Niels Eje

Niels Eje

Foredrag af Niels Eje: MusiCure – Musik som medicin Kan musik erstatte medicin, og lindre angst, stress og smerter?…

Læs mere
Book Niels
Foredrag af Niels Eje:

MusiCure – Musik som medicin

  • Kan musik erstatte medicin, og lindre angst, stress og smerter?
  • Har vores daglige lydmiljø en betydning som stressfaktor?
  • Hvordan anvendes lyd og musik som middel mod stress?
  • Hvad er ’specielt designet musik’ til beroligelse, afspænding og positive oplevelsesrejser?

Gennem et tværfagligt samarbejde med professionelle behandlere i mere end 16 år har komponist og musiker Niels Eje søgt svar på disse spørgsmål, og gennem studier udført af internationale forskere, er det lykkedes at dokumentere signifikante resultater indenfor anvendelsen af musik i forbindelse med mange former for behandling. Dette er det primære indhold i Niels Ejes foredrag: ”MusiCure – Musik som Medicin”. Sprog: Dansk og Engelsk (”MusiCure – Music as Medicine”)

Niels Eje har både som komponist, musiker og producer gjort sig internationalt bemærket med CD serien ”MusiCure”, som præsenterer musik og lydlandskaber udviklet igennem forskningsprojekter med denne specielt komponerede musik.

MusiCure er en særlig form for musikalske ’lydbilleder’, der som udgangspunkt er skabt helt specifikt til en række forskellige behandlings- og forskningsformål, men samtidig er tiltænkt en meget bred anvendelse som beroligende, afstressende, inspirerende og mentalt motiverende musik for alle. Resultaterne af de mange års forskning findes i dag publiceret i Internationale medicinsk faglige tidsskrifter, og komponisten Niels Eje optræder ofte med præsentationer ved konferencer, kongresser, samt interviews i TV, radio og medier i ind og udland. Endvidere har Niels Eje som konsulent og lyddesigner arbejdet indgående med lydmiljø og udvikling af specielt designede musikafspillere, primært til anvendelse indenfor sundhedssektoren. Lydmiljøets betydning som stress-faktor, og hvordan man udvikler alternative ’anti-stress’ lydlandskaber, er et hovedtema i Niels Ejes arbejde og indgår som en naturlig del i hans forelæsninger.

Niels Eje er musiker (obo) og komponist, uddannet på musikkonservatoriet. Fra 1979 til 1983 var Niels Eje ansat som solooboist i DR Underholdnings Orkestret, og i perioden 1984-1990 som alternerende solooboist i DR Symfoniorkestret. Sideløbende har han optrådt som solist og arbejdet med flere kammermusik ensembler, herunder Trio Rococo, som i 90erne udgav flere opsigtsvækkende ‘crossover’ CD udgivelser, bl.a. sammen med bassisten Niels-Henning Ørsted Pedersen.

Foredrag med Niels Eje booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular