Torsten Jansen

Torsten Jansen

Torsten Jansen er en af Danmarks førende eksperter på USA, hvor han har boet i tilsammen ni år. I dag rådgiver han blandt andet danske virksomheder på det amerikanske marked, og er samtidig en flittigt benyttet kommentator når det kommer til amerikansk politik og samfunds forhold.

Torsten Jansen har fra 2007-2011 været leder af afdelingen for Public Affairs på den danske ambassade i Washington DC. Han var blandt andet med i Det Hvide Hus, da statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte præsident Obama i foråret 2011, ligesom han arrangerede Regentparrets rejse til USA i 2011.

Tidligere var Torsten studievært for TV-Avisen og udlandschef i DR Nyheder. Inden da var han TV-Avisens korrespondent i USA fra 1996-2001, hvor han bl.a. dækkede Bill Clintons genvalg og hele hans turbulente anden periode i Det Hvide Hus. Senere fulgte han George W. Bush i hans vej til magten, og det kaotiske amerikanske præsidentvalg i år 2000. Torsten Jansen har været udlandsjournalist siden 1989 og har bl.a. dækket revolutionerne i Østeuropa, krigene på Balkan, opløsningen af Sovjetunionen og meget mere. Desuden har han rejst som journalist og rapporteret fra Sydafrika, Rwanda, Congo, Vietnam, Cambodja, Thailand, Afghanistan m.fl.

Foredrag af Torsten Jansen:

Hvem bliver USAs næste præsident?
Snart skal verdens eneste supermagt vælge ny leder. Efter 4 år med Barack Obama, håber republikanerne at de kan genvinde Det Hvide Hus ligesom de vandt flertal i Kongressen i 2010. Hvad gør Obama for at blive genvalgt? Hvad betyder Tea Party bevægelsen? Hvor er det republikanske parti på vej hen, og hvad betyder det for økonomien og resten af verden, hvis de vinder i 2012?
Torsten Jansen har dækket to præsidentvalg for TV-AVISEN og fulgt amerikansk politik tæt i næsten 10 år. Foredraget gennemgår de mulige kandidater, men gennemgår valgsystemets finurligheder, pengestrømmen og den politiske psykologi i USA. For indsigt i hvem der står stærkest i kampløbet om verdens mest magtfulde job.

Ordstyrer
Torsten Jansen har stor erfaring som ordstyrer og konferencier. Her har han arbejdet for en lang række af landets store virksomheder, ministerier og organisationer med at tilrettelægge og styre konferencer, møder og debatter.

Fotograf: Robin Skjoldborg (Bilde 1)

Torsten Jansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen