Niels Christian Barkholt

Janus Bakrawi og Niels Christian Barkholt

Foredrag med Janus Bakrawi og Niels Christian Barkholt. Janus Bakrawi har en polsk mor og en palæstinensisk far. Som…

Læs mere
Book Janus

Foredrag med Janus Bakrawi og Niels Christian Barkholt.

Janus Bakrawi har en polsk mor og en palæstinensisk far. Som 7-årig blev han bortført til Jordan af sin far og mistede med et alt. Han vænnede sig til et nyt og råt liv i en arabisk landsby for fire år efter at tage tilbage til Danmark med sin far. Mens hans far og mor kæmpede om retten til at få ham, blev Janus anbragt på et børnehjem og senere hen på flere ungdomspensioner. Janus har i dag en flot skuespillerkarriere bag sig og er netop også begyndt at arbejde med anbragte børn og unge. Han har noget helt unikt at give dem: Troen på at trods alle odds kan børn med en svær start på livet udvikle stærke kompetencer og personligheder og få et godt liv. Janus fortæller om det at være “anderledes” i Danmark, om en fejlslagen integration, om institutionsliv og med et brændende ønske om at videregive sine erfaringer.

Niels Christian Barkholt kommer ud af en kernefamilie i Albertslund Syd. Han voksede op i et område præget af uro og vold, men også i et stærkt lokalt fællesskab blandt en gruppe familier og deres børn. Hans mor var smart, da han skulle starte i skole. I stedet for at gå i den lokale skole lige om hjørnet, blev han indskrevet på en skole et par kilometer væk. Niels havde en god barndom og skoletid. Han blev sat ved siden af børn i klassen, som han kunne hjælpe og allerede i 9. klasse vidste han, at han skulle blive socialrådgiver. Niels har arbejdet i mere end 20 år med socialt arbejde og har de seneste 6 år været næstformand for Dansk Socialrådgiverforening. Idag stiller han op til folketinget på Vestegnen for at bruge sin erfaring til at skabe en stærk socialpolitik, som efter hans mening er helt usynlig i dag. Han er på en mission. “Jeg vil udvikle en indsats, der faktisk bringer mennesker ud af deres udsathed,” siger han.

Oplægget kombinerer de to indsigter og udviklingshistorier. Tilsammen giver det et hudløst ærligt indblik i både udfordringerne i at møde det danske samfund, systemets utilstrækkelighed men også de uendelige muligheder der er for at gøre det bedre for udsatte børn, familier og især dem med en to-sproglig baggrund. Hvor Janus har været kastebold i systemet som ung, så har Niels arbejdet med udsatte familier i flere kommuner og har de sidste år varetaget især socialrådgivernes interesser. Der er derfor lagt i kakkelovnen til en vigtig diskussion om muligheder og umuligheder i dagens sociale indsats.

Forud for oplægget har Janus og Niels været i dialog med kunden for at få kendskab til organisationen. Den viden bruges i oplægget og i dialogen med tilhørerne til at stille skarpt på udfordringer og strategier. Formatet kan variere afhængigt af ønsker fra foredrag til en mere faciliteret samtalesalon. Janus’ oplevelse af, at indsatsen kan blive bedre. “De vil gerne hjælpe, men gør de det rigtigt?,” siger Janus, bliver kombineret med Niels’ viden fra mange kommuners arbejde og hans fortrolighed med de nyeste udviklingstendenser. Til sammen – med publikums spørgsmål, håb og engagement – giver det en analyse, som vil sætte sig vigtige spor fremover og muligvis berige med nye forslag til landets socialpolitik.

Oplægget afsøger sammen med publikum vigtige spørgsmål:

• Hvordan kan vi bedre hjælpe udsatte familier og navnlig dem som kommer til landet?
• Hvordan undgår vi dyre anbringelser?
• Hvordan sætter vi lokalt og bedre forebyggende ind?
• Hvilken organisation kræver det og hvilke kompetencer er nødvendige? Hvordan ser et tværfagligt samarbejde ud der lykkes?

Foredrag med Janus Bakrawi og Niels Christian Barkholt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Janus Bakrawi tilbyder andre foredrag. Læs om dem her.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular