Ghita Nørby & Lars Hannibal

Ghita Nørby & Lars Hannibal

Ghita Nørby & Lars Hannibal tilbyder 2 programmer: I ord og toner En aften hvor Danmarks store skuespiller Ghita…

Læs mere
Book Ghita

Ghita Nørby & Lars Hannibal tilbyder 2 programmer:

I ord og toner

En aften hvor Danmarks store skuespiller Ghita Nørby, der i januar 2021 fyldte 86 år, bla. vil læse nogle af hendes favorit eventyr af H. C. Andersen, og fortolke de underfundige og livskloge fabler af La Fontaine, i Johannes Møllehaves sprudlende oversættelse.

Guitaristen Lars Hannibal, som i 2020 kunne fejre sit 50 års jubilæum, vil skabe laguner til eftertænksomhed med smukke og populære toner fra det klassiske guitarrepertoire. Undervejs samtaler Ghita og Hannibal om nogle af de aktuelle temaer der optager dem indenfor kunst og kultur, og om Ghitas enestående karriere indenfor film og teater. Der vil også være plads til forskellige refleksion over bl.a. den situation vi befinder os i med Covid-19 virus set ud fra en 86 årigs synsvinkel.

Eventyrene, fablerne, de små anekdoter og historierne fra et langt liv med teater, film og TV serier formidles til publikum i en intens og intim atmosfære, hvor man fornemmer deres årelange venskab.

Ghita Nørby – En Diva i konstant forandring

En af Danmarks største skuespillerinder har stået mere end 60 år på de skrå brædder. Med mere end 150 film og utallige teaterforestillinger er Ghita Nørby én af Danmarks absolut mest populære skuespillerinder. Et kig tilbage på 86-årige Ghita Nørby karriere viser, at det ikke er småting, hun har lavet igennem sine mere end seks årtier på scenen. Alt fra hjertelige humoristiske roller på film og teater til mere alvorlige og dramatiske roller om sygdom og sorg. Når man kigger på Ghita Nørbys imponerende karriere, er det svært at lade være med at nævne hendes fortolkning af Ingeborg Skjern i tv-serien ’Matador’, der blev produceret fra 1978-1982.

Kom og oplev en af Danmarks største skuespillerinder fortælle om sit spændende liv i åbenhjertig samtale med sin mangeårige ven guitaristen Lars Hannibal, som indimellem ordene vil spille kendte temaer fra det klassiske guitarrepertoire, som giver plads til ”eftertanke”. Der er også plads til at opleve Ghita Nørby læse bla. H. C. Andersen´s eventyr!

Forskellige reaktioner på vores optræden:

”Kære Ghita og Hannibal
Tusind tak for i lørdags! Sikke som I formår at være generøse med jeres ord og toner så man fængsles og forlader verden for en stund. Vores gæster var meget glade og har givet jer masser af god feed-back. Jeg vedhæfter et par fotos fra dagen. Håber at se jer igen på Munkeruphus. Tak og mange kærlige hilsener fra os alle på Munkeruphus, Line”
Line Kjær, Kunstnerisk leder Munkeruphus

Stærkt møde med to stærke solister!
”Ghita Nørby præciserede i sine kommentarer eventyrenes, dyre-og planteverdenens forhold til menneskeverdenen og tilnærmelsen til den menneskelige erfaring. Og H.C. Andersen lader sig irritere over sladderens nyfigenhed og over indesluttethed og træghed. Hans helte er den lille høne og rosenhækken. I sin fængslende oplæsning fik Ghita Nørby netop disse sider i eventyrene frem. Lars Hannibal er i dag en af vores betydeligste klassiske guitarister. I hans version af Bach`s gavotte og i moderne brasiliansk guitarmusik fornam man den forfinede klangskønhed, den rytmiske umiddelbarhed og den udtryksmæssige spontanitet i hans fortolkninger. Totalindtrykket af aftenen i den stopfyldte kirke var meget stærkt. Forløbet blev endnu engang en ubetinget kunstnerisk sejr for de to solister”
Nordjyske Tidende

Sprøde toner og formidabel retorik hos Autohallen Toyota

FULDT HUS: Flere end 200 havde sikret sig en billet til torsdagens arrangement i Autohallen Toyota i Slagelse, hvor Ghita Nørby og Lars Hannibal tryllebandt publikum i 90 vidunderlige minutter. Sikke en aften.

VESTSJÆLLAND: Der sker noget helt unikt, når mennesker mødes. Samspillet øger energien og skaber rum til nærvær i sin reneste form. Torsdag aften var den røde løber rullet ud hos Autohallen Toyota i Slagelse, netop for at markere et helt unikt møde med to af Danmarks allerstørste ikoner, Ghita Nørby og Lars Hannibal.

Flere end 200 havde sørget for at erhverve sig en billet til arrangementet, som var lavet i samarbejde med Team Rynkeby Vestsjælland til fordel for Børnecancerfonden. Og gæsterne fik, hvad de kom efter – en sprudlende retorisk Ghita Nørby og en guddommeligt velspillende Lars Hannibal. Efter velkomst af administrerende direktør hos Autohallen Toyota, Bruno Kjær Jensen, og Team Rynkeby Vestsjællands kaptajn, Poul Buhr, blev Børnecancerfondens direktør, Marianne Benzon Nielsen, budt op til mikrofonen. Hun orienterede kort om Børnecancerfondens arbejde og om den positive udvikling, forskningen har bidraget til. Hun var desuden stolt over at deltage i aftenens arrangement, da Ghita Nørby har været protektor for Børnecancerfonden gennem de 20 år, fonden har eksisteret.

To personer med format
Dernæst driblede den snart 81-årige Ghita Nørby sig i halvanden time gennem anekdoter fra et langt liv med kultur, mennesker og indtryk. Mødet med Karen Blixen, ord fra Dalai Lama og munter oplæsning af H. C. Andersen, krydret med formidable guitarsatser fra Lars Hannibal.

Når to mennesker på en lille scene med to mikrofoner og to stole formår at fylde det store autohus med intenst nærvær, humor og en vis ydmyghed, så vidner det om format. De to store kulturpersonligheder ramte plet i deres samtale-show, hvor de på den ene side gav stof til eftertanke, mens de på den anden side fik latteren til at buldre gennem det store hus gang på gang. Vestsjællands avis

Foredrag med Ghita Nørby & Lars Hannibal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular