Marco Bo Hansen

Marco Bo Hansen

Marco Bo Hansen er læge og forsker i adfærdsændringer og infektionsbekæmpelse. Han har en ph.d.-grad fra Københavns Universitet og Rigshospitalet,…

Læs mere
Book Marco

Marco Bo Hansen er læge og forsker i adfærdsændringer og infektionsbekæmpelse. Han har en ph.d.-grad fra Københavns Universitet og Rigshospitalet, hvor han har forsket intenst i ”kødædende” bakterier.

Marco har holdt adskillige foredrag og var en af de mest bookede oplægsholdere til Forskningens Døgn. Derudover deltager han ofte i samfundsdebatter og TV-udsendelser, der omhandler hygiejne, infektionsbekæmpelser og adfærd. Han har været i Go’Morgen Danmark og 21 Søndag for at dele ud af sin erfaring og for nyligt var han i Peter Lund Madsen’s Hjernekassen på P1 sammen med forfatter Morten Münster.

Marco troede egentlig, at han skulle være akutmediciner, men forskningen og formidlingen greb om sig. Han har publiceret 35 videnskabelige internationale artikler, og han har modtaget Lundbeckfondens forskningspris for sit arbejde.

Til dagligt arbejder han som lægefaglig direktør i virksomheden sani nudge, som bruger teknologi og innovation til at ændre adfærd og bekæmpe infektioner i sundhedsvæsenet.

Foredrag af Marco Bo Hansen:

Foredrag 1: Kødædende bakterier
Kom på en rejse gennem bakteriernes verden. Vi er omgivet af dem – til lands, til vands og i luften, og de udgør 2 kg af vores kropsvægt. Nogle bakterier er gavnlige for os, mens andre er skadelige og kan forårsage kræft. Nyeste forskning tyder på, at mikroorganismer også spiller ind i udviklingen af andre sygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme, alzheimers, demens og sklerose. I dette foredrag vil du høre om den nyeste viden omkring bakterier herunder Marcos forskning i kødædende bakterier. Er bakterierne på fremmarch og udgør de den nye globale sundhedstrussel? Og hvordan lærer vi at leve med de gode og undgå de onde bakterier?

Foredrag 2: Vaner og hjernen
Vi ved alle, at man ikke må køre for stærkt. Alligevel gør de fleste det. Men hvorfor? Din hjerne spiller dig ofte et puds, og du ender med at træffe en uhensigtsmæssig beslutning i situationen, selvom du i bagklogskabens ulidelige klare lys godt ved, hvad der er rigtigt og forkert. Dette mønster ses igen og igen både i dit privatliv og på din arbejdsplads. Baseret på min forskning vil jeg fortælle om de mekanismer i hjernen, der spiller ind, og hvordan de bekæmpes, så du får gode vaner og rutiner.

Foredrag 3: Forandringer
Viden og vilje kan ikke alene skabe vedvarende og bæredygtige forandringer. Usynlige barrierer på din arbejdsplads kan tage modet fra selv den mest engageret kollega. I foredraget får du konkrete værktøjer til at sikre effektive forandringer i hjemmet og på arbejdet.

Foredrag 4: Arbejdsklima og fremtiden
I en tid med coronapandemi er det blevet mere vigtigt end nogensinde før at skabe trygge og sikre rammer i arbejdet og i hjemmet. Baseret på min seneste forskning vil jeg komme med tips og tricks til, hvordan du kan skabe ønskede adfærdsændringer. Vi befinder os i en ny situation, hvor organisationer og virksomheder skal omstille sig. Der er behov for, at vi skaber de bedste rammer på arbejdspladsen. Psykologisk tryghed er det nye sort. Hvis du ikke ved, hvad jeg taler om – så er foredraget præcis noget for dig!

Foredrag med Marco Bo Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular