Niels Jensen

Niels Jensen

Niels Jensen er aktuel med bogen "Den Hemmelige Krig. Truslerne mod Danmark 1949 – 1990”. Bogen her fortæller om…

Læs mere
Book Niels

Niels Jensen bogNiels Jensen er aktuel med bogen “Den Hemmelige Krig. Truslerne mod Danmark 1949 – 1990”.

Bogen her fortæller om efterretningskrigen i og omkring Danmark – især over, på og under Østersøen og de danske farvande i øvrigt. Det er den hemmelige krig mellem stormagterne, hvor Danmark og Østersøen havde en central beliggenhed.

Klemt mellem stormagter i vest og i øst ligger Danmark. Med vores smalle stræder er vi en vigtig indgangsport til Østersøen og Det baltiske Hav.

Stormagternes interesse for Danmark var og er ikke altid venligsindet. Den hemmelige krig afdækker den stærke interesse, som især Sovjetunionen, DDR og Polen viste for Danmark under Den kolde Krig. Danske byer blev detaljeret kortlagt, og især Sjælland, sydhavsområdet og Bornholm var i fokus for spionage og chikane til havs og i luften.

Den kolde Krig var slet ikke så kold, som vi måske tror.

Bogen tager udgangs­punkt i tidligere hemmeligstemplet materiale fra USA, Sverige, Danmark og Storbritannien.

Niels Jensen har en fortid som efterretningsofficer i det danske forsvar under Den kolde Krig. Med udgangspunkt i den hemmelige russiske kortlægning af Danmark under Den kolde Krig – og tiden, der fulgte, har Niels udarbejdet et foredrag ”Ivan – og Putin – ved hvor du bor”. Han tilbyder dette foredrag til museer, biblioteker og foreninger – og har noteret en vis aktuel interesse.

Foredrag af Niels Jensen:

Foredrag 1: Kold krig – og gasudslip
Et aktuelt foredrag om Østersøen som en sikkerhedstrussel mod Danmark – og den hemmelige krig.

”Danmarks öde är forvisso genom tiderna nära förkippat med dess geografisk och historisk givna position, i skäringspunkten mellan den europäiska kontinenten och den Atlantiska världen och som ”doorkeeper” vid dörren mellom Östersjön och Nordsjön.
Carl-Axel Gemzell, svensk historiker.

Danmarks beliggenhed som Østersøens Lås har gennem århundreder været – og er stadig et sikkerhedsproblem for kongeriget Danmark. Med englænderne, nederlænderne og amerikanerne i vest – og russerne, svenskerne, hansestæderne og tyskerne i øst – ligger Danmark i en udsat position.

Mit navn er Niels Jensen. Jeg har en fortid som taktisk efterretningsofficer i det danske forsvar og mangeårig journalist og forfatter. Med udgangspunkt i den historiske stadige trussel mod Danmark som ”dørvogter” ved de danske stræder Øresund, Storebælt og Lillebælt har jeg udarbejdet foredraget ”Kold krig – og gasudslip” – Østersøen som sikkerhedspolitisk brændpunkt.

Foredraget bygger på en del hidtil hemmelig holdt materiale fra Central Intelligence Agency, Forsvarets Efterretningstjeneste og kilder i Sverige og Baltikum.

Foredrag 2: Ivan – og Putin – ved hvor du bor

Foredrag om de østeuropæiske angrebsplaner mod Danmark og Danmarks geostrategiske position som ”prop” i adgangen til Østersøen.

De danske stræder – Øresund, Storebælt og Lillebælt – har gennem århundreder – og er stadig et sikkerhedsproblem for Danmark – ikke mindst i lyset af den igangværende konflikt i Østeuropa.

I forbindelse med foredraget medbringer han en lille udstilling af hemmelige russiske kort over jeres lokalområde, plancher, fotografier og efterretningsoversigter. Dette materiale har været klassificeret i mange år som FORTROLIGT, HEMMELIGT, YDERST HEMMELIGT og TOPSECRET. Materialet stammer fra Central Intelligence Agency, Forsvarets Efterretningstjeneste, kilder i Baltikum samt svenske og britiske kilder.

Der er selvfølgelig mulighed for at stille spørgsmål og debattere emner i relation til dagens situation.

Niels Jensen tilbyder at skrive en pressemeddelelse til den lokale avis til understøttelse af den lokale markedsføring af foredraget – og selvfølgelig med illustrationer.

Foredrag 3: For Dannebrogs Ære

Foredrag om de 200 danske Lejesoldater, der kæmpede mod russiske bolsjevikker i Baltikums frihedskamp 1919.

I det tidligere forår 1919 hvervedes der i København 200 danske lejesoldater af den estiske regering. De blev indsat – under det danske statsflag – Dannebrog som splitflag – i Estlands og Letlands kamp for at undgå russisk herredømme og tysk besættelse. Initiativet kom fra private danskere – meget mod den danske regerings vilje og i strid med gældende dansk lovgivning. Den 6. juni 1919 besatte de danske soldater i Dansk Baltisk Auxiliær Corps den lettiske by Jèkabpils ved Daugavafloden efter et opslidende felt tog gennem Estland og det nordlige Letland i kamp mod røde russiske styrker.

Hør om initiativerne, hvervningen og opstillingen af det danske korps, samt indsatsen mod de russiske bolsjevikker under Dannebrog. Syv af de danske lejesoldater faldt og flere såredes.

Foredrag med Niels Jensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

 

Russisk kamphelikopter Mil Mi-24 med NATO kodenavn HIND.

 

 

 

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular