Mathilde Walter Clark

Mathilde Walter Clark har skrevet adskillige romaner, inklusive Priapus, Gips og gennembrudsromanen Lone Star, som også blev udgivet i…

Læs mere
Book Mathilde

Mathilde Walter Clark har skrevet adskillige romaner, inklusive Priapus, Gips og gennembrudsromanen Lone Star, som også blev udgivet i USA. I 2020 slog hun igennem som essayist med den anmelderroste og genrefornyende Huset uden ende. I september 2023 er hun aktuel med Det blinde øje som handler om den nationale minkaflivning i 2020. Der er tale om endnu et genrebrydende værk hvor hun, i en blanding af graverjournalistik og litteratur, tager mediehistorien “minksagen” grundigt ved vingebenet, og tilbyder et helt nyt perspektiv på et stykke Danmarkshistorie vi troede vi kendte. Vinder af Politikens Litteraturpris 2023 for Det blinde øje.

Igennem mere end tyve år har Mathilde Walter Clark holdt foredrag i hele landet, både om sit eget forfatterskab, men også andres forfatterskaber (som for eksempel Kierkegaard, Thomas Mann, Pontoppidan og J.M. Coetzee), og om vidtspændende emner som amerikanske forhold, identitetspolitik, den amerikanske seriemorderindustri, køn, familieforhold og om klima og aktivisme. Hun holder desuden foredrag om skrivekunst og er tilknyttet dagbladet Informations kursustilbud, hvor hun igennem en årrække har givet mesterklasser i at skrive erindringer og i at skrive essays.

OBS: Ved brug af foto skal Lærke Posselt nævnes.

Mathilde Walter Clark har senest udgivet bogen “Hvordan man laver dyr”.

Om bogen:

I ET MIDTJYSK landskab går Mathilde Walter Clark rundt og undres. I verdens mest dyretætte land, hvor er så alle dyrene? I det vidt læste og diskuterede essay Hvordan man laver dyr kommer vi tættere på det der foregår inde i industrianlæggene når dansk landbrug ”laver dyr”. Hvilke liv lever dyrene” Hvad bruges dyrene til” Og hvordan taler vi om dem?

Foredrag af Mathilde Walter Clark:

Foredrag 1: Om hvordan minkene forsvandt ud af minksagen
I efteråret 2020 sad Mathilde Walter Clark isoleret i sit hjem og så de nationale minkaflivninger på tv, men billederne stemte ikke overens med den historie der blev fortalt. Vi hørte om papir — om jura og hjemmel og om hvis skrivebord noget lå på hvornår. Men hvorfor stod vi pludselig i døde dyr til knæene? Hvem var de egentlige ofre? Hvem var de skyldige. Er der overhovedet nogen der går fri? Og hvad sker der med os, når dyrene bliver fortrængt fra vores historier? I det øjeblik man opfatter dyrene som dyr og ikke som ting ændrer historien sig fundamentalt.

Som var det en kriminalgåde følger Mathilde Walter Clark et andet spor end medierne. Sporet fører ud i verden — til gaskamrene i USA, til korruptionsbekæmpelse i Kina, og til opdagelsen af hvordan man hjemme i Danmark slanker en mink. Undervejs bliver mediedækningen og de historier vi bliver præsenteret for taget grundigt ved vingebenet. Oplev et levende og spændende foredrag med udgangspunkt i bogen, Det blinde øje, hvor vi får helt nyt perspektiv — ikke bare på et stykke Danmarkshistorie vi troede vi kendte, men på os selv.

Foredrag 2: Hvordan vi taler om dyr – og hvad det betyder for vores måde at behandle dem på
Foredrag med udgangspunkt i de to dyrebøger. Varighed: 1 time + spørgsmål.

Foredrag med Mathilde Walter Clark booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular