Søg på hjemmesiden:

Nyheder

Niels Lyngsø

18/01/2017
Niels Lyngsø

Niels Lyngsø (f. 1968), debuterede som forfatter i 1992. Har mest virket som lyriker og oversætter (Proust, Houellebecq, Philip Roth m.fl.), men udgav i 2015 romanen ”Min ukendte bror” og i 2016 romanen ”Himlen under jorden”, som er indstillet til DR’s Romanpris 2017.

Niels Lyngsø foredrag:

Foredrag 1: Himlen under jorden
Om arbejdet med romanen og researchen, blandt andet i et underjordisk gangsystem i Paris. Krydret med oplæsning og ikke mindst dialog med publikum.

Foredrag 2: Min ukendte bror
Om arbejdet med romanen. Krydret med oplæsning og ikke mindst dialog med publikum.

Foredrag 3: Seksuel frigørelse version 2.0?
Om køn og seksualitet med udgangspunkt i den aktuelle debat og, hvis det ønskes, i romanen “Himlen under jorden” og/eller digtsamlingen “Fremmed under samme hud”.

Foredrag 4: Houellebecqs “Underkastelse”
Om den kontroversielle franske forfatter Michel Houellebecq og hans seneste roman “Underkastelse”, der skildrer et fremtidigt Frankrig under en muslimsk præsident. Krydret med oplæsning og ikke mindst dialog med publikum.

Foredrag 5: At oversætte Proust
Om arbejdet med oversættelsen af “På sporet af den tabte tid”. Krydret med oplæsning og ikke mindst dialog med publikum.

Foredrag med Niels Lyngsø booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Per Kuskner

17/01/2017
Per Kuskner

Matador genudsendes for 8. gang. Bestil et foredrag om Danmarks populæreste tv-serie.

Danmarks populæreste tv-serie nogensinde har været sendt i sin fulde længde i alt syv gange på DR, og nu bliver den sendt en ottende gang her i 2017. DR har været i gang med et kæmpe restaureringsprojekt af de originale 50 mm-film, som serien i sin tid blev optaget på. Nu er disse blevet renset, så billederne og farverne står meget skarpere, selv lydsporet er blevet bedre. Præcis hvornår DR genudsender “Matador” vides ikke, men et godt bud kunne være omkring Lise Nørgaards 100-års dag i juni eller lige efter sommerferien.

Per Kuskner kan bookes til foredrag, hvor han med udgangspunkt i sin bog “Matador, mennesker, myter & minder” tager fat i hele det store elskede univers med gode billeder og anekdoter.

Foredrag med Per Kuskner booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Emma Elisabeth Nielsen

04/01/2017
Emma Elisabeth Nielsen

Emma Elisabeth Nielsen – Mit liv som forfatter og vejen dertil
Foredraget tager udgangspunkt i min personlige historie. Jeg kommer ikke fra en kunstnerisk familie, men jeg har altid vidst, at jeg ville være forfatter. Derfor var jeg også tidligt klar over, at jeg måtte arbejde hårdt og længe for at blive dygtig nok til at blive udgivet forfatter i Danmark, for slet ikke at tale om at kunne leve af det. Jeg skrev min første roman som 11-årig og derefter én om året, indtil jeg som 18-årig færdiggjorde manuskriptet til romanen ’Den med Richard Lange’, som i 2015 blev udgivet af Gyldendal. Jeg afholdte mit første foredrag som 17-årig og har gjort det lige siden. I mine foredrag taler jeg ligeledes om de forskellige oplevelser og erfaringer jeg har gjort mig undervejs, og hvad det egentlig kræver af et ungt menneske at dedikere sin tilværelse til én bestemt beskæftigelse. Jeg taler derudover om, hvordan jeg arbejder med mine tekster og manuskripter, samt udarbejdelsen af en roman med udgangspunkt i min debut ’Den med Richard Lange’. Til sidst vil jeg læse op af værket.

Foredrag med Emma Elisabeth Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Birthe Rønn Hornbech

30/12/2016
Birthe Rønn Hornbech

Spændende oplevelser i politiets tjeneste (nyt foredrag)
Under titlen, Spændende oplevelser i politiets tjeneste, fortæller Birthe Rønn Hornbech om sit arbejde i politiet, først og fremmest som offentlig anklager. Birthe Rønn Hornbech blev efter juridisk embedseksamen ansat i politiet i 1971 som politifuldmægtig. Fra begyndelsen var det Birthe Rønn Hornbechs holdning, at man kun bliver en god anklager, hvis man kender politiets arbejde til bunds. Derfor iklædte Birthe Rønn Hornbech sig som den første kvinde i Danmarkshistorien, politiuniform i 1973. Hun vakte behørig opsigt da hun patruljerede som uniformeret politibetjent i Lyngby Politi. Efter en måned meddelte Rigspolitichefen, at hun skulle stoppe med at patruljere i uniform. Det var nemlig ikke lovligt for kvinder at bære politiuniform før i 1978.

Birthe Rønn Hornbech fortæller med en blanding af humor og alvor om de menneskeskæbner, hun har mødt på patrulje, på gerningssteder og ikke mindst som anklager i byretten og i landsretten. Der er beretninger om alle slags mennesker, lige fra rovmorderen og hustrumorderen til den lille plattenslager. Birthe Rønn Hornbech er kendt som en sprudlende og engageret fortæller. Tilhørende kan regne med at blive holdt i ånde hvert eneste sekund.

Foredrag med Birthe Rønn Hornbech booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Christoffer Boserup Skov

20/12/2016
Christoffer Boserup Skov

Hvad hulen er meningen med det hele?
Har du nogensinde undret dig over, hvad meningen med livet er? Og om der overhovedet er en mening? Det har du højest sandsynligt, fordi du er et menneske – vi stiller jo netop den slags spørgsmål. I dette foredrag bliver du præsenteret for otte forskellige positioner, der hver giver et bud på et svar. Du bliver ført gennem idéhistorien på en anderledes, inspirerende og let måde, der stimulerer og aktiverer din undren over livet. Et tankevækkende foredrag og et must for alle nysgerrige sjæle! Christoffer Boserup Skov er kandidat i filosofi og har skrevet en række bøger om filosofi til både store og små.

Foredrag med Christoffer Boserup Skov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Trine Pertou Mach

13/12/2016
Trine Pertou Mach

2016 – et skæbneår for den verden, vi kender?
2016 rykkede rundt på nogle vigtige hjørnesten i den vestlige verdens selvforståelse og politiske systemer. Brexit kan blive EU’s banesår. Valget af Donald Trump har med ét sat spørgsmålstegn ved USA’s rolle internationalt. Og i flere europæiske lande blomstrer politikerlede og modviljen mod ’eliten’, politiske systemer, globaliseringen og mod flygtninge og migranter. En sprængfarlig cocktail, advarer mange ledende intellektuelle og tænketanke, som kan sætte vores demokrati under pres, fordi den politiske udvikling er båret frem af heftig populisme tegnet som konflikt mellem ’folk’ og ’elite’. Med udgangspunkt i aktuelle politiske begivenheder ser Mach i foredraget kritisk på debatten om, hvad populisme er, hvad der nærer den og hvordan vi håndterer truslen mod frie og åbne samfund.

Trine Pertou Mach holder foredrag om nogle af tidens helt store spørgsmål med udgangspunkt i sine professionelle erfaringer med at fremme menneskerettigheder og demokrati i Mellemøsten og Nordafrika og arbejdet med udviklingsbistand. Som tidligere folketingspolitiker og mangeårig politisk aktiv kan Trine også fortælle indlevende om dansk politik og de politiske og økonomiske forandringer, Danmark gennemgår i disse år. Med den cocktail af erfaring, viden og indsigt, krydret med engagement og sjove personlige oplevelser, både beriger og udfordrer hun tilhørerne gennem sine foredrag om verdens store udfordringer.

Foredrag med Trine Pertou Mach booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lauridsen, Bro og Mariager

13/12/2016
Lauridsen, Bro og Mariager

Sange og historier

Der er rige muligheder for både at komme rundt om og ind i nogle af de vidunderlige danske sange, når trekløveret Laif Møller Lauridsen, Lise Bro og Arne Mariager inviterer til ”Sange og historier”. I et par hyggelige timer bliver der spillet, sunget og fortalt i en skøn blanding af sjov og alvor. Men med musikken som det centrale.

Vidste du f.eks., at PH skrev en fantastisk kvindesagssang 15 år før, vi så den første rødstrømpe i Danmark? Eller vidste du, at Kaj Munk måtte udgive ”Den blå anemone” som privattryk til venner og familie i julen 1943 – fordi han havde skriveforbud?

Det er blot et par eksempler på de historier og sange, der binder arrangementet sammen.

Laif Møller Lauridsen er en af landets ypperste guitarister. Han har bl.a. i en årrække akkompagneret Anker Buch og Wandy Tworek. Lise Bro er elev af Laif Møller Lauridsen fra musikskolen i Vejle, hvor hun nu selv underviser i guitarspil. Arne Mariager er journalist, tidligere chefredaktør og aftenens fortæller.

Clement Behrendt Kjersgaard

13/12/2016
Clement Behrendt Kjersgaard

TRUMP, USA OG VERDEN
Donald Trump er i fuld gang med at forandre USA – og verden. Hvad vil der ske? Hvilke valg står Trump overfor – og hvordan vil amerikanerne og resten af verden forholde sig til en præsident, der skriver alle spilleregler om? Clement Kjersgaard har arbejdet indgående med amerikansk politik siden 2002, bl.a. i tv-programmerne “Clement i Amerika” og “7 døgn med Trump og Clinton”.

Studievært, redaktør, bladudgiver og en af Danmarks travleste foredragsholdere og ordstyrere. Som 16-årig optaget på United World College of Hong Kong, hvorfra han blev student i 1994; herefter optaget på Universitetet i Oxford, hvor han læste Filosofi, Politik og Økonomi. Grundlagde i 2002 RÆSON, som han stadig udgiver. Siden 2003 studievært for DR på et hav af tv-programmer. Modtager af Berlingskes Journalistpris (2013), udnævnt af fagbladet Journalisten til Danmarks mest magtfulde journalist (2011), modtager af Publicistprisen (2011) og vinder af tre TV-Priser (2004, 2007 og 2011). I 2011 grundlagde han Danmarks årlige “Vidensfestival”.

Clement Behrendt Kjersgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lars Olsen

09/12/2016
Lars Olsen

Nyt aktuelt foredrag: ELITERNES TRIUMF – FOLKETS PROTEST
Brexit. Trump. Jordskredsvalg. Femstjernebevægelse og Podemos. Politisk mistillid. Alternativet og Dansk Folkeparti … En folkelig protestbølge skyller over den vestlige verden. Befolkningen revolterer imod de etablerede partier – nogle steder er det især den hvide arbejderklasse, andre steder især studerende og unge. Hvad sker der – og hvorfor? Undersøgelser viser, at den politiske mistillid i Danmark bunder i voksende utryghed, og at mange er skeptiske over for de seneste års mange »reformer« af velfærdssamfundet. Læg dertil indvandring, skel mellem storbyer og yderområder og følelsen af at Christiansborg er blevet en afsondret boble. Lars Olsen kortlægger det folkelige oprør og de eliter, der protesteres imod. Toppen i samfundet er delt i en liberal erhvervselite og en progressiv kultur- og uddannelseselite, men begge omfavner globaliseringen og de såkaldte »reformer«. Det skaber nye brudflader mellem eliter og folk. Lars Olsens stil er levende og afvekslende. Historiske fortællinger og politiske analyser veksler med anekdoter og klip fra familiealbummet. Foredraget ligger i forlængelse af bøgerne ”Eliternes Triumf” (2010) og ”Klassekamp fra Oven” (2014), men inddrager også aktuelle bøger og analyser fra Danmark og udlandet.

Lars Olsen er journalist, forfatter og samfundsdebattør. Han har skrevet en række debatbøger om det moderne klassesamfund, om folkestyret og om skole og uddannelsesforhold. De seneste er Klassekamp fra Ovwn (2014), Det danske klassesamfund (2012), Uddannelse for de mange (2011) og Eliternes Triumf (2010). Lars Olsen er uddannet cand.phil. i samfundsfag. Han har været journalist i over 25 år, blandt andet på Politiken og det nu lukkede Aktuelt. I dag arbejder han freelance, er kolumnist ved Jyllands-Posten og med i undervisningsministerens dialoggruppe vedr. Ny Nordisk Skole. Lars Olsen var 2002 til -07 analytiker på Ugebrevet A4, hvor han tilrettelagde en række undersøgelser af ulighed og sociale skel i dagens Danmark. Analyser, han siden har videreudviklet i sine bøger. Lars Olsen er en levende foredragsholder, der forener samfundsanalyse med konkrete eksempler og erfaringer – baseret på sin egen hverdag og de mennesker, han har interviewet.

Foredrag med Lars Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Poul Erik Skammelsen

07/12/2016
Poul Erik Skammelsen

Trumps Amerika
Valget af som Donald Trump var en overraskelse for de fleste, et chok for nogle. Han ligner ikke sine forgængere i Det hvide Hus. I et dybt splittet USA, blev han blev valgt med et snævert flertal i nogle få steder af især hvide arbejderklassevælgere, det Amerika Bruce Springsteen synger om. Trump kan betyde store omvæltninger – især for andre i resten af verden. Poul Erik Skammelsen fortæller om Trumps Amerika. Skammelsen er tidligere korrespondent i Washington og har været med til at dække de seneste syv præsidentvalg.

Foredrag med Poul Erik Skammelsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Cecilie Hother og Peter Tanev

07/12/2016
Cecilie Hother og Peter Tanev

I Med- og Modvind

Mød Cecilie Hother og Peter Tanev i et underholdende og eftertænksomt foredrag, hvor de sammen er garanti for en underholdende time med masser af latter, smil og godt humør. Peter Tanev og Cecilie Hother har igennem mange år lavet tV sammen,- som hen ad vejen har udviklet sig til et venskab. I deres foredrag tager de udgangspunkt i deres TV-oplevelser og belyser dem fra både et mande og et kvindeperspektiv. Her får man med humor og skæve vinkler, indblik i en farverig medieverden, hvor deres arbejdsdag aldrig er den samme. Det er fyldt med klip og anektoter fra et oplevelsesrigt TV-liv og venskab.

Kan tilpasses de fleste arrangementer.

Foredrag med Cecilie Hother og Peter Tanev booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Nicki Friis

06/12/2016
Nicki Friis

Iværksætter, innovatør og oplægsholder

Nicki Friis foredrag:

Foredrag 1: Bered Jer, Vi Kommer – Hvordan leder man en generation som udelukkende har fokus på selvrealisering?
Dette oplæg handler om Generation Y, Z og Alpha, hvordan man leder dem og mine egne, samt andre unge talenters forventninger til fremtidens arbejdsplads. Dette oplæg er blevet hørt af over 50 forskellige danske erhvervsledere, fra over 50 forskellige større danske virksomheder. Heriblandt: Skat, Danske Bank, Danfoss, B&O, EY mv.

Foredrag 2: Disruption x Theory U
Dette foredrag handler om hvordan virksomheder kan benytte en metode der hedder Teori U til at tilpasse deres strategi til en meget udfordrende fremtid. Dette foredrag blev første gang brugt i forbindelse med et undervisningsforløb af voksne studerende på Niels Brock i faget Innovation.

Foredrag 3: Hvordan slår et lille startup, en stor gigant, på gigantens egen hjemmebane?
Dette foredrag handler om disruption i øjenhøjde. Jeg udarbejdede præsentationen i forbindelse med et forløb et handelsgymnasium havde om iværksætteri og innovation. Der er lagt fokus på minimalt brug af buzzwords, således at begreberne er gjort let forståelige og konkretiseret.

Foredrag med Nicki Friis booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mimi Jakobsen

30/11/2016
Mimi Jakobsen

Vendepunkter – foredrag med udgangspunkt i erindringsbog af samme navn.

Danmarks første kvindelige partiformand, vicestatsminister, generalsekretær og kommandør af 1. grad. Det er ikke fine titler, der har manglet i Mimi Jakobsens liv. Bag det imponerende CV gemmer der sig et varmt, karismatisk og resultatorienteret menneske med en usædvanlig politisk tæft, men også med en usvigelig manglende selvtillid, som hun har formået at skjule for offentligheden. Et menneske, der har oplevet store vendepunkter, både privat og karrieremæssigt. Mimi Jakobsen har med lige stor naturlighed færdedes på de bonede gulve og blandt folk, der kender til livets bagsider, og hun har først og fremmest søgt at holde fast i nogle grundlæggende værdier som ligefremhed og menneskekærlighed; også selvom det til tider har kostet dyrt. Her er hendes egen fortælling om det politiske liv bag kulisserne, om de mange op- og nedture både arbejdsmæssigt og privat, om hendes opvækst i Gladsaxe med en kendt far og hvad den kom til at betyde livet igennem. Alt sammen i bedste Mimi-stil berettet med humor og selvironi, men også med den ærlighed, der gjorde hende kendt og beundret igennem flere årtier.

Foredrag med Mimi Jakobsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Malene Lauritsen

28/11/2016
Malene Lauritsen

BREV TIL MOR

Dette er historien om at overleve 7 år med incest og om ikke kun at komme ud på den anden side, men også om at blive stærkere igennem fortidens smerte. Dette er historien om Malene som var pigen i Danmarks første store incestsag. Malene blev misbrugt dagligt af sin psykopatiske far igennem 7 år. Sagen kørtes med fuld mediebevågenhed i 2006. I dag er Malene 33 år, har et velfungerende familieliv med mand og fire børn og er en succesfuld iværksætter inden for møbelsalg. Helt ublufærdigt fortæller Malene om sin barndom, om sit forhold til familien, om store op- og nedture og om hvordan hun fik kræfter til at køre en retssag imod sin far. Der er tale om læsning der ikke henvender sig til sarte sjæle, men også om en smuk historie der vender op og ned på vores forståelse af hvad der skal til for at komme igennem en krise. Malene så ganske tidligt at det psykiatriske system ikke kunne hjælpe hende, men kun trak hende ned. For at komme ovenpå gik hun sine egne veje. Igennem hårdt arbejde kom hun fri af familiens destruktive mønstre og formåede at få succes med karrieren samt at søge imod det glansbillede af et familieliv der hele barndommen holdt hende i live.

Malene Lauritsen foredrag:

Foredrag 1:
Malene fortæller om hendes grufulde og traumatiserende barndom med vold og incest og om hvordan hun fik modet til at få sin far dømt for incest. Samtidig er det et foredrag, hvor hun beskriver en model til hvordan man kan vende store kriser i livet til noget positivt og komme ud på den anden side stærkere end nogensinde før. En nærværende historie der henvender sig til ALLE.

Foredrag 2:
Malene fortæller i overskrifter om hendes baggrund som incestoffer og kommer med syn på den ideelle verden indenfor området incest:

  • Hvordan vi forebygger
  • Hvordan vi får børn til at tale
  • Hvordan håndterer vi barnet, hvis det står frem
  • Hvis barnet står frem, hvilken behandling virker
  • Hvilken behandling virker for senofre?

Foredrag med Malene Lauritsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

500-året for reformationen

28/11/2016
500-året for reformationen

500-året for reformationen i 2017. Via ARTE Booking kan du booke spændende foredragsholdere der kan holde foredrag om dette emne.

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther slog 95 teser op på porten til slotskirken i Wittenberg – en begivenhed der blev startskuddet til reformationen. Ideen med markeringen af reformationsjubilæet er at fremme forståelsen af reformationens betydning for det danske samfund, dansk identitet og bevidsthed.

Læs mere her.

Josefine Klougart

25/11/2016
Josefine Klougart

Ny roman af Josefine Klougart

New Forest er en roman om lys og skove, familier og myter, kærlighed og død

Om bogen: Mødre, søstre og døtre I romanen møder vi en pige, en kvinde i 30’erne og en ældre dame. Pigen er på efterårsferie med sin familie og beslutter sig for at gå tur alene i plantagen bag huset. Den unge kvinde rejser rundt i Europa, alt imens hun kæmper for at gøre sig fri af et forhold der længe har gjort hende til en slags zombie, en levende død. Hen imod slutningen af bogen rejser hun til New Forest i Sydengland for at genfinde det område hvor hun var på ferie som barn, et sted der i hendes bevidsthed er blevet et mytologisk sted. Den ældre kvinde mister sin mand, og hun låser sig inde i huset med liget. Sådan lever de to videre sammen der i huset hvor tiden ligesom kroppen opløses, og han på den måde – for hende og for os – pludselig er levende igen og syg igen, og vi er igen tilbage i en tid hvor de var en familie; hvor pigerne drak saftevand i køkkenet, og hvor de skoldede høns ude bag huset. De tre generationer af kvinder bliver gennem bogen til en slags familie, eller de bliver hinandens fortid og fremtid, hinandens mødre og søstre og døtre. Bogen beskriver passagerne i livet, tærskelerfaringer, der hvor noget er mellem formerne. Der hvor et menneske både er levende og dødt, hvor en erindring både er sandhed og løgn. Romanen insisterer på at det er i denne urolige sitren mellem stabile tilstande at livet er. Således udnytter romanen også genrens muligheder for at bevæge sig mellem fortælleformer, i en lyrisk ramme at veksle mellem dagbogsfragmenter og prosa.

Myterne Man siger at historien skrives af sejrherrerne. Familien såvel som samfundet er en kampplads. Der kæmpes for retten til at definere fortiden og vælge det sprog og den fortælling som individets, familiens, kollektivets og samfundets erindringer skal fastholdes og fortælles i. Man forsøger på forskellige måder at enes om én fortælling. Med tiden bliver disse fortællinger myter, og de fremstår måske endda sande for os. Men hvordan bryder man ud af disse myter. Hvordan holder man sig i bevægelse som menneske, med andre ord: hvordan bevarer vi evnen til at frigøre os fra myterne. New Forest undersøger og nuancerer nogle af disse fortællinger og strukturer. Bogen – og dens kvinder – insisterer på at det er i opbruddet med de eksisterende myter og i skabelsen af nye fortællinger med flere perspektiver samt i udviklingen af nye sprog at vi får adgang til ny erkendelse. New Forest er en roman om denne kamp. Det er i den forstand en frigørelsesroman. En roman om at forlade noget man elsker, og noget man er – for på den måde at redde sig ud af et brændende hus i tide. En insisteren på at ville leve i en større, mere kompleks verden.

New Forest er samtidig en bog om naturen. En minutiøs beskrivelse af naturen omkring os og i os. Bogen er komponeret over døgnets bevægelse, mørke og lys og mørke igen. Den er en poetisk udgravning som når ned til andre lag i døgnet og i årstiderne – andre lag i erindringen end dem vi før har stirret os blinde på og indtil nu forstået os selv igennem. Ved at lade sansninger og tanker forbinde sig på nye måder fortælles der nye historier som vi kan finde os selv i for første gang. Den konkrete verden gennemtrænges af en indre, hemmelig virkelighed. Gennem den minutiøse og vedholdende beskrivelse af verdens og sindets mindste bevægelser opstår der en stille eksistentiel klang som løfter romanen til at være en stor fortælling om hvad det vil sige at være menneske.

Foredrag med Josefine Klougart booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Torben Zeller

24/11/2016
Torben Zeller

Med humor og impro som våben

Torben Zeller vil gerne demonstrere at man kan komme rigtig langt med humor og improvisation, altså evnen til at gribe nuet og lade sig inspirere af det som opstår. Improvisation bekæmper stress, humor kan tage livet af vores indre dæmoner. Måske den bedste medicin. En time hvor latteren står i centrum og får dig til at gå hele vejen. Foredraget veksler med demonstration og snak. Foredraget henvender sig til alle, der er interesseret i en underholdende aften med et indhold der kan anvendes privat og på arbejdet.

Torben Zeller er skuespiller og har en dårlig studentereksamen. Han har lært at improvisere både på TV og i det virkelige liv. Disse erfaringer vil han gerne dele med andre, fordi det gør så mange ting lettere og mere interessante.

Foredrag med Torben Zeller booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Henrik Saxgren

23/11/2016
Henrik Saxgren

Henrik Saxgren (1953) er en af Danmarks førende dokumentarfotografer. I foråret 2017 er han aktuel med bogen “ULTIMATE THULE” og tager på foredragsturné i januar til april måned 2017 og fortæller om bogen.

I sit foredrag ULTIMATE THULE vil Henrik Saxgren vise billeder og fortælle om sit arbejde

  • hvordan arktis altid har tiltrukket og forenet videnskab og kunst
  • om sit liv med fangerne på havisen
  • om isbjørnejagt og fangst af narhval
  • om hvordan man får kunstnerisk ambition, fysisk styrke og mental ballance til at spille sammen, så det overhovedet er muligt at følge fangerne ud i den arktiske ødemark.

Foredrag med Henrik Saxgren booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Frode Z. Olsen

21/11/2016
Frode Z. Olsen

BOGAKTUEL: Foredrag med udgangspunkt i “Ikke en jordisk chance”
Om bogen: En dramatisk dokumentarisk beretning om en gruppe modige danskeres glemte indsats under Anden Verdenskrig. Som udstationerede i Hong Kong blev danskerne fanget, Japan satte et massivt angreb ind på kronkolonien. Og flere af dem valgte at stille op som frivillige på britisk side i stedet for at sidde med hænderne i skødet – og betalte med livet for det. De havde nemlig aldrig en jordisk chance. Angrebet på Hong Kong og de halvanden million indbyggere varede 18 dage. Da den britiske koloni overgav sig første juledag 1941, havde 1500 allierede soldater og 4000 civile mistet livet, deriblandt mindst to danskere. Lige fra første dag havde kronkoloniens skeletagtige forsvar ikke haft den mindste chance for at holde stand mod en absurd overmægtig og krigsvant japansk slagstyrke. Og alligevel stillede man op og holdt ved til de sidste kræfter var brugt. Det gjaldt også danskere. Fjernt fra fædrelandet tog de del i en krig, som de hverken havde ansvar for eller andel i. Dette er beretningen om de dramatiske dage,uger og måneder i Hong Kong, deres optakt og følger set gennem danske øjne og i videst mulige omfang fortalt med de involveredes egne ord. Bogen bygger blandt andet på breve, billeder og interviews med familiemedlemmer til de danske frivillige i Hong Kong.

Frode Z. Olsen har været politimand i næsten 40 år. I 2013 vendte han tilbage til Danmark efter at have været udsendt af rigspolitiet, senest til Kina i fem år. Siden 2001 har han fået udgivet 6 politiromaner/krimier. Bortset fra de 10 år, hvor han sammenlagt har været sendt til udlandet, har Frode Z. Olsen gjort tjeneste forskellige steder i København, blandt på politistationen i Store Kongensgade, som er centrum for hans romaner, og han har været chef for kriminalpolitiet på Frederiksberg og for Rigspolitiets særlige afdeling for efterforskning af krigsforbrydelser.

Foredrag med Frode Z. Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Bjarke Falgren

17/11/2016
Bjarke Falgren

Skru op for musikken & optimer produktionen!

Når sjælen er fyldt op, begynder vi at synge, siger et gammelt grønlandsk ordsprog. Og det er sandt – for i en verden, hvor vi bruger så meget energi på at holde os i form og spise sundt, glemmer vi den åndelige dimension, kunsten giver.

Vi lever i en tid hvor vi bliver bombarderet med dårlig samvittighed i forhold til at få dyrket motion, spise sundt, være målrettede og strukturerede.

Der er meget fokus på individet og de individuelle målsætninger mens vi oftest glemmer at motoren altså kører bedst når den er drevet af lyst, af et fællesskab, samhørighed og af at gøre en forskel for andre.

Musikken og kulturen er noget vi har og deler sammen; noget der åbner for nye potentialer og inspirerer til at ville lytte, fordybe sig, opleve og dyrke mere af det hele.

I dag bruger du måske en coach, når du skal inspirere og omstrukturere. Men du kunne i stedet bruge mig og min violin som en sjælelig og inspirerende vitaminindsprøjtning f. eks. på en kursusdag med mange indlæg eller som et selvstændigt oplæg med fokus på passion, kreativitet, improvisation og kommunikation.

Jeg har i mange år undervist i komposition og improvisation på flere musikkonservatorier. Jeg bruger min viden herfra til at sætte fokus på synergi, kreativitet, det at kunne lytte og mærke impulser, og hvordan man omsætter disse inputs til reel handling.

Violinist, komponist og virtuos formidler

Mød Bjarke Falgren, 4 dobbelt grammy vinder og en af Danmarks bedste og mest an erkendte violinvirtuoser. Siden 7 års alderen har Bjarke passioneret dedikeret sig selv til at mestre sit instrument og den musik, der strømmer igennem hans næsten 300 år gamle sigøjnerviolin.

Bjarke turnerer verden over og har udgivet 8 cd’er. Desuden skriver og producerer Bjarke film og teatermusik, underviser på to musikkonservatorier og har arbejdet med nogle af de største artister i ind og udland som f.eks. Mike Sheridan, Mads Langer, Melanie C.(Spice Girls), Outlandish, Fallulah, Smokie, Sir Cliff Richard, Rasmus Seebach, Cutfather, Chief 1, Chris Normann, Rugsted/Kreutzfeldt, Soluna Samay, L.I.G.A., Burhan G., Sanne, Bo Evers, Martin Brygman, Joey Moe, Johnny Madsen, Basim, Jens Lysdal, Gabriellas, Emilie Esther, Filur, Salem, Brødrene Olsen, Kaya Brüel, Big Fat Snake, Anne Dorte Michelsen, TV2, Chris toffer Hoyer, The Dreams, Billy Cross, Paolo Russo, Nico Gori, Drengene fra Angora, Anette Bjergfeldt, Hilde Louise Asbjørnsen, Christian Brøns, Big Fat Snake, Poul Krebs, Billie Koppel, Catbird, Wonderbrazz, Aske Jacoby, Svend Skipper, Bryan Rice, Afenginn, Henrik Strube, Marie Carmen Koppel, Susi Hyldgaard, Peter Lund Madsen, Nikolaj Busk, Odense Symphony Orchestra… og mange andre.

En seance med Bjarke Falgren inkluderer både foredrag, koncert og dialog. Er der særlige ønsker, taler vi om det.

Lars Trier Mogensen

16/11/2016
Lars Trier Mogensen

Super aktuelt foredrag om Donald J. Trump

Lars Trier Mogensen (født 1975 i Nuuk) er radiovært på det politiske debatprogram ‘Det Røde Felt’ på Radio24syv, fast politisk kommentator i bl.a. tv-programmet ‘Jersild minus Spin’ på DR2, samt redaktør på mobilmagasinet Føljeton. Tidligere redaktør af lederkollegiet på Politiken og udenlandsredaktør på Information. Han er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet.

Foredrag:

Den store joker
Fænomenet Donald J. Trump er USA’s nye præsident. Hvem er han? Hvor kommer han fra? Og hvad kan vi forvente os i de kommende år? Den 70-årige byggematador fra New York City både skræmmer og fascinerer. Med afsæt i sin anmelderroste bog ‘Den Store Joker’ tegner politisk kommentator Lars Trier Mogensen et nysgerrigt, dybdegående og kritisk portræt af manden, der effektivt brugte sin fortid i bl.a. reality-tv som springbræt til Det Hvide Hus. Hør om Donald Trumps mange masker, og de opbrud i tiden, som har forvandlet ham til verdens mægtigste mand.

Foredrag med Lars Trier Mogensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Laila Colding Lagermann

15/11/2016
Laila Colding Lagermann

Laila Colding Lagermann er ungdomsforsker og forsker blandt andet i marginaliseringsprocesser og det der i forskningen betegnes som overskridende læring blandt unge med etnisk minoritetsbaggrund ved DPU, Aarhus Universitet. Til daglig er Laila ansat som ekstern lektor ved DPU, Aarhus universitet samt hos UCC. Laila er tidligere uddannet lærer, og har arbejdet som lærer i såvel den almindelige folkeskole som i forskellige skole- og dagbehandlingstilbud i København. Hun er cand. pæd. i pædagogisk psykologi med en ph.d. i uddannelsesforskning, og hendes nøglekompetencer er: ungdom, ungeliv, (inddragelse af) ungeperspektiver, skole, udskoling, (overgang til og unges deltagelse i) ungdomsuddannelse, udsatte/marginaliserede unge. Hendes forskning er særligt knyttet til udsatte unge, unges identitetsskabelse og sociale selvforståelse, skolevrede/skolemodstand, betydningen af lærer-elevrelationer, uddannelsesresiliens blandt unge i gymnasiet, in- og eksklusionsprocesser blandt børn og unge i skolen og marginalisering og overskridende læring blandt unge med etnisk minoritetsbaggrund. I forbindelse med det sidste ligger flere af hendes forskningspointer i direkte forlængelse af aktuelle debatter, som vi ser og hører om næsten dagligt i medierne og som vedrører netop denne gruppe af unge – unge med etnisk minoritetsbaggrund – fx ift. uddannelsesfrafald, ballademagere, ”er de nu også rigtige danskere”, etc.

Laila Colding Lagermann foredrag:

Foredrag 1: Unge på kanten – af skole og samfund
Dette foredrag tager afsæt i forskning relateret til skolen som mulighedsrum for unge udskolingselever med etnisk minoritetsbaggrund i skolen. Med et specifikt fokus på det, der i forskningen betegnes som marginaliseringsprocesser og overskridende forandringsbevægelser gives i dette foredrag et indblik i elevernes identitetsskabelse og sociale selvforståelse i relation til skolen, set fra de unges perspektiver.

Foredrag 2: In- og eksklusionsprocesser i skolen – med fokus på betydningen af lærerelevrelationer
Foredraget handler om betydningen af positive lærer-elevrelationer ift. at styrke uddannelsesresiliens blandt eleverne, ligesom der peges på konsekvenserne af det modsatte. I foredraget inddrages egen samt anden relevant forskning på området, ligesom foredraget inddrager mange eksempler fra praksis med et udgangspunkt i de unges egne perspektiver.

Foredrag 3: Fra skolemodstand til samfundsmodstand?
I dette foredrag går vi tættere på de unges perspektiver på sammenhængen mellem det liv de lever i skolen og det liv der af de unge gøres udenfor skolen. En særlig pointe i dette foredrag handler om, hvordan eksklusion og marginalisering i skolen, ikke blot får betydning i skolen, men af de unge trækkes med udenfor skolen, og bliver (med)bestemmende for, hvordan livet gøres dér, hvilket implicerer potentielle risici for, at de unge involveres i banderelaterede fællesskaber og -konflikter, afvisning af videre (ungdoms)uddannelse, etc.

Foredrag med Laila Colding Lagermann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Saul Zaks

09/11/2016
Saul Zaks

Saul Zaks (f. 1961) er dirigent for Syddansk Universitets Symfoniorkester og har i 16 år været dirigent for Syddansk Universitets Kammerkor. Han har taget Musikpædagogisk Diplomeksamen i Direktion, Musikteori og Musikhistorie fra Det Jyske Musikkonservatorium og Solistklassen på The Jerusalem Academy of Music & Dance. Som korsyngemester for DR Radiokoret er han blevet nomineret til den danske Grammy Award (P2 Prisen) sammen med DR Symfoniorkester og Radiokor, og dirigenten Thomas Dausgaard (Asger Hammerik: “Korsymfoni”). Saul er nomineret til en Latin Grammy Award 2016 i USA for Best Tango Album sammen med pianisten i Astor Piazzollas pianist, Pablo Ziegler, Julio Botti og Syddansk Universitets Symfoniorkester. Saul Zaks er født og opvokset i Argentina og i Israel, hvor han har undervist og dirigeret på The Jerusalem Academy of Music & Dance.

Saul Zaks kan bookes til følgende foredrag/workshops

Workshop 1:
Ledelse uden ord. – Hvem er dirigenten? En workshop om teamledelse

Workshop 2:
Tango Work/Life – En workshop om Tangoen som kulturskabende redskab for mennesker og organisationer

Workshop 3:
Dirigenten og sangerinden

Workshop 4:
Unik workshop om Bibelens tekster – med både recitation og korsang

Workshop 5:
One more language – one more soul. Et fællesarrangement, hvor inklusion skabes via en rituel bibelsk musik om de bibelske tekster på hebræisk og en fotoudstilling med bibelske motiver.

Saul Zaks booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lene Dybdahl

08/11/2016
Lene Dybdahl

Lene Dybdahl, f. 1980 er blevet kaldt ‘Dansk fantasys nye stjerne’ og er forfatter til bestsellerserien Nøglens Vogtere og tidsrejseromanen Den Sorte Paraply. Hun er aktuel med den anmelderroste bog Skyriel, som er første bind i den episke fantasyserie Ovanienprofetierne. I 2015 og 2016 fik Lene Dybdahl tildelt Statens Kunststøtte til fortsat kunstnerisk virke.

Lene Dybdahl tilbyder tre typer af foredrag:

Foredrag 1. Om at være forfatter
Om tilblivelsen af en fantasyroman, hvordan bygger man sit eget univers, og hvordan er processen fra ide til færdig bog. Foredraget indeholder højtlæsning med eksempler fra Lene Dybdahls forfatterskab, og der bliver god tid til spørgsmål bagefter.

Foredrag 2. Spaniens kultur og historie
Ønsker man et mere kulturhistorisk foredrag, kan man få en spændende introduktion til Spaniens historie med udgangspunkt i Nøglens Vogtere-serien. Foredraget indeholder højtlæsning med god tid til spørgsmål bagefter.

Foredrag 3. Online markedsføring 
I virksomheden Pen & Pondus udbyder Lene Dybdahl kurser i online markedsføring, branding via sociale medier, opbygning af online fællesskaber og markedsføring gennem nyhedsbreve. Dette foredrag henvender sig til iværksættere, bloggere, forfattere og coaches, der gerne vil være mere synlige online.

Foredrag med Lene Dybdahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Herreværelset

07/11/2016
Herreværelset

Herreværelset er en trio bestående af Villy Søvndal og brødrene Jens og Niels Hjort-Petersen.

Sammen håndterer de sang, guitar, violin og kontrabas.

Trioen spiller underfundige sange og har desuden en kærlighed for musik fra 30.’erne.

De enkelte sange bliver kærligt præsenteret af Villy, som elegant kæden det hele sammen med sfæren fra Herreværelset.

Farshad Kholghi & Mads Keiser

07/11/2016
Farshad Kholghi & Mads Keiser

Kholghi & Keiser.

En aften med Kholghi & Keiser er underholdning for alle pengene. En unik blanding af stand up, musik, sublime vittigheder og fjogede syng-med-sange . Det er comedy, gakkelak og elegance flettet sammen på smukkeste måde.

Dette er blevet sagt om de to herrer
“Der er stor ros til Kholghi og Keiser. De leverede et flot og morsomt show, der favnede vore deltagere. Det var også tydeligt, at de havde forberedt sig til specielt denne målgruppe, – kort sagt: det var endog meget godt.”
Karsten Suhr. Formand for Danmarks Privatskoleforening

“Sjældent har jeg leet så meget og sjældent har jeg fortalt så meget, da jeg kom hjem…”
Aabenraa Kommune, Jette Larsen

Kholghi & Keiser målretter gerne underholdningen efter arrangement og kundens behov og ønsker.

Kholghi & Keiser er oplagt til firmaevents, julefrokoster, konferencer, seminarer, kundemøder, gallamiddage osv. .

Kort om Kholghi & Keiser
Farshad Kholghi:
Skuespiller, entertainer og foredragsholder. Farshad er markant kraft i dansk revy, han er medlem af comedy-gruppen Den Nøgne Sandhed” og manden bag succesfulde soloforestillinger som bl.a Alle veje fører til Vojens og BØH! – En komedie om angst.
Mads Keiser: Entertainer, foredragsholder og journalist, tv-vært på DR og TV2, Med en fortid i comedy-gruppen Plat og som skuespiller på Det kongelige Teater. Mads har bl.a også lavet solo-standup show som Enestående og Tango med Charles.

Thomas Larsen

03/11/2016
Thomas Larsen

Thomas Larsen er aktuel med bogen “De dybeste rødder – Dronningen fortæller om Danmark og danskerne”

I bogen ‘De dybeste rødder’ tager Dronning Margrethe læseren med på en rejse gennem det danske land. En historie fortalt af en regent der kender hver en krog af landet, og som forstår at tage folkesjælen med. En beretning omhandlende Dronning Margrethe, som beskriver sin rejse rundt i landet, da hun kun var en lille prinsesse. Vi hører om hvordan hun som tronarving og regent har oplevet de store skift i nyere tid. Fortællingen er gennemsyret af Dronningens tro på, at vi kan klare udfordringerne, hvis vi vil. Følg med på en tankevækkende rejse gennem det danske rige med Dronningen som kærlig, kyndig og kritisk vejviser.

Foredrag med Thomas Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Stiig Wæver

03/11/2016
Stiig Wæver

Stiig Wæver arbejder dagligt under radaren i ind- og udland og er blandt Danmarks førende og mest anerkendte sikkerheds- og efterretningseksperter. Han er internationale efterforsker og tidligere PET agent. Uddannet hos politiet og han har blandt andet optrevlet bandekriminalitet, menneskehandel og bekæmpet terrortrusler for PET. I en årerække har han været bosiddende i Kina som privat sikkerhedskonsulent for store danske og internationale virksomheder. Således er han også Asien og Mellemøsten specialist.

Stiig Wæver foredrag:

Foredrag 1: “Bedrag” – Fiktion eller virkelighed?
Med afsæt i DR1´s dramaserie ”Bedrag”, afslører Stiig Wæver virkelighedens kriminalitet i erhvervslivet igennem case eksempler og anekdoter. Hvorfor og hvordan opstår kriminelle aktiviteter og hvordan kan de opspores og afværges? Det handler om økonomisk kriminalitet, korruption, industrispionage, kidnapning, overvågning, afpresning, risici og kulturforskelle. I dette medrivende foredrag overgår virkeligheden fiktion – og fantasi. Industrispionage.

Industrispionage er ikke nyt og er særdeles udbredt, selvom danske virksomheder generelt ikke udtaler sig om emnet og nogle spiller ligefrem hasard med deres fremtid. Hvor nemt kan en virksomhed blive angrebet eller tabe hele sin værdi? Hvordan foregår industrispionage i virkeligheden? Det er barske realiteter, når Stiig Wæver engagerer og interagerer med tilhører om sine erfaringer, afdækker afslørende detaljer med fængende beskrivelser af, hvordan det i nogle tilfælde går helt galt og hvordan det kan afværges. Leasons learned og erfaringer. Tilhørerne guides med på en rejse i kriminalitetens verden igennem stærke beretninger om underholdende og overraskende kriminelle episoder og forløb.

Foredrag 2: Virksomhedskriminalitet
Gennemgang af kriminelle aktiviteter i dagens moderne virksomheder fra medarbejderen på gulvet op til direktøren. Fristelser og faldgrupper. Menneskelig adfærd, ambitioner, grådighed og andre styrende faktorer. Beskrivelser af udbredte kriminelle aktiviteter og hvordan det overhovedet kan ske og hvordan de kan afdækkes, forebygges og spottes. Det handler om kriminelle og forebyggende metoder, tankevækkende og underholdende anekdoter, når vi kommer ind under huden på kriminel virksomhedsadfærd.

Foredrag med Stiig Wæver booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Sepp Piontek

03/11/2016
Sepp Piontek

Sepp Piontek er aktuel med bogen “Sepp – En biografi om manden, der ændrede dansk fodbold”.

SEPP er en medrivende livsskildring over otte årtier om den tidligere landstræner Sepp Piontek. En fortælling om, at vilje kan bære langt. Som barn var han på en dramatisk flugt under Anden Verdenskrig, inden han som dreng voksede op i efterkrigstidens Vesttyskland og drømte om eventyr ude i den store verden. Dem fik han. Ved lidt af et tilfælde blev han professionel fodboldspiller og har stået over for nogle af sportens største ikoner. Senere blev han træner. Fra Bundesligaen gik turen over et hæsblæsende ophold på Haiti til Danmark, hvor han straks satte gang i en kulturkamp mod “den danske mentalitet” med dens hyggebehov, og han skabte stjernebesatte firserlandshold, der vakte national stolthed herhjemme og fortryllede hele verden under EM i 1984 og i VM i 1986. Siden stoppede han med et overraskende brag, men han var blevet dansk i hjertet, og Danmark er blevet hans hjem.

Foredrag med Sepp Piontek booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Erling Jepsen

31/10/2016
Erling Jepsen

Erling Jepsen er aktuel med romanen “Gramhavet”
Om bogen: I Erling Jepsens nye roman er alt ikke, som det synes. Under Gram ligger Gramhavet, det trak sig tilbage for mange tusind år siden, men det ligger stadigvæk under det hele og giver en helt særlig, ikke sjældent lidt foruroligende klangbund til alt, hvad der foregår i Gram. I Gram bor Erling og hans familie. Erlings far er ikke på nogen måde en vinder. Det går sløjt med forretningen, det lille mejeriudsalg, der er for langt mellem kunderne, og i privatlivet står det ikke bedre til: Konen, der stammer fra Hamburg og engang som barn har hilst på Goebbels, tager en gang imellem en tur til den tyske café i Haderslev, og det kan både manden og naboerne jo have deres teorier om, hvorfor hun gør. Datteren har det skidt, hun er i familiepleje og ser kun sjældent sine forældre og søskende. Der er noget her, man ikke taler om.

Foredrag med Erling Jepsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kristian Bech Jakobsen

26/10/2016
Kristian Bech Jakobsen

Kristian Bech Jakobsen er uddannet Politiassistent og er nu vært på krimimagasinet Station 2, på TV2. I 2009 medvirkede han i TV3 programmet ”Politistationen”, der bl.a. fulgte ham i arbejdet som politiassistent i Midt- og vestsjællands Politi. Kristian Bech har endvidere været vært på Kanal 5 programmet ”Eftersøgt – med Kristian Bech”, der blev sendt i 2015 og 2016. I programmet rejste han verden rundt og ledte efter personer eftersøgt via Interpol. Fra august 2016 blev Bech vært på krimimagasinet Station 2 på TV2.

Kristian Bech Jakobsen er aktuel med bogen ”Kristian Bech – på Patrulje” (31.10.16).

Kristian Bech Jakobsen foredrag:

Fra Politi til Station 2
Han fortæller om sin omvej ind i dansk politi, om tiden i politiet, lige fra sjove oplevelser til skræmmende og hjerteskærende episoder fra 12 år som politiassistent. Kristian fortæller ydermere om, hvordan han tog sig job op til overvejelse og i en alder af 38, tog beslutningen om at vende op og ned på sit arbejdsliv. På blot 1 år gik Bech fra at være Politiassistent i en af politiets observationsgrupper, til at stå som vært på et af TV2s ældste og mest hæderkronede programmer, Station 2. Det handler om at turde tage sit liv op til overvejelse og gøre, hvad du brænder for, koste hvad det vil.

Foredrag med Kristian Bech Jakobsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Iben Mondrup

26/10/2016
Iben Mondrup

Iben Mondrup er aktuel med romanen Karensmide.
Om bogen: Det er sommer, Bjørk er hos sine forældre, Karen og Jens, som lige er flytte fra Grønland til Danmark for at være mere sammen med deres tre børn og børnebørnene. På Møn er de i gang med de sidste forberedelser, inden deres drøm om at skabe et hjem med bed & breakfast på den nedlagte gård „Karensminde“ er virkeliggjort. Engang stod Bjørk og hendes storebror Knut hinanden nær, men nu har han hænderne fulde i sin nye familie med kone og tvillinger. Den ældste søster Hilde vil ikke længere vise sig på gården. Efter mange års adskillelse dukker gemte og glemte, men også helt nye følelser op i familien, og genforeningen bliver snart en bumlet tur ind i familiens dyb. Midt i det hele falder Jens ned fra stigen.

Karensminde er en fortælling om den levende organisme, som en familie er. Om de bånd, der knytter mennesker sammen over tid og sted. Og om små og store begivenheder, der mærker dem for livet.

Foredrag med Iben Mondrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Cecilie Frøkjær

26/10/2016
Cecilie Frøkjær

Cecilie Frøkjær foredrag:

Foredrag 1: Tusindvis af mennesker
Cecilie Frøkjær har mødt flere mennesker end de fleste – politikere, skuespillere, sangere, forfattere og alle slags danskere med hver deres personlige historie. Og nu er hun klar til at fortælle om sine oplevelser. Med humor og selvironi fortæller Cecilie Frøkjær, hvad hun lærte af møderne med blandt andre Lise Nørgaard, Jane Aamund, Britney Spears – og sin gamle klassekammerat Thor. Glæd dig til et underholdende, tankevækkende og personligt foredrag, hvor Cecilie Frøkjær også fortæller om, hvordan du selv kan blive bedre til at lytte, når livet eller mennesker, du møder på din vej, har noget vigtigt at fortælle dig!

Foredrag 2: Frøkjær og Fruen
Cecilie Frøkjær og Lise Nørgaard er blandt landets mest kendte og beundrede kvinder og begge har med humor og vid begejstret flere generationer. Senest er de sammen udkommet med den bedst sælgende interviewbog ”Fruen kommer i dag,” der med indlevelse og livsglæde skildrer Lise Nørgaards lange og ekstraordinære liv. Siden har samarbejdet udviklet sig til et nært venskab, som den populære tv-vært og forfatter Cecilie Frøkjær nu åbner op for i et nyt foredrag.

”Frøkjær og Fruen” tager udgangspunkt i Lise Nørgaard, en elsket, feteret og vital kvinde, der er gået ind i sit 100. år og lever efter devisen: ”Vi skal have det hele med.” Cecilie fortæller med sin sædvanlige charme om det sjove og lærerige venskab – og om Lises strategier til at opnå et langt, værdigt og tilfredsstillende liv. Foredraget vil fokusere på, hvad Cecilie har lært af sit makkerskab med ”Fruen”, men også hvad vi alle sammen kan lære af Danmarks mest imponerende pensionist. Glæd dig til et underholdende, livsbekræftende og tankevækkende foredrag om visdom og venskab mellem to kvinder fra hver sin generation.

Foredrag med Cecilie Frøkjær booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Skodjazz

25/10/2016
Skodjazz

VI SPILLER AF HJERTENS LYST

Filmselskabet Zentropas to jurister,en grafiker og en afdanket filmproducent.

Prøv filmselskabets in-house orkester, bemandet med entuasiastiske medarbejdere. Der spilles gerne hygge jazz til receptioner, som opvarmning til festen, mens velkomst drinken indtages eller mens I spiser jeres festmåltid.

Har du lyst kan bandet suppleres med en syngende dansk skuespiller og der fortælles også gerne en anekdote eller to fra et muntert virksomt liv i dansk films tjeneste.

Orkestret er velsoigneret og vandkæmmede, og optræder altid ulasteligt i hvide smokings.

Kys og krammer fra Peter Aalbæk Jensen, trommeslager.

Peter Nygaard

25/10/2016
Peter Nygaard

Peter Nygaard er aktuel med bogen FORMEL 1 MOD ALLE ODDS.

Om bogen:
FORMEL 1 er et benhårdt game. Der er kamp om sæderne, og hvis du vil have en chance, skal du have talent for at køre hurtigt, meget hurtigt. Men talent er ikke nok – der skal penge til, mange penge. Det har de få danskere, som har opnået det ultimative i motorsporten at køre i kongeklassen Formel 1, lært på den hårde måde.

Peter Nygaard fortæller i denne bog hele den brogede danske Formel 1-historie. Om Tom Belsø, der midt i 1970’erne blev den første dansker i Formel 1. Om Jac Nellemann, der forsøgte at starte et dansk Formel 1-team, og om Jan Magnussen, der i 1998 blev fyret få dage efter at have scoret Danmarks første VM-point. Om Nicolas Kiesa, der brugte millioner på at køre fem løb for bundholdet Minardi i 2003. Og om Kevin Magnussen, der debuterede i Formel 1 med en sensationel andenplads for McLaren, men blot ti måneder senere blev degraderet til teamets reservebænk, for siden at skifte til Renault. I slutningen af 2016 kæmpede han for sit sæde. Det var – som altid med danske Formel 1-kørere – en kamp mod alle odds.

Peter Nygaard er Danmarks eneste internationale motorsportsjournalist. Han har siden 1982 overværet mere end 500 formel 1-grandprixer, og han har oplevet både sportens største triumfer og de værste tragedier. I Danmark skriver han i dag primært for B.T. og Berlingske Tidende. I udlandet arbejdet han for en række specialmagasiner og de officielle grandprixprogrammer.

Foredrag med Peter Nygaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Henrik Høgh-Olesen

25/10/2016
Henrik Høgh-Olesen

Ny foredragsholder: Henrik Høgh-Olesen, Professor i Social- & Personlighedspsykologi, MA, PhD.

Henrik Høgh-Olesen foredrag:

Foredrag 1: Det æstetiske menneskedyr
Hvorfor bruger vi oceaner af tid på at udsmykke os selv og vore omgivelser? Hvorfor er der verden over enighed om, hvordan et smukt ansigt, et smukt landskab og et smukt formet objekt ser ud? Hvorfor får smukke mennesker højere karakterer, bedre jobs, lavere straf og flere sociale og seksuelle tilbud? Hvorfor fylder vi verden med musik, sang og dans, og hvorfor aktiveres hjernens belønningscentre, når vi ser noget smukt? Vi ser på menneskets æstetiske adfærdsmønstre fra et adfærdspsykologisk perspektiv, og bliver klogere på hvorfor æstetiske aktiviteter er så
centrale for mennesket

Foredrag 2: Personlighedens Positioner
Højere, videre, længere, hurtigere mere… Den vestlige verden er blevet stadig mere grænseløs. Stimulationsniveauet er enormt. Alt er i bevægelse og mulighederne uendelige – tilsyneladende. Men hvordan har mennesker det egentlig med forandring, stimulation og grænseløshed, og er der slet ingen grænser for hvor meget vi kan kapere? Hvorfor er nogle mennesker stimulationssøgende mens andre har behov for struktur og orden, og hvorfor rammes stadig flere af angst og stress. Et foredrag om den personlige forandringstolerance og om hvordan vi hver især har et
optimalt stimulationsniveau hvorpå vi trives.

Foredrag 3: Ondskabens psykologi
Det onde er ikke en uhyrlig egenskab forbeholdt særlige bestialske udgaver af menneskearten. Ondskaben er noget alment menneskeligt der kommer ind af bagdøren, når vi mindst venter det, mens vi er optaget af at gøre det gode, gøre vor pligt og følge en autoritet. 65% af os alle er f.eks. parate til at sende 450 wolt igennem kroppen på en uskyldig fremmed, blot fordi en autoritet beder os derom. Men hvem er ”de onde”, og kunne vi selv falde i den kategori?

Foredrag med Henrik Høgh-Olesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Susanne Møberg

24/10/2016
Susanne Møberg

Susanne er aktuel med sin nye bog Sensitive kvinder i plusalderen, der udkommer 1. december. Susanne er forfatter til i alt 12 bøger, hvoraf to er oversat til norsk og tysk. Susanne, der er en erfaren og inspirerende foredragsholder, er uddannet pædagog med særlig interesse for psykologi og personlig udvikling. Hun er desuden uddannet coach, instruktør i mindfulness og har specialiseret sig i det sensitive karaktertræk. Har egen virksomhed siden 1993.

Foredrag: SENSITIVE KVINDER I PLUSALDEREN 45+
Plusalderen er en interessant alder. I dag lever vi 30 år længere end vores oldeforældre; mange med et bedre helbred og en bedre økonomi. Det betyder, at de fleste mennesker har mange gode og aktive år efter de har forladt arbejdslivet. Det er en stor forandring og livsændring, at blive ældre, at børnene flytter hjemmefra, og når vi på et tidspunkt forlader arbejdsmarkedet. Det åbner for nye muligheder, og der opstår et behov for at ændre fokus, værdier og prioriteringer. Alligevel er det en livsfase, vi taler meget lidt om. Man står ofte alene med spørgsmålet om, hvad man vil bruge denne livsfase til, og hvordan man kan bevare glæden, overskuddet og fornemmelsen af at livet giver mening. Kom og få inspiration til at afklare, hvordan du kan tage vare på sensitiviteten og bevare glæden, humøret og overskuddet som sensitiv kvinde i plusalderen, du er eller bliver. Du bliver motiveret til at afklare hvordan du kan skabe et godt og meningsfuldt liv – til glæde for dig selv og andre.  Varighed ca. 2 timer inkl. 1 kort pause. Foredraget henvender sig til sensitive kvinder i alderen 50+.

Foredrag med Susanne Møberg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Pia Storm

21/10/2016
Pia Storm

Pia Storm har siden 2012 drevet bloggen StormsMagasin.dk, som omhandler kærligheden til vintagetøj og alle de tanker og den livsstil de gamle kjoler har ført med sig. I foråret 2016 udkommer hendes første bog, VINTAGE – få mere mening, modehistorie og magi i din garderobe, som netop tager udgangspunkt i alt det vintagetøjet kan bidrage med i et moderne liv. Derudover er Pia Storm arrangør af Danmarks eneste vintagemesse, København Vintage, hun har skrevet artikler om vintage og retro til Metro Express, blogget for dba.dk og flere gange optrådt i Skattejægerne på DR1.

Pia Storm foredrag

Vintage – få mere mening, modehistorie og magi i garderoben
Foredraget tager udgangspunkt i Pia Storms’ bog og personlige fortælling om at glemme nutidens kropsidealer, for altid at lægge de moderigtige jeans på hylden og i stedet omfavne sin femininitet og hellige sig farverige vintagekjoler. For udover en smukkere og mere personlig garderobe fik hun også et langt bedre selvbillede og forhold til sin kvindelige krop – det krævede bare noget andet tøj og et nyt blik.

Fortællingen er krydret med masser af billeder fra nu og dengang, personlige historier om den evige skattejagt og er en inspiration til at indrage mere vintage i en moderne garderobe. Og det er der flere gode grunde til at gøre – du får både bedre kvalitet for pengene og hjælper også miljøet på vej, ved at genbruge. Men ikke nok med at det gamle tøj er en mere bæredygtig løsning, end det nyproducerede, så er der også noget ganske magisk over at eje et unikt stykke tøj fra en svunden tid. Vintage indeholder nemlig både på gemte (og måske glemte?) fortællinger om historiske opture, verdenskrige, kvindekamp og kropsidealer.

Foredrag med Pia Storm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Merete Pryds Helle

21/10/2016
Merete Pryds Helle

Foredrag om den anmelderroste roman Folkets skønhed. Merete Pryds Helle fortæller om sit arbejde og ideerne bag romanen Folkets skønhed.
Marie vokser op på Langeland 1930’erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få og vold hverdag – også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til hovedstaden for at skabe sig en ny og bedre fremtid. Men Langeland flytter med på godt og ondt. “Folkets Skønhed” er Merete Pryds Helles slægtskrønike baseret på hendes egen familiehistorie.

Foredrag med Merete Pryds Helle booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jens Blendstrup

17/10/2016
Jens Blendstrup

Jens Blendstrup er aktuel med romanen “Slagterkoner og bagerenker”.

Om bogen: Den 52-årige elmontor Jørgen Usse Graversen ender pludselig i en situation han hverken har forudset, eller ved hvordan han skal komme ud af igen.

Jens Blendstrup står bag “Slagterkoner og bagerenker”. Alt er lige præcis som Jørgen vil have det. Der er kort sagt ikke dét, han ikke har. Men sådan fortsætter det ikke, for pludselig stjæler polske elektrikere hans arbejde, og nu er det ikke længere helt let at få livet til at fungere.

“Slagterkoner og bagerenker” er en morsom, gribende og eftertænksom roman, om hvordan tilværelsen kan ændre sig fra dag til dag.

Foredrag med Jens Blendstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg

14/10/2016
Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg

 

PIGEN OG VOGTEREN Ny bog fra det prisvindende forfatterpar Øbro & Tornbjerg.

Psykoterapeuten Alice Milford, der er en af de skarpeste kritikere af medicinalbranchens tætte favntag med psykiatrien, findes død i sit hus på Frederiksberg. Hun er blevet slået ned med en lerbuste, som er lavet af hendes egen datter. Kriminalpsykologen Katrine Wraa, som kæmper med at få hverdagen til at fungere efter et stort tab, bliver sat på sagen. Katrine optrevler både nye og gamle klienthistorier, afdækker terapeutens komplicerede privatliv og begynder at grave i medicinalbranchens økonomiske interesser i det psykiatriske diagnosesystem. Det viser sig hurtigt, at ingenting er, hvad det umiddelbart ser ud til at være.

”Pigen og Vogteren er en historie om traumatisering, terapi og medicinalindustriens rolle i forhold til psykiatrien”, fortæller de to forfattere og fortsætter: ”Vi blev inspireret af traumereaktionen dissociering, som kan dække over alt fra at føle sig stivnet og fjern, eller som om man er med i en film og ser sig selv lidt udefra – til at have udviklet en indre organisering, hvor dele af en selv lever adskilte liv.
Vi har beskæftiget os indgående med traume- og emotionsforskningen for at forstå dissociering – men også med den aktuelle debat om psykiatrisk diagnosticering og medicinering. Og så har vi interesseret os for, hvor forskelligt syn professionelle behandlere kan have på traumatiserede mennesker – og hvor store konsekvenser det kan få for den enkelte.”

Pigen og Vogteren er 5. bind i serien om Katrine Wraa.

OM FORFATTERNE
Krimiægteparret Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg debuterede i 2010 med Skrig under vand, der vandt Politikens store krimikonkurrence og blev en af årets helt store bestsellere.  Skrig under vand blev fulgt op af de anmelderroste romaner: Djævlens ansigt (2011), Evas sidste nat (2013) og Det norske job (2015). Ole Tornbjerg har desuden skrevet romanen Drengen fra Godhavn (2015). Parrets position som nogle af Danmarks mest populære forfattere blev slået fast, da de vandt Martha Prisen – tidligere kaldet Danskernes Yndlingsforfatter – i 2015 for Det norske job.

Link til Ole Tornbjergs foredragsprofil: https://artebooking.dk/ole-tornbjerg/

Foredrag med Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Henriette Kristensen

14/10/2016
Henriette Kristensen

Henriette Kristensen foredrag:

Om at finde sig selv – Og vejen derhen
Om at finde sig selv er en personlig beretning og handler om at finde sin rette identitet og køn i en sen alder. Hvordan går man går man igennem livet og lever med de krav som samfundet har til os som mennesker, for så pludselig at finde ud af at man er havnet på den helt forkerte hylde. Hvordan kommer man igennem et skifte af identiteten med familien, venner, kollegaer, kunder og hvordan lærer man at leve med sin nye identitet og sit nye køn.

Det er ikke let at gå gennem livet som mand og i over 40 gemme sin rette identitet for derefter at skulle fortælle dem man holder af, at man ønsker at ændre sin identitet og fremover leve som kvinde. Hvordan påvirker det ægteskabet og hvordan holder man fast i den man er, når de meget nære følelser banker på for alvor. Hvordan reagerer samfundet omkring en efter at man har skiftet køn og hvordan lærer man at leve som kvinde, at gå som kvinde, at spise som kvinde, at klæde sig som kvinde, at tale som kvinde og i det hele taget at opfører sig og se ud som kvinde. Hvori ligger forskellen mellem mand og kvinde, hvordan behandles mænd og kvinder forskelligt set fra et menneske som har været begge dele.

Henriette Kristensen:
IT-Direktør og senior IT-specialist med egen virksomhed og en lang karriere i IT-branchen. Har gennem 10 år været ansat i forsvaret som professional soldat. Har 3 børn i alderen 9,18 og 25. Har deltaget i en række oplæg og events for LGBT minoritets grupper, senest foredrag for 700-800 sygeplejesker samt oplæg for Copenhagen MIX 2016 filmfestival.

Foredrag med Henriette Kristensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lars Kjædegaard

05/10/2016
Lars Kjædegaard

Foredrag med udgangspunkt i seneste udgivelse: 

Det der er værre (En Anita Hvid og Thor Belling krimi)

Om bogen: 
I “Det der er værre” får drabsefterforskeren Thor Belling et alvorligt problem, da en døende kvinde pludseligt tilstår et mord, som Belling ti år tidligere fik dømt en anden for. Den uskyldigt dømte har næsten afsonet sin fulde straf, da kvinden træder frem. Hvad i alverden fik ham til at tilstå drabet? Thors samvittighed nager ham, hvilket får ham til at kontakte den dømte mand, inden han løslades. Besøget giver ham ikke alle svar, og da skæbnen kort efter indhenter den uskyldige mand, begynder en ny sag for Hvid og Belling.

“Det der er værre” er niende selvstændige bog i den spændende krimiserie om makkerparret Anita Hvid og Thor Belling.

Foredrag med Lars Kjædegaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kirstine Reffstrup

03/10/2016
Kirstine Reffstrup

Kirstine Reffstrup (f. 1979) er forfatter og oversætter. Hun debuterede i 2016 med romanen, Jeg, Unica, en fiktiv fortælling om det historiske kunstnerpar Unica Zürn og Hans Bellmer. Reffstrup har rejst i Unica Zürns fodspor i Berlin og Paris under arbejdet med romanen. Hun har studeret
kunsthistorie ved Københavns Universitet og er uddannet fra de nordiske forfatterskoler, Litterär Gestaltning i Göteborg og Skrivekunstakademiet i Bergen.

Debutromanen, Jeg, Unica, blev nomineret til Danmarks største debutantpris, Munch-Christensens Kulturlegat. Romanen er også udkommet i Norge og er under oversættelse til svensk.

Reffstrups foredrag er ledsaget af billeder og grundig research. Hun har bl.a. optrådt på Politikens Boghal, Litteraturhuset i Oslo, Litteraturhuset i Bergen, Kulturværftet Helsingør, Litteraturhuset og Haga Teatret i Göteborg, Karen Blixen Museet og Davids Samling i København.

Foredrag med Kirstine Reffstrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Peter Øvig Knudsen

30/09/2016
Peter Øvig Knudsen

BZ – firsernes ungdomsoprør – foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn. Udkommer den 4.10.16 på Gyldendal.

BZ-bevægelsen var for 1980’erne, hvad frihedskæmperne var for 40’erne, hippierne for 60’erne og marxisterne for 70’erne. På baggrund af sin nyeste bog ’BZ. Du har ikke en chance – tag den!’ trækker Peter Øvig tråde tilbage til de tidligere generationers oprør og fortæller den dramatiske historie om kampen for et ungdomshus, der i løbet af nogle år udviklede sig til voldsomme gadekampe i København.
Peter Øvig fortæller også om arbejdet med bogen, der blev udfordret af, at den gamle inderkreds i bevægelsen opfordrede alle andre BZ’ere til at boykotte bogprojektet.

Hvis det ønskes, kan en tidligere BZ’er også deltage som gæst under foredraget. Peter Øvig forklarer:
“I princippet kan jeg invitere enhver af de BZ’ere, som medvirker i bogen, til en gæsteoptræden ved mine foredrag efter nærmere aftale. Jeg har allerede en fast aftale med en af hovedpersonerne i bogen, Henrik Tud, om at han gerne deltager, ligesom jeg før har optrådt sammen med bl.a. Jannik Lindquist, Eva Lykke, Claus Hansen, Janne Høyrup, Maria ‘Miram’ Exner, Mariella Harpelunde og Lars Grarup.”

Foredrag med Peter Øvig Knudsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Gitte Madsen

30/09/2016
Gitte Madsen

Gitte Madsen foredrag:

Foredrag 1: Bagom dansen – alt det du gerne vil vide om fjernsyn!
Få en sjælden personligt personlig beretning fra frontlinjen om livet og hverdagen bag skærmen på nogle af Danmarks største underholdnings succeser på TV. Mød tidligere livsstils ekspert i Den 6.Sans og Underholdningschef på TV 2 Gitte Madsen i en hæsblæsende humoristisk quickstep gennem det kæmpe arbejde og de ofte uventede udfordringer og overraskelser, der ligger bag, når vi samles foran TV’et, og programmer som Vild med dans og Toppen af poppen går i luften. Der er god tid til at spørge om alt, hvad du gerne vil vide om fjernsynet. Og du får svar på hvad det egentlig er der samler os danskere foran TV’et i dag.

Foredrag 2: Hvornår er verdens lykkeligste nation allergladest og hvorfor? Danskerne anno 2017
Mød tidligere livsstilsekspert i Den 6. Sans og Underholdningschef på TV 2 Gitte Madsen i et provokerende, rammende og humoristisk foredrag omkring hvad vi danskere samles om og hvorfor i dag. I en fragmenteret hverdag, hvor “trusler” mod den danske hygge lurer bag hver en overskrift, er jagten på fællesskab mere intens end nogensinde. Og tiden er knap, for forslagene til, og meningerne om, det perfekte liv står i kø for forme den hverdag, vi så gerne vil have til at hænge sammen. Hør hvorfor mænd dyrker ekstremsport mens kvinder uddanner sig til coaches og yoga trænere. Og hvorfor børn hellere vil fange Pokemons end lege fanger med hinanden.Få et bud på hvorfor vi har tid til timevis af fokus på sociale medier og foran TV’et, når vi ikke har haft tid til at have gæster siden jul. Som en af Danmarks første livsstilseksperter giver Gitte Madsen giver et personligt bud på og indblik i den folkelige dagsorden anno NU – og åbner debatten om hvad der i virkeligheden gør os glade. Allesammen – på én gang.

Om Gitte Madsen
Gitte Madsen er tidligere leder af Frontløbermiljøet og én af initiativtagerne til den nu 25 årige uddannelse KaosPiloterne i Århus. Efter en karriere som strategisk planner i reklamebranchen, blev hun en af Danmarks første livsstilsekspeter i TV programmer som Kender du typen? og Den 6. Sans. Efter 13 år som Underholdningschef på TV 2, hvor hun blandt meget andet var front kvinden bag succeser som Vild med dans, Smid tøjet, Danmark og Toppen af poppen, er hun i dag ideudvikler, strategisk mediekonsulent, forfatter og foredragsholder.

Foredrag med Gitte Madsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Karin Cohr Lützen

29/09/2016
Karin Cohr Lützen

Karin Cohr Lützen (f. 1952) er lektor i historie på Roskilde Universitet. Hun er uddannet mag. art. i nordisk folkemindevidenskab, ph.d. fra Center for Kvindeforskning på Københavns Universitet. Har fra 2007 skrevet historiske klummer for Weekendavisen. Har siden 1979 udgivet en række
bøger med historisk indhold bl.a. Hvad hjertet begærer. Kvinders kærlighed til kvinder 1825-1985 (1986); Byen tæmmes. Kernefamilie, sociale reformer og velgørenhed i 1800-tallets København (1998 genudgivet i 2013); Mors hemmelighed. På sporet af en jødisk indvandrerhistorie (2009) for hvilken hun fik Den faglitterære Pris, og Arvesølvet. Et familiefirmas storhed og fald (2016). Hun har holdt adskillige foredrag om sit forfatterskab.

Karin Cohr Lützen foredrag:

Foredrag 1: Arvesølvet. Et familiefirmas storhed og fald.
Carl M. Cohrs Sølvvarefabrik i Fredericia blev skabt af min oldefar i slutningen af 1800-tallet. Sidenhen blev min farfar og min far direktører for fabrikken, og den blev i 1976 solgt ud af familien. Ligesom Danmarks øvrige sølvvarefabrikker lukkede den i løbet af 1980’erne. På baggrund af min bog fra 2016 vil jeg fortælle historien om dengang, man samlede på 12 af hvert, og alle gerne ville dække bord med Cohr. Jeg vil også fortælle om problemerne for et familiefirma, de mange hensyn der skal tages til familiens aktionærer og de kampe om magten, der kan opstå. Jeg sætter sølvvareproduktionen ind i en historisk sammenhæng og fortæller om en tid, hvor hver en provinsby rummede fabrikker, der fremstillede noget, alle havde brug for.
Foredraget ledsages af billeder.

Foredrag 2: Mors hemmelighed. På sporet af en jødisk indvandrerhistorie
Min mor var født i Paris og meget fransk. Ikke desto mindre fandt jeg efter hendes død ud af, at hun var barn af jødiske indvandrere fra Rumænien. Det var en hemmelighed, hun havde taget med sig i graven – eller måske det var en familiehistorie, hun blot havde fjernet sig fra. På baggrund af min bog fra 2009 vil jeg fortælle om det slægtshistoriske detektivarbejde, jeg måtte sætte i værk for at opspore slægtninge i Frankrig, som kunne fortælle mig om denne familiehistorie. Jeg sætter den ind i en historisk sammenhæng og fortæller dermed også om jøders indvandring, om deres levevilkår i Frankrig, deres erhverv, hjælpeforeninger, mindekultur og deres liv under den tyske besættelse. Foredraget ledsages af billeder.

Foredrag med Karin Cohr Lützen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Hilda Heick

26/09/2016
Hilda Heick

Foredrag med udgangspunkt i bogen “Vi blir ved – Ni samtaler om at overkomme livets udfordringer, blive ældre og stadig være aktiv”
Om bogen: Hilda Heick har sammen med sin mand Keld turneret land og rige rundt for at synge og optræde for danskerne igennem en menneskealder – og de bliver ved. De kan simpelthen ikke lade være. Igennem årene har hun mødt adskellige mennesker, hvis skæbne har inspireret hende. For de har alle stået over for svære vanskeligheder i livet, som var tæt på at knække dem, men de holdt fast og overvandt dem, og i dag bliver de – som Hilda og Keld – ved med at få nye ideer og være foretagsomme, hver på deres måde. I denne bog møder Hilda Heick ni inspirerende mennesker til en samtale om det liv, som har formet dem, om at bliver ældre, og om hvad der driver dem til fortsætte med at være aktive. I bogen møder Hilda Heick Asger Aamund, Leila Lindén, Claus Dalby, Ursula Munch-Petersen, Ernst Trillingsgaard, Maria Marcus, Søren Hermansen, Poul Nyrup og Usha Christensen.

Foredrag med Hilda Heick booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Klaus Lynggaard

22/09/2016
Klaus Lynggaard

Klaus Lynggaard er aktuel med bogen “PERSONFØLSOMME OPLYSNINGER” som han nu tager ud og holder foredrag om.
For et par år siden fik forfatteren, kritikeren og musikeren Klaus Lynggaard konstateret lungekræft, han fik sin ene lunge fjernet og blev efterbehandlet med kemoterapi. I erindringsbogen PERSONFØLSOMME OPLYSNINGER fortæller han om sygdomsforløbet, fra diagnosticeringen, over behandlingen og dens virkning og bivirkninger frem til langsom tilbageerobring af hverdagen, næsten som den formede sig før – og med tilbageblik på livet forud sygdommen, til ungdommen, til opholdet på en afvænningsklinik, til livet med venner og familie. Det er en ærlig og barsk beretning, der ikke kan andet end at gøre indtryk på sin læser.

Foredrag med Klaus Lynggaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Katrine Marie Guldager

22/09/2016
Katrine Marie Guldager

Katrine er aktuel med 6. bind i Køgekrøniken, Ilden.

Med bind fem i Køge-krøniken er Katrine Marie Guldager nået til 1976. Henry bliver løsladt fra statsfængslet, og Leonora prøver at finde sig til rette i rollen som mor. Familien er stadig samlet, men alligevel også ensomme i deres kamp for hver især at overvinde livets modsætninger. Forholdet mellem Henry og Leonora som altid har været ret præget af rivalisering og misundelse bliver markant dårligere, da det viser sig at Henry har snydt Leonora. Til gengæld ser det ud som om, at Henry omsider møder en kvinde, der kan rumme ham og give ham en chance for at blive lukket ind i livet igen. Lilly kommer omsider overens med sin indre ulv, men den har endnu langt fra forladt den anmelderroste Køge-krønike.

Foredrag med Katrine Marie Guldager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Camille Jones & Nis Bøgvad

22/09/2016
Camille Jones & Nis Bøgvad

MUSIK I FILMENS VERDEN – FRA IDÈ TIL DEN RØDE LØBER

ET FOREDRAG MED NIS BØGVAD OG CAMILLE JONES Musikansvarlige på Danske Spillefilm

I et vedrørende og underholdene foredrag med filmklip og historier, tager Camille og Nis, os med bag om arbejdet med musikken på bl.a. KLOVN FOREVER, SOMMEREN 92, HVIDSTEN GRUPPEN, KAPGANG, SPIES & GLISTRUP, KLASSEFESTEN3, TO VERDENER, NØGLE HUS SPEJL.

Musikken er filmens nærmest relateret kunstform og en absolut nødvendighed for det endelige udtryk, men Hvordan finder vi musik og hvordan ender den i filmen. Hvordan kan musikken ændre scenens endelige resultat og følelse og hvorfor er vi tilfredse når publikum ”ikke” høre den?

At lave film er at være en del af en stor rejse. Alle film er forskelige, hvert hold består af nye stærke personligheder, temperamenter og ofte store egoer, og så er der er altid meget på spil. At være en givende partner i processen kræver gode kommunikations evner, tålmodighed og overblik og evnen til at deltage uden at forstyrrer, – så hvordan er strukturen, hvem er ansvarlig for hvilke arbejdsområder og hvor kommer ”vi med Musikken” ind i billedet?

Foredrag med Camille Jones og Nis Bøgvad booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Birgithe Kosovic

22/09/2016
Birgithe Kosovic

Forfatterbesøg om seneste udgivelse

Den inderste fare er et politisk-personligt romanportræt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand. I sommeren 1940 i et Danmark, der magtesløst er blevet besat af Nazityskland, vender kongen og statsministeren sig mod den mand, de tror kan føre landet mest sikkert gennem krigen: Erik Scavenius. Flere gange afviser han at lede samarbejdsregeringen, men indvilliger til sidst og forærer Danmark til tyskerne. Få statsledere har haft så klar og så vanskelig en opgave som ham. Få har bragt deres land så uskadt igennem en verdenskrig. Få har været så forhadt.

Foredrag med Birgithe Kosocic booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Side 1 af 5 1 2 3 4 5