Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov er aktuel med erindringsromanen Hvis vi ikke taler om det, der udkommer den 22. april 2021. Der er tale om en fortsættelse til den anmelderroste erindringsroman, Den, der lever stille (2018), der er solgt i 145.000 eksemplarer, købt til filmatisering af Regner Grasten Film og belønnet med bl.a. De Gyldne Laurbær, Martha Prisen og Spoken Word Prisen. Den 7. maj 2021 udkommer sangerinden og komponisten Kristina Holgersens nye album, Kapow Goodbye (tak & undskyld), der byder på et tekst- og musikunivers baseret på ord og stemninger i de to bøger, akkompagneret af Line Felding på cello.

Efter udgivelsen af Den, der lever stille begav Leonora sig ud på en udsolgt foredragsturné til 150 store og små scener i alle landets afkroge for at møde sine mange læsere. Hun har tidligere skrevet romanerne Hvor intet bryder vinden (2015), Førsteelskeren (2012), Silhuet af en synder (2010), Champagnepigen (2007) og Rygsvømmeren (2003). Hendes forfatterskab er oversat til otte sprog. Af uddannelse er hun mag.art. i litteraturvidenskab.

Leonora Christina Skov tilbyder:

Leonora Christina Skov

Forfatteraften med udgangspunkt i erindringsromanen Hvis vi ikke taler om det
(udkommer d. 22. april 2021)

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om at vokse op i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og forelske sig i en kvindelig præst, til sine forældres rædsel. I Den, der lever stille skrev Leonora om at genskabe sig selv fra grunden. I fortsættelsen, Hvis vi ikke taler om det, skriver hun om at blive til som forfatter. Om drømmen, modstanden, overgrebene, nederlagene, håbet, hjælpen og sejren.

I foredraget fortæller Leonora om den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker, om tiden efter Den, der lever stilles udgivelse og om de kapitler i sin historie, som hun først har vovet at åbne nu. Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.

Salonaften: Litteratur med lydspor

Den 22. april 2021 udkommer Hvis vi ikke taler om det, Leonora Christina Skovs længe ventede fortsættelse til den prisbelønnede erindringsbog, Den, der lever stille. Den 7. maj 2021 udkommer sangerinden og komponisten Kristina Holgersens nye album, Kapow Goodbye (tak & undskyld), der byder på et tekst- og musikunivers baseret på ord og stemninger i de to bøger, akkompagneret af Line Felding på cello og andre instrumenter.

De tre kvinder inviterer til en aften, hvor Leonora fortæller om skriveprocessen med Hvis vi ikke taler om det og bl.a. læser op fra de steder i de to bøger, der har inspireret Kristinas lydspor. Kristina giver et indblik i musikkens tilblivelse og fremfører numrene akkompagneret af Line på cello, guitar og autoharpe. Sammen åbner de op for, hvordan det er at arbejde som musiker og romanforfatter i et samlet udtryk og lukker publikum helt ind i hjertet af det kunstneriske samarbejde.

Den, der lever stille er indtil videre solgt i 145.000 eksemplarer, er bl.a. blevet belønnet med De Gyldne Laurbær og er købt til filmatisering af Regner Grasten Film. Den prisvindende sangerinde og komponist Kristina Holgersen har senest udsendt erindringsalbummet Ny start og har tidligere fortolket litteratur af blandt andre Helle Helle. Musiker og sangskriver Line Felding er bl.a. kendt for sine samarbejder med Cody, Dicte, Rumpistol, Monkey Cup Dress og en række teaterforestillinger.

Du booker disse arrangementer via ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Pressebilleder af Leonora Christina Skov: Sofie Amalie Klougart
Pressebilleder af Leonora Christina Skov og Kristina Holgersen: Annette K. Nielsen
Fotos af Leonora Christina Skov, Kristina Holgersen og Line Felding: Annette K. Nielsen

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen