Eva Tind er forfatter og arbejder herudover som film- og billedkunstner. Hun er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskolen i 2001. Eva Tind blev født i Sydkorea og voksede op i Jylland. Hun debuterede i 2009 med digtsamlingen ’Do’ om en dansk kvindes nysgerrighed i forhold til sine koreanske rødder. Herefter fulgte endnu to digtsamlinger. I 2012 debuterede hun som romanforfatter med bogen ’Rosenvej’, en fortælling om at vokse op i Jylland i 1970’erne. I 2014 udkom romanen ’Han’, der tager afsæt i en rejse Nordkorea, det land forfatterens biologiske far blev født i. I 2016 fulgte Eva Tind i stumfilmstjernen Asta Nielsens fodspor og udgav ’Astas skygge’ et moderne portræt af Europas første filmdiva. Et halvt år efter fik hendes filmessay ’En rød løber for Asta Nielsen’ premiere i landets biografer. Eva Tind har også arbejdet med temaer som ’At erobre Nordpolen’ i filmen ’This Is Not The End of The World’ og ’At forholde sig til døden’ i kortfilmen ’Himmelskibet’.

Eva Tind blev tildelt Kunstfondens treårige arbejdslegat i 2015, Otto Rungs legat i 2016 og Klaus Rifbjerg debutantpris for lyrik i 2010. Hun har modtaget ophold og støtte fra Château de Lavigny, San Cataldo og Klitgården, Dansk forfatterforening, Statens værksteder for kunst, Filmværkstedet og Det danske filminstitut.

Eva Tind er nu aktuel i 2019 med romanen ‘Ophav’, der er indstillet til DR’s Romanpris 2020. Bogen er en hverdagsodyssé om en familie på tre, der skilles og rejser ud i verden for at finde sig selv i utraditionelle livsformer. En eventyrlig fortælling om, hvad der kan ske, når man bliver forladt, og de indsigter og overraskelser der følger, hvis man følger en anden vej i livet.

Foredrag af Eva Tind:

Hun holder foredrag med udgangspunkt i sine bøger, film og værker.

Foredrag 1: Om romanen Ophav
Hvad vil det egentlig sige at have et ophav? Om romanen ‘Ophav’ og de research-rejser og inspirationer, der ligger bag fortællingen om de tre karakterer, Miriam, Kai og Sui, der er i familie, men på hver deres måde, søger at udfolde en del af dem selv, der er skjult for andre. Om at forlade og blive forladt, og om at man ikke altid finder det man søger der, hvor man venter det. Romanen finder sted i Indien, Korea, Sverige og Danmark.

Forerag 2: Stumfilmstjernen Asta Nielsen
En personlig rejse ind i Asta Nielsens verden baseret på bogen ‘Astas skygge’ og filmen ‘En rød løber for Asta Nielsen’.

Foredrag 3: Adoption og litteratur
Et foredrag om adoption baseret på digtsamlingen ‘Do’ og romanen ’Han’. Om at søge og finde sine rødder. Hvor mange mødre kan én person rumme?

Foredrag 4: Barndommens gade
I bogen ’Rosenvej’er barndommens gade et livets træ. Det handler om erindring, barndom, familie og om at vælge sin egen vej.

Foredrag 5: Breve og steder i litteraturen
Et foredrag om brevets betydning for litteraturen, og om hvordan det at genbesøge et fysisk sted kan ændre forståelsen af ens historie og identitet. Foredraget afholdes evt. i samarbejde med forfatteren Alen Mescovic

Foredrag 6: Lige før døden
’Himmelskibet’ er en film om en kvinde, der lige inden sin død rejser til Sverige for at brænde sine dagbøger. Foredraget om at tage afsked med livet afholdes sammen med den praktiserende læge Natalia Majumdar Nielsen.

Foredrag 7: Krydsfelt
Det kunsten kan. Et foredrag om at kombinere litteratur, fotografier, film, kunst og arbejde frit på tværs af dokumentarisme og fantasi.

Foredrag med Eva Tind booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen