Jesper Clemmensen

Jesper Clemmensen

Jesper Clemmensen, journalist og forfatter. Født 1975. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003 og har siden tilrettelagt en lang række dokumentarprogrammer til både DR1, DR2 og TV2. ”Flugtrute Østersøen” udkom i efteråret 2012 og var hans debut som forfatter. Om bogen skrev en enig presse bl.a.: ”Fremragende”, ”gribende” og ”thrilleragtig og sensationel spændende”. Seneste udgivelse: “Skibet fra helvede” (maj 2021) – skrevet sammen med Thomas Albrektsen.

Foredrag af Jesper Clemmensen:

FOREDRAG 1: Skibet fra helvede (sammen med Thomas Albrektsen)
Spændende foredrag om 2. verdenskrig, befrielsen og en utrolig redningsaktion.
5. maj 1945 – Møn er langsomt ved at vågne efter nattens frihedsfejring. Lykken er dog kortvarig, da en faldefærdig pram pludselig anløber Klintholm Havn. Ombord på skibet er 345 udsultede, skræmte og døende kz-fanger, og de lokale beboere kaster sig straks ud i en redningsaktion for at få de stakkels mennesker sikkert i land. Modstandsfolk, læger og Dansk Røde Kors-medlemmer kæmper side om side for at undgå den helt store tragedie.

“Skibet fra Helvede” er en fortælling om mod, viljestyrke, sammenhold og næstekærlighed. Om hvordan en hel lokalbefolkning bliver hvirvlet ind i krigens rædsler og efterfølgende hjælper fangerne med at stable et liv på benene i et helt fremmed land.

I foredraget fortæller forfatterne den barske og bevægende historie om selve redningsaktionen på Møn, men også om de mennesker, som befandt sig ombord i prammen – hvor de kom fra og om tiden efter.

Bogen har modtaget begejstrede anmeldelser og er strøget direkte ind på bestsellerlisten. Jesper Clemmensen har tidligere udgivet de anmelderroste bøger “Flugtrute: Østersøen”, “Skyggemand” og senest “Afhopperne”. Thomas Albrektsen debuterer med “Skibet fra helvede”.

I foredraget benyttes både billeder og filmklip til at formidle denne særlige begivenhed fra den nyere danmarkshistorie.

Jesper ClemmensenForedrag 2: Flugtrute Østersøen – fortællingen om den usynlige mur mellem DDR og Danmark under den kolde krig. 6000 østtyskere forsøgte helt frem til Murens fald at krydse Østersøen for at nå Danmark og dermed friheden. Under 1000 klarede flugten. Dette er det roste foredrag bygget på fortællingen om både flygtningene og deres danske hjælpere – men også om spioner og tavse danske politikere.

FOREDRAG 3: Berlinmuren – et foredrag om verdenshistoriens måske mest absurde og forhadte konstruktion. Med udgangspunkt i stærke personlige beretninger fortæller journalist og forfatter Jesper Clemmensen historien om Berlinmuren. Fra dens bygning i 1961 og til dens fald 28 år senere, i november 1989.

Foredrag med Jesper Clemmensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen