Mette Frobenius

Mette Frobenius

Noget helt særligt.

Mette Frobenius er helt sin egen. Hendes optrædender altid nuancerede, satiriske – og stort set blottet for jokes under bæltestedet. Hun er begavet,  charmerende og hurtig. Og så er hun rigtig, rigtig sjov. Hun startede på Dins i 1993, og efter to år på scenen blev hun publikums-opvarmer på succesen ”Husk lige tandbørsten”, og i 1999 tog hun værtsrollen på ”Gæt og Grimasser” og ”To fag frem” på DR 1. Siden er det blevet til mange optrædener på tv og i radioen, ligesom mange blade og magasiner har nydt glæde af hendes skarpe klummer. Med uddannelsen fra Handelshøjskolen i bagagen har hun slået sit navn fast som en af de mest intelligent-satiriske og markante komikere herhjemme. Hendes ofte skræddersyede shows for erhvervsvirksomheder, politiske partier, ministerier og foreninger byder på udfordrende humor og skarpe betragtninger – med andre ord leverer hun intellektuel stand-up.  For som hun selv siger: ”Jeg kan bedre lide at tale om det vi har mellem ørene, end det vi har mellem benene”

Show af Mette Frobenius:

Satire før og efter befrielsen
Den 4. maj 1945 blev Danmark befriet fra 5 års tysk besættelse. Mette Frobenius vil i dette nye underholdende og informative show “Satire før og efter befrielsen” fortælle om satiren under besættelsen og ikke mindst i årene efter. Mette Frobenius kommer rundt om både revytekster og satiretegninger samt fortæller om hvordan man udgik tyskernes censur. Showet ledsages af illustrationer og teksteksempler.

Foredrag af Mette Frobenius:

Foredrag 1: Hvad stemmer vi egentligt om?
Danskerne skal stemme om retsforbeholdet torsdag d. 3. december. Men hvad er det egentligt, vi stemmer om? Mette gennemgår på enkel, sjov, underholdende vis indholdet i den pakke, der udgører afstemningen. Og lige her er det nok en rigtig god kombination at være både stand-up komiker og erhvervsjurist. For hvad er fidusen ved en tillægsordning, hvem bestemmer, om vi skal have en parallelaftale og hvorfor har vi overhovedet det retslige forbehold? Det er ikke et oplæg der agiterer “JA” eller “NEJ”, men mere en Tour-de-EU, der klæder tilhørerne på, så de ved hvor de skal sætte deres kryds. Varighed ca. 30 minutter.

Mette kan også hyres som ordstyrer i en EU debat.

Her er en anbefaling fra europarlamentariker Jens Rohde (V):
“Jeg oplevede Mette flere gange under valgkampen til Europa-Parlamentet 2014. Hendes målrettede indlæg om patentdomstolen såvel som hendes evner som ordstyrer var rigtig gode. Hun er velforberedt, engageret og god til at gøre komplekse EU-områder let forståelige – og let fordøjelige. Hun serverer i højt tempo ret tunge fakta og svær viden pakket ind i sjove betragtninger og skæve vinkler. Som ordstyrer er hun anderledes og udfordrende – om end en lille smule skrap, men det giver nogen gange debatterne det tiltrængte løft. Jeg kan derfor anbefale hende, hvis I har brug for et skævt indlæg om folkeafstemningen d. 3.12”

Foredrag 2: Hårsalon
Stand-up komikerne Sanne Søndergaard og Mette Frobenius sætter fokus på kvinder, mænd, kønshår og glatbarberinger. For hvad skete der lige for det frie valg? Moden dikterer ”glat” for begge køn, både under armene og mellem benene – og de professionelle behandlere vokser som aldrig før. Er det en modreaktion på 70´ernes fritvoksende buske, eller er det pornoens forbilleder, der stille – men sikkert – har sneget sig ind under buksekanten? Hvad siger jordmoderen – for hun må da have set det hele – gør hår nogen forskel for hende, når hun er på arbejde. Og hvordan er det at arbejde som kosmetolog, når man både skal vokse foroven og forneden. Med andre ord: har kønsbehåringen overhovedet en funktion, er de til pynt eller er de bare i vejen? Selv siger Sanne og Mette: ”Tænk at så små hår kan lave så stor ballade. Én forside i Politiken og debatten var skudt i gang. Men vi tager da gerne udfordringen op og spørger: Hvorfor skal kvinder i dag partout være uden pels?” En skarp, sjov, provokerende og oplysende aften om små hår – som nogen elsker højt, men som andre åbenbart er bange for. Men som under alle omstændigheder ikke er til at komme udenom…

Foredrag 3: Hvor går grænsen
Ugebladene serverer nye løgnehistorier hver uge, unge knalder for åben skærm på alle kanaler og ingen brokker sig, råber op eller slukker for deres fladskærm. Er der overhovedet ingen grænser mere? Mette giver her en juridisk, skarp og underholdende gennemgang af danske medier – og deres til tider lidt lemfældige omgang med lovgivningen. Krydret med satiretegninger fra hele verden tager hun dig med på en juridisk safari gennem medieverdenens domme og afgørelser,  som nogen fejlagtig tror er tørt og kedeligt, men som hurtig viser sig at være provokerende og underholdende. Alle får en tur i den satiriske kogevask – Kongehuset, Kendisserne, Se og Hør og ikke mindst alle os der zapper lystigt rundt aften efter aften. For hvor bevæger vi os hen rent presseetisk og hvorfor er der ingen grænser for hvad folk vil deltage i? Hvor slutter for eksempel den udvikling der startede med Robinson, Sandhedens Time og Paradise Hotel, og som nu fortsætter med Fristet og Big Brother? Og – hvor meget fortæller vi selv. For der er vist ikke mange filtre på folks egne facebook-opdateringer. Hvem har for eksempel fundet på at fotografere deres ostemad? Få en anderledes, sjov – men også lærerig aften i selskab med hender der både er erhvervsjurist og komiker.

Foredrag 4: Kunst der kradser
Mette Frobenius og Roald Als  – Kunsten at lave noget, der kradser. Et underholdende, skarpt og på mange måder farvet foredrag af tegner Roald Als og komiker Mette Frobenius. Sammen udforsker de det underlige farvand som ”politisk satire” er. Hvordan laver man politisk satire – kan man være sjov og skarp på kommando og hvad er egentligt de retlige grænser for hvor langt man kan gå? Sammen udforsker Roald og Mette det underlige farvand som ”politisk satire” er. Det bliver et gensyn med både hulemanden Fogh og førstedamen, der har svært ved at balancere på stiletterne, og for nogen måske et første møde med Grundlovens paragraf 77 om ytringsfrihed. Til dagligt er Roald Als Politikens ukronede hof-tegner, desuden laver han bøger.   Mette Frobenius har lavet stand-up i 20 år, og holder foredrag og skriver bøger, men hun er også uddannet erhvervsjurist med speciale i presseetik. Sammen har parret de sidste mange år arbejdet på Gyldendals satirehæfte: ”Blæksprutten”.

Foredrag 5: Politisk Førstehjælp Fra A til Ø på under en time.
Satirisk indblik i en valgkamp. Hvad er floskler og hvad er fakta? I disse blok-politiske dage, bliver det efterhånden sværere og sværere at skelne venstre fra højre, ikke bare i folketinget men også i de mange byråd. Alle partier lover – i munden på hinanden – bedst mulige folkeskoler, fantastiske forhold for ældre – og en borgerservice der ikke er til at sætte en finger på. Med et utal af eksempler fra den virkelige verdens valgkamp slår hun hårdt ned på varm luft, fedtet valgflæsk og lunken politisk sovs. I en underholdende “Tour de kiksede pressefotos” – krydret med gode råd, sjove betragtninger, fakta og skarpe valg-analyser – klæder Mette Frobenius alle på til valgboksen ved at skille de værste melboller fra den kommunalpolitiske fiskesuppe. Puds brillerne, tør øjnene og gør klar til afgang. For her kommer et anderledes, satirisk – og ikke mindst underholdende – indlæg, i en valgkamp der ellers synes lidt for…beige.

Foredrag 6: Forældreopdragelse
Det går helt skævt med de unge for tiden – de er ude af kontrol. De sover for lidt, drikker for meget og lever deres liv virtuelt i stedet for i den virkelige verden. Og de får lov til det. For vi har som forældre sluppet tøjlerne, og begravet os i sofapuder. Er der noget moderne forældre ikke gør, så er det at sætte grænser. Vi er panisk angste for det lille ord ”Nej” og vi gør alt i vores magt for at være venner med vores børn, af frygt for at de lukker os ude. Vi aner ikke hvad der sker i skolen, vi har ingen ide om hvor de er om aftenen og vi har opgivet at følge med i hvem de chatter med på nettet. Men nu går det ikke længere. Vores unger fortjener bedre. Det er på tide at få sat skik på alle de uvorne forældre. Foredraget ”Forældreopdragelse” er en kras, men kærlig opsang til alle forældre. Budskabet er klart – du skal tilbageerobre rollen som leder af familien, og det er dit ansvar at det sker. Der er jo intet at sige til at børn spiser forkert, dyrker for lidt motion og sover alt for få timer – de gør jo bare som vi gør. Og samtidig med ansvarlighed og kontrol – skal vi selvfølgelig huske at give børn og unge tid, frihed og plads til at vokse og bare være sig selv. For på grund af vores konstante dårlige samvittighed forsøger vi os med forbud og regler – som ender med ikke at blive overholdt. Sugemærker hører ungdommen til, og de kommer altså først når lyset er slukket og forældrene er plantet i sikker afstand – i stuen! Stand-up komiker Mette Frobenius leverer et underholdende og tankevækkende foredrag om det at navigere gennem det knoldede landskab mange danske familier vandrer rundt i. Hun er selv mor til to præ-teenagere – en af hvert køn. Egnet til både unge og voksne. Og til alle, der arbejder med børn og unge. Varighed ca. 45 minutter. Mulighed for ekstra tid til spørgsmål.

Foredrag 7: Beboerdemokratiet – udvikles eller afvikles?
Er afdelingsbestyrelsens dage talte? Aktivitetsniveauet er faldende og gennemsnitsalderen for bestyrelsesmedlemmerne stigende – og det på trods af, at arbejdet aldrig har været vigtigere. Det danske boligmarked undergår enorme forandringer disse år, og hvis den almene sektor skal overleve den totale udslettelse i disse friværditider skal der ændringer til. Men hvilke? Stand-up komiker og erhvervsjurist Mette Frobenius har skrevet et nyt, skarpt og underholdende indlæg om afdelingsbestyrelserne og deres livsvigtige arbejde. For hvad skal der til, for at beboerdemokratiet får lov til at folde vingerne fuldt ud, og hvad kan vi kræve af bestyrelsesmedlemmerne. Lejeboliger er så ualmindeligt meget mere end nedslidte lejligheder og usle ghettoer, men hvordan får vi fortalt de historier til offentligheden. Med andre ord: Hvordan sikrer vi lejeboligernes overlevelse? Dette henvender sig især til boligforeninger, generalforsamlinger og landsmøder. Det er præcist, underholdende, informativt og berigende. Kort og godt; et kærligt spark i den almene bagdel… Varighed: 45 minutter til 1 time

Foredrag 8: Byens lys – Kanalrundfart med middag på Søren K
En anderledes oplevelse til dem, der ønsker lidt mere… Inviter kunder og eller kolleger på en særlig og eksklusiv aften. Inviter dine medarbejdere eller kollegaer på en helt speciel aften. Vi starter foran Den sorte Diamant kl. 18 og går ombord en overdækket kanalrundfartsbåd. Her bliver serveret en velkomstdrink, mens stand-up komiker Mette Frobenius giver sin egen krasse, kærlige, ufortyndede og især underholdende beskrivelse af København og byens udvikling. Selskabet bliver herefter sat af og fulgt op på Søren K, den Sorte Diamant kl. 19. Her vil blive serveret en udsøgt 4 retters menu med tilhørende vin, øl og vand. Og udsigt til vandet. Herefter serveres kaffe og petit fours fra eget konditori. Med andre ord – en oplevelse hvor barren er sat højt, og hvor lys, luft, vand og velsmag går op i en højere enhed.

Det med småt:
Folk skal have lidt praktisk tøj på. Selvom båden er overdækket, kan der være køligt Menuen sammensættes af Søren K og oplyses som udgangspunkt ikke på forhånd, dog kan der laves særlig aftale om dette, såfremt det er nødvendigt. Såfremt selskabet er på mere en 60 gæster kan restauranten reserveres ”eksklusivt”, dvs. der er ikke andre gæster. Velkomstdrikken er en dåse øl, sodavand eller breezer. Der må ikke bruges glas på båden, pga sikkerhed.

Foredrag 9: Tro, Håb og Ærlighed
Hvor går grænsen for religionssatire? – har profeten Mohammed humor? Har vi brug for lovmæssig beskyttelse, bør vi ikke tage hensyn til troende og deres forhold til religion og hvorfor vil folk slå ihjel – for en tegning? Stand-up komikerne Mette Frobenius og Thomas Wivel har lige siden Muhammedkrisen i 2006 beskæftiget sig indgående med diskussionen om ytringsfrihed inden for alle drejninger af humor. De har særligt fokuseret på satirens historiske betydning i forhold til religion, presseetik og ytringsfrihed og bredt emnet ud til at omhandle flere forskellige trosretninger. For hvad kan man tillade sig at gøre grin med? Tro, Håb og Ærlighed varer 2 timer incl. en kort pause. Foredraget er delt i tre: Mette viser satiretegninger fra hele verden, Thomas laver stand-up om religioner og efterfølgende er der mulighed for debat eller spørgsmål fra publikum. Foredraget kræver to mikrofoner samt projektor / storskærm

“Tro, håb og ærlighed” er et veloplagt, underholdende og tankevækkende show om et alvorligt emne, der optager de fleste. Showet er et fremragende udgangspunkt for en samtale om satire, religion og ytringsfrihed i vores samfund og kan anbefales til gymnasier, kirker og foreninger. Vi havde to gode, sjove og interessante timer i Mariakirken, både med showet og med den efterfølgende debat”.
– Jens Johansen, Sognepræst, Mariakirken

Foredrag 10. FRA A TIL UNDERGANG – Det moderne parforhold under lup.
Med udgangspunkt i deres bog sætter Mette Frobenius og Thomas Wivel fokus på det moderne parforhold og deler ud af deres egne erfaringer.

”Vi er et folk, rullet i økologiske pinjekerner, kvalt i kernesunde pamfletter og derefter svøbt af vejen i økologiske uldtæpper i de energimærkede korrekte hjem. Efterladt med hovedet hvilende på bunken af nyhedsbreve fra jobbet, skrivelser fra Puljeinvest blandet med de ikke færdigudfyldte separationspapirer. Vi har nummeret til daginstitutionen som ’Foretrukken’ på vores nye iPod. For vi husker da at give besked om afhentningstider til daginstitutionen. Men vi kan ikke huske, hvornår vi sidst har kysset rigtigt igennem. Vi er ikke uansvarlige forældre. Eller partnere. Vi har bare ikke lige så meget tid til noget som helst i det her liv”, skiver forfatterne i forordet.

Forfatterne kommer godt rundt om forholdsproblematikkerne og både de første dates efter en skilsmisse, starten på et nyt liv og alle de andre udfordringer, der dukker op, når man befinder sig i spændingsfeltet mellem Mojitos og minimælk, forældremøder og kompetenceudviklingskurser får et ord med på vejen.

Foredrag med Mette Frobenius booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen