Nyheder

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m. Du kan tilmelde dig ARTE Bookings nyhedbrev ved at indtaste din mailadresse i den grønne box i højre side.

Nick Trier
Nick Trier holder foredrag om: motivation, pædofili, stoffer

Nick Trier

Book nu!

Nick Trier, født 1987, kommer fra  Kerteminde. Han er en meget udadvendt og energisk ung mand, der har drevet sin egen tømrervirksomhed de seneste 7 år. Hverdagen består af den energi han skaber igennem sporten og alle de spændende mennesker han møder på sin vej. Det er med til at gøre en forskel og skabe motivation for en masse nysgerrige unge. Det gør han blandt andet på Camp True North og gennem sit foredrag ”Positivt Kaos”, som handler om en meget hård fortid med elitesport, sexuel misbrugt, stoffer, kaos og MOTIVATION til at komme tilbage til virkeligheden.

Foredrag af Nick Trier:

Positiv kaos

I alderen fra 11-15 år blev han sexuelt krænket af en ældre mand. Denne mand ødelagde ham fuldstændig i en alt for tidlig alder og udsatte ham for grimme ting som han i dag knap kan tale om. Nick var sindssyg bange i hele den periode hvor det stod på, men han var totalt splittet. Nick fortæller ærligt om sin tid hos manden og den efterfølgende retssag, hvor han bliver sat i fængsel.

Nick fandt meget hurtigt tilflugt i stofferne – han kommer væk fra tankerne om manden. Nick ryger hash hver eneste dag i 8 år og de hårde stoffer er også en stor del af det. Som 20-årig landede han på sygehuset med en overdosis af stoffer. Det stopper ham ikke! Han forsætter og efter 7 år lander han på hospitalet igen. Det er et mirakel at han trækker vejret den dag i dag.

I dag er Nick Trier 110% clean fra alle stoffer. Han har haft sin egen tømrervirksomhed de seneste 7 år og arbejder som teamleder/rollemodel på Camp True North hvor man underviser unge teenagere. Han har de seneste 3 år dyrket løb på eliteplan og deltaget i 40 løb i 8 forskellige lande, hvor 2 af dem var verdensmesterskaberne i OCR løb. Han er stifter og holdkaptajn til Danmarks største løbehold på 240 løbere til Stafet For Livet, hvor der samles ind til kræftsyge patienter.

Foredrag af Nick Trier booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. april 2020
Læs mere

Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgård
Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgård holder foredrag om: Branding, Fortælling, Iværksætter, Miljø, Motivation

Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgård

Book nu!

Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgård er uddannet i hhv. International handel og Design & Business.

Foredrag af Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgård

Foredrag 1: Fra kaffegrums til hudpleje
Et indblik i livet som iværksætter i en moderne start-up og en energisk formidling af levevejens positive sider, mavepustere samt de erfaringer man gør sig undervejs. Oplægget tager afsæt i historien bag Rasmus og Simons egen virksomhed grums, der siden 2018 har lavet naturlig hudpleje baseret på genanvendt økologisk kaffegrums fra lokale caféer i Aarhus – produkter, der i dag forhandles hos over 150 butikker i Europa.

Foredrag 2: Produktudvikling med dine kunder
“Når to mænd giver sig i kast med at lave hudpleje med kaffegrums kræver det, at man kender sin målgruppe”. Et oplæg om det at være mænd i en kvindedomineret branche, kunsten i at udvikle produkter med sine kunder og et indblik i et moderne start-up med en atypisk forretningsidé.

Foredrag af Simon Krag Christensen og Rasmus Nørgård booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 31. marts 2020
Læs mere

Adam Holm
Holder foredrag indenfor følgende områder: Antisemitisme, Europa, Punkmusik, Syrien, Utroskab

Adam Holm

Book nu!

Adam Holm er aktuel med bogen “Diktatoren i Damaskas – et portræt af Bashar al-Assad”.

Om bogen: Krigen i Syrien og den generelle ustabilitet i den region i verden holder ikke op lige med det første. Og upåagtet at den brede befolkning givetvis er mere optaget af hverdagen, har konflikterne i den region direkte indflydelse på livet som det leves, også på vores breddegrader. I Diktatoren i Damaskus tager journalist og forfatter Adam Holm et andet greb på fortællingen om Syrien. Han tager udgangspunkt i den siddende diktator, Bashar al-Assad, og dennes vej til magten. Det er en dramatisk og besynderlig historie om en magtfuld familie, om etniske og religiøse konflikter, om kærlighed og flugt, om fædre og sønner og brødre. Og om at ende med at stå i centrum af en af de mest grusomme, voldsomme og ødelæggende krige i nyere tid.

Foredrag med Adam Holm booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 31. marts 2020
Læs mere

Ib Michael
Holder foredrag indenfor følgende områder: 1960´erne, Digte/Poesi, Forfatterskab, Historie, Litteratur, Rejsebeskrivelser, USA

Ib Michael

Book nu!

Ib Michael er aktuel med bogen “Sandheden om Lucy”
Om bogen: Sandheden om Lucy er en roman om to unge, Igor og Lucy. Igor har mistet sine forældre i en trafikulykke. Han er graffitimaler. En dag går han ind i en gammel jernbanevogn ved Nørrebro Station, hvor han finder en bevidstløs og mishandlet ung pige, som han kalder Lucy. Han forelsker sig i hende. Det udvikler sig til en historie om kærlighed, vold og bortførelse. Langsomt kommer han på sporet af, hvem hun er. Igor og Lucy viser sig, hver på deres måde, at være i besiddelse af ganske særlige evner. På jagt efter virkeligheden bag tilbagevendende syner hos Igor, drager de til Amazonas, ledsaget af Snehvide, en fhv. jægersoldat fra Haveforeningen. Deres skæbner er flettet sammen i en sagnomspunden ruinby, City of Z. En legendarisk ekspedition, anført af Oberst Fawcett i det forrige århundrede, er sporløst forsvundet og har efterladt sig en hemmelig notesbog om byens beliggenhed. Ekspeditionens skæbne er ukendt. Rejsen får et udfald, som ingen kunne have forudset. Sandheden om Lucy af Ib Michael er på én gang en kærlighedsroman og en eventyrroman – en vild, dramatisk og underholdende historie.

Foredrag med Ib Michael booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 31. marts 2020
Læs mere

Sara Høyrup
Sara Høyrup holder foredrag om: Catalonien, Spanien, statens børn, studierejse, studietur, tolkning

Sara Høyrup

Book nu!

Sara Høyrup er Spanienskorrespondent for Magasinet Europa og uddannet journalist. Det catalanske løsrivelsesforsøg i 2017 var hendes ilddåb med udgivelser i Weekendavisen, Kristeligt Dagblad og senere i Information og den spanske onlineavis Crónica Global. Sara Høyrup var fixer for Radio24syv efter attentatet på Ramblaen og for TV2 til regionsvalget efter løsrivelsesforsøget.

Sara Høyrup arrangerer studieture til Barcelona. Både demokratiforeningen DEO og en række gymnasieklasser har bestilt oplæg fra hende og fra fremtrædende aktører i Catalonien. Det foregår centralt på hendes tagterrasse med elevator og udsigt over byens tage og bjergene. Tidligere har en række kommuner været rundt i Barcelona til besøg arrangeret og oversat af Sara Høyrup. I foråret 2018 var Sara Høyrup på foredragsturné på gymnasier i Midt- og Nordjylland med Catalonien-krisen som tema.

Sara Høyrup har oplevet den tvivlsomme ære at få tvangsfjernet sit barn 2.000 kilometer fra hjemmet i efteråret 2019. Hun har valgt en åbenhedsstrategi i sine bestræbelser på at formå de danske myndigheder til at overholde internationale konventioner om barnebortførelser og jurisdiktion i børnesager. Mens hun venter på at få lov at være mor igen, forsøger hun at uddrage en principiel essens af sine egne og andres personlige erfaringer med socialsystemet i Danmark.

Sara Høyrups tese er, at den overivrige indblanding i familielivet er velfærdssamfundets skyggeside. Hun mener, at jo mere afhængige vi alle sammen er af staten, des mere er vejen banet langt ind i vores privatliv: Selv hvis man holder sig fri og uafhængig, er man underlagt forestillingen om, at det offentlige ved bedst om børnelivet. Statens magtmidler er massive – og de bliver kun sværere at undslå sig, når magtudøverne er socialarbejdere, som slet ikke står ved deres magt. Det emne har hun holdt foredrag om i fx folkekirken.

Sara Høyrup ejer tolkebureauet Tolkene.dk og er uddannet simultantolk og sprogmagister. Hun er certificeret konferencetolk hos EU-institutionerne og har arbejdet i mange år som politi- og domstolstolk i tre lande. Hun oversætter romaner og har oversat fra syv sprog for dansk presse siden starten af årtusindet. I regi af sit kursusudbud Tolkeskolen oplærer hun nye tolke i veje ind på arbejdsmarkedet.

Sara Høyrup holder foredrag om:

Foredrag 1: Når staten elsker vores børn
Velfærdsstatens skyggeside er den totalitære fristelse, der ligger i klientgørelsen af borgerne. Det ses klarest på “børneområdet”: Børnene er en ressource, der ikke må gå til spilde. Forældrene er nogen, som staten ikke kan stole på. Borgerne opfordres til at angive hinanden – gerne anonymt. Retssikkerheden er fraværende.

Det skaber utryghed og en reel risiko for justitsmord på kærlige og kapable forældre. Børn mister deres allervigtigste relationer, når kommunen tager over. Tilknytning tror man kan erstattes med fremmede. Samarbejdet mellem børnefamilierne og børneinstitutioner og skoler præges af de professionelles pligt til hellere at anmelde ti for mange end én for lidt. Udgrænsningen af de forkerte familier markerer grænserne for en nærmest klaustrofobisk normalitet, hvor der er én og kun én rigtig måde at være familie i Danmark.

Kollektiv angst for alt det grumme, der kan gå for sig i familiens skød, har frit spil, fordi den kritiske sans er sat ud af spil. Systemet lukker sig om sig selv, og kæreinstanserne er irrelevante.

Kan vi gøre det anderledes?

Foredrag 2: Catalonien: undertrykkelse eller forkælelse?
I Spaniens nordøstlige hjørne ligger en af landets rigeste regioner. I 2017 kom Catalonien på landkortet som andet end turistdestinationerne Barcelona og Costa Brava. Pludselig ville catalanerne løsrive sig. Eller ville de?

Der har aldrig været folkeligt flertal for løsrivelse i dette selvstyreområde. Løsrivelsestrangen grunder sig på en lokal nationalisme, som er en af tidens populistiske bevægelser i Europa. Catalanismen er racistisk og vendt imod underklassen, som er vandret til fra fattigere områder i Spanien i tidens løb.

Spanien er en af Europas mest decentraliserede stater. Statsmagten er tilbageholdende i sin magtudøvelse. Den catalanske lokalnationalisme er usolidarisk. Men det hørte vi ikke meget om i danske medier under krisen.

Og hvorfor så ikke det? Fordi staten ikke forklarede sig til den internationale presse, og den internationale presse forsømte selv at sætte sig ind i sagerne. Imens udrullede et effektivt propagandaapparat den lokalnationalistiske fortælling over hele verden.

Spanienskorrespondent Sara Høyrup fortæller en anden historie om regionen, som hun flyttede til i 1996.

Foredrag 3: Spanien 40 år efter de 40 onde år
Hvis man skal tro Enhedslisten og den catalanistiske lobby, er Franco aldrig afgået ved døden. El generalísimo sov ikke stille ind i 1975 efter at have styret Spanien med hård hånd i fire årtier. Alt er ved det gamle, og republikkens forsvarere i tredivernes borgerkrig har stadig brug for internationale brigader. Alle til højre for for det yderste venstre er fascister, og venstrepopulismen udgør sammen med løsrivelsesbevægelserne en broget befrielseshær med retten på sin side.

Reelt er Spanien en moderne retsstat og en forbundsstat med meget vidtgående beføjelser lagt ud til regionerne. Så decentral er magten, at det viste sig at være et problem at koordinere sundhedsindsatsen under coronakrisen. Også undervisningen er lagt ud lokalt, hvor modstanderne af lokalnationalismerne klager over skolebøger fulde af historieforvanskninger. I de tosprogede regioner bliver det spanske sprog marginaliseret i en grad, så det går ud over de spansktalendes borgerrettigheder.

Spanienskorrespondent Sara Høyrup fortæller om virkelighedens Spanien anno 2020.

Foredrag 4: Tolk: et erhverv for dig?
En tolk er en mundtlig oversætter. Ordene kan være en samtale ovre på kommunekontoret eller hos lægen, det kan være en retssag eller en politiafhøring, og det kan foregå på konferencer.

Tolkning kræver fuld mestring af de sprog, som tolken oversætter imellem. Det kræver analytisk sans og en skarp hjerne. Det kræver diskretion og seriøsitet. Mest krævende er det at oversætte samtidig med, at der bliver talt. Simultantolkning bruger man fx i EU-parlamentet og til konferencer. I retten hvisketolker tolken simultant til den anklagede på fremmedsproget – men når den anklagede taler, lytter tolken og tager noter. Bagefter ”gentager” tolken det sagte med klar røst til juristerne på dansk.

Tolkning kan være elendigt betalt eller vældigt godt betalt: Det afhænger af, hvor dygtig og veluddannet tolken er, og hvorhenne tolken finder arbejde. Tolkning er ofte freelancearbejde.

Sara Høyrup er uddannet simultantolk, certificeret EU-tolk og erfaren politi- og domstolstolk. Hun ejer tolkebureauet Tolkene.dk og kan hjælpe unge mennesker med at afklare, om faget er noget for dem.

Foredrag af Sara Høyrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. marts 2020
Læs mere

Mathilde Walter Clark
Mathilde Walter Clark holder foredrag om: Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Familieliv, Forfatterskab, Om at skrive, USA

Mathilde Walter Clark

Book nu!

Mathilde Walter Clark er aktuel med “Huset uden ende”

I hendes nyeste bog, Huset uden ende, vender Mathilde Walter Clark tilbage til farens hus i USA, som hun beskrev så levende i gennembrudsromanen, Lone Star. Foredraget sætter fokus på det mord som blev begået i huset på hendes søskendes legekammerat, Tiffany og Tiffanys mor i hall’en bag påfuglemosaikken. I sin research finder Mathilde både ud af at det skete en sommer hvor hun var der, men også hvem morderen var, og herfra bliver hun suget ind i en amerikansk seriemorderindustri — som ind i et endeløst hus med meget mørke korridorer. Spørgsmålene vil ikke slippe hende: Hvad er det med farens hus som gør at hun aldrig kan blive færdig med det? Kan huse være onde? Hvorfor fascineres vi af voldsomme forbrydelser? Vil vi nogensinde nå frem til en forståelse? Foredraget når omkring de texanske fængsler, Charles Mansons tøfler og en bedemand som i sin fritid er Elvis-impersonator. Undervejs vil der være oplæsning både fra Huset uden ende og Lone Star, og efterfølgende er der samtale med publikum.

Bogen har allerede fået meget overstrømmende anmeldelser. Information kalder den “eminent”, “forrygende” og “et kunststykke”. Børsen mener at hun skriver “levende, muntert, filosofisk og skarpt”. Informations leder den 31. marts handlede om én af bogens tekster – det er vist første gang siden nedlukningen af landet at de har skrevet om andet end Corona.

Foredrag med Mathilde Walter Clark booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 25. marts 2020
Læs mere

Alen Meskovic
Holder foredrag indenfor følgende områder: Balkan, Danmark, Film, Flygtninge, Forfatterskab, Historie, Integration, Kulturmøder, Musik, Oplæsning, Politik

Alen Meskovic

Book nu!

Nyt foredrag: Bob Dylan og det kristne livssyn
Bob Dylan chokerede i 1979, da han efter en spirituel oplevelse blev medlem af den karismatiske kirke Vineyard. Til stor forargelse for sine gamle fans udgav han de følgende år tre såkaldt kristne plader. Men hvor omfattende var Dylans omvendelse, og forlod han sit kristne ståsted kort tid efter? Forfatteren Alen Meskovic skriver på en bog inspireret af Bob Dylans liv og værk og vil gøre os klogere.

Alen Meskovic er født i Bosnien i 1977. Han boede i Kroatien som flygtning fra 1992 til 1994, hvorfra han uledsaget kom til Danmark. I 1998 blev han matematisk student fra Nyborg Gymnasium og i 2006 cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet. Han debuterede med den anmelderroste digtsamling “Første gang tilbage” (Gyldendal, 2009), som blev præmieret med Erik Hoffmeyers Rejselegat samme år. Den delvist selvbiografiske roman “Ukulele­am” (Gyldendal, 2011) indbragte ham bl.a. det treårige arbejdsstipendium fra Statens Kunstfond og blev siden solgt til udgivelse i otte lande. Romanens selvstændige fortsættelse, ”Enmandstelt”, udkommer på Gyldendal i maj 2016. ”Ukulele­jam” (Gyldendal, 2011) er en tragikomisk historie om at vokse op i en kroatisk flygtningelejr i skyggen af en krig, med flere tilbageblik på barndommen i Titos Jugoslavien. Den 15-­årige bosniske rockmusik­nørd Miki drømmer om Sveriges musikbiblioteker, mens nationalismen og de voksnes konflikter hersker i og omkring hans flygtningelejr ved Adriaterhavskysten. Mikis krigsoplevelser og savn af storbroren Neno tynger ham, men forældrene vil hellere hjem til Bosnien end til Sverige, hvor flere af Mikis venner er flygtet til … I ”Enmandstelt” følger vi den nu 17­-årige Miki, som på sin illegale rejse mod Sverige bliver stoppet af dansk politi og er nødt til at søge asyl i Danmark. Romanen er en tragikomisk fortælling om at ende et helt forkert sted i sit liv, samt et bittersødt portræt af 1990’ernes Danmark set med en nyankommet flygtnings øjne.

Foredrag med Alen Meskovic booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. marts 2020
Læs mere

Mathinas Hammer holder foredrag om: Højskolesangbogen, Musikalske foredrag

Mathias Hammer

Book nu!

Mathias Hammer er pianist, musikformidler, radio- og TV-vært. Har været en del af højskolesangbogsudvalget, som har skullet vælge sange til den nye sangbog der udkommer i november 2020.

Foredrag af Mathias Hammer:

Den nye Højskolesangbog

Højskolesangbogen er danmarkshistoriens bedst sælgende bog. Med sin lyrik, musik, historie og fællesskabsstyrkende formål, er den blandt grundstenene i vores nationale DNA.

I november 2020 udkommer en helt ny udgave af Højskolesangbogen. Mathias Hammer, der er pianist, musikformidler, radio- og TV-vært, har været en del af højskolesangbogsudvalget, som har skullet vælge sange til den nye sangbog. Ved dette sangforedrag fortæller Mathias om udvalgets arbejde og om de mange overvejelser og dilemmaer, som man møder, når man skal forny den danske sangskat.

Og så skal der synges. Mathias Hammer sidder selv ved klaveret og akkompagnerer, når både de kendte klassikere og de nye hits skal synges som fællessang.

Foredrag af Mathinas Hammer booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 16. marts 2020
Læs mere

Janni Pedersen & Kim Faber

Janni Pedersen & Kim Faber

Book nu!

Janni Pedersen og Kim Faber er i maj 2020 aktuel med krimien “Satans sommer”. Endnu engang følger vi politikommissær Martin Juncker og hans gamle partner, Signe Kristiansen.

I denne bog forsøger Juncker at fortrænge fortiden, men det er ikke nemt, da hans datter begynder at stille spørgsmål. Samtidig modtager Junckers kone, journalisten Charlotte, et anonymt tip om, at det forfærdelige terrorangreb, der ramte København for et halvt år siden, kunne være blevet forhindret. Juncker nægter at involvere sig i sagen, og det er derfor op til Signe at grave sandheden frem.

Book et spændende foredrag med udgangspunkt i bogen. Janni Pedersen og Kim Faber har begge mange års erfaring som journalister og har i arbejdet med ’Vinterland’ ikke mindst trukket på Jannis store kendskab til politiarbejde, retssager og terrorbekæmpelse. De to fortæller om, hvordan de arbejder i spændingsfeltet mellem virkelighed og fiktion, om hvordan man bygger troværdige karakterer op – og om hvordan det er som par at arbejde så tæt sammen om noget, hver især lægger så meget hjerteblod i.

Foredrag med Janni Pedersen og Kim Faber booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Publiceret: 9. marts 2020
Læs mere

Nagieb Khaja
Holder foredrag indenfor følgende områder: Afghanistan, Familieliv, Fundamentalisme, Krig og fred, Religion

Nagieb Khaja

Book nu!

Nagieb Khaja er aktuel med foredraget “Drivkraften bag at dække konflikter”.
Et foredrag om hvad det er for nogle konflikter, som mennesker flygter fra. Nagieb Khaja vil med historier og klip fra sine dokumentarer fortælle, hvad det er for nogle krige, som han har dækket i Syrien, Afghanistan og Gaza. Et af Nagiebs kendetegn har altid været at være så tæt på begivenhederne som muligt. Det har haft sin pris. Han har både været kidnappet og fængslet af Taliban, tilbageholdt af det afghanske antiterrorkorps, fået bank af tyrkiske grænsevagter og oplevet mange andre ubehagelige episoder. Han er dog stadig overbevist om, at det er det hele værd. Hør ham fortælle om sine arbejdsmetoder, og hvad der er hans brændstof.

Nagieb Khaja er en international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis film og reportager er blevet vist på BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian. Nagieb Khaja er også forfatter og har skrevet den anmelderroste, Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan, som Gyldendal genudgiver i en opdateret version i august 2017. Nagieb Khajas bog om hans oplevelser i det krigshærgede Syrien, ”Du må ikke græde, for så mister du blod.” bliver udgivet i maj 2017.

 

Foredrag med Nagieb Khaja booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk

Publiceret: 4. marts 2020
Læs mere

Anna Grue taler om følgende emner: Forfatterskab, Krimi

Anna Grue

Book nu!

Anna Grue er aktuel med krimien “Mysteriet i Genbrugsen” (27. marts 2020).

Om bogen: En række dødsfald sker blandt en flok frivillige i en af Nykøbing Sjællands genbrugsbutikker. Først ét, så et andet af de ældre mennesker mister livet. Politiet mener, det er af naturlige årsager, men den tror efterlønneren Anne-Maj Mortensen ikke på. Stædigt går hun i gang med selv at opklare sagen midt i hverdagslivet med familiemiddage, slankekure, hundeopdragelse og havearbejde.

Foredraget: Den store historie i de mange små
Anna Grue har efterhånden spillet på mange strenge i sit forfatterskab. Fra enkeltstående spændingsromaner til en række populære krimier, som har dannet inspiration for tv-serien Sommerdahl på TV2 Charlie. Og fra 50’er-romanerne om familien på Italiensvej til det nyeste skud på stammen – “Mysteriet i Genbrugsen”, som er første bind i en helt ny krimiserie med efterlønneren Anne-Maj Mortensen i hovedrollen som en noget usædvanlig detektiv. Hør om hele forløbet og alle projekterne i dette nye foredrag.

Foredrag med Anna Grue booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. marts 2020
Læs mere

Sarah-Ann Hunt
Sarah-Ann Hunt holder foredrag om: Backpacking, Drømme, Erindringer, Eventyr, Frihed, Livshistorier, Motivation, Personlig udvikling, Sejlands

Sarah-Ann Hunt

Book nu!

Sarah-Ann Hunt er halvt dansk, halvt engelsk, har besøgt Jordens 7 kontinenter og rejst i mere end 45 forskellige lande verden over. Hun har rejst på mange måder, både alene og i grupper, som frivillig og volontør, gæst, langturssejler og sprogskoleelev, samt rejst privat og professionelt. Sarah har været rejseguide, vandreguide og researcher for flere danske og udenlandske rejsebureauer, heriblandt verdens største adventurefirma over en årrække. Hun har været husar ved Gardehusarregimentet, er skibsofficer hos Mærsk og er debuterende forfatter med sin første rejsebog ”YOLO” – You Only Live Once. Bogen er det første værk i en serie, da der endnu er mange rejseskildringer og røverhistorier at dele ud af.

Sarah er desuden uddannet juralog, yachtskipper, dykker og har tidligere haft eget kunstfirma med udstillinger af bl.a. oliemalerier, akvareller, graffiti og tegneserier.

Foredrag af Sarah-Ann Hunt:

Foredrag 1: YOLO – You Only Live Once
Vi har kun ét liv og man lever kun én gang, så derfor er det vigtigt, at vi lever livet godt og som vi gerne vil. Det er hårdt, kompliceret og udfordrende at være menneske og det kræver mod, sved og tårer at indfri, udleve og opfylde sine store ønsker og største drømme. Livet er en lang rejse og at rejse er vitterligt at leve, men det er ikke altid lige eksotisk og glamourøst eller uproblematisk og ufarligt, til gengæld er det en god historie.

“The biggest adventure you can take, is to live the life of your dreams”.

Foredrag 2: SOLO – Stand Out Live Original – om det at være en eventyrer, rebel og en ener
Alle har ret til et fedt liv og alle kan få et godt liv, men et godt liv skal der kæmpes for. De gode stunder, store oplevelser og uforglemmelige øjeblikke, samt sejre og succes kommer sjældent let eller af sig selv. Det kræver ansvar, karakter, fighterinstinkt, handlekraft, viljestyrke og ikke mindst gåpåmod, at gå mod strømmen og gøre noget nyt, anderledes eller alternativt. Det er ikke altid nemt, bekvemt eller velset at skille sig ud, gribe chancen eller vove pelsen, men oftest er det de mennesker som rent faktisk gør det, vi beundrer mest. Det er eventyrerne, rebellerne og enerne og dem der vælger at leve fuldt, helt og vildt, i stedet for at leve halvt. Dem der tør og gør, fordi ingen andre gør det for dem.

”Life is either a daring adventure or nothing at all”.

Foredrag 3: Dream It – Do It – om Langturssejlads og krydsning af Stillehavet
Alle kan lide en god udfordring og udfordret det bliver man, hvis man altså både er bange for vand og samtidig drømmer om de syv have, langturssejlads og oceankrydsninger – men heldigvis bestemmer og sætter vi selv vores egne mål og begrænsninger her i livet. “Great things never came from comfortzones” og vil man rykke sine grænser, må man indimellem også udfordre eller helt overskride dem. Drømme er til for at gå i opfyldelse og nogle gange må man gå meget langt og meget igennem, men belønningen ligger altid og venter et sted derude i horisonten.

”Let your dreams set sail”.

Foredrag af Sarah-Ann Hurt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. marts 2020
Læs mere

Eva Jung
Eva Jung holder foredrag om: Etik, Globalisering, Pressen, Politik, Økonomi

Eva Jung, Simon Bendtsen og Michael Lund

Book nu!

Historien der rystede Danmarks største bank: Få et unikt indblik i verdens største hvidvasksag
Få hele historien bag skandalen om magt, milliarder og mord, når de tre forfattere bag den anmelderroste bog ”Beskidte Milliarder” fortæller. Hvidvasksagen har i dag kostet bankledelsen i Danmark vigtigste bank jobbet, aktieværdien er skrumpet med 100 milliarder koner, og den har plettet Danmarks ry i omverdenen.

I 2019 modtog journalisterne Simon Bendtsen, Eva Jung og Michael Lund Cavlingprisen – Danmarks mest prestigefyldte journalistpris – for at afdække, hvad der viste sig at være nyere tids største erhvervsskandale. Hør om, hvordan de lag for lag afdækkede sagen med hjælp fra hemmelige møder med kilder i hele Europa, kæmpe store mængder af data og krypterede telefonforbindelser.

Foredragsholderne:

Eva Jung, uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2010. Tidligere ansat i Gravegruppen på Berlingske og udsendt som Berlingskes EU-korrespondent i Bruxelles. Nu ansat i Indsigtsgruppen på Berlingskes Business-redaktion. Modtager af Cavlingprisen i 2019.

Michael Lund (1979), uddannet journalist fra RUC i 2004. Tidligere ansat ved Politiken, Nyhedsavisen og Danmarks Radio. Nu ansat i Gravegruppen på Berlingske. Modtager af Cavlingprisen i 2017 og 2019.

Simon Bendtsen (1981), uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2005. Tidligere ansat ved nyhedsbureauet Ritzau og Gravegruppen på Berlingske. Nu leder af Indsigtsgruppen og souschef på Berlingskes Businessredaktion. Modtager af Cavlingprisen i 2019.

Foredraget booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. februar 2020
Læs mere

Torsten Jansen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Konferencier, Ordstyrer, Politik, TV, USA

Torsten Jansen

Book nu!

Torsten Jansen er aktuel med bogen Sprækker – om rystelserne i venskabet mellem Danmark og USA.

Om bogen:

Et politisk jordskælv har ramt den historisk gode relation mellem Danmark og Amerikas Forenede Stater. Dramaet bliver talt ned i offentligheden, imens bekymringen vokser bag lukkede døre i Udenrigsministeriet, Forsvarsministeriet og Statsministeriet. I august 2019 ramte et større efterskælv, der gav genlyd verden over. Præsident Trump kaldte en udtalelse fra den danske statsminister for “uforskammet”, fordi hun betegnede hans plan om at købe Grønland som “absurd”. I samme forbindelse aflyste han sit officielle besøg i Danmark.

Det vil sikkert overraske mange, at tendensen begyndte allerede under præsident Obama. Han mente, at forholdet til Kina var vigtigere for Amerika end relationen til Europa.

Med Storbritannien ude af EU er Danmark kastet ud i den største identitetskrise siden 1945. Kongeriget er tvunget til at genoverveje kursen på det kompas, vi har navigeret efter de sidste 70 år.

Sprækker tager læserne med på en rejse mod denne nye virkelighed og forholder sig både til de historiske perspektiver og den aktuelle situation. Bogen bygger på tidligere USA-korrespondent for DR og forhenværende diplomat i Washington Torsten Jansens samtaler med topdiplomater og politikere som eksempelvis Poul Schlüter, Uffe Ellemann-Jensen, Anders Fogh Rasmussen, Lars Løkke Rasmussen, Per Stig Møller, Helle Thorning-Schmidt, Connie Hedegaard, Mogens Lykketoft, Lene Espersen, Martin Lidegaard og Jeppe Kofod.

Torsten Jansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. februar 2020
Læs mere

Henning Kirk
Holder foredrag indenfor følgende områder: Demens, Den 3. alder, Hjernen, Karriere, Kompetencer

Henning Kirk

Book nu!

Henning Kirk er aktuel med bogen Godt nyt om gamle hjerner – om hjernens livskarriere og voksenlivets vækstmuligheder.

Om bogen:

Der er bud efter seniorerne!

I en tid med økonomisk vækst er der behov for mere arbejdskraft. Og udbuddet af yngre arbejdskraft er utilstrækkeligt. Samfundsøkonomisk er der meget at vinde ved at fastholde de mest erfarne på arbejdsmarkedet – og eventuelt få dem til at vende tilbage, når de er gået på pension.

I den situation er det vigtigt, at der samles viden om, hvorfor seniorer på arbejdsmarkedet udgør en helt særlig ressource. Der er brug for, at vi får udbredt den nyeste viden om, hvorfor ældre medarbejdere besidder kvalifikationer og kompetencer, som yngre medarbejdere (endnu) ikke har.

Der er brug for kendskab til, hvordan man som arbejdsgiver kan få gavn af den mest erfarne del af arbejdsstyrken. Der er brug for viden om, hvordan man som enkeltindivid kan udvikle seniorkompetencer, som kan give én et righoldigt, inspirerende og givende liv langt op i årene. Der er brug for et overblik over den biologiske og psykologiske viden om hjernen og dens livskarriere, som er forklaringen bag fænomenet seniorkompetencer.

Og først og fremmest er der brug for, at det bliver slået fast, at det for samfundet er spild at blive ved med at betragte seniorer som en arbejdskraftreserve, man til nød kan aktivere for at lukke hullerne på et arbejdsmarked, der efterspørger arbejdskraft.

De aktive silverbacks er kommet for at blive. I fremtiden vil vi se mange flere 80-årige konsulenter, 90-årige virksomhedsledere og 100-årige faldskærmsudspringere med helbredet og hjernen i behold.

Foredrag med Henning Kirk booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 26. februar 2020
Læs mere

orfatter Nanna Hyldgaard Hansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Familieliv, Frihed, Klima, Stress, Tid

Nanna Hyldgaard Hansen

Book nu!

Nanna Hyldgaard Hansen er forfatter, foredragsholder og journalist. Hun har beskæftiget sig med økologi og bæredygtighed gennem det meste af sit arbejdsliv, senest som kommunikationschef i en grøn NGO. Med sin første bog Lev for det halve turnerer hun rundt til udsolgte foredrag i hele landet.

Foredrag af Nanna Hyldgaard Hansen:

Foredrag 1: Lev for det halve – og få det hele
Går du også og drømmer om at knække koden til en klimavenlig hverdag med balance i familie- og arbejdslivet? Bliv inspireret af Nanna Hyldgaard Hansen som er forfatter til bestselleren “Lev for det halve”, foredragsholder og journalist. Hun vil fortælle om, hvordan hun og familien i løbet af et år langsomt men sikkert fik lagt deres liv om og ryddet op i alt unødvendigt. Ideen er enkel: At skære forbruget ned til det halve for at kunne arbejde halvt så meget uden at gå på kompromis med gode råvarer eller børnenes fritidsinteresser. Familien ville også gerne leve mere klimavenligt – uden at savne noget.

Nanna vil åbenhjertigt dele ud af de forskellige overvejelser og erfaringer, som hendes familie gjorde sig undervejs. Få praktiske trin-for-trin råd, sparetips og enkle anvisninger, sådan at den enkelte selv kan vælge, hvor meget man har lyst til at forandre sit eget liv.

Foredrag 2: Fra verdensmål til hverdagsmål
Få inspiration til at leve bæredygtigt og klimavenligt i en almindelig hverdag – uden at savne noget.

Nanna Hyldgaard Hansen, forfatter til bestselleren “Lev for det halve”, fortæller med masser af gode eksempler, hvordan hun og familien har skåret langt ned for deres forbrug og klimabelastning. Uden at flytte ud på en ø og blive selvforsynende: De er blevet boende i byen og føler, at de lever et helt almindeligt, dejligt liv.

Der er ingen løftede pegefingre. Nanna peger bare i en anden retning og på nogle andre værdier: økonomisk frihed, tid, fokus, fællesskab, nærvær, kreativitet og bevidste valg og fravalg.

Referencer:

“Vi havde Nanna forbi til et super arrangement om hendes bog Lev for det halve. Hun fortalte levende og inspirerende om sine egne erfaringer med at leve dels mere bæredygtigt, men også at finde ud af hvad der egentlig giver kvalitet i livet. De over 100 tilskuere fik også mulighed for at snakke indbyrdes og komme med deres gode tips og erfaringer, noget der blev gået til med stor flittighed. Folk var meget glade bagefter. Alt i alt et fremragende arrangement, som jeg kun kan anbefale til andre!”
Emil Aalykke, bibliotekar/formidler, Vejle Bibliotekerne

”Nanna er en virkelig god formidler, og hendes foredrag er inspirerende! Hun fortæller levende om en lang række pragmatiske og lavpraktiske tiltag, som hendes familie har gjort for at skabe økonomisk luft til et liv med det, som i virkeligheden betyder noget. Livet med børnene, hvile og et godt helbred. D.v.s. et liv uden stress i de få og vigtige år, mens børnene er små. Nanna udstråler en ægte glæde, når hun fortæller om den nye og meget mere enkle tilværelse, som overraskende nok ikke blev fyldt med afsavn men derimod med kreativitet og frihed. Foredraget henvender sig til både børnefamilier og alle andre. Ved foredraget her i Ry var en blandet skare af unge og ældre, kvinder og mænd mødt op og alle viste stor interesse for det, som Nanna fortalte. Nanna trækker linjerne fra det at reparere sin sofa i stedet for at køre den på lossepladsen til de større sammenhænge og til FN´s verdensmål. Foredraget er i den grad relevant i lyset af både niveauet af stress i vores samfund og klima – og miljøudfordringerne. Nannas bud på en enklere tilværelse med luft i økonomien er lige til at gå til. Hendes inspirerende formidling af stoffet er fuldstændig uden dogmatisme eller løftede pegefingre. Hun peger bare i en anden retning og på nogle andre værdier: økonomisk frihed, tid, fokus, fællesskab, nærvær, kreativitet og bevidste valg og fravalg.”
Karen Thomsen, bibliotekar, Ry Bibliotek

Foredrag af Nanna Hyldgaard Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. februar 2020
Læs mere

Deniz Serinci
Holder foredrag indenfor følgende emner: Islam, Mellemøsten, Social kontrol

Deniz Serinci

Book nu!

Interviews med danske kvinder og mænd fra IS
Deniz Serinci har som en af de få herhjemme et indgående kendskab til jihadisme og terrorgruppen Islamisk Stat (IS). Han har besøgt Syrien og Irak 15 gange og fået danske kvinder og mænd fra IS i tale. Det er blevet til timelange og dybdegående interviews om: Hvorfor drog de i hellig krig? Hvordan forklarer de IS’ handlinger? Hvad synes de nu, hvor IS er nedkæmpet? Er de skuffede, fortryder de og vil de tilbage til Danmark? Hvem er Syrienskrigerne fra DK? Hvem er de 25 kvinder fra DK? Hvordan blev de radikaliseret og hvordan stopper vi radikalisering?
Kort om Deniz Serinci: 34 år, uddannet journalist fra SDU. Skrevet bøger om IS (2015, ’17), ”Fængslet i Erdogans Tyrkiet” (2018), ”Kurdistan”.
”Deniz er knusende dygtig til at formidle svært stof, så alle kan forstå det.” – Mads Brügger, programchef, Radio24syv

Foredrag med Deniz Serinci booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. februar 2020
Læs mere

Mette Frobenius
Holder foredrag indenfor følgende områder: Humor, Kanalrundfart, Konferencier, Ligestilling, Pressen

Mette Frobenius

Book nu!

Mette Frobenius er aktuel med showet: Satire før og efter befrielsen

Den 4. maj 1945 blev Danmark befriet fra 5 års tysk besættelse. Mette Frobenius vil i dette nye underholdende og informative show “Satire før og efter befrielsen” fortælle om satiren under besættelsen og ikke mindst i årene efter. Mette Frobenius kommer rundt om både revytekster og satiretegninger samt fortæller om hvordan man udgik tyskernes censur. Showet ledsages af illustrationer og teksteksempler.

Mette Frobenius booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. februar 2020
Læs mere

Dan Rachlin
Holder foredrag indenfor følgende emner: Familieliv, Humor, Livsglæde, Livskvalitet, Motivation, Personlig udvikling

Dan Rachlin og Anita Palmgren

Book nu!

Dan Rachlin:
→ DJ & Konferencier
→ Tidligere radiovært og TV-vært
→ Debattør, kæmpe familiemenneske, passioneret og med holdninger til rigtig mange ting. Et farverigt liv med mange sjove, skøre og underholdende oplevelser.

Anita Palmgren:
→ Certificeret Master Coach
→ Tidligere HR-chef
→ Stor forkærlighed for at arbejde med mennesker og indre bevidsthed. Stifter af Empatiministeriet, en velgørende nonprofit organisation. Står på mål for livsglæde og mental styrke.

BALANCE & BULLSHIT
Et laugh and learn talkshow

Et talkshow om det at være menneske
og om hvordan vi kan vælge at være i livet.

Livet sker! Vil du diskutere med livet eller vil du håndtere livet?

Dan Rachlin og Anita Palmgren taler om frit valg på alle hylder i livet. Om hvordan vi kan vælge hylden med bullshit, brok og bekymring eller vi kan vælge hylden med balance, rummelighed og empati – eller alle hylder derimellem.

Talkshowet berører de udfordringer som vi mennesker har tilfælles – og hvordan vi kan blive bedre til at håndtere de udfordringer.

 • Vi har 80.000 tanker i døgnet, hvad bruger vi egentlig alle de tanker på? Hvor mange af dem er det rene bullshit?
  Dan og Anita deler ærligt ud af deres egne bullshit tanker.
 • Vi har et behov for at dele følelser op i gode og dårlige følelser. Hvorfor gør vi egentlig ”glad” til en god følelse og ”vred” til en dårlig følelse? Er det bullshit?
  Dan og Anita fortæller om nuancerne i at være doven, naiv, ydmyg med meget mere.
 • Vi har alle en bullshit detektor – hvornår hjælper den os og hvornår er det bare bullshit?
  Dan og Anita fortæller hudløst ærligt om deres eget unødvendige behov for at finde fejl og mangler.
 • Hvis vi så vil cutte bullshittet og vil finde balancen – hvad er det så vi skal gøre?
  Dan og Anita taler om hvordan vi kan opnå mere balance i livet, når vi er nærværende og har styr på vores personlige værdier.

Formålet med talkshowet er at inspirere og motivere publikum til at øge den indre bevidsthed gennem humor og selvironi.

Dan og Anita deler, under hele talkshowet, hudløst ærligt og rundhåndet ud af personlige oplevelser. Dan og Anita interagerer med publikum, der stilles og besvares spørgsmål, der drilles og udfordres på en hyggelig måde.

TALKSHOW LÆNGDE:
Som udgangspunkt er talkshowets fulde længde 2 timer, svarende til 2 x 45 minutter og 30 min. pause. Varigheden kan dog tilpasses alt efter behov.

MÅLGRUPPE:
Målgruppen er mennesker. Talkshowet tilpasses, så det er relevant både i bestyrelseslokalet, på gymnasiet og i den lokale sportshal.

UDSTYR:
Der skal bruges 2 håndholdte mikrofoner samt lydanlæg – Der skal bruges storskærm / projector til slides, samt en fjernbetjening til at skifte slides.

DU FÅR:
Et underholdende talkshow, med dybde og autenticitet krydret med humor, selvironi og oprigtighed.
Et talkshow der inspirerer og motiverer til øget indre bevidsthed gennem humor.

Showet booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. februar 2020
Læs mere

Eva Jørgensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Døden/At miste, Karriere, Kvinder, Pressen, Trivsel

Eva Jørgensen

Book nu!

Eva Jørgensen Bevar mig velEva Jørgensen er aktuel med ny bog og nyt foredrag med udgangspunkt i bogen.

Bevar mig vel – en beretning om at overleve sygdom
Hvad sker der, når et almindeligt, moderne menneske pludselig angribes af alvorlig sygdom? Når helbred og identitet skrider til fordel for angst og afmagt? Hvordan føles mødet med hospitals- og sundhedsvæsnet – og hvordan genfinder man sin fysiske og psykiske ligevægt? På baggrund af sin nye bog, “Bevar mig vel – en beretning om at overleve sygdom”, fortæller journalist og forfatter Eva Jørgensen ærligt og levende om pludselig at være patient og klient – og om kampen for igen at blive en normalt velfungerende borger. Effektivt og ikke uden humor hjælper hun andre til at bevare modet trods barske vilkår – og til at klare de udfordringer, de er oppe imod.

Foredrag med Eva Jørgensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. februar 2020
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende emner: Anden verdenskrig, Historiefortælling, Politik, Økonomi

Henrik Denta

Book nu!

Sommeren 2020 får den nye danske storfilm ”Vor mand i Amerika” dansk premiere. Filmen handler om den danske ambassadør Henrik Kauffmann, der var Danmarks ambassadør i USA under anden verdenskrig. I filmen spilles han af Ulrik Thomsen.

Guld og Bedrag – historien bag historien
Historien om hvordan Danmarks Nationalbank snød nazisterne aktualiseres nu i ny dansk storfilm med Ulrik Thomsen i hovedrollen som Danmarks ambassadør i USA under krigen. Den eneste person, der havde adgang til guldet under krigen.

Henrik Kauffmann tog en dramatisk beslutning om ikke at efterkomme ordrer fra København, da de blev skrevet med ført tysk hånd. Flere andre diplomater fulgte ham. Men amerikanerne accepterede ham som Danmarks retmæssige udsending, Og dermed havde de en at forhandle baser på Grønland med. I Danmark blev Kauffman anklaget og dømt for højforræderi. Dermed stoppede Danmark med både at betale hans egen løn og ambassadens drift. Kauffmann havde imidlertid som den eneste adgang til det danske guld, og det solgte han ud af for at finansiere ambassadens drift. Guldet var i al hemmelighed bragt i sikkerhed i USA før krigens udbrud.

Historien om, hvordan nationalbankens øverste direktør og den danske regering med statsminister Thorvald Stauning i spidsen lagde de hemmelige planer, der sendte guldet i sikkerhed i udlandet, havde været en velbevaret hemmelighed indtil bogen Guld & Bedrag udkom og også blev sendt som dokumentar på DR TV. Hemmeligheden skyldtes ikke mindst, at det var forbudt – også for en nationalbank – at føre guld ud af Danmark.

Guld & Bedrag fortæller historien om, hvordan og hvorfor det alligevel blev besluttet at føre guldet i sikkerhed, selv om den danske befolkning blev beroliget med, at nazisterne ikke ville angribe Danmark. Og det er historien om, hvordan guldet på bedste Olsen-bande maner blev ført ud med lastbil og damplokomotiv midt om natten.

Henrik Denta er forfatter til bogen ”Guld og Bedrag”, udgivet på GAD’s forlag. Han er udannet journalist med speciale i finans og erhverv. Har arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og de seneste mange år på TV-Avisen, DR.

Foredrag med Henrik Denta booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. februar 2020
Læs mere

Kjeld Hansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Danmark, Forfatterskab, Grønland, Klima/Natur/Forskning, Landbrug, Lande/Verden, Litteratur, Miljø, Natur

Kjeld Hansen

Book nu!

Kjeld Hansen Farvel til Dansk LandbrugFARVEL TIL DANSK LANDBRUG – Historien om 20 års nedtur for dansk natur og miljø
Dansk landbrug har gennem to årtier udviklet sig til et økonomisk såvel som moralsk fallitbo: Gælden er enorm, beskæftigelsen i bund og landbokulturen stort set udslettet. Trods omfattende liberaliseringer og milliarder af støttekroner kører de fleste bedrifter på pumperne og overlever kun takket være EU-støtten.

Alligevel opretholder vi med alle midler verdens mest intensive landbrug. Prisen er et vandmiljø, der flyder med gylle og sprøjtegifte i hver anden drikkevandsboring, mens landmændene truer med retssager, hvis ikke de må sprøjte videre. I de stadigt større bedrifter lider malkekøer, grise og kyllinger, der presses til det yderste, mens MRSA-stafylokokker og salmonellabakterier breder sig.

Startskuddet til landbrugets dybe økonomiske og moralske nedbrud blev affyret i 2001, da den nyudnævnte fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) opfordrede til kamp mod »stokroseidyllen i dansk landbrug«. Siden da er det kun lykkedes at sætte turbo på landbrugets gældsætning. I 2001 skyldte de danske jordejere 190 mia. kroner væk, i dag har de næsten fordoblet gælden til 360 mia., hvilket gør de danske landmænd til de mest forgældede i EU. Stik imod hensigten blev det til en tragisk afvikling i stedet for en gylden udvikling.

Sådan ligger landet i 2019. Hvordan er det kommet så vidt? Hvorfor har det fået lov at ske, og hvem står bag? Og endelig– kan den onde cirkel brydes, så det atter bliver dejligt at bo ude på landet? Det leverer foredraget klare svar på i en letforståelig form.

Foredraget er baseret på bogen af samme navn, der udkom 11. november 2019 på Gads Forlag.

Kjeld Hansen er miljøjournalist og samfundsdebattør. Er internationalt kendt for sin afsløring af rovdriften på Grønlands natur med bogen A Farewell to Greenlands Wildlife (Gads Forlag 2001). Hans næste bog Der er et yndigt land – om Danmarks naturs sande tilstand – vakte stor opmærksomhed (Gads Forlag 2003), mens hovedværket Det Tabte Land (Gads Forlag 2008) underbyggede hans position som landets førende miljøskribent og gav ham Dansk Forfatterforenings hæderspris for årets fagbog. To-binds værket Folk & Fortællinger fra Det Tabte Land fra 2011 og 2014 demonstrerer atter hans dybe kendskab til alle hjørner af Danmark og de personer, der har formet landets natur på godt og ondt.

Publiceret: 19. februar 2020
Læs mere

Razan Haugaard
Holder foredrag indenfor følgende områder: Flygtninge, Integration

Razan Haugaard

Book nu!

Det er kvinder som mig, de kalder ofre (bogforedrag)
Razan Haugaard blev som kun 13-årig gift med en kurdisk frihedskæmper. Hun måtte forlade sin hjemby i Irak og flytte til hans tilhørssted i bjergene. Her føder hun sit første barn. Men kort efter må den lille familie flygte, fordi Saddam Husseins tropper efterstræbte kurderne. De kommer først til fods til Iran, hvor deres andet barn bliver født, og senere ved hjælp af menneskesmuglere til Europa – til Nykøbing Falster.

For Razan var en stor lykke at komme til Danmark. Hun lærte hurtigt sproget, kom i skole og begyndte at uddanne sig. Det var sværere for hendes mand. Han trivedes ikke med den udadvendte kone, og deres ægteskab udviklede sig efterhånden til et mareridt.

Parret bliver skilt og Razan begynder for alvor udvikle sig som menneske. Hun bliver både gift, mor og skilt igen og ligner på den måde mange af de danske kvinder, hun omgiver sig med. Men hun bærer på en tungere bagage end de fleste. Bogen fortæller om flugt, kærlighed, svigt, sorg og familie samt om at stå delt mellem to kulturer.

Razan arbejder i dag selv med at integrere flygtninge- og indvandrerkvinder i det danske samfund. At bruge sine egne erfaringer og sin stærke livskraft til at hjælpe andre kvinder er i dag Razans store glæde.

Razan Haugaard og er kurdisk flygtning fra Irak. Hun blev gift som 13-årig ved et arrangeret ægteskab med en ældre mand, flygtede fra Irak og kom til Danmark i 1990 som 17-årig med sin mand og deres to små børn. I dag er hun mor til fire børn, har været gennem to skilsmisser og sideløbende taget uddannelser og gjort karriere. I dag arbejder hun med integrationsområdet især med flygtningekvinder i jobrettede forløb – de fleste af kvinderne er fra Syrien, Eritrea og Afghanistan.  Hun udvikler og leverer ydelser til landets kommuner og jobcentre, og samarbejder med rigtig mange kommuner og virksomheder om integrationsprogrammer for flygtninge i Danmark. Størstedelen af arbejdet består i at skitsere løsninger og laver interessentanalyser, fastlægge en strategi og udfærdige en implementeringsplan og selve ledelsen af processen.

Foredrag med Razan Haugaard booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. februar 2020
Læs mere

Linda Lassen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Anden verdenskrig, Dansk Historie, Historie, Kvindeliv, Psykiatri

Linda Lassen

Book nu!

Linda Lassen er født i Odense, voksede op i de nøjsomme efterkrigsår, gik ud af skolen som 15 årig, men uddannede sig senere og blev folkeskolelærer og siden psykolog. Linda har skrevet siden hun var stor pige, men debuterede først i 1997 med en lille digtsamling: Balloner flyver væk. Siden er det blevet til mere end 40 bøger. Mest skønlitteratur for børn, unge og voksne. De seneste år har hun skrevet en del historiske romaner. Siden 2010 har Linda Lassen været forfatter og foredragsholder på fuld tid.

Linda Lassen foredrag:

Foredrag 1: Den nationale kamp i årene efter nederlaget i 1864 og frem til afstemningerne i 1920
Den nationale kamp bliver ofte fremstillet udelukkende som et sønderjysk kaffebord med fællessang fra den blå sangbog, opildnende taler og fantasifulde måder at drille preusserne på. Men der var også masser af interne stridigheder, der forstyrrede kampen – og overgreb fra det preussiske styre, der kunne stække både mod og kamplyst.

I ”Men sko må jeg ha’ – Om vandrelærerinden Henriette Gubi” fortæller hun set fra Henriette Gubis synsvinkel ”vindernes” historie, om de dansksindede nordslesvigere og deres kamp. I ”Jens og Marie – en genforeningsroman” er det ”tabernes” historie, hun fokuserer på.

I 1918, sluttede 1. verdenskrig. Endelig var opfyldelsen af genforeningsønsket i sigte. Men hvor langt sydpå skulle grænsen gå? Flensborg skulle i hvert fald med til Danmark.

Foredrag 2: Jens og Marie Jessen og drømmen om et dansk Flensborg
Marie kom fra den velstående Fibiger-familie i København og havde venstre-radikale sympatier. Jens Jessen, der i 1882 var blevet redaktør på Flensborg Avis, var vokset op i en lille landsby Toghale ved Møgeltønder. Hans udgangspunkt var nationalt-konservativt. Det var modsætninger der mødtes, men kampen for at få Sønderjylland forenet med Danmark var de fælles om.

I foredraget vil Linda Lassen bl.a. fortælle om tilblivelsen af romanen, om dens historiske kontekst, de mange researchudfordringer der har været undervejs, og om hvad historien om Jens og Marie og deres nationalitetskamp kan sige os i dag.

Foredrag 3: Tysklandsarbejderen – Frederiks valg
Frederik var en af de mere end 100.000 danskere, der arbejdede i Tyskland under anden verdenskrig. Han voksede op på Als i en tysksindet familie, og selvom han flyttede fra øen var det ikke så let at flytte fra sin baggrund, sine Hitlerbegejstrede søskende og sin loyalitet mod det, han kom fra. Da 2. verdenskrig brød ud, var han som mange andre arbejdsløs, og det var et oplagt valg at tage imod det arbejde, han fik tilbudt i Kiel. Men det valg førte flere med sig – valg, der fik store konsekvenser.

I foredraget vil hun bl.a. fortælle, hvad der inspirerede hende til at skrive romanen, og om de spørgsmål, den stiller: Er historiens dom altid retfærdig? Har vi en fri vilje eller er vi bundet af vores opvækst og de normer vi har fået med os?

Foredrag 4: Forsvar for Martha
En roman om husmandskonen Martha, der får 12 børn, heriblandt datteren Mette, der efter en fødsel bliver indlagt på Middelfart Sindsygeanstalt, hvor hun tilbringer det meste af sit voksenliv og dør som 33 årig. Titlen “Forsvar for Martha” refererer til bibelens fortælling om Martha og Maria, hvor Martha knokler i køkkenet, mens Maria sidder ved Jesu fødder og suger åndelig føde til sig. I bibelens fortællingen bliver Martha bebrejdet – her bliver hun forsvaret. Om kvindeliv før og nu og behandlingen af psykisk syge før og nu. Martha og Maria – en gammel historie men stadig aktuel.

Foredrag 5: Om at være pårørende til en psykisk syg
Mindst hver tredje er i en nær relation til en psykisk syg. Det er Linda også selv. Så både fra sit eget liv og fra de mange år hun har arbejdet som psykolog ved hun en del om, hvilke smertefulde følelser af skyld, skam og afmagt det kan medføre. Det har hun skrevet en roman om. Rundt om Rune handler om Annas forsøg på at få sit liv til at fungere, selvom hun har en psykisk syg søn; om ambivalensen; skammen; skylden; afmagten og om forsøget på at komme bagom de smertefulde følelser og finde en forklaring. Hvorfor blev lige Rune psykisk syg? Hvordan er en god mor? Har Rune, trods sin sygdom også et ansvar for sit liv?  Hvor langt rækker en mors kærlighed?

Foredrag af Linda Lassen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. februar 2020
Læs mere

Lars Hovbakke Sørensen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden verdenskrig, Dansk Historie, De Vestindiske Øer, Historie, Historie, Kongehuset, Politik

Lars Hovbakke Sørensen

Book nu!

Europas historie – i globalt perspektiv
Lars Hovbakke Sørensen er aktuel med en ny stor bog om Europas historie fra oldtiden til i dag (bogen udkommer på Gyldendal d. 4. juni 2020). Det nye og spændende ved denne bog er, at den fokuserer på, hvordan udviklingen i de andre verdensdele har påvirket Europa. Og ikke omvendt. Dermed bevæger Lars Hovbakke Sørensen sig væk fra det euro-centriske perspektiv, som ofte har præget andre værker om Europas og verdens historie.

I foredraget trækker han en række eksempler frem på afgørende omvæltninger i Europas historie, som var påvirket udefra. Fra Romerrigets grundlæggelse og fald over Mongolstormen på Østeuropa i midten af 1200-tallet til Afrikas, Asiens og Amerikas betydning for nationalismens opståen i de europæiske stater i 1800-tallet, de to verdenskrige og det europæiske samarbejdes udvikling siden 1945. Fortællingen føres helt op til det 21. århundrede, hvor de tiltagende flygtningestrømme fra Mellemøsten og Nordafrika, USA’s nationalistiske udenrigspolitik under Donald Trump, den agressive russiske udenrigspolitik under Vladimir Putin, den globale klimakrise og covid-19 er med til at påvirke den politiske, økonomiske og mentalitetsmæssige udvikling i hele Europa.

Lars Hovbakke Sørensen er én af de mest anvendte kommentatorer og analytikere i både tv, radio og aviser af aktuel dansk og europæisk politik og andre aktuelle samfundsforhold (f.eks. kongehuset i det moderne samfund). Han underviser til daglig ved Københavns Universitet og har også undervist ved bl.a. Nordisk Journalistcenter, Danmarks Journalisthøjskole og Aarhus Universitet. Lars Hovbakke Sørensen har bl.a. skrevet bøgerne: “En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag” (2014), ”Et kontinent i krig. Europas historie gennem 1000 år” (2006) og ”Slagsbrødre eller broderfolk. Nordens historie gennem 1300 år” (2004). Han kan holde mange forskellige foredrag inden for dansk, nordisk og europæisk politik, historie og samfundsforhold (inkl. om kongehuset) og give sine foredrag en særlig vinkel, som passer specielt til det aktuelle publikum. Lars Hovbakke Sørensen har modtaget Statens Kunstfonds pris for bedste bogudgivelse 2014 for sin bog En europæisk Danmarkshistorie. Fra oldtiden til i dag (Gyldendal 2014).

Foredrag med Lars Hovbakke Sørensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. februar 2020
Læs mere

Anne Sophia Hermansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dannelse, Ledelse, Ligestilling, Ordstyrer, Personlig udvikling

Anne Sophia Hermansen

Book nu!

Anne Sophia Hermansen er kulturredaktør og en af Danmarks mest fremtrædende meningsdannere. Hun er desuden magister i Litteraturhistorie og Idéhistorie. Hun holder især foredrag om dannelse, etik og ligestilling og bookes ofte af netværk, højskoler, kulturinstitutioner og til gå-hjem-møder. Hun taler lige ud af posen og skaber stort engagement blandt publikum. Som ordstyrer er Anne Sophia Hermansen kompetent og erfaren og mere optaget af løsninger end af konflikter. En akademisk baggrund kombineret med mange år som journalist bidrager til hendes alsidighed, og hun styrer med stor myndighed debatter om selv komplicerede problemstillinger.

Foredrag af Anne Sophia Hermansen:

Foredrag 1: Dannelse – vejen til Det Gode og Meningsfulde Liv
I begyndelsen af det nye årtusinde handlede det om at have fladskærm, samtalekøkken og være på forlænget weekend i New York. Men så kom finanskrisen. Og klimakrisen.
I løbet af de seneste år er ordet dannelse dukket op igen, og det samme er debatter om menneskets livsduelighed og åndelige udrustning. Men hvad er dannelse? For Emma Gad handlede det om at spise med sølvbestik, drikke vin af karaffel og være en god borddame eller -herre. Men dannelse er mere end gode manerer. Dannelse har rødder i livslykken og handler om blive en del af en større historie end vores egen. Dannelse handler kort sagt om, hvordan vi opnår Det Gode og Meningsfulde Liv.

Foredrag 2: Ligestilling – kvinde kend din magt
Vi hører igen og igen, at det står skidt til med ligestillingen i Danmark, og at der er for få kvinder med ledelsesansvar, på topposter, i politik og i offentlig debat. Men hvorfor forholder det sig sådan? En af årsagerne er, at kvinder vurderes på personlighed og ikke på kompetencer. En anden handler om, at vi er for dårlige til at dele barslen med mænd. Men den gode nyhed er, at tingene er ved at ændre sig, og at kvinder i disse år har en enestående chance for at opnå det, de drømmer om. Få inspiration til at blive bedre til at netværke, håndtere kritik, gribe ud efter magten og blive opfattet som et menneske og ikke “bare” som et køn.

Foredrag 3: Skræddersyet foredrag

Ordstyrer:
Som ordstyrer er Anne Sophia Hermansen kompetent og erfaren og mere optaget af løsninger end af konflikter. En akademisk baggrund kombineret med mange år som journalist bidrager til hendes alsidighed, og hun styrer med stor myndighed debatter om selv komplicerede problemstillinger.

Anne Sophia Hermansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. februar 2020
Læs mere

Margaret Lindhardt
Holder foredrag indenfor følgende emner: Carl Nielsen, Fællessang, Giro 413

Margaret Lindhardt

Book nu!

En julekalender – 24 nedslag på decembervej
Margaret Lindhardt har i 36 år været en kendt stemme i radioen, hvor hun blandt andet var vært på Giro 413 i næsten 20 år. Hør hende fortælle om sin bog ”En julekalender – 24 nedslag på decembervej”. Julekalenderen er en personlig og biografisk fortælling om Margaret Lindhardts forhold til hjerternes fest. Den handler om alt det, julen bringer med sig af både glæder og udfordringer. Der er gavmildhed og forventning, kærlighed og lys, samvær og hygge, men også ensomhed og savn, udsathed og fattigdom. Julemåneden er kontrasternes og følelsernes tid, hvor også traditioner og minder fylder. Det samme gør den svære kunst at give gaver. Med julen som udgangspunkt sætter hun spot på mangfoldigheden i tilværelsens vilkår. Margaret Lindhardt fortæller om baggrunden for de 24 små fortællinger og læser op fra bogen. Der må gerne være indbygget fællessang.

Foredrag med Margaret Lindhardt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 12. februar 2020
Læs mere

malin nilsson

Malin Nilsson

Book nu!

Malin Nilsson er en magiker med passion for at skabe originale tryllenumre og unikke liveshows. Hun er kendt for sin varietéinspirerede stil og sit uhøjtidelige måde at fremføre magi på. Malin har arbejdet som professionel magiker i over 16 år og voksede op på et lille tater på Österlen i Sverige, Skillinge Teater, hvor hun […]
Publiceret: 11. februar 2020
Læs mere

Rasmus Emborg
Holder foredrag indenfor følgende emner: Biografier, Familieliv, Iværksætter, Øl/ølsmagning

Rasmus Emborg

Book nu!

ØlbrødreRasmus Emborg er født i 1968 i Sønderjylland. Journalist og forfatter. Har 25 års erfaring fra den danske mediebranche, hvor han har arbejdet på følgende medier: Politiken 1995-2009 – blandt andet som politisk redaktør og nyhedsredaktør, Avisen.dk/Ugebrevet A4 2009-2016 – chefredaktør, adm. direktør, Børsen 2016-2019 – redaktionschef, ledende nyhedschef. I dag selvstændig med eget firma, Emborg & Co. Er underviser, konsulent, rådgiver, iværksætter m.m. inden for medier og gastronomi. Udgav i november 2019 bogen Ølbrødre (Gyldendal).

Foredrag af Rasmus Emborg:

En rejse i Ølbrødrenes fodspor (evt. med ølsmagning)

Kom i selskab med historien om de danske tvillinger og verdensberømte ølbryggere, Mikkel Borg Bjergsø og Jeppe Jarnit-Bjergsø, der står bag bryggerierne Mikkeller og Evil Twin Brewing. Forfatter Rasmus Emborg, der har skrevet bogen ’Ølbrødre’ om de to tvillinger, beskriver både deres personlige og professionelle bedrifter – herunder deres livslange rivalisering. Det er en historie om øl og iværksætteri, der også rummer en mere universel, menneskelig fortælling, som man ikke behøver at være tvilling for at blive grebet af. Rasmus Emborg åbner for ølbrødrenes fascinerende univers og fortæller også om sine egne oplevelser med at lave en bog om to personer, der ikke taler sammen – og ikke har gjort det i syv år. Han har fulgt brødrene gennem et år og været vidt omkring – fra København til New York, fra Nordkorea til Kina. Samtidig gives et indblik i den spændende udvikling, som både den danske og internationale ølverden har været præget af de seneste 15-20 år.

Foredraget kan kombineres med ølsmagning, så tilhørerne undervejs smager nogle af de øl, som har været definerende for de to ølbrødres succes.

Ordstyrer
Rasmus Emborg er også en erfaren ordstyrer, der kan lede en debat med indsigt, autoritet og humor. Her trækker han på sin erfaring som medieleder gennem mange år og udnytter sin viden om såvel erhvervslivet, organisationsverden, det politiske miljø og den gastronomiske verden.

Rasmus Emborg booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. februar 2020
Læs mere

Arne Mariager
Holder foredrag indenfor følgende områder: Humor, Livskvalitet, Politik, Samfundsdebat

Arne Mariager

Book nu!

Nyt foredrag med Arne Mariager:

En hverdag med Gud
Foredraget tager afsæt i, at vi danskere generelt er langt mere troende, end vi selv er klar over – og langt mere troende, end vi lader omgivelserne vide. Det belyser jeg bl.a. gennem eksempler fra ”mennesker jeg mødte på vejen” – så får folk et foredrag, dybest set om kirke og tro – men garneret med eksempler via Ove Sprogøe, Lars Lilholt, Bjørn Nørgaard og andre koryfæer.

Arne Mariager, født 1951, er journalistuddannet og har arbejdet på en række dagblade. Fra 1984-1989 var han chefredaktør på Morsø Folkeblad, 1989-1996 chefredaktør og adm. dir. på Fyns Amts Avis og 1996-2009 chefredaktør og adm.dir. på Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad. Siden har han været freelance journalist, forfatter og foredragsholder. Gennem en halv snes år var han kursusleder på Den journalistiske Efteruddannelse. Arne Mariager blev i 1995 tildelt Laust Jensen-prisen, indstiftet af Morgenavisen Jyllands-Posten for sin indsats i den danske provinspresse. Han bor i Faaborg.

Arne Mariager booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 6. februar 2020
Læs mere

Birgitte Hansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Folkekirken, Genforening, Grundtvig, Historie, Kim Larsen, Musik, Musikalske foredrag, Sang/Den danske sangskat

Birgitte Hansen

Book nu!

Birgitte Hansen har gennem rigtig mange år har siddet ved klaveret og formidlet højskolesangen i ord og toner. Hendes baggrund er den, at hun har været højskolelærer på Grundtvigs Højskole, Gerlev Idrætshøjskole og Ryslinge Højskole og var i femten år forstander for Skælskør Folkehøjskole, hvor hun etablerede en stærk musik-tradition med internationale kammermusikkurser og kor-kurser i tæt samarbejde med dirigent og komponist Michael Bojesen. Birgitte Hansen bor nu dels i Vestjylland og dels i København.

Foredrag og fællessang af Birgitte Hansen:

Foredrag 1: Fra Grundtvig til Kim Larsen
Oplev en tidsrejse med sange fra Grundtvig til Kim Larsen. Danske digtere og komponister har beriget os med sange, vi holder af. De genfortæller danmarkshistorien på en poetisk måde. Sangene minder os om glæden ved årstidernes skiften og de vækker store og varme følelser til live. Hvad var julen uden julesange, – og hvad var en landskamp uden nationalsangen?

Foredrag 2: Grænselandets sange
I år fejrer vi 100 året for Genforeningen og vore blikke rettes imod Sønderjylland. Vi vil synge de sønderjyske sange som f.eks. ”Det haver så nyligen regnet” og ”Jeg elsker de grønne lunde”. Vi vil fortælle historien og glæde os over en hel unik grænseegn, med gensidig respekt og forståelse mellem dansk-sindede og tysk-sindede på begge sider af grænsen.

Foredrag 3: Grundtvigs livshistorie i ord og toner
I Grundtvigs tid (1783-1872) skete der store omvæltninger i Danmark og i Europa. Mange af de store begivenheder kan vi finde beskrevet i højskolesangbogens repertoire. Grundtvigs egen historie er også interessant. Vi følger ham gennem livet og synger nogle af de sange og salmer som han og hans samtidige har fået med i højskolesangbogen.

Foredrag og fællessang med Birgitte Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. februar 2020
Læs mere

Poul Duedahl
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dansk historie

Poul Duedahl

Book nu!

Grænseland
Grænser skiller, veje samler. Det er et grundvilkår, som præger store dele af menneskehedens historie, for grænserne definerer stater og vejene samler dem, og skaber mulighed for samkvem på tværs. Men få steder kommer spændingsforholdet mellem menneskeskabte skillelinjer og samfærdselsårer tydeligere til udtryk end i et grænseland – dvs. det geografiske område, der omkranser grænsen mellem to forskellige territorier, lovgivninger, retssystemer, toldområder, skatteudskrivningsdistrikter og værnepligtsordninger. Det gælder også grænselandet mellem Danmark og Tyskland.

Foredraget fortæller historien om landegrænsen mellem Danmark og Tyskland i årene fra 1840-1920, om hvordan den fik sin nutidige form og om de konsekvenser som tidens politiske uoverensstemmelser, krigsuroligheder og ændrede grænsedragninger fik for befolkningen på begge sider. Foredraget bygger på bogen ’Grænseland’, som udgives af Danmarks Radio i maj 2020 i forbindelse med TV-serien på DR1 af samme navn i anledning af 100-året for Genforeningen. Poul Duedahl er professor ved Historiestudiet på Aalborg Universitet.

Poul Duedahl er forfatter til bl.a. Velkommen på bagsiden. Danmarkshistorien på vrangen, som blev kåret som Årets Historiske Bog 2018, Ondskabens øjne. En biografi om Jens Nielsen, som blev kåret til Årets Historiske Bog 2016, Nattens gerninger (2015) og Forbrydelsens ansigt, som blev kåret til Årets Historiske Bog 2013.

Foredrag med Poul Duedahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 5. februar 2020
Læs mere

Tine Gøtzsche
Holder foredrag indenfor følgende emner: Erindringer, Karriere. Kan også bookes som ordstyrer, konferencier

Tine Gøtzsche

Book nu!

Foredrag : Sådan blev jeg chef i mit eget liv

I næsten ti år gav Tine Gøtzsche seerne det daglige nyhedsoverblik i TV-AVISEN 18.30. Ved folketingsvalg og begivenheder i Kongehuset var det hende der bød seerne velkommen. Og hun elskede hvert øjeblik af det. Men så pludselig en dag sagde hun op – uden helt at vide, hvad hun så skulle leve af. Kom til foredrag om 25 års ikke særligt planlagt tv-karriere med masser af anekdoter og kig bag scenen, få indblik i hvad det vil sige at være i seernes tjeneste, – og hør, hvad det var, der fik hende til at sige stop og i stedet blive chef i sit eget liv.

Tine Gøtzsche booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. februar 2020
Læs mere

Niels Birger Danielsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Anden Verdenskrig, Fundraising, Historie

Niels-Birger Danielsen

Book nu!

ALSIDIG KRIGSTIDSFORMIDLER
Med 75-årsjubilæet for Danmarks befrielse den 4./5. maj 1945 er der der i år fokus på Danmarks besættelsestid som sjældent tidligere. Niels-Birger Danielsen er bogaktuel med firebindsværket Modstand om frihedskampen 1940-45, hvoraf tre bind er udkommet. Han vil være parat til at levere lokale eller regionale vinkler på modstandskampen hvor som helst. I kraft af blandt andet biografien Werner Best (2013) har Danielsen også beskæftiget sig med den tyske side, så antallet af mulige foredragsemner er stort.

Foredrag med Niels-Birger Danielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Publiceret: 29. januar 2020
Læs mere

Nichlas Farup
Holder foredrag indenfor følgende emner: Adfærd, Arbejdsglæde, Motivation, Samarbejde

Nichlas Farup

Book nu!

Nichlas Farup har de sidste 20 år, gennem sit virke som coach, mentor, psykoterapeut, hypnotisør og Emograf Trainer, arbejdet og beskæftiget sig med forandringsproces ser og har i den forbindelse under søgt og arbejdet vedholdent med den følelsesmæssige og emotionelle intelligens, EQ.

Han har optrådt i diverse ugeblade, tv programmer og radioprogrammer samt afholdt et utal af speaks og foredrag. Derudover har han studeret emotioner og følelser og udarbejdet en model over de tilstande der er styrende for os mennesker. Derfor er han den eneste i verden der har kortlagt emotioner ud fra deres psykologiske mekanismer og sammenhænge hinanden imellem.

Han har hjulpet højtstående mennesker i erhvervslivet, professionelle sport sudøvere, i værksættere, familier og mennesker med at udnytte deres fulde potentiale gennem emotions fokuseret terapi og coaching.

“Følelser er i bund og grund impulser til handling og hvis vi mennesker ikke lærer at for stå og udvikle vores emotionelle intelligens og dermed tillade os selv, at blive vejledt af vores dybeste følelser, vil vi støt og roligt fortsætte i en kollektiv emotionel krise. Aldrig har angst og depression fyldt så meget!”

Gennem hans arbejde med at udvikle og hjælpe mennesker, blev Nichlas meget optaget af en speciel tendens blandt hans kunder. De fleste havde nemt ved at fastholde sig selv i negative til stande. Til gengæld var det langt sværere, at fastholde de positive tilstande. Det var denne tendens og observation, der lagde grunden for Emographics.

I 2007 begyndte Nichlas at lege med tanken om at Emotioner har sin egen intelligens . Han begyndte at arbejde med hvordan man kan træne, opbygge og om-programmere ens emotioner. I læren om Emographics ligger udfordringen i, at fornuft og følelser ikke altid spiller godt sammen. Visionen er at give friheden tilbage til det enkelte menneske via selvindsigt og mestring af følelser og emotioner.

Foredrag af Nichlas Farup:

Engagement by design

Foredraget afholdes af Keynote speaker Nichlas Farup, der med hans mangeårige erfaring som Gestaltterapeut, hypnoterapeut, NLP Master Trainer, EFT, serieiværksætter og udvikler af Emotional State Model, på humoristisk og underholdende vis, drager sjove hverdagseksempler ind, der gør at den empiriske del får liv og genkendes af publikum, der går derfra med nye indsigter og personlige udviklingsområder.

Foredraget er underholdende, lærerigt, fuld af værktøjer til personligudvikling og indsigt. Vigtigt af alt bliver de ‘bløde følelser’, struktureret i en model der er til at tage og føle på, for alle – selv de rigtig hårde drenge. Når du først opdager hvordan emotioner og følelser reagerer i system, får du friheden tilbage til, at kunne navigere i dem og lave om-programmeringer, både i privat- og arbejdslivet. På arbejdspladsen kan det være udfordrende, nu hvor vi jo ikke selv bestemmer vores kollegaer, ledere, miljø, traditioner, arbejdsopgaver osv. – Derfor bliver det en gamechanger, at kunne være emotionel programmør og designer af ens eget, og kollegaers engagement. Ved du hvad du/I i virkeligheden skaber med de ord, tanker og følelser du/I har?

Workshop:

E.Y.E.S

Hvis et foredrag ikke er nok og i som virksomhed ønsker at prioritere at skabe følelsesmæssigt engagement hos medarbejderne, så tilbyder vi en workshop hvor vi går i dybden med de udviklingsområder der er og udarbejder ledelsesstrategier til at opbygge følelsesmæssigt engagement hos medarbejderne. Vi kalder konceptet for E.Y.E.S – Empower your emotional strategies.

Anbefalinger:

”Foredraget inspirerede mig til at dykke ned i min virksomheds svagheder og udviklingsområder med fornyet energi og nye øjne! Jeg fik virkelig noget ud af modellen der bliver brugt!”
Hanne Vildemose, Leder , Coloplast

”Workshoppen var meget givende i forhold til at forstå mig selv følelsesmæssigt i mit arbjede og hvordan jeg kan arbejde sammen med min virksomhed henimod at fornene mine egne ambitioner og virksomhedens.”
Lotte Henriksen, Karriererådgiver, CA

Nichlas Farup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. januar 2020
Læs mere

Daniel Kane

Daniel Kane

Book nu!

Daniel Kane er finalist i TV4s Talang, hvor hans optræden har fået over 60 millioner visninger på Facebook. Han er en af Skandinaviens mest bookede magikere og entertainere til firmaevents.

Det er en blanding af moderne magi, humor og højt tempo. Han har optrådt på Victoriadagen 2012, 2013 & 2014.

Nogle af Daniels kunder er internationale koncerner som ABB, Skanska, Würth, Ikea, Volvo, Mercedes-Benz.

Han optræder ofte på krydsningsfartøjer og laver egne offentlige shows i Skandinavien.

Hans sceneshows passer til alt fra store grupper til små selskab, hvor han i stedet optræder med close-up show.

Minglemagi & scenshow:

Når minglet begynder ankommer Daniel og optræder med magi på så nært hold som overhovedet muligt, miraklet med kort, penge og Rubiks cube. Perfekt som ice breaker og det gør at man har noget at snakke om inden middagen starter.

Til middagen kører Daniel sit sceneshow med ild, visuel magi, tankelæsning, humor og en af verdens største papegøjer, med et vingefang på 1,3 meter, som flyver over publikums hoveder og kommer tilbage til hans hånd.

Showet kan afvikles i en afdeling eller deles op i 2 afdelinger (første afdeling til forretten og sidste afdeling til desserten).

Book Daniel til jeres næste event i dag.

Daniel Kane er magiker og underholder af den nye generation, et nyt stjerneskud på magiscenen. Han leverer en blanding af visuel slående magi, humor og involverer publikum som gør magien ekstra stærk. Visuelt og spektakulært!

Se Daniel fremføre eksklusiv magi nogle centimeter fra publikums egne, så tæt på at man ikke kan tro at det er sandt.

Daniel Kane booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. januar 2020
Læs mere

Bente Scavenius
Holder foredrag indenfor følgende områder: H.C. Andersen, Historie, Historiske portrætter, Kunst, Litteratur

Bente Scavenius

Book nu!

Kunst, der gennem tiderne har skabt debat
Lige siden det moderne gennembrud i 1880’erne, hvor mange nye aviser var kommet til der i blandt Politiken, har kunst skabt debat i medierne. På det tidspunkt kunne P.S. Krøyers naturalistiske malerier af arbejdere sætte sindene i kog. Få år efter var det J. F. Willumsen, der forargede det etablerede borgerskab, da han på Den Frie Udstilling viste raderingen ”Frugtbarhed”, en symbolistisk fortolkning af hans gravide kone. Senere hen i begyndelsen af 1900-tallet kom bondemalerfejden, hvor de fynske malere med Peter Hansen, Fritz Syberg og Johannes Larsen blev angrebet for en for deres i ”københavnske øjne” bondsk og jordbunden kunst. Det var intet imod den debat, der blev skab efter at Vilhelm Lundstrøm havde udstillet sine pakkasse-collager på KE i 1918, hvor han blev beskyldt for at være syg i hjernen.

I nyere tid har kunst også skabt debat ikke mindst i forbindelse med Piero Manzonis ”Dåse med kunstnerlort” fra 1961, som igen skabte debat, da kunstsamleren John Hunovs eksemplar begyndte at lække under en udstilling på Randers kunstmuseum. Bjørn Nørgaards såkaldte ”Hesteofring” i 1972 satte sindene i kog i forbindelse med udstillingen ”Tabernakel” i 1970 på Louisiana. Men også Christian Lemmerz’ rådne svinekroppe i glasmontre på Esbjerg Kunstmuseum i 1994 vakte furore i medierne og blandt publikum. Så god kunst vil til enhver tid kunne skabe debat og dermed sætte spørgsmål ved det etablerede. Alt dette og mere til, vil mit foredrag handle om.

Bente Scavenius er mag. art. i kunsthistorie, kunstkritiker, forfatter. Modtaget Rosenkjærprisen for fremragende formidling, har været medlem af Kulturrådet for Børn, censor ved Købehavns og Aarhus Universitet. Kunstkritiker, har deltaget i kunstquiz også som studievært på DR2. Forfatter til bøger om Guldalderen, Århundredeskiftet år 1900, Den frie Udstillingen, At læse billeder, Verdenskunst i Danmark, Den romantiske have, Fredensborg Slotshave, Billedkunst for børn.

Foredrag med Bente Scavenius booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 28. januar 2020
Læs mere

Niels Brunse
Holder foredrag indenfor følgende emner: At oversætte Shakespeare, Litteratur, Litterær oversættelse, Shakespeares liv og værker, Teater

Niels Brunse

Book nu!

Niels Brunse Tro er ikke videnTro er ikke viden (bogforedrag)
Om bogen: I Eksistensens serie Kristendommen ifølge … får vi her Niels Brunses bud på hvordan den dimension af tilværelsen udfolder sig. I det almindelige liv vil Niels Brunse gerne kunne gå i kirke uden at skulle aflevere hovedet i våbenhuset. Han er døbt og konfirmeret som det sig hør og bør for en årgang ’49, men da flower powerbevægelsen bølgede ind over landet i tresserne meldte den unge gymnasieelev sig ud af folkekirken. Vi får indblik i hvordan det kulturkristne, frie liv uden tyngden af al det religiøse ragelse stille og roligt bragte ham tilbage på kirkekontoret 28 år senere for at melde sig ind igen. Niels Brunse kalder sig i dag en art kristen kulturradikal, og gennem bogens 10 nedslag udfolder han hvordan og hvorfor. Om serien Kristendommen ifølge … er en serie af bøger, der åbner troens univers. En række kunstnere, kendinge og kulturpersonligheder giver deres bud på, hvordan troen og det kristne budskab har formet deres tilværelse. De sætter ord på den erfarede og levede tro, kampene og forsoningen.

Niels Brunse er født 1949 og har været uafhængig skribent det meste af sit liv. Det er blevet til ca. 250 oversættelser af bøger, skuespil, radiomontager, tegneserier mm. siden 1969, fra 6 sprog, men flest fra engelsk, tysk og russisk. Desuden har han skrevet tre romaner (den mest omtalte er Ramoth-Bezer fra 1994), tre digtsamlinger, to novellesamlinger, tre skuespil, et par fagbøger og utallige anmeldelser og artikler. Et antal sangtekster er det også blevet til, blandt dem tre, der er optaget i Højskolesangbogen. Niels Brunse har fået tildelt adskillige litterære priser og haft forskellige kulturelle tillidshverv lige fra en formandspost i Danske Dramatikere til posten som formand for Statens Kunstfonds litterære udvalg. Han er blevet gift med en dejlig kone, Nila Parly, far til to skønne døtre og ridder af Dannebrog – i den rækkefølge.

 

Foredrag med Niels Brunse booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 27. januar 2020
Læs mere

Anders Nolting Magelund
Holder foredrag indenfor følgende emner: Dannelse, Fremtiden, Hverdagskultur, Klima, Ledelse, Livsstil, Visioner

Anders Nolting Magelund

Book nu!

Anders Nolting Magelund er forfatter- og medforfatter til flere bøger om klima og bæredygtighed, bl.a. “Klimaguiden. Red verden lidt hver dag” (2019) udgivet på Politikens Forlag. Han er medforfatter til en kommende børnebog om klima også på Politikens Forlag, og derudover en erhvervsbog om klima på vej på DJØF Forlag. Han er hovedforfatter på bogen “Repaint the Future” (2017) om fremtidens bæredygtige samfund, som er anbefalet af nationale og internationale politikere og ledere, såsom Mogens Lykketoft, FN Global Compact direktør Lise Kingo, Connie Hedegaard, Olafur Eliasson og Livia Firth m.fl. Han er tidligere forskningschef i den grønne tænketank Sustainia, og arbejder i dag som forfatter, journalist, foredragsholder og rådgiver af virksomheder. Derudover podcaster han om klima på Danmarks nye podcast-platform Podimo, sammen med Anna Fenger Schefte.

Foredrag af Anders Nolting Magelund:

Foredrag 1: Klimaguiden. Kan vi bevare bøfferne og de varme bade? 
Klimaet er en dagsorden som efterhånden er overalt. Mange mennesker er bekymrede og ønsker selv at gøre det rigtige. Men desværre er der også stor forvirring omkring hvad der har effekt, om man virkelig selv kan gøre noget, og ikke mindst om det gør en forskel hvad lille Danmark gør. Med afsæt i bogen “Klimaguiden” går foredraget bag om alle myterne, giver gode råd og tips til at tage sagen i egen hånd, samt ikke mindst håb til at vi kan få løst udfordringen. Foredraget henvender sig til foreninger, uddannelsesinstitutioner, private samt virksomheder der gerne vil indarbejde en grundforståelse for klimaet og vores alle sammens rolle heri.

Foredrag 2. Klimaklar virksomhed. Kom igang – hurtigt!
Rigtig mange danske og internationale virksomheder er på vej ind i klimakampen. Men andre, særligt små- og mellemstore virksomheder står tøvende på sidelinjen og har ikke redskaberne til at komme rigtigt igang. Og der er nye krav fra politikere, forbrugere og investorer på vej. Men hvor starter man henne? Hvad kræves der for at omstille sig til den nye klimavirkelighed? Foredraget klæder både ledelse og medarbejder på til at tage de første vigtige skridt til at klimasikre deres virksomhed.

Foredrag 3. Fremtidens bæredygtige samfund. En positiv vision.
Hvordan ser rejsen til en fuldstændig bæredygtig verden ud? Hvordan kommer vi der hen, og hvad kræver det af den enkelte? Vi står i en brydningstid med store globale udfordringer, men et nyt mindset er grundforudsætningen for at vi bevæger os i den rigtige retning. Tænker vi ikke på en ny måde, sker der heller ikke noget nyt. Men hvordan skal vi tænke? Foredraget vil trække de helt store linjer op, og pege på en positiv vision for fremtiden.

Foredrag 4. Kritisk tænkning – den nye mega-trend? 
World Economic Forum og andre organisationer taler om kritisk tænkning som en ny megatrend, på linje med digitalisering, disruption og bæredygtighed. I en tid med overload af information, fake news, hastig ny teknologisk udvikling, robotter, kulturel polarisering og samtidig behov for hurtige beslutninger, er det ekstremt vigtigt at udvikle sin kritiske sans. Men hvad er kritisk tænkning i uddannelse, organisationer og privatliv? Hvordan kan man tilegne sig denne evne og ikke mindst integrere i sit arbejds- og privatliv?

Foredrag med Anders Nolting Magelund booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 24. januar 2020
Læs mere

Thorkild Høyer
Holder foredrag indenfor følgende emner: Konfliktløsning, Medier og pressekritik, Retsvæsen, Straffesager

Thorkild Høyer

Book nu!

Thorkild Høyer er advokat, dirigent og debattør.

Foredrag af Thorkild Høyer:

Foredrag 1: Mit liv
En fortælling som begynder i Vendsyssel, videre kurs mod Højesteret, Den Store Nordiske Rockerkrig, det fortiede bevis i Blekingegadesagen, genopbygning i Kosovo, Vietnam, og ikke mindst om at være forsvarer for mennesker i yderområderne af samfundet.

Foredrag 2: Fra lommetyve til drabsmænd
Et liv med straffesager med eksempler fra bl.a. Blekingegadesagen, dronesagen, moderen-der-slog-sin-mand-ihjel og Glostrup terrorsagen. Hvordan bliver de afgjort? Hvad er gode beviser? Og dårlige? Hvordan behandler vi de dømte? Glemmer vi ofrene? Har vi den retssikkerhed, vi fortjener? Eller forventer? Kan vi undvære menneskerettighederne? Er medierne kun interesseret i blod, fest og farver?

CV:

1976: Advokat, møderet for Højesteret.
2018: Modtager af Rådet for Menneskerettigheders menneskerettighedspris 2018
1994: Eksamineret psykoterapeut.
2007-2009: Senior Legal Adviser, UNDP, Vietnam
2001-2004: Chef for Danidas retsreformprogram i Vietnam med støtte til Højesteret, Nationalforsamlingen og Rigsadvokaten.
1999-2000: Direktør for ACT Kosovo (nødhjælp til Kosovo).
1994-1995 International Legal Consultant, deltid, Ethiopien.
1972 og fremefter: Konsulent, valgobservatør, træner og organisator i en række missioner i Afrika, Asien og Mellemamerika.

Hverv:
2009 og fremefter: Stifter og formand for bestyrelsen af NGO’en Levende Menneskerettigheder – Human Rights in Action, der udarbejder undervisningsmateriale om menneskerettighederne.
2007-2017: Formand for bestyrelsen i DIGNITY, Dansk Institut mod Tortur
2005-2013: Bestyrelsesmedlem i Folkekirkens Nødhjælp
1996-1999: Medlem af Advokatsamfundets menneskeretsudvalg.
1993-1997: Medlem af Advokatsamfundets strafferetsudvalg
1993-1997: Formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater. Medlem af bestyrelsen fra 1989.
1986-1998: Medlem af bestyrelsen for Foreningen af Beneficerede Advokater i København.
1996-1999: Medstifter og bestyrelsesmedlem af International Commission of Jurists, Danish section.
1996 og fremefter: Medlem af bestyrelsen for Tidsskriftet Social Kritik.

Bøger:
Vietnam – fra kommandostyre mod retssamfund, redaktør, 2003.
Den Store Nordiske Rockerkrig, 1999.
Desuden et stort antal artikler om retspolitiske emner

Foredrag med Thorkild Høyer booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. januar 2020
Læs mere

Kirsten Thorup
Holder foredrag indenfor følgende områder: Digte/Poesi, Forfatterskab, Historie, Historie, Litteratur

Kirsten Thorup

Book nu!

Kirsten Thorup er aktuel med bogen “Indtil vanvid, indtil døden” (marts, 2020) som hun nu går ud og holder foredrag om.

Efteråret 1942, et overfyldt tog bevæger sig ned gennem det mørkelagte Tyskland. Med om bord er den unge danske kvinde Harriet, som har efterladt sine to små sønner på et børnehjem i Ålsgårde og nu er på vej mod München. Hendes mand, Gerhard, er blevet skudt ned over Østfronten, hvor han kæmpede på tysk side mod kommunismen, og midt i sorgen brænder Harriet efter at handle, konfrontere sig med krigen, bidrage med noget.

I München indkvarterer hun sig hos Gerhards tyske officerskollega Klaus og hans danske kone, Gudrun. Klaus er generalløjtnant i Luftwaffe og tilhører den nazistiske elite. I ægteparrets pragtvilla flyder sherryen, interiøret er som i en hollywoodfilm, og Harriet finder sig godt til rette. Men snart begynder de fornemme kulisser at slå revner, og en grusom virkelighed træder frem.

INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN er en fortælling om en kvinde, som for enhver pris vil være loyal mod sin mand og samtidig insisterer på at forholde sig neutral til nazismen. Men krigens frontlinjer trænger dybt ind i kvindernes og børnenes verden og skaber vold, angst og modstand.

Foredrag med Kirsten Thorup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 22. januar 2020
Læs mere

Eleonore af Schaumburg-Lippe
Holder foredrag indenfor følgende områder: Fotografi, Historie, Kongehuset, Personlig udvikling, Rejsebeskrivelser

Prinsesse Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe

Book nu!

Min morfar – Kongelig Hoffotograf Poul Johansen ved Elfelt
Prinsesse Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippes morfar Poul Johansen var Kgl. Hoffotograf til sin død 18.august 1973. Han blev uddannet fra den meget prominente danske fotograf Peter Elfelt fra firmaet Elfelt. Poul Johansen var bedst ven med Kong Frederik d. 9, og under 2. Verdenskrig var han aktiv i den danske modstandsbevægelse, og ikke mindst blev han af den danske udenrigstjeneste i 1964 sendt til Grønland for at fotografere. Foredraget holdes med en masse skønne billeder fra Poul Johansens spændende liv og ikke mindst fra hans ægteskab med den norske Grethe-Inger Johansen min mormor.

Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe har 12 års erfaring indenfor projektledelse, strategisk og diplomatisk kommunikation, journalistik og strategisk brug af de sociale medier. Arbejder som Film- og Teateranmelder på Kulturtid.dk, Boganmelder på Krigsvidenskab.dk og Kommunikationsansvarlig for Støt Soldater og Pårørende foruden at være foredragsholder, skribent og auktionarius til velgørenhedsarrangementer. Eleonore-Christine er uddannet Master i Sikkerhed og Diplomati, HD2.del i Organisation og Ledelse med speciale i Virksomhedskommunikation og Strategisk udvikling, dertil Multimediedesigner og Markedsøkonom.

Foredrag med Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 21. januar 2020
Læs mere

Anne Skov-Hansen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Krop, Nærvær, Selvværd, Sjæl, Trivsel

Anne Skov-Hansen

Book nu!

Anne Skov-Hansen er uddannet sygeplejerske og har læst cand.pæd.psyk. Hun har arbejdet med mennesker i over 20 år, først som sygeplejerske i det offentlige og senere som konsulent i det private erhvervsliv. Udover at holde foredrag og have klienter arbejder Anne som yogainstruktør og underviser i både meditation og mindfulness.

Foredrag af Anne Skov-Hansen:

Når nok er nok – Brug kroppen som dit kompas i livet
Foredrag med Anne Skov-Hansen tager udgangspunkt i hendes bog Når nok er nok – Brug kroppen som dit kompas i livet. Anne, møder dig i øjenhøjde og med en gnist i øjet, når hun med sin egen historie fortæller om et liv i et højt tempo. Det var først da Anne efter 26 indlæggelser i foråret 2016, blev tvunget til at standse op og lytte til sig selv, at hendes liv tog en uventet drejning. Hun opdagede, hvilken betydning det havde for hendes glæde, trivsel og energi i hverdagen, at hun begyndte at forholde sig autentisk og ærligt til sig selv.

I foredraget vil du få et indblik i, hvordan din krop påvirkes af dine tanker og følelser samt hvad det er for nogle signaler kroppen sender til dig, når den ønsker, at du skal standse op og skabe balance i dit liv. Kroppen indeholder 100 billioner af celler og er på én gang både magisk og kompleks. Den er afhængig af, at du forstår og lytter til den. Du vil blive introduceret til de redskaber Anne tog i brug for at få nærvær ind i hendes liv på et niveau der gav adgang til en tillid til, at alt kan ske, når hjerne og krop er i balance.

Foredrag med Anne Skov-Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. januar 2020
Læs mere

Maj Bjerre
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsglæde, Kommunikation, Ledelse, Motivation, Stress

Maj Bjerre

Book nu!

Maj Bjerre har i mere end 15 år kombineret forståelsen for virksomhedens dynamik med menneskets psykologi og hjulpet mennesker, teams og organisationer med at aktivere deres naturlige talenter og styrker igennem personlig rådgivning, kurser, foredrag, workshops og længerevarende forandringsprocesser.

Maj er en skøn blanding af handlekraft, stor viden, fantastiske værktøjer og en kæmpe kærlighed til det, hun laver. Med sit engagement og sine altid interessante foredrag giver hun sit bud på, hvordan man skaber klar kommunikation, bedre relationer og mere indflydelse på arbejdspladsen. Maj er god til brede målgrupper og leverer et personligt oplæg, som engagerer og skaber rum for dialog og indsigt.

Hun har arbejdet som leder i flere internationale virksomheder både i Danmark og London. I april 2018 udgav hun bogen ”Gaven i kritik”, som er blevet taget godt imod både af pressen og af læserne.

Alle Maj Bjerres foredrag kan også bookes som halve og hele dages kurser. Foredrag er tilpasset 100% til jeres møde, situation og ønsker. Foredrag kan desuden afholdes på engelsk.

Foredrag af Maj Bjerre:

Foredrag 1: Gaven i kritik
Alt for ofte bliver kritik og feedback misforstået. Som modtager har vi en tendens til at tage det personligt, selvom det ikke altid er personligt ment. Det forhindrer os i at lytte og bruge budskabet til læring og udvikling. Som afsender har vi en tendens til at glemme, at vores feedback og kritik skal være brugbar for modtageren. Så længe vi ikke forstår at håndtere kritik og feedback på en sund måde, forhindrer det os i at gro som mennesker. Hvad er forskellen på kritik og feedback? Hvorfor det er så vigtigt men også svært for os at tage imod den? Hvordan kan du modtage kritik, så du undgår at tage den personlig? Hvordan kan du give en feedback, som er brugbar og bliver hørt?

Foredrag 2: Superhelte kan også blive stressede
Alle kan blive stressede, når de rette betingelser er til stede. Derfor er det vigtigt selv at kunne tømme glasset, før det flyder over. Hvad kan du gøre for at holde balancen og forblive stressfri? Hvad skal du skal gøre, hvis du eller din kollega bliver ramt af stress? Du får effektive redskaber til at justere dit liv og dit arbejde, så du undgår at brække nakken, mens du redder verden. For ledere og medarbejdere på alle niveauer i organisationen.

Foredrag 3: Det meningsfulde arbejdsliv
Mennesker, der finder mening i sit arbejde, er op til 5 gange mere effektive end mennesker, der ikke gør. Mening i arbejdet nedsætter stress og sygefravær og skaber engagement, mental sundhed og trivsel. Hvordan finder man formål og mening i sit arbejde? Hvordan tænder man sin egen motivation og drive? Og hvordan skaber man en som arbejdsplads en ramme, hvor engagement og trivsel går hånd i hånd med gode resultater?

Foredrag med Maj Bjerre booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 20. januar 2020
Læs mere

Christoffer Boserup Skov
Holder foredrag indenfor følgende områder: Dannelse, Eksistens, Filosofi, Livskvalitet, Personlig udvikling

Christoffer Boserup Skov

Book nu!

Nyt foredrag af Christoffer Boserup Skov:

Hvordan er det nu liiige, at vi bliver dannede?
Dannelse er kommet på mode. Hvor fokus de sidste tyve år har været på selvrealisering, selvpromovering på sociale medier og selfie-stænger, så står den nu på dannelse. Men hvad betyder dannelse egentlig – og hvordan kan vi arbejde med, at vi og vores børn bliver dannede? Dannelse er et af de begreber, der hurtigt fortaber sig og drukner i mange forskellige definitioner. Det er som et stykke håndsæbe; det kan hurtigt smutte ud af hænderne igen, lige når man troede, at man havde styr på det. Er det noget med at lære at opføre sig ordentligt, spise pænt og tiltale de voksne på en høflig måde? Er det noget med at lære kongerækken udenad og være i stand til at opremse alle de amerikanske stater? Er det en kompetence i forhold til at navigere i en globaliseret verden med mange valgmuligheder, hvor vi skal træffe gode, sunde valg?

En hjælp kan være forstå dannelse som en slags kritisk tænkning. Kritisk tænkning er et begreb, der er meget udbredt især i USA i pædagogiske kredse og inden for ledelsesteori. Kritisk tænkning handler bl.a. om at kunne undre sig, kunne tænke analytisk, kunne se en sag fra flere perspektiver, turde at stille spørgsmål og at kunne vurdere argumenter. På den måde er kritisk tænkning ikke bare et nyttigt analyseredskab, men også en vigtig egenskab i forhold til at træffe gode beslutninger. Kritisk tænkning giver nogle helt konkrete bud på, hvad det så er, man skal øve sig i for at blive en god kritisk tænkning eller blive dannet.

Christoffer Boserup Skov er uddannet i filosofi og psykologi og forfatter til en række bøger. I 2020 udgiver han bogen ”Kritisk tænkning” på Forlaget Gyldendal.

Foredrag med Christoffer Boserup Skov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 17. januar 2020
Læs mere

Holder foredrag indenfor følgende emner: Ludomani, Sygdomme

Patrick Manich Pedersen

Book nu!

Patrick Manich Pedersen er 28 år og har en lille datter. Til daglig arbejder han som idrætskonsulent inden for psykiatrien og er formand i et børnehus. Ellers er han meget aktiv inden for sport og socialt liv. Er en livsglad ung mand med erfaring fra et helt liv på meget kort tid. Arbejder i øjeblikket også på en bog.

Foredrag af Patrick Manich Pedersen:

Foredrag 1: En stråle af lys
I teenageårene var Patrick var han psykisk syg og i voksenlivet flyttede han hjem fra London, da han blev syg. Patrick kom i respirator efter hjertestop, mistede følelsen i det ene ben og blev næsten blind. En kamp lægerne sagde at han ikke kunne vinde. Han valgte at tage kampen op og til sidst vandt han. I dag har han nok syn til at køre bil, spiller fodbold igen og mærker nu ingen symptomer på sygdom. Patrik har undervist i mange foreninger og sygehuse, så han er vant til at snakke for mange mennesker. Foredraget handler om at man aldrig skal give op. Det giver en masse gode råd til at finde en ny stråle af lys i livet. Tæmme tornadoen. Man skal kunne turde at stå i stormen, før vinden ligger sig.

Foredrag 2: Læg ludomanien på hylden
Da Patrik blev syg, begyndte han at spille rigtig meget. Han prøvede at flytte fokus fra det svære liv og fandt trøst i at spille. Det endte med at koste ham sit drømmehus, kæreste og barn. I dag er Patrik er ude af det. Hans erfaringer kan helt sikkert stoppe legen for andre inden de ender i sammen situation.

Foredrag med Patrick Manich Pedersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 15. januar 2020
Læs mere

Michelle Kristensen
Holder foredrag indenfor følgende emner: Arbejdsglæde, Ernæring, Sundhed, Trivsel

Michelle Kristensen

Book nu!

Michelle Kristensen er fordragsholder, iværksætter og forfatter.

Foredrag af Michelle Kristensen:

Foredrag 1: Gør sundheden simpel og drop den dårlige samvittighed
Det skal være simpelt at være sund. Det er Michelle Kristensens vigtigste budskab og er også den allervigtigste pointe, når Danmarks ukronede sundhedsdronning indtager scenen. Vi skal lægge den dårlige samvittighed langt væk og i stedet fokusere på de ting, der giver os overskud, energi og gåpåmod.
I en travl hverdag, hvor vi konstant står overfor krav og forventninger, er det enormt vigtigt, at vi har overskud og energi. Det har vi kun, hvis vi passer godt på os selv. Men sundhed skal ikke sidestilles med flere timers hård daglig træning. Sundhed betyder heller ikke, at vi skal leve af spelt, broccoli og tørt kylling, mens kage og god vin er forbudt. Michelle Kristensen hjælper os med at finde balancen, for sundheden må aldrig blive et fængsel. Dog må man gerne have et ønske om at tabe sig, og det kan gudskelov gøres på en måde, som stadig gør det muligt at leve et godt og socialt liv, hvor der er plads til fest og flødekager. Hvor du ikke skal træne flere timer om ugen eller lave to retter og bruge over en time på at lave en avanceret slankeret til dig selv og en anden ret til resten af familien. Den sunde mad skal være let, lækker og ligetil!
Glæd dig til en energifyldt aften med masser af grin, hvor du får viden og inspiration til at få kontrol over din hjernes adfærd samt at kunne navigere i de mange råd om motion, kost og sundhed, som vi konstant bliver bombarderet med. Hvad skal vi spise? Hvornår skal vi spise? Hvordan får vi stoppet trangen til at tømme en pakke flødeboller på regnfulde dage, hvor humøret er i bund? Og hvorfor ligger noget af succesen i den sunde livsstil ved at stoppe med at veje sig selv og droppe kalorietællingen?

Foredrag 2: Fra underskud til overskud – performance kræver sundhed
Michelle Kristensen er sundhedsekspert og iværksætter, og har de sidste mange år knoklet for at få hendes virksomhed til at vokse, inspirere danskerne til en sundere livsstil og selv leve op til alle kravene, der havde med high performance og sundhed at gøre. Hun havde endelig fået sin virksomhed op at køre på den store bølge med succes og mange spændende projekter. En dag sagde hjernen fra efter at have kørt med 120 km/timen. Det betød, at hun måtte tage sin egen medicin – ændre sit arbejdsflow, spise sundt, træne, finde balance i hverdagen og sikre sit velvære, så hun igen kunne blive en god leder, iværksætter, inspirator og veninde.
Foredraget ”Fra underskud til overskud – performance kræver sundhed” tager udgangspunkt i den arbejdskultur og hverdag, vi er underlagt, og hvor meget det spiller ind, at vi lever sundt for at kunne performe hver eneste dag, nedsætte risikoen for stress, samt lære at prioritere os selv før alle andre.
Du får gode råd til, hvordan din hverdag bliver sjovere med mere overskud og færre løftede pegefingre.

Foredrag 3: Mission sund
Sunde mennesker er gladere mennesker med langt mere overskud, energi og gåpåmod i hverdagen. Sådan lyder sundheds- og ernæringsekspert Michelle Kristensens hovedbudskab i dette topmotiverende og underholdende foredrag, hvor hun bl.a. trækker på sin brede praktiske og teoretiske erfaring.
Med konkrete eksempler og pædagogiske forklaringer viser hun, hvordan deltagerne selv med mindre ændringer i forhold til kost, motion og træning kan give livsglæden et kæmpe løft. Hun udfordrer de dårlige undskyldninger, og hun står gerne på mål for det budskab, at mennesker med sundere vaner også er mere effektive, produktive og har en langt højere trivsel.
Undervejs i foredraget får deltagerne kendskab til en række af de lavpraktiske anvisninger og øvelser, Michelle Kristensen også anvender på sine meget populære MK Bootcamps, som har været med til at manifestere hende som en af Danmarks absolut førende sundheds- og ernæringseksperter.

Foredrag 4: Mission Sund arbejdsplads – om sundhed, trivsel og arbejdsglæde
Sunde medarbejdere er samtidig gladere medarbejdere med langt mere overskud, energi og gåpåmod i hverdagen. Sådan lyder sundheds- og ernæringsekspert Michelle Kristensens hovedbudskab i dette top-motiverende og underholdende foredrag, hvor hun bl.a. trækker på sin brede erfaring fra sit sundhedsskabende arbejde hos en lang række danske og internationale arbejdspladser.
Sundhedspolitikker, fitness i kælderen og frugt i kantinen er gode initiativer, men de gør ikke arbejdet alene. Sundhed på arbejdspladsen tager ifølge Michelle Kristensen altid udgangspunkt i den enkelte medarbejder, som skal føle sig motiveret og kunne se fordelene i at træffe de sundere valg. Michelle giver deltagerne et indblik i fordelene.
Med konkrete eksempler viser hun, hvordan medarbejdere selv med mindre ændringer på vanerne – både i forhold til kost, motion og træning – kan give arbejdsglæden et kæmpe løft. Samtidig er hun heller ikke bleg for at udfordre de dårlige undskyldninger, og hun står gerne på mål for det budskab, at medarbejdere med sundere vaner også er mere effektive, produktive og i sidste ende mere værdiskabende.
Undervejs i foredraget får deltagerne kendskab til en række af de lavpraktiske anvisninger og øvelser, Michelle Kristensen også anvender på sine meget populære MK Bootcamps, som har været med til at manifestere hende som en af Danmarks absolut førende sundheds- og ernæringseksperter.

Foredrag med Michelle Kristensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Michelle Kristensen er en af landets mest markante stemmer i debatten om, hvordan vores sundhed fører til et liv og et arbejdsliv med trivsel og arbejdsglæde. De underholdende Michelle Kristensen foredrag om kost, sundhed og træning er især populære hos virksomheder, organisationer og foreninger, der ønsker gode råd til at øge sundheden og dermed trivslen på en realistisk måde og uden løftede pegefingre.

Michelle Kristensen er sundhedsekspert på Go’ Morgen og Go’ Aften Danmark på TV2 og er en af landets mest populære eksperter indenfor ernæring, træning, sundhed og trivsel generelt. Hun har samlet +50.000 følgere på sine Instagram og Facebook-profiler – interessant for jer, der arrangerer åbne foredrag, da Michelle flittigt bruger de sociale medier til at markedsføre sine foredrag landet over.

Hendes foredrag udmærker sig ved med et stærkt glimt i øjet at tale direkte til mennesker, hvad enten det er som ledere og medarbejdere eller som deres private udgave som hr. og fru Danmark. Michelle Kristensen evner på underholdende vis at sætte sig ind i danskernes hverdag og inspirere ud fra de faktiske omstændigheder, mange mennesker møder i hverdagen.

I sin virksomhed har Michelle Kristensen 12 ansatte, der træner og vejleder ud fra hendes principper. Dernæst kører virksomheden de såkaldte MK Bootcamps, som er blevet en kæmpe succes over hele Danmark, og over 70.000 kvinder har deltaget. Michelle Kristensen arbejder som konsulent for bl.a. Rynkeby, hvor hun bidrager til produktudvikling. Hun har desuden skrevet fem bøger om sundhed, senest bestselleren “Mission Sund”. Michelle Kristensen er bachelor i idræt fra Århus Universitet og har læst supplerende fag på kandidatuddannelsen human ernæring, KU. Herudover har hun taget en lang række specialuddannelser inden for træning- og ernæringsområdet.

 

Publiceret: 14. januar 2020
Læs mere

Lone Theils
Holder foredrag indenfor følgende emner: Brexit, Forfatterskab, London

Lone Theils

Book nu!

Lone Theils er aktuel med foredrag om det britiske monarki

Modernisering eller nedsmeltning i det britiske monarki. Fra Diana til Meghan
Kan det britiske monarki klare sig oven på skandalen med prins Andrew og senest Meghan og Harry, der forsøger at gøre sig fri af familiefirmaet?  Med et kærligt og kritisk blik på Dronning Elizabeths rolle som regent, trækker Lone Theils tråde tilbage til prinsesse Diana og kommer med et bud på hvad er der i vente for de næste generationer, der skal bestige den britiske trone. Foredrag med billeder. Kan prins Charles løfte opgaven, og hvordan planlægger William at være som konge? Varighed ca. 45 minutter plus spørgsmål.

Foredrag med Lone Theils booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 14. januar 2020
Læs mere

Jan Körner
Holder foredrag indenfor følgende emner: Kongehuset, Sladder

Jan Körner

Book nu!

Jan Körner, født 1969. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Journalist på B.T., Se og Hør, Billed-Bladet, Kig Ind, Ekstra Bladet og Her&Nu, hvor han gennem 25 år har dækket det danske kongehus.

En lille gruppe mennesker kommer tættere på de kongelige end de fleste. Det er de mennesker, der uge efter uge rapporterer om det danske kongehus i aviser og ugeblade. En af de mest erfarne er Jan Körner, der gennem 25 år har skrevet om alle de kongelige. Han har fulgt dem i ind- og udland, har rejst med dem, spist med dem, moret sig med dem, er blevet skældt ud af dem og talt med dem hundredvis af gange.

Foredrag af Jan Körner:

I hælene på de kongelige

Nu fortæller han om livet i hælene på de kongelige indenfor en journalistisk genre, som ikke ligner nogen anden.

 • Hvordan er omgangstonen mellem de kongelige og journalisterne?
 • Hvordan graver man nyheder frem fra et hus, der om nogen forstår at holde på deres hemmeligheder?
 • Hvor tæt på de kongelige kommer journalisterne?

Det fortæller Jan Körner, samtidig med at han deler ud af anekdoter fra et langt liv i hælene på dronning Margrethe, prins Henrik, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim, prinsesse Marie og grevinde Alexandra.

I foredraget hører du om alle de pudsige episoder, som ikke kommer med i reportagerne, ligesom du får et indblik i den lille verden, der udgør samspillet mellem de kongelige og pressen.

Jan Körner har desuden skrevet bøgerne ’Mary – prinsesse med stil’ i samarbejde med Jim Lyngvild samt fiktionsbogen ’Tronfølgeren’, der har sit afsæt i kongehuset.

Foredrag med Jan Körner booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 13. januar 2020
Læs mere

Iben Mondrup
Holder foredrag indenfor følgende emner: Forfatterskab

Iben Mondrup

Book nu!

Iben Mondrup TabitaIben Mondrup er aktuel med bogen “Tabita”.

TABITA
Ægteparret Eva og Berthel kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene. I foredraget fortæller forfatteren om arbejdet med romanen, og om en tid i den dansk-grønlandske historie, hvor grønlandske børn kunne bortadopteres til danske familier uden videre.

Foredrag med Iben Mondrup booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 3. januar 2020
Læs mere

Ursula Andkjær Olsen
Holder foredrag indenfor følgende områder: Forfatterskab, Oplæsning

Ursula Andkjær Olsen

Book nu!

Mit smykkeskrin Ursula Andkjær OlsenUrsula Andkjær Olsen er aktuel med digtsamlingen “Mit smykkeskrin”. (januar 2020)

Mit smykkeskrin er digte om biologiske, økonomiske og følelsesmæssige kredsløb, om at give liv videre og gå igennem i overgangsalderen, om smerte og ekstase, floder og sved, kærlighed og sorg, det lokale kontroltab og the big bang.

Ursula Andkjær Olsen debuterede i 2000 med digtsamlingen Lulus sange og taler (Arena og Lindhardt & Ringhof) og har sidenhen udgivet en lang række digtsamlinger og senest romanen Krisehæfterne (Gyldendal 2017).

Hun er cand.mag. i musikvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet og Technische Universität, Berlin og har gået på forfatterskolen 1997-99. Var redaktør af tidsskriftet Kritik i årene 2013-2016. Er fra februar 2016 fast lærer ved Forfatterskolen.

Ursula Andkjær Olsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 2. januar 2020
Læs mere

Bettina Buhl
Holder foredrag indenfor følgende emner: 1960´erne, 1970´erne, 1980´erne, Anden verdenskrig, Branding, Danmark, Erindringer, Gastronomi, Historiefortælling, Hus og have, Julen, Klima, Kogekunst, Landbrug, Madkultur, Madspild, Middelalderen, Renæssance, Sankt Hans taler

Bettina Buhl

Book nu!

Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie.

Foredrag af Bettina Buhl:

Det danske måltid i 15.000 år

Et spændende og underholdende foredrag, som kommer bag om måltidets kulturhistorie i Danmark – råvarerne, tilberedningen og serveringen gennem tiderne. Vi skal se på oldtidens spisekort, et smut i det rigere husholdninger og på ”besøg” hos dem, hvor man måtte være kreative med lidt. Det handler om overlevelse, prestige, livets og årstidens madtraditioner, overtro – at dyrke og høste og håbe det bedste. At have respekt for råvarerne og ikke vide, hvad morgendagen bringer. Vi skal tale krig og krise, levninger og rester. Vi slutter vores madhistorie med TV-køkkenet, reklamekampagnerne Gris på Gaflen og Mejerigtigt – og i et typisk dansk køkken, som nu ikke længere er et værksted i mørke og røg – men i brune og korngule nuancer, stilfuldt og med spiseplads til kernefamilien.

Foredragsholder er museumsinspektør Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie. Forfatter til talrige artikler og til bøgerne Historien om danskernes mad i 15.000 år, Danskernes småkager – et småkageleksikon, Sovs skal der til – opskrifter og historie, Badehotellets kogebog, Rug og Rugbrød samt en madhistorisk bogserie for børn. Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad. Hun er idémager og kreativ udvikler til flere madhistoriske udstillinger og events og er desuden en ivrig foredragsholder. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger.

Foredrag med Bettina Buhl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Publiceret: 30. december 2019
Læs mere