Mathilde Walter Clark er født og opvokset i Danmark hos sin danske mor, men tilbragte somrene i USA hos sin amerikanske far. Hun har en magsistergrad i dansk og filosofi fra Roskilde Universitet og New York University. I 2004 debuterede hun med romanen “Thorsten Madsens Ego”, og har siden udgivet romanerne “Priapus” (2010) og “Gips” (2012), “Lone Star”, “Huset uden ende” (2020) og novellesamlingerne “Tingenes uorden” (2006) og “Grumme historier” (2011). I 2006 fik hun Carlsbergfondens pris som “Årets fund indenfor Litteraturen”, og har siden modtaget bl.a. Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. I forlængelse af sit forfatterskab har hun været tilknyttet dagblade og magasiner som fast klummeskribent, fx litteraturklummen i Information. Gennem sine personlige essays i bl.a. Politiken, Weekendavisen og Information har hun endvidere markeret sig som en af sin generations fremmeste essayister.
Mathilde interesserer sig levende for skriveprocessen, har holdt mange skrivekurser og -workshops og er god til at sætte ord på, hvorfor det kan være så forbandet svært at få det på papir som man lige har på tungen. Hun rejser gerne ud i verden for at skrive på lang afstand af det hjemlige, og har været på længere skriveophold i bl.a. Indien, Kina, Skotland, Italien, Alaska, Iowa, New York og Texas.
Mathilde Walter Clarks nye roman hedder “Lone Star”, og handler om hendes far – og om at finde sine rødder, sin familie, sit “sted” og – måske – i sidste ende også sig selv.
Foredrag af Mathilde Walter Clark:
Forfatteraften med udgangspunkt i “Huset uden ende”
I hendes nyeste bog, Huset uden ende, vender Mathilde Walter Clark tilbage til farens hus i USA, som hun beskrev så levende i gennembrudsromanen, Lone Star. Foredraget sætter fokus på det mord som blev begået i huset på hendes søskendes legekammerat, Tiffany og Tiffanys mor i hall’en bag påfuglemosaikken. I sin research finder Mathilde både ud af at det skete en sommer hvor hun var der, men også hvem morderen var, og herfra bliver hun suget ind i en amerikansk seriemorderindustri — som ind i et endeløst hus med meget mørke korridorer. Spørgsmålene vil ikke slippe hende: Hvad er det med farens hus som gør at hun aldrig kan blive færdig med det? Kan huse være onde? Hvorfor fascineres vi af voldsomme forbrydelser? Vil vi nogensinde nå frem til en forståelse? Foredraget når omkring de texanske fængsler, Charles Mansons tøfler og en bedemand som i sin fritid er Elvis-impersonator. Undervejs vil der være oplæsning både fra Huset uden ende og Lone Star, og efterfølgende er der samtale med publikum.
Bogen har allerede fået meget overstrømmende anmeldelser. Information kalder den “eminent”, “forrygende” og “et kunststykke”. Børsen mener at hun skriver “levende, muntert, filosofisk og skarpt”. Informations leder den 31. marts handlede om én af bogens tekster – det er vist første gang siden nedlukningen af landet at de har skrevet om andet end Corona.
Ved brug af foto skal fotograf Ulrik Jantzen nævnes.
Foredrag med Mathilde Walter Clark booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.