Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Nikolaj Niebuhr
Holder foredrag indenfor følgende områder: Døden, Handicap, Motivation, Selvtillid

Nikolaj Niebuhr

Book nu!

Nikolaj Niebuhr er foredragsholder, ski guide, mountainbike instruktør, bjergbestiger.

I foredraget kommer Nikolaj Niebuhr ind på følgende:

Handicap
Nikolaj Niebuhr er delvis lam i højre side efter en livsredende operation i hjernen, der blev foretaget da han var 8 år gammel. Efter denne operation blev han placeret i en kørestol, og derefter begyndte kampen om at komme ud af kørestolen og tilbage til en, mere eller mindre normal hverdag.

Selvtillid – At gøre det umulige
Nikolaj har altid, efter operationen, ville gøre de samme ting som sine kammerater. Hurtigt efter operationen begyndte han at cykle (i starten med støttehjul) og svømme igen. Efter noget tid, gymnastik og skiløb. Han tog en uddannelse som industriteknikker og begyndte arbejdet som dette. Efter nogle år flyttede han til Dolomitterne, Italien for at føre sin store passion ud i verden, at stå på ski.

Motivation
Mere vil altid have mere. Skiløbet blev mere og mere ekstremt. Nikolajs Italienske kammerater og bjergene motiverede ham til at gå længere og længere. Mountainbike, klatring og bjergbestigninger. Kilimanjaro, Mont Blanc, Monte Rosa blev sidenhen til en skiekspedition i Himalaya og året efter en 7000 meter også i Himalaya.

Døden
Ekspeditioner som disse, og skiløb på dette plan, er ved en lille fejl forskellen mellem liv og død. Han har været på en ekspedition i Himalaya, hvor der var over 30 personer i området der døde i laviner, men Nikolaj ved at hvis han ikke kan holde frygten ude af hovedet i disse situationer, begynder han også at lave fejl. D. 8. januar 2015 blev han fløjet til hospitalet i Verona, forbrændt på 50% af kroppen og lagt i koma. Han var ved at tænde op i brændeovnen, som han gør hver dag, da den eksploderede. De første dage lå han og svævede mellem liv og død, men kom stille og roligt til sig selv igen.

Historiefortælling
Efter alt dethan har udsat sig selv for, var en dum hverdags ting som denne, ved at tage livet af mig. Historien om at kæmpe sig op efter en ulykke som denne, de to hårdeste år i livet. To år med psykiske nedture hvor han mistede sin identitet. Men alligevel kommer han stille og roligt tilbage til det liv han elsker og lever for. To år efter ulykken stod han 500 meter fra verdens tag, Mount Everest og skulle tage den svære beslutning. Fortsætte mod toppen med stor risiko for ikke at komme ned i live, eller gå tilbage til campen.

CV:

 • Uddannet Indutriteknikker på Skiold Sæby, færdig i november 2004.
 • Nordmark Maskinfabbrik: 2005- 2008
 • Trier skirejser: 2008 – 2011
 • Sporting 2000 ((Vinter) Ski udlejning) 2013-
 • Rifugio Pian dei Fiacconi: (sommer) 2013 – 2015

Foredrag med Nikolaj Niebuhr booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. december 2017
Læs mere

The Scoops

The Scoops

Book nu!

The Scoops

The Scoops er Danmarks hotteste 50’er band.

Numrene fra 50’erne bliver ved med at få enhver til at bryde ud i sang og feste som ingen troede.

Hvem kender ikke nummeret “Stand by me”, og de mange mange andre 50’er numre som dukker op og bliver spillet igen og igen på de populære Caféer og in-steder.

Selv om vi er i et nyt årtusinde dukker 50èr numre stadig frem på hitlisterne. Numrene fra Grease bliver ved med at få enhver til at bryde ud i sang og feste som ingen troede. For tiden ligger Elvis nr. 1 i USA, England og i andre lande med hittet “A little less conversation”, og mange 50’er numre dukker op og bliver spillet igen og igen på de populære byfester og festivaler. Derfor kender alle denne genre som er blevet udødeliggjort.

I året 1994 blev 50’er showbandet the Scoops dannet med stortalentet Daniel som den unge Elvis. Ideen bag bandet var at få det bedste showband i landet. Og foruden at spille den originale 50’er Rock n’ Roll, at komme ud over scenekanten med et show så levende, at dét alene skulle være en oplevelse for det brede publikum at se på. The Scoops er i dag som direkte hentet med en tidsmaskine fra 50’erne med brylcreme i bobhåret, bakkenbarter, guldslips – Hound Dog, kontrabas, spidse sko – Rock Around The Clock, lyserøde skjorter og jakkesæt – Tutti Frutti.

Alt er i orden når The Scoops indtager scenen. Selv forsangerens mikrofon er af samme model som The King “Elvis Presley” benyttede. Kort sagt: Stilen er lagt.

The Scoops kendetegnes ved deres store glæde, varme, og kærlighed til Rock ‘n roll, som de stilrent fremfører med en sådan entusiasme og professionalisme i deres sceneoptræden , at de formår at få fat i publikum på en måde som ingen andre kan. Det giver en fantastisk stemning som får det hele til at swinge.

The Scoops må betegnes som Danmarks hotteste 50’er Rock n’ Roll showband der ud over at “trykke den af” herhjemme, også har stået på internationale scener i både Tyskland, Sverige og senest på deres Tour til Østrig.

Herhjemme er det i løbet af de sidste mange år blevet til flere hundrede koncerter, og optrædener i radio og TV.

Med The Scoops starter en uforglemmelig rejse tilbage til de glade 50’er.

The Scoops booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. december 2017
Læs mere

Michael Plahn
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arbejdsglæde, Motivation, Målsætning, Personlig udvikling, Sport

Michael Plahn og Morten Runge

Book nu!

Foredrag af Michael Plahn og Morten Runge.

Den nat jeg så nederlaget i øjnene – og vandt

Morten Runge interviewer Michael Plahn, som fortæller om sin lige-ved-og-næsten oplevelse ved VM i tredobbelt Ironman i sommeren 2017 (11 km svøm, 540 cykling, 126 løb). Efter at have ligget suverænt i spidsen indtil 20 km før mål ramte han en uovervindelig mur. Alligevel lykkedes det ham at vende sit livs fiasko til en oplevelse, der stadig kan få hårene til at rejse sig på ham i dag.

Det handler om motivation, nederlagshåndtering, at rejse sig, parforhold, træningsteknikker og meget mere.

Michael Plahn: Født 1983, personlig træner og livredder, tidligere salgschef, elitetriatlet.
Morten Runge: født 1978, forfatter og journalist, DR P1. Har blandt andet skrevet “Alt går efter planen” om det islandske investeringstogt før finanskrisen.

Foredrag med Michael Plahn og Morten Runge booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. december 2017
Læs mere

Niels Birger Danielsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden Verdenskrig, Fundraising, Historie

Niels-Birger Danielsen

Book nu!

Foredrag af Niels-Birger Danielsen:

Foredrag 1: Svend Staal-gruppen – de nazistiske betjente
Gruppen opererede under besættelsen 1940-1945 og bestod af danske politifolk med et klart nazistisk engagement. Gruppen var aktiv både før og efter september 1944, hvor tyskerne gik i aktion mod det danske politi og landet derfor stod uden politi. Drivkraften var politibetjent Poul Otto Ditlev Nielsen, der brugte dæknavnet ’Svend Staal’. De omkring 30 medlemmer brugte ofte andre navne og arbejdede i største diskretion. Det store flertal af danske politifolk nærede nemlig ingen sympati for den tyske besættelsesmagt, så der blev set skævt til kolleger, man ikke kunne stole på. I den politiløse tid blev flere medlemmer af Svend Staal-gruppen likvideret af modstandsbevægelsen.

Foredrag 2: Modstanden 1940-1945 – en definerende faktor for dansk identitet
Frihedskampen under den tyske besættelse fik Danmark med blandt grundlæggerne af FN i 1945, selv om ’vi’ længe havde samarbejdet med Nazityskland. Den forsigtige neutralitet og småstatspolitik i perioden 1864-1940 blev efter krigen afløst af en rolle som alliancepartner og en lille, men ofte selvbevidst spiller i international politik. Afgørende for dette skift er den danske modstandsbevægelse, der var tilstrækkelig aktiv, resultatrig, offervillig og parat til at underordne sig allierede interesser til at opnå anerkendelse. Derfor er frihedskampen blevet et omdrejningspunkt for dansk statslig selvforståelse. I kraft af mit arbejde på et værk i fire bind om modstandsbevægelsen er jeg parat til at holde foredrag om næsten ethvert tema – hvad enten det er helikopterperspektiv, kunden ønsker, eller et nærmere geografisk eller tematisk afgrænset emne.

Foredrag 3: Danmark – Werner Bests forsøgsland
Da Werner Best ankom som rigsbefuldmægtiget til København i november 1942, ventede danskerne det værste. Hans ry illustreres af tilnavnet ‘Blodhunden fra Paris’, hvor han havde været krigsforvaltningschef siden 1940. Men Best overraskede. Han kom med det samme på god fod med statsminister Erik Scavenius, og de førte en stabil forhandlingspolitik til sommeren 1943. Resultatet var, at besættelsesstyret fortsat var uhørt mildt i forhold til, hvad der blev praktiseret i de andre besatte lande. Opbakningen kom paradoksalt nok fra SS, der ellers er kendt som Heinrich Himmlers lydige og brutale elitekorps. Nogle af Werner Bests nærmest forbundsfæller i SS støttede ham i at bruge Danmark som et forsøgsland, hvor man kunne afprøve en forvaltningsmodel, som kunne bruges i et tysk behersket Europa en generation ud i fremtiden. Hvad den model nærmere gik ud på, vil blive foredragets emne.

Foredrag 4: Werner Best – terrorstatens arkitekt
Da Werner Best ankom til København som tysk rigsbefuldmægtiget i 1942, var han en mand med blod på hænderne. Han var i modsætning til nazispidser som Hermann Göring eller Albert Speer en farveløs og ret ukendt bureaukrat, men han var formentlig blandt de ti mest magtfulde mænd i Hitler-Tyskland i slutningen af 1930’erne. Han var den organisatoriske hjerne bag opbygningen af det hemmelige politi Gestapo. I sommeren 1939 opstillede Werner Best såkaldte Einsatzgrupper, der efter den planlagte nedkæmpelse af Polen skulle pågribe og nedskyde polakker, der blev anset for mulige modstandsledere. Best ledede selv terrorbataljonerne, og ca. 10.000 polakker blev likvideret efter besættelsen af Polen. I 1940-1942 var han krigsforvaltningschef i det besatte Frankrig, og her var han ansvarlig for deportationen af de første franske jøder til Auschwitz-Birkenau i 1942.

Foredrag 5:  Crowdfunding – en græsrods-finansieringsform
Da arbejdet på bind 2 af Modstand – flerbindsværket med en samlet fremstilling af modstandsbevægelsen 1940-1945 – gik i stå i august 2016, blev en fundraising nødvendig. Størstedelen af midlerne skal nødvendigvis komme fra etablerede fonde, men jeg har brugt metoden reward crowdfunding på platformen www.booomerang.dk til at skyde finansieringsprojektet i gang. Eksperimentet har været vellykket, og metoden indbragte over 150.000 kroner – svarende til over 20 pct. af den tilvejebragte sum godt 700.000 kr. Jeg kan fortælle om fordele og begrænsninger i metoden. Om, hvordan man kommer godt i gang og holder gryden i kog. Hertil om krav, nytten af netværk, skatteforhold og også gerne aspekter, som jeg efter aftale researcher på for at kunne perspektivere ud over min egen erfaringshorisont.

CV:
Født 1960, opvokset i Randers.
Freelance-journalist og forfatter siden 2014.
Redaktionssekretær og journalist på Ekstra Bladet 2001-2014.
Reporter på nyhedsbureauet Ritzau 1994-2001 med forsvaret og Balkan-konflikterne blandt stofområderne.
Journalist fra Danmarks Journalisthøjskole (DJH) i 1992.
Cand.phil i historie fra Aarhus Universitet i 1987

Bogudgivelser:
Niels-Birger Danielsen og Erland Leth Pedersen: Svend Staal-gruppen – nazibetjentete der infiltrerede dansk politi (Nyt DPIF, 2017)
Niels-Birger Danielsen: Modstand 1933-1942 – Frihedskampens rødder, bind 1 af 4 (Politikens Forlag, 2015)
Niels-Birger Danielsen: Werner Best – tysk rigsbefuldmægtiget i Danmark 1942-1945. (Politikens Forlag, 2013)
Niels-Birger Danielsen og Suzanne W. Rasmussen: Gestapochefen – Karl Heinz Hoffmann, den kultiverede nazist (Nyt Nordisk Forlag/Arnold Busck, 2011).
Hans Davidsen-Nielsen, Niels Høiby, Niels-Birger Danielsen og Jakob Rubin: Værnet – den danske SS-læge i Buchenwald. (JP Bøger, 2002)

Foredrag med Niels-Birger Danielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 12. december 2017
Læs mere

Annette Klingenberg
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Kræft, Livskvalitet

Annette Klingenberg

Book nu!

Foredrag af Annette Klingenberg:

Foredrag 1: Barndommen – ungdommen hvor sangen er tydelig
Et liv som starter med at hun er uønsket, kommer på børnehjem og hjem igen som næsten 6-årig til et helvede uden kærlighed, er tålt men absolut uønsket. Annette fortæller om barndommen og ungdommen hvor hun bevarer positiviteten med sang og en tro på at livet venter forude

Foredrag 2: Livsbekræftende foredrag om brystkræft, underlivskræft og hudkræft
Diagnosen river gulvtæppet væk under de fleste kvinder, men kan i lige så høj grad være et chok for de pårørende.

 • Hvad gør man, når ens kone, kæreste, veninde eller datter bliver ramt af denne snigende sygdom?
 • Hvordan trøster man?
 • Hvordan lindrer man?
 • Hvordan kommer man overhovedet videre?

Annette Klingberg fortæller råt for usødet om sit sygdomsforløb på en ærlig men positiv måde, som hun skriver i sin bog: “Livet er vigtigere”. Foredraget tager udgangspunkt i hendes bog som udkom i 2003 på Politikens Forlag. Foredraget er både
for mænd som kvinder – der gerne vil kunne komme hjem med noget, som kan bruges i hverdagen, hvad enten man selv er patient, pårørende eller blot tænker over livets til tider barske realiteter.

Annette Klingeberg kan tager også ud og optræder hvor hun syger dansktop, contry o.l.

Annette Klingenberg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. december 2017
Læs mere

Jan Priiskorn Schmidt
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Film

Jan Priiskorn Schmidt

Book nu!

Foredrag med den tidligere skuespiller Jan Priiskorn Schmidt.

Foredraget tager udgangspunkt i selvbiografien ’Barnestjernen fra Bryggen – Den fulde historie efter 45 års tavshed’.

Med en karriere, der strakte sig over 24 film, er Jan Priiskorn Schmidt til dato dansk films mest benyttede barneskuespiller, og efter mange eksperters og danskeres mening også en af de bedste. I sin tolv år lange karriere spillede han sammen med filmbranchens største danske stjerner, blandt andre Dirch Passer, Ove Sprogøe og Ghita Nørby, og medvirkede i filmene Sommer i Tyrol, Min søsters børn, Flådens friske fyre og mange flere.

I en alder af 21 år trak Jan Priiskorn Schmidt sig tilbage fra offentligheden. Gennem 45 år undgik han enhver kontakt med pressen og medierne og forsøgte at lægge tiden som barneskuespiller bag sig, indtil han i efteråret 2017 udgav sin selvbiografi, Barnestjernen fra Bryggen. Barnestjernen fra Bryggen er Jans personlige fortælling om en turbulent barndom som landskendt skuespiller. Jan Priiskorn Schmidt fortæller ærligt og åbenhjertigt om sin barndom i dansk film og i arbejderkvarteret på Islands Brygge, om livets op- og nedture, om tidens store ikoner og om de indre dæmoner.

Det er en fortælling om en ung mand, der fik en filmkarriere forærende, og som valgte at vende den ryggen, at gå sine egne veje og tage kampen op med sig selv og omverdenens konstante opmærksomhed. Barnestjernen fra Bryggen er blevet til i samarbejde mellem Jan Priiskorn Schmidt og journalist Klaus Thodsen igennem en lang række interviews. Bogen er illustreret med over 70 private fotos, sjældne filmbilleder, fotos fra lokalhistoriske arkiver og avisartikler.

Inden udgivelsen af bogen var planen blot at Jan Priiskorn Schmidt ville fortælle sin historie, og så ellers trække sig tilbage igen. Men hele processen omkring udgivelsen af bogen – mødet med medierne og tidligere fans, hvilket forlaget og journalist Klaus Thodsen overtalte Jan til for at kunne gøre opmærksom på og sælge bogen – har ført til en uventet udviklingsproces, som han ikke havde forestillet sig, da bogen udkom.

Der vil til foredraget være rig lejlighed til spørgsmål og til at få signeret et eksemplar af hans bog.

Foredrag med Jan Priiskorn Schmidt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. december 2017
Læs mere

Ann Elisabeth Knudsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Børn, Folkeskolen, Hjernen, Kvinder, Mænd, Opdragelse, Unge

Ann-Elisabeth Knudsen

Book nu!

Ann-Elisabeth Knudsen er uddannet cand. mag. og er lektor i dansk og psykologi. Allerede mens hun læste psykologi på universitetet, var neuropsykologi og hjerneforskning hendes hovedinteresse. Viden om hjernens udvikling og funktion har stort set været hendes arbejdsfelt lige siden. Hjernens funktion er afgørende for, hvordan livet udfolder sig. Og viden om hjernens plasticitet og hvordan den kan påvirkes er essentiel. Både når det handler om børn og unge med vanskeligheder, og også når det drejer sig om, hvordan alle andre kan udvikle sig bedst muligt. Kort sagt er alt, der ligger i krydsfeltet mellem hjerne, udvikling og læring utroligt spændende, og Ann-Elisabeth har været så heldig at få lov til at arbejde i praksis med genoptræning af børn og unge efter hjerneskader – først via Røde Kors og siden som konsulent.

Hjerneåret i 1997 bidrog til hendes valg om at hellige sig hjernens mysterier. Både gennem studier, praksiserfaringer, forskning og formidling. Hun har i en årrække fungeret som konsulent på skoler. Her hjælper hun fx. lærere med at afklare, om udsatte børn har neurologiske problemer eller almindelige opvækstrelaterede adfærdsproblemer. Hun har blandt andet været involveret i en tænketank, som udarbejdede visioner for børne- og ungeområdet (0-18 år) i Århus Kommune.

Ann-Elisabeth Knudsen skriver bøger, holder foredrag, deltager i skiftende forskningsprojekter og har også medvirket i en lang række interviews i aviser, tidsskrifter, radio og tv. Hun har bl.a. medvirket i tv-udsendelserne “Den lille forskel” og “Test nationen”. På DR1 sendes et dagsaktuelt program, hvorhun – sammen med andre – bliver bedt om at tage stilling til forskellige dagsaktuelle nyheder. Netværket på P1 er titlen på programserien.

Forfatter til fem bøger:

Hvor svært kan det være? Værd at vide om voksne hjerner
Hallo – Er der hul igennem?
Seje drenge og superseje piger?
Pæne piger og dumme drenge
Køn, karakterer og karriere

Foredrag af Ann-Elisabeth Knudsen:

Foredrag 1: Diagnose eller opdragelse?

Det er nødvendigt for både forældre, pædagoger og lærere at kunne skelne børns adfærd. Hvad er hvad? Hvornår skal der stilles en diagnose og hvornår skal der opdrages – og hvad gør vi ved det?

Idag skal der hele tiden tages stilling til om et barn der foretrækker at lege alene, som ikke forstår legekoder, og som ikke kan finde ud af andre børns signaler – er det en umoden 5 årig eller et barn med Aspergers syndrom. Eller er et præmatur barn hypersensibelt og ukoncentreret fordi dets forældre har taget særlige hensyn fra fødslen, fordi angsten for at miste har været overvældende eller er der tale om et umodent centralnervesystem og forsinket myelindannelse?

Har knægten som lige har raseret 7. klasse ADHD med for høj hjernestammeaktivitet, eller er det blot en frustreret 14 årig, hvis forældre skal skilles?

Det er ikke let, og generelt er det at kunne skelne mellem børn som har opvækstrelaterede problemer og børn som har hjernedysfunktioner en stor mundfuld for de fleste.

Derfor er viden om et barns normaludvikling stadigvæk et uvurderligt værktøj , ellers er man helt uden forudsætning for, at kunne afgøre om et barn er normaludviklet, lidt umodent eller forsinket i udvikling eller om der er tale om en decideret dysfunktion.

Alle hjerner kan påvirkes, men ikke alle hjerner er organiseret på samme måde. Det betyder i praksis, at den samme type pædagogik opfattes forskelligt af forskellige børn.
Kom og hør mere om alt dette.

Foredrag 2: Tumlinge 0-3 år

Hvorfor er børn ikke fra starten udstyret med store mængder overbærenhed overfor deres forældre og professionelle plejepersonale? Det ville jo gøre alting meget lettere, hvis børn fra starten var indstillet på, at det er en rigtig dårlig ide, at starte livet med at terrorisere forældre med skrigeri, hånen af maden og en konsekvent straffen af alle små fejlgreb med udslet og diarré. Og måske i stedet arbejde på at finde frem til et sprog, som både forældre og personale kan forstå.

 • Så hvad ved vi om helt små børns hjerner? Hvor vigtig er kost og søvn?
 • Er der lege som stimulerer forskellige hjerneområder så de udvikles optimalt?
 • Hvorfor skal de kravle for at opøve sprog og senere læsefærdighed?

Disse og mange flere spørgsmål får man svar på undervejs i foredraget.

Foredrag 3: Piger, pigelege og de svære relationer

”Den her leg kan man kun være to til, men du kan prøve at spørge senere….”

”Altså, jeg har allerede sagt nej til nogle andre, så…”

Disse og andre tilsvarende udsagn er hverdag i pigernes verden. Hvorfor skal det være så svært? Hvorfor siger de ikke bare nej, hvis de ikke vil lege og ja hvis de gerne vil?

 • Hvorfor bliver man udelukket fra en leg eller har svært ved at finde sin plads i pigehierarkiet, når drenge tilsyneladende kan få lov at byde ind med deres kompetencer i deres lege?
 • Det kan gøre så ondt og det at have bare en bedste ven bliver sindssygt vigtigt – også for lysten til at lære.
 • Hvor meget handler om hjerner og hvor meget om opvækst og miljø?
 • Kan vi gøre noget, både som forældre og professionelle, for at hjælpe pigerne på vej? Kan selvværd trænes og hvordan overlever man en barndom, hvor man kun sjældent eller aldrig er førstevalg i legerelationer?

Foredrag 4: Ikke alle sår er synlige!

Traumer ændrer hjernen – men det gør relation også!

Svigtende koncentration skyldes ofte påtrængende erindringer.

Nogle børn er mere sårbare end andre. Nogle gange skyldes det noget neuralt, andre gange er det let at få øje på opvækstvilkårene som begrundelse. Men uanset om det handler om hjerner eller opvækst, så har alle professionelle brug for at vide, både hvordan man skelner disse børn og hvad vi kan gøre for at afhjælpe problemerne.

Hvordan påvirker en traumatisk opvækst hjernen og dens udvikling? Er det en stressreaktion når udsatte børn hele tiden kan være i alarmberedskab, klar til kamp eller flugt? Hvordan arbejder vi med samme børns skyld og skam over de følelser de rummer og det faktum, at de kan have svært ved at styre dem? Hvorfor er der forskel på piger og drenges krisereaktioner, hvornår er det for sent at træne empati og endelig – hvordan bliver ansvarligt voksne basis for mønsterbrud?

Dette foredrag er målrettet voksne som arbejder med udsatte og sårbare børn.

Foredrag 5: Fremtidens folkeskole

Med folkeskolereformen lægges der op til en længere skoledag med mere fokus på motorik, musik og praksis. Fremmedsprog skal igangsættes tidligere og der skal etableres et udvidet samarbejde mellem lærere og pædagoger – alt sammen til børnenes bedste.

 • Hvordan gør vi så det i praksis? Og hvorfor kan det være en god ide?
 • Hvad fortæller den nyeste hjerneforskning om børns potentiale for læring – kan intelligens og hukommelse stimuleres og hvornår kan det betale sig at ”råbe” hvad?
 • Hvad er den hjernemæssige begrundelse for mere musik og motorik – er der evidens?
 • Hvad kan lærere og pædagoger bruge hinanden til eller supplere hinanden med som fremmer læringssituationer?
 • Hvad skal der kræves af forældre for at få ”Fremtidens folkeskole” til at fungere?
 • Og endelig – hvornår er der hul igennem til børn – piger og drenge?

Foredrag 6: Hjerner og motorik

Hvorfor er motorik og naturbørnehaver en god ide? Hvad lærer børn ved at gå til sport og idræt? Hvilken indflydelse har det at bevæge sig på hjernens udvikling og er noget bevægelse bedre end andet?

Skal man træne koordination og balance for at blive god til netop det, eller er der en sammenhæng mellem balanceøvelser og sprog – mellem det at ”krybe og kravle” og læseindlæring.

For slet ikke at tale om, hvor motiverende det kan være at røre sig, det er svært at være sur, når man danser eller spiller fodbold!

Foredraget inddrager den nyeste hjerneforskning fra Sverige om sammenhængen mellem hjerneudvikling og bevægelse, og omsætter det til danske forhold både i daginstitutioner, skoler og idrætsforeninger.

Foredrag 7: Seje drenge og superseje piger – Om hjerne og hjerte hos de 10 – 18 årige

 • Hvor bliver alle de søde, dygtige, interesserede og engagerede piger af?
 • Hvorfor får drengene i gymnasiet næsten en hel karakter højere til eksamen end pigerne?

I folkeskolen og uddannelsessystemet bliver der lavet en benhård sortering af børnene. Det viser en undersøgelse fra Evalueringsinstituttet fra 2005. Billedet er klart.

 • Drengene ender groft sagt i en af de to kasser: duer / duer ikke.
 • Pigerne ender i den “pæne ende” af det gennemsnitlige.

Men ser man på børnenes hjerner, er der ingen grund til at det ender på den måde. Det kunne være helt anderledes!

Derfor er hjerneforskningens viden om hjerneudvikling og læring hos store børn blevet endnu mere aktuel.

 • Hvorfor taber vi så mange drenge ud af uddannelsessystemet?
 • Hvorfor vil pigerne – uafhængig af deres IQ og gode eksamensresultater – alle sammen være “noget med dyr eller børn”?
 • Kan tendenserne påvirkes?
 • Hvorfor er der “lukket på grund af ombygning”, når vores børn bliver teenagere?

Foredrag 8: Pæne piger, dumme drenge – Om hjerne og hjerte hos de 0 – 10 årige

Hvorfor er der ingen børn, der opfører sig, som de har hjerne til?

I institutioner og skoler glemmer man, at der er stor forskel mellem drenge- og pigehjerner. Huskede man det, ville tingene se helt anderledes ud.

Et foredrag om hjernens udvikling og modning.

 • Hvad kan vi forvente af børn – hvornår?
 • Hvor tidligt er der forskel på hvordan piger og drenge leger og lærer?
 • Hvornår kan de huske og hvordan udvikles intelligens?
 • Og hvad kan vi som forældre og professionelt voksne gøre for at give en hånd med, så både piger og drenge får det optimale ud af det, som er deres hjernemæssige potentiale?

Det er vigtigt at have øje for børns individuelle forskelle og kompetencer.

Det handler ikke kun om de synlige ydre kønsforskelle – men også om hjerneudvikling og modning hos piger og drenge..

Foredrag 9: Hvordan overlever man med en teenager i huset?

 • Hvorfor er kombinationen forældre/teenagere ofte ladet med dynamit?
 • Kan/skal det være anderledes?
 • Er der virkelig “lukket på grund af ombygning” i en teenagers hjerne?
 • Hvorfor kan de være så vanskelige at omgås?

Det ene øjeblik er de søde og samarbejdsvenlige og det næste øjeblik er de afsindigt sure og mener ganske afgjort, at der må kunne findes en “forældrebyttecentral”.

For af alle de forældre, der var at vælge imellem, var det da uheldigt at de netop skulle ende op med os.

De er sårbare og tænksomme, de gennemgår voldsomme kropsforandringer, og de kan være helt utroligt trætte.

Også aktivitetsniveauet i hjemmet er meget svingende, og der er sikkert ikke mange, som er i tvivl om, at “oprydning og rengøring” står langt ned på en teenagers liste over livsvigtige opgaver, og oftest i kategorien “pludselige indfald”.

Men vi elsker dem og vil gerne være de bedst mulige forældre – så hvad gør vi?

Foredrag 10: Den lille forskel på mænd og kvinder – – i forhold til stress, motivation og restitution

Hør om kønshormonernes indflydelse på hjernens udvikling. Hvordan får vi mænd og kvinder til at samarbejde?

Tag hjernen med på arbejde!

Bliv provokeret af hjerneforsker Ann-Elisabeth Knudsen, en af Danmarks førende kapaciteter indenfor forskellen på mænds og kvinders hjerner.

Kvinder er fra naturens side bedre til at restituere end mænd er. Det er heldigt, for de skal også holde til meget mere i hverdagen end mænd skal. Hør om andre tankevækkende forskelle på mænds og kvinders hjerner, der bl.a. forklarer hvorfor vi reagerer forskelligt på krise og modgang.

 • Hør om kønshormonernes indflydelse på hjernens udvikling.
 • Hvad skal man tage hensyn til, når man skal motivere en mand?
 • Få indblik i, hvad der sker i hjernen, hvis vi ikke har tid til at restituere.
 • Hvordan får vi mænd og kvinder til at samarbejde?

Foredrag 11: Inklusion og rummelighed – Børn med alle slags hjerner!

De sidste 10 års teknologiske udvikling har reddet børn, der tidligere ville være “gået tabt”. Men det har også betydet, at flere børn end nogensinde før har brug for ekstra hjælp, fordi de befinder sig i grænselandet til en diagnose.

 • Hvad er dynamikken bag de diagnoser, der stilles til de “specielle” børn
  Hvilke pædagogiske tiltag har en virkning?

Nu er det også blevet nødvendigt under devisen “en rummelig folkeskole” at tage stilling til flere børn med.

 • Neurologiske dysfunktioner
 • Afvigende adfærd
 • Anderledes indlæringspotentiale

Mange specialpædagogiske tiltag er blevet lukket de seneste år, hvilket betyder at flere børn med vanskeligheder eller andre slags kompetencer skal rummes indenfor det almenpædagogiske område.

Hvordan kvalificerer vi lærere og pædagoger til at håndtere dette?

Svenske undersøgelser påpeger, at der i øjeblikket sidder mellem 1 og 3 børn i hver klasse med myelinskader, milde dysfunktioner i hjernen osv.

 • Hvad er dynamikken bag disse?
 • Hvilke pædagogiske tiltag har en virkning?

Foredrag 12: De besværlige børn – er de afvigende eller adfærdsvanskelige?

 • Hvilken indflydelse har de ændrede opvækstvilkår for moderne børn?
 • Er opdragelse vold mod vores børn?
 • Ødelægger vi deres selvværd ved at sætte grænser for dem?
 • Og hvordan håndterer vi som “professionelt voksne” de børn, som aldrig har mødt grænser eller opdragelse?
 • Hvordan skelner vi mellem børn med en irriterende forhandlekompetence, som er vokset op i “et hotel med fuldpension og udstrakt taxaservice” fra børn, som er alvorligt følelsesmæssigt forstyrrede, når de nu opfører sig tilsyneladende ens?

Foredrag 13: Børn, der er anderledes – om børn med diagnoser eller i grænselandet til en diagnose

 • Hvordan opstår de mest almindelige dysfunktioner som Autisme, Damp m.m.?
 • Hvilke pædagogiske tiltag har en virkning?

Hvis vi skal tro svenske undersøgelser,er der i øjeblikket mellem 1 og 3 børn i hver klasse, som har milde hjernedysfunktioner, som følge af bl.a. graviditets og/eller fødselskomplikationer.

 • Hvordan opstår de mest almindelige af disse dysfunktioner?
 • Autisme, Aspergers, ADHD/DAMP, Tourettes syndrom og Epilepsi?
 • Hvad er dynamikken og hvilke pædagogiske tiltag har en virkning?
 • Og ikke mindst – hvordan skelner man mellem børn med neurologiske dysfunktioner og børn hvis tilpasningsvanskeligheder skyldes opvæksten?

Foredrag 14: Få nøglen og bryd koden – skab bedre kommunikation med det modsatte køn

Når mænd – lige før gæsterne kommer – begynder at rydde op i kælderen eller klippe hæk er der en grund. Den vejer et par kilo og sidder mellem ørerne.

Hjernen har en stor del af ansvaret for de mange forskelle, der er mellem mænd og kvinder.

Hør et bud på, hvordan frontallapperne spiller sammen med hormoner og gener. Det er en drilsk affære, der kan drive både kvinder og mænd til vanvid.

 • På mødet føler hun, at de taler forbi hinanden.
 • Han synes, de har et godt samarbejde.

Tro det eller ej, men der er en hjernemæssig forklaring på, hvorfor mænd og kvinder tænker og reagerer forskelligt i de samme situationer.

Få en forklaring på hvorfor mænd og kvinder opfatter samme budskab og en given situation på hver deres måde – fra nu af har du mulighed for at forstå det andet køn bedre.

 • Hvad betyder det for vores samarbejde på jobbet, at vi tænker, opfatter og agerer forskelligt?
 • Kvinder multitasker og mænd er specialister – bliv bevidst om, hvordan vi med fordel kan supplere hinanden.
 • Mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus – kliché eller fakta?

Foredrag 15: Børn og sprog

Den egenskab, som væsentligt adskiller mennesker og dyr, er sproget.

Sprogindlæringen går tilsyneladende af sig selv – men alligevel kan der opstå problemer.

Foredrag om blandt andet ordblindhed – tosprogede børn – og sprogets lagring i hjernen.

Den menneskelige hjerne er forudbestemt til sprog og menneskebørn er ikke ret gamle, før de begynder at sætte lyde sammen til ord og sætninger.

Tilsyneladende går sprogindlæringen af sig selv, hvis blot børn bliver talt til og alligevel kan der opstå problemer.

 • Hvorfor er der f.eks. børn som stammer?
 • Hvorfor er nogle ordblinde?
 • Hvorfor har flere drenge end piger læsevanskeligheder?
 • Hvordan lagres sprog i hjernen?
 • Er der forskel på hvor modersmålet og et senere tilkommende sprog lagres i hjernen?
 • Har tosprogede børn flere kompetencer eller større vanskeligheder end andre børn?
 • Hvorfor er det typisk piger, som vælger at blive sproglige studenter?
 • Og endelig – kan nogle af disse vanskeligheder afhjælpes?

Foredrag 16: Introduktion til neuropsykologien

En grundig indføring i hjernens opbygning og funktion, blandt andet:

 • Hvordan fungerer sprog og hukommelse?
 • Er intelligens arveligt betinget eller kan den stimuleres?
 • Herner, læring og motorik

Foredrag med Ann-Elisabeth Knudsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 6. december 2017
Læs mere

Philip Christian Ulrich
Holder foredrag indenfor følgende områder: Donald Trump, Historie, International politik, USA, Verden efter den 11. september

Philip Christian Ulrich

Book nu!

Philip Chr. Ulrich er uddannet Cand.mag. i Amerikanske Studier fra Syddansk Universitet med speciale i amerikansk sikkerheds- og udenrigspolitik. Som udenrigsredaktør på netmediet Kongressen.com kommenterer Philip ofte amerikansk politik i danske medier, og er en aktiv foredragsholder. Han har arbejdet som fuldmægtig ved Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet og været ansat ved Civil-Military Cooperation Centre of Excellence i Holland. Desuden har Philip flere års erfaring som underviser i gymnasieskolen, hvor han underviste i Historie. Philip har også bidraget til en række bøger om amerikansk politik og historie. I december 2017 udkom hans bog ”I Nationens Tjeneste. David H. Petraeus og USA i krig – fra Vietnam til Islamisk Stat” ved Syddansk Universitetsforlag.

Foredrag af Philip Christian Ulrich:

Foredrag 1: Velkommen Til Trumps Verden
Donald Trumps tid som præsident har været præget af mange overskrifter, kontroversielle udtalelser og politikker, samt udskiftninger på hans hold. I dette foredrag gør Philip Chr. Ulrich status over den aktuelle situation for Trumps hold og hans politik, og fortæller om de indenrigs- og udenrigspolitiske konsekvenser af den aktuelle status. Foredraget tager tilhørerne fra interne magtkampe i Det Hvide Hus til kampene i Kongressen og videre ud i verden, hvor den amerikanske regering lægger op til en anderledes kurs, som USA’s fjender og allierede skal lære at forholde sig til.

Foredrag 2: I Nationens Tjeneste. David H. Petraeus og USA i krig – fra Vietnam til Islamisk Stat
Med udgangspunkt i sin nye bog ”I Nationens Tjeneste” fortæller Philip Chr. Ulrich historien om den mest betydningsfulde general fra krigene i Irak og Afghanistan: David H. Petraeus. General David H. Petraeus reddede USA fra nederlag i Irak, og blev en national helt på tværs af politiske skel. Han forstod både at lægge militære strategier, og at manøvrere på de bonede gulve i Washington D.C. og Bruxelles – endda så meget at han kunne være blevet præsidentkandidat i 2012. Hans karriere endte som direktør for CIA, efter at det blev afsløret at han havde haft en affære. Hans historie er samtidig historien om, hvordan USA rejste sig fra nederlaget i Vietnam og udviklede verdenshistoriens mægtigste militære styrke – som alligevel ikke efter 16 års indsats har formået at afslutte krigene i Irak og Afghanistan.

Foredrag 3: USA’s forhold til Kina
Allerede i 1980’erne identificerede elementer i Pentagon Kina som en ny strategisk konkurrent for USA efter Sovjetunionen. Philip Chr. Ulrich fortæller her om hvordan flere amerikanske regeringer har forsøgt at fokusere mere på den strategiske udfordring i Asien – uden større succes. Forsøgene har gradvist udviklet sig fra primært handelsmæssige indsatser til en større grad af sikkerhedspolitisk fokus – og deraf et til tider mere højspændt forhold. Forholdet mellem de to lande kommer til at være definerende for stormagtspolitik i det 21. århundrede, og i dette foredrag får tilhørerne det amerikanske perspektiv på den nye stormagts opstigen og mere udadvendte optræden på verdensscenen.

Foredrag 4: En verdensorden i forandring (foredragsrække)
Over fem gange kigger Philip Chr. Ulrich på den amerikanske verdensorden som i disse år er under forandring, hvem der udfordrer den, og hvordan Danmark historisk har forsøgt at tilpasse sig som småstat. Stormagter konkurrerer i disse år på en måde, som vi ikke har set det i mange år – faktisk ikke siden før Første Verdenskrig. Derfor er det interessant at tage udgangspunkt i den amerikanske verdensorden, da USA som supermagten søger at fastholde en magtposition som man har haft gennem mange år – alt imens nye magter kræver en plads.

Foredrag med Philip Christian Ulrich booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 6. december 2017
Læs mere

Rasmus Brems-Hulgaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Altermativ medicin, Cannabis, Det EndoCannabinoide System

Rasmus Brems-Hulgaard

Book nu!

Rasmus Brems-Hulgaard: Komplementær behandler, Heilpraktiker studerende, Partner i Gymnastikhuset.

Foredrag af Rasmus Brems-Hulgaard:

Foredrag 1: Det Endocannabinoide System
Foredraget er designet til præcist at beskrive, den intense videnskabelige research, som finder sted verden over, men i et simpelt sprog så alle skal kunne forstå, hvorfor det Endocannabinoide System er så afgørende for den menneskelige fysiologi.

Foredrag 2: Personlig styrke hentet i positiv psykologi
Foredraget tager afsæt i tiden som professionel akrobat i Cirque du Soleil. Udover fortællingen om CDS, er der lagt en ramme omkring foredraget med værktøjer fra hans akademiske grad i positiv psykologi. Det giver hver enkelt tilskuer konkrete og lavpraktiske elementer, som kan overføres direkte til deres hverdag. Foredraget er dynamisk med billeder og video fra livet som prof artist, samt fyld med entusiasme og en snert af humor.

Foredrag med Rasmus Brems-Hulgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. december 2017
Læs mere

Nanna Goul
Holder foredrag indenfor følgende områder: Eventyr/Myter/Sagaer, Hekse, Journalistik, Litteratur, Natur

Nanna Goul

Book nu!

Nanna Goul (1980) er forfatter, kritiker og kulturskribent. Nanna debuterede med romanen Privat skov (2012), der både italesatte behovet for en mere naturlig og tilbagetrukket livsstil i skovene og påpegede det skingre i livsstilmagasinernes glamourøse hyldest af det autentiske liv langt ude i naturen. Nanna er aktuel med novellesamlingen Erle Perle, der tager tråden op fra debutromanen og tematiserer skovens (og menneskets) foruroligende kvaliteter, naturens tvetydighed og på en række områder forsøger at modernisere de oprindelige og brutale folkeeventyr.

Nanna har i en længere årrække været litteratur- og teaterkritiker og redaktør på Weekendavisen, hvor hun ligeledes, indenfor kulturens og litteraturens område, har skrevet i alverdens forskellige journalistiske genrer. Tidligere har Nanna været litteraturkritiker på Berlingske Tidende og skribent på Politiken.

Nanna er uddannet cand. mag i litteraturvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet og grundlagde i 2004 det litterære webmagasin LitteraturNu med journalisten og forfatteren Jannie Schjødt Kold.

Foredrag af Nanna Goul:

Foredrag 1: Skovens dybe stille ro – et forfatterforedrag
Både folkeeventyrene og skovene som specifikt og symbolsk rum har stået centralt i både Privat skov og Erle Perle. Til dette arrangement vil forfatteren fortælle om skoven som et modsætningsfyldt hjemsted for både uhygge og eventyr og som et fristed fra samfundet og fællesskabet, hvor man kan dyrke den personlige fordybelse, og et sted for en nærmest religiøs forbundethed med naturen. Forfatteren vil fortælle om inspirationen fra den sydtyske eventyrskov Schwarzwald og inddrage og diskutere skovenes mangeartede betydninger gennem et udvalg af ’skovens litteratur’ – der blandt andet tæller David Thoreaus Walden, folkeventyr som Rødhætte og Snehvide, Andrea Hejlskovs Og den store flugt og Erlend Loes Doppler.

I løbet af arrangementet vil der være mulighed for spørgsmål, diskussion, oplæsning.

Foredrag 2: Hvem er heksen? Et foredrag om moderne hekse
Nanna Goul har både som kulturskribent og forfatter arbejdet indgående med heksen som skikkelse og ikke mindst den moderne praktiserende heks. Heksen er i dag blevet genstand for fornyet og tilmed positiv interesse, især inden for populærkulturen (film, tv-serier, teater og litteratur), hvor hun dukker op i forskellige former og sammenhænge.

 • Hvordan kan det være, at en størrelse som heksen, der historisk set har været marginaliseret, forfulgt, frygtet og fungeret som fluepapir for tidernes kvindehad, nu træder frem og næsten bliver mainstream?
 • Hvad er det ved heksen som symbol, som tegn, som menneske, som er interessant for os i dag?
 • Handler det om feminisme, hedensk naturdyrkelse, magisk tænkning eller noget helt andet?
 • Og hvem er overhovedet den moderne praktiserende heks?

I dette foredrag ser Nanna nærmere på tidens hekseri; det kan vinkles alt efter behov. Der vil være rig mulighed for spørgsmål og diskussion.

Ordstyrer/moderator
Nanna Goul kan bookes til ordstyrer og moderator i en række forskellige sammenhænge.

Foredrag med Nanna Goul booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. november 2017
Læs mere

Mickey Gjerris
Holder foredrag indenfor følgende områder: Døden, Etik, Klima, Menneskeliv og eksistens, Natur

Mickey Gjerris

Book nu!

Mickey Gjerris (f. 1969) er teolog og bioetiker og har siden 2007 været lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Fra 2011-2016 medlem af Det Etiske Råd.

Har udgivet en lang rækker bøger, artikler, kronikker mm. om etiske emner som natur, klima, dyr, sygdom, død og det at være menneske i et forunderligt og foruroligende liv fyldt med glæde, sorg og ansvar. Seneste bogudgivelser er ”Jagt – Natur, mennesker, dyr og drab” fra 2016 og  ”Skildpaddetanker fra en foruroliget verden” fra 2017, der handler om de sandheder, som vi alle kender og ofte glemmer.

Mickey holder foredrag og workshops for firmaer, organisationer, gymnasier, kirker mm og optræder ofte i medierne som ekspert i etiske spørgsmål. Mickey tilpasser gerne emne og form til det konkrete arrangement.

Foredrag af Mickey Gjerris

Foredrag 1: SKILDPADDETANKER – BANALE SANDHEDER OM FØDSEL, DØD OG DET UTROLIGE LIV IND I MELLEM
Vi lever med små og store historier i vores liv for at kunne holde det hele ud. Der er vores egne små historier om meningsfyldte øjeblikke, menneskelige relationer og interessante opgaver, der for en stund gav det hele mening. Og så er der de store historier, som vi sætter os selv ind i: Historier om Gud, kosmos, arten, slægten og ideologierne. Alle historierne trues konstant af dødens og tilfældighedens meningsløshed og gør det til en udfordring at fastholde meningsfuldheden. Foredraget tager udgangspunkt i min bog: Skildpaddetanker (2017) og søger efter at minde os om det, som vi har det med at glemme, men som kan gøre livet til at bære. Mere her:

Foredrag 2: OGSÅ DE KAN SMAGE LIVETS SØDME – OM DYR OG ETIK
Dyr spiller en stor rolle i vores liv. Vi spiser dem, klapper dem og afprøver vores medicin på dem. Og så diskuterer vi oftere og oftere, hvad vi kan tillade os at gøre ved dem i forsøget på at få opfyldt vores behov og ønsker. Samtidig skelner vi skarpt mellem forskellige dyr. Kyllinger spiser vi – men spiser vi heste? Tyrekalve afliver vi – men må man aflive en giraf? Bacon kommer fra grise – men hvorfor ikke fra babysæler? Leverpostej er OK – men pels er noget skidt! Vi skelner mellem dyrene ud fra, hvad vi har gang i, men ser sjældent på, hvad dyret er i sig selv. Foredraget sætter fokus på de etiske argumenter i diskussionen om dyr, se næmere på forskellen mellem mennesker og dyr, diskuterer, hvad dyrevelfærd egentlig er og spørge om, hvorfor det, at vi har magten over dyrene, automatisk giver os retten til at slå dem ihjel. Mere her:

Foredrag 3: LIVET ER UDSKUDT DØD – ETISKE ASPEKTER AF AKTIV DØDSHJÆLP
Debatten om aktiv dødshjælp rummer mange emner. Vores angst for smerte og død. Vores ret til at bestemme over eget liv. Vores syn på os selv, hinanden & livet. Foredraget beskriver dødens rolle i vores liv, de muligheder som vi i dag har for at hjælpe døende, de vigtigste argumenter for og imod aktiv dødshjælp og stiller spørgsmålet, om vi er bedst stillet med at fastholde et forbud mod aktiv dødshjælp samtidig med vi anerkender, at det kan være de eneste rigtige at gøre i nogle situationer. Mere her:

Foredrag 4: HÅB I EN HÅBLØS TID – KLIMAFORANDRINGER, ETIK OG HÅB
Klimaforandringerne påvirker allerede i dag mennesker og natur negativt. Vi står foran en kæmpe udfordring. Ikke desto mindre tyder meget på, at vi har givet op, allerede før vi fik begyndt. Forskernes advarsler overhøres, vi har ”klimakvalme” og samfundet styrer stadig blindt mod øget økonomisk vækst. Foredraget sætter skarpt på klimaforandringerne, diskuterer videnskaben bag de skræmmende forudsigelser og viser, hvordan etik, natursyn og religion kan være med til at skabe håb og mod til at handle. Mere her:

Foredrag 5: GIV MIG DIT HJERTE – ORGANDONATIONENS DILEMMAER
Organdonation er en teknologi, der på en gang tager håbet fra de, der sidder og håber på det umulige ved deres kæres side og en teknologi, der giver håb til de, der ellers skulle dø. En teknologi, der kan hjælpe nogle, men også får os til at frygte, at lægerne går for langt i deres forsøg på at skaffe organer. Foredraget sætter skarpt på en række omdiskuterede etiske spørgsmål om organdonation og diskuterer, hvordan vi bedst vægte hensynet til de syge og deres pårørende i forhold til de døende og deres. Hvordan sikrer vi, at næstekærlighedens gave ikke bliver en pligt og fører til mere skade end gavn? Mere her:

Foredrag 6: MERE END GENER – OM BIOTEKNOLOGI OG ETIK
Bioteknologien rejser mange store etiske spørgsmål: Hvem skal bestemme, hvilke børn der skal fødes? Skylder vi det tidlige menneskeliv respekt? Skal vi tage os af naturen for dens egen skyld? Må vi blande menneske- og dyreceller? Må vi lave om på planters, dyrs og menneskers gener. Det er ikke underligt, at mange tøver over for de nye muligheder. Foredraget beskriver de nye muligheder, som teknologien giver os, fokuserer på de værdier, der er på spil og giver et bud på, hvordan skal vi navigere i det bioteknologiske århundrede. Mere her:

Foredrag 7: NATURENS BETYDNING
Ingen tvivler på, at vi har brug for naturen til vores fysiske overlevelse. Mad, vand og luft skal alle have. Men ser vi kun naturen som en ressource, der kan opfylde vores fysiske behov, går vi glip af meget. For naturen kan også ses som et fællesskab vi er bundet til gennem millioner af års evolutionær udvikling. Et fællesskab, der giver vores sind og sjæl oplevelser, udfordringer og et hjem. Foredraget vil diskutere forskellige natursyn og søge at vise, hvad der kan ske, hvis vi begynder at forstå mennesket som en del af et større fællesskab i stedet for verdens selvkronede konge. Mere her:

Foredrag 8: BØRN FOR ENHVER PRIS? ETISKE ASPEKTER AF ASSISTERET BEFRUGTNING
Et område, hvor de gode viljer står i kø, er fertilitetsområdet, hvor lægevidenskab og teknologi med stadigt mere avancerede metoder søger at hjælpe mennesker, der er barnløse og de, der bare gerne vil have lidt indflydelse på, hvad for et barn de får. Donoræg, mikroinjektion, rugemødre, åbne donorprofiler, kønssortering, fosterdiagnostik mm. kan alt sammen ses som udslag af ønsket om at hjælpe borgerne til at få de børn, som de ønsker. Foredraget sætter ord på de værdier, der støder sammen, når det, der for nogle er en håndsrækning til at nå ønskebarnet, bliver en overskridelse af fundamentale etiske grænser for andre. Mere her:

Foredrag 9: DE SVÆRE VALG – PRIORITERING I SUNDHEDSVÆSENET
Den økonomiske situation stiller krav til anvendelsen af samfundets fælles midler. Samtidig vokser udgifterne til sundhedsvæsenet. Nye dyre behandlingstyper, stigende forventninger hos borgerne og voksende udgifter til at håndtere ”livsstilssygdomme” forårsaget af fedme, rygning og stress presser budgetterne. Bunken med problemer, som vi gerne vil have løst inden for rammerne af sundhedsvæsenet vokser – men bunken af penge til at gøre det med, vokser ikke i samme takt. Prioriteringsdiskussionen handler om mange ting. Ingen er i tvivl om, at det er en lægefaglig og en økonomisk diskussion. Men det er mindst lige så meget en diskussion om, hvilke værdier, der skal guide de mange valg, der skal træffes – og hvordan de valg bør træffes. Prioriteringsdiskussionen er med andre ord også en etisk diskussion.

Foredrag med Mickey Gjerris booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 29. november 2017
Læs mere

Ole Rasmussen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anerkendelse, Frivillig ledelse, Frivillighed, Kommunikation, Ledelse

Ole Rasmussen

Book nu!

Ole Rasmussen er Leder af Muskelsvindfondens Center for Frivillighed & Ledelse. Her arbejder han med strategisk udvikling af frivilligheden og afvikler samtidig en lang række kortere og længere uddannelsesforløb, bl.a. i samarbejde med VIA University College. Indsatsen dækker både internt i Muskelsvindfonden, herunder Grøn Koncert og eksternt i hele den frivillige sektor og de offentlige institutioner som arbejder med frivillighed.

Ole har en en lang historie i Muskelsvindfonden. Lige siden han som barn deltog i foreningens arrangementer, med sin bror der havde Muskelsvind, til i dag hvor han stadig er aktiv på de store events som Grøn Koncert. Her er han leder af en del af driften og de frivillige der er involveret der. Tidligere har Ole, både været lærer i folkeskolen og filialdirektør i en bankfilial og kommer derfor med en bred forståelse for både læring og ledelse.

Foredrag af Ole Rasmussen:

Foredrag 1: Rekruttering og fastholdelse af frivillige
Mange organisationer som arbejder med frivillige, oplever udfordringer med enten fastholdelse eller rekruttering – eller begge dele. Hør hvordan man i Muskelsvindfonden har stoppet rekrutteringen og satset på fastholdelse, og hvordan det har ført til rekruttering. Ole Rasmussen fortæller levende om processen og om hvordan I kan gå til rekruttering og fastholdelse i fremtiden.

Foredrag 2: Frivillig-kultur
Ole Rasmussen fra Muskelsvindfonden fortæller om arbejdet med kultur i festivalbranchen. Her har fokus de seneste år rykket mere og mere hen på gæsternes oplevelse. Glade gæster kommer igen og er de bedste ambassadører. I Danmark er det de frivillige som bærer mange arrangementer og events. Frivillighedskulturen kan vi påvirke og stille krav til – det er bare ikke ligegyldigt hvordan vi gør det! Kulturen bærer det hele – Engagement, niveau af service og til sidst – gæstens oplevelse.

Foredrag 3: Ledelse af frivillige
I alle sammenhænge hvor vi er sammen med et formål, er der brig for ledelse. I dette foredrag tages der udgangspunkt i den frivillige kontekst. Ledelse af frivillige adskiller sig fra traditionel ledelse på flere punkter. De væsentligste handler om anerkendelse, motivation og incitament/belønning. Som eksempel, når vi vil anerkende en medarbejder for en ekstra indsats, kan vi give en fridag eller en bonus – Men en frivillig vil ofte føle sig mere anerkendt ved at få mere arbejde og ansvar!

Foredrag 4: Konfliktforebyggende kommunikation
Kender du det, når det er de andres skyld når noget ikke er gået godt – Når salgstallene ikke er nået eller der er opstået konflikt? Her tager vi fat på det som ligger under vores adfærd, nemlig vores tilgang til andre mennesker omkring os. Konfliktforebyggende kommunikation handler om at stræbe efter en kultur med lidt færre konflikter, også selv om niveauet i forvejen er lavt. Selv små konflikter koster, både energi og penge – mange penge.

Foredrag 5: Anerkendelse af frivillige
I Muskelsvindfonden ved vi at frivilligheden er noget man skal investere i. Det gælder både økonomisk og menneskeligt. De økonomiske rammer er jo ofte givet på forhånd, men ofte vil det være værd at kikke på hvordan midlerne er brugt. Den menneskelige investering er ganske gratis, men det gør den ikke lettere at have med at gøre. Investeringen i den enkelte frivillige er vigtig for engagement og kultur og kan godt sættes i system. Ved at styrke følelsen af at være anerkendt hos dine frivillige, styrker du både loyalitet, engagement og handlekraft.

Foredrag 6: Det gode bestyrelsesarbejde
De fleste bestyrelseskurser handler om regler, rammer og ansvar – og det er også vigtigt. Men, når den daglige drift rammer os, handler det om forståelse for: samarbejde, visions- og strategiarbejde samt bestyrelses opgaver. Bliv inspireret til at styrke dit bestyrelsesarbejde, både ift. opgaverne og dem opgaverne skal løses sammen med.

Foredrag med Ole Rasmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. november 2017
Læs mere

Brian Nygaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Branding, Kommunikation, Pressen, Sport, TV

Brian Nygaard

Book nu!

Brian Nygaard har i over 17 år været en del af den professionelle cyklings inderkreds. Han kender rytterne, sportsdirektørerne og hjælperne. I dag er han kommentator på TV2 og havde i sommer sin debut sammen med Chris Anker Sørensen og Rasmus Staghøj som stationens nye kommentatorhold. Brian Nygaard er en engageret foredragsholder, der med et væld af historier og anekdoter tager publikum helt med ind i den sport, der fascinerer så mange. Kom helt tæt på de største sejre i fx Tour de France, Giro d’Italia og Paris-Roubaix og hør om de største kriser set indefra og vejen igennem dem.

Foredrag af Brian Nygaard:

Foredrag 1: Cykelsporten bag kulissen, i orkanens øje
Et intimt indblik i verdens hårdeste sportsgren. Mellem medier og toppræstationer. Om holdkultur og individualister i midten af en daglig mediestorm henover tre uger.

Foredrag 2: Medier og elitesport på begge sider af hegnet
Hvordan forbereder og træner man verdens bedste atleter til mødet med pressen? Hvordan håndterer man professionelt medierelationer i et miljø, hvor man dagligt er presset til det yderste? Hvad er tendenserne i moderne mediehåndtering og hvordan vil de journalistiske udfordringer se ud i fremtiden.

Foredrag 3: Skandaler, kriser og det smukke i cykelsporten
En rejse gennem 17 års arbejde med professionel cykelsport på forreste række. Gennem kriser og triumfer, skandaler og store sejre. Et grundigt indblik i de bedste historier fra en turbulent og smuk periode i en af mest eksponerede sportsgrene i verden.

Foredrag med Brian Nygaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. november 2017
Læs mere

Anders Haahr Rasmussen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dating, Køn, Ligestilling, Meditation, Mindfulness, Mænd, Seksualitet, Sundhed, Sygdomme, Udbrændthed

Anders Haahr Rasmussen

Book nu!

Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) er journalist, forfatter og foredragsholder bosat på Nørrebro i København. Han skriver primært for Zetland og Dagbladet Information. Derudover arbejder han som tenniskommentator for Eurosport og DR og er vært på Radio24syvs Wimbledon-programmer. Han er medstifter af og fungerende redaktør på Rabarberbladet. Bag sig har han en cand.publicgrad fra Syddansk Universitet og en MA i sociologi fra The New School for Social Research.

Foredrag af Anders Haahr Rasmussen:

Foredrag 1: En fortælling om at være træt
Med udgangspunkt i bogen “En fortælling om at være træt” (People’sPress 2017) fortæller Anders om at være syg uden at kunne få en diagnose. Om at sætte tempoet ned, lægge livet om og acceptere en krop, der ikke længere står til rådighed for viljen.  Han fortæller om at gå fra at kunne spille tennis i timevis til at blive forpustet af en tur i Netto. Om hans frustrerende rundtur i det danske sundhedssystem og rejsen til et lille ayurvedisk behandlingssted på et bjerg i Indien, hvor jeg mødte en række mennesker, der alle havde søgt tilflugt fra den vestlige vedens vrimmel for at finde ro og hjælp til at overvinde alt fra stress og overvægt til kræft og kronisk træthed.

Foredrag 2: Den hvide mands byrde
En foredrag om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder. Om homofobi og mandevenskaber. Om jargonen i omklædningsrummet. Om at føle sig truffet af #metoo, men samtidig se kampagnen som en gevinst. I det hele taget om hvordan man som mand kan få stor glæde ud af feminisme. Men også om de frustrationer, der kan opstå, når der ikke altid er sammenhæng mellem teori og praksis. Når man helst skal have skovhuggerskæg, store overarme og en selvsikker hånd i forførelsesspillet, men samtidig ikke må kigge på kvinders bryster eller gøre noget uden tilladelse.

 

Foredrag med Anders Haahr Rasmussen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. november 2017
Læs mere

Martin Kreutzer
Holder foredrag indenfor følgende områder: Livskvalitet, Motivation, Personlig udvikling, Sundhed, Sygdomme

Martin Kreutzer

Book nu!

Martin Kreutzer (født: 1972) hører til landets mest eftertragtede foredragsholdere, når det gælder præstationsfremmende ernæring og livsstil. Både i rollen som foredragsholder, forfatter (bl.a. til bestselleren ”Antiinflammatorisk kost – sluk branden der hærger dig indefra” og guiden ”Eksamenspower – spis dig til mindre stress og bedre karakterer”) og som personlig ernæringsvejleder, kobler han som gammel ‘rotte’ i gamet sin store viden fra et tiår i den naturvidenskabelige forskningsverden med sine erfaringer fra den succesfulde vejledning af tusindvis af klienter.

Foredrag af Martin Kreutzer

Foredrag 1: Toptunet hjerne- og kropskemi

Det er ikke naturbestemt at være:

 • TRÆT NÅR DU VÅGNER
 • HUMØRSYG SIDST PÅ EFTERMIDDAGEN
 • ØM I LEDDENE EFTER TRÆNING
 • UDBRÆNDT LÆNGE FØR SENGETID

Men hvis dine kostvaner og den øvrige livsstil bringer kropskemien i ubalance og forsømmer at skabe fundamentet for hele dens trivsel, så er det akkurat, hvad der sker. Rigtig mange af os er trods velstand og talrige muligheder for at stræbe mod det optimale, tykke og/eller ude af form, energiforladte, sygdomsramte og stressede – eller på vejen til at blive det. Det gør vores foredrag op med. Så glæd dig til at deltage i en fyrig dialog, hvor Martin Kreutzer, forfatter til bestselleren ”Antiinflammatorisk kost – sluk branden der hærger dig indefra”, med afsæt i hverdagens udfordringer på underholdende vis formidler konkrete redskaber til at rykke dig i en retning, der understøtter din daglige ydeevne, og gør 2018 til dit mest energirige år – uanset om det gælder din træning, jobbet eller familielivet!

Foredrag 2: Vind over gigten med gaflen
Du går til lægen med en løbeskade eller ondt i ryggen – og kommer tilbage med G-ordet: G som i gigt. Og G som i gammel, tilføjer du måske for egen regning. For selv om gigt påvirker hver anden 40-årig og stort set alle over 60 år, er det ikke en diagnose, ret mange har lyst til at lufte offentligt. Men det er der god grund til at gøre, for en overkommelig og målrettet indsats hver dag gør en verden til forskel for, om man kan blive ved med at leve det liv, man ønsker, i stedet for at lade sig begrænse.

Dine kostvaner har afgørende betydning for evnen til at leve med gigt. Ved at spise de rigtige ting stiver du immunforsvaret af og hjælper kroppen med at lindre gigtsmerterne. Men hvad, hvordan, hvor meget kan være svært at gennemskue for menigmand. Med afsæt i sin aktuelle bog (Politikens forlag, marts 2018) ”Vind over gigten med gaflen” og sine tidligere bestsellere om antiinflammatorisk kost løfter Martin Kreutzer sløret for madens magi, og giver dig konkrete redskaber til, hvordan du spiser dig til gigtlindring. Foredraget berører også øvrige livsstilsfaktorer, og der er garanti for, at du går hjem med et hav af værktøjer.

Foredrag 3: Businesspower
Spis dig til mindre stress og bedre performance

Det moderne arbejdslivs er ofte præget af perioder, hvor stressniveauet stiger til urimelige højder, og hvor du presses til det yderste. I den forbindelse er kosten og din øvrige livsstil afgørende faktorer. Med den helt rette strategi kan du optimere din mentale ydeevne, øge overskuddet i en travl hverdag og holde sygdomme stangen.

Foredraget giver dig de ernæringsmæssige redskaber til at takle et presset arbejdsliv med bravour. Det smitter direkte af på energien og overskuddet når du kommer hjem. Du får konkrete retningslinjer for hvordan du gennem kosten spiser dig til et fysisk fundament som gør dig stærk i en travl og til tider presset hverdag – og i stand til at være bedst når det gælder. Du får blandt andet: – En konkret introduktion til hvad der skal spises af styrkende sager for at skabe energi og overskud. – Den perfekte koststrategi til en udfordrende dag på kontoret. – Inspiration til en masse små som store knapper der kan skrues på, så din mentale ydeevne når nye højder. – Redskaber til gennem ernæring og motion at mindske den belastning som arbejdets stress og jag skaber i kroppen og knoppen.

Foredrag med Martin Kreutzer booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. november 2017
Læs mere

Elisabeth Gjerulff Nielsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Børn, Kvinder, Musikalske foredrag, Mænd

Elisabeth Gjerluff Nielsen

Book nu!

Rettidig ømhed – Elisabeth Gjerluff Nielsen live

Elisabeth Gjerluff Nielsen på musik/foredrags turné.

Musik og menneskelige overvejelser. Sang, oplæsning, gerne debat og i al fald mindst een kinddans til de nye og gammelkendte sange (som En sømand som dig , Sotto voce og Holder øje med dig måske endda). Under alle omstændigheder tonerne af en række af Elisabeths sange som hun vil synge LIVE til medbragt orkester på USB-stik.

Og så snakkes der indimellem. Om tilværelsens mange inspirerende nuancer og facetter i forholdet mellem mænd – kvinder – børn – omsorg – kærlighed – seksualitet – liv – død – sorg og glæde . Livets vilkår, og hvad vi kan gøre noget ved og ikke gøre noget ved af alt det som kræver både rettidig omhu – men også en RETTIDIG ØMHED hvis det skal gøre ordentligt så vi kan inspirere hinanden.

Elisabeths nye ”koncertforedrag” RETTIDIG ØMHED ( opkaldt efter Elisabeths seneste og meget velmodtagne album ) er derfor hverken koncert eller foredrag, men både musik ord og levende samtale . I et møde hvor der bruges en time til halvanden i selskab med hinanden, med overvejelser på liv død og tidens gang samt en god del af Elisabeths sange fra 4o år i populærmusikkens tjeneste.

Elisabeth Gjerluff Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Elisabeth Gjerluff Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. november 2017
Læs mere

Pia Callesen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Angst, Tristhed, Depression

Pia Callesen

Book nu!

Pia Callesen er uddannet psykolog fra University of Wales, Bangor (2000) og Københavns Universitet (2003) med videreuddannelse i kognitiv og metakognitiv terapi. Hun har som den eneste psykolog bosiddende i Danmark gennemført den 2-årige MCT-Institute metakognitive certificeringsuddannelse og derudover den 1-årige Advanced Level II-overbygningsuddannelse ved metodens grundlæggere Professor Adrian Wells ved Manchester University (UK) og Professor Hans Nordahl ved Trondheim Universitet (NO).

Derudover er Pia Callesen doktor ved Manchester University (UK), og færdiggjorde i efteråret 2016 sin PhD-afhandling med forskning i effekten af metakognitiv depressionsbehandling i forhold til traditionel kognitiv adfærdsterapeutisk behandling. Pia Callesen er også klinikchef og indehaver af CEKTOS – Center for Kognitiv og Metakognitiv Terapi i København, Næstved og Hellerup. Pia Callesen er autoriseret og specialist i Psykoterapi inden for kognitiv terapi og opdaterer sig løbende inden for de nyeste evidensbaserede tilgange inden for alle psykiske lidelser. Deraf indgår den nyeste viden og forskning også altid i Pias foredrag om psykologi.

I maj 2017 udkom Pia Callesens første bog “Lev mere tænk mindre – Drop grublerierne og slip fri af nedtrykthed og depression med metakognitiv terapi” (Politikens Forlag). Bogen, såvel som Pias foredrag, introducerer en række mennesker, som alle har overvundet depressionen ved hjælp af metakognitiv terapi ved at lære at identificere de tanker, der trigger vores bekymringer, og via konkrete øvelser blive bedre til at håndtere og begrænse vores negative tanker, så vi ikke kun overvinder men også afvikler depressionen.

Foredrag af Pia Callesen:

Foredrag 1: Lev Mere Tænk Mindre
Pia Callesen står bag Bestseller-bogen af samme navn. 2017, Politikens Forlag. Til dette tankevækkende foredrag vil du blive præsenteret for en helt ny forståelse og løsning på psykiske symptomer som nedtrykthed og depression. Foredraget indeholder konkrete redskaber til at øge psykisk trivsel, som deltagerne vil blive præsenteret for.

Foredrag 2: Metakognitive metoder mod angst
Angst er en folkesygdom i Danmark. Vi må indføre en helt ny forståelse og løsning, hvis vi for alvor vil problemet til livs. Den metakognitive metode går ikke ud på at tænke anderledes eller bearbejde fortidens traumer, i stedet handler det om at opdage, at vi alle er i stand til selv at styre angsten, så den ikke tager pusten fra os.

Foredrag med Pia Callesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Publiceret: 17. november 2017
Læs mere

Leif Davidsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Litteratur, Rusland

Leif Davidsen

Book nu!

Forfatteraften med udgangspunkt i den seneste roman – Ravnens rede

Forlaget skriver:
En gotisk spændingsroman om en excentrisk rigmand på et slot ud for Bretagnes kyst.

Susanne Carlsen har brug for penge. Hun er blevet skilt, hun har kun små freelance-opgaver som journalist – og hun er ikke længere helt ung. Da den danske rigmand Erling Skjold inviterer hende til sit slot i Frankrig for at skrive hans biografi, siger Susanne ja, selvom tilbuddet næsten er for godt til at være sandt.

Kort efter sin ankomst til Frankrig bliver Susanne kontaktet af en mand, der efter sigende arbejder for den franske sikkerhedstjeneste, og som har foruroligende oplysninger om Erling Skjold. Uhyggen stiger i takt med at Susanne i hemmelighed begynder at udforske det mystiske slot – Ravnens Rede – på egen hånd.

Leif Davidsen er journalist og forfatter til en lang række bøger, bl.a. spændingsromanerne Uhellige alliancer, Den russiske sangerinde, Patriarkens hændelige død og Djævelen i hullet. Ravnens Rede er en selvstændig roman.

Foredrag med Leif Davidsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. november 2017
Læs mere

Tor Nørretranders
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fremtiden/Visioner, Informationsteknologi, Klima, Klima/Natur/Forskning, Miljø, Videnskabsteori

Tor Nørretranders

Book nu!

Tor Nørretranders er aktuel med ny bog: “Se frem – Fra opløsningstid til oplysningstid”.

Om bogen:
Vær ikke bange. Det kan godt være, at det føles som om det hele går i opløsning i disse år: sandheden, samfundet, sjælefreden. Men en ny oplysningstid er på vej. Vi skal finde modet til at tænke selvstændigt og til at tænke på hinanden. Vi skal se frem. Det gør vi også hele tiden. Menneskehjernen er en forudsiger. Den skaber hele tiden forventninger og lærer af sine fejl. Vi kan forandre vores verden fordi vi kan forestille os en anden verden. Og virke for den ved at slippe fantasien løs. Se frem væver en række nye videnskabelige erkendelser sammen til et overraskende billede af mennesket som et fremadskuende væsen. Nu mangler vi bare at tage os selv alvorligt ved at se frem og løse klodens kriser så livet kan gives videre med nyt liv. Se frem spejler nutiden i oplysningstidens vision om friheden til at man hver især handler som man mener alle burde handle.

Foredrag med Tor Nørretranders booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. november 2017
Læs mere

Jette Torp

Jette Torp

Book nu!

JETTE TORP & JAN KASPERSEN

Oplagt til firmajobs
Jette Torp har de sidste par år helliget sig koncerter på mindre og mellemstore spillesteder sammen med Jan Kaspersen. Det er gået op for Jette, at det koncept de har kørende på landevejen, også egner sig til firmajobs. Arbejdernes Landsbank engagerede dem på Restaurant Josty i København sidste sommer og det gik så godt, at alene det job har kastet adskillige jobs af sig i det forløbne år. Hertil kommer jobs for forsikringsselskaber, fagforeninger, konferencer o.l..

Autencitet og underholdning
Med deres set up rammer de en god blanding af autencitet og underholdning. Det er Jettes fornemmelse, at gæsterne sætter pris på, at de er sig selv og ikke er bange for at snakke med publikum og gribe hvad der måtte opstå. De er meget fleksible og kan spille 30 – 45 – 60 minutter alt efter behov. Er der ikke et lydfirma til stede, har de selv mulighed for at have et godt lyd- og lysanlæg med.

Publiceret: 10. november 2017
Læs mere

Leonora Christina Skov
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Kvinder, Litteratur, Litteratur, Om at skrive, Pressen

Leonora Christina Skov

Book nu!

Leonora Christina Skov (f. 1976) er aktuel med erindringsromanen, Den, der lever stille, der udkommer d. 11. januar 2018, og er desuden forfatter til romanerne Hvor intet bryder vinden (2015), Førsteelskeren (2012), Silhuet af en synder (2010), Champagnepigen (2007) og Rygsvømmeren (2003). Forfatterskabet er solgt til udgivelse i Norge, Spanien, Tyskland, Holland og Tjekkiet. Leonora er mangeårig litteraturanmelder ved Weekendavisen, mag.art. i litteraturvidenskab, samfundsdebattør og deltager jævnligt i Mads og Monopolet. Hun bor på Frederiksberg, men rejser ud i verden og skriver fire-fem måneder om året.

Forfatteraften med udgangspunkt i erindringsromanen Den, der lever stille (udkommer januar 2018)

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om at vokse op som den ensomme Christina i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og genskabe sig selv som forfatteren Leonora, der til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst over. I foredraget fortæller Leonora om den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker, om at miste det hele og finde sig selv, og om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden. Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.

Foredrag med Leonora Christina Skov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. november 2017
Læs mere

Lars Hovbakke Sørensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden verdenskrig, Dansk Historie, De Vestindiske Øer, Historie, Historie, Kongehuset, Politik

Lars Hovbakke Sørensen

Book nu!

Superaktuelt foredrag med Lars Hovbakke Sørensen:

100-året for Første Verdenskrigs afslutning
I 2018 er det 100 år siden, at 1. Verdenskrig sluttede. Tysklands ”hårde fred” fik afgørende betydning Europas og verdens videre udvikling op igennem 1920’erne og 1930’erne, hvor de økonomiske problemer, demokratiets krise, nationalismen, fascismen og nazismen kom til at sætte dagsordenen. I foredraget fortæller Lars Hovbakke Sørensen den dramatiske historie om fredsslutningens konsekvenser for både Danmark og det øvrige Europa i tiden frem mod 2. Verdenskrig. Kunne 2. Verdenskrig have været undgået, hvis ikke Versaillesfreden havde været så hård? Hvorfor lærte man ikke af den 1. Verdenskrig? Og hvilken betydning fik krigen og fredsslutningen for befolkningernes identitet og selvopfattelse i de følgende år?

Lars Hovbakke Sørensen er én af de mest anvendte kommentatorer og analytikere i både tv, radio og aviser af aktuel dansk og europæisk politik og andre aktuelle samfundsforhold (f.eks. kongehuset i det moderne samfund). Han underviser til daglig ved Københavns Universitet og har også undervist ved bl.a. Nordisk Journalistcenter, Danmarks Journalisthøjskole og Aarhus Universitet. Lars Hovbakke Sørensen har bl.a. skrevet bøgerne: “En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag” (2014), ”Et kontinent i krig. Europas historie gennem 1000 år” (2006) og ”Slagsbrødre eller broderfolk. Nordens historie gennem 1300 år” (2004). Han kan holde mange forskellige foredrag inden for dansk, nordisk og europæisk politik, historie og samfundsforhold (inkl. om kongehuset) og give sine foredrag en særlig vinkel, som passer specielt til det aktuelle publikum. Lars Hovbakke Sørensen har modtaget Statens Kunstfonds pris for bedste bogudgivelse 2014 for sin bog En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag (Gyldendal 2014).

Foredrag med Lars Hovbakke Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 8. november 2017
Læs mere

Theiss Bendixen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Kosmologi, Menneskeliv og eksistens, Natur, Psykologi, Videnskab

Theiss Bendixen

Book nu!

Theiss Bendixen debuterede i 2017 med bogen Rejsen ud af Kaninens Pels – En fortælling om overtro, videnskab og den virkelige verdens vidunderligheder. Hans foredrag er bygget op omkring overraskende og inspirerende kendsgerninger om den naturlige verden – særligt biologien, psykologien og kosmologien – og kan skræddersyes publikum efter ønske og behov.

Foredrag med Theiss Bendixen:

Foredrag 1: Den virkelige verdens vidunderligheder
Mennesket har siden tidernes morgen stillet sig selv og hinanden dybe spørgsmål om sit eget ophav: Hvem er vi? Hvor er vi? Hvor kommer vi fra og er vi alene? Hvor er vi på vej hen – hvad sker der efter døden? I størstedelen af menneskehedens historie var tilværelsens Store Gåder overtroens domæne. Mytologierne gav de svar, vi søgte. Men i dag – for første gang i vores arts levetid – kan vi strikke en anden forklaring sammen. Naturvidenskaben bryder mytologiernes monopol på De Store Gåder.

Hør her, hvordan vi med videnskabens seneste opdagelser – særligt fra biologien, psykologien og kosmologien – kan begynde at besvare menneskehedens dybeste mysterier, og hvordan den virkelige verdens vidunderligheder er mindst lige så magiske som de ældgamle myter og mytologier. Vi undersøger også, hvorfor overtroen – på trods af naturvidenskabens store fremskridt – stadig er med os den dag i dag.

Foredrag 2: Stenalderhjerner i storbykranier
Menneskehjernen er et produkt af fire milliarder års evolution. Dens nuværende udformning og indretning blev til for omkring et par hundredetusinde år siden. Menneskehjernen er – på mange måde – et forældet levn fra Stenalderen. Men kulturelt set lever vi i dag langt fra Stenalderen: Vi bor i byer, dør-om-dør og væg-mod-væg med fremmede, og vi omgås til daglig kompleks teknologi, som vores fjerne forfædre sikkert ville have anset for det rene magi.

Her kan I høre om nogle af de udfordringer som hjernens biologiske fortid har for vores moderne tilværelse i dag, og hvordan vi bedst kan overkomme dem. Bliv bl.a. klogere på vores følelsers dybe fornuft og på moralens og overtroens evolutionære ophav.

Foredrag 3: Smutveje til viden og verden – Skeptikerens værktøjskasse
Er mennesket – grundlæggende set – et fornuftigt væsen? Meget psykologisk forskning tyder i dag på, at menneskets tænkning er styret af en lang række mentale smutveje og “tommelfingerregler”. Når vi træffer en beslutning, er det ikke altid en gennemtænkt proces. Sommetider er vores bevidste overvejelser blot efterrationaliseringer af en beslutning, der på en eller anden måde blev truffet “for os”.

Her kortlægger vi en række af menneskets mentale smutveje, og vi kigger på, hvilken indflydelse de har på vores daglige liv. På baggrund af denne viden stifter vi bekendtskab med skeptikerens værktøjskasse, redskaber der hjælper os til at træffe bedre og mere velovervejede beslutninger.

Foredrag med Theiss Bendixen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. november 2017
Læs mere

Samuel Rachlin
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Journalistik, Ordstyrer, Rusland, Terrorisme

Samuel Rachlin

Book nu!

Samuel Rachlin er journalist og forfatter og har netop udgivet bogen “FOLKET OG MAGTEN” og har et nyt superaktuelt foredrag på programmet:

VLADIMIR PUTIN OG DEN NYE VERDENSORDEN
Vi lever i en tid og en verden med opbrud og store geopolitiske forandringer. Den storpolitiske barometernål svinger tæt på orkanstyrke. Donald Trump vil gøre Amerika great again som the tweeter in chief. Vladimir Putin vil genoprette Ruslands status som stormagt ved at destabilisere resten af verden med hybridkrig, hacking og fake news. Kinas præsident Xi er godt i gang med at gøre Riget i Midten til verdens rigeste og mægtigste land. Og Nordkoreas Kim Jung Un vil være storpolitikkens joker, der kaster om sig med atomvåben og missiler og truer verden med ragnarok. Oven i alt det kommer et EU i krise efter BREXIT og under pres fra populistiske partier, der ønsker at skifte det eksisterende politiske system ud med en en ny demokratisk model.

Med afsæt i sine to seneste bøger, BAG DEN KOLDE KRIGS TÅGER (november 2016) og FOLKET OG MAGTEN Populisme og den nye verdensorden (november 2017), ser Samuel Rachlin nærmere på den rolle, Rusland og præsident Vladimir Putin har spillet i de seneste års storpolitiske turbulens. Angrebet på Ukraine og annekteringen af Krim i marts 2014 var skelsættende. Moskva sendte et signal om, at man ikke brød sig om den eksisterende, skæve magtfordeling på kloden på grund af USAs dominerende rolle, og nu ville man have en ny verdensorden.  Rusland var parat til at betale prisen og bringe de nødvendige ofre for at nå det mål. Det politiske forløb i de mellemliggende år markerer en historisk milepæl, da verden tog afsked med det 20. århundrede, og en ny verdensorden begyndte at tage form. Destabilisering, uvished og forvirring kendtegner den mest turbulente og uforudsigelige periode i international politik siden Den Kolde Krig. Rachlin trækker linjerne og perspektiverne op fra starten af Den Kolde Krig til i dag.

Foredrag med Samuel Rachlin booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 7. november 2017
Læs mere

Mette Bluhme Rieck
Holder foredrag indenfor følgende områder: Antik, Design, Journalistik, Kunst, Ordstyrer, TV

Mette Bluhme Rieck

Book nu!

Foredrag af Mette Bluhme Rieck:

Foredrag 1: Mit tv-liv i øst og vest
Er du til sports-, antik-, jule- eller madprogrammer, så er du nok stødt på Mette Bluhme Rieck. Og senest som vært på Aftenshowet kan du flere aftener om ugen møde hende i en endnu bredere vifte af emner, historier og mennesker. På trods af det kun er få år siden, hun stillede sig foran kameraet er hun her, der og allevegne på DR1 og giver i dette foredrag et kig bag kulisserne på de mange populære programmer som hun har rejst Danmark og verden rundt for at få i kassen.

Uanset om I helst vil høre om forberedelserne, udfordringerne og afviklingen af OL i Rio de Janeiro, røverhistorierne og vurderingerne fra ’Guld i Købstæderne’ eller måske hverdagen på og omkring TV-Avisen eller Aftenshowet, så lukker Mette Bluhme Rieck jer med ind i i maskinrummet og fortæller om overvejelser, udfordringer og alt dét, der ikke kommer med i fjernsynet. Foredraget krydres med bag-om billeder, video fra hverdagen bag kameraet og klip fra programmerne. Også dem hun måske egentligt ville ønske aldrig var kommet på bånd.

Foredrag 2: ”Ind i antikken” m. Kasper Nielsen
Programmerne ”Guld på Godset” og siden hen ”Guld i Købstæderne” har en særlig plads i Mette Bluhme Riecks hjerte, da hun – foruden at have været vært på mere end 40 timer af den omrejsende jagt på Danmarkshistorien og danskernes klenodier – også var med til at opfinde og udvikle programmet. Gennem programmerne mødte hun vurderings- og salgsdirektør ved Bruun Rasmussen Kunstauktioner, Kasper Nielsen, som hun privat danner par med. Hjemme hos dem lever den evige diskussion om det er Kaspers erfaring og klassiske smag, der skal dominere indretningen eller om det er Mettes fund og pludselige indfald.

Hør dem fortælle historien om antikbølgen på dansk tv, fra første skvulp og videre til den tsunami, der de sidste par år har skyllet ind over alle kanaler og revet danskerne med. Få de sjoveste anekdoter, vildeste vurderinger og et solidt blik ind bag tæppet i både tv- og auktionsbranchen. Bliv klogere på, hvad du bestemt ikke må smide ud og hvorfor de bedste kup altid er dem, hvor du har hjertet med.

CV:

Mette Bluhme Rieck er kendt fra:

 • Aftenshowet (2017-), DR1
 • Guld til Danmark – OL i Rio (2016), DR1 Nyhedsvært på DR Sporten (2016-2017)
 • Spis & Spar (2016-2017), DR1
 • Guld i Købstæderne (2015-), DR1
 • Det er vores jul (2014), DR1
 • Guld på Godset (2013-2014), DR1
 • Antikduellen (2013-2015), DR1

Endnu mere om Mette Bluhme Rieck

Mette Bluhme Rieck har været tv-vært og journalist på DR siden 2010. Hun har læst samfundsvidenskab på Roskilde Universitet inden hun blev uddannet journalist. Første gang hun dukkede frem på skærmen var som vært på DR1 programmet Antikduellen i 2013. Før det havde hun i en årrække arbejdet bag kameraet som journalist og tilrettelægger på flere livsstils- og børneprogrammer på DR. Ved et tilfælde endte hun en dag foran kameraet, og siden blev det hurtigt til en lang række programmer i antik- og designgenren. Et emne der i den grad interesserer den loppeentusiastiske Mette.

I 2016 tog Mette springet fra antik til DR Sporten, og dermed gik turen ind i TV-Avisens studie som oplæser af sportsnyhederne. Tiden på Sporten bød på mange rejser og oplevelser inklusiv den ultimative sportsbegivenhed: OL i Rio de Janeiro. Medaljerne væltede ind til de danske atleter og de endte alle i godt selskab i sofaen hos Mette og kollegerne Peter Møller og Kim Bildsøe Lassen. Siden er Sporten skiftet ud med jobbet som vært på DR1’s Aftenshowet, hvor hun med stor indlevelse, humor og nærvær møder danskerne – kendte som ukendte – og guider seerne gennem aktuelle og personlige historier.

Foredrag med Mette Bluhme Rieck booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. november 2017
Læs mere

Kirsten Thorup
Holder foredrag indenfor følgende områder: Digte/Poesi, Forfatterskab, Historie, Historie, Litteratur

Kirsten Thorup

Book nu!

Kirsten Thorup har netop modtaget Nordisk Råds litteraturpris for romanen “Erindring om kærligheden”.

Kirsten Thorup har med “Erindring om kærligheden” (Gyldendal, april 2016) skrevet en stærk skildring af, hvor svært det kan være at opretholde sig selv og de nærmeste familierelationer, når tilværelsen glider én af hænde. Et kraftfuldt tidsbillede og et gribende mor-datter-portræt. Samtidig en fin beskrivelse af, hvordan verden kan vokse sammen igen, og sår kan hele mellem mennesker.

Foredrag med Kirsten Thorup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. november 2017
Læs mere

Thomas Jarolics
Holder foredrag indenfor følgende områder: Coaching, Kommunikation, Personlig udvikling, Salg og forhandling

Thomas Jarolics

Book nu!

Thomas har siden 2010 arbejdet intensivt med Salg, Service, ledelse og coaching. Han har arbejdet i Alm. Brand, TDC og Berlingske. Thomas har coachet mere en 250 mennesker, holdt over 100 foredrag. Thomas er manden bag den succesfulde podcast Hårnålens værdi som er blevet udgivet af Berlingske, hvor han bytter sig fra en hårnål til et rolex ur. På 12 byttehandler går værdien fra 1 kr til over 100.000 kr.

Foredrag af Thomas Jarolics:

Foredrag 1: Hårnålens værdi
Dette foredrag sætter fokus på drømme, ambitioner og dét at gå fra tanke til udførsel. Foredragets omdrejningspunkt vil primært være hårdt arbejde, salg, marketing, planlægning og motivation. Historien om at bytte sig fra en hårnål til et rolex ur.

Foredrag 2: Helt ærlig, er du sælger?
Har I medarbejdere, der brokker sig over leads, produktet eller værdien? Så er dette foredrag som skræddersyet til at give jeres sælgere et spark i røven. Foredraget vil fokusere på at give sælgere en forståelse for, hvad salgsarbejdet egentlig kræver, så de kan blive bedre til at håndtere op- og nedture og i sidste ende blive dygtige og stabile sælgere. Foredraget tager fat i relevante tendenser fra salgsverdenen og runder emner som motivation, målindfrielse og personlig udvikling.

Foredrag 3: Salg og service – service og salg
Dette foredrag tager fat i kunsten at yde en god service – når service og salg hænger sammen. Det handler om historier fra det virkelige liv, hvor Thomas Jarolics’ erfaringer fra alt fra kundeserviceafdelinger til restaurationsbranchen vil blive sat i spil. Dette kursus er egnet til forbedring af kundeservice, fastholdelse af medarbejdere og udvikling af sælgere, der har gavn af et bedre indblik i, hvad god service og gode salg egentlig kræver.

Foredrag med Thomas Jarolics booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. november 2017
Læs mere

Sonja Oppenhagen og Rikke Wölck
Holder foredrag indenfor følgende områder: Demens

Sonja Oppenhagen og Rikke Wölck

Book nu!

Glemmer Jeg

Skuespiller Sonja Oppenhagen og Rikke Wölck opfører den gribende forestilling ”Glemmer Jeg”. En sørgmunter fortælling der henvender sig til alle, men er særlig velegnet for demente, pårørende og plejepersonale.

”Glemmer Jeg” er en rejse gennem forskellige situationer, der viser hvor svært det kan være i dagligdagen for den demente og de pårørende. Forestillingen har en lethed og er fyldt med en stor kærlighed og underfundig humor.
Musikledsagelse: Erik Juul Andersen

Efter forestillingen følger en debat med publikum, der faciliteres af psykolog, Kirsten Juul Andersen. Der deles tanker og erfaringer, som kan give større indsigt og forståelse af sygdommen. Så vi kan føle os knap så ensomme i denne svære situation og på trods af sygdommen leve et godt liv.

Varighed: 1-2 timer

Forestillingen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 1. november 2017
Læs mere

Anders Wejrup
Holder foredrag indenfor følgende områder: Historie, Nordisk Fjer, Rejsebeskrivelser, Whistleblowing

Anders Wejrup

Book nu!

CFO, konsulent, instruktør, underviser, foredragsholder, rejseleder. Tidligere administrerende direktør i Nordisk Fjer.

Foredrag af Anders Wejrup:

Foredrag 1: Nordisk Fjer Koncernens spektakulære sammenbrud
Del I: “Nordisk Fjer Koncernens spektakulære sammenbrud i 1990”. Hvad var det der skete, hvordan kunne det lade sig gøre i mere end 20 år at bestyrelsesformanden Johs. Petersen kunne holde koncernens katastrofale økonomiske stilling skjult over for alt og alle, såvel internt som eksternt. Hvad var det han kunne. Hvem hjalp ham. Hvorfor gjorde de det.

Få et unikt indblik bag facaden i vel nok Danmarkshistoriens største og mest spektakulære erhvervsskandale, som via bl.a. Lex Nordisk Fjer, har haft meget stor betydning for dansk erhvervslovgivning. Vi tager på en tur rundt i Nordisk Fjer Universet og hilser på Solkongen og demagogen Johs. Petersen, Klubkassen, Efterretningschefen, Rigsforstanderen, Rivieramanden, Mørkets Fyrste, Tryllekunstneren, Cowboy John, Panama Kongen, Fakturakongen, New Jersey Mafiaen, Stråmanden m.m.fl.. Vi kommer helt tæt på storsvindleren Johannes Petersen og hører om hans fantastiske ekvilibristiske finansielle og regnskabsmæssige stunts. Stunts du ikke troede var mulige.

Foredrag 2: Når livet tager en uventet drejning
Del II: “Når livet tager en uventet drejning”. Et hårrejsende, nervepirrende og følelsesmæssigt hårdt foredrag om tiden efter Nordisk Fjer Koncernens sammenbrud i 1990. Der sættes fokus på det meget langvarige og særdeles opslidende 12-årige retslige efterspil og konsekvenser efter Nordisk Fjer Sagen, herunder en ufrivillig tur i Horserød Statsfængsel. Vi kigger indenfor i et ellers meget lukket system og ser hvordan livet former sig i et fængsel på godt og på ondt. Vi skal bl.a. høre om Sheriffen, Visi-Kaj, Guld Gunnar, Narkobaronen, Kommafejlen, Råhypnolmanden, Elvis Veet og mange, mange flere.

Foredrag 3: At rejse er at Leve – & Opleve – & Spise – & Læse (Kan holdes fra foråret 2018)
“At rejse er at Leve – & Opleve – & Spise – & Læse”: Vi tager på en spændende tur rundt i Europa med Rejseleder Anders Wejrup og Riis Rejser A/S, besøger hovedstæder, metropols og andre spændende byer.  Vi tager fx på flodkrydstogt på Rhinen, Mosel og Main, vandrer i Brdr. Grims fodspor ned igennem Europa, tager på en skøn forårs tulipantur til Holland, besøger Normandiet/Bretagne, D-dagskysten og den amerikanske krigskirkegård ved Omaha Beach, og vi bestiger den pragtfulde ”granitknold” Mont-Saint Michelle i Bretagne, vi holder sommer og advent i Stockholm, suser rundt i de Polske bjerge og holder jule- og nytårsaften i dette så pragtfulde land, nyder en gang pragtfuld og medrivende Schlagernachtmusik i Frankfurt, tager til fest med Hansi Hinterseer i Dresden og oplever masser af andre spændende rejseoplevelser. Glæd dig til en unik og helt fantastisk oplevelse.

Foredrag med Anders Wejrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 31. oktober 2017
Læs mere

Bo Schiøler

Book nu!

Book en akustisk koncert med Bo Schiøler & Skavankerne

Danmarks eneste band for danske seniorer – og deres familie og venner. Bo Schiøler 72 år, forsanger og ophavsmand til bandet, har været huspoet og komponist for børn og unge fra Vesterbro Ungdomsgård i 44 år. Bo medvirkede til – via 32 musikudgivelser – at sang- og teatergruppen fra Vesterbro blev kendt i ind- og udland. Nu er Bo igen talerør for en generation … denne gang hans egen pensionistgeneration.

Musik-stil:
Dæmpet Rock, Jazz, Blues, Singer-Songwriter, Folk og Blide Ballader.

Formål:
I øjenhøjde – at skabe tanker og glæde. En musikalsk rund-rejse i liv, alder og aldring sunget og snakket af Bo Schiøler – en aktiv 72-årig pensionist. Fra Kattejammer Rock til sange fra d. 3. alder.

Bo har fået mange priser og hædersbevisninger, og i 2006 blev han udnævnt til intet mindre end Ridder af Dannebrog.

“Med guitar og livslang erfaring – med følelser og refleksioner – inviterer han os indenfor i sit spændstige og vitale musikalske univers. Her mødes høj humor og dyb alvor. Hos Bo Schiøler er der aldrig tid til ligegyldig døgnflue-pop. Her er der nye langtidsholdbare, kraftfulde kvalitetssange – Rock, Blues, Jazz og Ballader … Det swinger, og der er stor skønhed. Med stor sproglig sikkerhed beskriver Bo Schiøler livet i den 3. alder.”
Target Records 2017.

Publiceret: 30. oktober 2017
Læs mere

Torben Rønsbøl
Holder foredrag indenfor følgende områder: e-handel, Forandringer, Kundeservice og klagehåndtering, Motivation, Salg og forhandling

Torben Rønsbøl

Book nu!

Nu har du mulighed for at opleve en foredragsholder, der ikke er bange for at sige tingene ligeud, og som gør det på en morsom facon.

Torben Rønsbøl holder foredrag, der er både debatskabende og underholdende, og som fylder salene rundt om i landet!

Torben er kendt fra radio og TV, og han har fast plads som debattør på DR P1 programmet Søndagsfrokosten. Ser du Clement Kjærsgaard’s program Debatten på TV2, har du også kunne se ham byde ind med saglig argumentation og meninger med kant.

Når Torben ikke optræder I medierne, fungerer han som salgscoach og pep talker for virksomheder som ProfilOptik, Dansk Supermarked, ATP, Canon, Yamaha, Matas, Illum, Magasin du Nord, LEO Pharma, BR Legetøj, Louis Vuitton, Gucci, Stella McCartney, Siemens, Gebr. Heinemann, Søsterne Grene, Sydbank, emmery’s, Schiphol Retail, Travel Retail Norway, ATÜ Tax Free Istanbul Airport og mange andre.

Et Torben Rønsbøl foredrag er en mærkevare, som sætter sig spor, og som lever lang tid efter, at den sidste applaus har lagt sig. Tankevækkende pointer, høj underholdningsværdi, men først og fremmest håndgribelige værktøjer, som deltagerne kan tage med sig hjem. Ideen er jo at blive bedre, ikke bare at blive underholdt.

Foredrag med Torben Rønsbøl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. oktober 2017
Læs mere

Johannes Langkilde
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Konferencier, Ordstyrer, Pressen, TV

Johannes Langkilde

Book nu!

Nyt foredrag – ny bog:

Da amerikanerne gik hver til sit
Hvad er det egentlig, der sker i USA ? Hvordan kunne Donald Trump vinde valget ? Johannes Langkilde var korrespondent gennem 4 år i det land, der nu har Donald Trump som præsident. Her bragte han TV-seerne en lang række tankevækkende og nære reportager og dækkede det mest interessante præsidentvalg i nyere tid.  I sit foredrag tager han os med på en rejse, hvor vi møder de amerikanere, der var med til at afgøre valget. Han kommer med sit personlige bud på, hvorfor Donald Trump blev præsident, og hvorfor Hillary Clinton mod manges forventning ikke magtede at vinde. Johannes Langkilde har netop udgivet bogen “Da amerikanerne gik hver til sit” der modtog 5 stjerne i Berlingske Tidende, og i dette foredrag går han bag om bogen og viser videoklip fra nogle af de afgørende øjeblikke gennem 4 år som korrespondent.

Johannes Langkilde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. oktober 2017
Læs mere

Zitta de Fries
Holder foredrag indenfor følgende områder: Performance

Zitta de Fries

Book nu!

BODY BUSINESS – Brænd igennem, når det gælder!
Inspirerende og interaktivt foredrag for dig, der arbejder med formidling eller performance.

”Der er noget helt specielt på færde, når Zitta “spiller ud! – Hun kan få mennesker til at præstere ting, de ikke selv troede var inden for deres muligheders grænser”
Tommy Kenter (Skuespiller, Instruktør)

En foredragsholder, der skal tryllebinde sit publikum. En leder, der skal levere en vigtig præsentation. En performer, der skal demonstrere sit talent til en audition, casting, konkurrence eller er på scenen. Alle har de det til fælles, at de kun får én chance til at brænde igennem. Hvor andre kan gøre det om, klippe det ud eller tage det tilbage, får de ikke en “second chance”. Det er LIVE kommunikation sat på spidsen.

Om du brænder igennem (eller ikke), afhænger af nogle helt bestemte mekanismer, som Zitta de Fries har brugt de sidste fire årtier på at forfine og træne andre i. Det handler ganske enkelt om, at mestre den tilstand du er i, både fysisk og mentalt, når øjeblikket kommer.

Foredrag med Zitta de Fries booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. oktober 2017
Læs mere

Anna Grue
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Krimiforfattere, Litteratur, Litteratur, Om at skrive, Oplæsning

Anna Grue

Book nu!

Anna Grue er aktuel med  “De voksnes rækker” (2017). Anden del om kvinderne fra romanen Italiensvej, italienske Vittoria Contini og danske Conny Mortensen, er på gaden nu, og hvor vi før var i 1958, er tiden her skruet frem til 1964.

Anna Grue har en lang karriere som chefredaktør i magasinpressen bag sig, men har i de seneste år fokuseret på at skrive en række romaner og noveller. Mest populære er krimierne om den skaldede detektiv, reklamemanden Dan Sommerdahl, men hendes nyeste roman er en kærlighedsroman om 50’ernes København. Anna Grue er også kendt for sin medvirken i Smagsdommerne på DR2 samt for sine underholdende foredrag.

Anna Grue foredrag:

Foredrag 1: Den store historie i de mange små – om kunsten at skrive en krimiserie. Med masser af billeder og oplæsning fra Dan Sommerdahl-serien.

Foredrag 2: Italiensvej – om arbejdet med at skrive kærlighedsromanen Italiensvej, der foregår på Amager i slutningen af 50’erne. Masser af stemningsbilleder, reklamefotos og anekdoter.

Foredrag med Anna Grue booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. oktober 2017
Læs mere

Peter Viskinde

Peter Viskinde

Book nu!

Peter Viskinde Solo

Koncerterne rummer sange fra før og nu, “Savner en som dig”, “No Peace Like In Heaven”, “Hele vejen hjem” og mange flere. De intime rammer gir´ en sjælden mulighed for både publikum til at komme tæt på sangene og historierne bag, og Peter løfter sløret for de kreative processer som komponist og igangsætter i musikkens og maleriets verden.

Varighed: 1×75 min.

Peter Viskinde med Band

Et festfyrværkeri af sange fra før og nu, krydret med de store sange som har inspireret gennem tiden. Hit på hit.

Varighed: 1×75 min.

Fakta: Viskinde startede i 1979 i rock-gruppen Malurt, og de to klassiske danskrock albums, “ Kold krig” og “ Vindueskigger” blev indspillet. I 1982 dannede han gruppen Doraz som hittede med “Savner en som dig” og “Jeg må se dig igen” ect. I 1990 startede han bandet Big Fat Snake. Navnet til gruppen hentede Viskinde fra Bob Dylan sangen “Wiggle Wiggle”. Bandet brød igennem i 1995 med Viskinde’s sang “No Peace Like in Heaven” fra albummet ”Midtnight Mission”. Viskinde skrev i de 19 år bandet eksisterede de fleste af bandets mange hits.

Per Viskinde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. oktober 2017
Læs mere

John Braad
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Rejsebeskrivelser

John Braad

Book nu!

Foredrag ved John Braad

John Braad har været synsk brevkasseredaktør for ugebladet Hjemmets brevkasse: John Ser Alt, siden 1994. Gennem årene har John modtaget flere tusinde breve, og mødt mange spændende mennesker. I et eventuelt foredrag med John, vil han fortælle mange sjove anekdoter fra sin tid hos Hjemmet, og kigge på fotografier fra publikum. Under foredraget er der altid plads til spørgsmål, men selvfølgelig i begrænset omfang. Foredraget vil også blive krydret med historier fra hans spændende rejser gennem tiden, hvori han blandt andet har mødt spåmænd i Indien, gået 799 km. Over Spanien, mødt indianere i USA og set udgravningerne af Maria Magdalenes hjemby.

Foredrag med John Braad booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 23. oktober 2017
Læs mere

Line Knutzon
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Humor

Line Knutzon

Book nu!

Line Knutzon er en prisbelønnet dansk dramatiker. Er aktuel med bogen “Camille Clouds brevkasse” som hun nu går ud og holder foredrag om.

Camille Clouds brevkasse
Er du en rasende 65-årig mand med udstående øjne, der vil have lov til at råbe fede kælling til fede kællinger? Er du en tavs og skeptisk 12-årig pige, der nægter at tale med voksne? En storrygende og dehydreret 45-årig kvinde på den yderste venstrefløj? En 87-årig kvinde, der ikke har råd til din egen begravelse? En panikslagen dramatiker, der har bidt fingrene af sig selv. Er du nisse? Ufødt? Slagtesvin? Midt i en aggressiv debat om istidens slutning? Er du faret vild i Sverige, i livet, i mørket uden at kunne finde kontakten, sulten, på randen af sammenbrud, fattig, til grin og tørret i det moderne Danmark? Så spørg Camille Cloud – hun har svar på alt, hun er tidens svar og tidens lyd, for hun har succes og har tænkt på alt, før hun blev født.

Foredrag med Line Knutzon booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. oktober 2017
Læs mere

Razan Haugaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Flygtninge, Integration

Razan Haugaard

Book nu!

Razan Haugaard og er kurdisk flygtning fra Irak. Hun blev gift som 13-årig ved et arrangeret ægteskab med en ældre mand, flygtede fra Irak og kom til Danmark i 1990 som 17-årig med sin mand og deres to små børn. I dag er hun mor til fire børn, har været gennem to skilsmisser og sideløbende taget uddannelser og gjort karriere. I dag arbejder hun med integrationsområdet især med flygtningekvinder i jobrettede forløb – de fleste af kvinderne er fra Syrien, Eritrea og Afghanistan.  Hun udvikler og leverer ydelser til landets kommuner og jobcentre, og samarbejder med rigtig mange kommuner og virksomheder om integrationsprogrammer for flygtninge i Danmark. Størstedelen af arbejdet består i at skitsere løsninger og laver interessentanalyser, fastlægge en strategi og udfærdige en implementeringsplan og selve ledelsen af processen.

Foredrag af Razan Haugaard:

En flygtningekvindes kamp – ”Jeg ville samme vej som danske kvinder”
Dette foredrag giver tilhørerne et billede af flygtningekvindens kamp for at integreres i det danske samfund. En kamp, der ikke bare gælder den fremmede kultur og det fremmede sprog men også kampen mellem sin egen baggrund og kvindemønstre og ønsket om at forme sit eget liv. Foredraget giver tilhørerne nye vinkler, inspiration og aha-oplevelse, der giver dem et andet afsæt for den måde, de arbejder eller ser verden på.

Mændene skal være med – flygtningekvinder kan ikke tvinges i job uden dem
Dette foredrag vil give tilhørerne et billede af, hvordan samfundet kan få flere flygtningekvinder ud på arbejdsmarkedet – hvis vi forstår den kultur, kvinderne kommer fra.

Foredrag med Razan Haugaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 18. oktober 2017
Læs mere

Preben Wilhjelm
Holder foredrag indenfor følgende områder: Danmark, Litteratur

Preben Wilhjelm

Book nu!

2 nye foredrag af Preben Wilhjelm:

Hvordan Danmark blev en retsstat (- og hvordan den forvitrer)
Lighed for loven, magtens tredeling, domstolenes uafhængighed, beskyttelse af den enkelte borgers integritet, privatlivets fred og de grundlæggende retsprincipper, respekt for elementære frihedsrettigheder såsom ytringsfrihed, trykkefrihed og forsamlingsfrihed, overholdelse af menneskerettighederne, – alt dette og mere til er hvad vi lægger i begrebet en retsstat.

At vi her i landet kan glæde os over – og lejlighedsvis prale med – at vi lever i en retsstat, er ikke den selvfølge, som vi til daglig bilder os ind. Retsstaten kom ikke af sig selv. Den var resultat af årtiers sociale og politiske kamp, som ikke var uden ofre, men som blev drevet frem af visionære og retsindige borgere fra både højre og venstre side af det politiske spektrum.

Og retsstaten er ikke vundet én gang for alle. Bevidstheden om dens betydning er ikke så levende, som den var hos vore forfædre, som kæmpede den igennem. Der er mange kedelige eksempler på, at principløshed, opportunisme og symbolpolitik uanfægtet æder sig ind på fundamentet.

Markedsmekanismens bagside belyst ved den seneste verdensøkonomiske krise
Foredraget er baseret på pamfletten ”Krisen – og den udblevne systemkritik” (2012), som til alles overraskelse lagde sig øverst på bestseller-listen og på få måneder solgte 10.000 expl. Måske fordi forfatterens udgangspunkt var, at det skulle være forståeligt for enhver, og ”selv om det er alvorlige spørgsmål, behøver det jo ikke at gøres kedeligt.”

Preben Wilhjelm er om nogen en mønsterbryder. Voksede op i en kvistlejlighed i Valby hos en enlig mor, enke efter en styrmand, som døde under ubåds-krigen 1940, da Preben var fem år. Blev uddannet atomfysiker, men i 1975 valgt til Folketinget for VS. Derefter PhD i jura, chef for DRTV’s Dokumentargruppe og senest med til at starte journalistuddannelsen på RUC. Udgav i 2014 erindringerne “Man kan sagtens være bagklog”.

Foredrag med Preben Wilhjelm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. oktober 2017
Læs mere

Lone Vitus
Holder foredrag indenfor følgende områder: Etik, Landbrug, Livskvalitet, Madkultur, Samfundsdebat

Lone Vitus (Lone Landmand)

Book nu!

Foredrag af Lone Vitus

Brandbygegaard, et autentisk landbrug
Tilværelsen på Brandbygegaard – et alternativ til den nuværende form for landbrug og dettes værdisæt. Livsform, værdier, afgrøder, husdyr og omgivende, voksende natur – helheden med andre ord. Foredraget følges af stemningsfyldte fotos af afgrøder, dyr og omgivelser.

Formålet er blandt andet at give tilhørerne et indblik i en verden, hvor det er lysten og kærligheden til jorden, og alt det den kan give, der driver værket, frem for materialistiske goder og pensionsordninger. Der fortælles om, hvordan de nødvendige penge tjenes, om etiske overvejelser og der sættes fokus på prioriteringer i valget af livsstil frem for økonomisk sikkerhed.

CV
Faglig baggrund – mejeriingeniør, agrarøkonom og merkonom i økonomistyring. Har tidligere undervist i mikrobiologi, statistik og levnedsmiddeltoksikologi, været konventionel landmand med svineproduktion og plads i Danish Crowns repræsentantskab, er nu økologisk landmand, vinmager og forfatter. Har udgivet 2 romaner, 2 madbøger og den debatskabende bog ”Mad vs. Fødevarer”.

Modtog i 2015 kulturprisen Den gyldne Grundtvig.
“Lone Landmand, får prisen for, gennem sit vedholdende, engagerede og indsigtsfulde arbejde med at formidle vigtige og aktuelle spørgsmål om bæredygtighed og grøn omstilling på en folkelig, skarp og vedkommende facon, at bidrage til den folkelige oplysningstradition og kultur, som den danske folkehøjskole udspringer af,” udtalte formand for komiteen bag Den gyldne Grundtvig.

Foredrag med Lone Vitus booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. oktober 2017
Læs mere

Hans Jørgen Bonnichsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Erindringer, Politi, Terrorisme, Verden efter den 11. september

Hans Jørgen Bonnichsen

Book nu!

Nyt foredrag:

Glem ikke Heidi – efterforskerens veje og vildveje (foredrag med udgangspunkt i bog af samme navn)
“Glem ikke Heidi. Efterforskerens veje og vildveje” er Bonnichsens lige udkomme bog, om et true-crime mysterium som foredraget bygger på. Den 8. April 1979 legede den 4 årige Heidi i sandkassen udenfor sin bopæl i Kolding, Det startede en desperat kamp mod forældrenes forsøg på at skjule sandheden, og Rejseholdets kamp for at finde den. En udmarvende indsats der førte os på vildveje og fik martrende konsekvenser for alle, da sagen 6 år senere fik et forfærdeligt udløb. Et stærkt og medrivende foredrag om efterforskningsarbejdets mørke sider.. Hvem er skyldig? Hvem er uskyldig ? Er hun død eller levende ?????

Tilbagemeldinger:

“Et super godt foredrag”
Jørn Busch

“En fantastisk aften”
Karina Jensen

“120 mennesker var stærkt interesserede, berørte og medlevende i det spændende drama”
Gitte Gildbane, Eventmanager , Syd-boks, Vamdrup.

Foredrag med Hans Jørgen Bonnichsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 9. oktober 2017
Læs mere

nebenGesjæft

nebenGesjæft

Book nu!

NEBENGESJÆFT bygger på resterne af bandet AS VALENTIN, som har begået sig fint på landets radio og TV stationer, diverse hitlister, livescener og senest en flot 2. plads i januar 2017 i det stort anlagte TV-Show Dansk Pop Talent 2016 med finale i Forum Horsens. Bandet består af garvede og rutinerede sangskrivere kombineret med en kompetent, ung og energisk rytmesektion, som driver de enkelte numre frem. Al musik er egne kompositioner og der synges på dansk. Genren er Power Pop.

Her er besætningen:

Hans-Erik Valentin – lead vokal
Paul Møller – lead guitar, keyboards og kor
Bjarne Steffen Jørgensen – rytme guitar og kor,
Jesper Nordam – Bas og keyboards
Mikael Bundgaard Pedersen – trommer på indspilninger og liveoptræden

De 3 førstnævnte udgør den trio som skriver og komponerer bandets numre. De 2 sidste er faste medlemmer i Dexters husband (Odense). Her optræder de jævnligt sammen med alle kendisserne i pop og rockbranchen og så fyrer de op under Johnny Madsen Jam.

På Nebengesjæft’s første album Lys og Lygte der udsendtes den 29. august 2017 optræder der prominente musikalske venner og gæstemusikere:

Mark Chemnitz – keyboards. Kendt som kapelmester i diverse TV-shows, musiker hos Clemens, Barbara Moleko, Erann Drori, Tomas Buttenschøn
Jesper Findshøj – guitar/kor. Producer hos (PEAK Productions) en rutineret og meget alsidig herre, som styrer knapperne på scenen i adskillige TV-shows, for bl.a. symfoniorkestre, music awards og diverse danske bands som f.eks. Rugsted & Kreuztfeldt.
Bonnie Bach Jones – kor. Kendt fra bands som Stained, Soulstar, Lady on the Rocks samt deltagelse i tv programmerne – Allstars og X-factor.
Hans Mydtskov – den allesteds nærværende kompetente saxofonist dukker også op på albummet Lys & Lygte. Han spiller koncerter og udgiver musik med bl.a. Superfly, Nordens Tone og Tiptoe Bigband. Han har tidligere vundet en DMA med Serras, er backing for Burhan G og deltager i diverse store TV-shows.
Anders Møller – Keyboard. Underviser på musikkonservatoriet og spiller bl.a. med Helms Trio,og det hotte band Absolute ABBA.

Publiceret: 6. oktober 2017
Læs mere

Herbert Pundik
Holder foredrag indenfor følgende områder: Jødedom

Herbert Pundik

Book nu!

Jødernes fulgt til Sverige

I oktober 2018 er det 75 år siden af danske jøder måtte  flygte over hals og hoved til Sverige, fordi den tyske besættelsesmagt truede dem på livet.

Herbert Pundik var 15 år på dette tidspunkt og er et af de få overlevende vidner.

Hans foredrag handler dels om flugten og dels om de politiske intriger på tysk side, der gjorde at flugten blev en succes. Af de ca. 7.000 danske jøder reddede næsten alle livet takket være en enestående hjælpeaktion fra befolkningens side. Den tyske statholder i Danmark, Dr Werner Best begik forræderi mod Hitler. Hvorfor vovede han det.

Herbert Pundik kan bookes til få udsøgte foredrag på Sjælland i perioden 3. til 9. september 2018 og 1. til 7. oktober 2018.

Ring til ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. oktober 2017
Læs mere

Margrethe Neergaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Kropssprog/Kropskultur, Motion, Motivation, Selvtillid

Margrethe Neergaard

Book nu!

Margrethe Neergaard er en afholdt og rutineret foredragsholder, som over hele landet møder forsamlinger, der afspejler den store og brede interesse for stavgymnastikken. Hvad enten det drejer sig om virksomheder på konference – og kursuscentre, højskoler eller foreninger af alle afskygninger.

Foredraget er et fornøjeligt causeri om hele Danmarks sundhedscoach – Kaptajn Jespersen, som er Margrethe Neergaards morfar. Med udgangspunkt i Margrethes nye bog: ”Gør det nu! – Kaptajn Jespersen og stavgymnastikken” er fortællingen spækket med humoristiske anekdoter om hans liv – og i særdeleshed om hans person. Som et nostalgisk og underholdende islæt lytter vi til Kaptajnens stemme. Hvordan var Kaptajnen som privat menneske?

Margrethe blev tidligt elev af Kaptajnen og voksede bogstaveligt talt op med en stav i hænderne og har hele livet fulgt de principper, der grundlagdes i barn- og ungdommen. Margrethe er uddannet sygeplejerske og har været selvstændig i 20 år med en virksomhed der henvender sig til medicinalindustrien indenfor salg.

I mere end 25 år formidlede Kaptajn Jespersen morgengymnastik til danskerne igennem radioen. Med kontante og friske slogans tirrede han mange danskeres dårlige samvittighed over manglende motion. Kaptajnen tændte dem og provokerede – der blev ikke lagt fingre imellem, hver morgen når klokken slog 7:00. Danskerne kom ud af sengen og op af stolen. Kaptajnen blev hurtigt landskendt og elsket af mange og “hadet” af få – men som han sagde: “intet glæder mig mere end at blive betragtet som et irritationsmoment – kun ligegyldigheden frygter jeg”.

Vi nyder alle godt af den fremadstormende tekniske udvikling – men samtidig er vores daglige arbejde i høj grad blevet af stillesiddende karakter. Vi sidder for meget og rører os for lidt – vi skal op af stolen mindst flere gange om dagen.

Så – tiden er igen inde til at udbrede Kaptajnens principper og kendskabet til de gode resultater der opnås for ens velbefindende gennem de daglige 15 minutters træning med stavgymnastikken, i sin tid udviklet af Kaptajn Jespersen, som den nye metode at arbejde med kroppen på – med staven som redskab og det bærende element i systemet.

Hans eget motto var: “Gør det nu” og han introducerede konceptet “En sund sjæl i et sundt legeme”. Et koncept der stadig gælder. Kaptajnen var én af gymnastikkens pionerer og blev et ikon der stadighuskes: “Den der ranker sig – slanker sig”. Desuden har Margrethe Stavene med, så interesserede deltagere selv kan fornemme Stavens gode effekt på kroppen og hvorledes koncentrationsevnen skærpes når der rigtig skal mærkes efter i de enkelte muskelgrupper.

Normalt varer et arrangement ca. 1 ½ time – Det plejer ikke at være kedeligt!

Publiceret: 25. september 2017
Læs mere

Henrik Jeppesen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Digitale medier, Rejsebeskrivelser

Henrik Jeppesen

Book nu!

Henrik Jeppesen besøgte alle lande i verden inden sin 28-års fødselsdag, som den blot anden dansker, og klart yngste nogensinde. Han voksede op i Thy, hvor han ikke følte, der ikke var meget at lave, så han prioriterede at rejse i en ung alder. Da han var 17 år gammel var han på sin første store rejse alene til Egypten og Sydøstasien – og 10 år senere havde han besøgt alle lande i verden. Han fulgte sin drøm i stedet for at tage på universitetet og lever i dag et meget anderledes liv end de fleste, hvor han blandt andet bruger meget af sin tid på, at fortælle om sin historie og rejser til medier, på sociale medier og ved foredrag. Hundredevis af medier verden over har skrevet om Henriks historie (herunder bl.a. BBC og CNN) og han har over 130.000 følgere på sociale medier. Men Henrik er slet ikke færdig med at rejse. Næste mål er at besøge alle verdens territorier, og i skrivende stund har han besøgt 98 og mangler bare 34.

Henrik Jeppesen – foredrag:

Foredrag 1: Alle lande i verden inden 28
Foredrag 2: Det er billigt at rejse – Du skal bare vide hvordan du gør det billigt.
Foredrag 3: En blog kan skabe muligheder
Foredrag 4: Når sociale medier bliver arbejde

Foredrag med Henrik Jeppesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. september 2017
Læs mere

Markus Bernsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fjernøsten, International politik, Nordkorea, Sikkerhed

Markus Bernsen

Book nu!

Markus Bernsen har været ansat som journalist og redaktør på Weekendavisen siden 2008. Fra 2014-2017 var han avisens korrespondent i Seoul, hvorfra han dækkede Syd- og Nordkorea. Han har skrevet bøgerne ‘Magteliten’ (2015) med Anton Grau Larsen og Chrsitoph Ellersgaard og ‘Hellerup’ (2011) med Pernille Stensgaard.

Holder følgende foredrag:

 1. Hvad vil Nordkorea?
 2. Kan Syd- og Nordkorea blive genforenet?
 3. Hverdag i Nordkorea
 4. Sydkoreas magtfulde konglomerater 

Foredragene tager udgangspunkt i 3 års ophold i Seoul, besøg i Nordkorea og interviews med eksperter.

Foredrag med Markus Bernsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

 

Publiceret: 20. september 2017
Læs mere

Anne Sofie Kragh og Michael Dyrby
Holder foredrag indenfor følgende områder: Biografier, Danmark, Dansk Historie, Demokrati, Historiefortælling, Historiske portrætter, Journalistik, Politik, Pressen, Samfundsdebat, TV, Ytringsfrihed

Anne Sofie Kragh og Michael Dyrby

Book nu!

STATSMINISTRENE

Kom med bag dokumentarserien ’Statsministrene’ og hør, hvordan den blev til. Fra den allerførste henvendelse til Schlüter, der syntes ideen lød ”helt forfærdelig”, til alle optagelserne var i kassen. Det er samtidig en rejse gennem de seneste 35 års Danmarkshistorie, som de fem statsministre oplevede det, og et portræt af det særlige embede som er blevet kaldt verdens mest ensomme job. Hør om deres kriser, deres sejre og hvordan Helle Thorning-Schmidt fik dem allesammen til at lave en selfie på Marienborg.

Foredrag med Anne Sofie Kragh og Michael Dyrby booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. september 2017
Læs mere

Michelle Hviid
Holder foredrag indenfor følgende områder: Arbejdsglæde, Mental styrke, Personlig udvikling, Sygdomme

Michelle Hviid

Book nu!

FOREDRAGSHOLDER, FORFATTER, BLOGGER, KLUMMESKRIBENT & RADIOVÆRT

Michelle er en gennemført autentisk foredragsholder, der formår at trække store grin, samtidig med at hun holder publikum nærværende med sine hudløst ærlige fortællinger. Hun hører til den kategori af foredragsholdere, der når helt ind i hjertet på sine deltagere. Michelle holder over 100 foredrag om året.

Foredrag med Michelle Hviid booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

 

Publiceret: 15. september 2017
Læs mere

Frederik Lindhardt
Holder foredrag indenfor følgende områder: Alzheimers, Døden/At miste, Demens, Humor, Identitet, Samfundsdebat

Frederik Lindhardt

Book nu!

Frederik Lindhardt (f.1989) – cand.mag. i retorik. Selvstændig ledelses- og kommunikationskonsulent i Virtuel Retorik. Forfatter til bogen ”Lidt af far”.

Frederik Lindhardt foredrag

Lidt af far – Alzheimers
Dette er min, en søns, fortælling om livet sammen med min demenssyge far – tidligere biskop i Roskilde, Jan Lindhardt. Den handler om sorgen, frustrationerne og håbløsheden. Om minderne, humoren, nærheden og kærligheden. Ligesom den handler om, hvordan Alzheimers og demens udfordrer os og vores syn på selvstændighed, på værdighed, på fornuft.

Kort sagt handler foredraget om, hvad Alzheimers gør ved mennesker. For man kan ikke undgå at lære noget om sig selv, om livet, når man bliver konfronteret med sygdom og død.

Foredrag med Frederik Lindhardt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. september 2017
Læs mere

Ursula Andkjær Olsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Oplæsning

Ursula Andkjær Olsen

Book nu!

Ursula Andkjær Olsen læser op fra og fortæller om sine bøger og om den verden og det liv som de – og vi alle sammen– befinder sig i: Om kærlighed og økonomi, om marked og moderskab, om de globale kriser og om de helt lokale.

Ursula Andkjær Olsen debuterede i 2000 med digtsamlingen Lulus sange og taler (Arena og Lindhardt & Ringhof) og har sidenhen udgivet en lang række digtsamlinger og senest romanen Krisehæfterne (Gyldendal 2017).

Hun er cand.mag. i musikvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet og Technische Universität, Berlin og har gået på forfatterskolen 1997-99. Var redaktør af tidsskriftet Kritik i årene 2013-2016. Er fra februar 2016 fast lærer ved Forfatterskolen.

Ursula Andkjær Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. september 2017
Læs mere

Stig Thornsohn
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden verdenskrig, Dykning, Indianere, USA

Stig Thornsohn

Book nu!

Stig Thornsohn foredrag:

Foredrag 1: HAVET HUSKER
Man siger jo at ”havet sletter alle spor”, men sådan er det ikke: HAVET HUSKER, og vi er en del af hukommelsen og bestræbelserne på at formidle og bevare den maritime kulturarv og de marine økologiske sammenhænge. Jeg var med til at bjærge den tyske ubåd U534 fra Anden Verdenskrig som koordinator for Forsvarsministeriet og Karsten Ree. Siden leder af Captor Diving med operationer fra Caribien til Kattegat og fra Orkney øerne til Nigeria (incl. en træls kidnapning). Sammen med Dynamit Aage og en flok uforfærdede dykkere arbejder jeg på at finde de gode fortællinger om spændende vrag. Et særligt perspektiv er også nazismens okkulte dimension med udgangspunkt i det legendariske Longinus spyd, der gav Jesus det ikoniske sår i brystet, og reddede hans liv. Hvem skulle have troet, der var en sammenhæng mellem Hitler og Tempelridderne? Foredrag og events med film og usædvanlige genstande fra den store blå hylde.

Foredrag 2: HOKA HEY! Vi kalder dem ”indianere”
En utraditionel rejse til nogle af grænserne mellem myte og virkelighed blandt dem vi kalder ”indianere”: i historien, medierne og virkeligheden. Den amerikanske ”frontier”, hvor kultur og vildnis mødes. Sammenstødet på godt og ondt mellem oprindelige kulturer, og den civilisation vi er så stolte af, men undertiden bør skamme os over.

Foredrag 3: A DANE DID IT
Med afsæt i udstillingen DRØMMEN OM AMERIKA for Nationalmuseet, Moesgaard Museum og Nordic Heritage Museum, Seattle om især danskernes færden og gerninger i den nye verden. Helt tilbage fra vikingernes, Jens Munks, Vitus Berings og Knud Rasmussens store og dramatiske opdagelsesrejser. Det er tankevækkende at så mange af USA’s nationalsymboler, monumenter og mindesmærker har dansk oprindelse og aftryk. Fra flagene, ørnen og de fire præsidenthoveder i Mount Rushmore til den første Liberty Bell. Om det så er The Bronx, N.Y. er den navngivet efter den gode sønderjyske sømand og kaptajn Jonas Bronck. Bronx bruger hans familievåben som mærke og flag ligesom staten New York gør. Den første præsident hed ikke George Washington, hvis slægt i øvrigt kom fra Nordjylland og hed Hvass, men Hansen/Hanson. Vi har i den grad præget Amerikas historie fra de tidligste tider uden at have gjort noget særligt væsen ud af det. Overraskende historier om De Danskes Dåd fra indianerreservaterne til de bonede gulve i Washington D. C. Selv den første ægte Western har dansk medvirken. Se The Bankrobbery med U S marshal Christian Madsen som sig selv og medproducer. Og den holder stadig.

Stig Thornsohn

Forfatter og formidler af de gode fortællinger fra havbunden, prærien og den amerikanske frontier. Producer/tilrettelægger/vært for National Geographic, History Channel Channel 6 TV, Picturewise, Filmværkstedet og DR-TV. Tilrettelægger af kulturhistoriske udstillinger for Nationalmuseet, Moesgaard Museum og museer i USA, England, Island, Norge og Grønland. Universitetslektor i Norge, USA og Danmark. Forlagsredaktør bl.a. GMT, Hovedland, Bogan, Fenris, ABC, Lobo Agency, Cultex Media, Aschehoug. Konsulent Skanderborg Festival, Roskilde Festival. Tilrettelægger / projektkoordinator Givskud Zoo, direktør Ebeltoft Zoo/Ree Park. Bestyrelsesmedlem Aarhus Søfartsmuseum. CEO Starboard, maritime research & salvage. Project director Cultex Media.

Bogudgivelser:
Bl.a. “Koyanisqatsi”, “Imens jeg venter på imorgen”, “dineh”, “Rød – ikke død”, ”100 plakater og forestillinger om Buffalo Bill’s Wild West Show”. Medforfatter ”Drømmen om Amerika” / ”The Dream of America”, ”Sjæl gør dig smuk”, ”The U534 story”, Morgan Kane og PACO serien.

Foredrag med Stig Thornsohn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. september 2017
Læs mere

Anders Bircow

Anders Bircow

Book nu!

Jokes, Stand-up, Parodier, Rasmus Seebach, Joe Cocker, Gulddreng og alle de andre, der skal ha’ en kærlig spiddende kommentar.

Med guitaren på skulderen…Musikalske raffinementer og god musik.

Har I selv nogen eller noget i firmaet, der skal “med” i showet, så finder vi ud af det – målrettet underholdning er både personligt og sjovt.

Skal dine medarbejdere eller dine gæster ved dit arrangement have en på opleveren, så skal du booke Entertainer-Anders til et underholdende Oneman Show, med hele hans repertoire af musik, sange, sketches og vittigheder.

Anders var den kreative ankermand bag Linie3, og det er denne kreative entertainer der får lov at udfolde sig, når I booker et “Oneman Sjow”.

Publiceret: 12. september 2017
Læs mere