Rasmus Thirup Beck

Rasmus Thirup Beck

Rasmus Thirup Beck er udannet antropolog og journalist fra Aarhus Universitet, RUC og Universidade Nova de Lisboa. Tidligere ansat på Politiken, RUC, Vallekilde Højskole, DR P1 og Zetland. Også selvstændig freelancejournalist igennem 10 år. Som selvstændig var jeg en del af holdet bag det prisvindende klimaprojekt ’Face the climate’. Har skrevet artikler til en lang række medier og magasiner i både ind- og udland samt arbejdet som vært på P1. Udgav i 2020 bogen ’Hvis vi vil’ (Den absolut realistiske guide til at bremse klimakrisen, før det er for sent) sammen med to andre journalister.

Foredrag af Rasmus Thirup Beck:

Foredrag 1: Klimaforandring – Sådan redder vi verden på to timer
Folk ved godt, at det der med klimaforandringer er noget skidt, men hvor skidt er det – og hvordan løser vi klimakrisen? Prisvindende journalist og radiovært Rasmus Thirup Beck har dækket klimaområdet intenst siden 2008. Han har rapporteret både om konsekvenser og løsninger, både i form af artikler, som vært på P1’s klimaprogram ‘Sidste mand slukker lyset’, og senest som medforfatter til bogen ’Hvis vi vil’ – hele tiden med et stædigt fokus på, at vi sammen kan skabe en bedre fremtid for kloden. Nu kan du booke ham til en klimaworkshop, med fokus på både klimakrisens omfang og vejen ud af den.

Foredrag 2: Journalistik
Journalistikken er i krise. Men ikke al journalistik. Den konstruktive journalistik – og medier der har omfavnet den – har succes. Måske er årsagen, at folk står af det ensidige fokus på negative historier, konflikt og sensation. Den konstruktive journalistik er også kritisk, men den forsøger altid at vise vejen ud af et problem eller måske endda en krise. Med udgangspunkt i sin egen dækning af klimaforandring, der netop begyndte med et ret så ensidigt fokus på konsevenser men udviklede sig til at have fokus på løsninger – tager journalist Rasmus Thirup Beck tilhørerne med på en tur ind i den konstruktive journalistiks verden.

Foredrag med Rasmus Thirup Beck booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen