Søg på hjemmesiden:

Nyheder

Mimi Jakobsen

30/11/2016
Mimi Jakobsen

Vendepunkter – foredrag med udgangspunkt i erindringsbog af samme navn.

Danmarks første kvindelige partiformand, vicestatsminister, generalsekretær og kommandør af 1. grad. Det er ikke fine titler, der har manglet i Mimi Jakobsens liv. Bag det imponerende CV gemmer der sig et varmt, karismatisk og resultatorienteret menneske med en usædvanlig politisk tæft, men også med en usvigelig manglende selvtillid, som hun har formået at skjule for offentligheden. Et menneske, der har oplevet store vendepunkter, både privat og karrieremæssigt. Mimi Jakobsen har med lige stor naturlighed færdedes på de bonede gulve og blandt folk, der kender til livets bagsider, og hun har først og fremmest søgt at holde fast i nogle grundlæggende værdier som ligefremhed og menneskekærlighed; også selvom det til tider har kostet dyrt. Her er hendes egen fortælling om det politiske liv bag kulisserne, om de mange op- og nedture både arbejdsmæssigt og privat, om hendes opvækst i Gladsaxe med en kendt far og hvad den kom til at betyde livet igennem. Alt sammen i bedste Mimi-stil berettet med humor og selvironi, men også med den ærlighed, der gjorde hende kendt og beundret igennem flere årtier.

Foredrag med Mimi Jakobsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Malene Lauritsen

28/11/2016
Malene Lauritsen

BREV TIL MOR

Dette er historien om at overleve 7 år med incest og om ikke kun at komme ud på den anden side, men også om at blive stærkere igennem fortidens smerte. Dette er historien om Malene som var pigen i Danmarks første store incestsag. Malene blev misbrugt dagligt af sin psykopatiske far igennem 7 år. Sagen kørtes med fuld mediebevågenhed i 2006. I dag er Malene 33 år, har et velfungerende familieliv med mand og fire børn og er en succesfuld iværksætter inden for møbelsalg. Helt ublufærdigt fortæller Malene om sin barndom, om sit forhold til familien, om store op- og nedture og om hvordan hun fik kræfter til at køre en retssag imod sin far. Der er tale om læsning der ikke henvender sig til sarte sjæle, men også om en smuk historie der vender op og ned på vores forståelse af hvad der skal til for at komme igennem en krise. Malene så ganske tidligt at det psykiatriske system ikke kunne hjælpe hende, men kun trak hende ned. For at komme ovenpå gik hun sine egne veje. Igennem hårdt arbejde kom hun fri af familiens destruktive mønstre og formåede at få succes med karrieren samt at søge imod det glansbillede af et familieliv der hele barndommen holdt hende i live.

Malene Lauritsen foredrag:

Foredrag 1:
Malene fortæller om hendes grufulde og traumatiserende barndom med vold og incest og om hvordan hun fik modet til at få sin far dømt for incest. Samtidig er det et foredrag, hvor hun beskriver en model til hvordan man kan vende store kriser i livet til noget positivt og komme ud på den anden side stærkere end nogensinde før. En nærværende historie der henvender sig til ALLE.

Foredrag 2:
Malene fortæller i overskrifter om hendes baggrund som incestoffer og kommer med syn på den ideelle verden indenfor området incest:

 • Hvordan vi forebygger
 • Hvordan vi får børn til at tale
 • Hvordan håndterer vi barnet, hvis det står frem
 • Hvis barnet står frem, hvilken behandling virker
 • Hvilken behandling virker for senofre?

Foredrag med Malene Lauritsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

500-året for reformationen

28/11/2016
500-året for reformationen

500-året for reformationen i 2017. Via ARTE Booking kan du booke spændende foredragsholdere der kan holde foredrag om dette emne.

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther slog 95 teser op på porten til slotskirken i Wittenberg – en begivenhed der blev startskuddet til reformationen. Ideen med markeringen af reformationsjubilæet er at fremme forståelsen af reformationens betydning for det danske samfund, dansk identitet og bevidsthed.

Læs mere her.

Josefine Klougart

25/11/2016
Josefine Klougart

Ny roman af Josefine Klougart

New Forest er en roman om lys og skove, familier og myter, kærlighed og død

Om bogen: Mødre, søstre og døtre I romanen møder vi en pige, en kvinde i 30’erne og en ældre dame. Pigen er på efterårsferie med sin familie og beslutter sig for at gå tur alene i plantagen bag huset. Den unge kvinde rejser rundt i Europa, alt imens hun kæmper for at gøre sig fri af et forhold der længe har gjort hende til en slags zombie, en levende død. Hen imod slutningen af bogen rejser hun til New Forest i Sydengland for at genfinde det område hvor hun var på ferie som barn, et sted der i hendes bevidsthed er blevet et mytologisk sted. Den ældre kvinde mister sin mand, og hun låser sig inde i huset med liget. Sådan lever de to videre sammen der i huset hvor tiden ligesom kroppen opløses, og han på den måde – for hende og for os – pludselig er levende igen og syg igen, og vi er igen tilbage i en tid hvor de var en familie; hvor pigerne drak saftevand i køkkenet, og hvor de skoldede høns ude bag huset. De tre generationer af kvinder bliver gennem bogen til en slags familie, eller de bliver hinandens fortid og fremtid, hinandens mødre og søstre og døtre. Bogen beskriver passagerne i livet, tærskelerfaringer, der hvor noget er mellem formerne. Der hvor et menneske både er levende og dødt, hvor en erindring både er sandhed og løgn. Romanen insisterer på at det er i denne urolige sitren mellem stabile tilstande at livet er. Således udnytter romanen også genrens muligheder for at bevæge sig mellem fortælleformer, i en lyrisk ramme at veksle mellem dagbogsfragmenter og prosa.

Myterne Man siger at historien skrives af sejrherrerne. Familien såvel som samfundet er en kampplads. Der kæmpes for retten til at definere fortiden og vælge det sprog og den fortælling som individets, familiens, kollektivets og samfundets erindringer skal fastholdes og fortælles i. Man forsøger på forskellige måder at enes om én fortælling. Med tiden bliver disse fortællinger myter, og de fremstår måske endda sande for os. Men hvordan bryder man ud af disse myter. Hvordan holder man sig i bevægelse som menneske, med andre ord: hvordan bevarer vi evnen til at frigøre os fra myterne. New Forest undersøger og nuancerer nogle af disse fortællinger og strukturer. Bogen – og dens kvinder – insisterer på at det er i opbruddet med de eksisterende myter og i skabelsen af nye fortællinger med flere perspektiver samt i udviklingen af nye sprog at vi får adgang til ny erkendelse. New Forest er en roman om denne kamp. Det er i den forstand en frigørelsesroman. En roman om at forlade noget man elsker, og noget man er – for på den måde at redde sig ud af et brændende hus i tide. En insisteren på at ville leve i en større, mere kompleks verden.

New Forest er samtidig en bog om naturen. En minutiøs beskrivelse af naturen omkring os og i os. Bogen er komponeret over døgnets bevægelse, mørke og lys og mørke igen. Den er en poetisk udgravning som når ned til andre lag i døgnet og i årstiderne – andre lag i erindringen end dem vi før har stirret os blinde på og indtil nu forstået os selv igennem. Ved at lade sansninger og tanker forbinde sig på nye måder fortælles der nye historier som vi kan finde os selv i for første gang. Den konkrete verden gennemtrænges af en indre, hemmelig virkelighed. Gennem den minutiøse og vedholdende beskrivelse af verdens og sindets mindste bevægelser opstår der en stille eksistentiel klang som løfter romanen til at være en stor fortælling om hvad det vil sige at være menneske.

Foredrag med Josefine Klougart booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Torben Zeller

24/11/2016
Torben Zeller

Med humor og impro som våben

Torben Zeller vil gerne demonstrere at man kan komme rigtig langt med humor og improvisation, altså evnen til at gribe nuet og lade sig inspirere af det som opstår. Improvisation bekæmper stress, humor kan tage livet af vores indre dæmoner. Måske den bedste medicin. En time hvor latteren står i centrum og får dig til at gå hele vejen. Foredraget veksler med demonstration og snak. Foredraget henvender sig til alle, der er interesseret i en underholdende aften med et indhold der kan anvendes privat og på arbejdet.

Torben Zeller er skuespiller og har en dårlig studentereksamen. Han har lært at improvisere både på TV og i det virkelige liv. Disse erfaringer vil han gerne dele med andre, fordi det gør så mange ting lettere og mere interessante.

Foredrag med Torben Zeller booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Henrik Saxgren

23/11/2016
Henrik Saxgren

Henrik Saxgren (1953) er en af Danmarks førende dokumentarfotografer. I foråret 2017 er han aktuel med bogen “ULTIMATE THULE” og tager på foredragsturné i januar til april måned 2017 og fortæller om bogen.

I sit foredrag ULTIMATE THULE vil Henrik Saxgren vise billeder og fortælle om sit arbejde

 • hvordan arktis altid har tiltrukket og forenet videnskab og kunst
 • om sit liv med fangerne på havisen
 • om isbjørnejagt og fangst af narhval
 • om hvordan man får kunstnerisk ambition, fysisk styrke og mental ballance til at spille sammen, så det overhovedet er muligt at følge fangerne ud i den arktiske ødemark.

Foredrag med Henrik Saxgren booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Frode Z. Olsen

21/11/2016
Frode Z. Olsen

BOGAKTUEL: Foredrag med udgangspunkt i “Ikke en jordisk chance”
Om bogen: En dramatisk dokumentarisk beretning om en gruppe modige danskeres glemte indsats under Anden Verdenskrig. Som udstationerede i Hong Kong blev danskerne fanget, Japan satte et massivt angreb ind på kronkolonien. Og flere af dem valgte at stille op som frivillige på britisk side i stedet for at sidde med hænderne i skødet – og betalte med livet for det. De havde nemlig aldrig en jordisk chance. Angrebet på Hong Kong og de halvanden million indbyggere varede 18 dage. Da den britiske koloni overgav sig første juledag 1941, havde 1500 allierede soldater og 4000 civile mistet livet, deriblandt mindst to danskere. Lige fra første dag havde kronkoloniens skeletagtige forsvar ikke haft den mindste chance for at holde stand mod en absurd overmægtig og krigsvant japansk slagstyrke. Og alligevel stillede man op og holdt ved til de sidste kræfter var brugt. Det gjaldt også danskere. Fjernt fra fædrelandet tog de del i en krig, som de hverken havde ansvar for eller andel i. Dette er beretningen om de dramatiske dage,uger og måneder i Hong Kong, deres optakt og følger set gennem danske øjne og i videst mulige omfang fortalt med de involveredes egne ord. Bogen bygger blandt andet på breve, billeder og interviews med familiemedlemmer til de danske frivillige i Hong Kong.

Frode Z. Olsen har været politimand i næsten 40 år. I 2013 vendte han tilbage til Danmark efter at have været udsendt af rigspolitiet, senest til Kina i fem år. Siden 2001 har han fået udgivet 6 politiromaner/krimier. Bortset fra de 10 år, hvor han sammenlagt har været sendt til udlandet, har Frode Z. Olsen gjort tjeneste forskellige steder i København, blandt på politistationen i Store Kongensgade, som er centrum for hans romaner, og han har været chef for kriminalpolitiet på Frederiksberg og for Rigspolitiets særlige afdeling for efterforskning af krigsforbrydelser.

Foredrag med Frode Z. Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Bjarke Falgren

17/11/2016
Bjarke Falgren

Skru op for musikken & optimer produktionen!

Når sjælen er fyldt op, begynder vi at synge, siger et gammelt grønlandsk ordsprog. Og det er sandt – for i en verden, hvor vi bruger så meget energi på at holde os i form og spise sundt, glemmer vi den åndelige dimension, kunsten giver.

Vi lever i en tid hvor vi bliver bombarderet med dårlig samvittighed i forhold til at få dyrket motion, spise sundt, være målrettede og strukturerede.

Der er meget fokus på individet og de individuelle målsætninger mens vi oftest glemmer at motoren altså kører bedst når den er drevet af lyst, af et fællesskab, samhørighed og af at gøre en forskel for andre.

Musikken og kulturen er noget vi har og deler sammen; noget der åbner for nye potentialer og inspirerer til at ville lytte, fordybe sig, opleve og dyrke mere af det hele.

I dag bruger du måske en coach, når du skal inspirere og omstrukturere. Men du kunne i stedet bruge mig og min violin som en sjælelig og inspirerende vitaminindsprøjtning f. eks. på en kursusdag med mange indlæg eller som et selvstændigt oplæg med fokus på passion, kreativitet, improvisation og kommunikation.

Jeg har i mange år undervist i komposition og improvisation på flere musikkonservatorier. Jeg bruger min viden herfra til at sætte fokus på synergi, kreativitet, det at kunne lytte og mærke impulser, og hvordan man omsætter disse inputs til reel handling.

Violinist, komponist og virtuos formidler

Mød Bjarke Falgren, 4 dobbelt grammy vinder og en af Danmarks bedste og mest an erkendte violinvirtuoser. Siden 7 års alderen har Bjarke passioneret dedikeret sig selv til at mestre sit instrument og den musik, der strømmer igennem hans næsten 300 år gamle sigøjnerviolin.

Bjarke turnerer verden over og har udgivet 8 cd’er. Desuden skriver og producerer Bjarke film og teatermusik, underviser på to musikkonservatorier og har arbejdet med nogle af de største artister i ind og udland som f.eks. Mike Sheridan, Mads Langer, Melanie C.(Spice Girls), Outlandish, Fallulah, Smokie, Sir Cliff Richard, Rasmus Seebach, Cutfather, Chief 1, Chris Normann, Rugsted/Kreutzfeldt, Soluna Samay, L.I.G.A., Burhan G., Sanne, Bo Evers, Martin Brygman, Joey Moe, Johnny Madsen, Basim, Jens Lysdal, Gabriellas, Emilie Esther, Filur, Salem, Brødrene Olsen, Kaya Brüel, Big Fat Snake, Anne Dorte Michelsen, TV2, Chris toffer Hoyer, The Dreams, Billy Cross, Paolo Russo, Nico Gori, Drengene fra Angora, Anette Bjergfeldt, Hilde Louise Asbjørnsen, Christian Brøns, Big Fat Snake, Poul Krebs, Billie Koppel, Catbird, Wonderbrazz, Aske Jacoby, Svend Skipper, Bryan Rice, Afenginn, Henrik Strube, Marie Carmen Koppel, Susi Hyldgaard, Peter Lund Madsen, Nikolaj Busk, Odense Symphony Orchestra… og mange andre.

En seance med Bjarke Falgren inkluderer både foredrag, koncert og dialog. Er der særlige ønsker, taler vi om det.

Lars Trier Mogensen

16/11/2016
Lars Trier Mogensen

Super aktuelt foredrag om Donald J. Trump

Lars Trier Mogensen (født 1975 i Nuuk) er radiovært på det politiske debatprogram ‘Det Røde Felt’ på Radio24syv, fast politisk kommentator i bl.a. tv-programmet ‘Jersild minus Spin’ på DR2, samt redaktør på mobilmagasinet Føljeton. Tidligere redaktør af lederkollegiet på Politiken og udenlandsredaktør på Information. Han er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet.

Foredrag:

Den store joker
Fænomenet Donald J. Trump er USA’s nye præsident. Hvem er han? Hvor kommer han fra? Og hvad kan vi forvente os i de kommende år? Den 70-årige byggematador fra New York City både skræmmer og fascinerer. Med afsæt i sin anmelderroste bog ‘Den Store Joker’ tegner politisk kommentator Lars Trier Mogensen et nysgerrigt, dybdegående og kritisk portræt af manden, der effektivt brugte sin fortid i bl.a. reality-tv som springbræt til Det Hvide Hus. Hør om Donald Trumps mange masker, og de opbrud i tiden, som har forvandlet ham til verdens mægtigste mand.

Foredrag med Lars Trier Mogensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Laila Colding Lagermann

15/11/2016
Laila Colding Lagermann

Laila Colding Lagermann er ungdomsforsker og forsker blandt andet i marginaliseringsprocesser og det der i forskningen betegnes som overskridende læring blandt unge med etnisk minoritetsbaggrund ved DPU, Aarhus Universitet. Til daglig er Laila ansat som ekstern lektor ved DPU, Aarhus universitet samt hos UCC. Laila er tidligere uddannet lærer, og har arbejdet som lærer i såvel den almindelige folkeskole som i forskellige skole- og dagbehandlingstilbud i København. Hun er cand. pæd. i pædagogisk psykologi med en ph.d. i uddannelsesforskning, og hendes nøglekompetencer er: ungdom, ungeliv, (inddragelse af) ungeperspektiver, skole, udskoling, (overgang til og unges deltagelse i) ungdomsuddannelse, udsatte/marginaliserede unge. Hendes forskning er særligt knyttet til udsatte unge, unges identitetsskabelse og sociale selvforståelse, skolevrede/skolemodstand, betydningen af lærer-elevrelationer, uddannelsesresiliens blandt unge i gymnasiet, in- og eksklusionsprocesser blandt børn og unge i skolen og marginalisering og overskridende læring blandt unge med etnisk minoritetsbaggrund. I forbindelse med det sidste ligger flere af hendes forskningspointer i direkte forlængelse af aktuelle debatter, som vi ser og hører om næsten dagligt i medierne og som vedrører netop denne gruppe af unge – unge med etnisk minoritetsbaggrund – fx ift. uddannelsesfrafald, ballademagere, ”er de nu også rigtige danskere”, etc.

Laila Colding Lagermann foredrag:

Foredrag 1: Unge på kanten – af skole og samfund
Dette foredrag tager afsæt i forskning relateret til skolen som mulighedsrum for unge udskolingselever med etnisk minoritetsbaggrund i skolen. Med et specifikt fokus på det, der i forskningen betegnes som marginaliseringsprocesser og overskridende forandringsbevægelser gives i dette foredrag et indblik i elevernes identitetsskabelse og sociale selvforståelse i relation til skolen, set fra de unges perspektiver.

Foredrag 2: In- og eksklusionsprocesser i skolen – med fokus på betydningen af lærerelevrelationer
Foredraget handler om betydningen af positive lærer-elevrelationer ift. at styrke uddannelsesresiliens blandt eleverne, ligesom der peges på konsekvenserne af det modsatte. I foredraget inddrages egen samt anden relevant forskning på området, ligesom foredraget inddrager mange eksempler fra praksis med et udgangspunkt i de unges egne perspektiver.

Foredrag 3: Fra skolemodstand til samfundsmodstand?
I dette foredrag går vi tættere på de unges perspektiver på sammenhængen mellem det liv de lever i skolen og det liv der af de unge gøres udenfor skolen. En særlig pointe i dette foredrag handler om, hvordan eksklusion og marginalisering i skolen, ikke blot får betydning i skolen, men af de unge trækkes med udenfor skolen, og bliver (med)bestemmende for, hvordan livet gøres dér, hvilket implicerer potentielle risici for, at de unge involveres i banderelaterede fællesskaber og -konflikter, afvisning af videre (ungdoms)uddannelse, etc.

Foredrag med Laila Colding Lagermann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Saul Zaks

09/11/2016
Saul Zaks

Saul Zaks (f. 1961) er dirigent for Syddansk Universitets Symfoniorkester og har i 16 år været dirigent for Syddansk Universitets Kammerkor. Han har taget Musikpædagogisk Diplomeksamen i Direktion, Musikteori og Musikhistorie fra Det Jyske Musikkonservatorium og Solistklassen på The Jerusalem Academy of Music & Dance. Som korsyngemester for DR Radiokoret er han blevet nomineret til den danske Grammy Award (P2 Prisen) sammen med DR Symfoniorkester og Radiokor, og dirigenten Thomas Dausgaard (Asger Hammerik: “Korsymfoni”). Saul er nomineret til en Latin Grammy Award 2016 i USA for Best Tango Album sammen med pianisten i Astor Piazzollas pianist, Pablo Ziegler, Julio Botti og Syddansk Universitets Symfoniorkester. Saul Zaks er født og opvokset i Argentina og i Israel, hvor han har undervist og dirigeret på The Jerusalem Academy of Music & Dance.

Saul Zaks kan bookes til følgende foredrag/workshops

Workshop 1:
Ledelse uden ord. – Hvem er dirigenten? En workshop om teamledelse

Workshop 2:
Tango Work/Life – En workshop om Tangoen som kulturskabende redskab for mennesker og organisationer

Workshop 3:
Dirigenten og sangerinden

Workshop 4:
Unik workshop om Bibelens tekster – med både recitation og korsang

Workshop 5:
One more language – one more soul. Et fællesarrangement, hvor inklusion skabes via en rituel bibelsk musik om de bibelske tekster på hebræisk og en fotoudstilling med bibelske motiver.

Saul Zaks booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lene Dybdahl

08/11/2016
Lene Dybdahl

Lene Dybdahl, f. 1980 er blevet kaldt ‘Dansk fantasys nye stjerne’ og er forfatter til bestsellerserien Nøglens Vogtere og tidsrejseromanen Den Sorte Paraply. Hun er aktuel med den anmelderroste bog Skyriel, som er første bind i den episke fantasyserie Ovanienprofetierne. I 2015 og 2016 fik Lene Dybdahl tildelt Statens Kunststøtte til fortsat kunstnerisk virke.

Lene Dybdahl tilbyder tre typer af foredrag:

Foredrag 1. Om at være forfatter
Om tilblivelsen af en fantasyroman, hvordan bygger man sit eget univers, og hvordan er processen fra ide til færdig bog. Foredraget indeholder højtlæsning med eksempler fra Lene Dybdahls forfatterskab, og der bliver god tid til spørgsmål bagefter.

Foredrag 2. Spaniens kultur og historie
Ønsker man et mere kulturhistorisk foredrag, kan man få en spændende introduktion til Spaniens historie med udgangspunkt i Nøglens Vogtere-serien. Foredraget indeholder højtlæsning med god tid til spørgsmål bagefter.

Foredrag 3. Online markedsføring 
I virksomheden Pen & Pondus udbyder Lene Dybdahl kurser i online markedsføring, branding via sociale medier, opbygning af online fællesskaber og markedsføring gennem nyhedsbreve. Dette foredrag henvender sig til iværksættere, bloggere, forfattere og coaches, der gerne vil være mere synlige online.

Foredrag med Lene Dybdahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Herreværelset

07/11/2016
Herreværelset

Herreværelset er en trio bestående af Villy Søvndal og brødrene Jens og Niels Hjort-Petersen.

Sammen håndterer de sang, guitar, violin og kontrabas.

Trioen spiller underfundige sange og har desuden en kærlighed for musik fra 30.’erne.

De enkelte sange bliver kærligt præsenteret af Villy, som elegant kæden det hele sammen med sfæren fra Herreværelset.

Farshad Kholghi & Mads Keiser

07/11/2016
Farshad Kholghi & Mads Keiser

Kholghi & Keiser.

En aften med Kholghi & Keiser er underholdning for alle pengene. En unik blanding af stand up, musik, sublime vittigheder og fjogede syng-med-sange . Det er comedy, gakkelak og elegance flettet sammen på smukkeste måde.

Dette er blevet sagt om de to herrer
“Der er stor ros til Kholghi og Keiser. De leverede et flot og morsomt show, der favnede vore deltagere. Det var også tydeligt, at de havde forberedt sig til specielt denne målgruppe, – kort sagt: det var endog meget godt.”
Karsten Suhr. Formand for Danmarks Privatskoleforening

“Sjældent har jeg leet så meget og sjældent har jeg fortalt så meget, da jeg kom hjem…”
Aabenraa Kommune, Jette Larsen

Kholghi & Keiser målretter gerne underholdningen efter arrangement og kundens behov og ønsker.

Kholghi & Keiser er oplagt til firmaevents, julefrokoster, konferencer, seminarer, kundemøder, gallamiddage osv. .

Kort om Kholghi & Keiser
Farshad Kholghi:
Skuespiller, entertainer og foredragsholder. Farshad er markant kraft i dansk revy, han er medlem af comedy-gruppen Den Nøgne Sandhed” og manden bag succesfulde soloforestillinger som bl.a Alle veje fører til Vojens og BØH! – En komedie om angst.
Mads Keiser: Entertainer, foredragsholder og journalist, tv-vært på DR og TV2, Med en fortid i comedy-gruppen Plat og som skuespiller på Det kongelige Teater. Mads har bl.a også lavet solo-standup show som Enestående og Tango med Charles.

Thomas Larsen

03/11/2016
Thomas Larsen

Thomas Larsen er aktuel med bogen “De dybeste rødder – Dronningen fortæller om Danmark og danskerne”

I bogen ‘De dybeste rødder’ tager Dronning Margrethe læseren med på en rejse gennem det danske land. En historie fortalt af en regent der kender hver en krog af landet, og som forstår at tage folkesjælen med. En beretning omhandlende Dronning Margrethe, som beskriver sin rejse rundt i landet, da hun kun var en lille prinsesse. Vi hører om hvordan hun som tronarving og regent har oplevet de store skift i nyere tid. Fortællingen er gennemsyret af Dronningens tro på, at vi kan klare udfordringerne, hvis vi vil. Følg med på en tankevækkende rejse gennem det danske rige med Dronningen som kærlig, kyndig og kritisk vejviser.

Foredrag med Thomas Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Stiig Wæver

03/11/2016
Stiig Wæver

Stiig Wæver arbejder dagligt under radaren i ind- og udland og er blandt Danmarks førende og mest anerkendte sikkerheds- og efterretningseksperter. Han er internationale efterforsker og tidligere PET agent. Uddannet hos politiet og han har blandt andet optrevlet bandekriminalitet, menneskehandel og bekæmpet terrortrusler for PET. I en årerække har han været bosiddende i Kina som privat sikkerhedskonsulent for store danske og internationale virksomheder. Således er han også Asien og Mellemøsten specialist.

Stiig Wæver foredrag:

Foredrag 1: “Bedrag” – Fiktion eller virkelighed?
Med afsæt i DR1´s dramaserie ”Bedrag”, afslører Stiig Wæver virkelighedens kriminalitet i erhvervslivet igennem case eksempler og anekdoter. Hvorfor og hvordan opstår kriminelle aktiviteter og hvordan kan de opspores og afværges? Det handler om økonomisk kriminalitet, korruption, industrispionage, kidnapning, overvågning, afpresning, risici og kulturforskelle. I dette medrivende foredrag overgår virkeligheden fiktion – og fantasi. Industrispionage.

Industrispionage er ikke nyt og er særdeles udbredt, selvom danske virksomheder generelt ikke udtaler sig om emnet og nogle spiller ligefrem hasard med deres fremtid. Hvor nemt kan en virksomhed blive angrebet eller tabe hele sin værdi? Hvordan foregår industrispionage i virkeligheden? Det er barske realiteter, når Stiig Wæver engagerer og interagerer med tilhører om sine erfaringer, afdækker afslørende detaljer med fængende beskrivelser af, hvordan det i nogle tilfælde går helt galt og hvordan det kan afværges. Leasons learned og erfaringer. Tilhørerne guides med på en rejse i kriminalitetens verden igennem stærke beretninger om underholdende og overraskende kriminelle episoder og forløb.

Foredrag 2: Virksomhedskriminalitet
Gennemgang af kriminelle aktiviteter i dagens moderne virksomheder fra medarbejderen på gulvet op til direktøren. Fristelser og faldgrupper. Menneskelig adfærd, ambitioner, grådighed og andre styrende faktorer. Beskrivelser af udbredte kriminelle aktiviteter og hvordan det overhovedet kan ske og hvordan de kan afdækkes, forebygges og spottes. Det handler om kriminelle og forebyggende metoder, tankevækkende og underholdende anekdoter, når vi kommer ind under huden på kriminel virksomhedsadfærd.

Foredrag med Stiig Wæver booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Sepp Piontek

03/11/2016
Sepp Piontek

Sepp Piontek er aktuel med bogen “Sepp – En biografi om manden, der ændrede dansk fodbold”.

SEPP er en medrivende livsskildring over otte årtier om den tidligere landstræner Sepp Piontek. En fortælling om, at vilje kan bære langt. Som barn var han på en dramatisk flugt under Anden Verdenskrig, inden han som dreng voksede op i efterkrigstidens Vesttyskland og drømte om eventyr ude i den store verden. Dem fik han. Ved lidt af et tilfælde blev han professionel fodboldspiller og har stået over for nogle af sportens største ikoner. Senere blev han træner. Fra Bundesligaen gik turen over et hæsblæsende ophold på Haiti til Danmark, hvor han straks satte gang i en kulturkamp mod “den danske mentalitet” med dens hyggebehov, og han skabte stjernebesatte firserlandshold, der vakte national stolthed herhjemme og fortryllede hele verden under EM i 1984 og i VM i 1986. Siden stoppede han med et overraskende brag, men han var blevet dansk i hjertet, og Danmark er blevet hans hjem.

Foredrag med Sepp Piontek booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Erling Jepsen

31/10/2016
Erling Jepsen

Erling Jepsen er aktuel med romanen “Gramhavet”
Om bogen: I Erling Jepsens nye roman er alt ikke, som det synes. Under Gram ligger Gramhavet, det trak sig tilbage for mange tusind år siden, men det ligger stadigvæk under det hele og giver en helt særlig, ikke sjældent lidt foruroligende klangbund til alt, hvad der foregår i Gram. I Gram bor Erling og hans familie. Erlings far er ikke på nogen måde en vinder. Det går sløjt med forretningen, det lille mejeriudsalg, der er for langt mellem kunderne, og i privatlivet står det ikke bedre til: Konen, der stammer fra Hamburg og engang som barn har hilst på Goebbels, tager en gang imellem en tur til den tyske café i Haderslev, og det kan både manden og naboerne jo have deres teorier om, hvorfor hun gør. Datteren har det skidt, hun er i familiepleje og ser kun sjældent sine forældre og søskende. Der er noget her, man ikke taler om.

Foredrag med Erling Jepsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kristian Bech Jakobsen

26/10/2016
Kristian Bech Jakobsen

Kristian Bech Jakobsen er uddannet Politiassistent og er nu vært på krimimagasinet Station 2, på TV2. I 2009 medvirkede han i TV3 programmet ”Politistationen”, der bl.a. fulgte ham i arbejdet som politiassistent i Midt- og vestsjællands Politi. Kristian Bech har endvidere været vært på Kanal 5 programmet ”Eftersøgt – med Kristian Bech”, der blev sendt i 2015 og 2016. I programmet rejste han verden rundt og ledte efter personer eftersøgt via Interpol. Fra august 2016 blev Bech vært på krimimagasinet Station 2 på TV2.

Kristian Bech Jakobsen er aktuel med bogen ”Kristian Bech – på Patrulje” (31.10.16).

Kristian Bech Jakobsen foredrag:

Fra Politi til Station 2
Han fortæller om sin omvej ind i dansk politi, om tiden i politiet, lige fra sjove oplevelser til skræmmende og hjerteskærende episoder fra 12 år som politiassistent. Kristian fortæller ydermere om, hvordan han tog sig job op til overvejelse og i en alder af 38, tog beslutningen om at vende op og ned på sit arbejdsliv. På blot 1 år gik Bech fra at være Politiassistent i en af politiets observationsgrupper, til at stå som vært på et af TV2s ældste og mest hæderkronede programmer, Station 2. Det handler om at turde tage sit liv op til overvejelse og gøre, hvad du brænder for, koste hvad det vil.

Foredrag med Kristian Bech Jakobsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Iben Mondrup

26/10/2016
Iben Mondrup

Iben Mondrup er aktuel med romanen Karensmide.
Om bogen: Det er sommer, Bjørk er hos sine forældre, Karen og Jens, som lige er flytte fra Grønland til Danmark for at være mere sammen med deres tre børn og børnebørnene. På Møn er de i gang med de sidste forberedelser, inden deres drøm om at skabe et hjem med bed & breakfast på den nedlagte gård „Karensminde“ er virkeliggjort. Engang stod Bjørk og hendes storebror Knut hinanden nær, men nu har han hænderne fulde i sin nye familie med kone og tvillinger. Den ældste søster Hilde vil ikke længere vise sig på gården. Efter mange års adskillelse dukker gemte og glemte, men også helt nye følelser op i familien, og genforeningen bliver snart en bumlet tur ind i familiens dyb. Midt i det hele falder Jens ned fra stigen.

Karensminde er en fortælling om den levende organisme, som en familie er. Om de bånd, der knytter mennesker sammen over tid og sted. Og om små og store begivenheder, der mærker dem for livet.

Foredrag med Iben Mondrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Cecilie Frøkjær

26/10/2016
Cecilie Frøkjær

Cecilie Frøkjær foredrag:

Foredrag 1: Tusindvis af mennesker
Cecilie Frøkjær har mødt flere mennesker end de fleste – politikere, skuespillere, sangere, forfattere og alle slags danskere med hver deres personlige historie. Og nu er hun klar til at fortælle om sine oplevelser. Med humor og selvironi fortæller Cecilie Frøkjær, hvad hun lærte af møderne med blandt andre Lise Nørgaard, Jane Aamund, Britney Spears – og sin gamle klassekammerat Thor. Glæd dig til et underholdende, tankevækkende og personligt foredrag, hvor Cecilie Frøkjær også fortæller om, hvordan du selv kan blive bedre til at lytte, når livet eller mennesker, du møder på din vej, har noget vigtigt at fortælle dig!

Foredrag 2: Frøkjær og Fruen
Cecilie Frøkjær og Lise Nørgaard er blandt landets mest kendte og beundrede kvinder og begge har med humor og vid begejstret flere generationer. Senest er de sammen udkommet med den bedst sælgende interviewbog ”Fruen kommer i dag,” der med indlevelse og livsglæde skildrer Lise Nørgaards lange og ekstraordinære liv. Siden har samarbejdet udviklet sig til et nært venskab, som den populære tv-vært og forfatter Cecilie Frøkjær nu åbner op for i et nyt foredrag.

”Frøkjær og Fruen” tager udgangspunkt i Lise Nørgaard, en elsket, feteret og vital kvinde, der er gået ind i sit 100. år og lever efter devisen: ”Vi skal have det hele med.” Cecilie fortæller med sin sædvanlige charme om det sjove og lærerige venskab – og om Lises strategier til at opnå et langt, værdigt og tilfredsstillende liv. Foredraget vil fokusere på, hvad Cecilie har lært af sit makkerskab med ”Fruen”, men også hvad vi alle sammen kan lære af Danmarks mest imponerende pensionist. Glæd dig til et underholdende, livsbekræftende og tankevækkende foredrag om visdom og venskab mellem to kvinder fra hver sin generation.

Foredrag med Cecilie Frøkjær booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Skodjazz

25/10/2016
Skodjazz

VI SPILLER AF HJERTENS LYST

Filmselskabet Zentropas to jurister,en grafiker og en afdanket filmproducent.

Prøv filmselskabets in-house orkester, bemandet med entuasiastiske medarbejdere. Der spilles gerne hygge jazz til receptioner, som opvarmning til festen, mens velkomst drinken indtages eller mens I spiser jeres festmåltid.

Har du lyst kan bandet suppleres med en syngende dansk skuespiller og der fortælles også gerne en anekdote eller to fra et muntert virksomt liv i dansk films tjeneste.

Orkestret er velsoigneret og vandkæmmede, og optræder altid ulasteligt i hvide smokings.

Kys og krammer fra Peter Aalbæk Jensen, trommeslager.

Peter Nygaard

25/10/2016
Peter Nygaard

Peter Nygaard er aktuel med bogen FORMEL 1 MOD ALLE ODDS.

Om bogen:
FORMEL 1 er et benhårdt game. Der er kamp om sæderne, og hvis du vil have en chance, skal du have talent for at køre hurtigt, meget hurtigt. Men talent er ikke nok – der skal penge til, mange penge. Det har de få danskere, som har opnået det ultimative i motorsporten at køre i kongeklassen Formel 1, lært på den hårde måde.

Peter Nygaard fortæller i denne bog hele den brogede danske Formel 1-historie. Om Tom Belsø, der midt i 1970’erne blev den første dansker i Formel 1. Om Jac Nellemann, der forsøgte at starte et dansk Formel 1-team, og om Jan Magnussen, der i 1998 blev fyret få dage efter at have scoret Danmarks første VM-point. Om Nicolas Kiesa, der brugte millioner på at køre fem løb for bundholdet Minardi i 2003. Og om Kevin Magnussen, der debuterede i Formel 1 med en sensationel andenplads for McLaren, men blot ti måneder senere blev degraderet til teamets reservebænk, for siden at skifte til Renault. I slutningen af 2016 kæmpede han for sit sæde. Det var – som altid med danske Formel 1-kørere – en kamp mod alle odds.

Peter Nygaard er Danmarks eneste internationale motorsportsjournalist. Han har siden 1982 overværet mere end 500 formel 1-grandprixer, og han har oplevet både sportens største triumfer og de værste tragedier. I Danmark skriver han i dag primært for B.T. og Berlingske Tidende. I udlandet arbejdet han for en række specialmagasiner og de officielle grandprixprogrammer.

Foredrag med Peter Nygaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Henrik Høgh-Olesen

25/10/2016
Henrik Høgh-Olesen

Ny foredragsholder: Henrik Høgh-Olesen, Professor i Social- & Personlighedspsykologi, MA, PhD.

Henrik Høgh-Olesen foredrag:

Foredrag 1: Det æstetiske menneskedyr
Hvorfor bruger vi oceaner af tid på at udsmykke os selv og vore omgivelser? Hvorfor er der verden over enighed om, hvordan et smukt ansigt, et smukt landskab og et smukt formet objekt ser ud? Hvorfor får smukke mennesker højere karakterer, bedre jobs, lavere straf og flere sociale og seksuelle tilbud? Hvorfor fylder vi verden med musik, sang og dans, og hvorfor aktiveres hjernens belønningscentre, når vi ser noget smukt? Vi ser på menneskets æstetiske adfærdsmønstre fra et adfærdspsykologisk perspektiv, og bliver klogere på hvorfor æstetiske aktiviteter er så
centrale for mennesket

Foredrag 2: Personlighedens Positioner
Højere, videre, længere, hurtigere mere… Den vestlige verden er blevet stadig mere grænseløs. Stimulationsniveauet er enormt. Alt er i bevægelse og mulighederne uendelige – tilsyneladende. Men hvordan har mennesker det egentlig med forandring, stimulation og grænseløshed, og er der slet ingen grænser for hvor meget vi kan kapere? Hvorfor er nogle mennesker stimulationssøgende mens andre har behov for struktur og orden, og hvorfor rammes stadig flere af angst og stress. Et foredrag om den personlige forandringstolerance og om hvordan vi hver især har et
optimalt stimulationsniveau hvorpå vi trives.

Foredrag 3: Ondskabens psykologi
Det onde er ikke en uhyrlig egenskab forbeholdt særlige bestialske udgaver af menneskearten. Ondskaben er noget alment menneskeligt der kommer ind af bagdøren, når vi mindst venter det, mens vi er optaget af at gøre det gode, gøre vor pligt og følge en autoritet. 65% af os alle er f.eks. parate til at sende 450 wolt igennem kroppen på en uskyldig fremmed, blot fordi en autoritet beder os derom. Men hvem er ”de onde”, og kunne vi selv falde i den kategori?

Foredrag med Henrik Høgh-Olesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Susanne Møberg

24/10/2016
Susanne Møberg

Susanne er aktuel med sin nye bog Sensitive kvinder i plusalderen, der udkommer 1. december. Susanne er forfatter til i alt 12 bøger, hvoraf to er oversat til norsk og tysk. Susanne, der er en erfaren og inspirerende foredragsholder, er uddannet pædagog med særlig interesse for psykologi og personlig udvikling. Hun er desuden uddannet coach, instruktør i mindfulness og har specialiseret sig i det sensitive karaktertræk. Har egen virksomhed siden 1993.

Foredrag: SENSITIVE KVINDER I PLUSALDEREN 45+
Plusalderen er en interessant alder. I dag lever vi 30 år længere end vores oldeforældre; mange med et bedre helbred og en bedre økonomi. Det betyder, at de fleste mennesker har mange gode og aktive år efter de har forladt arbejdslivet. Det er en stor forandring og livsændring, at blive ældre, at børnene flytter hjemmefra, og når vi på et tidspunkt forlader arbejdsmarkedet. Det åbner for nye muligheder, og der opstår et behov for at ændre fokus, værdier og prioriteringer. Alligevel er det en livsfase, vi taler meget lidt om. Man står ofte alene med spørgsmålet om, hvad man vil bruge denne livsfase til, og hvordan man kan bevare glæden, overskuddet og fornemmelsen af at livet giver mening. Kom og få inspiration til at afklare, hvordan du kan tage vare på sensitiviteten og bevare glæden, humøret og overskuddet som sensitiv kvinde i plusalderen, du er eller bliver. Du bliver motiveret til at afklare hvordan du kan skabe et godt og meningsfuldt liv – til glæde for dig selv og andre.  Varighed ca. 2 timer inkl. 1 kort pause. Foredraget henvender sig til sensitive kvinder i alderen 50+.

Foredrag med Susanne Møberg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Pia Storm

21/10/2016
Pia Storm

Pia Storm har siden 2012 drevet bloggen StormsMagasin.dk, som omhandler kærligheden til vintagetøj og alle de tanker og den livsstil de gamle kjoler har ført med sig. I foråret 2016 udkommer hendes første bog, VINTAGE – få mere mening, modehistorie og magi i din garderobe, som netop tager udgangspunkt i alt det vintagetøjet kan bidrage med i et moderne liv. Derudover er Pia Storm arrangør af Danmarks eneste vintagemesse, København Vintage, hun har skrevet artikler om vintage og retro til Metro Express, blogget for dba.dk og flere gange optrådt i Skattejægerne på DR1.

Pia Storm foredrag

Vintage – få mere mening, modehistorie og magi i garderoben
Foredraget tager udgangspunkt i Pia Storms’ bog og personlige fortælling om at glemme nutidens kropsidealer, for altid at lægge de moderigtige jeans på hylden og i stedet omfavne sin femininitet og hellige sig farverige vintagekjoler. For udover en smukkere og mere personlig garderobe fik hun også et langt bedre selvbillede og forhold til sin kvindelige krop – det krævede bare noget andet tøj og et nyt blik.

Fortællingen er krydret med masser af billeder fra nu og dengang, personlige historier om den evige skattejagt og er en inspiration til at indrage mere vintage i en moderne garderobe. Og det er der flere gode grunde til at gøre – du får både bedre kvalitet for pengene og hjælper også miljøet på vej, ved at genbruge. Men ikke nok med at det gamle tøj er en mere bæredygtig løsning, end det nyproducerede, så er der også noget ganske magisk over at eje et unikt stykke tøj fra en svunden tid. Vintage indeholder nemlig både på gemte (og måske glemte?) fortællinger om historiske opture, verdenskrige, kvindekamp og kropsidealer.

Foredrag med Pia Storm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Merete Pryds Helle

21/10/2016
Merete Pryds Helle

Foredrag om den anmelderroste roman Folkets skønhed. Merete Pryds Helle fortæller om sit arbejde og ideerne bag romanen Folkets skønhed.
Marie vokser op på Langeland 1930’erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få og vold hverdag – også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til hovedstaden for at skabe sig en ny og bedre fremtid. Men Langeland flytter med på godt og ondt. “Folkets Skønhed” er Merete Pryds Helles slægtskrønike baseret på hendes egen familiehistorie.

Foredrag med Merete Pryds Helle booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Trine Pertou Mach

18/10/2016
Trine Pertou Mach

Trine Pertou Mach holder foredrag om nogle af tidens helt store spørgsmål med udgangspunkt i sine professionelle erfaringer med at fremme menneskerettigheder og demokrati i Mellemøsten og Nordafrika og arbejdet med udviklingsbistand. Som tidligere folketingspolitiker og mangeårig politisk aktiv kan Trine også fortælle indlevende om dansk politik og de politiske og økonomiske forandringer, Danmark gennemgår i disse år. Med den cocktail af erfaring, viden og indsigt, krydret med engagement og sjove personlige oplevelser, både beriger og udfordrer hun tilhørerne gennem sine foredrag om verdens store udfordringer.

Foredrag 1: Det arabiske forår – før, under og efter
Foredrag 2: Dansk udenrigspolitik i tid med komplekse globale udfordringer: Flygtninge, migration, ulighed og fundamentalisme
Foredrag 3: Velfærdssamfundet under forandring
Foredrag 4: Dansk politik i opbrud?

Foredrag med Trine Pertou Mach booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jens Blendstrup

17/10/2016
Jens Blendstrup

Jens Blendstrup er aktuel med romanen “Slagterkoner og bagerenker”.

Om bogen: Den 52-årige elmontor Jørgen Usse Graversen ender pludselig i en situation han hverken har forudset, eller ved hvordan han skal komme ud af igen.

Jens Blendstrup står bag “Slagterkoner og bagerenker”. Alt er lige præcis som Jørgen vil have det. Der er kort sagt ikke dét, han ikke har. Men sådan fortsætter det ikke, for pludselig stjæler polske elektrikere hans arbejde, og nu er det ikke længere helt let at få livet til at fungere.

“Slagterkoner og bagerenker” er en morsom, gribende og eftertænksom roman, om hvordan tilværelsen kan ændre sig fra dag til dag.

Foredrag med Jens Blendstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg

14/10/2016
Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg

 

PIGEN OG VOGTEREN Ny bog fra det prisvindende forfatterpar Øbro & Tornbjerg.

Psykoterapeuten Alice Milford, der er en af de skarpeste kritikere af medicinalbranchens tætte favntag med psykiatrien, findes død i sit hus på Frederiksberg. Hun er blevet slået ned med en lerbuste, som er lavet af hendes egen datter. Kriminalpsykologen Katrine Wraa, som kæmper med at få hverdagen til at fungere efter et stort tab, bliver sat på sagen. Katrine optrevler både nye og gamle klienthistorier, afdækker terapeutens komplicerede privatliv og begynder at grave i medicinalbranchens økonomiske interesser i det psykiatriske diagnosesystem. Det viser sig hurtigt, at ingenting er, hvad det umiddelbart ser ud til at være.

”Pigen og Vogteren er en historie om traumatisering, terapi og medicinalindustriens rolle i forhold til psykiatrien”, fortæller de to forfattere og fortsætter: ”Vi blev inspireret af traumereaktionen dissociering, som kan dække over alt fra at føle sig stivnet og fjern, eller som om man er med i en film og ser sig selv lidt udefra – til at have udviklet en indre organisering, hvor dele af en selv lever adskilte liv.
Vi har beskæftiget os indgående med traume- og emotionsforskningen for at forstå dissociering – men også med den aktuelle debat om psykiatrisk diagnosticering og medicinering. Og så har vi interesseret os for, hvor forskelligt syn professionelle behandlere kan have på traumatiserede mennesker – og hvor store konsekvenser det kan få for den enkelte.”

Pigen og Vogteren er 5. bind i serien om Katrine Wraa.

OM FORFATTERNE
Krimiægteparret Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg debuterede i 2010 med Skrig under vand, der vandt Politikens store krimikonkurrence og blev en af årets helt store bestsellere.  Skrig under vand blev fulgt op af de anmelderroste romaner: Djævlens ansigt (2011), Evas sidste nat (2013) og Det norske job (2015). Ole Tornbjerg har desuden skrevet romanen Drengen fra Godhavn (2015). Parrets position som nogle af Danmarks mest populære forfattere blev slået fast, da de vandt Martha Prisen – tidligere kaldet Danskernes Yndlingsforfatter – i 2015 for Det norske job.

Link til Ole Tornbjergs foredragsprofil: https://artebooking.dk/ole-tornbjerg/

Foredrag med Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Henriette Kristensen

14/10/2016
Henriette Kristensen

Henriette Kristensen foredrag:

Om at finde sig selv – Og vejen derhen
Om at finde sig selv er en personlig beretning og handler om at finde sin rette identitet og køn i en sen alder. Hvordan går man går man igennem livet og lever med de krav som samfundet har til os som mennesker, for så pludselig at finde ud af at man er havnet på den helt forkerte hylde. Hvordan kommer man igennem et skifte af identiteten med familien, venner, kollegaer, kunder og hvordan lærer man at leve med sin nye identitet og sit nye køn.

Det er ikke let at gå gennem livet som mand og i over 40 gemme sin rette identitet for derefter at skulle fortælle dem man holder af, at man ønsker at ændre sin identitet og fremover leve som kvinde. Hvordan påvirker det ægteskabet og hvordan holder man fast i den man er, når de meget nære følelser banker på for alvor. Hvordan reagerer samfundet omkring en efter at man har skiftet køn og hvordan lærer man at leve som kvinde, at gå som kvinde, at spise som kvinde, at klæde sig som kvinde, at tale som kvinde og i det hele taget at opfører sig og se ud som kvinde. Hvori ligger forskellen mellem mand og kvinde, hvordan behandles mænd og kvinder forskelligt set fra et menneske som har været begge dele.

Henriette Kristensen:
IT-Direktør og senior IT-specialist med egen virksomhed og en lang karriere i IT-branchen. Har gennem 10 år været ansat i forsvaret som professional soldat. Har 3 børn i alderen 9,18 og 25. Har deltaget i en række oplæg og events for LGBT minoritets grupper, senest foredrag for 700-800 sygeplejesker samt oplæg for Copenhagen MIX 2016 filmfestival.

Foredrag med Henriette Kristensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lars Kjædegaard

05/10/2016
Lars Kjædegaard

Foredrag med udgangspunkt i seneste udgivelse: 

Det der er værre (En Anita Hvid og Thor Belling krimi)

Om bogen: 
I “Det der er værre” får drabsefterforskeren Thor Belling et alvorligt problem, da en døende kvinde pludseligt tilstår et mord, som Belling ti år tidligere fik dømt en anden for. Den uskyldigt dømte har næsten afsonet sin fulde straf, da kvinden træder frem. Hvad i alverden fik ham til at tilstå drabet? Thors samvittighed nager ham, hvilket får ham til at kontakte den dømte mand, inden han løslades. Besøget giver ham ikke alle svar, og da skæbnen kort efter indhenter den uskyldige mand, begynder en ny sag for Hvid og Belling.

“Det der er værre” er niende selvstændige bog i den spændende krimiserie om makkerparret Anita Hvid og Thor Belling.

Foredrag med Lars Kjædegaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kirstine Reffstrup

03/10/2016
Kirstine Reffstrup

Kirstine Reffstrup (f. 1979) er forfatter og oversætter. Hun debuterede i 2016 med romanen, Jeg, Unica, en fiktiv fortælling om det historiske kunstnerpar Unica Zürn og Hans Bellmer. Reffstrup har rejst i Unica Zürns fodspor i Berlin og Paris under arbejdet med romanen. Hun har studeret
kunsthistorie ved Københavns Universitet og er uddannet fra de nordiske forfatterskoler, Litterär Gestaltning i Göteborg og Skrivekunstakademiet i Bergen.

Debutromanen, Jeg, Unica, blev nomineret til Danmarks største debutantpris, Munch-Christensens Kulturlegat. Romanen er også udkommet i Norge og er under oversættelse til svensk.

Reffstrups foredrag er ledsaget af billeder og grundig research. Hun har bl.a. optrådt på Politikens Boghal, Litteraturhuset i Oslo, Litteraturhuset i Bergen, Kulturværftet Helsingør, Litteraturhuset og Haga Teatret i Göteborg, Karen Blixen Museet og Davids Samling i København.

Foredrag med Kirstine Reffstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Peter Øvig Knudsen

30/09/2016
Peter Øvig Knudsen

BZ – firsernes ungdomsoprør – foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn. Udkommer den 4.10.16 på Gyldendal.

BZ-bevægelsen var for 1980’erne, hvad frihedskæmperne var for 40’erne, hippierne for 60’erne og marxisterne for 70’erne. På baggrund af sin nyeste bog ’BZ. Du har ikke en chance – tag den!’ trækker Peter Øvig tråde tilbage til de tidligere generationers oprør og fortæller den dramatiske historie om kampen for et ungdomshus, der i løbet af nogle år udviklede sig til voldsomme gadekampe i København.
Peter Øvig fortæller også om arbejdet med bogen, der blev udfordret af, at den gamle inderkreds i bevægelsen opfordrede alle andre BZ’ere til at boykotte bogprojektet.

Hvis det ønskes, kan en tidligere BZ’er også deltage som gæst under foredraget. Peter Øvig forklarer:
“I princippet kan jeg invitere enhver af de BZ’ere, som medvirker i bogen, til en gæsteoptræden ved mine foredrag efter nærmere aftale. Jeg har allerede en fast aftale med en af hovedpersonerne i bogen, Henrik Tud, om at han gerne deltager, ligesom jeg før har optrådt sammen med bl.a. Jannik Lindquist, Eva Lykke, Claus Hansen, Janne Høyrup, Maria ‘Miram’ Exner, Mariella Harpelunde og Lars Grarup.”

Foredrag med Peter Øvig Knudsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Gitte Madsen

30/09/2016
Gitte Madsen

Gitte Madsen foredrag:

Foredrag 1: Bagom dansen – alt det du gerne vil vide om fjernsyn!
Få en sjælden personligt personlig beretning fra frontlinjen om livet og hverdagen bag skærmen på nogle af Danmarks største underholdnings succeser på TV. Mød tidligere livsstils ekspert i Den 6.Sans og Underholdningschef på TV 2 Gitte Madsen i en hæsblæsende humoristisk quickstep gennem det kæmpe arbejde og de ofte uventede udfordringer og overraskelser, der ligger bag, når vi samles foran TV’et, og programmer som Vild med dans og Toppen af poppen går i luften. Der er god tid til at spørge om alt, hvad du gerne vil vide om fjernsynet. Og du får svar på hvad det egentlig er der samler os danskere foran TV’et i dag.

Foredrag 2: Hvornår er verdens lykkeligste nation allergladest og hvorfor? Danskerne anno 2016
Mød tidligere livsstilsekspert i Den 6. Sans og Underholdningschef på TV 2 Gitte Madsen i et provokerende, rammende og humoristisk foredrag omkring hvad vi danskere samles om og hvorfor i dag. I en fragmenteret hverdag, hvor “trusler” mod den danske hygge lurer bag hver en overskrift, er jagten på fællesskab mere intens end nogensinde. Og tiden er knap, for forslagene til, og meningerne om, det perfekte liv står i kø for forme den hverdag, vi så gerne vil have til at hænge sammen. Hør hvorfor mænd dyrker ekstremsport mens kvinder uddanner sig til coaches og yoga trænere. Og hvorfor børn hellere vil fange Pokemons end lege fanger med hinanden.Få et bud på hvorfor vi har tid til timevis af fokus på sociale medier og foran TV’et, når vi ikke har haft tid til at have gæster siden jul. Som en af Danmarks første livsstilseksperter giver Gitte Madsen giver et personligt bud på og indblik i den folkelige dagsorden anno NU – og åbner debatten om hvad der i virkeligheden gør os glade. Allesammen – på én gang.

Om Gitte Madsen
Gitte Madsen er tidligere leder af Frontløbermiljøet og én af initiativtagerne til den nu 25 årige uddannelse KaosPiloterne i Århus. Efter en karriere som strategisk planner i reklamebranchen, blev hun en af Danmarks første livsstilsekspeter i TV programmer som Kender du typen? og Den 6. Sans. Efter 13 år som Underholdningschef på TV 2, hvor hun blandt meget andet var front kvinden bag succeser som Vild med dans, Smid tøjet, Danmark og Toppen af poppen, er hun i dag ideudvikler, strategisk mediekonsulent, forfatter og foredragsholder.

Foredrag med Gitte Madsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Karin Cohr Lützen

29/09/2016
Karin Cohr Lützen

Karin Cohr Lützen (f. 1952) er lektor i historie på Roskilde Universitet. Hun er uddannet mag. art. i nordisk folkemindevidenskab, ph.d. fra Center for Kvindeforskning på Københavns Universitet. Har fra 2007 skrevet historiske klummer for Weekendavisen. Har siden 1979 udgivet en række
bøger med historisk indhold bl.a. Hvad hjertet begærer. Kvinders kærlighed til kvinder 1825-1985 (1986); Byen tæmmes. Kernefamilie, sociale reformer og velgørenhed i 1800-tallets København (1998 genudgivet i 2013); Mors hemmelighed. På sporet af en jødisk indvandrerhistorie (2009) for hvilken hun fik Den faglitterære Pris, og Arvesølvet. Et familiefirmas storhed og fald (2016). Hun har holdt adskillige foredrag om sit forfatterskab.

Karin Cohr Lützen foredrag:

Foredrag 1: Arvesølvet. Et familiefirmas storhed og fald.
Carl M. Cohrs Sølvvarefabrik i Fredericia blev skabt af min oldefar i slutningen af 1800-tallet. Sidenhen blev min farfar og min far direktører for fabrikken, og den blev i 1976 solgt ud af familien. Ligesom Danmarks øvrige sølvvarefabrikker lukkede den i løbet af 1980’erne. På baggrund af min bog fra 2016 vil jeg fortælle historien om dengang, man samlede på 12 af hvert, og alle gerne ville dække bord med Cohr. Jeg vil også fortælle om problemerne for et familiefirma, de mange hensyn der skal tages til familiens aktionærer og de kampe om magten, der kan opstå. Jeg sætter sølvvareproduktionen ind i en historisk sammenhæng og fortæller om en tid, hvor hver en provinsby rummede fabrikker, der fremstillede noget, alle havde brug for.
Foredraget ledsages af billeder.

Foredrag 2: Mors hemmelighed. På sporet af en jødisk indvandrerhistorie
Min mor var født i Paris og meget fransk. Ikke desto mindre fandt jeg efter hendes død ud af, at hun var barn af jødiske indvandrere fra Rumænien. Det var en hemmelighed, hun havde taget med sig i graven – eller måske det var en familiehistorie, hun blot havde fjernet sig fra. På baggrund af min bog fra 2009 vil jeg fortælle om det slægtshistoriske detektivarbejde, jeg måtte sætte i værk for at opspore slægtninge i Frankrig, som kunne fortælle mig om denne familiehistorie. Jeg sætter den ind i en historisk sammenhæng og fortæller dermed også om jøders indvandring, om deres levevilkår i Frankrig, deres erhverv, hjælpeforeninger, mindekultur og deres liv under den tyske besættelse. Foredraget ledsages af billeder.

Foredrag med Karin Cohr Lützen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Hilda Heick

26/09/2016
Hilda Heick

Foredrag med udgangspunkt i bogen “Vi blir ved – Ni samtaler om at overkomme livets udfordringer, blive ældre og stadig være aktiv”
Om bogen: Hilda Heick har sammen med sin mand Keld turneret land og rige rundt for at synge og optræde for danskerne igennem en menneskealder – og de bliver ved. De kan simpelthen ikke lade være. Igennem årene har hun mødt adskellige mennesker, hvis skæbne har inspireret hende. For de har alle stået over for svære vanskeligheder i livet, som var tæt på at knække dem, men de holdt fast og overvandt dem, og i dag bliver de – som Hilda og Keld – ved med at få nye ideer og være foretagsomme, hver på deres måde. I denne bog møder Hilda Heick ni inspirerende mennesker til en samtale om det liv, som har formet dem, om at bliver ældre, og om hvad der driver dem til fortsætte med at være aktive. I bogen møder Hilda Heick Asger Aamund, Leila Lindén, Claus Dalby, Ursula Munch-Petersen, Ernst Trillingsgaard, Maria Marcus, Søren Hermansen, Poul Nyrup og Usha Christensen.

Foredrag med Hilda Heick booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Klaus Lynggaard

22/09/2016
Klaus Lynggaard

Klaus Lynggaard er aktuel med bogen “PERSONFØLSOMME OPLYSNINGER” som han nu tager ud og holder foredrag om.
For et par år siden fik forfatteren, kritikeren og musikeren Klaus Lynggaard konstateret lungekræft, han fik sin ene lunge fjernet og blev efterbehandlet med kemoterapi. I erindringsbogen PERSONFØLSOMME OPLYSNINGER fortæller han om sygdomsforløbet, fra diagnosticeringen, over behandlingen og dens virkning og bivirkninger frem til langsom tilbageerobring af hverdagen, næsten som den formede sig før – og med tilbageblik på livet forud sygdommen, til ungdommen, til opholdet på en afvænningsklinik, til livet med venner og familie. Det er en ærlig og barsk beretning, der ikke kan andet end at gøre indtryk på sin læser.

Foredrag med Klaus Lynggaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Katrine Marie Guldager

22/09/2016
Katrine Marie Guldager

Katrine er aktuel med 6. bind i Køgekrøniken, Ilden.

Med bind fem i Køge-krøniken er Katrine Marie Guldager nået til 1976. Henry bliver løsladt fra statsfængslet, og Leonora prøver at finde sig til rette i rollen som mor. Familien er stadig samlet, men alligevel også ensomme i deres kamp for hver især at overvinde livets modsætninger. Forholdet mellem Henry og Leonora som altid har været ret præget af rivalisering og misundelse bliver markant dårligere, da det viser sig at Henry har snydt Leonora. Til gengæld ser det ud som om, at Henry omsider møder en kvinde, der kan rumme ham og give ham en chance for at blive lukket ind i livet igen. Lilly kommer omsider overens med sin indre ulv, men den har endnu langt fra forladt den anmelderroste Køge-krønike.

Foredrag med Katrine Marie Guldager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Camille Jones & Nis Bøgvad

22/09/2016
Camille Jones & Nis Bøgvad

MUSIK I FILMENS VERDEN – FRA IDÈ TIL DEN RØDE LØBER

ET FOREDRAG MED NIS BØGVAD OG CAMILLE JONES Musikansvarlige på Danske Spillefilm

I et vedrørende og underholdene foredrag med filmklip og historier, tager Camille og Nis, os med bag om arbejdet med musikken på bl.a. KLOVN FOREVER, SOMMEREN 92, HVIDSTEN GRUPPEN, KAPGANG, SPIES & GLISTRUP, KLASSEFESTEN3, TO VERDENER, NØGLE HUS SPEJL.

Musikken er filmens nærmest relateret kunstform og en absolut nødvendighed for det endelige udtryk, men Hvordan finder vi musik og hvordan ender den i filmen. Hvordan kan musikken ændre scenens endelige resultat og følelse og hvorfor er vi tilfredse når publikum ”ikke” høre den?

At lave film er at være en del af en stor rejse. Alle film er forskelige, hvert hold består af nye stærke personligheder, temperamenter og ofte store egoer, og så er der er altid meget på spil. At være en givende partner i processen kræver gode kommunikations evner, tålmodighed og overblik og evnen til at deltage uden at forstyrrer, – så hvordan er strukturen, hvem er ansvarlig for hvilke arbejdsområder og hvor kommer ”vi med Musikken” ind i billedet?

Foredrag med Camille Jones og Nis Bøgvad booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Birgithe Kosovic

22/09/2016
Birgithe Kosovic

Forfatterbesøg om seneste udgivelse

Den inderste fare er et politisk-personligt romanportræt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand. I sommeren 1940 i et Danmark, der magtesløst er blevet besat af Nazityskland, vender kongen og statsministeren sig mod den mand, de tror kan føre landet mest sikkert gennem krigen: Erik Scavenius. Flere gange afviser han at lede samarbejdsregeringen, men indvilliger til sidst og forærer Danmark til tyskerne. Få statsledere har haft så klar og så vanskelig en opgave som ham. Få har bragt deres land så uskadt igennem en verdenskrig. Få har været så forhadt.

Foredrag med Birgithe Kosocic booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Thomas Ubbesen

19/09/2016
Thomas Ubbesen

Flygtningene: Der er 65 millioner, bag dem følger talløse millioner – og de vil hen til os
Vi har lukket vore grænser og indgået dødbringende aftaler med diktatorer. Og selvom vi har fået os selv til at se forfærdelige ud i udenlandske medier, så stiger og stiger antallet af fattige og forfulgte bare måned for måned, år for år. De er på vandring mod sikkerhed og tryghed, og de kommer til os fra alle retninger – spørgsmålet er: Hvad skal vi gøre, hvad KAN vi gøre?

Thomas Ubbesen har i mange år rejst blandt og sammen med flygtninge fra krige, katastrofer og social elendighed på flere kontinenter; han har mødt dem på deres vandringer, i lejrene, foran grænsehegnenes pigtråd og i sammenstød med politisoldaterne. Få et kvalificeret bud på præcis hvad der sker, hvorfor de kommer, hvorfor de kommer lige nu, og hvad vi som individer og samfund gør og måske bør gøre. Flygtningekriserne betegner et paradigmeskifte, verden bliver aldrig den samme efter dette, og vi er konfronteret med helt centrale moralske og praktiske spørgsmål om, hvordan vi skal klare det. Vi er nødt til at forholde os til alle de andre mennesker, der vil have det som os.

Thomas Ubbesen, født 1956, er journalist og forfatter, som fra en tidlig alder har rejst over hele kloden og siden begyndelsen af 80erne har dækket sine oplevelser i en række både trykte og elektroniske medier. Han har siden 1994 arbejdet i DR og har leveret radio, TV og tekst til programmer som Radioavisen, Horisont, TV Avisen, Orientering, P1Morgen, Deadline m. fl. Ubbesen dækkede i 90erne krigene på Balkan tæt, senere kom turen til krige, blandt andet i Irak, Afghanistan, Libyen, Mali og Den Central Afrikanske Republik. Desuden har han dækket politiske konflikter, terror og naturkatastrofer i lande som Haiti, Pakistan, Indien, Kenya, Chile og Saudi Arabien. Thomas Ubbesen modtog i 2011 DRs Kryger-pris og er forfatter til to bøger: ”Udsendt – historierne bag 22 reportager” (Tiderne Skifter 2014) og ”Good luck, habibi – rejser i flygtningestrømmen” (Gyldendal 2016).

Foredrag med Thomas Ubbesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Leif Davidsen

19/09/2016
Leif Davidsen

Forfatteraften med udgangspunkt i den seneste roman – Djævelen i hullet (september 2016)

En intens spændingsroman om forræderi og loyalitet, en families opløsning og genforening, og de politiske spændinger mellem Vesten og Rusland. I 1993 forsvinder den danske efterretningsagent John Arnborg. Da han dukker op igen, er det på russisk side. Arnborg har forelsket sig i en russisk kvinde og arbejder nu for efterretningstjenesten FSB. Hjemme i Danmark har han efterladt sin kone og teenagedatteren, Laila. Faderens forræderi kaster en skygge over Lailas liv. Hun uddanner sig til sprogofficer, men efter to udsendelser til Irak bestyrer hun en campingplads i Bogense. Her modtager hun pludselig et brev fra sin far, og konfrontationen med fortiden sender Laila ud på rejse til det moderne Rusland. Hendes far har efterretninger, der kan blive afgørende for Danmark og de baltiske lande, men stærke kræfter søger at forhindre oplysningerne i at slippe ud. Laila bliver viklet ind i sin families ukendte historie, der trækker tråde tilbage til Den Kolde Krig. Med “Djævelen i hullet” vender Leif Davidsen igen tilbage til Rusland i et spændende drama.

Foredrag med Leif Davidsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

De Vestindiske Øer

19/09/2016
De Vestindiske Øer

I 2017 er det 100 år siden, at De Dansk-Vestindiske Øer blev overdraget til USA. Via ARTE Booking kan du booke spændende foredragsholdere der kan holde foredrag om dette emne.

Der kan søges et tilskud til arrangementerne. Læs mere her.


Mich VraaMICH VRAA

Haabet
Fra sommeren 2015 til foråret 2016 arbejdede Mich Vraa på en roman om Dansk Vestindien i slavetiden uden at tænke over at det i 2017 er 100 år siden Danmark solgte øerne til USA. Beretningerne fra de danske slaveøer er næsten uudholdelig læsning, og under arbejdet med HAABET måtte han ustandselig frasortere de værste rædsler. Han blev klar over at den fremherskende tanke – at Danmark var en slags særlig human slavenation – ingen bund har i virkeligheden. Danmark var en umenneskelig og brutal koloniherre hvis adel og fremtrædende borgere kun interesserede sig for profit. HAABET fortæller historien om en slavefregat og en sukkerplantage og om de mennesker der levede og arbejdede dér.

Mich Vraa er født i 1954, uddannet journalist, 15 år på Ekstra Bladet. Forfatter til en snes bøger, senest den anmelderroste HAABET. Oversætter til en lang række større romaner og et hav af børnebøger. Modtager af Dansk Oversætterforbunds ærespris 2014. Far til tre børn og p.t. tre katte. Bopæl i Odense.


Ebbe Larsen

EBBE LARSEN

TILBAGE I DANSK VESTINDIEN – foredrag med diasshow
Foredraget baserer sig på Ebbe Larsens to bøger om Dansk Vestindien, Romanen, ”Den Vestindiske Arv” og guiden, ”Dansk Vestindien – en guide til historie og oplevelser”. Der indledes med et diasshow, der viser de tidligere danske øer, St. Thomas, St Jan og St Croix, som de kan opleves i dag. – Billedfortællinger slutter på St. Jan. Det var her på St. Jan – eller St John, som øen hedder i dag – at han fandt inspirationen til romanen ”Den Vestindiske Arv”. Det skete en dag i 2007, da han midt i noget, der lignede en jungle fandt to sarkofager, hvor indskriften på den ene sarkofag fortalte, at dette var gravplads for den danske familie, Hjardemaal, som i 1800-­tallet drev plantagen, ”Cinnamon Bay.” Ebbe Larsen måtte vide mere om familien, Hjardemaal og deres skæbne. Den viden fandt han de efterfølgende år under besøg i Det Vestindiske Arkiv på St. Thomas og i Rigsarkivet i København. Den viden, hanfandt blev til en roman og til foredraget, TILBAGE I DANSK VESTINDIEN. Foredragets indledende diasshow varer ca. 50 minutter. Gennem de efterfølgende ca. 50 minutter vil han fortælle om sin research og læse op fra sine to bøger om Dansk Vestindien. Han besvarer gerne spørgsmål efter foredraget.

Ebbe Larsen er født i Odense 1937. Har som kortfilminstruktør produceret en lang række kortfilm til bl.a. Statens Filmcentral, foruden flere programmer til dansk og udenlandsk tv. – Har modtaget 8 internationale filmpriser. Mange af mine kortfilm er præget af min historiske interesse. Det gælder ikke mindst 8 film i serien, ”Dengang”, hvor DENGANG I DANMARK 1945-­1970 udmærker sig ved at være Danmarks mest solgte historiske kortfilm. Er desuden forfatter til 7 bøger, omhandlende novellesamlinger, historiske romaner, samt en rejseguide.


Gunner Steenberg

GUNNER STEENBERG

Foredrag 1: DANSK VESTINDIEN – ”DET TABTE PARADIS” ?
Foredraget belyser historisk erobringen af de dansk vestindiske øer i Caribien, sukkerproduktionen på plantagerne, den atlantiske slavehandel og slaveriet på øerne. Slavernes modstand mod undertrykkelsen og specielt det sexuelle misbrug, oprørerene og endelig friheden givet af Peter von Scholten under et truende slaveoprør 1848. Spørgsmål om menneskesyn og kulturmøde rejses. Og spørgsmål om økonomi: gav slavehandelen overskud ? – og hvem tjente på slaveriet? Foredraget er ledsaget af talrige billeder, som bringer fortiden tæt på tilhørerne og gør den levende og vedkommende.

Foredrag 2: DENGANG DANMARK VAR SLAVENATION 1660 – 1848.
Danmark deltog i den atlantiske slavehandel, der overførte 12­15 mill slaver fra Afrika til Caribien og Amerika. Over 100.000 slaver blev overført på danske slaveskibe. Denne uhyggelige menneskehandel belyses ved slaveskibet FREDENSBORG, der besejlede trekantruten 1767­68 og overførte 265 slaver fra Guinea til Dansk Vestindien. Dette slaveskib og denne sejlads er den bedst dokumenterede i hele slavehandelen. Slaveopkøb i Guinea ved afrikanske og danske slavekøbmænd belyses. Den lange overfart over Atlanten belyses: forholdene om bord for de mange slaver og mandskabet, bespisningen, sygdom og død – og den evige frygt for slaveoprør. Til slut: hvilken skæbne fik de overlevende slaver i Dansk Vestindien ? Spørgsmål om menneskesyn og kulturmøde rejses. Foredraget er ledsaget af talrige billeder, som bringer fortiden tæt på tilhørerne og gør den levende og vedkommende.

Gunner Steenberg er cand, mag. fra Aarhus Universitet 1969 med historie som hovedfag og kristendomskundskab som bifag. 1968 – 70 underviste han på Historisk Institut ved Aarhus Universitet. Fra 1970 til 2003 underviste han på Skårup Seminarium ved Svendborg i historie, religion og samfundsfag. Sideløbende holdt han kurser i historie og samfundsfag på Danmarks Lærerhøjskole (i dag Danmarks Pædagogiske Universitet). I 1990erne var han leder af samarbejdet mellem Skårup Seminarium og Istituto Magistrale, et lærerseminarium i Pisa i Italien. 1994 underviste han på Universita Della Tuscia i Viterbo lidt nord for Rom. Efter han gik på pension 2003 holder han foredrag rundt i hele landet. I mange sammenhænge: folkeuniversitetet, højskoler, kirkelige fora, historiske foreninger, Odd Fellow loger, marineforeninger og biblioteker. Foredraget er altid tilpasset den aktuelle sammenhæng.


Foredrag med Mich Vraa booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk. Der kan søges et tilskud til arrangementerne. Læs mere her.

Sven-Ole Thorsen

09/09/2016
Sven-Ole Thorsen

Strong man in Hollywood

Foredraget er en beretning om Svens liv fra fødsel til nu

 • om hans mange oplevelser/eventyr
 • om muskler
 • om mad
 • at rejse fra Danmark til Hollywood
 • om film

Seminar: Hvordan passer man på sig selv og udlever sine drømme m.m.

Sven-Ole Thorsen er foredragsholder, skuespiller, stuntman, strongman, bodybilder, forfatter, film producer m.m.

Sven-Ole Thorsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Birgitta Sunding Thorsen

09/09/2016
Birgitta Sunding Thorsen

From Danish Jantelov to Hollywoods Fantasy Law

Foredraget berører janteloven og dens usynlige tag på os:

 • om fordomme overfor kvinder
 • skilsmisser og om at være kvindelig weekendforældre
 • om at rejse væk som kvinde fra familie og børn
 • om iværksætteri og uddannelse
 • konkurs
 • immigration og integration
 • fordomme om at yngre kvinder gifter sig med kendt ældre mand
 • m.m.m.

Foredrag med Birgitta Sunding Thorsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Halima El Abassi

07/09/2016
Halima El Abassi

Halima El Abassi er ansat som ph.d.-stipendiat hos Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun er desuden en flittig debattør og har deltaget i mange radio- og tv-programmer samt i artikler og debatindlæg.

Halima El Abassi er oprindeligt uddannet som interkulturel/international socialrådgiver og har en cand.soc. i socialt arbejde. Hun har i en årrække arbejdet inden for faget i blandt andet kommunale forvaltninger såvel som inden for NGO-verden. Halima har også erfaring med internationalt socialt arbejde. Hun har marokkanske rødder, men er født og opvokset i Danmark.

Halima El Abassi foredrag:

Foredrag 1: Æresrelaterede problemstillinger og social kontrol
Dette foredrag vil fokusere på æresrelaterede problemstillinger bredt med fokus på den seneste  skandinaviske forskning, metoder og litteratur Kultur, kulturforskelle og medborgerskab. Fokus på forskellige Udfordringer med etnisk ligestilling af kvinder med minoritetsbaggrun

Foredrag 2: Integration i det danske samfund af folk med minoritetsbaggrund:
Socialrådgiveres arbejde med minoriteter og socialt udsatte: redskaber og metoder i arbejdet med målgruppen.

Foredrag med Halima El Abassi booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Bosse Hall Christensen

06/09/2016
Bosse Hall Christensen

 

Foredrag med udgangspunkt i bogen “Gokkelajser”

Medstifteren af Shu-bi-dua, Bosse Hall Christensen, tager afsæt i sin selvbiografi ”Gokkelajser” når han tager ud og holder foredrag om sit spektakulære og usædvanlige liv.

Foruden at være trommeslager i det ikoniske band var Bosse også tekstforfatter, og med sine sproglige indfald satte han sit umiskendelige præg på Shu-bi-dua´s karakteristiske og finurlige tekstunivers i de gyldne år. Derfor handler Bosses foredrag naturligvis også om Shu-bi- dua, men det er andet og meget mere end sex, drugs og rock ’n’ roll.

Bosse fortæller om sin dysfunktionelle barndom, sin forstyrrede ungdom, og, ikke mindst, sin mangeårige kamp mod alkoholisme og det dobbeltliv som fulgte i dens kølvand. Om de mange svigt af børnene, indlæggelse på den lukkede og afvænning. Om selvmordsforsøg. Om et overraskende comeback med etableringen af et af de mest succesrige reklamelydstudier i Danmark, villa og Porsche, tilbagefald i misbrug, konkurs og den endelige rip-off. Først da Bosse mister alt, ikke mindst sig selv, bliver han i stand til endegyldigt at sætte proppen i flasken. Han kommer ud i lyset, går caminoen tværs over Spanien, hvor han genfinder sig selv, troen og håbet og sin helt egen version af meningen med livet.

Ligesom i sin bog fortæller Bosse ærligt og tankevækkende om sit dramatiske liv. Her er ingen klynk eller selvmedlidenhed, snarere tværtimod! Bosse fortæller direkte fra hjertet, råt for usødet og med et befriende glimt i øjet.

Foredrag med Bosse Hall Christensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Johannes Lundsfryd

05/09/2016
Johannes Lundsfryd

Johannes Lundsfryd er forfatter til ”Opgør med egoismen” (2005), ”Jagten på det gode liv” (2013) og ”Tid til ny kulturkamp” (2016). Selvstændig rådgiver med opgaver for blandt andre Dansk Fjernvarme, International Business Academy, Spinderihallerne, LO, FÆNGSLET og en række kommuner og erhvervsråd. Medlem af Middelfart Byråd siden 2007, formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, formand for Skoleudvalget og formand for Naturpark Lillebælt. Fhv. innovationschef på International Business College, udviklingschef på Esbjerg Højskole og leder af DSUs organisation. Uddannet idéhistoriker.

Johannes Lundsfryd foredrag:

Et lykkeligt Danmark
Hvad vil der ske, hvis vi gjorde lykke­begrebet til omdrejningspunktet for dansk politik? Forfatteren Johannes Lundsfryd har gjort et tanke­eksperiment. Med afsæt i lykkeforskningen undersøges og debatteres emner som frihed, civilsamfund, sundhed, arbejde, fritid, velstand, tryghed, bæredygtighed, tillid og demokrati med henblik på at skabe mere lykke. Netop lykke­begrebet kan bruges som rettesnor til at skabe et politisk projekt, der rækker ud efter borgernes drømme og sætter en ny retning for udviklingen af samfundet.

Foredrag med Johannes Lundsfryd booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mette Juel Ransby

31/08/2016
Mette Juel Ransby

Mette er kendt fra sin dagbog på www.alt.dk som hedder “Mettes Dagbog”, der er udkommet med i alt 25 afsnit siden februar 2016.

Når Mette holder foredrag står det hurtigt klart, at hun er en overbevisende kommunikator, og hun deler sine budskaber på inspirerende og humoristisk vis. Omdrejningspunktet er mødet med kræften, som sender Mette ud på en rejse der byder på lidt af hvert – for hende og for de pårørende. Det bliver aldrig kedeligt når Mette tager publikum med på rejsen, og det er svært ikke at lade sig rive med, når hun hudløst ærligt og åbent fortæller om hendes oplevelser og budskaber. Mette har glimt i øjet og formår at være både sjov og selvironisk til trods for det alvorlige
udgangspunkt. Der bliver rettet fokus på betydningen af kommunikation, opbygning og fastholdelse af kampgejst samt motivering af mentalt overskud. Et anderledes, autentisk, befriende og inspirerende foredrag.

Foredrag med Mette Juel Ransby booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anne Haubek

30/08/2016
Anne Haubek

Anne Haubek har været journalist i DR i over 20 år. Hun har beskæftiget sig med de fleste genrer indenfor journalistik: nyheder, dokumentar, debat, reportage, studievært og liverapportering. På flere P1‐valgudsendelser har hun været vært i forbindelse med EU‐valg. Hun har rejst og rapporteret fra de fleste europæiske lande og dækket EU‐topmøder. Hun har modtaget Europa‐Parlamentets danske journalistpris i 2010 og Prix Radio for årets dokumentar/feature i 2009.

Mød Anne Haubek, der har arbejdet i DR i en årrække, heraf de seneste 12 år som vært og redaktør af P1‐programmet Europa lige Nu og som studievært på Orientering i P1. Hun vil fortælle om sit arbejde med programmet gennem årene, hvor hun har deltaget i mange afgørende EU‐topmøder, interviewet toppolitikere, eksperter og mødt europæerne selv på mange reportagerejser. Hør også hendes bud på, hvad der er på færde, hvad vi ved og ikke ved, om hvordan EU‐maskinen er sat sammen, hvordan den virker ‐ og få bud på, hvad vi kan forvente eller frygte i disse måneder, hvor så meget står på spil.

Foredrag med Anne Haubek booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jan Møller Hansen

23/08/2016
Jan Møller Hansen

Jan Møller Hansen arbejder med international udviklingsbistand og er fotograf, forfatter og tidligere diplomat. Han har tidligere været udstationeret i Nepal, Bangladesh og Vietnam som diplomat og udviklingsarbejder og arbejdet i en lang række andre lande i Asien og Afrika. Han har et indgående kendskab til Sydasien, Himalaya regionen og taler nepalesisk. Med sin passion for fotografi og visuel historiefortælling har han bl.a. vundet en række internationale fotopriser, lavet udstillinger og udgivet bogen ”Images of Nepal”, Jagadamba Press 2015.

Jan Møller Hansen foredrag:

Foredrag 1: På Verdens Tag – om landet Nepal som er i hastig forandring.
Jan Møller Hansen har boet og arbejdet i Nepal i to perioder 1991-1995 og 2013-2016. Første gang som udviklingsarbejder, hvor han arbejdede med lokal landsbyudvikling i nogle af Himalayas mest afsidesliggende egne, og sidst som diplomat på den danske ambassade i Kathmandu, Nepal. Derudover har han besøgt Nepal og Himalaya regionen utallige gange i forbindelse med arbejde og som turist. Gennem sit prisvindende fotoarbejde, fortæller han levende om det fascinerende land, dets befolkning og egne oplevelser. Foredraget handler bl.a. om de politiske forandringer, opgøret med borgerkrigen, etniske grupper og konflikter, flygtninge, hellige mænd og de sidste nulevende nomader i Himalayas skove. Billederne og historierne går bag om facaden og fortæller om mindre kendte sider af landet og dets befolkning.

Foredrag 2: Verdens mest sejlivede mennesker – bag om facaden i landet Bangladesh.
I 5 år boede Jan Møller Hansen i hovedstaden Dhaka, som er en af verdens hurtigst voksende megabyer, hvor han arbejdede som dansk diplomat. Bangladesh er et af verdens tættest befolkede lande, som oplever stigende politisk uro og voksende ulighed i befolkningen. I flere år fotograferede Jan Møller Hansen i slumområder, langs jernbaner, i bordeller, på teglværker og skibsophugningsværfter samt mange andre steder. Gennem foredraget, som er krydret med nærværende billeder, kommer man rigtig tæt på kvinder og børn i slummen, transvestitter, sexarbejdere, syreofre, skibsophuggere og mange andre mennesker, der dagligt er ofre for stor uretfærdighed og ulighed. Trods trøsteløsheden findes der et voksende håb og stor ære og respekt blandt nogle af verdens mest sejlivede mennesker.

Foredrag med Jan Møller Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Side 1 af 5 1 2 3 4 5