Lars Findsen

Lars Findsen

Lars Findsen har været chef for PET og FE. I bogen Spionchefen fortæller han om tiden i de to efterretningstjenester. Oplev et personligt foredrag med fortællinger fra det virkelige liv.

Læs mere
Book Lars

Lars Findsen har i over 20 årværet en af de mest centrale embedsmænd i Danmark. Han har som den eneste været chef for både PET og FE. Han er dermed en af de eneste vestlige efterretningschefer, der både har været chef for sin nations indenrigs- og udenrigsefterretningstjeneste.

Lars Findsen er blevet midtpunkt i en af de største politiske efterretningsskandaler med stor personlige konsekvenser. Men først og fremmest har han i 2 årtier været med til at forsvare demokratiet og passe på Danmark i en periode med Muhammedtegninger, høj terrortrussel og voldsomme udenrigs- og sikkerhedspolitiske begivenheder i en stadig mere kompleks verden.

Hans bog “Spionchefen – erindringer fra celle 18” udkom midt i den seneste valgkamp og blev den mest solgte danske bog i 2022.

En aften med Lars Findsen er en personlig historie fra det virkelige liv, som vi sjældent hører det fortalt. Og det er en aften om efterretningsvirksomhed og nogle af de trusler, vi står over for i en verden i forandring.

Foredrag med Lars Findsen booker du hos ARTE Booking på telefon 38 48 14 00 eller på mail booking@artebooking.dk.

Om bogen “Spionchefen – erindringer fra celle 18”

I “Spionchefen” fortæller Lars Findsen for første gang den sande historie om sin tid som chef for landets to efterretningstjenester og om sin afgørende rolle i en de af største danske efterretningsskandaler..

Lars Findsen har som chef for PET og FE været en af de mest centrale embedsmænd i Danmark gennem 20 år. Han har som en del af en hermetisk lukket inderkreds kendt til statens dybeste hemmeligheder og været sikkerhedsgodkendt på højeste niveau. I samarbejde med graverjournalist, Mette Mayli Albæk, løfter han nu sløret for sine erindringer og beretninger fra et liv i dybeste hemmelighed. Bogen giver et enestående indblik i, hvordan han og staten håndterede en række historiske og skelsættende sager, der involverede terrortrusler og farer for vores liv og demokrati.

I “Spionchefen” deler Lars Findsen for første gang også sin side af en af Danmarkshistoriens største efterretningsskandaler, der medførte, at han blev anholdt i lufthavnen og sigtet for at have lækket højt klassificerede oplysninger.

Om bogen “Skygger på Silkevejen”
Af Jacob Weinreich & Lars Findsen

En afvigelse i normalbilledet.

Sådan kalder de det hos Forsvarets Efterretningstjeneste, når noget er værd at kigge nærmere på. En kinesisk delegation er på vej til Danmark, da FE-analytiker Daniel Hartmann opdager, at en af deltagerne skjuler sig bag en falsk identitet. Føringsofficer Maja Birk sættes på sagen, mens Daniel forsøger at hverve den kinesiske ph.d.-studerende Jia Ling til at infiltrere gruppen indefra. Men Jia er måske allerede hvervet af andre, som har en særinteresse i et dansk forskningsprojekt om havbunden i Østgrønland. Hvad er deres agenda? Kan Daniel stole på Jia, som synes at være fanget i et livsfarligt dobbeltspil? Og kan Jia stole på den danske efterretningstjeneste, hvis hun vælger at satse alt og skifte side?

Skygger på Silkevejen en højaktuel, nervepirrende, dansk spionthriller om kyniske interesser og de mennesker, som sætter livet på spil for Danmark og Grønland.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular