Rasmus Thirup Beck

Rasmus Thirup Beck

Rasmus Thirup Beck er udannet antropolog og journalist fra Aarhus Universitet, RUC og Universidade Nova de Lisboa. Tidligere ansat på…

Læs mere
Book Rasmus

Rasmus Thirup Beck er udannet antropolog og journalist fra Aarhus Universitet, RUC og Universidade Nova de Lisboa. Tidligere ansat på Politiken, RUC, Vallekilde Højskole, DR P1 og Zetland. Også selvstændig freelancejournalist igennem 10 år. Som selvstændig var jeg en del af holdet bag det prisvindende klimaprojekt ’Face the climate’. Har skrevet artikler til en lang række medier og magasiner i både ind- og udland samt arbejdet som vært på P1. Udgav i 2020 bogen ’Hvis vi vil’ (Den absolut realistiske guide til at bremse klimakrisen, før det er for sent) sammen med to andre journalister.

Foredrag af Rasmus Thirup Beck:

Foredrag 1: Klimaforandring – Sådan redder vi verden på to timer
Folk ved godt, at det der med klimaforandringer er noget skidt, men hvor skidt er det – og hvordan løser vi klimakrisen? Prisvindende journalist og radiovært Rasmus Thirup Beck har dækket klimaområdet intenst siden 2008. Han har rapporteret både om konsekvenser og løsninger, både i form af artikler, som vært på P1’s klimaprogram ‘Sidste mand slukker lyset’, og senest som medforfatter til bogen ’Hvis vi vil’ – hele tiden med et stædigt fokus på, at vi sammen kan skabe en bedre fremtid for kloden. Nu kan du booke ham til en klimaworkshop, med fokus på både klimakrisens omfang og vejen ud af den.

Foredrag 2: Journalistik
Journalistikken er i krise. Men ikke al journalistik. Den konstruktive journalistik – og medier der har omfavnet den – har succes. Måske er årsagen, at folk står af det ensidige fokus på negative historier, konflikt og sensation. Den konstruktive journalistik er også kritisk, men den forsøger altid at vise vejen ud af et problem eller måske endda en krise. Med udgangspunkt i sin egen dækning af klimaforandring, der netop begyndte med et ret så ensidigt fokus på konsevenser men udviklede sig til at have fokus på løsninger – tager journalist Rasmus Thirup Beck tilhørerne med på en tur ind i den konstruktive journalistiks verden.

Udtalelser om Rasmus som foredragsholder:

Tusind tak for dit flotte og spændende foredrag! Eleverne var glade for at blive inddraget med bl.a. spørgsmålssiden og Mentimeter. Eleverne syntes, at det var da fint at blive mindet om, at ‘vi er på skideren’ – men også hvor langt vi er kommet, at der trods alt er håb, hvis man starter med sig selv. Intet menneske er jo en ø, som du sagde.
– Hanne Friis Johansen, lærer på Sønderborg Statsskole.

Tusind tak for et meget oplysende og reflekterende foredrag. Skulle hilse fra min klasse og sige at det gjorde et stort indtryk på dem. Selvom mange unge mennesker godt er klar over klimakrisen alvorlighed og konsekvenser, er er alligevel mange tal og statistikker som vi alligevel ikke er klar over. Det er derfor skønt at få et gennemarbejdet og nuanceret billede af klimakrisen.
– Rasmus Deutchbein, elev på Sønderborg Statsskole.

Det var en virkelig øjenåbner for alle involverede, da vi fik besøg af Rasmus Thirup Beck. Hans foredrag om klima er utroligt engageret og man er ikke et øjeblik i tvivl om hvorvidt han personligt brænder for problematikken; dette sammenholdt med fortællinger fra de områder, der allerede nu mærker de destruktive konsekvenser af klimaforandringerne, gør at man ikke forlader lokalet upåvirket.
– Christian Guldsø, underviser og eventansvarlig på Oure Højskole

I kølvandet på klimatopmødet havde vi besøg af personerne bag projektet Face the Climate. Deloitte har som en af sine forretningssatsninger etableret Climate & Cleantech advisory services der hjælper virksomhederne med at få styr på deres klimastrategier og andre klimarelaterede opgaver. Face the climate gav med deres præsentation et nærværende og personligt indblik i betydningen af klimaudfordringerne for den enkelte. “klimaets brændpunkter” synliggjorde vigtigheden af vores eget arbejde i en personlig og meningsfyldt kontekst for vores medarbejdere og illustrerede med al tydelighed hvilke udfordringer vi i verden står overfor.
– Michael Holst, HR-direktør Deloitte Consulting

Tak for et inspirerende og spændende foredrag. Det skaber helt klart en større forståelse af klimaforandringerne, når man gennem jeres billeder og tekst får anskueliggjort, hvad det betyder for disse udvalgte familier. Og det var tydeligt at mærke på eleverne, at det også for dem blev mere nærværende, når man får sat ansigter på.
– Flemming Sønderup, Uldum Højskole

Foredraget kom på et meget kærkomment tidspunkt, hvor eleverne inden for rammerne af det overordnede tema Globalisering skal skrive en rapport om et selvvalgt emne, hvor mange givetvis vil vælge Klima på grund af det nyligt afholdt klimakonference og emnets aktualitet og vigtighed i det hele taget.

Alle elever var meget påvirkede af foredraget, sad stille og nærmest tryllebundne i de halvanden time, foredraget varede, og havde relevante spørgsmål bagefter, som blev besvaret fornuftigt og begavet. Det var i det hele taget et foredrag, som vi i høj grad kan anbefale andre, der beskæftiger sig med emnet Klima.
På vegne af elever og lærere v/Ringkøbing Handelsgymnasium, Else Kirkegaard, uddannelsesleder

Rasmus kan oversætte klimproblematikker, så vi både kan, men også får lyst til at forstå de mange aspekter af det, vi taler om som ét enkelt fænomen. Han har besøgt lokalområder i verden, hvor klimaforandringerne allerede har vendt op og ned på menneskers liv. Med et optimistisk perspektiv og en god portion videnskabelig indsigt, vender han den uhåndgribelige klimaudfordring til noget håndgribeligt, der rummer håb, og som vi kan (og bør) gøre noget ved.
– Therese This, elev på Vallekilde Højskole

Foredrag med Rasmus Thirup Beck booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular