Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Connie Svendsen
Connie Svendsen holder foredrag om arbejdsglæde, humor, livsglæde, motivation og trivsel.

Connie Svendsen

Book nu!

Connie Svendsen er stewardesse, underviser og foredragsholder.

Hun har en smittende positiv tilgang til livet og har en fantastisk evne til at dele ud af sine erfaringer og gode råd, så de kan anvendes både privat og på arbejdspladsen.

Flere end 115.000 tilhørere har allerede oplevet Connie som foredragsholder. Hendes fortællemåde har gjort, at deltagerne begejstres ved hendes historier, idet hun tør fortælle, hvad andre tænker.

Hendes to mottoer er:
“Hvis alle turde give det lille ekstra, ville verden være positivt forandret”.
“Det du fokuserer på, får du mere af “.

Connie Svendsen har modtaget en pris for “BEDSTE KUNDESERVICE” i Thomas Cook Airlines blandt mere end 28.000 ansatte.

Hun ved, hvad hun taler om.

Hun har undervist i flybranchen igennem syv år og brænder for god service. Hun har en ukuelig positivitet, en stor åbenhed og har altid haft humoren som sit hemmelige våben.

Hun har siden uddannet sig til International ICI COACH hos Empowermind.

Foredrag 1: Det Lille Ekstra – en peptalk om arbejdsglæde og livsglæde
Et simpelt redskab til medarbejdere og ledere, leveret med en god portion humor og selvironi samt masser af sjove inspirerende eksempler fra hverdagen. At give “Det Lille Ekstra” vil føre til store forandringer og resultater for dig selv, din familie og din arbejdsplads. Det handler om at ændre holdning og gøre en lille forskel hver dag. Større arbejdsglæde skaber flere tilfredse kunder og borgere. Alle kan lære “Det Lille Ekstra”. Det er gratis, og det smitter som en luftbåren virus. Produktionen stiger, sygefraværet falder, stress reduceres, teamwork forbedres og kommunikationen bliver bedre og hurtigere.

Foredrag 2: SIG, Farvel til Brokrøvene
Spænd sikkerhedsbæltet og gør klar til take-off når stewardessen, Connie Svendsen, går i luften med sit nyeste foredrag. Hun fortsætter succesen fra ”Det Lille Ekstra” og går nu skridtet videre. Hun prikker til janteloven, gør op med brokrøvene og sætter fokus på styrken i vores forskelligheder.

Findes brokrøvene på din arbejdsplads?
Når Connie Svendsen går på arbejde i Thomas Cook Airlines, oplever hun sjældent en brovten passager, som ikke orker en uge med sol, mad og drikke. Alligevel er der dem, som ikke kan sove for havets brusen, eller synes der er for meget sand på stranden. Hvad sker der lige for dem?
Tænk, hvis det er nemt!
Hvordan fastholder vi motivationen, gejsten, nuet og glæden ved at gå på arbejde? Vend dig om. Måske er svaret lige bag dig. Så simpelt og dog så kraftfuldt. Bare kig i den retning, som giver løsningen.

Foredraget giver:

Motiverede medarbejdere
Færre sygedage
Mindre brok
Større arbejdsglæde
Mere humor
Mere trivsel

Foredrag med Connie Svendsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. april 2021
Læs mere

Helle Vincentz
Helle Vincent holder foredrag om depression, forfatterskab, krimi, litteratur, samfundsdebat

Helle Vincentz

Book nu!

Jorden under mig (bogforedrag)
“Jorden under mig” er Helle Vincentz’ erindringsroman om en kvindes konfrontation med sin dystre familiehistorie. Helle vokser op i 1980’erne på en gård i Sydsjælland med sin far, som er landmand, sin mor som er skolelærer og hendes søster. Helles far fortæller hende, at statsministeren er ond, og at han er årsagen til landmændenes svære kår. Hendes forældre skændes tit, og faren opfører sig mere og mere mærkeligt indtil han en dag begår selvmord. Senere diagnosticeres Helles mor med cancer, og hun dør kort efter. Som voksen begynder Helle at konfrontere sin dystre barndom og udforske de mørke kapitler af hendes historie, som hun aldrig forstod. Undervejs udfoldes nye sider af hendes families skjulte hemmeligheder, og hun opdager en chokerende sandhed om sit liv. Helle Vincentz skildrer på gribende vis sin families mørke kapitler i “Jorden under mig”, som også lader små sprækker af lys, håb og kærlighed ind i den barske beretning. Udgivelsesdato: 15.04.2021.

Anbefalinger af Helle Vincentz’ foredrag:

“Helle Vincentz har en smittende energi og begejstring. Hun er vidende, underholdende og skarp, og man går fra et møde med hende fyldt med glæde.”
Lida Wengel, Horsens Bibliotek, arrangør af Krimimessen i Horsens

“Helle Vincentz er en strålende, veloplagt formidler, som skaber et overbevisende og vindende rum for – og med – sine læsere”.
Helle Winther Olsen, Furesø Bibliotek & Borgerservice

“Med sin personlige ærlighed krydret med sjove og fine detaljer får Helle Vincentz enhver tilhørerskares fulde opmærksomhed.”
Sonja Christensen, præsident, Antvorskov Inner Wheel

Foredrag med Helle Vincentz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. april 2021
Læs mere

Niels Brunse
Holder foredrag indenfor følgende emner: At oversætte Shakespeare, Litteratur, Litterær oversættelse, Shakespeares liv og værker, Teater

Niels Brunse

Book nu!

Sådan er det – at oversætte Shakespeare
I april 2021 udkommer Niels Brunses bog ”Sådan er det – at oversætte Shakespeare” på forlaget U Press. Bogen fortæller om hans arbejde med at gendigte alle Shakespeares 37 skuespil. Det tog ham over tredive år, og nu er oversættelserne samlet i seks tykke bind. ”Det har været mit skriverlivs største, sværeste og mest berigende opgave,” siger han selv.

Bogen skildrer forskellige aspekter af det store arbejde, lige fra kommaer til kulturhistorisk baggrundsviden, og for Shakespeare-elskere vil der sikkert også være nye oplysninger og indfaldsvinkler i teksten.

Niels Brunse har allerede holdt mange foredrag om Shakespeare og sit arbejde med den store dramatiker, og i bogen er der nyt stof til endnu flere.

Shakespeare-oversættelse er nok noget af det sværeste man kan kaste sig ud i. Men det er en guldgrube af udfordringer og indsigter, og det danske sprog viser sig at kunne mere end man skulle tro, når det bliver konfronteret med de geniale dramaer fra for 400 år siden. Undertiden må man gå ad snoede veje, men det er muligt at komme derhen, hvor oversætteren kan sige: Teksten er Shakespeares, men ordene er mine.

Niels Brunse er født 1949 og har været uafhængig skribent det meste af sit liv. Det er blevet til ca. 250 oversættelser af bøger, skuespil, radiomontager, tegneserier mm. siden 1969, fra 6 sprog, men flest fra engelsk, tysk og russisk. Desuden har han skrevet tre romaner (den mest omtalte er Ramoth-Bezer fra 1994), tre digtsamlinger, to novellesamlinger, tre skuespil, et par fagbøger og utallige anmeldelser og artikler. Et antal sangtekster er det også blevet til, blandt dem tre, der er optaget i Højskolesangbogen. Niels Brunse har fået tildelt adskillige litterære priser og haft forskellige kulturelle tillidshverv lige fra en formandspost i Danske Dramatikere til posten som formand for Statens Kunstfonds litterære udvalg. Han er blevet gift med en dejlig kone, Nila Parly, far til to skønne døtre og ridder af Dannebrog – i den rækkefølge.

 

Foredrag med Niels Brunse booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. april 2021
Læs mere

Thomas Vinterberg
Thomas Vinterberg kan bookes til Q&A arrangement med udgangspunkt i filmen Druk.

Thomas Vinterberg

Book nu!

Thomas Vinterberg kan bookes til samtaler om lederskab, den kreative proces, hans liv med film, unge og alkohol, succes og meget andet.

Thomas Vinterberg, f. 1969, er filminstruktør og manuskriptforfatter. Han blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde.[ Fire år senere afsluttede han sin uddannelse med kortfilmen Sidste omgang (1993) med en ung Thomas Bo Larsen i hovedrollen. Filmen modtog blandt andet jury og producent-prisen ved den internationale Student Film Fest i München. Siden har han bl.a. lavet De største helte, Festen, It’s All About Love, Dear Wendy, En mand kommer hjem, Submarino, Jagten, Far from the Madding Crowd, Kollektivet, Kursk og senest filmen Druk.

OBS: Ved brug af foto skal fotograf Anders Overgaard nævnes.

Om filmen Druk:
Den danske film Druk handler om fire gymnasielærere, spillet af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe.

Dramaet tager udgangspunkt i tankerne fra en norsk filosof, der mener, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

Gymnasielærerne, der alle er groet fast i deres tilværelse, beslutter sig for at igangsætte et eksperiment, hvor de dagligt og i arbejdstiden vil ramme en promille på 0,5. Resultaterne er slående, alt føles ligesom lettere og mere frit, men et alkohol-indtag hver dag er heller ikke uden konsekvenser.

Thomas Vinterberg kalder filmen for en slags hyldest til druk og livet selv. Man skal ikke forvente en løftet pegefinger, men derimod et nuanceret billede på alkoholkulturen i Danmark.

Filmen havde premiere 24. september 2020. Filmen har modtaget en række priser, bl.a.: Årets danske spillefilm ved Robertprisuddelingen i 2021, ved European Film Awards i Berlin opnåede Druk fire priser, filmen vandt San Sebastian Film Festival’s Silver Shell, nomineret til fem Bodilpriser, nomineret til en Oscar for Bedste Internationale Film; også filmens instruktør er nomineret i kategorien Bedste Instruktør.

Foredrag med Thomas Vinterberg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. april 2021
Læs mere

Anders Langballe
Holder foredrag indenfor følgende emner: Journalistik, Konferencier, Ordstyrer, Ordstyrer/konferencier, Politik, Politik/Samfund, Spin

Anders Langballe

Book nu!

Anders Langballe er aktuel med bogen “FORFRA” (april 2021).

FORFRA er en bog om at få to blodpropper, vågne op på et hospital uden at kunne tale og om mod alle odds at komme på benene igen.

FORFRA en en fortælling om en usund arbejdskultur, præget af konkurrence, lange dage, stress og belønninger til dem, der slider sig i stykker.

FORFRA handler om at blive opslugt af sit fag – den politiske journalistik på Christiansborg – i en grad, hvor alt andet må vige.

FORFRA er tidligere politisk redaktør på TV 2 Anders Langballes dramatiske historie om at flyve højt, falde dybt, slikke sine sår og blive tvunget til at finde en ny balance mellem arbejde og familie. Og ikke mindst overveje hvad det vigtigste i livet er.

FORFRA er en bog til alle, der har prøvet at blive for længe på kontoret.

Anders Langballe, født 1976. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Politisk reporter på Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og TV 2. Har været politisk redaktør på TV 2 med ansvaret for den politiske dækning i NYHEDERNE og på NEWS.

Foredrag med Anders Langballe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. april 2021
Læs mere

Benn Q Holm
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab, Litteratur

Benn Q. Holm

Book nu!

Benn Q Holm er aktuel med romanen “Et stykke af tiden”. (april 2021)

Forlagsbeskrivelse:

BERLIN, BOWIE OG BENN Q. HOLM – EN KÆRLIGHEDSHISTORIE

Berlin 1976. Ben ankommer for at læse et år på universitetet. Der er optøjer, terrorisme, men også en sær søvngængeragtig atmosfære i den opdelte by, som en lomme i tiden. Og så er David Bowie flyttet dertil. Det bliver 12 måneder, der vender op og ned på alt i Bens liv. Ikke mindst da han møder sit livs kærlighed, Sabine, i Murens skygge.

Et stykke af tiden er Benn Q. Holm i topform, en coming-of-age-historie, et portræt af en by på et myteomspundet punkt i tiden og en kærlighedshistorie så ren og smuk, som han aldrig har lavet den før.

Benn Q. Holm (f. 1962) har skrevet 14 romaner siden debuten i 1994. Han brød igennem med Hafnia Punk (1998), der i dag står som en nyklassiker om København i 90’ere. Storværket Album (2002) står som et andet højdepunkt, en ambitiøs kollektivroman med episk fortællekraft, der skildrer Danmark igennem tre årtier fra 1970’erne og frem. I de senere år har Benn Q. Holm i stigende grad vendt blikket bagud i historien, og Anden Verdenskrigs-romanen De døde og de levende (2016) blev en stor succes både hos læsere og kritikere og introducerede forfatteren for et nyt publikum.

Benn Q. Holm debuterede i 1994 med romanen “Til verdens ende”. Har skrevet to børnebøger (Det seje sjak), fodboldessays (Verdens 25 bedste fodboldspillere) og en lang række romaner, bl.a. Hafnia Punk, Album (filmatiseret som tv-serie af Hella Joof), Københavns mysterier, Den gamle verden og senest Byen og øen fra 2011. Benn Q. Holm er oversat til flere sprog og har været litteraturanmelder ved Dagbladet Det Fri Aktuelt og klummeskribent hos bl.a. Bo Bedre og Euroman. Han taler primært om sit forfatterskab, herunder skriveproces, eksponering, medie- og kulturforhold, m.m. Seneste roman “Et stykke af tiden” (2021).

Foredrag med Benn Q. Holm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. marts 2021
Læs mere

Carsten Jensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Rejsebeskrivelser, Rusland, Samfundsdebat

Carsten Jensen

Book nu!

Carsten Jensen er aktuel med bogen “Bjælken i mit øje”.

Om bogen: Carsten Jensens fjerde essayistiske debatbog handler om den evige krig og glæden ved at slå hinanden ihjel. Ligesom i ’Kældermennesker’, ’Mod stjernerne’ og ’Hovedspringere’ sætter Carsten Jensen i korte, skarpe kapitler spot på de ting, der optager samfundet netop nu. Er krigen vores arts neurose, den ubarmhjertige sandhed bag alle vores civilisatoriske bestræbelser, et magt- og destruktionslystent mandekøns genetiske forbandelse nedkaldt over hele menneskeheden, en selvpåført katastrofe og straf? Er vi en myre-art, der ikke blot bærer tuens konstruktion, men også buddet om dens ødelæggelse i vores gener? Vores evige krige er blevet baggrundsmusik, en fjern, dunkende basgang, som vi nogle gange nikker i patriotisk takt til, men for det meste ignorerer. Bjælken i mit øje handler om krige, terrorisme og den epidemi af selvmord blandt unge, der hjemsøger os. Men det er også en bog, der selv i de tabte liv forsøger at finde et håb.

Foredrag med Carsten Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. marts 2021
Læs mere

Preben Lund
Foredragsholderne holder foredrag om medicinhistorie, lægekunst, polio, sygdomme

Henriette Bendix og Preben Lund

Book nu!

Henriette Bendix og Preben Lund tilbyder foredraget

Miraklet på Blegdammen – polioepidemien i 1952

Man siger, at menneskeheden rammes af en stor pandemi hvert hundrede år. Endnu oftere rammes vi af epidemier. For hver gang lærer vi noget nyt, ikke bare om immunitet og vacciner, men også om os selv som individer og samfund.

I 1952-1953 oplevede Danmark en omfattende polioepidemi, der ramte 7.268 mennesker. Størstedelen var børn, mere end 300 døde, mens over 2.500 fik varige mén. Unge medicinog tandlægestuderende håndventilerede utrætteligt i døgndrift de børn, der var blevet lammet på åndedrætsorganerne.

Midt i epidemien skete der et mirakel, som endte med at redde mange liv og som blev afgørende i dansk medicinhistorie.

Mange af de polioramte fik efterfølgende et liv, som nogle vil betragte som op ad bakke. Men de fleste har udvist en utrolig ukuelighed i deres stræben efter et godt liv. Her, mange år efter epidemien, oplever de desværre senfølger i form af fornyede smerter og lammelser.

De to forfattere har især fokus på de mange, der blev ramt af polio, og deres rørende, barske og fantastiske historier.

Foredraget booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

CV:

Preben Lund (f. 1955)
Journalist, forfatter, foredragsholder
Nyhedsjournalist og studievært på Radioavisen, DR Nyheder.

Udgivelser:
”Miraklet på Blegdammen”
”Over alle grænser – om smugling”
”Vejen til vrede”
”Fup, svindel og fifleri”
”Vlado – Goddag, det er færdselspolitiet”
”Statsadvokaten”
”John – en frihedskæmper”
”16 år i fængsler”

Henriette Bendix
Journalist, forfatter, foredragsholder
Henriette Bendix (f. 1961) er forfatter og ghostwriter og redigerer desuden andres bøger og artikler.
Hun er uddannet journalist og coach.

Udgivelser:
”Miraklet på Blegdammen”
”Blind tillid – vejen til personlig succes”
”Susanne Lana – Hvis tårer var guld”
”Du som er i himlen – os der er tilbage”

Foredrag med Henriette Bendix og Preben Lund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. marts 2021
Læs mere

Vivienne McKee

Vivienne McKee

Book nu!

VIVIENNE McKEE

… nu også ONLINE !!!

STAND-UP KOMIKER – KONFERENCIER – FORDRAGSHOLDER

Vivienne er Danmarks svar på behovet for professionel international underholdning. Og nu efter 2020 laver hun nu også underholdning online !

Optræder på dansk, engelsk og fransk samt en blanding af sprogene efter behov. 🙂

Vivienne er uddannet på den berømte Old Vic teaterskole, og havde en stor professionel karriere på TV, film og teater i UK, før hun flyttede til Danmark og for fortsatte karrieren på Det Kgl. Teater, Cafe Teatret mv. Hun grundlagde i 1982 det engelsksprogede London Toast Theatre, som er måske mest kendt for den årlig Crazy Christmas Cabaret. Hvert år skriver Vivienne et nyt crazy show fuldt af sang, dans, slapstick og masser af craziness. Showet ses af omkring 50,000 hvert år i Glassalen i Tivoli. “The Crazy Christmas Show is an anti-depressant. Everyone should be able to get it on prescription“ skrev en anmelder om showet.

Det er Viviennes særkende, at hun skræddersyer underholdning som Murder Mystery, Corporate Quiz og Stand Up shows til det enkelte firmas eller den enkelte konferences behov i elegant international stil. Også her formår hun som få at involvere sit publikum.

Vivienne McKee har optrådt i mange store sammenhænge bl.a. for Microsoft (2000 tilskuere), Storebæltsåbningen (4.000 tilskuere), Rambøll (1,000), Novo Nordisk, Egmont/Disney i Frankfurt i anledning af jubilæer – og for mange,mange flere. Optræder også i mindre og mere intime sammenhænge på bla. Søllerød Kro, Dragsholm Slot og nu også ONLINE !!

Vivienne McKee booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. marts 2021
Læs mere

Jens Blendstrup
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Jens Blendstrup

Book nu!

Jens Blendstrup er novellesamlingen Sorgens Balalajka.

En flok oldinge vender tilbage til den gade, som de voksede op i, og leger barndommens lege.

Dåseskjul er sin sag, når bentøjet svigter. Men de leger til langt ud på natten, indtil de kaldes hjem for sidste gang. På Urukaiplateauet på sibiriske tundra vågner en mand mirakuløst efter årtusinders nedfrysning i permafrosten. Han bliver en sensation og et sexsymbol. Unge kvinder strømmer til tundraen. Men det er svært at omstille sig til moderne kvinders krav efter 25.000 år på is.

Mød Blendstrups fantastiske figurgalleri. Mød manden, der åd af mørket. Mød udbryderkongen Sarkofag-Ole, der brød ud af tusindvis af pengeskabe, dusinvis af ægteskaber og til sidst brød ud af døden. Mød optimistjollesejleren Bo, der rundede den forkerte bøje og endte med at sejle jorden rundt.

I sine sublime og humoristiske noveller fortæller Jens Blendstrup med sprudlende originalitet om mennesker, der pludselig befinder sig i uvante situationer.

Når Sorgens Balalajka er bedst, danser man på grænsen mellem oprigtigt vanvid og ren sjov.

Foredrag med Jens Blendstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Information
Blendstrups noveller går kompromisløst fantasiens planke ud

♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
Politiken
Skæg, rørende og begavet

★★★★★★
Børsen
Skæg, rørende og begavet

Foredrag med Jens Blendstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. februar 2021
Læs mere

Selina Juul holder foredrag om klima og madspild.

Selina Juul

Book nu!

Mindre madspild med Selina Juul – Årets Europæer 2020, forfatter og stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad

Bruger du dit køleskab som din skraldespand? Har du UFO´er liggende i din fryser? Bliver du altid lokket af mængdetilbud? Smider du hvert år tusindvis af kroner i skraldespanden, fordi du glemmer at udnytte dine al din mad?

Mød kvinden, som bragte fokus på madspild i Danmark, Danmarks førende ekspert på madspild, Årets Europæer 2020, forfatter og stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad Selina Juul – og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre for at mindske dit eget madspild og få flere penge i budgettet, få mere tid og samtidig bidrage til et bedre klima.

Hvert år smider vi i Danmark over 700.000 tons god, spiselig mad ud. Heldigvis er danske forbrugere blevet lidt bedre til at undgå madspild, ikke mindst i Corona-tiden – men der er stadig lang vej endnu. De 700.000 tons mad, der årligt spildes i Danmark, svarer til syv gange vægten af Marmorkirken og 3,8 % af den samlede CO2-udledning, der hvert år udledes fra Danmark. Og på verdensplan spildes der ca. en tredjedel af alle fødevarer, ifølge FN’s Fødevareorganisation FAO.

Fokus på klimaet fylder mere og mere i vores hverdag – og klimaforandringerne er efterhånden umulige at overse. Mange danskere føler sig usikre på, hvad vi selv skal gøre for at mindske CO2-udslippet. Heldigvis er dét at stoppe madspild blandt de allermest lavthængende frugter. Faktisk er mindre madspild din nemmeste indsats i klimakampen. Det gør ikke ondt. Og så sparer du ovenikøbet tid og penge – og hjælper klimaet lidt på vej.

Mød Selina Juul til et brag af et foredrag – og bliv klogere på det store problematik om madspild og få nemme og konkrete værktøj til, hvad du selv kan gøre for at mindske og reducere madspild i din hverdag.

BOOKING:
Foredrag med Selina Juul booker du hos ARTE Booking på telefon 38 48 14 00 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. februar 2021
Læs mere

Niels Abild
Kapelmester for Kansas City Stompers, fortæller om 70 år i et spændende liv i musikkens verden, og 2 af DK bedste musikkere kommer med under showet, og spiller gode kendte numre

Niels Abild

Book nu!

Niels Abild foredrag

– eller en farverig livshistorie med supplerende musik med nogle af Danmarks bedste musikere.

Kapelmester Niels Abild er rigmandens umulige søn, der kommer fra et næsten Downton Abbey hjem.

Efter adskillige kostskoler stak han til søs, sejlede jorden rundt 2 gange som messe/dæksdreng, altid med sin klarinet under armen, gik han ofte i land for at spille med de lokale musikere jorden rundt.

Niels startede orkestret Kansas City Stompers i 1951, Europas ældste jazzband, som har 70 års jubilæum i 2021. Niels var medarrangør af den første Roskilde Festival og CPH Jazzfestival og meget mere, bl.a. formand for 13 jazzklubber landet rundt. Niels kommer med yderligere 2 af DK’s bedste musikere, holder foredrag om sit brogede livlige liv og spiller dejlig musik ind imellem.

Niels Abild, 82 år, kapelmester for Europas ældste rytmiske orkester, startet i 1951, igangsætter af utallige festivaler og Roskilde Festival tilbage i 1971, og starten på det der blev til Copenhagen Jazzfestival, musik/jazzklubber, 13 stk. Niels er stadig aktiv, han har optrådt med et væld af kendte solister, bl.a. Louis Armstrong, Gitte Hænning, Sanne Salomonsen, Stig Rossen, Micael Bondesen, Otto Brandenburg, Daimi, ja næsten alt der har bevæget sig på den danske scene de sidste 70 år.

Han kommer fra et velhaverhjem med privatchauffør og egen flyvemaskine allerede i 30’erne. Efter 3 år på Stenhus Kostskole og 1 år på Ribe Katedralskole var lærerne blevet trætte af den uro Niels skabte i klassen, så han tog til søs midt 50’erne, først som messedreng, dæksdreng, ungmand, og efter 3 år til søs, hvor han var jorden rundt 2 gange, Cuba, Japan, Australien, Suez, USA, Phillippinerne, Indien, Ægypten og mange flere steder, og med klarinetten under armen gik han i land hvor mulighederne fandtes og spillede musik, hvor der var mulighed for det, og har der igennem truffet en masse interessante mennesker.

Niels havde også pauser i Danmark ind imellem, hvor han spillede med sit orkester Kansas City Stompers, og endelig i slut 50 bosatte han sig fast i Danmark igen, hvor han 1-2-3 blev indblandet i en masse ting som arrangør. Niels og hans musikere har igennem en årrække spillet til alle de store fester, værende sig kongehuset, Novo og lignende firmaers arrangementer, men også små jazzklubber. Orkestret havde samme position i Danmark som det populære orkester fra Vild Med Dans, The Antonelli Orchestra har i dag.

Meningen er, at Niels med yderligere 2 musikere, eks. pianisten Ole Kock Hansen, kendt for sine indspilninger med Niels Henning Ørsted Pedersen af de mest populære danske sange, vil spille, og ind imellem vil Niels fortælle om sit farverige liv.

Foruden musikken har Niels også haft andre andre jern i ilden, været golfspiller i næsten 74 år og der igennem mødt og spillet golf med nogle af verdens mest kendte golfspillere i det man kalder Pro Am, foruden har han dyrket racerbiler og kørt løb siden starten af 60’erne, senest med Prins Joachim, og meget meget mere.

Der er en TV2 Øst udsendelse (Mine forældre burde ikke have fået børn) foruden flere TV 2 udsendelser om orkestrets 50 og 60 års jubilæum, som kan ses på YouTube. Kansas City Stompers har udgivet 45 albums, og det er rekord i Danmark. Niels er også nævnt i Den Blå Bog.

Opsætningen har selv klaver og anlæg med, Niels plus 2 musikere. Foredraget/koncerten varer ca. halvanden time med en lille pause imellem.

Foredrag med Niels Abild booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. februar 2021
Læs mere

Lotte Kaa Andersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatteraften, Litteratur, Læsning, Roman, Skriveproces

Lotte Kaa Andersen

Book nu!

Lotte Kaa Andersen er aktuel med romanen “Den inderste kerne – en roman om Inge Lehmann”.

Danmarks ukendte verdensstjerne 

Hun er anerkendt som en af verdens største videnskabskvinder, men kun de færreste danskere kender hende, den danske matematiker og jordskælvsforsker, der i 1936 opdagede Jordens indre kerne. Som verdens første kvindelige seismolog mødte Inge Lehmann megen modstand i det danske naturvidenskabelige miljø, der i høj grad var domineret af hendes chef, professor Niels Erik Nørlund og fysikeren Niels Bohr. Hun havde en intuitiv forståelse for at aflæse jordskælv, men var henvist til at forske i sin fritid. I 1950’erne opdagede amerikanerne hendes enestående talent og hentede hende til Columbia University. Her kom hun til at spille en rolle under Den kolde krigs atomvåbenkapløb. Hun blev aldrig gift og fik ingen børn, og den sidste videnskabelige artikel skrev hun, da hun var 99 år. Inge Lehmanns liv er et studie i modige valg og nervøse sammenbrud, stor følsomhed og stor begavelse, rejser, fejder, uforløst kærlighed og en stædighed på størrelse med universet.

I foredraget fortæller Lotte Kaa Andersen om sit arbejde med at finde ind i en historisk persons sind og tanker, for hvordan danner man sig et billede af et andet menneskes relationer og kompleksitet via arkiver, breve og dagbøger? Hun fortæller om sin research, hvor hun bl.a. har talt med Inge Lehmanns familie og fået adgang til private breve, personlige papirer og en dagbog, som ingen kendte til, før den blev hentet ned fra et loft i Klampenborg for to år siden. I Den inderste kerne har hun fået en stor, spektakulær historie forærende, og det har været en gave, der forpligter. For hvordan dramatiserer man en så usædvanlig kvindes liv? Det har været et møjsommeligt og interessant arbejde, der har krævet mange omskrivninger. I foredraget fortæller Lotte Kaa Andersen om inspiration og skriveproces og den lange vej fra idé til færdig roman. Efter foredraget er der god tid til spørgsmål og snak.

Foredrag med Lotte Kaa Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. februar 2021
Læs mere

Kenneth Bøgh Andersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Mytologi, Ondskab, Oplæsning, Religion

Kenneth Bøgh Andersen

Book nu!

Kenneth Bøgh Andersen er aktuel med bogen : ANTBOY VENDER TILBAGE 3. DET ENDELIGE OPGØR

Om bogen:

Pelles liv er forvandlet til ren katastrofe, og hele byen er i fare. Gamle ærkefjender er vendt tilbage, nye er opstået, og Antboy står overfor sit livs største og farligste opgave.

Samtidig er Pelles dobbeltspil overfor Ida blevet afsløret, og han er nødt til at fortælle hende sandheden om Mathilde fra karate. Men hvad er sandheden egentlig? Og hvem kan Pelle stole på, når han og Antboy må ud i det endelige opgør?

Foredrag med Kenneth Bøgh Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. februar 2021
Læs mere

Eva Smith
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Familieliv, Karriere

Eva Smith og Catrine Asmussen

Book nu!

Eva Smith er aktuel med bogen “Jeg håber, jeg har gjort en forskel”

Om bogen: Jeg håber, jeg har gjort en forskel” er Steen Valgreen-Voigt og Anne Knudsens portræt af Eva Smith og hendes kamp for retfærdighed, retssikkerhed og menneskerettigheder.

Eva Smith blev Danmarks første kvindelige juraprofessor, og har igennem hele sit liv vedholdende og standhaftigt kæmpet for at sikre borgernes retssikkerhed og juridiske retfærdighed og for at sikre de internationale menneskerettigheder. I “Eva Smith – Jeg håber, jeg har gjort en forskel” fortæller Steen Valgreen-Voigt og Anne Knudsen om hendes spændende og indflydelsesrige liv som formand for Det Kriminalpræventive Råd og Europarådets Kommission mod Racisme og Intolerance samt som juraprofessor. Vi får også indblik i de personlige sider af Eva Smiths liv som datter af den tidligere justits- og indenrigsminister Hans Hækkerup og hendes liv med manden Ole og deres seks fællesbørn, to delebørn og 20 børnebørn.

Eva Smith er født i 1942 og dr. jur. Hun er datter af den socialdemokratiske justitsminister Hans Hækkerup. Hun er professor i retsvidenskab ved Kbhs Universitet. Hun er medlem af en lang række udvalg og har skrevet adskillige debat- og lærebøger om juridiske spørgsmål.

Foredrag med Eva Smith og Cathrine Asmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. februar 2021
Læs mere

Anna Eckhoff
Anne Eckhoff holder foredrag om arbejdsliv, krig, Mellemøsten, kvinder, sikkerhed, udviklingshjælp

Anna Eckhoff

Book nu!

Anna Eckhoff blev uddannet på Handelshøjskolen (CBS) i 1970. Hun arbejdede med edb blandt andet i ØK Data og på Datacentralen (CSC) og var med til at udvikle store administrative edb-systemer til ØK og SKAT. Hun skiftede i en alder af 56 år karriere og begyndte at arbejde i verdens brændpunkter i Afghanistan og Mellemøsten for Ngo’er, FN og EU. Hun arbejdede primært som administrationschef med ansvar for regnskaber, administration, personale, logistik, indkøb og IT. Hun har skrevet bogen ”Sporskifte et liv i verdens brændpunkter”, der udkom i november 2020.

Foredrag: Sporskifte til et liv i verdens farligste lande

I barndommen drømmer Anna Eckhoff altid om at komme ud i verden og få en spændende tilværelse. Hun kommer fra en patriarkalsk familie, men Anna Eckhoff kommer sammen med 50% af de gifte kvinder på arbejdsmarkedet i starten af 70’erne, hvilket åbner op for kvinders egne valg. Hun får seks børn, men efter at hendes mand er død, bryder hun med tidens normer, da hun forlader sine to yngste børn, medens de stadig går i gymnasiet og rejser som 56 årig til verdens farligste lande.

Hun arbejder for ngo’er, FN og EU de næste 15 år i blandt andet Irak, Sudan, Palæstina, Afghanistan, Tunesien og Libyen i perioden 2003 til 2018 ofte isoleret fra omverdenen på grund af sikkerhedssituationen i landet. Hun fortæller i foredraget om dagligdagen, arbejdslivet, økuller, farerne, konflikter og kontakten med de lokale på sine udstationeringer.

Hun fortæller om udfordringer ved at få organisationen til at fungere i lande som er præget af kaos og lovløshed efter krige som for eksempel i Afghanistan og Irak eller efter det arabiske forår som for eksempel i Tunesien, Libyen og Syrien. Gradvist erstattes ønsket om spænding med behovet for at være med til at genopbygge de skrøbelige lande i Mellemøsten.

I dag har Anna Eckhoff et indgående kendskab til Mellemøstens historie og politiske udfordringer.

Foredrag med Anna Eckhoff booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. februar 2021
Læs mere

Lone Theils
Holder foredrag indenfor følgende emner: Brexit, Forfatterskab, London

Lone Theils

Book nu!

Lone Theils De usynligeLone er aktuel med krimien “De usynlige”.

Om bogen: 

Under en ferie i Danmark bliver Nora Sand vidne til et drab, der viser sig at have forbindelse til Storbritanniens absolutte elite. Hun kommer på sporet af en gruppe mennesker, der ikke skyr nogen midler for at dække over fortidens synder. Mennesker med penge, magt og indflydelse nok til at få ethvert problem til at forsvinde – og de anser Nora for at være præcis sådan et problem. Hendes eneste chance for redning bliver at opsøge sit værste mareridt.

Femte bind i krimiserien om den danske journalist Nora Sand, der bor i London.

Foredrag med Lone Theils booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. februar 2021
Læs mere

Niels Birger Danielsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden Verdenskrig, Fundraising, Historie

Niels-Birger Danielsen

Book nu!

Niels-Birger Danielsen er aktuel med bind 4 af “Modstand” – dramaets sidste akt 1944-1945.
Fjerde og sidste bind af bogværket ‘Modstand’ om den danske frihedskamp 1940-45 udkommer på Politikens Forlag i april 2021. Kampen mellem modstandsbevægelsen og Gestapo og især det tyske politis danske håndlangere er taget til i brutalitet. Frihedskæmpernes likvideringer på den ene side og repressaliedrab samt schalburgtager på den modsatte side eskalerer i en ond spiral.
Samtidig sker der en tilnærmelse mellem modstandsbevægelsen og de etablerede politikere, som indgår forlig om en befrielsesregering. Nu var modstanden blevet ‘hele folkets kamp’ og ikke kun noget, der blev udøvet af snævre nichegrupperinger. Politikerne var blevet medkæmpere.
Og sådan var der så meget, der blev ‘med tilbagevirkende kraft’, da konklusionerne efter de fem besættelsesår skulle drages.

Alsidig krigsformidler
Med 75-årsjubilæet for Danmarks befrielse den 4./5. maj 1945 er der der i år fokus på Danmarks besættelsestid som sjældent tidligere. Niels-Birger Danielsen er bogaktuel med firebindsværket Modstand om frihedskampen 1940-45. Han vil være parat til at levere lokale eller regionale vinkler på modstandskampen hvor som helst. I kraft af blandt andet biografien Werner Best (2013) har Danielsen også beskæftiget sig med den tyske side, så antallet af mulige foredragsemner er stort.

Foredrag med Niels-Birger Danielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 1. februar 2021
Læs mere

Glenn Bech
Glenn Bech holder foredrag om bogen Farskibet

Glenn Bech

Book nu!

Glenn Bech FarskibetGlenn Bech er forfatter og psykolog. Foredrag om debutromanen Farskibet samt det at vokse op i en dysfunktionel familie.

Foredrag af Glenn Bech:

Farskibet (bogforedrag)

Da Glenn er fem år og hans lillebror, René, er tre, tager deres far sit eget liv. Dette autobiografiske romanværk er et rasende og brutalt vidnesbyrd om alt det, der fulgte efter. Tragedien, der blev til tragedierne. For straks faren forsvinder, dukker en alkoholiseret og voldelig ny mand op i tilværelsen. Hvor hverdagen før var tynget af sorg, plages den nu af konstant utryghed samt et væld af dysfunktionelle relationer; hvor stedfaren – som moren har giftet sig med – hhv. forgriber sig på hende og jævnligt vil true drengene med tæsk. Moren, der arbejder som buschauffør, og ellers intet netværk har tilbage fra sin egen nedbrydende opvækst.

Drengene, der i stigende grad vender al deres afmagt indad til skam og selvhad, udadreagerende adfærd i skolen og efterhånden også egne forsøg på selvmord.

Men så en decembernat – faktisk kun ganske få timer inden juleaftensdag – stiller moren sine drenge dette altafgørende spørgsmål: Hvad ville I sige til, at vi pakkede vores ting og skred fra Erik? Og lillebroren hujer i lykke, imens storebroren – som lige siden farens død har båret rundt på ansvaret for hele familien – først udtrykker sig en smule bekymret: Hvor skal de måske sove i nat? Kan de ikke bare ringe til politiet igen? Og hvad nu hvis Erik opsporer dem, vil han så slå dem ihjel denne gang? Men selv disse tanker og indvendinger forsvinder; både moren og drengene pakker alt, hvad de kan bære og flygter dernæst ud i sneen.

Glenn Bech siger om sin debutroman:
”Den har været nødvendig for mig at skrive, for når man som barn oplever noget voldsomt og skamfuldt, man ikke har sprog for, ophober det sig i en. Nogle brænder så en skole ned, andre bliver bankdirektører, og andre igen skriver – som jeg – en bog. I Farskibet har jeg omsat vreden og det, jeg efterfølgende oplevede i min barndom og ungdom, til en historie.”

Han fortsætter:
”Men selv om jeg skriver på min egen historie, er Farskibet en roman. Det ville helt klart have været lettere for mig, hvis jeg havde skrevet en journalistisk erindringsbog, men min ambition har været at få tekst og kunstnerisk formgivning til at hænge tæt sammen. Samtidig bliver det også fiktion, bl.a. fordi jeg i dele af romanen skriver fra et sted fra før, jeg som barn overhovedet fik et sprog. Og det er historien, som jeg synes, den var. Andre kan have en anden opfattelse”, konstaterer Glenn Bech, der blev uddannet psykolog i 2017 og samme år blev optaget på
Forfatterskolen.

”Jeg havde ideen til bogen, da jeg begyndte på skolen. Den har hele tiden skullet være og kunne det hele – også at redde mit liv. Der gik ikke længe, før jeg fandt ud af, hvad det ville kræve. Det blev ren djævleuddrivelse i de år, jeg skrev på den. Jeg led, og ofte tænkte jeg, at ”hvis det er sådan at være forfatter, er det ikke noget for mig.” Men til sidst havde jeg et manuskript på 1.500 sider, der er blevet til 552. Og nu er jeg tilfreds. Jeg er lettet og frigjort. Så min næste bog kunne sagtens blive en om hesten Dolly, der laller rundt på en mark”, siger Glenn Bech og ler.
 
”Nej, jeg skriver på noget andet. Og jeg håber, at mit forfatterskab bliver langt. Men jeg tror, at jeg muligvis har skrevet mit hovedværk. Sådan føles det i hvert fald lige nu”.

Farskibet er skrevet på et mix af prosa, lyrik, dagbogsoptegnelser, hjemmevideoer, breve mm.

Se evt. også  glennbech.dk  og  psykologglennbech.dk  for yderligere information.

Pressen skriver:

”Et mesterligt svendestykke, som sender forfatteren i raketfart mod de litterære tinder … Farskibet er en vild, eksperimenterende og genremæssigt udefinérbar roman. Stort set hver eneste side kommer bag på læseren. Glenn Bechs stil er totalt overbevisende.”
* * * * * *– Jyllands-Posten

”Et stykke aldrig før set socialrealisme … Hvis man kan hævne et selvmord, må det være sådan, det skal gøres … Et stærkt vidnesbyrd.”
♥♥♥♥♥ – Politiken

”Farskibet bærer sin sårbarhed som et prydstykke … Ambitiøst og stilsikkert … Et manifest for selvomsorg eller medmenneskelighed.”
– Weekendavisen

”En voldsom konfrontation med forfatterens fars selvmord og med den forkvaklede maskulinitetsopfattelse, der gjorde livet umuligt for faren … Glenn Bech udnytter i Farskibet til fulde romangenrens radikale rummelighed … En beholder for et kaotisk og smertefuldt stof, der bliver præsenteret på en måde, der rykker i en.”
– Information

”Farskibet er et enormt ambitiøst og vellykket kampskrift, der pendler fra den førsproglige barndom over teenageliv til den nutidige skriveproces … Uafrystelig debut.”
* * * * * – Børsen

”Knugende, intenst og uafrysteligt værk … En påtrængende roman, der nærmest er umulig at skubbe fra sig, fordi forfatteren har formået at omsætte den personlige tragedie til et kunstværk, der angår os alle … Et på én gang sårbart og kraftfuldt, vredt og omsorgsfuldt kampskrift.”
* * * * * – Kristeligt Dagblad

Foredrag med Glenn Bech booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. januar 2021
Læs mere

Lars Kjædegaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Krimiforfattere, Litteratur

Lars Kjædegaard

Book nu!

Lars Kjædegaard Lang dag mandForedrag med udgangspunkt i seneste udgivelser: 

Lang dag mand (2021):

I 2021 er det 40 år siden, at Lars Kjædegaard debuterede som forfatter. Han har skrevet 40 romaner siden 1981, har solgt flere end 400.000 bøger, og han er en af Danmarks mest læste kriminalforfattere. I LANG DAG MAND fortæller han i 18 kapitler om sit liv som barn, voksen, far, musiker og forfatter – om at vokse op i Helsingør, om at være 14 og pludselig spille guitar med sine amerikanske blues-helte, om den sorte hund, om at udtrykke sig på sin egen måde. Møder og begivenheder, der former et menneske.

Løgn i din hals (2021)

Løgn i din hals er en krimi i den populære serie med efterforskerne Anita Hvid og Thor Belling.

En kvinde i Aarhus modtager et opkald om, at hendes søn er blevet alvorligt kvæstet i en ulykke. Opkaldet viser sig at være falsk. Kort efter modtager en mand i byen et lignende opkald, som får fatale følger. Også dette opkald er falsk, og så bliver Anita Hvid involveret i sagen. Hvem spreder frygt og død ved at lyve så overbevisende? Er der tale om umotiverede, tilfældige chikanerier, eller er hensigten mere dyster?

Foredrag med Lars Kjædegaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. januar 2021
Læs mere

Thomas Larsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Historie, Historiske portrætter, Kongehuset, Litteratur, Ordstyrer, Politik

Thomas Larsen

Book nu!

Danskernes Dronning i 50 år

I januar 2022 kan dronning Margrethe fejre et enestående jubilæum, for da vil det være 50 år siden, hun blev udråbt til regent og statsoverhoved af den socialdemokratiske statsminister, Jens Otto Krag. Det var dengang en ung og usikker monark, som trådte til. Men siden er det lykkedes for Dronningen at blive et både elsket og respekteret samlingspunkt for danskerne. Når hun holder sin nytårstale, bænker hele Danmark sig foran tv-skærmen. Og da hun under corona-krisen holdt opmuntrende taler, blev alle seer-rekorder slået. I en kommende portrætbog om Dronning Margrethe fortæller journalist og forfatter, Thomas Larsen, om Danmarks Dronning. Og i sit foredrag fortæller han om, hvordan det er lykkedes for Dronningen at få skabt en usædvanlig nær relation med befolkningen gennem de snart svimlende fem årtier, hvor hun har siddet på tronen. Thomas Larsen fortæller også om, hvordan Dronningen dygtigt har moderniseret monarkiet undervejs, og han peger på, hvor Dronningen har ændret kurs i den løbende samtale og dialog, som hun har haft med befolkningen, og som er en del af nøglen til, at forstå hendes store succes som regent. Endelig taler han om det generationsskifte, som en dag også vil blive en realitet i kongehuset.

Thomas Larsen er en af de journalister, som ved mest om det danske kongehus, og som flest gange har interviewet Dronningen: Det har han gjort i forbindelse med sine tidligere bøger om bl.a. Amalienborg, samt i bestselleren “De dybeste rødder”, som rummer Dronningens fortolkning af Danmarkshistorien. Derudover har han interviewet Dronningen i forbindelse med vigtige nationale mærkedage og begivenheder.

Foredrag med Thomas Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. januar 2021
Læs mere

Mich Vraa
Holder foredrag indenfor følgende områder: De Vestindiske Øer, Forfatterskab

Mich Vraa

Book nu!

Pigen fra det store hvide skibMich Vraa er aktuel med romanen “Pigen fra det store hvide skib” skrevet sammen med Jesper Bugge Kold. (udgivet 23.01.21).

Om bogen: 23. januar 1951 lægger hospitalsskibet Jutlandia fra kaj i København. Ombord er den unge Molly Dahl, som er en af de toogfyrre sygeplejersker, der er sluppet gennem nåleøjet og blevet antaget til tjeneste på skibet.

Med sig har Molly erfaringer fra operationsgangen på Odense Sygehus, hvor hun på dagen for Danmarks befrielse har taget imod døende og hårdt sårede skudofre. Men befrielsen har også givet Molly tunge, personlige oplevelser med i bagagen.

I Korea har elleveårige Yun mistet bogstavelig talt alt. Mens napalmflammerne æder hendes hjem, hendes familie og den landsby i Nordkorea, hvor hun er vokset op, flygter hun sammen med to andre børn mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.

Både Molly og Yun lægger deres liv bag sig i håbet om at finde et nyt og bedre i Sydkorea. Men for begges vedkommende bliver rejsen lang og uforudsigelig.

I den sydkoreanske havneby Pusan flettes deres skæbner sammen. Men kan Molly redde Yun? Og hvem skal redde Molly?

Mich Vraa brød i 2016 igennem som forfatter med romanen HAABET, første bind i en trilogi om Dansk Vestindien. Andet bind, PETERS KÆRLIGHED, udkom året efter, og den sidste bog i trilogien hedder FAITH.

Vraa er uddannet journalist og arbejdede i dagspressen indtil han i 1995 blev forfatter og skønlitterær oversætter på fuld tid. Han har givet dansk stemme til en lang række engelske og først og fremmest amerikanske forfattere som Jonathan Franzen, Anthony Doerr, Ernest Hemingway og John Williams.

Foredrag med Mich Vraa booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. januar 2021
Læs mere

Lars Hovbakke Sørensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden verdenskrig, Dansk Historie, De Vestindiske Øer, Historie, Historie, Kongehuset, Politik

Lars Hovbakke Sørensen

Book nu!

Dronning Margrethe – 50 år på tronen
Den 14. januar 2022 er det 50 år siden, at dronning Margrethe 2. kom på tronen. Hun er den hidtil næstlængst regerende monark (kun overgået af Christian 4.) og har sat sit præg på Danmarks udvikling gennem et halvt århundrede.

I foredraget vil Lars Hovbakke Sørensen belyse monarkiets rolle og udvikling i dronning Margrethes regeringstid og sætte fokus på, hvorfor og hvordan det danske monarki har udviklet sig til et af de allermest populære i Europa. Undervejs vil han både trække tråde tilbage i tiden og give et bud på, hvad fremtiden vil bringe for monarkiet i Danmark, ligesom han vil sammenligne med udviklingen i de øvrige kongehuse i Europa.

Lars Hovbakke Sørensen er én af de mest anvendte kommentatorer og analytikere i både tv, radio og aviser af aktuel dansk og europæisk politik og andre aktuelle samfundsforhold (f.eks. kongehuset i det moderne samfund). Han underviser til daglig ved Københavns Universitet og har også undervist ved bl.a. Nordisk Journalistcenter, Danmarks Journalisthøjskole og Aarhus Universitet. Lars Hovbakke Sørensen har bl.a. skrevet bøgerne: “En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag” (2014), ”Et kontinent i krig. Europas historie gennem 1000 år” (2006) og ”Slagsbrødre eller broderfolk. Nordens historie gennem 1300 år” (2004). Han kan holde mange forskellige foredrag inden for dansk, nordisk og europæisk politik, historie og samfundsforhold (inkl. om kongehuset) og give sine foredrag en særlig vinkel, som passer specielt til det aktuelle publikum. Lars Hovbakke Sørensen har modtaget Statens Kunstfonds pris for bedste bogudgivelse 2014 for sin bog En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag (Gyldendal 2014).

Foredrag med Lars Hovbakke Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. januar 2021
Læs mere

Helle Helle
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab

Helle Helle

Book nu!

Helle Helle BobHelle Helle er aktuel med romanen Bob.

Forlagsbeskrivelse:

“Flytter Bob og jeg så til Vanløse.” Sådan indleder Helle Helle sin nye roman BOB.

Bob ved ikke rigtig, hvad han skal.
Hans kæreste har travlt med sit nye studie.
Hun er hende fra de.
Selv arbejder han lidt på Sømandshotellet, indretter deres nye etværelses og fortaber sig i Københavns gadenavne.
Mest af alt ønsker han sig en fremtid med hende.
Hun er romanens jeg-fortæller. Men hun fortæller udelukkende om Bobs liv
– især det, hun ikke selv er en del af.

– Tænk, at vi på et tidspunkt skal giftes og have børn.
Han havde sagt den sætning tidligere, senest i forrige uge, og bagefter havde han tænkt: Sådan siger jeg ikke igen før om lang tid. Og nu havde han allerede gjort det.

– Til Helles Helles store publikum, der kan glæde sig til en selvstændig fortsættelse af de og overraskes over en københavnerroman i forfatterskabet – og alle, der ønsker at læse prosa i en liga for sig.
– Helle Helle er en af Danmarks fremmeste forfattere. For hver bog raffinerer hun sin skrift og har opnået stor gennemslagskraft i de nordiske lande.
– ”Vi griner og griner, vi græder og græder. Ikke højlydt bralrende eller hulkende, men stille og intenst og nærmest samtidig. Sådan er det at læse Helle Helle.” – skrev Politiken.

Helle Helle (f. 1965) er opvokset i Rødby. Hun er uddannet fra forfatterskolen 1991 og debuterede i 1993. Hun har modtaget en række priser og præmieringer, blandt andet Kritikerprisen, P.O. Enquistprisen, De Gyldne Laurbær og Det Danske Akademis Store Pris. Hendes noveller og romaner er oversat til 22 sprog.

Foredrag med Helle Helle booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. januar 2021
Læs mere

Michelle Kristensen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsglæde, Ernæring, Sundhed, Trivsel

Michelle Kristensen

Book nu!

Michelle Kristensen er aktuel med bogen Mission sund aftensmad. 100 opskrifter til hele familien

Hvad skal vi spise i aften?

Aftensmaden til hverdag er den store udfordring for mange, der vil leve sundt. De fleste af os har travlt og er trætte, når vi kommer hjem og skal til at lave mad, og derfor kommer vi let til at springe over, hvor gærdet er lavest. Og så ender vi alt for tit med fastfood eller noget mindre sundt fra fryseren.

Derfor har Michelle Kristensen lavet en bog med 100 opskrifter på aftensmad, der smager forrygende, og som kan laves i en fart. Her er sunde udgaver af danskernes yndlingsmad – fra gryderetter og ovnretter til pizza og sandwich. Man behøver nemlig ikke at spise ensformigt og kedeligt, fordi man gerne vil leve sundt.

Alle opskrifter i bogen følger MK principperne, som sikrer en god mæthed og et stabilt blodsukker.

Foredrag med Michelle Kristensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. januar 2021
Læs mere

Sophus Helle holder foredrag om forfatterskabet, historie og litteratur

Sophus Helle

Book nu!

Sophus Helle er kulturhistoriker og oversætter. Han er særlig optaget af kulturhistoriens kringelkroge og digte fra oldtidens dybeste lag. Han er en formidler med stor passion for sit materiale, der beretter om fortiden med smittende begejstring.

I 2019 oversatte han med Morten Søndergaard det babylonske epos Gilgamesh til dansk. Det blev af anmeldere kaldt ”en af de mirakler, der gør livet værd at leve” og indstillet til Weekendavisens Litteraturpris. Året efter udgav han en oversættelse af digteren Enheduana, der i Politiken blev rost som “en verdenssensation af en udgivelse”.

Sophus Helle har en ph.d.-grad fra Aarhus Universitet og modtog i 2020 forsknings- og formidlingsprisen European Young Researcher Award. Han er fast boganmelder for Weekendavisen.

Foredrag af Sophus Helle:

Foredrag 1: Enheduana: Verdens første digter
Den første forfatter, vi kender til, er den akkadiske prinsesse og præstinde Enheduana. Hun levede for over 4200 år siden i det område, vi i dag kalder Irak. Det var en turbulent historisk periode, hvor Enheduanas far, Sargon af Akkad, skabte historiens første kejserrige. Enheduana blev tillagt en række digte, der med stor intensitet beretter om hendes eksil fra byen Ur, og hendes hengivenhed til Inana – gudinden for krig, kærlighed og kaos. Sophus Helles gendigtning af Enheduanas hovedværk, “Dronning over verdens magter”, blev af anmelderne kaldt “en verdenssensation af en udgivelse” og “en mesteroversættelse”. Helle fortæller om Enheduanas dramatiske liv og rørende digte, og om hvordan man kan oversætte fra sumeriske lertavler til levende dansk.

Foredrag 2: Gilgamesh: Stormen i vores hjerter
Det babylonske epos Gilgamesh er en eviggyldig fortælling om kærlighed og sorg, rastløshed og dødsangst, venskab og vildskab. Siden dets genopdagelse i 1872 har læsere fra hele verden kunne spejle sig i helten Gilgamesh og hans brændende passion – “stormen i hans hjerte”, som det hedder i digtet. Selvom han er to tredjedele gud og tilhører en fjern fortid, minder han med sine eksistentielle kvaler om et ethvert moderne menneske. Sophus Helle fortæller om hans arbejde med at oversætte eposset i samarbejde med hans far, digteren Morten Søndergaard.

Foredrag 3: Hvad gør en oversætter?
Oversættelse er en slags tryllekunst. En tekst på ét sprog bliver som ved magi forvandlet til en hel ny tekst, hvor hvert enkelt ord er skiftet ud og som dog på en mærkelig måde er “det samme”. Men hvad sker der egentlig i det forvandlingsnummer? Sophus Helle er en oversætter, der arbejder med nogle af verdens mest udfordrende sprog – blandt andet sumerisk og babylonsk, der havde været døde i to årtusinder. I dette foredrag åbner han op for oversættelsens kølerhjelm, og undersøger hvordan digte og fortællinger klarer rejsen mellem sprog. Med eksempler fra Biblen og Asterix, thai og italiensk, menukort og meget mere beretter han om oversættelsens glæde og udfordringer.

Foredrag med Sophus Helle booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. januar 2021
Læs mere

Jørn Boisen
Jørn Boisen holder foredrag om Frankrig

Jørn Boisen

Book nu!

Jørn Boisen (1962) er ph.d., uddannet i Fransk i Odense, Bordeaux og Paris. Han har arbejdet med Frankrig og franske forhold på Sorbonne, Københavns Universitet og Universitetet i Sydøst-Norge, og han har skrevet en række bøger og over 150 videnskabelige artikler, senest i Europas Mange Omveje (Columbus 2019) om Frankrigs forhold til det europæiske fællesskab. Ved siden af arbejdet på universitetet er han en meget brugt foredragsholder og kommentator om franske forhold i danske og udenlandske medier.

Foredrag af Jørn Boisen:

Frihed, lighed, mismod

Frankrig er på mange måder Europas syge mand, i hvert fald hvis franskmændene skal sige det selv. Tillid er en hård valuta i krisetider. Franskmændene er det folk i Europa, der har mindst tillid til hinanden, til staten og til politikerne og til fremtiden; Frankrig er blevet et mistillidssamfund.

Det er et paradoks og en gåde, for Frankrig er på mange måder en succes: en veluddannet befolkning, høj produktivitet, en stærk velfærdsstat og et sundhedssystem, der er blandt verdens bedste. Og så er det et land med generelt høj livskvalitet – gastronomi, kultur, natur. Frankrig er verdens mest søgte turistdestination.

Hvor kommer denne utilfredshed fra? Hvad er forklaringen bag de franskes mismod og mistillid? Hvad er gået galt? Og hvor er Frankrig på vej hen?

Det er de spørgsmål, som dette foredrag prøver at finde svar på.

Foredrag med Jørn Boisen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. december 2020
Læs mere

Sunny Elias Mølbæk
Sunny Elias Mølbæk holder foredrag om identitet, køn og personlig udvikling

Elias Mølbæk

Book nu!

Elias Mølbæk er iværksætter og foredragsholder.

Da han blev født, blev han tildelt navnet “Emma”, af den simple årsag at babyen var en pige. Hurtigt viste det sig dog at konflikten mellem biologisk køn og kønsidentitet var så stor, at et kønsskifte var en nødvendighed. Fordraget omhandler de op og nedturer, som ligger forude drømmen, om at kunne præsentere sig selv som en mand.

Foredrag af Sunny Elias Mølbæk:

Transkønnet med lille “t”

Min familie og jeg arbejdede hårdt og målrettet på, at overbevise læger, psykologer, sexologer m.m. om at jeg var en dreng og derfor ønskede et fuldt kønsskifte. Jeg var klar til at tage de biologiske konsekvenser, som det krævede, men dialogen var umulig og systemet urokkeligt. Ved en hver oplagt mulighed blev min familie og jeg skuffede og min egen vindermentalitet slog mig næsten ihjel. Her nyttede det ikke at kæmpe, for det man ville have. Gjorde man det, endte med at bruge alt sin energi på, at overbevise alle om at man er en rigtigt dreng, værdi -og hvilken dreng er man så, hvis man ikke hviler i sig selv og konstant skal bevise sig selv for at få lov til at blive sig selv?

Jeg havde fået en ny hobby, som jeg ikke selv havde valgt; Køn.

Denne hobby syntes jeg var forfærdelig uinteressant, men samtidigt afgørende for at få lov, at skifte fra ”Emma” til ”Elias”. Når man står midt i det, er forskellen mellem mand og kvinde enorm, men jeg havde lovet mig selv en meget simpelt ting ”Det mest interessante der er at sige om mig skal ikke være, at jeg er transkønnet”. Jeg ønskede at holde fast i mig selv og mine interesser, men det skulle vise sig, at være svært, fordi mødet med alle dagligdagens problematikker gjorde, at det eneste jeg havde lyst til, var at, ”sætte mit liv på pause”. Det at skulle opnå noget eller deltage i noget, eller kendes af flere mennesker, interesserede mig ikke, før mit kønsskifte var fuldendt. Mit ydre afspejlede ikke mig og derfor var der ingen grund til at promovere dette.

Med tiden fandt jeg ud af, at det var en farlig måde at tænke på, for når man er ung, kan ikke gå vente, imens livet farer forbi en. Jeg kunne i hvert fald ikke, og hvis jeg havde vidst det jeg vidste nu, og skulle igennem et kønsskifte igen, så havde jeg fra start valgt en anden indstilling med andet værdisæt.

Heldigvis kan jeg bruge dette indgående kendskab til mig selv, til noget andet: at jagte min drøm om at skabe. Iværksætteri og innovation har altid fascineret mig, og som sagt, så skal det mest interessante om mig ikke være, at jeg er transkønnet. Mens jeg gik 2.g stiftede jeg min egen virksomhed og blot 6 måneder senere var interessen vakt hos flere investorer og kapitalindsprøjtningen lød på DKK 200.000. I dag har vi et samarbejde med et af Europas førende vaskerier og selvom der er lang vej til toppen, ser fremtiden lovende ud. Men hvad der er endnu vigtigere, er at jeg på denne rejse er drevet af noget andet, end jeg var på min rejse mod ”Elias”.

”Transkønnet med lille t” er et fordrag om identitetsskabelse, der bygger på en personlighistorie fra Elias Mølbæk. Fortalt med en god portion humor, levere han en levende fortælling, om den sværeste periode i hans liv. En periode, som har givet ham de vigtigste livserfaringer, som han i dag forsøger at leve efter.

Foredrag med Elias Mølbæk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. december 2020
Læs mere

Pernille Ipsen holder foredrag om 1970´erne, erindringer, feminisme, historie og køn.

Pernille Ipsen

Book nu!

Pernille Ipsen, f. 1972, er ph.d. i historie fra Københavns Universitet og lektor i køns- og kvindestudier og historie på University of Wisconsin, Madison. Hun underviser, forsker og skriver om kvindehistorie, kolonialisme, race og slavehandel. Er aktuel med bogen Et åbent øjeblik. Da mine mødre gjorde noget nyt (Gyldendal 2020).

Foredrag af Pernille Ipsen:

Foredrag 1: Syv liv i Rødstrømpebevægelsen
I årene 1970-1975 spredtes kvindebevægelsen og særligt den store spraglede Rødstrømpebevægelse med gevaldig hast og blev en af de vigtigste sociale bevægelser i Danmarkshistorien.

Med udgangspunkt i sin egen familiehistorie – de syv kvinder, hun kaldte mor – fortæller historiker og forfatter Pernille Ipsen om livet i midten af Rødstrømpebevægelsen. Hendes syv mødre mødtes på Femø kvindelejr i sommeren 1971 og var med til at besætte det første Kvindehus i København i efteråret 1971. De etablerede et kvindekollektiv ved siden af Kvindehuset og kastede sig helhjertet ind i kvindekampen med det ambitiøse mål at frigøre sig fra patriarkatet, skabe plads til nye måder at være kvinder på og derigennem lave en mere lige og retfærdig verden. Det viste sig at være et større arbejde, end de havde regnet med, men de nåede et langt stykke af vejen.

Forelæsningen er baseret på Pernille Ipsens kollektive biografi Et åbent øjeblik. Da mine mødre gjorde noget nyt (Gyldendal 2020).

Foredrag 2: Historier at leve af
Vi lever af og med historier. Vi trækker på dem, bevidst og ubevidst. Vi forstår verden med og i forhold til dem. Ved at samle dem sammen og skrive dem, kan vi skabe stærkere fællesskaber. Men hvordan kan vi tage vores familie- og personlige historier alvorligt, afsøger de meninger, som gemmer sig i dem, og finder ind til ”selve historien” – det vores erindringer har at fortælle?

Med udgangspunkt i sin egen familiehistorie – de syv kvinder, hun kaldte mor – fortæller historiker og forfatter Pernille Ipsen om sit arbejde med at indsamle, bearbejde og skrive en samlet historie på baggrund af sine mødres erindringer. I processen med bogen oplevede både hun og hendes mødre, at deres historie samlede dem. Ligesom historien handlede om mødrenes stærke fællesskab som rødstrømper, blev bogen en genoplivning af fællesskabet.

Forelæsningen er baseret på Pernille Ipsens kollektive biografi Et åbent øjeblik. Da mine mødre gjorde noget nyt (Gyldendal 2020).

Publiceret: 9. december 2020
Læs mere

Bengt Holst
Bengt Holst holder foredrag om dyr og natur

Bengt Holst

Book nu!

Bengt Holst er tidligere videnskabelig direktør i ZOO København, foredragsholder og debattør.

Foredrag af Bengt Holst:

Foredrag 1: Når værdier lægges for had
I 2014 kom København ZOO i verdens søgelys, da man aflivede en ung hangiraf, fordi han var i overskud i det avlsprogram, han indgik i. I over en uge måtte videnskabelig direktør Bengt Holst stille op til interviews med verdenspressen for at forsvare handlingen og forklare rationalet bag. Det lykkedes at få vendt stemningen, og ZOO kom stærkere ud af shitstormen, end den gik ind i den. Foredraget fortæller, hvad der var op og ned i historien, og hvad der fik Bengt Holst til at stå så fast i sin overbevisning. Sagen bliver i dag brugt som et vellykket eksempel på krisehåndtering i sager, hvor procedurer eller værdier bliver lagt for had.

Foredrag 2: Naturbevarelse – en kompleks affære
Hvad skal der til for at bevare naturen? Og er vi parat til at levere den ydelse? Der tales meget om naturbevarelse, og de fleste er enige om, at ikoniske arter som tigre, elefanter og gorillaer skal bevares. Men er vi også klar til at bevare dem, når de står i vores egen baghave? Ulven er her et godt eksempel. Og hvad med de mere anonyme arter som partulasneglen, eller arter, som vi er bange for som skorpioner og giftslanger? Skal de også bevares? Og hvordan prioriterer vi mellem menneskelige og naturinteresser, hvor de ikke går i samme retning? I foredraget kommer Bengt Holst ind på, hvad der hører til effektiv naturbevarelse, samt de konflikter, som bevarelse af biodiversiteten medfører.

Foredrag 3: Min rejse ind i naturens verden
Det startede med en ubændig nysgerrighed og en bog om regnormen. Fascinationen af dyr og dyrenes forunderlige verden startede tidligt i Bengt Holst teenageår og udviklede sig efterhånden til en passion, der skulle forme både hans liv og hans professionelle karriere. Fra kragers overnatningsadfærd til løveabernes overlevelse i den brasilianske regnskov, fra den sydafrikanske savanne til moskusokserne i Grønland. Bengts passion for naturen har bragt ham vidt omkring og givet ham mulighed for at sætte Zoologisk Have og Danmark på verdenskortet, når det gælder naturbevarelse. Foredraget tager tilhørerne med på denne rejse og viser, hvad en en indædt nysgerrighed og dybtfølt passion kan føre til.

Foredrag 4: Zoologiske havers rolle i fortid, nutid og fremtid
Zoologiske haver har ændret sig meget i tidens løb. Fra at være menagerier, hvor det bare gjaldt om at vise flest mulige mærkelige dyr har de ændret sig til at være centre for bevarelse af truede dyrearter. Det gælder dog kun for de zoologiske haver, der bygger deres drift på videnskabeligt grundlag og tager deres ansvar for bevarelse af den truede natur alvorligt. Med det stigende pres på naturen bliver de zoologiske havers rolle endnu vigtigere, og internationalt trækker man nu i stigende grad på havernes ekspertise for at redde den truede natur. Med udgangspunkt i 37 års virke i København ZOO fortæller Bengt Holst i dette foredrag om de zoologiske havers forandring, deres rolle i naturbevarelse og ikke mindst om de resultater, de har opnået indtil nu. Og så selvfølgelig også om, hvad deres rolle i fremtiden vil være.

Foredrag 5: Hvad har regnormen og giraffen tilfælles?
Naturen er mangfoldig, og hver eneste art, stor eller lille, har en fantastisk historie at fortælle. Jo mere, man dykker ned i dyrenes verden, desto mere forundret bliver man over, hvor kreativ, naturen har været siden det første liv på kloden startede for 3,6 milliarder år siden. Alt sammen med henblik på at kunne klare de samme udfordringer, nemlig at finde føde, finde læ for vind og vejr, finde mager, undgå at blive spist osv. Men løsningerne er forskellige, og det er dem, der har ført tl de mange spændende livsformer, vi kan se i dag. Bengt Holst tager os i dette foredrag med på en tur gennem dyrenes verden med udgangspunkt i hans egen fascination af de mange livsformer, der omgiver os. Som naturens stemme fortæller han nogle af de fængslende historier, hver enkelt art ville kunne fortælle, hvis de kunne tale.

Foredrag 6: Hvad skal vi med naturen?
Naturen er overalt omkring os, og vi er selv en del af den. Men den er under forandring, ikke mindst på grund af vores grådige og uigennemtænkte udnyttelse af den. I diskussionen om naturens værdi for os mennesker, udregnes værdien ofte i kroner og ører. Men naturens værdi kan ikke gøres op i kroner og ører. Den har en værdi i sig selv, som man bliver nødt til at medregne, når man skal afgøre, om et område skal lægges ud til produktionsområde eller skal forblive natur. Samtidig skal vi huske, at vi påtager os et ansvar, når vi lægger et område under forvaltning, på den ene eller den anden måde (produktionsskov, rewildingprojekter osv.). I foredraget diskuterer Bengt Holst ud fra egne erfaringer interessekonflikterne i nutidens naturforvaltning samt naturens værdi i sig selv.

Foredrag med Bengt Holst booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. december 2020
Læs mere

Nauja Lynge
Nauja Lynge holder foredrag om identitet og menneskerettigheder samt rigsfællesskabet

Nauja Lynge

Book nu!

Nauja Lynge (født 21. januar 1965) er en grønlandsk forfatter, foredragsholder og debattør.

Foredrag af Nauja Lynge:

Foredrag 1: Storpolitik i Arktis – hvorfor befolkningen skal forstå det storpolitiske spil, der udspiller sig for øjnene af os i rigsfællesskabet.

Mød Nauja Lynge på slap line og uden manuskript. Hun lægger sig fladt ned blandt publikum og fortæller sin historie med sin egen sårbare side som bagkant. Mange års ballast som debattør for rigsfællesskabet har udstyret hende med en sund fornuft og en drivkraft til at forstå, hvorfor det er vigtigt at danske statsborgere blander sig.

Debatten om rigsfællesskabet og det storpolitiske spil i Arktis må hverken blive et elitært projekt eller en overophedet diskussion. Det handler om at forstå fortiden og skabe præmisserne for vores fremtidige relation uden at være naiv.

Fordi forandring kommer nedefra, starter hun med at fortælle, hvorfor hun selv er havnet i debatten.

Foredrag 2: Jeg er Nauja – om identitet og menneskerettigheder.

Dette foredrag tager udgangspunkt i Naujas bog af samme titel: Jeg er Nauja. En grønlandsdanskers bekendelser er grønlandsdanskeren og græsroden Nauja Lynges selvbiografiske debatbog. Ærligt og usentimentalt beretter Nauja om et spændende, men også udfordrende liv som del af det grønlandske mindretal i Danmark.

Vi hører om en munter og tryg barndom i Grønland, et svært ungdomsliv i Danmark og et voksenliv, hvor kampen for at finde sig til rette med en dansk/grønlandsk baggrund har kostet blod, sved og tårer. Der er hug til kolonimagten Danmark, til selvfede grønlandske politikere, til den dovne danske presse og til de mennesker, der til stadighed holder fast i stereotypen om grønlænderen på bænken.

Jeg er Nauja. En grønlandsdanskers bekendelser er samtidig fortællingen om en stærk kvinde, der ikke lader sig kue af hverken fordomme, retssager eller trusler på livet, men som insisterer på retten til både at være grønlænder og dansker. Foredraget lægger op til såvel debat som refleksion.

Foredrag med Nauja Lynge booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. december 2020
Læs mere

Finn Nørbygård
Holder foredrag indenfor følgende områder: Humor, Karriere, Kommunikation, Kreativitet/Idéskabelse, Samarbejde

Finn Nørbygård

Book nu!

Finn Nørbygaard Mine 12 vejeFinn Nørbygaard er aktuel med bogen Mine 12 veje til liv

Finn Nørbygaard har taget sit liv op til revision og fortæller personligt om 12 gode veje til et bedre liv. Fra opvæksten i Esbjerg, over det hårde slid på de små scener og det feterede og veltjenende liv som komiker, til mødet med Stein Bagger, den store konkurs og ægteskabelige udfordringer.

Foredrag med Finn Nørbygård booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. november 2020
Læs mere

Michael Kristiansen og Peter Mogensen.

Peter Mogensen og Michael Kristiansen

Book nu!

Fra maskinrummet (bog udkommet den 28.10.20)

Peter Mogensen og Michael Kristiansen er ikke mindst kendt for deres ugentlige optrædener i det populære program “Tirsdagsanalysen” på TV2 News.

Begge har været politisk rådgiver for en statsminister, henholdsvis Poul Nyrup Rasmussen og Anders Fogh Rasmussen, og deres indsigt i det inderste maskinrum på Christiansborg er formidabel.

Nu lukker de to insidere for første gang op til hele maskinrummet, fortæller om egne erfaringer, sejre og knap så heldige øjeblikke – og giver deres personlige gennemgang af de seneste 40 år i dansk politik. Med karakteristikker af både statsministre og vigtige oppositionsledere.

Mogensen og Kristiansen er ikke altid enige i deres vurderinger, og det bidrager til bogens underholdende dynamik.

Fra maskinrummet er endvidere fyldt med statistik, forudsigelser, forklaringer af politiske begreber og meget mere, hvilket også gør bogen til en slags håndbog i dansk politik.

Bogen er skrevet i samarbejde med forfatter og journalist Jonas Nyrup.

Foredrag med Michael Kristiansen og Peter Mogensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Publiceret: 25. november 2020
Læs mere

Dan Rachlin
Holder foredrag indenfor følgende emner: Familieliv, Humor, Livsglæde, Livskvalitet, Motivation, Personlig udvikling

Dan Rachlin

Book nu!

Dan Rachlin er aktuel med foredrag om Shu-bi-dua.

En tanketorsk, en gulerod

Shubiduas historie fortalt af Dan Rachlin

I næsten 40 år underholdt Shu-bi-dua danskerne.

Som et af landets populæreste orkestre opnåede de at sælge seks millioner plader i Danmark, hvilket gør Shu-bi-dua til det bedst sælgende danske band i Danmark.

Helt op til bandets bratte opløsning med Michael Bundesens sygdom i 2011, var Shu-bi-dua ligeledes landets populæreste liveband, altid med garanti for smil på læben og fællessang.

‘Danmark’, ‘Midsommersangen’, ‘Den røde tråd’, ‘Fed rock’ og ‘Askepot’ er blot nogle af de sange Shu-bi-dua har gjort til danske klassikere.

Dan Rachlin personlig ven med forsanger Michael Bundesen, kender Shu-bi-dua og de fleste af sangene. Og fulgte dem fra start til slut.

 • Men hvad gjorde Shu-bi-dua til så stor en folkelig succes?
 • Var sangene det rene fjol?
 • Og hvad fortæller de om 70erne, 80erne og 90ernes Danmark?

I det interaktive foredrag ‘En tanketorsk, en gulerod’ fortæller Dan Rachlin om Shu-bi-dua og spiller udvalgte sange.

Publikum, gæster til foredraget får lov at stille spørgsmål, men også at fortælle om deres egen yndlings Shu-bi-duasang og hvorfor den er det.

Længde af foredrag:

20 minutter, kronologisk gennemgang af bandets opståen og historie.
20 minutter om de enkelte albums.
20 minutter om bandets betydning for danskerne.

Pause

30 minutter med spørgsmål og kommentarer fra publikum

Dan Rachlin booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. november 2020
Læs mere

Sissel-Jo Reid Gazan
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Krimiforfattere, Litteratur

Sissel-Jo Reid Gazan

Book nu!

Sissel-Jo Gazan er aktuel med romanen Hvide blomster. Der er få ledige datoer: 14. januar 21 (Jylland/Fyn), 9., 10. og 11. februar 21 (Jylland/Fyn) og 10. marts 2021 (Sjælland).

Jenny er vokset op på Samsø. Hun bor hos sin mor, der er er tatovør, ligesom hendes onkel og hendes bedstefar. Jenny selv interesserer sig for botanik, for hendes oldefar var en berømt dansk botaniker, og hun har arvet hans store samling af sjældne og ikke mindst af giftige planter.

Det hele begynder den dag, en ung pige forsvinder sporløst, og alle på Samsø taler om det. Jennys elskede kusine Tessa var tæt på pigen, og en dag fortæller hun Jenny en ubærlig hemmelighed. For første gang nogen sinde har Jenny hemmeligheder for sin mor, men pludselig opdager hun, at hendes mor også har hemmeligheder. Og lyver. For politiet. Den australske mand, der bor hos dem, Jack, går ikke kun til hånde i haven. Jenny bliver elektrisk, når han ser på hende med sine blå, blå øjne.

Da Jenny skal på gymnasiet, flytter hun alene til Aarhus. Her opdager hun, at hun har arvet mere fra sin oldefar end et hebarium, for hun har talent for at tegne og får tegneopgaver fra Botanisk institut på universitetet. Hun opdager også, at hun har arvet en kompromisløs retfærdighedssans og en uslukkelig hævntørst fra sin mor.

Foredrag med Sissel-Jo Gazan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. november 2020
Læs mere

Razan Haugaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Flygtninge, Integration

Razan Haugaard

Book nu!

Razan Haugaard tilbyder nyt foredrag om social kontrol.

Negativ social kontrol, hvorfor findes det, og hvordan vi kan hjælpe til med at forebygge det. Andres holdninger og rygter – sladder og individer- og især kvinder og børns ret til selv at vælge.

 • Vi taler om, hvordan andre og den kultur, man er en del af påvirker ens beslutninger.
 • Vi taler om sladder og frygt for rygter, og hvordan man undgår at lade det påvirke ens beslutninger.
 • Vi taler om forholdet mellem mænd og kvinder, at kvinder har lige ret og er ligeværdige med mænd.
 • Vi taler om, hvordan man har en god relation til sin børn – også når børnene gerne vil gå sine egen veje.

Man kan være påvirket af meget forskelligt, når man tager beslutninger i forhold til sig selv eller sit barn. Bekymring, manglende viden, religion, tvivl eller frygten for hvad andre gør og siger – sladder.

Man kan have nogle ønsker for sine børn, som kommer ud fra den måde man selv er vokset op, som føles som det bedste og det normale.

Foredrag med Razan Haugaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. november 2020
Læs mere

Jens Christian Grøndahl
Holder foredrag indenfor følgende emner: Eget forfatterskab

Jens Christian Grøndahl

Book nu!

Jens Christian Grøndahl er aktuel med nyt foredrag:

At lade tvivlen komme troen til gode
Foredraget vil tage udgangspunkt i en kommende lille bog skrevet til forlaget Eksistensens serie “Kristendommen ifølge …”. Jens vil fortælle personligt om sit forhold til kristendommen, fra han var barn til i dag, og undervejs inddrage sit forfatterskab i indkredsningen af, hvordan kirken og evangelierne med tiden er blevet mere nærværende for ham både personligt og i det, han skriver.

Foredrag med Jens Christian Grøndahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. november 2020
Læs mere

Peter Olesen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arkitektur, Børn og sorg, Døden/At miste, Hus og have, Kanalrundfart

Peter Olesen

Book nu!

Peter Olesen Min StillestederOm stilhed

Jeg har nu skrevet de første tre bøger om stilhed og om betydningen af stilhed – om behovet for indimellem at få lov at få ro i kalotten. Måske er en fjerde på vej?

Sidste bog er ”Mine stillesteder” – der udkom 10.11.20 og som  kommer landet rundt til mange af de stillesteder, jeg har fundet gennem et langt og godt liv, fra barndommen i Holbæk, over Bornholm, Fyn, Jylland og Nordsjælland, hvor jeg siden1992 har haft det dejligste og bedst beliggende sommerhus med udsigt til havet og stort landskab. Alle steder følsomt fotograferet af min gode, faste fotograf Henrik Bjerregrav.

De to første var ”Stille København” fra 2016, den er en besteseller. Og ”Stille Odense” fra 2019.

Ud fra disse tre bøger med deres mange fotos holder jeg foredrag om behovet for stilhed – ledsaget af bogens fotos. Jeg taler stilheden op, jeg slår et stort slag for, at vi alle husker, at vi indimellem skal have ro i hovedet, finder tid og rum til at koble af, fundere og lade op. Ofte er der ikke langt rent fysisk fra larm til stilhed. Ind i en park eller en baggård, ud i en skov eller til en strand, ind i en kirke, hvis døren altså ikke er låst… men vi skal altså huske at gøre det. Finde stilheden, for det virker. Og jeg skubber til. Foredragene er ofte i de danske kirker eller på biblioteker. Alle kan hyre mig til det.

Selv elsker jeg at tale stilheden op, for jeg kan personligt ikke få nok af den.

Foredrag med Peter Olesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. november 2020
Læs mere

Anna Elisabeth Jessen
Holder foredrag indenfor følgende emner: 1950´erne, 1960´erne, 1970´erne, 1980´erne, Andens verdenskrig, Danmark, Dansk historie, Fortælling, Genforening, Grænseland Historie, Sønderjylland

Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen

Book nu!

Den 10. marts 2021 udkommer Anna Elisabeth Jessens næste roman “Huset”
Om bogen: Kirsten er stolt af at arbejde i HUSET. Alting er under opbrud, samfundet, dannelsesbegrebet og kernefamilien, og for hende står alting åbent, både i kærligheds- og arbejdslivet. Ole læser psykologi, men bliver bidt af mulighederne i HUSET. Han ved noget om magt, han ved, hvordan man opnår et mål, og han ved, at målet nogle gange helliger midlet. For den journalistuddannede Niels er oplysning vigtigere end underholdning, nysgerrighed vigtigere end magt, han arbejder i offentlighedens og oplysningens interesse. Romanen HUSET er en fortælling om en gruppe ansatte i en stor, betydningsfuld medievirksomhed fra 60’erne frem til i dag; om ambitioner, store drømme, uanede muligheder, men også magtkampe, løgne, begær og bristede illusioner.

Foredrag med Anna Elisabeth Jessen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 11. november 2020
Læs mere

Anders Otte Stensager
Anders Otte Stensager holder foredrag om bødlerne og gerningsmændene i de nazistiske udryddelseslejre

Anders Otte Stensager

Book nu!

Anders Otte Stensager er arkæolog og forfatter, underviser og vejleder.

Foredrag af Anders Otte Stensager:

Ondskabens ansigter
Hvem var bødlerne og gerningsmændene i de nazistiske udryddelseslejre Treblinka, Sobibor og Belzec i Polen? Hvad var deres baggrund og hvorfor valgte de at følge dette karrierespor? Og hvad var optakten til forfølgelsen af jøderne?

Mange er bekendt med holocaust, men færre er vidende om, at optakten til dette grusomme massemord startede med likvideringen af Det Tredje Riges sindslidende og fysisk handikappede også kaldet ’eutanasi-programmet’ eller ’Aktion T4’. Et program der gradvist forfinedes og effektiviseredes med åbningen af dødslejre som eks. Treblinka.

Hør historien om, hvordan dette mordprogram startede og hvem nogle af hovedaktørerne og gerningsmændene var. Kilderne til disse fortællinger skal først og fremmest findes i de omfattende historiske sagsakter fra de forskellige retsprocesser, men også arkæologernes undersøgelser og undertiden meget overraskende fund. Genstande der bringer historien og gerningerne på uhyggelig tæt hold.

CV

Navn: Anders Otte Stensager
Født 1968 i København

 • Mag.art. i arkæologi, Københavns Universitet, spec. i holocaust-arkæologi
 • BA i filosofi, Allen Hall College, London & Pontifica Universita Gregoriana, Rom
 • I en årrække underviser ved Folkeuniversitetet i København med emner som holocaustarkæologi og nazismens propagandamisbrug af dansk oldtid
 • Tidligere underviser og vejleder af bl.a. historie- og arkæologistuderende ved Københavns Universitet i informationssøgning og kildekritik
 • Underviser og vejleder af ph.d.-studerende ved Københavns Universitet i forskningsregistrering og publicering
 • Medvirket i flere radio- og TV-udsendelser om nazistiske gerningsmænd Forfatter til en række artikler og biografier med fokus på tidligere nazistiske gerningsmænd og danske i tyske kz-lejre

Bogudgivelser:
’Dødens engel Josef Mengele’ (2011)
’Kvinderne i Ravensbrück – danske skæbner i en tysk kz-lejr’ (2011)
’Sunneva – dame af sjældent mod’ (2013)
’Franz Stangl – fra eutanasi til jødeudryddelse’ (2020)
’Christian den grusomme – en biografi om politikommissæren fra Stuttgart Christian Wirth’ (2021)

Foredrag med Anders Otte Stensager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. november 2020
Læs mere

Erik Lindsø og Mads Granum
Erik Lindsø og Mads Granum kan bookes til et musikalsk foredrag

Erik Lindsø og Mads Granum

Book nu!

Erik Lindsø og Mads Granum præsenterer:

Så syng da, Danmark!
Den nye højskolesangbog i sang og fortælling

Erik Lindsø fortæller – Mads Granum spiller – alle synger med.

Musiker og komponist Mads Granum og fortæller og forfatter Erik Lindsø rejser landet rundt med en fortællende og morsom sangforestilling, hvor de præsenterer den nye udgave af Højskolesangbogen.

Højskolesangbogen er en hovedhjørnesten i dansk kultur. Den er en steady seller, der med 40.000 solgte eksemplarer om året er Danmarks mest solgte bog.

I Granum & Lindsøs fortællende sangforestilling præsenteres sange fra Grundtvig og Ingemann til Kim Larsen og Anne Linnet. Undervejs er der selvfølgelig en række fællessange, hvor der synges, så taget letter.

Forstillingen er på 2 x 60 minutter, men kan tilpasses efter behov.

Advarsel! Fællessang kan virke stærkt vanedannende – efter en forestilling med Mads Granum og Erik Lindsø.

Erik Lindsø er en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere kendt for med muntre historier og filosofiske betragtninger at sætte tilværelsen under lup. Han er på vej med en bog om den danske sang, og har tidligere udgivet nogle af sine mange muntre og livsbekræftende historier i bøgerne “Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og “Livet er i det mindste en historie værd”.

Mads Granum er en alsidig musiker, og ikke mindst er han blandt de bedste, når han sætter sig ved klaveret og akkompagnerer til fællessang. Han er komponist og repræsenteret med melodier i den nye højskolesangbog. Han er organist, han leder Mads Granum Kvintet, som har flere udgivelser bag sig, senest albummet “Med favnen fuld af kærlighed”. Desuden har han optrådt sammen med Linje 3 og dannet makkerpar med Thomas Eje.

Granum & Lindsø optræder endvidere med forestillinger, hvor digtere præsenteres gennem fortælling og fællessang:

 • Som et strejf af en dråbe. Om Kim Larsen.
 • Livet er ikke det værste, man har. Om Benny Andersen.
 • Noget om Halfdan. Om Halfdan Rasmussen.
 • Du kom med alt det der var dig. Om Jens Rosendal.
 • Lattermild og gavmild. Om Johannes Møllehave.
 • Til kamp mod dødbideriet. Om Grundtvig.
 • På opdagelse i Ingemannsland. Om B.S. Ingemann.
 • Hvem sidder der bag skærmen. Om Jeppe Aakjær.
 • Lærkereden og Mariehønen. Om danske børnesange.

Erik Lindsø og Mads Granum booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. november 2020
Læs mere

Anne-Sophie Lunding-Sørensen
Anne-Sophie holder foredrag om forfatterskabet (køn, kærlighed, psykiatri og ulighed)

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Book nu!

Anne-Sophie Lunding-Sørensen debuterede i 2010 med romanen Lette rejsende på Gyldendal, og på samme forlag fulgte romanen Fald (2014) og herefter romantrilogien om den svært overvægtige antiheltinde, Elvira Gregersen: Happy ending (2016), Happy family (2018) og Happy hour (2019). Anne-Sophies seneste roman Sanatoriet (2020, Politikens forlag) foregår i den danske psykiatri mellemkrigstiden, hvor den Freud-inspirerede psykiater, Hannah Neumann, skal sætte stopper for en selvmordsepidemi.

Anne-Sophie er født i 1969, hun er uddannet Cand. Mag. i Film- og medievidenskab og arbejdede i mange år med kommunikation og ledelse, inden hun begyndte at skrive.

Foredrag af Anne-Sophie Lunding-Sørensen:

Foredrag 1: Sanatoriet
Dette foredrag tager sit udgangspunkt i romanen Sanatoriet, som foregår i psykiatrien i 1920erne. Romanen handler om en selvmordsepidemi blandt de yngre, kvindelige patienter, som er indlagt på tredje forplejningsklasse på det fiktive ’Sølund nervesanatorium’. Dr. Hannah Neumann ankommer fra Wien med Freuds revolutionerende ’talekur’ som metode, og det bliver hendes opgave at hindre flere unge kvinder i at drukne sig. Hun får hjælp af den unge, ambitiøse sygeplejerske Dagmar, som forelsker sig hovedkulds i hende. De to indleder et forhold, som kan koste dem begge alt, hvis det afsløres. Et psykologisk detektivarbejde går i gang, et arbejde, som den store, stumme patient, der går under navnet Hesten, også kommer til at tage del i. Romanen er en fortælling om magt, om kønsroller og om datidens psykiatri.

Anne-Sophie fortæller om sin skriveproces og den øjenåbnende research, hun foretog i arbejdet med romanen, og som blandt meget andet indebar hypnose og indsigt i datidens patientjournaler.

Foredrag 2: Happy-trilogien
Anne-Sophie fortæller i dette foredrag om romantrilogien om den 148 kg tunge Elvira Gregersen, som er en slags underverdenens Miss Marple, der er drevet af et stort hjerte og en stærk retfærdighedssans. Egentlig vil hun bare leve under radaren i sin lille lejlighed i Københavns nordvest-kvarter og bruge sin energi på at passe på sin tvillingebror, Sixten, som har en kedelig forkærlighed for heroin og en evne til at rode sig ud i faretruende situationer. Tjene sine penge som telefonpasser på barndomsvennens bordel, passe sig selv og forhåbentlig før eller siden få tilkendt en livslang pension af kommunen. Men der kommer hele tiden noget i vejen: Nogen, som vil skære fingeren af Sixten, en forsvunden thailandsk prostitueret, som skal findes, tåbelige aktiveringskurser, som skal passes, en lille kinesisk katolik, som desperat leder efter sin forsvundne bror, en rockerhøvding der lider af stress, og en champagnepige fra Hellerup, som bliver truet med hævnporno. For nu bare at nævne nogle få af de problemer, som Elvira må tage sig af. Og så er der kærligheden, i skikkelse af Kluden, en sky antikvitetshandler fra Frederiksberg, som ikke vil give slip på Elvira.

Anne-Sophie fortæller om sin skriveproces og om sin fascination af antihelten. Hun fortæller om arbejdet med loyalt at skabe unikke og nuancerede karakterer, der bliver hængende i læserens bevidsthed. Romantrilogien, som både er alvorlig og humoristisk, er pt. ved at blive filmatiseret som tv-serie af SAM Productions.

Foredrag med Anne-Sophie Lunding-Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. november 2020
Læs mere

Steen Hildebrandt
Steen Hildebrandt holder foredrag om bæredygtighed, FNs verdensmål og ledelse

Steen Hildebrandt

Book nu!

Steen Hildebrandt (f. 1944) er professor emeritus i ledelse og organisation ved Århus Universitet. Han er adjungeret professor i lederskab ved CBS, Handelshøjskolen i København og adjungeret professor i læring og filosofi ved Aalborg Universitet. Han er ph.d., og har et omfattende forfatterskab om ledelse, organisation og samfundsforhold. I ti år valgt som den bedste MBA-underviser.

Han er en meget benyttet foredragsholder og medlem af bestyrelser og rådgivende komiteer, herunder formand for Folketingets 2030-panel om FN’s 17 verdensmål. Tildelt Statens Kunstfonds Faglitterære pris i 2018.

Seneste udgivelser: Globale mål. Visionen om bæredygtig udvikling (2019) og Bæredygtig global udvikling. FN’s 17 verdensmål i et dansk perspektiv (2016). Begge DJØF Forlag.

Steen Hildebrandt holder foredrag om:

 • Ledelse
 • Det bæredygtige velfærdssamfund
 • FN’s 17 verdensmål, 2030-dagsordenen
 • Forandringsledelse
 • Teori U
 • Bæredygtig ledelse

Foredrag med Steen Hildebrandt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. november 2020
Læs mere

Johannes Langkilde

Johannes Langkilde

Book nu!

Johannes Langkilde Min fætter er høvding i SamoaNyt foredrag – ny bog:

Min fætter er høvding i Samoa
Som barn fik Johannes Langkilde at vide, at han havde familie på en fjern stillehavsø. At der tilmed var en ægte høvding iblandt. Det lød som noget fra et børneeventyr, og for Johannes blev historien aldrig til mere end noget, han talte med sine forældre om som en pudsighed.

20 år senere står Johannes som korrespondent i USA i byen Philadelphia, hvor det demokratiske parti skal kåre Hillary Clinton som deres præsidentkandidat. Den delegerede fra Amerikansk Samoa er intet mindre end høvding Fagafaga Daniel Langkilde, som skal overbringe stemmerne fra det amerikanske territorie. Som var det arrangeret af skæbnen, befinder Johannes sig pludselig ansigt til ansigt med den fjerne fætter, som netop er hans blodsbeslægtede familie fra Samoa.

Det bliver bliver begyndelsen på en eventyrlig, personlig opdagelsesrejse, der et par år senere bringer Johannes Langkilde, hans hustru og to børn til Samoa, for at afdække den fantastiske historie om hvordan hans forfader i 1800-tallet endte med at stifte en stor familie på de polynesiske øer.

Det er historien om Hans Alfred Langkilde, søn af en kongelig hofjægermester og tidligere soldat i krigen i 1864. Om hvordan Hans Alfred under dramatiske omstændigheder – og efter en duel med en tysk soldat – flygter til USA. Hans Alfred kæmper med indre dæmoner og forsøger at vaske dem bort med en ny tilværelse som hvalfanger. Men også det slår fejl og som en sidste udvej forsøger den unge Langkilde at skabe sig et nyt liv ved at hoppe overbord fra en båd, der passerer den eksotiske øgruppe, Samoa.

Her ender han med at blive gift med en høvdingedatter og får med hende 5 børn, der alle får danske fornavne og efternavnet Langkilde.
I mere end 100 år har Langkildefamilien på de samoanske øer kun kendt sparsomt til danske ophav.

“Min fætter er høvding i Samoa” er en overraskende, opløftende og nær beretning om, hvordan Johannes Langkilde møder sin store, polynesiske familie og sammen med dem efterforsker deres fælles historie. Johannes og hans familie udvikler tætte bånd med de mange samoanske Langkilder, og oplever under sin opdagelsesrejse den fantastiske samoanske kultur helt tæt på. Eksempelvis hvordan man begraver sine døde i forhaven og placerer dem i imponerende, iøjnefaldende monumenter. Undervejs bliver Johannes tilmed selv tilbudt en høvdingetitel, hvilket stadig er en både ærefuld og indflydelsesrig position i den samoanske kultur, og han får et nyt, samoanske navn ved en stor, ceremoni.

Johannes Langkilde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. november 2020
Læs mere

Svend Åge Madsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Fortælling, Litteratur

Svend Åge Madsen

Book nu!

Svend Åge Madsen FremtidsspejlSvend Åge Madsen er aktuel med bogen “Fremtidsspejl” (Gyldendal, 2020)

Forlagets beskrivelse af bogen:

FREMTIDSSPEJL er en ny snurrig roman fra Svend Åge Madsen om tid og teknologi, om sindsløftninger og kropssprog, historiefortælling og begær, og om – ja, myrer.

Det er kærlighed ved første blik, da kronofysikeren Sverre Jun ser ind i Juannas varme og intense øjne gennem lugen til biografens billetsalg. Men det er også kærlighed ved første blik, da han et par dage senere ser bagerjomfruen Irenes vemodige smil. Han bliver øjeblikkeligt forelsket i begge kvinder og derfor dybt fortvivlet, for hvordan skal han vælge mellem dem, den ene lys og flagrende, den anden mørk og blid? Han ser kun én løsning: Han må udvikle en app, der efter samme system som en syvdøgnsprognose kan forudsige, hvordan fremtiden vil blive med hver af de to skønne kvinder. Kun ved hjælp af et fremtidspejl, en tiårsprognose, kan han blive i stand til at foretage et kvalificeret valg mellem de to uimodståelige kvinder. Han kaster sig derfor straks over arbejdet med at udvikle den sindrige algoritme og lejer sig til formålet ind i medicinalvirksomheden Generos’ lokaler i Nøjrup. Byen har status som Fristed, et pengeløst samfund, hvor personlighedens tid er forbi, og fællesskabets tid er kommet. Det er et sted befolket med historier, som måske kan rumme svaret på Sverre Juns dilemma.

Foredrag med Svend Åge Madsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. oktober 2020
Læs mere

Maria Helleberg
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Guldalderen, Historie, Historiske romaner, Litteratur, Margrethe den Første, Middelalderen

Maria Helleberg

Book nu!

Maria Helleberg Min KristinMaria Helleberg er aktuel med romanen “Min Kristin”.

Forlagets beskrivelse:

Min Kristin af Maria Helleberg er en stort anlagt og underholdende roman om en af de vildeste kvindeskæbner i 1500-tallets Sverige og Skandinavien – adelskvinden Kristina Gyldenstjerne (1494-1559). En roman om storpolitik, kærlighed, begær, fødsler, forræderi og mord. Om en kvinde i centrum af magten, helt inde i kernen af de store historiske begivenheder, der finder sted i hendes levetid; om hendes kamp mod uretfærdighed og overmagt – og hendes ukuelige lyst til at leve på trods af alle tab.

Min Kristin er tredje selvstændige bind i Maria Hellebergs trilogi om Norden omkring Reformationen. De to første er Sommerfugl og Stormene, der begge udgives i nye udgaver samtidig med Min Kristin. Hver bog kan læses selvstændigt.

Publiceret: 29. oktober 2020
Læs mere

Nyt fra Jylland - Joachim Jepsen og Rene Riis

Nyt fra Jylland

Book nu!

De to jyder Joachim Jepsen og René Riis har sammen skabt det populære og finurlige univers Nyt fra Jylland. Til dit arrangement kan selvudnævnt konferencier Flemming Betjent, føre dig sikkert gennem løjerne med tvivlsom assistance fra Kørelærer Knudsen, eller du kan få et førstehjælpskursus i særklasse af Redderne Lars og Ole. Radioværterne Lulu og Marianne […]
Publiceret: 20. oktober 2020
Læs mere

Christian Dietrichsen
Christian Dietrichsen holder foredrag om bæredygtighed, dannelse, fremtiden, klima, ledelse og trivsel

Christian Dietrichsen

Book nu!

Christian Dietrichsen er initiativtager til – og leder af – Center for Væredygtighed som bl.a. arrangerer VæredygtighedsKonferencen og faciliterer forandringsprocesser i virksomheder og kommuner. Pt. er han igang med at redigere – og skrive dele af – en antologi om begrebet Væredygtighed, som udkommer i foråret 2021 på forlaget Dafolo.

Christian har bevæget sig vidt forskellige sfærer i sit arbejdsliv inden han startede Center for Væredygtighed i 2013. Han er uddannet musiker fra Det Jyske Musikkonservatoriet og stadig aktivt udøvende. Han har været primus motor i en lang række kulturprojekter, kreativ konsulent i erhvervslivet, kropsbehandler og har endda været et smut forbi DR2 som TV-vært. Fælles for det hele har været en søgen efter de dybereliggende svar på livets mysterier.

Foredrag af Christian Dietrichsen:

Væredygtighed & Verdensmål
Væredygtighed er ”indersiden” Bæredygtighed. Christian leder Center for Væredygtighed som bl.a. har udviklet 8 VæredygtighedsMål som et supplement til FN´s Verdensmål. I foredraget tager Christian det dybest mulige dyk ned i årsagerne bag de problemstillinger og kriser der ridses op i de 17 Verdensmål. Vi skal lede efter løsninger i os selv som mennesker – vores selvbillede, verdenssyn, drivkræfter og bevidsthed. Der vil blive lagt op til debat og refleksion i gruppen.

Emnet kan vinkles i retning af Ledelse, CSR, HR m.m. efter behov.

Det er muligt at koble forskellige workshopmoduler på foredraget, fx innovation af specifikke arbejdscases med brug af procesværktøjer udviklet af Center for Væredygtighed.

Foredrag med Christian Dietrichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. oktober 2020
Læs mere

Thomas Krohn
Thomas Krohn holder foredrag om følgende emner: Krimi, medicin, naturvidenskab, terrorisme og videnskab

Thomas Krohn

Book nu!

Thomas Krohn er forfatter, foredragsholder og biolog.

Foredrag af Thomas Krohn:

Foredrag 1: Mød en psykopat
De fleste kommer tæt på en psykopat en eller flere gange i løbet af livet, men det er ikke sikkert, du er klar over det, før bagefter. I foredraget går jeg helt tæt på psykopatens natur og betegnelsen psykopati. Du bliver taget med helt ind under huden på psykopaten og bliver præsenteret for skræmmende eksempler fra den virkelige verden, så genkendelsen af psykopaten bliver tydeligere, og du får en god forståelse for, hvordan en psykopat tænker og handler. De fleste vil finde psykopaten på en gang både skræmmende og tiltrækkende. Efter foredraget vil du være klogere på, hvad der kendetegner en psykopat? Hvorfor går chefer og psykopater ofte hånd i hånd? Hvad gør, at nogen udvikler sig til psykopat?

Foredrag 2: Skal du frygte den næste pandemi?
Pandemien er over os, og de har ændret vores hverdag. Heldigvis må vi så også sige, at den form, som den er kommet i, ikke er dødbringende i stor stil, og der kan gøres meget for at kontrollere pandemien. Covid-19 er en god generalprøve på, hvad der venter os i fremtiden, når en mere alvorlig pandemi rammer os. For det er ikke er spørgsmål om hvis, men hvornår. I foredraget bliver du klogere på, hvad en pandemi er, og jeg kommer ind på, hvorfor vi skal frygte pandemier i fremtiden og ikke mindst, hvad kan vi gøre for at beskytte os mod en fremtidig pandemi? Har vi lært noget af coronavirus og Covid-19?

Foredrag 3: Hvor går grænsen?
I foredraget fortæller jeg om medicinalindustriens jagt på millionerne, og hvad der driver deres udvikling af lægemidler og vacciner. Hvordan kan det være, at der er nogen sygdomme, vi har en behandling for, mens der er andre, vi ikke kan gøre noget ved? Hvorfor frygter vi en pandemi eller en smitsom virus, når vi nu har en effektiv medicinalindustri? I foredraget inddrages COVID-19 også. Hvad er en god forskningsmoral? Skal man sende medicin på markedet, som ikke er testet, hvis det er for at redde liv? Kan idealisme afløses af grådighed? Er du selv villig til at gå på den forkerte side af loven, hvis arbejdsgiveren bad dig om det? Må man slå ihjel, hvis man bare parerer ordre? Og hvad med selvtægt?

Foredrag 4: Når biologien dræber
Biologiske våben har været kendt siden oldtiden. Og de bioteknologiske fremskridt har drevet udviklingen fremad, så udstyr er bliver billigere og nemmere at bruge, og dermed er risikoen blevet større for, at en terrororganisation udvikler biologiske våben. Biologiske våben kan være meget farlige, da flere af dem, selv i uhyre små mængder er ekstremt dødelige, og de kan nemt spredes i omgivelserne og ramme en stor gruppe af personer. Med udgangspunkt i min krimiserie om videnskabsmanden Jacob Detlev fortæller jeg i foredraget om den historiske brug af biologiske våben og forklare med eksempler, hvordan udviklingen af biologiske våben har fundet sted. Hvad karakteriserer biologiske våben? Hvor farligt er de? Hvornår er de blevet brugt? Og er det lovligt?

Foredrag 5: Forfatterblod
Med udgangspunkt i mit eget forfatterskab og min egen livshistorie, kigger jeg tilbage i stamtræet og fortæller om et par af de forfattere, som har præget familiens stamtræ, nemlig Johan Krohn og Svend Fleuron. Jeg giver masser af fortællinger og anekdoter fra begge forfatteres spændende og utraditionelle karriere. Derefter sætter jeg fokus på mit eget forfatterskab. Hvordan lærer man håndværket ”at skrive en bog”, og hvilke udfordringer er der med at komme i gang med sådan et projekt. Hvad er min drivkraft i forfatterskabet, og hvordan finder man tiden til det? Hvad vil jeg gerne opnå med mine bøger og forfatterskab? Hvad er mit budskab til dig som læser?

CV:
Thomas C. Krohn er uddannet neurobiolog og ph.d.
Han var i mange år universitetsforsker og -underviser og har i de sidste mange år arbejdet i forskellige virksomheder, som producerer medicinsk udstyr.
Thomas startede sin forfatterkarriere i 2012.
2012: Børnebogen om Ræven Sniff
2014/2018: Den biologiske thriller ’DRAGON’, som blev genudgivet igen i 2018 under titlen ’Kampen om DRAGON’
2018 Den psykologiske thriller ’Med alle midler’
2019 En mini-thriller ’Truslen fra Kina’, som er en selvstændig forhistorie til serien om virologen Jacob Detlev
2020 Den biologiske thriller ’Døden fra Syrien’, som er første egentlige bog om Jacob Detlev.

Foredrag med Torben Krohn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. oktober 2020
Læs mere

Niels Krause-Kjær
Holder foredrag indenfor følgende områder: Journalistik, Ordstyrer, Politik, Politik/Samfund, Pressen, Spin

Niels Krause-Kjær

Book nu!

Niels Krause Kjær Fandens ForårNy bog: ”Fandens forår”.
“Fandens forår” er endnu en medrivende politisk spændingsroman fra Niels Krause-Kjær om mystiske dødsfald og politiske magtkampe med forbindelse til Ruslands storpolitiske trusler under Murens fald og i dag.

I sin sygeseng dør den tidligere justitsminister Otto Brathenberg af, hvad der i første omgang ligner et hjertetilfælde. Få dage efter dør et tidligere folketingsmedlem indlagt på et hospice, før man havde regnet med. Imens skærpes konflikten mellem statsministeren Palle Enevoldsen og den nationalt orienterede politiker Kirsten Rolighed. Ulrik Torp er nu blevet freelancejournalist på et ydmygt kontor, mens han holder sig ovenpå med lykkepiller. Han involveres i sagen, der har historiske forbindelse til Moskva under Murens fald og til nutidens Ruslands forsøg på magtindflydelse i Danmark.

Journalist og forfatter Niels Krause-Kjær mestrer den politiske spændingsroman, og har tidligere skrevet den filmatiserede bestseller “Kongekabale”. “Fandens forår” holder samme høje spændingsniveau som sin forgænger, og er underholdende læsning om nationale og internationale politiske magtkampe og intriger.

Niels Krause-Kjær booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. oktober 2020
Læs mere

Ole Sønnichsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dirch Passer, Historie, Historie, USA

Ole Sønnichsen

Book nu!

Ole Sønnichsen Den sidste gidselNy bog: “Det sidste gidsel”

I “Det sidste gidsel” fortæller Ole Sønnichsen og Henrik Thomsen den virkelige og dramatiske historie om, da 100 hundrede danskere blev fanget i Kuwait og Bagdad, da Saddam Hussein invaderede Kuwait i sommeren 1990.

Saddam Hussein beordrede d. 2. august i 1990 sine irakiske tropper mod Kuwait for at invadere landet og overtage dets olieressourcer. Henimod 100 danskere blev derefter taget som gidsler i Kuwait og Bagdad, mens amerikanerne forberedte sig på krig. Iblandt danskerne valgte nogle at forblive i Kuwait – heriblandt den dengang 39-årige kvinde Liselotte Hertz, som blev en del af undergrundsbevægelsen, og andre tog samlet til Bagdad. Det danske udenrigsministerium udsendte en specialtrænet ekspert til Bagdad for at undervise danskerne i, hvordan de kunne flygte og overleve i ørkenen. Den tidligere statsminister Anker Jørgensen tog selv til Irak, og fik 16 gidsler med til Danmark. Den pressede Saddam Hussein gav sig senere, og de fleste danske gidsler var sikkert hjemme kort før jul. Den danske ambassadeattache Mogens Pedersen blev det sidste udenlandske gidsel i Irak. Specialisten Mads Sandau-Jensen fik igen opgaven at rejse til Bagdad, og skulle sammen med kommunikationseksperten Tine Astrupgaard i al hemmelighed få smuglet Mogens Pedersen ud af Irak. Det lykkedes på snedig vis med en postsæk, en hundehvalp med navnet Saddam og en stationscar!

“Det sidste gidsel” er en intens og medrivende beretning om, hvad der hændte de danske gidsler under Golfkrigen. Ole Sønnichsen og Henrik Thomsen levendegør fortællingen med deres dybdegående research og interviews med flere af sagens gidsler og nøglepersoner heriblandt Mads Sandau-Jensen, Mogens Pedersen og Tine Astrupgaard.

Foredrag med Ole Sønnichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. oktober 2020
Læs mere

Torben Brandt
Torben Brandt holder foredrag indenfor følgende emner: 80erne, historiefortælling, kommunikation, radio,

Torben Brandt

Book nu!

Torben Brandt er født i 1953. Er p.t. redaktør på DR P1’s ’Radiofortællinger’ og ’P1 Podcastserier’. Radiomedarbejder på DR siden 1976, international medierådgiver siden 1989. Konsulent, programmedarbejder og lydtekniker i DR’s Montagegruppe i 80’erne, hvor han blandt andet skabte montageklassikeren ’Jagten på vogn 144’. Redaktør og reporter på en række kulturprogrammer, ’Hvad som helst’, ’Verdensmagasinet’, ’Kulturnyt’. P1-reportager og serier fra hele verden, lydkunst på magasinet Lydmuren. Producer på nyere succesfulde podcastserier, som ’I en danskers blodspor’, ’Kærlighed på lånt tid’, ’Gidselforhandleren’ og ’Mine smukke veninder’. Vandt Prix Italia i 1982, for radiomontagen ’Det indre blik’, sammen med Stephen Schwartz, nomineret til Prix Europa 1997 for ’Jagten på vogn 144’, ’pt. nomineret til Prix Italia og Prix Radio for ’I en danskers blodspor’ og modtog Krygerprisen i 2012. Laver for tiden mesterklasser i Momentinterviewteknik for unge podcastere over hele Danmark og i udlandet.

Udgav bogen ’AT FORTÆLLE MED LYD – som jeg lærte det’, i september 2020.

Foredrag af Torben Brandt:

Radions guldalder
Fortællingen om radioens guldalder, i 80erne og 90erne, hvor radiomontager skovlede internationale priser ind og jeg var med i 15 år, som programmedarbejder, redaktør, konsulent og lydtekniker. Historien om en broget flok af enspændere som skabte stor radiokunst, ofte af kringlede veje og med store fødselsproblemer.

Masterclass i momentinterview
’Momentinterviewet’ er lydfortællingens DNA, i den forstand at det er det vigtigste værktøj, når du vil frembringe billedrige fortællinger fra fortiden, som det f.eks. høres i P1s Radiofortællinger. Oplev et interview live, med forklaringer på alle de nødvendige greb. Lær på denne måde at lave stærke fortællinger for øret, men også en metode som du kan bruge når du gerne vil se ind i dine medmenneskers liv i al almindelighed.

Foredrag med Torben Brandt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. oktober 2020
Læs mere