minna-grooss-fotograf-tine-harden

Minna Grooss

Minna Grooss er radiovært, musikformidler, kulturjournalist, forfatter og dokumentarist. ”Rejsen i mellemrummene” kalder radiovært og kulturskribent Minna Grooss sit…

Læs mere
Book Minna

Minna Grooss er radiovært, musikformidler, kulturjournalist, forfatter og dokumentarist.

”Rejsen i mellemrummene” kalder radiovært og kulturskribent Minna Grooss sit foredrag.

Hun har hele sit liv rejst, og har siden nullerne udviklet sin måde at se verden på fra en intuitiv rejseform til researchet destinationer, hvor hun skriver og fotograferer fra. Hun har siden 2001 formidlet både rejseartikler og længere kulturartikler til Politiken, Weekendavisen, Jyllands Posten og onlinemagasinet, Heartbeats og er fast vært på DR P2 på programmet ”Natsværmeren”. Hun er også forfatter til fem bøger og instruktør på tre dokumentarfilm og har en fortid som professionel musiker i blandt andet Miss B Haven. I 2020 blev hun optaget i Kvindelige Eventyrers Klub.

I en medieverden, der er fokuseret på drama og frygt er hun optaget af at fortælle de historier, der sjældent får den store opmærksomhed i medierne, men som ofte favner en kultur og viser livet i øjenhøjde via de mennesker hun møder. Hun opsøger gerne byer, lande, kulturinstitutioner og folkeslag der kun får opmærksomhed hvis der opstår en konflikt, og derefter forsvinder fra pressens søgelys og bliver glemt. Hendes sidste rejser har været til Georgien, Kosovo og Moldova.

Med sin erfaring fra radiomediet er hun vant til at formidle gode fortællinger. Mellem 2019-2022 skrev hun og produceret 160 fortællinger fra sine mange rejser samt filosofiske og poetiske betragtninger i sit eget P2 program ”Dagdrømmer”, hver lørdag. I de sidste ti år har hun været fast vært på samme kanal i programmet ”Natsværmeren” hvor hun gør en dyd ud af at spille musik fra hele verden, meget af det aldrig før spiller på Danmarks radio.

Det er udvalgte fortællinger fra programmet ”Dagdrømmer”, og fortællinger fra hendes artikler hun folder ud i sit foredrag i ønsket om at minimerer frygt, gøre folk nysgerrige og bygge bro mellem kulturer. Et foredrag om mod, risikovillighed og en nysgerrig tilgang til verden.

Hendes foredrag har to modus: Et med billeder og et uden afhængig af den ønskede længde af foredraget. Det er et foredrag, der både kan holdes for en ung målgruppe, men også ældre og forældre med børn. Foredraget er personligt og fortalt så lytteren kan spejle sig i det, og blive inspireret. Hun er vant til at stå på en scene og kender til formidling og kunsten at skabe en god fortælling.

Konferencier:

Minna Grooss kan endvidere bookes som konferencier. Hun har bl.a været konferencier på Spot festivalen, torvholder på kulturmødet på Mors og vært for DR Big Bands legendariske turnerende juleshow “Merry Chrismas Baby” tre år i træk fra 2020.

OBS: Ved brug af foto skal fotograf Tine Harden nævnes.

Minna Grooss booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular