Lars Hannibal

Lars Hannibal

Lars Hannibal afsluttede sine studier i guitar og lut i 1980 fra henholdsvis konservatoriet i Århus og Den Haag…

Læs mere
Book Lars

Lars Hannibal afsluttede sine studier i guitar og lut i 1980 fra henholdsvis konservatoriet i Århus og Den Haag i Holland. Siden har han turneret intensivt i Europa, USA, Kina, Japan og Mellemøsten, indspillet en lang række cd´er, og været en hyppig gæst i TV- og radioprogrammer. Han har arbejdet sammen med så forskellige kunstnere som Kim Sjøgren, Palle Mikkelborg, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Lone Hertz, Ghita Nørby, Svend Asmussen, Birthe Kjær, og selvfølgelig sin ex-kone Michala Petri, som han har dannet duo med siden 1992. Lars Hannibals engagement i samfundet har bl.a. som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp bragt ham til Afrika, hvor han har arbejdet med Aids-projekter. I mange år underviste han som musiklærer, vejleder og konsulent på henholdsvis Socialpædagogisk Seminarium i Århus og Musikkonservatoriet samme sted.

Foredrag af Lars Hannibal:

Foredrag 1. Kina – Danmark. Dialogue-East meets West
Kina kommer,- Kina er den nye økonomiske supermagt,- Kina overtager hele verden etc. Der går ikke en dag uden aviserne og nyhederne er fyldte med emner/problemstillinger der vedrører Kina. Men hvad er Kina egentlig for en størrelse? – det finder vi nok aldrig ud af, kineserne ved det knap nok selv. Hvorfor er vi i vesten så lukkede overfor den kinesiske kultur?,- og hvordan kan det være at kineserne har en meget større åbenhed overfor vestlig kultur?

Det er nogle af de emner som guitaristen Lars Hannibal vil komme ind på i sit foredrag. Med udgangspunkt i sine erfaringer med Kina, den kinesiske musik, samarbejdet med kinesiske musikere og komponister, som startede i 2004 vil han fortælle, perspektiverer og provokerer publikum til at tage stilling til den mangfoldige kinesiske musikkultur som vi ved så uendelig lidt om.

Lars Hannibal`s fokus har hele tiden været den interkulturelle dialog mellem Kina og Vesten, og han blev i kraft af denne dialog tankegang, og sit store netværk i Kina, i 2008 bedt om at være kurator for den danske Galla Koncert på EXPO i Shanghai 2010. Foredraget vil blive krydret med videoklip fra de gange Lars Hannibal`s projekter har været vist på CCTV i Kina, og med musikeksempler fra de foreløbig 4 CD`er han har udgivet i serien Dialogue-East meets West.

Foredrag 2. Et liv i musikkens tjeneste – en anderledes musikerkarriere.
Hvordan forener man personlig nysgerrighed og lyst til at afprøve grænser og nye projekter med en karriere som klassisk musiker? Gennem mere end 30 år har Lars Hannibal udforsket grænseområderne af sine instrumenter, og placeret sin musik i uventede sammenhænge, samtidig med at han har holdt fast i det klassiske musikerskab. På sine rejser rundt om i verden har han mødt kulturer, musik og personer som har påvirket hans liv – ikke bare som musiker, men også som menneske. I sit foredrag vil Lars Hannibal bl.a. komme ind på betydningen af møder med personligheder som bl.a. H.H. Dalai Lama, Mr. Sony og Bill Clinton. Også mødet med den afrikanske musik, aidsramte kvinder/børn i Tanzania, hellige mænd i Indien, og muslimske mænd i Damaskus har været udfordringer i hans liv.

Lars Hannibal vil bl.a. fortælle om betydningen af musikalske brobyggerprojekter med kinesiske musikere i Kina, og om mange andre ideer han har haft, som er blevet ført ud i livet. Han vil selvfølgelig også fortælle om samarbejdet med nogle af de danske kunstnere han har mødt gennem sin karriere, og spille eksempler fra sine forskellige projekter.

Foredrag med Lars Hannibal booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular