Mathilde Walter Clark

Mathilde Walter Clark

Mathilde Walter Clark er født og opvokset i Danmark hos sin danske mor, men tilbragte somrene i USA hos sin amerikanske far. Hun har en magsistergrad i dansk og filosofi fra Roskilde Universitet og New York University. I 2004 debuterede hun med romanen “Thorsten Madsens Ego”, og har siden udgivet romanerne “Priapus” (2010) og “Gips” (2012) og novellesamlingerne “Tingenes uorden” (2006) og “Grumme historier” (2011). I 2006 fik hun Carlsbergfondens pris som “Årets fund indenfor Litteraturen”, og har siden modtaget bl.a. Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. I forlængelse af sit forfatterskab har hun været tilknyttet dagblade og magasiner som fast klummeskribent, fx litteraturklummen i Information. Gennem sine personlige essays i bl.a. Politiken, Weekendavisen og Information har hun endvidere markeret sig som en af sin generations fremmeste essayister.

Mathilde interesserer sig levende for skriveprocessen, har holdt mange skrivekurser og -workshops og er god til at sætte ord på, hvorfor det kan være så forbandet svært at få det på papir som man lige har på tungen. Hun rejser gerne ud i verden for at skrive på lang afstand af det hjemlige, og har været på længere skriveophold i bl.a. Indien, Kina, Skotland, Italien, Alaska, Iowa, New York og Texas.

Mathilde Walter Clarks nye roman hedder “Lone Star”, og handler om hendes far – og om at finde sine rødder, sin familie, sit “sted” og – måske – i sidste ende også sig selv.

Foredrag af Mathilde Walter Clark:

Forfatteraften med udgangspunkt i romanen Lone Star

Da Mathilde Walter Clark ikke kunne få nogen til at ringe hende op hvis hendes far skulle dø, gik hun gang med at skrive Lone Star. Han var frisk, men nærmede sig 80 og boede på den anden side af Atlanten – og hun ville være sikker på at kunne nå frem hvis der skulle ske noget. Hun reagerede ved at kaste sig ud i den bog hun altid havde vidst at hun skulle skrive. Om faren og hende – og om alt det der adskiller dem. Atlanterhavet, sproget, tiden og en stedmor out of this world. Under arbejdet forbød stedmoren ham i at besøge hende i Danmark. Mathilde troede aldrig at hun skulle se sin far igen. Men måske ville han mødes med hende et andet sted? I anden del af bogen mødes de i hans fødeegn i Texas. Og lige så stille vokser en ny fylde frem. Et landskab, en slægt, en historie. I foredraget fortæller Mathilde om familie og tilhørsforhold – og om at overvinde enorme afstande. Om erindringens skrøbelighed, og det heftige skrivearbejde med det levende stof. Et engageret og samtalende foredrag med oplæsning og plads til spørgsmål fra publikum.

Foredrag med Mathilde Walter Clark booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen