Tao Legene Thomsen

Tao Legene Thomsen var fremtidsforsker - indtil nutiden indhentede ham. Nu forsøger den prisvindende konceptudvikler og innovationskonsulent at udvikle…

Læs mere
Book Tao

Tao Legene Thomsen var fremtidsforsker – indtil nutiden indhentede ham. Nu forsøger den prisvindende konceptudvikler og innovationskonsulent at udvikle den fremtid, han ikke formåede at forudsige. Han har blandt andet være med til at lancere verdens første digitale tøjkollektion, udviklet undervisningsforløb i minecraft, bygget et virtuelt kontor med Bjarke Ingels og lanceret Backup Ukraine — en folkebevægelse hvor civile kan gemme digitale “støbeforme” af ukrainsk kulturarv for evigt med deres mobiler. Hans arbejde i krydset mellem teknologi, kultur og branding er blevet honoreret med over 100 internationale priser og dækket i mere end 1000 artikler.

Foredrag af Tao Legene Thomsen:

Foredrag 1: The Artificial Intern — Hvordan GPT brød menneskehedens kreative monopol
Ifølge den gængse opfattelse er algoritmer os langt overlegne, når det kommer til at træffe beslutninger, mens det kun er os mennesker, der kan skabe nye ideer. Den forestilling bliver dog vendt helt på hovedet med den nye teknologi. I dette oplæg præsenteres du for er nyt eksperiment: Hvad sker der, når man fodrer verdens mest avancerede generative tekst- AI med de mest prisvindende kreative ideer? Du får både helt jordnære forklaringer på, hvordan GPT-3 virker – og svimlende diskussioner om kreativitetens natur.

Foredrag 2: Put Action back Into Digital Activism with XR
Kommunikation har som fag altid haft et stort indbygget ønske om at ændre noget. At lave en bule i virkeligheden og efterlade verden lidt bedre.
Problemet er bare, at fordi fagets redskaber alle er symbolske (ord, billeder, ideer) har forandringen aldrig kunne nå videre end til andres hjerner.

Vi har så at sige altid været “mund uden hænder” — indtil nu.
For da kommunikationen blev digital mødte den en lang række redskaber, der binder den digitale og fysiske verden sammen på måder, der gør, at vi nu kan påvirke virkeligheden direkte.

Med udgangspunkt i Danmarkshistoriens mest prisvindende digitale projekt Backup Ukraine, vil foredragsholderen give en konkret indføring i de nye teknologier, og hvordan de muliggør en ny, handlingsorienteret tilgang til kommunikation, kampagner og markedsføring.

Foredrag 3: Hensides Arbejdsløshed: Sådan kommer AI til at ændre vores kulturelle værdier.
Manges første spørgsmål når de hører om AI er “kommer det til at tage mit job?” Det er en forståelig reaktion, men det fortæller kun den allerspædeste begyndelse.

Nye teknologier har det nemlig med at påvirke samfundet på flere niveauer.
Hvad der først peger i een retning, kan afstedkomme en endnu stærkere modsatrettet reaktion (som når flere motorvejsbaner skaber mere kø).

For når det kræver samme indsats at sende en <3-emoji som en kærlighedssonate, er det ikke bare digterens markedsværdi der ændres: det ændrer i høj grad også hvilken værdi, vi tillægger selve digtet.

Med udgangspunkt i økonomi og adfærdsteori udlægges en række uforudsigelige forskydninger i vidensøkonomien samt hvordan det kommer til at påvirke arbejdsmarkedet. Kom og hør hvorfor DJØFSK er et truet sprog, det kun er robotter der vil forsøge at lyde menneskelige i fremtiden, pseudoarbejdet får trængere kår og de af os der formår at sætte ord på vores egentlige værdiskabelse rykker lidt tættere på en 4-dages arbejdsuge.

Referencer:

”Tao Thomsen leverede en skarp workshop med titlen ‘AI – GPT for Lazy Copywriters’ under MCO MediaTech Festival 2023. Tao formåede at formidle AI og ChatGPTs muligheder på en både klar og forståelig måde. Han er en dygtig formidler og har en naturlig evne til at engagere og motivere sit publikum. Det resulterede i en meget vellykket workshop og foredrag, der gjorde AI tilgængeligt og relevant for et bredt publikum. Jeg kan varmt anbefale Tao til enhver opgave, der kræver en dygtig formidler med et omfattende kendskab til AI.”
ANNE DYREHAUGE — Adm. Direktør, Media City Odense

“Det var et super inspirerende oplæg du gav, og du var fantastisk på scenen – mega gode pointer, mega velformuleret samtidig med en god portion humor. Tilbagemeldingerne fra deltagerne på #kljobCAMP var lige så overordentlig positive. Tak for et godt samarbejde”
Dorthe Lehm Jensen, Team Lead KL Jobcamp

Foredrag med Tao Legene Thomsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular