Christina Hesselholdt

Christina Hesselholdt

Christina Hesselholdt (f. 1962) er cand.phil. i litteraturvidenskab og uddannet fra forfatterskolen. Hun debuterede i 1991 med romanen Køkkenet, gravkammeret & landskabet, der blev første del i trilogien om Marlon. Siden har hun slået sig fast som en af Danmarks fremmeste forfattere med udgivelse af Du, mit du (2003) og den anmelderroste og prisbelønnede roman I familiens skød (2007). Det er de fire seksstjernede bøger: Camilla and the Horse (2008), Camilla og resten af selskabet (2010), Selskabet gør op (2012) og Agterudsejlet (2014), der i 2015 blev samlet i én bog, Selskabet, der foreløbig er solgt til udgivelse i Tyskland, England og Sverige. Seneste udgivelse er “Virginia is for lovers” (2019). Christina Hesselholdt har modtaget flere priser for sine bøger, bl.a. Beatrice-Prisen (2007), Jytte Borberg-prisen (2007) og Kritikerprisen (2010).

Forfatteren fortæller gerne om

Jeg fortæller om, hvordan min roman er blevet til, hvordan jeg har forvaltet det biografiske materiale, der forelå om Vivian Maier og forenet det med min beslutning om at skrive fiktion – en roman om hende. Jeg fortæller om, hvordan jeg har inkorporeret en række af hendes fotografier i min roman og om formen, jeg har valgt, nemlig først og fremmest at lade hende selv, men desuden en række stemmer, tilhørende mennesker fra hendes liv, komme til orde.
Målgruppe: gymnasier, højskoler, biblioteker, private læsegrupper.

Aktuel med Vivian (2016)
Udstyret med sit elskede Rolleiflex betragter Vivian den verden, der omgiver hende – almindelige mennesker på gaden, øjeblikke af leg, bevægelse, spejlinger – men lever ellers en stilfærdig tilværelse som barnepige for forskellige velbjærgede familier.

Hesselholdt lader Vivian selv fortælle om sin barske opvækst i en mildest talt dysfunktionel familie, om sit liv som barnepige og om sin livslange optagethed af fotografi. Et kor af stemmer blander sig, familiemedlemmer, børn hun har passet, arbejdsgivere og en favnende fortæller, og skaber et portræt af en passioneret kvinde, der uden ønske om offentlighed udlevede sin kunstneriske praksis alene for sin egen skyld.

Pressen skrev om Selskabet:

”Christina Hesselholdt er en ener i dansk litteratur. Hendes billedmættede prosa er stærk og intens, og som få formår hun at parre humor og alvor, melankoli og fnisen, absurdisme og refleksion. Det er et aparte selskab, man er i i »Selskabet«. Men det er godt og af den slags, man ikke vil være foruden.”
– Berlingske

Foredrag med Christina Hesselholdt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen