Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab. Krimi

Sara Blædel

Book nu!

Den 15. november 2019 udkommer Sara Blædels krimi “Pigen under træet”.

Pigen under træet – ny Louise Rick bog fra den populære danske forfatter Sara Blædel.
På Bornholm findes liget af skolepigen Susan, der forsvandt sporløst under en lejrskoletur i 1995. Liget har ligget gemt i en klippesprække i Ekkodalen under et myldrende dække af insekter. Camilla Lind er tilbage på kriminalredaktionen på Morgenavisen og insisterer på at optrevle, hvad der egentlig skete, dengang Susan forsvandt. Da Camilla opsøger Susans gamle klassekammerat, Pia, for at få mere at vide, finder hun en familie knuget af sorg, fordi Pia samme morgen er gået i Dyndet og har druknet sig. Louise Rick er på orlov fra sit job i Drabsafdelingen og er i utide blevet kaldt hjem fra sin jordomrejse, efter hendes bror har forsøgt at begå selvmord. Han er sønderknust, fordi hans kone, Trine, igen har forladt ham og deres to små børn. Louise prøver at hjælpe sin bror med at finde Trine, som ikke har givet lyd fra sig, siden hun forlod hjemmet. I sin søgen blandt Trines ting finder Louise et gammelt klassebillede, og det går op for hende, at Trine i sin tid gik i klasse med Susan og Pia og var med på den lejrskoletur, hvor Susan forsvandt…

Sara Blædel er tilbage i topform med endnu en hæsblæsende og spændingsfyldt krimi med den populære Louise Rick i hovedrollen. Det er efterhånden ved at være 5 år siden, at Sara Blædel sidst udgav en Louise Rick krimi. Dengang hed bogen Kvinden de meldte savnet. Det nyeste skud på stammen er bogen Pigen under træet, og det bliver den 10. i serien om Louise Rick fra Københavns politi. I den 5-årige periode, hvor Louise Rick har ligget stille, har Sara Blædel skrevet og udgivet den populære trilogi om bedemandens datter Ilka, som tager til USA efter faderens død. Her skal hun rydde op i hans ting, og ydermere har hun arvet hans bedemandsforretning. Handlingen udspiller sig i den amerikanske ”dansker-by” Racine i Wisconsin, og her vikles Ilka ind i en række mystiske begivenheder.

Sara Blædel betegnes som en af Danmarks helt store krimidronninger – hendes bøger sælger i millionvis, og udgives i 38 lande på mere end 20 forskellige sprog. Alene i Danmark har Saras bøger solgt mere end 2½ millioner eksemplarer. Adskillige flotte bogpriser er blevet tildelt Sara Blædel igennem hendes forfatterskab. Her kan blandt andet nævnes Bog & idés fine Martha Pris, som tildeles danskernes yndlingsforfatter – denne pris har Sara Blædel vundet 4 gange i 2007, 2009, 2010 og 2014. Det er også blevet til De gyldne laurbær og Ordblindeprisen i 2015.

Foredrag med Sara Blædel booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. august 2019
Læs mere

Theresa Scavenius
Holder foredrag indenfor følgende emner: Klima, Klimaforandringer

Theresa Scavenius

Book nu!

Theresa Scavenius er klimapolitik- og demokratiforsker med særligt fokus på grøn omstilling og demokratiets rolle i dag, og en ofte brugt debattør i klimadebatten både i tv, radio og trykte medier. Hun er ph.d. og lektor på Aalborg Universitet, og var sidste år en af de 301 klimaforskere, som skrev under et på klimaopråb i Politiken. Theresa begyndte sin forskningskarriere inden for politisk teori, hvor hun fokuserede på nationalstatens rolle i en global verdensorden – senere har hun i højere grad flyttet fokus til den grønne omstilling af samfundet. I klimadebatten er hun især fortaler for kollektiv og politisk ansvarlighed i modsætning til borgernes individuelle ansvar.

Som klimaforsker var Theresa Scavenius så frustreret over Danmarks uambitiøse klimapolitik og den manglende lydhørhed over for forskerne, at hun følte sig nødsaget til at være med til at ændre den politiske dagsorden – ’walk the talk’, som hun siger. I 2016 meldte hun sig derfor ind i Det Radikale Venstre, hvor hun stillede op som næstformand for at sætte en klimapolitisk dagsorden. I 2017 meldte Theresa Scavenius sig i stedet ind i Alternativet og blev valgt i Nordsjællands Storkreds som den øverste kvindelige kandidat. Theresa fik flest stemmer i sin kreds, men blev ikke valgt ind på grund af Alternativets dårlige valgresultat. I dag er hun ikke medlem af et politisk parti, men brænder stadig for at få en ambitiøs klimapolitik øverst på den politiske dagsorden.

Scavenius har modtaget flere forskningsbevillinger, er en af de yngste lektorer på universitetet og udnævnt som kvindelig rollemodel på AAU. Hun har skrevet bogen ’Political Responsibility for Climate Change’, og er medforfatter på flere bøger om klimaforandringerne. Derudover har hun udgivet en lang række videnskabelige artikler, og haft fast klimapolitiske klumme i Information, ligesom hun er en ofte brugt skribent i Politiken, Altinget, Ræson m.fl.

Theresa Scavenius er oldebarn til Fergus Roger Scavenius, lillebror til tidligere statsminister Erik Scavenius.

Foredrag af Theresa Scavenius:

FOREDRAG 1: HVEM HAR ABEN?
Klimaet er på alles læber. Den nye regering har lovet en reduktion på 70 procent mindre CO2 og andre klimagasser i 2030, og danskerne er optagede af, hvad de selv kan gøre for at mindske deres klimaaftryk. Alligevel går udviklingen den forkerte vej. Globalt set stiger CO2-udledningen, og det har den også gjort i Danmark i sidste par år.

I foredraget ’HVEM HAR ABEN’ tager Theresa Scavenius udgangspunkt i sin bog ’Politisk ansvar for klimaet’, som beskriver de forskellige måder at tale om ansvar for klimaet på. Theresa Scavenius mener, at klimakrisen ikke alene kan løse ved at borgerne påtager sig et individuelt ansvar, når de vælger transportform, står ved supermarkedets køledisk eller overvejer en ny serie på Netflix. Hun understreger vigtigheden af, at vi indser, at løsningen på klimakrisen kræver politisk handling og rammesætning, således at både borgere og virksomheder får nemmere ved at opfylde deres forpligtelser.

Et meget aktuelt og indsigtsfuldt foredrag, som på ærlig vis diskuterer, hvor svært det er at løse klimakrisen – men samtidig også indgyder håb, fordi det kan gå hurtigt, hvis der træffes en række afgørende politiske beslutninger.

Theresa Scavenius giver her sit bud på, hvor de afgørende sværdslag ligger i klimapolitikken fremadrettet i et helhedsorienteret perspektiv, som både berører menneskesynet i vores klimaøkonomi og kulturelle individualisme.

FOREDRAG 2: DEMOKRATI & KLIMA: HAR DEMOKRATIET SPILLET FALLIT?
Mange forskere og kommentatorer har erklæret demokratiet for utilstrækkeligt og kortsigtet i klimapolitik. Nogle har ligefrem hævdet, at demokratiet har spillet fallit. Argumentet er, at på grund af demokratiske regeringers korte levetid samt deres fokus på kortsigtet vælgermaksimering, egner demokratiet sig ikke til langsigtede globale beslutninger.

Historien viser dog et mere nuanceret billede. Mange demokratiske lande og stater har vedtaget beslutninger, som angår bæredygtighed, sikkerhed og ansvar på lang sigt. Theresa Scavenius mener, at de globale klimaforandringer ikke kalder på mindre, men derimod mere demokrati. Hun sætter i dette foredrag
klimapolitikken ind i en demokratisk og historisk ramme, og giver et oplysende og interessant overblik over, hvilke politiske udfordringer hun mener, at global klimapolitik er udfordret af. Og det er i Theresa Scavenius’ optik ikke demokratiet, udfordringerne skal derimod findes i vores økonomiske begreber, vores moderne kultur og individualisme.

I dette foredrag kaster Theresa Scavenius med sine sædvanlige analytisk skarpe, kompromisløse og interessante perspektiver nyt lys på, hvorvidt det demokratiske samfund er i stand til at løse langsigtede klimaforandringer. Hun afslutter foredraget med at give sit bud på, hvilke institutionelle og samfundsmæssige initiativer, der kan fremme en demokratisk robust klimapolitik med udgangspunkt i sine mangeårige studier af forholdet mellem demokrati og klimapolitik.

FOREDRAG 3: HVAD BETYDER KLIMAFORANDRINGERNE FOR JERES VIRKSOMHED?
Klimaændringer vil sætte mange forretningsmodeller under pres – nogen vil måske endda forsvinde. Hvordan skal du som virksomhedsejer – eller leder forholde dig til klimaforandringerne og deres mulige konsekvens for din virksomhed? Hvordan kan I omstille i tide og gøre jeres til at mindske forandringerne, så jeres forretning kan overleve langt ud i fremtiden?

Theresa er en fagligt kompetent og analytisk skarp sparringspartner og facilitator, der bygger bro mellem den politiske udvikling og jeres virksomheds situation. Hun holder foredrag og politiske aktuelle trends og hvilken betydning de vil have for jeres virksomhed.

Foredraget “Hvad betyder klimaforandringerne for jeres virksomhed” er målrettet virksomhedsledere og bestyrelser som ønsker at være på forkant med og tilpasse sig en verden i forandring. Foredraget kan kombineres med medarbejder workshop som inddrager dine medarbejdere, så de også bliver motiverede til at tage et større klimapolitisk ansvar.

Foredrag med Theresa Scavenius booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. august 2019
Læs mere

Pernille Juhl
Holder foredrag indenfor følgende emner: 1. og 2. verdenskrig, Danmarkshistorie, Genforeningen, H.P. Hansen, Historiske romaner, Maren Sørensen, Sønderjylland

Pernille Juhl

Book nu!

Pernille Juhl er uddannet Akademiingeniør i 1990 – har beklædt forskellige lederstillinger i 25 år i flere store danske virksomheder.

Foredrag af Pernille Juhl:

Foredrag 1: Genforening
Om H. P. Hanssens liv og hele hans store arbejde for at få Sønderjylland tilbage til Kongeriget. Han var en af hovedmændene bag genforeningen i 1920, opvokset i Sundeved for siden at bo mange år i Åbenrå. Foredraget handler både om H.P Hanssens lange, begivenhedsrige liv, om vigtige historiske begivenheder op til- og under genforeningen samt om bogens tilblivelse herunder researcharbejdet som forfatter.

Foredrag 2: Trilogien
Historisk foredrag med udgangspunkt i trilogien om familien Andersen fra Graasten, der af en anmelder blevet sammenlignet med Matador. Det har særlig vægt på det første bind: ’Vent på mig Marie’, som foregår i tiden under første verdenskrig, og den er stærkt inspireret af forfatterens farfars krigsdagbøger. Han var en af de 35.000 sønderjyder, som var tvunget til at kæmpe på tysk side under første verdenskrig. I foredraget fortælles der om farfarens oplevelser under krigen, og undervejs vises der billeder af det materiale, han efterlod sig. Foredraget har meget fokus på Sønderjyllands historie og tiden – ikke så meget selve bøgerne. Endelig hører vi om bøgernes tilblivelse og hvorfra forfatteren henter inspiration, og hvorledes hun researcher.

Foredrag 3: Romanen ’Frihed og ære’
Romanen ’Frihed og ære handler om en autentisk frihedskæmper, som spillede en afgørende rolle som spion under 2. verdenskrig. ’Frihed og Ære’ er blevet kaldt en “pageturner” og ”en helstøbt fortælling” af anmelderne. Ved foredraget fortæller forfatteren om Christian Fries korte liv, om research arbejdet bag bogen, herunder kortlægningen af frihedskæmperens liv og færden. Der er tale om en handlingsmættet tid, som beskriver et spændende stykke Danmarkshistorie. Også her spiller Sønderjylland en væsentlig rolle da Fries tilbragte en del år i militæret både ved Sønderborg og Haderslev. Christian Fries voksede op i Kollund, og ingen kunne vide, at han som 26-årig ville få vigtig betydning for krigens udvikling i Danmark. Få år efter Danmarks besættelse i 1940 blev han ansvarlig for opbygningen af den illegale Militære Efterretningstjeneste under Studenternes Efterretningstjeneste.

Foredrag 4: Maren Sørensen
I 1882 blev en af Danmarks helt store kvindeskikkelser, Maren Sørensen, født i Ål, Vestjylland. Maren Sørensen blev som den første kvindelige præst i Danmark ordineret i dølgsmål i Havrebjerg Frimenighedskirke i 1940. I 1952 blev hun belønnet med ridderkorset for sin enestående indsats i grænselandet. Maren Sørensen var på mange måder forud for sin tid og kunne foruden præst smykke sig med titler som frihedskæmper, kvindesagsforkæmper, sygeplejerske, plejemor og forstanderinde på Børnenes Helsehjem ved Sdr. Vilstrup. Foredraget handler om Maren Sørensens begivenhedsrige liv og bogens tilblivelse. Om bogen skrev anmeldere: ”Set med mine øjne rummer »Marens vilje« et enestående stof”. Henrik Tjalve, Dagbladenes Bureau

CV:

September 2013: Debuterer med romanen ‘Vent på mig Marie’ inspireret af farfarens dagbøger fra første verdenskrig. Bogen er solgt i mere end 3700 eksemplarer.
December 2013: Lindhart og Ringhof udgiver ‘Vent på mig Marie’ på lydbog
August 2014: TV2Syd sender udsendelsen: ’Med farfar i krig’ et 40 minutter langt program, som er genudsendt adskillige gange siden. Senest i 2018.
September 2014: Udgiver ’Når solen står højest’ efterfølgeren til ’Vent på mig Marie’. Anmelder Jette Landager, Biblioteksmedier. ‘Jeg blev mindet om Matador’
September 2015: Udgiver ’Efter mørke’ fortsættelsen til ’Når solen står højest’. Serien omtales nu som ’Gråstener trilogien’.
September 2016: Udgiver romanen ’Frihed og ære’ om en autentisk frihedskæmper, Christian Fries født i Bov i 1916.
November 2016: 30 minutter langt interview om ’Frihed og ære’ fra Bogmessen gennemført af TV2Syd og genudsendt mindst 30 gange på forskellige TV2-kanaler. https://www.tv2lorry.dk/bogforum/flere-sider-af-pernille-juhl-17
September 2017: Udgiver ’Det usagte’ fortsættelsen til Gråstener trilogien. Temaet er 2. generation af efterkommere til frihedskæmpere.
April 2018: Lindhart & Ringhof udgiver ‘Frihed og ære’ på tysk – udkom 1. juni 2018
Juni 2018: Udgiver ’Marens vilje’ om Maren Sørensen 1882-1957. Om en af Danmarks store kvindeskikkelser
September 2018: Udgiver ’Helenes krig’ en Mofibo/Storytel Original
Februar 2019: Udgiver ’Helenes krig II’ en Mofibo/Storytel Original

Foredrag med Pernille Juhl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. august 2019
Læs mere

Erling Jepsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab

Erling Jepsen

Book nu!

Erling Jepsen HjemmefraErling Jepsen er aktuel med romanen “Hjemmefra”.

Om bogen: Erling er blevet en ung mand og skal i gymnasiet. Han vil ikke til Ribe, som ellers ligger tættere på barndomsbyen Gram – han vil til Haderslev, for så er afstanden større til familien i ismejeriet derhjemme, hvor tingene går deres sædvanlige skæve gang. Haderslev er en stor by, så både på kollegiet og i katedralskolen er der mange skikke og omgangsformer, han ikke er fortrolig med. Der er jævnaldrende på kollegiegangen, der er nye lærere og nye klassekammerater. Og så er der jo pigerne, hvis gådefulde væsen det er forfærdeligt svært at få hold på. Der er også det med hele tiden at kende forskel på, hvad der er sandt, og hvad der er knap så sandt. Det har det altid knebet med for Erling, og nu får han rodet sig ud i noget værre snavs, da han kommer til at sige, at han slet ikke er født i Gram, men i København af revolutionære forældre. Hvordan slipper man lige ud af den pine? At forfatteren trækker på sin egen historie, har han aldrig lagt skjul på; men man skal vistnok ikke tro på alt, hvad han siger, som han siger. Hjemmefra er andet bind i en serie om familiehemmeligheder … i Gram og andre steder. Romanen kan læses selvstændigt.

Foredrag med Erling Jepsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. august 2019
Læs mere

Hans Jørgen Bonnichsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Politi, Terrorisme, Verden efter den 11. september

Hans Jørgen Bonnichsen

Book nu!

Foredrag om Murens fald (tilbydes til særpris i efteråret 2019)
Den 9. november 2019 er der 30 år siden ”Muren” faldt. Titusinder af tyskere gik på gaden og ændrende verden på den mest overraskende og omsorgsfulde måde. Herefter fulgte hurtigt resten af de sovjetisk kontrollerede lande i Europa. Den kolde krig var slut og trods spændinger og særdeles kritiske situationer blev den aldrig til en varm krig. En væsentlig årsag hertil var spionagen som den udfoldede sig i øst såvel som i vest. Bonnichsen vil belyses spionagens rolle under den kolde krig gennem udvalgte afgørende operationer udført af KGB, STASI, CIA, MI6, FE og PET, herunder sager som han selv har efterforsket. Foredraget havde debut på Grundtvig Højskoles sommerkursus , hvor kursisterne begejstret evaluerede det som: ”Fremragende!

Foredrag med Hans Jørgen Bonnichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. juli 2019
Læs mere

Lars Hovbakke Sørensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden verdenskrig, Dansk Historie, De Vestindiske Øer, Historie, Historie, Kongehuset, Politik

Lars Hovbakke Sørensen

Book nu!

Lars Hovbakke Sørensen tilbyder 4 nye foredrag:

Foredrag 1: Genforeningen 1920
I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med resten af Danmark. I foredraget stiller historiker, ph.d. Lars Hovbakke Sørensen skarpt på Genforeningen og deres baggrund. Hvad var årsagerne til, at man fik en folkeafstemning om spørgsmålet? Hvorfor stemte nogle dansk, men andre stemte tysk? Og hvilke konsekvenser fik Genforeningen for sønderjyderne, for resten af danskerne og for den danske selvforståelse frem imod i dag?

Foredrag 2: Påskekrisen 1920
I 2020 er det 100 år siden, at Christian X afskedigede regeringen Zahle og dermed for en stund afskaffede parlamentarismen i Danmark. I foredraget går historiker, ph.d. Lars Hovbakke Sørensen tæt på begivenhederne og deres årsager. Hvorfor ville Christian X af med statsminister Zahle? Hvorfor måtte han hurtigt igen opgive sit forehavende? Og hvilke konsekvenser fik Påskekrisen for demokratiets udvikling i Danmark i de efterfølgende årtier?

Foredrag 3: Dronning Margrethe 2. bliver 80 år
Den 16. april 2020 fylder dronning Margrethe 2. 80 år. Hun er indtil nu den næstlængst regerende monark i Danmarks historie og desuden en af Europas mest populære regenter. I anledning af Dronningens 80-års fødselsdag analyserer historiker, ph.d. Lars Hovbakke Sørensen, hvordan kongehuset og dets rolle i samfundet har udviklet sig i Danmark i løbet af det 20. århundrede og frem til i dag. Ligesom han giver sit bud på, hvorfor det danske kongehus under dronning Margrethe 2. har lagt sig i førertrøjen som et af Europas allermest populære.

Foredrag 4: 75-året for afslutningen af 2. Verdenskrig
I 2020 er det 75 år siden, at 2. Verdenskrig sluttede. I foredraget vil historiker, ph.d. Lars Hovbakke Sørensen kaste lys over nogle af krigens vigtigste konsekvenser for Danmarks og Europa. Hvilken betydning fik erfaringerne fra Besættelsen for det danske demokratis udvikling i de efterfølgende årtier? Hvilke følger fik den for Danmarks forhold til omverdenen og danskernes holdning til Europa? Og sidst, men ikke mindst: Hvordan kom 2. Verdenskrig til at ændre både danskernes og alle andre europæeres syn på sig selv og hinanden?

Lars Hovbakke Sørensen er én af de mest anvendte kommentatorer og analytikere i både tv, radio og aviser af aktuel dansk og europæisk politik og andre aktuelle samfundsforhold (f.eks. kongehuset i det moderne samfund). Han underviser til daglig ved Københavns Universitet og har også undervist ved bl.a. Nordisk Journalistcenter, Danmarks Journalisthøjskole og Aarhus Universitet. Lars Hovbakke Sørensen har bl.a. skrevet bøgerne: “En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag” (2014), ”Et kontinent i krig. Europas historie gennem 1000 år” (2006) og ”Slagsbrødre eller broderfolk. Nordens historie gennem 1300 år” (2004). Han kan holde mange forskellige foredrag inden for dansk, nordisk og europæisk politik, historie og samfundsforhold (inkl. om kongehuset) og give sine foredrag en særlig vinkel, som passer specielt til det aktuelle publikum. Lars Hovbakke Sørensen har modtaget Statens Kunstfonds pris for bedste bogudgivelse 2014 for sin bog En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag (Gyldendal 2014).

Foredrag med Lars Hovbakke Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. juli 2019
Læs mere

Madame Nielsen & Suzanne Brøggers jazz-kvartet 

Madame Nielsen & Suzanne Brøggers jazz-kvartet

Book nu!

Madame Nielsen & Suzanne Brøggers jazz-kvartet – Dansk litteraturs to kvindelige aristokrater tryller jazzen dansk.

Suzanne Brøgger & Madame Nielsen, adelen i dansk litteratur og tillige chantøser, har fundet sammen i en kvartet, der vil gøre jazzhistorien dansk.

På repertoiret er en række af det tyvende århundredes kvindelige jazz-standards, som Madamen og Baronessen hver for sig og i fællesskab har skrevet nye tekster til, fra kærlighedens blå toner til protestsange for det 21. århundrede.

Med sig på scenen har de to af dansk jazz’ store yngre stjerner, pianisten og mangeinstrumentalisten Simon Toldam og bassisten Nils Bosse Davidsen.

Koncerten er intens og varer 1 time, der vil føles som blot et øjeblik, og efterfølges af signering af de to forfatterinders bøger og det til lejligheden skabte værk, den lille boglette Drøm en lille drøm med os med jazzpoesi og kvindelige vignetter i rød streg af professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi Ferdinand Ahm Krag.

Madame Nielsen & Suzanne Brøggers jazz-kvartet booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. juli 2019
Læs mere

Anita Andersen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Fordomme, Identitet, Køn, Personlig udvikling, Seksualitet.

Anita Andersen

Book nu!

Anita Andersen er født i 1969 som værende en dreng. Hun er fraskilt og far til 2 piger, og vælger i 2012 at springe ud som kvinde. I dette foredrag fortæller hun dybt og ærligt om sine tanker, følelser og om sit liv som transkønnet kvinde. Et liv med kønsdysfori, fordomme og psykiske og fysiske udfordringer. Deltager i Tv-programmet “Spørg mig om alt” på DR3 i marts 2015. Deltog i Tv-programmet “Født i forkert krop” januar 2016. Udgav selvbiografi “Min vej hjem” d. 29 maj 2019. Været i Go`morgen Danmark, Tv-MidtVest og flere dagsaviser.

Foredrag af Anita Andersen:

Foredraget kommer ind på følgende emer:

Identitet
Her fortæller Anita om det at være barn og ung, uden helt at vide hvem man er. At føle sig som en pige i en drengs krop. Om at finde ud af hvem man er.

Opvækst og ægteskab
Om Anitas teenage år, ægteskab og hendes to børn. Skilsmisse, arbejde og det at miste sin arbejdsevne pga. kroniske smerter.

Transkønnet
Her fortæller Anita om at springe ud af skabet, de udfordringer man møder blandt venner, familie og samfundet. Udredning på Sexologisk klinik, ændring af navn og personnummer. Brystoperationer, kønsskifteoperation, kærestesøgning, fordomme og afstandstagen fra nære relationer og alle andre. Om livet med kønsdysfori.

Psykiske udfordringer
Om indlæggelse, da hun ramte bunden, og ikke længere havde lyst til at leve. Tiden hvor hun tog kampen op og valgte livet til.

Livet efter et fuldt kønsskifte
Er hun endelig lykkelig og glad, var det det hun havde håbet på, og har skifte og operationer fjernet hendes kønsdysfori og hendes udfordringer?

Min Vej Hjem
Om bogen, med lidt oplæsning fra den.

Undervejs i foredraget svarer Anita Andersen på spørgsmål fra publikum.

Foredrag med Anita Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. juli 2019
Læs mere

Pia Sigmund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab, Indvandrere, Integration

Pia Sigmund

Book nu!

Pia Sigmund er historiker, fortæller og forfatter. Hun har et langt liv bag sig med rejser i mange lande og med venskaber på kryds og tværs over grænser. Hun fortæller vores indvandreres historier og fortællinger. Hun er formand for landsforeningen 2 Timer om Ugen, hvor flersprogede småbørn matches med en voksen dansk frivillig. I 20 år har hun været næstformand i Historisk Samfund for Fyn.

Pia Sigmund har bl.a. udgivet 11 bøger i serien Børn i Danmarks historie, udkommet på forlaget Alinea, heriblandt ”1971. Feride og Erdogan. Fra Tyrkiet til Køge”, 4 bøger i serien HISTORIEBAZAREN med historie og historier fra vore indvandrerlande, udkommet på forlaget Ravnerock, ”DANSKE UNGE. Gode historier om den danske mangfoldighed”, 2019, ”Børneringen i 75 år”, 2016, forlaget KLIM, ”Det flyvende tæppe. Eventyr fra mange lande”, 2005 og ”Oldemor Erna. En beretning om en pioner og hendes tid”, 1991.

Foredrag af Pia Sigmund:

DANSKE UNGE. Gode historier om den danske mangfoldighed
De har brune øjne og brunt hår, og de hedder Ayse og Avin, Jamil og Jullnar. De er kommet til Danmark som børn, eller er børn af indvandrere. De går i gymnasiet og på universitetet, hvor de klarer sig godt. De engagerer sig i frivilligt arbejde og dyrker sport, kort sagt – de er en gevinst for Danmark og på længere sigt en ressource. Foredraget er en veksel mellem fortællingen om de unges personlige historier og fakta, der viser, at der er en positiv udvikling i integrationen, og at mange (tidligere) problemer har bedret sig i løbet af de sidste ti år.

Foredrag med Pia Sigmund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. juni 2019
Læs mere

Elisabeth Gjerulff Nielsen
Holder foredrag om følgende emner: Børn, Inspiration, Kvinder, Musikalsk foredrag, Mænd

Elisabeth Gjerluff Nielsen

Book nu!

STORE BØRN – erindring om en familie (foredrag med udgangspunkt i bog, der udkommer i august 19).
Nytårsaften 1997 er fire voksne søskende samlet i deres barndomshjem i Skjern. Deres mor ligger terminalt syg på samme lokale sygehus, hvor deres far netop er død. Med udgangspunkt i de dage, hvor begge forældre dør, fortæller Elisabeth Gjerluff Nielsen med stor sans for tiden og dens detaljer om sin barndom i 60’ernes vestjyske provins. Hun perspektiverer til voksenlivet i København, hvor hun med smerte må erkende, at de ’store børn’ – trods fælles opvækst– er kommet så langt fra hinanden, at det er vanskeligt, måske umuligt at nå selv fremstrakte hænder.

Store Børn er Elisabeth Gjerluff Nielsens barndomserindringer, og samtidig en nutids-skildring af den vanskelige voksne erkendelse af afstand mellem søskende, som var nærmeste familie engang.

Ifm. med udgivelsen tilbyder Elisabeth forfatterbesøg med oplæsning/spørgsmål/debat og overvejelser vedrørende de forhold som får hver fjerde dansker til at bryde med et nært familiemedlem og de fleste af os til gennem livet at søge og kæmpe med familieforbindelser i det eksistentielle spørgsmålet om at være alene eller en del af flokken. Kan krydres med et musiknummer.

Elisabeth Gjerluff Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. juni 2019
Læs mere

Vlado Lentz
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Politi, Tro

Vlado Lentz

Book nu!

Vlado Lentz er født i 1960 i Kroatien og kom til Danmark i 1969. Han er gift med Brit og tilsammen har de 5 børn. Han har arbejdet i politiet i over 30 år og har med sin lange livs- og erhvervsfaring lært at spotte en ”kunde” på lang afstand.

Vlado brænder for sit arbejde. I over 30 år har han kørt de danske veje tyndt i patruljevognen eller på sin politimotorcykel for at holde et vågent øje med bilister, cyklister og alle de andre. Han har set det meste, men kan stadig forbløffes over, hvor ubetænksomt nogle bærer sig ad, når de færdes i trafikken.

For Vlado har det aldrig været et mål i sig selv at give så mange og så store bøder som muligt. Nogen gange er dialogen at foretrække frem for sanktioner, mener Vlado.

Han har set mennesker blive dræbt og kvæstet på vejene, og han ved bedre end nogen, hvor stor sorg spritbilister og andre hensynsløse trafikanter kan være årsag til.

Vlado er blevet en kendt skikkelse på tv, hvor han i Kanal 5’s populære program Politijagt lader seerne få indblik i en arbejdsdag, som er mere varieret end de flestes. Men uanset hvad Vlado beskæftiger sig med, er det vigtigt for ham ikke at glemme den åndelige dimension, som han finder næring til gennem sin kristne tro.

Foredrag af Vlado Lentz:

GODDAG, DET ER FÆRDSELSPOLITIET er et foredrag, hvor Vlado tager jer gennem en rejse af oplevelser fra sin arbejdsdag, med de følger bilisternes valg bringer. Vi hører også omkring hans oplevelser med programmet Politijagt og med de rejser der har været i den forbindelse. Under foredraget er I velkommen til at stille spørgsmål.

Vlado kommer også gerne og fortæller om sin kristne tro, en livslang rejse fra en katolsk opdragelse i det kommunistiske ex Jugoslavien til han i 2011 kom til frikirken Impact Church i Roskilde, hvor troen ændrede sig fra religion til en relation med Jesus.

Foredrag med Vlado Kobas Lentz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. juni 2019
Læs mere

Susanne Lykke
Holder foredrag indenfor følgende emner: Krig, Vold, Om at skrive, Om at researche, Vold

Susanne Lykke

Book nu!

Forfatter Susanne Lykke (f.1972). Har haft et arbejdsliv der tydeligt viser, at nye idéer og interesser får lov at have plads. Med en nysgerrig personlighed startede hun i en tidlig alder ud med forskellige fritidsjobs som f.eks. Burger King, produktion af vinkasser, arbejdspige L.P.Larsen tømrerfirma, Radiometer, ISS rengøring,
Prima slagterafdeling og kantinemedhjælper.

I 1993 blev hun færdig med HHX og rejste derefter til Schweiz i to år i arbejdet som stuepige, servitrice og køkkenmedhjælper. Da hun vendte hjem i 1995, startede hun i Sammenslutningen af landbrugets arbejdsgiverforening som kontorelev og interessen for regnskab førte, efter endt uddannelse, til en ansættelse som revisorassistent hos Revisionsinstituttet.

En stor passion for at hjælpe andre mennesker ledte i retning af Helseskolen i Søborg, hvor hun blev færdig med akupunkturuddannelsen i år 2000. Herefter åbnede hun akupunkturklinik i Ølstykke og sidenhen en webshop for allergikere. Klinik og webshop lukkede i 2014 på grund af alvorlig sygdom. En omlægning af livet førte til bøgernes verden, som hun har været i siden.

Arbejde/uddannelse:
• 2019: Udgivelse Pige på mission, Rydendahl forlag. Underviser på online skriveterapikursus for voldsramte kvinder. Udvikling af skriveterapikursus på engelsk. Tilrettelæggelse af Novellesamarbejdets antologi: I hver sin retning.
• 2018: Arbejder på Pige på mission, en ungdomsbog for tweens og udvikling af online kurser/skriveterapi for voldsramte kvinder, opstart novellesamarbejdet Kompasset i Roskilde.
• 2017: Arbejder på Pige på mission og markedsføringen af Mærket – af psykopatens spind, opstart Skrivegruppen i Egedal, et forfattersamarbejde med skrivemøder.
• 2016: Udgivelse af Mærket – af psykopatens spind, Legimus forlag samt opstart af Pige på mission.
• 2015: Forfatterskole.dk deltager i kursus for begynder, kursus for øvede, kursus i fortællervinkler, masterclass samt opstart af manuskriptet Mærket med coaching fra forfatter Lars Rudolf Stadil, Forfatterskole.dk.

Foredrag af Susanne Lykke:

Foredrag 1: Research til en personfølsom bog
Hvordan researcher man til en personfølsom bog? Foredraget fortæller om researchen til krigsromanen Pige på mission. De danske veteraner var ikke nemme at få i tale. Hør om hvordan researchen foregik og hvordan der blev åbnet for dialogen med dem der ikke kan/vil/tør fortælle om deres oplevelser.

Foredrag 2: Mærket af en psykopat
Foredraget går bag om den biografiske roman Mærket – af psykopatens spind. Hvordan bliver man forelsket i en psykopat? Hvordan slår man op med en psykopat? Kan man blive sig selv igen?

Foredrag med Susanne Lykke booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. juni 2019
Læs mere

Trine Petersen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Mobning, Psykiatri, Psykiske sygdomme, Spiseforstyrelser

Trine Petersen

Book nu!

Trine Petersen er en 43 årig kvinde, der fortsat er psykiatri bruger, men er kommet så langt i forløbet, at hun er blevet i stand til at få noget godt ud af sit ”ødelagte” liv. Hun har erfaret at en god måde at hjælpe andre videre på, er ved selv at være hudløst ærlig. Og det er hun. Trine har gået i livets skole, men har ikke en fin uddannelse at diske op med. Hun har dog skrevet to bøger: “Kvinden med de to ansigter” og “Længslernes fængsel”.

Foredrag af Trine Petersen:

Foredrag 1: Psykisk sygdom
En beskrivelse af hvordan Trines forløb har været, og om det at være kastebold, i det meget komplekse, psykiatriske system vi har i Danmark. Om hendes rejse ind i mørket, hvor selvmord ses som den eneste løsning. Men så kommer spiseværingen ind i billedet, og det bliver hendes første diagnose.

Foredrag 2: Mobning
Om hvad mobning kan føre til, og om børns tankeløshed, når de mobber en kammerart. Det er også en beskrivelse af forskelen på fysisk terror, og den psykiske terror, og hvordan mobning i mange tilfælde ødelægger et helt liv for mobbeofret.

Foredrag 3: Retspsykiatri
En beskrivelse af hvordan det er at være på en retspsykiatrisk afdeling. Om fordele og ulemper, om det langsomme retssystem, og om de forskellige domme, man kan få i psykiatrien I det hele taget et blik ind bag murene.

Bogudgivelser:

Kvinden med de to ansigter
Kvinden med de to ansigter er titlen på Trines første bog. Den handler om hendes liv. Fra tidlig barndom og op gennem årene, hvor det er mobning, spiseforstyrelser, og selvskade der står på menuen. Den beskriver, i et let og levende sprog, hvordan hendes liv er blevet ødelagt, og hvordan hun forpint forsøger at agere i en verden hun ikke forstår… og som hun et eller andet sted ikke har lyst til at leve i. Bogen er ikke ment som natbordslæsning, og er ikke for sarte sjæle, da den beskriver rå selvskade. Læs bogen som giver dig en forsmag på, hvad der venter dig.

Længslernes fængsel
Længslernes fængsel er titlen på Trines anden bog. Den handler om det at være på retspsykiatrisk afdeling., om op- og nedture, og om kampe og små sejre. Den beskriver hendes rejse ud af selvskadens land, og hvordan hun langsomt får opbygget en tålelig tilværelse. Trine skrev bogen fordi hun syntes at” Kvinden med de to ansigter” ikke skulle stå alene; den fortjente en fortsættelse. Det har betydet meget for hende at skrive “Længslernes fængsel”. Det er så fedt at være i skriveprocessen. At være helt tabt for omverdenen, og bare nyde at få fortalt sin historie. “Længslernes fængsel” er bygget op via dagbogsnotater, som hun møjsommeligt har fået flettet en historie sammen af.

Foredrag med Trine Petersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. juni 2019
Læs mere

Gitte Hildebrandt
Holder foredrag indenfor følgende emner: Familieliv, Livskvalitet, Migræne, Sundhed, Sygdomme

Gitte Hildebrandt – Mor med migræne

Book nu!

Gitte Hildebrandt er akademiker, sundhedscoach med speciale i migrænevenlig livsstil og forfatter til bogen “Mor med migræne – Lær at håndtere familielivet før, under og efter graviditet”. Læs mere om bogen her.

Foredrag af Gitte Hildebrandt:

Mor med migræne – Årets værste mor?
”Jeg har været nødt til at aflyse min søns etårs fødselsdag på grund af migræne”, siger Iben Hass, der er mor med migræne. Hun er én af de mange kvinder, der er ramt af migræne. Der findes omkring 600.000 migrænikere i Danmark, og 70% af de ramte er kvinder i den fødedygtige alder. Men kan man håndtere graviditet, fødsel, barsel og familieliv med migrænen som følgesvend? Der findes forebyggende migrænemedicin, men det anbefales ikke til gravide og ammende, fordi det er under supplerende overvågning. Derfor er behandlingsmulighederne af migræneanfald hos denne gruppe begrænset. Der må altså tages alternative metoder i brug, når man er på vej til at blive mor med migræne.

Den nye bog “Mor med migræne – Lær at håndtere familielivet før, under og efter graviditet” er en håndsrækning til kvinder med migræne, der enten planlægger graviditet, er gravide eller som allerede har stiftet familie. Forfatterne bag er Louise Krog Haagen, der er jordemoder, og Gitte Hildebrandt, der selv har migræne og er specialist i migrænevenlig livsstil. Bogen giver den migræneramte redskaber til at træffe valg, der kan resultere i færre og mildere anfald. Det kan handle om små ændringer i hverdagen og livsstilen, som gør migrænen til at leve med: ”Det er et livsvilkår, som vores lille familie må leve med – og få det bedste ud af,” siger Iben Hass, der er en af de omtalte cases i bogen, og fortsætter: ”Tidens pres om at være den perfekte mor kan jeg lige så godt pakke helt væk. Selvom det er rigtig svært. Jeg har været nødt til at aflyse en hel etårs børnefødselsdag på grund af migræne. Der følte jeg virkelig, at jeg høstede prisen som ‘Årets værste mor’”. Forhåbningen er, at bogen kan give de migræneramte kvinder støtte og redskaber til at udforske nye måder at håndtere sit liv med migræne på: ”Vi lover ikke, at du får færre migrænedage. Men du vil få et overblik over, hvordan du kan skabe en mere migrænevenlig tilværelse,” siger forfatterne.

Foredraget kan f.eks. omhandle migrænevenlig livsstil, kost og migræne, hvad kan man selv gøre for at forebygge anfald (udover at tage medicin), hvordan man som familie kan skabe nogle der rammer, der er gode, når mor har migræne og sidst men ikke mindst, hvordan man kan lære sit eget migrænemønster at kende.

Foredrag med Gitte Hildebrandt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. juni 2019
Læs mere

Jesper Kenn Olsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fortælling, Idræt, Integration, Kulturforståelse, Litteratur, Motivation, Sport

Jesper Kenn Olsen

Book nu!

Nyt foredrag af Jesper Kenn Olsen:

Ultralandsholdet – Holdsamarbejde for Ultra-individualister!
Ultraløb er en sport for individualister, meget i tråd med tidsånden, hvor det individuelle og ekstreme er i fokus. Men, for at opnå succes er det faktisk samarbejdet mellem ultraindividuelle mennesker, som er den vigtigste faktor. Siden jeg tog over som landstræner for holdet er det blevet til bl.a. sølvmedalje til EM i 2018 og 3dobbelt Nordisk Mesterskab i 2019. Netop fordi det er lykkes at få ultra-individualister til at bakke hinanden op, trods forskelle og personlige ambitioner. Dét er en nøgle til succes, som jeg gerne deler i foredrag for både virksomheder og idrætsforeninger.

Jesper Kenn Olsen er født 1971 i Farum. Uddannet med grundudannelse i jura og kandidatgrad i statskundskab m. international politik fra Københavns Universitet. Udgivet bogen ”Jorden Rundt i Løb”, Politikens Forlag 2006, samt ”Kunsten at Ville”, Haase & Søns Forlag 2013. Samt medforfatter på forskningspapirer/forskningsrapporter fra Institut for Statskundskab i 1990’erne. Motionsløber siden 1980’erne. Elitemarathonløber i 1990’erne. Ultraløber m. danske mesterskaber og internationale rekorder fra 2004-. To gennemførte løb omkring jorden, som det første menneske.

Foredrag med Jesper Kenn Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. juni 2019
Læs mere

Holger K. Nielsen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Brexit, EU, Politik

Holger K. Nielsen

Book nu!

Holger K. Nielsen har i mange år været medlem af Folketinget. Han blev valgt ind første gang i 1981, blev ikke genvalgt i 1984 men blev valgt ind igen i 1987 og sad efter det i Folketinget frem til valget i 2019. Holger K. Nielsen blev formand for SF i 1991, en post han besad frem til 2005. Han blev skatteminister i 2012 og kortvarigt udenrigsminister i 2013.

Holger K. Nielsen har gennem sine mange år i Folketinget fået et godt indblik i dansk politik og har et førstehåndskendskab til de politiske processer og hvordan politik har udviklet sig. Han har ikke mindst beskæftiget sig med udenrigspolitik og EU-spørgsmål. Han stod i spidsen for SF’s kampagne op til folkeafstemningen i 1992 og var siden hovedarkitekten bag ”det nationale kompromis”, som sikrede de danske EU-undtagelser.

Foredrag af Holger K. Nielsen:

Foredrag 1: Dansk politik i går og i dag
Dansk politik undergår store forandringer i disse år. Holger K. Nielsen vil på baggrund af sin mangeårige erfaring som folketingsmedlem i dette foredrag give en personlig beretning om denne udvikling.  Politik er i dag langt mere mediestyret end før i tiden og partierne er blevet mere topstyrede. Hvad betyder det for demokratiet? Mange mennesker er trætte af politiske skænderier, men kan politikerne i virkeligheden ikke samarbejde? Er dansk politik blevet tømt for ideer og visioner eller handler det virkeligheden kun om magt? Kan vi være ligeglade med, hvad der sker i verden? Holger K. Nielsen vil i foredraget inddrage personlige erfaringer og eksempler.

Foredrag 2: Fra EF-modstander til engageret europæer
Holger K Nielsen har i sin lange folketingskarriere været dybt involveret i EU-politikken. Han blev valgt første gang til Folketinget i 1981 og blev straks medlem af Folketingets markedsudvalg. Han stod i spidsen for SF’s kampagne der førte frem til nej’et i 1992 og var senere hovedarkitekten bag det nationale kompromis, som sikrede de danske EU-forbehold. Holger K Nielsen er i dag overbevist tilhænger af EU-samarbejdet og han vil i dette foredrag give en personlig beretning om hans lange rejse. Herunder også hvordan EU-forbeholdene kom til verden. Er de stadig tidssvarende eller kræver nye udfordringer nye svar? Europa står i disse år overfor enorme udfordringer: populisme og højrenationalisme, Brexit, en uforudsigelig amerikansk præsident, flygtningekrise m.v. Kan disse løses af de enkelte lande eller kræver det et forpligtende samarbejde? Er der grænser for hvad EU skal blande sig i? Skal EU spille en større global rolle?

Foredrag med Holger K. Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. juni 2019
Læs mere

Carl Holst
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dannelse, Erindringer, Folkeoplysning, Forandringer, Grundtvig, Konferencier, Medier, Ordstyrer, Politik, Pressekritik, Samfundsdebat

Carl Holst

Book nu!

Carl HolstCARL – prisen for et liv i politik
”CARL – prisen for et liv i politik” (2019) er Carls personlige beretning om, hvad der skete, da han blev kastet ud i sit livs nedtur, mistede en del af sin tro på retssamfundet, det politiske system og ikke mindst den frie presse. Om tiden i de danske mediers søgelys, en undersøgelse af Statsforvaltningen, en advokatundersøgelse og en efterfølgende politiefterforskning. Hvordan holder man sammen på sig selv og sin familie når man kommer i krise og hvordan kommer man videre med livsglæde og uden bitterhed. Med dette foredrag får du et personligt indblik i politikeren og personen Carl Holst, og hører om det virkelig har været hele prisen værd.

Carl Holst er højskolebarn fra Rødding Højskole hvor han stadigvæk bor og føler sig tilknyttet. Han er læreruddannet og har arbejdet som lærer på Povlsbjergskolen i Vojens. Forhenværende Landsformand for Venstres Ungdom, amtsborgmester i Sønderjyllands amt, regionsrådsformand for Region Syddanmark, forhenværende forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde samt folketingsmedlem for Venstre. I 2015 begyndte flere sager at rulle mod Carl Holst, da han blev udnævnt som forsvarsminister, og blot 93 dage efter måtte han trække sig fra sine ministerposter. Efterfølgende har Carl været både socialordfører, indenrigsordfører og kirkeordfører. Siden 1. januar 2019 har Carl Holst været bestyrelsesformand for Idrættens Analyseinstitut (Idan). 2019 udgav han i samarbejde med Bent Winther bogen CARL – prisen for et liv i politik på forlaget Momenta. Han genopstillede ikke ved folketingsvalget 5. juni 2019.

Foredrag med Carl Holst booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. juni 2019
Læs mere

Steffen Gram
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Lande/Verden, Politik, Politik/Samfund, Pressen, Rusland, USA, Verden efter den 11. september

Steffen Gram

Book nu!

Steffen Gram er aktuel med 3 nye foredrag:

Foredrag 1: Kan en demokratisk kandidat vælte Trump til næste år?
Det demokratiske felt af kandidater er stort – men hvem er de? Hvad står de for? Hvordan ser det USA ud, der skal til valg næste år? Og kan det virkelig være rigtigt, at ”Uncle Joe” – tidligere vicepræsident Biden – skal føre feltet her i 2019? Amerikanerne lever med en økonomi på fuld speed – i hvert fald indtil videre! Arbejdsløsheden er den laveste i årtier! Så hvad stiller demokraterne op, når Trump her i foråret er populær som aldrig før? Steffen Gram, DR’s mangeårige USA-korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 fortæller om demokraternes felt, om partiets forsøg på at definere, hvad det står for – og Trumps popularitet før valget til næste år.

Foredrag 2: Handelskrig mellem USA og Kina
Trumps USA og Xi Jinpings Kina er på vej ind i en handelskrig – der vil rive store dele af det globale samfund med sig, også EU!  Og handelskrigen handler om mere end toldsatser, priser på soya-bønner og apple-telefoner. Handelskrigen er begyndelsen på opgøret mellem USA og Kina om, hvordan supermagten USA skal afgive magt – og stormagten Kina afløse USA. De to ledere, Donald Trump og Xi Jinping sætter hver deres aftryk på, hvordan opgøret kommer til at gå. Og så tegner det helt store opgør sig i horisonten om, hvem der erobrer det teknologiske herredømme. Så hvor står vi i EU i det opgør? Risikerer vi at blive slagmark for de to giganter? Steffen Gram, DR’s mangeårige USA-korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 ruller handelskrigen og dens perspektiver op – også for os i EU, for alle vil blive ramt, hvis USA og Kina ikke får lagt låg på striden.

Foredrag 3: Valg, vælgere, demokratier og de strømninger, der bevæger sig rundt om i verden
Briterne står i en gigantisk demokratisk krise med Brexit. Inderne har genvalgt Modi på hans nationalistiske hindu-program i verdens største demokratiske valg. Europa har netop valgt et nyt EU-Parlament, hvor polakkerne stemte for deres autoritære regeringsparti, hor Orban vandt i Ungarn, Salvini i Italien og Marine le Pen i Frankrig. Så hvordan står det egentlig til med demokratierne? Bedre i nogle samfund. Værre i andre. Det store spørgsmål er, hvor demokratierne ude i verden er på vej hen. Steffen Gram, DR’s mangeårige USA-korrespondent og vært for ”Verden ifølge Gram” på P1 fortæller om valg, vælgere, demokratier og de strømninger, der bevæger sig rundt om i verden.

Foredrag med Steffen Gram booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. juni 2019
Læs mere

Louise Krog Haagen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Børn og unge, Familieliv, Kærlighed, Lykke Migræne, Parforhold

Louise Krog Haagen

Book nu!

Louise Krog Haagen er selvstændig jordemoder, sexolog, foredragsholder, kvindelivsekspert og forfatter.

Foredrag af Louise Krog Haagen:

Foredrag 1: Mor med migræne

Årets værste mor? 
”Jeg har været nødt til at aflyse min søns etårs fødselsdag på grund af migræne”, siger Iben Hass, der er mor med migræne. Hun er én af de mange kvinder, der er ramt af migræne. Der findes omkring 600.000 migrænikere i Danmark, og 70% af de ramte er kvinder i den fødedygtige alder. Men kan man håndtere graviditet, fødsel, barsel og familieliv med migrænen som følgesvend? Der findes forebyggende migrænemedicin, men det anbefales ikke til gravide og ammende, fordi det er under supplerende overvågning. Derfor er behandlingsmulighederne af migræneanfald hos denne gruppe begrænset. Der må altså tages alternative metoder i brug, når man er på vej til at blive mor med migræne.

En håndsrækning
Den nye bog Mor med migræne er en håndsrækning til de gravide og ammende migrænikere. Forfatterne bag er Louise Krog Haagen, der er jordemoder, og Gitte Hildebrandt, der selv er migræniker og specialist i migrænevenlig livsstil. Bogen giver den migræneramte redskaber til at træffe valg, der kan resultere i færre og mildere anfald. Det kan handle om små ændringer i hverdagen og livsstilen, som gør migrænen til at leve med: ”Det er et livsvilkår, som vores lille familie må leve med – og få det bedste ud af,” siger Iben Hass, der er en af de omtalte cases i bogen, og fortsætter: ”Tidens pres om at være den perfekte mor kan jeg lige så godt pakke helt væk. Selvom det er rigtig svært. Jeg har været nødt til at aflyse en hel etårs børnefødselsdag på grund af migræne. Der følte jeg virkelig, at jeg høstede prisen som ‘Årets værste mor’”. Forhåbningen er, at bogen kan give de migræneramte kvinder støtte og redskaber til at udforske nye måder at håndtere sit liv med migræne på: ”Vi lover ikke, at du får færre migrænedage. Men du vil få et overblik over, hvordan du kan skabe en mere migrænevenlig tilværelse,” siger forfatterne.

Foredrag 2: Fra havregrødsguirlander til hot og happy mor
Mødre kan kæmpe med en følelse af, at alt handler om overlevelse, for at de kan tage sig af deres barn/børn og huslige pligter. Som frygter at de aldrig bliver lige så lykkelige som på deres venners instagram billeder. Som er bange for at komme til at leve et passionsløst forhold som kun handler om praktik. Mødre der har svært ved at slippe tanken om at hendes partner ligeså godt kan lade være med at hjælpe med husholdningen for ”jeg skal alligevel gøre det om”. Kvinder der tænker ”Jeg kan ikke have sex før der er smurt madpakker og jeg er færdig med ordne huset” og oplever at de er i tvivl om de egentlig har en sexlyst. Mødre der drømmer om at få mere energi og overskud i hverdagen og undgå at føle at de hele tiden står med hele ansvaret på skuldrene. Som drømmer om at kunne være mere spontane og ”være bedre til at fordybe mig”. Kvinder der drømmer om at slippe tankerne ”kan jeg mon opleve nederlag?”, ”hvilke udfordringer byder det her på?” og ”hvad skal jeg have styr på inden”. Slippe ansvaret for at føle de skal bekymre sig for andre og af et godt hjerte sørger for at partneren har det godt ved at spørge ind til om han nu har husket madpakken eller at ringe til XX. Jeg har selv været i situationen og ad mange snørklede omveje kommet til et helt andet liv i dag, hvor jeg er glad og nyder livet. Jeg kæmpede også, og følte mig hele tiden overbebyrdet. Slog mig selv i hovedet med ”har jeg det ikke godt nok alligevel?”, men sådan er det ikke for mig længere. Nu er jeg lykkelig, har en glad graviditet, glade børn og jeg føler ikke, jeg skal holde ud som tidligere, det føles skønt! Jeg fortæller om hvordan mødrene selv kan gå vejen, hvor de lærer at slippe bekymringerne og frygten for ikke at være en god nok mor – for altid. En anden vej hvor de lærer at slippe tanken om at hun er en dårlig mor. En langtidsholdbar løsning, der finder hendes vej til at komme op af sofaen og får vasket havregrødsguirlanderne ud, så de kan blive en mor med energi og overskud.

Foredrag med Louise Krog Haagen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. maj 2019
Læs mere

Christian Eugen-Olsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Kongehuset

Christian Eugen-Olsen

Book nu!

Christian Eugen-Olsen er aktuel med foredraget “Danmarks frihedskamp 1940-1945” i forbindelse med 75 årsdagen for Danmarks befrielse 4. og 5.maj 2020.

Foredraget indeholder følgende hovedtræk:

 Oplægget til den 9. april 1940
– det danske forsvar
– den politiske ledelse af Danmark
– demobiliseringen af det danske forsvar
– varslerne om forestående angreb mod Danmark

Den 9. april 1940
– “Weserübung”, angrebet mod Danmark
– kampene i Sønderjylland, Ålborg og Værløse
– situationen i handelsflåden.”Det store valg”’

Krigssejlerne. Konvoysejladserne.

Udlandets syn på Danmark som samarbejdspartner med Tyskland.

Modstandsbevægelsen under krigen.

Danskere i tjeneste i Allierede enheder som SAS,SOE,RN og RAF m.fl.,
– herunder Den Danske Brigade.

Den 29. august 1943
-den politiske situation
-kampene på kasernerne, herunder afvæbningen af Hæren
– sænkningen af den danske flåde, situationen på de danske skibe, der sejlede i allieret tjeneste.

Befrielsen den 4. og 5. maj 1945

Det politiske efterspil, herunder retsopgøret.

Anerkendelsen af Danmark som allieret 6. juni 2014.

Mindelunden og museet for Danmarks frihedskamp.

Foredrag med Christian Eugen-Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. maj 2019
Læs mere

Markus Bernsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fjernøsten, International politik, Nordkorea, Sikkerhed

Markus Bernsen

Book nu!

Markus Bernsen Danmark DisruptetMarkus Bernsen er aktuel med bogen “DANMARK DISRUPTET – tro, håb og tech-giganter”.

Om bogen: Danskerne er vilde med ny teknologi. Vi køber flere mobiltelefoner, opretter flere Facebook-profiler og er mere på nettet end befolkninger nogen steder i verden. Og den danske stat er også begejstret. Den har længe stræbt efter at blive verdensmester i digitalisering. Af samme grund investerer kommuner over hele landet i kunstig intelligens, robotter, sensorer, kameraer og selvkørende biler.

Men begejstringen har en pris. I de seneste år har de amerikanske tech-giganter fået større magt over danskerne og det samfund, vi lever i. De påvirker vores regering, embedsværk, sundhedsvæsen, skoler og børnehaver. De bygger gigantiske datacentre på dansk jord – uden først at spørge indbyggerne om lov. De lover vækst og jobs og den særlige energi, som har gjort Silicon Valley verdensberømt. De sælger en fremtid, som Danmark er ivrig efter at få en plads i.

I Danmark disruptet rejser journalist Markus Bernsen gennem et Danmark i hastig forandring, men tager også afstikkere til Seoul, Singapore og San Francisco for at få et glimt af fremtiden. Det er en sand gyser om datafeber og disruption, om tech-giganternes invasion af vores land. Og om hvordan ny teknologi støder sammen med gamle værdier.

Foredrag med Markus Bernsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

 

Publiceret: 15. maj 2019
Læs mere

Carsten Jensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Rejsebeskrivelser, Rusland, Samfundsdebat

Carsten Jensen

Book nu!

Carsten Jensen HovedspringerneCarsten Jensen er aktuel med bogen “Hovedspringerne”

Om bogen: Tredje bind i rækken af Carsten Jensens storsælgende debatbøger. De færreste fødes som flygtninge. Ingen ønsker at dø som flygtning. Alligevel taler vi om flygtninge, som om det var en identitet på linje med dansk, svensk eller tysk. Flygtninge er mennesker, der er blevet tvunget til at bryde med alt, og alligevel har de en bagage med, håb og drømme, ideer om, hvem de er, og hvem de gerne vil være. De er hovedspringere på timetervippen, der håber på vand i bassinet. Tyngdeloven kan man dø af. Derfor må faldet blive en kunstart. Dette er ikke en bog om flygtninge, men om hovedspringere og mennesker på vej.

Foredrag med Carsten Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. maj 2019
Læs mere

Jakob_Rachmanski
Holder foredrag indenfor følgende emner: Hjernen, Intuition, Motivation, Psykologi

Jakob Rachmanski

Book nu!

Jakob Rachmanski er uddannet i filosofi fra Københavns Universitet. Han har i en årrække arbejdet som rådgiver og oplægsholder for virksomheder og organisationer i forhold til at udnytte adfærdsindsigter kommunikativt til at påvirke forbrugeres, medarbejderes og borgeres adfærdsmønstre. Jakob er fast skribent og kursusholder for Dansk Markedsføring. Han har udgivet bøgerne Adfærdspsykologi i markedsføringen (2016) og Kierkegaard et la sirène (2014). Sidstnævnte er udkommet på dansk, fransk, tysk, engelsk og tyrkisk. Han bor med sin hustru og deres to børn. Privat udnytter han sin viden om menneskers psykologiske tilbøjeligheder til, at hans børn aldrig plager om slik, laver deres lektier uden brok og altid går i seng til tiden.

Foredrag af Jakob Rachmanski:

”Og de levede rationelt til deres dages ende ….”
Vi er slet ikke så rationelle, som vi går og tror. Jakob holder foredrag om, hvordan det der foregår inde i vores hoved påvirker den måde, vi opfører os på. Vores tanker og handlinger bliver nemlig påvirket af meget mere, end vi aner. Vores ubevidste vaner, intuition og ting i omgivelser, vi ikke lægger mærke til, er med til at forme, hvad vi oplever, og hvad vi gør. Han kommer blandt andet ind på, hvorfor vi er dovne og kun læser overskriften, hvis vi kan nøjes. Derfor kan du også godt lide hitlister. Hvorfor vi falder for salgstricks og derfor køber trøjen, der er nedsat frem for den, der ikke er på tilbud. Hvorfor vi ikke bryder os om at føle os udenfor og derfor efterligner andre mennesker – nogle gange indtil det komiske.

ISOBRO havde fornøjelse af Jakob Rachmanski til vores Fundraisingkonference i 2018. Fremragende og meget inspirerende. Han var konferencens bedste oplægsholder.
Mette Grovermann, sekretariatschef i indsamlingsorganisationernes hovedorganisation

Foredrag med Jakob Rachmanski booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. maj 2019
Læs mere

Kristian Ring-Hansen Holt
Holder foredrag indenfor følgende emner: Journalistik, Konferencier, Ordstyrer, TV

Kristian Ring-Hansen Holt

Book nu!

Kristian Ring-Hansen Holt er journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, underviser, moderator, studievært v/TV2 NEWS.

Foredrag af Kristian Ring-Hansen Holt:

Foredrag 1: HASTIGHEDEN I TV-NYHEDERNE
”Først med det sidste” og ”først – 24 timer i døgnet”, er målsætninger som udleves i stigende grad i den elektroniske nyhedsformidling. Efter flere end 20 år foran linsen på nyhedsudsendelser i både DR og TV2 spørges der: Hvordan er det gået fra 3 mdr til få sekunder at få en nyhed ud – og hvad betyder det for modtagerne og for nyhederne? Hvornår går det FOR hurtigt?

Foredrag 2: LIVET FORAN TV-LINSEN
Fra Rydningen af Jagtvej til Prins Henriks død. Hvad er det egentlig for overvejelser der ligger bag en nyhedsudsendelse, og hvilket liv kan man overhovedet have, når man arbejder på i en nyhedsorganisation, der er åben 24 timer i døgnet. Få et kig bag skærmen og foran linsen i livet som nyhedsvært.

Foredrag 3: LIVE – du er på
Tv er en live-sport, og det kræver at man kan lide at være på. Hvad er hots og hvad er nots når man skal på. Erfaringer og eksempler fra den virkelige TV-verden.

 

Foredrag med Kristian Ring-Hansen Holt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. maj 2019
Læs mere

Anne Valbjørn Odgaard
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterportrætter, Forfatterskab, Fortælling, Kunst, Litteratur

Anne Valbjørn Odgaard

Book nu!

Anne Valbjørn Odgaard er cand. mag. i litteraturhistorie og brænder for ”den gode fortælling”. Hun har siden 2013 arbejdet selvstændigt som foredragsholder, skribent og litteraturkonsulent ved forlag. Hun har bred og rig erfaring som foredragsholder, kan skræddersy foredrag/oplæg/fortællinger om mange emner og til den specifikke målgruppe. Så det fanger! Hendes store passion er litteratur og billedkunst, og tit […]
Publiceret: 2. maj 2019
Læs mere

Mette Moestrup
Holder foredrag indenfor følgende områder: Digte/Poesi, Forfatterskab, Litteratur

Mette Moestrup

Book nu!

Mette Moestrup Til den smukkesteMette Mostrup er aktuel med bogen: Til Den Smukkeste

Om bogen: Til den smukkeste, Mette Moestrups første soloudgivelse i syv år, kredser ligesom Golden Delicious (2002), hendes anden digtsamling, om æbler og muser. Til den smukkeste lyder nok tillokkende, men titlen er også inskriptionen på det æble, stridsgudinden Eris kastede til et bryllup, hun ikke var inviteret til. Stridens æble, der ifølge myten medførte krig, muterer i Moestrups poesi: Her hersker blodæbler, paradisæbler og æbleoplægninger. De 117 digte, tretten for hver af de ni muser, udforsker poetiske systemer, opfinder ritualer og skaber forbindelser i et felt af kontraster: mellem kærlighed og had, sorg og fryd, fortid og fremtid – alt imens et jeg forsøger at løse gåden: Hvad er smukt, smukkere, smukkest?

Foredrag med Mette Moestrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. maj 2019
Læs mere

Dy Plambeck
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Dy Plambeck

Book nu!

Dy Plambeck Til min søsterDy Plambeck er aktuel med bogen Til min søster.

Om bogen: Til min søster er en roman om søstrene Aya og Andrea. Aya føder en datter, Nola, efter at faren har forladt hende. Andrea forlader sin voldelige kæreste. I sit arbejde som historiker kommer Aya på sporet af J. P. Jacobsens ungdomskæreste Anna Michelsen. En stemme fra fortiden trænger sig på og griber ind i søstrenes liv. Aya og Andrea var teenagere i Kalundborg i 90’erne mellem Arthurs autoværksted og Johns pushere. Der var druk og øretæver i luften på King’s Pub, ræs ud over stubmarkerne, sex på kvistværelser, et brutalt hjemmerøveri, men også lyse sommernætter, et stort bibliotek og morgener på jagtmarkerne. De to søstre kører sammen til Sverige med Nola på bagsædet og et jagtgevær i bagagerummet. I den svenske skov genfinder de ungdommens fortrolighed. Mens Aya og Andrea går på provinsbar, påkører et rådyr, bader i skovsøer og fantaserer om at slå Andreas voldelige ekskæreste ihjel, nærmer de sig en skillevej, hvor et opgør med deres liv og historie er uundgåeligt. Til min søster er en kraftfuld roman om vold og drifter, seksualitet og brutalitet, moderskab og galskab. Den handler om retten til at fortælle sin historie og få sin stemme hørt og om søstersolidaritet på tværs af tider.

Publiceret: 1. maj 2019
Læs mere

Anne Hjernøe
Holder foredrag indenfor følgende områder: Økologi, Gastronomi, Kogekunst, Madkultur, Sundhed

Anne Hjernøe

Book nu!

Anne Hjernøe Stærk Let MætAnne Hjernøe er aktuel med ny bog: Stærk, let og mæt.

Om bogen: Slut med mellemmåltider! Anne Hjernøe troede, hun kunne gå og tabe sig over 20 kilo i fred og ro. Men efter et tv-program fik hun en storm af henvendelser fra folk, der gerne ville vide, hvordan hun havde gjort, og om hun havde nogen gode råd. Derfor har hun skrevet denne bog.
Mange af os går i årevis og leder efter det lille trick, der vil få os til at tabe de overskydende kilo, vi så gerne vil af med. Det lille trick, som ingen har tænkt på før. Det der gør, at vi uden at ændre på vores dejlige, magelige liv pludselig opdager, at kiloene rasler af. Men er der et trick, eller er det bare hårdt arbejde, der skal til?
Ja til begge dele. Her i bogen fortæller Anne Hjernøe, hvad der viste sig at være tricket for hende og det, der kickstartede et vægttabsforløb. Hvad der skete, og hvordan det gik. En historie, der bl.a. indeholder erkendelsen af, at mellemmåltider er en af de store skurke. Anne har tabt sig over 20 kilo på et år, men hendes primære fokus har ikke været vægten alene. Hun ville gerne have en krop, der er så sund og stærk, at den kan holde skavankerne fra døren og holde i mange år fremover. Også disse erfaringer deler hun ud af.
Anne kombinerer i bogen en 14-dages kostplan med 50 nye, sunde og superlækre opskrifter, et træningsprogram og en masse praktiske tips og tricks fra en, der har været der selv. Selvom undskyldninger som travlhed, småskavanker, overgangsalder og bare generel manglende motivation spænder ben i det daglige, motiverer hun dig til selv at tage skridtet og viser, at det måske slet ikke behøver at være så svært.

Foredrag med Anne Hjernøe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. april 2019
Læs mere

Peter Øvig Knudsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Peter Øvig Knudsen

Book nu!

Peter Øvig Min mor var besatPeter Øvig Knudsen er aktuel med bogen Min mor var besat
Om foredraget: I november 2016 døde forfatteren Peter Øvigs mor. Allerede samme dag besluttede forfatteren, at han ville skrive en bog om sin deprimerede mor. Også bogens titel stod lysende klar for ham: Min mor var besat. I foredraget fortæller Peter Øvig om at vokse op som barn af en psykisk syg, ligesom han giver et billede af de mange andre traumatiske hemmeligheder bag de pæne facader i barndommens parcelhuskvarter. Men han beretter også om, hvordan noget begyndte at gå i skred i ham selv, da han under arbejdet med bogen fik adgang til sin mors psykiatriske journaler, og han selv røg ind i en alvorlig depression – præcis som sin mor. Et par måneder senere, i januar 2018, blev Øvig indlagt på en lukket, psykiatrisk afdeling på Rigshospitalet. Da han efter syv elektrochok blev udskrevet, havde han ændret syn på sin mor.

Foredrag med Peter Øvig Knudsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. april 2019
Læs mere

Benno Blæsild
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Historie, Julen, Århus

Benno Blæsild

Book nu!

Nyt foredrag af Benno Blæsild: Urbino – Drømmen om Paradis på Jorden
Byen som genskabelse af himlen på jorden er en gammel drøm. Romerne drev den til perfektion, da de i en periode på ca. 200 år omkring vor tidsregnings begyndelse grundlagde flere hundrede byer over hele Europa. Alle blev opført med byen Roms byplan som forbillede.

Storbyer virker magnetiske på mennesker, men mange af dem er efter århundreders knopskydning uoverskuelige virvar. Nyanlagte byer afspejler derimod grundlæggerens vision. Egypternes nye hovedstad, Wedian til 6,5 mio. indbyggere midt ude i Sahara står efter planen færdig i 2025. Brasiliens forbundshovedstad Brasilia med 2,5 mio. indbyggere blev indviet i 1960. Drømmen om den perfekte by, som rammen om det perfekte liv og som middel til at få den perfekte befolkning lever i bedste velgående.

Renæssancens Italien omkring 1400 var opdelt i en lang række uafhængige bystater. Her blev nutidens opfattelse af byen som hovedstad for en stat etableret. De Norditalienske provinser Toscana, Umbrien og Marche vrimler med sådanne byer. Firenze, Sienna og Pisa er de mest kendte, men nogle af de mindre ligger som i tornerosesøvn. Urbino er en af disse oversete perler, hvor man i ro og mag kan opleve renæssancens 500 år gamle drøm og den himmelske by. Renæssancefyrsten Federico de Montefeltro flyttede i 1400’tallet byens indbyggere til en nybygget idealby, der i dag ligger som en åben bog til forståelse af renæssancens fortolkning af byen som et billede på Himmeriget.

Benno Blæsild er cand. mag i historie, kunsthistorie og forhistorisk arkæologi fra Århus Universitet. Han var fra 1995-2005 museumsinspektør i Den Gamle By. Fra 2005 til 2016 har han været direktør for Fregatten Jylland i Ebeltoft. Han har de seneste år været flittigt brugt som juleekspert blandt andet i TV2’s Go’morgenDanmark og DR TV’s ”Hvad er det værd” og ”Guld på Godset” samt i radioen bl.a. P4’s ”Café Hack”. Han er forfatter til en række værker om købstadshistorie og om julen, blandt andet Julens Traditioner – fra hedenskab til gaveræs, der udkom i 2007. Desuden er han forfatter til en række bøger, blandt andet: Et kunstnerhjem – Michael og Anna Anchers hjem i Skagen (2003), Julens traditioner ( 2007) og Krigen på havet – omkring Jylland 1864 (2014).

Foredrag med Benno Blæsild booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. april 2019
Læs mere

Erik Holm
Holder foredrag om følgende emner: Handicap, Modgang, Om at stamme, Trivsel

Erik Holm

Book nu!

Erik Holm, f. 1972, er journalist, forfatter og blogger. Erik er ophavsmand til dokumentarfilmen “Jeg er stammer”, der er produceret af Dokumentarkompagniet og blev vist på TV2. Erik er uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole med praktik på dagbladet B.T. Efterfølgende arbejdede han i en årrække som journalist og redaktør i Mediehuset Ingeniøren, hvorefter han kom til gravergruppen hos Jyllands-Posten/Finans. I 2011 var han medforfatter til debatbogen “Manddomsprøven – powerkvinderne kommer”. I dag arbejder han freelance i sit eget mediebureau, hvor han skriver for magasiner som Euroman og Ingeniøren samt en række virksomheder og organisationer. Han driver desuden bloggen Ordkriger.dk, der handler om livet med stammen.

Foredrag af Erik Holm:

Jeg st..stammer
Ca. 40.000-50.000 danskere anslås at stamme, og halvdelen er unge under 18. Stammen er et talehandicap, der kan påvirke hele livssituationen, forårsage mobning og give massive psykiske og sociale problemer. I visse tilfælde kan stammen blive et invaliderende handicap for livet.

I offentligheden er kendskabet til stammen så begrænset, som myterne er udbredte. Men hvorfor er det så svært at få ordene ud over læberne, når man stammer? Hvorfor stammer mennesker i det hele taget, hvordan opleves det ikke at kunne sige det, man vil, når man vil? Hvad ved vi om stammens årsager, og hvordan håndterer man sin stammen? Hvad gør man, hvis ens barn begynder at stamme?

Hør om dette og hør Erik Holms personlige beretning om den lange vej fra “svært kommunikationshæmmet” til undersøgende journalist. Se klip og fraklip fra TV2-dokumentaren, der for alvor satte stammen på Danmarkskortet. Hør om konger og kendte, få nedbrudt dine fordomme og opdateret din viden om dette gådefulde talehandicap i et levende og underholdende foredrag med et menneske, der selv kender alt til stammen.

Foredrag med Erik Holm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. april 2019
Læs mere

Camilla Johnson
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fundamentalisme, Misbrug, Sorg, Stress/Angst/Depression, Tro

Camilla Johnson

Book nu!

Nyt foredrag: DE OVERSETE SEKTBØRN

• Hvordan hjælper man bedst børn der er i sekteriske og lukkede religiøse fællesskaber?
• Hvilke faresignaler og symtomer skal man være opmærksomme på?
• Hvornår har man pligt til at handle?
• Tør og må vi tale med børn om tro og religion?
• Hvordan har man en god dialog uden at komme til at skubbe barnet fra sig eller overskride nogle grænser?
• Hvor går grænsen i mellem privatlivet, tro og religionsfrihed, og hvornår er det negativ social kontrol, overgreb og magtmisbrug?

Ved du at der er mange tusinde børn og unge i Danmark som ikke kender deres rettigheder, og som ikke får hjælp fordi de er overvåget, og får at vide at systemmet er ondt og i mod dem. En gruppe børn der i mange år er fløjet under raderen og som har været overladt til sig selv. Sektbørnene som vokser op i parallelsamfund, hvad enten det er lukkede og fundamentalistiske religiøse grupper, eller de er sekteriske på anden måde.

De oversete sektbørn er et foredrag der henvender sig til lærer, pædagoger, socialrådgivere og anden fagpersonale der har med børn og unge mennesker at gøre i deres daglige eller frivillige arbejde. Formålet med foredraget er at give værktøjer og inspiration til at være den bedst mulige voksne omkring det udsatte barn.

En af måderne vi kan hjælpe ”sektbørnene” på, er at de fagpersoner og voksne som er omkring barnet eller den unge uden for hjemmet, ved hvad det drejer sig om. At de har sat sig ind i hvad det er for nogle problematikker barnet eller den unge er udsat for. At de tør snakke med barnet og forældrene. At de ved hvornår, og hvordan de skal handle og hjælpe, hvis barnet har brug for det.

Børn og unge i sekteriske fællesskaber skal kende deres rettigheder og vi skal hjælpe ved at give dem handlemuligheder. Helt konkret oplyse om hvor de kan gå hen for at få hjælp, hvem de kan kontakte, hvad deres rettigheder er, og hvordan vi som samfund kan passe på dem. Og så skal vi kunne være trygge og rolige voksne de kan komme til, som ikke bliver forskrækkede ( eller i hvert fald ikke viser det ) og voksne som ikke har berøringsangst overfor tro og religion, som tør tale om det, og handle hvis barnet eller den unge har brug for hjælp.

Foredrag med Camilla Johnson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. april 2019
Læs mere

Per Larsen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Kriminalitet, Politi

Per Larsen

Book nu!

Per Larsen er tidligere chefpolitiinspektør.

Foredrag af Per Larsen:

På kanten af livet med Per Larsen

Per Larsen – tidligere chefpolitiinspektør, og nu rådgiver i kriminalitetsforebyggelse og bandekonflikt. Per er Københavner med stort K, der er glad for at kunne fortsætte med at arbejde for den by han holder af, selv om han nu er holdt ved politiet.

Per har bl.a. stået i spidsen for efterforskningen 1988-91 af Blekingegade-sagen og af kriminaliteten i forbindelse med rockerkrigen 1996-97. Han har ofte optrådt som talsmand for politiet i medierne. Snart 40 år blev det til i politiet, og vi kender bl.a. Per Larsen fra alle kampe mod f.eks. autonome og bandemedlemmer. Han vil også løfte sløret for nogle af politiets store opgaver, herunder gennembruddet i Blekingegade-bande sagen. Per Larsen blev således sammen med Ove Dahl for Københavns Politi hvad deres gode kollega Hans Jørgen Bonnichsen blev for PET og som Niels Brinch nu er for TV2, nemlig kompetente og populære offentlighedspersoner.

Per er jovial og oprigtig når han medlevende og med en altid positiv tilgang fortæller om sit liv og levned. Det er bestemt ikke kedelig, men der imod interessant, spændende og frem for alt et vedkommende og humoristisk foredrag.

I 2008 måtte chefpolitiinspektøren ud i en anderledes og ikke mindre hård kamp – nemlig kampen mod kræft. Han fik konstateret kræft i den ene nyre, og senere fik han så konstateret kræft i binyren. Han er begge gange blevet opereret, inden sygdommen har nået at sprede sig. Han kan således også fortælle om, hvordan han har tacklet sin kamp mod kræften og sit optimistiske syn på livet. I 2010 blev Per valgt til hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse og i 2011 blev han vicepræsident, efter fodboldspilleren Ebbe Sand. I 2012 blev Per formand for Børnerådet.

Foredrag med Per Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. april 2019
Læs mere

Jeanette Øbro
Holder foredrag indenfor følgende emner: Følelser, Mad

Jeanette Øbro

Book nu!

Jeanette Øbro er forfatter, jordemoder og psykoterapeut.

Foredrag af Jeanette Øbro:

Mad & Følelser – forstå dit følelsesmæssige forhold til mad og skab varig forandring
Mad er en forudsætning for vores overlevelse, men nogle af os har udviklet et forhold til mad, som handler om meget andet end ernæring. Der findes et hav af slankekure, men mange mennesker oplever, at det kan være svært at bevare motivationen og opnå varige resultater. Mad & Følelser er en helt ny vinkel på ønsket om at forandre sit forhold til mad, fordi det udelukkende fokuserer på, hvilke følelsesreaktioner der ligger til grund for at ønsket om vægttab ikke lykkes.

Foredraget Mad & Følelser er for dig, der har problemer med fx:

• At opnå varige resultater med at gå på slankekur
• Et forhold til mad der er præget af stærk selvkritik
• At have ”cravings” – uimodståelig trang til ”forbudt” mad

Foredraget indeholder:

Den nyeste viden om emotionsteori
Du får viden om følelserne vigtigste funktioner for vores overlevelse, at vi kun kan forandre følelser med følelser, at følelser er hurtigere end tanker, og at vi derfor er nødt til at forandre vores følelsesmæssige reaktioner, hvis de ikke tjener til vores eget bedste.

Øvelser
Øvelserne gør dig mere bevidst om, hvilke følelsesreaktioner der ligger til grund for dit forhold til mad – og hvad du kan gøre for at forandre dem.

Min personlige historie
Jeg fortæller om de overraskende opdagelser jeg gjorde om mit eget forhold til mad, da jeg startede på en diæt i forsøg på at komme af med allergi og astma. Jeg opdagede for eksempel at nogle madvarer havde en beroligende virkning, som det var svært at undvære.

Foredraget Mad & Følelser handler ikke om ernæring og kalorier. Jeg arbejder på baggrund af min uddannelse i Emotions-Fokuseret Terapi, som er en forskningsbaseret terapiform, der bygger på den nyeste viden om følelser, tanker og krop.

Foredrag med Jeanette Øbro booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. april 2019
Læs mere

Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg
Holder foredrag indenfor følgenende emner: Forfatterskab, Krimi

Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg

Book nu!

KRIMI-FOREDRAG:

Forfatterpar og ægtepar
Mød forfatterparret der ikke går af vejen for at researche tæt på polarcirklen i Sibirien, på havnekajen i Rotterdam, i Caribien, på fødegangen på Rigshospitalet eller blandt ekskriminelle i Danmark, når de skal skabe en ny kriminalroman. Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg har dannet par i 25 år og arbejdet sammen i ti år. Med hendes vidtfavnende baggrund som jordemoder og psykoterapeut – og hans som tilrettelægger og producent af TV og dokumentarfilm, har de skabt et spændende samarbejde om deres anmelderroste bestsellere. Hør deres historier om hvordan de bærer sig ad med at skrive sammen – og hvor stor betydning det har haft for deres parforhold.

Foredrag med Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. april 2019
Læs mere

Razan Haugaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Flygtninge, Integration

Razan Haugaard

Book nu!

Nyt foredrag med Razan Haugaard:

Work-Shop : Kommunikation med – og smerteforståelse hos borgere af ikke-vestlig baggrund
Hvordan kommunikationen med borgere af ikke vestlig oprindelse foregår kan have stor indflydelse på, om og hvordan vi når målet for vores fælles indsats. Forståelse for, hvilke mekanismer der, bundet af kultur og/eller religion, kan fremme eller hæmme en kommunikation, kan have afgørende betydning for, om et budskab når igennem til modtageren og om vi er i stand til at fremme en kommunikation, hvor begge parter tager ansvar for udfaldet. Ligesådan kan det være af væsentlig betydning at forstå, hvordan smerteopfattelse og handicapsyn kan være påvirket af, hvilken kultur og/eller religion, vi er opvokset og opdraget i.
Opdragelse til at fungere i samfundet adskiller sig ofte hos borgere af ikke-vestlig oprindelse fra den måde vi i de vestlige kulturer opdrager vores børn på. Manglende forståelse for dette kan skabe uhensigtsmæssigheder i et samarbejde fx omkring børn af forældre med ikke-vestlig baggrund.

Razan Haugaard og er kurdisk flygtning fra Irak. Hun blev gift som 13-årig ved et arrangeret ægteskab med en ældre mand, flygtede fra Irak og kom til Danmark i 1990 som 17-årig med sin mand og deres to små børn. I dag er hun mor til fire børn, har været gennem to skilsmisser og sideløbende taget uddannelser og gjort karriere. I dag arbejder hun med integrationsområdet især med flygtningekvinder i jobrettede forløb – de fleste af kvinderne er fra Syrien, Eritrea og Afghanistan.  Hun udvikler og leverer ydelser til landets kommuner og jobcentre, og samarbejder med rigtig mange kommuner og virksomheder om integrationsprogrammer for flygtninge i Danmark. Størstedelen af arbejdet består i at skitsere løsninger og laver interessentanalyser, fastlægge en strategi og udfærdige en implementeringsplan og selve ledelsen af processen.

 

Foredrag med Razan Haugaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. april 2019
Læs mere

Knud Romer
Holder foredrag indenfor følgende områder: Branding, Fortælling, Litteratur

Knud Romer

Book nu!

Nyt foredrag af Knud Romer:

Knud Romer om et forundret Danmark
Moral – eller penge: hvem bestemmer? Forfatter og samfundsdebattør Knud Romer mener, at det i dag er den økonomiske rationalitet, som bestemmer samfundsudviklingen – nødvendighedens politik og matematik – ikke mennesker og menneskelige hensyn, moralske hensyn, æstetiske hensyn, og alt, hvad der ikke er det nødvendige middel til det rationelle mål og kan bringes på vareform og betaler sig og giver profit, bliver udgrænset og isoleret og kasseret uden eksistensberettigelse.

Danmark i dag består af kassetænkning, der udgår fra Christiansborg, som kun har ét i tankerne – nemlig at centralisere og effektivisere og skabe stordrift.
Samtidig vokser udkanten, og de svage bliver endnu svagere, fordi der kun synes at være god økonomi i at styrke det almindelige middelklasseliv i byen, og ingen tager sig af det – og hvorfor ikke?
Fordi det altid er de andre, der bliver syge og kræver psykiatrisk hjælp, de andre, der bliver fyret, går fallit, bliver skilt og ender på gaden, de andre, der bor i den rådne banan og ghettoer, og de andre, der bliver gamle og dør – men det er det ikke:
Det er dig.
Der er for alvor lagt op til en spændende aften, når Knud Romer sætter dagsordenen med sine skarpe meninger.

Foredrag med Knud Romer booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. april 2019
Læs mere

Niels Krause-Kjær
Holder foredrag indenfor følgende områder: Journalistik, Ordstyrer, Politik, Politik/Samfund, Pressen, Spin

Niels Krause-Kjær

Book nu!

Niels Krause Kjær MørkelandNy bog: ”Mørkeland” er Niels Kraus-Kjærs uafhængige fortsættelse af den filmatiserede bestseller-roman ”Kongekabale”.
Mistanke om svindel på højeste plan viser sig at trække tråde langt ind i det danske demokrati. En ung fuldmægtig i indenrigsministeriet myrdes, dagen før der udskrives folketingsvalg. Journalisten Ulrik Torp, der efter en fyringsrunde er endt på kontanthjælp, sendes af Jobcenteret i virksomhedspraktik på Dagbladet og begynder at skrive om mordet. Den unge fuldmægtig havde angiveligt fået færten af et omfattende bedrag, og sammen med en praktikant kommer Ulrik Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der med alle midler synes parate til at forsvare samfundet mod en illiberal dagsorden styret af tweets og facebookopslag.

Ligesom ”Kongekabale” bevæger ”Mørkeland” sig i grænselandet mellem medier og politik og beskriver aktuelle politiske dilemmaer, ligesom den trækker den faktuelle historie om Firmaet – en privat efterretningstjeneste i Danmark dannet efter Anden Verdenskrig og angiveligt lukket ned i 1960?erne – ind i en nutidig sammenhæng.

Niels Krause-Kjær booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. april 2019
Læs mere

Amalie Langballe
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Forfatterskab, Kreativitet/Idéskabelse, Litteratur, Sorg

Amalie Langballe

Book nu!

Amalie Langballe forsvindingsnumreAmalie Langballe er forfatter, journalist og foredragsholder. I 2019 debuterede hun med den anmelderroste roman forsvindingsnumre, hvis omdrejningspunkt er skismaet mellem sorg og kærlighed. Til daglig arbejder hun som freelancejournalist for blandt andre Dagbladet Information, Zetland og Berlingske, hvor hun beskæftiger sig med klima og kultur. Derudover har hun også lavet radio for Radio 24syv og Ræson. Hun er uddannet fra Syddansk Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Hun pendler mellem sin far på Fyn og København.

Foredrag af Amalie Langballe:

Foredrag 1: forsvindingsnumre – sorg og litteratur
Med udgangspunkt i sin debutroman forsvindingsnumre taler Amalie Langballe om sorg og litteratur. Det er et foredrag, der både handler om hendes egen skriveproces med alt, hvad det indebærer af sammenbrud, tvivl og forløsning, men foredraget er også en diskussion og gennemgang af sorgens plads i litteraturen. Med humor og viden fortæller Amalie Langballe om litteraturhistoriens bedste værker om død og sorg.

Foredrag 2: At leve med sorg – i privatlivet og på arbejdspladsen
Med udgangspunkt i egne erfaringer og journalistisk research taler Amalie Langballe om, hvordan vi som samfund håndterer sorg – både når den rammer os selv eller nogen, vi holder af. Med eksempler fra både forskning og privatliv prøver Amalie Langballe at komme med konkrete bud på, hvordan vi allesammen bliver bedre til at snakke om og leve med sorg.
NB: Dette foredrag kan også målrettes sundhedspersonale.

Foredrag 3: Fra klumme til bogkontrakt – Hvordan skriver man den vedrørende jeg-fortælling (særligt for kommunikatører)
På baggrund af sine klummer og kronikker for blandt andre Dagbladet Information og Politken blev Amalie Langballe headhuntet til at skrive sin debutroman forsvindingsnumre. I det her foredrag fortæller hun om, hvordan man forvandler sin personlige fortælling til relevant læsestof for andre. Det skal blandt andet handle om grænsen mellem privat og personlig, petitessegrænser og researchteknikker.

Pressen skrev om forsvindingsnumre:

Uendelig smuk … wow for en debut! (Søndag)

Jeg kommer til at læse ’Forsvindingsnumre’ igen (♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Politiken)

Knugende smukt (Litteratursiden.dk)

En original, syrlig-saftig romanoplevelse … bliver lynhurtigt vanedannende selskab (Weekendavisen)

Foredrag med Amalie Langballe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. april 2019
Læs mere

Christian Nørgaard
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Grønland, Jagt, Kongehuset, Kongeskibet, Ledelse, Tjenesten som søofficer

Christian A. Nørgaard

Book nu!

Kommandør og kammerherre Christian A. Nørgaard, som indtil 31. januar 2019 gjorde tjeneste som Hendes Majestæt Dronningens Jagtkaptajn og chef for Kongeskibet Dannebrog, fortæller om sit spændende dobbeltjob, om Kongeskibet og besætning – og om oplevelser under togter, ikke mindst ved Grønland, med det smukke skib – og dermed om et lille udpluk fra de knap 50.000 sømils sejlads, under hvilke han har haft ansvaret for Kongelige, besætning og skib. Kommandøren blev pensioneret pr. 1. Februar efter godt 42 års uafbrudt tjeneste i søværnet og Forsvaret, hvoraf de seneste 20 år i egentlige cheffunktioner.

Foredrag af Christian A. Nørgaard:

Foredrag 1: Tjenesten som chef for Kongeskibet og Dronningens Jagtkaptajn
Med udgangspunkt i sin tjeneste som Hendes Majestæt Dronningens Jagtkaptajn og chef for Kongeskibet Dannebrog berettes om skib, besætning, togter og arbejdet for Kongehuset.

Foredrag 2: Søofficer gennem et langt arbejdsliv
Foredraget omhandler nedslag i mere end 42 år i Søværnet og Forsvaret, herunder udviklingen tilbage fra 1970’erne og frem til i dag, som aftryk af den politiske og sikkerhedspolitiske udvikling

Foredrag 3: Ledelse
Baseret på et langt arbejdsliv i Forsvaret, herunder over 20 år i egentligt chefvirke, gennemgås de vigtigste erfaringer i ledelse af mennesker.

Foredrag med Christian A. Nørgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. april 2019
Læs mere

Thomas Larsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Historie, Historiske portrætter, Kongehuset, Litteratur, Ordstyrer, Politik

Thomas Larsen

Book nu!

Thomas Larsen er aktuel med bogen “Mette Frederiksen – et politisk portræt”

Om bogen: Gennem fem generationer har Mette Frederiksens familie været socialdemokrater, og hun kan følge partiets historie fra strejker og arbejdskampe til de store folkelige og politiske gennembrud gennem sin egen families historie. Socialdemokratiet er hendes dna.

Men det er også fortællingen om Mette Frederiksens rolle i Socialdemokratiet. Hvordan hun som 27-årig blev opfordret af Mogens Lykketoft til at efterfølge ham som formand efter valget i 2005 – og sagde nej. Om at stå klar med ministerliste og regeringsprogram i 2014, da alle troede, at Helle Thorning-Schmidt ville få en toppost i EU. At blive valgt i 2015 uden modkandidater som den oplagte efterfølger. I bogen fortæller hun for første gang om de erfaringer hun høstede fra regeringssamarbejdet S/SF/R i perioden 2011-2015.

Endelig er det historien om en socialdemokratisk partiformand, der er konfronteret med sværere udfordringer end forgængerne i en tid, hvor globalisering, teknologi, indvandring og ulighed får vælgere til at flygte fra de gamle partier og flokkes om nye bevægelser.

Foredrag med Thomas Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. marts 2019
Læs mere

Peter Olesen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arkitektur, Børn og sorg, Døden/At miste, Hus og have, Kanalrundfart

Peter Olesen

Book nu!

Peter Olesen udgiver ny bog.

Stille Odense
Flere har sagt til Peter Olesen: Jamen, der er da ingen stille steder i den støjplagede by. Og de kan lige tro nej, kan de: Der er masser af herlige stillesteder overalt i Odense, ikke mindst langs åen. Godt nok bygges der med en del støj en stor, ny bydel oven på den gamle, misforståede Thomas B. Thriges Gade, men søg bare væk derfra og så skal I se løjer. Siden Peter Olesen forlod sin uddannelsesby Odense i 1972, er der virkelig skabt herlige afgangsforhold til og langs den dejlige Odense Å. Og ellers vises der rundt til Kongens Have, Oluf Bagers Gaard, Lotzes Have under forvandling, Sortebrødre Torv, Nedergade, “De hemmelige haver” ved Christiansgade, Odense Adelige Jomfrukloster, Eventyrhaven, Klosterhaven, Flakhaven, Brandts Klædefabrik, Gerdas Minde, Ansgar Anlæg, Assistens Kirkegård, Munkemose, Godthåbsparken, Professor Labris Plads, Thriges Have, Borgerhusparken, Løveparken, Fredens Kirkegård og Fredens Anlæg, Odense Havnebad og Byens Ø. Kom ikke her og sig, at det ikke vrimler med stille-muligheder i Odense. Peter Olesen har elsket at pege de bedste ud. Og håber på samme succes med den bog, “Stille Odense”, som med “Stille København”, der udkom i 2016, en bog, der viste sig at ramme plet og opfylde et behov for mennesker, der trænger til ro i hovedet midt i en travl hverdag i en større, støjfyldt by. Man kan roligt glæde sig!

Journalisten og forfatteren PETER OLESEN, 72, kan 1.9.18. fejre 50 jubilæum som journalist og samtidig 30 års forfatterjubilæum. Peter Olesen er opvokset i Holbæk, fik sin studentereksamen på Stenhus Kostskole og fik sin journalistuddannelse på Fyns Tidende i Odense og kom senere i 1976 til DR, hvor han var TVAvisens studievært fra 1982 til 1990. Siden har han været aktiv freelancejournalist, flittig forfatter med flere end 50 udgivelser. Samtidig er han en meget benyttet foredragsholder om arkitektur, sorg og savn og høflighed eller mangel på samme. Han står bag bl.a. sorgserien om at miste, bl.a. forældre, ægtefæller, børn og søskende, ialt 14 meget solgte bøger. Han er også klummeskribent om arkitektur på Kristeligt Dagblad. Sidste bogudgivelse på det nu faste forlag Frydenlund er “Broerne i København” fra i år, næste bog er “Stille Odense” i 2019, en opfølger på bestselleren “Stille København” fra 2016. Første bogudgivelse i 1988 var “Valby – bevar mig vel”, der for nylig er genudgivet på Frydenlund. Peter Olesen har boet det samme sted i sit elskede Valby i 46 år og har sommerhus i Vejby Strand i Nordsjælland.

Foredrag med Peter Olesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. marts 2019
Læs mere

Elsebeth Egholm
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab, Krimiforfattere

Elsebeth Egholm

Book nu!

Elsebeth Egholm Frit FaldElsebeth Egholm er aktuel med ny krimi : Frit Fald (marts 2019)

Om bogen: En fjende uden ansigt. Et ansigt uden navn. Hun jagter en morder …

Ansigtsblinde Rina fører et hemmeligt dobbeltliv. Om dagen er hun praktiserende læge i Aarhus, om natten forvandler hun sig til Private Eye, byens anonyme street artist, som klatrer høje bygninger. Men hendes sikkerhed i klatringen har lidt et knæk. Lige siden en ung klatrer blev sparket i døden fra sjette etage, har hun været grebet af en uvant nervøsitet og skyldfølelse. Hun begynder at begå fejl og opdager, at hun ikke er den eneste. En frygt har bredt sig i klatremiljøet, hvor det forlyder, at den dræbte var på sporet af Private Eyes virkelige identitet. Rina indser, at morderen må findes, før vedkommende – der måske selv er en formidabel klatrer – slår til igen.

Opklaringen bringer hende sammen med efterforsker Helge Stanek, som arbejder på en sag om en løsrevet arm, der er skyllet op på Djursland. Sammen og hver for sig bliver de trukket ind i et spind af lånehajer, vold og udnyttelse af kvinder. Men hvem er ven og hvem er fjende, når man ikke kan genkende ansigter?

Foredrag med Elsebeth Egholm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. marts 2019
Læs mere

Janni Pedersen & Kim Faber

Janni Pedersen & Kim Faber

Book nu!

Janni Pedersen og Kim Faber VinterlandJournalistparret Janni Pedersen fra TV 2 og Kim Faber fra Politiken debuterer med en stærk og medrivende krimi.

Journalistparret Janni Pedersen fra TV 2 og Kim Faber fra Politiken debuterede i marts 2019 med krimien ’Vinterland’ – en stærk, medrivende og anmelderrost roman om ondskab, ensomhed og magtesløshed i et Danmark, der er ved at fryse til.

Bogens mandlige hovedperson, politikommissær Martin Junckersen, er en af landets bedste drabsefterforskere, godt gift og far til to. Men Juncker, som han bliver kaldt, har trådt ved siden af, er blevet forflyttet og befinder sig nu i den lille sløve provinsby på Sydøstsjælland, hvor han er vokset op. Han skal lede en ny lokalstation og kan samtidig tage sig af sin gamle, demente far. Det burde være udramatisk, men så lander en spektakulær drabssag på hans bord. En mand bliver fundet myrdet, og konen er forsvundet. Ingen har set noget, der er ingen spor at gå efter, intet åbenlyst motiv.

Junckers tidligere makker, Signe Kristiansen, er stadig i sit vante job i Københavns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet. Hun ser frem til en rolig jul sammen med sin familie, da en kraftig bombe lillejuleaftensdag springer på et julemarked i Indre By. Signe står i spidsen for jagten på gerningsmændene, men sporene ender hurtigt blindt – indtil hun får et tip, der trækker sagen et sted hen, hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.

Book et spændende foredrag med udgangspunkt i bogen. Janni Pedersen og Kim Faber har begge mange års erfaring som journalister og har i arbejdet med ’Vinterland’ ikke mindst trukket på Jannis store kendskab til politiarbejde, retssager og terrorbekæmpelse. De to fortæller om, hvordan de arbejder i spændingsfeltet mellem virkelighed og fiktion, om hvordan man bygger troværdige karakterer op – og om hvordan det er som par at arbejde så tæt sammen om noget, hver især lægger så meget hjerteblod i.

Foredrag med Janni Pedersen og Kim Faber booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Anmeldelser og omtale af Vinterland

★★★★★ – Søndag
”Fremragende … Lad os bare få mere fra de to.”

♥♥♥♥ – Politiken, Tonny Vorm
”Tankevækkende og underholdende … Vinterland tegner et stærkt portræt af en træt og splittet nation.”

★★★★★ – Nordjyske
”Koldt, kynisk, koldblodigt … ja tak til mere om Kristiansen og Junckersen.”

★★★★★ – Dagbladenes Bureau, Henrik Tjalve
”Fremragende gjort.”

Vildmedkrimi.dk
”Gennemtænkt, rå, intens, vedkommende.”

★★★★★ – Titlen.dk
”Fantastisk velskrevet og ekstremt rørende.”

★★★★★★ – FruThulstrup.dk
Er du svimmel for en krimi – jeg er fan…

♥♥♥♥♥- Cats, Books and Coffee
”Hæsblæsende spænding.”

Krimisiden.dk
”Underholdende … spændende … fart på fra side et.”

★★★★★ – Findalskrimiside.dk
”Absolut en krimi, der ligger blandt de allerbedste i krimiernes superliga.”

Randiglensbo.dk
”Spændende og velskrevet, tempoet er højt … meget svær at slippe.”

Vinterland er en skarp kriminalroman om terror, ondskab og magtesløshed i et Danmark, der er ved at fryse til.
Skrevet med fintunet præcision og befolket af levende mennesker med virkelige problemer i et nutidigt Danmark i flammer. Læs den! – Jesper Stein

Foredrag med Janni Pedersen og Kim Faber booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.d

Publiceret: 26. marts 2019
Læs mere

Kristian Corfixen
Holder foredrag om følgende emner: Forfatterskab, Sygeplejerskesagen

Kristian Corfixen

Book nu!

Kristian Corfixen SygeplejerskenKristian Corfixen (født 1988) er uddannet journalist og forfatter. Siden 2013 har han arbejdet på Politikens indlandsredaktion. Han har dækket en række spektakulære retssager – blandt andet Kundby-sagen og sygeplejerskesagen. I marts 2019 udkom hans dokumentariske bog ’Sygeplejersken’, som handler om drabssagen fra Nykøbing Falster Sygehus og som har afsløret en lang række nye detaljer om sagen. Sygeplejersken er en ”bestseller”. Lige nu ligger den nummer 1 på bestsellerlister hos både Bog&Ide og Arnold Busck. Kristian har fungeret som vært og ordstyrer i forbindelse med en række arrangementer afholdt af Politiken, hvor blandt andet ministre, debattører og udenlandske personligheder har været inviteret til debat og interviews foran flere hundrede publikummer.

Foredrag af Kristian Corfixen:

Bag om sygeplejerskesagen
Kristian Corfixen er den journalist i landet, der ved mest om sygeplejerskesagen, den spektakulære drabssag fra Nykøbing Falster Sygehus, hvor en sygeplejerske i 2015 blev erklæret skyldig i bevidst at forsøge at dræbe patienter på sine vagter. I dette foredrag giver Kristian Corfixen et unikt indblik i sagen, dens hovedpersoner, gerningsmandens påståede motiv, politiets efterforskning og jagt på beviser. Kristian Corfixen har brugt flere år på at skrive den dokumentariske bog ’Sygeplejersken’. Under sit arbejde har han haft adgang til flere tusind siders efterforskningsmateriale og interviewet mere end 50 personer om sagen – blandt andre politiets kronvidne og den dømte sygeplejerske Christina Aistrup Hansen.

Foredrag med Kristian Corfixen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. marts 2019
Læs mere

Bodil Odde
Holder foredrag indenfor følgende emner: Livskvalitet, Personlig udvikling

Bodil Odde

Book nu!

Bodil Odde er forfatter, coach, mindfulnessinstruktør og underviser.

Foredrag af Bodil Odde:

Lyden af stille ro

Livskvalitet, frihed, autenticitet, personlig udvikling og støjen i samfundet.

”At kende sig selv er begyndelsen på al visdom” Aristoteles.

Hvordan finder vi roen til at møde os selv i et pulserende og højrystet samfund? Det handler Bodil Oddes roman ”Lyden af stille ro” om, og det er kernen i foredraget.

Vi er nået derhen, hvor støj ofte overdøver vores værdier. Vi følger med og glemmer, hvad og hvem vi er.

Med foredraget går tilhørende reflekteret videre – stopper måske op og ser, hvor unikke de hver især er samt får øje på eget ansvar i eget liv og dermed i et samfund.

Bodil Odde:
Andre menneskers velbefindende står mit hjerte nært. Jeg har i over 30 år arbejdet med mennesker i næsten alle aldre. Børn, unge og voksne. Jeg ser potentialet i mennesket og nyder, når et menneske selv opdager sit potentiale og får muligheden for at handle på det. Jeg har i mit virke arbejdet med netop at få mennesker til at gro. Jeg har undervist i mange år og siden 2008 arbejdet som coach. Sideløbende med mit arbejde er min undren for, hvad samfundets tempo og effektivisering gør ved os mennesker og vores værdier, vokset. Dette samt mit arbejde med den voksne kvindegruppe fik mig i 2018 til at lave min egen blog . Her kan man hver uge finde nye indlæg til inspiration og reflektion. Som foredragsholder er det emner som livskvalitet og personlig udvikling, der har haft min interesse. Endelig er min drøm om at få udgivet en roman blevet til virkelighed. Min roman ”Lyden af stille ro” er nu udkommet.

Foredrag med Bodil Odde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. marts 2019
Læs mere

Christiane Vejlø
Holder foredrag indenfor følgende emner. Dataetik, e-handel, Fremtidens medier, Teknologi

Christiane Vejlø

Book nu!

Christiane Vejlø er en af Danmarks absolut stærkeste profiler indenfor forholdet mellem mennesker og teknologi. Med en Cand. mag. i medievidenskab, en både kreativ og strategisk baggrund på ledelsesniveau i medie- og telebranchen samt 10 års erfaring i det digitale startup miljø, bringer Vejlø et skarpt og inspirerende indblik i skelsættende digital innovation, teknologiske trends og brugeradfærd. Ud over sit virke som keynote speaker og moderator sidder Christiane Vejlø i en række bestyrelser og råd bl.a. regeringens Disruptionråd. Hun rådgiver desuden virksomheder, politikere og topchefer om digitale trends. Hun er vært på Radio24syv programmet Elektronista og hun er designer af den internationale fashiontech succes – Elektronista Clutch.

Foredrag af Christiane Vejlø:

Foredrag 1: Dataetik – Øverst på dagsordenen nederst på bundlinjen
Kan det betale sig at være god? Kan det ligefrem være en god forretning fokusere på ansvarlig brug og håndtering af data og tech? Ja siger Christiane Vejlø, der som digital trendanalytiker i 15 år har fulgt teknologibranchens gøren og laden i både ind- og udland. I 2018 stod Vejlø i front som formand for regeringens ekspertgruppen om dataetik. Efter grundig research, møder, åbne datasaloner og internationale rejser stod det klart, at dataetik kan blive danske virksomheders nye konkurrencefordel. Der er masser af muligheder i data, hvis man bruger det målrettet og fornuftigt. Man taler om data, som det nye råstof, vi kan trække på, når vi skal udvikle nye innovative og smarte produkter, tjenester, services og forretninger til fordel for forbrugerne og samfundet. Det nye er, at vi har fået flere digitale muligheder for at indsamle, samkøre og analysere data og med det følger også en del etiske udfordringer. Det er nemlig ikke alle virksomheder eller stater for den sags skyld, som arbejder for brugerens og borgerens bedste. I foredraget Dataetik- øverst på dagsordenen nederst på bundlinjen viser Vejlø, hvorfor dataetik bør stå øverst på alle virksomheders dagsorden for at skabe resultater nederst på virksomhedens bundlinje.

Foredrag 2: Elektronista Trendsession 2019
Vejlø udvælger det som din virksomhed SKAL vide om forholdet mellem mennesker og ny teknologi. Den teknologiske udvikling som kommer til at ændre hele fundamentet for din virksomhed, for dig, for din familie og for vores samfund. Et foredrag om de digitale trends som påvirker vores liv, jobs, sundhed og relationer. I denne session vil I blive præsenteret for 5-8 af de seneste, afgørende teknologitrends og en stærk række af konkrete cases med fremadskuende brands og innovatører, som allerede trækker på disse trends. I sendes afsted med konkrete actions som I kan starte med allerede i morgen. Emner kan f.eks. være nye platforme, internet of things, kunstig intelligens, The Upgrade Society, Wearables, Future apps, digital sundhed, deleøkonomi, Fashiontech, Big data, 3D print, Selftracking, The Connected home/IoT, Digital retail, Future health, Social media og etik. Varighed: ca. 1 time inklusiv en spørgerunde til slut. Alle deltagere får mulighed for gratis at downloade bogen Klog på fremtiden. Særlige ønsker aftales med kunden.

Foredrag 3: The Upgrade Society – Vind den digitale kunde
Hvordan tænker, handler og shopper den digitale bruger? Hør hvilke afgørende digitale trends din virksomhed SKAL kende for overhovedet at blive taget i betragtning, når den moderne bruger vælger brand, butik og likes. Bliv klogere på fremtidens serviceskrav, kundens bevægelser på de digitale platforme og se cases fra brands det har forstået hvad der skal til. Det handler om et helt nyt samfund, hvor alt kan opgraderes. Vinderne bliver dem der forstår The Upgrade Society. Varighed: ca. 1 time inklusiv en spørgerunde til slut. Særlige ønsker aftales med kunden.

Foredrag 4: Fremtidens Medier- Om at være contentproducent med AI og data?
Hvad sker der med journalister, når tallene tydeligt viser at en stor del af artikelskrivningen kan overtages af kunstig intelligens? Hvad skal der til for at holde indholdsbrugeren fast, og hvordan bruger man data i medieforretningen uden at blive creepy? Foredraget guider til fremtiden for kommunikatører, journalister og medier. Undervejs afsløres det, hvordan du finder balancen, hvor du kan se dig selv i øjnene og samtidig få kliks på dit indhold. Christiane Vejlø forklarer hvorfor menneskelige egenskaber er mere vigtige end nogensinde, og hvordan du bruger netop dem til at holde dig væsentlig i mediefremtiden. Varighed: ca. 1 time inklusiv en spørgerunde til slut. Særlige ønsker aftales med kunden.

Foredrag 5: Fordyb dig- Om langsomme oplevelser i en hurtig tid
Under udarbejdelse….Book fra efteråret 2019.

 

Foredrag med Christiane Vejlø booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. marts 2019
Læs mere

Bente Klarlund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Demens, Livskvalitet, Livsstil/Hverdagskultur, Motion, Sundhed

Bente Klarlund

Book nu!

Bente Klarlund er sundhedsforsker, professor i integrativ medicin ved Københavns Universitet, speciallæge i infektionsmedicin og intern medicin og overlæge på Rigshospitalet.

Foredrag af Bente Klarlund:

Foredrag 1: Venskab på Recept
Man forlænger livet, når hver dag fyldes med glæde. Der skal smag, kultur og stemning ind i hver eneste dag. Se det er et vigtigt bud på middellevetiden, som ikke nødvendigvis står i kontrast til de klassiske sundhedsbudskaber.

Sundhed trumfer ikke alt andet her i livet. Det kan være vigtigere for mig at få en god smagsoplevelse, end at det, jeg propper i munden, er sundt. Jeg kan vælge at drikke et eller mange glas vin, fordi det giver mig afslapning og øger kvaliteten af mit sociale liv, selvom jeg ved, at det måske øger min risiko for sygdom.

Men lige meget hvilken livsstil jeg vælger, så skal det være på et oplyst grundlag. I de senere år er det blevet mere og mere klart, at gode sociale relationer er helt centrale for både vores fysiske og mentale sundhed. Hvis man ikke har et godt netværk, ja så er der øget risiko for at man bliver syg og dør for tidligt.

Det er så vigtigt, at hvis vi kunne udskrive ”recept på venskab”, så skulle vi gøre det.

Det er også essentielt for vores mentale sundhed at have en mening med livet. Og så har vi det bedre, hvis vi formår at tænke på andre end os selv. Mennesker har en filantropisk tilgang til livet og giver af deres tid eller penge har det bedre og lever længere.

Dette foredrag lægger dokumentationen frem, når det gælder styrkelse af både den fysiske og den mentale sundhed. Det handler stadig om kost og motion, men der er meget mere. Det handler om venskaber, nære relationer og mening med livet.

Foredrag 2: Fysisk efteruddannelse
Foredraget handler om livsstil, men fokuserer på betydningen af fysisk aktivitet, ikke mindst i arbejdslivet.

Det er muligt at undgå nedslidning. Man kan udskyde skrante-årene til meget sent i livet til fordel for både individet og samfundet. Det kræver fokus på sundhed og forebyggelse gennem hele livet – også arbejdslivet. Det er ofte kombinationen af et fysisk krævende job og en usund livsstil, der skubber mennesker ud af arbejdsmarkedet. Men nedslidning kan i stort omfang forebygges igennem fysisk efteruddannelse i form af fysisk træning, også i arbejdstiden.

Udtrykket ”motion i arbejdstiden” giver associationer til frynsegoder i stil med cappuccinomaskiner og frugtkurve. Det lugter lidt af, at det bedste ved jobbet er pauserne. Men fysisk efteruddannelse handler simpelthen om, at det i nogle jobsituationer er nødvendigt at sikre god styrke og kondition, for at jobbet i sig selv ikke skal føre til nedslidning. I andre jobs er det nødvendigt at bryde det stillesiddende job for ikke at blive syg. Arbejdspladsen er en arena for sundhed, men hvor går grænsen mellem omsorg for den ansatte og utidig indblanding?

Foredrag 3: Fysisk aktiv: fra vugge til krukke, fra sofakartoffel til supermotionist og for syge såvel som raske
Uanset, hvor man er i livet, er det vigtigt at være fysisk aktiv. Ung eller gammel, syg eller rask: det er vigtigt for både den fysiske og mentale sundhed at være aktiv. Det er også vigtigt at dyrke fællesskabet. Det er så vigtigt, at man burde kunne skrive en recept på både motion og venskab. Foredraget gennemgår betydningen af fysisk aktivitet, når det gælder forebyggelse af sygdom, men også når det gælder styrkelse af såvel den fysiske som den mentale sundhed her og nu.

Der inddrages aspekter på børn og fysisk aktivitet, både hvad angår læring, trivsel og sundhed. Og jeg fortæller hvordan fysisk aktivitet kan bruges som behandling af sygdom.

Nogle mennesker har brug for at komme i gang. Andre dyrker så meget motion, at det sunde er ved at kamme over. Men hvor meget motion er for meget? Findes der en tærskel, hvor det ikke længere er sundt? Er der farligt at være supermotionist?

Foredrag 4: Kan risikoen for demens nedsættes?
Spørgsmålet er mildt sagt relevant, for man regner med, at der i Danmark er 84.000 mennesker med en demens-diagnose i dag. Tallet vil være næsten fordoblet om 25 år. En demensdiagnose rammer ikke blot den demente, men også de pårørende og samfundet i videste forstand. Det er derfor påtrængende at spørge sig selv, om man kan gøre noget for at nedsætte risikoen for demens. Det korte svar er ja. Og i grove træk gælder, at det, der er godt for hjertet, også er godt for hjernen.

Rygning er rigtig skidt for hjernen. Kaffe er godt. Alkohol med måde er også godt. Og motion er særdeles godt, også for hjernen. Der er en særlig stor risiko for demens, hvis man har eller har haft en depression.

Hjernen nyder hjernen godt af selskabelighed, men lider under ensomhed. Som pårørende til en dement ægtefælle kan man blive ramt af ensomhed. For demens er en tabubelagt sygdom.

En sund livsstil giver ingen garanti mod udvikling af demens. Men man kan nedsætte risikoen for demens og udskyde det tidspunkt, hvor demensen sætter ind.

Foredrag 5: Sundhedsmyter
Vi dyrker vores krop og sundhed, som om det er en ny religion. Men det kan være svært at navigere rundt i sundhedsjunglen. Hvad der er sandt og falsk, når det gælder sundhed og motion? Foredraget inddrager deltagerne, der hver får et rødt og et blåt kort. Bente Klarlund fremsætter udsagn og deltagerne viser med rødt kort, om de mener, det er forkert – eller med blåt kort, om det er rigtigt. Derefter uddyber Bente og fortæller om forskningen bag svaret.

Foredraget kan tilpasses, så det fokuserer på særlige emner og egner sig bedst til en deltagerkreds, der ikke overstiger 100 personer. Eksempler på myter der kan indgå: Det, du spiser om aftenen, feder mere. En kalorie er en kalorie. Chokolade slanker. Du er overvægtig, fordi du har tunge knogler.

Sundhed, vægtfokusering og motion definerer tidsånden. Mange kvinder og mænd drømmer om den superslanke eller muskuløse krop. Det er svært at forstå, at man ikke bare kan spise noget mindre og motionere noget mere. Vores ønsketænkning går i retning af, at vi nemt kan få det, vi drømmer om.

Sådanne drømme næres af en industri og skaber myter, der lover overvældende træningsresultater, uden at vi anstrenger os, og vægttab uden at vi spiser mindre. Oplev et foredrag, der fortæller sandheden bag de mange myter.

Foredrag 6: Gå – så går det nok
Når du går, nedsætter du din risiko for 35 forskellige sygdomme herunder kræft, demens og hjertesygdom.

Er du syg, kan du i nogle tilfælde gå dig rask. Gåture er også et middel i kampen mod depression, stress og angst. I snit kan en 30-årig kvinde, der ikke bevæger sig i det daglige, regne med at leve godt fire et halvt år længere, hvis hun begynder at gå 30 minutter hver dag. For en mand er gevinsten 3 år.

Foredraget går på 3 ben – det fysiske, det mentale og det eksistentielle. Mange store tænkere giver udtryk for, at der er en særlig friskhed i den tanke, der er frembragt, mens kroppen er i bevægelse. Nietzsche siger: ”Det er når man går, de store tanker kommer”. Musklerne taler til hjernen, når vi går. En gåtur sætter gang i en masse hjernehormoner og musklerne udskiller stoffer til blodet, der kan kommunikere med alle vores organer. Du kan gå dig gladere, mere kreativ og til en bedre hukommelse. Hukommelsescenteret i hjernen vokser, når du går, og du husker derfor bedre.

Foredrag 7: Vanvittigt sundt – Klarlund og Larsens letlevende brevkasse – LIVE
Hvad må man spise, hvor lidt motion kan man nøjes med, og hvor meget er det nu, man må drikke? Og er det sunde liv også det gode liv?

Vi hører meget om sundhed, men det er svært at finde rundt i sundhedsjunglen. Samtidigt sporer vi en vis træthed over sundhedsdebatten og en snigende fakta-resistens melder sig, som skaber grobund for ”kreative” sandheder om sundhed. Det går den forkerte vej, og der er behov for nytænkning på sundhedsområdet.

Derfor har professor og overlæge Bente Klarlund Pedersen fra Rigshospitalet indgået en usædvanlig alliance med skuespilleren Peter Larsen, alias Erna Iversen. Når det gælder Erna Iversen, er der vel nok altid et og andet, man kunne tænke sig at spørge en læge om og 10 spørgsmål til professoren kunne let gå hen og blive til 100.

Erna Iversen, der selv synes, at hun er mager uden at være ranglet, men ret beset har en misundelsesværdig timeglasfigur, vil gerne have styr på den optimale kropskomposition. Bente Klarlund svarer beredvilligt på spørgsmål om paradokset tyndfedme, mens hun måler Ernas livvidde. Erna vil også høre, om det er korrekt, at store kvinder har et lavt stofskifte, at chokolade slanker, at man taber sig ved at svede meget, og om det kan passe (som hendes veninde påstår), at man forbrænder 300 kalorier i forbindelse med sex. Er det usundt at springe morgenmaden over? Er 6 små måltider sundere end 3? Er det ikke farligt at faste under ramadanen? Er det usundt med kaffe? Er vinterbadning sundt? Kan graviditet bruges som en slags doping? Hvad betyder KRAM og hvorfor hedder det ikke KRAMS? Hvor vigtig er søvnen for helbredet? Hvorfor får vi stress? Hvorfor kalder man stavgang for Alzheimer-skiing? Hvad er det skridttælleren tæller – og hvor i skridtet er det i øvrigt, den skal sidde? Vi kommer ind på de ondskabsfulde fedt-depoter og fedt-despoter og meget mere.

Der er ikke tale om et foredrag i gængs forstand. Der anvendes stensikkert ikke power-point, men andre rekvisitter kan komme på tale. Med humor og satire tager Klarlund og Larsen publikum med på en absurd rejse ud på sundhedens overdrev, hvor forskningsbaseret viden om sundhed og livsstil er i fokus. Galskab og alvor går hånd i hånd. Publikum vil grine og græde. Der er ingen grænser for de spørgsmål, der kan stilles. ”Vanvittigt Sundt” er under konstant udvikling og kan tilpasses (næsten) alle mål. Publikum inddrages fra først til sidst.

Bente Klarlund Pedersen holder dette foredrag i brevkasse live-udgave med Peter Larsen, der er dansk skuespiller. Han har gået på mimeskole i Polen, været konferencier på Festival of Fools og spiller i teatergruppen Solvognen. Senere indledte han et samarbejde med Anne Marie Helger. Han havde i mange år ugentlige tv-optrædener hos Hans Otto Bisgaard som henholdsvis tjener Frandsen og den særdeles barmfagre fru Erna Iversen. Peter Larsen gennemgik Tamil-sagen i Niels Ufers stykke ”Mens vi venter på retfærdigheden” på Café Teatret og TV. 25 år efter stykket om Tamil-sagen genoplivede Peter Larsen sin figur kultursociolog Jørgen Andersen i stykket ”Mens vi venter på Irakkommissionen”, der bl.a. blev opført på Det Kongelige Teater i 2017.

Foredrag 8: Elsk at løbe
Mere end 1 million danskere definerer sig selv som løbere. Foredraget giver en forskningsbaseret gennemgang af løbets fysiologi og giver praktiske råd til navigering i løbets univers.

Foredraget bliver krydret med løbe-anekdoter samt beretninger og tanker om løbets historie, filosofi, sensualitet, mytologi, kommercialisering og politik.

Foredrag 9: KRAM dig 14 år yngre
Vi er ved at drukne i bøger om sundhed. Det er ikke nemt at finde rundt i sundheds-junglen Hvad kan man tro på? Hvad skal man mene? Det kan vel ikke være lige vigtigt alt sammen? Og kan man virkeligt spise sig ti år yngre? I dette foredrag holder jeg mig ikke tilbage. Jeg vover et øje og giver opskriften på, hvordan man kan opnå at leve ikke bare 10 – men 14 år længere – vel at mærke 14 år uden sygdom – og vel at mærke 14 år med bedre livskvalitet.

Det handler om KRAM-faktoren. Har du den, så er du i biologisk forstand 14 år yngre. KRAM står for Kost, Rygning, Alkohol og Motion. Foredraget handler om KRAM, men fokuserer på betydningen fysisk inaktivitet i fritidslivet og arbejdslivet og viser, at det er bedre at være fed og fit end slank og sløv. Når det er nemmere sagt end gjort at holde vægten, kvitte smøgerne, drikke mådeholdent og motionere dagligt, skyldes det, at vi påvirkes af en lang række omstændigheder, som vi ikke er bevidste om. En væsentlig vej til succes i sundhedslivet er derfor viden, viden og mere viden.

Foredragets kerne er at formidle viden og dokumentation om sundhed og forebyggelse, som baggrund for en diskussion af en række kontroversielle spørgsmål. Er sundhed et individuelt ansvar? et fælles ansvar? eller både og? Tilhørerne bliver aktivt inddraget i et humoristisk, tankevækkende og til tider provokerende foredrag.

Foredrag med Bente Klarlund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. marts 2019
Læs mere

Poul Duedahl
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dansk historie

Poul Duedahl

Book nu!

Poul Duedahl er forfatter til bl.a. Velkommen på bagsiden. Danmarkshistorien på vrangen (2018), Ondskabens øjne. En biografi om Jens Nielsen, som blev kåret til Årets Historiske Bog 2016, Nattens gerninger (2015) og Forbrydelsens ansigt, som blev kåret til Årets Historiske Bog 2013.

Foredrag af Poul Duedahl:

Foredrag 1: Velkommen på bagsiden. Danmarkshistorien på vrangen
Dette foredrag handler om de menneskelige vildfarelsers historie, om eksperimenter der gik galt, kampe der blev tabt og ideer som ingen længere abonnerer på. Fortællinger, som kan være svære at få øje på, og som understreger den gamle sandhed om, at det som regel er sejrherren, der skriver historien. Tag med på en rejse tilbage til en eksotisk tid – 1800-tallet – og stift bekendtskab med den sidste hofnar på Augustenborg Slot, præstedatteren fra Fredericia som skiftede køn og blev sæbefabrikant, en sort plantageslave som gik i land på Skagens Gren flere år efter slavetransporternes ophør – og andre af danmarkshistoriens fraklip. Hør om en tid, hvor samfundsordenen byggede på kadaverdisciplin og samfundsfjender blev tortureret, brændemærket og halshugget. En tid hvor sindssygdom blev pryglet væk, mens forbrydere blev isolationsfængslet til de blev gale for så at blive eksporteret til udlandet på en enkeltbillet. En tid med statsstøttet sørøveri og lakuner af lovløshed. Og en tid hvor enkelte lod sig hverve af en kyssekult, mens andre solgte deres sjæl til Djævelen. Poul Duedahl er lektor ved Historiestudiet på Aalborg Universitet og forfatter til den anmelderoste bog ’Velkommen på bagsiden’, der udkom i efteråret 2018 og blev nomineret til Weekendavisens Litteraturpris.

Foredrag 2: Gudhjemtid
Hvad er klokken? Danskerne tjekker i gennemsnit uret 18 gange i døgnet, og der er da også nok at holde øje med. Skoletider, spisetider og sengetider – og man skulle jo helst heller ikke komme for sent på arbejde. Forudsætningen for at indgå aftaler er, at vi alle har den samme tidsforståelse. I Danmark har vi fulgt det samme klokkeslæt siden den 1. januar 1894. Da gjorde man op med ideen om, at hver landsby havde sin egen lokale tid styret af solens gang over himlen. Det blev nemlig upraktisk, da tog så måtte have forskellige køreplaner alt efter om de kørte mod vest eller øst, mens telegrammer nåede frem til Viborg før de blev afsendt fra København. Universaltiden gjorde i stedet landet til en del af en verden med tidszoner, og fremover var klokken 12 i Danmark, når solen stod højest over Bornholm. Lige siden har de samme timer, minutter og sekunder været den afgørende målestok i en verden besat af tid. Foredraget fortæller om tiden før og efter, og om 500 års samliv med uret. Det bygger på bogen af samme navn, som er den første i Aarhus Universitetsforlags nye, store bogserie ’100 danmarkshistorier’. Tag med på en tidsrejse med Poul Duedahl, der er lektor i historie ved Aalborg Universitet.

Foredrag 3: Ondskabens øjne
I november 1892 hævede skarpretter Theodor Seistrup sin bredbladede økse over halsen på den 29-årige forbryder Jens Nielsen i fængselsgården på Horsens Straffeanstalt. ”Hans henrettelse vil befri verden for et menneskeuhyre”, skrev The New York Times, for på trods af sin unge alder havde Jens Nielsen for længst gjort sig internationalt berygtet som indbegrebet af ondskab. Han stod bag en lang række indbrudstyverier, en brandkatastrofe i London af enorme dimensioner og nedbrændingen af fem gårde og et hus på Sjælland. Han havde siddet indespærret i flere lande og forsøgt at myrde tre fængselsbetjente i Horsens. Øksehugget blev skarpretterens sidste. Siden er ingen mennesker blevet henrettet i Danmark for forbrydelser begået i fredstid. Foredraget belyser baggrunden for dette afgørende skel i retshistorien og går bag om en af Danmarks mest omtalte og berygtede forbrydere. På baggrund af de mange dokumenter om ham i danske og udenlandske arkiver fortælles der om hans vej ind på forbryderbanen, om bekendtskabet med stifteren af Nordisk Film, om årsagen til hans had til offentlige myndigheder og i det hele taget om, hvordan det gik til, at en begavet, ung mand endte på skafottet som øksens sidste offer. Foredragsholderen er lektor Poul Duedahl fra Historiestudiet ved Aalborg Universitet, og foredraget baserer sig på den anmelderroste biografi ’Ondskabens øjne’, der blev kåret til Årets Historiske Bog i 2016.

Foredrag 4: Forbrydelsens ansigt
Siden 1850 har fotografiet været et centralt led i politiets efterforskningsarbejde. Forbryderbillederne giver et sjældent glimt af den kriminelle underverden i en tid, hvor det ellers var forbeholdt velhavere at lade sig fotografere. De er repræsentanter for den første praktiske anvendelse af fotokameraet i Danmark og de udgør samtidig et forvarsel om nutidens identifikations- og overvågningssamfund. I foredraget vil lektor Poul Duedahl fra Historiestudiet på Aalborg Universitet vise udvalgte forbryderbilleder fra de danske arkiver og fortælle om baggrunden for, at vedkommende blev fotograferet. Billederne viser nemlig noget om, hvor langt der er fra forbryderstereotyperne til det enkelte individ. Faktisk er det ofte en overraskende og lærerig historie, som førte til, at den portrætterede kom på kant med straffeloven og havnede i politiets blitzlys. Det ved vi. For til ethvert billede hører nemlig hundredvis af håndskrevne sider i form af politirapporter, domstolsager og fængselsarkivalier – dokumenter som langt om længe er blevet tilgængelige. Foredraget bygger på bogen ’Forbrydelsens ansigt’, der blev kåret som Årets Historiske Bog 2013.

Foredrag 5: Billeder fra en anden verden. De Kellerske Anstalters historie
De Kellerske Anstalter var i mange år navnet på Danmarks største institution for udviklingshæmmede. Eller åndssvage som de blev kaldt. Institutionen kom til verden i 1865 i en baggård i det indre København, men fik hurtigt vokseværk, og inden århundredet var omme var stenbroen byttet ud med et omfattende anstaltskompleks i Brejning mellem Vejle og Fredericia. De paladsagtige bygninger blev i årenes løb et hjem for mere end 13.000 patienter, og Danmark et foregangsland, når det gjaldt systematisk indsamling, overvågning og sterilisation af åndssvage. De Kellerske Anstalter var, med sine isolerede filialer på Livø og Sprogø, den institution som politikere og læger gerne holdt frem som forbillede for resten af Europa. Et bevis på hvor humant Danmark var. Men institutionen skabte ikke kun forbedrede forhold for nogle af landets svageste borgere. Den var også var udtryk for et samfundsmæssigt fravalg og med til at gøre et stadigt bredere spektrum af mennesker til afvigere. I sine velmagtsdage rummede anstalten mennesker, som man i dag ikke ville drømme om at institutionalisere, inklusiv en far til en dansk statsminister. I 1990 blev institutionen nedlagt. Det siges, at graden af et lands ”civiliserthed” kan måles på, hvordan det behandler sine afvigere. Hvis det er sandt, så er historien om De Kellerske Anstalter et stykke enestående danmarkshistorie. Foredraget bygger på en bog af samme navn, der udkommer i juli 2019. Poul Duedahl er lektor i historie på Aalborg Universitet.

Foredrag 6: Grænseland
Grænser skiller, veje samler. Det er et grundvilkår, som præger store dele af menneskehedens historie, for grænserne definerer stater og vejene samler dem, og skaber mulighed for samkvem på tværs. Men få steder kommer spændingsforholdet mellem menneskeskabte skillelinjer og samfærdselsårer tydeligere til udtryk end i et grænseland – dvs. det geografiske område, der omkranser grænsen mellem to forskellige territorier, lovgivninger, retssystemer, toldområder, skatteudskrivningsdistrikter og værnepligtsordninger. Det gælder også grænselandet mellem Danmark og Tyskland. Foredraget fortæller historien om landegrænsen mellem Danmark og Tyskland i årene fra 1840-1920, om hvordan den fik sin nutidige form og om de konsekvenser som tidens politiske uoverensstemmelser, krigsuroligheder og ændrede grænsedragninger fik for befolkningen på begge sider. Foredraget bygger på bogen ’Grænseland’, som udgives af Danmarks Radio i foråret 2020 i anledning af 100-året for Genforeningen. Poul Duedahl er lektor ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. [Tilbydes fra og med januar 2020]

Foredrag med Poul Duedahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. marts 2019
Læs mere

Jeppe Mølgaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Blockchain teknologi, Kryptovaluta

Jeppe Mølgaard

Book nu!

Jeppe Mølgaard er blockchain journalist og kommunikatør for Nordic Blockchain Association.

Foredrag af Jeppe Mølgaard:

Foredrag 1: Blockchain teknologi
Jeppe holder foredrag om blockchain teknologi, så alle forstår teknologiens kerne, hvad der gør teknologien unik, og hvorfor det er, at teknologien har potentiale til at disrupte så mange forskellige brancher. Jeppe redegør desuden for forholdet mellem blockchain og kryptovaluta.

Med sin journalistiske baggrund forholder han sig kritisk og tilstræbt objektivt til både blockchain og kryptovalutaer. Han bruger eksempler fra virkeligheden til at vise, hvordan blockchain bliver brugt af virksomheder, stater og private i dag. Men han viser også eksempler på, hvordan blockchain løsninger i fremtiden kan komme til at ændre fundamentet for, hvordan vi overfører værdi og data til hinanden i den globale digitale infrastruktur.

Jeppe kan desuden – hvis ønskes – diskutere blockchain og kryptovalutaer i et internationalt perspektiv, da han følger markedet og det globale politiske arbejde med at regulere det tæt. Han argumenterer for og imod, om verdens landes forskellige forsøg på politisk reguleringen skader eller gavner udviklingen inden for blockchain teknologi, kryptovalutaer og såkaldte security tokens, alt afhængig af, hvilke øjne man ser på udviklingen med.

CV:

Jeppe Mølgaard arbejder som journalist for Nordic Blockchain Association, hvor han skriver nyheder fra det danske blockchain-miljø. Han formidler desuden det arbejde, organisationen laver i forhold til at integrere blockchain teknologi i den digitale infrastruktur hos danske myndigheder og virksomheder.

Jeppe har eksempelvis skrevet artikler om Høje-Taastrup Kommune, som er case i et af de første blockchain-pilotprojekter i Danmark, og om IBM’s nye blockchain platform, som bliver brugt af verdens største supermarkedskæder til at højne fødevaresikkerheden. Jeppe laver også forberedende pressearbejde til den årlige Nordic Blockchain Conference, som er organiseret af Nordic Blockchain Association og afholdt hos Dansk Industri.

Jeppe holder også foredrag om blockchain teknologi – senest som oplægsholder på Journalisternes Fagfestival. Han kombinerer en journalistisk opbygget fortælling med et visuelt powerpoint, der tilsammen forklarer teknologiens kerne og muligheder på en forståelig måde.

Jeppe har det sidste halvandet år arbejdet som journalist på Danmarks Tekniske Universitet, hvor han har formidlet forskning og innovation til magasinet Dynamo, DTU Avisen og Web. Han skriver primært dybdegående artikler om emner inden for IT-området herunder cybersecurity, databeskyttelse, deep learning algoritmer,  energi og blockchain.

Jeppe har i sit virke interviewet nogle af de førende forskere, virksomhedsprofiler og eksperter inden for blockchain-miljøet. Han har desuden erfaring med investering og handel med kryptovaluta. Jeppes personlige interesse for emnet bunder i, at han tror på, at teknologien har potentialet til at skabe et nyt grundlag for måden, vi opbygger vores digitale infrastruktur på. Et emne, som hele tiden bliver vigtigere i en mere digitaliseret verden.

Jeppe er under uddannelse som journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og går på 7. semester. Lær Jeppe bedre at kende ved at besøge hans hjemmeside: https://jeppe-moelgaard.dk/

Foredrag med Jeppe Mølgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. marts 2019
Læs mere

Kay Xander Mellish
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsmarked, HR, Kick-off, Kommunikation, Kulturforskelle, Kulturforståelse, Skrivekursus, USA

Kay Xander Mellish

Book nu!

Kay Xander Mellish er amerikaner og uddannet journalist. Hun har boet i Danmark i en længere årrække og har stadig en finger på pulsen når det kommer til udviklingen i kulturen rundt omkring på de danske arbejdspladser og deres uskrevne regler. Hendes foredrag er morsomme og fyldt med brugbar viden om de uskrevne regler, der findes i […]
Publiceret: 20. marts 2019
Læs mere

Kristian Sørensen, Helle Petersen og Mohammad Jamal
Holder foredrag indenfor følgende emner: Christiania, Kriminalitet, Marihuana, Narkotika, Retsvæsen, Straf

Kristian Sørensen, Helle Petersen og Mohammad Jamal

Book nu!

Kristian Sørensen, Helle Petersen og Mohammad Jamal tilbyder foredraget:

Ringene i vandet – Christiania fortalt indefra
Mød to erfarne christianitter og hør på deres fortælling om deres opvækst i fristaden, og på hvordan narkobekæmpelsen på Christiania har fået uønskede konsekvenser.  Deltag i diskussionen om, hvorfor hashhandelen i København nu er havnet i stadig mere brutale omgivelser, og hvorfor der er sat tvivl om det danske frisind og fristads-tankens overlevelse.

Helle ”Buddha” fandt sit tilhørsforhold på Christiania og har aldrig set sig tilbage siden. Mohammad ”Houdini” fandt sig selv i det ly som Christiania gav i forhold til en modsætningsfyldt verden uden for. I Christiania var der højt loftet, men friheden havde sin pris. Som en dyrebar erfaring har Helle og Mohammad gennemlevet op- og nedture i hashmiljøet på Christiania.

Forfatteren og fortælleren Kristian Sørensen, der har fulgt Christianias fra den spæde begyndelse, har her udviklet en bred samfundsmæssig baggrundsanalyse af begivenhederne på Christiania. Helle ”Buddha” arbejder i dag som konditor og Mohammad ”Houdini” er lærerstuderende.

Helle ”Buddha” og Jamal ”Houdini” fortæller medrivende om hvad Fristaden Christiania har betydet for dem, siden de som helt unge fandt et hjem i Christiania. Deres deltagelse i hashhandelen og arrestationerne i forbindelse med Nordlys sagen i 2014 fangede dem ind i et edderkoppespind, der tilmed fik anklageren på anklagebænken. Det diskuteres sammen med Kristian, hvilke uønskede konsekvenser den politiske linje og den udmøntede politistrategi kampen mod hash på Christiania medførte, og hvor Christiania som fristad står i dag. Sammen ser de på hvad de har lært, og hvad det betyder for den måde vi kan få sammenhængskraften i vores samfund til at virke bedre.

Foredraget med Helle Petersen og Mohammad Jamal sammen med lektor og forfatter Kristian Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kristian Sørensen, har arbejdet for demokratifremme og civilsamfundsudvikling, ikke mindst i Danmarks nærområder. Han arbejdede først som Vicegeneralsekretær i Dansk Røde Kors og senere som Generalsekretær for Red Barnet, hor han medvirkede til udbygning af begge organisationers humanitære og sociale arbejde. Efter en tørn som afdelingsleder i UNDP i New York, har han ledet Dialogue Development med konfliktløsning og i Bosnien og Kosovo og løst opgaver i Rusland, Mellemøsten og Centralasien. Kristian Sørensen er ekstern lektor på CBS og DIS og har skrevet fagbøger og senest digtsamlingen Bjergtagen.

Helle Petersen
fandt sit tilhørsforhold på Christiania og har aldrig set sig tilbage siden. Som en dyrebar erfaring har Helle gennemlevet op- og nedture i hashmiljøet på Christiania. Helle ”Buddha” arbejder i dag som konditor, og er en hårdtarbejdende, kreativ håndværker.

Mohammad Jamal fandt sig selv i det ly som Christiania gav i forhold til en modsætningsfyldt verden uden for. I Christiania var der højt loftet, men friheden havde sin pris. Mohammad ”Houdini” er i dag lærerstuderende og deltager i humanitært oplysningsarbejde.

Publiceret: 19. marts 2019
Læs mere