Søren R. Fauth

Søren R. Fauth

Søren R. Fauth er født 1971. Dr.phil., cand.mag. i tysk og teatervidenskab. Han har holdt over 300 foredrag i…

Læs mere
Book Søren

Søren R. Fauth er født 1971. Dr.phil., cand.mag. i tysk og teatervidenskab.

Han har holdt over 300 foredrag i Danmark, USA, Tyskland, Island, Kina, Luxembourg. Har oversat 11 bøger af den østrigske forfatter Thomas Bernhard til dansk, desuden oversat Schopenhauers hovedværk Verden som vilje og forestilling. Modtaget flere nationale og internationale priser, senest Jan Sonnergaards mindelegat. Har skrevet ni bøger og over 200 artikler og anmeldelser i danske og internationale tidsskrifter, herunder:

  • Den sene Nietzsches kultursyn (medforfatter, 2023)
  • Det R bladenes måde at falde på (2022)
  • En rejse til mørkets begyndelse (2022)
  • Moloch. En fortælling om mit raseri (2020)
  • På Jupiter findes fortiden ikke (2019)
  • Digt om døden. En bog om min far (2018)
  • Vilje (2016)
  • Schopenhauers filosofi (2010)

Ved brug af foto skal fotograf Lærke Posselt nævnes.

Foredrag af Søren R. Fauth:

Foredrag 1: Jeg vil derfor er jeg. Et foredrag om vilje, uro og længsel
Lige siden mennesket har stået i et tænkende forhold til sig selv, har det undret sig over snart sagt alt mellem himmel og jord. Et af de helt centrale spørgsmål i den europæiske åndshistorie vedrører styrkeforholdet mellem fornuft og følelse, ånd og natur, rationalitet og irrationalitet. Med udgangspunkt i bl.a. Schopenhauers filosofi vil foredraget forsøge at afdække sandsynlige forklaringer på hvorfor menneskelivet er præget af en konstant uro og længsel.

Foredrag 2: Konsekvenserne af den teknologiske udvikling
Vi har aldrig være rigere end vi er nu. Den materielle overflod i den vestlige del af verden grænser til det absurde. Gud er for længst afgået ved døden. Vi skal være Vorherre i vores eget liv: Homo er ikke længere bare menneske, men Homo Deus, menneskeguden. Tempoet i den teknologiske udvikling inden for de seneste 30 år har været svimlende. Men er Facebook og Instagram virkelig et fremskridt for menneskeheden, er digitaliseringen? Måske skulle vi i stedet for udvikling tale om den teknologiske afvikling af det gode, tænksomme liv. Meget tyder på at de vestlige samfund med stadig større hast bevæger sig mod en tilstand af mental nedsmeltning og åndeligt forfald.

Foredrag 3: Mit skønlitterære forfatterskab
Et foredrag der især handler om kreative processer, om skabelse, om form og kaos, om at overvinde angst og depression.

Foredrag 4: Mennesket uden for mainstream
Hvordan bliver man et selv? Foredraget bruger bl.a. Goethe, Kierkegaard og Heidegger til at beskrive identitet og undersøge forholdet mellem individ og masse, mellem eneren og medløberen. Er det overhovedet muligt at blive et selv i verden med de andre? Eksemplerne hentes fra åndhistorien, Facebook, Instagram og den aktuelle politiske situation.

Foredrag 5: Ondskab og ødelæggelse
Foredraget stiller skarpt på ondskab og ødelæggelse. Hvor kommer ondskaben fra? Hvem er Breivik, Hitler, Pol Pot og Stalin? Mennesket er det grusomste dyr af alle, men hvad skyldes det? Kan der gives en forklaring der ligger dybt i vores ”DNA”, og hvad har fornuft og ondskab med hinanden at gøre?

Foredrag 6: Et opgør med Excel-ark-Danmark og den instrumentelle fornuft
Innovation og kreativitet befinder sig uden for det målbare. Det har Danmark glemt. Vi tæller og vejer og måler alt. Hvad skal det nytte, spørger vi og vores politikere; hvad kan jeg bruge det til? Den instrumentelle fornuft er i disse år ved at sejre sig selv ihjel. Vi bliver syge, stressede, deprimerede, fremmedgjorte og derved ineffektive, men ingen har tilsyneladende tænkt sig at bremse op og tænke nyt. Dette foredrag opfordrer til det.

Foredrag med Søren R. Fauth booker du via ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular