Søg på hjemmesiden:

Nyheder

Kasper Ejlskov

24/04/2017
Kasper Ejlskov

Nødhjælpsarbejde i frontlinjen!

Vi har alle set det på TV: En katastrofe har ramt et sted i verden og tusindvis af mennesker er tvunget på flugt fra krig, sult eller naturkatastrofer. Midt i dette kaos, kæmper nødhjælpsorganisationerne for at komme de nødstedte mennesker til hjælp så hurtigt som muligt.

I mere end 8 år har Kasper Skotte Ejlskov befundet sig midt i orkanens øje og har arbejdet med at hjælpe mennesker i humanitære katastrofer, oftest som ledende nødhjælpsarbejder for Red Barnet. Som nødhjælpschef i Syrien, hvor Red Barnet, som en af de få nødhjælpsorganisationer, er i stand til at arbejde mellem Islamisk Stat og andre paramilitære grupper. I Sydsudan, hvor han var med på rejsen fra dansen i gaderne ved selvstændigheden til to år senere at vågne op til lyden af borgerkrigens rasen i gaderne og den efterfølgende humanitære katastrofe. Da verdenshistoriens største udbrud af Ebola rasede i Vestafrika, var Kasper med til at åbne et Ebola hospital i Sierra Leone. Nødhjælpsarbejdet har desuden bragt ham til lande som Irak, Tunesien, Libyen, Madagaskar, Kenya, DR Congo, Zimbabwe m.fl.

Det er personlige beretninger, billeder og film fra disse nødhjælpsindsatser, der er udgangspunktet for disse foredrag om at være nødhjælpsarbejder i frontlinjen i verdens brændpunkter.

Kasper er en dygtig foredragsholder der holder sit publikum fanget med sine varme, levende og indsigtsfulde beskrivelser om livet og arbejdet i nogle af verdens hårdest ramte områder, og de ekstraordinære mennesker, han har mødt i de mest ekstreme situationer. Forvent en tåre i øjet, et smil på læben, men først og fremmest at blive rørt og flyttet – det er foredrag, der sætter tanker i gang!

Foredrag med Kasper Ejlskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Peer Kaae

19/04/2017
Peer Kaae

Maries morder – Historien om Højbjergdrabet
Det uopklarede drab på Marie Lock-Hansen er Danmarkshistoriens største kriminalsag og en af de mest myteomspundne. Hvem kom ind ad døren om formiddagen 10. november 1967, i et nydeligt hjem i Højbjerg ved Aarhus – og skød Marie Lock-Hansen ned med koldt blod?

True crime-bestsellerforfatteren Peer Kaae går i dette foredrag bag om alle teorierne, som er groet vildt gennem 50 år. Med støtte i politiets akter fra sagen portrætterer han ægteparret på Hestehavevej, deres upåfaldende tilværelse – og alle hemmelighederne bag den småborgerlige facade. Han rekonstruerer tiden omkring drabet minut for minut og følger sporene ud i Aarhus og omegn. Trådene trækkes også bagud, til de dunkle punkter i hr. og fru Lock-Hansens samliv, og baseret på research og interviews med de tilbageværende vidner i sagen lægger Peer Kaae brikkerne på ny og tegner et aldrig tidligere set billede af mordet og morderen.

Foredrag med Peer Kaae booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lone Hørslev

19/04/2017
Lone Hørslev

Lone Hørslev er aktuel med novellesamlingen “En ordentlig mundfuld”.

20 noveller fra dér hvor livet bliver lidt for meget. Eller lidt for lidt. Det er den mulige fortælling, når man åbner døren, og det er HAM! der står derude. Det er skilsmissen, der har sat sig som rande under øjnene. Og det er en berusende, frisættende afklædthed i en sommerhushave en skrigende grøn forårsdag, fornemmelsen af at alting pludselig er let, indlysende og overkommeligt. At fremtiden bare kan komme an, og måske gør det.

Pressen skriver:

»Akavede situationer og prisgivne eksistenser fremskrives med en tone af med-lidende humor i Lone Hørslevs fine noveller […] Sproget er enkelt, men tag ikke fejl, det er slebet og komponeret.«
***** Politiken

»Hørslev anvender det effektive greb at lade teksterne bevæge sig fra det lille liv til det større eksistentielle«
***** Børsen

»[…] en på alle måder læseværdig novelledebut fra Hørslev […]«
**** Nordjyske Stiftstidende

»[…] Lone Hørslev som en fremragende og skarp novellist med et lydhørt øre for de frustrerende hverdages diktion og forventningernes og skuffelsernes tonefald«
**** Berlingske

Foredrag med Lone Hørslev booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Per Thorgaard

18/04/2017
Per Thorgaard

Per Thorgaard er uddannet læge med efterfølgende specialisering i ind- og udland indenfor børneanæstesi og intensiv terapi. I en årrække har han været ledende overlæge på Aalborg Universitetshospital med ansvar for de allermest syge børn og deres pårørende – aktuelt fungerer Per Thorgaard som overlæge i kvalitet på Aalborg Universitetshospital.

Senest har Per Thorgaard medvirket til en mere bred anvendelse af kultur i sundhedsfremmende øjemed gennem samarbejde med den kommunale rehabiliteringsindsats i Aalborg Kommune (kulturvitaminpiller) og regionalt i Nordjylland gennem netværksorganisationen NOCKS. Målet er at bruge kultur – herunder musikkultur – aktivt i fasen efter sygehusophold og sygdom og derved mobilisere patienters indre styrker til at genvinde deres funktion og virke efter sygdom. Den kombinerede indsats med musikmedicin og øvrige kulturelle tilbud beskrives i antologien ”Kunst, kultur og Sundhedsfremme”, der udgives ultimo 2017.

Per Thorgaards foredrag fokuserer primært på musikkens medicinske egenskaber – på musikmedicin. Hvad er den lægemedicinske målte effekt, hvilken musik kan sundhedsprofessionelle og patienter anvende og hvordan? Foredragene er krydrede med en både visuel og akustisk fremstilling af den medicinske virkelig og en række historier fra ”det virkelige liv”. Foredragene retter sig mod både sundhedsprofessionelle og patienter (eller patientforeninger) – og binder stærke tråde mellem sygehusindlæggelse og behandling og den efterfølgende restitution – ”Det sammenhængende patientforløb”. Også for ledelse og medarbejdere i firmaer med støjende arbejdsmiljøer og høj sygelighed kan nyttig viden fra hospitalers medicinske, lydrelaterede stress-forskning bane vejen for visions- og viden drevet forbedring.

Foredrag med Per Thorgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Morten Skjoldager

18/04/2017
Morten Skjoldager

Morten Skjoldager (født 1981) er en dansk journalist og forfatter, som det seneste årti har skrevet om organiseret kriminalitet og terror. Han har dækket de fleste danske terrorsager og gennem årene interviewet både terrorister og ansatte i politi og efterretningstjenester i både Danmark og udlandet. I 2009 udgav han den anmelderroste bog ’Truslen indefra – De danske terrorister’, som er en grundig dokumentarisk gennemgang af de danske terrorsager frem til 2007, og i 2016 udgav han den anmelderroste og meget omtalte bestseller-bog ’Syv år for PET – Jakob Scharfs tid’, som blev ramt af et Fogedforbud.

Morten Skjoldager har siden 2009 holdt foredrag om terror i både Danmark og udlandet. Han har også erfaring som ordstyrer ved konferencer i blandt andet ministerier og folketinget. Skjoldager har udover en kort afstikker til Ekstra Bladets gravergruppe arbejdet for Politiken, siden han blev færdiguddannet som journalist i 2007. Han er i dag nyhedsredaktør på Politiken.

Morten Skjoldager foredrag:

Foredrag 1: Hvordan arbejder PET?
Kom med bag facaden i den hemmelige tjeneste. Krydret med fortællinger fra Morten Skjoldagers bestseller-bog '7 år for PET – Jakob Scharfs tid’ handler foredraget om, hvordan PET arbejder med at rekruttere civile agenter, og om hvordan agenterne bliver udstyret med skjulte mikrofoner, måske gemt i bæltespændet eller i en ny bil, så de på PETs vegne kan aflytte terrorister. Det er et farligt job, men for PET er det afgørende med dygtige agenter for at forhindre terror. Foredraget handler om de konkrete terrorsager, som er blevet afsløret i Danmark, og om hvordan PET arbejder med at aflytte og overvåge potentielle terrorister – og om risikoen for, at overvågningen kommer til at ramme uskyldige borgere.

Foredag 2: De danske terrorister
Den personlige fortælling om de danske terrorister, som siden 2005 er blevet dømt for at planlægge terror mod Danmark. Den yngste var 15 år, da han planlagde terror, den ældste næsten 50. De danske terrorister har forskellige historier, men de deler et had mod det danske samfund. Hvem er de, hvad havde de planlagt, og hvorfor blev de så vrede på samfundet, at de endte med at planlægge terror mod det samfund, som har formet dem? Foredraget vil også komme ind på, hvor mange potentielle terrorister, der findes i Danmark, og på hvor farlige de egentlig er.

Foredrag 3: Danmark som terrormål
I dag fokuserer vi konstant på truslen fra militante islamister, men truslen kommer ikke ud af det blå. Den første danske terrorsag var for retten i midten af 1990'erne, og siden har der været stribevis af andre straffesager. Den aktuelle trussel fra militante islamister er kulminationen på en lang historisk udvikling. Foredraget handler om, hvordan den militante islamisme før årtusindeskiftet kom til Danmark, og om hvordan truslen de senere er blevet mere kompleks og sværere for myndighederne at overskue. Hvor stor er truslen egentlig i dag?

Foredrag med Morten Skjoldager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Birthe Rønn Hornbech

18/04/2017
Birthe Rønn Hornbech

Mit spændende liv
Præstens uartige datter. Danmarks første kvinde i politiuniform. 27 år i Folketinget uden spindoktorer. Forfatter, foredragsholder og prædikant, Birthe Rønn Hornbech fortæller om et jævnt og muntert virksomt liv på jord. Den slagfærdige præstedatter fortæller om et langt liv i politi og politik. Et liv, der er vokset frem af et solidt fundament med stærke værdier, der blev bygget op i præstehjemmet, der var præget af højrøstede diskussioner om teologi, etik og politik. Kom og hør om et liv, hvor tiden aldrig slår til.

Foredrag med Birthe Rønn Hornbech booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ghita Nørby & Lars Hannibal

05/04/2017
Ghita Nørby & Lars Hannibal

Den 23. april stopper Ghita Nørby som skuespiller. Det sker når forestillingen “Sarah” på Folketeatret slutter. Det betyder at der bliver mere tid til at holde foredrag sammen med Lars Hannibal. Sammen har de et program der hedder ORD OG TONER. Det er en aften hvor Ghita Nørby bla. vil læse nogle af hendes favorit eventyr af H.C.Andersen og underfundige og livskloge fabler af La Fontaine, i Johannes Møllehaves sprudlende oversættelse. Guitaristen Lars Hannibal vil skabe laguner af eftertænksomhed med smukke og populære toner fra det klassiske guitarrepertoire. Undervejs vil Ghita og Hannibal også samtale om nogle af de temaer der optager dem. Eventyrene, fablerne, de små anekdoter og historierne (fra et langt liv på scenen) formidles til publikum i en intens og intim atmosfære, hvor man fornemmer deres årelange venskab. Varighed: ca. 70 min.

Foredrag med Ghita Nørby og Lars Hannibal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Hans Engell

04/04/2017
Hans Engell

Hans Engell er aktuel med et nyt foredrag:

FAKE NEWS – FALSKE NYHEDER – Hvem snyder HVEM?
Kan vi stole på medier og politikere og hcvem snyder hvem ?’Fake news’ – eller falske nyheder – er blevet samtaleemne over hele kloden. Det var USAs nye præsident, Donald Trump, der først introducerede begrebet for alvor, da hans beskyldte de amerikanske medier for at køre med ’ fake news’… Trumps påstand er, at medierne bringer opdigtede, forkerte, misvisende og manipulerende oplysninger. At de ikke tjekker deres kilder og at de fordrejer den politiske debat. Trump kalder dem ’ folkets fjender’. Også i Danmark har begrebet ’fake news’ fået vind i sejlene. Kan vi stole på de danske medier? Hvor finder man sandheden om dansk politik?

Politisk kommentator, tidligere minister og chefredaktør hans Engell går hårdt til emnet ’ fake news’ – bliver vi som tv-seere, læsere, deltagere på de sociale medier eller som vælgere snydt af medierne og politikerne. Hvor meget bliver der manipuleret og hvem bruger egentlig hvem? Vær med en spændende aften om medier, politik, magt og manipulation.

Foredrag med Hans Engell booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Mimi Jakobsen

30/03/2017
Mimi Jakobsen

Vendepunkter – foredrag med udgangspunkt i erindringsbog af samme navn.

Mimi Jakobsen har mange fine titler på sit CV. Vicestatsminister, generalsekretær, Danmarks første kvindelige partiformand og kommandør af 1. Grad.

Hun er vokset op med politik, og kender den politiske virkelighed bedre end de fleste.

Men hun har bevaret begge ben på jorden, og med sin vanlige humoristiske ærlighed, fortæller hun, med baggrund i bogen ”Vendepunkter” om en opvækst med en kendt far, om slet ikke at have ambitioner om at blive politiker, om livet i rampelyset og bag kulisserne, og om mangel på politisk mod og lederskab ikke mindst i dagens Europa.

Mimi Jakobsen er vokset op på Amager, i Gladsaxe, har levet på Syd- og Sydvestsjælland og har mange år bag sig i det nordsjællandske.

Foredrag med Mimi Jakobsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Farshad Kholghi & Mads Keiser

30/03/2017
Farshad Kholghi & Mads Keiser

Nyt Show: Kholghi & Keisers Juleshow 2017

Kholghi & Keiser er klar med juleunderholdningen 2017. Det er løjer og julesange for voksne. Det er nissequiz og sandheden om, hvad der egentlig skete i stalden. Det er masser af ho-ho-ho og Rudolf med Den Røde. Det er underholdning, når det er sjovest.

De to erfarne herrer har skruet et show sammen, der på sin helt egen måde svinger mellem stand up comedy, sang og musik, vanvittige historier og fjogede syng-med indslag.

Oplagt til julefrokoster, firmafester og julehygge – eller bare som en virkelig overraskende mandelgave.

Så book nu – og undgå voldsom trængsel og alarm!

Kort om Farshad
Skuespiller, entertainer og foredragsholder. Farshad er markant kraft i dansk revy, han er medlem af comedy-gruppen Den Nøgne Sandhed” og manden bag succesfulde soloforestillinger som bl.a  Alle veje fører til Vojens og BØH! – En komedie om angst.

Kort om Mads
Entertainer, foredragsholder og journalist, tv-vært på DR og TV2, Med en fortid i comedy-gruppen Plat og som skuespiller på Det kongelige Teater. Mads har bl.a også lavet solo-standup show som Enestående og Tango med Charles.

Michael Meyerheim

28/03/2017
Michael Meyerheim

Michael Meyerheim indledte sin karriere som skrivende journalist for Frederiksborg Amts Avis og siden for Politiken fra 1973-1988. Her arbejdede han i 4 år som USA-korrespondent. Han har også beskæftiget sig med så forskellige områder som sport, universitetsforhold og lægevidenskab. Siden blev Michael Meyerheim vært på TV2 allerede fra TV2’s start i 1988. I 1996 var han med til at starte Skandinavisk Film Kompagni, som siden blev solgt til JP Politikens Hus. Han var den første vært på et gameshow i Danmark, Lykkehjulet, og siden lancerede han nye genrer som talkshows og morgen-tv. Han har blandt andet været vært på Eleva2ren, Meyerheim & Co, Meyerheim After Eight, Ugen der gak, Go’morgen Danmark, Spørg Charlie og Talkshowet Meyerheim. I 2010 modtog han tv-branchens ærespris.

Michael Meyerheim foredrag:

OM AT VÆRE SIG SELV – og om at være mig
Michael Meyerheim taler i sit foredrag om de værdier, der har betydning for ham, om sin grundlæggende indstilling til tilværelsen, om at gøre sig umage og ikke bekymre sig for meget – om hvad det indebærer at være tv-vært og frem for alt om det sjove i tilværelsen, illustreret gennem hans arbejde i tv med Spørg Charlie, hans samarbejde på morgen tv med Cecilie Frøkjær og hans møder med Victor Borge.

Han indvier også forsamlingen i en dramatisk familiehistoire og hvilken betydning den har haft for ham. På det personlige plan afslører han også, at han er født uden den store selvsikkerhed, og han forholder sig med et glimt i øjet til at være gået i den tredje alder og fortsætte med at være nysgerrig.

Foredrag med Michael Meyerheim booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Anne Hjernøe

28/03/2017
Anne Hjernøe

Anne Hjernøe har igennem de sidste mange år arbejdet med mad på alle niveauer. Hun har udgivet et par børnebøger samt et hav af kogebøger om blandt andet salater, grøn mad, grill, syltning, kryddersnaps, tapas, mad mod kræft og så alle de velkendte små retter fra hele verden. Igennem de sidste 10 år har Anne været vært på over 100 tv-programmer fra både nær og fjern. Hun har lavet tv både fra sit eget køkken, samt fra Spanien og New York. Sammen med sin rejsemakker tv-journalisten Anders Agger, har hun også lavet et væld af temalørdage fra det smukke danske sommerland, samt fra De Vestindiske øer, Island, Bosnien, Vietnam, Iran, Tyrkiet, USA mm.

Udover kogebøger og tv laver Anne også fødevareudvikling og arbejder som fødevarekonsulent. Anne Hjernøe er uddannet indenfor pædagogik, journalistik, kommunikation og retorik. Hun har sin egen virksomhed AnneMad ApS. hvor hun udover arbejdet med tv-produktion, kogebøger og
fødevareudvikling, også laver gastronomiske rejser, foredrag, workshops og undervisning.

Anne Hjernøe foredrag:

Foredrag 1: Undgå at falde i slikskålen – Sådan bliver du bedre til at træffe de sunde valg
Står du også i køkkenet efter middagssmaden, og leder efter noget sødt eller salt? Føler du, at du trænger til noget udefinerbart, måske chokolade, kage eller chips? Er du egentlig mæt, men alligevel mangler der noget? Det kan afhjælpes med et par meget enkle greb. I dette foredrag får du gode tricks, tips og idéer til, hvordan du undgår at falde i slikskålen efter maden. Kombineret med en spændende og humoristisk indføring i brugen af sæsonens råvarer og gode lokale produkter, bliver det hele krydret med et lille drys økologi. Du vil også høre fortællinger fra Annes arbejde med kogebøger og fødevareudvikling, samt om hvordan en tv- produktion bliver til. Foredraget varer ca. 45-60 minutter, hvorefter er der plads og tid til spørgsmål. Der kan særskilt træffes aftale om smagsprøver under foredraget.

Foredrag 2: Bag om en tv-produktion
De fleste kender sikkert Anne Hjernøe fra de mere end hundrede tv-programmer hun har medvirket i, fra hele verden. Men hvordan laver man en tv produktion fra start til slut? Hvem får alle de gode idéer, og hvordan fører man dem ud i livet? Hvordan er det at arbejde og bo, så tæt på sit hold, på den anden side af jorden. Anne fortæller råt for usødet om serier som Frilandshaven, AnneMad og temalørdagene med Anders Agger. Du kommer til at høre fortællinger om de døre der åbnede sig i Iran, Vietnam og Bosnien, om benspænd og ”overfrakker” og ikke mindst om spiselige insekter, levende, flåede frøer og tilberedningen af tekstikler.
Foredraget varer ca. 45-60 minutter, hvorefter er der plads og tid til spørgsmål.

Foredrag med Anne Hjernøe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Cecilia Vanman

27/03/2017
Cecilia Vanman

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia Vanman den første danske kvinde der er blevet optaget som Fellow i The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for videnskabsfolk og eventyrere. Igennem sit arbejde som havpattedyrbiolog rejser Cecilia i hele verden og har sejlet både langs Arktiske kyster, i Sortehavet, Middelhavet, Nordøst- og Nordvest Atlanten, Vestindien og Det Indiske Ocean. Cecilia arbejder også som ekspeditionsleder på udfordrende filmproduktioner for blandt andet Leonardo di Caprio og National Geographic Society i Canadas Arktis og har, som eneste dansker, krydset Nordvestpassagen over det nordamerikanske kontinent på tre forskellige ekspeditioner.

Netop nu er Cecilia aktuel med foredragene:

Foredrag 1: Et Arbejdsliv på Iskanten
Cecilia tager publikum med bag scenen som ekspeditionsleder og havpattedyrbiolog ved iskanten i Arktis. Vi rejser blandt andet med på en spændende filmekspedition på jagt efter hvalrosser, hvidhvaler og narhvaler ved 76nde breddegrad i Canada, i fodsporende på legendariske opdagelsesrejsende igennem den mytiske Nordvestpassage og møder udfordrende storme, isbjørne og overvældende natur i den arktiske ødemark. Cecilia formidler levende og engageret, og publikum er med hele vejen, når havisen knager faretruende under flyverens landingsstel og stormbølgerne vælter ind over forskningsskibets stævn.

Foredrag 2: Antarktis – Verdens Dybfryser og Pingvinernes Rige
I dette foredrag tager havpattedyrbiolog, eventyrer og ekspeditionsleder Cecilia Vanman publikum med på en fascinerende sejlads fra Argentina til det Antarktiske kontinent. På vejen besøger vi Falklandsøerne, South Georgia, de ekstremt isolerede South Sandwichøer og møder et overflødighedshorn af dyreliv, gigantiske isbjerge og overvældende natur. Vi hører om udfordringerne ved global opvarmning og vi besøger forladte hvalfangerstationer, hvor sæler er flyttet ind i de tomme huse og pingviner vandrer rundt i gaderne. Igennem Cecilias’ fantastiske fotos og fortællinger kommer vi helt tæt på søløvernes overdøvende snakken, vi mærker de enorme pukkelhvaler vende sig i havet, følger spækhuggernes dramatiske sæljagt og kommer på kloshold af en koloni med titusinder af kongepingviner.

Foredrag 3: Spændende Projekter på Verdenshavene
Cecilia Vanman tager publikum med bag scenen på en række spændende projekter på verdenshavene. Vær med når der skal laves spillefilm med stunt-dykkere, hør om rekordjagende fridykkere som svømmer til utrolige dybder på et åndedrag og se hvordan hvalerne beskyttes under forskningsprojekter i piratfyldte farvande. Vi skal til Middelhavet, Det Indiske Ocean, Caribien og en helt særlig svømmepøl til filmstunts i Pinewood Film Studios i England.

Foredrag 4: Et Grønland i Forandring
Havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder Cecilia Vanman tager publikum med på en fascinerende rejse i Grønland. Igennem hendes arbejde og smukke fotos, hører, forstår og mærker vi, hvad Grønland er for en størrelse. Vi følger isbjergenes liv fra den mægtige indlandsis til isbræer og det åbne havn, møder vildt dyreliv, umådelig stor natur og besøger små bygder gemt i fjorde og bag bjerge. Vi hører om udfordringerne ved global opvarmning, trækker tråde til historiske ekspeditioner og rejser med på hundeslæde hos Sirius Patruljen Nørdøstgrønland.

Foredrag med Cecilia Vanman booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Peter Øvig Knudsen

23/03/2017
Peter Øvig Knudsen

PETER ØVIG PÅ EFTERÅRS-TOUR MED BZ’ER
I efteråret 2017 fortsætter forfatteren Peter Øvig succesen med at holde foredrag sammen med en af hovedpersonerne fra sin bestseller ’BZ’ om firsernes vigtigste oprørsbevægelse. Sammen med en af de mest centrale BZ’ere, den navnkundige ’Henrik Tud’, vil han levendegøre BZ-bevægelsens historie, både de voldsomme gadekampe og hverdagslivet i de besatte huse.

”I de første måneder af 2017 har publikum været meget glade for ikke blot at høre mig fortælle om BZ, men også at høre beretningerne direkte fra en af BZ’erne selv,” fortæller Peter Øvig. ”Og Henrik er tilmed en levende fortæller, som deltog helt fra bevægelsens start, boede i de første besatte huse og var med i front ved sammenstødene med politiet. Henrik deltog også i udgravningen af den danmarksberømte tunnel fra Allotria under Korsgade på Nørrebro.”

Peter Øvigs bog ’BZ. Et familiedrama’ udkom i efteråret 2016 til femstjernede anmeldelser og vakte voldsom debat i medierne, ikke mindst fordi en del af inderkredsen i BZ havde forsøgt at hindre ham i at skrive bogen.

Henrik Tud er født i 1964 og opvokset i Herlev, indtil han som femtenårig stak af hjemmefra og blev medlem af BZ fra begyndelsen. Senere skabte han sig en karriere i den danske musikbranche, de sidste 25 år med produktudvikling, markedsføring og som produktchef på to af verdens største pladeselskaber.

Henrhenrik tudik Tud fortæller:
”Uanset hvor god en historie er, så lever den kun så længe nogen fortæller den videre og derfor henvendte jeg mig til Peter Øvig og foreslog ham at skrive om BZ. Historien om BZ-bevægelsen er både dramatisk, humoristisk, fantastisk forrygende fandenivoldsk og en masse andet og der er mindst ligeså mange versioner af den, som der har været børn, unge og gamle med igennem tiderne. Jeg havde som mange andre en rodløs barndom og forlod tidligt hjemmet i rastløs søgen efter et sted at høre til. Jeg havde allerede mødt punkerne, børnemagt og Christiania inden jeg i 1981 besatte mit første hus for at få et sted at bo. Det var hér nogle andre unge en aften dukkede op og spurgte om jeg ville være sammen med dem – det ville jeg gerne og ugen efter mødtes jeg og en håndfuld andre i dét vi kaldte: ’Initivgruppen for et Ungdomshus’.

Mødet med fællesskabet, som i mit tilfælde blev til BZ-bevægelsen, var dét der skulle til for (i nævnte rækkefølge) at gøre mig til et aktivistisk, kritisk, ansvarligt og produktivt medlem af samfundet – det blev også min eneste uddannelse, hvilket jeg aldrig har fortrudt.

Jeg havde intet brugbart med i bagagen, ingenting gennemført og havde hverken ambitioner, mål eller sociale kompetencer, men midt i dét greb jeg chancen og få måneder efter havde jeg en familie, et mål og et drive, jeg ikke vidste eksisterede og året efter havde jeg sammen med de stærkeste mennesker jeg nogensinde har mødt, for første gang udrettet noget i livet – et Ungdomshus…!

Det var nogle vigtige år, og BZ var meget andet end gadekampe med politiet og avisforsider. Selvom de var voldsomme var konfrontationerne med ’systemet’ kun en meget lille del af hverdagen som BZ’er.”

Foredrag med Peter Øvig Knudsen og Henrik Tud booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Nagieb Khaja

23/03/2017
Nagieb Khaja

Nagieb Khaja er en international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis film og reportager er blevet vist på BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian. Nagieb Khaja er også forfatter og har skrevet den anmelderroste, Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan, som Gyldendal genudgiver i en opdateret version i august 2017. Nagieb Khajas bog om hans oplevelser i det krigshærgede Syrien, ”Du må ikke græde, for så mister du blod.” bliver udgivet i maj 2017.

Foredrag 1: Den syriske borgerkrig – hvad syreren flygter fra
Nagieb Khaja fortæller om, hvad baggrunden er for den syriske borgerkrig, og fortæller med udgangspunkt i de medvirkende i sin bog ”Du må ikke græde for så mister du blod” og videoklip fra sine dokumentarfilm om, hvorfor den har udviklet sig som den har. Hans foredrag giver en forståelse og en indsigt for de kaotiske forhold, som har medvirket til, at millioner er flygtet fra landet.

Foredrag 2: Radikalisering i Vesten og hvorfor grupper som Al Qaeda og IS vinder tilhængere
Et foredrag om hvorfor unge mennesker i Danmark og Vesten bliver tiltrukket af radikale islamistiske miljøer. Nagieb forklarer den historiske baggrund for fænomenerne Al Qaeda og Islamisk Stat, og hvorfor de tiltrækker unge mennesker, som er opvokset i velfærdssamfund som Danmark. Nagieb Khaja konkretiserer sine erfaringer med medvirkende fra hans bog ”Du må ikke græde, for så mister du blod” og viser videoklip fra sine ophold i Syrien, hvor han har tilbragt tid med både danske, britiske og andre vestlige jihadister jihadister.

Foredrag 3: Krigen i Afghanistan
Et indsigtsfuldt foredrag med udgangspunkt i bogen "Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan". Om hvorfor Afghanistan blev invaderet, og hvorfor landet har udviklet sig i en forkert retning. I foredraget kommer Nagieb Khaja også ind på de store fejltagelser, der er begået af både USA og dets allierede, heriblandt Danmark. Derudover giver han en indsigt i de aktuelle forhold i Afghanistan, og hvad befolkningen flygter fra.

Foredrag med Nagieb Khaja booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Carsten Grøndahl

23/03/2017
Carsten Grøndahl

Carsten Grøndahl er dyrlæge – uddannet for 30 år siden og har en Ph.d. i bedøvelse og smertebehandling. Har arbejdet som lektor på den kongelige Veterinær og Landbohøjskole i en årrække og har været ansat i Zoo i 20 år. Carsten Grøndahl underviser andre zoodyrlæger i avancerede bedøvelser – giraf, elefant, næsehorn osv. ved workshops og summer schools og konferencer. Er i dag Zoos chefdyrlæge. Carsten er en rutineret foredragsholder for dyrlæger, dyrlægestuderende, læger, veterinærsygeplejersker og Zoovenner.

Fra Zoodyrlægens dagbog

 • Hvordan flytter man en isbjørn tværs gennem landet, en tiger til USA eller to tons tunge elefanter til Syditalien?
 • Hvordan får man chimpansen til tandlæge, når den har knækket en tand?
 • Saver man virkelig noget af næsehornets horn, hvis det flækker?
 • Hjælper man elefanten med at føde, og hvor svært er det egentlig at holde en 50 kg åleglat flodhesteunge fast, mens den får sit første dyrlægetjek?

Det er nogle af de mange spørgsmål, du kan få svar på i foredraget Fra Zoodyrlægens dagbog, hvor chefdyrlæge i Zoologisk Have København Carsten Grøndahl fortæller om sine oplevelser med hvæsende, snappende, brummende, blide, pelsede og skællede patienter gennem mere end 20 år. Det handler om fødsel og død, sygdom, behandling og forebyggelse hos mere end 250 forskellige dyrearter med vidt forskellige behov, udfordringer og temperamenter. Fra pilegiftfrøer på 5 gram til elefanter på 5 ton. Det handler om dyrenes velfærd, om et godt liv bag tremmer – og om at bevare det vilde og naturlige i dyrene og deres adfærd i et menneskeskabt miljø. En beretning om et usædvanligt job, der undervejs illustreres med et væld af casestories.

Foredrag med Carsten Grøndahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Erkan Özden

20/03/2017
Erkan Özden

Vært på TV Avisen, Korrespondent i Washington, vært på DR2 Udland, rejsende reporter i katastrofezoner, foredragsholder og ordstyrer.

Erkan Özden er aktuel med foredraget:

Falske nyheder og kampen om den virkelige virkelighed
Hver dag bliver vi bombarderet med nyheder på nettet. Og i den stride strøm af nyheder kommer der også falske nyheder. Emnet kom for alvor på alles læber under den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016 og er blevet en stor diskussion over alt i verden. Erkan Özden arbejder målrettet med emnerne kildekritik, troværdighed og falske nyheder. Det seneste år har han ved siden af arbejdet som studievært på TV-Avisen også været vært på et stort skoleprojekt om emnet, hvor over 30.000 har deltaget. Derudover deltager Erkan Özden også i udsendelser på tv og radio om emnet og har netop skrevet en e-bog om falske nyheder. Hvad er falske nyheder? Hvad er problemet med falske nyheder, og hvordan undgår man at falde i fælden? I disse år bliver der tjekket fakta som aldrig før, samtidig med at begreber som alternative fakta er dukket op. Hvilken virkelighed vi taler om afhænger i stigende grad af hvilke øjne der ser. Dette foredrag tager konkret udgangspunkt i fænomenet falske nyheder og inviterer til en diskussion om hvad der er fakta og hvem der definerer virkeligheden.

Foredrag med Erkan Özden booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Henrik Qvortrup

14/03/2017
Henrik Qvortrup

2 nye foredrag med Henrik Qvortrup.

Krise-håndtering. En frontberetning fra virkeligheden
Han har selv prøvet det: At blive væltet omkuld af en medie-tsunami – og rejse sig igen. En personlig beretning fra manden, der kom til at personificere SE og HØR-skandalen. Et foredrag om fra én dag til en anden at se sin professionelle tilværelse blive vendt på hovedet. Men også om at smage sin egen medicin. Helt uden selvynk, men med knivskarp analyse, beretter Qvortrup om at stå midt i en mediekrise.

”Børnelokkerne”
Internettet er blevet et eldorado for mænd, der vil have sex med mindreårige. Som vært for TV3-programmet ”Børnelokkerne” har Qvortrup afsløret adskillige af disse pædofile mænd. I foredraget her fortæller han om arbejdet med programmet, og han beretter om mødet med de kriminelle.

Henrik Qvortrup er tidl. politisk redaktør på TV2 og tidl. chefredaktør for Se & Hør, tidligere spindoktor samt politisk kommentator.

Henrik Qvortrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tine Høeg

13/03/2017
Tine Høeg

Tine Høeg (f. 1985) er forfatter og aktuel med den anmelderroste debutbog Nye rejsende udkommet på Rosinante i 2017. Bogen er både sorgfuld og sjov og handler om en ung gymnasielærers ulykkelige forhold til en gift mand og om ikke at kunne finde fodfæste som voksen. Tine Høeg er cand.mag. i dansk og filosofi og underviser ved siden af sit forfattervirke i dansk og kreativ skrivning. Hun har før sin debut bidraget til diverser tidsskrifter, og hun har skrevet titelteksten til antologien Jeg vælger uden filter udkommet på Høst&Søn med bidrag af andre danske forfattere som Helle Helle, Stine Pilgaard og Dennis Gade Kofod.

Foredrag med Tine Høeg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Arne Woythal

10/03/2017
Arne Woythal

Arne Woythal er kriminalassistent og forfatter

Foredrag 1: Drabsefterforskning – Virkelighed eller Fiktion?
I sit foredrag Drabsefterforskning – Virkelighed eller Fiktion? tager Arne Woythal udgangspunkt i sin roman De Dræbtes Advokat og kommer ind på politiets efterforskningsarbejde i drabssager, afhøringsteknik, retsmedicin, kriminalteknik og ikke mindst DNA-registrering. I foredraget fortæller Arne Woythal levende om sin karriere og tager dig med ind i forbrydelsens verden, hvor du får et indblik i det minutiøse arbejde, der ligger bag drabsefterforskning.

Foredrag 2: Politiet i Internationale Missioner
I sit foredrag Politiet i Internationale Missioner tager Arne Woythal udgangspunkt i sine egne erfaringer fra en lang række missioner for dansk politi. Arne Woythal har i to omgange været udsendt som rådgiver for højtstående kriminalpolitichefer i Afghanistan. Missioner, der har budt på store udfordringer og efterforskninger i meget vanskeligt og ekstremt farligt miljø. Hans virke for Rigspolitiet har også ført ham til en lang række lande i Mellemøsten og Afrika. Herunder Irak, Libanon, Kosovo, Kenya, Malawi, Sydafrika, Ghana og Sydsudan. I foredraget fortæller Arne Woythal medrivende om sine oplevelser og tager dig med ind i en verden, der er ukendt for de fleste.

Foredrag med Arne Woythal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ann Mariager

06/03/2017
Ann Mariager

INGA BINGA – JOHN F. KENNEDYS DANSKE KÆRLIGHED
Det er 100 år siden, at en af USAs største præsidenter. John F. Kennedy kom til verden 29. maj 1917, og en af de kvinder, der gjorde størst indtryk på ham i de unge år, var dansk. Ann Mariager fortæller den spændende historie om Inga Arvad, dansk skønhedsdronning og journalist, som var John F. Kennedys elskerinde under 2. verdenskrig. Hendes fortid som journalist i Tyskland vakte mistanke hos faderen, Joe Kennedy Sr., en af USAs mest indflydelsesrige mænd, som kontakter FBI. Det amerikanske forbundspoliti forfølger Inga nådesløst, men Inga og JFK fortsætter affæren, også selv om han bliver forflyttet. Til sidst må parret dog bryde. Fra sin post i Stillehavet skriver John F. Kennedy, at Inga har været “det største lyspunkt” i hans liv. De mødtes siden i Hollywood. Arvad trak sig fra offentligheden, fordi nazi-rygterne blev ved med at dukke op. Hun giftede sig med en skuespiller, men havde altid et foto hængende af Kennedy i sit soveværelse. Ann Mariagers foredrag er krydret med masser af billeder fra Arvads eventyrlige liv.

Ann Mariager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Michèle Bellaiche

02/03/2017
Michèle Bellaiche

Michèle Bellaiche er journalist og tv-vært, der siden 1998 har været tilknyttet TV 2. Hun har læst litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og samfundsvidenskab på Sorbonne i Paris inden hun blev uddannet journalist. Bellaiche debuterede i 1997 som tv-vært på TV3-programmet Go morgen men har siden 1998 været tilknyttet TV 2. Først som vært på TV 2 Nyhederne, senere på Station 2 og siden 2006 på Go’ Aften Danmark. Senest har hun været vært på programserien Klamphuggerne fra 2009. I og med hun er vært på Go’ Aften Danmark er hun ansat af Nordisk Film TV. I 2010 vandt hun Billed-bladets læserpris som bedste kvindelige tv-vært. Hun er datter af en fransk far og en dansk mor, og har undervist i fransk på aftenskoler.

Foredrag:
Sådan skaber du god relation til andre mennesker!

ALLE kan lære at skabe god kontakt til andre mennesker, og det handler hverken om alder, køn, udseende eller position – det handler udelukkende om at have modet og redskaberne til at gøre det.

Michèle Bellaiche har som studievært mere end 20 års erfaring i at ”tale” med andre mennesker på en naturlig måde. Hun har interviewet flere tusinde forskellige mennesker lige fra de største stjerner til den helt almindelig dansker.

I dette foredrag giver hun dig via eksempler fra sit eget liv en række simple redskaber til at lære, hvordan man skaber nem og god kontakt til andre mennesker.

Hvad end du ønsker bedre kontakt til dine kolleger, dine kunder, din chef, dine medarbejdere, dine venner eller måske en ny partner, vil du med dette humoristiske og ærlige foredrag lære, hvordan man enkelt og naturligt får god kontakt med andre mennesker og dermed bliver bedre til at kommunikere med sine omgivelser.

Konferencier/ordstyer
Michèle Bellaiche kan også bookes som konferencier eller ordstyrer.

Michèle Bellaiche booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Erik Valeur

28/02/2017
Erik Valeur

Erik Valeur er aktuel med foredraget: Magtens Danmark – demokratiets udfordring. Foredrag og efterfølgende debat med Erik Valeur
Erik Valeur, der er forfatter til de roste romaner ’Det syvende barn’ og ’Logbog fra et livsforlis’, har som journalist skrevet en række bøger om Magtens Danmark. Han har gennem 30 år været tæt på de største sager i magtens absolutte centrum – blandt politikere, embedsfolk og i medierne. Et foredrag med fokus på magt og demokrati i Danmark Via et aktuelt og tankevækkende oplæg tilbydes publikum et service-eftersyn af magtens mekanismer i Danmark. Såvel de dunkle, der kan vælte regeringer, som dem, der udfoldes i fuld åbenhed – men alt for ofte ender uden for demokratisk rækkevidde.

Gennem konkrete eksempler fra virkelighedens verden oprulles en række hemmeligholdte beslutningsprocesser i demokratiets hjerte – dér hvor alt skulle være åbent og redeligt, men i mange tilfælde forbliver dunkelt og manipulerende. Kilderne hidrører både fra forfatterens egne erfaringer og fra samtaler med topfolk blandt danske embedsmænd og politikere.

Hør blandt andet om:

 • De 7 bærende motiver til magtbrynde: Bag kulissen i staten og kommunerne
 • Magtens stemme – sådan lyder den – fortalt af to ’deep throat’s fra nationens top
 • Sådan lammer man demokratiske undersøgelser og statslige kommissioner
 • Fra magtelitens værktøjskasse – tricks, manipulationer og mørklægning
 • Tre årtiers skandalesager med foruroligende ligheder: Fra Tamilsag til Tibetsag,
 • Dong-salg og Skatteskandale
 • Vejen til “verdens mest lukkede” offentlighedslov

Foredrag med Erik Valeur booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Thomas Ubbesen

16/02/2017
Thomas Ubbesen

Nyt foredrag: Er alt det de fortæller os virkelig løgn? – en guide til den postfaktuelle uvirkelighed
En fascinerende og kritisk analyse af medierne, statsmagten og løgnene baserer på Thomas Ubbesen egne oplevelse, observationer og refleksioner fra 30 års arbejde tæt op ad en udenrigspolitiks virkelighed og en nyhedsmæssig uvirkelighed, som er det grundlag journalister arbejder på, og som publikum vil have rigtigt godt af at få nærmere indblik i. Ubbesen har selv personligt oplevet de syndfloder af løgne, der er blevet sat i cirkulation blandt andet under krigene på Balkan og i forbindelse med invasionerne i Afghanistan og Irak og under Mohammed-krisen. Og han var en af de første journalister, der mødte Krims “små grønne mænd” – Putins invasionshær – ansigt til ansigt og blev vidne til den handlingslammelse det blev årsag til også i vore egne medier. Thomas Ubbesen har også en række konkrete bud på, hvordan man som bruger kan navigere mellem løgne, sandheder, propaganda, public service og … det der til forveksling ligner.

Foredrag med Thomas Ubbesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Morten Sabroe

14/02/2017
Morten Sabroe

Ny roman: Love me do

”Er det ikke historien om dig? At du glemmer at vande og fortælle dem, du omgiver dig med, hvor smukke de er?”

Sådan siger en stemme i Morten Sabroe. Han vil være et godt menneske, gøre noget for andre, men da han bor på det luksuriøse Bowery Hotel i New York med sin kone Do, begår han sit livs fejltagelse: Han går ind i en elevator. Han, der lider voldsomt af klaustrofobi! Mens panikken fylder ham, ser han elevatordøren glide i. Ude af sig selv trykker han på en knap. Elevatoren kører – og sætter sig fast. I fire en halv time er den angste forfatter spærret inde. Da han endelig bliver reddet ud af to brandmænd, er han ikke længere den samme. Han er et menneske i truende opløsning. Han klamrer sig til livet og til sin kone.

Men Do bærer på en hemmelighed. Efter at have truet hotellet med sagsanlæg for sin mands indespærring og forhandlet sig til et millionbeløb i dollars – som hun ikke fortæller ham om – begynder hun på en rejse, der fører hende tilbage til sin fortrængte fortid. Hvad skete der de tre år, hun boede i Californien, tre år hun ikke har fortalt nogen om?

Indespærringen i elevatoren sætter sit dybe præg på parrets ophold i New York. Romanen følger deres oplevelser, der antager mytiske dimensioner, og er med tilbage i Danmark, hvor Morten kæmper for at blive det gode menneske, han ved, han er, samtidig med at han forsøger at skrive sin store roman om Europa færdig.

Forfatteren Morten Sabroe bevæger sig inciterende i spændingsfeltet mellem lys og mørke, drøm og virkelighed i sin roman, der fængsler med præcist og favnende sprog og med livsbetragtninger om kærlighed, alderdom, ægteskab og identitet. Det er en stærk eksistentiel og spændingsdrevet fortælling, der læner sig op ad Du som er i himlen.

Foredrag med Morten Sabroe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Jesper Thilo

13/02/2017
Jesper Thilo

Musikens mangfoldige udtryksformer på godt og ondt.

Jesper Thilo har levet af at spille musik på saxofon og klarinet lige siden han afsluttede sin uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som 25-årig med en afgangseksamen. Der var straks job til ham i Radioens Bigband, der dengang hed Det nye Radiodanseorkester, under ledelse af Ib Glindeman. Jesper Thilo er 75 år og er stadig aktiv som jazzmusiker. Han er en erfaren foredragsholder, idet han holder af at fortælle om sine oplevelser indenfor næsten alle musikformer; selvfølgelig i selskab med sine instrumenter, som han vil benytte til at demonstrere sine meninger med, når ordene ikke er tilstrækkelige. Hans bog “Man skal ku`se komikken” er netop nu på vej som E-bog og lydbog. Den kan tillige bestilles som papirbog udgivet af forlaget Lindhart og Ringhof. Jesper Thilo har samme formål med sit foredrag som med sin musik. Nemlig at underholde publikum med det man kalder en alvorlig spøg : musikens mangfoldige udtryksformer på godt og ondt. Han kan også klare en spørgerunde, hvis dette ønskes. God fornøjelse sammen med Jesper Thilo.

Foredrag med Jesper Thilo booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ulla Lunn

01/02/2017
Ulla Lunn

Ulla Lunn (f. 1954) er arkitekt og har gennem mange år har arbejdet med såvel historien som formidlingen og bevaringen af den enestående arkitektur i den tidligere danske koloni, som i 1917 blev solgt til USA.

Foredrag med Ulla Lunn

Stedet fortæller om Dansk Vestindien. 

Arkitekturen er enestående men fortællingerne er grumme.

Arkitekt Ulla Lunn tilbyder 4 billedforedrag på baggrund af bogen, der udkom oktober 2016. Stedet fortæller fik 6 stjerner i Jyllands Posten

 • Kolonien bygges op
 • Plantagen, koloniens rygrad
 • Byerne i Dansk Vestindien
 • Forter og magtens bygninger

Emnet kan også formidles i ét billedforedrag

Min Vestindiske Historie
Historien starter på St. Croix i 1750 og ender på Knabstrup i Vestsjælland. I et billedforedrag fortæller Ulla Lunn om både om sit eget projekt med bevaring af den vestindiske arkitektur og hendes egen 4xtipoldefar Jens Michelsen Beck, hendes 4xtipoldefar . Beck var korttegner og ejer af både plantage og slaver. Ulla Lunn fortæller om St. Croix om slaverne og om de unge drenge som det var på mode at tage som kammertjenere. Kan vi tage moralsk stilling til det i dag?

Foredrag med Ulla Lunn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Niels Bergendorff og Kristian Halsø

31/01/2017
Niels Bergendorff og Kristian Halsø

Musik med sjæl og hjerte

Vi inviterer publikum på en musikalsk rejse til forskellige tider, steder og stemninger – vi fortolker sange og melodier fra den danske og udenlandske sangskat, men også evergreens fra film og revyer. Musikken bliver udført på klaver – og der synges fortrinsvis på det danske sprog. Vi skaber en hyggelig atmosfære, som danner rammen om et repertoire hvor tankerne og fantasien kan rejse med, og hvor alle kan nynne med på de dejlige sange og melodier.

Niels Bergendorff: Sanger. Tidligere kirkesanger i Jørlunde kirke i Ingrid Schrøder-Hansens embedsperiode.Blågård lærerseminarium – musik som liniefag. Komponist og tekstforfatter. 20 års erfaring som professionel sanger og musiker
Kristian Halsø: Pianist. Organisteksamen konservatoriet. Cand pæd. I musik. Tidligere fagkonsulent i musik Frederiksberg kommune. Komponist og tekstforfatter.

Koncerteksempler:

Årstiderne:
Årstidens danske sange. Varighed ca. 40 minutter.

Danske folkeviser:
Sange og viser igennem tiden. Varighed ca. 40 minutter.

Sange fra gamle danske film:
Der vil blive fortalt lidt om de forskellige film, imellem sangene. Varighed ca. 40 minutter

Kai Normann Andersen:
En hyggelig koncert med evergreens som vi alle kender. Der vil undervejs blive fortalt lidt om Kai Normann Andersens liv og virke. Varighed ca. 40 minutter.

Julens sange:
En buket af de smukkeste julesange fra ind og udland. Varighed ca. 40 minutter

Louise Dubiel

25/01/2017
Louise Dubiel

FOREDRAG:
MUSIKER – HURTIG BERØMMELSE ELLER HÅRDT SLID? 

Er det en god ide at melde sig til X Factor eller vil man fortryde det senere? Findes “hurtig berømmelse” overhovedet? Er der rigtige og forkerte måder at blive kendt på inden for musikverdenen? Disse spørgsmål kommer jeg ind på i denne foredrags-koncert. Iblandet dejlig dansk original-musik med livet som inspiration og finurlige tekster, vender jeg de tanker der melder sig i hovederne på nutidens musikinteressrede unge.

Under denne foredrags-koncert fortæller jeg om fordele og ulemper ved at deltage i programmer som X Factor, Voice og Melodi Grand Prix. Jeg fortæller om at ryge til tops overnight – at få en pladekontrakt, et sommerhit og flere sange i radioen – og så at ryge hele vejen ned igen på den anden side. At miste kontrakten med pladeselskab, manager og booker og derefter rejse sig op, børste støvet af tøjet, og arbejde sig langsomt op igen ved at starte eget pladeselskab og være egen manager og booker. At finde frem til de rigtige mennesker at arbejde sammen med. At skrive og udgive sin musik helt selv. Undervejs spiller jeg forskellige sange, der passer ind i historien. Fx startede det hele med Forpulet Perfekt i Talent 09. Og titelnummeret til min første cd, Alle Kneb Gælder skrev jeg til nogle ”venner”, der prøvede at udnytte mig så snart jeg fik en pladekontrakt. Min Melodi Grand Prix-sang, Rejs Dig Op, handler om det med at stå op om morgenen og gå ”på den igen” – også selv om man har grædt sig i søvn dagen før. I en periode besluttede jeg mig for at droppe musikken cirka en gang om ugen – så den sang var en brandtale til mig selv.

Således handler foredrags-koncerten altså om ”den nemme berømmelse” kontra at knokle sig frem til radioerne og scenerne selv. Koncerten vil være 75% musik og 25% tale. Og med en lille spørgerunde til sidst.

Louise Dubiel booker du hos ARTE Booking på booking@artebooking.dk eller på telefon 3848 1400.

George Mihalache

24/01/2017
George Mihalache

George Mihalache er født i Bukarest/Rumænien i 1971. Han har vokset op i en musikfamilie med dybe rødder i sigøjnermusiktradition. Mihalache -familiens virke som professionelle spillemænd (Lautari) går flere hundred år tilbage. George er den 6 generation.

Georges musikalske uddannelse begyndte allerede i 6-7 års-alderen hos hans farfar, hvor sigøjnermusik og rumænsk folkemusik indlærtes efter gehør. I en alder af 15 havde han samarbejdet med adskillige velrenommerede og eftertragtede musikere og de fleste større ensembler i Bukarest, samt turneret i flere europæiske lande.

Det musikalske repertoire er vidtfavnende og alsidigt, fra de rumænske sigøjnermusikeres traditionelle over evergreen-standards til de klassiske musikperler. Siden 1994 han har boet i København og har samarbejdet med mange musikere inden for world music, jazz og klassisk musik. Blandt andet : Peter Bastian ,Hans Jørgen Christiansen , Christian Sivert, Morten Carsten ,Lelo Nika, Bo Stif, Sofie Ottesen, Thommy Anderson og m.m. I 2015 i forbindelse med Danich Music Award Folk få George Mihalache, Tinglutiprisen.

Foredrag:

Enestående for George er, at han har to livshistorier at fortælle. Efter 23 år i Danmark, er George nu et veletableret navn i den danske musikscene. Han fortæller om hvordan det er, at komme alene til Danmark som fremmed, uden at kende nogen, om hvilke genvordigheder og grove løjer det kan være,at være fremmed i Danmark i 90erne, og hvordan man som fremmed sigøjner placerer sig i det danske musikmiljø, der i mange år har lukket sig om sig selv –
På humoristisk vis fletter George sine to livshistorier sammen til én fængende og lærerig historie, hvor kommunismen i Rumænien, censur, integration, kulturforskelle og vigtigst af alt, musik, er elementer i en fortælling, man skulle tro var en roman, men er en benhård sigøjnerbiografi.

George Mihalache er født i Rumænien og vokset op i en familie af rumænske spillemænd, de såkaldte »lautari«, hvis musikalske arv går mange hundrede år tilbage. Traditionen tro lærte Mihalache at spille den rumænske folkemusik på gehør af sin bedstefar. I dag er George Mihalache en virtuose cimbalom-musiker, det stående strengeinstrument, hvis enestående lyd fremmanes ved at slå to pinde mod metalstrengene.

At George Mihalaches familie, ifølge ham selv var meget åbne over for Vestens musik, høres tydeligt i hans musikalske udtryk. Den traditionsrige rumænske folkemusik, med dens lynende hurtige melodier og unikke skalaer, angriber Mihalache fra nyskabende vinkler. Særligt træder jazzen frem i det dybe og nuancerede lydbillede som han selv kalder for »lautari jazz«.

I 2015 udgav George Mihalache & Calibut Band deres meget roste debut, »Travelers«, om hvilket Gaffas Torben Holleufer, skrev »et fabelagtigt orkester har afleveret deres debut. En mageløs en af slagsen… Det er en musik der har en egen filmisk karakter, som var vi til cowboytræf et sted i Transylvanien, hvor alle skyder op i luften.«

Foredrag med George Mihalache booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ove Dahl

23/01/2017
Ove Dahl

Ove Dahl – tidligere drabschef i Københavns Politi – gik på pension i 2011 efter næsten 40 års tjeneste.

Er forfatter til bøgerne Drabschefen fra 2006, Drabschefen Nye Sager fra 2011 og nu sammen med Kurt Kragh, Drabscheferne – de største sager fra 2016.

Ove Dahl foredrag:

DEN ULTIMATIVE FORBRYDELSE – DRABET – NÅR ET MENNESKE SLÅR ET ANDET MENNESKE IHJEL.
Hvad sker der, når drabet er begået. Herunder samarbejdet mellem politi, kriminalteknikere, retsmedicinere, pressen og offentligheden – som undervejs bliver krydret med sager fra det virkelige liv – herunder bl.a. AMAGERMANDEN, og STEWARDESSEDRABET.

Kan også bookes til foredrag sammen med Kurt Kragh med udgangspunkt i bogen “Drabscheferne – de største sager”.

Foredrag med Ove Dahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Niels Lyngsø

18/01/2017
Niels Lyngsø

Niels Lyngsø (f. 1968), debuterede som forfatter i 1992. Har mest virket som lyriker og oversætter (Proust, Houellebecq, Philip Roth m.fl.), men udgav i 2015 romanen ”Min ukendte bror” og i 2016 romanen ”Himlen under jorden”, som er indstillet til DR’s Romanpris 2017.

Niels Lyngsø foredrag:

Foredrag 1: Himlen under jorden
Om arbejdet med romanen og researchen, blandt andet i et underjordisk gangsystem i Paris. Krydret med oplæsning og ikke mindst dialog med publikum.

Foredrag 2: Min ukendte bror
Om arbejdet med romanen. Krydret med oplæsning og ikke mindst dialog med publikum.

Foredrag 3: Seksuel frigørelse version 2.0?
Om køn og seksualitet med udgangspunkt i den aktuelle debat og, hvis det ønskes, i romanen “Himlen under jorden” og/eller digtsamlingen “Fremmed under samme hud”.

Foredrag 4: Houellebecqs “Underkastelse”
Om den kontroversielle franske forfatter Michel Houellebecq og hans seneste roman “Underkastelse”, der skildrer et fremtidigt Frankrig under en muslimsk præsident. Krydret med oplæsning og ikke mindst dialog med publikum.

Foredrag 5: At oversætte Proust
Om arbejdet med oversættelsen af “På sporet af den tabte tid”. Krydret med oplæsning og ikke mindst dialog med publikum.

Foredrag med Niels Lyngsø booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Per Kuskner

17/01/2017
Per Kuskner

Matador genudsendes for 8. gang. Bestil et foredrag om Danmarks populæreste tv-serie.

Danmarks populæreste tv-serie nogensinde har været sendt i sin fulde længde i alt syv gange på DR, og nu bliver den sendt en ottende gang her i 2017. DR har været i gang med et kæmpe restaureringsprojekt af de originale 50 mm-film, som serien i sin tid blev optaget på. Nu er disse blevet renset, så billederne og farverne står meget skarpere, selv lydsporet er blevet bedre. Præcis hvornår DR genudsender “Matador” vides ikke, men et godt bud kunne være omkring Lise Nørgaards 100-års dag i juni eller lige efter sommerferien.

Per Kuskner kan bookes til foredrag, hvor han med udgangspunkt i sin bog “Matador, mennesker, myter & minder” tager fat i hele det store elskede univers med gode billeder og anekdoter.

Foredrag med Per Kuskner booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Emma Elisabeth Nielsen

04/01/2017
Emma Elisabeth Nielsen

Emma Elisabeth Nielsen – Mit liv som forfatter og vejen dertil
Foredraget tager udgangspunkt i min personlige historie. Jeg kommer ikke fra en kunstnerisk familie, men jeg har altid vidst, at jeg ville være forfatter. Derfor var jeg også tidligt klar over, at jeg måtte arbejde hårdt og længe for at blive dygtig nok til at blive udgivet forfatter i Danmark, for slet ikke at tale om at kunne leve af det. Jeg skrev min første roman som 11-årig og derefter én om året, indtil jeg som 18-årig færdiggjorde manuskriptet til romanen ’Den med Richard Lange’, som i 2015 blev udgivet af Gyldendal. Jeg afholdte mit første foredrag som 17-årig og har gjort det lige siden. I mine foredrag taler jeg ligeledes om de forskellige oplevelser og erfaringer jeg har gjort mig undervejs, og hvad det egentlig kræver af et ungt menneske at dedikere sin tilværelse til én bestemt beskæftigelse. Jeg taler derudover om, hvordan jeg arbejder med mine tekster og manuskripter, samt udarbejdelsen af en roman med udgangspunkt i min debut ’Den med Richard Lange’. Til sidst vil jeg læse op af værket.

Foredrag med Emma Elisabeth Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Christoffer Boserup Skov

20/12/2016
Christoffer Boserup Skov

Hvad hulen er meningen med det hele?
Har du nogensinde undret dig over, hvad meningen med livet er? Og om der overhovedet er en mening? Det har du højest sandsynligt, fordi du er et menneske – vi stiller jo netop den slags spørgsmål. I dette foredrag bliver du præsenteret for otte forskellige positioner, der hver giver et bud på et svar. Du bliver ført gennem idéhistorien på en anderledes, inspirerende og let måde, der stimulerer og aktiverer din undren over livet. Et tankevækkende foredrag og et must for alle nysgerrige sjæle! Christoffer Boserup Skov er kandidat i filosofi og har skrevet en række bøger om filosofi til både store og små.

Foredrag med Christoffer Boserup Skov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Trine Pertou Mach

13/12/2016
Trine Pertou Mach

2016 – et skæbneår for den verden, vi kender?
2016 rykkede rundt på nogle vigtige hjørnesten i den vestlige verdens selvforståelse og politiske systemer. Brexit kan blive EU’s banesår. Valget af Donald Trump har med ét sat spørgsmålstegn ved USA’s rolle internationalt. Og i flere europæiske lande blomstrer politikerlede og modviljen mod ’eliten’, politiske systemer, globaliseringen og mod flygtninge og migranter. En sprængfarlig cocktail, advarer mange ledende intellektuelle og tænketanke, som kan sætte vores demokrati under pres, fordi den politiske udvikling er båret frem af heftig populisme tegnet som konflikt mellem ’folk’ og ’elite’. Med udgangspunkt i aktuelle politiske begivenheder ser Mach i foredraget kritisk på debatten om, hvad populisme er, hvad der nærer den og hvordan vi håndterer truslen mod frie og åbne samfund.

Trine Pertou Mach holder foredrag om nogle af tidens helt store spørgsmål med udgangspunkt i sine professionelle erfaringer med at fremme menneskerettigheder og demokrati i Mellemøsten og Nordafrika og arbejdet med udviklingsbistand. Som tidligere folketingspolitiker og mangeårig politisk aktiv kan Trine også fortælle indlevende om dansk politik og de politiske og økonomiske forandringer, Danmark gennemgår i disse år. Med den cocktail af erfaring, viden og indsigt, krydret med engagement og sjove personlige oplevelser, både beriger og udfordrer hun tilhørerne gennem sine foredrag om verdens store udfordringer.

Foredrag med Trine Pertou Mach booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lauridsen, Bro og Mariager

13/12/2016
Lauridsen, Bro og Mariager

Sange og historier

Der er rige muligheder for både at komme rundt om og ind i nogle af de vidunderlige danske sange, når trekløveret Laif Møller Lauridsen, Lise Bro og Arne Mariager inviterer til ”Sange og historier”. I et par hyggelige timer bliver der spillet, sunget og fortalt i en skøn blanding af sjov og alvor. Men med musikken som det centrale.

Vidste du f.eks., at PH skrev en fantastisk kvindesagssang 15 år før, vi så den første rødstrømpe i Danmark? Eller vidste du, at Kaj Munk måtte udgive ”Den blå anemone” som privattryk til venner og familie i julen 1943 – fordi han havde skriveforbud?

Det er blot et par eksempler på de historier og sange, der binder arrangementet sammen.

Laif Møller Lauridsen er en af landets ypperste guitarister. Han har bl.a. i en årrække akkompagneret Anker Buch og Wandy Tworek. Lise Bro er elev af Laif Møller Lauridsen fra musikskolen i Vejle, hvor hun nu selv underviser i guitarspil. Arne Mariager er journalist, tidligere chefredaktør og aftenens fortæller.

Clement Behrendt Kjersgaard

13/12/2016
Clement Behrendt Kjersgaard

TRUMP, USA OG VERDEN
Donald Trump er i fuld gang med at forandre USA – og verden. Hvad vil der ske? Hvilke valg står Trump overfor – og hvordan vil amerikanerne og resten af verden forholde sig til en præsident, der skriver alle spilleregler om? Clement Kjersgaard har arbejdet indgående med amerikansk politik siden 2002, bl.a. i tv-programmerne “Clement i Amerika” og “7 døgn med Trump og Clinton”.

Studievært, redaktør, bladudgiver og en af Danmarks travleste foredragsholdere og ordstyrere. Som 16-årig optaget på United World College of Hong Kong, hvorfra han blev student i 1994; herefter optaget på Universitetet i Oxford, hvor han læste Filosofi, Politik og Økonomi. Grundlagde i 2002 RÆSON, som han stadig udgiver. Siden 2003 studievært for DR på et hav af tv-programmer. Modtager af Berlingskes Journalistpris (2013), udnævnt af fagbladet Journalisten til Danmarks mest magtfulde journalist (2011), modtager af Publicistprisen (2011) og vinder af tre TV-Priser (2004, 2007 og 2011). I 2011 grundlagde han Danmarks årlige “Vidensfestival”.

Clement Behrendt Kjersgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lars Olsen

09/12/2016
Lars Olsen

Nyt aktuelt foredrag: ELITERNES TRIUMF – FOLKETS PROTEST
Brexit. Trump. Jordskredsvalg. Femstjernebevægelse og Podemos. Politisk mistillid. Alternativet og Dansk Folkeparti … En folkelig protestbølge skyller over den vestlige verden. Befolkningen revolterer imod de etablerede partier – nogle steder er det især den hvide arbejderklasse, andre steder især studerende og unge. Hvad sker der – og hvorfor? Undersøgelser viser, at den politiske mistillid i Danmark bunder i voksende utryghed, og at mange er skeptiske over for de seneste års mange »reformer« af velfærdssamfundet. Læg dertil indvandring, skel mellem storbyer og yderområder og følelsen af at Christiansborg er blevet en afsondret boble. Lars Olsen kortlægger det folkelige oprør og de eliter, der protesteres imod. Toppen i samfundet er delt i en liberal erhvervselite og en progressiv kultur- og uddannelseselite, men begge omfavner globaliseringen og de såkaldte »reformer«. Det skaber nye brudflader mellem eliter og folk. Lars Olsens stil er levende og afvekslende. Historiske fortællinger og politiske analyser veksler med anekdoter og klip fra familiealbummet. Foredraget ligger i forlængelse af bøgerne ”Eliternes Triumf” (2010) og ”Klassekamp fra Oven” (2014), men inddrager også aktuelle bøger og analyser fra Danmark og udlandet.

Lars Olsen er journalist, forfatter og samfundsdebattør. Han har skrevet en række debatbøger om det moderne klassesamfund, om folkestyret og om skole og uddannelsesforhold. De seneste er Klassekamp fra Ovwn (2014), Det danske klassesamfund (2012), Uddannelse for de mange (2011) og Eliternes Triumf (2010). Lars Olsen er uddannet cand.phil. i samfundsfag. Han har været journalist i over 25 år, blandt andet på Politiken og det nu lukkede Aktuelt. I dag arbejder han freelance, er kolumnist ved Jyllands-Posten og med i undervisningsministerens dialoggruppe vedr. Ny Nordisk Skole. Lars Olsen var 2002 til -07 analytiker på Ugebrevet A4, hvor han tilrettelagde en række undersøgelser af ulighed og sociale skel i dagens Danmark. Analyser, han siden har videreudviklet i sine bøger. Lars Olsen er en levende foredragsholder, der forener samfundsanalyse med konkrete eksempler og erfaringer – baseret på sin egen hverdag og de mennesker, han har interviewet.

Foredrag med Lars Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Poul Erik Skammelsen

07/12/2016
Poul Erik Skammelsen

Trumps Amerika
Valget af som Donald Trump var en overraskelse for de fleste, et chok for nogle. Han ligner ikke sine forgængere i Det hvide Hus. I et dybt splittet USA, blev han blev valgt med et snævert flertal i nogle få steder af især hvide arbejderklassevælgere, det Amerika Bruce Springsteen synger om. Trump kan betyde store omvæltninger – især for andre i resten af verden. Poul Erik Skammelsen fortæller om Trumps Amerika. Skammelsen er tidligere korrespondent i Washington og har været med til at dække de seneste syv præsidentvalg.

Foredrag med Poul Erik Skammelsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Cecilie Hother og Peter Tanev

07/12/2016
Cecilie Hother og Peter Tanev

I Med- og Modvind

Mød Cecilie Hother og Peter Tanev i et underholdende og eftertænksomt foredrag, hvor de sammen er garanti for en underholdende time med masser af latter, smil og godt humør. Peter Tanev og Cecilie Hother har igennem mange år lavet tv sammen,- som hen ad vejen har udviklet sig til et venskab. I deres foredrag tager de udgangspunkt i deres TV-oplevelser og belyser dem fra både et mande og et kvindeperspektiv. Her får man med humor og skæve vinkler, indblik i en farverig medieverden, hvor deres arbejdsdag aldrig er den samme. Det er fyldt med klip og anekdoter fra et oplevelsesrigt TV-liv og venskab.

Kan tilpasses de fleste arrangementer.

Foredrag med Cecilie Hother og Peter Tanev booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Nicki Friis

06/12/2016
Nicki Friis

Iværksætter, innovatør og oplægsholder

Nicki Friis foredrag:

Foredrag 1: Bered Jer, Vi Kommer – Hvordan leder man en generation som udelukkende har fokus på selvrealisering?
Dette oplæg handler om Generation Y, Z og Alpha, hvordan man leder dem og mine egne, samt andre unge talenters forventninger til fremtidens arbejdsplads. Dette oplæg er blevet hørt af over 50 forskellige danske erhvervsledere, fra over 50 forskellige større danske virksomheder. Heriblandt: Skat, Danske Bank, Danfoss, B&O, EY mv.

Foredrag 2: Disruption x Theory U
Dette foredrag handler om hvordan virksomheder kan benytte en metode der hedder Teori U til at tilpasse deres strategi til en meget udfordrende fremtid. Dette foredrag blev første gang brugt i forbindelse med et undervisningsforløb af voksne studerende på Niels Brock i faget Innovation.

Foredrag 3: Hvordan slår et lille startup, en stor gigant, på gigantens egen hjemmebane?
Dette foredrag handler om disruption i øjenhøjde. Jeg udarbejdede præsentationen i forbindelse med et forløb et handelsgymnasium havde om iværksætteri og innovation. Der er lagt fokus på minimalt brug af buzzwords, således at begreberne er gjort let forståelige og konkretiseret.

Foredrag med Nicki Friis booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Malene Lauritsen

28/11/2016
Malene Lauritsen

BREV TIL MOR

Dette er historien om at overleve 7 år med incest og om ikke kun at komme ud på den anden side, men også om at blive stærkere igennem fortidens smerte. Dette er historien om Malene som var pigen i Danmarks første store incestsag. Malene blev misbrugt dagligt af sin psykopatiske far igennem 7 år. Sagen kørtes med fuld mediebevågenhed i 2006. I dag er Malene 33 år, har et velfungerende familieliv med mand og fire børn og er en succesfuld iværksætter inden for møbelsalg. Helt ublufærdigt fortæller Malene om sin barndom, om sit forhold til familien, om store op- og nedture og om hvordan hun fik kræfter til at køre en retssag imod sin far. Der er tale om læsning der ikke henvender sig til sarte sjæle, men også om en smuk historie der vender op og ned på vores forståelse af hvad der skal til for at komme igennem en krise. Malene så ganske tidligt at det psykiatriske system ikke kunne hjælpe hende, men kun trak hende ned. For at komme ovenpå gik hun sine egne veje. Igennem hårdt arbejde kom hun fri af familiens destruktive mønstre og formåede at få succes med karrieren samt at søge imod det glansbillede af et familieliv der hele barndommen holdt hende i live.

Malene Lauritsen foredrag:

Foredrag 1:
Malene fortæller om hendes grufulde og traumatiserende barndom med vold og incest og om hvordan hun fik modet til at få sin far dømt for incest. Samtidig er det et foredrag, hvor hun beskriver en model til hvordan man kan vende store kriser i livet til noget positivt og komme ud på den anden side stærkere end nogensinde før. En nærværende historie der henvender sig til ALLE.

Foredrag 2:
Malene fortæller i overskrifter om hendes baggrund som incestoffer og kommer med syn på den ideelle verden indenfor området incest:

 • Hvordan vi forebygger
 • Hvordan vi får børn til at tale
 • Hvordan håndterer vi barnet, hvis det står frem
 • Hvis barnet står frem, hvilken behandling virker
 • Hvilken behandling virker for senofre?

Foredrag med Malene Lauritsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

500-året for reformationen

28/11/2016
500-året for reformationen

500-året for reformationen i 2017. Via ARTE Booking kan du booke spændende foredragsholdere der kan holde foredrag om dette emne.

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther slog 95 teser op på porten til slotskirken i Wittenberg – en begivenhed der blev startskuddet til reformationen. Ideen med markeringen af reformationsjubilæet er at fremme forståelsen af reformationens betydning for det danske samfund, dansk identitet og bevidsthed.

Læs mere her.

Josefine Klougart

25/11/2016
Josefine Klougart

Ny roman af Josefine Klougart

New Forest er en roman om lys og skove, familier og myter, kærlighed og død

Om bogen: Mødre, søstre og døtre I romanen møder vi en pige, en kvinde i 30’erne og en ældre dame. Pigen er på efterårsferie med sin familie og beslutter sig for at gå tur alene i plantagen bag huset. Den unge kvinde rejser rundt i Europa, alt imens hun kæmper for at gøre sig fri af et forhold der længe har gjort hende til en slags zombie, en levende død. Hen imod slutningen af bogen rejser hun til New Forest i Sydengland for at genfinde det område hvor hun var på ferie som barn, et sted der i hendes bevidsthed er blevet et mytologisk sted. Den ældre kvinde mister sin mand, og hun låser sig inde i huset med liget. Sådan lever de to videre sammen der i huset hvor tiden ligesom kroppen opløses, og han på den måde – for hende og for os – pludselig er levende igen og syg igen, og vi er igen tilbage i en tid hvor de var en familie; hvor pigerne drak saftevand i køkkenet, og hvor de skoldede høns ude bag huset. De tre generationer af kvinder bliver gennem bogen til en slags familie, eller de bliver hinandens fortid og fremtid, hinandens mødre og søstre og døtre. Bogen beskriver passagerne i livet, tærskelerfaringer, der hvor noget er mellem formerne. Der hvor et menneske både er levende og dødt, hvor en erindring både er sandhed og løgn. Romanen insisterer på at det er i denne urolige sitren mellem stabile tilstande at livet er. Således udnytter romanen også genrens muligheder for at bevæge sig mellem fortælleformer, i en lyrisk ramme at veksle mellem dagbogsfragmenter og prosa.

Myterne Man siger at historien skrives af sejrherrerne. Familien såvel som samfundet er en kampplads. Der kæmpes for retten til at definere fortiden og vælge det sprog og den fortælling som individets, familiens, kollektivets og samfundets erindringer skal fastholdes og fortælles i. Man forsøger på forskellige måder at enes om én fortælling. Med tiden bliver disse fortællinger myter, og de fremstår måske endda sande for os. Men hvordan bryder man ud af disse myter. Hvordan holder man sig i bevægelse som menneske, med andre ord: hvordan bevarer vi evnen til at frigøre os fra myterne. New Forest undersøger og nuancerer nogle af disse fortællinger og strukturer. Bogen – og dens kvinder – insisterer på at det er i opbruddet med de eksisterende myter og i skabelsen af nye fortællinger med flere perspektiver samt i udviklingen af nye sprog at vi får adgang til ny erkendelse. New Forest er en roman om denne kamp. Det er i den forstand en frigørelsesroman. En roman om at forlade noget man elsker, og noget man er – for på den måde at redde sig ud af et brændende hus i tide. En insisteren på at ville leve i en større, mere kompleks verden.

New Forest er samtidig en bog om naturen. En minutiøs beskrivelse af naturen omkring os og i os. Bogen er komponeret over døgnets bevægelse, mørke og lys og mørke igen. Den er en poetisk udgravning som når ned til andre lag i døgnet og i årstiderne – andre lag i erindringen end dem vi før har stirret os blinde på og indtil nu forstået os selv igennem. Ved at lade sansninger og tanker forbinde sig på nye måder fortælles der nye historier som vi kan finde os selv i for første gang. Den konkrete verden gennemtrænges af en indre, hemmelig virkelighed. Gennem den minutiøse og vedholdende beskrivelse af verdens og sindets mindste bevægelser opstår der en stille eksistentiel klang som løfter romanen til at være en stor fortælling om hvad det vil sige at være menneske.

Foredrag med Josefine Klougart booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Frode Z. Olsen

21/11/2016
Frode Z. Olsen

BOGAKTUEL: Foredrag med udgangspunkt i “Ikke en jordisk chance”
Om bogen: En dramatisk dokumentarisk beretning om en gruppe modige danskeres glemte indsats under Anden Verdenskrig. Som udstationerede i Hong Kong blev danskerne fanget, Japan satte et massivt angreb ind på kronkolonien. Og flere af dem valgte at stille op som frivillige på britisk side i stedet for at sidde med hænderne i skødet – og betalte med livet for det. De havde nemlig aldrig en jordisk chance. Angrebet på Hong Kong og de halvanden million indbyggere varede 18 dage. Da den britiske koloni overgav sig første juledag 1941, havde 1500 allierede soldater og 4000 civile mistet livet, deriblandt mindst to danskere. Lige fra første dag havde kronkoloniens skeletagtige forsvar ikke haft den mindste chance for at holde stand mod en absurd overmægtig og krigsvant japansk slagstyrke. Og alligevel stillede man op og holdt ved til de sidste kræfter var brugt. Det gjaldt også danskere. Fjernt fra fædrelandet tog de del i en krig, som de hverken havde ansvar for eller andel i. Dette er beretningen om de dramatiske dage,uger og måneder i Hong Kong, deres optakt og følger set gennem danske øjne og i videst mulige omfang fortalt med de involveredes egne ord. Bogen bygger blandt andet på breve, billeder og interviews med familiemedlemmer til de danske frivillige i Hong Kong.

Frode Z. Olsen har været politimand i næsten 40 år. I 2013 vendte han tilbage til Danmark efter at have været udsendt af rigspolitiet, senest til Kina i fem år. Siden 2001 har han fået udgivet 6 politiromaner/krimier. Bortset fra de 10 år, hvor han sammenlagt har været sendt til udlandet, har Frode Z. Olsen gjort tjeneste forskellige steder i København, blandt på politistationen i Store Kongensgade, som er centrum for hans romaner, og han har været chef for kriminalpolitiet på Frederiksberg og for Rigspolitiets særlige afdeling for efterforskning af krigsforbrydelser.

Foredrag med Frode Z. Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Bjarke Falgren

17/11/2016
Bjarke Falgren

Skru op for musikken & optimer produktionen!

Når sjælen er fyldt op, begynder vi at synge, siger et gammelt grønlandsk ordsprog. Og det er sandt – for i en verden, hvor vi bruger så meget energi på at holde os i form og spise sundt, glemmer vi den åndelige dimension, kunsten giver.

Vi lever i en tid hvor vi bliver bombarderet med dårlig samvittighed i forhold til at få dyrket motion, spise sundt, være målrettede og strukturerede.

Der er meget fokus på individet og de individuelle målsætninger mens vi oftest glemmer at motoren altså kører bedst når den er drevet af lyst, af et fællesskab, samhørighed og af at gøre en forskel for andre.

Musikken og kulturen er noget vi har og deler sammen; noget der åbner for nye potentialer og inspirerer til at ville lytte, fordybe sig, opleve og dyrke mere af det hele.

I dag bruger du måske en coach, når du skal inspirere og omstrukturere. Men du kunne i stedet bruge mig og min violin som en sjælelig og inspirerende vitaminindsprøjtning f. eks. på en kursusdag med mange indlæg eller som et selvstændigt oplæg med fokus på passion, kreativitet, improvisation og kommunikation.

Jeg har i mange år undervist i komposition og improvisation på flere musikkonservatorier. Jeg bruger min viden herfra til at sætte fokus på synergi, kreativitet, det at kunne lytte og mærke impulser, og hvordan man omsætter disse inputs til reel handling.

Violinist, komponist og virtuos formidler

Mød Bjarke Falgren, 4 dobbelt grammy vinder og en af Danmarks bedste og mest an erkendte violinvirtuoser. Siden 7 års alderen har Bjarke passioneret dedikeret sig selv til at mestre sit instrument og den musik, der strømmer igennem hans næsten 300 år gamle sigøjnerviolin.

Bjarke turnerer verden over og har udgivet 8 cd’er. Desuden skriver og producerer Bjarke film og teatermusik, underviser på to musikkonservatorier og har arbejdet med nogle af de største artister i ind og udland som f.eks. Mike Sheridan, Mads Langer, Melanie C.(Spice Girls), Outlandish, Fallulah, Smokie, Sir Cliff Richard, Rasmus Seebach, Cutfather, Chief 1, Chris Normann, Rugsted/Kreutzfeldt, Soluna Samay, L.I.G.A., Burhan G., Sanne, Bo Evers, Martin Brygman, Joey Moe, Johnny Madsen, Basim, Jens Lysdal, Gabriellas, Emilie Esther, Filur, Salem, Brødrene Olsen, Kaya Brüel, Big Fat Snake, Anne Dorte Michelsen, TV2, Chris toffer Hoyer, The Dreams, Billy Cross, Paolo Russo, Nico Gori, Drengene fra Angora, Anette Bjergfeldt, Hilde Louise Asbjørnsen, Christian Brøns, Big Fat Snake, Poul Krebs, Billie Koppel, Catbird, Wonderbrazz, Aske Jacoby, Svend Skipper, Bryan Rice, Afenginn, Henrik Strube, Marie Carmen Koppel, Susi Hyldgaard, Peter Lund Madsen, Nikolaj Busk, Odense Symphony Orchestra… og mange andre.

En seance med Bjarke Falgren inkluderer både foredrag, koncert og dialog. Er der særlige ønsker, taler vi om det.

Lars Trier Mogensen

16/11/2016
Lars Trier Mogensen

Super aktuelt foredrag om Donald J. Trump

Lars Trier Mogensen (født 1975 i Nuuk) er radiovært på det politiske debatprogram ‘Det Røde Felt’ på Radio24syv, fast politisk kommentator i bl.a. tv-programmet ‘Jersild minus Spin’ på DR2, samt redaktør på mobilmagasinet Føljeton. Tidligere redaktør af lederkollegiet på Politiken og udenlandsredaktør på Information. Han er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet.

Foredrag:

Den store joker
Fænomenet Donald J. Trump er USA’s nye præsident. Hvem er han? Hvor kommer han fra? Og hvad kan vi forvente os i de kommende år? Den 70-årige byggematador fra New York City både skræmmer og fascinerer. Med afsæt i sin anmelderroste bog ‘Den Store Joker’ tegner politisk kommentator Lars Trier Mogensen et nysgerrigt, dybdegående og kritisk portræt af manden, der effektivt brugte sin fortid i bl.a. reality-tv som springbræt til Det Hvide Hus. Hør om Donald Trumps mange masker, og de opbrud i tiden, som har forvandlet ham til verdens mægtigste mand.

Foredrag med Lars Trier Mogensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Laila Colding Lagermann

15/11/2016
Laila Colding Lagermann

Laila Colding Lagermann er ungdomsforsker og forsker blandt andet i marginaliseringsprocesser og det der i forskningen betegnes som overskridende læring blandt unge med etnisk minoritetsbaggrund ved DPU, Aarhus Universitet. Til daglig er Laila ansat som ekstern lektor ved DPU, Aarhus universitet samt hos UCC. Laila er tidligere uddannet lærer, og har arbejdet som lærer i såvel den almindelige folkeskole som i forskellige skole- og dagbehandlingstilbud i København. Hun er cand. pæd. i pædagogisk psykologi med en ph.d. i uddannelsesforskning, og hendes nøglekompetencer er: ungdom, ungeliv, (inddragelse af) ungeperspektiver, skole, udskoling, (overgang til og unges deltagelse i) ungdomsuddannelse, udsatte/marginaliserede unge. Hendes forskning er særligt knyttet til udsatte unge, unges identitetsskabelse og sociale selvforståelse, skolevrede/skolemodstand, betydningen af lærer-elevrelationer, uddannelsesresiliens blandt unge i gymnasiet, in- og eksklusionsprocesser blandt børn og unge i skolen og marginalisering og overskridende læring blandt unge med etnisk minoritetsbaggrund. I forbindelse med det sidste ligger flere af hendes forskningspointer i direkte forlængelse af aktuelle debatter, som vi ser og hører om næsten dagligt i medierne og som vedrører netop denne gruppe af unge – unge med etnisk minoritetsbaggrund – fx ift. uddannelsesfrafald, ballademagere, ”er de nu også rigtige danskere”, etc.

Laila Colding Lagermann foredrag:

Foredrag 1: Unge på kanten – af skole og samfund
Dette foredrag tager afsæt i forskning relateret til skolen som mulighedsrum for unge udskolingselever med etnisk minoritetsbaggrund i skolen. Med et specifikt fokus på det, der i forskningen betegnes som marginaliseringsprocesser og overskridende forandringsbevægelser gives i dette foredrag et indblik i elevernes identitetsskabelse og sociale selvforståelse i relation til skolen, set fra de unges perspektiver.

Foredrag 2: In- og eksklusionsprocesser i skolen – med fokus på betydningen af lærerelevrelationer
Foredraget handler om betydningen af positive lærer-elevrelationer ift. at styrke uddannelsesresiliens blandt eleverne, ligesom der peges på konsekvenserne af det modsatte. I foredraget inddrages egen samt anden relevant forskning på området, ligesom foredraget inddrager mange eksempler fra praksis med et udgangspunkt i de unges egne perspektiver.

Foredrag 3: Fra skolemodstand til samfundsmodstand?
I dette foredrag går vi tættere på de unges perspektiver på sammenhængen mellem det liv de lever i skolen og det liv der af de unge gøres udenfor skolen. En særlig pointe i dette foredrag handler om, hvordan eksklusion og marginalisering i skolen, ikke blot får betydning i skolen, men af de unge trækkes med udenfor skolen, og bliver (med)bestemmende for, hvordan livet gøres dér, hvilket implicerer potentielle risici for, at de unge involveres i banderelaterede fællesskaber og -konflikter, afvisning af videre (ungdoms)uddannelse, etc.

Foredrag med Laila Colding Lagermann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Saul Zaks

09/11/2016
Saul Zaks

Saul Zaks (f. 1961) er dirigent for Syddansk Universitets Symfoniorkester og har i 16 år været dirigent for Syddansk Universitets Kammerkor. Han har taget Musikpædagogisk Diplomeksamen i Direktion, Musikteori og Musikhistorie fra Det Jyske Musikkonservatorium og Solistklassen på The Jerusalem Academy of Music & Dance. Som korsyngemester for DR Radiokoret er han blevet nomineret til den danske Grammy Award (P2 Prisen) sammen med DR Symfoniorkester og Radiokor, og dirigenten Thomas Dausgaard (Asger Hammerik: “Korsymfoni”). Saul er nomineret til en Latin Grammy Award 2016 i USA for Best Tango Album sammen med pianisten i Astor Piazzollas pianist, Pablo Ziegler, Julio Botti og Syddansk Universitets Symfoniorkester. Saul Zaks er født og opvokset i Argentina og i Israel, hvor han har undervist og dirigeret på The Jerusalem Academy of Music & Dance.

Saul Zaks kan bookes til følgende foredrag/workshops

Workshop 1:
Ledelse uden ord. – Hvem er dirigenten? En workshop om teamledelse

Workshop 2:
Tango Work/Life – En workshop om Tangoen som kulturskabende redskab for mennesker og organisationer

Workshop 3:
Dirigenten og sangerinden

Workshop 4:
Unik workshop om Bibelens tekster – med både recitation og korsang

Workshop 5:
One more language – one more soul. Et fællesarrangement, hvor inklusion skabes via en rituel bibelsk musik om de bibelske tekster på hebræisk og en fotoudstilling med bibelske motiver.

Saul Zaks booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Lene Dybdahl

08/11/2016
Lene Dybdahl

Lene Dybdahl, f. 1980 er blevet kaldt ‘Dansk fantasys nye stjerne’ og er forfatter til bestsellerserien Nøglens Vogtere og tidsrejseromanen Den Sorte Paraply. Hun er aktuel med den anmelderroste bog Skyriel, som er første bind i den episke fantasyserie Ovanienprofetierne. I 2015 og 2016 fik Lene Dybdahl tildelt Statens Kunststøtte til fortsat kunstnerisk virke.

Lene Dybdahl tilbyder tre typer af foredrag:

Foredrag 1. Om at være forfatter
Om tilblivelsen af en fantasyroman, hvordan bygger man sit eget univers, og hvordan er processen fra ide til færdig bog. Foredraget indeholder højtlæsning med eksempler fra Lene Dybdahls forfatterskab, og der bliver god tid til spørgsmål bagefter.

Foredrag 2. Spaniens kultur og historie
Ønsker man et mere kulturhistorisk foredrag, kan man få en spændende introduktion til Spaniens historie med udgangspunkt i Nøglens Vogtere-serien. Foredraget indeholder højtlæsning med god tid til spørgsmål bagefter.

Foredrag 3. Online markedsføring 
I virksomheden Pen & Pondus udbyder Lene Dybdahl kurser i online markedsføring, branding via sociale medier, opbygning af online fællesskaber og markedsføring gennem nyhedsbreve. Dette foredrag henvender sig til iværksættere, bloggere, forfattere og coaches, der gerne vil være mere synlige online.

Foredrag med Lene Dybdahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Herreværelset

07/11/2016
Herreværelset

Herreværelset er en trio bestående af Villy Søvndal og brødrene Jens og Niels Hjort-Petersen.

Sammen håndterer de sang, guitar, violin og kontrabas.

Trioen spiller underfundige sange og har desuden en kærlighed for musik fra 30.’erne.

De enkelte sange bliver kærligt præsenteret af Villy, som elegant kæden det hele sammen med sfæren fra Herreværelset.

Side 1 af 4 1 2 3 4