Jesper Bay-Hansen

Jesper Bay-Hansen

Jesper Bay-Hansen (f. 1970) er speciallæge i almen medicin og klinisk sexolog og har dertil en amerikansk uddannelse i…

Læs mere
Book Jesper

Jesper Bay-Hansen (f. 1970) er speciallæge i almen medicin og klinisk sexolog og har dertil en amerikansk uddannelse i positiv psykologi. Jesper har en privat samtaleklinik og beskæftiger sig til daglig med lykke i relation til vores trivsel og sundhed, seksualitet, arbejde, fritid, passioner, værdier m.m. Herudover underviser han for private virksomheder og på forskellige sundhedsuddannelser, universiteter og folkeuniversiteter, ligesom han holder foredrag og kurser i glæde, lykke og trivsel i både ind- og udland. Jesper har udgivet adskillige bøger om livets forskellige følelser og trivsel i bredeste forstand. Hans første bog “Recepten på lykke” (2011) udkom i adskillige oplag og blev omtalt som “bogen, der kan ændre dit liv”. Præcis det samme kan den nye brugsbog til et gladere liv: RECEPTEN på LYKKE 2.0 (udgives 18. februar, 2021).

Foredrag af Jesper Bay-Hansen:

Foredrag 1: Recepten på lykke 2.0 – om kunsten at glædes, også i krisetider med usikkerhed, fortvivlelse og frygt.
For det er tid til fitness i det mentale motionscenter.

Dette foredrag handler om at få endnu mere glæde, lykke og trivsel i livet og henvender sig til både privatpersoner, virksomheder og uddannelser – alle. Med afsæt i ny og essentiel viden vendes spørgsmålene: Findes der en recept på lykke og trivsel, og hvad består den i givet fald af? Er recepten en anden i krisetider med usikkerhed, fortvivlelse og frygt end i tider med indre ro og samfundsmæssig stabilitet?

De korte svar på disse spørgsmål er: Ja, der findes en recept på lykke og trivsel – om end denne recept er unik for hver enkelt af os og hurtigt kan ændre sig over tid, præcis som det er tilfældet med vores levevilkår og livsbetingelser. Og ja, recepten er en anden i krisetider, hvor det kan være svært at få fod på livet. Det er baggrunden for, at foredraget har fået titlen RECEPTEN PÅ LYKKE 2.0 – for det er tid til at forstå og leve i verden på nye måder.

Dette foredrag baserer sig på de mange opløftende og livsbekræftende budskaber i den nye bog: ’Recepten på lykke 2.0’ (udgives februar 2021). Foredraget er krydret med Jesper Bay-Hansens hjertevarme og kliniske erfaringer som læge og samtaleterapeut – og kan bestilles særskilt eller som en foredragspakke bestående af foredrag samt et eksemplar af den nye topaktuelle brugsbog til hver deltager.

Foredrag 2: Kunsten at leve et meningsfuldt liv: Det er tid til at forstå og leve i verden på nye måder

Flere og flere danskere efterlyser større glæde og mere mening i livet. Men hvordan får man det? Få indblik i, hvorfor meningsfuldhed er en meget vigtig del af alle menneskers trivsel. Med afsæt i den nyeste viden om livsglæde, mening, autenticitet, robusthed og trivsel kan du i dette foredrag blive klogere på kunsten at leve et meningsfuldt liv.

Efter foredraget vil du komme hjem med masser af inspiration til, hvordan du kan leve et liv med mindre stress og større indre ro, robusthed, livsglæde, gejst og ikke mindst mening.

Undervisningen tager afsæt i udgivelserne ’Livskunst i praksis’ og ’Hullerne i livet – og livet i hullerne’ (udgivet fra Forlaget Ella). Begge bøger kan købes til særpris ifm. foredraget – eller foredraget kan bestilles som en foredragspakke bestående af foredrag samt et eksemplar af en af de nævnte bøger til hver deltager.

Foredrag 3: Mærk efter! Pas på dig selv og hinanden – men hvordan?

Stress findes i flere varianter: mentalt, biologisk og følelsesmæssig stress. I håndteringen af stress har fokus i årevis især været på arbejdsrelateret, mentalt stress. Men følelsesmæssig stress i alle livets relationer: Samlever kæreste, børn og familie, venner, kolleger samt i forhold til kontakt med kunder, borgere, patienter m.fl. fylder bestemt også meget. Ofte meget mere end det adresseres. På den anden side kan man også mistrives ved mangel på social kontakt, hvilket mange danskere oplever netop nu, hvor hverdagen er præget af social distancering og restriktioner. Hvordan navigerer vi i en så omskiftelig virkelighed? Meget handler om selvindsigt og selvkontrol/selvregulering. Det handler også om at passe på hinanden og vise samfundssind, men hvad vil det egentlig sige?

I dette foredrag vil du få den nødvendige viden om stress og selvregulering samt konkrete råd til at håndtere over- og understimulering i et samfund, der konstant ændrer sig og byder på nye udfordringer. Ifm. foredraget kan bogen “Mærk efter!” (Forlaget Mindspace) købes til særpris – eller foredraget kan bestilles som en foredragspakke bestående af foredrag samt et eksemplar af nævnte bog til hver deltager.

Foredrag 4: Lad os tale om sex – men hvordan?

Dette foredrag handler om vigtigheden af at kunne sætte ord på sex og tale om seksualitet, så det bliver gjort på en respektfuld og saglig måde. Jesper Bay-Hansen ved en masse om positiv sexologi, forstået som positiv psykologi anvendt i sexologiske sammenhænge, og det gør samtalen om seksualitet så meget nemmere og sjovere, og det bidrager med nye perspektiver på et emne, som mange – også sundhedsprofessionelle – har svært ved at tale om.

Jesper Bay-Hansen kan bookes til foredrag, workshop og en halv eller hel dags undervisning i dette emne. Den primære målgruppe er social- og sundhedspersoner, lige fra læger og konsultationssygeplejersker til sexologer, psykologer og psykoterapeuter.

Boghæftet: ’Seksualitet – terapeutiske tilgange’ (udgivet fra Forlaget Ella) kan indgå i en foredragspakke bestående af foredrag/workshop/undervisning og et eksemplar af nævnte boghæfte til hver deltager.

Foredrag 5: Hvad alle bør vide om mænd

De taler om skønhed, sundhed, følelser, sex og parforhold. Og de læser om det i ugeblade, magasiner, bøger og litteratur. Kvinderne. Men hvad gør mændene?

Med en praksisorienteret og forskningsbaseret tilgang gør speciallæge og klinisk sexolog Jesper Bay-Hansen os klogere på mænd, mandesundhed og mandens seksuelle univers.

Foredraget er bl.a. et opgør med de mange usande mandemyter, vi alle, uanset køn, lever med.

Der er garanti for helt konkrete, forskningsunderstøttede budskaber om mænd og mandesundhed samt en hands-on viden, som kan bruges overalt – både i familie- og arbejdslivet – og uanset om du er single eller i parforhold.

Ifm. foredraget kan bogen “Hvad alle bør vide om mænd” (Lindhardt og Ringhof) købes til særpris – eller foredraget kan bestilles som en foredragspakke bestående af foredrag samt et eksemplar af nævnte bog til hver deltager.

Foredrag 6: Byg bro mellem livsglæde og arbejdsglæde

Genåbningen af landet er lige om hjørnet og meget begynder at vende tilbage til mere normale tilstande. Den aktuelle krise har ikke desto mindre sat sig i os, og det er mere relevant end nogensinde at slå et slag for glæden, også arbejdsglæden. For det er en følelse, der ikke er vedligeholdelsesfri og aldrig må tages for givet.

Enhver ved, at en god arbejdsplads består af glade medarbejdere. Men det er de færreste, der tænker over, at man uanset ens uddannelse, erhverv og stilling kan holde hånden under arbejdsglæden ved at løfte livsglæden. Og du kan bl.a. løfte livsglæden ved hjælp af såkaldte positiv psykologiske interventioner, dvs. aktiviteter, der har potentialet til at kaste meningsfuldhed, glæde og andre positive emotioner af sig. Positiv psykologiske interventioner er undersøgt i videnskabelige studier og vides at have stor betydning for vores trivsel og sundhed. Med dette foredrag får du en masse forskningsunderstøttet inspiration til hjælp til selvhjælp i en tid, hvor mange har svært ved at føle arbejdsglæde – og måske glæde i det hele taget.

Foredrag 7: Stress i en krisetid – årsager og løsninger

Den aktuelle samfunds- og sundhedskrise har belastet os og resulteret i stress. I dette foredrag vil læge og forfatter Jesper Bay-Hansen beskrive årsagerne til stress i en krisetid og se på mekanismer og løsninger. Der er meget at lære af dette, også fremadrettet i forbindelse med fremtidige kriser. Meget handler om at kunne navigere i det uvisse og håndtere meningsløshed. Andet handler om at holde fast i håbet, selv når der er meget at miste håbet over. Endelig kan enhver krise desuden blive en anledning til udvikling og blomstring – et fænomen der i forskningslitteraturen kaldes posttraumatisk vækst og er forbundet med større glæde og trivsel og mindre stress.

Om foredragsholderen: Jesper Bay-Hansen er speciallæge i almen medicin og har dertil en amerikansk uddannelse i positiv psykologi. Han er en efterspurgt foredragsholder både herhjemme og i udlandet samt forfatter til en række brugsbøger om livets følelser, især livsglæde og lykkefølelse.

Ved brug af foto skal fotograf Anette Damgaard nævnes.

Foredrag med Jesper Bay-Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular