Rune Skyum-Nielsen og Thure Lindhardt

Rune Skyum-Nielsen og Thure Lindhardt tager på talktour. TALKTOUR: AMDI BLIVER TIL KOM MED TIL ANEKDOTESPÆKKET FOREDRAG, NÅR RUNE…

Læs mere
Book Rune

Rune Skyum-Nielsen og Thure Lindhardt tager på talktour.

TALKTOUR: AMDI BLIVER TIL

KOM MED TIL ANEKDOTESPÆKKET FOREDRAG, NÅR RUNE SKYUM-NIELSEN OG THURE LINDHARDT FORTÆLLER OM ARBEJDET MED DERES BOG OG FÆLLES FASCINATION AF MOGENS AMDI PETERSEN.

Siden 2016 har forfatter Rune Skyum-Nielsen og skuespiller Thure Lindhardt gravet dybt i mysteriet og myten Mogens Amdi Petersen. Det er der kommet et medrivende portræt og samtidshistorie ud af.

AMDI BLIVER TIL, der udkom i juni 2022, er således en lyslevende og overrumplende fortælling om den senere Tvind-grundlæggers første 30 leveår – fra 1939 til 1970.

Med afstikkere til en broget og dramatisk slægtshistorie skildrer biografien barndommen som ældste søn af en altdominerende og brutal patriark, mens den kolde krigs paddehatteskyer skygger for en tro på fremtiden.

Den følger underkuede og generte Mogens, som langsomt forvandler sig til den dominerende og charmerende Amdi, som ikke bare vrister sig løs af autoritetstroen og bliver sin generations antiautoritære lederskikkelse, grundlægger Danmarks første kollektiver, før ordet findes, og iscenesætter sig selv som pædagogisk pioner. En forfører, der frygtes af etablissementet og dyrkes af elever, politisk ligesindede, kvinder og journalister.

Handlingen udspiller sig i flere end 20 jyske og fynske byer, Europa, Australien og “den tredje verden” – og er blevet rekonstrueret gennem flere hundrede mundtlige og skriftlige kilder, granskning af kirkebøger, lokalarkiver, rigsarkiver, avisarkiver, privatarkiver og aktindsigter.

Rune Skyum-Nielsen og Thure Lindhardt på talktour i hele Danmark for at vise billeder, læse op, diskutere, tegne og fortælle om arbejdet med deres bog – og den utrolige menneske- og samtidshistorie, som undervejs trådte frem.

“UNDERHOLDENDE”
INFORMATION

★★★★★
“Spændende som en krimi “
JYLLANDS-POSTEN

★★★★★
“Man er i gode hænder”
KRISTELIGT DAGBLAD

★★★★
“Tiden flyver i selskab med bogen”
BERLINGSKE

♠♠♠♠
“Fornemt researchet og fermt skrevet”
POLITIKEN

“IMPONERENDE JOURNALISTISK ARBEJDE”
WEEKENDAVISEN

 

OM RUNE SKYUM-NIELSEN
Født 1978. Prisvindende journalist og prisvindende forfatter til bøger om Mogens Amdi Petersen, Jakob Ejersbo, Nicklas Bendtner, Medina, den danske aviskrig, dansk hiphops historie m.fl. Læs mere om Rune Skyum-Nielsen her.

OM THURE LINDHARDT
Født 1974. Skuespiller og instruktør. Modtager af en række priser og hædersbevisninger. Forfatter til “Vi ved jo hvordan det er at være menneske” (Gyldendal, 2019), som er skrevet i samarbejde med Rune Skyum-Nielsen.

Foredrag med Rune Skyum-Nielsen og Thure Lindhardt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Fotokredit:
Ved brug af foto af Thure Lindhardt skal fotograf Robin Skjoldborg nævnes.
Ved brug af foto af Rune Skyum-Nielsen skal fotograf Nikolaj Møller nævnes.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular