Kansas City Stompers

Kansas City Stompers

Kansas City Stompers 1951-2021

I 2021 fejrer Kansas City Stompers 70 års jubilæum.

KCS har altid været kendt for at skabe fulde huse lige meget hvor de har optrådt, og de har altid afsluttet koncerterne med stående bifald, og derfor kan orkestret i 2021 fejre 70 års jubilæum, de er dermed Danmarks ældste jazzband. KCS er også kendt for at have Danmarks bedste musikere og solister med på scenen.

Her er nogle ideer, som fortæller lidt om hvilke solister man kan booke sammen med KCS.

Den dansk/svenske sangerinde Anna Pauline Andersson er en af Sveriges bedste jazzsangerinder med en masse udmærkelser fra pressen, ikke alene i Sverige men i hele Europa. Anna Pauline har mange cd udgivelser bag sig.

Jesper Thilo er nok Danmarks mest kendte jazzmusiker, som alle kender.

Den svenske piano/trombone-professor, sanger og showmand, Ulf Johansson Werre. Ulf regnes nok som en af verdens bedste pianister indenfor swing og trad. jazz. Er foruden en fin mainstream fortolker.

Fra USA sangerinden Ingrid ”Vismaya” Hagelberg, der forlod Sverige som 18 årig for at turnere på hele kloden som professionel. Vismaya bor i Arizona, når hun ikke er på turné, men kommer ofte til Europa for at besøge sin familie i Sverige. Når hun er her, turnerer hun med KCS gennem de seneste 5 år med stor succes, festivals og jazzklubber. Hun synger på mange sprog, bl.a på brasiliansk. Udgivet 15 albums.

Pia Kloster, jazzsangerinde af guds nåde, startede i 1986 med sangen og har igennem årene udviklet sig til en dejlig rutineret sangerinde, altid skøn at have med på scenen. Hun charmerer sit publikum og har et repertoire, der dækker alles behov. Der er ikke det sted i Danmark, hvor Pia ikke har sunget, fra Roskilde Festival flere gange til små intime klubber. Pia har også udgivet flere cd.

Nynne Lange var KCS’ faste sangerinde gennem 15 år til stor nydelse for alle, inklusiv kongehuset, hvor hun sang til alle de store royale fester. Nynne er en meget rutineret sangerinde, og selv om Nynne nu er sognepræst i Hundige /Kildebrønde kan hun stadig lokkes med ud til stor
glæde for publikum og for musikerne, der elsker Nynnes professionalisme. Nynne har været med på mange albums.

Et nyt skud på stammen er sangerinden Eva Therese Grove, som bl.a. har sunget en del på Copenhagen Jazzfestival, diverse klubber og spillesteder i KBH, også i Dannmarks Radios Koncertsal. Endvidere udgivet en cd. Eva arbejder til dagligt som tandlæge, så sangen er mere en fritids beskæftigelse, men KCS’ kapelmester synes, at hun er en god sangerinde og forventer mange gode jobs sammen med Eva.

Gennem mange år har kapelmesteren fundet gode sangerinder/sangere/solister til at optræde med orkestret, bare for at nævne nogle af dem, der har optrådt med orkestret: Sanne Salomonsen, Gitte Henning, Daimi, Etta Cameron, Birgit Lystager, Lill Babs, Sonja Hedenbradt, Siv Malmquist og ikke mindst Monika Zetterlund plus en masse mandlige sangere, og hvorfor lige KCS? Fordi det er altid de bedste musikere, der sidder i orkestret, så baggrunden for solisternes sang er den bedste man kan opdrive i DK.

OBS! KCS har udgivet 45 albums/lp/cd og det er rekord i Danmark.

Her til sidst Nikolaj Bøgelund, trombonist, leder af Århus Jazz Orchestra, solist og dirigent for Danmarks Radios Bigband, musiker og arrangør for LUKAS GRAHAM og mange andre.

KCS kan bookes fra 3 personer til 13 personers bigband, der spiller Glen Miller, Basie og Ellington-musik.

Læs om Niels Abild her.

Kansas City Stompers booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Del denne side på:
Til toppen