Stephen Egede Glahn

Stephen Egede Glahn

Stephen Egede Glahn er pastor emeritus, tidl. Major, foredragsholder og skribent. Vinder af Valbymesterskaberne (VM) i foredrag 2016. Foredrag af…

Læs mere
Book Stephen

Stephen Egede Glahn er pastor emeritus, tidl. Major, foredragsholder og skribent. Vinder af Valbymesterskaberne (VM) i foredrag 2016.

Foredrag af Stephen Egede Glahn:

Foredrag 1: Bemærkelsesværdige kendsgerninger omkring 11.september 2001.
Hvad skete der i virkeligheden og rent faktisk, i forhold til denne dato, i årene forud, på selve dagen og siden da?

Den tidligere major, Stephen Egede Glahn, der i 7 år beskæftigede sig med kontraefterretningstjeneste i Forsvarets Efterretningstjeneste, har i de seneste 10 år efterforsket dette spørgsmål. Det holder han et særdeles spændende foredrag om, for at tilgodese det forhold, at kun ved at kende fortiden forstår man nutiden.

Foredrag 2: Hans Egede og Grønland gennem 300 år
Den 3. juli 1721 ankom Hans Egede og Gertrud Rasch med deres 4 børn til Håbets Ø på vestsiden af Grønland. Hvad var det for en befolkning, som beboede Grønland på det tidspunkt, og hvad kom familien til at betyde for rigsfællesskabet? Da Hans Egede og Gertrud Rasch er Stephen Egede Glahns tip-,tip-,tip-, tipoldeforældre har det spørgsmål altid interesseret ham, og det holder han et interessant foredrag om. Sagen er blevet aktualiseret af den øgede interesse for Grønland, som i de seneste år er blevet udvist af USA, Kina og Rusland.

Foredrag 3: Fra Jægerkorps til prædikestol – en skæbnehistorie.
Stephen Egede Glahn tilbragte de første 24 år af sit arbejdsliv som soldat og officer ved kamptropperne og Jægerkorpset med særlig uddannelse i USA, Tyskland og England, FN-tjeneste i Gaza og på Cypern. Som major var han 7 år ved Forsvarets Efterretningstjeneste med kontraefterretningstjeneste som speciale. Derefter var han sognepræst i 26 år.

Hvordan der kan være sammenhæng i et sådant liv?
Få svaret af ham selv i en spændende og medrivende beretning og få samtidig indblik i, hvad hans mor har betydet for hans liv, selv om hun døde, da han var 3 år.

Foredrag med Stephen Egede Glahn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

CV:
Student 1955. A-officer 1958- 1979.
Tjenstgørende ved Slesvigske Fodregiment, FN-tjeneste Gaza, Jægerkorpset, Kongens Jydske Fodregiment, FN-tjeneste Cypern, Generalstabskursus 1970-72, Forsvarets Efteretningstjeneste.
Sognepræst Munke Bjergby – Kirke Flinterup Pastorat 1979 – 2005.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular