Pernille Ipsen

Pernille Ipsen, f. 1972, er ph.d. i historie fra Københavns Universitet og lektor i køns- og kvindestudier og historie…

Læs mere
Book Pernille

Pernille Ipsen, f. 1972, er ph.d. i historie fra Københavns Universitet og lektor i køns- og kvindestudier og historie på University of Wisconsin, Madison. Hun underviser, forsker og skriver om kvindehistorie, kolonialisme, race og slavehandel. Er aktuel med bogen Et åbent øjeblik. Da mine mødre gjorde noget nyt (Gyldendal 2020).

Foredrag af Pernille Ipsen:

Foredrag 1: Syv liv i Rødstrømpebevægelsen
I årene 1970-1975 spredtes kvindebevægelsen og særligt den store spraglede Rødstrømpebevægelse med gevaldig hast og blev en af de vigtigste sociale bevægelser i Danmarkshistorien.

Med udgangspunkt i sin egen familiehistorie – de syv kvinder, hun kaldte mor – fortæller historiker og forfatter Pernille Ipsen om livet i midten af Rødstrømpebevægelsen. Hendes syv mødre mødtes på Femø kvindelejr i sommeren 1971 og var med til at besætte det første Kvindehus i København i efteråret 1971. De etablerede et kvindekollektiv ved siden af Kvindehuset og kastede sig helhjertet ind i kvindekampen med det ambitiøse mål at frigøre sig fra patriarkatet, skabe plads til nye måder at være kvinder på og derigennem lave en mere lige og retfærdig verden. Det viste sig at være et større arbejde, end de havde regnet med, men de nåede et langt stykke af vejen.

Forelæsningen er baseret på Pernille Ipsens kollektive biografi Et åbent øjeblik. Da mine mødre gjorde noget nyt (Gyldendal 2020).

Foredrag 2: Historier at leve af
Vi lever af og med historier. Vi trækker på dem, bevidst og ubevidst. Vi forstår verden med og i forhold til dem. Ved at samle dem sammen og skrive dem, kan vi skabe stærkere fællesskaber. Men hvordan kan vi tage vores familie- og personlige historier alvorligt, afsøger de meninger, som gemmer sig i dem, og finder ind til ”selve historien” – det vores erindringer har at fortælle?

Med udgangspunkt i sin egen familiehistorie – de syv kvinder, hun kaldte mor – fortæller historiker og forfatter Pernille Ipsen om sit arbejde med at indsamle, bearbejde og skrive en samlet historie på baggrund af sine mødres erindringer. I processen med bogen oplevede både hun og hendes mødre, at deres historie samlede dem. Ligesom historien handlede om mødrenes stærke fællesskab som rødstrømper, blev bogen en genoplivning af fællesskabet.

Forelæsningen er baseret på Pernille Ipsens kollektive biografi Et åbent øjeblik. Da mine mødre gjorde noget nyt (Gyldendal 2020).

Foredrag med Pernille Ipsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular