Dy Plambeck

Dy Plambeck

Dy Plambeck er født i 1980 og opvokset ved Buresø i Nordvestsjælland. Hun er sproglig student fra Sankt Annæ Gymnasium i 1999 og uddannet fra Forfatterskolen i 2004. Hun debuterede i 2005 med digtsamlingen Buresø-fortællinger. Siden er romanerne Texas’ rose (2008) og Gudfar (2011) og børnebøgerne Drømmehøjen (2008), Os fra Blomsterkvarteret 1-8 (2011/2013) og Mikael (2014).

Dy Plambeck er af anmeldere blevet kaldet en af sin generations mest talentfulde og originale forfattere. Hun er desuden kendt for sit store samfundsengagement som debattør og skribent for bl.a. Weekendavisen og DR. Hun er optaget i Kraks Blå Bog 2012.

Dy Plambeck har modtaget flere priser for sit forfatterskab bl.a. Klaus Rifbjergs debutantpris (2006), Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium (2006), Jytte Borberg-prisen (2011) og Jeanne & Henri Nathansens Mindelegat (2012)

Foredrag med udgangspunkt i seneste roman Mikael (Gyldendal, august 2014)
”Krigen var tålmodig. Den var ligeglad med, om der var mange, der elskede én eller ej. Krigen havde kun ét mål: at fortsætte. Bare fortsætte.” Den unge journalist Becky rejser til Afghanistan for at skrive om hverdagen ved fronten og bliver venner med soldaterne Mikael og Jan. I landskabet omkring dem er sand og savn, lys og mørke, ildkampe og improviserede sprængladninger. Et kærlighedsforhold udvikler sig mellem Becky og Mikael og fører dem fra Afghanistan til Sardinien og København. Men krigen raser og får konsekvenser for dem alle. Mikael er en roman om krig og kærlighed. Den er et blik ind i den menneskelige bevidsthed og en rejse gennem naturens og sindets landskaber. Den handler om ensomhed og længsel, om krigens gru og kærlighedens kraft.

Foredrag med Dy Plambeck booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen