Per Arnoldi

Per Arnoldi

Per Arnoldi, født 1941, er autodidakt kunstmaler, scenograf, grafiker og tv-vært. Han er især kendt for sine plakater og…

Læs mere
Book Per

Per Arnoldi, født 1941, er autodidakt kunstmaler, scenograf, grafiker og tv-vært. Han er især kendt for sine plakater og regnes for en af Danmarks vigtigste plakatkunstnere. Hans vidtspændende produktion strækker sig over mange medier fra maleri til skulptur. Internationalt anerkendt som kunstner og formgiver. I 1983 blev Per Arnoldi landskendt efter at have været vært i Kunstquiz på DR TV. I 2011 modtog han Modersmål-Prisen.

Foredrag af Per Arnoldi:

Foredrag 1: ” Der er mere mellem…”

Per Arnoldi fortæller spøgelseshistorier fra kunstens verden og det virkelige liv, som han har oplevet, men ikke selv tror på! En række fortællinger om de kræfter kunstnerne, når det går rigtig hedt til, åbenbart har adgang til, leger med og slipper løs!

Foredrag 2: Fortællingen om tilblivelsen af to monumenter, modstand og medgang, idé, udformning og realisering.

Per Arnoldis personlige fortælling om de to seneste værker, og deres dramatiske tilblivelse.

Kunstneren Per Arnoldi har de seneste år færdiggjort to monumenter af national betydning.

HM Dronningen kunne derfor den 29. august 2017 i Mindelunden, Ryvangen i København indvie et stærkt mindesmærke for de over 2000 danske krigssejlere, der faldt i allieret tjeneste under WW2.

5. maj 2021 kunne Dronningen ligeledes klippe snoren over til monumentet: “Oktober 1943” ved Peder Mads Strand, syd for Sletten, til minde om den heroiske men improviserede store redningsaktion, der de mørke efterårsnætter oktober 1943 bragte langt de fleste af den danske jødiske befolkning (ca. 7000 ) over sundet i sikkerhed i Sverige.

     
“Sortladne hav” i Mindelunden            “Oktober 1943” ved Sletten nord for Kbh.

Begge markante monumenter er skabt af kunstneren Per Arnoldi, der ligeledes er kendt som en levende og medrivende fortæller.

Arnoldi, der netop er fyldt 80 år har ikke tabt pusten… og ARTE Booking er glad for at kunne tilbyde hans personlige fortælling om disse to seneste værker, og deres dramatiske tilblivelse.

“Fortællingen om tilblivelsen af to monumenter, modstand og medgang, idé , udformning og realisering”

HM Dronningen med Per Arnoldi ved indvielsen i Sletten

Foredrag 3: En aften med Per Arnoldi
Foredraget tager udgangspunkt i bogen “Solo” (Gyldendal, september 2017)

solo

Om bogen: Per Arnoldi er en ener i dansk kunst. Han har aldrig været bange for at gå sine egne veje eller give sine meninger om kunst, arkitektur og kultur til kende. Med SOLO har Per Arnoldi skrevet sin egen krønike over de seneste cirka 60 års danske og internationale kunst- og kulturhistorie. Per Arnoldis erindringer er en farverig tour de force gennem de seneste årtiers kulturliv, og i bogen beretter han med mange sjove anekdoter om sit liv og sin samtid i sin karakteristiske veloplagte, indsigtsfulde og skarpe stil. Bogen er illustreret med en lang række billeder – fra privatfotos og egne værker over pressebilleder og avisudklip fra tiden til danske og internationale kunstneres værker. Alle nøje udvalgt af forfatteren.

Læs artikel fra Gyldendal om bogen solo. Klik her.

Foredrag med Per Arnoldi booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular