Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie.
Foredrag af Bettina Buhl:
Det danske måltid i 15.000 år
Et spændende og underholdende foredrag, som kommer bag om måltidets kulturhistorie i Danmark – råvarerne, tilberedningen og serveringen gennem tiderne. Vi skal se på oldtidens spisekort, et smut i det rigere husholdninger og på ”besøg” hos dem, hvor man måtte være kreative med lidt. Det handler om overlevelse, prestige, livets og årstidens madtraditioner, overtro – at dyrke og høste og håbe det bedste. At have respekt for råvarerne og ikke vide, hvad morgendagen bringer. Vi skal tale krig og krise, levninger og rester. Vi slutter vores madhistorie med TV-køkkenet, reklamekampagnerne Gris på Gaflen og Mejerigtigt – og i et typisk dansk køkken, som nu ikke længere er et værksted i mørke og røg – men i brune og korngule nuancer, stilfuldt og med spiseplads til kernefamilien.
Foredragsholder er museumsinspektør Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie. Forfatter til talrige artikler og til bøgerne Historien om danskernes mad i 15.000 år, Danskernes småkager – et småkageleksikon, Sovs skal der til – opskrifter og historie, Badehotellets kogebog, Rug og Rugbrød samt en madhistorisk bogserie for børn. Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad. Hun er idémager og kreativ udvikler til flere madhistoriske udstillinger og events og er desuden en ivrig foredragsholder. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger.
Foredrag med Bettina Buhl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.
CV:
Museumsinspektør Bettina Buhl, uddannet cand. mag. i historie og kommunikation ved Odense Universitet. Siden 1990 arbejdet i museumsbranchen.
Forfatter til talrige artikler og til bøgerne Historien om danskernes mad i 15.000 år, Danskernes småkager – et småkageleksikon, Sovs skal der til – opskrifter og historie, Badehotellets kogebog, Rug og Rugbrød samt en madhistorisk bogserie for børn. Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad. Hun er idémager og kreativ udvikler til flere madhistoriske udstillinger og events og er desuden en ivrig foredragsholder. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger.