Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Hans Jørgen Bonnichsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Politi, Terrorisme, Verden efter den 11. september

Hans Jørgen Bonnichsen

Book nu!

Nyt foredrag:

Barn af grænselandet.
I 2020 er 100 år siden Sønderjylland blev genforenet med Danmark. En begivenhed der markeres og fejres over hele landet med forskellige initiativer. Her er muligheden for at få indblik og være med til at mindes genforeningen. Hans Jørgen Bonnichsen er barn af grænselandet og vil i sit foredrag gennem familiens og egen – ikke altid lige lykkelige historie – berette om, hvilken betydning det har, og hvilken konflikter der opstår ved at være en del af to kulturer. Beretningen starter med det smertelige nederlag i 1864 hvor Danmark mistede Sønderjylland, der I 56 år blev det en del af det stortyske rige.

Det medførte at i Første Verdenskrig mistede 5000 unge sønderjyder livet i en kamp, der ikke var deres, der i blandt var Bonnichsens 3 onkler. Lige så mange kom hjem invalideret og mærket på livstid. Genforeningen i 1920 blev et lyspunkt, men 2. verdenskrig der splittede familier og tiden der fulgte helede ikke sårene og det belastede naboskab. I 1955 blev der åbnet muligheden for en fredelige sameksistens ved en aftale mellem Bonn og København om beskyttelse af mindretallene nord og syd for grænsen mod sindelagskontrol og diskriminering.

Foredrag med Hans Jørgen Bonnichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. april 2019
Læs mere

Per Larsen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Kriminalitet, Politi

Per Larsen

Book nu!

Per Larsen er tidligere chefpolitiinspektør.

Foredrag af Per Larsen:

På kanten af livet med Per Larsen

Per Larsen – tidligere chefpolitiinspektør, og nu rådgiver i kriminalitetsforebyggelse og bandekonflikt. Per er Københavner med stort K, der er glad for at kunne fortsætte med at arbejde for den by han holder af, selv om han nu er holdt ved politiet.

Per har bl.a. stået i spidsen for efterforskningen 1988-91 af Blekingegade-sagen og af kriminaliteten i forbindelse med rockerkrigen 1996-97. Han har ofte optrådt som talsmand for politiet i medierne. Snart 40 år blev det til i politiet, og vi kender bl.a. Per Larsen fra alle kampe mod f.eks. autonome og bandemedlemmer. Han vil også løfte sløret for nogle af politiets store opgaver, herunder gennembruddet i Blekingegade-bande sagen. Per Larsen blev således sammen med Ove Dahl for Københavns Politi hvad deres gode kollega Hans Jørgen Bonnichsen blev for PET og som Niels Brinch nu er for TV2, nemlig kompetente og populære offentlighedspersoner.

Per er jovial og oprigtig når han medlevende og med en altid positiv tilgang fortæller om sit liv og levned. Det er bestemt ikke kedelig, men der imod interessant, spændende og frem for alt et vedkommende og humoristisk foredrag.

I 2008 måtte chefpolitiinspektøren ud i en anderledes og ikke mindre hård kamp – nemlig kampen mod kræft. Han fik konstateret kræft i den ene nyre, og senere fik han så konstateret kræft i binyren. Han er begge gange blevet opereret, inden sygdommen har nået at sprede sig. Han kan således også fortælle om, hvordan han har tacklet sin kamp mod kræften og sit optimistiske syn på livet. I 2010 blev Per valgt til hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse og i 2011 blev han vicepræsident, efter fodboldspilleren Ebbe Sand. I 2012 blev Per formand for Børnerådet.

Foredrag med Per Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. april 2019
Læs mere

Jeanette Øbro
Holder foredrag indenfor følgende emner: Følelser, Mad

Jeanette Øbro

Book nu!

Jeanette Øbro er forfatter, jordemoder og psykoterapeut.

Foredrag af Jeanette Øbro:

Mad & Følelser – forstå dit følelsesmæssige forhold til mad og skab varig forandring
Mad er en forudsætning for vores overlevelse, men nogle af os har udviklet et forhold til mad, som handler om meget andet end ernæring. Der findes et hav af slankekure, men mange mennesker oplever, at det kan være svært at bevare motivationen og opnå varige resultater. Mad & Følelser er en helt ny vinkel på ønsket om at forandre sit forhold til mad, fordi det udelukkende fokuserer på, hvilke følelsesreaktioner der ligger til grund for at ønsket om vægttab ikke lykkes.

Foredraget Mad & Følelser er for dig, der har problemer med fx:

• At opnå varige resultater med at gå på slankekur
• Et forhold til mad der er præget af stærk selvkritik
• At have ”cravings” – uimodståelig trang til ”forbudt” mad

Foredraget indeholder:

Den nyeste viden om emotionsteori
Du får viden om følelserne vigtigste funktioner for vores overlevelse, at vi kun kan forandre følelser med følelser, at følelser er hurtigere end tanker, og at vi derfor er nødt til at forandre vores følelsesmæssige reaktioner, hvis de ikke tjener til vores eget bedste.

Øvelser
Øvelserne gør dig mere bevidst om, hvilke følelsesreaktioner der ligger til grund for dit forhold til mad – og hvad du kan gøre for at forandre dem.

Min personlige historie
Jeg fortæller om de overraskende opdagelser jeg gjorde om mit eget forhold til mad, da jeg startede på en diæt i forsøg på at komme af med allergi og astma. Jeg opdagede for eksempel at nogle madvarer havde en beroligende virkning, som det var svært at undvære.

Foredraget Mad & Følelser handler ikke om ernæring og kalorier. Jeg arbejder på baggrund af min uddannelse i Emotions-Fokuseret Terapi, som er en forskningsbaseret terapiform, der bygger på den nyeste viden om følelser, tanker og krop.

Foredrag med Jeanette Øbro booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. april 2019
Læs mere

Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg
Holder foredrag indenfor følgenende emner: Forfatterskab, Krimi

Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg

Book nu!

KRIMI-FOREDRAG:

Forfatterpar og ægtepar
Mød forfatterparret der ikke går af vejen for at researche tæt på polarcirklen i Sibirien, på havnekajen i Rotterdam, i Caribien, på fødegangen på Rigshospitalet eller blandt ekskriminelle i Danmark, når de skal skabe en ny kriminalroman. Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg har dannet par i 25 år og arbejdet sammen i ti år. Med hendes vidtfavnende baggrund som jordemoder og psykoterapeut – og hans som tilrettelægger og producent af TV og dokumentarfilm, har de skabt et spændende samarbejde om deres anmelderroste bestsellere. Hør deres historier om hvordan de bærer sig ad med at skrive sammen – og hvor stor betydning det har haft for deres parforhold.

Foredrag med Jeanette Øbro og Ole Tornbjerg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 10. april 2019
Læs mere

Razan Haugaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Flygtninge, Integration

Razan Haugaard

Book nu!

Nyt foredrag med Razan Haugaard:

Work-Shop : Kommunikation med – og smerteforståelse hos borgere af ikke-vestlig baggrund
Hvordan kommunikationen med borgere af ikke vestlig oprindelse foregår kan have stor indflydelse på, om og hvordan vi når målet for vores fælles indsats. Forståelse for, hvilke mekanismer der, bundet af kultur og/eller religion, kan fremme eller hæmme en kommunikation, kan have afgørende betydning for, om et budskab når igennem til modtageren og om vi er i stand til at fremme en kommunikation, hvor begge parter tager ansvar for udfaldet. Ligesådan kan det være af væsentlig betydning at forstå, hvordan smerteopfattelse og handicapsyn kan være påvirket af, hvilken kultur og/eller religion, vi er opvokset og opdraget i.
Opdragelse til at fungere i samfundet adskiller sig ofte hos borgere af ikke-vestlig oprindelse fra den måde vi i de vestlige kulturer opdrager vores børn på. Manglende forståelse for dette kan skabe uhensigtsmæssigheder i et samarbejde fx omkring børn af forældre med ikke-vestlig baggrund.

Razan Haugaard og er kurdisk flygtning fra Irak. Hun blev gift som 13-årig ved et arrangeret ægteskab med en ældre mand, flygtede fra Irak og kom til Danmark i 1990 som 17-årig med sin mand og deres to små børn. I dag er hun mor til fire børn, har været gennem to skilsmisser og sideløbende taget uddannelser og gjort karriere. I dag arbejder hun med integrationsområdet især med flygtningekvinder i jobrettede forløb – de fleste af kvinderne er fra Syrien, Eritrea og Afghanistan.  Hun udvikler og leverer ydelser til landets kommuner og jobcentre, og samarbejder med rigtig mange kommuner og virksomheder om integrationsprogrammer for flygtninge i Danmark. Størstedelen af arbejdet består i at skitsere løsninger og laver interessentanalyser, fastlægge en strategi og udfærdige en implementeringsplan og selve ledelsen af processen.

 

Foredrag med Razan Haugaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. april 2019
Læs mere

Knud Romer
Holder foredrag indenfor følgende områder: Branding, Fortælling, Litteratur

Knud Romer

Book nu!

Nyt foredrag af Knud Romer:

Knud Romer om et forundret Danmark
Moral – eller penge: hvem bestemmer? Forfatter og samfundsdebattør Knud Romer mener, at det i dag er den økonomiske rationalitet, som bestemmer samfundsudviklingen – nødvendighedens politik og matematik – ikke mennesker og menneskelige hensyn, moralske hensyn, æstetiske hensyn, og alt, hvad der ikke er det nødvendige middel til det rationelle mål og kan bringes på vareform og betaler sig og giver profit, bliver udgrænset og isoleret og kasseret uden eksistensberettigelse.

Danmark i dag består af kassetænkning, der udgår fra Christiansborg, som kun har ét i tankerne – nemlig at centralisere og effektivisere og skabe stordrift.
Samtidig vokser udkanten, og de svage bliver endnu svagere, fordi der kun synes at være god økonomi i at styrke det almindelige middelklasseliv i byen, og ingen tager sig af det – og hvorfor ikke?
Fordi det altid er de andre, der bliver syge og kræver psykiatrisk hjælp, de andre, der bliver fyret, går fallit, bliver skilt og ender på gaden, de andre, der bor i den rådne banan og ghettoer, og de andre, der bliver gamle og dør – men det er det ikke:
Det er dig.
Der er for alvor lagt op til en spændende aften, når Knud Romer sætter dagsordenen med sine skarpe meninger.

Foredrag med Knud Romer booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. april 2019
Læs mere

Niels Krause-Kjær
Holder foredrag indenfor følgende områder: Journalistik, Ordstyrer, Politik, Politik/Samfund, Pressen, Spin

Niels Krause-Kjær

Book nu!

Niels Krause Kjær MørkelandNy bog: ”Mørkeland” er Niels Kraus-Kjærs uafhængige fortsættelse af den filmatiserede bestseller-roman ”Kongekabale”.
Mistanke om svindel på højeste plan viser sig at trække tråde langt ind i det danske demokrati. En ung fuldmægtig i indenrigsministeriet myrdes, dagen før der udskrives folketingsvalg. Journalisten Ulrik Torp, der efter en fyringsrunde er endt på kontanthjælp, sendes af Jobcenteret i virksomhedspraktik på Dagbladet og begynder at skrive om mordet. Den unge fuldmægtig havde angiveligt fået færten af et omfattende bedrag, og sammen med en praktikant kommer Ulrik Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der med alle midler synes parate til at forsvare samfundet mod en illiberal dagsorden styret af tweets og facebookopslag.

Ligesom ”Kongekabale” bevæger ”Mørkeland” sig i grænselandet mellem medier og politik og beskriver aktuelle politiske dilemmaer, ligesom den trækker den faktuelle historie om Firmaet – en privat efterretningstjeneste i Danmark dannet efter Anden Verdenskrig og angiveligt lukket ned i 1960?erne – ind i en nutidig sammenhæng.

Niels Krause-Kjær booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. april 2019
Læs mere

Amalie Langballe
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Forfatterskab, Kreativitet/Idéskabelse, Litteratur, Sorg

Amalie Langballe

Book nu!

Amalie Langballe forsvindingsnumreAmalie Langballe er forfatter, journalist og foredragsholder. I 2019 debuterede hun med den anmelderroste roman forsvindingsnumre, hvis omdrejningspunkt er skismaet mellem sorg og kærlighed. Til daglig arbejder hun som freelancejournalist for blandt andre Dagbladet Information, Zetland og Berlingske, hvor hun beskæftiger sig med klima og kultur. Derudover har hun også lavet radio for Radio 24syv og Ræson. Hun er uddannet fra Syddansk Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Hun pendler mellem sin far på Fyn og København.

Foredrag af Amalie Langballe:

Foredrag 1: forsvindingsnumre – sorg og litteratur
Med udgangspunkt i sin debutroman forsvindingsnumre taler Amalie Langballe om sorg og litteratur. Det er et foredrag, der både handler om hendes egen skriveproces med alt, hvad det indebærer af sammenbrud, tvivl og forløsning, men foredraget er også en diskussion og gennemgang af sorgens plads i litteraturen. Med humor og viden fortæller Amalie Langballe om litteraturhistoriens bedste værker om død og sorg.

Foredrag 2: At leve med sorg – i privatlivet og på arbejdspladsen
Med udgangspunkt i egne erfaringer og journalistisk research taler Amalie Langballe om, hvordan vi som samfund håndterer sorg – både når den rammer os selv eller nogen, vi holder af. Med eksempler fra både forskning og privatliv prøver Amalie Langballe at komme med konkrete bud på, hvordan vi allesammen bliver bedre til at snakke om og leve med sorg.
NB: Dette foredrag kan også målrettes sundhedspersonale.

Foredrag 3: Fra klumme til bogkontrakt – Hvordan skriver man den vedrørende jeg-fortælling (særligt for kommunikatører)
På baggrund af sine klummer og kronikker for blandt andre Dagbladet Information og Politken blev Amalie Langballe headhuntet til at skrive sin debutroman forsvindingsnumre. I det her foredrag fortæller hun om, hvordan man forvandler sin personlige fortælling til relevant læsestof for andre. Det skal blandt andet handle om grænsen mellem privat og personlig, petitessegrænser og researchteknikker.

Pressen skrev om forsvindingsnumre:

Uendelig smuk … wow for en debut! (Søndag)

Jeg kommer til at læse ’Forsvindingsnumre’ igen (♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Politiken)

Knugende smukt (Litteratursiden.dk)

En original, syrlig-saftig romanoplevelse … bliver lynhurtigt vanedannende selskab (Weekendavisen)

Foredrag med Amalie Langballe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. april 2019
Læs mere

Christian Nørgaard
Holder foredrag indenfor følgende emner: Kongehuset, Kongeskibet, Ledelse, Tjenesten som Søofficer

Christian A. Nørgaard

Book nu!

Kommandør og kammerherre Christian A. Nørgaard, som indtil 31. januar 2019 gjorde tjeneste som Hendes Majestæt Dronningens Jagtkaptajn og chef for Kongeskibet Dannebrog, fortæller om sit spændende dobbeltjob, om Kongeskibet og besætning – og om oplevelser under togter, ikke mindst ved Grønland, med det smukke skib – og dermed om et lille udpluk fra de knap 50.000 sømils sejlads, under hvilke han har haft ansvaret for Kongelige, besætning og skib. Kommandøren blev pensioneret pr. 1. Februar efter godt 42 års uafbrudt tjeneste i søværnet og Forsvaret, hvoraf de seneste 20 år i egentlige cheffunktioner.

Foredrag af Christian A. Nørgaard:

Foredrag 1: Tjenesten som chef for Kongeskibet og Dronningens Jagtkaptajn
Med udgangspunkt i sin tjeneste som Hendes Majestæt Dronningens Jagtkaptajn og chef for Kongeskibet Dannebrog berettes om skib, besætning, togter og arbejdet for Kongehuset.

Foredrag 2: Søofficer gennem et langt arbejdsliv
Foredraget omhandler nedslag i mere end 42 år i Søværnet og Forsvaret, herunder udviklingen tilbage fra 1970’erne og frem til i dag, som aftryk af den politiske og sikkerhedspolitiske udvikling

Foredrag 3: Ledelse
Baseret på et langt arbejdsliv i Forsvaret, herunder over 20 år i egentligt chefvirke, gennemgås de vigtigste erfaringer i ledelse af mennesker.

Foredrag med Christian A. Nørgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. april 2019
Læs mere

Thomas Larsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Historie, Historiske portrætter, Kongehuset, Litteratur, Ordstyrer, Politik

Thomas Larsen

Book nu!

Thomas Larsen er aktuel med bogen “Mette Frederiksen – et politisk portræt”

Om bogen: Gennem fem generationer har Mette Frederiksens familie været socialdemokrater, og hun kan følge partiets historie fra strejker og arbejdskampe til de store folkelige og politiske gennembrud gennem sin egen families historie. Socialdemokratiet er hendes dna.

Men det er også fortællingen om Mette Frederiksens rolle i Socialdemokratiet. Hvordan hun som 27-årig blev opfordret af Mogens Lykketoft til at efterfølge ham som formand efter valget i 2005 – og sagde nej. Om at stå klar med ministerliste og regeringsprogram i 2014, da alle troede, at Helle Thorning-Schmidt ville få en toppost i EU. At blive valgt i 2015 uden modkandidater som den oplagte efterfølger. I bogen fortæller hun for første gang om de erfaringer hun høstede fra regeringssamarbejdet S/SF/R i perioden 2011-2015.

Endelig er det historien om en socialdemokratisk partiformand, der er konfronteret med sværere udfordringer end forgængerne i en tid, hvor globalisering, teknologi, indvandring og ulighed får vælgere til at flygte fra de gamle partier og flokkes om nye bevægelser.

Foredrag med Thomas Larsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. marts 2019
Læs mere

Peter Olesen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arkitektur, Børn og sorg, Døden/At miste, Hus og have, Kanalrundfart

Peter Olesen

Book nu!

Peter Olesen udgiver ny bog.

Stille Odense
Flere har sagt til Peter Olesen: Jamen, der er da ingen stille steder i den støjplagede by. Og de kan lige tro nej, kan de: Der er masser af herlige stillesteder overalt i Odense, ikke mindst langs åen. Godt nok bygges der med en del støj en stor, ny bydel oven på den gamle, misforståede Thomas B. Thriges Gade, men søg bare væk derfra og så skal I se løjer. Siden Peter Olesen forlod sin uddannelsesby Odense i 1972, er der virkelig skabt herlige afgangsforhold til og langs den dejlige Odense Å. Og ellers vises der rundt til Kongens Have, Oluf Bagers Gaard, Lotzes Have under forvandling, Sortebrødre Torv, Nedergade, “De hemmelige haver” ved Christiansgade, Odense Adelige Jomfrukloster, Eventyrhaven, Klosterhaven, Flakhaven, Brandts Klædefabrik, Gerdas Minde, Ansgar Anlæg, Assistens Kirkegård, Munkemose, Godthåbsparken, Professor Labris Plads, Thriges Have, Borgerhusparken, Løveparken, Fredens Kirkegård og Fredens Anlæg, Odense Havnebad og Byens Ø. Kom ikke her og sig, at det ikke vrimler med stille-muligheder i Odense. Peter Olesen har elsket at pege de bedste ud. Og håber på samme succes med den bog, “Stille Odense”, som med “Stille København”, der udkom i 2016, en bog, der viste sig at ramme plet og opfylde et behov for mennesker, der trænger til ro i hovedet midt i en travl hverdag i en større, støjfyldt by. Man kan roligt glæde sig!

Journalisten og forfatteren PETER OLESEN, 72, kan 1.9.18. fejre 50 jubilæum som journalist og samtidig 30 års forfatterjubilæum. Peter Olesen er opvokset i Holbæk, fik sin studentereksamen på Stenhus Kostskole og fik sin journalistuddannelse på Fyns Tidende i Odense og kom senere i 1976 til DR, hvor han var TVAvisens studievært fra 1982 til 1990. Siden har han været aktiv freelancejournalist, flittig forfatter med flere end 50 udgivelser. Samtidig er han en meget benyttet foredragsholder om arkitektur, sorg og savn og høflighed eller mangel på samme. Han står bag bl.a. sorgserien om at miste, bl.a. forældre, ægtefæller, børn og søskende, ialt 14 meget solgte bøger. Han er også klummeskribent om arkitektur på Kristeligt Dagblad. Sidste bogudgivelse på det nu faste forlag Frydenlund er “Broerne i København” fra i år, næste bog er “Stille Odense” i 2019, en opfølger på bestselleren “Stille København” fra 2016. Første bogudgivelse i 1988 var “Valby – bevar mig vel”, der for nylig er genudgivet på Frydenlund. Peter Olesen har boet det samme sted i sit elskede Valby i 46 år og har sommerhus i Vejby Strand i Nordsjælland.

Foredrag med Peter Olesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. marts 2019
Læs mere

Elsebeth Egholm
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab, Krimiforfattere

Elsebeth Egholm

Book nu!

Elsebeth Egholm Frit FaldElsebeth Egholm er aktuel med ny krimi : Frit Fald (marts 2019)

Om bogen: En fjende uden ansigt. Et ansigt uden navn. Hun jagter en morder …

Ansigtsblinde Rina fører et hemmeligt dobbeltliv. Om dagen er hun praktiserende læge i Aarhus, om natten forvandler hun sig til Private Eye, byens anonyme street artist, som klatrer høje bygninger. Men hendes sikkerhed i klatringen har lidt et knæk. Lige siden en ung klatrer blev sparket i døden fra sjette etage, har hun været grebet af en uvant nervøsitet og skyldfølelse. Hun begynder at begå fejl og opdager, at hun ikke er den eneste. En frygt har bredt sig i klatremiljøet, hvor det forlyder, at den dræbte var på sporet af Private Eyes virkelige identitet. Rina indser, at morderen må findes, før vedkommende – der måske selv er en formidabel klatrer – slår til igen.

Opklaringen bringer hende sammen med efterforsker Helge Stanek, som arbejder på en sag om en løsrevet arm, der er skyllet op på Djursland. Sammen og hver for sig bliver de trukket ind i et spind af lånehajer, vold og udnyttelse af kvinder. Men hvem er ven og hvem er fjende, når man ikke kan genkende ansigter?

Foredrag med Elsebeth Egholm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. marts 2019
Læs mere

Janni Pedersen & Kim Faber

Janni Pedersen & Kim Faber

Book nu!

Janni Pedersen og Kim Faber VinterlandJournalistparret Janni Pedersen fra TV 2 og Kim Faber fra Politiken debuterer med en stærk og medrivende krimi.

Journalistparret Janni Pedersen fra TV 2 og Kim Faber fra Politiken debuterede i marts 2019 med krimien ’Vinterland’ – en stærk, medrivende og anmelderrost roman om ondskab, ensomhed og magtesløshed i et Danmark, der er ved at fryse til.

Bogens mandlige hovedperson, politikommissær Martin Junckersen, er en af landets bedste drabsefterforskere, godt gift og far til to. Men Juncker, som han bliver kaldt, har trådt ved siden af, er blevet forflyttet og befinder sig nu i den lille sløve provinsby på Sydøstsjælland, hvor han er vokset op. Han skal lede en ny lokalstation og kan samtidig tage sig af sin gamle, demente far. Det burde være udramatisk, men så lander en spektakulær drabssag på hans bord. En mand bliver fundet myrdet, og konen er forsvundet. Ingen har set noget, der er ingen spor at gå efter, intet åbenlyst motiv.

Junckers tidligere makker, Signe Kristiansen, er stadig i sit vante job i Københavns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet. Hun ser frem til en rolig jul sammen med sin familie, da en kraftig bombe lillejuleaftensdag springer på et julemarked i Indre By. Signe står i spidsen for jagten på gerningsmændene, men sporene ender hurtigt blindt – indtil hun får et tip, der trækker sagen et sted hen, hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.

Book et spændende foredrag med udgangspunkt i bogen. Janni Pedersen og Kim Faber har begge mange års erfaring som journalister og har i arbejdet med ’Vinterland’ ikke mindst trukket på Jannis store kendskab til politiarbejde, retssager og terrorbekæmpelse. De to fortæller om, hvordan de arbejder i spændingsfeltet mellem virkelighed og fiktion, om hvordan man bygger troværdige karakterer op – og om hvordan det er som par at arbejde så tæt sammen om noget, hver især lægger så meget hjerteblod i.

Foredrag med Janni Pedersen og Kim Faber booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Anmeldelser og omtale af Vinterland

★★★★★ – Søndag
”Fremragende … Lad os bare få mere fra de to.”

♥♥♥♥ – Politiken, Tonny Vorm
”Tankevækkende og underholdende … Vinterland tegner et stærkt portræt af en træt og splittet nation.”

★★★★★ – Nordjyske
”Koldt, kynisk, koldblodigt … ja tak til mere om Kristiansen og Junckersen.”

★★★★★ – Dagbladenes Bureau, Henrik Tjalve
”Fremragende gjort.”

Vildmedkrimi.dk
”Gennemtænkt, rå, intens, vedkommende.”

★★★★★ – Titlen.dk
”Fantastisk velskrevet og ekstremt rørende.”

★★★★★★ – FruThulstrup.dk
Er du svimmel for en krimi – jeg er fan…

♥♥♥♥♥- Cats, Books and Coffee
”Hæsblæsende spænding.”

Krimisiden.dk
”Underholdende … spændende … fart på fra side et.”

★★★★★ – Findalskrimiside.dk
”Absolut en krimi, der ligger blandt de allerbedste i krimiernes superliga.”

Randiglensbo.dk
”Spændende og velskrevet, tempoet er højt … meget svær at slippe.”

Vinterland er en skarp kriminalroman om terror, ondskab og magtesløshed i et Danmark, der er ved at fryse til.
Skrevet med fintunet præcision og befolket af levende mennesker med virkelige problemer i et nutidigt Danmark i flammer. Læs den! – Jesper Stein

Foredrag med Janni Pedersen og Kim Faber booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.d

Publiceret: 26. marts 2019
Læs mere

Kristian Corfixen
Holder foredrag om følgende emner: Forfatterskab, Sygeplejerskesagen

Kristian Corfixen

Book nu!

Kristian Corfixen SygeplejerskenKristian Corfixen (født 1988) er uddannet journalist og forfatter. Siden 2013 har han arbejdet på Politikens indlandsredaktion. Han har dækket en række spektakulære retssager – blandt andet Kundby-sagen og sygeplejerskesagen. I marts 2019 udkom hans dokumentariske bog ’Sygeplejersken’, som handler om drabssagen fra Nykøbing Falster Sygehus og som har afsløret en lang række nye detaljer om sagen. Sygeplejersken er en ”bestseller”. Lige nu ligger den nummer 1 på bestsellerlister hos både Bog&Ide og Arnold Busck. Kristian har fungeret som vært og ordstyrer i forbindelse med en række arrangementer afholdt af Politiken, hvor blandt andet ministre, debattører og udenlandske personligheder har været inviteret til debat og interviews foran flere hundrede publikummer.

Foredrag af Kristian Corfixen:

Bag om sygeplejerskesagen
Kristian Corfixen er den journalist i landet, der ved mest om sygeplejerskesagen, den spektakulære drabssag fra Nykøbing Falster Sygehus, hvor en sygeplejerske i 2015 blev erklæret skyldig i bevidst at forsøge at dræbe patienter på sine vagter. I dette foredrag giver Kristian Corfixen et unikt indblik i sagen, dens hovedpersoner, gerningsmandens påståede motiv, politiets efterforskning og jagt på beviser. Kristian Corfixen har brugt flere år på at skrive den dokumentariske bog ’Sygeplejersken’. Under sit arbejde har han haft adgang til flere tusind siders efterforskningsmateriale og interviewet mere end 50 personer om sagen – blandt andre politiets kronvidne og den dømte sygeplejerske Christina Aistrup Hansen.

Foredrag med Kristian Corfixen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. marts 2019
Læs mere

Bodil Odde
Holder foredrag indenfor følgende emner: Livskvalitet, Personlig udvikling

Bodil Odde

Book nu!

Bodil Odde er forfatter, coach, mindfulnessinstruktør og underviser.

Foredrag af Bodil Odde:

Lyden af stille ro

Livskvalitet, frihed, autenticitet, personlig udvikling og støjen i samfundet.

”At kende sig selv er begyndelsen på al visdom” Aristoteles.

Hvordan finder vi roen til at møde os selv i et pulserende og højrystet samfund? Det handler Bodil Oddes roman ”Lyden af stille ro” om, og det er kernen i foredraget.

Vi er nået derhen, hvor støj ofte overdøver vores værdier. Vi følger med og glemmer, hvad og hvem vi er.

Med foredraget går tilhørende reflekteret videre – stopper måske op og ser, hvor unikke de hver især er samt får øje på eget ansvar i eget liv og dermed i et samfund.

Bodil Odde:
Andre menneskers velbefindende står mit hjerte nært. Jeg har i over 30 år arbejdet med mennesker i næsten alle aldre. Børn, unge og voksne. Jeg ser potentialet i mennesket og nyder, når et menneske selv opdager sit potentiale og får muligheden for at handle på det. Jeg har i mit virke arbejdet med netop at få mennesker til at gro. Jeg har undervist i mange år og siden 2008 arbejdet som coach. Sideløbende med mit arbejde er min undren for, hvad samfundets tempo og effektivisering gør ved os mennesker og vores værdier, vokset. Dette samt mit arbejde med den voksne kvindegruppe fik mig i 2018 til at lave min egen blog . Her kan man hver uge finde nye indlæg til inspiration og reflektion. Som foredragsholder er det emner som livskvalitet og personlig udvikling, der har haft min interesse. Endelig er min drøm om at få udgivet en roman blevet til virkelighed. Min roman ”Lyden af stille ro” er nu udkommet.

Foredrag med Bodil Odde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. marts 2019
Læs mere

Christiane Vejlø
Holder foredrag indenfor følgende emner. Dataetik, e-handel, Fremtidens medier, Teknologi

Christiane Vejlø

Book nu!

Christiane Vejlø er en af Danmarks absolut stærkeste profiler indenfor forholdet mellem mennesker og teknologi. Med en Cand. mag. i medievidenskab, en både kreativ og strategisk baggrund på ledelsesniveau i medie- og telebranchen samt 10 års erfaring i det digitale startup miljø, bringer Vejlø et skarpt og inspirerende indblik i skelsættende digital innovation, teknologiske trends og brugeradfærd. Ud over sit virke som keynote speaker og moderator sidder Christiane Vejlø i en række bestyrelser og råd bl.a. regeringens Disruptionråd. Hun rådgiver desuden virksomheder, politikere og topchefer om digitale trends. Hun er vært på Radio24syv programmet Elektronista og hun er designer af den internationale fashiontech succes – Elektronista Clutch.

Foredrag af Christiane Vejlø:

Foredrag 1: Dataetik – Øverst på dagsordenen nederst på bundlinjen
Kan det betale sig at være god? Kan det ligefrem være en god forretning fokusere på ansvarlig brug og håndtering af data og tech? Ja siger Christiane Vejlø, der som digital trendanalytiker i 15 år har fulgt teknologibranchens gøren og laden i både ind- og udland. I 2018 stod Vejlø i front som formand for regeringens ekspertgruppen om dataetik. Efter grundig research, møder, åbne datasaloner og internationale rejser stod det klart, at dataetik kan blive danske virksomheders nye konkurrencefordel. Der er masser af muligheder i data, hvis man bruger det målrettet og fornuftigt. Man taler om data, som det nye råstof, vi kan trække på, når vi skal udvikle nye innovative og smarte produkter, tjenester, services og forretninger til fordel for forbrugerne og samfundet. Det nye er, at vi har fået flere digitale muligheder for at indsamle, samkøre og analysere data og med det følger også en del etiske udfordringer. Det er nemlig ikke alle virksomheder eller stater for den sags skyld, som arbejder for brugerens og borgerens bedste. I foredraget Dataetik- øverst på dagsordenen nederst på bundlinjen viser Vejlø, hvorfor dataetik bør stå øverst på alle virksomheders dagsorden for at skabe resultater nederst på virksomhedens bundlinje.

Foredrag 2: Elektronista Trendsession 2019
Vejlø udvælger det som din virksomhed SKAL vide om forholdet mellem mennesker og ny teknologi. Den teknologiske udvikling som kommer til at ændre hele fundamentet for din virksomhed, for dig, for din familie og for vores samfund. Et foredrag om de digitale trends som påvirker vores liv, jobs, sundhed og relationer. I denne session vil I blive præsenteret for 5-8 af de seneste, afgørende teknologitrends og en stærk række af konkrete cases med fremadskuende brands og innovatører, som allerede trækker på disse trends. I sendes afsted med konkrete actions som I kan starte med allerede i morgen. Emner kan f.eks. være nye platforme, internet of things, kunstig intelligens, The Upgrade Society, Wearables, Future apps, digital sundhed, deleøkonomi, Fashiontech, Big data, 3D print, Selftracking, The Connected home/IoT, Digital retail, Future health, Social media og etik. Varighed: ca. 1 time inklusiv en spørgerunde til slut. Alle deltagere får mulighed for gratis at downloade bogen Klog på fremtiden. Særlige ønsker aftales med kunden.

Foredrag 3: The Upgrade Society – Vind den digitale kunde
Hvordan tænker, handler og shopper den digitale bruger? Hør hvilke afgørende digitale trends din virksomhed SKAL kende for overhovedet at blive taget i betragtning, når den moderne bruger vælger brand, butik og likes. Bliv klogere på fremtidens serviceskrav, kundens bevægelser på de digitale platforme og se cases fra brands det har forstået hvad der skal til. Det handler om et helt nyt samfund, hvor alt kan opgraderes. Vinderne bliver dem der forstår The Upgrade Society. Varighed: ca. 1 time inklusiv en spørgerunde til slut. Særlige ønsker aftales med kunden.

Foredrag 4: Fremtidens Medier- Om at være contentproducent med AI og data?
Hvad sker der med journalister, når tallene tydeligt viser at en stor del af artikelskrivningen kan overtages af kunstig intelligens? Hvad skal der til for at holde indholdsbrugeren fast, og hvordan bruger man data i medieforretningen uden at blive creepy? Foredraget guider til fremtiden for kommunikatører, journalister og medier. Undervejs afsløres det, hvordan du finder balancen, hvor du kan se dig selv i øjnene og samtidig få kliks på dit indhold. Christiane Vejlø forklarer hvorfor menneskelige egenskaber er mere vigtige end nogensinde, og hvordan du bruger netop dem til at holde dig væsentlig i mediefremtiden. Varighed: ca. 1 time inklusiv en spørgerunde til slut. Særlige ønsker aftales med kunden.

Foredrag 5: Fordyb dig- Om langsomme oplevelser i en hurtig tid
Under udarbejdelse….Book fra efteråret 2019.

 

Foredrag med Christiane Vejlø booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. marts 2019
Læs mere

Bente Klarlund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsliv, Demens, Livskvalitet, Livsstil/Hverdagskultur, Motion, Sundhed

Bente Klarlund

Book nu!

Bente Klarlund er sundhedsforsker, professor i integrativ medicin ved Københavns Universitet, speciallæge i infektionsmedicin og intern medicin og overlæge på Rigshospitalet.

Foredrag af Bente Klarlund:

Foredrag 1: Venskab på Recept
Man forlænger livet, når hver dag fyldes med glæde. Der skal smag, kultur og stemning ind i hver eneste dag. Se det er et vigtigt bud på middellevetiden, som ikke nødvendigvis står i kontrast til de klassiske sundhedsbudskaber.

Sundhed trumfer ikke alt andet her i livet. Det kan være vigtigere for mig at få en god smagsoplevelse, end at det, jeg propper i munden, er sundt. Jeg kan vælge at drikke et eller mange glas vin, fordi det giver mig afslapning og øger kvaliteten af mit sociale liv, selvom jeg ved, at det måske øger min risiko for sygdom.

Men lige meget hvilken livsstil jeg vælger, så skal det være på et oplyst grundlag. I de senere år er det blevet mere og mere klart, at gode sociale relationer er helt centrale for både vores fysiske og mentale sundhed. Hvis man ikke har et godt netværk, ja så er der øget risiko for at man bliver syg og dør for tidligt.

Det er så vigtigt, at hvis vi kunne udskrive ”recept på venskab”, så skulle vi gøre det.

Det er også essentielt for vores mentale sundhed at have en mening med livet. Og så har vi det bedre, hvis vi formår at tænke på andre end os selv. Mennesker har en filantropisk tilgang til livet og giver af deres tid eller penge har det bedre og lever længere.

Dette foredrag lægger dokumentationen frem, når det gælder styrkelse af både den fysiske og den mentale sundhed. Det handler stadig om kost og motion, men der er meget mere. Det handler om venskaber, nære relationer og mening med livet.

Foredrag 2: Fysisk efteruddannelse
Foredraget handler om livsstil, men fokuserer på betydningen af fysisk aktivitet, ikke mindst i arbejdslivet.

Det er muligt at undgå nedslidning. Man kan udskyde skrante-årene til meget sent i livet til fordel for både individet og samfundet. Det kræver fokus på sundhed og forebyggelse gennem hele livet – også arbejdslivet. Det er ofte kombinationen af et fysisk krævende job og en usund livsstil, der skubber mennesker ud af arbejdsmarkedet. Men nedslidning kan i stort omfang forebygges igennem fysisk efteruddannelse i form af fysisk træning, også i arbejdstiden.

Udtrykket ”motion i arbejdstiden” giver associationer til frynsegoder i stil med cappuccinomaskiner og frugtkurve. Det lugter lidt af, at det bedste ved jobbet er pauserne. Men fysisk efteruddannelse handler simpelthen om, at det i nogle jobsituationer er nødvendigt at sikre god styrke og kondition, for at jobbet i sig selv ikke skal føre til nedslidning. I andre jobs er det nødvendigt at bryde det stillesiddende job for ikke at blive syg. Arbejdspladsen er en arena for sundhed, men hvor går grænsen mellem omsorg for den ansatte og utidig indblanding?

Foredrag 3: Fysisk aktiv: fra vugge til krukke, fra sofakartoffel til supermotionist og for syge såvel som raske
Uanset, hvor man er i livet, er det vigtigt at være fysisk aktiv. Ung eller gammel, syg eller rask: det er vigtigt for både den fysiske og mentale sundhed at være aktiv. Det er også vigtigt at dyrke fællesskabet. Det er så vigtigt, at man burde kunne skrive en recept på både motion og venskab. Foredraget gennemgår betydningen af fysisk aktivitet, når det gælder forebyggelse af sygdom, men også når det gælder styrkelse af såvel den fysiske som den mentale sundhed her og nu.

Der inddrages aspekter på børn og fysisk aktivitet, både hvad angår læring, trivsel og sundhed. Og jeg fortæller hvordan fysisk aktivitet kan bruges som behandling af sygdom.

Nogle mennesker har brug for at komme i gang. Andre dyrker så meget motion, at det sunde er ved at kamme over. Men hvor meget motion er for meget? Findes der en tærskel, hvor det ikke længere er sundt? Er der farligt at være supermotionist?

Foredrag 4: Kan risikoen for demens nedsættes?
Spørgsmålet er mildt sagt relevant, for man regner med, at der i Danmark er 84.000 mennesker med en demens-diagnose i dag. Tallet vil være næsten fordoblet om 25 år. En demensdiagnose rammer ikke blot den demente, men også de pårørende og samfundet i videste forstand. Det er derfor påtrængende at spørge sig selv, om man kan gøre noget for at nedsætte risikoen for demens. Det korte svar er ja. Og i grove træk gælder, at det, der er godt for hjertet, også er godt for hjernen.

Rygning er rigtig skidt for hjernen. Kaffe er godt. Alkohol med måde er også godt. Og motion er særdeles godt, også for hjernen. Der er en særlig stor risiko for demens, hvis man har eller har haft en depression.

Hjernen nyder hjernen godt af selskabelighed, men lider under ensomhed. Som pårørende til en dement ægtefælle kan man blive ramt af ensomhed. For demens er en tabubelagt sygdom.

En sund livsstil giver ingen garanti mod udvikling af demens. Men man kan nedsætte risikoen for demens og udskyde det tidspunkt, hvor demensen sætter ind.

Foredrag 5: Sundhedsmyter
Vi dyrker vores krop og sundhed, som om det er en ny religion. Men det kan være svært at navigere rundt i sundhedsjunglen. Hvad der er sandt og falsk, når det gælder sundhed og motion? Foredraget inddrager deltagerne, der hver får et rødt og et blåt kort. Bente Klarlund fremsætter udsagn og deltagerne viser med rødt kort, om de mener, det er forkert – eller med blåt kort, om det er rigtigt. Derefter uddyber Bente og fortæller om forskningen bag svaret.

Foredraget kan tilpasses, så det fokuserer på særlige emner og egner sig bedst til en deltagerkreds, der ikke overstiger 100 personer. Eksempler på myter der kan indgå: Det, du spiser om aftenen, feder mere. En kalorie er en kalorie. Chokolade slanker. Du er overvægtig, fordi du har tunge knogler.

Sundhed, vægtfokusering og motion definerer tidsånden. Mange kvinder og mænd drømmer om den superslanke eller muskuløse krop. Det er svært at forstå, at man ikke bare kan spise noget mindre og motionere noget mere. Vores ønsketænkning går i retning af, at vi nemt kan få det, vi drømmer om.

Sådanne drømme næres af en industri og skaber myter, der lover overvældende træningsresultater, uden at vi anstrenger os, og vægttab uden at vi spiser mindre. Oplev et foredrag, der fortæller sandheden bag de mange myter.

Foredrag 6: Gå – så går det nok
Når du går, nedsætter du din risiko for 35 forskellige sygdomme herunder kræft, demens og hjertesygdom.

Er du syg, kan du i nogle tilfælde gå dig rask. Gåture er også et middel i kampen mod depression, stress og angst. I snit kan en 30-årig kvinde, der ikke bevæger sig i det daglige, regne med at leve godt fire et halvt år længere, hvis hun begynder at gå 30 minutter hver dag. For en mand er gevinsten 3 år.

Foredraget går på 3 ben – det fysiske, det mentale og det eksistentielle. Mange store tænkere giver udtryk for, at der er en særlig friskhed i den tanke, der er frembragt, mens kroppen er i bevægelse. Nietzsche siger: ”Det er når man går, de store tanker kommer”. Musklerne taler til hjernen, når vi går. En gåtur sætter gang i en masse hjernehormoner og musklerne udskiller stoffer til blodet, der kan kommunikere med alle vores organer. Du kan gå dig gladere, mere kreativ og til en bedre hukommelse. Hukommelsescenteret i hjernen vokser, når du går, og du husker derfor bedre.

Foredrag 7: Vanvittigt sundt – Klarlund og Larsens letlevende brevkasse – LIVE
Hvad må man spise, hvor lidt motion kan man nøjes med, og hvor meget er det nu, man må drikke? Og er det sunde liv også det gode liv?

Vi hører meget om sundhed, men det er svært at finde rundt i sundhedsjunglen. Samtidigt sporer vi en vis træthed over sundhedsdebatten og en snigende fakta-resistens melder sig, som skaber grobund for ”kreative” sandheder om sundhed. Det går den forkerte vej, og der er behov for nytænkning på sundhedsområdet.

Derfor har professor og overlæge Bente Klarlund Pedersen fra Rigshospitalet indgået en usædvanlig alliance med skuespilleren Peter Larsen, alias Erna Iversen. Når det gælder Erna Iversen, er der vel nok altid et og andet, man kunne tænke sig at spørge en læge om og 10 spørgsmål til professoren kunne let gå hen og blive til 100.

Erna Iversen, der selv synes, at hun er mager uden at være ranglet, men ret beset har en misundelsesværdig timeglasfigur, vil gerne have styr på den optimale kropskomposition. Bente Klarlund svarer beredvilligt på spørgsmål om paradokset tyndfedme, mens hun måler Ernas livvidde. Erna vil også høre, om det er korrekt, at store kvinder har et lavt stofskifte, at chokolade slanker, at man taber sig ved at svede meget, og om det kan passe (som hendes veninde påstår), at man forbrænder 300 kalorier i forbindelse med sex. Er det usundt at springe morgenmaden over? Er 6 små måltider sundere end 3? Er det ikke farligt at faste under ramadanen? Er det usundt med kaffe? Er vinterbadning sundt? Kan graviditet bruges som en slags doping? Hvad betyder KRAM og hvorfor hedder det ikke KRAMS? Hvor vigtig er søvnen for helbredet? Hvorfor får vi stress? Hvorfor kalder man stavgang for Alzheimer-skiing? Hvad er det skridttælleren tæller – og hvor i skridtet er det i øvrigt, den skal sidde? Vi kommer ind på de ondskabsfulde fedt-depoter og fedt-despoter og meget mere.

Der er ikke tale om et foredrag i gængs forstand. Der anvendes stensikkert ikke power-point, men andre rekvisitter kan komme på tale. Med humor og satire tager Klarlund og Larsen publikum med på en absurd rejse ud på sundhedens overdrev, hvor forskningsbaseret viden om sundhed og livsstil er i fokus. Galskab og alvor går hånd i hånd. Publikum vil grine og græde. Der er ingen grænser for de spørgsmål, der kan stilles. ”Vanvittigt Sundt” er under konstant udvikling og kan tilpasses (næsten) alle mål. Publikum inddrages fra først til sidst.

Bente Klarlund Pedersen holder dette foredrag i brevkasse live-udgave med Peter Larsen, der er dansk skuespiller. Han har gået på mimeskole i Polen, været konferencier på Festival of Fools og spiller i teatergruppen Solvognen. Senere indledte han et samarbejde med Anne Marie Helger. Han havde i mange år ugentlige tv-optrædener hos Hans Otto Bisgaard som henholdsvis tjener Frandsen og den særdeles barmfagre fru Erna Iversen. Peter Larsen gennemgik Tamil-sagen i Niels Ufers stykke ”Mens vi venter på retfærdigheden” på Café Teatret og TV. 25 år efter stykket om Tamil-sagen genoplivede Peter Larsen sin figur kultursociolog Jørgen Andersen i stykket ”Mens vi venter på Irakkommissionen”, der bl.a. blev opført på Det Kongelige Teater i 2017.

Foredrag 8: Elsk at løbe
Mere end 1 million danskere definerer sig selv som løbere. Foredraget giver en forskningsbaseret gennemgang af løbets fysiologi og giver praktiske råd til navigering i løbets univers.

Foredraget bliver krydret med løbe-anekdoter samt beretninger og tanker om løbets historie, filosofi, sensualitet, mytologi, kommercialisering og politik.

Foredrag 9: KRAM dig 14 år yngre
Vi er ved at drukne i bøger om sundhed. Det er ikke nemt at finde rundt i sundheds-junglen Hvad kan man tro på? Hvad skal man mene? Det kan vel ikke være lige vigtigt alt sammen? Og kan man virkeligt spise sig ti år yngre? I dette foredrag holder jeg mig ikke tilbage. Jeg vover et øje og giver opskriften på, hvordan man kan opnå at leve ikke bare 10 – men 14 år længere – vel at mærke 14 år uden sygdom – og vel at mærke 14 år med bedre livskvalitet.

Det handler om KRAM-faktoren. Har du den, så er du i biologisk forstand 14 år yngre. KRAM står for Kost, Rygning, Alkohol og Motion. Foredraget handler om KRAM, men fokuserer på betydningen fysisk inaktivitet i fritidslivet og arbejdslivet og viser, at det er bedre at være fed og fit end slank og sløv. Når det er nemmere sagt end gjort at holde vægten, kvitte smøgerne, drikke mådeholdent og motionere dagligt, skyldes det, at vi påvirkes af en lang række omstændigheder, som vi ikke er bevidste om. En væsentlig vej til succes i sundhedslivet er derfor viden, viden og mere viden.

Foredragets kerne er at formidle viden og dokumentation om sundhed og forebyggelse, som baggrund for en diskussion af en række kontroversielle spørgsmål. Er sundhed et individuelt ansvar? et fælles ansvar? eller både og? Tilhørerne bliver aktivt inddraget i et humoristisk, tankevækkende og til tider provokerende foredrag.

Foredrag med Bente Klarlund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. marts 2019
Læs mere

Poul Duedahl
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dansk historie

Poul Duedahl

Book nu!

Poul Duedahl er forfatter til bl.a. Velkommen på bagsiden. Danmarkshistorien på vrangen (2018), Ondskabens øjne. En biografi om Jens Nielsen, som blev kåret til Årets Historiske Bog 2016, Nattens gerninger (2015) og Forbrydelsens ansigt, som blev kåret til Årets Historiske Bog 2013.

Foredrag af Poul Duedahl:

Foredrag 1: Velkommen på bagsiden. Danmarkshistorien på vrangen
Dette foredrag handler om de menneskelige vildfarelsers historie, om eksperimenter der gik galt, kampe der blev tabt og ideer som ingen længere abonnerer på. Fortællinger, som kan være svære at få øje på, og som understreger den gamle sandhed om, at det som regel er sejrherren, der skriver historien. Tag med på en rejse tilbage til en eksotisk tid – 1800-tallet – og stift bekendtskab med den sidste hofnar på Augustenborg Slot, præstedatteren fra Fredericia som skiftede køn og blev sæbefabrikant, en sort plantageslave som gik i land på Skagens Gren flere år efter slavetransporternes ophør – og andre af danmarkshistoriens fraklip. Hør om en tid, hvor samfundsordenen byggede på kadaverdisciplin og samfundsfjender blev tortureret, brændemærket og halshugget. En tid hvor sindssygdom blev pryglet væk, mens forbrydere blev isolationsfængslet til de blev gale for så at blive eksporteret til udlandet på en enkeltbillet. En tid med statsstøttet sørøveri og lakuner af lovløshed. Og en tid hvor enkelte lod sig hverve af en kyssekult, mens andre solgte deres sjæl til Djævelen. Poul Duedahl er lektor ved Historiestudiet på Aalborg Universitet og forfatter til den anmelderoste bog ’Velkommen på bagsiden’, der udkom i efteråret 2018 og blev nomineret til Weekendavisens Litteraturpris.

Foredrag 2: Gudhjemtid
Hvad er klokken? Danskerne tjekker i gennemsnit uret 18 gange i døgnet, og der er da også nok at holde øje med. Skoletider, spisetider og sengetider – og man skulle jo helst heller ikke komme for sent på arbejde. Forudsætningen for at indgå aftaler er, at vi alle har den samme tidsforståelse. I Danmark har vi fulgt det samme klokkeslæt siden den 1. januar 1894. Da gjorde man op med ideen om, at hver landsby havde sin egen lokale tid styret af solens gang over himlen. Det blev nemlig upraktisk, da tog så måtte have forskellige køreplaner alt efter om de kørte mod vest eller øst, mens telegrammer nåede frem til Viborg før de blev afsendt fra København. Universaltiden gjorde i stedet landet til en del af en verden med tidszoner, og fremover var klokken 12 i Danmark, når solen stod højest over Bornholm. Lige siden har de samme timer, minutter og sekunder været den afgørende målestok i en verden besat af tid. Foredraget fortæller om tiden før og efter, og om 500 års samliv med uret. Det bygger på bogen af samme navn, som er den første i Aarhus Universitetsforlags nye, store bogserie ’100 danmarkshistorier’. Tag med på en tidsrejse med Poul Duedahl, der er lektor i historie ved Aalborg Universitet.

Foredrag 3: Ondskabens øjne
I november 1892 hævede skarpretter Theodor Seistrup sin bredbladede økse over halsen på den 29-årige forbryder Jens Nielsen i fængselsgården på Horsens Straffeanstalt. ”Hans henrettelse vil befri verden for et menneskeuhyre”, skrev The New York Times, for på trods af sin unge alder havde Jens Nielsen for længst gjort sig internationalt berygtet som indbegrebet af ondskab. Han stod bag en lang række indbrudstyverier, en brandkatastrofe i London af enorme dimensioner og nedbrændingen af fem gårde og et hus på Sjælland. Han havde siddet indespærret i flere lande og forsøgt at myrde tre fængselsbetjente i Horsens. Øksehugget blev skarpretterens sidste. Siden er ingen mennesker blevet henrettet i Danmark for forbrydelser begået i fredstid. Foredraget belyser baggrunden for dette afgørende skel i retshistorien og går bag om en af Danmarks mest omtalte og berygtede forbrydere. På baggrund af de mange dokumenter om ham i danske og udenlandske arkiver fortælles der om hans vej ind på forbryderbanen, om bekendtskabet med stifteren af Nordisk Film, om årsagen til hans had til offentlige myndigheder og i det hele taget om, hvordan det gik til, at en begavet, ung mand endte på skafottet som øksens sidste offer. Foredragsholderen er lektor Poul Duedahl fra Historiestudiet ved Aalborg Universitet, og foredraget baserer sig på den anmelderroste biografi ’Ondskabens øjne’, der blev kåret til Årets Historiske Bog i 2016.

Foredrag 4: Forbrydelsens ansigt
Siden 1850 har fotografiet været et centralt led i politiets efterforskningsarbejde. Forbryderbillederne giver et sjældent glimt af den kriminelle underverden i en tid, hvor det ellers var forbeholdt velhavere at lade sig fotografere. De er repræsentanter for den første praktiske anvendelse af fotokameraet i Danmark og de udgør samtidig et forvarsel om nutidens identifikations- og overvågningssamfund. I foredraget vil lektor Poul Duedahl fra Historiestudiet på Aalborg Universitet vise udvalgte forbryderbilleder fra de danske arkiver og fortælle om baggrunden for, at vedkommende blev fotograferet. Billederne viser nemlig noget om, hvor langt der er fra forbryderstereotyperne til det enkelte individ. Faktisk er det ofte en overraskende og lærerig historie, som førte til, at den portrætterede kom på kant med straffeloven og havnede i politiets blitzlys. Det ved vi. For til ethvert billede hører nemlig hundredvis af håndskrevne sider i form af politirapporter, domstolsager og fængselsarkivalier – dokumenter som langt om længe er blevet tilgængelige. Foredraget bygger på bogen ’Forbrydelsens ansigt’, der blev kåret som Årets Historiske Bog 2013.

Foredrag 5: Billeder fra en anden verden. De Kellerske Anstalters historie
De Kellerske Anstalter var i mange år navnet på Danmarks største institution for udviklingshæmmede. Eller åndssvage som de blev kaldt. Institutionen kom til verden i 1865 i en baggård i det indre København, men fik hurtigt vokseværk, og inden århundredet var omme var stenbroen byttet ud med et omfattende anstaltskompleks i Brejning mellem Vejle og Fredericia. De paladsagtige bygninger blev i årenes løb et hjem for mere end 13.000 patienter, og Danmark et foregangsland, når det gjaldt systematisk indsamling, overvågning og sterilisation af åndssvage. De Kellerske Anstalter var, med sine isolerede filialer på Livø og Sprogø, den institution som politikere og læger gerne holdt frem som forbillede for resten af Europa. Et bevis på hvor humant Danmark var. Men institutionen skabte ikke kun forbedrede forhold for nogle af landets svageste borgere. Den var også var udtryk for et samfundsmæssigt fravalg og med til at gøre et stadigt bredere spektrum af mennesker til afvigere. I sine velmagtsdage rummede anstalten mennesker, som man i dag ikke ville drømme om at institutionalisere, inklusiv en far til en dansk statsminister. I 1990 blev institutionen nedlagt. Det siges, at graden af et lands ”civiliserthed” kan måles på, hvordan det behandler sine afvigere. Hvis det er sandt, så er historien om De Kellerske Anstalter et stykke enestående danmarkshistorie. Foredraget bygger på en bog af samme navn, der udkommer i juli 2019. Poul Duedahl er lektor i historie på Aalborg Universitet.

Foredrag 6: Grænseland
Grænser skiller, veje samler. Det er et grundvilkår, som præger store dele af menneskehedens historie, for grænserne definerer stater og vejene samler dem, og skaber mulighed for samkvem på tværs. Men få steder kommer spændingsforholdet mellem menneskeskabte skillelinjer og samfærdselsårer tydeligere til udtryk end i et grænseland – dvs. det geografiske område, der omkranser grænsen mellem to forskellige territorier, lovgivninger, retssystemer, toldområder, skatteudskrivningsdistrikter og værnepligtsordninger. Det gælder også grænselandet mellem Danmark og Tyskland. Foredraget fortæller historien om landegrænsen mellem Danmark og Tyskland i årene fra 1840-1920, om hvordan den fik sin nutidige form og om de konsekvenser som tidens politiske uoverensstemmelser, krigsuroligheder og ændrede grænsedragninger fik for befolkningen på begge sider. Foredraget bygger på bogen ’Grænseland’, som udgives af Danmarks Radio i foråret 2020 i anledning af 100-året for Genforeningen. Poul Duedahl er lektor ved Historiestudiet på Aalborg Universitet. [Tilbydes fra og med januar 2020]

Foredrag med Poul Duedahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. marts 2019
Læs mere

Jeppe Mølgaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Blockchain teknologi, Kryptovaluta

Jeppe Mølgaard

Book nu!

Jeppe Mølgaard er blockchain journalist og kommunikatør for Nordic Blockchain Association.

Foredrag af Jeppe Mølgaard:

Foredrag 1: Blockchain teknologi
Jeppe holder foredrag om blockchain teknologi, så alle forstår teknologiens kerne, hvad der gør teknologien unik, og hvorfor det er, at teknologien har potentiale til at disrupte så mange forskellige brancher. Jeppe redegør desuden for forholdet mellem blockchain og kryptovaluta.

Med sin journalistiske baggrund forholder han sig kritisk og tilstræbt objektivt til både blockchain og kryptovalutaer. Han bruger eksempler fra virkeligheden til at vise, hvordan blockchain bliver brugt af virksomheder, stater og private i dag. Men han viser også eksempler på, hvordan blockchain løsninger i fremtiden kan komme til at ændre fundamentet for, hvordan vi overfører værdi og data til hinanden i den globale digitale infrastruktur.

Jeppe kan desuden – hvis ønskes – diskutere blockchain og kryptovalutaer i et internationalt perspektiv, da han følger markedet og det globale politiske arbejde med at regulere det tæt. Han argumenterer for og imod, om verdens landes forskellige forsøg på politisk reguleringen skader eller gavner udviklingen inden for blockchain teknologi, kryptovalutaer og såkaldte security tokens, alt afhængig af, hvilke øjne man ser på udviklingen med.

CV:

Jeppe Mølgaard arbejder som journalist for Nordic Blockchain Association, hvor han skriver nyheder fra det danske blockchain-miljø. Han formidler desuden det arbejde, organisationen laver i forhold til at integrere blockchain teknologi i den digitale infrastruktur hos danske myndigheder og virksomheder.

Jeppe har eksempelvis skrevet artikler om Høje-Taastrup Kommune, som er case i et af de første blockchain-pilotprojekter i Danmark, og om IBM’s nye blockchain platform, som bliver brugt af verdens største supermarkedskæder til at højne fødevaresikkerheden. Jeppe laver også forberedende pressearbejde til den årlige Nordic Blockchain Conference, som er organiseret af Nordic Blockchain Association og afholdt hos Dansk Industri.

Jeppe holder også foredrag om blockchain teknologi – senest som oplægsholder på Journalisternes Fagfestival. Han kombinerer en journalistisk opbygget fortælling med et visuelt powerpoint, der tilsammen forklarer teknologiens kerne og muligheder på en forståelig måde.

Jeppe har det sidste halvandet år arbejdet som journalist på Danmarks Tekniske Universitet, hvor han har formidlet forskning og innovation til magasinet Dynamo, DTU Avisen og Web. Han skriver primært dybdegående artikler om emner inden for IT-området herunder cybersecurity, databeskyttelse, deep learning algoritmer,  energi og blockchain.

Jeppe har i sit virke interviewet nogle af de førende forskere, virksomhedsprofiler og eksperter inden for blockchain-miljøet. Han har desuden erfaring med investering og handel med kryptovaluta. Jeppes personlige interesse for emnet bunder i, at han tror på, at teknologien har potentialet til at skabe et nyt grundlag for måden, vi opbygger vores digitale infrastruktur på. Et emne, som hele tiden bliver vigtigere i en mere digitaliseret verden.

Jeppe er under uddannelse som journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og går på 7. semester. Lær Jeppe bedre at kende ved at besøge hans hjemmeside: https://jeppe-moelgaard.dk/

Foredrag med Jeppe Mølgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. marts 2019
Læs mere

Kay Xander Mellish
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsmarked, HR, Kick-off, Kommunikation, Kulturforskelle, Kulturforståelse, Skrivekursus, USA

Kay Xander Mellish

Book nu!

Kay Xander Mellish er amerikaner og uddannet journalist. Hun har boet i Danmark i en længere årrække og har stadig en finger på pulsen når det kommer til udviklingen i kulturen rundt omkring på de danske arbejdspladser og deres uskrevne regler. Hendes foredrag er morsomme og fyldt med brugbar viden om de uskrevne regler, der findes i […]
Publiceret: 20. marts 2019
Læs mere

Kristian Sørensen, Helle Petersen og Mohammad Jamal
Holder foredrag indenfor følgende emner: Christiania, Kriminalitet, Marihuana, Narkotika, Retsvæsen, Straf

Kristian Sørensen, Helle Petersen og Mohammad Jamal

Book nu!

Kristian Sørensen, Helle Petersen og Mohammad Jamal tilbyder foredraget:

Ringene i vandet – Christiania fortalt indefra
Mød to erfarne christianitter og hør på deres fortælling om deres opvækst i fristaden, og på hvordan narkobekæmpelsen på Christiania har fået uønskede konsekvenser.  Deltag i diskussionen om, hvorfor hashhandelen i København nu er havnet i stadig mere brutale omgivelser, og hvorfor der er sat tvivl om det danske frisind og fristads-tankens overlevelse.

Helle ”Buddha” fandt sit tilhørsforhold på Christiania og har aldrig set sig tilbage siden. Mohammad ”Houdini” fandt sig selv i det ly som Christiania gav i forhold til en modsætningsfyldt verden uden for. I Christiania var der højt loftet, men friheden havde sin pris. Som en dyrebar erfaring har Helle og Mohammad gennemlevet op- og nedture i hashmiljøet på Christiania.

Forfatteren og fortælleren Kristian Sørensen, der har fulgt Christianias fra den spæde begyndelse, har her udviklet en bred samfundsmæssig baggrundsanalyse af begivenhederne på Christiania. Helle ”Buddha” arbejder i dag som konditor og Mohammad ”Houdini” er lærerstuderende.

Helle ”Buddha” og Jamal ”Houdini” fortæller medrivende om hvad Fristaden Christiania har betydet for dem, siden de som helt unge fandt et hjem i Christiania. Deres deltagelse i hashhandelen og arrestationerne i forbindelse med Nordlys sagen i 2014 fangede dem ind i et edderkoppespind, der tilmed fik anklageren på anklagebænken. Det diskuteres sammen med Kristian, hvilke uønskede konsekvenser den politiske linje og den udmøntede politistrategi kampen mod hash på Christiania medførte, og hvor Christiania som fristad står i dag. Sammen ser de på hvad de har lært, og hvad det betyder for den måde vi kan få sammenhængskraften i vores samfund til at virke bedre.

Foredraget med Helle Petersen og Mohammad Jamal sammen med lektor og forfatter Kristian Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Kristian Sørensen, har arbejdet for demokratifremme og civilsamfundsudvikling, ikke mindst i Danmarks nærområder. Han arbejdede først som Vicegeneralsekretær i Dansk Røde Kors og senere som Generalsekretær for Red Barnet, hor han medvirkede til udbygning af begge organisationers humanitære og sociale arbejde. Efter en tørn som afdelingsleder i UNDP i New York, har han ledet Dialogue Development med konfliktløsning og i Bosnien og Kosovo og løst opgaver i Rusland, Mellemøsten og Centralasien. Kristian Sørensen er ekstern lektor på CBS og DIS og har skrevet fagbøger og senest digtsamlingen Bjergtagen.

Helle Petersen
fandt sit tilhørsforhold på Christiania og har aldrig set sig tilbage siden. Som en dyrebar erfaring har Helle gennemlevet op- og nedture i hashmiljøet på Christiania. Helle ”Buddha” arbejder i dag som konditor, og er en hårdtarbejdende, kreativ håndværker.

Mohammad Jamal fandt sig selv i det ly som Christiania gav i forhold til en modsætningsfyldt verden uden for. I Christiania var der højt loftet, men friheden havde sin pris. Mohammad ”Houdini” er i dag lærerstuderende og deltager i humanitært oplysningsarbejde.

Publiceret: 19. marts 2019
Læs mere

Gitte Meyer Madsen

Gitte Meyer Madsen

Book nu!

Gitte Meyer Madsen (født 1978) har mange års erfaring som studievært.

Gode spørgsmål og godt selskab
I mere end 10 år har Gitte været studievært på nyhedsudsendelser og lange interview- og debatprogrammer på hovedstadsområdets store regionale tv-station TV 2 Lorry.

Hun har hundredvis af interview i benene fra tiden på skærmen og har desuden styret et hav af politiske, kulturelle og samfundsmæssige debatter og været moderator på Folkemødet.

Gitte er kendt for at være yderst godt forberedt, en skarp journalist og godt selskab.

Du kan booke Gitte Meyer Madsen som ordstyrer eller konferencier hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. marts 2019
Læs mere

Arne Mariager
Holder foredrag indenfor følgende områder: Humor, Livskvalitet, Politik, Samfundsdebat

Arne Mariager

Book nu!

Nyt foredrag med Arne Mariager: En tro for livet
En dag gik op for Arne Mariager, at kristendommen er en vidunderlig tro – det er dejligt at kære kristen. For det er en tro, der giver plads til mennesker – der gør det dejligt at være menneske. Kristendommen er ikke alene et spørgsmål af åndelig karakter. Men i høj grad en etisk køreplan for mennesker. Arne kender ikke andre religioner, hvor der findes et decideret kærlighedsbudskab: Du skal elske din næste. Er det ikke smukt? Og hele kristendommens menneskesyn gør, at kristendommen ikke alene er en tro, der trøster os i angsten for døden. Kristendommen er IKKE for døden. Men for livet. Det er en tro for de levende. Den gør livet rigere.

Arne Mariager, født 1951, er journalistuddannet og har arbejdet på en række dagblade. Fra 1984-1989 var han chefredaktør på Morsø Folkeblad, 1989-1996 chefredaktør og adm. dir. på Fyns Amts Avis og 1996-2009 chefredaktør og adm.dir. på Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad. Siden har han været freelance journalist, forfatter og foredragsholder. Gennem en halv snes år var han kursusleder på Den journalistiske Efteruddannelse. Arne Mariager blev i 1995 tildelt Laust Jensen-prisen, indstiftet af Morgenavisen Jyllands-Posten for sin indsats i den danske provinspresse. Han bor i Faaborg.

Arne Mariager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. marts 2019
Læs mere

Naser Khader
Holder foredrag indenfor følgende områder: Humor, Integration, Integration, Kristendom, Mellemøsten, Politik

Naser Khader

Book nu!

Nyt (ikke-politisk) foredrag (ny bog) af Naser Khader:

Sådan blev vi kristne – en rejse i Jesus og Paulus’ fodspor (udkommer sept. 2019)
Naser Khader kom som 11-årig til Danmark fra Syrien, og nærmest fra første dag blev han fascineret af danskernes forhold til Kristendommen. I sin bog ”Bekendelser fra en kulturkristen muslim” fra 2015 beskrev han mødet mellem sin arabiske baggrund og danskernes protestantisme, og få har som han formået at udfordre og skabe forbindelser mellem de to positioner – og taget slagene for det.

Siden Naser Khader i 2015 tog en Masteruddannelse i Teologi, har Naser Khaders interesse for Biblens historier kun vokset sig større, og da han for et par år siden stødte på en bog om apostlen Paulus, åbnedes hans øjne for et helt nyt perspektiv på Kristendommen.

I ”Sådan blev vi kristne – en rejse i Jesus’ og Paulus’ fodspor” fortæller Naser Khader historien om jøden Saulus, der i årene efter Jesus’ død forfølger de nye kristne. Men efter at have set Jesus i et drømmesyn bliver han omvendt, tager navnet Paulus og vier sit liv til at udbrede det kristne budskab.

I bogen kommer læseren med Naser Khader til Israel og Palæstina, hvor han rejser i de fodspor, Jesus og Paulus trådte for cirka 2.000 år siden. Undervejs trækker teologen og folketingspolitikeren, der har siddet i folketingets kirkeudvalg i mange år, røde tråde fra Det Gamle Testamente over Kristendommens indførelse i Danmark til Reformationen. Og undervejs forsøger han at lære danskerne om deres kristne tro, og besvare det store spørgsmål, om Kristendommen overhovedet ville se ud som den gør, hvis ikke det havde været for Paulus.

Naser Khader indleder bogen med følgende påstand: ”I, danskere, ved for lidt om kristendommen, og det synes jeg er ærgerligt. Det er ærgerligt, fordi vi lever i et samfund, hvor de danske værdier konstant bliver presset af andre ideologier, kulturer og religioner. Danskerne bøjer alt for ofte af for dette udefrakommende pres, og det er fordi, de ikke tager deres kulturelle rødder alvorligt. Fordi de ikke forstår dem godt nok. Når der er noget, man ikke kan forklare, har man svært ved at forsvare det, og så kommer man til at give sig.

Noget af det, der har chokeret mig mest, når jeg har været på foredragsturnéer rundt i det ganske danske land, er den himmelråbende uvidenhed i forhold til kristendommens indflydelse på vort samfund, som jeg ofte har mødt. Endda har jeg mødt den hos folk, der betragter sig som kristne. Det chokerede mig for eksempel, at mange danskere tror, at julen er den vigtigste kristne højtid, at julen er mere central end påsken. Påsken er den – uden sammenligning – vigtigste højtid i kristendommen. Det var jo her Jesus blev taget til fange og korsfæstet.”

Foredrag med Naser Khader booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. marts 2019
Læs mere

Eva Tind
Holder foredrag indenfor følgende emner: Adoption, Erindringer, Familieliv, Kvinder, Litteratur, Lyrik

Eva Tind

Book nu!

Eva TindEva Tind er nu aktuel i 2019 med romanen ‘Ophav’. Bogen er en hverdagsodyssé om en familie på tre, der skilles og rejser ud i verden for at finde sig selv i utraditionelle livsformer. En eventyrlig fortælling om, hvad der kan ske, når man bliver forladt, og de indsigter og overraskelser der følger, hvis man følger en anden vej i livet.

I foredraget fortæller hun om romanen ‘Ophav’ og de research-rejser og inspirationer, der ligger bag fortællingen om de tre karakterer, Miriam, Kai og Sui, der er i familie, men på hver deres måde, søger at udfolde en del af dem selv, der er skjult for andre. Om at forlade og blive forladt, og om at man ikke altid finder det man søger der, hvor man venter det. Romanen finder sted i Indien, Korea, Sverige og Danmark.

Foredrag med Eva Tind booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. marts 2019
Læs mere

Eleonore af Schaumburg-Lippe
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fotografi, Historie, Kongehuset, Personlig udvikling, Rejsebeskrivelser

Prinsesse Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe

Book nu!

Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe har 12 års erfaring indenfor projektledelse, strategisk og diplomatisk kommunikation, journalistik og strategisk brug af de sociale medier. Arbejder som Film- og Teateranmelder på Kulturtid.dk, Boganmelder på Krigsvidenskab.dk og Kommunikationsansvarlig for Støt Soldater og Pårørende foruden at være foredragsholder, skribent og auktionarius til velgørenhedsarrangementer. Eleonore-Christine er uddannet Master i Sikkerhed og Diplomati, HD2.del i Organisation og Ledelse med speciale i Virksomhedskommunikation og Strategisk udvikling, dertil Multimediedesigner og Markedsøkonom.

Foredrag af Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe:

Foredrag 1: Prinsessens Rumænske Dannelsesrejse
Prinsesse Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe boede fra år 2010-2014 i Bukarest, Rumænen, hvor hun udover at bygge den Rumænske Reklamebrancheforening UAPR op, også var tilknyttet flere velgørende organisationer.  Eleonore-Christine er kendt for sin gode fortælleevne, krydret med billeder fra hendes “dannelsesrejse” til Rumænien og ikke mindst for hendes spændende, sjove og søde anekdoter om hendes liv som dansk kvinde og Prinsesse i Rumænien.

Foredrag 2: Min morfar – Kongelig Hoffotograf Poul Johansen ved Elfelt
Prinsesse Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippes morfar Poul Johansen var Kgl. Hoffotograf til sin død 18.august 1973. Han blev uddannet fra den meget prominente danske fotograf Peter Elfelt fra firmaet Elfelt. Poul Johansen var bedst ven med Kong Frederik d. 9, og under 2. Verdenskrig var han aktiv i den danske modstandsbevægelse, og ikke mindst blev han af den danske udenrigstjeneste i 1964 sendt til Grønland for at fotografere. Foredraget holdes med en masse skønne billeder fra Poul Johansens spændende liv og ikke mindst fra hans ægteskab med den norske Grethe-Inger Johansen min mormor.

Foredrag med Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. marts 2019
Læs mere

Jens-Martin Eriksen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Integration, Islam, Kulturforskelle, Litteratur, Racisme, Ytringsfrihed

Jens-Martin Eriksen

Book nu!

Jens-Martin Eriksen er forfatter til romaner – bl.a.” Vinter ved daggry”, ”Et hvidt reb til Philippe Deprez” og ”Helter skelter” samt en række bøger om multikulturalisme, så som ”Hadets anatomi”, ”Adskillelsens politik” og ”De anstændige”.

Foredrag af Jens-Martin Eriksen:

Foredrag 1: Kritik af Multikulturalisme.
Det er blevet et uforståeligt drømmeord sammen med integration. Men hvad betyder det reelt? Måske et splittet og kaotisk samfund med etnisk apartheid? Ud fra rejsebøger og essays lægger forfatteren op til debat.

Foredrag 2: Politisk kaos i Europa med etniske borgerkrige.
Hvad gemmer de nuværende konflikter til os? Ud fra romanen ”Helter Skelter” giver forfatteren et bud på hvordan de nuværende kriser kan eskalere og nedbryde vores samfund, sikkerhed og institutioner. Hvad er de politiske handlingsmuligheder – og hvordan kan det ende?

Foredrag 3: Hvordan begyndte borgerkrigene på Balkan?
Da kommunismen brød sammen i det tidligere Jugoslavien kom demokratiet ikke tilsyne som man havde håbet. I stedet sank regionen ned i forskellige former for nationalisme og etnisk fjendskab. Hvorfor? Dengang forstod vi ikke krigene, men nu fremstår de måske som et spejl for fremtiden for vore egne samfund?

Foredrag 4: Ytringsfrihed
Skal den være begrænset med love mod hadetale, fornærmelse af religion og religiøst tilhørsforhold? Eller skal den være helt ubegrænset som i USA? Hvad er problemerne med den ubegrænsede ytringsfrihed – hvilke konflikter kender man til, der kan opstå? Og hvad er problemerne med den begrænsede ytringsfrihed, som vi kender i Europa? Hvordan tackler vi ekstremisme, racisme og hadetale når der ikke er nogen love, der sætter begrænsninger? Træk af de seneste års intense diskussioner og politiske kampe.

Foredrag med Jens-Martin Eriksen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. marts 2019
Læs mere

Marlene Malle Granild
Holder foredrag indenfor følgende emner: Hjemløse

Marlene Malle Granild

Book nu!

Marlene Malle Granild er tidligere hjemløs og nu i skæv bolig.

Marlene har fået en skæv bolig efter et liv som ædru hjemløs i ca. 5½ år. Marlene dannede foreningen Hjemløse til Hjemløse og lavede en masse frivilligt arbejde: fx. gratis mad til gadens folk, som hun selv lavede og kørte ud med. Hun stod for årets julemiddag på Rådhuspladsen den 11. december 2015 til 2018. Ialt 4 kæmpe fester, hvor alt var gratis og alt blev doneret.

Marlene lukkede foreningen, da hun kom i skæv bolig og er på nuværende tidspunkt ved at opstarte noget nyt som sættes i gang i 2020.

Marlene holder foredrag om gaden og dens miljø samt hvordan hun ser gadens billeder igennem de 5½ år hunhar været derude. Marlene har en stærk mening om gadens liv og hvad og hvilken hjælp der mangler derude.

Er du interesseret i at høre om hendes hjemløse liv, så er hun mere end klar til at komme og fortælle om oplevelserne.

PS: Hun tager sin hund MJ og mand John med – de har været med hele vejen.

Foredrag med Marlene Malle Granild booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. marts 2019
Læs mere

Martin Lund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Anden verdenskrig, Biografi, Historie, Industri, William S. Knudsen

Martin Lund

Book nu!

Martin Lund Big BillDanskeren der vandt anden verdenskrig!
Foredraget tager udgangspunkt i en bog han netop har skrevet og udgivet om dansk/amerikaneren William S. Knudsen. Det er en fantastisk og temmelig ukendt historie der handler om en mand der emigrerer til USA i år 1900 med 20 dollars på lommen og tager et hårdt manuelt arbejde på et skibsværft og derefter arbejder sig op og ender som øverste direktør for verdens største virksomhed General Motors. Men ikke nok med det. I maj 1940 ringer Præsident Roosevelt til ham og tilbyder ham et job til en dollar om året. Han skal komme til Washington og stå i spidsen for produktion af militært udstyr til hele den allierede krigsindsats under anden verdenskrig. Det gør Knudsen så og får gjort de allierede i stand til at vinde krigen!

Martin Lund er journalist og fotograf og født i 1963. Han har mere end 30 års erfaring primært med tv, men også med andre medier. Martin har haft ansvar som redaktionschef, tilrettelægger, og postredaktør af mere end 500 tv-programmer til alle danske tv-stationer. Hans erfaring har i de seneste år mest været at lede eller være en del af en redaktionel produktionsenhed. Han har vundet 5 tv-priser og har været nomineret til 9.

Han har udgivet 3 bøger: “Fasanen, jagten og kultur” En bog om Danmarks mest populære jagtbytte. Udgivet af Ashehoug 2000. “Kongelig køreglæde”, En stor bog om de biler som det danske kongehus har kørt gennem det tyvende århundrede. Udgivet af Nautilus i juli 2009. “Big Bill” Biografi om den danske industrimand og generalløjtnant i den amerikanske hær: William S. Knudsen. Udgivet af Haase Forlag 2019.

Martin Lund har skrevet artikler og bidraget med fotografier til en lang række kulturelle og historiske artikler i Danmark. Bl.a. til Euroman og det ugentlige nyhedsmagasin Focus, FDM og det internationalt anerkendte britiske tidsskrift Classic & Sports Car. Han har også fotograferet for UNICEF og UNESCO. Han er medlem af Dansk Journalistforbund.

Foredrag med Martin Lund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 11. marts 2019
Læs mere

Birgithe Kosovic
Holder foredrag indenfor følgende emner: Besættelsen, Dannelse, Demokrati, Erik Scavenius, Forfatterskab, Krig og Kærlighed

Birgithe Kosovic

Book nu!

Birgithe Kosovic er forfatter

Foredrag af Birgithe Kosovic:

Den inderste fare
“Den inderste fare” er et politisk-personligt romanportræt af den mand, som i manges øjne er danmarkshistoriens største landsforræder: Erik Scavenius. Hvordan kan vi forstå Scavenius i dag, hvor vi igen er konfronteret med spørgsmålet: Hvor meget af din frihed vil du opgive for freden? Og hvor meget af din fred vil du ofre for friheden? Hvor går grænsen mellem integritet og underkastelse? Scavenius svarer. Som politiker i krig. Som ægtemand i utroskab og dyb forelskelse. Og som det menneske, vi alle er, der kæmper med at få tilværelsens store regnskab til at gå op.

Det handler om værdier. Og hvordan vi kan håndtere de sværeste af alle spørgsmål i vores kærlighedsliv såvel som i det åbne samfund uden at forråde os selv og vores fællesskab. Hvad er vores idealer? Og hvilke idealer kræves hvornår?

Anbefalinger:

Birgithe Kosovic besøgte Hovedgård Bibliotek med et yderst veloplagt og engageret foredrag om sin roman, ’Den inderste fare’, om Erik Scavenius og forhandlingspolitikken under 2. verdenskrig. Hendes engagement blev desuden ført op i nutiden i en diskussion af hvordan ytringsfriheden forvaltes. Jeg tror alle tilhørere havde en udbytterig aften.
Hovedgård Bibliotek

En herlig aften i selskab med Birgithe Kosovic. Birgithe er både underholdende og vidende i sin levende måde at formidle på, og der var rigtig god dynamik mellem hende og publikum. En stor anbefaling herfra.
Vejle Bibliotekerne

Dit foredrag om ham var levende og medrivende og de mange fremmødte havde en spændende og stærk eftermiddag.
Tikøb-Gurre Kirke

Fra Lions Club Faaborg-Broby skal der lyde en stor tak for et interessant og medrivende foredrag. Hvis man tror, at et foredrag om Erik Scavenius er en tør forestilling med videregivelse af div. faktuelle oplysninger, så tager man grundigt fejl. Birgitte Kosovic er den fødte fortæller – ikke kun i skriftlig form, men også med det levende ord. Hun udstråler entusiasme og formidler sin viden på en meget charmerende og levende måde. Man bjergtages af personen og den historie, som hun brænder for at videregive efter sin mangeårige research om denne spændende person og hans beslutninger i en historisk vanskelig tid. Vi kan på det varmeste anbefale en aften med forfatteren og historiefortælleren Birgitte Kosovic.
Lions Club Faaborg-Broby

Birgithe fortalte meget levende og interessant om emnet, om Erik Scavenius og hans rolle som leder af regeringen i 1940, og om personerne omkring ham, og kvinderne i hans liv. Hun trak paralleller fra tiden i romanen til tiden i dag, og gjorde emnet meget aktuelt. Efter en kort kaffepause kunne man stille spørgsmål, og spørgelysten var stor! – En virkelig god aften, og med stor inspiration til at læse bøgerne!
Thorsø Høje Menighedsråd

CV:

Den inderste fare Roman i to bind, Politikens Forlag 2016 og 2018
Politikens Litteraturpris 2018

Det dobbelte land Roman, Gyldendal 2010
Danske Banks Litteraturpris 2011
Weekendavisens Litteraturpris 2010
Danmarks Radios Romanpris 2011
Præmieret af Statens Kunstfond
Oversat til serbisk og undervejs på makedonsk

Om natten i Jerusalem Roman, Gyldendal 1999
Oversat til tysk, fransk, spansk, italiensk, græsk, norsk, svensk og serbisk

Legenden om Villa Valmarana Roman, Gyldendal 1997

Ytringsfrihed
Medlem og i perioder talsperson for det tværpolitiske netværk Fri Debat, der forfægter ytringsfriheden. Tidligere medlem af Dansk PEN’s bestyrelse.

Foredrag med Birgithe Kosovic booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 11. marts 2019
Læs mere

Anna Elisabeth Jessen
Holder foredrag indenfor følgende emner: 1950´erne, 1960´erne, 1970´erne, 1980´erne, Andens verdenskrig, Danmark, Dansk historie, Fortælling, Genforening, Grænseland Historie, Sønderjylland

Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen

Book nu!

Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen (f. 1956) er bachelor i dansk fra Københavns Universitet, journalistuddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og manuskriptuddannet fra Den Danske Filmskole. Har lavet radio, tv og dokumentarfilm siden 1984 og har vundet flere internationale priser for radiomontagerne Hvorfor  ringede hun ikke igen? Efter festen og Doktor Tramsens rapport.I 2008 udkom hendes bog Kraniet fra Katyn på baggrund af radiomontagen og dokumentarfilmen af samme navn. Om hundrede år er hendes debut som skønlitterær forfatter.

Foredrag af Anna Elisabeth Jessen:

Roman-aktuelle Anna Elisabeth Jessen fortæller om sin bestseller Om Hundrede år og om, hvordan det er at skifte spor fra journalistikken og dokumentarismen til fiktion.

Pressen skrev:

Usædvanlig vellykket romandebut
★★★★★ Jyllands-Posten

Kolossalt spændende
★★★★★ Fyens Stiftstidende

Medrivende … fortalt i et enkelt, men overbevisende sprog
★★★★★ Kristeligt Dagblad

En fin og originalt fortalt roman
Information

Den respekterede radio-og tv-dokumentarist Anna Elisabeth Jessen udfordrer med Om hundrede år sit ubestridelige talent for at formidle en god historie.
Weekendavisen

Interessant og indsigtsfuld … værd at læse
★★★★ Søndag

Sønderjyden Anna Elisabeth Jessen romandebuterer med en vedkommende familiekrønike. En flot debut … en række meget præcise miljøbeskrivelser, overraskende handlinger og en passende mængde humor. Man nyder hver en side.
★★★★★ Hans Christian Davidsen, Flensborg Avis

Og hvad handler romanen om: En familiehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede korte nedslag fra 1914-2014, et for hvert år. Om hundrede år begynder i 1914, da første verdenskrig bryder ud. Soldaten Hans, der som dansk sønderjyde må kæmpe på tysk side, vender aldrig hjem til slægtsgården. I stedet overtager svogeren Marius og søsteren Helene gården. De får fem børn hvis liv præges voldsomt af deres døve far og de spor som den store krig trækker helt op til 2014. Et medrivende tidsbillede med grumme skæbner og et skarpt blik for det usagtes evne til at forme og forkludre livet for en familie. Hundrede års danmarkshistorie i et sønderjysk perspektiv.

Foredrag med Anna Elisabeth Jessen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. marts 2019
Læs mere

H.C. Andersens Strygekvartet

H.C. Andersens Strygekvartet

Book nu!

H.C. Andersens Strygekvartet

Nattergalen

Et spil-levende portræt. En musikalsk og medrivende eventyr-fortælling. Det er for børn og voksne.

Ved et poetisk kunstgreb bliver publikum vidne til digterens skabende øjeblik. H.C.Andersen står på scenen i egen, høje og særprægede figur. Han er veloplagt, klar til digte, – til at fremføre sit seneste mesterværk. Digteren sætter sig. De 4 musikere på scenen samler sig til ét. Til Danmarks yngste strygekvartet. Der er eventyr i luften, den vibrerer som musik. Digteren griber om fjeren, kigger opad og trækker vejret: “I Kina, ved i jo nok…

Aleksandre Zapolski´s musik spænder fra romantisk, rørende, forårsgrøn harmoni over abrupte, rytmisk opsplittede fragmenter til et mørkt modulerende, fortvivlet krat. Forestillingens unge søskendeflok undervises til daglig af Aleksandre Zapolski. Den anerkendte russiske violinist og komponist viser med værket et dybt kendskab og hengivenhed til eventyrdigterens fortælle-kunst.

Forestillingen fortæller eventyret om den lille syngende fugl, der bliver bortvist. Natur fortrænges og erstattes af menneskeskabte indretninger. Kejseren bliver syg og kan ikke leve, – men dog kommer den lille levende nattergal tilbage og synger døden fra kejserens hjerte.

• Virtuost dukkespil af diplomuddannet dukkefører
• Berigende poesi.
• Betagende at børn og unge kan spille klassisk musik på højt niveau.
• Bevægende at opleve dukkespilkunst, der hylder vores verdenskendte digter.

Koncert-fortællingen fortryller både voksne og børn og varer ca. 35 min.

Medvirkende:
Dukkemager Christina Meisl
Dukkespiller Sven Haarder
Cello Silke Meisl
Bratsch Karla Meisl
Violin Viola Meisl
Violin Silas Haarder

Strygekvartetten, hvis medlemmer er fra 11-19 år, kan endvidere engageres til andre musikalske opgaver som receptioner, indslag i arrangementer eller deciderede koncerter. Stort repertoire. Wiener klasssik, salon, danske sange, julesalmer m.m. H.C.Andersen figuren kan ligeledes engageres separat som poetisk og udtryksfuldt onemanshow. Der tilbydes flere formater i forhold til varighed og målgruppe samt mulighed for tysk, engelsk eller kinesisk version.

H.C. Andersens Strygekvartet booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. marts 2019
Læs mere

Osman Sari
Holder foredrag indenfor følgende emner: Integration, Motivation

Osman Sari

Book nu!

Osman Sari er foredragsholder, debattør, iværksætter og tolk.

“Jeg hedder Osman Sari. Er født i 1991. Født og opvokset i Tyrkiet, men har en kurdisk baggrund, og kom til Danmark i september 2008, hvor jeg startede på blindeinstituttet, da jeg er født blind. Da jeg kom til Danmark var jeg analfabet, kunne ikke spise ordentligt selv, og kunne ikke færdes på egen hånd. Jeg kunne ikke punktskrift og kunne ikke bruge computer eller noget. Alt dette har jeg fået tilegnet mig nu, bl.a. ved hjælp af blindeinstituttet, og i dag taler jeg flydende dansk, og skriver også lidt. Jeg har ”dyrket” politik, har haft 3 firmaer, har taget 9. og 10. klasse på VUC, synger, på hobbiplan på kurdisk og lidt dansk. Jeg deltager aktivt i samfundsdebatten og har bl.a. min egen YouTube kanal. Som Danmarks første og eneste blinde indvandrer iværksætter, har jeg været i medierne adskillige gange. Jeg laver en del frivilligt arbejde.”

Foredrag af Osman Sari:

Osman Sari holder et foredrag som er humoristisk, men samtidig med en undertone af alvor. I foredraget kommer han omkring livet i en kurdisk landsby i Tyrkiet, hvor han blev født og boede i 16½ år samt hans beslutning om at tage til Danmark. Osman fortæller også om sine lidt over 10 år i Danmark, efter hans slogan, ”Hvis jeg kan det som blind, så kan du det også”. Han underholder også folk med at synge en sang og fortæller om de bump der har været på vejen hidtil, og hans drømme og ønsker for fremtiden.

Foredrag med Osman Sari booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. marts 2019
Læs mere

Adam Jon Kronegh
Holder foredrag indenfor følgende emner: Danmark, Historie, Kulturarv, TV

Adam Jon Kronegh

Book nu!

Adam Jon Kronegh er arkivar ved Rigsarkivet.

Foredrag af Adam Jon Kronegh:

Foredrag 1: Forsvundne Arvinger
Fra de støvede, velkendte gange i Rigsarkivet til pludselig at blive hvirvlet ind i en stor TVproduktion. Historier om helt almindelige og absolut usædvanlige mennesker og om deres skæbner – små og store stykker danmarkshistorie.

Foredrag 2: Ubåde og vestindiske skandaler: historier fra Rigsarkivets gemmer
Noget af det bedste ved at arbejde ved Rigsarkivet, er at “falde” over arkivalier som pludselig åbner for de mest utrolige historier. F.eks. historien om danskeren Johan Frederik Carlsen, som omkom under den amerikanske borgerkrig i verdens første undervandsbåd: en utrolig historie om udlængsel og (dum)dristighed. Eller da jeg blev kontaktet af en tidligere senator på de Vestindiske Øer, som havde hørt om en anonym dansk embedsmands ulykkelige skæbne i 1899, efter en romantisk, men syndig og “naturstridig” affære…

Foredrag 3: Undersøgelser (mest for advokater, ejendomsmæglere og forskere)
Arvingsundersøgelser: Hvordan udføres de, hvad er vigtigt at vide på forhånd og hvordan komme man bedst fra start så man til sidst kan samle de løse ender?
Tinglysningsundersøgelser: Hvordan finder man de gamle servitutter og hvad kan man lære om ejendommens udvikling?
Forskerservice: Rigsarkivet har fantastisk data som ikke har været indtænkt i forskningsprojekter. Måske har Rigsarkivet data til dit forskningsprojekt..har du undersøgt det?

CV:
Jeg fortæller om, hvordan arbejdet med at finde brikkerne i Rigsarkivets store puslespil udføres og hvilke historiske mysterier jeg har været med til at løse – og om at falde over de mest eventyrlige opdagelser ved rene tilfælde. Jeg er arkivar og har arbejdet med arkivundersøgelser i mange år og er tidligere tovholder for Rigsarkivets afdeling der arbejder med “dokumentationsundersøgelser”, f.eks. arvingsundersøgelser. Ved efterhånden meget om arvings- tinglysnings- folkeregister og specialundersøgelser men vil altid gerne lære mere!

Er projektleder for Rigsarkivets “Forskerservice” som udfører arkivundersøgelser indenfor naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige forskningsområder, især med fokus på guldgruben fra de mere end 4500 databaser fra myndigheder og forskning.

Rigsarkivet gemmer på sande historier – store som små – om alle danskere fra især de sidste 200 år. Kunsten er, at lede efter dem de rigtige steder.

Foredrag med Adam Jon Kronegh booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. marts 2019
Læs mere

Safari Band

Safari Band

Book nu!

Safari-Band –Partybandet med den gode stemning og brede repertoire.

Safari-Band er det altid festlige og veloplagte partyband, der fest efter fest leverer god stemning og vellydende dansemusik for det brede publikum.

Med stor erfaring og et glimt i øjet, sikrer de publikum en god og festlig oplevelse med overhængende risiko for trætte danseben og hæse stemmer til følge.Repertoiret er stort og rammer det brede publikum, hvad enten man er til rock’n roll, country, melodi grandprix, 80’er hits, pop, rock eller nogle af de største hits fra dansktoppen.

Safari-Band tilbyder også at spille under spisningen, hvilket betyder at Safari-Band kan levere musikken under hele festen –altså både under spisningen og til den efterfølgende fest –og det er uanset om der er tale om bryllup, fødselsdag etc. eller f.eks. et halbal med både spisning og dans. Lyd og lys tilpasses selvfølgelig det enkelte arrangement.Kort sagt leverer Safari-Band en forrygende fest fra start til slut.

Safari-Band booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. marts 2019
Læs mere

Ole Sønnichsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dirch Passer, Historie, Historie, USA

Ole Sønnichsen

Book nu!

Ole Sønnichsen One Dollar ManOle Sønnichsen er aktuel med bogen “One Dollar Man – Historien om danskeren, der ændrede Anden Verdenskrig”.

Om bogen: Den 28. maj 1940 ringede telefonen hos William S. Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. I den anden ende var den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt på en linje fra Det Hvide Hus. Han havde brug for en mand, der kunne stille sig i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr under Anden Verdenskrig, og præsidenten havde kun én kandidat til jobbet: danskeren. For sin indsats ville han modtage én dollar om året.

ONE DOLLAR MAN er den glemte historie om cykelsmeden, der udvandrede med immigrantskib fra København i 1900 med 30 dollars på lommen. Han kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund og blev en af USAs største og bedst betalte erhvervsfolk, inden han blev hentet til Washington DC for at hjælpe præsidenten.

William S. Knudsen havde et usædvanligt talent for at organisere mænd og maskiner. Han satte samlebåndsproduktionen i system hos Ford, skabte bilmærket Chevrolets store succes og blev øverste direktør for General Motors med 250.000 ansatte. I Washington blev han en nøglefigur under krigen, hvor han som trestjernet general var med til at vende de allieredes krigsheld i kampen mod Hitler og japanerne.

ONE DOLLAR MAN er skrevet af Ole Sønnichsen, der også skrev det anmelderroste tobinds-værk “Rejsen til Amerika”. Bøgerne blev senere filmatiseret som dokumentarserie til DR K.

Ole Sønnichsen, født 1973, er journalist og forfatter. Ole Sønnichsen står bag en række anmelderroste biografier om bl.a. Dirch Passer, Johannes Møllehave, Benny Andersen og Vestas og Danfoss-direktøren Jørgen Mads Clausen. Desuden skrev han sammen med håndboldspilleren Joachim Boldsen bestsellerne Ærligt talt! Og Færdig!.

Foredrag med Ole Sønnichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. marts 2019
Læs mere

Jens Christian Grøndahl
Holder foredrag indenfor følgende emner: Eget forfatterskab

Jens Christian Grøndahl

Book nu!

Jens Christian Grøndahl Inde fra stormenJens Christian Grøndahl er aktuel med romanen “Inde fra stormen”

Om bogen: En vinterstorm nærmer sig, og alt i forfatteren Adam Huus’ liv er ved at kæntre, da han og Harriet kører fra København. Ingen af dem ved, hvor længe de skal være adskilt. Adam har ikke skrevet en bog i flere år, og han frygter, at det er forbi. Fortiden indhenter ham med uventet kraft, da hans voksne datter rammes af en uheldssvanger tilstand. Samtidig hvirvles han ind i #MeToo’s virale stormvejr.

Inde fra stormen er en dramatisk fortælling om livets skrøbelighed, relationernes og det kunstneriske arbejdes sårbarhed, og hvordan den polariserende tidsånd trænger ind i intimsfæren.

Foredrag med Jens Christian Grøndahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. februar 2019
Læs mere

Carsten Werge
Holder foredrag indenfor følgende emner: Fodbold, Sport, Sygdom. Bookes også som ordstyrer / konferencier

Carsten Werge

Book nu!

Carsten Werge, journalist, tv-vært og fodboldkommentator, er født i 1959 og har mere end 40 års erfaring på arbejdsmarkedet. Han har siden 1988 primært arbejdet som sportskommentator – med fodbold som sit største ansvarsområde. Carsten Werge, der siden 1998 været fast kommentator hos TV3/Viasat/Nentgroup, er den journalist i Danmark der har kommenteret flest danske superligakampe. Han har masser af erfaring fra de store slutrunder og er formentlig den kommentator i verden, der har kommenteret flest kampe i den fineste af alle  fodboldturneringer, Champions League. Derudover har Carsten været vært på forskellige fodboldprogrammer: Onside, Det Bare Fodbold, Tipslørdag, Fodbold For Fan, Fodbold Uden Filter m.m. Carsten Werge har derudover i hele sin karriere skrevet stribevis af fodboldbøger.

Foredrag af Carsten Werge:

Foredrag om fodbold/sport
Carsten Werge er leveringsdygtig i vanvittige fortællinger fra et langt kommentatorliv på alverdens fodboldstadions. Hans foredrag tilsættes holdninger til, hvordan fodbolden har forandret sig på godt og ondt. Anekdoterne fortælles med et godt glimt i øjnene, men også med vid og bid.

Foredrag om sygdomsforløb
Carsten Werge var i 2018 så alvorligt syg med en betændt bugspytkirtel, at han i en lang periode svævede mellem liv og død. Det dramatiske sygdomsforløb satte gang i en masse tanker, og fodboldkommentatoren fortæller råt for usødet om den barske tid, hvor han kæmpede for sit liv.

Konferencier/ordstyrer
Carsten Werge har stor erfaring i rollen som konferencier, hvor han med et snert af frækhed og markante holdninger formår at binde tingene sammen. Fodboldkommentatoren har gennem årene været vært på forskellige debatprogrammer på tv inden for sportens verden, men har også erfaringer med arrangementer udenfor sportens verden. Herunder koncerter, større fødselsdagsarrangementer osv.

Foredrag med Carsten Werge booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. februar 2019
Læs mere

Jørgen Lange Thomsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Begrebet jomfruelighed, Døden i retsmedicinsk perspektiv, Historien set af en retsmediciner, Retsmedicin

Jørgen Lange Thomsen

Book nu!

Jørgen Lange Thomsen En retsmediciner ser altJørgen Lange Thomsen er aktuel med bogen “Liv og Død – en retsmediciner ser alt”.

Om bogen: De fleste genkender nok ordene coroner og retsmediciner fra Hollywood-film, TV-serier og krimier. Men hvad indebærer denne titel egentlig – og hvor går grænsen mellem fakta og fiktion? Hvornår bliver underholdning vægtet højere end sandhed?

I Liv og Død svarer en af verdens førende retsmedicinere og professor emeritus Jørgen Lange Thomsen på disse spørgsmål ved at genfortælle nogle af de mest interessante og grusomme sager fra sin mangeårige karriere.

Der er hverken mangel på underholdning eller sandhed, når han beretter om en dag i en retsmediciners liv. Men det er ikke en bog for sarte sjæle, for en retsmediciner ser alt.

Foredrag med Jørgen Lange Thomsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. februar 2019
Læs mere

Jesper Steinmetz
Holder foredrag indenfor følgende områder: Integration, Kulturforskelle, TV, USA

Jesper Steinmetz

Book nu!

Jesper Steinmetz er i Danmark i fra den 10. til 16. juni 2019 og kan i den periode bookes til foredrag.

”Come on America – bag kulisserne hos korrespondenten”. Jesper Steinmetz fortæller om livet som USA-korrespondent og viser eksempler på, hvad der foregår bag kulisserne, når kameraet er slukket.

Jesper Steinmetz har mødt Donald Trump ved fire forskellige lejligheder. Nogle gange er det gået bedre end andre! For som Steinmetz har oplevet på egen krop kan Trump både være brutal og imødekommende. TV2s USA-korrespondent har gennem sine næsten ugentlige reportagerejser mødt amerikanere – høj som lav – og fortæller i dette personlige foredrag, hvorfor de valgte Trump til deres præsident, og hvad det gør ved USA, at han nu leder landet.

Jesper Steinmetz har i over 8 år været TV2s mand i USA. Han har rapporteret fra 48 stater, stået midt i voldelige raceuroligheder i Ferguson og Baltimore, dækket orkaner og andre naturkatastrofer og rykket ud midt om natten, når der igen var masseskyderi et sted i det enorme land. Vi kender ham også iført smoking på den røde løber ved Oscar-uddelingen i Hollywood, eller iført shorts foran Det Hvide Hus hjemme i Washington DC, hvor han bor!

Foredrag med Jesper Steinmetz bookes hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. februar 2019
Læs mere

Helle Vincentz
Holder foredrag indenfor følgende emner: Depression, Forfatterskab, Krimi, Litteratur, Samfundsdebat

Helle Vincentz

Book nu!

Helle Vincentz er født i 1978 og uddannet journalist og cand.public. med speciale i international politik fra Syddansk Universitet og har en Master of Human Rights fra Columbia University. Siden da har hun varetaget en række forskellige job, bl.a. som journalist og kommunikationsmedarbejder, men bedst kendt er hun i offentligheden for sine spændingsromaner.

Helle Vincentz står bag en række spændende bøger, der er blevet rost af landets anmeldere og solgt til en række andre lande. Senest udkommet er spændingsromanen ”Søster min” om antropologen Sofie Munk. Bogen går i kødet på verdens medicinalindustri og brugen af antidepressiv medicin og strøg direkte ind på bestellerlisterne.

Foredrag af Helle Vincentz:

Foredrag 1: Eget forfatterskab
Helle Vincentz lukker foredragsgæsterne helt ind i sit forfatterskab, når hun fortæller om, hvordan hun finder de kontroversielle emner, hun skriver om i sine spændingsromaner – grådighed i medicinalindustrien, fusk i fertilitetsindustrien, korruption i olieindustrien. Hun løfter sløret for, hvordan hun udfører sin grundige research, hvordan hun samarbejder med sin skrivegruppe af forfatterkolleger, og hvordan det føles at få sit arbejde anmeldt i alle landets aviser.

Foredrag 2: Medicinalindustrien og depression
I sin seneste bog ”Søster min” tager Helle Vincentz livgreb med medicinalindustriens skjulte dagsordener samt med emner som depression og brugen af antidepressiv medicin. I foredraget fortæller hun om, hvordan hun har brugt sine egne erfaringer med depression i arbejdet med at skrive bogen.

Anbefalinger af Helle Vincentz’ foredrag:

“Helle Vincentz har en smittende energi og begejstring. Hun er vidende, underholdende og skarp, og man går fra et møde med hende fyldt med glæde.”
Lida Wengel, Horsens Bibliotek, arrangør af Krimimessen i Horsens

“Helle Vincentz er en strålende, veloplagt formidler, som skaber et overbevisende og vindende rum for – og med – sine læsere”.
Helle Winther Olsen, Furesø Bibliotek & Borgerservice

“Med sin personlige ærlighed krydret med sjove og fine detaljer får Helle Vincentz enhver tilhørerskares fulde opmærksomhed.”
Sonja Christensen, præsident, Antvorskov Inner Wheel

Foredrag med Helle Vincentz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. februar 2019
Læs mere

Line Bloch
Holder foredrag indenfor følgende områder: Mobning

Line Bloch Poulsen

Book nu!

Sådan knækker man et menneske – en hudløs ærlig beretning om mobning og konsekvenserne heraf.

“Da det ringede ud til spisefrikvarter gjorde jeg som jeg plejede. Jeg skyndte mig at få fat i min madpakke i min taske, inden mine mobbere kylede min taske ud af vinduet, hvor den ville lande som den plejede, i skolegårdens hinkerude, hvor meningen så var at jeg skulle ydmyges ved at gå og samle mine ting sammen, mens de andre morede sig. De dage jeg nåede at få fat på madpakken, fik jeg frokost. Så måtte tasken vente med at blive hentet. Min frokost spiste jeg ude på en bagtrappe som kun rengøringspersonlaet brugte. Dette udspillede sig i 5. klasse. Men det var startet mange år før. Jeg havde ellers glædet mig til at starte i skole, som de fleste børn jo gør. Og det var også både sjovt og spændende den første tid, og med det mener jeg de første 2 uger. Derfra startede mit liv i helvede.”

Et foredrag der er vedrørende og skræmmende for både børn og voksne.

Hvad er mobning?
Hvordan føles det at være jagtet vildt hver eneste dag, så meget at det fortsætter i drømmene?

Line arbejder i dag med børn og gør hvad hun kan for at historien IKKE skal gentage sig. Men det er svært og kræver at hun konstant har øjne og ører på stilke.

Få historien om hendes skoletid, og hør hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil have en chance for at stoppe mobning.

Line Bloch er datter til Mette Bloch – dobbelt verdensmester i roning.

Reference:

Vi havde i aftes besøg af Line Bloch, der holdt et meget personligt og hjertegribende foredrag om mobning for et publikum bestående af både børn og voksne. I stedet for at holde et langt lidelsesfyldt foredrag om alle sine traumatiserende oplevelser, valgte Line at gøre det kort og helt nøgternt, men stadig 100 % ærligt og herefter gå i dialog med publikum. Det fungerede virkelig godt, og vi havde en rigtig god dialog efterfølgende, hvor stort set alle i salen havde spørgsmål og kommentarer. Line tilbyder ingen mirakelløsninger, men hendes historie og personlige erfaringer er så friske i hendes erindring, at vi alle gik derfra med et ønske om at gøre hvad vi kan for at fjerne mobningens hæslige spøgelse. Foredraget er oplagt til skoler, forældre og til professionelle undervisere.
Brian Kronborg, AOF Center Sydjylland

Foredrag med Line Bloch booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. februar 2019
Læs mere

Christina Hesselholdt
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Litteratur, Oplæsning

Christina Hesselholdt

Book nu!

Christina Hesselholdt Virginia is for loversChristina Hesselholdt er aktuel med romanen Virginia is for lovers

Om bogen: I 1985 blev Derek og Nancy Haysom brutalt myrdet i deres hjem i Virginia. Datteren Elizabeth Haysom og hendes tyske kæreste Jens Söring blev efter en længere efterforskning og en pinefuld retssag idømt livsvarigt fængsel for dobbeltmordet. Elizabeth har forklaret at det var Jens Söring, som udførte mordene. Jens Söring har fastholdt at han oprindelig påtog sig skylden for at beskytte Elizabeth og fordi han troede at han som diplomatsøn kunne påberåbe sig immunitet. Men at det i virkeligheden var Elizabeth som myrdede forældrene. Skyldsspørgsmålet er aldrig blevet afklaret. Virginia Is For Lovers er en roman bygget på et skelet af virkelighed. Fortælleren hedder Mr. Up Front. Som en paparazzo-fotograf driver han rovdrift på kendte menneskers liv og offentlighedens enorme appetit på hemmeligheder og gåder. Nu står Mr. Up Front med mordgåden fra 1985 i hænderne. Men i virkeligheden er det tiden inden dobbeltmordet, hvad der førte til mordet, som interesserer ham. Han styrer de fire hovedpersoner Elizabeth, Jens, Nancy og Derek gennem sin fortælling som var de heste og han kusken. Hvad er hans eget motiv og hans egen sårbarhed? Han er ensom. Og synet af Elizabeth i et tv-program om den gamle retssag har gjort ham forelsket.

Pressen skriver:
››Mord, sex og løgne på den finurlige måde… “Virginia is for lovers” er et paradoksalt fornøjeligt værk, fordi Christina Hesselholdt er den suveræne stilist og humorist.‹‹
*****  Børsen

Foredrag med Christina Hesselholdt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Publiceret: 22. februar 2019
Læs mere

Ole Hammer Mortensen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Globale udfordringer

Ole Hammer Mortensen

Book nu!

Ole Hammer Mortensen har en lang og international karriere bag sig som øverste chef i et stort international rejse- og transportfirma, og bidrager med sin enorme viden, erfaring og kompetence med oplysning og løsningsorienteret information omkring problematikkerne i globale udfordringer.

Foredrag af Ole Hammer Mortensen:

VORES GLOBALE UDFORDRINGER

Et foredrag om de globale udfordringer vi står foran og hvad de 10 største trusler i forhold til sandsynlighed er?

Ole Hammer Mortensen er nu aktuel med sit nye foredrag “Vores Globale Udfordringer”. Ole skaber et overblik, over de noget komplekse problematikker vores verden står overfor, samt ikke mindst, hvad kan vi selv gøre for at forholde os til f.eks. ekstreme vejrfænomener, manglende håndtering og tilpasning af klimaforandringer, naturkatastrofer mv..

Budskabet bliver kommunikeret levende og sagligt, og ja, man kan godt henfalde til afmagt, når man ser listen af de uendelige problemstillinger man skal forholde sig til i det daglige som: datasvindel og tyveri, cyberangreb, menneskeskabte miljøkatastrofer, omfattende ufrivillig migration, tab af biodiversitet, kollaps af økosystemer, manglende drikkevand, økonomiske bobler i større økonomier, Stillehavets plastik øer og listen kunne blive ved.

Ole ́s styrke er, at han skaber en bevidsthed om problematikkerne. Desuden er formålet, udover at informere sagligt om de globale udfordringer, at transformere lytterens afmagt til handlekraft, samt give den enkelte muligheden for selv at handle på udfordringerne, hvilket giver en smule lys og håb forude, i de ellers noget dystre udsigter.

Foredraget kan også indgå i en panel debat, eller som temaarrangement med andre forskere.

Foredrag med Ole Hammer Mortensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. februar 2019
Læs mere

Jesper Grønkjær foredrag

Jesper Grønkjær

Book nu!

Jesper Grønkjær har levet af sin underholdning i 20 år, og har mere end 200 shows om året. Han arbejder desuden som journalist, skuespiller, instruktør m.m. Er også forfatter til bogen ”Den Magiske Rejsende”, han er medlem af ”Eventyrernes Klub” og har bl.a. modtaget ”Folksersen-Prisen” for sit grænsesøgende rejseliv.

Foredrag af Jesper Grønkjær:

Den Magiske Rejsende – Med tryllekunstneren, forfatteren og eventyreren, på rejse til verdens ende

Jesper Grønkjær er en af Danmarks få professionelle tryllekunstnere. Han har gjort det til sin mission at drage ud til klodens fjernes afkroge, hvor han lever og optræder hos fjerne befolkningsgrupper. Han drager ugevis igennem junglen, rejser på tømmerflåde ned af Amazonfloden, køre på Harley Davidson igennem øde sletter og rider på kamelryg ud i ørkenen.

Når Jesper tryller på sine ekspeditioner, går reaktionerne fra at folk løber skrigende væk over hans ”magi”, til han bliver udnævnt til stammens nye medicinmand.

Men smilet er den korteste vej imellem alverdens mennesker, så folk åbner altid op for ”Den Magiske Rejsende”. Ikke bare til deres hjem – men helt ind i deres hjerter.

Oplev et foredrag der kombinere fantastiske fortællinger, flotte fotos, unikke tv-klip m.m. Selvfølgelig viser Jesper også udpluk fra de tricks han har fascineret folk med kloden rundt.

Publikum i foredraget griner højlydt over de humoristiske fortællinger, men er også musestille, når der skildres kunst, kultur, natur, humor, religion, politik og livsindhold.

Foredrag med Jesper Grønkjær booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. februar 2019
Læs mere

Espen Strunk
Holder foredrag om følgende emner: Biografier, Litteratur, Lyrik, Musik, Musikalske foredrag

Espen Strunk

Book nu!

Espen Strunk (f. 1980) er journalist og forfatter. Cand.mag. i litteraturhistorie og gennem en årrække tilknyttet musikmagasinet GAFFA. Debuterede med biografien Bagsidesanger (2013) og fulgte op med Rejsende i musik (2015), begge på forlaget Politisk Revy. I 2017 udkom Afzelius (Turbine), foruden Himlen over Brighton – Nick Cave på landevejen 2008-18 (2018) og Min skyline – Niels Skousen på landevejen 2002-19 (2019), på Byens Forlag.

Foredrag af Espen Strunk:

Foredrag 1: Sorgens støj – et foredrag om Nick Cave
I maj 2019 får Danmark atter besøg af den australske rockpoet, sanger og forfatter Nick Cave. Forfatter og litteraturhistoriker Espen Strunk inviterer indenfor i Caves univers, og fortæller om den stærke sangskriver og nogle af de centrale temaer i hans lyrik. Nick Cave har haft status af regulært rockikon gennem et par årtier – men det var først, da Cave var i 50’erne, at han for alvor steg op fra kultfænomen til superstjerne. Ikke mindst i Danmark, hvor Caves udsolgte koncert for 16.000 fans i oktober 2017 talte sit tydelige sprog om et sent, folkeligt gennembrud. Espen Strunk udgav i 2018 bogen Himlen over Brighton – Nick Cave på landevejen 2008-18 – en personlig og levende dokumentation af de seneste ti år i Caves karriere, baseret på forfatterens egne interviews med Cave og kumpaner.

Foredrag 2: Det knuste halleluja – et foredrag om Leonard Cohen
Inden sin død i efteråret 2016 nåede Cohen at sætte et værdigt poetisk punktum med trilogien Old Ideas (2012), Popular Problems (2014) og You Want It Darker (2016) – og i 2018 udkom den posthume digtsamling The Flame. Der er som altid al mulig anledning til en snak om Cohen, og i foredraget gives en introduktion til det det monumentale sangværk og manden bag. Vi skal høre om mennesket og musikeren Cohen, og ikke mindst samle op på nogle af de store, eksistentielle temaer der løber gennem hans plader og digtsamlinger fra de sidste tres år. Vi skal naturligvis høre såvel kanoniserede som mindre kendte optagelser – og kommer også omkring, hvilke visdomsord Cohen havde i ærmet, da Strunk havde lejlighed til at interviewe mesteren et par år før hans død.

Foredrag 3: Strejftog på E Street – Et foredrag om Bruce Springsteen
Han hylder håbet, fællesskabet og den amerikanske drøm – men med en konstant bevidsthed om dens barske bagside og et særligt blik for de knap så privilegerede i Guds Eget Land. Og så kan han samle titusinder på tværs af generationer, når han er i byen for at give en af sine legendariske koncerter med The E Street Band. Få – eller ingen – har som 69-årige Bruce Springsteen formået at forene folkelig appel med poetisk pondus. I 2016 udgav ”The Boss” sin kritikerroste selvbiografi – og i dagens musikalske foredrag fortæller forfatter og musikjournalist Espen Strunk om livet, karrieren og ikke mindst de sange, som har gjort Springsteen til en af rockmusikkens absolutte sværvægtere. Vi skal naturligvis også se og høre udvalgte arkivoptagelser med manden – og mon ikke der også bliver tid til et par ord om Strunks møde med Springsteen i London omkring udgivelsen af selvbiografien?

Foredrag 4: Rockmusik for voksne – et foredrag om Lou Reed
Da Lou Reed døde af leversvigt i oktober ’13 mistede rockmusikken en af sine få virkeligt stilskabende og skelsættende figurer. Reed, som engang udtalte at hans mål var at lave rockmusik for voksne, besøgte Danmark sidste gang i sommeren ’12 på en turné, han havde valgt at kalde “From VU to Lulu.” Foredraget stiller skarpt på tekstuniverset, den kulturelle kontekst og den kompromisløse karriere – fra bandet The Velvet Underground i slutningen af tresserne til det udskældte samarbejde med Metallica, “Lulu”, som blev Reeds sidste album. Strunk er i øvrigt blandt de få journalister herhjemme, som har interviewet Reed, og mon ikke der bliver tid til en enkelt personlig anekdote om mødet med den mediesky musiker og maskineriet omkring ham?

Foredrag 5: Bob Dylan – Strejftog på Desolation Row
Det er næppe muligt at overvurdere den betydning, amerikanske Robert A. Zimmermann – alias Bob Dylan – har haft for populærmusikken de seneste halvtreds år. Det var Dylan, som med pladerne “Bringing it All Back Home” og “Highway 61 Revisited” i ’65 viste, at rockens simple formsprog kunne kombineres med vildtvoksende, billedrige og intellektuelt udfordrende tekster – og rockmusikken har aldrig været den samme siden. Siden har Dylan udgivet knap tredive studieplader – inklusive et kreativt klimaks i midten af halvfjerdserne. Sidstnævnte vil være blandt nedslagspunkterne, når der inviteres på et strejftog i Dylans enestående værk og karriere. Og så skal vi naturligvis tale om livekunstneren Dylan, som har besøgt Danmarks utallige gange gennem den lange karriere – og som Espen Strunk har fulgt tæt de sidste to årtier.

Foredrag med Espen Strunk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. februar 2019
Læs mere

Anders Haahr Rasmussen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dating, Køn, Ligestilling, Meditation, Mindfulness, Mænd, Seksualitet, Sundhed, Sygdomme, Udbrændthed

Anders Haahr Rasmussen

Book nu!

Anders Haahr Rasmussen En fandens mandAnders Haahr Rasmussen er aktuel med bogen “EN FANDENS MAND”.
Om bogen: En fandens mand er en nysgerrig, selvudleverende og ofte meget morsom fortælling om at være mand i det 21. århundrede. Gennem en blanding af personlige historier, essays og interviews fortæller Anders Haahr om at date, om #MeToo, om grænser, om sexisme og homofobi, en hel del om sex og særligt om, hvordan mænd kan finde sig til rette på en bane, hvor spillereglerne ikke er helt de samme, som de var for tyve år siden. Det handler om de store spørgsmål: Hvorfor er det så svært at være mand over for en kvinde? Hvad skal der til for at det bliver sjovere, friere, mere livsbekræftende? Og hvad har Nicki Minaj, Suzanne Brøgger, Darth Vader og Uffe Elbæk med det hele at gøre?

Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) er journalist, forfatter og foredragsholder bosat på Nørrebro i København. Han skriver primært for Zetland og Dagbladet Information. Derudover arbejder han som tenniskommentator for Eurosport og DR og er vært på Radio24syvs Wimbledon-programmer. Han er medstifter af og fungerende redaktør på Rabarberbladet. Bag sig har han en cand.publicgrad fra Syddansk Universitet og en MA i sociologi fra The New School for Social Research.

Foredrag med Anders Haahr Rasmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. februar 2019
Læs mere

Peter Bang
Holder foredrag indenfor følgende emner: Eventyrenes Klub, Klima, Natur, Naturfolk, Rejsebeskrivelser

Peter Bang

Book nu!

Peter Bang er forfatter, fotograf, foredragsholder, kursusleder og eventyrer. Født 1957. Har skrevet en halv snes bøger; rejseskildringer, fagbøger og fotodokumentariske bøger om truede naturfolk, samt artikler i danske og udenlandske dag, uge og fagblade. Desuden fotografiske udstillinger og publikationer. Ophold hos oprindelige folk i Asien, Afrika, Grønland, Nordamerika, Stillehavet og Ny Guinea. Medlem af Eventyrernes Klub.

Foredrag af Peter Bang:

Foredrag 1: BAG BJERGENE – En beretning fra Ny Guinea
Et rejseforedrag fra den vestlige del af verdens næststørste ø Ny Guinea, der er besat af Indonesien. Over et interval på tre årtier skildrer forfatteren og fotografen Peter Bang sine oplevelser blandt den oprindelige urbefolkning i West Papua, der oplever store forandringer og er truet med udslettelse. Foredraget er baseret på oplevelser beskrevet i bogen “PAPUA BLOD – En beretning fra West Papua” af Peter Bang.
Varighed: 1 1/2 time (2 x 45 min.), plus pause og evt. spørgsmål. Kortere variationer kan også arrangeres. Også foredrag for børn med udgangspunkt i børnebogen “Puwuls verden”om et naturfolk i West Papua.

Foredrag 2: FJERNE ØER – En beretning fra Mikronesien
Efter tre årtiers fravær vendte Peter Bang tilbage til de ydre øer i lilleputstaten Yap i Mikronesien, hvor han levede hos et isoleret naturfolk på de fjerneste øer. Udover at være en spændende beretning er foredraget også en fortælling om den globale opvarmnings indflydelse på små ø-samfund i Stillehavet. Foredraget er baseret på oplevelser beskrevet i bogen “FJERNE ØER – En beretning fra Stillehavet” af Peter Bang.
Varighed: 1 1/2 time (2 x 45 min.), plus pause og evt. spørgsmål. Kortere variationer, herunder oplæg og inspiration til temaarbejde, konferencer, undervisning m.v. vedr. klimaforandringer kan også arrangeres. Også foredrag for børn med udgangspunkt i børnebogen “Den sidste skildpaddefest – Et naturfolk i Mikronesien”af Peter Bang.

Foredrag 3: NED AD FLODEN – En beretning fra Canada
En livsrejse med kano gennem Nordcanadas vildmark over 40 år. Foredraget tager udgangspunkt i oplevelser beskrevet i bogen ”Afsted – Rejseeventyr i Nordcanada” af Peter Bang, samt senere rejser og ophold i ødemarken. Et foredrag om at knuse sit ur mellem to sten og leve livet mens man har det, omgivet af en stor og enerådende natur, hvor sult, bjørneangreb og skovbrand blev en del af virkeligheden.
Varighed: 1 1/2 time (2 x 45 min.), plus pause og evt. spørgsmål. Kortere variationer kan også arrangeres.

Foredrag 4: LANGS KYSTEN – En beretning fra Grønland
En tomandsekspedition over 4.500 km langs Grønlands vestkyst med en lille 17 fods båd over to somre, hvorunder storm, storis, tåge, kælvende isbjerge og farlige skær vanskeliggjorde sejladsen. Beretningen starter med et liv som sømand i handelsflåden for over 45 år siden, fulgt op med opdaterede indtryk og oplevelser fra senere rejser til Grønland; om møder med natur, dyreliv og mennesker, om fortid, nutid og fremtid.
Varighed: 1 1/2 time (2 x 45 min.), plus pause og evt. spørgsmål. Kortere variationer kan også arrangeres.

Bogudgivelser:
· Kanobogen – Kanofolkets håndbog (1981 – forlaget Skarv)
· Fjeldvandrer (1982 – forlaget Skarv)
· Vildmarksliv (1982 – forlaget Skarv)
· Vinterliv i fjeldet (1983 – forlaget Skarv)
· Pelsværk – et naturprodukt (1983 – forlaget Skarv)
· Afsted – Rejseeventyr i Nordcanada (1985 – forlaget Skarv)
· Jalan Jalan – På rejseeventyr gennem Asien (1991 – forlaget Høst&Søn)
· Puwuls verden – Et truet naturfolk (1991 – forlaget Borgen)
· Den sidste skildpaddefest – Et naturfolk i Mikronesien (1994 – Borgen)
· Natur og udeliv med børn (1998 – forlaget B&U/Pædagogisk Bogklub)
· Papua blod – En beretning fra West Papua (2018 – Remote Frontlines)
· Fjerne øer – En beretning fra Stillehavet (2018 – Remote Frontlines)

Foredrag med Peter Bang booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. februar 2019
Læs mere

Mathilde Rude
Holder foredrag indenfor følgende emner: Historie, Indretning, Kulturarv, Kultur- og designhistorie, Kunst, Livsstil/hverdagskultur

Mathilde Rude

Book nu!

Mathilde Rude er freelancejournalist med livsstil, bolig, kultur og antikviteter som sine kerneområder. Hun skriver om kunstnere og designere, men laver også boligreportager for alle boligmagasiner i Danmark, og internationalt. Også magasinet Antik og Auktion er hun fast bidragsyder til. Derudover har hun gennem mange år været vurderingssagkyndig, og er nu hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner, hvor hun ser på alt, hvad folk dukker op med, når de træder ind ad døren og tager stilling til om det er guld eller ej. Hendes interesse for design, og i særlig grad det mere vintageprægede af slagsen, har ført hende med i TVprogrammer som Loppedeluxe på TV2, der, da det kom frem, var det 3. mest sete tv-program. Ligeledes har hun været Go’ Morgen Danmark ekspert, og har fast udtalt sig til alskens medier om sine bud på loppetrends, loppemarkeder, tips til køb, og hvad der ellers er af spørgsmål indenfor denne genre. I hendes arbejde er stilarter, godt design og trends en rød tråd – både når det handler om 1800-tallet og i dag. Og derfor kan hun se sammenhænge mellem før og nu. Og så er hun en mester i at gå på loppejagt – som er en viden, hun gerne vil dele med andre. Med sin faste finger på pulsen, kan hun også inspirere til hvordan man kan bo med sine loppefund.

Foredrag af Mathilde Rude:

Foredrag 1: TID, STIL OG TENDENSER
DE SAMME TRENDS DUKKER OP IGEN OG IGEN I VORES BOLIGER. MEN HVORFOR BOR VI PÅNY MED BESTEMTE TING? OG HVORDAN KAN VI INDRETTE OS FLOT MED DEM?
Hvad er stil og tendenser? Og hvorfor ændrer de sig, for igen at dukke op årtier eller århundreder senere? Alle tider er præget af trends, som oveni har tendens til at vise sig igen i nye tider. Den riflede Lyngbyvase fra 1930, står nu side om side med 1950’ernes Kay Bojesen aber og Bjørn Wiinblad porcelæn i stuerne igen. Men hvorfor appellerer fortidens design til vores tid?

I dette foredrag fortæller Mathilde Rude om design og stil fra flere århundreder med parallel til trends i dag. Ser man på smarte trends fra 1800-tallet og frem, som stilarterne Art Nouveau, Art Deco og Modernismen, bunder de også i en indstilling til livet, som også går igen i vores ellers så moderne samfund. Men også om en samfunds- og teknologisk udvikling. Nye materialer som tin, plast og melamin har revolutioneret vores boliger. Og hvor de i nogle tider blev ophøjet som smykker, er de gryder i en anden, som tilfældet var med aluminium. Med foredraget her vil man kunne forstå og genkende udtryk fra forskellige tider, når man går på loppemarked eller arver. Men hvordan indretter man sig med stilarter, der ofte er lavet i kontrast til hinanden, og som derfor har meget forskellige udtryk og dynamik – altså skaber stil fremfor stilclash?

Mathilde Rude ved hvad der rører sig lige nu med materialer, former og farver, hvor meget har været moderne tidligere. Hun giver her en guide til, hvordan man kan bo med vintage. Men også bud på at skabe et personligt hjem, hvor man har mod til at udtrykke, hvem man er gennem pudsige og personlige ting, som er det nye sort.

Foredrag 2: GODE GRUNDE TIL GENBRUGSKØB
AT KØBE BRUGT RUMMER MANGE ELEMENTER SOM BÅDE KAN RØRE FØLELSESMÆSSIGT OG ØKONOMISK, FOR DET ER HER VI KAN GØRE KUPPET, FÅ BILLIG BOLIGINDRETNING OG IKKE MINDST MERE SJÆL IND I HJEMMET. BLIV INSPIRERET HER TIL HVORDAN DET KAN GØRES.
Hvorfor køber vi vintage? Alle har forskellige motiver til at købe vintage. Det kan bunde i håbet om en økonomisk god investering, at spare penge, eller skabe en interessant indretning, eller måske det hele. Vores interesse kan ses i måden, som vi køber på. Men der er vel altid en samler gemt i os alle, som kan blive bidt af et loppemarked? Mathilde Rude har trådt sine barnesko på svenske auktioner, dystet om fund i TV-programmet Loppedeluxe, været Go´Morgen Danmark ekspert, skrevet om loppemarkeder for Antik og Auktion, oveni vurderer hun alskens ting og sager hos Bruun Rasmussen – derfor kender hun alle årsager godt.

I foredraget vil hun give en praktisk guide til at købe genbrug med forskellige formål, men med målet om at finde den helt særlige ting, og gøre et godt fund til en billig penge. For det er stadigt muligt på auktioner, loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Men hvor køber man hvad? Leder man efter kendt design der holder prisen, eller bare købe det billigt, så man kan tjene lidt, så skal man se efter det rigtige navn, look og kvalitet, men hvad er det? Køber man lopper for at skabe et anderledes hjem, skal man spejde efter det utraditionelle, men hvordan gør man det? I foredraget her vil der være masser af tips og en øjenåbner for, hvordan man spotter det gode fund. For fund kræver indsigt. Så der vil også være hjælp til at skanne genbrugsbutikker og loppemarkeder, der for mange virker som en stor bunke uoverskueligt rod. men hvordan bor man med gammelt guld, så der ikke ligner et loppemarked? Det vil Mathilde Rude komme ind på gennem en praktisk guide til indretning, som i høj grad handler om sammensætning af farver, former og finurlighed, så tingene kan stråle fremfor at rode. Og for den helt ivrige samler kommer hun også ind på forskellige loppemarkeder og deres særpræg i Frankrig, England, Tyskland og Sverige.

Foredrag med Mathilde Rude booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 11. februar 2019
Læs mere

Vibe Thermansen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Børn og unge, Demokrati, EU, Historie, Polen, Østeuropa

Vibe Termansen

Book nu!

1989 og Jerntæppets fald
Den 9. november 1989 tager grænsevagt Harald Jäger en modig beslutning og åbner grænseovergangen mellem Øst- og Vestberlin. Muren er faldet; ikonisk fantasi blevet til ikonisk virkelighed. Men intet godt kommer af sig selv. 1989 var et begivenhedsrigt år, og det var ikke blot Muren, men Jerntæppet, der faldt. I sommeren 1989 gennemførte Polen østblokkens første, delvist frie valg og indledte en forhandlet, fredelig overgang til demokrati og markedsøkonomi, mens Ungarn forsøgsvist klippede hul i hegnet for at lade nogle af de 100.000 østtyskere, der camperede i landet og nægtede at tage hjem til Østberlin, slippe igennem til Vesten – hele tiden med den overhængende trussel om at blive ramt af kommunismens tunge hammer. Hvad skete der i Polen og Ungarn før Murens fald, hvad var indsatsen og hvad kunne der være sket?

Vibe Termansen er uddannet cand.mag. i historie og østeuropastudier. Maj 2019 udkommer hendes bog Kampen om Centraleuropa, om de centraleuropæiske staters placering i Europa for 100 år siden og i dag. I 2018 var hun Political Officer på den danske ambassade i Warszawa og skriver nu blandt andet for Information og holder forelæsninger på Folkeuniversitetet. I perioden 2008-18 var hun journalist og redaktør på Weekendavisen, hvor hun blandt andet dækkede Polen og Østeuropa og udviklede avisens børnesektion.

Foredrag med Vibe Termansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. februar 2019
Læs mere

Lasse Løager
Holder foredrag indenfor følgende områder: Børn og sorg, Døden, Identitet, Incest, Personlig udvikling

Lasse Løager

Book nu!

Gid jeg var normal
En dreng vokser op i Vestjylland, møder hård modstand og lærer tidligt, hvad det vil sige at miste fast grund under fødderne. Hvordan tackler et barn sorg, vold og svigt? Hvilke strategier bruges og hvorfor? Lasse har, på trods af at have haft alle odds imod sig, formået at vende sin største sorg til drivkraft.

Et foredrag med Lasse Løager er en rejse ind i et Danmark, som ganske få mennesker kender til. Det er vigtigt for Lasse at understrege, at selvom det på overfladen kan lyde som en barsk og sørgelig fortælling, er det mere, end alt andet, en fortælling om mod, humor, venskab og kærlighed.

Udtalelser fra deltagere ved foredrag:

”Lasses foredrag efterlader en åndeløs, forfærdet og betaget. Lasse formår at skildre sin personlige historie i et poetisk og varieret sprog, på en meget personlig måde, så man lever sig helt ind i en historie, som er svær at fatte! Jeg kan varmt anbefale Lasses foredrag, på Krogerup Højskole har det været et af de foredrag, som har efterladt publikum med den største undren og måben.”
– Rikke Forchhammer, Forstander på Krogerup højskole

”At komme hjem er ikke for nybegyndere og det ér måske de største helte af dem alle, dem der evner at blive dem de ér. Den kunst kan Lasse Løager, så man falder bagover. ”
– Jens Arentzen, Forfatter, instruktør, dramaturg.

Foredrag med Lasse Løager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. februar 2019
Læs mere

Cecilia Vanman
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Rejsebeskrivelser

Cecilia Vanman

Book nu!

Netop nu er Cecilia aktuel med foredraget “Antarktis – Verdens Dybfryser og Pingvinernes Rige“.
I foredraget tager Cecilia Vanman – eventyrer, havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder – publikum med på en fascinerende sejlads til det vældige, men også sårbare, Antarktiske kontinent, hvor man møder et sandt overflødighedshorn af dyreliv og overvældende natur. Vi sejler mellem gigantiske isbjerge, levende vulkaner og besøger forladte hvalfangerstationer, hvor sæler er flyttet ind i tomme huse, og pingviner vandrer rundt i gaderne. Igennem Cecilias’ fortælling, fantastiske fotos, video- og lydoptagelser kommer publikum helt tæt på søløvernes overdøvende snakken, mærker de enorme pukkelhvaler vende sig i havet, følger spækhuggernes dramatiske sæljagt og kommer på kloshold af en koloni med flere hundredetusinder kongepingviner.

Cecilia er medlem af Kvindelige Eventyrere og den første danske kvinde der er blevet optaget som Fellow i The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for videnskabsfolk og eventyrere. Cecilia har sejlet som ekspeditionsleder både langs kolde og varme kyster, har ført tre ekspeditioner igennem Nordvestpassagen og har ledt filmekspeditioner for blandt andre Leonardo di Caprio og National Geographic society.

Foredrag med Cecilia Vanman booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. februar 2019
Læs mere