Rune Skyum-Nielsern

Rune Skyum-Nielsen

Rune Skyum-Nielsen er aktuel med bogen "Amdi bliver til" - om myten Mogens Amdi Petersen. Bogen er skrevet sammen…

Læs mere
Book Rune

Rune Skyum-Nielsen er aktuel med bogen “Amdi bliver til” – om myten Mogens Amdi Petersen. Bogen er skrevet sammen med Thure Lindhardt. Forfatterne tager på foredragsturné i efteråret/vinteren 2022.

Læs mere her.

Rune Skyum-Nielsen (f. 12. maj 1978) er journalist og forfatter. Han er opvokset i København, søn af sprogprofessor Peder Skyum-Nielsen, nevø til litterat Erik Skyum-Nielsen. Han er uddannet fra Syddansk Universitet i 2002. Samme år vandt han sine første journalistiske priser.

I perioden fra 2002 til 2008 ansat på dagbladene Dagen, Dagbladet Information, Jyllands-Posten og Nyhedsavisen. Fra 2008 freelancejournalist for bl.a. Ud & Se og Euroman med speciale i det lange magasinportræt med bl.a. Kronprins Frederik, Lars Ulrich, Torben Ulrich, Kronprinsesse Mary, erhvervsfolkene Lars Larsen og Tommy Ahlers samt musikere som Keith Richards, Kim Larsen, Medina og Daft Punk.

I en alder af 27 år bogdebuterede Skyum-Nielsen med ‘Nr. 1 – dansk hiphopkultur siden 1983’. Han er bedst kendt for ‘Jakob var her’, der var en rekonstruktion af forfatter Jakob Ejersbos liv.

Rune Skyum-Nielsen har ved flere lejligheder modtaget arbejdslegater fra Statens Kunstfond, senest i 2019. I 2015 blev han krediteret som idémanden bag dokumentarfilmen ‘Ejersbo’.

Foredrag af Rune Skyum-Nielsen:

Nicklas Bendtner – Begge sider (bogforedrag)

Om bogen: Nicklas Bendtners liv og karriere har været spækket med dramatik. Han har oplevet stjernestunder på det danske landshold og som professionel i verdensberømte klubber som Arsenal og Juventus. Han har også været tæt på at sætte alt over styr i en rus af alkohol, kvinder og gambling.

I denne selvbiografi fortæller Nicklas Bendtner – med en bemærkelsesværdig ærlighed – om sit livs lyse og mørke sider. Om at være Amagerdreng med ære og stolthed. Om at kæmpe sig til toppen i verdens hårdeste liga. Om at blæse på hierarkiet og score de første vigtige mål for landsholdet. Om venskaber og rivalisering med en række af fodboldens største stjerner. Om stormfulde forhold. Om at blive far til en højt elsket søn, som han ikke altid har fået lov at se. Om at blive svigtet af sine nærmeste. Om hvad penge kan gøre ved folk. Om at være så talentfuld, at man mister jordforbindelsen. Om mirakuløst at overleve en motorvejsulykke, som alligevel skulle få skæbnesvangre konsekvenser. Om balladen i medierne og skandalerne i nattelivet.

Siden midten af nullerne har millioner af danskere haft en holdning til Nicklas Bendtner. Han har været mere beundret, mere forkætret og mere forhånet end stort set alle andre danske helte og skurke i sportens verden.
Selv har han i reglen valgt at tie. Indtil nu. Efter halvandet årti – skiftevis på toppen og bunden – er Nicklas Bendtner endelig klar til at fortælle sin historie. Vel at mærke hele historien. Råt for usødet. Uden at skåne nogen som helst. Allermindst sig selv.

Bogen er skrevet i et nært samarbejde med journalist og forfatter Rune Skyum-Nielsen, som blandt andet er kendt for sin anmelderroste livsfortælling om Jakob Ejersbo, Jakob var her. De to har over en årrække bygget en usædvanlig fortrolighed op

Pressen skrev:

★★★★★
”Forfatteren Rune Skyum-Nielsen bygger en fortælling op, der indholdsmæssigt er et avanceret mash-up mellem Tipsbladet og Se og Hør, men som han skriver op til et meget læseværdigt og til tider lærerigt epos om et turbulent liv”
BIRGITTE BORUP – BERLINGSKE

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
”Stærkt underholdende og velfortalt bog med en hudløst ærlig Nicklas Bendtner”
ERIK JENSEN – POLITIKEN

Foredrag med Rune Skyum-Nielsen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Fotokredit:
Ved brug af farvefotoet skal fotograf Nikolaj Møller nævnes.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular