Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen

Anna Elisabeth Jessen

Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen (f. 1956) er bachelor i dansk fra Københavns Universitet, journalistuddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og manuskriptuddannet fra Den Danske Filmskole. Har lavet radio, tv og dokumentarfilm siden 1984 og har vundet flere internationale priser for radiomontagerne Hvorfor  ringede hun ikke igen? Efter festen og Doktor Tramsens rapport.I 2008 udkom hendes bog Kraniet fra Katyn på baggrund af radiomontagen og dokumentarfilmen af samme navn. Om hundrede år er hendes debut som skønlitterær forfatter.

Foredrag af Anna Elisabeth Jessen:

Roman-aktuelle Anna Elisabeth Jessen fortæller om sin bestseller Om Hundrede år og om, hvordan det er at skifte spor fra journalistikken og dokumentarismen til fiktion.

Pressen skrev:

Usædvanlig vellykket romandebut
★★★★★ Jyllands-Posten

Kolossalt spændende
★★★★★ Fyens Stiftstidende

Medrivende … fortalt i et enkelt, men overbevisende sprog
★★★★★ Kristeligt Dagblad

En fin og originalt fortalt roman
Information

Den respekterede radio-og tv-dokumentarist Anna Elisabeth Jessen udfordrer med Om hundrede år sit ubestridelige talent for at formidle en god historie.
Weekendavisen

Interessant og indsigtsfuld … værd at læse
★★★★ Søndag

Sønderjyden Anna Elisabeth Jessen romandebuterer med en vedkommende familiekrønike. En flot debut … en række meget præcise miljøbeskrivelser, overraskende handlinger og en passende mængde humor. Man nyder hver en side.
★★★★★ Hans Christian Davidsen, Flensborg Avis

Og hvad handler romanen om: En familiehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede korte nedslag fra 1914-2014, et for hvert år. Om hundrede år begynder i 1914, da første verdenskrig bryder ud. Soldaten Hans, der som dansk sønderjyde må kæmpe på tysk side, vender aldrig hjem til slægtsgården. I stedet overtager svogeren Marius og søsteren Helene gården. De får fem børn hvis liv præges voldsomt af deres døve far og de spor som den store krig trækker helt op til 2014. Et medrivende tidsbillede med grumme skæbner og et skarpt blik for det usagtes evne til at forme og forkludre livet for en familie. Hundrede års danmarkshistorie i et sønderjysk perspektiv.

Foredrag med Anna Elisabeth Jessen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen