Niels Abild

Niels Abild

Niels Abild foredrag - eller en farverig livshistorie med supplerende musik med nogle af Danmarks bedste musikere. Kapelmester Niels Abild…

Læs mere
Book Niels

Niels Abild foredrag

– eller en farverig livshistorie med supplerende musik med nogle af Danmarks bedste musikere.

Kapelmester Niels Abild er rigmandens umulige søn, der kommer fra et næsten Downton Abbey hjem.

Efter adskillige kostskoler stak han til søs, sejlede jorden rundt 2 gange som messe/dæksdreng, altid med sin klarinet under armen, gik han ofte i land for at spille med de lokale musikere jorden rundt.

Niels startede orkestret Kansas City Stompers i 1951, Europas ældste jazzband, som har 70 års jubilæum i 2021. Niels var medarrangør af den første Roskilde Festival og CPH Jazzfestival og meget mere, bl.a. formand for 13 jazzklubber landet rundt. Niels kommer med yderligere 2 af DK’s bedste musikere, holder foredrag om sit brogede livlige liv og spiller dejlig musik ind imellem.

Niels Abild, 82 år, kapelmester for Europas ældste rytmiske orkester, startet i 1951, igangsætter af utallige festivaler og Roskilde Festival tilbage i 1971, og starten på det der blev til Copenhagen Jazzfestival, musik/jazzklubber, 13 stk. Niels er stadig aktiv, han har optrådt med et væld af kendte solister, bl.a. Louis Armstrong, Gitte Hænning, Sanne Salomonsen, Stig Rossen, Micael Bondesen, Otto Brandenburg, Daimi, ja næsten alt der har bevæget sig på den danske scene de sidste 70 år.

Han kommer fra et velhaverhjem med privatchauffør og egen flyvemaskine allerede i 30’erne. Efter 3 år på Stenhus Kostskole og 1 år på Ribe Katedralskole var lærerne blevet trætte af den uro Niels skabte i klassen, så han tog til søs midt 50’erne, først som messedreng, dæksdreng, ungmand, og efter 3 år til søs, hvor han var jorden rundt 2 gange, Cuba, Japan, Australien, Suez, USA, Phillippinerne, Indien, Ægypten og mange flere steder, og med klarinetten under armen gik han i land hvor mulighederne fandtes og spillede musik, hvor der var mulighed for det, og har der igennem truffet en masse interessante mennesker.

Niels havde også pauser i Danmark ind imellem, hvor han spillede med sit orkester Kansas City Stompers, og endelig i slut 50 bosatte han sig fast i Danmark igen, hvor han 1-2-3 blev indblandet i en masse ting som arrangør. Niels og hans musikere har igennem en årrække spillet til alle de store fester, værende sig kongehuset, Novo og lignende firmaers arrangementer, men også små jazzklubber. Orkestret havde samme position i Danmark som det populære orkester fra Vild Med Dans, The Antonelli Orchestra har i dag.

Meningen er, at Niels med yderligere 2 musikere, eks. pianisten Ole Kock Hansen, kendt for sine indspilninger med Niels Henning Ørsted Pedersen af de mest populære danske sange, vil spille, og ind imellem vil Niels fortælle om sit farverige liv.

Foruden musikken har Niels også haft andre andre jern i ilden, været golfspiller i næsten 74 år og der igennem mødt og spillet golf med nogle af verdens mest kendte golfspillere i det man kalder Pro Am, foruden har han dyrket racerbiler og kørt løb siden starten af 60’erne, senest med Prins Joachim, og meget meget mere.

Der er en TV2 Øst udsendelse (Mine forældre burde ikke have fået børn) foruden flere TV 2 udsendelser om orkestrets 50 og 60 års jubilæum, som kan ses på YouTube. Kansas City Stompers har udgivet 45 albums, og det er rekord i Danmark. Niels er også nævnt i Den Blå Bog.

Opsætningen har selv klaver og anlæg med, Niels plus 2 musikere. Foredraget/koncerten varer ca. halvanden time med en lille pause imellem.

Anbefaling:

350 kan ikke tage fejl!!!

”En farverig livshistorie”
Vores MandagsHøjskole med 350 deltagere har haft besøg af Niels Abild, Ole Kock Hansen og Jimmy Roger Pedersen 350 deltagere. Niels fortalte charmerende om sin spændende livshistorie – afbrudt af fantastisk musik – stående applaus og ekstra numre.

“Medrivende. Helt i top, spændende historie. Farverig. Formidabel. Givende. Forrygende og inspirerende. Fantastisk musik. Hvor er de dygtige. Virkelig godt og medrivende. Flot musik”.
Blot et lille udpluk af de mange begejstrede udsagn fra vores deltagere.

Som arrangør har det været en fornøjelse at ha` Niels, Ole og Jimmy på besøg. Forberedte, en engageret fortæller og musikere i absolut topklasse.

En flot eftermiddag i Kunst & KulturHøjskolen.

Læs om Kansas City Stompers her.

Foredrag med Niels Abild booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular