Lone Hertz

Lone Hertz

Lone Hertz er skuespiller, foredragsholder og forfatter samt tidligere teaterleder og tidligere rektor for Statens Teaterskole. Endvidere har hun været medskaber til filmen om sin søn, Tomas – et barn du ikke kan nå. Budskabet er centralt i Lone Hertz` alsidige repertoire. I budskaberne ligger der en for hende absolut nødvendighed, helt fritaget for overfladisk underholdning. Det handler om glæden, smerten, håbet, lunet – om troen på livet og den aktive medleven.

Lone Hertz optræder med følgende:

Fra frk. Nitouche til foredragsholder
Vælg selv, hvad I vil høre, og Lone Hertz improviserer over emnet. Lone Hertz er ofte blevet opfordret til at fortælle om sit liv. Nu er hun blevet så voksen, at der måske er lidt at fortælle. Hun repeterer højdepunkterne fra sin biografi for jer, og så er det op til jer, hvad de to næste timer så skal indeholde – forhåbentligt bliver jeres spørgsmål et underholdende mix af både lyst og mørkt. I hvert fald er der en del at vælge imellem: Hun har været ved teatret som skuespiller fra hun var otte, hun har været teaterleder, sceneinstruktør, teaterskolerektor – hun har skrevet bog, lavet  film, rejst i tredje verden for nødorganisationer, og er dybt involveret i handicapverden og i meget, meget andet – så er det op til jer, hvad de to næste timer – eller mere – skal indeholde!

Min Tro – og Din !
At tro eller ikke tro – og hvad man tror – er det helt nødvendige emne for dialog i en tid, hvor kulturer brydes – og mennesker bygger babelstårne.

Jeg vil fortælle jer om MIN tro, og hvorfor, og hvornår, og hvordan?
Og har I lyst, så taler vi OGSÅ om jeres.

Varighed: 1¼ time med efterfølgende debat.

Vi havde for nylig besøg af Lone Hertz, hvor hun talte om ”At tro eller ikke tro”. Det blev en aften, vi meget sent vil glemme: vi fik et indblik i et bankende hjerte, som åbnede sig på en utroligt gribende måde, og det føltes, som om tiden var sat i stå. Vi blev smittet med liv, håb, tro og kærlighed. Lykkelige er de, som får den samme oplevelse.
Med ønsket om en glædelig og glædessmittende sommer!
Finn Dyrhagen, sognepræst i Majbølle-Vigsnæs

Gi’ os håb!
Jeg har nu skrevet et nyt foredrag: GI’ OS HÅB! Jeg har skrevet om et emne, som jeg brænder for, nemlig HANDICAPLIV.

Foredraget handler om mit eget liv, den handicappede families liv – og om det livsvigtige HÅB.

Det er et opløftende og oplysende foredrag, som på trods af en mørk baggrund forhåbentligt kan inspirere jer alle, venner og borgere og pårørende og behandlere og embedsmænd og politikere – ja, jeg håber foredraget kan inspirere alle os, der er interesseret i menneskelivets
forunderlige krinkelveje.

Varighed: 1¼ time med efterfølgende debat.

Salmer til livet
Poetiske ord, som har båret mig igennem lys og mørke. Lyt til disse pragt-ord – og jeg fortæller, hvad de betyder for mig. Og la’ os så synge dem sammen! Varighed: ca. 1 time. Bagefter er der mulighed for dialog om tro – og alt muligt andet.

Det ny Bud: I skal elske hinanden
Oplæsning af kernen i Johannes Evangeliet. Et uddrag, som med held kan stå alene – eller indgå i en større helhed – eller i andre kirkelige handlinger. Oplæsningen er også brugbar til en efterfølgende debat, om dét at læse op af bibelen, om andre kirkelige spørgsmål – om det at tro. Varighed ca. 1 time, men kan gøres længere efter behov.

Elsk din skæbne – ord om og af Karen Blixen
I fascination over den skæbnetro, som prægede hele Karen Blixens liv – en tro, som Lone Hertz selv føler sig beslægtet med – fortæller hun om de kærlighedstab, som Karen Blixen med sejhed og mod gennemlevede og overvandt, og som den store digter – hun pr skæbne var tænkt som – til sidst formåede at omsætte til gigantisk kunst. Dette skæbnedrama, oplevet gennem en skuespillers øjne, varer 1½ time+ debat.

H.C. Andersen for voksne
OPLÆSNING
Lyt til Den lille havfrue – digterens mageløse mesterværk. Et sanselig eventyr om kød kontra ånd. I Danmark dyrker vi nødigt geniet – og dermed heller ikke H.C. Andersen. Vi læser ham lidt i skolen – og så aldrig mere. Prøv at lytte til ham nu – som voksen. Varighed: ca. 1¼ time med mulighed for at “snakke” H.C. Andersen efterpå.

H.C. Andersen-perler
OPLÆSNING
H.C. Andersen har status som “børnenes digter”. Det er han ikke – ikke kun, i hvert fald. Han er jo filosof. Jeg læser op af H.C. Andersens ikke så kendte eventyr. Oplæsningsaftenens længde kan varieres.

Foredrag med Lone Hertz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen