Lone Hertz

Lone Hertz

Lone Hertz kan bookes til foredrag, oplæsning og dogmeteater.

Budskabet er centralt i Lone Hertz` alsidige repertoire. I budskaberne ligger der en for hende absolut nødvendighed, helt fritaget for overfladisk underholdning. Det handler om glæden, smerten, håbet, lunet – om troen på livet og den aktive medleven. Lone Hertz er skuespiller, foredragsholder og forfatter samt tidligere teaterleder og tidligere rektor for Statens Teaterskole. Endvidere har hun været medskaber til filmen om sin søn, Tomas – et barn du ikke kan nå.

Foredrag af Lone Hertz:

Foredrag 1: Fra frk. Nitouche til foredragsholder
Vælg selv, hvad I vil høre, og Lone Hertz improviserer over emnet. Lone Hertz er ofte blevet opfordret til at fortælle om sit liv. Nu er hun blevet så voksen, at der måske er lidt at fortælle. Hun repeterer højdepunkterne fra sin biografi for jer, og så er det op til jer, hvad de to næste timer så skal indeholde – forhåbentligt bliver jeres spørgsmål et underholdende mix af både lyst og mørkt. I hvert fald er der en del at vælge imellem: Hun har været ved teatret som skuespiller fra hun var otte, hun har været teaterleder, sceneinstruktør, teaterskolerektor – hun har skrevet bog, lavet  film, rejst i tredje verden for nødorganisationer, og er dybt involveret i handicapverden og i meget, meget andet – så er det op til jer, hvad de to næste timer – eller mere – skal indeholde!

Foredrag 2: Kvinder kæmper – Børn giver håb
Jeg har været så privilegeret at blive sendt ud i verden af humanitære organisationer for at være med til at oplyse om alverdens menneskelige kår. Hvor jeg end har været, er jeg nået frem til, at det er kvinderne, der kæmper, og børnene, der giver håb. Lad mig fortæller jer om mine oplevelser.
Varighed: 1½ time med efterfølgende debat.

Foredrag 3: Handicap og seksualitet
Seksualitetens betydning for mennesker med handicap er et tabu og noget, man helst ikke taler om. Pårørende, pædagoger, bureaukrater og politikere kan have utroligt svært ved at håndtere emnet, ja, give det betydning. Et aktivt seksualliv er ingen menneskeret, nej – men vi lever i et samfund, som bygger på og stræber efter ligeværdighed for alle. Det er smukt, det er værdigt, det er retfærdigt, dette ligerettighedsprincip. Samme princip gælder desværre ikke som en selvfølge for mennesker med handicap – i hvert fald ikke når der er tale om et sexliv, som vi såkaldt normalt fungerende har adgang til. For mennesker i handicapverdenen kan det ofte være en løsning at få problemet minimeret gennem professionel hjælp. Intet fornuftigt tænkende menneske kan vel være imod at gøre det strafbart, at kunder køber sig til sex med handlede kvinder – kvinder, som er tvunget ud i prostitution med et tragisk liv til følge. Derimod finder jeg det meget lidt betænksomt i formynderiets navn generelt at straffe kunder, som søger en sober, professionel hjælp til at håndtere deres seksualitet – som søger hjælpen hos mennesker, som frit har valgt denne profession. Denne problematik er nok en debat værd – eller hvad?
Foredraget varer cirka en time plus efterfølgende debat.

Foredrag 4: Viljen til at ville giver evnen til at kunne
Et spøgefuldt, opløftende og dødsensalvorligt foredrag om handicapvilkår, livsmuligheder – ja, om livet for os alle.

En fortælle og oplæsningsaften med Lone Hertz:

ELSK DIN SKÆBNE – ORD OM OG AF KAREN BLIXEN.
I fascination over den skæbnetro, som prægede hele Karen Blixens liv – en tro, som Lone Hertz selv føler sig beslægtet med – fortæller hun om de kærlighedstab, som Karen Blixen med sejhed og mod gennemlevede og overvandt, og som den store digter – hun pr skæbne var tænkt som – til sidst formåede at omsætte til gigantisk kunst. Dette skæbnedrama, oplevet gennem en skuespillers øjne, varer 1½ time+ debat.

DIALOG – DEN OPTIMALE BAGEOPSKRIFT FRA ADAM TIL OBAMA!
“Det hele begyndte med Adam, som kedede sig så græsseligt i paradis alene med alle de dyr. Så indså Vorherre klogeligt, at han måtte skabe ham en Eva til at tale, skændes og elske med – og SÅ blev der DIALOG, det skal jeg lige love for -Dialogen er altså Vorherres geniale bageopskrift, en opskrift, som siden er blevet brugt igen og igen af alle de vise – sidst af Barak Obama.” Lone Hertz har på en rejse til Egypten for Danmission set, hvordan dialogen kan bruges konstruktivt til at skabe forståelse og fred, mennesker og kulturer imellem. Det er et foredrag om det at bygge bro, om menneskerettigheder, demokrati, omskæring – om kvinders og børns vilkår – og en del mere. Foredraget varer 1½ time+ debat. Der vises som indledning en kort film fra Egypten (13 min.)

Livskvalitet – Og hvad det så er …
For Lone Hertz skifter dette begreb i betydning for de forskellige kulturer, religioner, nationer, mennesker, aldre, ja, sommetider og fra dag til dag, nemlig når skæbnen griber ind i vores liv – og hvad deraf så følger. For hende selv personligt er livskvalitet identisk med konstant at søge forandringen til det gode, at gro som menneske, at kunne skabe lys og glæde i os selv – og især i vore børn. Vi må give børnene en åndelig substral, så de kan blive “grønne” mennesker og ikke mindst præget af den kristne etik. Vi voksne kan lappe på os selv, men det er vores børn og unge, som grundlæggende kan – og må – forandre verden til det bedre. Varighed: 1 time og 30 minutter med mulighed for efterfølgende debat.

Ungdom og Voksendom
Et nyt provokerende debatoplæg med positivt fortegn om Seniorpolitik, Den Kreative Intelligens, ja, om Den Menneskelig Produktudvikling i alle aldre. I en stormfuld efterlønstid – med kaotiske diskussioner om folkeskolen og ungdomsuddannelserne oveni – så lægger dette foredrag op til den helt nødvendige dialog på kryds og på tværs i en hvilken som helst forsamling, som har interesse i at blive involveret og tage stilling til fremtidens problematikker, inden politikerne har besluttet alt for os. Varighed ca 75 minutter plus debat. Varighed ca. 75 minutter plus debat.

Tænk ikke bare med hjertet, men også på hjertet – ord om livet, mænd og især
De færreste frygter hjertekarsygdom, selvom det er den største dødsårsag blandt kvinder. Skuespilleren Lone Hertz sætter sammen med Hjerteforeningen fokus på kvinder og hjertesygdom. Lone Hertz tilbyder et foredrag om kvinders hjerter, hvor hun præsenterer et gribende og humoristisk indlæg om en sygdom, som de færreste frygter til trods for, at den rammer mange. Vi tænker kun på vores hjerter, når vi er forelskede. Men jeg vil meget gerne være med til at udbrede budskabet om, at vi ikke kun skal tænke med hjertet, men også på hjertet, siger Lone Hertz, som har krydret sit foredrag med oplæsning af smukke digte og med personlige beretninger fra sit privatliv og sit mangeårige liv som skuespiller. I foredraget ”Tænk ikke bare med hjertet, men også på hjertet – ord om livet, mænd og især kvinder” sætter Lone Hertz sit helt personlige præg på de triste fakta, at hjertekarsygdom er den største dræber – også blandt kvinder. At Lone Hertz nu føjer kvinder og hjertekarsygdom på sin foredragsliste, skyldes en henvendelse fra Hjerteforeningen, som ønskede at optage hende som ambassadør for Hjerteforeningens femårige kampagne “Kvinder længe leve”. Det chokerede Lone Hertz, at hun selv var totalt uvidende om, hvor mange kvinder der lever med og dør af hjertekarsygdom. Foredraget varer cirka en time, og Lone Hertz deltager gerne i en efterfølgende debat.

Lone Hertz oplæsning:

Det ny Bud: I skal elske hinanden
Oplæsning af kernen i Johannes Evangeliet. Et uddrag, som med held kan stå alene – eller indgå i en større helhed – eller i andre kirkelige handlinger. Oplæsningen er også brugbar til en efterfølgende debat, om dét at læse op af bibelen, om andre kirkelige spørgsmål – om det at tro. Varighed ca. 45 minutter, men kan gøres længere efter behov.

Johannesevangeliet
Evangeliet læst op og levendegjort. På Jesu tid var ordet ikke henvist til oplæsning i kirken. Ordene blev sagt. Fortalt på gader og stræder, hvor folk mødtes. Vi har brug for Testamentet i en tid, hvor mennesker søger efter åndeligt liv. Lone Hertz. Varighed: 2 timer og 30 minutter (ekskl. pause). Johannesevangeliet kan også fås i en udgave på 45 minutter, som kaldes “Det ny Bud, I skal elske hinanden”. Efter oplæsningen kan debat finde sted omkring emnet at læse op af bibelen.

H.C. Andersens eventyr for voksne
H.C. Andersen har status som „børnenes digter“. Det er han ikke – ikke kun, i hvert fald. Han er jo filosof. Jeg læser op af H.C. Andersens ikke så kendte eventyr. Oplæsningsaftenens længde kan varieres.

Foredrag med Lone Hertz booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen