Ghita Nørby & Lars Hannibal

Ghita Nørby og Lars Hannibal
Foredrag af Ghita Nørby og Lars Hannibal:

Foredrag 1: En Diva i konstant forandring – samtaler om Ghitas liv og karriere med lidt musikledsagelse

Foredrag 2: Ghita og Hannibal i ORD OG TONER
Danmarks store skuespiller Ghita Nørby, som netop har kunnet fejrer sit 60 år jubilæum og spillet sin sidste rolle på teatret, har sammen med guitaristen Lars Hannibal sammensat et program fyldt med overraskelser. Den faste del af aftenen er Ghita ́s oplæsning af hendes favorit eventyr af H.C. Andersen og fabler af La Fontaine, og Lars Hannibal`s fortolkninger af de smukke ”guitar highlights” som f.eks. temaet fra Deer Hunter. Den uforudsigelige del af aftenen er de to kunstneres samtaler om de aktuelle emner der optager dem indenfor kunst og kultur, og Ghita`s reflektioner over hendes lange karriere og roller indenfor Film, TV-dramatik og Teater,- eller hendes ærlige og inspirerende tanker over et langt levet liv. Temaerne er mange, og som en anmelder skrev ” Når to mennesker på en lille scene med to mikrofoner og to stole formår at fylde det store hus med intenst nærvær, humor og en vis ydmyghed, så vidner det om format. De to store kulturpersonligheder ramte plet i deres samtale-show, hvor de på den ene side gav stof til eftertanke, mens de på den anden side fik latteren til at buldre gennem det store hus gang på gang”. Ghita og Hannibal har et nært venskab gennem mange år, – det fornemmes tydeligt i deres intense samvær på scenen og deres kommunikation med publikum. Samlet spilletid ca. 75 min.- helst i 1 afdeling.

Foredrag med Ghita Nørby og Lars Hannibal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Sprøde toner og formidabel retorik hos Autohallen Toyota
FULDT HUS: Flere end 200 havde sikret sig en billet til torsdagens arrangement i Autohallen Toyota i Slagelse, hvor Ghita Nørby og Lars Hannibal tryllebandt publikum i 90 vidunderlige minutter. Sikke en aften.
Af Merete Jensen

VESTSJÆLLAND: Der sker noget helt unikt, når mennesker mødes. Samspillet øger energien og skaber rum til nærvær i sin reneste form. Torsdag aften var den røde løber rullet ud hos Autohallen Toyota i Slagelse, netop for at markere et helt unikt møde med to af Danmarks allerstørste ikoner, Ghita Nørby og Lars Hannibal. Flere end 200 havde sørget for at erhverve sig en billet til arrangementet, som var lavet i samarbejde med Team Rynkeby Vestsjælland til fordel for Børnecancerfonden. Og gæsterne fik, hvad de kom efter – en sprudlende retorisk Ghita Nørby og en guddommeligt velspillende Lars Hannibal.

Efter velkomst af administrerende direktør hos Autohallen Toyota, Bruno Kjær Jensen, og Team Rynkeby Vestsjællands kaptajn, Poul Buhr, blev Børnecancerfondens direktør, Marianne Benzon Nielsen, budt op til mikrofonen. Hun orienterede kort om Børnecancerfondens arbejde og om den positive udvikling, forskningen har bidraget til. Hun var desuden stolt over at deltage i aftenens arrangement, da Ghita Nørby har været protektor for Børnecancerfonden gennem de 20 år, fonden har eksisteret.

To personer med format
Dernæst driblede den snart 81-årige Ghita Nørby sig i halvanden time gennem anekdoter fra et langt liv med kultur, mennesker og indtryk. Mødet med Karen Blixen, ord fra Dalai Lama og munter oplæsning af H. C. Andersen, krydret med formidable guitarsatser fra Lars Hannibal. Når to mennesker på en lille scene med to mikrofoner og to stole formår at fylde det store autohus med intenst nærvær, humor og en vis ydmyghed, så vidner det om format. De to store kulturpersonligheder ramte plet i deres samtale-show, hvor de på den ene side gav stof til eftertanke, mens de på den anden side fik latteren til at buldre gennem det store hus gang på gang. Et parløb med pondus. Det var en fantastisk aften. Sådan!

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen