Jesper Clemmensen

Jesper Clemmensen

Jesper Clemmensen, journalist og forfatter. Født 1975. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003 og har siden tilrettelagt en lang række dokumentarprogrammer til både DR1, DR2 og TV2. ”Flugtrute Østersøen” udkom i efteråret 2012 og var hans debut som forfatter. Om bogen skrev en enig presse bl.a.: ”Fremragende”, ”gribende” og ”thrilleragtig og sensationel spændende”. Seneste udgivelse: “Skibet fra helvede” (maj 2021) – skrevet sammen med Thomas Albrektsen.

Foredrag af Jesper Clemmensen:

FOREDRAG 1: Skibet fra helvede
Den 5. maj 1945 om morgenen, mens beboerne på Møn langsomt vågnede efter at have fejret frihedsbudskabet, blev en synkefærdig flodpram bugseret ind til det lille fiskerleje Klintholm Havn. Ombord var 345 fanger fra kz-lejren Stutthof, og en redningsaktion uden sidestykke tog sin begyndelse. SKIBET FRA HELVEDE er den bemærkelsesværdige historie om, hvordan Anden Verdenskrigs rædsler drev i land i et lille dansk øsamfund og satte befrielsesfesten på pause. For mønboerne – med en gruppe modstandsfolk, lokale læger og Dansk Røde Kors-medlemmer i spidsen – satte deres eget liv på spil og kastede sig ind i arbejdet med at hjælpe de udsultede, syge og døende kz-fanger. SKIBET FRA HELVEDE er en fortælling om en lokalbefolkning, der ved et tilfælde blev hvirvlet ind i verdenshistoriske begivenheder og udviste et unikt sammenhold og hjælpsomhed – og en historie om at blive reddet fra rædsler og skulle slå sig ned i et nyt og fremmed land.

Jesper ClemmensenForedrag 2: Flugtrute Østersøen – fortællingen om den usynlige mur mellem DDR og Danmark under den kolde krig. 6000 østtyskere forsøgte helt frem til Murens fald at krydse Østersøen for at nå Danmark og dermed friheden. Under 1000 klarede flugten. Dette er det roste foredrag bygget på fortællingen om både flygtningene og deres danske hjælpere – men også om spioner og tavse danske politikere.

FOREDRAG 2: Berlinmuren – et foredrag om verdenshistoriens måske mest absurde og forhadte konstruktion. Med udgangspunkt i stærke personlige beretninger fortæller journalist og forfatter Jesper Clemmensen historien om Berlinmuren. Fra dens bygning i 1961 og til dens fald 28 år senere, i november 1989.

Foredrag med Jesper Clemmensen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen