Pia Jønsson

Pia Jønsson

Pia Jønsson (f. 1958) er forfatter, sorgvejleder og instruktør i afspændende yoga. Cand. mag. i film og litteratur, og selvstændig…

Læs mere
Book Pia

Pia Jønsson (f. 1958) er forfatter, sorgvejleder og instruktør i afspændende yoga. Cand. mag. i film og litteratur, og selvstændig kommunikationsrådgiver gennem 20 år med firmaet METAFOR.

Hun har senest skrevet den anmelderroste brugsbog “LIVSMOD – find vej i din sorg” (Eksistensen, 2021), baseret på forfatterens egen historie om at miste en søn.

Foredrag og samtaler med Pia Jønsson:

Livsmod – find vej i din sorg
Med sine mange perspektiver på sorgen, og konkrete forslag til ting du selv kan afprøve, imødekommer foredraget, at ikke to menneskers sorg, liv eller behov er ens. Og at sorgen ikke er noget, vi skal komme over, men et vilkår, vi må lære at leve videre med som en klangbund for det videre liv uden den mistede.

  • Hvad kan jeg gøre for at udholde sorgen?
  • Hvordan kan jeg tage vare på mine kære og mig selv?
  • Hvordan kan vi mindes vores mistede fremover?
  • Hvordan får jeg ro i krop og sind?
  • Hvad tror jeg på?
  • Hvordan tackler jeg mit forandrede liv?
  • Hvordan får jeg den dybeste sorg til at gå hånd i hånd med håbet om en fremtid med mening og glæde?

Varighed 1-1 1/2 time

Sorgen i kroppen
Det kan være svært overhovedet at have tanke for sin krop, når man er i dyb sorg. Kroppen kan være næsten følelsesløs eller opleves så tung, at vi dårligt orker at slæbe os rundt. Sorgen sætter sig i både krop og sjæl, og vi kan reagere med uro, anspændthed, svimmelhed, smerte, træthed og med en fornemmelse af næsten ikke at kunne trække vejret.

Blot en smule opmærksomhed på krop og åndedræt kan hjælpe os til at være i os selv, til at berolige nervesystemet og til at finde ro.

Varighed med lette åndedrætsøvelser 1- 1 ½ time.
Laves også som 2-2 ½ times kombineret foredrag og blid afspændende yoga, samt som forløb over 3 gange.

Hjælp et menneske i sorg
Der kan være mange gode grunde til, at du finder det svært at være der for et menneske i sorg. Det kan være for en kollega på arbejdspladsen, en nær ven eller et familiemedlem. Sorgen kan tricke vores egen angst for at miste eller blive syge, og vi har i vores kultur ingen traditioner, vi kan læne os op ad. Men du kan være en uvurderlig støtte, og dit nærvær kan hjælpe et menneske i sorg til at komme overens med sit tab og sit nye liv. Det kræver ingen særlige kompetencer, og du kan opleve det som megetmenighedsfuldt.

Foredraget kommer med konkret eksempler på, hvad du kan gøre i respekt for, at sorgen kan have mange udtryk, og at vi tackler sorg forskelligt.

Varighed 1-1 ½ time.

Pia Jønsson booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

OBS: Ved brug at foto skal fotograf Les Kaner nævnes.

Tilbage til forsiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular