsen af samfundet. For hvis vi ikke lægger mærke til, at vi sammen har skabt et værdifuldt samfund, mister vi evnen til at stritte imod, når det får lov til at forvitre, fordi postvæsenet, vejvæsenet, medierne, samtalenog det lokale kulturliv får lov til at forfalde. Vi er nødt til at elske samfundet for at kunne forsvare det mod den opløsning, som kommer fra kølige økonomiske kalkuler.

Samfundsglæde vil genskabe opmærksomheden på at vi kan løse de moderne problemer fra de digitale cigaretter over klimaet til fremmedgørelsens ensomhed – ved at huske at sammen kan vi selv.

Foredrag med Tor Nørretranders booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. oktober 2019
Læs mere

Maleen

Maleen

Book nu!

ICON – The Concert

Maleen Ludvig – Mød artisten der blander det æteriske med det rå

Albummet ICON præsenterer et musikalsk univers, der er både genrebrydende og filmisk. Kunstnerens rejse igennem storslåede landskaber og kontraster taler til det universelt menneskelige. Med en travl hverdag som klangbund er der plads til både afstresning og store tanker når musikken udfolder sig med rummet. Stille refleksion og gode idéer til de næste udviklingsopgaver i virksomheden.

Den klassisk uddannede sopran Maleen har skabt en unik lyd, der spænder over hendes lyriske sopranstemme til en mørkere fuldregisterlyd, og lader det æteriske møde det rå og upolerede. ICON er skabt af sanger og sangskriver Maleen i samarbejde med komponist Frederik Magle. Hendes 3 første singler og EP har modtaget store anmelderroser Worldwide.

Koncert af 40 minutters varighed med Maleen, Frederik Magle, cellist, guitarist og korsanger.

“Beautiful folk tunes full of pagan imagery and atmospheric layers of sound…
– Jane Howkins, York Calling

“This is pretty damned epic. I’m a sucker for this kind of big expansive, cinematic rock. Give it a look/listen. It’s worth your time”
– Alan Cross, Canadian radio broadcaster and writer on music

“It’s the perfect song for kicking back and relaxing, we really love the sound that Maleen is bringing with this music. It’s relaxing and the vocal work sends chills down our spine every time we take a listen”
– Yellowblackmusic.com

Maleen Ludvig booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. september 2019
Læs mere

Maleen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Musikalske foredrag

Maleen

Book nu!

Maleen Ludvig tilbyder musikforedraget

På kanten af klinten og livet

Møns Klints spændende, dramatiske og ikoniske natur har gennem tiderne begejstret mange kunstnere. I de senere år er Klinten også blevet opdaget af musikere. En af dem der tolker på Klinten, både billed- og tekstmæssigt, og som virkelig har ramt Klintens sjæl, er kunstneren og sangerinden Maleen. Det seneste år har Maleen fået produceret nogle, på mere end én måde, spektakulære musikvideoer med Møns Klint som omdrejningspunkt.

Maleen Ludvig udgav den 17. august 2018 sin første single ”Sad Ironic” sammen med en storslået musikvideo produceret af Lasse Spang Olsen optaget på Møns Klint. Siden har hun udgivet endnu 2 anmelderroste singler og musikvideoer med Møns natur i centrum og august 2019 udkom så hendes EP. Hendes 3. single ”The Rim of the Cliff” blev uropført på Møn og er en direkte hyldest til Møns Klint, men handler også om udfordringerne ved at kaste sig ud i sit livs projekt uden sikkerhedsnet.

Hør om hvordan klinten blev Maleen’s klippe på starten af hendes rejse ind i én af verdens hårdeste brancher og om den passion, der bærer det hele igennem. Bliv inspireret af Maleen’s kreative proces med at skabe filmisk og kontrastfyldt musik. Det handler om at udfordre egne grænser og hele tiden balancere på en knivsæg økonomisk og kreativt; om rejsen fra begrænsning til frihed. Hør anekdoter om det at havne i en nøgendebat, om at hoppe på hovedet i vandet 50 gange i træk og få en fremmed hest i galop i Mandemarke bakker; og oplev de betagende optagelser fra Møns storslåede natur.

Foredrag med Maleen Ludvig booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. september 2019
Læs mere

Kirsten Lehfeldt
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Karriere

Kirsten Lehfeldt

Book nu!

Kirsten Lehfeldt foredrag:

Karriere og privatliv (soloforedrag eller sammen med Jakob Wendt Jensen)

I kølvandet på bestselleren ”Kirsten Lehfeldt – en biografi” af Jacob Wendt Jensen. Serveres nu et møde med skuespiller Kirsten Lehfeldt, der fortæller om fem årtier i show-business. Om hvad der foregik både på scenen, i kulisserne og derhjemme.

Kirsten er også hende, der – navnlig i de unge år – forlod sig på andet end den komik, hun efterhånden har overgivet sig mere og mere til – hvorfor skulle hun ikke også det? – men som altid har befundet sig godt der, hvor humor og alvor møder hinanden. Tænk på filmgennembrudet med Helle Ryslinge-filmen »Flamberede hjerter«. Tænk på de mange reklamer, hvor hun, trods alt, altid har insisteret på også at have det skægge med sig, at spille komedie og ikke bare låne sit glatte ansigt ud.

Gennem fem årtier har Kirsten Lehfeldt gjort sig bemærket som en af landets dygtigste skuespillere i både teater, film, tv-serier og indenfor satire og humor. Nu fortæller hun åbenhjertigt om sit kald som skuespiller, succeser og fiaskoer og gangen på jord som menneske, mor og mormor. Om at være både købmand, legebarn og levemenneske om en hals.

Kom med bag kulisserne på kaotiske optagelser til den store filmsucces ”Flamberede hjerter”, skabelsen af en perlerække af teaterstykker og comedy med Søs & Kirsten. Duoen skabte banebrydende shows på scenen og tv-serien ”Kongeriget”, der var et nybrud i blandingen mellem komik og reality-tv. Den første danske kvindelige komikerduo har i det hele taget banet vejen for andre morsomme kvinder ved at skrive deres materiale selv om for eksempel Carsten og Helge. Uden Søs & Kirsten ingen Ditte og Louise.

Kirsten Lehfeldt åbner også døren ind til mere ukendte sider af hendes blanding af alsidigt skuespillertalent, familieoverhoved og menneske med healerevner. Det er da fint nok med både en Bodil-statuette og en Henkel-pris, men familien vil altid komme i første række.

Forfatter Jacob Wendt Jensen er ordstyrer og interviewer Kirsten Lehfeldt på scenen. Han har tidligere blandt andet skrevet bestselleren ”Lise Nørgaard – de første 100 år” og biografier om Victor Borge og Ove Sprogøe.

Foredrag med Kirsten Lehfeldt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. september 2019
Læs mere

Ditte & Louise
Holder foredrag indenfor følgende emner: Kvinder, Sex

Louise Mieritz og Ditte Hansen

Book nu!

Gode kasser
Et foredrag med Louise Mieritz og Ditte Hansen med udgangspunkt i deres bog “ Gode kasser”. Mød Ditte og Louise.

Ditte er møgliderlig, og hun skammer sig ikke over at have lyst til sex. Hun skammer sig heller ikke over ikke at skamme sig over det. Louise derimod craver det ikke. Faktisk ville hun hellere læse samtlige seks bind af Knausgårds Min kamp end at have sex.

Man kunne måske sige, at Ditte er en slut, og Louise er en snerpe. Men man kunne også lade være, for hvad er det for nogle mærkelige kasser at putte folk i? Hvad ligger der i de to ord, og hvad med alt det, der ligger imellem dem? Kan man fx være snerpe om dagen og slut om natten? Kan man være seksuelt frigjort og samtidig føle stor skam? Kan man være feminist og samtidig tænde på undertrykkelse? Hvorfor er det så svært at sige fra? Og hvad er den perfekte comeback-replik, når nogen råber “gode kasser!” efter én på gaden?

I en lystig og skamløs blanding af selvbiografiske tekster, fiktive historier, interviews, tegninger, quiz, nævekamp, selvmodsigelser, tvivl og vred latter forsøger Ditte Hansen og Louise Mieritz at lægge kønsstereotyperne i graven.

Foredrag med Louise Mieritz og Ditte Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. september 2019
Læs mere

Nick Allentoft
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Demokrati, Familien, Historie, Ordstyrer, Samfundsdebat

Nick Allentoft

Book nu!

Nick Allentoft er forfatter til bogen Velfærdsillusionen fra forlaget Samfundslitteratur 2018.

Han er uddannet journalist og har som selvstændig været iværksætter bag flere medier med fokus på samfundsforhold. Har som journalist lavet både tv (indslag, dokumentarer og værtsroller) samt radio og print.

Tidligere stifter og chefredaktør på DenOffentlige.dk – et nytænkende online medie, der på 6 år voksede til at blive en kendt platform for væsentlige debatter, videndeling og vidensøgning om vores velfærdssystems mange facetter.

Medlem af byrådet i Furesø fra 2010-2013; de første tre år for Venstre, det sidste – og siden da – uafhængig af politiske partier.

Redaktør eller bidragyder til bøgerne Franchising (Børsens Forlag), Offentlig effektivisering (Djøf Forlag), OPI – debat og perspektiv innovation (DenOffentlige) og Det Personlige Samfund (Vindelsti).

Foredrag af Nick Allentoft:

Foredrag 1: Velfærdsillusionen – om et samfund i krise
Danmark bliver hyldet verden over som et mønstersamfund. Et trygt og velstående samfund, som sikrer lige vilkår for alle og tager hånd om dem, der snubler. Det er en model, som over årtier har samlet bred opbakning blandt danskerne. Den model er nu truet – indefra. Foredraget – baseret på bogen Velfærdsillusionen – rummer en tankevækkende diagnose af skjulte kriser, som utæmmet risikerer at føre til et opgør med det velfærdssamfund, som det store flertal ønsker og tror, at vi har, og som de betaler til med et af verdens højeste skattetryk. Det står klart, at der er behov for at nytænke den danske velfærdsmodel, hvis den skal
bestå. Oplev et foredrag, der udfordrer dine forestillinger om det Danmark du kender.

Foredrag 2: Kampen mellem stat og samfund
Manglende skelnen mellem stat og samfund er et alvorligt svigt i forståelsen af vores velfærdsmodel. Det har ført til en meget stærk stat og et samfund i krise – både Strukturkommissionen og Velfærdskommissionen overså denne betydning og i dag presser det samfundet mens statens magt vokser. Når velfærdsstaten eksempelvis bestemmer, hvor meget frivilligt arbejde en dagpengemodtager må udføre, stiller krav om håndtryk, udfører omfattende digital overvågning og belaster herberger, daginstitutioner, skoler og sågar foreninger med omfattende bureaukrati, har det indflydelse på samfundets dynamik, medarbejdernes råderum og borgernes frihed. Der er forskel på, hvordan velfærdsstaten betragter eksempelvis en daginstitution, og hvordan den bliver anskuet i velfærdssamfundet. Førstnævnte ser på mursten, sygedage, lønninger, energiforbrug og den slags hårde tal. Sidstnævnte ser på, hvor trygge forældre og børn er ved den hverdag leder og ansatte skaber i institutionen. Det er væsentligt at huske begge perspektiver, når vi taler om velfærdsmodellen, viser Nick Allentoft i dette foredrag.

Foredrag 3: Middelklassen er tidens store spøgelse – om behovet for et opgør med middelklassens tabuer og normer
Ideen om, at et land er stabilt og succesfuldt, hvis blot det får en stor middelklasse, er dokumenteret til fulde i Danmark. Vi er blandt Verdens mest lykkelige folk, vi er rige og i hverdagen fungerer tingene for de fleste. Men i dag er det som om en tilværelse i middelklassen er det eneste rigtige liv, man kan skabe sig i Danmark. Altså sådan et liv, hvor man er lønmodtager med god lang opsigelse, sundhedsforsikring og en vennekreds, der lever på samme måde. Så er alt godt. Derfor skal vi nu være opmærksomme, og bryde tabuer og normer i middelklassen, for eller risikerer den danske succes at være midlertidig. Nick Allentoft tager i dette foredrag fat i middelklassens tabuer og opfordrer til at bryde ud og op, hvis vi også fremover vil have et velfærdssamfund.

Foredrag 4: Socialkrisen
Berettigelsen for den velfærdsmodel, som danskerne sætter så højt, er det man kan kalde den sociale kontrakt. Altså fri og lige adgang til sundhed og uddannelse samt en vis sikkerhed for social tryghed gennem økonomisk og faglig hjælp, hvis vi møder en livskrise – det sidste er en væsentlig detalje, for selvom det er fristende at afvise tanken kan vi alle møde en krise i livet, som slår os ud af kurs i kortere eller længere tid. I dette foredrag viser Nick Allentoft, hvordan den sociale kontrakt er brudt, og udsatte borgere bliver klemt i velfærdsstatens bureaukrati og kvalt i samfundets forventninger til, at folk får den hjælp, de har brug for.

Foredrag 5: 40 år som samfundsengageret på trods
Kom med på en rejse gennem 40 års danmarkshistorie, når Nick Allentoft fortæller om sit liv. Fra butikstyv til observatør i SSP-udvalg i Ebeltoft over den værnepligtige suppleant, der rykkede frem efter et tillidsmanden blev dræbt i en motorcykelulykke til et liv som selvstændig med op og nedture. Han har haft et arbejdsliv i periferien af magtens cirkler, og præget magthaverne gennem sin journalistik. Nick fortæller engageret og med personlig refleksion om et Danmark, hvor velfærd er blevet en sovepude, der truer med at kvæle samfundets dynamik og udvikling.

Nick Allentoft kan også bookes som ordstyrer.

Nick Allentoft booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. september 2019
Læs mere

Kristian Corfixen
Holder foredrag om følgende emner: Forfatterskab, Sygeplejerskesagen

Kristian Corfixen

Book nu!

Kristian Corfixen SygeplejerskenBag om sygeplejerskesagen
Kristian Corfixen er den journalist i landet, der ved mest om sygeplejerskesagen, den spektakulære drabssag fra Nykøbing Falster Sygehus, hvor en sygeplejerske i 2015 blev erklæret skyldig i bevidst at forsøge at dræbe patienter på sine vagter. I dette foredrag giver Kristian Corfixen et unikt indblik i sagen, dens hovedpersoner, gerningsmandens påståede motiv, politiets efterforskning og jagt på beviser. Kristian Corfixen har brugt flere år på at skrive den dokumentariske bog ’Sygeplejersken’. Under sit arbejde har han haft adgang til flere tusind siders efterforskningsmateriale og interviewet mere end 50 personer om sagen – blandt andre politiets kronvidne og den dømte sygeplejerske Christina Aistrup Hansen.

Kristian Corfixen (født 1988) er uddannet journalist og forfatter. Siden 2013 har han arbejdet på Politikens indlandsredaktion. Han har dækket en række spektakulære retssager – blandt andet Kundby-sagen og sygeplejerskesagen. I marts 2019 udkom hans dokumentariske bog ’Sygeplejersken’, som handler om drabssagen fra Nykøbing Falster Sygehus og som har afsløret en lang række nye detaljer om sagen. Sygeplejersken er en ”bestseller”. Den har ligget nr. 1 på bestsellerlister hos både Bog&Ide og Arnold Busck. Kristian har fungeret som vært og ordstyrer i forbindelse med en række arrangementer afholdt af Politiken, hvor blandt andet ministre, debattører og udenlandske personligheder har været inviteret til debat og interviews foran flere hundrede publikummer.

Foredrag med Kristian Corfixen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. september 2019
Læs mere

Bendt Bendtsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Brexit, Erindringer, EU, Globalisering, International politik, Lobbyisme, Politik, Samfund

Bendt Bendtsen

Book nu!

Bendt Bendtsen ErindringerFra bondedreng til vicestatsminister
Et foredrag om min opvækst på en nordfynsk bondegård i 50 ́og 60 ́erne. Fra landsbyskolen over Odense Friskole til et job på en nordfynsk gård, for herefter at forrette tjeneste ved Livgarden. Herefter en række historier fra min tid som ung betjent i København til Kriminalpolitiet gennem mere end 20 år. Tiden i politiet hvor jeg fik syn for en manglende politik på retsområdet, som startede min politiske karriere. Starten var Odense Byråd, – herefter Folketinget i 1994. Politisk leder i 1999, og herefter vicestatsminister, økonomi- og erhvervsminister i de 3 Anders Fogh Rasmussen regeringer. I 2009 gik turen til Bruxelles og efter 10 år besluttede jeg, at min værnepligt i politik var overstået.

Foredrag med Bendt Bendtsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. september 2019
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende emner: Afrika Forfatterskab, Fremtiden/visioner, Globaliseringen, Kina, Rejsebeskrivelser

Hugo Gaarden

Book nu!

Hugo Gaarden er journalist, født i 1949. Har rejst over det meste af kloden og været korrespondent i Bruxelles, Frankfurt og Shanghai. Har boet uden for Danmark siden 1999. Arbejdsområdet har primært været politik, udenrigspolitik, økonomi og erhverv på bl.a. Berlingske og Børsen. Har udgivet 11 fagbøger, bl.a. om Kina og globaliseringen.

Foredrag af Hugo Gaarden:

Foredrag 1: Europæisk renæssance
Europa står over for store udfordringer med intern uenighed, med den stærke vækst i Kina og Asien, og med konstants sammenstød med USA. Europa har brug for en renæssance med politiske og økonomiske reformer. Samtidig må Europa gøre sig selvstændig i forhold til USA og tage sin skæbne i egne hænder. Det vil skabe opbakning til det europæiske samarbejde og give Europa en ny international rolle – som formidler.

Fotoforedrag 2: En rejse med Land Rover gennem Asien, Mellemøsten og Afrika
Et møde med de fleste af verdens kulturer i græsrodshøjde. Et møde, der viser menneskers forskelligheder og ligheder. Et møde med naturfolk, der måske har et mere ægte liv end os? Mennesket er grænsebrydende. Vi skal ikke frygte andre kulturer. En rejsebeskrivelse af et enkelt, rigt liv med eventyr, der f.eks. går gennem
den nubiske ørken.

Foredrag 3: Kina – den nye supermagt
Kina bliver af mange anset som en trussel – politisk og økonomisk. Det er Kina ikke, men derimod en udfordring. Kina har skabt den største velstandsfremgang, verden har oplevet, og Kina har valgt sin helt egen samfundsmodel, der også i fremtiden bliver til et alternativ til Vestens. Kina løber foran os. Hvorfor, og hvilke konsekvenser får det? Forfatteren har arbejdet som korrespondent i Shanghai i otte år.

Fotoforedrag 4: Afrika – eventyr og udvikling
Afrika er stadig eventyrets kontinent med fantastiske rejseoplevelser og enestående naturrigdomme. Men det er også en økonomisk og menneskelig tragedie, i mange tilfælde selvforskyldt. 50 års vestlig bistand har kun skabt minimal fremgang. Der er behov for en helt anden udviklingsmodel. Befolkningsvæksten kan gøre Afrika til fremtidens største globale problem, men Afrika kan også blive stedet, hvor nye og bedre samfundsformer udvikles. Forfatteren har besøgt Afrika flere gange de seneste 50 år, senest med en Land Rover-rejse fra Cape Town til Cairo.

Foredrag med Hugo Gaarden booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. september 2019
Læs mere

Frank Martinsen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Aktionsstyrken, Arbejdsliv, Livvagt, Politi, Terrorisme

Frank Martinsen

Book nu!

Frank Martinsen LivvagtFrank Martinsen : Livvagt foredrag

Frank Martinsen fortæller i sit foredrag om sin tid som ungdomsrod og vejen hen til optagelse i Forsvaret og efterfølgende ansættelse i Politiet, hvor han blev en del af PET’s aktionsstyrke, som bl.a. står for bekæmpelse af terrorisme, særligt farlige anholdelser og grov organiseret kriminalitet.

Frank Martinsen blev i forlængelse heraf uddannet som livvagt for daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen. Han startede sidenhen sit eget sikkerhedsfirma, men måtte på et tidspunkt erkende, at de mange år med pres, stress og et enormt ansvar havde en pris, idet han blev ramt af PTSD med store konsekvenser for hans samlede livssituation i form af en social deroute, som han nu – efter flere års kamp endelig har fået vendt med hjælp fra bl.a. Forsvarets Veterancenter og en ny identitet som foredragsholder og ophavsmand til bestselleren ”Livvagt”.

CV:
10 år i militæret med udsendelse som UN soldat
10 år i PET´s aktionsstyrke
6 år som Livvagt i PET
2 år som fysisk sikkerhedschef i SAXO Bank
Bogudgivelse af bestselleren af bogen LIVVAGT

Foredrag med Frank Martinsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. september 2019
Læs mere

Mikkel Frey Damgaard
Holder foredrag indenfor følgende emner: Børn og sorg, Døden - at miste, Erindringer, Familieliv, Selvmord

Mikkel Frey Damgaard

Book nu!

Mikkel Frey SørgekåbenMikkel Frey Damgaard er aktuel med bogen “Sørgekåben”.
Om bogen: I “Sørgekåben” undersøger Mikkel Frey Damgaard på dybdegående vis omstændighederne, der førte til sin fars tragiske selvmord. Journalist, Mikkel Frey Damgaard var blot en dreng på otte år, da hans far begik selvmord. 30 år senere vil Mikkel nu konfrontere sit livs traume og undersøge, hvad der førte til sin fars tragedie. Mikkel har siden sin ungdom levet med angsten for at gentage sin fars liv, og indser han først må kende hele historien om sin far, før han kan skabe sin egen. Med en journalists grundige research nærmer Mikkel Frey Damgaard sig sin families mørke historie med hemmeligheder og traumer fra fortiden. “Sørgekåben” er en personlig og vedkommende beretning om forholdet mellem en søn og en far og en families fortid og fremtid.

Mikkel Frey Damgaard er uddannet journalist og har suppleret med studier i kunsthistorie ved Københavns Universitet. Han har været vært på nyhedsudsendelserne Deadline og DR2Dagen, samt en lang række mere eksperimenterende tv-programmer både som vært, redaktør og tilrettelægger. Han har desuden skrevet bøger, og i forsommeren 2017, lavede han en række radioprogrammer om sin fars selvmord ved navn ”Selvmordstanker”, som blev sendt på P1. I efteråret 2018 sendte DR1 de to dokumentarprogrammer ”Min fars farvel”, hvor Mikkel Frey ligeledes fortæller om selvmordet.

Foredrag med Mikkel Frey Damgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. september 2019
Læs mere

Merete Pryds Helle
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab

Merete Pryds Helle

Book nu!

Merete Pryds Helle NoraMerete Pryds Helle er aktuel med bogen “Nora” som hun nu tager ud og holder foredrag om.
Om bogen: Merete Pryds Helle har med Ibsens Et dukkehjem som forlæg skrevet fortællingen om Nora, og gennem romanen kommer vi helt ind under huden på hende. Der findes få kvinder i teaterhistorien, som er lige så berømte som fru Nora Helmer. Noras udvikling fra en tilsyneladende underdanig kvinde i et forlorent ægteskab til en kvinde der går sin egen vej, udfolder sig i tre akter: fra den særlige juletid, hvor Torvald Helmer er blevet forfremmet til bankdirektør, over afsløringen som bedrager og den vilde taranteldans, til indsigten i den illusion hun lever i og efterfølgende handlekraft. I Merete Pryds Helles roman følger vi Noras vej frem til denne indsigt, ikke over tre akter, men gennem hele hendes liv. Hun er altid blevet behandlet som et barn, først af faderen, siden af sin mand, men gennem de kvinder hun er tæt på, har hun udviklet sig både intellektuelt og seksuelt, og hun lever på mange måder et dobbeltliv. Hendes kærlighed til Torvald er stor, hun har til og med forfalsket sin fars underskrift for at kunne låne penge til en rejse, så Torvald kan komme sig efter et sammenbrud. Og i Italien forandrer de sig begge. Så når julen nærmer sig i familien Helmers hjem, er vi læsere godt rustede til den slutning, vi kender så godt. Og vi har fået nogle gevaldige overraskelser undervejs.

Foredrag med Merete Pryds Helle booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. september 2019
Læs mere

Dorrit Willumsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Historie, Historiske portrætter, Historiske romaner, Litteratur

Dorrit Willumsen

Book nu!

Dorrit Willumsen Løg Trækker TårerDorrit Willumsen er aktuel med bogen “Løg trækker tårer”
Om bogen: Den dag Wendy fylder 74, har hun fået nok. Manden har glemt hendes fødselsdag, ingen blomster, ingen fødselsdagskort, hun skræller løg, de trækker tårer, emhætten larmer, så hun ikke kan høre radioen, hendes e-Boks er lukket, og hun beslutter at gå sin vej. Hun tramper af sted med faste skridt, men kommer i første omgang ikke længere end til stationen, hvor hun falder besvimet om.

Hun bliver hjulpet hjem, men hendes mand virker ikke begejstret over at se hende igen, og så snart hun kan se sit snit til det, tager hun sin taske og sin ulvepels og smutter ud ad bagdøren. Hun tager toget til København og tjekker ind på et hotel. Dagen efter lykkes det hende at få adgang til en opgang og videre ind i en tom lejlighed på anden sal, hvor hun indlogerer sig i skunken – Wendy er meget lille – sammen med sin ulvepels, som efterhånden udvikler flere og flere mere og mere menneskelige træk…

Foredrag med Dorrit Willumsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. september 2019
Læs mere