Malene Ravn

Malene Ravn

Malene Ravn er cand.mag. i dansk, sprogpsykologi og retorik. Har udgivet romanerne “Det eneste rigtige” (Gyldendal 2014), “Mia” (Gyldendal 2016), “I dine øjne”(Gyldendal 2018) og “Hvor lyset er” (Gyldendal 2020).

Foredrag af Malene Ravn:

Malene Ravn holder foredrag om den historiske roman HVOR LYSET ER (2020) og slægtsromanen I DINE ØJNE (2018).

HVOR LYSET ER skildrer kunstneren Carl Fischers og hans elskede kones dramatiske bohemeliv fra 1892 til 1962. De valg de tog for kunsten og kærligheden, havde fatale konsekvenser, for dem selv – og for deres lille søn.

Carl Fischer var min mands oldefar, og i foredraget fortæller jeg om researchprocessen og de opdagelser jeg gjorde undervejs. Familier bærer altid på hemmeligheder og store fortællinger, og det er et af temaerne i foredraget. Jeg viser en masse privatfotos, malerier og papirklip, og kommer ind på Carl Fischers værker og den dansk/europæiske kunstscene i første halvdel af 1900-tallet.

I DINE ØJNE er fortællingen om Erik, som bliver født som uægte unge i 1930’ernes Aalborg, historien om hans kinesiske far, hans unge mor og om den familie, det lykkes ham at skabe i København.

Roman er baseret på en sand historie, og i foredraget fortæller jeg om, hvordan det var at gå helt tæt på min venindes familie og skrive en roman om dem. Romanen kommer rundt om 100 års Danmarkshistorie, og jeg fortæller især om de mange menneskeudstillinger i Danmark i perioden omkring 1900 og om at vokse op i 1930’erne og 1940’erne som uægte barn af en kineser og en meget ung dansk mor. Der er plads til samtale og spørgsmål.

Foredrag med Malene Ravn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen