Pelle Dragsted

Pelle Dragsted er forfatter, underviser, klummeskribent og debattør. Han er tidligere medlem af folketinget for Enhedslisten hvor han særligt arbejdede…

Læs mere
Book Pelle

Pelle Dragsted er forfatter, underviser, klummeskribent og debattør. Han er tidligere medlem af folketinget for Enhedslisten hvor han særligt arbejdede med økonomisk politik. Han har en mastergrad i retorik og formidling.

Foredrag af Pelle Dragsted:

Foredrag 1: Nordisk socialisme
Et oplæg med udgangspunkt i sin bog, Nordisk Socialisme – på vej mod en demokratisk økonomi. Finanskrise, klimaforandringer og voksende social og økonomisk har sat spørgsmålstegn ved den kapitalistiske økonomi, og givet den demokratiske socialisme ny vind i sejlene.

  • Men hvordan kan økonomien styres mere demokratisk?
  • Hvad betyder det at demokratisere ejerskabet?
  • Hvilken rolle skal markedsmekanismerne spille?
  • Og hvordan skaber vi en økonomi, der sikrer mest mulig frihed og indflydelse for den enkelte?

I oplægget vil han argumentere for, at kimen til en fremtidig demokratisk økonomi allerede findes i de nordiske landes velfærdssamfund og erfaringer med demokratisk ejerskab.

Foredrag 2: Hvem skal have bank? Et foredrag om en ny demokratisk finanssektor
Finanssektorens uansvarlighed kastede os ud i den store finanskrise, og siden er der næsten ikke gået en måned uden nye skandaler om hvidvask, skattely og svindel. Er det en god idé at vi har overladt en så afgørende samfundsmæssig infrastruktur til private interesser, eller er det på tide at genopbygge demokratiske og profit-frie alternativer?

Foredrag 3: Finansministeriets politiske regnemaskine
Lavere skat i toppen er godt for økonomien. Og det samme er lavere ydelser til mennesker ramt af arbejdsløshed. Til gengæld spiller den ingen positiv rolle for økonomien at investere i børnehaver eller sygehuse. Det er i hvert fald udgangspunktet for de regnemodeller i finansministeriet, der lægger til grund for den førte økonomiske politik.

I dette oplæg vil jeg med udgangspunkt i rapporten, Den politiske regnemaskine – Rapport om finansministeriets økonomiske antagelser og deres økonomiske konsekvenser – give en pædagogisk introduktion til finansministeriets regnemodeller, og diskutere hvilken betydning der har for den politiske udvikling.

Foredrag med Pelle Dragsted booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular