Lars Trier Mogensen

Lars Trier Mogensen

Lars Trier Mogensen (født 1975 i Nuuk) er politisk kommentator, forfatter og tv- og podcastvært. Han er tilknyttet dagbladet Information og udgiver sit eget politiske nyhedsbrev /dkpol via medie-upstarten Føljeton, som Lars Trier Mogensen er stifter og medejer af. Tidligere redaktør af lederkollegiet på Politiken og udenlandsredaktør på Information. Han er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet, og har i de senere år udgivet en stribe anmelderroste bøger om aktuel politik.

Foredrag af Lars Trier Mogensen:

Foredrag 1: Nye fronter i #dkpol
Corona-pandemien har forrykket det politiske landskab. Pludselig står den rød-grønne blok langt stærkere, end de fleste havde forudset for blot få år siden. Er statsminister Mette Frederiksen ligefrem ved at indtage rollen som en slags dansk præsident? De borgerlige partier er i indre splid, samtidig med at en ny underskov af nye småpartier pibler frem. Det gode gamle danske folkestyre er i opbrud på flere fronter, og vælgerne er også i vild bevægelse. Få et skarpt overblik over de væsentligste og mest skelsættende brudflader, der præger dansk politik – både lige og her i de kommende år. Oplev et levende og underholdende foredrag om tidens magtkampe og idédebatter med politisk kommentator, Lars Trier Mogensen, som også er kendt fra tv, bl.a. som fast panelgæst i Besserwisserne på TV2 News.

Foredrag 2: Klimaet er en gamechanger
Den grønne bølge har for alvor ramt Christiansborg: Klimapolitik er ved at afløse udlændingepolitik som både kilde til konflikt og kimen, der holder sammen på regeringsblokken. Som selve forudsætning for at blive statsminister måtte Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen skrive under på, at Danmark skal reducere udledningen af drivhusgasser med 70 pct. inden 2030. Men det er lettere sagt end gjort. Så snart klimapolitikken bliver konkret, begynder uenighederne. Få et tankevækkende overblik over, hvordan klimapolitiske og ikke mindst sociale mærkesager ofte strider direkte mod hinanden – og om faldgruberne i den grønne omstilling. Oplev et levende og kritisk foredrag om tidens store gamechanger med politisk kommentator, Lars Trier Mogensen, som bl.a. er fast analytiker på dagbladet Information.

Foredrag 3: Middelklassen under pres
Utryghed er blevet et nyt levevilkår for flere og flere danskere, som her i de seneste årtier har oplevet, hvordan globalisering sparker fødderne væk under dem med de korteste uddannelser. Hidtil har den danske model – med overenskomster, ordnede forhold og en veludbygget velfærdsstat – skånet langt de fleste, og forholdene er langt fra forvitret lige så hurtigt som i mange andre og sammenlignelige lande. Ikke desto mindre begynder et ‘prækariat’, et nyt pjalte-proletariat, også at vokse frem i Danmark, ikke mindst blandt unge og sågar veluddannede. Få et levende og usentimentalt blik på de vilde kapitalkræfter, som er godt i gang med at ryste vores lille eventyrland. Oplev et levende og oplysende foredrag om tidens trusler mod middelklassen med politisk kommentator, Lars Trier Mogensen, som selv er iværksætter og medstifter af selvstændig medievirksomhed.

Foredrag 4: Jagten på den forsvundne skat
Pengene fosser ud af statskassen! Skattevæsenet er kollapset, og almindelige skatteydere har i de senere år været totalt til grin for deres egne penge. Et svimlende milliardbeløb er gået tabt på grund af fejl, slendrian, underbemanding og inkompetence i SKAT – og ikke mindst ideologiske eksperimenter, politisk ligegyldighed og rævekager på Christiansborg. Men findes der overhovedet en god forklaring på den kædereaktion af kollaps, som har kostet danskerne langt mere end flere nye Storebæltsbroer? Som en anden Sherlock Holmes har Lars Trier Mogensen været på sporet fra begyndelsen – som radiovært, kommentator og journalist – og fulgt optrevlingen af den største skandale i nyere tid. Få et tragisk, komisk og i hvert fald kritisk bud på, hvad der er gået så rav ruskende galt i toppen. Noget er råddent i Danmark.

Foredrag 5: Magtintriger bag kulisserne
Udadtil vil alle politikere gerne fremstå idealistiske og holdningsstærke, men indadtil er det ofte intriger, rænkespil og personopgør, som ender med at afgøre de vigtigste beslutninger. For hvad er det egenlig, som driver politikerne? Med afsæt i den anmelderroste bestseller ‘For Enhver Pris’ – om Lars Løkke Rasmussens kaotiske regeringsperiode skildres – beskidte kompromisser, rævekager og studehandler i aktuel dansk politik. Kom med med bag om kulisserne – og ind i regeringens allerhelligste, lukkede rum – i en aktuel fortælling om spin, intriger og magtkampe. Oplev et levende og indsigtsfuldt foredrag om magtens væsen med forfatter og kommentator Lars Trier Mogensen, der har arbejdet som politisk journalist i mere end 20 år.

Foredrag 6: Showbusiness for de grimme
Chokvalget af finansmatadoren og tv-stjernen Donald J. Trump var kun begyndelsen. Overalt i den demokratiske del af verden er kulørte og flamboyante entertainere ved at overtage den politiske scene. Det er også sket tidligere i Danmark. Med afsæt i den anmelderroste bestseller ‘Den store joker’ – om hvordan Trump tilbage i 2016 formåede at begejstre og forskrække millioner af vælgere med sin grænseoverskridende attitude – skildres en ny og kulørt medievirkelighed, hvor underholdningsfaktoren er blevet vigtigere end politiske holdninger: Politik er showbusiness for de grimme, som man siger i USA. Oplev et levende og nysgerrigt foredrag om tidens reality-politik med forfatter og politisk kommentator Lars Trier Mogensen, som selv er kendt fra både radio og tv.

Foredrag med Lars Trier Mogensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen