Johannes Langkilde

Johannes Langkilde

Johannes Langkilde blev i 2006 Danmarks yngste nyhedsvært og har siden været fast ankermand på 22 Nyhederne og 19 Nyhederne på TV 2, ligesom han har været vært på flere store live-debatter under de seneste folketingsvalg. De seneste år har han rapporteret fra USA. Fra sommeren 2017 vært på TV-Avisen 21.30. Vært på “Det politiske talkshow” (DR1). Fra 2021 vært på DR’s underholdningsprogramm “Fællessang – hver for sig”.

Han fortæller om det daglige arbejde på Danmarks mest sete nyheder, hvorfor en udsendelse ser ud som den gør, han viser eksempler på vellykkede og mindre vellykkede situationer, og han fortæller om den daglige stræben efter hele tiden at udvikle sig og blive bedre.

Johannes Langkilde lægger op til en fordomsfri og kritisk debat om presseetik og om fairness i en hektisk og skarp kamp om at være først, størst og bedst som nyhedsmedie i Danmark.

Foredrag af Johannes Langkilde:

Foredrag 1: Da amerikanerne gik hver til sit
Hvad er det egentlig, der sker i USA? Hvordan kunne Donald Trump vinde valget? Johannes Langkilde var korrespondent gennem 4 år i det land, der nu har Donald Trump som præsident. Her bragte han TV-seerne en lang række tankevækkende og nære reportager og dækkede det mest interessante præsidentvalg i nyere tid.  I sit foredrag tager han os med på en rejse, hvor vi møder de amerikanere, der var med til at afgøre valget. Han kommer med sit personlige bud på, hvorfor Donald Trump blev præsident, og hvorfor Hillary Clinton mod manges forventning ikke magtede at vinde. Johannes Langkilde har netop udgivet bogen “Da amerikanerne gik hver til sit” der modtog 5 stjerne i Berlingske Tidende, og i dette foredrag går han bag om bogen og viser videoklip fra nogle af de afgørende øjeblikke gennem 4 år som korrespondent.

Johannes Langkilde Min fætter er høvding i SamoaForedrag 2: Min fætter er høvding i Samoa
Som barn fik Johannes Langkilde at vide, at han havde familie på en fjern stillehavsø. At der tilmed var en ægte høvding iblandt. Det lød som noget fra et børneeventyr, og for Johannes blev historien aldrig til mere end noget, han talte med sine forældre om som en pudsighed.

20 år senere står Johannes som korrespondent i USA i byen Philadelphia, hvor det demokratiske parti skal kåre Hillary Clinton som deres præsidentkandidat. Den delegerede fra Amerikansk Samoa er intet mindre end høvding Fagafaga Daniel Langkilde, som skal overbringe stemmerne fra det amerikanske territorie. Som var det arrangeret af skæbnen, befinder Johannes sig pludselig ansigt til ansigt med den fjerne fætter, som netop er hans blodsbeslægtede familie fra Samoa.

Det bliver bliver begyndelsen på en eventyrlig, personlig opdagelsesrejse, der et par år senere bringer Johannes Langkilde, hans hustru og to børn til Samoa, for at afdække den fantastiske historie om hvordan hans forfader i 1800-tallet endte med at stifte en stor familie på de polynesiske øer.

Det er historien om Hans Alfred Langkilde, søn af en kongelig hofjægermester og tidligere soldat i krigen i 1864. Om hvordan Hans Alfred under dramatiske omstændigheder – og efter en duel med en tysk soldat – flygter til USA. Hans Alfred kæmper med indre dæmoner og forsøger at vaske dem bort med en ny tilværelse som hvalfanger. Men også det slår fejl og som en sidste udvej forsøger den unge Langkilde at skabe sig et nyt liv ved at hoppe overbord fra en båd, der passerer den eksotiske øgruppe, Samoa.
Her ender han med at blive gift med en høvdingedatter og får med hende 5 børn, der alle får danske fornavne og efternavnet Langkilde.
I mere end 100 år har Langkildefamilien på de samoanske øer kun kendt sparsomt til danske ophav.

“Min fætter er høvding i Samoa” er en overraskende, opløftende og nær beretning om, hvordan Johannes Langkilde møder sin store, polynesiske familie og sammen med dem efterforsker deres fælles historie. Johannes og hans familie udvikler tætte bånd med de mange samoanske Langkilder, og oplever under sin opdagelsesrejse den fantastiske samoanske kultur helt tæt på. Eksempelvis hvordan man begraver sine døde i forhaven og placerer dem i imponerende, iøjnefaldende monumenter. Undervejs bliver Johannes tilmed selv tilbudt en høvdingetitel, hvilket stadig er en både ærefuld og indflydelsesrig position i den samoanske kultur, og han får et nyt, samoanske navn ved en stor, ceremoni.

Foredrag 3. Hvem sidder der bag skærmen?
… hvorfor sidder han der overhovedet, og hvorfor gør han som han gør?

Ud over at holde ovenstående foredrag har Johannes Langkilde i flere år fungeret som ordstyrer/moderator på politiske debatter, konferencer etc. og kan også bookes som sådan.

Johannes Langkilde booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Ved brug af foto skal fotograf Lars E. Andreasen nævnes.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen