Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Niels Birger Danielsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden Verdenskrig, Fundraising, Historie

Niels-Birger Danielsen

Book nu!

Niels-Birger Danielsen er aktuel med foredraget “Skæbnefællesskab – om Hvidsten-kvinderne og deres medfanger – og kvindernes rolle i frihedskampen i det hele taget”.
Efter henrettelsen af otte medlemmer af modstandsgruppen i Hvidsten den 29. juni 1944 stod de efterladte kvinder i en forfærdelig situation. Det er udgangspunktet, når filmen ‘Hvidstengruppen II – De efterladte’, der er instrueret af Anne-Grethe Bjarup Riis og har Bodil Jørgensen i hovedrollen, får premiere kort før jul. Begivenhederne udgør afsættet for foredraget. Efter en kort introduktion om den berømte gruppe vil Niels-Birger Danielsen fokusere på Hvidsten-kvindernes medfanger i tyske tugthuse – Monica Wichfeld, Pie Baastrup Thomsen og Grete Jensen – samt de tre søstre Else, Grethe og Benthe Ulrich, der var var logiværinder for faldskærmsagenter i Bruunsgade i Aarhus. Netop kvindernes rolle indgår med vægt i Modstand, Danielsens samlede fremstilling af frihedskampen i fire bind, hvoraf sidste bind udkom i april i år.

Niels-Birger Danielsen er freelance-journalist og forfatter siden 2014.

Foredrag med Niels-Birger Danielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 18. oktober 2021
Læs mere

Halima El Abassi

Book nu!

Halima El Abassi er aktuel med bogen “Mit Indre Atlas” (oktober 2021)

Mit Indre Atlas: En stærk og inspirerende indvandrerhistorie om den rebelske pige fra Roskilde, der ikke passede ind i sine forældres marokkanske glansbilede – og en debatskabende fortælling om tørklæder, genopdragelsesrejser og arrangerede ægteskaber.

12 år gammel tog Halima på sommerferie i Marokko med sin familie. Destinationen var forældrenes hjemegn for foden af det mægtige Atlas. En billedskøn bjergegn – men også en ludfattig landsby uden en fremtid, som forældrene havde forladt før datterens fødsel. Efter to måneder rejste familien hjem til Danmark – uden Halima. Året var 1990. En uvis fremtid ventede indvandrerpigen fra Roskilde, som kun lige var begyndt at drømme på dansk.

I en barsk, men også løfterig og inspirerende indvandrerkrønike om tvang og udfrielse tager debattør og integrationsekspert Halima El Abassi livtag med sin dansk-marokkanske fortid. Hun fortæller rørende om sine marokkanske forældre – udvandrernes generation, der lod sig friste af eventyret i Europa i 1970’erne. Og åbent om den anden generation, hendes egen, der er født i Danmark, men opvokset bag nedrullede gardiner og opdraget – hvis ikke genopdraget – til et liv på marokkansk.

Halimas historie er på én gang smertelig og forsonende. Hun blev født med ben i næsen, men opdraget til at holde mund, og i bogen er hun nådesløs i sit portræt af ensomheden og skammen, hun var underlagt som pige og hustru. Men allermindst skåner hun sig selv. For enden af det arrangerede ægteskab ventede en skilsmisse med trusler, frygt og tre års frit fald med landing på den lukkede.

Halima El Abassi (f. 1978) er socialrådgiver og kandidat i socialt arbejde. Hun voksede op i Hedehusene og Roskilde i en familie præget af social kontrol. Halima El Abassi er i dag forkvinde i Rådet for Etniske Minoriteter, som rådgiver ministeren for udlændinge- og integration i emner, der handler om flygtninge, indvandrere og integration.

Foredrag med Halima El Abassi booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. oktober 2021
Læs mere

Najiba Akbari
Najiba Akbari kan bookes til foredrag om Afghanistan, flygtninge, integration, kulturforståelse, udviklingshjælp/ulande

Najiba Akbari

Book nu!

Ny foredragsholder: Najiba Akbari er formand for Afghan Daanish Foundation, verdensmålsambassadør hos Verdens Bedste Nyheder og Cand. Scient. pol fra Aarhus Universitet 2021.

Foredrag af Najiba Akbari:

Foredrag 1: Afghanistan indefra
Foredraget tager afsæt i Najibas rejse tilbage til Afghanistan i sommeren 2019 og i sommeren 2021, hvor hun fortæller om de aktuelle forhold i Afghanistan, og hvordan afghanerne har klaret sig under og efter Vestens krig i Afghanistan efter terrorangrebene på USA den 11. september 2021. Dette indsigtsfulde og autentiske foredrag tager jer med på en rejse fra Afghanistans hovedstad Kabul, Khost og Kandahar og tilbage til Danmark.

Foredrag 2: Håb og handling
Foredraget handler om at arbejde med genopbygningsprojekter i Afghanistan. Najiba Akbari deler sine erfaringer fra sit arbejde i et krigshærget land og fortæller om hvordan man hiver verdensmålene på personniveau.

Foredrag 3: Grænseland
Foredraget handler om integration og skildrer problemstillinger som du, din nabo eller kollega også oplever. Vi taler bare ikke om det. Højt nok. Her tager Najiba afsæt i sin opvækst mellem to verdner og fortæller om sine erfaringer med integration.

Foredrag med Najiba Akbari booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 11. oktober 2021
Læs mere

Yazmin Fox Eisen
Yazmin Fox Eisen holder foredrag om edutainment, Kommunikation, kærlighed, ligestilling, ligeværd, parforhold, personlig udvikling, psykisk vold, seksualitet, unge

Yazmin Fox Eisen

Book nu!

Yazmin Fox Eisen er uddannet i almen og klinisk sexologi på Dansk Sexologisk Institut v. klinisk sexolog og overlæge, Birgit Dagmar Johansen, samt på Gøteborg Universitet, psykologisk fakultet, hvor hun også har fungeret over flere år som gæsteunderviser. Hun har undervist på jordemoderskolen, og hold foredrag for og superviseret både psykologer, jordemødre, sygeplejesker, læger, fødselslæger, gynækologer, sociologer etc. Yazmin Fox talte i 2011 på WAS, – Verdens Sexologi Kongressen, der blev afholdt i Glasgow d. 12. – 16. juni. Tema “Womens’s Sexuality”. Yazmin Fox er også uddannet PREP-Leder og KIFF-Leder fra Center for Familieudvikling i København.

Yazmin Fox har været tilknyttet Sundhed.dk, varetaget området “sex og samliv” som områdeansvarlig, skrevet artikler og svaret brevkassespørgsmål, samt siddet i udviklingsgruppe for sitet. Yazmin har bogvurderet for Dansk Psykologisk Forlag og skriver pt. på bog om Kvindens Sexualitet. Release dato endnu ikke offentliggjort.  Yazmin har været tilknyttet MetroXpress i forbindelse med udtalelser til avisen som Sexolog og har tidligere skrevet mandagens Klumme. Yazmin afholder også foredrag i på festivaler, i foreninger og i erhvervslivet. Yazmin Fox har igennem 7 år også taget uddannelse indenfor østens sexologi, erotisk tantra, tantra yoga, meditation og ayurveda. Yazmin har arbejdet intensiv, undervist og haft klienter indenfor disse områder igennem de sidste godt 29 år, både i indland og udland. Udgav sammen med Substanz og Nordisk Film i 2008 filmen “Erotisk Tantra – vejen til et bedre sexliv”. Filmen kan ofte ses på Sexologifestivalen, som kører hvert år i Århus, København og Oslo.

Foredrag af Yazmin Fox Eisen:

Foredrag 1: Den levende seksualitet – om det seksuelle menneske!
Alle levende mennesker har en seksualitet – men ikke alle mennesker har en levende seksaulitet”. Seksualiteten forandrer sig livet igennem. Hvor der er liv – er der seksualitet! Hvad er de bedste omstændigheder for en levende seksualitet i udvikling – og hvordan kreerer vi dem! Vi ser bag om klicheerne – og komme til de egentlige faktorer rundt omkring den levende og lykkelige seksualitet. Forbeder dig på et foredrag, der sætter tanker, lyst og drømme i gang!

Foredrag 2: Kommunikation i parforholdet – fra failure til sejr
Alle kender vi alt for godt – når kommunikationen ikke lykkes! Men hvilke veje går til positiv kommunikation, hvor du rent faktisk får sagt og får lyttet – samtidig med, at du lærer noget om dig selv, den anden og situationen – og hvor I begge har en god oplevelse af jeres kommunikation! Brugermanual til konstruktiv kommunikation parforholdet med bonus til arbejdslivet. Foredraget er baseret på forskning i pars adfærd, konfliktmønstre og mange års erfaring som parterapeut – og som menneske!

Foredrag 3: Psykisk vold – de usynlige blå mærker
Vold er meget mere end fysisk vold. Den psykisks vold er eksisterende i mange relationer. Vi kikker på hvem udøveren er, hvorfor han/ hun udøver volden. Og vi taler om, hvad psykisk vold egentlig er, hvad er symptomerne på psykisk vold, hvilke skader den forårsager – og hvordan man forlader en forhold med psykisk vold. Du kender sikkert én, som kunne have brug for, at du lytter til dette foredrag. Foredraget rummer hårde facts, barske eksempler, ærlig tale og konstruktiv guidning!

Foredrag 4: Ligeværd – starter og slutter i sengen
Ligeværd er den naturlige balance mellem venstre og højre – kvinde og mand. Blancen i et godt parforhold, betyder langt mere end du tror, for parforholdet, familien, samfundet, verden etc. FN’ 5 Verdensmål er måske ét af de allervigtigste af målene. Får vi dette mål på plads – vil flere af verdensmålene nemmerer eller automatisk realiseres. Ligeværdighed er et af kerneværdierne i de nordiske samfund – så centralt, at vi næsten ikke kan se skoven for bare træer! Ligeværdighed er noget andet end ligestilling, som også er vigtigt. Men ligeværdighed handler om den såre og smukke berettigelse til at være til og have lige-værdi, uanset om du er skabt som kvinde eller du er skabt som mand! Det er et balancepunkt – et epicenter for ethvert menneske, parforhold og samfund. Ligeværdighed er desuden en af vores vigtigste eksportvarer som nordisk og vestligt samfund! Forebered dig på at se nye sammenhænge – og tale om politik, såvel som historie og seksualitet. Med klip fra filmene af den fransk filmskaber Yann Arthus-Bertrand ”WOMAN” & ”HUMAN” – som du sikkert kender fra de smukke billeder og bog ”Jorden set
fra Himlen”

Andre foredrag efter aftale:
”Nær sex gør ondt – med fokus på vulvodyni og vaginisme”
”Anti-pubertet – Ældre og Seksualitet – Andropause og Menopause 50+”
”Du siger jeg altid smiler… – Om det cirkulærere og bevidste parforhold”

 

Foredrag med Yazmin Fox Eisen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. oktober 2021
Læs mere

Birgitte Wulff
Birgitte Wulff holder foredrag om Forfatterskab, krimier, kriminalreporter

Birgitte Wulff

Book nu!

Hvorfor er vi så fascinerede af drab?

Hvert år bliver der begået cirka 56 drab i Danmark, men kun de mest sensationelle og spektakulære sager bliver rullet ud i medierne. Derfor tror mange, at ofrene er mænd, der bliver skudt i en bandeopgør på åben gade, eller kvinder, der er ofre for en seksualforbrydelse. Sandheden er i virkeligheden, at de fleste drab sker indenfor hjemmets fire vægge, og at en stor del af sagerne kunne være undgået.

Med udgangspunkt i nogle af landets mest spektakulære drabssager vil Birgitte Wulff give en guidet tour i, hvordan hun som journalist på Ekstra Bladet og DR har arbejdet med kriminalstof. Hvordan samarbejder medierne med politiets efterforskere, hvorfor det er vigtigt at komme så tæt på offer og gerningsmand som muligt. Hvordan klarer man som journalist den sværeste samtale – nemlig den med de pårørende – som rummer svaret på det allervigtigste spørgsmål: Hvorfor medierne overhovedet skal skrive om drab.

Birgitte Wulff holder også dette foredrag:

Fra krimi-reporter til krimi-forfatter

Hvor tæt må man som forfatter gå på virkeligheden? Må man skrive om et terrorangreb, der har fundet sted? Et drab der er begået? En person der stadig lever? Og skal man bede nogen om lov? Som journalist på Ekstra Bladet har Birgitte Wulff dækket nogle af Danmarks mest spektakulære drabssager, og som krimi-forfatter er hun søgt tilbage til de sager, der har gjort størst indtryk. I dag bruger hun jobbet som kriminal-reporter som inspiration i sit arbejde som krimi-forfatter.

Foredraget tager udgangspunkt i Birgitte Wulffs krimi-debut TÅRNSPRINGEREN.

Birgitte Wulff er født 1968 i Svendborg. Uddannet journalist. Har arbejdet som nyhedsjournalist og dokumentarist i DR og på Ekstra Bladet. Arbejder i dag som forfatter. Bor i Aarhus med sin mand, Tom, den gyldne blandingshund Merete og springhesten Odd Molly.

Foredrag med Birgitte Wulff booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. oktober 2021
Læs mere

Henrik Bjørn
Henrik Bjørn kan bookes til foredrag om Kina

Henrik Bjørn

Book nu!

Et liv med Kina

Kinas forandringer som personligt oplevet gennem fire årtier i rollerne som rejsende, studerende, etnografisk feltarbejder, Kina repræsentant for en amerikansk NGO, direktør for et fairtrade firma, der eksporterede yak-uld samt leder af et 800-sengs ældrecenter drevet af Danske Diakonhjem.

 • Hvordan var det at bo og arbejde et år på landet hos et af Kinas etniske mindretal for næsten 30 år siden og før reformerne var begyndt at slå igennem?
 • Hvordan er det at være kun 60 km fra epicenteret af et richterskala 8 jordskælv og bo med hele familien i et to-personers telt, mens jorden skælver?
 • Hvordan kunne det lade sig gøre at arbejde gennem ni år i det vestlige Kina med et så sensitivt emne som tibetansk kultur?
 • Hvordan er det at være dansk leder på et stort plejehjem i Shanghai, og skulle overføre de danske værdier til et helt anderledes kinesisk system?

Henrik Bjørn har siden 1982 opholdt sig 22 år i Asien, heraf 14 år i Kina. Har over fire årtier og efter sammenlagt 140 rejser ind i landet besøgt hovedparten af de kinesiske provinser. Taler kinesisk og er kinesisk gift. Er mag.art i etnografi og socialantropologi med fokus på Kina og exam.art i Østasien Områdestudium. Henrik Bjørn har læst kinesisk i Shanghai og har med tilknytning til Guangxi Academy of Social Sciences udført langvarigt etnografisk feltarbejde blandt det kinesiske Dong mindretal i den sydvestkinesiske Guangxi provins. Har gennem ni år været leder af amerikanske Trace Foundation i det vestlige Kina, der var finansieret af Soros familien og som støttede uddannelses- og sundhedsprojekter for tibetanere i folkerepublikken. Senest (2016-2018) har han været overordnet leder af et 800-sengs dansk-inspireret plejehjem i Shanghai drevet af Danske Diakonhjem. Medlem af Eventyrernes Klub.

Foredrag med Henrik Bjørn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. oktober 2021
Læs mere

Jens Kjær Larsen
Jens Kjær Larsen holder foredrag om arbejdsliv, ledelse, ytringsfrihed

Jens Kjær Larsen

Book nu!

Jens Kjær Larsen er barn af 70 erne, barnebarn af en Kongelig Konfessionarius, millionsælgende popstjerne og aktuel med bogen Mediefilejs, der landede ham på forsiden af Ekstrabladet d. 25. sept 2021. Bogen hudfletter hans egen branche, mediebranchen, og anviser metoder til overlevelse i en dysfunktionel arbejderfamilie.

Den prisvindende Kreative producer der bl.a. var med til at lancere børnekanalen Ramasjang, blev fyret fra DR p.g.a. bogens generaliserede sproglige og billedlige karikaturtegninger, som vakte nogle anonyme mellemlederes bestyrtelse.

Jens blev beskyldt for at krænke og fornærme disse mellemledere, og der blev gjort kort proces. Men hvad var det der stod i den bog, som kunne anstifte en sådan furore? Og hvad handlede bogen egentlig om?

Foredraget MEDIEFILEJS – Bogen, branchen, balladen
Kan man krænke sine chefer?

Med afsæt i bl.a. Jens Kjær Larsens egen fortid som succesfuld rapper, afdækkes baggrunden for bogens tilblivelse. Det dramatiske forløb hvor chefen trækker krænkelseskortet, der lige nu trumfer alt, skildres, og Jens Kjær Larsen giver derpå sit bud på hvordan du overlever mediebranchen som langtidsansat.

Jens Kjær Larsen giver også sit bud på god ledelse. På hvorfor ubegrænset ytringsfrihed altid er af det gode. Og hvorfor selvcensur, frygtkultur, og det at stikke piben kronisk ind på arbejdspladsen, aldrig er en god ide.

Foredraget afsluttes med en lille rap beregnet på at vække de af tilhørerne der er slumret hen.

Foredrag med Jens Kjær Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. oktober 2021
Læs mere

Jens Henrik Jensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Krimiforfattere, Litteratur

Jens Henrik Jensen

Book nu!

Jens Henrik Jensen er aktuel med krimien Oxen – Gladiator

Om bogen:

Modstræbende er den tidligere jægersoldat Niels Oxen begyndt i behandling for den PTSD, der har martret ham i mange år. En kvindelig militærpsykolog vækker hans tillid – og måske andre næsten glemte følelser i ham. Oxen indvilliger, da hun foreslår ham at være leder og mentor for en gruppe PTSD-ramte veteraner på en overlevelsestur til en afsidesliggende shelterplads.

En gammel kending venter på Oxen, da han kommer hjem: Mossman fra PET. Han er modvilligt gået på pension, men er sendt i byen for at bede Oxen hjælpe PET i en sprængfarlig sag: Et antal krigsveteraner er blevet likvideret flere steder i landet, og der er brug for Oxens kompetencer som erfaren soldat og som skarpsindig efterforsker.

Da Oxen går ind i den mystiske sag, genforenes han med sin gamle makker og ven Margrethe Franck fra PET, og de to forsøger sammen at forbinde ofrene og rede den omfattende sags mange tråde ud.

Midt i efterforskningen mister Margrethe Franck pludselig forbindelsen til Oxen. Han er tilsyneladende forsvundet fra jordens overflade, og hun indleder en desperat eftersøgning af Oxen, mens han for sin del kæmper en kamp på liv og død blandt tilsyneladende ukendte fjender, der ikke regner menneskeliv for noget.

Gladiator er en nervepirrende krimi om ufattelig grusomhed og om fortidens synder – og gode gerninger.

Foredrag med Jens Henrik Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. oktober 2021
Læs mere

Esben Strunk
Holder foredrag om følgende emner: Biografier, Litteratur, Lyrik, Musik, Musikalske foredrag

Espen Strunk

Book nu!

Espen Strunk er aktuel med 2 nye foredrag:

Den sidste rockjournalist (forfatterarrangement)
Tiderne skifter, scenen ændrer sig og de tilrøgede backstagelokaler med halvtomme whiskyflasker og baner af kokain på bordene er efterhånden mest en myte. Men gennem en årrække har Espen Strunk opsøgt og beskrevet rockkulturen indefra og i processen mødt og talt med nogle af branchens største nulevende legender. Fra Leonard Cohens pressemøde i London få år inden sin død til et rendezvous med Marilyn Manson i en dunkel kælder i Berlin. Fra backstagesnak med Lou Reed til lange, personlige samtaler med enere som John Cale, Blixa Bargeld, Jarvis Cocker og Cat Power. I bogen Den sidste rockjournalist inviterer Strunk dig med backstage og samler en række eksklusive interviews og håndplukkede reportager med en række af rockens sværvægtere. Og i dette forfatterarrangementet af samme navn folder han historierne ud – og supplerer med dem, som ikke kom med i bogen.

Som en orkan – et foredrag om Neil Young
I februar 2022 fylder Neil Youngs store klassiker “Harvest” 50 år. Selv er Young efterhånden blevet 75 år – han er stadig særdeles aktiv, et halvt århundrede efter hovedværker som “Everybody Knows This is Nowhere” (1969), “After the Gold Rush” (1970) og ikke mindst ”Harvest” (1972). I aftenens foredrag stilles skarpt på originalen fra Ontario og hans sensitive sangværk, som den store franske forfatter Michel Houellebeqc engang har beskrevet således: “Neil Youngs sange er lavet til dem, der ofte er ulykkelige, ensomme. Dem, som lever ved fortvivlelsens port, men som fortsætter, ikke desto mindre, med at tro på at lykken er mulig. (…) Man skal være en meget stor kunstner for at have modet til at være sentimental”. Vi skal høre om livet, sangene og samtiden – og selvfølgelig se og høre udvalgte arkivoptagelser undervejs.

Espen Strunk (f. 1980) er journalist og forfatter. Cand.mag. i litteraturhistorie og gennem en årrække tilknyttet musikmagasinet GAFFA. Debuterede med biografien Bagsidesanger (2013) og fulgte op med Rejsende i musik (2015), begge på forlaget Politisk Revy. I 2017 udkom Afzelius (Turbine), foruden Himlen over Brighton – Nick Cave på landevejen 2008-18 (2018), Min skyline – Niels Skousen på landevejen 2002-19 (2019), på Byens Forlag og “Den sidste rockjournalist” (2021).

 

Foredrag med Espen Strunk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. oktober 2021
Læs mere

Kurt Nielsen
Kurt Nielsen holder foredrag om EU, FN, Rejsebeskrivelser, Rygsæksrejse

Kurt Nielsen

Book nu!

Den Første Turist i Europa, 100 dage i skyggen af Covid-19.
Kurt Nielsen har udgivet en bog om en rejse i coronasommeren 2020. Turen gik gennem Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Østrig, Slovakiet, Tjekkiet og Sverige. En rejse på 11000 km primært i tog. Kurt fortæller om turen og viser billeder. Det bliver også tid til et par numre på Kurts Ukulele. Han har fortalt om rejsen i fjernsyn og radio. TV Midt-Vest har lavet en dokumentar på 30 minutter.

Kurt Nielsen er født 1955. Cand. Scient. Pol Aarhus universitet 1983. Arbejdet på alle niveauer i den offentlige sektor, de fleste som sygehusdirektør, formand for Europabevægelsen i Østjylland, Formand for FN forbundet i Aarhus. Koordinator for FN forbundets skoletjeneste i Aarhus. Han spiller guitar og ukulele som han bruger til foredragene. Forfatter til bogen “Den Første Turist i Europa” og arbejder pt. med en bog om Østersøen og landene omkring.

Foredrag med Kurt Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. oktober 2021
Læs mere

Sonja Oppenhagen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Demens, Digte/Poesi, Erindringer, Forfatterportrætter, Forfatterskab, Litteratur, Matador

Sonja Oppenhagen

Book nu!

Sonja Oppenhagen er aktuel med bogen “Mit liv, min linedans” (oktober 2021)

Om bogen:

“Jeg er født i dur, og der har jeg bevæget mig det meste af mit liv. For mig skinner solen, og glasset er halvt fyldt, men når det er sagt, så tiltrækkes af jeg mol. Gennem mit liv har de store de store og tunge dramaer været styrende.”

Sådan forklarer Sonja Oppenhagen selv sit livs op- og nedture. I MIT LIV, MIN LINEDANS åbner hun for en fortælling om et liv præget af mange opgør; opgøret med den svigtende far, det professionelle opgør med lillepigerollen og opgøret med barndommen og længslen efter trygheden, til hun finder sig selv og lander som mor til to.

Det er en historie om troen på friheden og kunstnerisk integritet og en evig søgen efter kreativiteten. Men det er selvfølgelig også historien om de store roller i bl.a. Matador og Badehotellet, der har gjort hende til en folkekær skuespillerinde.

Bogen er rigt illustreret.

Foredrag med Sonja Oppenhagen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.

Publiceret: 1. oktober 2021
Læs mere

Peter Olesen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arkitektur, Børn og sorg, Døden/At miste, Hus og have, Kanalrundfart

Peter Olesen

Book nu!

Peter Olesen. Foredrag om sorg og savn

Den meget omfattende bogserie om sorg og savn nåede op på i alt 14 bøger.

Serien startede med Min mor døde. Min far døde. Den bog fik jeg ideen til, fordi jeg så Claus Birchs smukke og gribende TV-udsendelse “En mur af tavshed” i marts 1999. Serien handlede om børn, hvis mor eller far var død. Min egen far døde i 1961, da jeg var 15 år. Jeg tænkte efter TV-udsendelsen: Andre end jeg må have erfaring, der kan bruges af mennesker i samme situation (hvert år mister 4.000 danske børn en mor eller en far, nogle begge). En erfaring om, at vi overlevede, kom videre og mange af os endda fik rigtig gode liv – også med en vis alvor i. Som jeg selv, der nu bruger min egen erfaring – forhåbentlig til gavn for mange andre.

Jeg blev i 2000 sendt ud på en større foredragsturné af Kræftens Bekæmpelse, og her mødte jeg i Roskilde Signe Rølmer, der 12 år gammel havde mistet sin mor. Hun var nu 14 år og efterlyste en tilsvarende bog kun skrevet af børn. Det blev til Børn om mors og fars død. De to bøger har solgt henholdsvis godt 11.000 eksemplarer og godt 7.000 eksemplarer.

Så kom der forespørgsel om at miste børn, søskende og ægtefæller, og alle ideer blev realiseret som bøger. Også om demens, om opvækst med alkoholiske forældre, om at have handicappede børn, om at overleve hjertesygdomme og kræftsygdomme, om at være ældre og ensom og om at være anbragt som barn og til sidst skilsmissebarn.

En serie, hvor læserne kan bruge bøgerne som et spejl, man holder op foran sig for at finde lighedspunkter – så her, så der.

Reaktionerne har været mange og yderst positive. Ligesom anmeldelserne.

Utallige kirker og menighedsråd og andre – som f.eks. biblioteker og faggrupper – har arrangeret foredrag med mig i den anledning.

Bøgerne har været udsolgt i mange år. Men Frydenlund har været så venlig ud udgive Når mor og far dør, en sammenredigeret udgave af Min mor døde. Min far døde og Børn om mors og fars død. Den bog kan stadig fås i boghandelen, på nettet og hos Frydenlund.dk

Foredrag med Peter Olesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. september 2021
Læs mere

Bente Scavenius
Holder foredrag indenfor følgende områder: H.C. Andersen, Historie, Historiske portrætter, Kunst, Litteratur

Bente Scavenius

Book nu!

Bente Scavenius er aktuel med bogen “Mit livs billeder”.

Om bogen:

Med udgangspunkt i sit meget personlige forhold til den danske billedkunst sætter Bente Scavenius i Mit livs billeder fokus på en række malerier, der såvel fagligt som privat har optaget hende gennem et efterhånden langt liv som kunsthistoriker.

Mit livs billeder består af 40 kapitler af varierende længde, der alle tager udgangspunkt i et enkelt værk, som på den ene eller anden måde har haft betydning for forfatteren. Formen på kapitlerne er, at det er den private, men dog fagligt relevante, historie, der fører til den store og mere bredt anlagte historie. Sådan forstået, at hvert værk i bogen bliver belyst ud fra en personlig vinkel, for derefter at blive sat ind i en både relevant og kunsthistorisk sammenhæng.

Bogen tager udgangspunkt i enkelte, udvalgte kunstnere tilbage fra 1500-tallet, 1600-tallet og 1700-tallet for derefter at berette om guldalderens malerier og det moderne gennembruds malere som f.eks. Vilhelm Hammershøi, L.A. Ring, J.F. Willumsen. Men da Bente Scavenius lige siden begyndelsen af 1970’erne har fungeret som kunstkritiker ved forskellige dagblade, har hun desuden en stor indsigt i det 20. og 21. århundredes kunst, hvilket med nedslag i samtidskunsten præger den sidste del af bogen.

Foredrag med Bente Scavenius booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. september 2021
Læs mere

Annette Heick

Annette Heick

Book nu!

Annette Heick er aktuel med bogen “Datteren”.

Om bogen:

Annette Heick har levet et liv, der – i snart 50 år – har foregået med pressen og hele Danmark som tilskuere. Nu skriver hun om sin opvækst og sin egen vej ind i underholdningsbranchen med en blotlæggelse af op- og nedture, det indre følelsesliv og med en detaljerigdom, der kan tilskrives mange års grundig dagbogsskrivning og gemte breve. Vi bevæger os fra barndommens campingvogn med hjemmesyede gardiner til Kongehuset, fra blokvognen til de bonede gulve, og fra lykkeligt ægteskab til den tavse alvor, da ulykken indtraf. For både fans og kritikere vil Datteren være en øjenåbner.

Annette Heick booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. september 2021
Læs mere

Kristian Ditlev Jensen
Kristian Ditlev Jensen kan bookes til foredrag om alkoholisme, forfatterskabet og misbrug.

Kristian Ditlev Jensen

Book nu!

Kristian Ditlev Jensen er aktuel med romanen Bar.

Om bogen:

Bar er forfatteren Kristian Ditlev Jensens nye roman om livet med store mængder alkohol.

Først er alkohol noget, man ser, langstilkede glas og grønne ølflasker ved de voksnes borde. Så er det en enkelt pilsner, tre glas vodka til en fest, et par flasker rødvin til fællesmiddagen på kollegiet, én før maden, én til maden og nogle stykker efter, en øl i hånden, når baren lukker, en omvej på turen hjem fra Rom for at besøge et fransk vindistrikt, en særlig flaske likør der kun sælges i små partier, en sommerhustur bare for at få fred til at drikke.

Så er det forgæves forsøg på at stoppe, det sociale pres, pengene der ikke længere er der og en tur til London i ly for skattegæld, mere likør, et par flasker vin til maden, to flasker god gin til at komme gennem aftenen og en håndfuld stærke øl at falde i søvn på. Og så en dag en alkohol-coach, der stiller de svære spørgsmål: Var alle rejserne til eksotiske steder for at skrive reportager til aviserne blot en anledning til at drikke? Hvad blev der af livet? Af talentet? Og hvordan ser der ud for enden af vejen med alkoholen som livsledsager? Og hvordan ser der ud på vejen uden?

Forfatter og sognepræst Kristian Ditlev Jensen voksede op i underklassen og blev som ni-årig udsat for alvorlige seksuelle overgreb af en pædofil vaneforbryder igennem flere år. Først som voksen kunne han bryde tavsheden og selv tage affære. Han meldte gerningsmanden til politiet. Men resultatet var på mange måder skuffende. Først ti år senere kunne han sætte sig og skrive sin beretning ned som en selvbiografi, som man har læst som en roman. Det bliver sagt blev belønnet med flere priser og er oversat til mange sprog. Siden har Jensen skrevet i alt 15 bøger i alle genrer. Senest romanen Bar, der afklæder en misbruger totalt og dermed viser, hvordan alkoholisme griber ind i et menneskes tilværelse. Bogen er delvis selvbiografisk.

Foredrag med Kristian Ditlev Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. september 2021
Læs mere

Henrik Egede-Lassen
Henrik Egede-Lassen kan bookes til foredrag om Eventyrernes Klub, Humor, Klima, Natur, Rejsebeskrivelser

Henrik Egede-Lassen

Book nu!

Henrik Egede-Lassen er naturfotograf, safarileder, forfatter, dykker, filmproducent – og medlem af Eventyrernes Klub. Allerede som barn drømte Henrik om at komme ud i verden, dykke med hajer og møde fjerne folkeslag. Mens hans venner fik uddannelse og familie, forsøgte Henrik at leve af sin eventyrlyst. Intet gik efter planen – og igen og igen satsede Henrik alt, men hver gang ramte han 100 % ved siden af.

Først som 26-årig kom han i gang med sit voksenliv, da han grundlagde Albatros Adventure. Efter nogle formative år i rejsebranchen og utallige ekspeditioner til alle syv kontinenter etablerede Henrik naturformidlingsburauet Zoomedia (www.zoomedia.dk), der snart fik opgaver for blandt andet DR, BBC, National Geographic, 60 Minutes, Japan News Network og Læger Uden Grænser.

Foredrag af Henrik Egede-Lassen:

Foredrag 1: Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie
Med udgangspunkt i sin populære og prisvindende bog “Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie” vil naturfotograf Henrik Egede-Lassen fortælle historien om hvordan han satsede alt og igen og igen ramte fuldstændig ved siden af. Det er en fortælling med kærlighed, humor nærdødsoplevelser og eventyrlyst udover det sædvanlige. Foredraget kan både tilrettes voksne og børn – og kan også fungere helt uden billeder og filmklip, så det for eksempel kan afholdes i naturen omkring et bål.

Foredrag 2: Verdens farligste dyr
Tanken om at blive jagtet af et rovdyr, stanget af næsehorn eller bidt af en stor giftslange, kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste af os. Men hvad er egentlig sandheden omkring de dyr, vi opfatter som de farligste – og hvordan gør man i praksis, hvis man pludselig møder en løve til fods? Naturfotograf Henrik Egede-Lassen har igennem sin mere end 30årige karriere, været i nærkontakt med alt fra kongekobraer til tigerhajer – og han vil supplere sin levende fortælling med enestående billeder og videoklip.

Foredrag 3: Menneskeskabte naturkatastrofer?
Er der en sammenhæng mellem vores levevis og naturkatastrofer som f.eks. oversvømmelser og ekstrem tørke? Hvis ja, hvad kan vi gøre ved det? – og kan naturvidenskaben hjælpe os til at finde bæredygtige løsninger? I beretningen kommer vi vidt omkring. Fra Indonesiens døende koralrev til indlandsisen. Fra smeltevandshuller til Amazonas skovbrande – men det er ikke kun tragedier. Det er også et foredrag med håb og muligheder.

Foredrag 4: Ret Vildt – bag om kulissen med en naturfotograf
Takket være fjernsynet kan vi i dag komme tæt på dyrearter fra sofaen, som man knap nok kendte til for få generationer siden. Vi er f.eks. med, når bjergorillaer føder eller spækhuggere hapser sæler på stranden i Patagonien. Det er unikt og lærerrigt, – men ofte er historierne bag kulissen mindst lige så underholdene. I jagten på det ultimative billede, er der meget som kan gå galt… rigtig galt! Foredraget er ledsaget af fraklip, personlige anekdoter og selvoplevede fiaskoer fra nogle af verdens mest øde naturområder.

Foredrag 5: Vild forskning
Tag med i felten med nogle af Danmarks førende forskere. Vi skal blandt andet fange tapirer i regnskoven med zoolog Carl Træholt , lede efter nomader med religionsforsker Michael Rothstein og sætte gps sendere på havpatterdyr i arktis sammen med professor Rune Dietz. Foredraget viser udfordringerne, glæden og slutresultatet af adskillige feltophold til nogle af klodens fjerneste områder. Målgruppen er primært børn og unge – men kan også tilrettes voksne.

Foredrag 6: De sidste nomader på Borneo
Tag med ind i Borneos regnskov til penan-folket, som hører til blandt verdens ældste kulturer. De vandrer rundt i regnskoven som nomader og lever af at jage og samle – præcis som de har gjort i tusindvis af år. Men deres livsform er truet. Tømmerindustri, nye magtstrukturer i landet og kristendommens indtog har påvirket penan-folkets levevis i en så stor grad, at kulturen snart vil uddø. I næsten 30 år har naturfotografen Henrik Egede-Lassen fulgt de sidste nomaders kamp for at få lov til leve traditionelt. Det er en historie om regnskov, venskab, overgreb og overraskelser.

Publiceret: 29. september 2021
Læs mere

Søren Ryge Petersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Historiefortælling, Hus og have, TV

Søren Ryge Petersen

Book nu!

Søren Ryge Petersen er aktuel med bogen Om haven.

Om bogen:

“Han vidste jo godt, at en have aldrig er bestandig. At træerne gror ind i himlen og roserne ind i hinanden, og at en haves udtryk derfor altid skifter. Med lyset, med dagen, med årstiden, med tiden.”

Vi kender Søren Ryge Petersen fra talrige vandringer i sin egen og danskernes haver. Han kan fortælle så tv-skærmen forsvinder og nærværet, underfundigheden og enkeltheden griber om sig. Og når han skriver, er det på samme facon. OM HAVEN er en praktisk, poetisk og uhøjtidelig vandring gennem de danske haver med rive og hakkejern.

Uddrag fra Landet og året, Søren Ryge fortæller, Julius’ fødselsdag, Min barndom og Historier fra Danmark.

Foredrag med Søren Ryge Petersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. september 2021
Læs mere

Kenneth Bøgh Andersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Mytologi, Ondskab, Oplæsning, Religion

Kenneth Bøgh Andersen

Book nu!

Kenneth Bøgh Andersen er aktuel med bogen : Drømmeslot

10-årige Leo er bange for mørke og ligger altid vågen længe efter, at lyset er blevet slukket. Indtil den dag han finder en snekugle med et smukt, hvidt slot indeni. Et magisk slot i en magisk verden, hvor alle ens drømme bliver levende, og som Leo en nat pludselig træder ind i. Her møder han drengen Alf, der bor helt alene på det store slot, og som med sin tryllestav kan få alle drømme til at gå i opfyldelse. Men hvad drømmer Alf selv om? Og hvad gemmer der sig nede i slottets kælder?

Foredrag med Kenneth Bøgh Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Foredrag med Kenneth Bøgh Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. september 2021
Læs mere

Bente Klarlund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Demens, Livskvalitet, Livsstil/Hverdagskultur, Motion, Sundhed

Bente Klarlund

Book nu!

Bente Klarlund er aktuel med bogen Om vaner.

Om bogen:

“Du skal ikke drikke for at være sund, men hvis du drikker på den rigtige måde, kan et glas eller to om dagen være et godt indslag i det lange, sunde liv.”

I flere årtier har overlæge og professor Bente Klarlund Pedersen beskæftiget sig med motion og sundhed – og derigennem danskernes vaner. OM VANER er en videnskabelig indflyvning i de gode vaner, der hjælper os til et længere, sundere liv – om pauser, sex, gåture, motion og vin.

Med uddrag fra Yngre med årene, GÅ-bogen og Krop og ånd – og meningen med livet.

Bente Klarlund er sundhedsforsker, professor i integrativ medicin ved Københavns Universitet, speciallæge i infektionsmedicin og intern medicin og overlæge på Rigshospitalet.

Foredrag med Bente Klarlund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. september 2021
Læs mere

Henrik Høgh-Olesen kan bookes til foredrag om forandringer, kunst, psykologi, stress

Henrik Høgh-Olesen

Book nu!

Henrik Høgh-Olesen er aktuel med foredraget
Den nye skrøbelighed – Identitetspolitik og flertydighedsintolerance

Verden over føler mennesker sig krænkede over stadig flere ting. Det, man er uenig i, vækker ikke bare irritation og hovedrysten, det vækker angst og ubehag, og med disse følelser også trangen til at lukke munden på den anden. På universiteterne ønsker grupper af studerende nu trigger warnings, safe spaces og no-platforming af personer, som man ikke er enige med. Men hvornår blev det en udbredt norm, at ingen må føle sig fornærmede? Hvornår blev vi så følsomme, at vi begyndte at opfatte ”mikroaggressioner, og hvordan skal vi psykologisk forstå denne nye følsomhed? Har vi at gøre med en ny socialkarakter af særligt skrøbelige glasmennesker, der ikke magter andet end ekkokammerets bløde lyde? Er vi på vej mod det følelsesstyrede samfund, eller må der andre forklaringsmodeller til?

Henrik Høgh-Olesen er Professor i Social- & Personlighedspsykologi, Aarhus Universitet. Specialist i evolutions- og adfærdspsykologi. Kendt fra utallige radio- og TV programmer. Har udgivet 15 videnskabelige bøger og over 130 artikler.

Foredrag med Henrik Høgh-Olesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. september 2021
Læs mere

Flemming Jensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Globaliseringen, Grønland, Humor, Julen/Juletraditioner, Spin

Flemming Jensen

Book nu!

Flemming Jensen er aktuel med forestillingen “Den komiske uskyld” som nu tilbydes til arrangører i Danmark.

Den komiske uskyld – en finurlig blanding af helt nutidig stand-up anno 2021 – og meget personlig kulturhistorie gennem de seneste 40 år.

Han har været der hele tiden …. synes man måske. Fra Nissebandens grødnisse Lunte til teaterets kyniske spindoktor …. plus alt det ind imellem. Og nu. Revyerne, stand-up scenen, teateret, romanerne – her er virkeligt tale om et menneske, der har brugt et helt liv på ikke at kunne bestemme sig. Skuespiller, dramatiker, instruktør, forfatter, farfar ….

Hvordan blev det alt sammen til? Hvad skete der bag scenen?

Teaterets road-movie på strejftog gennem den bredest mulige del af det danske kulturlandskab gennem de seneste 2 år.

Satiren og munterheden handler selvfølgelig om nutiden -men Jensen har altså en svaghed for anekdoterne om alle de gamle idioter fra dengang Teater blev stavet med stor T ….. Få alle historierne – for så har I fået fingre i historien!

Flemming Jensen fortæller om alt det sjove og spændende – og gi’r undervejs eksempler på viser, sange og monologer. Lige fra ”Ka’ du huske?” til ”Hov! Den dér er da helt nyskrevet!” Nutid og datid er nødt til at smelte sammen for at gøre det hele meningsfuldt. Og hvad vil vi egentlig helst ha’? En stjernestiv Per Hækkerup eller en ædru Støjberg?

Forestillingen er en harmonika – fås i flere udgaver:

HELE BADULJEN: Kan justeres fra 45 min til 2 timer med pause.
Akkompagnatør: Lars Fjeldmose og Eva Skipper (klaver og bas)
– eller: Lars Fjeldmose (klaver)
Teknik fra stedet – eller tilkøb. Video-filer afvikles fra computer. Lærred af passende størrelse skal forefindes.

ENKLERE UDGAVE: Kan justeres fra 45 min til 2 timer med pause.

Som HELE BADULJEN kun med klaver – og uden videoer = enklere teknik.

Publiceret: 27. september 2021
Læs mere

Jesper Theilgaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Drivhuseffekt, Erindringer, Erindringer/livshistorier, Klima, Klima/Natur/Forskning

Jesper Theilgaard

Book nu!

Den 5. oktober 2021 er Jesper Theilgaard aktuel med bogen “Da vejret blev en nyhed”. Den handler bl.a. om mediernes rolle i klimadebatten.

I den forbindelse tilbyder han nu foredraget:

Medierne og klimaforandringer

At klimaet forandrer sig hastigt i disse år, har de fleste erkendt, men det har taget lang tid før erkendelsen blev udbredt og accepteret. Kunne det være gået hurtigere, hvis medierne havde taget opgave på sig og deltaget aktivt i den nødvendige vidensudbredelse.

Jesper Theilgaard har fulgt denne udvikling tæt gennem sit arbejde på DR gennem 27 år, og han har for nylig udgivet bogen ”Da vejret blev en nyhed – 20 år med klimaforandringer”, hvor har både beskriver klimaets udvikling, og ikke mindst mediernes måde at håndtere de hyppigere vejrkatastrofer på.

I løbet af foredraget får vi også en status på klimaets tilstand og de politiske vinde omkring det.

Foredrag med Jesper Theilgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. september 2021
Læs mere

Niels Brunse
Holder foredrag indenfor følgende emner: At oversætte Shakespeare, Litteratur, Litterær oversættelse, Shakespeares liv og værker, Teater

Niels Brunse

Book nu!

Foredrag med udgangspunkt i seneste udgivelse “HORATIUS” (udkommer oktober 2021)

Om bogen: Den foregår omkring år 1600 og handler om en dansk student, der møder Prinsen af Danmark i Wittenberg og bliver hans bedste ven, lige til Prinsens død som offer for det fatale magtspil ved det danske hof. Hvis nogen tænker “Hamlet”, er det ikke forkert, men der indgår meget mere i romanen.

“HORATIUS er en intens og dramatisk roman om venskab og magt, kærlighed og begær, hemmeligheder og blodig hævn – fortalt af den eneste overlevende fra en af Shakespeares mest berømte tragedier, Hamlet.” (Citat fra forlagets bagsidetekst)

Niels Brunse er født 1949 og har været uafhængig skribent det meste af sit liv. Det er blevet til ca. 250 oversættelser af bøger, skuespil, radiomontager, tegneserier mm. siden 1969, fra 6 sprog, men flest fra engelsk, tysk og russisk. Desuden har han skrevet tre romaner (den mest omtalte er Ramoth-Bezer fra 1994), tre digtsamlinger, to novellesamlinger, tre skuespil, et par fagbøger og utallige anmeldelser og artikler. Et antal sangtekster er det også blevet til, blandt dem tre, der er optaget i Højskolesangbogen. Niels Brunse har fået tildelt adskillige litterære priser og haft forskellige kulturelle tillidshverv lige fra en formandspost i Danske Dramatikere til posten som formand for Statens Kunstfonds litterære udvalg. Han er blevet gift med en dejlig kone, Nila Parly, far til to skønne døtre og ridder af Dannebrog – i den rækkefølge.

Foredrag med Niels Brunse booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. september 2021
Læs mere

Marco Bo Hansen
Marco Bo Hansen holder foredrag om arbejdsklima, forandringer, fremtiden, hjernen og vaner

Marco Bo Hansen

Book nu!

Kødædende bakterier

Kom på en rejse gennem bakteriernes verden. Vi er omgivet af dem – til lands, til vands og i luften, og de udgør 2 kg af vores kropsvægt. Nogle bakterier er gavnlige for os, mens andre er skadelige og kan forårsage kræft. Nyeste forskning tyder på, at mikroorganismer også spiller ind i udviklingen af andre sygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme, alzheimers, demens og sklerose. I dette foredrag vil du høre om den nyeste viden omkring bakterier herunder Marcos forskning i kødædende bakterier. Er bakterierne på fremmarch og udgør de den nye globale sundhedstrussel? Og hvordan lærer vi at leve med de gode og undgå de onde bakterier?

Marco Bo Hansen er læge og forsker i adfærdsændringer og infektionsbekæmpelse. Han har en ph.d.-grad fra Københavns Universitet og Rigshospitalet, hvor han har forsket intenst i ”kødædende” bakterier.

Marco har holdt adskillige foredrag og var en af de mest bookede oplægsholdere til Forskningens Døgn. Derudover deltager han ofte i samfundsdebatter og TV-udsendelser, der omhandler hygiejne, infektionsbekæmpelser og adfærd. Han har været i Go’Morgen Danmark og 21 Søndag for at dele ud af sin erfaring og for nyligt var han i Peter Lund Madsen’s Hjernekassen på P1 sammen med forfatter Morten Münster.

Marco troede egentlig, at han skulle være akutmediciner, men forskningen og formidlingen greb om sig. Han har publiceret 35 videnskabelige internationale artikler, og han har modtaget Lundbeckfondens forskningspris for sit arbejde.

Til dagligt arbejder han som lægefaglig direktør i virksomheden sani nudge, som bruger teknologi og innovation til at ændre adfærd og bekæmpe infektioner i sundhedsvæsenet.

Foredrag med Marco Bo Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. september 2021
Læs mere

Søs Egelind
Søs Egelind holder foredrag indenfor følgende områder: Arbejdsglæde, Humor, Kreativitet/Idéskabelse, Samarbejde, Sygdomme

Søs Egelind

Book nu!

Nyt foredrag af Søs Egenlind:

LITURGI – en troende hednings bekendelser.

 • Har teatret og kirken noget til fælles?
 • Har præsten og skuespilleren?
 • Mangler der ”kunder i butikken” og er den danske folkekirke i krise?

I et nyt foredrag giver skuespilleren Søs Egelind sit eget bud på en fornyelse af den kirkelige handling. Et spændende, inspirerende, passioneret møde med en rutineret foredragsholder. Om formidling, kommunikation, teknik, indlevelse, passion, ydmyghed, tolkning, fornyelse, tvivl, kærlighed og energi. Foredraget henvender sig til alle, men er målrettet menighedsråd, kirkegængere og præster og der lægges op til debat bagefter.

Foredrag med Søs Egelind booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. september 2021
Læs mere

Morten Sabroe
Holder foredrag indenfor følgende områder: Humor, Identitet, Kærlighed, Litteratur, Personlig udvikling, Skrivekursus

Morten Sabroe

Book nu!

Morten Sabroe er aktuel med romanen “Der var engang en familie. En herlig familie”.

Om bogen:

It’s showtime! Et humoristisk, hjertevarmt og sprogligt sprudlende favntag med døden, som mest af alt må læses som en stor kærlighedserklæring til livet.

”Jeg har altid fundet det dybt uretfærdigt, for ikke at sige krænkende, at jeg skal dø. Jeg kan huske hvad sygeplejersken sagde om min mor da hun lå for døden: ”Hun vil ikke give slip.” Det tror da fanden. Giv lige slip på livet, du. Det kan man sgu da ikke. Jeg hager mig fast til det sidste lille klippefremspring, borer neglene ind i den hårde sten. Jeg ser mig over skulderen, der er godt nok langt ned, og jeg har højdeskræk, men jeg bliver hængende indtil mine lemmer tørrer ind og rasler i vinden som visne blade og folk langt, langt nede på jorden løfter hovedet og siger: ”Hvad er det der hænger deroppe?” ”Det er Morten Sabroe, han ville ikke give slip, han hænger deroppe til evig tid som et minde over livets skønhed.”

Er der noget Morten Sabroe frygter mere end døden er det at ende sine dage på et plejehjem som hans far og storebror, der begge sad indespærret i årevis, som groteske figurer klippet ud af Djævlens scrapbog. I denne dødsforagtende, hjertevarme og eftertænksomme roman ser han tilbage på sit eget og storebrorens vilde, fabulerende ridt fra de forkælede ungdomsårs eskapader til dengang, deres veje skiltes for bestandig.

Foredrag med Morten Sabroe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. september 2021
Læs mere

Holger K. Nielsen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Brexit, EU, Politik

Holger K. Nielsen

Book nu!

Holger K. Nielsen er aktuel med erindringsbogen “I venstre side”.

I den forbindelse tilbydes følgende foredrag:

Det var det værd – et langt liv i dansk politik
På baggrund af sin erindringsbog, ”Det var det værd” fortæller Holger K. Nielsen om et langt liv i dansk politik. Da han forlod Folketinget i 2019, havde han været politisk aktiv i mere end 4 årtier, heraf 34 år som medlem af Folketinget. Han rejst landet rundt til hundredvis af møder, deltaget i utallige forhandlinger, været partiformand og minister, og han har på den baggrund haft dansk politik inde under huden. Han vil give en personlig og åben beretning om om de dilemmaer og usikkerhed, som politikere ofte skjuler, men som de altid går med inderst inde, når de skal træffe vanskelige beslutninger. Og hvor man hurtigt kan gå fra helt til skurk. Det fik han at mærke i 1992 og 1993: efter at blive tiljublet efter det danske nej d. 2. juni 1992, blev der kastet sten efter ham i Fælledparken i 1993, fordi SF var gået med i Det nationale Kompromis, som sikrede de danske EU-undtagelser. Holger K. Nielsen fortæller hvorfor det var rigtigt at søge en løsning for Danmark – også selvom han blev upopulær.

Han fortæller om venstrefløjen i 70’erne og de interne diskussioner, som gennem årene har præget SF. Herunder den vanskelige udlændingepolitik. Han var skatteminister og en kort tid udenrigsminister i Helle Thornings regering og han fortæller om de magtkampe der var internt i regeringen og hvorfor regeringen ikke blev den succes, mange havde håbet. Hvad kunne SF og han selv have gjort anderledes? Bør venstrefløjen også fremover satse på at komme i regering?

Holger K. Nielsens politiske liv har altid eksisteret i et spændingsfelt mellem idealismen, virkeligheden og magten. Han har fra starten haft et ideelt mål med sit politiske arbejde, men politik handler også om magt. Kan idealismen fastholdes, når man får magten og man står overfor en virkelighed, man ikke selv er herre over?

Foredrag med Holger K. Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. september 2021
Læs mere

Pia Jønsson
Pia Jønsson kan bookes til foredrag om døden/at miste, forandringer, håb, krop, kulturforståelse, livsmod, mening med livet, sorg, spiritualitet, tab.

Pia Jønsson

Book nu!

Pia Jønsson (f. 1958) er forfatter, sorgvejleder og instruktør i afspændende yoga. Cand. mag. i film og litteratur, og selvstændig kommunikationsrådgiver gennem 20 år med firmaet METAFOR.

Hun har senest skrevet den anmelderroste brugsbog “LIVSMOD – find vej i din sorg” (Eksistensen, 2021), baseret på forfatterens egen historie om at miste en søn.

Foredrag og samtaler med Pia Jønsson:

Livsmod – find vej i din sorg
Med sine mange perspektiver på sorgen, og konkrete forslag til ting du selv kan afprøve, imødekommer foredraget, at ikke to menneskers sorg, liv eller behov er ens. Og at sorgen ikke er noget, vi skal komme over, men et vilkår, vi må lære at leve videre med som en klangbund for det videre liv uden den mistede.

 • Hvad kan jeg gøre for at udholde sorgen?
 • Hvordan kan jeg tage vare på mine kære og mig selv?
 • Hvordan kan vi mindes vores mistede fremover?
 • Hvordan får jeg ro i krop og sind?
 • Hvad tror jeg på?
 • Hvordan tackler jeg mit forandrede liv?
 • Hvordan får jeg den dybeste sorg til at gå hånd i hånd med håbet om en fremtid med mening og glæde?

Varighed 1-1 1/2 time

Sorgen i kroppen
Det kan være svært overhovedet at have tanke for sin krop, når man er i dyb sorg. Kroppen kan være næsten følelsesløs eller opleves så tung, at vi dårligt orker at slæbe os rundt. Sorgen sætter sig i både krop og sjæl, og vi kan reagere med uro, anspændthed, svimmelhed, smerte, træthed og med en fornemmelse af næsten ikke at kunne trække vejret.

Blot en smule opmærksomhed på krop og åndedræt kan hjælpe os til at være i os selv, til at berolige nervesystemet og til at finde ro.

Varighed med lette åndedrætsøvelser 1- 1 ½ time.
Laves også som 2-2 ½ times kombineret foredrag og blid afspændende yoga, samt som forløb over 3 gange.

Hjælp et menneske i sorg
Der kan være mange gode grunde til, at du finder det svært at være der for et menneske i sorg. Det kan være for en kollega på arbejdspladsen, en nær ven eller et familiemedlem. Sorgen kan tricke vores egen angst for at miste eller blive syge, og vi har i vores kultur ingen traditioner, vi kan læne os op ad. Men du kan være en uvurderlig støtte, og dit nærvær kan hjælpe et menneske i sorg til at komme overens med sit tab og sit nye liv. Det kræver ingen særlige kompetencer, og du kan opleve det som meget menighedsfuldt.

Foredraget kommer med konkret eksempler på, hvad du kan gøre i respekt for, at sorgen kan have mange udtryk, og at vi tackler sorg forskelligt.

Varighed 1-1 ½ time.

Pia Jønsson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. september 2021
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende områder: Alkohlisme, Familieliv, Krimiforfattere, Ledelse, Vold

Lisbeth Zornig Andersen

Book nu!

Lisbeths mest populære foredrag er “Tigerdyrskuren – sundhed, selvværd og livskriser”
Det kan være rasende svært at tage sig selv i nakken og få styr på krop og sind – især i modvind. Lisbeth Zornig Andersen giver i dette foredrag konkrete bud på, hvordan man med enkle små ændringer i kost, motion og tænkning kan tage kontrollen tilbage over sin trivsel og finde det gode humør og energien til at hoppe rundt som et tigerdyr.

Lisbeth Zornig fortæller med humor og viden om, hvordan du får styr på din hjerne og din krop, og kommer i mental og fysisk balance, uden at du pisker dig selv med umulige slankekure og smertefuld træning. Nøglerne er at forstå din krop og dit sind – hvordan maven taler med hovedet og omvendt, hvorfor energidræbende inflammationer opstår og hvor, hvorfor søvn er livsforlængende og hvordan man får den, og meget mere.

Lisbeth leverer konkrete håndholdte tips og selvoplevede eksempler kombineret med ny forskning i en uhøjtidelig stemning.

Foredraget bygger på Lisbeths bestseller ‘Zornigkuren’. Hun skrev bogen efter at have rejst sig fra en alvorlig livskrise, hvor hun gik på jagt efter svar i en vildtvoksende sundhedsjungle med ofte modstridende sundhedsråd. Lisbeth fandt frem til de bedste bud fra forskerne og testede dem af på sig selv. Lisbeth reducerede sin fysiske alder med 15 år, smed 10 kilo, fik styr på sine kroniske lidelser, fandt den gode søvn og fik sin energi og sit tigerdyrshumør tilbage. I foredraget fortæller hun hvordan.

Foredraget “Tigerdyrskuren – sundhed, selvværd og livsglæde” handler om livsmestring og er for alle – både dem, der kæmper med at få kontrol med livet, og dem, der gerne vil støtte andre i bestræbelsen.

Deltagerne siger:

”Tak for KÆMPE inspiration! Da corona’en ramte, blev det til sofahygge med massevis af guf. Det kostede 10 kg oven i de kilo, jeg i forvejen vejede for meget. Det hæmmede mig voldsomt. Foredraget blev mit vendepunkt! Pludselig kunne jeg se en vej, der ikke medførte masser af afsavn og selvpineri.” — Linda Lind

”Tusind tak for dit foredrag. Det er nu 1 måned siden jeg så det, og det har indtil nu gjort mig 5 kg lettere, 3 cm mindre rundt om bugen, givet mig mere og sprudlende energi, nærmest ingen smerter og større udholdenhed. What!!! Ja, det er sgu’ rigtigt. Mig og min krop er SÅ glade. 😀 Tak, Lisbeth.” — Lilja Nylander

”Jeg har hørt Lisbeths foredrag flere gange. Hun er så inspirerende, modig, stærk og dejligt uhøjtidelig. Er helt enig i hendes sundhedsfilosofi og dejligt med et opgør med alt det forbudte.” — Janne Brynk

Foredrag med Lisbeth Zornig Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. september 2021
Læs mere

Cecilie Hother
Holder foredrag indenfor følgende områder: TV, Vejret

Cecilie Hother

Book nu!

Nyt foredrag af Cecilie Hother: Din klamme kælling jeg brækker mig!
Sociale medier er blevet en stor del af vores hverdag. Til underholdning, til nyhedsinformationsflow. Det gør verden mindre og man kan finde gamle venner. Men Sociale Medier er også blevet kilden til Bodyshaming, Angst, hadebeskeder og mobning. Tonen på de sociale medier er de seneste år blevet grovere og grovere og dødstrusler er nu blevet en del af hverdagen. Ikke bare for offentlige personer, men for alle. Fra skoleeleven til den frivillige idrætslærer.

I 2019 mistede Cecilie Hother sin søn og da stod frem med sin sorg på de sociale medier, blev hun mødt med hadebeskeder. Det var for hende startskuddet til af få den gode tone tilbage på de Sociale medier. Derfor forfattede Cecilie Hother et SoMe Manifest, i frustration over manglende lovgivning, som gik viralt i sensommeren 2021.

I dette foredrag går Cecilie i dybden med hvad der lå til grund for Manifestet og hvordan det blev til og hvad reaktionerne har været. Få den personlige historie og et sjældent indblik i livet med de sociale medier tæt på livet.

Foredrag med Cecilie Hother booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. september 2021
Læs mere

Christian Jungersen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Hjernen, Litteratur, Mobning, Ondskab, Psykisk arbejdsmiljø

Christian Jungersen

Book nu!

Christian Jungersen tilbyder en forfatteraften med udgangspunkt i “Du kan alt”.

Med DU KAN ALT er Christian Jungersen tilbage med en ny, stor samtidsroman.

Velkommen til et luksuriøst balinesisk resort, baren på taget af et femstjernet hotel i Rio de Janeiro, en udslusningspension for ungdomskriminelle, et fængsel i Iran for politiske modstandere, den lille sjællandske by Krummerup og Assistens Kirkegård om natten.

Da Pers søn flytter hjemmefra, og hans kone vil skilles efter 22 års ægteskab, siger han sit job op for at blive selvstændig. Han vil udnytte sin nye frihed, han vil opbygge en virksomhed inden for terapi og coaching, og han vil vise sine medmennesker en ny måde at leve på. Per vil det hele, han siger ja til livet og inviterer en tidligere kriminel til at bo hos sig i en lille lejlighed på Vesterbro, han møder den karismatiske Simin og bliver involveret i et drama omkring det iranske eksilmiljø i Danmark. Der brænder en ild i Per, og så begynder det en dag også at brænde rundt om ham.

DU KAN ALT er en eksplosion af en roman om ti omtumlede år i Pers liv og en bog, der stiller spørgsmålet: Kan vi skabe et nyt liv, den dag det bliver nødvendigt? Kan vi gøre det igen og igen? Og hvad koster det?

I dette foredrag vil Christian Jungersen fortælle om alle sine romaner. Vi kommer til at høre om skriveprocessen og høre om forfatterens omhyggelige research.

Christian Jungersen er en erfaren foredragsholder der holder af samspillet med publikum, så der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål.

Foredrag med Christian Jungersen  booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. september 2021
Læs mere

Peter Øvig Knudsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Peter Øvig Knudsen

Book nu!

Peter Øvig Knudsen er aktuel med bogen Jeg er hvad jeg husker
Om bogen: På forhånd frygtede han elektrochok som sit værste mareridt. Men behandlingen viste sig mirakuløs. I januar 2018 blev Peter Øvig helbredt fra en svær psykotisk depression på Rigshospitalets lukkede afdeling. Først bagefter gik det op for ham, hvor store omkostninger sygdommen havde haft for ham selv og hans nærmeste. I en lang periode ville hans fjortenårige søn ikke se ham. I de tre år siden helbredelsen har Peter Øvig gravet i, hvad depression og elektrochok har gjort ved ham. Undersøgelsen fører ham fra hans ungdoms antipsykiatri til tredivernes slagtehaller i Rom og videre over CIA’s eksperimenter med hjernevask frem til den nyeste forskning i erindring. Han opdager, at vi måske selv digter, hvad vi husker. Under arbejdet med Jeg er hvad jeg husker må Peter Øvig ændre sit syn på ikke bare psykisk sygdom, men også sine nærmeste – og sig selv. ”Jeg er blevet en anden”, konstaterer han i bogen, ”og jeg kan bedre lide ham.” Jeg er hvad jeg husker er en selvstændig fortsættelse af Min mor var besat.

Foredrag med Peter Øvig Knudsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. september 2021
Læs mere

Maise Njor
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur

Maise Njor

Book nu!

Maise Njor er aktuel med bogen “Hostesaft for sjælen. Bund eller resten i håret. En korrespondance.” (skrevet sammen med Mette Lisby)
Om bogen: Hvordan er det egentlig gået med livet, siden man blev voksen? Og endnu vigtigere: Hvordan sikrer man sig, at resten bliver, som man gerne vil have det? Det er 22 år siden, at Mette Lisby og Maise Njor arbejdede sammen hver dag. Med den indsigt, som de to har nu, ser de tilbage, men mest frem – der er sket meget på 22 år. Eller er der? Gentager man i virkeligheden sine handlemønstre, og er der brug for at ryste posen, som man siger til banko? Og apropos banko: Hvordan sørger man for, at man får fuld plade, inden spillet er slut? Maise Njor og Mette Lisby står begge midt i grundlæggende beslutninger: Skal Mette flytte tilbage til Danmark fra Los Angeles? Hvordan har hun – og Danmark – forandret sig, siden hun forlod landet for 16 år siden på højden af sin karriere som populær tv-vært og standupkomiker? Maise har skrevet et par bestsellere, men nu er hun ikke bare “between jobs” og ”between husbands”, men også ”between lives” … som det føles, når man siger sit job op, sælger sin lejlighed, pludselig mister sin mor og alligevel skal finde en vej frem. Mette og Maise begynder at skrive sammen for at opklare, hvad de egentlig har lært om sig selv og livet, i erkendelse af at man nogle gange skal se tilbage, inden man kan se frem.

Foredrag med Maise Njor booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. september 2021
Læs mere

Anders Jerichow
Holder foredrag indenfor følgende områder: Afghanistan, Mellemøsten, Ordstyrer, Verden efter den 11. september, Ytringsfrihed

Anders Jerichow

Book nu!

Superaktuelt foredrag med Anders Jerichow:

Hvad så, Afghanistan?

Anders Jerichow, skribent ved Politiken, har rejst i Afghanistan før, under og efter Talebans sidste regime i Kabul. Han har oplevet det krigsmartrede samfund og Taleban tæt på – og fulgt det vestlige engagement i landet, indtil Taleban nu vendte tilbage til magten. I dette levende foredrag beskriver han oplevelsen af mujahediner og talebanere, afgrundsdyb fattigdom og dynamiske markeder, hjemvendte flygtninge og risikoen for nye flygtningestrømme.

Foredrag med Anders Jerichow booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 31. august 2021
Læs mere

Souha Al-Mersal kan bookes til foredrag om flygtninge- og generationssammenstød, historiefortælling, identitet, kommunikation, kulturforståelse, ligestilling, personlig udvikling, skam, skilsmissesskam

Souha Al-Mersal

Book nu!

Hvad er skam? Hvor kommer den fra? Og hvordan frigør man sig fra dens nådesløse greb?

Journalist og podcastvært på “Skamløs podcast” Souha Al-Mersal bryder tabuet om skam fra et kulturelt og sociologisk perspektiv. Ikke mindst, hvordan denne følelse påvirker unge med minoritetetnisk baggrund.

I foredraget dykkes der i, hvad skam er for en følelse – og hvorfor den optræder som et “sanktioneringsredskab” i sociale relationer.

Skammen ligger og lurer i privatlivets kriser og sociale relationer – og vi møder den på et eller andet tidspunkt.

Skammen kommer til udtryk i kvinders liv i form af skilsmisse-skam, krops-skam, seksuel skam, skam i forbindelse med at være tildækket eller for frigjort som kvinde, eller i form af pengeskam mm.

I Skamløs podcast har Souha Al-Mersal nu siden efteråret 2020 taget mange svære samtaler med kvinder om skam. Souha skaber et trygt rum, hvor kvinderne tør og vil dele svære dilemmaer, og fortæller hvordan de fandt en vej ud af skammen. Podcasten adskiller sig fra andre medier, fordi kvinderne selv tager bladet fra munden og bestemmer hvordan deres historie om f.eks. identitetskrise eller kulturelle sammenstød skal fortælles.

Foredrag med Souha Al-Mersal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. august 2021
Læs mere

Knud Romer
Holder foredrag indenfor følgende områder: Branding, Fortælling, Litteratur

Knud Romer

Book nu!

Knud Romer er aktuel med romanen Pigen i violinen

Om bogen:
Skæbnefortælling om en ung piges smertefulde kamp for at udtrykke sig og finde sin plads i et ubarmhjertigt elitært miljø.

En far forærer sin datter en violin, da hun fylder fem. Det bliver begyndelsen på en livslang rejse ind i musikkens verden. Turen går via Mozarts Salzburg, Chopins Katowice og alle de klassiske koryfæers Wien. Violinen vokser fra børnestørrelse til voksenstørrelse og metronomen slår hurtigere og hurtigere, mens professorerne bliver strengere og strengere. Skalaer, bueteknik, triller og glissandoer, dag ud og dag ind. Men jo mere pigen øver sig på violinen, jo koldere bliver dens toner. Selv maden på tallerkenen bliver et spørgsmål om disciplin og kærlighed har ingen plads i skemaet. Violinen er blevet til et fængsel, det er umuligt at bryde ud af.

Pigen i violinen er en urovækkende og eventyrlig roman om den umulige balance mellem sygelig disciplin og friheden til at skabe.

Foredrag med Knud Romer booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. august 2021
Læs mere

Martin Spang Olsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Indlæring, Konferencier, Kreativitet/Idéskabelse, Kropssprog/Kropskultur, Musik

Martin Spang Olsen

Book nu!

Beplant Sahara og løs klimakrisen
Martin Spang Olsen har arbejdet med miljø og klima hele livet. Hans far, Ib Spang Olsen var æresmedlem af Dansk Naturfredningsforening og den første i Danmark, der underviste i Økologi. I 1987 udviklede de to en koncept sammen, som i dag måske er det mest relevante initiativ til at redde verdens klima og miljø. Men først lidt om præmissen: Klimaforskerne er i dag enige om, at nedskæring i udledningerne ikke længere nok til at bremse opvarmningen. Selv hvis vi stoppede udledningerne i morgen, ville opvarmningen fortsætte i mange hundrede år, fordi atmosfæren allerede er fyldt med drivhusgasser. Vi er med andre ord nødt til at supplere med en regulær opsamling af atmosfærens CO2. Fænomenet kaldes CCS (Carbon Capture and Storage), og det kan f.eks. bestå af skovrejsning (træer lever som bekendt af CO2). Men det er gigantiske områder, der skal beplantes, hvis det skal have en effekt. Op til en tredjedel af Jordens landområder. Så hvad er mere indlysende end at beplante den tredjedel, der i forvejen er ørken? Hvis Sahara blev grøn og frodig, som det har været mange gange før, ville Afrika for første gang nogensinde blive en international spiller, der kunne brødføde sig selv og det måske meste af verden. Sult, borgerkrig, arbejdsløshed, migration, sandflugt, vand- og fødevaremangel, tab af biodiversitet og meget andet ville forsvinde. Men hvis eksperterne er enige om, at det er den vej, vi skal gå, hvorfor er det så ikke sket? Måske fordi det er svært at forestille sig et projekt, der ville kræve at det meste af verden arbejdede sammen. Måske fordi ingen politikere for alvor ønsker Afrika på fode. Eller måske fordi vi mennesker har et problem med vores forestillingsevne. Vi er generelt ikke er ret gode til at forestille os scenarier, der aldrig er sket før.

Martin har siden 2012 arbejdet på at adressere begge problemer.  Dels gennem NGOen,  What If Institute, dels gennem Sensory Training Institute.  Hvor What If Institute primært arbejder med strukturelle tiltag, fungerer Sensory Training Institute som en uddannelse, der optimerer empati, kreativitet og forestillingsvene. Både ørkenbeplantning og optimering af forestillingsevnen bakkes op af forskere som en nødvendig vej til de nødvendige forandringer.  Og ørkenbeplantning nævnes af flere eksperter som DEN ENESTE MÅDE AT LØSE KLIMAPROBLEMERNE PÅ. En kort gennemgang af Martins koncept for beplantning af Sahara kan ses her.

Foredraget indeholder desuden øvelser, demonstrationer og grafik.

Martin tilbyder endvidere disse 3 foredrag:

 • Verden dør uden køer! En rejse ind i sundhed og bæredygtighed
 • Alt er sansning – Optimerede sanser er vejen til forøget sundhed, kreativitet og indlæringsevne 
 • Ib Spang Olsen & søn

Foredrag med Martin Spang Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. august 2021
Læs mere

Per Arnoldi
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Karriere, Kunst

Per Arnoldi

Book nu!

Fortællingen om tilblivelsen af to monumenter, modstand og medgang, idé, udformning og realisering.

Per Arnoldis personlige fortælling om de to seneste værker, og deres dramatiske tilblivelse

Kunstneren Per Arnoldi har de seneste år færdiggjort to monumenter af national betydning.

HM Dronningen kunne derfor den 29. august 2017 i Mindelunden, Ryvangen i København indvie et stærkt mindesmærke for de over 2000 danske krigssejlere, der faldt i allieret tjeneste under WW2.

5. maj 2021 kunne Dronningen ligeledes klippe snoren over til monumentet: ” Oktober 1943 ” ved Peder Mads Strand, syd for Sletten, til minde om den heroiske men improviserede store redningsaktion, der de mørke efterårsnætter oktober 1943 bragte langt de fleste af den danske jødiske befolkning (ca. 7000 ) over sundet i sikkerhed i Sverige.

      
“Sortladne hav” i Mindelunden      “Oktober 1943” ved Sletten nord for Kbh.

Begge markante monumenter er skabt af kunstneren Per Arnoldi, der ligeledes er kendt som en levende og medrivende fortæller.

Arnoldi, der netop er fyldt 80 år har ikke tabt pusten… og ARTE Booking er glad for at kunne tilbyde hans personlige fortælling om disse to seneste værker, og deres dramatiske tilblivelse.

“Fortællingen om tilblivelsen af to monumenter, modstand og medgang, idé , udformning og realisering”

Foredrag med Per Arnoldi booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. august 2021
Læs mere

Ann-Mari Max Hansen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forandringer, Kommunikation, N. F. S. Grundtvig, Præsentation/teknikker

AnnMari Max Hansen

Book nu!

AnnMari Max Hansen tilbyder en fortælle- og sangaften om kvinderne i N.F.S. Grundtvigs liv:

“Lidenskab for liv!”


Tegning af Grundtvig, P.C. Skougaard, 1847.

”N.F.S. Grundtvig har altid stået som en lettere støvet, bleg figur i min bevidsthed. Nok vidste jeg at han havde skrevet et utal af salmer og at han var inspirator og fundamentet i højskolebevægelsen, men derudover rakte min viden om ham ikke langt. Og sådan tror jeg (desværre) der er mange, der har det i dag. Ad uransalige veje fik jeg pludselig flere bøger om hans liv i hænderne og blev grebet af hans passion, ånd og kreativitet. Efter nogen tids studier stod denne mesterlige kæmpe pludselig lyslevende foran mig og nærmest kaldte på at blive bragt til live.”

I den forbindelse har skuespiller AnnMari Max Hansen skabt en fortælle-/sangaften om Grundtvig og de kvinder i hans liv, som førte ham ind i eksistensen, bl.a. Constance Leth, Lise Blicher, Marie Toft m.fl. – også for at fremhæve den sensuelle og lidenskabelige del af Grundtvig, hans passion for det levede liv, hans kampe, rystelser/nedbrud, troen, glæden, sangen og især fællesskabet.

Gennem fortælling, oplæsning, sang og fællessang sætter AnnMari Max Hansen lys på Grundtvigs kvinder og poesi. Der vil være en pianist til at akkompagnere.

Arrangementet forventes at have en varighed på ca. 1,5 time og kan fremføres med eller uden pause. Det er muligt at booke denne fortælle-/sangaften fra august 2021 og opførelserne vil finde sted fra medio marts 2022. Pris afhænger af arrangementets størrelse.

En varm tak til bl. a. Steffen Støvring (som har givet tilladelse til at benytte sin bogtitel til projektet: ”Lidenskab for liv”, Bertel Haarder, Eivind Larsen m.fl.

Ann-Mari Max Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. august 2021
Læs mere

Anna Eckhoff
nne Eckhoff holder foredrag om Afghanistan, arbejdsliv, krig, Mellemøsten, kvinder, sikkerhed, udviklingshjælp

Anna Eckhoff

Book nu!

Magtskifte i Afghanistan – betydning for befolkningen og omverdenen
De amerikanske tropper har efter 20 år trukket sig ud af Afghanistan og Taliban har taget magten på ny i Afghanistan. Anna Eckhoff har boet i Afghanistan flere gange og arbejdet for NGO’er og EU. Hun har oplevet adskillige Taliban angreb i Kabul i de senere år, kender til korruptionen i landet og kan fortælle om kvindernes udvikling i de sidste 20 år.

I sit foredrag fortæller hun om sine erfaringer fra Afghanistan, og analyserer hvordan situationen vil påvirke terrorisme, både i landet og udenfor, hvordan antallet af flygtninge fra Afghanistan kan udvikle sig, og om kvindernes rettigheder under et fremtidigt Taliban styre.

Anna Eckhoff blev uddannet på Handelshøjskolen (CBS) i 1970. Hun arbejdede med edb blandt andet i ØK Data og på Datacentralen (CSC) og var med til at udvikle store administrative edb-systemer til ØK og SKAT. Hun skiftede i en alder af 56 år karriere og begyndte at arbejde i verdens brændpunkter i Afghanistan og Mellemøsten for Ngo’er, FN og EU. Hun arbejdede primært som administrationschef med ansvar for regnskaber, administration, personale, logistik, indkøb og IT. Hun har skrevet bogen ”Sporskifte et liv i verdens brændpunkter”, der udkom i november 2020.

Medlem af:
Udenrigspolitisk Selskab, København, Danmark
Middle East Institute (MEI), Washington D.C., USA.

Foredrag med Anna Eckhoff booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. august 2021
Læs mere

orfatter Nanna Hyldgaard Hansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Familieliv, Frihed, Klima, Stress, Tid

Nanna Hyldgaard Hansen

Book nu!

Nanna Hyldgaard Hansen er aktuel med bogen “Rig på tid – med en kortere arbejdsuge og klimavenlige vaner”.
Mere tid til familien eller interesser, tid til at holde fri i en periode eller til at starte sit eget? Det kan godt lade sig gøre. Forfatter og journalist Nanna Hyldgaard Hansen har skiftet afbrydelser ud med koncentration og sit overarbejde ud med en kort arbejdsuge. Sammen med sin familie lever hun nu et liv, der er langt mere bæredygtigt. De har skruet ned for forbrug, affald og klimabelastning og i stedet fået ro og overskud:

“Jeg får tit spørgsmålet, om vi ikke mangler noget i vores nye livsstil – om der ikke er noget luksus, jeg savner? Men jeg svarer ærligt nej. Mit liv føles rigere end nogensinde før. Jeg er nemlig blevet rig på tid.”

I foredraget RIG PÅ TID får du viden om, hvad der skal til for at opnå et liv i balance. Nanna deler ud af egne erfaringer og giver gode tips fra sine interviews med flowforskere, klimarådgivere og stresseksperter – samt fra virksomheden, der har indført en 4-dages arbejdsuge til gavn for både trivsel og indtjening.

Foredrag af Nanna Hyldgaard Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. august 2021
Læs mere

Lone Hørslev
Holder foredrag indenfor følgende områder: Digte/Poesi, Litteratur, Om at skrive, Oplæsning, Skilsmisse

Lone Hørslev

Book nu!

Lone Hørslev er aktuel med romanen “Halvt i himlen” (august, 2021)

Med fængende detaljerigdom og gehør for København anno 1924 fortæller Lone Hørslev i romanform sin oldemors historie om en skæbnesvanger sommerforelskelse.

De to søstre Ellen og Dagmar lever en let forhutlet tilværelse i 1920’ernes København. De bor i en kummerlig lejlighed i Larsbjørnsstræde sammen med deres mor og storebror, Knud, der begge er på nakken af dem. Da det lykkes søstrene at komme i lære på Oskar Davidsens nyåbnede smørrebrødsrestaurant på Nørrebro, er deres lykke tilsyneladende gjort – hvis de ellers kan finde ud af at holde hovedet koldt og benene samlede, som bestyrerinden udtrykker det.

Hårdt arbejde er et vilkår, og druk og vold er hverdag i Pisserenden, men en sommeraft en i Tivoli møder Ellen og Dagmar et par unge mænd med ternede strømper og bølger i håret. Hartvig er charmerende og beleven, og Kai taler forførende om kunst, og Ellen og Dagmar forelsker sig hovedkulds i de to fremmede mænd. Kærligheden får dem til at spire i hver sin retning, og fortielser og hemmeligheder kommer pludselig imellem de to søstre, som ellers altid har været hinandens fortrolige.

Halvt i himlen er en både rørende og barsk kærlighedsroman om to unge kvinder på vej ud i livet. En gribende fortælling om familiehemmeligheder og længslen eft er et andet liv, om erotik og højt belagt smørrebrød.

Foredrag med Lone Hørslev booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. august 2021
Læs mere

Janni Pedersen & Kim Faber

Janni Pedersen & Kim Faber

Book nu!

Janni Pedersen og Kim Faber er i august 2021 aktuel med krimien “Kvæler”.

I “Kvæler” (august, 2021) bliver makkerparret Signe og Juncker genforenet i tredje bog i Faber & Pedersens succesfulde krimiserie.

Efter sit eksil i Sandsted er Martin Junckersen tilbage i København. Han er ved at blive skilt fra sin kone og er endegyldigt rykket ud af Kartoffelrækkerne og ind i en lille lejelejlighed i Nordvest. Helbredet er heller ikke det bedste.

Han er netop vendt tilbage til Personfarlig efter en alvorlig operation, da en ung kvinde findes dræbt på Amager Fælled. Hun er blevet kvalt og efterladt halvnøgen og skændet i et buskads. Hendes tøj er pænt lagt sammen på jorden ved siden af liget. Der er ingen oplagte spor at gå efter. Intet dna. Men drabet prikker til noget i Juncker. Ti år tidligere efterforskede han en lignende sag, men fandt aldrig gerningsmanden. Nu kan han ikke frigøre sig fra tanken om, at det kan være den samme morder.

Signe Kristiansen er glad for at have Juncker tilbage. Hun efterforsker et knivdrab, hvor en ung nynazist har mistet livet under en politisk aktion på Nørrebro. To uafhængige sager, indtil der viser sig et opsigtsvækkende personsammenfald.

Signe slås stadig med de psykiske senskader efter voldtægten fire år tidligere, hvor en kollega nær havde slået hende ihjel. I smug har hun gået og fulgt sin gerningsmand tæt, og den verserende voldtægtssag puster til ilden. Langsomt indser hun, at hun er nødt til at gøre noget drastisk for at komme videre med sit liv.

Kvæler er en oprivende og højaktuel krimi om hævn, ondskab og dødsangst og er tredje selvstændige bind i serien om Martin Juncker.

Foredrag med Janni Pedersen og Kim Faber booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Publiceret: 5. august 2021
Læs mere

Anders Haahr Rasmussen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dating, Køn, Ligestilling, Meditation, Mindfulness, Mænd, Seksualitet, Sundhed, Sygdomme, Udbrændthed

Anders Haahr Rasmussen

Book nu!

Anders Haahr Rasmussen er aktuel med bogen “Al den vrede. Serena Williams i en hvid verden”.

Om bogen: Al den vrede er en fortælling om racisme og om verdens største kvindelige sportsstjerne, Serena Williams.

Bogen tager afsæt i finalen ved US Open 2018, der endte i en skandale af sportshistoriske dimensioner: 23.000 tilskuere hylede, og Serena Williams råbte ad dommeren, følte sig bortdømt og diskrimineret. Den globale offentlighed fulgte trop med en ophedet debat om tidens varmeste emner: køn, race, sexisme og privilegier.

Journalist og forfatter Anders Haahr Rasmussen kommenterede finalen på tv, men uden at forstå dybderne af konflikten. På den måde handler Al den vrede både om en sort kvindes vrede og en hvid mands forsøg på at forstå den vrede. Vi følger Anders Haahr Rasmussens rejse til USA og hører om Serena Williams’ familiehistorie fra farmorens flugt fra racistiske plantageejere i de amerikanske sydstater til Serena Williams’ utrolige vej fra ghettoen i Compton til hendes nuværende status som superstjerne og kulturelt ikon.

Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) er journalist, forfatter og foredragsholder bosat på Nørrebro i København. Han skriver primært for Zetland og Dagbladet Information. Derudover arbejder han som tenniskommentator for Eurosport og DR og er vært på Radio24syvs Wimbledon-programmer. Han er medstifter af og fungerende redaktør på Rabarberbladet. Bag sig har han en cand.publicgrad fra Syddansk Universitet og en MA i sociologi fra The New School for Social Research.

Foredrag med Anders Haahr Rasmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. juli 2021
Læs mere

Bernhard Nordentoft
Bernhard Nordentoft kan bookes til foredrag om handicap, parforhold, seksualitet, selvværd, sygdomme

Bernhard Nordentoft

Book nu!

Bernhard Nordentoft tilbyder foredraget

Tro, håb og kærlighed i sklerosens tegn.

Foredraget er en personlig beretning om at leve i 30 år med den kroniske sygdom multipel sklerose. Det er en modig, humoristisk og åbenhjertig fortælling uden filter. Om at bevare livsglæden, selvom sygdommen langsomt tager magt over kroppen.

Bernhard Nordentoft går i dybden med enkelte dele af bogen og tager derpå diskussion om hvordan man lever med så kompleks en sygdom. Hvordan man bibeholder troen på fremtiden og glæden trods truende helbred. På den vis berører foredraget alle som lever med kroniske lidelser.

CV: Bernhard Nordentoft
IT Ingeniør. Ansat i Udenrigsministeriet
55 år gammel
Gift og har to voksne børn
Udgiver sin debutbog 18. oktober på forlaget GAD. ”Tro, håb og kærlighed i sklerosens navn”. Om at leve i 30 år med en kronisk sygdom, som langsomt tager magten over kroppen.

Foredrag med Bernhard Nordentoft booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. juli 2021
Læs mere

Bendt Bendtsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Brexit, Erindringer, EU, Globalisering, International politik, Lobbyisme, Politik, Samfund

Bendt Bendtsen

Book nu!

Bendt Bendtsen på turné

Gennem 20 europæiske lande lande på motorcykel midt i en brydningstid.

“Efter 10 år i Europa-Parlamentet kørte jeg 8000 km på 5 uger gennem 20 europæiske lande, hvor jeg talte med unge mennesker om deres drømme for det Europa som de skal leve deres liv i. Det viser sig, at drømmene ikke er så forskellige på trods af store forskelle i økonomi og levevis” siger Bendt Bendtsen.

Foredraget tilbydes til specialpris. Ring og høre nærmere.

Foredrag med Bendt Bendtsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. juli 2021
Læs mere

Erling Jepsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab

Erling Jepsen

Book nu!

Erling Jepsen er aktuel med romanen “Skolekomedie” (juni 2021). Book en forfatteraften med Erling Jepsen.

På kollegieværelset i Haderslev hjemsøges den 17-årige Erling af familien i Gram og fortidens trængsler. Da hans gymnasieårgang får til opgave at lave skolekomedien i 3.g, melder han sig til forfatterholdet i håb om at få afledt tankerne og komme på hold med Randi fra klassen, som han har et godt øje til.

Erling bliver som besat af ideen om at skrive et dramatisk mesterværk og finder uventet en muse i sin dansklærerinde, fru Sonnenberg. I en rus af søvnløshed, skrivemani og psykofarmaka begynder han langsomt at miste grebet om, hvad der er fakta, og hvad der er fiktion. Er fru Sonnenberg forelsket i ham eller er det fantasien, der spiller ham et puds?

Erling Jepsens Skolekomedie er en kulsort, humoristisk og fængslende fortælling om kærlighed og kunst, begær og bedrag.

Romanen er tredje bind i Erling Jepsens delvis selvbiografiske serie om familiehemmeligheder, Gramhavet (2016) og Hjemmefra (2019), og kan læses selvstændigt.

Foredrag med Erling Jepsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. juni 2021
Læs mere

Lars Olsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Folkeskolen, Samfundsdebat, Ulighed

Lars Olsen

Book nu!

Nyt aktuelt foredrag:

KAN VI ARBEJDE TIL VI ER 70?

Reformer af efterløn og pensionsalder ændrer arbejdslivet mere dramatisk, end vi gør os klart. Dem, der i dag er i 40’erne, skal arbejde til de er 70. Kan tømreren og sosu-assistenten dét?

Lars Olsen kortlægger reformerne – deres baggrund og konsekvenser. Danskerne bliver ældre og er sundere end før, men der er også stor ulighed i levealder og arbejdsvilkår. De ekstra arbejdsår pålægges især faglærte og ufaglærte, der kommer tidligt på arbejdsmarkedet og i gennemsnit har færrest gode leveår.

I foredraget fortælles også om ændringer i folkestyret, der let giver Slotsholmen blinde vinkler overfor brede samfundsklassers levevilkår. Lars Olsen diskuterer tillige, hvordan vi undgår store sociale skævheder, når danskerne skal blive længere på arbejdsmarkedet.

Stilen er levende og afvekslende. Analyser af arbejdsliv og levevilkår veksler med fortællinger fra det virkelige liv.

Foredraget ligger i forlængelse af bøgerne Rige børn leger bedst (2021) og Det forsvundne folk (2018).

Foredrag med Lars Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. juni 2021
Læs mere

Ghita Nørby & Lars Hannibal
Ghita Nørby & Lars Hannibal holder foredrag om erindringer, H.C. Andersen og karriere

Ghita Nørby & Lars Hannibal

Book nu!

Ghita Nørby & Lars Hannibal tilbyder 2 programmer:

I ord og toner

En aften hvor Danmarks store skuespiller Ghita Nørby, der i januar 2021 fyldte 86 år, bla. vil læse nogle af hendes favorit eventyr af H. C. Andersen, og fortolke de underfundige og livskloge fabler af La Fontaine, i Johannes Møllehaves sprudlende oversættelse.

Guitaristen Lars Hannibal, som i 2020 kunne fejre sit 50 års jubilæum, vil skabe laguner til eftertænksomhed med smukke og populære toner fra det klassiske guitarrepertoire. Undervejs samtaler Ghita og Hannibal om nogle af de aktuelle temaer der optager dem indenfor kunst og kultur, og om Ghitas enestående karriere indenfor film og teater. Der vil også være plads til forskellige refleksion over bl.a. den situation vi befinder os i med Covid-19 virus set ud fra en 86 årigs synsvinkel.

Eventyrene, fablerne, de små anekdoter og historierne fra et langt liv med teater, film og TV serier formidles til publikum i en intens og intim atmosfære, hvor man fornemmer deres årelange venskab.

Ghita Nørby – En Diva i konstant forandring

En af Danmarks største skuespillerinder har stået mere end 60 år på de skrå brædder. Med mere end 150 film og utallige teaterforestillinger er Ghita Nørby én af Danmarks absolut mest populære skuespillerinder. Et kig tilbage på 86-årige Ghita Nørby karriere viser, at det ikke er småting, hun har lavet igennem sine mere end seks årtier på scenen. Alt fra hjertelige humoristiske roller på film og teater til mere alvorlige og dramatiske roller om sygdom og sorg. Når man kigger på Ghita Nørbys imponerende karriere, er det svært at lade være med at nævne hendes fortolkning af Ingeborg Skjern i tv-serien ’Matador’, der blev produceret fra 1978-1982.

Kom og oplev en af Danmarks største skuespillerinder fortælle om sit spændende liv i åbenhjertig samtale med sin mangeårige ven guitaristen Lars Hannibal, som indimellem ordene vil spille kendte temaer fra det klassiske guitarrepertoire, som giver plads til ”eftertanke”. Der er også plads til at opleve Ghita Nørby læse bla. H. C. Andersen´s eventyr!

Foredrag med Ghita Nørby & Lars Hannibal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. juni 2021
Læs mere

Andrea Hejlskov kan bookes til foredrag indenfor følgende områder: Autenticitet, Forfatterskab, Litteratur

Andrea Hejlskov

Book nu!

Foredrag om asatro
Asatroen – troen på den nordiske guder- har de senere år fået mere og mere opmærksomhed i populærkulturen. De fleste ved efterhånden AT der findes en religion, eller et trossystem, som baserer sig på mytologien fra det prekristne skandinavien men de færreste HVAD de asatroende egentlig tror på, mere konkret, og hvad det hele handler om.

Velkommen til foredrag der med udgangspunkt i den personlige historie vil belyse den moderne asatro af nogle endda kaldet “danskernes oprindelige religion”. Faktum er nemlig at vi, i Skandinavien har en dyb og rig spirituel tradition som de færreste faktisk kender til.
Andrea Hejlskov vil med udgangspunkt i sin egen historie om hvordan og hvorfor hun blev asatro- og hvad hun siden oplevede i troen- tage tilhørene med på en rejse hvor hun belyser de dybere moralske og etiske grundantagelser i asatroen, hun vil forklare vigtige begreber som skæbne, ære og kamp og hun vil udfolde myternes univers på en måde så man ser den bagvedliggende mening der ligger gemt i dem.
Hvad er asatro? Hvad tror de asatro på? Hvordan praktiserer de deres tro? Hvad vil det sige at være animist, hvad er animisme og på hvilken måde hænger den gamle skik sammen med det moderne liv? Tror de asatroende HELT ÆRLIGT på at Thor kører rundt i en vogn på himlen- og så videre.
Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål af både teologisk og teoretisk karakter ligesom de praktiske ritualer vil blive gennemgået og forklaret.
Andrea Hejlskov er forfatter og foredragsholder af profession – og “gydje”(præstinde) i asatroen såvel som indviet “vølve” (en type af magiker) og hun vil derfor også komme ind på magisk tænkning og praksis som den har udfoldet sig i disse landskaber i tusindvis af år.
Andrea Hejlskov er aktuel med sin bog “Vølve” (udkommer 25 juni 2021, kan forudbestilles her: https://www.forlageturo.dk/produkt/voelve/)
Derudover er hun fast paneldeltager i “det gode råd” med Paula Larrain på DR2. Hun har fortalt om asatroen i både “tal om det” med Iben Zeuthen, Tidsånd i P1 såvel som i Deadline. Hun er en erfaren foredragsholder ikke mindst fordi hun tog på flere foredragsturneer i forbindelse med sin forrige bog “Og den store flugt” (der handlede om hvordan, og hvorfor, hende og hendes familie drog ud i den svenske vildmark hvor de bosatte sig som nybyggere og byggede deres egen bjælkehytte)
Hun er kendt for sin uhøjtidelige tilgang og evne til at skabe debat som foredragsholder og så er hun, ikke mindst, utrolig velbevandret i sit stofområde- idet hun har været asatro i over tyve år.

Foredrag med Andrea Hejlskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. juni 2021
Læs mere

Stephan Grabowski
Stephan Grabowski kan bookes til foredrag om kommunikation, kulturforståelse, kulturmøder, musik og samarbejde

Stephan Grabowski

Book nu!

Ny foredragsholder : Stephan Grabowski

”ENGLE I MIT COCKPIT” – 
MUSIK SOM BRO MELLEM KULTURER.

Foredrag af musiker og komponist, Stephan Grabowski.

Et foredrag om hvordan musik på særegen vis er i stand til at bygge broer mellem mennesker, på tværs af kulturer og sprogbarrierer. Et foredrag på baggrund af bogen Engle i mit cockpit, skrevet af musikeren Stephan Grabowski.  (Forlag: Jensen & Dalgaard)

Om hvordan forskellige kulturer og musik konstant afspejler hinanden. Ikke mindst de mennesker og kulturer, der skaber noget af den musik, som godt 75 pct. af Jordens befolkning lytter til dagligt – al den musik som ikke har rødder i USA og England.

Ja, kulturforskellene er dybe og gamle. Og så indimellem er der alligevel to verdener, der pludselig mødes. Når dét sker, opstår noget nyt og helt tredje.

Foredraget fører os gennem Stephan Grabowskis barndomstid i Kenya, op gennem inderkredsen af den danske rockbranche i 80’erne og 90’erne, til kernen af Bombays Bollywood-miljø. Videre ind i hjertet af de pakistanske Sufiers qawwali-musik, og endeligt til Etiopiens musikbranche, der i dag virker og blomstrer parallelt i to sideløbende årtusinder.

Et foredrag om musikkens sande natur. Denne unikke kommunikationsform, der via toner kan formidle de helt grundlæggende følelser i det at være menneske.

Foredrag med Stephan Grabowski booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. juni 2021
Læs mere

Pelle Dragsted kan bookes til foredrag om arbejdsmarked, demokrati, ulighed og økonomi

Pelle Dragsted

Book nu!

Ny foredragsholder : Pelle Dragsted

Nordisk socialisme
Et oplæg med udgangspunkt i sin bog, Nordisk Socialisme – på vej mod en demokratisk økonomi. Finanskrise, klimaforandringer og voksende social og økonomisk har sat spørgsmålstegn ved den kapitalistiske økonomi, og givet den demokratiske socialisme ny vind i sejlene.

 • Men hvordan kan økonomien styres mere demokratisk?
 • Hvad betyder det at demokratisere ejerskabet?
 • Hvilken rolle skal markedsmekanismerne spille?
 • Og hvordan skaber vi en økonomi, der sikrer mest mulig frihed og indflydelse for den enkelte?

I oplægget vil han argumentere for, at kimen til en fremtidig demokratisk økonomi allerede findes i de nordiske landes velfærdssamfund og erfaringer med demokratisk ejerskab.

Publiceret: 7. juni 2021
Læs mere