1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.
Peter Øvig Knudsen
Book nuPeter Øvig er aktuel med bogen “Dem, der ikke tier” som han nu tager ud og holder foredrag om.
Om bogen: “Dem, der ikke tier” er Peter Øvig Knudsens gruopvækkende beretning om en lang række seksuelle overgreb, der blev begået mod børn på danske børnehjem gennem årtier. Gennem otte år har Peter Øvig Knudsen arbejdet på disse uhyggelige og modbydelige sager om de organiserede seksuelle overgreb, der blev begået på børnehjem i Danmark særligt gennem 1960’erne og 1970’erne. I “Dem, der ikke tier” giver han endeligt ofrenes mørke fortælling en stemme. I løbet af bogen belyses de tragiske hændelser på børnehjemmet Godhjem, på det lutherskmissionske børnehjem Solgården i Tarm, hvor pigerne blev misbrugt gennem 15 år af forstanderen og på Det Kongelige Opfostringshus i nordsjællandske Hellebæk, hvor drenge i to årtier blev misbrugt, ofte under bedøvelse, af lærere og socialrådgivere. Selvom mange kendte til disse ugerninger, blev børn og ansattes anmeldelser afvist eller undertrykt. “Dem, der ikke tier” er en voldsom og mørk men også vigtig bog om de traumatiske overgreb, der blev begået på samfundets svageste børn i statens varetægt.
Foredrag med Peter Øvig Knudsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Peer Kaae
Book nuPeer Kaae er aktuel med foredraget “Jagten på Stine Geislers morder”.
True Crime-forfatteren Peer Kaae fortæller i dette foredrag om drabet på den 18-årige gymnasieelev – og hans besættelse af at finde gerningsmanden. Forfatteren til true crime-klassikeren Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej kaster sig i dette foredrag over vor tids Peter Bangs Vej’. Det er en stærkt personlig beretning om den besættelse, der driver Peer Kaae til at jage morderen, der er gået fri gennem tre årtier. I sin jagt på gerningsmanden finder han frem til to helt centrale vidner, som ikke har været afhørt i 30 år, men som har afgørende nyt at fortælle i sagen. På baggrund af disse vidneudsagn og andre nye opdagelser lykkes det Peer Kaae at rekonstruere forløbet omkring drabet time for time og vise, at noget ikke hænger sammen. Der er noget helt galt …
PEER KAAE, f. 1965, er journalist og forfatter. Ud over bestselleren Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej har han bl.a. skrevet 3 er løgnerens tal, Maries morder og Den dømte mand, for hvilken han blev indstillet til Cavling Prisen.
Foredrag med Peer Kaae booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Mette Frobenius
Book nuMette Frobenius er aktuel med Brand Ærgerligt – En satirisk gennemgang af ytringsfrihedens grænser.
Ord skal flyde frit – og kunstnere skal have højt til loftet. Med både en ny koranlov og en WOKE-bevægelse, der også nærlytter og kritiserer, bliver grænserne hele tiden flyttet, og nu er det ved at stikke helt af. Komiker, satiriker og erhvervsjurist Mette Frobenius sætter fingeren på de ømme punkter, for det går ikke mere. Vi bliver nødt til at tale om: Hvad kan vi sige? Hvad skal vi sige? Og hvad tør vi sige? Humoren skal være systemets og samfundets vagthund, og hvis vi som komikere først giver efter for indsnævringer og stramninger er løbet kørt. Satiren er den befriende ventil, der løsner og samler os, når det hele spidser til. Kom med til en times hæsblæsende gennemgang af den nuværende lovgivning, det kommende lovforslag, satirens grænser og tidens kønsdebat – hvis du tør. Men du skal nok lade krænkelsesparate og meget stramme politiske spændetrøje blive i garderoben lige dén aften.
Mette Frobenius booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Lars Kjædegaard
Book nuLars Kjædegaard er aktuel med bogen Dommeren i Helsingør.
Om bogen:
Søren Madsen bliver student i 1970’ernes Helsingør. Han er en ung mand med en ambition: Han vil være dommer i sin hjemby. En nat møder han den flippede pige Anna, og de forelsker sig. Men Anna gemmer på en mørk hemmelighed, og pludselig forsvinder hun uden spor.I retsbygningen regerer Sørens mentor, dommeren Helge Pontoppidan. Retsmaskineriet kører, og loven håndhæves, men andre steder i byen udmåles retfærdighed efter en helt anden og dunklere lov. Den lærer Søren langsomt at kende, mens han martres af spørgsmålet: Hvor er Anna?Lars Kjædegaards roman Dommeren i Helsingør er en dramatisk fortælling om forbrydelse og kærlighed i Helsingørs over- og underverden.
Foredrag med Lars Kjædegaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Mikkel Hybel Fønsskov
Book nuMikkel Hybel Fønsskov er aktuel med bogen “Oprør – En fortælling om frihed, sandhed og vrede mænd”
Om bogen:
Da Mikkel Fønsskov en dag finder en gammel slidt bog, går det op for ham, at der engang foregik en religionskrig i hans lille fynske hjemby. En fattig daglejer har mødt Gud og er blevet hellig. Men han er oppe imod landsbyens egenrådige præst, der vil ændre verden med fornuft og undervisning. Fanatikerne skal udryddes. Konflikten på Fyn var ikke bare lokal. I 1800-tallet begynder oprørske bønder og fattigfolk over hele landet at kræve frihed, lighed og ret til at tro på deres egen måde. De samler sig i en folkelig bevægelse og går imod præstestanden trods trusler om udstødelse og fængselsstraffe. Oprør er beretningen om en kamp, der både splittede og forenede danskerne i en tid præget af ulighed og undertrykkelse. Det er historien om oplysning og fromhed, om land mod by – og om had, magtspil og indre splittelser. Mikkel Fønsskov (født 1984) er uddannet journalist og har en master i europæiske studier. Han har arbejdet som journalist og tv-vært på DR og er i dag forlagsredaktør.
Foredrag med Mikkel Hybel Fønsskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Lars Findsen
Book nuLars Findsen foredrag.
I 20 år har Lars Findsen været en af de mest centrale embedsmænd i Danmark. Han har som den eneste været chef for både PET og FE. Han er dermed en af de eneste vestlige efterretningschefer, der både har været chef for sin nations indenrigs- og udenrigsefterretningstjeneste.
Lars Findsen er blevet midtpunkt i en af de største politiske efterretningsskandaler med stor personlige konsekvenser. Men først og fremmest har han i 2 årtier været med til at forsvare demokratiet og passe på Danmark i en periode med Muhammedtegninger, høj terrortrussel og voldsomme udenrigs- og sikkerhedspolitiske begivenheder i en stadig mere kompleks verden.
Hans bog “Spionchefen – erindringer fra celle 18” udkom midt i den seneste valgkamp og blev den mest solgte danske bog i 2022.
En aften med Lars Findsen er en personlig historie fra det virkelige liv, som vi sjældent hører det fortalt. Og det er en aften om efterretningsvirksomhed og nogle af de trusler, vi står over for i en verden i forandring.
Foredrag med Lars Findsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Book nuAnne Lise Marstrand-Jørgensen er aktuel med bogen Natten åbner sig som en port – Roman over Det nye Testamente.
Om bogen:
En ung kvinde vandrer gennem et åbent landskab. Hun må tale med nogen om det, der er ved at ske, tør ikke tale med nogen om det. Slet ikke med Josef, der elsker hendes rolige blik, men som ikke forstår, hvad det er, hun finder på. Hvad er det for et lys, Maria så? Hvad er det for et barn, hun skal bære?
Natten åbner sig som en port er Det Nye Testamente gendigtet som roman af Anne Lise Marstrand-Jørgensen.
Historien begynder med to fødsler omgærdet af mystik og slutter med en brændende vision for menneskelivet. Vi følger Johannes, der kaldes Døberen, og oplever festen, hvor hans hoved bliver serveret på et fad. Vi går blandt de mænd og kvinder, der lyttede til Jesus, en fattig tømrer fra en ubetydelig provins, og vi oplever begivenhederne sammen med dem – de hengivne, de nysgerrige, de søgende, de skeptiske og de vrede. Det er frugtbarhedens tid, natten åbner sig som en port.
Foredrag med Anne Lise Marstrand-Jørgensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Kjeld Hansen
Book nuKjeld Hansen er aktuel med foredraget “Pladsmangel og pesticider udrydder alverdens insekter – også i Danmark, men vi skaber selv fremtidens natur”.
Vi lever i det hårdest dyrkede land i Europa og i det land, som levner mindst plads til naturen – så hvordan forhindrer vi insekternes undergang?
Verden over er insekterne i voldsom tilbagegang, og hvis de seksbenede fortryllende og arbejdsomme skabninger overhovedet skal overleve og trives, er der brug for en verdensomspændende opvågnen og debat om, hvordan vi får mere natur og en giftfri fremtid. Jo før jo bedre! Og det gælder ikke mindst i vores land. Danmark er det hårdest dyrkede land i Europa og det land, som levner mindst plads til naturen, så insekterne har det ekstremt hårdt hos os, men i takt med at insekterne bliver færre, vil også vores verden gå i stå.
Tabet af naturlige levesteder i Danmark er sket gennem de seneste 250 år, men nedturen for insekterne har især taget fart siden 1960. Hør eksempler på de store forandringer af det danske landskab som fx er beskrevet i hovedværket ’Det Tabte Land’. Bogen er baseret på en omfattende research og afdækker kampen om den danske natur og dens dramatiske forarmelse gennem de seneste 250 år. I den periode har landskabet ændret sig mere end i de 10.000 år der gik forud, og det er blandt de vigtigste årsager til insekternes voldsomme nedtur både i Danmark og globalt. Dertil kommer de kemiske sprøjtegiftes ødelæggende virkning på ikke bare naturens organismer, men også den humane sundhed.
Foredraget trækker også på den britiske professor Dave Goulson, der nok er verdens førende ekspert i insekter. Han har skrevet den personlige, engagerende og særdeles velformidlede bog ’Silent Earth’ om insekternes altafgørende betydning og deres forestående masseuddøen, og om hvordan den fatale nedtur udgør en trussel mod selve livet på jorden. Den er oversat til dansk og bearbejdet for danske forhold af Kjeld Hansen udkom på dansk i maj 2023 på GADS Forlag.
Dave Goulsons indlevende bog giver læseren indsigt et formidabelt indblik i insekternes forunderlige liv og vitale betydning for alt andet liv på jorden. Det er dem, der får Jorden til at løbe rundt. Bogen er både en uhyre velskrevet kærlighedserklæring og et tvingende opråb om handling, og den har potentiale til at blive samme banebrydende miljøklassiker som ’Det tavse forår’ af Rachel Carson, der udkom i 1962 og var årsag til, at miljødebatten for alvor blev sparket i gang internationalt.
Foredragsholderen vil påpege nødvendigheden af at afsætte mere plads til naturen og samtidig fravælge sprøjtegiftene i fremtidens landbrug. Foredraget vil også rumme en praktisk vejledning i at gøre haven, kolonihaven eller blomsterkasserne på terrassen til et bedre sted for sommerfugle, humlebier, svirrefluer og alle de andre insekter, der behøver en hjælpende håndsrækning.
Foredrag med Kjeld Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Elle-Mie Ejdrup Hansen
Book nuElle-Mie Ejdrup Hansen tilbyder foredraget
FREDSSKULPTUR 1995 – med udgangspunkt i Fredsskulptur 1995, der trak overskrifter over hele verden.
Ca. 500.000 kom til Vestkysten d. 4 maj 1995, der blev skrevet mere end 5000 avisartikler, og i Folketinget blev der stemt om et lovforslag, der ville forbyde værket og den 28 år senere dokumentarfilm LYSET – Laser – shitstormen, der ramte Danmark af filminstruktør Alexander Lind, taler Elle-Mie Ejdrup Hansen om hvordan Fredsskulptur 1995 indgik i kampen om vores historie, fortælling og selvforståelse af Danmarks som en modstandsnation og mindre om vores samarbejdspolitik, som de 6000 bunkers ved Vestkysten vidnede om.
Elle-Mie taler om sit arbejde i rummet ved horisonten, hvor vi som mennesker kan mærke skala, måske endda få fornemmelsen af endelighed og uendelighed i et rum og på et sted, der er i konstant og evig forandring gennem lyset, havet, bølgerne, bunkerne og farverne. Ved horisonten hvor blikket og vi kan vandre, flytte os, lade stedet berøre os og skabe en forhåbning for fremtiden.
Elle-Mie taler om hvordan kunst kan kaste lys på de sider af historien, der har været vanskelige at erkende i den brede offentlighed og giver et indblik i sin kunstnerisk praksis og arbejde med et arkivmateriale, der giver et indblik i magten rum, i den politiske kamp om Fredsskulptur 1995, presse og ikke mindst køn. Om shitstormens væsen og hvordan skam er relateret til kollektive og personlige reaktioner, fortrængninger og overbevisninger i forhold til 2. verdenskrig.
Fredsskulptur 1995 bestod af Linien – Lyset, en laserlinie fra Skagen til Sild, et musikværk af Palle Mikkelborg og 1000 danske musikere og en international udstillingsrække langs Vesterhavet og dermed indskrev værket sig i en europæisk historie. Elle-Mie taler om værkets aktualitet i relation til kampen om historien, som igen er blevet højaktuel i Europa, med krigen i Ukraine og hvorfor en nuanceret selvforståelse er essentiel for at agere i vores samtid og skabe en fremtid, hvor fred stadig er en mulighed.
Foredraget kan holdes alene eller i en samtale med tidligere kulturminister Jytte Hilden, der i sin tid stod op for midler, fra både Statsministeriets Koordinerings udvalg og puljer under Kulturministeriet, til Fredsskulptur 1995 og stod i shitstormen sammen med Elle-Mie.
Link til filmen LYSET, der lige nu er ved at blive lanceret internationalt af DFI. Klik her.
OBS: Ved brug af foto, skal fotograf Kasper Heden nævnes.
Foredrag med Elle-Mie Ejdrup Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Allan van Hansen
Book nuAllan van Hansen er forfatter, foredragsholder og tegneserietegner. I 2023 modtog han den største danske tegneseriepris, Ping-prisen, i kategorien bedste danske tegneserie for sin grafiske roman Underlevet.
Underlevet handler om Klaus, der som barn blev udsat for seksuelle overgreb, og i romanen følger vi Klaus, der konfronterer fortidens dæmoner og prøver at finde fred med det, der er sket. Allan van Hansen bruger ukonventionelle materialer som en central del af sit grafiske udtryk. I Underlevet har han fx inkorporeret plastiksoldater, græs, kasettebåndsbånd og mere end 150.000 Hama-plastikperler.
Allan debuterede i 2019 med den grafiske roman Jammers Minde, der er en bearbejdelse af Leonora Christines erindringsroman af samme navn. Det er den fascinerende historie om magtkampe, død håb og social deroute. Christian IV’s datter, Leonora Christina, var rigets førstedame, men endte blandt kriminelle og psykopater i Blåtårn.
Allan van Hansens følger i store træk forlægget og romanens højdepunkter fra fængslingen i Blåtårn til løsladelsen næsten 22 år senere, og han giver et psykologisk portræt af en af 1600-tallets mest bjergtagende og inspirerende kvinder.
Jammers Minde optræder i Kulturministeriets Kulturkanon over de tolv vigtigste værker i dansk litteratur og er en bemærkelsesværdig skildring af Leonora Christinas liv i de næsten 22 års fangenskab i Blåtårn. Det er ikke kun en fængende beskrivelse af hendes liv i fængsel, men også et vægtigt historisk dokument, som kaster lys over politiske intriger, familiekonflikter og kvinders rolle i samfundet i 1600-tallet.
Allan van Hansen er født i 1978, er cand. mag. i dansk og nederlandsk og er – foruden tegner , forfatter og foredragsholder – dansk lektor ved Stockholms Universitet.
Foredrag af Allan van Hansen:
Foredrag 1: Underlevet
Allan fortæller i foredraget om sin prisvindende grafiske roman “Underlevet”, dens tilblivelse og om sin arbejdsproces fra første grynende ide til fuldendt værk, om arbejde med ukonventionelle materialer, som plastisksoldater, kasettebåndsbånd, græs og de mere end 150.0000 plastikperler.
Underlevet er ikke endnu et stykke autofiktion, der inviterer læseren ind i det private, men mere en undersøgelse af – eller beretning om – de mange facetter i rejsen til erkendelse af livsbagegens betydning og kreative kraft, når den forstås og bearbejdes.
Foredrag 2: Jammers Minde
I I foredraget fortæller Allan van Hansen om sit arbejde med at adaptere Jammers Minde til en grafisk roman – et arbejde, der tog ham over syv år og bød på mange udfordringer.
Leonora Christinas Jammers Minde optræder i Kulturministeriets Kulturkanon over de tolv vigtigste værker i dansk litteratur. Det er ikke alene det første danske erindringsværk, men også et værk af høj litterær værdi, som fortjener at blive genformidlet til en bredere læserskare. Det er historien om kongedatteren Leonora Christinas 22 år i Blåtårn. Det er den fascinerende historie om, hvordan det er at gå fra at være rigets førstedame til at ende blandt kriminelle og psykopater: ”Kunne man veje min jammer og mine lidelser sammen i én vægtskål, så ville de være tungere end sandet i havet”, som det hedder i fortalen.
Allan van Hansens grafiske version rummer alt det, et episk drama kan og følger i store træk forlægget, men har en dramatisk nerve og et grafisk formsprog, der giver en ny indgang til historien og åbner den for en anden tid og et andet publikum.
Workshop: Kreativ karakterudvikling med Ukonventionelle Materialer
I denne workshop udforsker vi karakterudvikling på en unik og utraditionel måde! Dette er ikke din gennemsnitlige karakterudviklingsworkshop. Vi vil bruge usædvanlige og ukonventionelle materialer til at inspirere og forme dine romanfigurer på en helt ny måde, og fordelen ved at bruge uventede, uprøvede måder at formidle på, er, at dine egne forventninger ikke står i vejen for den kreative proces.
Formål:
- At udfordre konventionelle tilgange til karakterudvikling.
- At stimulere kreativitet og tænkningsmønstre gennem utraditionelle materialer.
- At skabe karakterer med dybde, originalitet og autenticitet.
Målgruppe: Alle med interesse for at udvikle dybdegående og originale karakterer til fortællinger.
Allan van Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Peter Olesen
Book nuPeter Olesen er aktuel med nyt foredrag:
Træhuse i København (bogforedrag)
I denne bog har Peter Olesen sat fokus på hovedstadens smukkeste træhuse. København er nemlig langt mere end beton, brosten og asfalt. Faktisk vrimler det med huse og bygninger i godt gammeldags træ. Det handler bare om at kikke efter – og når du har fundet det første, så dukker resten hurtigt op i dit synsfelt.
Træhuse er noget særligt. Man trækker vejret bedre i et træhus end i et betonhus. Træhuse ånder, der er mere naturlig ventilation end i stenhuse, og de virker mere levende, som om de også selv trækker vejret. De har også andre lyde. Flere steder knirker de, ikke mindst når vinden blæser, og når det stormer. Når man går igennem dem, giver gulve og vægge sig. Træhuse indbyder til hygge!
I Træhuse i København viser Peter Olesen vej til 40 forskellige bygningsværker i træ. De er meget forskellige og undervejs kommer du derfor forbi kolonnaden på Amalienborg, Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro, Det Japanske Tårn i Tivoli, Ballonparken på Amager, Dansepavillionen i Sydhavnen, Norske Hytte i Søndermarken, Tennishallen på Rygårds Allé og mange flere.
Nok er København hverken Oslo, Bergen, Trondheim eller Røros, men den danske hovestad har altså også sine træhuse. Flere af dem er tegnet af ganske berømte arkitekter, f.eks. Martin Nyrop og Bjarke Ingels. Træhuse i København er en inspirerende guidebog til alle, der vil opleve andet end storbyens beton og mursten. Bogens smukke fotos er taget af Henrik Bjerregrav.
Foredrag med Peter Olesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Mikkel Sortemos
Book nuMikkel Sortemos er stifter af formidlingstjenesten ”Arternes Verden”, naturformidler, eventyrer, foredragsholder og terrarianer.
Foredrag af Mikkel Sortemos:
Foredrag 1: Jagten på drømmen.
OBS: Levende dyr fremvises!
”Drømmen” var det ord, som altid sad i Mikkels bevidsthed som barn. At få et arbejde som ”Krokodillejægeren” fra Australien, eller sit helt eget Dyreprogram på TV som Nigel Marven, lød jo som den perfekte drøm… MEN…. Mikkels drøm var at blive en vaskeægte ”Dyrepasser i Zoologisk have”, med dedikationen om at redde og passe på alverdens dyr.
At blive en vaskeægte dyrepasser, var desværre en svær vej at gå specielt når man ikke er alene om den drøm… Men trods 6 ½ år med diverse udfordringer og bumps, samt en masse nye livsbekræftende oplevelser kunne det hele jo faktisk godt lade sig gøre.
Idéen med ”Jagten på drømmen” er at få folk til at gå efter deres drømme og mål. Selvom man måske er kommet op i årene, skal det ikke hindre en at tro på at sine drømme stadigvæk kan gå i opfyldelse. Dette er Mikkel et levende bevis på!
Foredrag 2: Borneo/Thailand – Næseaber, Nutella & Kongekobraer.
OBS: Levende dyr fremvises!
Med flere sørgmodige videoer på de sociale medier, med motorsave og gravkøer der fælder flere af regnskovens træer, til ære for palmeplantager. Så var REJSEN i 2023 planlagt.
Mikkel og hans kone skulle afsted til verdens tredjestørste ø, Borneo for at se om virkeligheden nu også var så forfærdeligt, som videoerne jo tit har en tendens med at gøre på de sociale medier.
Rejsen tager sin begyndelse i Borneos vilde nordlige regnskove, der byder på en biodiversitet man sjælden har set mage ift. Slanger, edderkopper og specielle fugle. Denne rejse byder på orangutanger, slanger, dværgelefanter og den ”mystiske” Kinabatangan Flod. Og Mikkel får i den grad stillet sin tørst på de vildtlevende slanger.
Efter 6 dages INTENS rejse i Borneo forsætter rejsen til turisternes land, Thailand.
Trods lysten til bare at slappe af, kunne Mikkel og hans kone ikke dy sig, for at besøge Thailands STØRSTE Nationalpark… Kaeng Krachan.
Her det bød på mere end 26 timers vandring på 3 dage og ikke mindst VERDENS STØRSTE GIFTSLANGE!
Idéen med ”Næseaber, Nutella & Kongekobraer” er at få folk til at vælge de lidt mere atypiske rejsemål, så det ikke kun er Malta, Kreta og Tyrkiet. Og at mangfoldigheden af dyr og planter kan være mindst ligeså afslappet, som 14 dage ved svømmingpoolen.
Foredrag 3: Sydafrika – Afrikas FARLIGSTE dyr.
OBS: Levende dyr fremvises!
2018 er året hvor Mikkel endnu engang drager ud, på et eventyr hvor de mest ikoniske dyr lever. Elefanter, løver, giraffer er blot enkelte af de dyr, Mikkel havde en klar forventning om at skulle se. MEN… Hele eventyret i Sydafrika drejede sig ikke blot om de ikoniske, men derimod nogle af klodens mest misforståede skabninger, nemlig slangerne.
Efter flere besøg og misundelsesblikke på de ansatte i Randers Regnskov og Terrariet i Vissenbjerg, blev det ENDELIG min tur til at skulle arbejde med alt indenfor den herpetologiske verden, dog i Sydafrika.
At skulle bruge ½ år i Sydafrika var bestemt noget Mikkel så frem til og ikke mindst mødet med nogle af Verdens farligste slanger. Endnu engang var oplevelserne uundværlige og at skulle opleve kulturen, naturen og ikke mindst de andre ansatte i Kinyonga Reptile Centre har været noget af det mest fantastiske og livsbekræftende Mikkel til dato har oplevet!
Selvfølgelig ville det da også være fejt, ikke at besøge nogle af nationalparkerne i Sydafrika. Så det tog Mikkel sig også tiden til, når der nu ikke skulle bruges fokus på, arbejdet i Krybdyrenes verden. Kruger Nationalpark er bestemt et besøg værd og trods alle de farlige, dyr må man må ingen måde snyde sig for denne oplevelse.
At blive jagtet i bil af en bøffel, eller næsten bidt af en kobra, var blot nogle enkelte tilfælde, hvor dyrene i Afrika nemt kan betragtes som farligt… Dette høre dog blot til sjældenhederne.
Idéen med ”Afrikas FARLIGSTE dyr” er at selvom man har det bedst i de trygge rammer, så må man ikke glemme at leve sit liv også selvom det kan virke farligt. Trods de farlige dyr i verdenen, skal man ikke snyde sig selv for hvilke fantastiske oplevelser man kan få… OGSÅ på afstand.
Foredrag 4: Australien – Gamle regnskove, koralrev & Kænguruer.
OBS: Levende dyr fremvises!
I blot en alder af 20 år, tog Mikkel for alvor ud på sit første store eventyr, hvor der på ingen måde var nogen ”kære mor”. Grundet et led i Mikkels uddannelse til at blive dyrepasser, skulle der bruges noget praktik, så man kunne komme på skoleforløb.
Så hvorfor ikke drage om på den anden side af kloden, for at fuldende den mission. Det Mikkel dog ikke vidste, var hvilket begivenhedsrigt eventyr dette ville blive og hvilke mennesker og dyr, der ville møde ham i løbet af 1 års arbejde, med nogle af Australiens mest ikoniske dyr & planter.
Hvordan er det at blive bedste venner med en kænguruunge, blive bidt af en giftig edderkop eller at snorkle ude i verdens STØRSTE koralrev med hajer, skildpadder og ”Nemo”?
Idéen med ”Gamle regnskove, koralrev & kænguruer” er man som ungt menneske, nogle gange bare skal prøve at kaste sig ud i noget, for man ved ALDRIG hvad det kan fører med sig ind i fremtiden.
Foredrag med Mikkel Sortemos booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Anne-Marie Vedsø Olesen
Book nuAnne-Marie Vedsø Olesen er født og opvokset i Danmark, har boet en del år i Belgien og USA, og mange år i København. Anne-Marie er oprindelig uddannet læge (Københavns Universitet 1993), men da hun debuterede med den prisvindende historiske roman Salernos sol i år 2000, skiftede hun karriere og har siden arbejdet fuldtid som forfatter. Anne-Marie Vedsø Olesen henter inspiration til sine bøger; særligt fra kulturhistorie og mytologi, og hun bruger ofte det mytologiske stof til at arbejde fantastiske elementer ind i fortællingerne. I trilogien Gudestorm digtede hun en nutidsfortælling over ægyptisk mytologi, og romanen Lucie er gennemsyret af nordisk mytologi. I den nuværende serie Vølvens vej – der foreløbig består af romanerne Snehild, Misteltenen og Ulvegabet – er ambitionen at udfolde hele den nordiske mytologis univers i en stor episk fortælling inspireret af Den poetiske Edda. Serien forventes at blive på fire eller fem bind.
Fotokredit: Pressefotos 2021 © Lindhardt & Ringhof, fotograf Katrine Gøth.
Foredrag af Anne-Marie Vedsø Olesen:
Romanserien “Vølvens vej” og nordisk mytologi
Vølvens vej, Ulvegabet (2023)
Vølvens vej, Ulvegabet er bind tre ud af fem i serien Vølvens vej. Ulvegabet udkom på forlaget Lindhardt & Ringhof fredag den 25. august 2023.
Fenrisulven har sprængt sin lænke og udrydder i raseri hele landsbyer.
Vølven Snehild må drage til dværgenes storslåede underjordiske rige og bede om hjælp. For kun de ypperste mestre behersker kunsten at smede en ny lænke. Her forelsker hun sig i den smukke, kraftfulde dværgekonge Fafner, men det viser sig at være en farlig kærlighed.
I kongebyen Himlinge forsøger den nye hersker Roald at samle til kamp mod Fenris. Han er dog ved at miste grebet på grund af de magiske urter, som ypperstepræstinden Ragnfrid har gjort ham afhængig af. Magtkampen blusser op i et forsøg på at rive ham ud af præstindens kløer.
Ulvegabet er tredje del af Anne-Marie Vedsø Olesens serie Vølvens vej, der er inspireret af nordisk mytologi. Første bog, Snehild, modtog DR Romanprisen 2022. Serien forventes at blive på i alt fem bind.
Vølvens vej, Misteltenen (2022)
Vølvens vej, Misteltenen, udkom på forlaget Lindhardt & Ringhof den 31. august 2022. Romanen er andet bind i jernalderserien Vølvens vej, der er inspireret af nordisk mytologi. Første bind Snehild udkom i 2021 og vandt DR Romanprisen 2022.
Misteltenen kredser om de to myter Balders død og Odins selvofring og går i dybden med den nordiske dødsmytologi. Det er en roman om runemagi og om dåd og handlekraft; hvem finder modet til at handle i svære situationer, hvem tøver, hvem går i stå? Og nok så vigtigt undersøger romanen det at handle etisk og konsekvenserne af den uetiske dåd.
BAGSIDETEKST
Hvordan kommer man levende tilbage fra dødsriget?
Uroen breder sig i Himlinge, hvor den nye konge er ved at tabe besindelsen. Snehild, som står kongen nær, forsøger at afværge situationen, men da hendes ærkerival udsætter hende for runemagi, mister hun al sin livskraft. Dødssyg beslutter Snehild sig for at opsøge Hel, dødsrigets hersker, der som den eneste kan indvie hende i den gådefulde runekunst.
Misteltenen er anden bog i Anne-Marie Vedsø Olesens anmelderroste serie Vølvens vej, som er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i Danmarks jernalder. Første bog, Snehild, vandt DR Romanprisen 2022 og er solgt til filmatisering. En stor fortælling om stærke skæbner, ære og hand
Vølvens vej, Snehild (2021)
Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.
Det lykkes Snehild at flygte, men hvordan skal hun overleve i det golde ingenmandsland uden for Himlinges byporte? Én for én kommer nornerne hende til undsætning og hjælper hende til at forstå den særlige skæbne, hun er blevet givet. På sin vej møder Snehild både svirrende alfer, brovtende jætter, frygtindgydende og forførende ulve, der hver på sin måde indvier hende i deres visdom og styrke og forbereder hende til at kunne vende tilbage til Himlinge som en stærk og stolt krigerkvinde.
En medrivende pageturner for voksne læsere om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst. Vedsø Olesens nye serie er inspireret af nordisk mytologi.
Snehild er første bind af den stort anlagte serie Vølvens vej, som er baseret på nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen. Vi befinder os på Stevns i landskaberne omkring Tryggevælde Å, hvor Anne-Marie Vedsø Olesen selv bor.
Med en kvindelig hovedperson anslår Anne-Marie Vedsø Olesen en ny retning for det ellers mandsdominerede univers, der har præget fortællingerne om vores gådefulde oldtid.
Vølvens vej lanceres internationalt af Saga Originals, som udgiver serien digitalt på 8 forskellige sprog og som fysisk bog på tysk.
Vølvens vej er solgt til filmatisering hos Apple Tree Productions.
Foredrag med Anne-Marie Vedsø Olesen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Adam Holm
Book nuAdam Holm er journalist og forfatter. Har i 2020 udgivet bogen “Diktatoren i Damaskas – et portræt af Bashar al-Assad” og i 2023 bogen “While We Bleed” skrevet sammen med Jan Grarup.
Om bogen While We Bleed
The war in Ukraine is the largest war Europe has seen since 1945. War photographer Jan Grarup and journalist/historian Adam Holm have documented the bloody struggle of the Ukrainians, in both the hinterland and on the front lines of eastern Ukraine (Zaporizjza, Donbas and Kharkiv).
Through photography and reportage, they paint a picture of a country where death reaps its harvest daily. A country in which the fear of impending nuclear war is real and where an entire generation of children and adolescents carry iodine tablets and receive schooling inside basements and bunkers. The limited edition comes with a clothbound clamshell boxset, incl. a signed art-print and a piece of shrapnel from the war. The books will be editioned and signed by the photographer and the author.
Foredrag med Adam Holm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Lise Varnum
Book nuLise Varnum er en 37-årig lærer og forfatter fra Viborg, som indtil videre har udgivet to bøger: ”Hjernevask – Fanget i en psykopats kløer” og ”Slip narcissisten – Hel efter en giftig relation”. Lise Varums bøger handler om psykisk vold og om at komme sig efter en giftig relation. Lise har selv været i hele to giftige forhold og har mærket de tydelige konsekvenser på krop og sind efterfølgende.
Lise Varums foredrag handler om psykisk vold og selvværd/selvkærlighed. Hun deler sin egen historie, samtidig med at hun diskuterer, hvad der sker med ens selvværd/selvkærlighed, når man befinder sig i et nedbrydende forhold og efterfølgende. Desuden stiller Lise spørgsmål til årsagerne til, at man går ind i en nedbrydende relation og hvorfor man ikke kommer derfra igen noget før. Der vil også være lidt oplæsning fra bøgerne undervejs.
Foredraget varer cirka 60 minutter. Derefter vil der være noget tid til spørgsmål og en bette hyggesnak.
Foredrag med Lise Varnum booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Helle Rosendahl
Book nuHelle Rosendahl: Storyteller, forfatter & foredragsholder
Helle Rosendahl (f. 1985) leverer underholdende og skarpe input om storytelling. Hun lever af at facilitere foredrag, workshops og agere moderator, når temaet er storytelling, strategisk kommunikation og fremtidens arbejdsmarked. Helle er stifter af Storytelling Akademiet, som rådgiver førende ledere og organisationer i en dansk og global kontekst med at anvende storytelling som et strategisk værktøj til formidling af organisationens kernebudskaber.
På en mission for at hjælpe ledere med at dele stærke fortællinger
I en verden hvor vi konstant bombarderes med information og (is)kolde fakta, kan storytelling som kommunikationsgreb pirre vores sanser, vække følelser og dermed fastholde vores fokus. Det kan skabe forandring, flytte holdninger og skabe resultater på bundlinjen. En stærk fortælling skaber både en relation til jeres kunder, det styrker jeres brand og det adskiller jer fra konkurrenterne.
Helle er stifter af Storytelling Akademiet, og hun er vild med stærke fortællinger. Igennem de seneste 15 år har hun arbejdet strategisk med kommunikation og storytelling via job i Mærsk og Microsoft. I Microsoft oplevede Helle, hvordan ledere stillede sig op og delte inspirerende personlige fortællinger. Det vækkede hendes interesse for faget, og voksede sig hurtigt til en passion, der blev så stærk, at hun i 2020 valgte at stifte Storytelling Akademiet. Storytelling Akademiet hjælper virksomheder med at anvende strategisk storytelling og kunderne tæller alt fra SMV’er til store internationale virksomheder.
Storytelling Akademiet har også skabt den populære podcastserie ’Bag Kulissen’, der fokuserer på, hvordan virksomheder og ledere arbejder med storytelling i praksis, og hvilken betydning det har for både virksomheden, medarbejderne og kunderne. Sidst men ikke mindst, så er Helle Rosendahl forfatter til bogen Storytelling, hvad er din fortælling? og til bogen Bag Kulissen hos verdens bedste corporate storytellers, der udkommer i 2023 på Forlaget Frydenlund. Hun er desuden en aktiv debattør, og hendes klummer og debatindlæg bringes i bl.a. Børsen og Finans.
Om vinteren arbejder Helle remote fra Spanien med sin mand og tre børn, og derfor bidrager hun også med perspektiver på fremtidens digitale arbejdsmarked og life/work balance.
Foredrag af Helle Rosendahl:
Foredrag 1: Inspirationsoplæg om storytelling
Det overordnede formål er at give jer konkret inspiration til at arbejde med storytelling. Det gør Helle ved at belyse de neurologiske aspekter af storytelling – hvad sker der i hjernen, når vi fortæller historier, og hvorfor virker det så effektivt? Hun ser også på, hvorfor vi har brug for storytelling i dag, og hvorfor det er relevant for organisationer at arbejde med. Dernæst giver Helle konkrete værktøjer til at arbejde med storytelling i praksis, så det underbygger jeres strategi og underbygger, eller bygger fundamentet, for jeres kernefortælling.
Foredrag 2: Det personlige lederskab starter med din egen fortælling
Helle trækker på sin mangeårige erfaring som rådgiver på øverste ledelsesniveau og bruger dette som afsæt til at se nærmere på lederteamets egen fortælling og drøfter balancen mellem professionelle og personlige elementer. Oplægget inspirerer lederne til at bringe sig selv i spil og kobler det med virksomhedens overordnede strategi.
Foredrag 3: Vi finder de gode fortællinger i organisationen
Du ved, at de er der, men de bliver ikke fortalt. Alle de gode historier! Nu er tiden inde til at italesætte de gode fortællinger, som skaber medarbejderstolthed, motivation og øget arbejdsglæde for såvel medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere. Her dykker vi ned i, hvilke gode fortællinger, der allerede eksisterer i jeres team eller organisation, og hvordan I formidler dem, underbygger dem og gør det let for ndre at videreformidle dem.
Et foredrag med Helle Rosendahl giver dig:
- En skarp storyteller der giver dig indsigt, aha-oplevelser og en masse brugbar viden.
- Et underholdende foredrag som inspirerer dig til at arbejde med strategisk storytelling, og som giver dig input, du kan tage med dig og implementere.
- Der er naturligvis mulighed for at skræddersy foredraget ud fra jeres konkrete ønsker og inden for den givne branche.
Moderator med øje for den gode fortælling:
Helle Rosendahl er en professionel moderator, der sikrer, at interviewpersoner og publikum føler sig i godt selskab. Helle driver den populære podcast, ’Bag Kulissen’, hvor danske og internationale eksperter bidrager med aspekter på storytelling, ledelse og den gode personlige fortælling. Hun er eminent til at få gæsterne til at føle sig trygge og skaber et rum, hvor de har lyst til at dele deres perspektiver og refleksioner. Hun har blik for konteksten og formår at perspektivere problemstillingerne. Helle er udadvendt, humoristisk og sikrer den gode stemning, så jeres event kan stråle, deltagerne føler sig beriget med ny viden, og I opnår et godt resultat i fællesskab.
Et arrangement med Helle Rosendahl som moderator giver dig:
- En engageret og professionel moderator med blik for den gode fortælling.
- Et event hvor interviewpersoner og gæster føler sig i godt selskab.
- En moderator der gør sig umage så jeres event kan stråle.
Det siger deltagerne, der har oplevet et foredrag med Helle Rosendahl:
”Stor tak for sidst. Dine gode råd til os gav mening og var til at eksekvere på, og så kan vi ikke ønske os mere. Respekt for din måde at formidle på og for dit overskud og den ro, du udstråler. [oplæg for 250 ledere på Lederdagen i Nordea 2022]”
Sanne Fredenslund, Head of Wealth Management Denmark / Bankdirektør at Nordea
“Vi kunne tilbyde 500 af vores kunder et super oplæg fra Helle på vores rekrutteringskonference. Ikke nok med at Helle selv er god på en scene og kan fortælle, så man lytter og mærker – hun formår også at gøre det indlysende for alle, hvorfor storytelling i kommunikation og Employer Branding er så essentielt.”
Kaare Danielsen, Stifter & direktør, Jobindex
“Er meget imponeret over din tilstedeværelse på scenen og din måde at indfange dit publikum. Du har en helt speciel ro og imødekommenhed over dig. Og enormt gode, håndgribelige og konkrete råd! Det var virkelig brugbart og flere kom op til mig og sagde, at det var et af de bedste indlæg i IBB, de havde været med til.”
Anne Sophie Sehested Münster, Founder & CEO, Inspired Beyond Babies
“15 skarpe entreprenører i mediebranchen lyttede, deltog og voksede, da vi havde Helle Rosendahl fra Storytelling Akademiet til at holde et eksklusivt webinar om at udvikle sin personlige historie. De mange gode eksempler og øvelser gav vores deltagere meget at tænke over, og Helles positive energi var lige hvad vi manglede!”
Janne Aagaard, Projektleder på Business Makers, Journalisthøjskolen
Helle Rosendahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Lasse & Mathilde
Book nuNu er det tid til at booke årets julekoncert med Lasse & Mathilde.
Siden 1975 hvor duoen Lasse & Mathilde så dagens lys (da Lasse Helner havde sat musik til Tove Ditlevsens Pigesind som Mathilde blev valgt til at synge) har Lasse & Mathilde ned deres helt egen charme og intense nærvær givet fantastiske oplevelser til deres publikum.
Netop kirkekoncerter er højt værdsat af de to, da kirkens rum giver en særlig mulighed for fordybelse, nærhed og ro. I en urolig verden er der brug for at mødes, at være sammen om de budskaber der bringer fred i sjælen, et smil, latter og eftertænksomhed. Stemningsfulde melodier, meningsfyldte tekster og gode historier og anekdoter er Lasse & Mathildes varemærke og garanti for en oplevelse med indhold.
Lasse & Mathilde er for længst udnævnt til ikoner i dansk musikliv af de yngre generationer, og den folkekære duo er ganske vist bosat i Lundeborg, men kun for at komme videre ud i verden. De er danske ind til benet, ja, men henter masser inspiration fra hele verden og har været der for publikum siden 1975 i alle mulige sammenhænge. Man kommer rundt i følelsesregisteret under en koncert med Lasse & Mathilde. Smil og alvor serveres professionelt og musikalsk.
Der kan i samråd med Lasse & Mathilde vælges to fællessalmer til en lyrisk kirkekoncert med duoen.
Lasse & Mathilde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Mathilde Walter Clark
Book nuMathilde Walther Clark er aktuel med bog om Minksagen.
OM HVORDAN MINKENE FORSVANDT UD AF MINKSAGEN
I efteråret 2020 sad Mathilde Walter Clark isoleret i sit hjem og så de nationale minkaflivninger på tv, men billederne stemte ikke overens med den historie der blev fortalt. Vi hørte om papir — om jura og hjemmel og om hvis skrivebord noget lå på hvornår. Men hvorfor stod vi pludselig i døde dyr til knæene? Hvem var de egentlige ofre? Hvem var de skyldige. Er der overhovedet nogen der går fri? Og hvad sker der med os, når dyrene bliver fortrængt fra vores historier? I det øjeblik man opfatter dyrene som dyr og ikke som ting ændrer historien sig fundamentalt. Som var det en kriminalgåde følger Mathilde Walter Clark et andet spor end medierne. Sporet fører ud i verden — til gaskamrene i USA, til korruptionsbekæmpelse i Kina, og til opdagelsen af hvordan man hjemme i Danmark slanker en mink. Undervejs bliver mediedækningen og de historier vi bliver præsenteret for taget grundigt ved vingebenet. Oplev et levende og spændende foredrag med udgangspunkt i bogen, Det blinde øje, hvor vi får helt nyt perspektiv — ikke bare på et stykke Danmarkshistorie vi troede vi kendte, men på os selv.
Mathilde Walter Clark har skrevet adskillige romaner, inklusive Priapus, Gips og gennembrudsromanen Lone Star, som også blev udgivet i USA. I 2020 slog hun igennem som essayist med den anmelderroste og genrefornyende Huset uden ende. I september 2023 er hun aktuel med Det blinde øje som handler om den nationale minkaflivning i 2020. Der er tale om endnu et genrebrydende værk hvor hun, i en blanding af graverjournalistik og litteratur, tager mediehistorien “minksagen” grundigt ved vingebenet, og tilbyder et helt nyt perspektiv på et stykke Danmarkshistorie vi troede vi kendte.
Igennem mere end tyve år har Mathilde Walter Clark holdt foredrag i hele landet, både om sit eget forfatterskab, men også andres forfatterskaber (som for eksempel Kierkegaard, Thomas Mann, Pontoppidan og J.M. Coetzee), og om vidtspændende emner som amerikanske forhold, identitetspolitik, den amerikanske seriemorderindustri, køn, familieforhold og om klima og aktivisme. Hun holder desuden foredrag om skrivekunst og er tilknyttet dagbladet Informations kursustilbud, hvor hun igennem en årrække har givet mesterklasser i at skrive erindringer og i at skrive essays.
Foredrag med Mathilde Walter Clark booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Henrik Bering
Book nuDen perfekte officer : Hvad krigshistorien kan lære os om ledelse
Den perfekte officer følger en række prominente officerer fra Napoleonskrigene og op til vores egen tid. Den fortæller om deres karrierer, hvad de gjorde rigtigt, hvad de gjorde forkert, og hvad de lærte af deres oplevelser.
Bogens gennemgående tema er fantasiens betydning, og den viser, at disse mænd konstant blev inspireret af hinanden og lånte hinandens ideer. Mange af deres erfaringer kan overføres til det civile liv – dog med én bemærkelsesværdig forskel: Hvis en virksomhedsleder begår en fejl, kan vedkommende miste sin stilling eller sin investering. En officer risikerer at miste både livet og de mænd, der er betroet hans kommando.
Foredrag med Henrik Bering booker du via ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Lars Olsen
Book nuLars Olsen er aktuel med foredraget “Socialdemokratiet – mellem magt og samfundsforandring”.
Intet andet parti har som Socialdemokratiet formet det moderne Danmark. Næste år fejrer vi 100-året for Staunings første socialdemokratiske regering i 1924. Gennem årtierne løber en rød tråd: Skismaet mellem blot at forvalte magten og at ændre samfundet til gavn for arbejderklassen og velfærdssamfundet.
Skismaet er velkendt fra de senere år. For få år siden valfartede journalisterne til Danmark for at reportere om Mette Frederiksens ”røde” socialdemokrati, et af de mest succesrige i Europa, i dag er Mette Frederiksen statsminister i en utraditionel midter-regering.
Foredraget ser dagens socialdemokrati i et historisk og europæiske perspektiv. Vi ser gamle Stauning-film, møder Jens-Otto Krag som aftenskolelærer og hører om højrepopulismens aktuelle fremmarch i Vesteuropa; det er en fortælling, der også handler om folkestyre og velfærdsstat. Stilen er levende og afvekslende. Politiske analyser veksler med anekdoter og erindringsglimt.
Lars Olsen er kolumnist ved Jyllands-Posten og Altinget og mangeårig kender af Socialdemokratiet, men ikke medlem af et parti. Han er forfatter til flere anmelderroste debatbøger – blandt andre Rige børn leger bedst (2021) og En bygning slår revner – Socialdemokratiet og det folkelige Danmark (2013).
Foredrag med Lars Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Kim Sagild
Book nuKim Sagild var producer og sideman på nogle af 80‘erne og 90‘ernes markante udgivelser. Han har samarbejdet med navne som Nanna, Thomas Helmig og Kasper Winding. Nu producerer guitaristen Kim Sagild sin egen musik og er klar med ny nordisk bossa nova med “Sagild & Rowedder”.
Foredrag af Kim Sagild:
Foredrag 1: Kim & Camioen
Efter et langt liv som musiker, komponist, producer og projektmager blev det at gå Caminoen, den store passion. Siden 2003 har Kim hvert forår pakket rygsæk og stave. Rejsen er gået til Spanien og Caminoen – Europas ældste pilgrimsrute – hvor endemålet er den store katedral i Santiago de Compostela.
På de lange ture blev en række sange født, som blev udsendt på et album i efteråret 2013. Albummets titel er ”GÅ”, og er hans debutalbum – en hyldest til Caminoen og til det at gå. Sidenhen er adskillige albums kommet til. Se under udgivelser.
Søren Kierkegaard: ”Jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den”.
En aften med Kim Sagild er en rejse med beretninger om og billeder fra Caminoen tilsat de sange, der er skabt på vejen til “verdens ende”.
CD album kan købes efter foredrag.
Anmeldelser:
“Kim Sagild sætter gennem sit utroligt spændende foredrag om caminoen en masse tanker i gang. Faktisk så meget, at jeg selv fik lyst til at gå et stykke af caminoen. Jeg fik min søn med på ideen også, så 4 mdr. senere tog vi afsted. Foredraget er afvekslende og består af både sang og spil på guitaren, billeder og rekvisitter – som indgår i inspirerende fortællinger fra de mange kilometers vandring. Det hele foregår i en hyggelig stemning – det er tydeligt, at Kim er meget vidende og man føler, man går beriget hjem fra foredraget”.
Inge Lynggaard Hansen, forfatter, fotograf & foredragsholder
“Vi har i Kapellet i Sct. Hans Have haft fornøjelsen af ”Kim og Caminoen” flere gange. Det er er medrivende foredrag/show der bliver leveret med stor indlevelse og energi. Kombinationen af fortælling, slideshow og musik går op i en højere enhed. Man bliver forført – på den fede måde”.
Lars Fenger, initiativtager & projektleder v. Sct. Hans Have
“Kim Sagild er en fantastisk fortæller. Krydret med sange der er komponeret på Caminoen, og en række personlige fotos, fremstår hans foredrag, Kim & Caminoen, både personligt, historisk og vedkommende. Endvidere er humor og nærvær tydelige størrelser på sådan en aften”.
Kätte Bønlykke, arkitekt
Foredrag 2: Kim & musikken
Musik, film, billeder og fortællinger fra mere end 50 års karriere. En aften med musik, film, billeder og fortællinger fra mere end 50 års karriere. Hvad er en musiker, en producer, en arrangør eller en sideman? Disse spørgsmål besvares med historier fra det lange liv med musikken.
Kim Sagild booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Gretelise Holm
Book nuGretelise Holm er aktuel med krimien Den sidste udvej
Om bogen:
Psykologen og parterapeuten Esben Klint, der er frivillig rådgiver på Connies Krisecafé i et beboerhus i Københavns Nordvestkvarter, bliver bedt om at tage hjem og se til en kvinde, som angiveligt befinder sig i en stor personlig krise. Kort efter står han med en død kvinde mellem hænderne, samtidig med at politiet braser ind i hendes lejlighed. Mord eller selvmord?
Søgelyset rettes straks mod Esben Klint, for den afdøde kvinde var hans tidligere elskerinde. Sagen kompliceres ved, at kvindens ægtemand, der deltager i en konference et helt andet sted i landet, også findes død. Miriam, der er jurastuderende med studenterjob hos politiet og frivillig rådgiver på Connies Krisecafé, drages ind i opklaringsarbejdet.
Sporene fører både ind i den alternative behandlerverden, hvor den døde kvinde havde sit virke som ekspert i lydterapi, og ind i det skandaleramte efterretningsvæsen, hvor hendes ligeledes døde mand havde en chefstilling. Er der en sammenhæng mellem de to dødsfald – og i givet fald: hvilken?
‘Den sidste udvej’ er en selvstændig fortsættelse til Gretelise Holms første bog om Connies Krisecafé, ‘Smukke mand’, der var nomineret til Blixenprisen.
Foredrag med Gretelise Holm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Annette Bjergfeldt
Book nuAnnette Bjergfeldt er forfatter og maler, sanger og sangskriver. Hun har udgivet seks anmelderroste musikalbum og tre børnebøger. Som romanforfatter til Højsangen fra Palermovej og Mr. Saitos Rejsebiograf er hun blevet oversat til 19 sprog. Udover at være skabende kunstner, har Annette Bjergfeldt været kreativ coach de sidste 25 år og inspireret forfatterspirer, musikere
og malere.
Foredrag af Annette Bjergfeldt:
Foredrag 1: Den skøre familie
Et humoristisk foredrag om familie, både når den kan tåle alt, og når den er en absolut katastrofe. Tager vi et opgør, eller ser vi nådigt på den? Annette Bjergfeldt tager udgangspunkt i sine ramsaltede karakterer i de to romaner Højsangen fra Palermovej og Mr. Saitos Rejsebiograf, der begge kredser om familie – både når man har den, og når man brændende ønsker sig en.
Foredrag 2: Tro, håb og flodheste – om skuffelser, genrejsning og livets små mirakler
Et levende foredrag om kærlighed og bristede drømme med forfatteren Annette Bjergfeldt. Begge hendes romaner Højsangen fra Palermovej og Mr. Saitos Rejsebiograf kredser om længslen efter at høre til flokken. Alle rejser vi rundt med hver vores rejsebiograf, som vi viser i redigeret form til omverdenen. Hvilken film vælger du at klippe sammen af dit liv? Hvad sker der, når vi drømmer stort og slår os hårdt? Hvordan rejser vi os igen? Kan sorgen over det tabte forvandles til vores største styrke og fineste smykke? Det har Annette Bjergfeldt et originalt og livsbekræftende syn på.
Foredrag 3: Fabulatoriet – sådan bliver du mere kreativ
Annette Bjergfeldt har 25 års erfaring i at få folk til at udtrykke sig. Hun kommer med en regnskov af ideer til, hvordan man skaber noget ud af ingenting – og ikke mindst hvordan man bliver ved. Som maler, sanger, sangskriver og forfatter har Annette Bjergfeldt erfaring med hele den kunstneriske palet. Lige fra at være Grammy-nomineret til at spille for en hest som den eneste tilhører. Arrangementet, der krydres med konkrete ideer og ny inspiration, er en humoristisk og kærlig opsang til dem, der ikke tror, deres talent kan bære.
Foredrag med Annette Bjergfeldt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Cecilie Hother
Book nuDemens- en pårørende sygdom
Cecilie fortæller ærligt om hvordan hun oplever demens hos hendes far.
Cecilie kommer ind på emner som:
Demens – hvordan jeg oplevede den / ignorerede den
Demens mine og mine følelser: skam, flov, magtesløs, at det er en pårørende sygdom og at de klare øjeblikke ofte er de værste.
Demens hvad kan vi gøre: Eksemplet i Sverige, mere fokus på de pårørende, da de smerter mest. Min egen opskriftsbog.
Måske har hendes smil gjort en regnvejrsdag lidt mindre grå for dig? Cecilie Hother begyndte tv-karrieren bag kameraet, fortsatte som producer på TV2-vejret inden hun sidenhen blev tv-vært på anden side af linsen. Derudover har hun også beskæftiget sig med så forskellige områder som film, guldsmedearbejde, frivilligt arbejde, rejser og studier i udlandet og meget, meget mere. Cecilie har haft et originalt og spændende liv, som har ført hende hele verden rundt. Det har arbejdsmæssigt ført hende fra det faglige vejr henover Go` Morgen Danmark videre til underholdningsprogrammet Vild med Dans, som hun i 2010 vandt sammen med dansepartneren Mads Vad. Derudover er hun et fast ansigt på TV2`s sendeflade. Cecilie har blandt andet deltaget i Zulu Djævleræs, Bingo Banko, Meyerheims, Go` Aften Danmark.
Foredrag med Cecilie Hother booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Simone Aaberg Kærn
Book nuSimone Aaberg Kærn er aktuel med 2 nye foredrag:
Neurodiversitet, Kunst og Eventyr
Inviter dine kursister eller elever til en inspirerende fortælling om neurodiversitet, kunst og eventyr.
Vores hovedperson er intet mindre end Simone Aaberg Kærn – en filmskaber, billedkunstner og pilot. Hun fløj i 2002 til Afghanistan i en lille 2-personers stofflyver for at opfylde en afghansk piges drøm om at flyve. Simone er kendt som dommer i “DR1’s Danmarks Bedste Portrætmaler”, næste sæson optages i efteråret 2023.
Simone er både sucessful og identificerer sig som neurodivers. Hun har fløjet en rute fuld af lufthuller. Men, som hun siger, man skal spænde sikkerhedsbæltet op. Det er når der er lufthuller, at man virkeligt mærker, at man flyver. Oplev et levende og inspirerende eksempel på, hvordan mangfoldighed og kunst kan berige vores liv og verden omkring os.
Simone tilhører generationen, før bogstavdiagnoserne. Nu har hun en stor patchwork familie hvor flere af børnene har vist sig at være neurodiverse- og så er de voksne det nok også!
Simone betegner sig selv som en “aviat” – et flyvende individ, der nægter at klippe sine vinger, selvom det er usædvanligt at færdes med synlige vinger i samfundet. Mange kvinder fra hendes generation går omkring med uopdaget ADHD, som ofte først giver anledning til udredning når børnene kravler på væggene i skolen eller når kvinderne går i menupause. Indtil da har de ofte drevet en virksomhed hvor alle på direktionsgangen og i regnskabsafgdelingen var på permanent ferie og kun udviklingsafdelingen var bemandet.
Foredraget udforsker at finde livslyst, livsstrategier og veje, når ens hjerne mangler en manual, eller stavevanskeligheder står i vejen for at læse manualen. Det handler om at nære en humoristisk kærlighed til vores unikke særheder og se forhindringer som udfordringer, der kan løses eller overvindes. Simone deler hvordan kunsten, violinen og flyvemaskinen har været hendes værktøjer til at håndtere sine udiagnostiserede særheder og vanskeligheder på skolen, på arbejdet og under rejser verden over og hvordan hun har fået hjælp til de dele hun ikke selv magtede. Hendes foredrag drejer sig om at bruge fantasien til at omskabe handicap til muligheder for at tackle eget liv og de presserende udfordringer, vores verden står over for. Simone er overbevist om, at vi skal finde kærligheden til at omfavne os selv med vores fejl og mangler og så se potentialet i vores forskelligheder. De skal nemlige i brug hvis vi skal genfortrylle og redde verden fra klimakrisen.
Simone identificerer de sårbarheder, vores unge generation viser, som nødvendige for at ændre spaceship jordens kollisionskurs. Hun deler perspektiver på, hvordan vi kan bruge ængstelse og angst som navigationsværktøjer og transformere traumer til handlekraft. Hun råber alle hjerner på dæk! Kommandobroen skal besættes af en mangfoldighed af kompetencer og perspektiver. Simone trækker paraleller mellem behov for biodiversitet, for at vores biotop kan bevares og neurodiversitet og mangfoldighed for at samfundet kan ændre kurs i tide.
Dette foredrag er en fortryllende, munter, levende og tankevækkende rejse ind i skabelsen af et mentalt luftrum for en neurodivers hjerne. Vi får indblik i, hvordan pigen, der kunne flyve, men ikke stave, mødte skolen, mobningen og en fantasiløs verden. Vi møder russikse kvinder under den anden verdenskrig i luftkamp over Stalinggrad, vi flyver over Afghanistans bjerge og er i krig i Libyen gravid i 5 måned og vi møder pigen Farial som et øjeblik kan smilie da hun styrer Simones flyver over Kabul sin by. Fra at have accepteret sig selv som en soloflyver opdagede Simone, at ingen flyver alene. Der er et crew til selv den mest usædvanlige fugl på himlen.
Foredraget er involverende og inspirerende med en høj energi, der giver hver enkelt tilhører forvisning om, at de er værdifulde, og at vi alle kan finde vores egen vej. Især når vi er opmærksomme på hiandens særlige perspektiver og styrker og samtidig hjælper hinanden.
Simone er en dreven foredragsholder og kan ud over standartforedraget tilpasse foredrag og fortællinger eller workshops til jeres program eller undervisningsplan. Simone kan også hyres som inklusions konsulent og udfører neurodiverssparring.
Tankens Vingesus: En flyvning gennem et kvindeliv – Neurodiversitet og menopause. Oplev en uforglemmelig rejse på tankens vinger og oplev kreativitetens højder.
Dyk ned i forandringernes magiske univers under menopausen, hvor neurotransmittere og hormoner danser med vores tankeprocesser, spænder ben og vækker vores skjulte kreativitet til live.
Simone Aaberg Kærn, er en sand eventyrer og succesfuld kunstner, der deler sin enestående livshistorie med dig. Hun har arbejdet indgående med kvinder inden for militærflyvning de sidst 30 år og trækker på sine erfaringer fra mødet med de gamle kvinder som fløj militærfly under Den Anden Verdenskrig.
Som en af de sidste fra generationen før bogstavdiagnoserne, tager Simone os med på en rørende rejse gennem familiens kriser og erfaringer med neurodiversitet og hvordan det har formet hendes liv og familie. Hendes indsigter i hjernens mangfoldighed har åbnet øjnene for en ny virkelighed, hvor forskellighederne ikke er barrierer, men broer til forandring.
Simone er frygtløs i sit livtag med både styrker og benspænd i kunsten, at være kvinde i en verden bygget af mænd. Hun åbner op for en ærlig snak om hvad alder og hormoner giver af udfordringer og hvad vi kan gøre for, at kæmpe imod eller omfavne de fysiske forandringer vi gennem går.
Dygtigt og med stor indlevelse udforsker Simone de udfordringer og skønheder, der følger med livets flyvning. Hendes fortælling om neurodiversitetens rolle i hendes eget liv og familie bringer smilet frem. Vi griner, græder, giver plads til eftertænksomhed og kærlighed.
Simone opmuntrer os alle til at løsne sikkerhedsbæltet og nyde lufthullerne som en naturlig del af livets rejse. For det er netop i lufthullerne, vi opdager, at vi virkelig lever og flyver.
Bliv en del af denne enestående begivenhed, hvor kreativitet og neurodiversitet forenes i en medrivende fortælling. Simone Aaberg Kærns ord vil røre dit hjerte, udfordre dine tanker og inspirere dig til at omfavne de uforudsigelige banebrydende stunder i dit eget liv. Lad os sammen finde modet og styrken ved at tage på denne bemærkelsesværdige flyvetur gennem livet – en rejse, der kan hjælpe os med at ændre kurs og skabe en mere bæredygtig fremtid, hvor vores unikke tankeprocesser og kreativitet kan være med til at redde vores planet.
Foredrag med Simone Aaberg Kærn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Anne Mette Friis
Book nuAnne Mette Friis, født 1960. Blandt andet uddannet designer og skolelærer. Har arbejdet med børn det meste af sit liv; ikke mindst gennem 20 år som national chef i UNICEF, hvor hun blandt andet udviklede systemiske programmer som Rettighedsskoler og Børnevenlige Byer, men også var bestyrelsesforkvinde for flere netværk i FN-regi. Hun har kæmpet for, at børns rettigheder bliver tilgodeset blandt hjemløse børn, voldsramte børn, børn i udsatte positioner og alle andre børn, som de er flest. Anser sig selv som værende børnenes advokat. Anne Mette Friis har holdt oplæg, foredrag og præsentationer for tusindvis af lærere, pædagoger, elever, frivillige organisationer, myndigheder og forældre gennem mere end 20 år. Anne Mette har udgivet en lang række undervisningsmaterialer om børnerettigheder til danske skoler samt debatindlæg og blogs til blandt andre POV International.
Foredrag af Anne Mette Friis:
Foredrag 1: Min far faldt i søvn, da jeg fortalte ham, hvorfor jeg var ked af det
Kan det virkelig være rigtigt, at børn har ret til at blive hørt i alle sager, der vedrører dem, og hvorfor giver det mening at samtale med børn. Med udgangspunkt i FNs Børnekonvention gennemgår vi hensigten med at udvikle en særlig konvention kun for de yngste medborgere og vi vil kredse om begreber som demokratisk dannelse, meningsfuld deltagelse og samskabelse. Der er i disse år fokus på børn- og ungeråd, youth advisory boards og børnepaneler som aldrig tidligere, og en ung kvinde som Greta Thunberg har for alvor sat skub i processer, som initieres og faciliteres af unge. Men hvad opnår man ved at lytte til børn og unge og til at være lidt mere ydmygt Key Note Listening end Key Note Speaking. Hvordan inddrager man børn og unge i beslutningsprocesser, og hvilke redskaber er til rådighed. Debatskabende oplæg med refleksioner undervejs, som I særlig grad henvender sig til alle dem, der gerne vil lytte aktivt til børn og unge – hvad enten det er i familien, i offentlige og private institutioner eller i beslutningsprocesser.
Foredrag 2: Hvad laver de egentlig i FN, og kan vi bruge organisationen til noget?
I dette foredrag gennemgår vi alle de processer, som hver eneste dag finder aktivt sted på børneområdet i FN-regi. Hvad laver FNs Børnekomité? Hvad sker der, når regeringen bliver eksamineret i konventionerne? Hvad har den danske stat gennem årene fået at vide, at den skal ændre på for at tilgodese børns rettigheder? Og hvordan retter staten ind?
Workshop: Hvad har børnesyn nu med trivsel at gøre?
Synet på børn skabes af sociale og kulturelle rammer, og hvis nogen påstår, at vi har ét børnesyn i Danmark, så tager de fejl. Men børnesynet er afgørende for, hvilken værdi, man tillægger børn og unge, og tvivl om børnesyn kan skabe store uenigheder af afgørende betydning i hjemmet eller på en arbejdsplads, hvor børn er målgruppen. I workshoppen kigger vi på, hvordan børnesynet har udviklet sig i et historisk perspektiv, og vi gennemgår et par definerede børnesyn fra forskellige instanser, før vi selv arbejder med at skabe vores eget
Få en erfaren moderator
Med sit store netværk har Anne Mette været efterspurgt som moderator på debatter og konferencer gennem mange år på Folkemødet og i andre sammenhæng. Hun har modereret meningsdannere som Vincent Hendricks, Per Schultz Jørgensen, Nina Schmidt, Alexandra Krautwald, Emma Holten, Astrid Haug, Steen Hildebrandt og mange flere. Hun gør det velforberedt og humoristisk med flair for at skabe en god stemning blandt oplægsholdere og tilhørere med plads til meningsudveksling og spørgsmål.
Anne Mette Friis booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Eva Selsing
Book nuEva Selsing, f. 1982. er filosof og forfatter. Sammen med sin mand, Rune Selsing, forfatter til bogen ’Den borgerlige orden’, som udkom i 2022. Klummeskribent i Berlingske gennem mange år. Haft eget TV-program på DR2, lavet radio på det hedengangne radio24syv med sin mand, og i øvrigt hyppig deltager i den offentlige debat, særligt om emner som køn, tradition, normer, indvandring, arkitektur, skønhed, tro og kultur i bred forstand.
Foredrag af Eva Selsing:
Foredrag 1: Den borgerlige orden og angrebet på det almindelige menneske
Et foredrag med udgangspunkt i den filosofiske debatbog, Den Borgerlige Orden. Med kristendommen stille forsvinden har vi fået et nyt evangelium i form af selvrealisering, en søgen efter vores egen særlige vej i livet og dyrkelsen af det unormale.
Det er idéer fra det 20. Århundredes vigtigste filosoffer som Nietzsche, Heidegger, Sartre og Foucault, der kulminerer i moderne identitetspolitik. Fra universiteterne har idéerne plantet sig i den enkelte, formet hans og hendes dybeste overbevisninger og ændret vores kultur og liv radikalt.
Foredraget kan også holdes sammen med Rune Selsing.
Foredrag 2: Kampen mod manden
Er der egentlig noget godt ved maskulinitet? Hvis man spørger tidsånden som den er lige nu, vil den have svært ved at finde på noget. Og det er fatalt for os alle. For drengen og manden i første omgang, men i lige så høj grad for pigen og kvinden. Feminismens blik på de to køn som gensidigt udelukkende parthavere i et kynisk magtspil er ødelæggende for det vigtigste, vi mennesker deler med hinanden: kærligheden. Og alligevel er der nærmest ingen modreaktion på den kampagne, der fylder medier, akademia og populærkultur nu, som handler om, at manden og dermed også drengen, grundlæggende er et problem, der skal fikses. Hvad gør det ved drenge at vokse op i en kultur, der dømmer dem forkerte på grund af deres køn? Hvad gør det ved piger at vokse op og se det køn, de skal hente deres livspartner i, tegnet sådan? Og hvad gør det ved de voksnes forhold til hinanden? Hvordan blev det sådan – hvad er de ideologiske forudsætninger for denne kampagne – og er der noget, vi kan gøre for at rehabilitere manden og maskuliniteten?
Foredrag 3: Arkitektur – hvor blev skønheden af?
Siden antikken har mennesket sat skønhed i centrum for byggeriet. Den vestlige civilisations arkitekturhistorie er præget af storslåede, besjælede og livsbekræftende strukturer. I antikkens Grækenland fandt vi det store Parthenon, charmerende runde tholos-templer og, vigtigst, her blev de klassiske ordener født. I Rom så vi triumfbuer, Colosseum og Pantheon. Gotikken bød på sirlige, himmelstræbende katedraler, mens renæssancen slog benene væk under os med sin perfekt proportionerede gentolkning af det gamle. Manierisme, rokoko og barok talte til os med hver deres sympatiske særheder. Nyklassicismen sørgede for at bevare og fornye den lykkelige arv. Selv de funktionelle elementer i denne historie – viadukter, porte, bassiner og, senere, gadelygter, gitre, dørindfatninger – var udført med stor kærlighed til detaljen. Øjet bliver hurtigt mæt af skønhed for den, der er så heldig at opholde sig i det historiske byggeri. Men der skete noget i starten af det 20. århundrede. En bevægelse væk fra det skønne og henimod det funktionelle, minimale og ofte uvenlige. Desværre har denne byggestil totalerstattet de foregående årtusinders, og både på landet og i byerne breder den triste æstetik sig. Men hvorfor skete det? Og kan vi gøre noget for at vende udviklingen?
Foredrag 4: Arkitektur – få styr på de klassiske ordener
Stort set al skøn, historisk arkitektur er baseret på de fem klassiske ordener. Måske har du styr på ’dorisk’ og ’jonisk’, men er usikker på de øvrige. Måske ved du, hvad et korintisk søjlehoved er, men er ikke stødt på den kompositte. Måske kan du genkalde dig søjlerne i Berninis kolonnade foran Peterskirken, men vil gerne vide mere om, hvad der adskiller dem fra de ’originale’ græske. Eller du har bemærket, hvordan halvsøjler – ’pilastre’ – pryder bygningsfacader, og vil gerne vide mere om ornamentets betydning i klassikken. Og så har vi ikke engang nævnt friser, borter og arketraver, som ofte – men ikke altid – flugter med den enkelte ordens disciplin. Hvor kommer ordenerne fra, hvad er deres historie, og hvad giver de os i dag?
Foredrag 5: Hvorfor tidens kvinder har det svært
Aldrig har kvinder været så både ligestillede og privilegerede. Medierne har et stort fokus på uretfærdigheder begået mod kvinder; #MeToo har revolutioneret arbejdsmarkedet; virksomhederne annoncerer aktivt efter kvinder og forfordeler sågar gerne mænd; og vores velfærdsstat gør, at alle danske kvinder har et stort sikkerhedsnet under sig til at gribe os, hvis livet rammer. Læg dertil de generelle livsforbedringer de seneste 100 år i form af bedre helbred, bedre sundhedsvæsen, længere levetid og bedre muligheder for work-life-balance. Alligevel virker den moderne kvinde ikke spor lykkelig. Ensomhed, enlighed, skilsmisser, barnløshed samt den store vifte af psykiske lidelser som depression, angst og spiseforstyrrelser vidner om, at den moderne kvindes velsignelser ikke er nok. Hvorfor? En væsentlig grund er, at de samme idéer, der har bragt os så langt ligestillingsmæssigt, ikke gør noget godt for vores følelse af mening i livet. Mening kommer af at være noget for andre, af at slå rødder med mennesker, vi elsker og ofrer noget for. Den moderne kvinde har lært, at hun skal være uafhængig og sætte sig selv først. Altså feminisme. Dét er en stor, og underbelyst, del af forklaringen på vores køns manglende tilfredshed. I foredraget gennemgår jeg dette og forbindelsen til feminismen, hvis historie, vi ser kritisk på.
Foredrag 6: Seksualitet – har vi brug for en seksualmoral?
Er sex mere end bare kropsligt møde mellem to mennesker, der efterfølgende går hvert til sit? Eller er vi vitterligt som vores venner i dyreriget? Hvis vi mener, at sex også har en åndelig dimension, hvordan skal den så forstås – og bør vi, med denne forståelse se anderledes på intimitet? Det væsentligste er, at mennesket til forskel fra dyr handler intentionelt. Ikke mindst, når vi elsker hinanden. Det vil sige, at begæret har en kognitivt indhold. Og det vil også sige, at sex, som al anden menneskelig virksomhed, befinder sig i moralens sfære. Det lyder måske mærkeligt for det moderne øre, men det er en stor ulykke for os, at moralen er forsvundet ud af vores intime rum. Det sårer og brutaliserer både mænd og kvinder, og gør vores relationer skrøbelige og uholdbare. Med udgangspunkt i Roger Scrutons syn på begær, gennemgår vi i foredraget disse og relaterede spørgsmål.
Foredrag 7: Feminitet – hvad er det?
Et af tidens store paradokser er, at mens feminismen breder sig, har det feminine stadig trangere kår. For hvad er det feminine? I kort form er det alt det, der knytter sig til den distinkt kvindelige livsverden. Det er både dyder og æstetik – eksempelvis selvopofrelse, ømhed, omsorg, varme i samspil med et yndefuldt ydre. Desværre er der ikke meget i dag, der taler disse træk op. Hvis man læser tidens dameblade bliver det hurtigt klart, at de feminine dyder er erstattet med hårdhed, krænkelsessøgning, vrede, arrogance overfor manden og en fiksering på uafhængighed og ambition. Den feminine æstetik er et mere kompliceret spørgsmål: populærkulturen fremmer nogle gange smukt, feminint tøj, men det er altid med en ’kant’. Et par militærstøvler til den blomstrede kjole. Kronraget isse til blondetoppen. Blegede bryn og kokain-øjne til den velsiddende frakke. Den moderne kvinde må alt – blot ikke være feminin i sit væsen. Hvordan blev det sådan, og kan vi gøre noget for at genetablere det opbyggeligt kvindelige?
Foredrag 8: Dydsetik i en moderne verden – Hvad kan vi bruge dyder til?
Dyder er ikke, som man måske kunne få indtryk af, gået af mode. Tværtimod er det fashionabelt at iklæde sig en eller flere af tidens populære dyder. De lægger sig ofte op ad dagens mening om klima, køn, indvandring og lignende varme emner. Men det er netop mode. Et horisontalt fænomen. Til forskel herfra er de vertikale dyder. De ’gammeldags’ af slagsen. Dem, der handlede om at opbygge en god karakter. Altså et forehavende, der ikke skulle ses udefra med henblik på anerkendelse og likes, men grundlægges og forfines privat, i det indre. Foredraget består af nedslag i dydsetikkens historie med den præmis, at karakterbærende dyder som mådehold, selvopofrelse, hensyntagen, mod og ridderlighed har været afgørende for at skabe et godt samfund. Og at tabet af dem er et problem for både individ og fællesskab.
Foredrag med Eva Selsing booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Marianne Gammelgaard
Book nuMarianne Gammelgaard står bag firmaet Simple Life og metoden af samme navn. Hun er passioneret oprydningsnørd, og forfatter til bogen RYD OP.
Marianne er nok mest kendt for rollen som organiseringsekspert på TV 2 programmet Vi drukner i rod, hvor hun med sin måske noget direkte facon får sat skik på rodet og oprydningsvanerne i de danske hjem. Mariannes meget kontante formidling og syn på rod og orden viser forhåbentlig, at hunm brænder for det og mener at fordelene ved oprydning og orden er åbenlyse, men de bringer mig også tit i debatter om rod, oprydning, simple living og bæredygtighed.
Hendes min mission at sætte fokus på alle fordelene ved et organiseret liv med færre ting, og at vise hvordan oprydning er lig med selvkærlighed. Hun vil gerne skubbe til vores vaner og livsstil og minde om at vores hjem ikke er et opholdssted for vores ting, men derimod et opholdssted for os mennesker, som vi skal bruges til at leve i.
Foredrag af Marianne Gammelgaard:
Foredrag 1: Hvad nu hvis?
De spørgsmål Marianne oftest får hos sine klienter starter tit med hvad nu hvis…
- Hvad nu hvis jeg får brug for den?
- Hvad nu hvis jeg kommer til at savne den?
- Hvad nu hvis nogen bliver kede af at jeg skiller mig af med den her?
Mit svar er altid det samme.
- Hvad nu hvis du kunne leve et godt liv med overblik, ro og orden på tingene?
- Hvad nu hvis alt havde en plads?
- Hvad nu hvis handler om at tage kontrol over dit liv, at være omstillingsparat og fri af de tunge ting, og at gøre plads til ting der ikke er ting.
Foredrag 2: Rydder du rigtigt op?
Med udgangspunkt i den metode vi bruger på TV, som Marianne Gammelgaard også beskriver i sin bog RYD op, taler hun om hvorfor det er så effektivt og vigtigt at RYDDE op på én bestemt måde. Hun fortæller om hvorfor det bliver din sidste store oprydning. Marianne taler ind i myter og misforståelser om rod, og hjælper med at omsætte det vi ser på tv til noget vi nemt kan gøre derhjemme. Hun taler om de 30 ting i dit hjem der altid er umulige at placere. Den våde karklud, den store pose med hundemad eller de mange indkøbsnet. Marianne Gammelgaard holder det helt nede på jorden med eksempler fra hverdagen og hun prøver samtidig at løse det store mysterie: Hvorfor er der så mange strømper i de danske garderober der stadig er single?
Foredrag 3: Uddrag fra RYD OP
Marianne Gammelgaards filosofi er ikke, at vi skal slippe af med hverdagsrodet. Det er den slags rod, der viser, at livet bliver levet. Men det kan give rigtig god mening – og efter-værdi – at indføre et system, hvor det er nemt og naturligt at nulstille og begynde forfra. Det har vi jo brug for at gøre hele tiden: Vi spiser og drikker
og vasker op og stiller på plads. Men når det hele har en plads, hjælper det på accepten af, at det roder igen om et øjeblik, for hver eneste gang, vi rydder op, så genskaber vi vores organisering. Dét en der en kæmpestor tilfredsstillelse i. Derfor kan det også være en god idé at begynde med at rydde op og skabe orden i en kategori, som du virkelig elsker. Om det skal være skoene, snackskuffen eller kurven med strikketøj, ved du bedst.
Det er den emotionelle forbindelse til dit hjem, der gør forskellen og giver dig glæden af efter-værdien. Den forbindelse kan du hjælpe på vej ved at organisere din vin på en reol i kælderen med den helt rette temperatur eller ved at give dig selv en spa-oplevelse på badeværelset med perfekt foldede håndklæder. Husk, at dit hjem er dit space, uanset hvor stort eller småt, det er, eller hvor mange designermøbler, du ejer. Det er her, du skaber dine minder og mærker, hvem du er, så giv dig selv den gave at værne om det.
Foredrag med Marianne Gammelgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
John Heilbrunn
Book nuDer bliver aldrig helt mørkt
Stærke foredrag om at leve i mørke, men alligevel altid se lyst på livet.
John Heilbrunn fortæller levende og med humor om sin barndom i Los Angeles, om opvæksten i Gentofte hvor hans danske mor og norske far kæmpede utrætteligt for, at han blev den første blinde elev i den danske folkeskole.
Hele hans historie er samlet i bogen ”Der bliver aldrig helt mørkt – erindringer i blinde,” som John har skrevet i samarbejde med to journalister. Bogen udkom den 15.6.23. Hør ham fortælle om at stå på vandski, hoppe i faldskærm, renovere sommerhus og miste sine fingerspidser, dreje ler, falde ned på togskinner, spille i bands og meget mere.
Han kan bookes til et af følgende foredrag:
Hvor blev pengene – og musikken – af?
John Heilbrunn var indehaver af et af Danmarks største lydstudier i ’80erne, hvor han drejede på knapper for nogle af tidens største musiknavne. Men han måtte lukke det, da computerne overhalede de analoge knapper, som John havde udstyret med Dymo-strimler. Også digital betaling i supermarkedet, touchskærme overalt og MitID er en gyser for en blind. Et foredrag om den teknologiske udvikling og om at leve som blind i et samfund, skabt på seendes præmisser. fyldt med tankevækkende anekdoter.
På opdagelse i København – og i køkkenet
Om at bruge ørerne når man skal krydse gaden – og blive kørt ned, fordi lydene var forkerte. Om vejarbejde, manglende afspærringer, henslængte cykler og andre forhindringer. Om at lave blå sovs til sine gæster, jonglere med knive på morgen tv og meget mere. Et underholdende foredrag, krydret med sjove historier og med fare for at publikum får nogle aha-oplevelser undervejs.
Kropssprog, karriere og kærlighed.
John fortæller om, hvordan han oplever andre menneskers udseende, som for ham er lugt, stemme, måde at bevæge sig på og den udefinerbare kemi. Hvordan skal han selv se ud, agere, signalere i mødet med andre og når han er i forskellige ventepositioner? Hvordan finder man en kæreste, når man ikke kan se andre mennesker? Og hvordan bliver man en del af fællesskabet, når man ikke kan se, men rigtig gerne vil ses?
Det har været vigtigt for John Heilbrunn at leve et spændende og begivenhedsrigt liv, hvor han samtidig har kunnet gøre en forskel for andre. Og det lykkedes, selvom det tog lang tid før, han blev accepteret som en ligeværdig kollega.
I dag vælger han snarere lykken nu og her, altså det, som føles mest bekvemt og harmonisk, selvom han stadig gerne vil bidrage med sine kompetencer.
Et eftertænksomt foredrag om at finde sin plads i verden og om at have forældre, der opmuntrede John til at gå efter sine drømme.
Er det nemmere at fungere som en person med et handicap i dagens højteknologiske samfund, eller var alt bedre i gamle dage?
John Heilbrunn causerer over de muligheder, han blev budt med stærke og opfindsomme forældre, der var insisterende og klare til at gå op imod datidens tvangsmæssige institutionalisering. Udviklingen fra de gyldne 60ere og 70ere, afskaffelse af særforsorgenog opsplitningen af samfundet i 98 kommuner i 2007, hvor starten til postnummerlotteriet tog fart. Hvordan klarer man sig som blind i nutidens digitalisering – fordele og muligheder, – begrænsninger og udfordringer.
Foredrag kan også skræddersyes til netop jeres målgruppe.
John Heilbrunn, 71, er uddannet jurist og har arbejdet i Socialstyrelsen og Arbejdstilsynet. Desuden har han rejst i udviklingslande – det vi i dag kalder Det Globale Syd – udsendt af Dansk Blindesamfund for at opbygge blindeorganisationer sammen med de lokale. Ved siden af drev han i mange år lydstudie og spillede selv i bandet Kester sammen med blandt andre barndomsvennen Jarl Friis-Mikkelsen.
Foredrag med John Heilbrunn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Bettina Buhl
Book nuDet danske måltid i 15.000 år
Et spændende og underholdende foredrag, som kommer bag om måltidets kulturhistorie i Danmark – råvarerne, tilberedningen og serveringen gennem tiderne. Vi skal se på oldtidens spisekort, et smut i det rigere husholdninger og på ”besøg” hos dem, hvor man måtte være kreative med lidt. Det handler om overlevelse, prestige, livets og årstidens madtraditioner, overtro – at dyrke og høste og håbe det bedste. At have respekt for råvarerne og ikke vide, hvad morgendagen bringer. Vi skal tale krig og krise, levninger og rester. Vi slutter vores madhistorie med TV-køkkenet, reklamekampagnerne Gris på Gaflen og Mejerigtigt – og i et typisk dansk køkken, som nu ikke længere er et værksted i mørke og røg – men i brune og korngule nuancer, stilfuldt og med spiseplads til kernefamilien.
Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie og madkultur på Det Grønne Museum. Forfatter til talrige artikler om den danske madhistorie og til bøgerne Historien om danskernes mad i 15.000 år, Danskernes småkager – et småkageleksikon, Sovs skal der til – opskrifter og historie, Badehotellets kogebog, Rug og rugbrød, Æbler – klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie, samt en madhistorisk bogserie for børn. I 2022 skrev hun om planteproduktion og madkultur i Dansk Landbrug 1945-2020.
Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad. Hun er idémager og kreativ udvikler til flere madhistoriske udstillinger og events og er desuden en ivrig foredragsholder. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger. Endelig er hun fast klummeskribent og madanmelder på Jyllandsposten.
Bettina er repræsenteret i to nationale genbevarende udvalg vedr. Den levende kulturarv – omhandlende bevaringen af de gamle danske kultur- og nytteplanter og de gamle danske husdyrracer. Bettina repræsenterer et stort netværk inden for fødevarebranchen, hvor hun bidrager i flere projekter bl.a. arbejder hun tæt sammen med la
Foredrag med Bettina Buhl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Rune Selsing
Book nuRune Selsing er filosof, forfatter og foredragsholder. Offentlig debattør i mere end 10 år som fast klummeskribent i Jyllands-Posten, anmelder i Berlingske, radioprogram på Radio24syv, hyppig foredragsholder mm. Uddannet cand. i filosofi og cand. polit. begge fra Københavns Universitet. Sammen med sin hustru, Eva Selsing, forfatter til den filosofiske debatbog Den Borgerlige Orden.
Foredrag af Rune Selsing:
Foredrag 1: Den borgerlige orden og angrebet på det almindelige menneske
Et foredrag med udgangspunkt i den filosofiske debatbog, Den Borgerlige Orden. Med kristendommen stille forsvinden har vi fået et nyt evangelium i form af selvrealisering, en søgen efter vores egen særlige vej i livet og dyrkelsen af det unormale. Det er idéer fra det 20. Århundredes vigtigste filosoffer som Nietzsche, Heidegger, Sartre og Foucault, der kulminerer i moderne identitetspolitik. Fra universiteterne har idéerne plantet sig i den enkelte, formet hans og hendes dybeste overbevisninger og ændret vores kultur og liv radikalt. Foredraget kan også holdes sammen med Eva Selsing.
Foredrag 2: Filosofi og ledelse
Foredraget gennemgår, hvordan filosofien er blevet misbrugt i kommerciel øjemed, til formål der er helt absurde. Men jeg gennemgår også, hvad filosofien faktisk kan bruges til i en erhvervsmæssig sammenhæng. For der er erkendelser, som er særligt velegnede til den del af vores liv, der handler om arbejde.
Foredrag 3: At være mand i dag
Maskulinitet bliver i dag set som noget negativt. Desværre. Tiden er fuld af advarsler om, hvad manden ikke skal, ikke må og ikke kan. Samtidig ender det ofte skidt, når manden efterfølger tidens råd og forsager sin maskulinitet. Så hvordan navigerer man som mand mellem tidsåndens påbud og virkelighedens krav?
Foredrag 4: Et opgør med den teknokratiske borgerlighed
Fra Poul Schlüter til Lars Løkke Rasmussen går borgerligheden overdrevent op i styring af den offentlige sektor, skattelettelser og erhvervslivet. Når borgerligheden skal være principiel kæmper den for frihed, men frihed for frihedens egen skyld er ikke en kamp for noget opbyggeligt. Det handler om at være fri for de andre. Borgerligheden mangler at give svar på, hvad det gode liv er. Det er blandt andet pligt, ansvar, familie, kærlighed, fællesskaber, nærhed, tryghed, ånd, kultur og dannelse.
Foredrag 5: Den borgerlige velfærdsstat
Borgerligheden har været fanget mellem at være imod velfærdsstaten og , når de endelig har fået magten, så blot lave værdifri administration. Borgerligheden mangler et positivt bud på, hvordan vi kan få en bedre velfærdsstat. Foredraget handler om, hvad de borgerlige visioner for velfærdsstaten bør være. De handler om, hvordan vi får skabt mere helhed, fællesskab og solidaritet, hvordan vi skal uddanne til Danmark og ikke til erhvervslivet, hvad vi bruger vores sparsomme tid i livet på, og hvordan vi får en socialpolitik med mere moral.
Foredrag 6: Problemet med islam i Danmark
Foredraget handler om islam og hvorfor hverken Danmark eller resten af Europa formår at gøre muslimer til en del af vores fællesskab. Om islamisk teologi, kulturkonflikter og udsigten til et Danmark med stadig større opsplitning.
Foredrag 7: Kunst, grimhed og skønhed
Hvorfor er kunsten holdt med at være skøn? Foredraget handler om hvad det 20. århundredes avantgardebevægelser ville med deres værker, og hvordan de vandt over den klassiske kunst. Hvorfor er kunst ikke ligegyldig? Hvad gør grimheden eller skønheden ved os? Og hvad er skønhed?
Foredrag 8: Søren Kierkegaards forhold til Hegel og det lykkelige liv
Kierkegaard er kendt for sine polemiske angreb på den tyske filosof G.W.F. Hegel. Derimod er det mindre kendt, at Kierkegaard var dybt inspireret af den tyske tænker og eksempelvis byggede sin stadielære direkte på Hegels mindre kendte religionsfilosofi. Vigtigst af alt videreførte Kierkegaard Hegels psykologiske observationer af mennesket: Hvad der gør os lykkelige, hvad der giver os mening i livet. De indsigter er lige så relevante i dag som for 200 år siden.
Foredrag med Rune Selsing booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Ruth Brik Christensen
Book nuRuth Brik Christensen: Munter og inspirerende foredragsholder og kuf-mor for udsendte danske soldater.
Om Ruth
Ruth Brik Christensen er en anerkendt foredragsholder med omfattende erfaring som soldaterhjemsleder, eller kuf-mor, som soldaterne sagde, i krigszoner i Irak, Afghanistan og Libanon. Hendes foredrag er underholdende, inspirerende, og engagerede, og de giver et unikt indblik i livet som en forstående og lyttende “mor” for udsendte danske soldater. I sine foredrag deler Ruth Brik Christensen sine oplevelser med soldaterne og fortæller om krigens virkelighed set fra et soldaterhjem.
Det kan du glæde dig til:
- Som en nærværende og dygtig formidler kombinerer hun sjove anekdoter med vigtige budskaber, der berører publikum dybt.
- Foredragene giver en spændende og anderledes vinkel på Danmarks militære engagement i verdens brændpunkter.
- Hendes levende fortællinger ledsages af billeder, der illustrerer historierne på en engagerende måde.
- Hun er især efterspurgt hos kirker, oplysningsforbund, foreninger og kommuner, hvor hun formår at skabe et rum for refleksion og dialog.
Ruth Brik Christensen, uddannet pædagog og diakon, blev i en moden alder udsendt som leder på KFUM’s Soldaterhjem, hvor hun skabte et hjem væk fra hjemmet for soldaterne. Hun har altid haft ører, der havde tid til at lytte, og har været en støtte for soldaterne i deres glæder og sorger. Ved siden af lytteposten har Ruth bagt tonsvis af brød, brygget spandevis af kaffe og skabt et trygt fristed, hvor soldaterne altid følte sig velkomne. Uanset dit kendskab til militær og forsvaret, kan Ruth Brik Christensen tage dig med på en rejse gennem soldaternes verden. Oplev hendes muntre foredrag, der sætter fokus på kærlighed, trøst og de virkelige oplevelser fra frontlinjen.
Foredrag af Ruth Brik Christensen:
Foredrag 1: Kaffe og Kage mellem Krudt og Kugler
I dette foredrag deler Ruth Brik Christensen sine oplevelser med og blandt udsendte danske soldater. Som leder af KFUM´s Soldaterhjem i krigszoner har Ruth ikke blot bagt brød, kager og brygget kaffe, men hun har også været en støttende skulder og har givet glimt af kristendommens trøst og budskab om kærlighed. Foredraget giver indblik i Ruths tid som leder på soldaterhjemmet i Irak, to forskellige steder i Afghanistan og i Libanon. I Afghanistan stod hun bl.a. i spidsen for at åbne et nyt soldaterhjem, hvor hun ikke havde andet end et telt til at begynde med, men blev en succes blandt både danske og udenlandske soldater.
Foredrag 2: Ørkenrotten Gør Status: Humor i krigens skygge? Kom med bag kulissen af soldaterlivet.
Efter mere end 15 år og over 1.500 foredrag tager Ruth Brik Christensen sine tilhørere med på en munter fortælling. Foredraget fokuserer på alt det sjove og anderledes ved arbejdet med danske soldater i udlandet. Ruth deler også de pudsige ting, der sker, når man rejser rundt og holder foredrag om dette. Hun fortæller underholdende historier fra udsendelser i Irak og Afghanistan samt fra foredrag holdt på tværs af Danmark. I en let tone og med masser af humor giver Ruth indblik i det alvorlige arbejde og skaber en sjov oplevelse for tilhørerne.
Foredrag med Ruth Brik Christensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Minna Grooss
Book nu”Rejsen i mellemrummene” kalder radiovært og kulturskribent Minna Grooss sit foredrag.
Hun har hele sit liv rejst, og har siden nullerne udviklet sin måde at se verden på fra en intuitiv rejseform til researchet destinationer, hvor hun skriver og fotograferer fra. Hun har siden 2001 formidlet både rejseartikler og længere kulturartikler til Politiken, Weekendavisen, Jyllands Posten og onlinemagasinet, Heartbeats og er fast vært på DR P2 på programmet ”Natsværmeren”. Hun er også forfatter til fem bøger og instruktør på tre dokumentarfilm og har en fortid som professionel musiker i blandt andet Miss B Haven. I 2020 blev hun optaget i Kvindelige Eventyrers Klub.
I en medieverden, der er fokuseret på drama og frygt er hun optaget af at fortælle de historier, der sjældent får den store opmærksomhed i medierne, men som ofte favner en kultur og viser livet i øjenhøjde via de mennesker hun møder. Hun opsøger gerne byer, lande, kulturinstitutioner og folkeslag der kun får opmærksomhed hvis der opstår en konflikt, og derefter forsvinder fra pressens søgelys og bliver glemt. Hendes sidste rejser har været til Georgien, Kosovo og Moldova.
Med sin erfaring fra radiomediet er hun vant til at formidle gode fortællinger. Mellem 2019-2022 skrev hun og produceret 160 fortællinger fra sine mange rejser samt filosofiske og poetiske betragtninger i sit eget P2 program ”Dagdrømmer”, hver lørdag. I de sidste ti år har hun været fast vært på samme kanal i programmet ”Natsværmeren” hvor hun gør en dyd ud af at spille musik fra hele verden, meget af det aldrig før spiller på Danmarks radio.
Det er udvalgte fortællinger fra programmet ”Dagdrømmer”, og fortællinger fra hendes artikler hun folder ud i sit foredrag i ønsket om at minimerer frygt, gøre folk nysgerrige og bygge bro mellem kulturer. Et foredrag om mod, risikovillighed og en nysgerrig tilgang til verden.
Hendes foredrag har to modus: Et med billeder og et uden afhængig af den ønskede længde af foredraget. Det er et foredrag, der både kan holdes for en ung målgruppe, men også ældre og forældre med børn. Foredraget er personligt og fortalt så lytteren kan spejle sig i det, og blive inspireret. Hun er vant til at stå på en scene og kender til formidling og kunsten at skabe en god fortælling.
Foredrag med Minna Grooss booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Anne Lea Landsted
Book nuAnne Lea Landsted, journalist og forfatter. Har netop udgivet bogen Det Fældende bevis – om terrorangrebet i København i 1985.
I 1985 sprang der to bomber i hjertet af København. En foran det amerikanske flyselskab Northwest Orient, der dengang lå lige over for Vesterport Station og en foran Synagogen i Krystalgade. En tredje skulle have været sprunget foran det israelske flyselskab El Al, men terroristen blev forhindret og fik kolde fødder. Bomben blev senere fisket op af Nyhavn af en ung billetsælger fra Havnerundfarten.
Det var et mirakel at kun en blev dræbt og 27 såret. Marmorkanten foran det amerikanske flyselskab tog det meste af trykket. I Krystalgade blæste bomben to enorme egetræsdøre ud. Bomben var så kraftig, at alle vinduerne i det jødiske plejehjem bag synagogen blev knust. Flere af de ældre, hvoraf mange var holocaust-overlevere, måtte senere behandles for chok og snitsår fra knust glas.
Det tog næsten fire år, før terroristerne blev anholdt og fængslet i Sverige, men faktisk kunne sagen have været opklaret allerede få måneder efter terrorangrebet den 22. juli 1985. I august modtog den danske efterretningstjeneste, PET, vigtige underretninger med navne på to af terroristerne, men oplysningerne kom aldrig videre.
Foredrag af Anne Lea Landsted:
Foredrag 1: Det fældende bevis
Hør historien om den gang terroren for første gang i nyere tid ramte Danmark, den 22 juli 1985, om den dygtige danske efterforsker, som uden at vide det sad med nøglen til opklaringen allerede få måneder efter, men blev modarbejdet af blandt andet den danske efterretningstjeneste, om alt det, der ikke burde gå galt, men som alligevel gjorde det, om kommunikationsudstyr, som ikke virkede og om hvorfor der kom til at gå fire år, før sagen blev opklaret.
Foredrag 2: True-crime
Genren anmelderne elsker at hade, fordi den har et skær af populærkultur over sig. Vi andre hader at elske den af præcis samme grund. Jeg er true-crime forfatter. Jeg skriver dokumentariske bøger om virkelige forbrydelser. Jeg har skrevet om Golden State Kilder – en af USAs værste serieforbrydere og om kvindelige mordere. Al Capone skrev true-crime. Det samme gjorde Norman Mailer, så hvad er egentlig problemet?
Foredrag 3: Det fældende bevis og billetsælgeren
Den 22 juli 1985 var en herlig sommerdag med masser af mennesker i Nyhavn. Op ad formiddagen samlede den unge billetsælger på Havnerundfarten, Uri, den tredje bombe på af Nyhavn. Han måtte ringe to gange til politiet, før bomben blev hentet. Den endte med at stå i tre timer på broen blandt tusindvis af intetanende sommergæster. Dengang fandtes der ingen mobiltelefoner eller sociale medier, så Uri vidste ikke, at der allerede var sprunget to bomber. Den ene foran synagogen. Uri er jøde, og det var helt tilfældigt, at det lige var ham, en jødisk dreng, der samlede bomben op, men som en del af det jødiske samfund kom det alligevel til at præge hans liv. Mød både forfatteren til bogen og Uri.
Foredrag med Anne Lea Landsted booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Jokum Rohde
Book nuJokum Rohde er aktuel med bogen “Vinter ufo”.
Om bogen:
Hvorfor er København næsten tømt for mennesker, findes der overhovedet ufoer og hvor ligger Sønderport Station? Jokum Rohdes (f. 1970) længe ventede science fiction noir-roman om fortrængning, forskydning og forfald er landet.
Anmeldelser af “Vinter ufo”:
★★★★ Vurderet 4.1 ud af 5 baseret på 5 vurderinger
“Forrygende … dansk, eksklusiv e-litteratur findes!”
83/100 Weekendavisen
“Hektisk sindrig, solidt svimlende roman”
83/100. Weekendavisen
“Stemningen er u(f)overtruffen”
★★★★★ Berlingske
“Det er ikke bare imponerende. Det er også ret sjovt og virkelig far out”
★★★★★ Jyllands-Posten
“Stemningen fra romanen er blevet i mig længe efter endt læsning”
83/100 Litteratursiden.dk
Foredrag med Jokum Rohde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Niels-Birger Danielsen
Book nuNiels-Birger Danielsen er aktuel med foredraget “Oberstens datter – en pioner for ligestilling i forsvaret”.
To gravsten på kirkegården i Snesere på Sydsjælland minder om personer, der har forbindelse til et emne, der lige nu har landspolitisk relevans. Det drejer sig om værnepligt for kvinder – det sidste område i Forsvaret, hvor kvinder ikke har fuld, formel ligestilling. På den ene sten står navnet Else Martensen-Larsen (1911-96), der var korpschef for Kvindeligt Flyverkorps, der blev oprettet i 1953. Hun fik i 1962 grad af oberst, før kvinder i almindelighed overhovedet kunne få en officersuddannelse. Else Martensen-Larsen havde markante begreber om personlig og national ære med sig fra sit hjem, da hun var datter af oberst Svend B. Paludan-Müller (1885-1944), der er navnet på den anden gravsten. Han blev begravet i Snesere efter at være omkommet efter en tre timer lang ildkamp ved sin embedsbolig i Gråsten – ene mand mod en større tysk styrke. Kvindeligt Flyverkorps bestod af kvinder, der var ansat i eller virkede frivilligt for Flyvevåbnet, og korpset blev rost for sin høje militære kvalitet. Blandt de frivillige, der blev uddannet i korpset, var daværende kronprinsesse Margrethe, der sluttede som major. Historiker og journalist Niels-Birger Danielsen, der arbejder på netmediet forsvarshistorien.dk og har arbejdet med forsvarsstof i en årrække, udfolder i sit foredrag Else Martensen-Larsens store betydning for kvindernes ligestilling – og kommer også ind på, hvordan tingene har udviklet sig fra hendes tid op til i dag.
Else Martensen-Larsen var emnet for en podcast, som Nationalmuseet inviterede mig til at medvirke i i juni 2023. Hør podcast her.
Foredrag med Niels-Birger Danielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Per Arnoldi
Book nuTalk Show med Per Arnoldi..!
Per Arnoldis topanmeldte selvbiografi : SOLO har vakt megen nysgerrighed.
Arnoldi stiller nu kun op i sit nye format:
Kunden sørger for en kvalificeret og velforberedt lokal interviewer der har læst bogen og andet materiale og stiller spørgsmål.
Arnoldi er stadig mand for at kunne svare… om end ikke kort!
Varighed ca 2 timer med pause.
Per Arnoldi booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Kennie Frederiksen
Book nuKennie Frederiksen er lige nu er aktuel med foredraget “Fra håbløs til helt” .
Foredraget tager udgangspunkt i mit liv med diagnoser som fx Tourette, Autisme og ADHD og stiller (og forhåbentligt også svare på) spørgsmål som; Hvad vil det sige at miste håbet? Hvordan kommer man tilbage på rette spor? Gør det ondt når man tics’er? Kan man have et job? En kæreste? Er man svag fordi man spørg om hjælp? Og er det nogensinde gået galt på fx en bytur? Ingen spørgsmål er forkerte her og jeg vil gøre mit for at svare.
ALLE kan få noget ud af foredraget!
Virksomhed: Er I en virksom som favner bredt og ser kvaliteten i mangfoldighed blandt jeres ansatte? Måske nogle af jeres ansatte har diagnoser, eller måske børn med diagnoser.
Foredraget her kan være en underholdende og lærerig måde at komme ind på de her ellers lidt tunge og tabubelagte emner. Jeg har med et tidligere foredrag, ”Som Brødre Vi Dele” og ”Jeg Har Tourette”, gæstet events fra Odense Renovation til et mindre erhvervsnetværk. Alle med positive tilbagemeldinger.
Skoler: Også jeres elever. Flere og flere børn og unge bliver diagnosticeret med en eller anden diagnose og selvom mange skoler og undervisere gør deres bedste for at disse børn skal trives, kan det være svært at vide hvad der skal til. Jeg har selv kæmpet mig igennem uddannelsessystemet og fejlet flere gange. Det er ubeskriveligt hårdt men der er lys for enden af tunnellen.
Foredraget kan bruges til tema relateret undervisning og kan understøttes af flere tv-programmer jeg har medvirket i (nævnt i vedlagte materiale). Vælger I som skole at bruge mit foredrag i undervisningen vil jeg gerne sætte ekstra tid af til spørgsmål, evt. i de enkelte klasser som skal arbejde med dette.
Kulturlivet: Derfor er det også oplagt i kultur og foreningslivet. Jeg har med tidligere foredrag ”Som Brødre Vi Dele” og ”Jeg Har Tourette” fået stor ros og tager alt det jeg har lært fra tidligere succeser med når jeg gæster jer med mit aktuelle foredrag.
Alle: Foredraget tager ca. 1 time hvor der er plads til spørgsmål i slutningen.
Kennie Frederiksen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Flemming Jensen
Book nuFlemming Jensen – tonajt LIVE
Få noget at vide – mens vi ler
- som foredrag/stand-up eller i showform med musik
- varighed: Efter aftale fra 20 minutter til 2 timer med pause
- pris forhandles særskilt
- kan målrettes
En finurlig blanding af helt nutidig stand-up anno 2023 – og en meget personlig kulturhistorie gennem de sidste 40 år. Og så selvfølgelig også om Grønland.
Han har været der hele tiden …. synes man måske. Fra Nissebandens grødnisse, Lunte, til teaterets kyniske spindoktor…. plus alt det ind imellem – og nu! Revyerne, stand-up scenen, teateret, romanerne – her er virkeligt tale om et menneske, der har brugt et helt liv på ikke at kunne bestemme sig. Skuespiller, dramatiker, instruktør, forfatter, farfar …. Hvordan blev det alt sammen til? Hvad skete der bag scenen? Teaterets verbale road-movie på strejftog gennem den bredest mulige del af det danske kulturlandskab gennem de sidste to snese år.
Satiren og munterheden handler selvfølgelig primært om nutiden – også gerne om Grønland – det er dér, det sner! – og om dagens danske politik, hvor det bestemt ikke sner. Få alle historierne – for så har I fået fingre i historien!
Flemming Jensen fortæller om alt det sjove og spændende – og gi’r undervejs eksempler på viser, sange og monologer. Lige fra ”Ka’ du huske?” til ”Hov! Den dér er da helt nyskrevet!” Revyen, teateret og samfundsdebatten smelter sammen i stand-up format og gør det hele både morsomt og meningsfuldt. Om før og nu – for hvad vil vi egentlig helst ha’? En stjernestiv Per Hækkerup eller en ædru Mette Frederiksen?
Selvfølgelig – tider skifter, og intet er, som det var. Men det er jo også rigtigt, at intet er, som det var, uden det, det har været.
Aktuel, politisk satire anno 2023 –og lidt fra tiden, før dengang den danske humor blev til hån.
Det skrev de i aviserne:
★★★★★- ”Flemming Jensen hører blandt vore vittigste samfundsrevsere. Ingen formår som han at pakke knivskarpe pointer ind i venlighed. Der bør ikke herske tvivl om, at Flemming Jensen er langt hurtigere i hovedet end de prominente politikere, som må tage imod de høflige, verbale hug”.
”Oven i købet forkæles vi med nogle herlige, hidtil usete video-klip, hvor en noget yngre Flemming Jensen får selskab af Søren Østergaard, Per Pallesen, Claus Ryskjær og ikke mindst vennen Jesper Klein.”
”Han fremstår stadig som en mand på bølgelængde med sin samtid. Teksterne har smæld og når han sigter… så rammer han.”
“Aftenen er fuld af underfundige sandheder”
Det er humoristisk nutid i farver”
”Skarpt, lunt og meget, meget morsomt.”
“De satiriske spidsfindigheder, det verbale overskud og de tekstligt fine viser er simpelthen en fornøjelse. Den gamle veteran kan stadig hente mavelatteren op af publikum. Gode viser, skarp satire og overraskende jokes.”
Foredrag med Flemming Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Espen Strunk
Book nuRejsende i Rock’n’Roll: 50 år med Peter Belli
I juni 2023 mistede vi en af Danmarks eneste, regulære rocklegender, da Peter Belli gik bort i en alder af 79 år. Musikjournalist og forfatter Espen Strunk lavede et af de sidste, store portrætinterview med Peter Belli og er muligvis landets største Belli-kender. I dette personlige foredrag opruller han hele historien om “Ulven Peter” – hele vejen fra pigtrådsdagene på spillestedet Hit House i 1960’erne og frem til Strunks sidste møde med legenden i sensommeren 2020.
Foto af Peter Belli og Espen Strunk er taget af fotograf Morten Rygaard.
Foredrag med Espen Strunk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Kathrine Lilleør
Book nuNyt foredrag af Kathrine Lilleør:
Hjælp til at dø
Skal samfundet eller vi selv bestemme, om vi må få hjælp til at dø? Skal man kunne gå ind fra gaden og bede om en dødelig sprøjte? Hvad med etikken, de pårørende og Gud?
Kathrine Lilleør, der er tidligere medlem af Det Etiske Råd, var i mange år imod aktiv dødshjælp, men hun har skiftet mening. Kom og hør, hvorfor.
Kathrine Lilleør er sognepræst ved Sankt Pauls i Nyboder og ph.d. på en afhandling om H.C. Andersens Eventyr. Hun er forfatter til en række bestsellere, og landskendt for sine gudstjenester på DR samt sine dagsaktuelle kommentarer i diverse medie med fast klumme gennem 20 år på Berlingske Tidende.
Foredrag med Kathrine Lilleør booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Emil Sanderhoff sammen med Lasse & Mathilde
Book nuEmil Sanderhoff sammen med Lasse & Mathilde tilbyder følgende program:
Til vands, til lands og i luften
Kom med på en fantastisk rejse ind i naturens og musikkens fortryllende univers, når trioen bestående af den legendariske duo: Lasse & Mathilde og naturvejlederen Emil Sanderhoff, tager jer med til vands, til lands og i luften!
Dybt ned i søen, langt ud i skoven og højt op i luften!
Lyt og syng med på nye og gamle sange og melodier og bliv klogere på alt lige fra vandspidsmusen til natugler og møgbiller!
Temaet med de 3 er simpelthen Danmarks vilde natur og vores enestående musik-kultur.
Et helt unikt arrangement, som vil berige din aften!
Vi glæder os til at se dig!
Om Emil Sanderhoff:
Man har sikkert set ham før, for Emil Sanderhoff har været på tv-skærmen et par gange. Han er jævnlig gæst i Go’ morgen Danmark, når naturrelaterede emner skal drøftes, og en formidabel fortæller, der tryllebinder publikum med sine medrivende fortæller om dyr og naturen. Helt fra da han var barn, havde Emil Sanderhoff stor interesse for naturen, og denne interesse har han taget med sig gennem livet. Til konfirmation fik størstedelen af os penge, tøj, elektronik eller andet, men ikke Emil, han fik udstoppede fugle, teleskoper og fuglebøger. Han er uddannet lærer, fra den frie lærerskole, og har opnået naturvejlederuddannelsen ved at arbejde på Naturama i en årrække. Nu er han naturformidler, og igennem stor passion, forsøger han at åbne en verden af eventyr, viden og fantastiske naturoplevelser for alle.
Booking: ARTE Booking – telefon 3848 1400 – mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Niels Jensen
Book nuStay-behind – Myter og fakta om NATO ́s Okkupationsberedskab under Den kolde Krig 1945 – 1990
De mange myter og manglende politiske udmeldinger om hemmelige NATO hære gav under Den kolde Krig anledning til mange avisskriverier og nedsættelse af undersøgelseskommissioner. Hvad var fakta – og hvad var myter om NATO ́s okkupationsberedskab i tilfælde af en sovjetrussisk besættelse af Danmark?
Foredraget bygger på materiale frigivet af kilder i i USA, Østrig, Danmark og Israel, og giver svar på hvad der er myter og fakta – mest fakta. Fund af hemmelige skjulte våbendepoter i flere lande afslører planerne for det hemmelige okkupationsberedskab, der skulle aktiveres ved angreb mod Danmark fra Warszawapagten.
Mit navn er Niels Jensen. Jeg har en fortid som taktisk efterretningsofficer i det danske forsvar – og som mangeårig dagbladsjournalist og forfatter.
Foredrag med Niels Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Peter Højrup
Book nuPeter Højrup er aktuel med “Jertefloden”.
Om bogen:
Betty er flygtet fra sine problemer. Hun har været i Madrid et par uger, men hvad hun har foretaget sig, er svært at sige. Dagene går bare. Det, der skulle have været en ny begyndelse, hænger uhjælpeligt fast i fortiden. Hun tager sin gule kjole på, men føler sig slet ikke så glad og optimistisk, som hendes påklædning giver indtryk af. Hver dag går hun ud for at opleve noget nyt, og hver dag ender hun i parken, hvor hun føler sig forbundet med planter og dyr. Når det bliver aften, og museerne har gratis adgang, går hun enten på Prado eller Reina Sofía. På Prado sidder hun i timevis foran Den vanvittige Johanne og synes, at hun kan genkende sig selv. På Reina Sofía ser hun på postkort af borgerkrigens kvinder. De ser så tapre ud, som de står der med høtyve og leer, klar til at kæmpe for frihed og retfærdighed, klar til at kæmpe for hinanden, og mod de mænd, der vil slå dem ihjel. De indgyder hende håb og får hende til at længes efter at være del af et fællesskab. Hun vil gerne sidde omkring et bål med de kvinder og koge et æg. Hun ærgrer sig over de mange turister og regner sig ikke til deres skare, for i modsætning til dem har hun ingen planer om at tage hjem. Selvom hun har lovet sig selv ikke at gøre andre ondt, har hun mere end én gang trådt en højrøstet amerikaner over tæerne under dække af trængslen foran museerne. Hvad mere? Jo, hun bor på et pensionat med en skrap værtinde. Pengene er små, så hun får ikke meget at spise. Alle vegne slæber hun sin guitar med, så hun kan tjene lidt penge på at spille og synge, men hun bliver hurtigt forbitret over publikums manglende interesse og begiver sig videre ud i byen i håb om, at den vil indfri hendes forhåbninger. Hvad mon der nu skal ske?
Peter kan bookes til oplæsninger og foredrag om bøgerne og forfatterskabet.
Peter Højrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Mette Bloch
Book nuDen uundgåelige verden af kunstig intelligens – AI for begyndere
Er du nysgerrig omkring kunstig intelligens (AI), men ved ikke helt, hvor du skal starte? Kunne du tænke dig at vide hvordan AI allerede påvirker dit daglige liv?
Book et fascinerende og informativt foredrag med vores “hands on-ekspert”, der har nørdet med de praktiske måder du kan bruge ChatGPT på, så du kan for det forklaret på en letforståeligt måde. Foredraget er ikke til dig der er tekniknørd, men det til dig der ikke helt har haft modet til at gå i gang, eller bange for at virke som en boomer hvis du prøver.
Foredraget tager dig med på en spændende rejse gennem AI’s tidslinje. Fra de tidlige dage og udvikling til hvordan det er blevet en integreret del af vores hverdag uden vi selv er bevidste om det.
Kunstig intelligens er overalt – du tænker bare ikke over det. Har du nogensinde spekuleret på, hvordan din musik streamingtjeneste kender dine musikpræferencer så godt? Eller hvordan din online shopping platform foreslår produkter, du bare ikke kan modstå? Det er alt sammen takket være AI!
Under foredraget vil du se eksempler på hvordan du kan spare oceaner af tid på at bruge ChatGPT rigtigt, hvad den kan og hvad den ikke kan. Tag med på en lærerige og inspirerende rejse – uanset om du er en ivrig teknologientusiast, en virksomhedsleder, eller bare generelt interesseret i det nye på markedet, så er dette foredrag noget for dig.
Tag det første skridt ind i fremtidens verden af kunstig intelligens, turen er ikke så skræmmende som du måske tror.
Foredrag med Mette Bloch booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Peter Nygaard
Book nuPeter Nygaard er i efteråret 2023 aktuel med ny bog: Ikoniske formel 1 baner.
Om bogen:
Danmarks bedste motorsportsekspert kombineret med landets største motorsportsstjerne er en vinderformel, der kan sælge bøger. Peter Nygaard og Kevin Magnussen er gået sammen om at lave en flot og medrivende udgivelse, der hylder de 10 mest ikoniske baner i Formel 1. Bogen er fyldt med dramatiske fortællinger, historiske øjeblikke, legendariske kørere og masser af fede billeder. Og så guider Kevin Magnussen læserne gennem de udvalgte baner med en kørers blik for afgørende detaljer og med bund i sin personlige erfaringer bag rattet.
Formel 1 oplever lige nu et boom, for sporten er igen blevet spændende med tæt kamp om verdensmesterskabet. Og så har Netflix-serien ‘Drive to Survive’ skabt massiv interesse verden over. Herhjemme er Kevin Magnussen en af vores største sportsstjerner, der får massiv omtale i medierne i løbet af Formel 1-sæsonen. Denne bog udkommer lige op til starten på anden halvdel af løbskalenderen.
Kevin Magnussens seneste bog ‘Alt eller intet’ var en af 2021’s store bestsellere indenfor nonfiktion, mens Peter Nygaards storværker ‘Formel 1’, ‘Ferrari’ og ‘Mercedes’ tilsammen har solgt omkring 30.000 bøger.
Banerne er: Albert Park, Interlagos, Monza, Nürburgring, Monaco, Spa-Francorchamps, Suzuka, Marina Bay Circuit, Silverstone og Autodrómo Hermanos Rodriguez.
Foredrag af Peter Nygaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Anna Grue
Book nuAnna Grue er aktuel med krimien “Ligene i lysthuset”.
En ung mand sidder varetægtsfængslet for mord, og den ukonventionelle privatdetektiv Anne-Maj Mortensen kaster sig ind i sagen med bistand fra sit computer-kyndige barnebarn, trettenårige Didi. Tingene kompliceres, da der sker flere mord på unge mænd, og en vrissen kvinde forsvinder – alt imens datteren Iben gennemgår en svær graviditet, og gravhunden Mortensen den Tredje kommer i vanskeligheder.
Bogen er fjerde selvstændige bind i serien om efterlønneren Anne-Maj Mortensen, der sætter sig for at opklare de forbrydelser, som har fået politiet til at kaste håndklædet i ringen.
Foredrag med Anna Grue booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Anne Hjernøe
Book nuAnne Hjernøe er aktuel med bogen “Annes salater – 111 sunde salater der gør dig let og mæt”.
Få ny inspiration til sommerens – og resten af årets – salater med en sund og grøn smags- og farveeksplosion på middagsbordet.
Der er sket meget på salatfronten, siden Anne Hjernøe for otte år siden udgav sin store bestseller Sunde salater. Salater er stadig noget af det mest lette, lækre og sunde, man kan spise, og derfor fylder de i dag mere end nogensinde i den danske kost. Vi er alle sammen blevet mere bevidste om, hvor vigtigt det er at spise mere grønt og samtidig skære ned på kødet, og vi er blevet bedre til at udnytte grøntsagerne og få mest mulig smag ud af dem.
I denne bog giver Anne sine læsere ny inspiration til 111 nye, skønne salater, der kan bruges som hele måltider, som tilbehør eller som en ud af flere salater med godt brød og dip til, når man er nogle stykker om bordet. Det er 111 sunde salater, der gør én let og mæt. Anne kalder selv salaterne en opdateret version 2.0. Dels er der kommet mange nye råvarer og smagssammensætninger til, og dels afspejler salaterne, at vi alle skal tænke meget mere grønt ift. miljø, klima og dyrevelfærd. Bogen har derfor også fokus på planteproteiner, så mange af salaterne dels er mere mættende og dels er en god kilde til protein som alternativ til kød. Der er dog også stadig salatopskrifter med kylling, kød og fisk, for kun få af os lever 100 procent vegetarisk – men der er mindre i end tidligere. Anne viser desuden, hvordan man også bruger nogle af de nye produkter, der er kommet frem, som Ingrid-ærter, seitan og plantestykker. Salaterne er en eksplosion af smag og farver og spændende råvarekombinationer. Bogen indeholder samtidig opskrifter på skønne dip og dressinger, masser af sprød topping samt det gode brød til salaterne, herunder også supervelsmagende glutenfri alternativer.
Foredrag med Anne Hjernøe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Malene Ravn
Book nuI oktober 2023 er Malene Ravn aktuel med romanen “Den virkelige verden”.
Om bogen:
Edith Christiansen får en stor chance, da den berømte overlæge Hartung ansætter hende på Frederiksberg Hospital i 1960. Her skal den unge kvindelige læge behandle psykiatriske patienter med det nye banebrydende stof LSD, som overlægen tror kan kurere sindet. Indtil nu har lægerne manglet virksomme behandlingsmetoder, og for nogle patienter er endestationen det hvide snit. LSD er den kur, både læger og patienter har ventet på. Behandlingsrummene bliver indrettet i hospitalets kælder, og der giver Edith de psykiatriske patienter katastrofalt høje doser LSD efter overlægens instrukser. Snart er Edith fanget mellem overlægens vision om et højere mål og omsorgen for patienterne. Og jo længere hun suges ind i arbejdet på psykiatrisk afdeling, jo mere skrider hendes egen tilværelse. ’DEN VIRKELIGE VERDEN’ er en roman om blinde punkter, ansvar og menneskelighed i en kompleks verden af håb og længsel, magt og ambitioner.
Foredraget kommer til at handle om romanen , Malenes personlige indgang til emnet (hun havde et familiemedlem, der blev behandlet), researchen, hendes kontakt til tidligere patienter og til lægernes efterkommere, som gav Malene en ung kvindelig læges private arkiv fuld af hidtil ukendte oplysninger om LSD-behandlingerne. Der er masser af anekdoter og nyt lys på LSD-forsøgene, som hun ved rigtig meget om. Foredraget vil blive ledsaget af billedmateriale.
Foredrag med Malene Ravn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Benny Schumann
Book nuEn fantastisk cirkus historie
En fortælling visuelt sammensat så det tager publikum med på en rejse gennem Benny Schumann`s eventyrlig og sælsomme opvækst i det enestående Cirkus Schumann.
Foredraget indeholder unikke dokumentariske filmoptagelser og giver en særlig indsigt i familien Schumann og morfar Charlie Rivel historie og i en meget anderledes verden med klovne, dyr og verdensartister.
Alle film er digitaliseret i meget høj kvalitet og vises med projektor.
Foredraget har en ca. varighed på 1 time og 30 min. Under foredraget optræder han også med nogle artistnumre bl.a. tallerken spinnummeret. Efter foredraget kan publikum stille spørgsmål.
Foredrag med Benny Schumann booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere
Maren Tarpgaard
Book nuMaren Tarpgaard er anæstesioverlæge i Gødstrup.
Hun tilbyder foredraget:
Fra 112 til hospitalet
Anæstesioverlæge i Gødstrup Maren Tarpgaard fortæller om hendes arbejde som læge på akutlægebilen samt akutlægehelikopteren.
- Hvad sker der når man ringer 112?
- Hvilke ressourcer råder præhospitalet over og hvordan udnyttes de bedst muligt?
- Hvordan er det at arbejde i en hverdag der går fra kedsomhed til kaos på 10 sekunder?
Hvis tiden tillader det vil der desuden være snak om hjerteløberordningen samt diverse anekdoter.
Foredrag med Maren Tarpgaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
Læs mere