Niels Krause-Kjær

Niels Krause-Kjær er journalist og forfatter. Han har i en årrække været vært på DR P1-programmet ‘Krause på Tværs’…

Læs mere
Book Niels

Niels Krause-Kjær er journalist og forfatter. Han har i en årrække været vært på DR P1-programmet ‘Krause på Tværs’ samt vært på Deadline på DR2 frem til december 2022. Han har bl.a. skrevet romaner samt bøger om politik og samfundsforhold. Han har været tilknyttet Berlingske Tidende som klummeskribent, og har tidligere arbejdet som politisk kommentator, politisk rådgiver og leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet.

Romanen ‘Mørkeland’ (der udkom i 2019 og var opfølgeren til Kongekabale) kommer i biografen i efteråret 2024 – igen med Anders W. Berthelsen som journalisten Ulrik Torp. Meningen er, at hele serien skal filmatiseres.

Ny bog: “Jagttegn”

En folketingspolitiker findes død efter en kongejagt på et gods i Jylland. Han er skudt gennem hovedet, og alle går ud fra, at der er tale om selvmord. Samme dag forsvinder hans unge niece, der har gjort overraskende opdagelser i forbindelse med en eksamensopgave på journalisthøjskolen i Aarhus, hvor Ulrik Torp er lektor-vikar. Umiddelbart efter indledes en kampagne mod landets forsvarsminister.

Ulrik Torp trækkes ind i sagen, der viser sig at handle om militær oprustning, lobbyisme for milliarder, udenlandske interesser og skjult støtte til politikere. Til at hjælpe sig har Torp kun sine studerende og Emma, en tidligere praktikant fra hans gamle arbejdsplads, Dagbladet. Sammen finder de ud af, hvordan tingene hænger sammen, men det viser sig undervejs, at Torp selv er fanget i et net, som han har svært at vikle sig ud af. For hvem er det, der trækker i trådene?

JAGTTEGN er femte uafhængige bog i Niels Krause-Kjærs politiske spændingsserie, der lægger sig i grænselandet mellem medier og politik og beskriver magtspillet i kulissen.

Foredrag af Niels Krause-Kjær:

Foredrag 1: Fra Kongekabale til Jagttegn
Niels Krause-Kjær fortæller om forfatterskabet gennem sine romaner om journalisten Ulrik Torp fra Kongekabale til Jagttegn. En beretning om trusler, fogedforbud og injurier. Om filmatiseringer, om en verden mellem journalistik og politik og om, hvorfor hans gennemgående hovedperson både minder om ham selv og ofte (derfor?) også er et tilforladeligt skvat.

Foredrag 2: Kan man overhovedet stole på en politiker?
Ved hjælp af anekdoter, tal og løse påstande forsøger han at besvare spørgsmålet. Det tager ham mindst en time, og der er bestemt basis for at diskutere bagefter. For kan man stole på en journalist?

Moderator/ordstyrer
Han har adskillige års erfaring som moderator og ordstyrer ved konferencer, seminarer, paneldebatter o.l.

Niels Krause-Kjær booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular