Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie og madkultur på Det Grønne Museum. Forfatter til talrige artikler om den danske madhistorie og til bøgerne Historien om danskernes mad i 15.000 år, Danskernes småkager – et småkageleksikon, Sovs skal der til – opskrifter og historie, Badehotellets kogebog, Rug og rugbrød, Æbler – klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie, samt en madhistorisk bogserie for børn. I 2022 skrev hun om planteproduktion og madkultur i Dansk Landbrug 1945-2020.
Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad. Hun er idémager og kreativ udvikler til flere madhistoriske udstillinger og events og er desuden en ivrig foredragsholder. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger. Endelig er hun fast klummeskribent og madanmelder på Jyllandsposten.
Bettina er repræsenteret i to nationale genbevarende udvalg vedr. Den levende kulturarv – omhandlende bevaringen af de gamle danske kultur- og nytteplanter og de gamle danske husdyrracer. Bettina repræsenterer et stort netværk inden for fødevarebranchen, hvor hun bidrager i flere projekter bl.a. arbejder hun tæt sammen med landets kokke, den gastronomiske verden og ikke mindst fødevareproducenter. Bettina er repræsenteret i Danmarks Kartoffelråd og sidder i bestyrelsen for Danske Madpublicister. Hun er fagansvar på Lex.dk. Bettina har desuden siden 2000 arbejdet som beskikket censor på kommunikationsuddannelserne ved landets universiteter.
Foredrag af Bettina Buhl:
Det danske måltid i 15.000 år
Et spændende og underholdende foredrag, som kommer bag om måltidets kulturhistorie i Danmark – råvarerne, tilberedningen og serveringen gennem tiderne. Vi skal se på oldtidens spisekort, et smut i det rigere husholdninger og på ”besøg” hos dem, hvor man måtte være kreative med lidt. Det handler om overlevelse, prestige, livets og årstidens madtraditioner, overtro – at dyrke og høste og håbe det bedste. At have respekt for råvarerne og ikke vide, hvad morgendagen bringer. Vi skal tale krig og krise, levninger og rester. Vi slutter vores madhistorie med TV-køkkenet, reklamekampagnerne Gris på Gaflen og Mejerigtigt – og i et typisk dansk køkken, som nu ikke længere er et værksted i mørke og røg – men i brune og korngule nuancer, stilfuldt og med spiseplads til kernefamilien.
Foredrag med Bettina Buhl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.