Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Mette Frobenius
Holder foredrag indenfor følgende områder: Humor, Kanalrundfart, Konferencier, Ligestilling, Pressen

Mette Frobenius

Book nu!

Mette Frobenius er aktuel med showet: Satire før og efter befrielsen

Den 4. maj 1945 blev Danmark befriet fra 5 års tysk besættelse. Mette Frobenius vil i dette nye underholdende og informative show “Satire før og efter befrielsen” fortælle om satiren under besættelsen og ikke mindst i årene efter. Mette Frobenius kommer rundt om både revytekster og satiretegninger samt fortæller om hvordan man udgik tyskernes censur. Showet ledsages af illustrationer og teksteksempler.

Mette Frobenius booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. februar 2020
Læs mere

Dan Rachlin
Holder foredrag indenfor følgende emner: Familieliv, Humor, Livsglæde, Livskvalitet, Motivation, Personlig udvikling

Dan Rachlin og Anita Palmgren

Book nu!

Dan Rachlin:
→ DJ & Konferencier
→ Tidligere radiovært og TV-vært
→ Debattør, kæmpe familiemenneske, passioneret og med holdninger til rigtig mange ting. Et farverigt liv med mange sjove, skøre og underholdende oplevelser.

Anita Palmgren:
→ Certificeret Master Coach
→ Tidligere HR-chef
→ Stor forkærlighed for at arbejde med mennesker og indre bevidsthed. Stifter af Empatiministeriet, en velgørende nonprofit organisation. Står på mål for livsglæde og mental styrke.

BALANCE & BULLSHIT
Et laugh and learn talkshow

Et talkshow om det at være menneske
og om hvordan vi kan vælge at være i livet.

Livet sker! Vil du diskutere med livet eller vil du håndtere livet?

Dan Rachlin og Anita Palmgren taler om frit valg på alle hylder i livet. Om hvordan vi kan vælge hylden med bullshit, brok og bekymring eller vi kan vælge hylden med balance, rummelighed og empati – eller alle hylder derimellem.

Talkshowet berører de udfordringer som vi mennesker har tilfælles – og hvordan vi kan blive bedre til at håndtere de udfordringer.

 • Vi har 80.000 tanker i døgnet, hvad bruger vi egentlig alle de tanker på? Hvor mange af dem er det rene bullshit?
  Dan og Anita deler ærligt ud af deres egne bullshit tanker.
 • Vi har et behov for at dele følelser op i gode og dårlige følelser. Hvorfor gør vi egentlig ”glad” til en god følelse og ”vred” til en dårlig følelse? Er det bullshit?
  Dan og Anita fortæller om nuancerne i at være doven, naiv, ydmyg med meget mere.
 • Vi har alle en bullshit detektor – hvornår hjælper den os og hvornår er det bare bullshit?
  Dan og Anita fortæller hudløst ærligt om deres eget unødvendige behov for at finde fejl og mangler.
 • Hvis vi så vil cutte bullshittet og vil finde balancen – hvad er det så vi skal gøre?
  Dan og Anita taler om hvordan vi kan opnå mere balance i livet, når vi er nærværende og har styr på vores personlige værdier.

Formålet med talkshowet er at inspirere og motivere publikum til at øge den indre bevidsthed gennem humor og selvironi.

Dan og Anita deler, under hele talkshowet, hudløst ærligt og rundhåndet ud af personlige oplevelser. Dan og Anita interagerer med publikum, der stilles og besvares spørgsmål, der drilles og udfordres på en hyggelig måde.

TALKSHOW LÆNGDE:
Som udgangspunkt er talkshowets fulde længde 2 timer, svarende til 2 x 45 minutter og 30 min. pause. Varigheden kan dog tilpasses alt efter behov.

MÅLGRUPPE:
Målgruppen er mennesker. Talkshowet tilpasses, så det er relevant både i bestyrelseslokalet, på gymnasiet og i den lokale sportshal.

UDSTYR:
Der skal bruges 2 håndholdte mikrofoner samt lydanlæg – Der skal bruges storskærm / projector til slides, samt en fjernbetjening til at skifte slides.

DU FÅR:
Et underholdende talkshow, med dybde og autenticitet krydret med humor, selvironi og oprigtighed.
Et talkshow der inspirerer og motiverer til øget indre bevidsthed gennem humor.

Showet booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. februar 2020
Læs mere

Eva Jørgensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Døden/At miste, Karriere, Kvinder, Pressen, Trivsel

Eva Jørgensen

Book nu!

Eva Jørgensen Bevar mig velEva Jørgensen er aktuel med ny bog og nyt foredrag med udgangspunkt i bogen.

Bevar mig vel – en beretning om at overleve sygdom
Hvad sker der, når et almindeligt, moderne menneske pludselig angribes af alvorlig sygdom? Når helbred og identitet skrider til fordel for angst og afmagt? Hvordan føles mødet med hospitals- og sundhedsvæsnet – og hvordan genfinder man sin fysiske og psykiske ligevægt? På baggrund af sin nye bog, “Bevar mig vel – en beretning om at overleve sygdom”, fortæller journalist og forfatter Eva Jørgensen ærligt og levende om pludselig at være patient og klient – og om kampen for igen at blive en normalt velfungerende borger. Effektivt og ikke uden humor hjælper hun andre til at bevare modet trods barske vilkår – og til at klare de udfordringer, de er oppe imod.

Foredrag med Eva Jørgensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. februar 2020
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende emner: Anden verdenskrig, Historiefortælling, Politik, Økonomi

Henrik Denta

Book nu!

Sommeren 2020 får den nye danske storfilm ”Vor mand i Amerika” dansk premiere. Filmen handler om den danske ambassadør Henrik Kauffmann, der var Danmarks ambassadør i USA under anden verdenskrig. I filmen spilles han af Ulrik Thomsen.

Guld og Bedrag – historien bag historien
Historien om hvordan Danmarks Nationalbank snød nazisterne aktualiseres nu i ny dansk storfilm med Ulrik Thomsen i hovedrollen som Danmarks ambassadør i USA under krigen. Den eneste person, der havde adgang til guldet under krigen.

Henrik Kauffmann tog en dramatisk beslutning om ikke at efterkomme ordrer fra København, da de blev skrevet med ført tysk hånd. Flere andre diplomater fulgte ham. Men amerikanerne accepterede ham som Danmarks retmæssige udsending, Og dermed havde de en at forhandle baser på Grønland med. I Danmark blev Kauffman anklaget og dømt for højforræderi. Dermed stoppede Danmark med både at betale hans egen løn og ambassadens drift. Kauffmann havde imidlertid som den eneste adgang til det danske guld, og det solgte han ud af for at finansiere ambassadens drift. Guldet var i al hemmelighed bragt i sikkerhed i USA før krigens udbrud.

Historien om, hvordan nationalbankens øverste direktør og den danske regering med statsminister Thorvald Stauning i spidsen lagde de hemmelige planer, der sendte guldet i sikkerhed i udlandet, havde været en velbevaret hemmelighed indtil bogen Guld & Bedrag udkom og også blev sendt som dokumentar på DR TV. Hemmeligheden skyldtes ikke mindst, at det var forbudt – også for en nationalbank – at føre guld ud af Danmark.

Guld & Bedrag fortæller historien om, hvordan og hvorfor det alligevel blev besluttet at føre guldet i sikkerhed, selv om den danske befolkning blev beroliget med, at nazisterne ikke ville angribe Danmark. Og det er historien om, hvordan guldet på bedste Olsen-bande maner blev ført ud med lastbil og damplokomotiv midt om natten.

Henrik Denta er forfatter til bogen ”Guld og Bedrag”, udgivet på GAD’s forlag. Han er udannet journalist med speciale i finans og erhverv. Har arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og de seneste mange år på TV-Avisen, DR.

Foredrag med Henrik Denta booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. februar 2020
Læs mere

Kjeld Hansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Danmark, Forfatterskab, Grønland, Klima/Natur/Forskning, Landbrug, Lande/Verden, Litteratur, Miljø, Natur

Kjeld Hansen

Book nu!

Kjeld Hansen Farvel til Dansk LandbrugFARVEL TIL DANSK LANDBRUG – Historien om 20 års nedtur for dansk natur og miljø
Dansk landbrug har gennem to årtier udviklet sig til et økonomisk såvel som moralsk fallitbo: Gælden er enorm, beskæftigelsen i bund og landbokulturen stort set udslettet. Trods omfattende liberaliseringer og milliarder af støttekroner kører de fleste bedrifter på pumperne og overlever kun takket være EU-støtten.

Alligevel opretholder vi med alle midler verdens mest intensive landbrug. Prisen er et vandmiljø, der flyder med gylle og sprøjtegifte i hver anden drikkevandsboring, mens landmændene truer med retssager, hvis ikke de må sprøjte videre. I de stadigt større bedrifter lider malkekøer, grise og kyllinger, der presses til det yderste, mens MRSA-stafylokokker og salmonellabakterier breder sig.

Startskuddet til landbrugets dybe økonomiske og moralske nedbrud blev affyret i 2001, da den nyudnævnte fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) opfordrede til kamp mod »stokroseidyllen i dansk landbrug«. Siden da er det kun lykkedes at sætte turbo på landbrugets gældsætning. I 2001 skyldte de danske jordejere 190 mia. kroner væk, i dag har de næsten fordoblet gælden til 360 mia., hvilket gør de danske landmænd til de mest forgældede i EU. Stik imod hensigten blev det til en tragisk afvikling i stedet for en gylden udvikling.

Sådan ligger landet i 2019. Hvordan er det kommet så vidt? Hvorfor har det fået lov at ske, og hvem står bag? Og endelig– kan den onde cirkel brydes, så det atter bliver dejligt at bo ude på landet? Det leverer foredraget klare svar på i en letforståelig form.

Foredraget er baseret på bogen af samme navn, der udkom 11. november 2019 på Gads Forlag.

Kjeld Hansen er miljøjournalist og samfundsdebattør. Er internationalt kendt for sin afsløring af rovdriften på Grønlands natur med bogen A Farewell to Greenlands Wildlife (Gads Forlag 2001). Hans næste bog Der er et yndigt land – om Danmarks naturs sande tilstand – vakte stor opmærksomhed (Gads Forlag 2003), mens hovedværket Det Tabte Land (Gads Forlag 2008) underbyggede hans position som landets førende miljøskribent og gav ham Dansk Forfatterforenings hæderspris for årets fagbog. To-binds værket Folk & Fortællinger fra Det Tabte Land fra 2011 og 2014 demonstrerer atter hans dybe kendskab til alle hjørner af Danmark og de personer, der har formet landets natur på godt og ondt.

Publiceret: 19. februar 2020
Læs mere

Razan Haugaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Flygtninge, Integration

Razan Haugaard

Book nu!

Det er kvinder som mig, de kalder ofre (bogforedrag)
Razan Haugaard blev som kun 13-årig gift med en kurdisk frihedskæmper. Hun måtte forlade sin hjemby i Irak og flytte til hans tilhørssted i bjergene. Her føder hun sit første barn. Men kort efter må den lille familie flygte, fordi Saddam Husseins tropper efterstræbte kurderne. De kommer først til fods til Iran, hvor deres andet barn bliver født, og senere ved hjælp af menneskesmuglere til Europa – til Nykøbing Falster.

For Razan var en stor lykke at komme til Danmark. Hun lærte hurtigt sproget, kom i skole og begyndte at uddanne sig. Det var sværere for hendes mand. Han trivedes ikke med den udadvendte kone, og deres ægteskab udviklede sig efterhånden til et mareridt.

Parret bliver skilt og Razan begynder for alvor udvikle sig som menneske. Hun bliver både gift, mor og skilt igen og ligner på den måde mange af de danske kvinder, hun omgiver sig med. Men hun bærer på en tungere bagage end de fleste. Bogen fortæller om flugt, kærlighed, svigt, sorg og familie samt om at stå delt mellem to kulturer.

Razan arbejder i dag selv med at integrere flygtninge- og indvandrerkvinder i det danske samfund. At bruge sine egne erfaringer og sin stærke livskraft til at hjælpe andre kvinder er i dag Razans store glæde.

Razan Haugaard og er kurdisk flygtning fra Irak. Hun blev gift som 13-årig ved et arrangeret ægteskab med en ældre mand, flygtede fra Irak og kom til Danmark i 1990 som 17-årig med sin mand og deres to små børn. I dag er hun mor til fire børn, har været gennem to skilsmisser og sideløbende taget uddannelser og gjort karriere. I dag arbejder hun med integrationsområdet især med flygtningekvinder i jobrettede forløb – de fleste af kvinderne er fra Syrien, Eritrea og Afghanistan.  Hun udvikler og leverer ydelser til landets kommuner og jobcentre, og samarbejder med rigtig mange kommuner og virksomheder om integrationsprogrammer for flygtninge i Danmark. Størstedelen af arbejdet består i at skitsere løsninger og laver interessentanalyser, fastlægge en strategi og udfærdige en implementeringsplan og selve ledelsen af processen.

Foredrag med Razan Haugaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. februar 2020
Læs mere

Linda Lassen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Anden verdenskrig, Dansk Historie, Historie, Kvindeliv, Psykiatri

Linda Lassen

Book nu!

Linda Lassen er født i Odense, voksede op i de nøjsomme efterkrigsår, gik ud af skolen som 15 årig, men uddannede sig senere og blev folkeskolelærer og siden psykolog. Linda har skrevet siden hun var stor pige, men debuterede først i 1997 med en lille digtsamling: Balloner flyver væk. Siden er det blevet til mere end 40 bøger. Mest skønlitteratur for børn, unge og voksne. De seneste år har hun skrevet en del historiske romaner. Siden 2010 har Linda Lassen været forfatter og foredragsholder på fuld tid.

Linda Lassen foredrag:

Foredrag 1: Den nationale kamp i årene efter nederlaget i 1864 og frem til afstemningerne i 1920
Den nationale kamp bliver ofte fremstillet udelukkende som et sønderjysk kaffebord med fællessang fra den blå sangbog, opildnende taler og fantasifulde måder at drille preusserne på. Men der var også masser af interne stridigheder, der forstyrrede kampen – og overgreb fra det preussiske styre, der kunne stække både mod og kamplyst.

I ”Men sko må jeg ha’ – Om vandrelærerinden Henriette Gubi” fortæller hun set fra Henriette Gubis synsvinkel ”vindernes” historie, om de dansksindede nordslesvigere og deres kamp. I ”Jens og Marie – en genforeningsroman” er det ”tabernes” historie, hun fokuserer på.

I 1918, sluttede 1. verdenskrig. Endelig var opfyldelsen af genforeningsønsket i sigte. Men hvor langt sydpå skulle grænsen gå? Flensborg skulle i hvert fald med til Danmark.

Foredrag 2: Jens og Marie Jessen og drømmen om et dansk Flensborg
Marie kom fra den velstående Fibiger-familie i København og havde venstre-radikale sympatier. Jens Jessen, der i 1882 var blevet redaktør på Flensborg Avis, var vokset op i en lille landsby Toghale ved Møgeltønder. Hans udgangspunkt var nationalt-konservativt. Det var modsætninger der mødtes, men kampen for at få Sønderjylland forenet med Danmark var de fælles om.

I foredraget vil Linda Lassen bl.a. fortælle om tilblivelsen af romanen, om dens historiske kontekst, de mange researchudfordringer der har været undervejs, og om hvad historien om Jens og Marie og deres nationalitetskamp kan sige os i dag.

Foredrag 3: Tysklandsarbejderen – Frederiks valg
Frederik var en af de mere end 100.000 danskere, der arbejdede i Tyskland under anden verdenskrig. Han voksede op på Als i en tysksindet familie, og selvom han flyttede fra øen var det ikke så let at flytte fra sin baggrund, sine Hitlerbegejstrede søskende og sin loyalitet mod det, han kom fra. Da 2. verdenskrig brød ud, var han som mange andre arbejdsløs, og det var et oplagt valg at tage imod det arbejde, han fik tilbudt i Kiel. Men det valg førte flere med sig – valg, der fik store konsekvenser.

I foredraget vil hun bl.a. fortælle, hvad der inspirerede hende til at skrive romanen, og om de spørgsmål, den stiller: Er historiens dom altid retfærdig? Har vi en fri vilje eller er vi bundet af vores opvækst og de normer vi har fået med os?

Foredrag 4: Forsvar for Martha
En roman om husmandskonen Martha, der får 12 børn, heriblandt datteren Mette, der efter en fødsel bliver indlagt på Middelfart Sindsygeanstalt, hvor hun tilbringer det meste af sit voksenliv og dør som 33 årig. Titlen “Forsvar for Martha” refererer til bibelens fortælling om Martha og Maria, hvor Martha knokler i køkkenet, mens Maria sidder ved Jesu fødder og suger åndelig føde til sig. I bibelens fortællingen bliver Martha bebrejdet – her bliver hun forsvaret. Om kvindeliv før og nu og behandlingen af psykisk syge før og nu. Martha og Maria – en gammel historie men stadig aktuel.

Foredrag 5: Om at være pårørende til en psykisk syg
Mindst hver tredje er i en nær relation til en psykisk syg. Det er Linda også selv. Så både fra sit eget liv og fra de mange år hun har arbejdet som psykolog ved hun en del om, hvilke smertefulde følelser af skyld, skam og afmagt det kan medføre. Det har hun skrevet en roman om. Rundt om Rune handler om Annas forsøg på at få sit liv til at fungere, selvom hun har en psykisk syg søn; om ambivalensen; skammen; skylden; afmagten og om forsøget på at komme bagom de smertefulde følelser og finde en forklaring. Hvorfor blev lige Rune psykisk syg? Hvordan er en god mor? Har Rune, trods sin sygdom også et ansvar for sit liv?  Hvor langt rækker en mors kærlighed?

Foredrag af Linda Lassen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. februar 2020
Læs mere

Lars Hovbakke Sørensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden verdenskrig, Dansk Historie, De Vestindiske Øer, Historie, Historie, Kongehuset, Politik

Lars Hovbakke Sørensen

Book nu!

Europas historie – i globalt perspektiv
Lars Hovbakke Sørensen er aktuel med en ny stor bog om Europas historie fra oldtiden til i dag (bogen udkommer på Gyldendal d. 4. juni 2020). Det nye og spændende ved denne bog er, at den fokuserer på, hvordan udviklingen i de andre verdensdele har påvirket Europa. Og ikke omvendt. Dermed bevæger Lars Hovbakke Sørensen sig væk fra det euro-centriske perspektiv, som ofte har præget andre værker om Europas og verdens historie.

I foredraget trækker han en række eksempler frem på afgørende omvæltninger i Europas historie, som var påvirket udefra. Fra Romerrigets grundlæggelse og fald over Mongolstormen på Østeuropa i midten af 1200-tallet til Afrikas, Asiens og Amerikas betydning for nationalismens opståen i de europæiske stater i 1800-tallet, de to verdenskrige og det europæiske samarbejdes udvikling siden 1945. Fortællingen føres helt op til det 21. århundrede, hvor de tiltagende flygtningestrømme fra Mellemøsten og Nordafrika, USA’s nationalistiske udenrigspolitik under Donald Trump, den agressive russiske udenrigspolitik under Vladimir Putin, den globale klimakrise og covid-19 er med til at påvirke den politiske, økonomiske og mentalitetsmæssige udvikling i hele Europa.

Lars Hovbakke Sørensen er én af de mest anvendte kommentatorer og analytikere i både tv, radio og aviser af aktuel dansk og europæisk politik og andre aktuelle samfundsforhold (f.eks. kongehuset i det moderne samfund). Han underviser til daglig ved Københavns Universitet og har også undervist ved bl.a. Nordisk Journalistcenter, Danmarks Journalisthøjskole og Aarhus Universitet. Lars Hovbakke Sørensen har bl.a. skrevet bøgerne: “En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag” (2014), ”Et kontinent i krig. Europas historie gennem 1000 år” (2006) og ”Slagsbrødre eller broderfolk. Nordens historie gennem 1300 år” (2004). Han kan holde mange forskellige foredrag inden for dansk, nordisk og europæisk politik, historie og samfundsforhold (inkl. om kongehuset) og give sine foredrag en særlig vinkel, som passer specielt til det aktuelle publikum. Lars Hovbakke Sørensen har modtaget Statens Kunstfonds pris for bedste bogudgivelse 2014 for sin bog En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag (Gyldendal 2014).

Foredrag med Lars Hovbakke Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. februar 2020
Læs mere

Anne Sophia Hermansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dannelse, Ledelse, Ligestilling, Ordstyrer, Personlig udvikling

Anne Sophia Hermansen

Book nu!

Anne Sophia Hermansen er kulturredaktør og en af Danmarks mest fremtrædende meningsdannere. Hun er desuden magister i Litteraturhistorie og Idéhistorie. Hun holder især foredrag om dannelse, etik og ligestilling og bookes ofte af netværk, højskoler, kulturinstitutioner og til gå-hjem-møder. Hun taler lige ud af posen og skaber stort engagement blandt publikum. Som ordstyrer er Anne Sophia Hermansen kompetent og erfaren og mere optaget af løsninger end af konflikter. En akademisk baggrund kombineret med mange år som journalist bidrager til hendes alsidighed, og hun styrer med stor myndighed debatter om selv komplicerede problemstillinger.

Foredrag af Anne Sophia Hermansen:

Foredrag 1: Dannelse – vejen til Det Gode og Meningsfulde Liv
I begyndelsen af det nye årtusinde handlede det om at have fladskærm, samtalekøkken og være på forlænget weekend i New York. Men så kom finanskrisen. Og klimakrisen.
I løbet af de seneste år er ordet dannelse dukket op igen, og det samme er debatter om menneskets livsduelighed og åndelige udrustning. Men hvad er dannelse? For Emma Gad handlede det om at spise med sølvbestik, drikke vin af karaffel og være en god borddame eller -herre. Men dannelse er mere end gode manerer. Dannelse har rødder i livslykken og handler om blive en del af en større historie end vores egen. Dannelse handler kort sagt om, hvordan vi opnår Det Gode og Meningsfulde Liv.

Foredrag 2: Ligestilling – kvinde kend din magt
Vi hører igen og igen, at det står skidt til med ligestillingen i Danmark, og at der er for få kvinder med ledelsesansvar, på topposter, i politik og i offentlig debat. Men hvorfor forholder det sig sådan? En af årsagerne er, at kvinder vurderes på personlighed og ikke på kompetencer. En anden handler om, at vi er for dårlige til at dele barslen med mænd. Men den gode nyhed er, at tingene er ved at ændre sig, og at kvinder i disse år har en enestående chance for at opnå det, de drømmer om. Få inspiration til at blive bedre til at netværke, håndtere kritik, gribe ud efter magten og blive opfattet som et menneske og ikke “bare” som et køn.

Foredrag 3: Skræddersyet foredrag

Ordstyrer:
Som ordstyrer er Anne Sophia Hermansen kompetent og erfaren og mere optaget af løsninger end af konflikter. En akademisk baggrund kombineret med mange år som journalist bidrager til hendes alsidighed, og hun styrer med stor myndighed debatter om selv komplicerede problemstillinger.

Anne Sophia Hermansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. februar 2020
Læs mere

Margaret Lindhardt
Holder foredrag indenfor følgende emner: Carl Nielsen, Fællessang, Giro 413

Margaret Lindhardt

Book nu!

En julekalender – 24 nedslag på decembervej
Margaret Lindhardt har i 36 år været en kendt stemme i radioen, hvor hun blandt andet var vært på Giro 413 i næsten 20 år. Hør hende fortælle om sin bog ”En julekalender – 24 nedslag på decembervej”. Julekalenderen er en personlig og biografisk fortælling om Margaret Lindhardts forhold til hjerternes fest. Den handler om alt det, julen bringer med sig af både glæder og udfordringer. Der er gavmildhed og forventning, kærlighed og lys, samvær og hygge, men også ensomhed og savn, udsathed og fattigdom. Julemåneden er kontrasternes og følelsernes tid, hvor også traditioner og minder fylder. Det samme gør den svære kunst at give gaver. Med julen som udgangspunkt sætter hun spot på mangfoldigheden i tilværelsens vilkår. Margaret Lindhardt fortæller om baggrunden for de 24 små fortællinger og læser op fra bogen. Der må gerne være indbygget fællessang.

Foredrag med Margaret Lindhardt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. februar 2020
Læs mere

malin nilsson

Malin Nilsson

Book nu!

Malin Nilsson er en magiker med passion for at skabe originale tryllenumre og unikke liveshows. Hun er kendt for sin varietéinspirerede stil og sit uhøjtidelige måde at fremføre magi på. Malin har arbejdet som professionel magiker i over 16 år og voksede op på et lille tater på Österlen i Sverige, Skillinge Teater, hvor hun […]
Publiceret: 11. februar 2020
Læs mere

Rasmus Emborg
Holder foredrag indenfor følgende emner: Biografier, Familieliv, Iværksætter, Øl/ølsmagning

Rasmus Emborg

Book nu!

ØlbrødreRasmus Emborg er født i 1968 i Sønderjylland. Journalist og forfatter. Har 25 års erfaring fra den danske mediebranche, hvor han har arbejdet på følgende medier: Politiken 1995-2009 – blandt andet som politisk redaktør og nyhedsredaktør, Avisen.dk/Ugebrevet A4 2009-2016 – chefredaktør, adm. direktør, Børsen 2016-2019 – redaktionschef, ledende nyhedschef. I dag selvstændig med eget firma, Emborg & Co. Er underviser, konsulent, rådgiver, iværksætter m.m. inden for medier og gastronomi. Udgav i november 2019 bogen Ølbrødre (Gyldendal).

Foredrag af Rasmus Emborg:

En rejse i Ølbrødrenes fodspor (evt. med ølsmagning)

Kom i selskab med historien om de danske tvillinger og verdensberømte ølbryggere, Mikkel Borg Bjergsø og Jeppe Jarnit-Bjergsø, der står bag bryggerierne Mikkeller og Evil Twin Brewing. Forfatter Rasmus Emborg, der har skrevet bogen ’Ølbrødre’ om de to tvillinger, beskriver både deres personlige og professionelle bedrifter – herunder deres livslange rivalisering. Det er en historie om øl og iværksætteri, der også rummer en mere universel, menneskelig fortælling, som man ikke behøver at være tvilling for at blive grebet af. Rasmus Emborg åbner for ølbrødrenes fascinerende univers og fortæller også om sine egne oplevelser med at lave en bog om to personer, der ikke taler sammen – og ikke har gjort det i syv år. Han har fulgt brødrene gennem et år og været vidt omkring – fra København til New York, fra Nordkorea til Kina. Samtidig gives et indblik i den spændende udvikling, som både den danske og internationale ølverden har været præget af de seneste 15-20 år.

Foredraget kan kombineres med ølsmagning, så tilhørerne undervejs smager nogle af de øl, som har været definerende for de to ølbrødres succes.

Ordstyrer
Rasmus Emborg er også en erfaren ordstyrer, der kan lede en debat med indsigt, autoritet og humor. Her trækker han på sin erfaring som medieleder gennem mange år og udnytter sin viden om såvel erhvervslivet, organisationsverden, det politiske miljø og den gastronomiske verden.

Rasmus Emborg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. februar 2020
Læs mere

Arne Mariager
Holder foredrag indenfor følgende områder: Humor, Livskvalitet, Politik, Samfundsdebat

Arne Mariager

Book nu!

Nyt foredrag med Arne Mariager:

En hverdag med Gud
Foredraget tager afsæt i, at vi danskere generelt er langt mere troende, end vi selv er klar over – og langt mere troende, end vi lader omgivelserne vide. Det belyser jeg bl.a. gennem eksempler fra ”mennesker jeg mødte på vejen” – så får folk et foredrag, dybest set om kirke og tro – men garneret med eksempler via Ove Sprogøe, Lars Lilholt, Bjørn Nørgaard og andre koryfæer.

Arne Mariager, født 1951, er journalistuddannet og har arbejdet på en række dagblade. Fra 1984-1989 var han chefredaktør på Morsø Folkeblad, 1989-1996 chefredaktør og adm. dir. på Fyns Amts Avis og 1996-2009 chefredaktør og adm.dir. på Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad. Siden har han været freelance journalist, forfatter og foredragsholder. Gennem en halv snes år var han kursusleder på Den journalistiske Efteruddannelse. Arne Mariager blev i 1995 tildelt Laust Jensen-prisen, indstiftet af Morgenavisen Jyllands-Posten for sin indsats i den danske provinspresse. Han bor i Faaborg.

Arne Mariager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. februar 2020
Læs mere

Birgitte Hansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Folkekirken, Genforening, Grundtvig, Historie, Kim Larsen, Musik, Musikalske foredrag, Sang/Den danske sangskat

Birgitte Hansen

Book nu!

Birgitte Hansen har gennem rigtig mange år har siddet ved klaveret og formidlet højskolesangen i ord og toner. Hendes baggrund er den, at hun har været højskolelærer på Grundtvigs Højskole, Gerlev Idrætshøjskole og Ryslinge Højskole og var i femten år forstander for Skælskør Folkehøjskole, hvor hun etablerede en stærk musik-tradition med internationale kammermusikkurser og kor-kurser i tæt samarbejde med dirigent og komponist Michael Bojesen. Birgitte Hansen bor nu dels i Vestjylland og dels i København.

Foredrag og fællessang af Birgitte Hansen:

Foredrag 1: Fra Grundtvig til Kim Larsen
Oplev en tidsrejse med sange fra Grundtvig til Kim Larsen. Danske digtere og komponister har beriget os med sange, vi holder af. De genfortæller danmarkshistorien på en poetisk måde. Sangene minder os om glæden ved årstidernes skiften og de vækker store og varme følelser til live. Hvad var julen uden julesange, – og hvad var en landskamp uden nationalsangen?

Foredrag 2: Grænselandets sange
I år fejrer vi 100 året for Genforeningen og vore blikke rettes imod Sønderjylland. Vi vil synge de sønderjyske sange som f.eks. ”Det haver så nyligen regnet” og ”Jeg elsker de grønne lunde”. Vi vil fortælle historien og glæde os over en hel unik grænseegn, med gensidig respekt og forståelse mellem dansk-sindede og tysk-sindede på begge sider af grænsen.

Foredrag 3: Grundtvigs livshistorie i ord og toner
I Grundtvigs tid (1783-1872) skete der store omvæltninger i Danmark og i Europa. Mange af de store begivenheder kan vi finde beskrevet i højskolesangbogens repertoire. Grundtvigs egen historie er også interessant. Vi følger ham gennem livet og synger nogle af de sange og salmer som han og hans samtidige har fået med i højskolesangbogen.

Foredrag og fællessang med Birgitte Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. februar 2020
Læs mere

Poul Duedahl
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dansk historie

Poul Duedahl

Book nu!

Grænseland
Grænser skiller, veje samler. Det er et grundvilkår, som præger store dele af menneskehedens historie, for grænserne definerer stater og vejene samler dem, og skaber mulighed for samkvem på tværs. Men få steder kommer spændingsforholdet mellem menneskeskabte skillelinjer og samfærdselsårer tydeligere til udtryk end i et grænseland – dvs. det geografiske område, der omkranser grænsen mellem to forskellige territorier, lovgivninger, retssystemer, toldområder, skatteudskrivningsdistrikter og værnepligtsordninger. Det gælder også grænselandet mellem Danmark og Tyskland.

Foredraget fortæller historien om landegrænsen mellem Danmark og Tyskland i årene fra 1840-1920, om hvordan den fik sin nutidige form og om de konsekvenser som tidens politiske uoverensstemmelser, krigsuroligheder og ændrede grænsedragninger fik for befolkningen på begge sider. Foredraget bygger på bogen ’Grænseland’, som udgives af Danmarks Radio i maj 2020 i forbindelse med TV-serien på DR1 af samme navn i anledning af 100-året for Genforeningen. Poul Duedahl er professor ved Historiestudiet på Aalborg Universitet.

Poul Duedahl er forfatter til bl.a. Velkommen på bagsiden. Danmarkshistorien på vrangen, som blev kåret som Årets Historiske Bog 2018, Ondskabens øjne. En biografi om Jens Nielsen, som blev kåret til Årets Historiske Bog 2016, Nattens gerninger (2015) og Forbrydelsens ansigt, som blev kåret til Årets Historiske Bog 2013.

Foredrag med Poul Duedahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. februar 2020
Læs mere

Tine Gøtzsche
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Karriere. Kan også bookes som ordstyrer, konferencier

Tine Gøtzsche

Book nu!

Foredrag : Sådan blev jeg chef i mit eget liv

I næsten ti år gav Tine Gøtzsche seerne det daglige nyhedsoverblik i TV-AVISEN 18.30. Ved folketingsvalg og begivenheder i Kongehuset var det hende der bød seerne velkommen. Og hun elskede hvert øjeblik af det. Men så pludselig en dag sagde hun op – uden helt at vide, hvad hun så skulle leve af. Kom til foredrag om 25 års ikke særligt planlagt tv-karriere med masser af anekdoter og kig bag scenen, få indblik i hvad det vil sige at være i seernes tjeneste, – og hør, hvad det var, der fik hende til at sige stop og i stedet blive chef i sit eget liv.

Tine Gøtzsche booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. februar 2020
Læs mere

Niels Birger Danielsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden Verdenskrig, Fundraising, Historie

Niels-Birger Danielsen

Book nu!

ALSIDIG KRIGSTIDSFORMIDLER
Med 75-årsjubilæet for Danmarks befrielse den 4./5. maj 1945 er der der i år fokus på Danmarks besættelsestid som sjældent tidligere. Niels-Birger Danielsen er bogaktuel med firebindsværket Modstand om frihedskampen 1940-45, hvoraf tre bind er udkommet. Han vil være parat til at levere lokale eller regionale vinkler på modstandskampen hvor som helst. I kraft af blandt andet biografien Werner Best (2013) har Danielsen også beskæftiget sig med den tyske side, så antallet af mulige foredragsemner er stort.

Foredrag med Niels-Birger Danielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 29. januar 2020
Læs mere

Nichlas Farup
Holder foredrag indenfor følgende emner: Adfærd, Arbejdsglæde, Motivation, Samarbejde

Nichlas Farup

Book nu!

Nichlas Farup har de sidste 20 år, gennem sit virke som coach, mentor, psykoterapeut, hypnotisør og Emograf Trainer, arbejdet og beskæftiget sig med forandringsproces ser og har i den forbindelse under søgt og arbejdet vedholdent med den følelsesmæssige og emotionelle intelligens, EQ.

Han har optrådt i diverse ugeblade, tv programmer og radioprogrammer samt afholdt et utal af speaks og foredrag. Derudover har han studeret emotioner og følelser og udarbejdet en model over de tilstande der er styrende for os mennesker. Derfor er han den eneste i verden der har kortlagt emotioner ud fra deres psykologiske mekanismer og sammenhænge hinanden imellem.

Han har hjulpet højtstående mennesker i erhvervslivet, professionelle sport sudøvere, i værksættere, familier og mennesker med at udnytte deres fulde potentiale gennem emotions fokuseret terapi og coaching.

“Følelser er i bund og grund impulser til handling og hvis vi mennesker ikke lærer at for stå og udvikle vores emotionelle intelligens og dermed tillade os selv, at blive vejledt af vores dybeste følelser, vil vi støt og roligt fortsætte i en kollektiv emotionel krise. Aldrig har angst og depression fyldt så meget!”

Gennem hans arbejde med at udvikle og hjælpe mennesker, blev Nichlas meget optaget af en speciel tendens blandt hans kunder. De fleste havde nemt ved at fastholde sig selv i negative til stande. Til gengæld var det langt sværere, at fastholde de positive tilstande. Det var denne tendens og observation, der lagde grunden for Emographics.

I 2007 begyndte Nichlas at lege med tanken om at Emotioner har sin egen intelligens . Han begyndte at arbejde med hvordan man kan træne, opbygge og om-programmere ens emotioner. I læren om Emographics ligger udfordringen i, at fornuft og følelser ikke altid spiller godt sammen. Visionen er at give friheden tilbage til det enkelte menneske via selvindsigt og mestring af følelser og emotioner.

Foredrag af Nichlas Farup:

Engagement by design

Foredraget afholdes af Keynote speaker Nichlas Farup, der med hans mangeårige erfaring som Gestaltterapeut, hypnoterapeut, NLP Master Trainer, EFT, serieiværksætter og udvikler af Emotional State Model, på humoristisk og underholdende vis, drager sjove hverdagseksempler ind, der gør at den empiriske del får liv og genkendes af publikum, der går derfra med nye indsigter og personlige udviklingsområder.

Foredraget er underholdende, lærerigt, fuld af værktøjer til personligudvikling og indsigt. Vigtigt af alt bliver de ‘bløde følelser’, struktureret i en model der er til at tage og føle på, for alle – selv de rigtig hårde drenge. Når du først opdager hvordan emotioner og følelser reagerer i system, får du friheden tilbage til, at kunne navigere i dem og lave om-programmeringer, både i privat- og arbejdslivet. På arbejdspladsen kan det være udfordrende, nu hvor vi jo ikke selv bestemmer vores kollegaer, ledere, miljø, traditioner, arbejdsopgaver osv. – Derfor bliver det en gamechanger, at kunne være emotionel programmør og designer af ens eget, og kollegaers engagement. Ved du hvad du/I i virkeligheden skaber med de ord, tanker og følelser du/I har?

Workshop:

E.Y.E.S

Hvis et foredrag ikke er nok og i som virksomhed ønsker at prioritere at skabe følelsesmæssigt engagement hos medarbejderne, så tilbyder vi en workshop hvor vi går i dybden med de udviklingsområder der er og udarbejder ledelsesstrategier til at opbygge følelsesmæssigt engagement hos medarbejderne. Vi kalder konceptet for E.Y.E.S – Empower your emotional strategies.

Anbefalinger:

”Foredraget inspirerede mig til at dykke ned i min virksomheds svagheder og udviklingsområder med fornyet energi og nye øjne! Jeg fik virkelig noget ud af modellen der bliver brugt!”
Hanne Vildemose, Leder , Coloplast

”Workshoppen var meget givende i forhold til at forstå mig selv følelsesmæssigt i mit arbjede og hvordan jeg kan arbejde sammen med min virksomhed henimod at fornene mine egne ambitioner og virksomhedens.”
Lotte Henriksen, Karriererådgiver, CA

Nichlas Farup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. januar 2020
Læs mere

Daniel Kane

Daniel Kane

Book nu!

Daniel Kane er finalist i TV4s Talang, hvor hans optræden har fået over 60 millioner visninger på Facebook. Han er en af Skandinaviens mest bookede magikere og entertainere til firmaevents.

Det er en blanding af moderne magi, humor og højt tempo. Han har optrådt på Victoriadagen 2012, 2013 & 2014.

Nogle af Daniels kunder er internationale koncerner som ABB, Skanska, Würth, Ikea, Volvo, Mercedes-Benz.

Han optræder ofte på krydsningsfartøjer og laver egne offentlige shows i Skandinavien.

Hans sceneshows passer til alt fra store grupper til små selskab, hvor han i stedet optræder med close-up show.

Minglemagi & scenshow:

Når minglet begynder ankommer Daniel og optræder med magi på så nært hold som overhovedet muligt, miraklet med kort, penge og Rubiks cube. Perfekt som ice breaker og det gør at man har noget at snakke om inden middagen starter.

Til middagen kører Daniel sit sceneshow med ild, visuel magi, tankelæsning, humor og en af verdens største papegøjer, med et vingefang på 1,3 meter, som flyver over publikums hoveder og kommer tilbage til hans hånd.

Showet kan afvikles i en afdeling eller deles op i 2 afdelinger (første afdeling til forretten og sidste afdeling til desserten).

Book Daniel til jeres næste event i dag.

Daniel Kane er magiker og underholder af den nye generation, et nyt stjerneskud på magiscenen. Han leverer en blanding af visuel slående magi, humor og involverer publikum som gør magien ekstra stærk. Visuelt og spektakulært!

Se Daniel fremføre eksklusiv magi nogle centimeter fra publikums egne, så tæt på at man ikke kan tro at det er sandt.

Daniel Kane booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. januar 2020
Læs mere

Bente Scavenius
Holder foredrag indenfor følgende områder: H.C. Andersen, Historie, Historiske portrætter, Kunst, Litteratur

Bente Scavenius

Book nu!

Kunst, der gennem tiderne har skabt debat
Lige siden det moderne gennembrud i 1880’erne, hvor mange nye aviser var kommet til der i blandt Politiken, har kunst skabt debat i medierne. På det tidspunkt kunne P.S. Krøyers naturalistiske malerier af arbejdere sætte sindene i kog. Få år efter var det J. F. Willumsen, der forargede det etablerede borgerskab, da han på Den Frie Udstilling viste raderingen ”Frugtbarhed”, en symbolistisk fortolkning af hans gravide kone. Senere hen i begyndelsen af 1900-tallet kom bondemalerfejden, hvor de fynske malere med Peter Hansen, Fritz Syberg og Johannes Larsen blev angrebet for en for deres i ”københavnske øjne” bondsk og jordbunden kunst. Det var intet imod den debat, der blev skab efter at Vilhelm Lundstrøm havde udstillet sine pakkasse-collager på KE i 1918, hvor han blev beskyldt for at være syg i hjernen.

I nyere tid har kunst også skabt debat ikke mindst i forbindelse med Piero Manzonis ”Dåse med kunstnerlort” fra 1961, som igen skabte debat, da kunstsamleren John Hunovs eksemplar begyndte at lække under en udstilling på Randers kunstmuseum. Bjørn Nørgaards såkaldte ”Hesteofring” i 1972 satte sindene i kog i forbindelse med udstillingen ”Tabernakel” i 1970 på Louisiana. Men også Christian Lemmerz’ rådne svinekroppe i glasmontre på Esbjerg Kunstmuseum i 1994 vakte furore i medierne og blandt publikum. Så god kunst vil til enhver tid kunne skabe debat og dermed sætte spørgsmål ved det etablerede. Alt dette og mere til, vil mit foredrag handle om.

Bente Scavenius er mag. art. i kunsthistorie, kunstkritiker, forfatter. Modtaget Rosenkjærprisen for fremragende formidling, har været medlem af Kulturrådet for Børn, censor ved Købehavns og Aarhus Universitet. Kunstkritiker, har deltaget i kunstquiz også som studievært på DR2. Forfatter til bøger om Guldalderen, Århundredeskiftet år 1900, Den frie Udstillingen, At læse billeder, Verdenskunst i Danmark, Den romantiske have, Fredensborg Slotshave, Billedkunst for børn.

Foredrag med Bente Scavenius booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. januar 2020
Læs mere

Niels Brunse
Holder foredrag indenfor følgende emner: At oversætte Shakespeare, Litteratur, Litterær oversættelse, Shakespeares liv og værker, Teater

Niels Brunse

Book nu!

Niels Brunse Tro er ikke videnTro er ikke viden (bogforedrag)
Om bogen: I Eksistensens serie Kristendommen ifølge … får vi her Niels Brunses bud på hvordan den dimension af tilværelsen udfolder sig. I det almindelige liv vil Niels Brunse gerne kunne gå i kirke uden at skulle aflevere hovedet i våbenhuset. Han er døbt og konfirmeret som det sig hør og bør for en årgang ’49, men da flower powerbevægelsen bølgede ind over landet i tresserne meldte den unge gymnasieelev sig ud af folkekirken. Vi får indblik i hvordan det kulturkristne, frie liv uden tyngden af al det religiøse ragelse stille og roligt bragte ham tilbage på kirkekontoret 28 år senere for at melde sig ind igen. Niels Brunse kalder sig i dag en art kristen kulturradikal, og gennem bogens 10 nedslag udfolder han hvordan og hvorfor. Om serien Kristendommen ifølge … er en serie af bøger, der åbner troens univers. En række kunstnere, kendinge og kulturpersonligheder giver deres bud på, hvordan troen og det kristne budskab har formet deres tilværelse. De sætter ord på den erfarede og levede tro, kampene og forsoningen.

Niels Brunse er født 1949 og har været uafhængig skribent det meste af sit liv. Det er blevet til ca. 250 oversættelser af bøger, skuespil, radiomontager, tegneserier mm. siden 1969, fra 6 sprog, men flest fra engelsk, tysk og russisk. Desuden har han skrevet tre romaner (den mest omtalte er Ramoth-Bezer fra 1994), tre digtsamlinger, to novellesamlinger, tre skuespil, et par fagbøger og utallige anmeldelser og artikler. Et antal sangtekster er det også blevet til, blandt dem tre, der er optaget i Højskolesangbogen. Niels Brunse har fået tildelt adskillige litterære priser og haft forskellige kulturelle tillidshverv lige fra en formandspost i Danske Dramatikere til posten som formand for Statens Kunstfonds litterære udvalg. Han er blevet gift med en dejlig kone, Nila Parly, far til to skønne døtre og ridder af Dannebrog – i den rækkefølge.

 

Foredrag med Niels Brunse booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. januar 2020
Læs mere

Anders Nolting Magelund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dannelse, Fremtiden, Hverdagskultur, Klima, Ledelse, Livsstil, Visioner

Anders Nolting Magelund

Book nu!

Anders Nolting Magelund er forfatter- og medforfatter til flere bøger om klima og bæredygtighed, bl.a. “Klimaguiden. Red verden lidt hver dag” (2019) udgivet på Politikens Forlag. Han er medforfatter til en kommende børnebog om klima også på Politikens Forlag, og derudover en erhvervsbog om klima på vej på DJØF Forlag. Han er hovedforfatter på bogen “Repaint the Future” (2017) om fremtidens bæredygtige samfund, som er anbefalet af nationale og internationale politikere og ledere, såsom Mogens Lykketoft, FN Global Compact direktør Lise Kingo, Connie Hedegaard, Olafur Eliasson og Livia Firth m.fl. Han er tidligere forskningschef i den grønne tænketank Sustainia, og arbejder i dag som forfatter, journalist, foredragsholder og rådgiver af virksomheder. Derudover podcaster han om klima på Danmarks nye podcast-platform Podimo, sammen med Anna Fenger Schefte.

Foredrag af Anders Nolting Magelund:

Foredrag 1: Klimaguiden. Kan vi bevare bøfferne og de varme bade? 
Klimaet er en dagsorden som efterhånden er overalt. Mange mennesker er bekymrede og ønsker selv at gøre det rigtige. Men desværre er der også stor forvirring omkring hvad der har effekt, om man virkelig selv kan gøre noget, og ikke mindst om det gør en forskel hvad lille Danmark gør. Med afsæt i bogen “Klimaguiden” går foredraget bag om alle myterne, giver gode råd og tips til at tage sagen i egen hånd, samt ikke mindst håb til at vi kan få løst udfordringen. Foredraget henvender sig til foreninger, uddannelsesinstitutioner, private samt virksomheder der gerne vil indarbejde en grundforståelse for klimaet og vores alle sammens rolle heri.

Foredrag 2. Klimaklar virksomhed. Kom igang – hurtigt!
Rigtig mange danske og internationale virksomheder er på vej ind i klimakampen. Men andre, særligt små- og mellemstore virksomheder står tøvende på sidelinjen og har ikke redskaberne til at komme rigtigt igang. Og der er nye krav fra politikere, forbrugere og investorer på vej. Men hvor starter man henne? Hvad kræves der for at omstille sig til den nye klimavirkelighed? Foredraget klæder både ledelse og medarbejder på til at tage de første vigtige skridt til at klimasikre deres virksomhed.

Foredrag 3. Fremtidens bæredygtige samfund. En positiv vision.
Hvordan ser rejsen til en fuldstændig bæredygtig verden ud? Hvordan kommer vi der hen, og hvad kræver det af den enkelte? Vi står i en brydningstid med store globale udfordringer, men et nyt mindset er grundforudsætningen for at vi bevæger os i den rigtige retning. Tænker vi ikke på en ny måde, sker der heller ikke noget nyt. Men hvordan skal vi tænke? Foredraget vil trække de helt store linjer op, og pege på en positiv vision for fremtiden.

Foredrag 4. Kritisk tænkning – den nye mega-trend? 
World Economic Forum og andre organisationer taler om kritisk tænkning som en ny megatrend, på linje med digitalisering, disruption og bæredygtighed. I en tid med overload af information, fake news, hastig ny teknologisk udvikling, robotter, kulturel polarisering og samtidig behov for hurtige beslutninger, er det ekstremt vigtigt at udvikle sin kritiske sans. Men hvad er kritisk tænkning i uddannelse, organisationer og privatliv? Hvordan kan man tilegne sig denne evne og ikke mindst integrere i sit arbejds- og privatliv?

Foredrag med Anders Nolting Magelund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. januar 2020
Læs mere

Thorkild Høyer
Holder foredrag indenfor følgende emner: Konfliktløsning, Medier og pressekritik, Retsvæsen, Straffesager

Thorkild Høyer

Book nu!

Thorkild Høyer er advokat, dirigent og debattør.

Foredrag af Thorkild Høyer:

Foredrag 1: Mit liv
En fortælling som begynder i Vendsyssel, videre kurs mod Højesteret, Den Store Nordiske Rockerkrig, det fortiede bevis i Blekingegadesagen, genopbygning i Kosovo, Vietnam, og ikke mindst om at være forsvarer for mennesker i yderområderne af samfundet.

Foredrag 2: Fra lommetyve til drabsmænd
Et liv med straffesager med eksempler fra bl.a. Blekingegadesagen, dronesagen, moderen-der-slog-sin-mand-ihjel og Glostrup terrorsagen. Hvordan bliver de afgjort? Hvad er gode beviser? Og dårlige? Hvordan behandler vi de dømte? Glemmer vi ofrene? Har vi den retssikkerhed, vi fortjener? Eller forventer? Kan vi undvære menneskerettighederne? Er medierne kun interesseret i blod, fest og farver?

CV:

1976: Advokat, møderet for Højesteret.
2018: Modtager af Rådet for Menneskerettigheders menneskerettighedspris 2018
1994: Eksamineret psykoterapeut.
2007-2009: Senior Legal Adviser, UNDP, Vietnam
2001-2004: Chef for Danidas retsreformprogram i Vietnam med støtte til Højesteret, Nationalforsamlingen og Rigsadvokaten.
1999-2000: Direktør for ACT Kosovo (nødhjælp til Kosovo).
1994-1995 International Legal Consultant, deltid, Ethiopien.
1972 og fremefter: Konsulent, valgobservatør, træner og organisator i en række missioner i Afrika, Asien og Mellemamerika.

Hverv:
2009 og fremefter: Stifter og formand for bestyrelsen af NGO’en Levende Menneskerettigheder – Human Rights in Action, der udarbejder undervisningsmateriale om menneskerettighederne.
2007-2017: Formand for bestyrelsen i DIGNITY, Dansk Institut mod Tortur
2005-2013: Bestyrelsesmedlem i Folkekirkens Nødhjælp
1996-1999: Medlem af Advokatsamfundets menneskeretsudvalg.
1993-1997: Medlem af Advokatsamfundets strafferetsudvalg
1993-1997: Formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater. Medlem af bestyrelsen fra 1989.
1986-1998: Medlem af bestyrelsen for Foreningen af Beneficerede Advokater i København.
1996-1999: Medstifter og bestyrelsesmedlem af International Commission of Jurists, Danish section.
1996 og fremefter: Medlem af bestyrelsen for Tidsskriftet Social Kritik.

Bøger:
Vietnam – fra kommandostyre mod retssamfund, redaktør, 2003.
Den Store Nordiske Rockerkrig, 1999.
Desuden et stort antal artikler om retspolitiske emner

Foredrag med Thorkild Høyer booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. januar 2020
Læs mere

Kirsten Thorup
Holder foredrag indenfor følgende områder: Digte/Poesi, Forfatterskab, Historie, Historie, Litteratur

Kirsten Thorup

Book nu!

Kirsten Thorup er aktuel med bogen “Indtil vanvid, indtil døden” (marts, 2020) som hun nu går ud og holder foredrag om.

Efteråret 1942, et overfyldt tog bevæger sig ned gennem det mørkelagte Tyskland. Med om bord er den unge danske kvinde Harriet, som har efterladt sine to små sønner på et børnehjem i Ålsgårde og nu er på vej mod München. Hendes mand, Gerhard, er blevet skudt ned over Østfronten, hvor han kæmpede på tysk side mod kommunismen, og midt i sorgen brænder Harriet efter at handle, konfrontere sig med krigen, bidrage med noget.

I München indkvarterer hun sig hos Gerhards tyske officerskollega Klaus og hans danske kone, Gudrun. Klaus er generalløjtnant i Luftwaffe og tilhører den nazistiske elite. I ægteparrets pragtvilla flyder sherryen, interiøret er som i en hollywoodfilm, og Harriet finder sig godt til rette. Men snart begynder de fornemme kulisser at slå revner, og en grusom virkelighed træder frem.

INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN er en fortælling om en kvinde, som for enhver pris vil være loyal mod sin mand og samtidig insisterer på at forholde sig neutral til nazismen. Men krigens frontlinjer trænger dybt ind i kvindernes og børnenes verden og skaber vold, angst og modstand.

Foredrag med Kirsten Thorup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. januar 2020
Læs mere

Eleonore af Schaumburg-Lippe
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fotografi, Historie, Kongehuset, Personlig udvikling, Rejsebeskrivelser

Prinsesse Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe

Book nu!

Min morfar – Kongelig Hoffotograf Poul Johansen ved Elfelt
Prinsesse Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippes morfar Poul Johansen var Kgl. Hoffotograf til sin død 18.august 1973. Han blev uddannet fra den meget prominente danske fotograf Peter Elfelt fra firmaet Elfelt. Poul Johansen var bedst ven med Kong Frederik d. 9, og under 2. Verdenskrig var han aktiv i den danske modstandsbevægelse, og ikke mindst blev han af den danske udenrigstjeneste i 1964 sendt til Grønland for at fotografere. Foredraget holdes med en masse skønne billeder fra Poul Johansens spændende liv og ikke mindst fra hans ægteskab med den norske Grethe-Inger Johansen min mormor.

Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe har 12 års erfaring indenfor projektledelse, strategisk og diplomatisk kommunikation, journalistik og strategisk brug af de sociale medier. Arbejder som Film- og Teateranmelder på Kulturtid.dk, Boganmelder på Krigsvidenskab.dk og Kommunikationsansvarlig for Støt Soldater og Pårørende foruden at være foredragsholder, skribent og auktionarius til velgørenhedsarrangementer. Eleonore-Christine er uddannet Master i Sikkerhed og Diplomati, HD2.del i Organisation og Ledelse med speciale i Virksomhedskommunikation og Strategisk udvikling, dertil Multimediedesigner og Markedsøkonom.

Foredrag med Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. januar 2020
Læs mere

Anne Skov-Hansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Krop, Nærvær, Selvværd, Sjæl, Trivsel

Anne Skov-Hansen

Book nu!

Anne Skov-Hansen er uddannet sygeplejerske og har læst cand.pæd.psyk. Hun har arbejdet med mennesker i over 20 år, først som sygeplejerske i det offentlige og senere som konsulent i det private erhvervsliv. Udover at holde foredrag og have klienter arbejder Anne som yogainstruktør og underviser i både meditation og mindfulness.

Foredrag af Anne Skov-Hansen:

Når nok er nok – Brug kroppen som dit kompas i livet
Foredrag med Anne Skov-Hansen tager udgangspunkt i hendes bog Når nok er nok – Brug kroppen som dit kompas i livet. Anne, møder dig i øjenhøjde og med en gnist i øjet, når hun med sin egen historie fortæller om et liv i et højt tempo. Det var først da Anne efter 26 indlæggelser i foråret 2016, blev tvunget til at standse op og lytte til sig selv, at hendes liv tog en uventet drejning. Hun opdagede, hvilken betydning det havde for hendes glæde, trivsel og energi i hverdagen, at hun begyndte at forholde sig autentisk og ærligt til sig selv.

I foredraget vil du få et indblik i, hvordan din krop påvirkes af dine tanker og følelser samt hvad det er for nogle signaler kroppen sender til dig, når den ønsker, at du skal standse op og skabe balance i dit liv. Kroppen indeholder 100 billioner af celler og er på én gang både magisk og kompleks. Den er afhængig af, at du forstår og lytter til den. Du vil blive introduceret til de redskaber Anne tog i brug for at få nærvær ind i hendes liv på et niveau der gav adgang til en tillid til, at alt kan ske, når hjerne og krop er i balance.

Foredrag med Anne Skov-Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. januar 2020
Læs mere

Maj Bjerre
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsglæde, Kommunikation, Ledelse, Motivation, Stress

Maj Bjerre

Book nu!

Maj Bjerre har i mere end 15 år kombineret forståelsen for virksomhedens dynamik med menneskets psykologi og hjulpet mennesker, teams og organisationer med at aktivere deres naturlige talenter og styrker igennem personlig rådgivning, kurser, foredrag, workshops og længerevarende forandringsprocesser.

Maj er en skøn blanding af handlekraft, stor viden, fantastiske værktøjer og en kæmpe kærlighed til det, hun laver. Med sit engagement og sine altid interessante foredrag giver hun sit bud på, hvordan man skaber klar kommunikation, bedre relationer og mere indflydelse på arbejdspladsen. Maj er god til brede målgrupper og leverer et personligt oplæg, som engagerer og skaber rum for dialog og indsigt.

Hun har arbejdet som leder i flere internationale virksomheder både i Danmark og London. I april 2018 udgav hun bogen ”Gaven i kritik”, som er blevet taget godt imod både af pressen og af læserne.

Alle Maj Bjerres foredrag kan også bookes som halve og hele dages kurser. Foredrag er tilpasset 100% til jeres møde, situation og ønsker. Foredrag kan desuden afholdes på engelsk.

Foredrag af Maj Bjerre:

Foredrag 1: Gaven i kritik
Alt for ofte bliver kritik og feedback misforstået. Som modtager har vi en tendens til at tage det personligt, selvom det ikke altid er personligt ment. Det forhindrer os i at lytte og bruge budskabet til læring og udvikling. Som afsender har vi en tendens til at glemme, at vores feedback og kritik skal være brugbar for modtageren. Så længe vi ikke forstår at håndtere kritik og feedback på en sund måde, forhindrer det os i at gro som mennesker. Hvad er forskellen på kritik og feedback? Hvorfor det er så vigtigt men også svært for os at tage imod den? Hvordan kan du modtage kritik, så du undgår at tage den personlig? Hvordan kan du give en feedback, som er brugbar og bliver hørt?

Foredrag 2: Superhelte kan også blive stressede
Alle kan blive stressede, når de rette betingelser er til stede. Derfor er det vigtigt selv at kunne tømme glasset, før det flyder over. Hvad kan du gøre for at holde balancen og forblive stressfri? Hvad skal du skal gøre, hvis du eller din kollega bliver ramt af stress? Du får effektive redskaber til at justere dit liv og dit arbejde, så du undgår at brække nakken, mens du redder verden. For ledere og medarbejdere på alle niveauer i organisationen.

Foredrag 3: Det meningsfulde arbejdsliv
Mennesker, der finder mening i sit arbejde, er op til 5 gange mere effektive end mennesker, der ikke gør. Mening i arbejdet nedsætter stress og sygefravær og skaber engagement, mental sundhed og trivsel. Hvordan finder man formål og mening i sit arbejde? Hvordan tænder man sin egen motivation og drive? Og hvordan skaber man en som arbejdsplads en ramme, hvor engagement og trivsel går hånd i hånd med gode resultater?

Foredrag med Maj Bjerre booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. januar 2020
Læs mere

Christoffer Boserup Skov
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dannelse, Eksistens, Filosofi, Livskvalitet, Personlig udvikling

Christoffer Boserup Skov

Book nu!

Nyt foredrag af Christoffer Boserup Skov:

Hvordan er det nu liiige, at vi bliver dannede?
Dannelse er kommet på mode. Hvor fokus de sidste tyve år har været på selvrealisering, selvpromovering på sociale medier og selfie-stænger, så står den nu på dannelse. Men hvad betyder dannelse egentlig – og hvordan kan vi arbejde med, at vi og vores børn bliver dannede? Dannelse er et af de begreber, der hurtigt fortaber sig og drukner i mange forskellige definitioner. Det er som et stykke håndsæbe; det kan hurtigt smutte ud af hænderne igen, lige når man troede, at man havde styr på det. Er det noget med at lære at opføre sig ordentligt, spise pænt og tiltale de voksne på en høflig måde? Er det noget med at lære kongerækken udenad og være i stand til at opremse alle de amerikanske stater? Er det en kompetence i forhold til at navigere i en globaliseret verden med mange valgmuligheder, hvor vi skal træffe gode, sunde valg?

En hjælp kan være forstå dannelse som en slags kritisk tænkning. Kritisk tænkning er et begreb, der er meget udbredt især i USA i pædagogiske kredse og inden for ledelsesteori. Kritisk tænkning handler bl.a. om at kunne undre sig, kunne tænke analytisk, kunne se en sag fra flere perspektiver, turde at stille spørgsmål og at kunne vurdere argumenter. På den måde er kritisk tænkning ikke bare et nyttigt analyseredskab, men også en vigtig egenskab i forhold til at træffe gode beslutninger. Kritisk tænkning giver nogle helt konkrete bud på, hvad det så er, man skal øve sig i for at blive en god kritisk tænkning eller blive dannet.

Christoffer Boserup Skov er uddannet i filosofi og psykologi og forfatter til en række bøger. I 2020 udgiver han bogen ”Kritisk tænkning” på Forlaget Gyldendal.

Foredrag med Christoffer Boserup Skov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. januar 2020
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende emner: Ludomani, Sygdomme

Patrick Manich Pedersen

Book nu!

Patrick Manich Pedersen er 28 år og har en lille datter. Til daglig arbejder han som idrætskonsulent inden for psykiatrien og er formand i et børnehus. Ellers er han meget aktiv inden for sport og socialt liv. Er en livsglad ung mand med erfaring fra et helt liv på meget kort tid. Arbejder i øjeblikket også på en bog.

Foredrag af Patrick Manich Pedersen:

Foredrag 1: En stråle af lys
I teenageårene var Patrick var han psykisk syg og i voksenlivet flyttede han hjem fra London, da han blev syg. Patrick kom i respirator efter hjertestop, mistede følelsen i det ene ben og blev næsten blind. En kamp lægerne sagde at han ikke kunne vinde. Han valgte at tage kampen op og til sidst vandt han. I dag har han nok syn til at køre bil, spiller fodbold igen og mærker nu ingen symptomer på sygdom. Patrik har undervist i mange foreninger og sygehuse, så han er vant til at snakke for mange mennesker. Foredraget handler om at man aldrig skal give op. Det giver en masse gode råd til at finde en ny stråle af lys i livet. Tæmme tornadoen. Man skal kunne turde at stå i stormen, før vinden ligger sig.

Foredrag 2: Læg ludomanien på hylden
Da Patrik blev syg, begyndte han at spille rigtig meget. Han prøvede at flytte fokus fra det svære liv og fandt trøst i at spille. Det endte med at koste ham sit drømmehus, kæreste og barn. I dag er Patrik er ude af det. Hans erfaringer kan helt sikkert stoppe legen for andre inden de ender i sammen situation.

Foredrag med Patrick Manich Pedersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. januar 2020
Læs mere

Michelle Kristensen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsglæde, Ernæring, Sundhed, Trivsel

Michelle Kristensen

Book nu!

Michelle Kristensen er fordragsholder, iværksætter og forfatter.

Foredrag af Michelle Kristensen:

Foredrag 1: Gør sundheden simpel og drop den dårlige samvittighed
Det skal være simpelt at være sund. Det er Michelle Kristensens vigtigste budskab og er også den allervigtigste pointe, når Danmarks ukronede sundhedsdronning indtager scenen. Vi skal lægge den dårlige samvittighed langt væk og i stedet fokusere på de ting, der giver os overskud, energi og gåpåmod.
I en travl hverdag, hvor vi konstant står overfor krav og forventninger, er det enormt vigtigt, at vi har overskud og energi. Det har vi kun, hvis vi passer godt på os selv. Men sundhed skal ikke sidestilles med flere timers hård daglig træning. Sundhed betyder heller ikke, at vi skal leve af spelt, broccoli og tørt kylling, mens kage og god vin er forbudt. Michelle Kristensen hjælper os med at finde balancen, for sundheden må aldrig blive et fængsel. Dog må man gerne have et ønske om at tabe sig, og det kan gudskelov gøres på en måde, som stadig gør det muligt at leve et godt og socialt liv, hvor der er plads til fest og flødekager. Hvor du ikke skal træne flere timer om ugen eller lave to retter og bruge over en time på at lave en avanceret slankeret til dig selv og en anden ret til resten af familien. Den sunde mad skal være let, lækker og ligetil!
Glæd dig til en energifyldt aften med masser af grin, hvor du får viden og inspiration til at få kontrol over din hjernes adfærd samt at kunne navigere i de mange råd om motion, kost og sundhed, som vi konstant bliver bombarderet med. Hvad skal vi spise? Hvornår skal vi spise? Hvordan får vi stoppet trangen til at tømme en pakke flødeboller på regnfulde dage, hvor humøret er i bund? Og hvorfor ligger noget af succesen i den sunde livsstil ved at stoppe med at veje sig selv og droppe kalorietællingen?

Foredrag 2: Fra underskud til overskud – performance kræver sundhed
Michelle Kristensen er sundhedsekspert og iværksætter, og har de sidste mange år knoklet for at få hendes virksomhed til at vokse, inspirere danskerne til en sundere livsstil og selv leve op til alle kravene, der havde med high performance og sundhed at gøre. Hun havde endelig fået sin virksomhed op at køre på den store bølge med succes og mange spændende projekter. En dag sagde hjernen fra efter at have kørt med 120 km/timen. Det betød, at hun måtte tage sin egen medicin – ændre sit arbejdsflow, spise sundt, træne, finde balance i hverdagen og sikre sit velvære, så hun igen kunne blive en god leder, iværksætter, inspirator og veninde.
Foredraget ”Fra underskud til overskud – performance kræver sundhed” tager udgangspunkt i den arbejdskultur og hverdag, vi er underlagt, og hvor meget det spiller ind, at vi lever sundt for at kunne performe hver eneste dag, nedsætte risikoen for stress, samt lære at prioritere os selv før alle andre.
Du får gode råd til, hvordan din hverdag bliver sjovere med mere overskud og færre løftede pegefingre.

Foredrag 3: Mission sund
Sunde mennesker er gladere mennesker med langt mere overskud, energi og gåpåmod i hverdagen. Sådan lyder sundheds- og ernæringsekspert Michelle Kristensens hovedbudskab i dette topmotiverende og underholdende foredrag, hvor hun bl.a. trækker på sin brede praktiske og teoretiske erfaring.
Med konkrete eksempler og pædagogiske forklaringer viser hun, hvordan deltagerne selv med mindre ændringer i forhold til kost, motion og træning kan give livsglæden et kæmpe løft. Hun udfordrer de dårlige undskyldninger, og hun står gerne på mål for det budskab, at mennesker med sundere vaner også er mere effektive, produktive og har en langt højere trivsel.
Undervejs i foredraget får deltagerne kendskab til en række af de lavpraktiske anvisninger og øvelser, Michelle Kristensen også anvender på sine meget populære MK Bootcamps, som har været med til at manifestere hende som en af Danmarks absolut førende sundheds- og ernæringseksperter.

Foredrag 4: Mission Sund arbejdsplads – om sundhed, trivsel og arbejdsglæde
Sunde medarbejdere er samtidig gladere medarbejdere med langt mere overskud, energi og gåpåmod i hverdagen. Sådan lyder sundheds- og ernæringsekspert Michelle Kristensens hovedbudskab i dette top-motiverende og underholdende foredrag, hvor hun bl.a. trækker på sin brede erfaring fra sit sundhedsskabende arbejde hos en lang række danske og internationale arbejdspladser.
Sundhedspolitikker, fitness i kælderen og frugt i kantinen er gode initiativer, men de gør ikke arbejdet alene. Sundhed på arbejdspladsen tager ifølge Michelle Kristensen altid udgangspunkt i den enkelte medarbejder, som skal føle sig motiveret og kunne se fordelene i at træffe de sundere valg. Michelle giver deltagerne et indblik i fordelene.
Med konkrete eksempler viser hun, hvordan medarbejdere selv med mindre ændringer på vanerne – både i forhold til kost, motion og træning – kan give arbejdsglæden et kæmpe løft. Samtidig er hun heller ikke bleg for at udfordre de dårlige undskyldninger, og hun står gerne på mål for det budskab, at medarbejdere med sundere vaner også er mere effektive, produktive og i sidste ende mere værdiskabende.
Undervejs i foredraget får deltagerne kendskab til en række af de lavpraktiske anvisninger og øvelser, Michelle Kristensen også anvender på sine meget populære MK Bootcamps, som har været med til at manifestere hende som en af Danmarks absolut førende sundheds- og ernæringseksperter.

Foredrag med Michelle Kristensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Michelle Kristensen er en af landets mest markante stemmer i debatten om, hvordan vores sundhed fører til et liv og et arbejdsliv med trivsel og arbejdsglæde. De underholdende Michelle Kristensen foredrag om kost, sundhed og træning er især populære hos virksomheder, organisationer og foreninger, der ønsker gode råd til at øge sundheden og dermed trivslen på en realistisk måde og uden løftede pegefingre.

Michelle Kristensen er sundhedsekspert på Go’ Morgen og Go’ Aften Danmark på TV2 og er en af landets mest populære eksperter indenfor ernæring, træning, sundhed og trivsel generelt. Hun har samlet +50.000 følgere på sine Instagram og Facebook-profiler – interessant for jer, der arrangerer åbne foredrag, da Michelle flittigt bruger de sociale medier til at markedsføre sine foredrag landet over.

Hendes foredrag udmærker sig ved med et stærkt glimt i øjet at tale direkte til mennesker, hvad enten det er som ledere og medarbejdere eller som deres private udgave som hr. og fru Danmark. Michelle Kristensen evner på underholdende vis at sætte sig ind i danskernes hverdag og inspirere ud fra de faktiske omstændigheder, mange mennesker møder i hverdagen.

I sin virksomhed har Michelle Kristensen 12 ansatte, der træner og vejleder ud fra hendes principper. Dernæst kører virksomheden de såkaldte MK Bootcamps, som er blevet en kæmpe succes over hele Danmark, og over 70.000 kvinder har deltaget. Michelle Kristensen arbejder som konsulent for bl.a. Rynkeby, hvor hun bidrager til produktudvikling. Hun har desuden skrevet fem bøger om sundhed, senest bestselleren “Mission Sund”. Michelle Kristensen er bachelor i idræt fra Århus Universitet og har læst supplerende fag på kandidatuddannelsen human ernæring, KU. Herudover har hun taget en lang række specialuddannelser inden for træning- og ernæringsområdet.

 

Publiceret: 14. januar 2020
Læs mere

Lone Theils
Holder foredrag indenfor følgende emner: Brexit, Forfatterskab, London

Lone Theils

Book nu!

Lone Theils er aktuel med foredrag om det britiske monarki

Modernisering eller nedsmeltning i det britiske monarki. Fra Diana til Meghan
Kan det britiske monarki klare sig oven på skandalen med prins Andrew og senest Meghan og Harry, der forsøger at gøre sig fri af familiefirmaet?  Med et kærligt og kritisk blik på Dronning Elizabeths rolle som regent, trækker Lone Theils tråde tilbage til prinsesse Diana og kommer med et bud på hvad er der i vente for de næste generationer, der skal bestige den britiske trone. Foredrag med billeder. Kan prins Charles løfte opgaven, og hvordan planlægger William at være som konge? Varighed ca. 45 minutter plus spørgsmål.

Foredrag med Lone Theils booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. januar 2020
Læs mere

Jan Körner
Holder foredrag indenfor følgende emner: Kongehuset, Sladder

Jan Körner

Book nu!

Jan Körner, født 1969. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Journalist på B.T., Se og Hør, Billed-Bladet, Kig Ind, Ekstra Bladet og Her&Nu, hvor han gennem 25 år har dækket det danske kongehus.

En lille gruppe mennesker kommer tættere på de kongelige end de fleste. Det er de mennesker, der uge efter uge rapporterer om det danske kongehus i aviser og ugeblade. En af de mest erfarne er Jan Körner, der gennem 25 år har skrevet om alle de kongelige. Han har fulgt dem i ind- og udland, har rejst med dem, spist med dem, moret sig med dem, er blevet skældt ud af dem og talt med dem hundredvis af gange.

Foredrag af Jan Körner:

I hælene på de kongelige

Nu fortæller han om livet i hælene på de kongelige indenfor en journalistisk genre, som ikke ligner nogen anden.

 • Hvordan er omgangstonen mellem de kongelige og journalisterne?
 • Hvordan graver man nyheder frem fra et hus, der om nogen forstår at holde på deres hemmeligheder?
 • Hvor tæt på de kongelige kommer journalisterne?

Det fortæller Jan Körner, samtidig med at han deler ud af anekdoter fra et langt liv i hælene på dronning Margrethe, prins Henrik, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim, prinsesse Marie og grevinde Alexandra.

I foredraget hører du om alle de pudsige episoder, som ikke kommer med i reportagerne, ligesom du får et indblik i den lille verden, der udgør samspillet mellem de kongelige og pressen.

Jan Körner har desuden skrevet bøgerne ’Mary – prinsesse med stil’ i samarbejde med Jim Lyngvild samt fiktionsbogen ’Tronfølgeren’, der har sit afsæt i kongehuset.

Foredrag med Jan Körner booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. januar 2020
Læs mere

Iben Mondrup
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab

Iben Mondrup

Book nu!

Iben Mondrup TabitaIben Mondrup er aktuel med bogen “Tabita”.

TABITA
Ægteparret Eva og Berthel kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene. I foredraget fortæller forfatteren om arbejdet med romanen, og om en tid i den dansk-grønlandske historie, hvor grønlandske børn kunne bortadopteres til danske familier uden videre.

Foredrag med Iben Mondrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. januar 2020
Læs mere

Ursula Andkjær Olsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Oplæsning

Ursula Andkjær Olsen

Book nu!

Mit smykkeskrin Ursula Andkjær OlsenUrsula Andkjær Olsen er aktuel med digtsamlingen “Mit smykkeskrin”. (januar 2020)

Mit smykkeskrin er digte om biologiske, økonomiske og følelsesmæssige kredsløb, om at give liv videre og gå igennem i overgangsalderen, om smerte og ekstase, floder og sved, kærlighed og sorg, det lokale kontroltab og the big bang.

Ursula Andkjær Olsen debuterede i 2000 med digtsamlingen Lulus sange og taler (Arena og Lindhardt & Ringhof) og har sidenhen udgivet en lang række digtsamlinger og senest romanen Krisehæfterne (Gyldendal 2017).

Hun er cand.mag. i musikvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet og Technische Universität, Berlin og har gået på forfatterskolen 1997-99. Var redaktør af tidsskriftet Kritik i årene 2013-2016. Er fra februar 2016 fast lærer ved Forfatterskolen.

Ursula Andkjær Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. januar 2020
Læs mere

Bettina Buhl
Holder foredrag indenfor følgende emner: 1960´erne, 1970´erne, 1980´erne, Anden verdenskrig, Branding, Danmark, Erindringer, Gastronomi, Historiefortælling, Hus og have, Julen, Klima, Kogekunst, Landbrug, Madkultur, Madspild, Middelalderen, Renæssance, Sankt Hans taler

Bettina Buhl

Book nu!

Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie.

Foredrag af Bettina Buhl:

Det danske måltid i 15.000 år

Et spændende og underholdende foredrag, som kommer bag om måltidets kulturhistorie i Danmark – råvarerne, tilberedningen og serveringen gennem tiderne. Vi skal se på oldtidens spisekort, et smut i det rigere husholdninger og på ”besøg” hos dem, hvor man måtte være kreative med lidt. Det handler om overlevelse, prestige, livets og årstidens madtraditioner, overtro – at dyrke og høste og håbe det bedste. At have respekt for råvarerne og ikke vide, hvad morgendagen bringer. Vi skal tale krig og krise, levninger og rester. Vi slutter vores madhistorie med TV-køkkenet, reklamekampagnerne Gris på Gaflen og Mejerigtigt – og i et typisk dansk køkken, som nu ikke længere er et værksted i mørke og røg – men i brune og korngule nuancer, stilfuldt og med spiseplads til kernefamilien.

Foredragsholder er museumsinspektør Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie. Forfatter til talrige artikler og til bøgerne Historien om danskernes mad i 15.000 år, Danskernes småkager – et småkageleksikon, Sovs skal der til – opskrifter og historie, Badehotellets kogebog, Rug og Rugbrød samt en madhistorisk bogserie for børn. Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad. Hun er idémager og kreativ udvikler til flere madhistoriske udstillinger og events og er desuden en ivrig foredragsholder. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger.

Foredrag med Bettina Buhl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. december 2019
Læs mere

Carsten Brandt
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forandringer, Trivsel, Udfordringer, Vinderkultur

Carsten Brandt

Book nu!

Carsten Brandt har i hele sin erhvervskarriere arbejdet med ledelse og udvikling.

 • Uddannet reserveofficer, og har været udsendt til Balkan midt i halvfemserne.
 • Ansat i Coca-Cola, inden for salg, marketing og service på medarbejder/ledelsesniveau.
 • Konsulent og kursusleder i Carsten Mørch Kurser A/S.
 • Stifter og direktør i konsulentfirmaet Carsten Brandt PersonaleUdvikling.
 • Centerchef i Center for Organisationsudvikling i Ree Park.
 • Bestyrelsesformand i BFTL (Brancheforeningen For Teambuilding og Ledertræning).
 • Bestyrelsesformand i Aarhus Motion.
 • Medlem af Rådgivningsudvalget i Dansk Erhverv.
 • Uddannet mentaltræner for både atleter og hold på elite topniveau.
 • Riffelskytte på det danske landshold (40 års jubilæum i 2021).
 • Verdensmester, verdensrekordholder og indehaver af hele 6 danske rekorder.

Foredrag af Carsten Brandt:

Fra Brokkultur til Vinderkultur
Et levende og medrivende foredrag i 2 dele med mellemliggende pause.

Første del omhandler den menneskelige indstilling og reaktion på forandringer og udfordringer. Der henvises til praktiske eksempler fra sportens verden, hvor atleter har udvist henholdsvis Vinderindstilling og Taberindstilling.

Efter pausen beskrives 4 typiske trivselskulturer, fra den rendyrkede Vinderkultur, til den rendyrkede Taberkultur. Udviklingen/afviklingen beskrives med malende eksempler og undervejs i det høj-intensive foredrag gives anbefalinger til, hvorledes såvel ledere som medarbejdere bør reagere.

Foredrag med Carsten Brandt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. december 2019
Læs mere

Lars Nyhuus Henriksen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Kick-Off, Ledelse, Motivation, Rejseliv, Teambuilding, Vildmarksliv

Lars Nyhuus Henriksen

Book nu!

Lars Nyhuus Henriksen vandt i 2018 Alene i Vildmarken på DR1. I 2011-2012 boede han et år i den svenske ødemark, men bjørne og rensdyr som nærmeste naboer. Han er aktuel med fotoudstillingen “Vildmark” (vandreudstilling), som var hovedudstilling på Fulufjällets Nationalpark i 2018. Baggrunden er hentet i pædagogisk ledelse af sociale institutioner med kriminelle og sårbare unge; på gadeplan, i skoler og på afrusningsture i Sveriges vildmarker. Lars har været debattør for bl.a. Miljøministeriet, Indenrigsministeriet, Naturmødet og Friluftsrådet. Desuden talrige foredrag siden 2012 for ledelsesteam, foredragsforeninger, skoler, højskoler, virksomheder osv. Han er direktør og partner i Teamexplore.dk der arbejder med professionel teambuilding. Medieproduktioner bl.a.: “DR2 uden”, “Alene i vildmarken”, “Silkeborg” bog af Anders Bach, “Stjålen ungdom” Ophav Film, “Vildmark” fotoudstilling m.m.

Foredrag af Lars Nyhuus Henriksen:

Foredrag 1: Lars – vinder Alene i vildmarken
Lars Nyhuus Henriksen vandt med sin vilje og sin viden om vildmarken. Hans kæmpe erfaring fra adskillige ophold i den barske natur, hjalp ham til at tage de rigtige valg hele vejen til sejren. Lars Nyhuus Henriksen fortæller om sine oplevelser og refleksioner fra ødemarken. Hvorfor tog han afsted? Hvad har han lært? Hvad oplevede han? Et foredrag om motivation, modstandskraft og selvledelse.

Foredrag 2: Performance – hold fast i din paddel!
Et interaktivt foredrag med øvelser for publikum. Der arbejdes med performance, refleksion og aktion. Med udgangspunkt i personlige beretninger og erfaringer fra vildmarken, holdes et intenst foredrag om mod og forstand hvor deltagerne selv kommer i spil. Det rigtige foredrag til kick-off eller et team som skal arbejde med performance og styrke. Lars har arbejdet med teambuilding og supervision af ledelsesteams og personalegrupper i mange år, bl.a. med udfordrede unge, topledelse inden for erhvervsliv, konfliktberedskab og værdibaseret ledelse. Udgangspunktet for foredraget er inspiration fra vildmarkslivet. Hvad end der sker, hold fast i din paddel…

Foredrag 3: 355 dage i vildmarken
Hvad fik en lille familie til at flytte til en øde svensk fjeldskov med bjørne og rensdyr som nærmeste naboer? Hør berettelsen om livet med vandspand, brændekomfur og isnende kuldegrader. Familien tog et år ud af kalenderen for at leve i og af naturen. Et år med vildmarksliv sommer og vinter, mellem midnatssol og 33 graders kulde. I centrum af det hele står familieværdier, nærvær og tid og lyst til at lære sig – ikke bare at overleve – men at leve. Om hjemmeundervisning; mødet med samerne; bjørne og ulve; tilspidsede situationer og hyggelige stunder foran brændeovnen.

Foredrag 4: Fra Europas vildmarker
Med over 100.000 naturbilleder i kameraet, deles der af en stor kærlighed til naturen. Billeder af vilde dyr og flotte landskaber. Fra rejser til naturreservater og nationalparker, bl.a. Ordesa i Pyrenæerne, Camarque i Frankrig, Krkonose i Tjekkiet, Bialowezia i Polen, Pusztaen i Ungarn, Hardangarvidda i Norge, Hohe Tauern i Østrig, Brecon Beacons i Wales samt adskillige ture til Sverige og Norge, både sommer og vinter, vandre, ski og kano. Rejserne har budt på talrige møder med vilde dyr: Vildsvin, bisonokser, elge, ørne, gribbe, vilde heste, rener osv.

Foredrag med Lars Nyhuus Henriksen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. december 2019
Læs mere

Jiesper Tristan
Holder foredrag indenfor følgende emner: Danmark, Drivhuseffekt, Europa, Fremtiden/Visioner, Grøn energi, Klima, Natur, Videnskab

Jiesper Tristan

Book nu!

Jiesper Pedersen er Ph.d. studerende I klimaforandring og bæredygtige udviklingspolitikker; antropolog; coach, elektriker.

Foredrag om klimaforandringer – politik, ændrede vejrdynamikker og historiske politiske kontroverser

Form: Inddragende så deltagerne er aktive eller bliver inddraget med deres oplevelser og perspektiver fra start til slut.

 • Jorden som et unikt system for liv og fordeling af varme. Ingredienser: sol, Jordens hældning, vindsystemer/havstrømme, forskel i temperatur (kontrasterne) vedligeholder dynamikkerne.
 • Ændrede kontraster ændrer dynamikkerne fra langsomme til hurtige og stationære (Vind, storme, regn, små cyklusser)
 • Udvikling og trends i drivhusgasser og deres isolerende effekt
 • Insider-viden fra internationale klimaforhandlinger. Politik, COPs og det politiske og videnskabelige arbejdede med at reducere emissioner.
 • De forskellige aktører, deres intentioner og interesser.
 • Regional og global udvikling
 • Hvad kan vi gøre hver især?
 • Hvad er vores ansvar og hvad er politikernes og industriernes ansvar?

Andre mulige emner:
Energiindustrien har forsket i klimaforandringer siden 1970’erne, men bag lukkede døre. Politikere og befolkninger har kendt til klimaforandringer og udfordringer siden omkring 1988 hvor FN nedsatte IPCC til a vurdere klimavidenskabelige resultater med det formål at forstå og løse udfordringerne. Alligevel har verden (stort set) ikke forandret sig siden de første samlede globale vurderinger i 1990.

Klimaforandringer:
Selvom verdens ledere i slutningen af 1980’erne og begyndelsen 1990’erne var enige om at der skulle gøres en indsats for at undgå klimaforandringer (og var enige om at klimaforandringer var menneskeskabte) har vi haft næsten 30 års politisk stilstand og uændret udledning af drivhusgasser. 1992 blev et skelsættende år. Her blev energiindustrien engageret i at udbrede viden og forskning omkring klimaforandring offentligt. Men argumenterede oftest imod etablerede videnskabelige resultater. Siden omkring 2009 faldt antallet af kritiske artikler og i de seneste år er energikoncerner begyndt at promovere sig selv som klimaansvarlige.

Mens EU og OECD investerer i renewables (bæredygtig energi) og arbejder med reduktion af CO2 og methan (især køer), investerer G20 lande via bilateral støtte til lavindkomstlande i fossil energi – fx. i Mazambique hvor italienske, amerikanske og japanske virksomheder reklamerer med at gasindustrien skaber nye jobs (og folk flyttes fra deres hjemegne for at opbygge gasindustrier).

Fremtidsscenarier har været anvendt siden 1988 og er I dag det eneste anvendte redskab til at vurdere effekten af Parisaftalen. Hvilken vej har vi taget de sidste tre årtier, hvor er vi i dag og hvor er vi på vej hen? Hvilken effekt har Parisaftalen egentlig? Politikernes indsats? Den usynlige hånd og erhvervslivets mulige rolle?

Målgruppe:
Foredraget kan skræddersys til så det henvender dig til både den almene dansker (fra 10-99 år) og klimaforskere, samt virksomheder som gerne vil udforske deres mulige fremtidige markeder, salg og produkter. Jeg vil skræddersy hvert foredrag så det inkorporerer noget fra den egn, profession, virksomhed og segment som er målgruppen for det enkelte foredrag, så det bliver ekstra relevant og nærværende for tilhørerne.

Det henvender sig til For almene danskere er foredraget relevant for at forstå klimaet, de historiske forandringer og potentieller fremtidige forandringer på en letforståelig og fordøjelig måde, samt mulige løsninger og løsninger vi endnu ikke kender (innovation). Og ligeledes forstå hvorfor der har været denne tvivl omkring facts op gennem 1990’erne og frem til i dag (som hovedsageligt er baseret på politisk og videnskabelig udvikling i USA, samt forhandlingerne i FN).

Til klimaforskere, fordi mange bruger klimascenarierne som input i deres analyser, men ganske få kender ophavet og historien, hvorfor scenarie familierne er som de er og hvilke politiske og tekniske årsager der førte til forandringer gennem tiden. Mange af mine kollegaer, som arbejder med adaptation/klimatilpasning og mitigation/reduction af drivhusgasser bruger scenarierne uden rigtigt at kende hvad de egentlig beskriver og hvis kun helt overordnet og faktisk mangelfuld.

Foredrag med Jiesper Tristan booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. december 2019
Læs mere

Stephen Egede Glahn
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer

Stephen Egede Glahn

Book nu!

Stephen Egede Glahn er aktuel med 2 nye foredrag:

Foredrag 1: Bemærkelsesværdige kendsgerninger omkring 11.september 2001.
Hvad skete der i virkeligheden og rent faktisk, i forhold til denne dato, i årene forud, på selve dagen og siden da?

Den tidligere major, Stephen Egede Glahn, der i 7 år beskæftigede sig med kontraefterretningstjeneste i Forsvarets Efterretningstjeneste, har i de seneste 10 år efterforsket dette spørgsmål. Det holder han et særdeles spændende foredrag om, for at tilgodese det forhold, at kun ved at kende fortiden forstår man nutiden.

Foredrag 2: Hans Egede og Grønland gennem 300 år
Den 3. juli 1721 ankom Hans Egede og Gertrud Rasch med deres 4 børn til Håbets Ø på vestsiden af Grønland. Hvad var det for en befolkning, som beboede Grønland på det tidspunkt, og hvad kom familien til at betyde for rigsfællesskabet? Da Hans Egede og Gertrud Rasch er Stephen Egede Glahns tip-,tip-,tip-, tipoldeforældre har det spørgsmål altid interesseret ham, og det holder han et interessant foredrag om. Sagen er blevet aktualiseret af den øgede interesse for Grønland, som i de seneste år er blevet udvist af USA, Kina og Rusland.

Stephen Egede Glahn er pastor emeritus, tidl. Major, foredragsholder og skribent. Vinder af Valbymesterskaberne (VM) i foredrag 2016.

Foredrag med Stephen Egede Glahn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. december 2019
Læs mere

Karin Palshøj
Holder foredrag om følgende emner: Dronning Margrethe, Kongehuset

Karin Palshøj

Book nu!

Karin Palshøj Dronning MargretheKarin Palshøj er uddannet journalist og har i mere end 25 år arbejdet med nyheder og sport i tv, radio og på web i DR. Siden 2015 har hun arbejdet i kommunikations-afdelingen hos mediekoncernen Egmont.

Karin Palshøj er forfatter til tre bøger om kongehuset:
2004: Mary – kronprinsesse af Danmark (sammen med Gitte Redder)
2008: Frederik – kronprins af Danmark (sammen med Gitte Redder)
2019: Dronning Margrethe

Foredrag af Karin Palshøj:

I 2020 fylder Dronning Margrethe 80 år. Kom lidt tættere på Danmarks regent gennem nedslag i hendes officielle og private liv som monark og mor, kunstner og kone.

Foredraget giver også et kig ind bag kulissen i arbejdet med at skrive bøger om medlemmer af kongefamilien og at producere radio og tv fra store begivenheder i kongehuset.

Foredrag med Karin Palshøj booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. december 2019
Læs mere

Camilla Stampe
Holder foredrag indenfor følgende emner: Detektor, Fake news, Faktatjek, Journalistik, Politik

Camilla Stampe

Book nu!

Camilla Stampe er journalist og forfatter. Hun startede som journalist på Dagbladet Information, fortsatte som debatredaktør på Politiken og har de seneste seks år været ansat på DR. På DR har hun bl.a. tilrettelagt en lang rækker DR2-serier og temalørdage, været redaktør for Clement
Kjersgaard talkshow ’Vi ses hos Clement’, og siden 2018 har hun været fast vært på Detektor.

Sammen med resten af Detektors redaktion faktatjekker hun påstande fra politikere, medier og andre deltagere i den offentlige debat og konfronterer de ansvarlige i kritiske interviews.

I 2011 udgav hun bogen ’Piratjagt’, der handler om Somalias pirater. I den forbindelse rejste hun rundt i Somalia med en kollega og syv livvagter for at lave interviews med pirater, prostituerede, khatsælgere og bagmænd.

Foredrag af Camilla Stampe:

Faktatjek og kritiske interviews
Hver uge udkommer Detektor med nye historier, der handler om forkerte påstande i den offentlige debat. Camilla Stampe fortæller om arbejdet med at faktatjekke og konfrontere politikere, medier og andre i kritiske interviews.

Foredrag med Camilla Stampe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. december 2019
Læs mere

Anita Andersen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Fordomme, Identitet, Køn, Personlig udvikling, Seksualitet.

Anita Andersen

Book nu!

Anita Andersen er født i 1969 som værende en dreng. Hun er fraskilt og far til 2 piger, og vælger i 2012 at springe ud som kvinde. I dette foredrag fortæller hun dybt og ærligt om sine tanker, følelser og om sit liv som transkønnet kvinde. Et liv med kønsdysfori, fordomme og psykiske og fysiske udfordringer. Deltager i Tv-programmet “Spørg mig om alt” på DR3 i marts 2015. Deltog i Tv-programmet “Født i forkert krop” januar 2016. Udgav selvbiografi “Min vej hjem” d. 29 maj 2019. Været i Go`morgen Danmark, Tv-MidtVest og flere dagsaviser.

Foredrag af Anita Andersen:

Foredraget kommer ind på følgende emer:

Kønsdentitet
Her fortæller Anita om det at være barn og ung og føle sig helt forkert, at føle sig som en pige i en drengs krop.

Opvækst og ægteskab
Om Anitas teenage år, ægteskab og hendes to børn. Fortællingen om, hvordan hun klarede en skilsmisse, og det at miste sin arbejdsevne pga. kroniske smerter og springe ud af skabet, iløbet af det samme år.

Transkønnet
Her fortæller Anita om at springe ud af skabet, de udfordringer man møder blandt venner, familie og samfundet. Udredning på Sexologisk klinik, ændring af navn og personnummer. Brystoperationer, kønsskifteoperation, kærestesøgning, fordomme og afstandstagen fra nære relationer og alle andre. Om livet med kønsdysfori.

Psykiske udfordringer
Om indlæggelse, da hun ramte bunden, og ikke længere havde lyst til at leve. Tiden hvor hun tog kampen op og valgte livet til.

Livet efter et fuldt kønsskifte
Er lykken en kønsskifte operation, når man er transkønnet? Her fortæller Anita om livet efter, om sex og om samfundet nu endelig mener hun er en kvinde! Hør om hun har fortrudt.

Min Vej Hjem
Om bogen, med lidt oplæsning fra den.

Undervejs i foredraget svarer Anita Andersen på spørgsmål fra publikum.

Foredrag med Anita Andersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 4. december 2019
Læs mere

Anne Sofie Allarp
Holder foredrag indenfor følgende emner: EU, Flygtninge, International politik, Kvinder, Politik, Retsvæsen, Samfundsdebat, Seksualitet, Spanien

Anne Sofie Allarp

Book nu!

Anne Sofie Allarp er fast kommentator på Berlingske, skriver om retsstaten, politik, kultur, samfund bredt. Hun er hyppig bidragyder som skribent hos Politiken, Ræson og på kulturmediet Heartbeats samt hyppig gæst på Tv2News, DR2 Deadline og tidligere Dagen, P1 Verdenspressen, P1Debat, Mennesker og Medier, og på diverse andre radio-kanaler. Anne Sofie Allarp  er Cand. jur. og senere også journalist ved gerning ikke uddannelse. Tidligere international redaktør på 24syv og vært på det daglige udenrigsmagasin Datolinjen gennem knap 5 år.  Forfatter til skøn- og faglitteratur udgivet på People’sPress og børnelitteratur i samarbejde med Ramasjang. Hun har boet i udlandet i sammenlagt ca 12 år, i Afrika, Sydasien, Sydeuropa, og USA. Har holdt over hundrede foredrag om politik, international politik og europæiske forhold i forskellige sammenhænge.

Foredrag af Anne Sofie Allarp:

Anne Sofie Allarp holder foredrag om blandt andet disse emner:

Foredrag 1: Nedlæg de politiske partier
De politiske partier har ikke længere en demokratiserende virkning på demokratiet. Som partierne slipper deres ideologiske, lokale og civile forankring, så transformeres de til rene magt-grupperinger. Derfor er der grund til at gå tilbage til dengang, Folketingets formand udstak en reprimande, hvis man fra talerstolen refererede til sit parti. Gennem en række provokerende og tankevækkende eksempler fra ind og udland taler Anne Sofie Allarp for, at man bør give Danmark et moratorium på 10 år for de politiske partier.

Foredrag 2: Er staten en ven eller en fjende?
Anne Sofie Allarp har det seneste år skrevet utallige indlæg om undergravningen af vores rettigheder som borgere i Danmark gennem symbol- og særlovgivninger. Hvordan vores rettigheder konverteres til privilegier, når de fratages nogle af os, og hvordan velfærdsydelser og politik bruges til kontrol og overvågning og til at erodere retten privatliv. Med ghettopakken som et stykke skelsættende lovgivning i dansk retshistorie, er spørgsmålet: Er staten ven eller fjende?

Foredrag 3: Kvinders seksualitet
En 765 sider lang undersøgelse af danskernes sexliv i slutningen af 2019 og den taler sit eget triste sprog: Kvinder har mindre lyst, tager mindre initiativ og får mindre ud af det end mænd. Men hvorfor er det sådan? Er det natur, som forbavsende mange tror det er, eller er det kultur? Og hvis det er kultur, hvilke faktorer spiller ind i det forhold, at særligt heteroseksuelle kvinder bare har dårligere sex end deres mandlige partnere? Dette foredrag går på opdagelse i tanker og viden om et område, alle tænker på, men de færreste taler (nok) om.

Foredrag 4: Hvordan flygtningekrisen omformede Europa
Vi vil nok aldrig glemme billederne af støvede og trætte menneskemæng, der bevægede sig ad motorveje op gennem Europa. Flygtningekrisen i 2015/16 var en politisk og kulturel chokbehandling og satte gang i både budget-forskydninger, udenrigspolitiske kompromiser i forhold til bla Tyrkiet og flere lande i Afrika, og helt nye tanker om den gamle flygtningekonvention. Samtidig afslørede krisen, at helt afgørende dele af EU-samarbejdet faktisk slet ikke virkede ude i virkeligheden. Anne Sofie har skrevet speciale i EU og flygtningeret, skrevet om Schengen blandt andet for Europa-Kommissionen og har holdt foredrag om EUs asyl- og grænsesamarbejde siden 90erne.

Foredrag 5: Overlever EU?
Fra at være en stabil supertanker i det 20. århundrede, er EU på gyngende grund i det 21. Dette foredrag undersøger den desintegration der i dag præger det europæiske samarbejde. Hvordan dårlige beslutninger i 00erne, som for eksempel udvidelsen med østbalkan i 2008, til Grækenlands entre i euroen gennem regulær tal-svindel fra den græske stats side, satte Europa op til 10’ernes desintegration og kaos, og hvad vi kan forvente af 20’erne.

Foredrag 6: Selvstændighed og separatisme i Europa
Hvad er det for strømninger der sætter fart på selvstændighedstankerne i Europa i disse år? Fra Skotland, Wales, til Flandern, Bretagne, Bayern, Lombardiet, Sydtyrol og Coresica, Baskerlandet og Catalonien, hvad får regioner til at tro at alt bliver bedre, hvis man bare var et lillebitte uafhængigt land? Er det så banalt at det bare er de rige regioner, der ikke gider betale festen for de fattigere? Hvad betyder sprog og kultur for ønsket om selvstændighed? Og hvad betyder selvstændighedstankerne for regionernes politiske udvikling og for landenes og Europas?

Foredrag 7: Catalonien og den spanske forfatningskrise
Et helt unikt og næsten eventyrligt forløb i nyere europæisk historie, der udsprang af venstreorienteret revolutionær teori, umoden politisk kultur, historiske regionale traumer, og politisk opportunisme. Det er en fortælling om konti i Schweiz, om magisk realisme omsat til politik, om omverdenens naivitet og om en rystet spansk stat, og dens optræden som en elefanten i en glasbutik. Anne Sofie Allarp er hyppigt brugt som Spanienskender i danske medier, taler flydende spansk og har boet i 6 år i centrum af Madrid.

Foredrag 8: Er Afrika virkelig et hul i jorden?
Dansk presse og politik misser stort set alt, hvad der foregår på den sydlige halvkugle og i Asien. Fra Afrika kommunikeres stort set kun død og ødelæggelse, og vi hører stort set intet om udviklingen i nogle af verdens allerstørste lande: Indonesien, Pakistan, Brasilien og Nigeria. Anne Sofie Allarp har boet to år i Afrika og et år i Sydasien og har en masse eksempler på, hvordan vi fastholder billedet af en hjælpeløs tredje verden, og hvordan det på mange måder hægter os af udviklingen derude, samtidig med at det understøtter vores egen selvforståelse som frelsere og overmennesker.

Foredrag 9: Efter aftale

Du kan også booke Anne Sofie Allarp som ordstyrer, moderator og konferencier.

Foredrag med Anne Sofie Allarp booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 3. december 2019
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende emner: Grønland, Karriere, Siriuspatruljen.

Rasmus Rohde

Book nu!

Rasmus Rohde er tidligere Siriusmand og chef for Slædepatruljen Sirius

Foredrag af Rasmus Rohde:

På slæderejse med Sirius
Et foredrag om Nordøstgrønland og Slædepatruljen Sirius.

Den korte version:

I 1931 besatte norske pelsjægere dele af Nordøstgrønland, og denne del af kongeriget blev for alvor et varmt emne. 10 år senere forsøgte den tyske Krigsmarine at oprette vejrstationer langs kysten, dette blev dog forpurret af den Nordøstgrønlandske Slædepatrulje. I dag patruljerer Slædepatruljen Sirius langs områdes kyster. Hør de utrolige historier, når tidligere chef for Siriuspatruljen, Rasmus Rohde fortæller om baggrunden for oprettelsen af patruljen og åbner vinduet til den arktiske hverdag i Nordøstgrønland.

Den lidt længere version:

Rasmus Rohde har i fire år opholdt sig i Nordøstgrønland og rejst tusinder af kilometer med hundeslæde, båd og fly langs områdets kyster.

I foredraget åbner han vinduet til den den arktiske verden med spændende fortællinger, billeder, små filmsekvenser og anekdoter fra slædepatruljens hverdag i Nord- og Nordøstgrønland. Foredraget tager udgangspunkt i årets gang ved Sirius og giver et indblik i en af de mest særprægede arbejdspladser i det danske rigsfællesskab.

Vi følger patruljen på depotudlægning om sommeren i de enorme østgrønlandske fjordsystemer og kigger de nye patruljefolk over skulderen, når de om efteråret begynder i mesterlære på hovedstationen Daneborg. Vi er med på vinterens og forårets patruljeringer med hundeslæde, hvor vi bl.a. møder isbjørne, storslået natur og bidende kulde samt oplever det enestående forhold mellem slædehundene og deres førere. Overnatning foregår i telt, depothytter eller gamle fangsthytter fra pelsjægernes storhedstid i 1920‘erne og 1930‘erne. Rasmus Rohde giver også et lille tilbageblik til oprettelsen af den første slædepatrulje i 1941 og dennes kamp mod de hemmelige tyske vejrstationer under 2. Verdenskrig – idet kendskabet til arktiske vejrdata var afgørende for vejrudsigterne til de europæiske og nordatlantiske slagmarker.

Praktisk information:

Varighed: Ca. 1 time og 20 minutter + spørgsmål og evt. pause undervejs.
Lærred ønskes. Jeg medbringer selv computer.
Fremviser og højttaler kan medbringes efter aftale.

Foredrag med Rasmus Rohde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. november 2019
Læs mere

Rune Skyum Nielsen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab, Nicklas Bendtner

Rune Skyum-Nielsen

Book nu!

Rune Skyum-Nielsen (f. 12. maj 1978) er journalist og forfatter. Han er opvokset i København, søn af sprogprofessor Peder Skyum-Nielsen, nevø til litterat Erik Skyum-Nielsen. Han er uddannet fra Syddansk Universitet i 2002. Samme år vandt han sine første journalistiske priser.

I perioden fra 2002 til 2008 ansat på dagbladene Dagen, Dagbladet Information, Jyllands-Posten og Nyhedsavisen. Fra 2008 freelancejournalist for bl.a. Ud & Se og Euroman med speciale i det lange magasinportræt med bl.a. Kronprins Frederik, Lars Ulrich, Torben Ulrich, Kronprinsesse Mary, erhvervsfolkene Lars Larsen og Tommy Ahlers samt musikere som Keith Richards, Kim Larsen, Medina og Daft Punk.

I en alder af 27 år bogdebuterede Skyum-Nielsen med ‘Nr. 1 – dansk hiphopkultur siden 1983’. Han er bedst kendt for ‘Jakob var her’, der var en rekonstruktion af forfatter Jakob Ejersbos liv.

Rune Skyum-Nielsen har ved flere lejligheder modtaget arbejdslegater fra Statens Kunstfond, senest i 2019. I 2015 blev han krediteret som idémanden bag dokumentarfilmen ‘Ejersbo’.

Foredrag af Rune Skyum-Nielsen:

Nicklas Bendtner – Begge sider (bogforedrag)

Om bogen: Nicklas Bendtners liv og karriere har været spækket med dramatik. Han har oplevet stjernestunder på det danske landshold og som professionel i verdensberømte klubber som Arsenal og Juventus. Han har også været tæt på at sætte alt over styr i en rus af alkohol, kvinder og gambling.

I denne selvbiografi fortæller Nicklas Bendtner – med en bemærkelsesværdig ærlighed – om sit livs lyse og mørke sider. Om at være Amagerdreng med ære og stolthed. Om at kæmpe sig til toppen i verdens hårdeste liga. Om at blæse på hierarkiet og score de første vigtige mål for landsholdet. Om venskaber og rivalisering med en række af fodboldens største stjerner. Om stormfulde forhold. Om at blive far til en højt elsket søn, som han ikke altid har fået lov at se. Om at blive svigtet af sine nærmeste. Om hvad penge kan gøre ved folk. Om at være så talentfuld, at man mister jordforbindelsen. Om mirakuløst at overleve en motorvejsulykke, som alligevel skulle få skæbnesvangre konsekvenser. Om balladen i medierne og skandalerne i nattelivet.

Siden midten af nullerne har millioner af danskere haft en holdning til Nicklas Bendtner. Han har været mere beundret, mere forkætret og mere forhånet end stort set alle andre danske helte og skurke i sportens verden.
Selv har han i reglen valgt at tie. Indtil nu. Efter halvandet årti – skiftevis på toppen og bunden – er Nicklas Bendtner endelig klar til at fortælle sin historie. Vel at mærke hele historien. Råt for usødet. Uden at skåne nogen som helst. Allermindst sig selv.

Bogen er skrevet i et nært samarbejde med journalist og forfatter Rune Skyum-Nielsen, som blandt andet er kendt for sin anmelderroste livsfortælling om Jakob Ejersbo, Jakob var her. De to har over en årrække bygget en usædvanlig fortrolighed op

Pressen skrev:

★★★★★
”Forfatteren Rune Skyum-Nielsen bygger en fortælling op, der indholdsmæssigt er et avanceret mash-up mellem Tipsbladet og Se og Hør, men som han skriver op til et meget læseværdigt og til tider lærerigt epos om et turbulent liv”
BIRGITTE BORUP – BERLINGSKE

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
”Stærkt underholdende og velfortalt bog med en hudløst ærlig Nicklas Bendtner”
ERIK JENSEN – POLITIKEN

Foredrag med Rune Skyum-Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. november 2019
Læs mere

Thomas Peter Koppel
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Karriere, Musikalske foredrag, Opera

Thomas Peter Koppel

Book nu!

Thomas Peter Koppel er ud af den musikalske Koppel-familie og stod allerede på scenen som 8-årig på Sydney-Operaen. Den egentlige debut fandt sted i Frimurerlogens Festsal i 1994 som Prins Tamino i Tryllefløjten med Det Unge Operacompagnie. Han har været ansat på Det Kongelige Teater i over to årtier, hvor han har portrætteret 40 roller indenfor det lyriske tenor-repertoire. Nick i Poul Ruders´ Reumert-vindende Tjenerindens Fortælling, Antonio i Stormen af Thomas Adès dirigeret af komponisten selv, den gale italienske sanger Alfred i Peter Langdals udgave af Flagermusen og et indhop som Grev Almaviva i Barberen i Sevilla bør fremhæves. På Det Ny Teater igen Alfred i Flagermusen og senere Camille de Rosillon i Jean Voigts sidste mesterstykke, Den Glade Enke. Koppel har desuden adskillige uropførelser i ind- og udland på samvittigheden.

Han har en rig koncertvirksomhed, der bringer ham rundt i hele landet og resten af Skandinavien og så er han at finde på flere udgivelser. Thomas Peter Koppel er medstifter af OperetteKompagniet, der på femte år nu dykker ned i det store wieneriske arkiv og skaber egen-produktioner, der turnérer rundt i alle afkroge af Danmark. Han indhenter hædersbevisninger for sit iværksætteri og er en lystig og uformel foredragsholder i mange forskellige sammenhænge.

Foredrag af Thomas Peter Koppel:

Foredrag 1: Fra et hjem med klaver – en fortælling om det Koppelske familiedynasti
Endnu før Herman D. Koppel var født, havde hans far, den nyindvandrede polsk-jødiske skrædder ved navn Isak, købt ham et klaver. Klaveret kom til at bestemme sønnens livsbane som én af sin generations ypperste danske pianister og en internationalt anerkendt komponist. Som bekendt skulle alle fire børn på hver deres måde gå i hans musikalske fodspor, ligesom flertallet af børnebørnene har gjort det. Operasanger Thomas Peter Koppel kaster, fra et tredjegenerations-perspektiv, lys over såvel glæderne som udfordringerne ved at bære et berømt efternavn. Ord og mon ikke også enkelte toner sættes på det familiære aspekt i en verden med lige dele hård konkurrence og uforglemmelige øjeblikke.

Foredrag 2: Operetten lever – traditionen fortsætter
Danmark er et operetteland med stort O! Tænk bare på Kaj Normann Andersen, Hans Kurt & Else Marie og alle operettefilmene med vore folkekære skuespillere. Vi har sågar en nationaloperette i form af Emil Reesens evigt-populære Farinelli. Den skønne trefjerdedelstakt bliver i dag udbredt af OperetteKompagniet, det eneste professionelle ensemble af sin art herhjemme. Stifteren, tenor Thomas Peter Koppel, fortæller levende om en genre, der et stykke tid har ligget i klemme mellem andre teaterformer, men som fortsat ejer en hel speciel folkelighed og livsglæde, der er mere brug for nu om stunder end nogensinde.

Underholdning – til enhver festlig lejlighed
Sanger Thomas Peter Koppel er ikke til at komme udenom, når man har brug for underholdning! Efter 25 år i selskab med sin pianist, smider han efterhånden et show af rang med sin stemmepragt og umiskendelige fortællerglæde mellem hitsene. Opera, operette og musical er repræsenteret, ligesom Koppel ynder at croone og så lokker han altid Carol Conrad bag tangenterne til at divertere med Scott Joplin, som kun hun kan på disse breddegrader. Ønsker opfyldes og så er duoen kendt for altid at levere gedigne overraskelser undervejs i programmet!

Thomas Peter Koppel  booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. november 2019
Læs mere

Selina Juul
Holder foredrag indenfor følgende emner: Madspild

Selina Juul

Book nu!

Mad med respekt - Selina JuulSelina Juul er aktuel med bogen: MAD MED RESPEKT – En familiekogebog, der mindsker madspild

Madrester er madskatte. Spiser du den mad, du køber, gavner du miljøet og din pengepung. En gennemsnitsfamilie kan spare mere end 7000 kr. om året ved at undgå at smide mad ud, og mindre madspild er en af de bedste, kendte løsninger til at reducere udledning af driv­husgasser. Samtidig er produktion af fødevarer vurderet til at være den tredjestørste CO2-udleder i verden.

Stifter af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, H.K.H. Prinsesse Marie, tv-kok Timm Vladimir, mad-iværksætter Anh Lê, de gastronomiske super­stjerner Francis Cardenau og Michel Michaud samt tv-kok Louisa Lorang, der alle er ildsjæle mod madspild, giver her deres bedste opskrifter.

Mad med respekt indeholder:
80 familievenlige opskrifter, baseret på råvarer og rester, som danske husholdninger hyppigt smider ud
Ideer til morgenbordet, madpakken, mellemmåltidet, frokosten, ­aftensmaden, desserten og festen
Tips, viden og gode råd til en husholdning uden madspild.

Hvert solgt eksemplar af denne bog udløser en donation til Folkekirkens Nødhjælp.

BOOKING:
Foredrag med Selina Juul booker du hos ARTE Booking på telefon 38 48 14 00 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. november 2019
Læs mere

Julie Rubow
Holder foredrag indenfor følgende emner: Alzheimer, Demens, Døden/at miste, Livskrise, Plejesektoren, Sundhedsdebat

Julie Rubow

Book nu!

Julie Rubow, kendt fra DR-dokumentaren ”En stille forsvinden”, fortæller hvordan hendes mand, Bjørn Jacobsen kæmpede en umulig kamp mod både sygdommen Alzheimers og et system ude af stand til at aflaste de nærmeste pårørende og tilbyde værdig behandling. Julie har sideløbende med Bjørns sygdomsforløb haft stort fokus på formidling om demens via blogindlæg, klummeskrivning, interviews til ugeblade, aviser og i TV. Julie Rubow er uddannet cand.scient.pol. men forfulgte i 2010 en livslang drøm og startede cateringvirksomheden ”Julies Køkken”. Den måtte hun dog lukke da Bjørns sygdomssymptomer begyndte at tage til. Familien købte i 2014 Bjørns barndomshjem, Nybjerg Mølle og flyttede fra København til Egtved. Her driver Julie i dag egen virksomhed, der tilbyder bed & breakfast og udlejning af kursusfaciliteter.

Julie udkommer med sin første bog i foråret 2020. Den beskriver hendes oplevelser som hustru til en Alzheimers-patient og mor til tre drenge, der langsomt mistede deres far.

Foredrag af Julie Rubow:

”En stille forsvinden”: Hvorfor Julie Rubow valgte at invitere hele Danmark indenfor da hendes mand fik Alzheimers

Julie Rubow, kendt fra DR-dokumentaren ”En stille forsvinden” fortæller om de sidste år sammen med hendes mand Bjørn Jacobsen. Han blev ramt af Alzheimers i en alder af 48 og døde 5 år senere. Julies fortælling tager tilhøreren med gennem det forløb hele familien blev kastet ud i, da Bjørn blev underlagt et system uden midler eller indsigt til at tilbyde ham behandling eller værdighed. Den giver også indblik i hvordan det er for en familie at leve i og med en dødelig sygdom uden håb, og ikke mindst hvordan Julie og Bjørn valgte at håndtere kærligheden og deres børn, der reagerede vidt forskelligt på sorgen og afmagten.

Julie Rubows foredrag kan også lægge sin vægt på en fortælling om ulighed i sundhedssektoren, hvor manglende oplysning om både sygdom og behandlingsmuligheder udstiller et offentligt sundhedssystem der har kastet håndklædet i ringen. Udover at påpege de helt åbenlyse mangler hun og familien har mødt under Bjørns sygdom, vil hun også give sit bud på hvordan man med enkelte midler kunne prioritere et mere værdigt og effektivt forløb for yngre Alzheimers-patienter.

Publiceret: 25. november 2019
Læs mere

Martin Brygmann
Holder foredrag indenfor følgende områder: Kreativitet/Idéskabelse, Musikalske foredrag

Martin Brygmann

Book nu!

Nyt musikalsk foredrag: Tilfældighed eller skæbnen? – om hvordan man klarer den kreative karrieres kringlede kurs – uden at blive køresyg!

Hvad ville der være sket:
Hvis jeg ikke havde haft modet til at risikere fiaskoen?
Hvis jeg ikke havde været lige dér, på lige præcis dét tidspunkt?
Hvis jeg kom til at spille bas i stedet for trommer?

Martin Brygmann fik sig en bedre karriere, end han havde turde håbe på, trods omveje. Eller måske på grund af omveje? Han har prøvet mere end de fleste af os har, og det tog ham lang tid at erkende, at han skulle komme til at gøre…det hele. Næsten. Mange af os finder tryghed i det velkendte. At dagene mere eller mindre helst skal ligne hinanden så meget som muligt men det er nærmest blevet et dogme for Martin Brygmann, at han udelukkende skal gøre ting, han aldrig har prøvet før. At lede efter de stier der ikke er for nedtrampede. Hans arbejdsdag ligner på ingen måde den foregående og dagen i morgen tager sig helt og aldeles anderledes ud.

Martin Brygmann har lavet et spændende, sjovt, lærerigt og meget underholdende foredrag om hvordan det gik til, at han i dag kan kalde sig trommeslager, komponist, skuespiller, konferencier, sanger, komiker o.a. Alt sammen garneret af sang og popmusik. Og man må gerne synge med.

Varighed 60 minutter + spørgsmål.

Martin Brygmann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. november 2019
Læs mere

Espen Strunk
Holder foredrag om følgende emner: Biografier, Litteratur, Lyrik, Musik, Musikalske foredrag

Espen Strunk

Book nu!

Nyt foredrag af Espen Strunk:

Gasolin’ – Danmarks største rockband i bakspejlet
Da Franz Beckerlee, Wili Jönsson, Søren Berlev og Kim Larsen forlod scenen i Folkets Park i Malmö i august ’78 satte de samtidig punktum for, hvad der vel nok må betegnes som Danmarks største rockband, nogensinde. Bandet er aldrig blevet genforenet, og tilbage står således den folkelige myte de om fire flipsomme makkere fra Christianshavn, som spillede sig ind i den danske folkesjæl med deres syv dansksprogede album fra 1971-77. Hør GAFFAs Espen Strunk fortælle historien, naturligvis krydret med musik – og med sørgelig aktualitet efter Kim Larsens bortgang i september 2018.

Espen Strunk (f. 1980) er journalist og forfatter. Cand.mag. i litteraturhistorie og gennem en årrække tilknyttet musikmagasinet GAFFA. Debuterede med biografien Bagsidesanger (2013) og fulgte op med Rejsende i musik (2015), begge på forlaget Politisk Revy. I 2017 udkom Afzelius (Turbine), foruden Himlen over Brighton – Nick Cave på landevejen 2008-18 (2018) og Min skyline – Niels Skousen på landevejen 2002-19 (2019), på Byens Forlag.

 

Foredrag med Espen Strunk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 19. november 2019
Læs mere

Markus Bernsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fjernøsten, International politik, Nordkorea, Sikkerhed

Markus Bernsen

Book nu!

Markus Bernsen - Hjernen bag AstralisMarkus Bernsen er aktuel med bogen “Hjernen bag Astralis”
Om bogen: Markus Bernsen fortæller i “Hjernen bag Astralis” om Danny ’Zonic’ Sørensens vilde rejse med e-sport og Astralis. Astralis er et af verdens allerbedste og mest elskede Counter Strike-hold, og Danny ’Zonic’ Sørensen har været med dem hele vejen. I denne bog fortæller han om hvordan e-sport er kommet fra snuskede, mørke netcafeer til nutidens storslåede, prestigefyldte events med enorme pengepræmier og sponsorater, som har gjort spillerne til verdensstjerner. Danny ’Zonic’ Sørensen er Astralis træner, og ved fra sin egen tid som topspiller, hvad der skal til for at slå igennem. Han giver et unikt indblik i Astralis nyskabende og intense måde at træne på, hvor alt fra spillernes syn, fysiske styrke, diæt, psykologi og samarbejde optimeres på alle fronter. Derudover åbner han i “Hjernen bag Astralis” også op for sin egen personlige fortælling om hvordan e-sport blev hans redning fra kriminalitet og om hans vilde historier fra e-sportens verden med fjendtlige klaner, forræderi, fupmagere, russiske oligarker og Astralis unikke historie.

Foredrag med Markus Bernsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

 

Publiceret: 19. november 2019
Læs mere

Mikkel Hybel Fønsskov
Forfatterskab, Konferencier, Opera, Ordstyrer, TV, Tyskland

Mikkel Hybel Fønsskov

Book nu!

Mikkel Hybel Fønsskov er journalist fra Syddansk Universitet, MA European Studies, LUISS Universita, Rom og Creative Writing, Syddansk Universitet.

Foredrag af Mikkel Hybel Fønsskov:

Foredrag 1: Tyskland/Østrigsk
Efter at have boet og arbejdet i landet har Mikkel fået et indgående kendskab de ting, der forbinder tyskerne fra nord til syd og ikke mindst fra vest til øst. Fra Bauhaus til billig øl og Rammstein til Wagner.

Foredrag 2: Opera og klassisk musik
De sidste ti år har Mikkel beskæftiget sig indgående med opera på forskellige scener rundt omkring i verden, især Tyskland. Hvorfor er opera for nogen en svær kunstart med fordomme og for andre en naturlighed? Gennem egen interesse forsøger han at få folk til at blive smittet af glæden ved opera, som kan være tung, men ikke tungere end at det kan skylles ned med et glas tørt hvidvin.

Foredrag 3: Tysk litteratur med fokus på prækariatet
Mikkel har et indgående kendskab til Thomas Mann og en række andre forfattere i de tysksprogede rum og har selv studeret narratologi og østrigsk litteratur. Mikkel trækker en linje fra litteraturen i kølvandet på 1. Verdenskrig og op til i dag, hvor der er opstået en ny generation af fortabte unge, der kæmper med at få fodfæste på arbejdsmarkedet og som er skildret gennem en række nye forfattere.

Mikkel Hybel Fønsskov er også en kompetent ordstyrer / konferencier.

Mikkel Hybel Fønsskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

CV:

Uddannelse:
2008: BA Journalistik, Syddansk Universitet
2010: MA European Studies, Libera Universita, Rom
2011: Leadership for New Managers, Poynter Institute, Florida
2016 & 18: Kursus i katastrofejournalistik (Japan) og digital journalistik (New York)
2019: Legat fra Goethe Institut, Kultur- und Sprache i Wien, august
2019-21: Creative Writing på Syddansk Universitet (praktisk narratologi)

Erhvervserfaring:
2006-7: Journalistpraktikant, TV2/NORD
2007-8: Journalist, TV2/NORD
2010: Journalist TV2/NORD og reporter TV2/NEWS
2010: Tilrettelægger, Monday Media
2010-12: Tilrettelægger STV Production, København
2012-13: Redaktør, Vores Vejr, DR1
2014: Freelancejournalist, Berlin. Vært på fire programmer om klima
2015-nu: Vært, Aftenshowet og Kunsten at blive snydt, begge DR1
2015-nu: Reumertpris (DRK), Kronprinsparrets Priser (dr.dk), Live fra Højskolesangbogen (DRK)
2017-nu: Ambassadør, Schleroseforeningen
2018-nu: Censor i journalistik på BA og kandidat-niveau, Syddansk Universitet

Sprog: Engelsk og tysk (flydende), italiensk (god) og fransk (rudimentært)

Publiceret: 18. november 2019
Læs mere