Mikkel Hybel Fønsskov

Mikkel Hybel Fønsskov

Mikkel Hybel Fønsskov er journalist fra Syddansk Universitet og har en Master i Europæiske Studier fra LUISS Universita i…

Læs mere
Book Mikkel

Mikkel Hybel Fønsskov er journalist fra Syddansk Universitet og har en Master i Europæiske Studier fra LUISS Universita i Rom. Derudover har han taget enkeltfag i retorik og narratologi på Syddansk Universitet.

Mikkel har i en årrække arbejdet som vært på redaktør på Danmarks Radio. Derudover har han været freelance journalist i Berlin. Siden februar 2020 har han arbejdet som redaktør på forlaget Gyldendal, hvor han blandt andet står i spidsen for det digitale litteraturprogram Forfattermorgen.

Mikkel har tidligere lavet podcast om opera for P2. Derfor kommer Mikkel også gerne ud og fortæller om opera og den klassiske musik. Fordi Mikkel til dagligt beskæftiger sig med litteratur, kommer han gerne ud og holder foredrag om litteraturen – både den danske og tyske, hvor han især har beskæftiget sig med tyske tekster før og efter 1. Verdenskrig.

Foredrag af Mikkel Hybel Fønsskov:

Foredrag 1: Ledelse og skønlitteratur
Mikkel Fønsskov står bag bogen “Hvem er bange for Moby Dick?” hvor flere af landets mest indflydelsesrige topchefer fortæller, hvordan de for længst har skrottet ledelsesbøger og i stedet læser skønlitteratur. Her får de nemlig masser af vitaminer til deres lederskab og henter inspiration til at blive bedre til at motivere, reflektere deres tvivl og magt forstå den tid, de lever i.

Blive klogere på den kraft, skønlitteraturen rummer og hvorfor den kan være anvendelig i arbejdslivet. Hør hvad ledere som Margrethe Vestager, André Rogaczewski, Mette Frederiksen, Knud Bartels og mange flere læser og hvad de helt konkret uddrager.

Foredrag 2: 10 bøger, der gør dig til en bedre leder
Tiden med kanindræberkurser og lycratøj er forbi, hvis man spørger mange ledere i dag. I stedet handler det om at få åndelighed og menneskelig indsigt i skønlitteraturen. Bogen “Hvem er bange for Moby Dick?” handler om fremtrædende topchefer, der fortæller, hvad de konkret får ud af at læse romaner frem for managementbøger – her henter de deres ledelsesprincipper og inspiration til arbejdslivet.

Men hvor skal man begynde, hvis skønlitteratur ligger fjernt? Få input til 10 bøger, der kan give konkrete indsigter i emner som motivation, strategi, tvivl og magt.

Foredrag 3: Henrik Pontoppidan – et litterært fyrtårn
Han er én af Danmarks største forfattere, alligevel er Henrik Pontoppidan ofte ikke den forfatter, folk først griber ud efter. Han er manden bag Lykke-Per, men hans forfatterskab rummer en utrolig rigdom, som er mere aktuel end nogensinde før.

Han er naturalist og let at læse i dag, han er sylespids i sine personportrætter, og havde det ikke været for ham, så havde der ikke været nogen Trolddomsbjerget, for ja – Thomas Mann læste ham også. Og det er deroppe, han hører til: blandt Dickens, Tolstoy og hos de andre helt store forfattere.

I foredraget bliver Pontoppidans liv og hans vigtige milepæle i forfatterskabet udfoldet.

Mikkel kan bookes som ordstyrer, konferencier eller til eksempelvis forfatterinterviews.

Mikkel Hybel Fønsskov booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

CV:

Uddannelse:
2008: BA Journalistik, Syddansk Universitet
2010: MA European Studies, Libera Universita, Rom
2011: Leadership for New Managers, Poynter Institute, Florida
2016 & 18: Kursus i katastrofejournalistik (Japan) og digital journalistik (New York)
2019: Legat fra Goethe Institut, Kultur- und Sprache i Wien, august
2019-21: Creative Writing på Syddansk Universitet (praktisk narratologi)

Erhvervserfaring:
2006-7: Journalistpraktikant, TV2/NORD
2007-8: Journalist, TV2/NORD
2010: Journalist TV2/NORD og reporter TV2/NEWS
2010: Tilrettelægger, Monday Media
2010-12: Tilrettelægger STV Production, København
2012-13: Redaktør, Vores Vejr, DR1
2014: Freelancejournalist, Berlin. Vært på fire programmer om klima
2015-nu: Vært, Aftenshowet og Kunsten at blive snydt, begge DR1
2015-nu: Reumertpris (DRK), Kronprinsparrets Priser (dr.dk), Live fra Højskolesangbogen (DRK)
2017-nu: Ambassadør, Schleroseforeningen
2018-nu: Censor i journalistik på BA og kandidat-niveau, Syddansk Universitet

Sprog: Engelsk og tysk (flydende), italiensk (god) og fransk (rudimentært)

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular