Maise Njor

Maise Njor

Maise Njor (f. 1968) er journalist og forfatter. Har, udover romanen “Den forkerte giraf”, udgivet bøgerne “Der var engang en mand” og “Mit liv som mundlam”, som handler om at sige fra mens tid er, men før det har hun bl.a. skrevet “Michael Laudrups tænder”,”C.H.O.K”, “Livet for let øvede” (med Fay Weldon) og Alle veje fører til moR” – korrespondance mellem to generationer (skrevet sammen med datteren Asta-Maja Njor Boisen).

Maise Njor er mor til tre døtre og en uartig hund, bor i Ordrup nord for København og er freelancer.

Maise Njor tager også ud og holder foredrag med datteren Asta-Maja Njor Boisen. Læs mere her.

Foredrag af Maise Njor:

Foredrag 1: Hostesaft for sjælen. Bund eller resten i håret. En korrespondance. Bogforedrag
Hvordan er det egentlig gået med livet, siden man blev voksen? Og endnu vigtigere: Hvordan sikrer man sig, at resten bliver, som man gerne vil have det? Det er 22 år siden, at Mette Lisby og Maise Njor arbejdede sammen hver dag. Med den indsigt, som de to har nu, ser de tilbage, men mest frem – der er sket meget på 22 år. Eller er der? Gentager man i virkeligheden sine handlemønstre, og er der brug for at ryste posen, som man siger til banko? Og apropos banko: Hvordan sørger man for, at man får fuld plade, inden spillet er slut? Maise Njor og Mette Lisby står begge midt i grundlæggende beslutninger: Skal Mette flytte tilbage til Danmark fra Los Angeles? Hvordan har hun – og Danmark – forandret sig, siden hun forlod landet for 16 år siden på højden af sin karriere som populær tv-vært og standupkomiker? Maise har skrevet et par bestsellere, men nu er hun ikke bare “between jobs” og ”between husbands”, men også ”between lives” … som det føles, når man siger sit job op, sælger sin lejlighed, pludselig mister sin mor og alligevel skal finde en vej frem. Mette og Maise begynder at skrive sammen for at opklare, hvad de egentlig har lært om sig selv og livet, i erkendelse af at man nogle gange skal se tilbage, inden man kan se frem.

Foredrag 2: Kærlighedsbangebuks!/Den forkerte giraf
Hvordan tør man tage imod kærligheden, når man er blevet svigtet af den en eller flere gange? Hvordan ved man, at den er der? Tør man vise sin gamle krop for en ny?! Er man i tiden som alene blevet for sær til, at nogen kan elske en? Har kvinder en tendens til at opstille alle mulige lister over, hvordan en ny mand skal være – og ødelægger det ikke i virkeligheden chancen for at få sig en kæreste? Maise Njor taler med udgangspunkt i bogen ”Den forkerte giraf ” om sin egen rolle som kærlighedsbangebuks. Først da hun droppede sine forbehold og lister over ”den perfekte mand”, fandt hun ham. Og bedst som hun forsigtigt følte sig frem, gik det op for hende, at:

  • Man kan ikke få det hele, hvis man kun giver det halve
  • Kærlighed er ikke det samme fra gang til gang
  • Man kan tænke så meget over livet, at man glemmer at leve det

Hør Maises egne erfaringer i dette foredrag, som både byder på grin og en lille smule sørgmodighed. For skilsmisse er ikke sjovt – men at møde en ny kæreste kan godt være ret muntert …

Foredrag 3: Mit liv som mundlam – og hvordan man lærer at sige fra!
Kender du det, at nogen overfuser dig, og du ligger vågen om natten? Først klokken 02.32 kommer du på det helt rigtige svar – men da er det for sent! I dette foredrag giver Maise Njor – som har skrevet bogen ”Mit liv som mundlam – og hvordan man lærer at sige fra” – nogle bud på, hvordan man lærer at sige fra over for kollegaen, veninden, chefen, svigermoderen, ekspedienten og alle de andre, man kan risikere at møde i sin hverdag, og som har det med at overfuse andre igen og igen. Lær at sige fra over for disse mennesker. Øv dig på de særeste måder – men sæt foden ned. For overfuserne går ikke væk, og du vil støde på dem igen og igen. Og den eneste, der lider, er dig.

Foredrag 4: Fay Weldon, Sanne Salomonsen, finske koneløftere og alle de andre!
Maise Njor fortæller om sit forfatterskab. Fra debutsuccesen ”Michael Laudrups Tænder” over Sanne Salomonsens biografi og en rejsebog med fotograf Tine Harden, til mailkorrespondancen med Fay Weldon, romanen ”Der var engang en mand” og den nyeste bog, ”Den forkerte giraf – om indisk togdrift og kærlighed”. Gennem oplæsning og anekdoter giver Maise Njor et indblik i, hvad der driver hende og hvorfor det er så sjovt at skrive. Og et par ”bag scenen”-historier om mødet med Fay Weldon, en tur til Finland og verdensmesterskaberne i koneløft, oliebrydning i Tyrkiet og en tur i Sanne Salomonsens tourbus. Maise Njor har efterhånden samlet en fanskare blandt kvinder, men det behøver ikke at udelukke mænd – tværtimod! Mænd er meget velkomne til dette foredrag, som handler om at følge sin nysgerrighed, eventyrlyst – og troen på, at det hele nok skal gå, selvom man ikke altid føler sig helt tilpas i voksenlivet …

Foredrag 5: Skriv om dig selv!
Måske har du lyst til at skrive om dit liv. Eller fortælle en historie til dine børn eller børnebørn om din barndom. Eller noget helt tredje. Hvordan kommer man i gang? Hvad er vigtigt, og hvad er for meget detalje? Hvordan skriver man, så andre har lyst til at læse det? Hvordan spinder man en sjov krølle på sin fortælling og gør den vedkommende for andre? Maise Njor har skrevet klummer for bl.a. Berlingske Tidende, Eurowoman og Alt for Damerne, mail-bøgerne ”Michael Laudrups Tænder” og ”C.H.O.K” (med Camilla Stockmann) og ”Livet for let øvede” (med Fay Weldon) – alt sammen med udgangspunkt i hendes eget liv. Med eksempler fra egne bøger og klummer fortæller hun, hvordan du med humor og enkle greb får skrevet det, du gerne vil – så andre har lyst til at læse det. Alle deltagere har mulighed for efterfølgende at indsende en historie (max. fire sider) og få den læst og kommenteret af Maise Njor. Max. 20 deltagere pr foredrag.

Foredrag med Maise Njor booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen