Mathias Hammer

Mathias Hammer er pianist, musikformidler, radio- og TV-vært. Har været en del af højskolesangbogsudvalget, som har skullet vælge sange…

Læs mere
Book Mathias

Mathias Hammer er pianist, musikformidler, radio- og TV-vært. Har været en del af højskolesangbogsudvalget, som har skullet vælge sange til den nye sangbog der udkom i november 2020.

Foredrag af Mathias Hammer:

Den nye Højskolesangbog

Højskolesangbogen er danmarkshistoriens bedst sælgende bog. Med sin lyrik, musik, historie og fællesskabsstyrkende formål, er den blandt grundstenene i vores nationale DNA.

I november 2020 udkom en helt ny udgave af Højskolesangbogen. Mathias Hammer, der er pianist, musikformidler, radio- og TV-vært, har været en del af højskolesangbogsudvalget, som har skullet vælge sange til den nye sangbog. Ved dette sangforedrag fortæller Mathias om udvalgets arbejde og om de mange overvejelser og dilemmaer, som man møder, når man skal forny den danske sangskat.

Og så skal der synges. Mathias Hammer sidder selv ved klaveret og akkompagnerer, når både de kendte klassikere og de nye hits skal synges som fællessang.

Restriktioner vedr. Covid19 stiller særlige krav til afstand ved fællessangsarrangementer. Hvis disse krav ikke kan indfries tilbydes sang-arrangementet alternativt som en koncertaften, hvor sangerinden Nina Bols Lundgren synger fællessangene solo akkompagneret af Mathias Hammer.

Mathinas Hammer holder også foredrag om en lang række af den klassiske musiks centrale komponister:

Dansk Musikhistorie gennem 1000 år

Findes der en særlig dansk musik? Og hvilken rolle har musikken historisk spillet i Danmark?
Mathias Hammer rejser tilbage i tiden og undersøger hvordan dansk musik på skift har været knyttet til enevældige kongers temperament og til danskernes behov for at skabe kulturel samhørighed.

Danmarks musikhistorie er både historien om en stolt nation, der ønsker at positionere sig kulturelt i verden. Og historien om krisetider og tabte krige, der har affødt nationalisme og jagten på den særligt danske lyd. Alt sammen personificeret af musikalske genier og banebrydende danske kunstnere, der sidenhen er blevet nationale ikoner. Fra musikerne ved Christian d. 4.’s hof til Niels W. Gade, Carl Nielsen og Per Nørgård og den moderne tids pop- og rock.

Mathias Hammer fortæller Danmarkshistorien gennem toner, sang og kulturelt DNA.

Andre emner:

  • Carl Nielsen, Danmarks nationalkomponist
  • Niels W. Gade og den danske guldalder
  • Dansk musikhistorie gennem 1000 år
  • Beethoven, verdens vigtigste komponist
  • Sjostakovitj og musikken i Stalins Sovjetunionen
  • Debussy og den franske impressionisme

Derud over holder Mathias foredrag om emner indenfor den klassiske musik efter kundens ønske.

Foredrag af Mathinas Hammer booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular