Jesper Clemmensen

Jesper Clemmensen

Jesper Clemmensen, journalist og forfatter. Født 1975. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003 og har siden tilrettelagt en lang række dokumentarprogrammer til både DR1, DR2 og TV2. ”Flugtrute Østersøen” udkom i efteråret 2012 og var hans debut som forfatter. Om bogen skrev en enig presse bl.a.: ”Fremragende”, ”gribende” og ”thrilleragtig og sensationel spændende”.

Foredrag af Jesper Clemmensen:

FOREDRAG 1: Flugtrute Østersøen – fortællingen om den usynlige mur mellem DDR og Danmark under den kolde krig. 6000 østtyskere forsøgte helt frem til Murens fald at krydse Østersøen for at nå Danmark og dermed friheden. Under 1000 klarede flugten. Dette er det roste foredrag bygget på fortællingen om både flygtningene og deres danske hjælpere – men også om spioner og tavse danske politikere.

FOREDRAG 2: Berlinmuren – et foredrag om verdenshistoriens måske mest absurde og forhadte konstruktion. Med udgangspunkt i stærke personlige beretninger fortæller journalist og forfatter Jesper Clemmensen historien om Berlinmuren. Fra dens bygning i 1961 og til dens fald 28 år senere, i november 1989.

Foredrag med Jesper Clemmensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen