Jesper Bay-Hansen

Jesper Bay-Hansen

JESPER BAY-HANSEN (født 1970) er en af Danmarks førende kliniske sexologer. Han er uddannet speciallæge i almen medicin og har tidligere arbejdet som praktiserende læge med egen lægepraksis fra 2006-2010. Derefter har Jesper videreuddannet sig til specialist i klinisk sexologi, først på Rigshospitalet og siden taget den europæiske ESSM-certificering. Han er derudover uddannet i sexokorporel kropsterapi og parterapi, og han har taget en amerikansk uddannelse i positiv psykologi. Siden 2009 har Jesper haft en privat samtaleklinik i Charlottenlund, Klinik for Sexologisk Rådgivning og Samtaleterapi.

Jesper er en efterspurgt foredragsholder i emner som livsglæde/lykke, arbejdsglæde, trivsel, køn og seksualitet, klinisk sexologi, stress samt depression og seksuelle problemer. Han er desuden fast underviser på flere af Lægeforeningens kurser for sekretærer, sygeplejersker og læger og underviser derudover seksualvejledere, psykoterapeuter, psykologer samt social- og sundhedspersoner.

Jesper er forfatter til flere bøger om livsglæde, trivsel, seksualitet, sex- og samliv, herunder bestselleren Recepten på lykke:

Recepten på lykke. Udgivet 2011, FADL’s Forlag. Udsolgt.
Få mere lyst. Udgivet 2012, FADL’s Forlag. Udsolgt.
Livskunst i praksis. Udgivet 2014, Forlaget Ella.
Medglæde – kunsten at glæde sig med andre. Udgivet 2014, Forlaget Ella.
JAlousi – kunsten at leve med jalousi. Udgivet 2014, Forlaget Ella.
De 9 kærlighedsregler – kunsten at pleje kærligheden i alle aldre. Udgivet 2015, Forlaget Ella.
Seksualitet – terapeutiske tilgange. Udgivet 2015, Forlaget Ella.
Mærk efter! – og gør det i tide. Udgivet 2017. Forlaget Mindspace.
Hvad alle bør vide om mænd – Pik, potens og parforhold. Udgivet den 29. maj, 2018. Lindhardt og Ringhof.

Foredrag af Jesper Bay-Hansen:

Foredrag 1: HVAD ALLE BØR VIDE OM MÆND (også en bogtitel)
Med forskningsbaseret brugsviden og en uhøjtidelig indfaldsvinkel gør bogaktuelle læge og klinisk sexolog Jesper Bay-Hansen os klogere på mandens seksuelle univers. Foredraget er et opgør med de mange mandemyter, vi alle, uanset køn, lever med. Der er garanti for brugbar hands-on viden og tankevækkende budskaber, som kan bruges overalt. Og både i familie- og arbejdslivet – uanset om du er kvinde eller mand, single eller i parforhold. Du vil bl.a. få svar på spørgsmål som: Hvad er pik-sund livsførelse, og hvorfor er det ikke kun noget, der angår manden? Og: Kan man virkelig elske sig til alt fra et bedre samliv til større arbejdsglæde?

Foredraget kan bestilles som en foredragspakke med bøger til alle fremmødte. Dvs. et eksemplar af bogen: Hvad alle bør vide om mænd – Pik, potens og parforhold. Bogen blev udgivet af L&R d. 29. maj og strøg direkte ind på landets bestsellerlister.

Foredrag 2: MANDESUNDHED – LIVSFØRELSE, KROP OG SEX
De taler om skønhed, sundhed, følelser, sex og parforhold. Og de læser om det i ugeblade, magasiner, bøger og litteratur. Kvinderne. Men hvad gør mændene? I dette foredrag sættes fokus på mandens livsfaser og sundhed. Hør om, hvad der sker med manden igennem et helt normalt mandeliv og få konkrete råd til, hvad man kan gøre for at passe på sundheden og trivslen – både i og uden for soveværelset. Mænd vil med foredraget få en uundværlig brugsviden, mens kvinder vil komme på en rejse ind i en mandeverden, der normalt er lukket land. Deltagerne vil blandt andet høre om mandens midtlivsfase og om, hvordan manden i sin livførelse kan passe på potensen. Dertil en både seriøs og underholdende instruktion i bækkenbundsøvelser (for både mænd og kvinder) med tilhørende kvalitetssikring.

Foredraget baserer sig på budskaber fra bogen: Hvad alle bør vide om mænd – Pik, potens og parforhold. Kan bestilles som en foredragspakke inkl. et eksemplar af bogen.

Foredrag 3: SAMLIVETS FEM T’ER: TID, TAL, TRYGHED, TILLID OG TILNÆRMELSER
Når vi trives i sex- og samlivet påvirker det vores humør og generelle mentale og fysiske trivsel. Og forskning viser, at intimitet og et nærende samliv smitter positivt af på arbejdsglæden og engagementet på jobbet. Alligevel er der en generel berøringsangst over for sammenhængen mellem arbejdstageres trivsel i sex- og samlivet og deres trivsel på jobbet. Men ikke i dette foredrag. At knalde arbejdsglæden i vejret starter måske slet ikke på arbejdspladsen, men derhjemme! Er man i forhold, er det lige så vigtigt at passe på forholdet, som det er at passe på sig selv og sin krop. Og det er grundlaget for arbejdsglæde og -trivsel. Det er ofte de helt basale ting, der skal til. Men ikke desto mindre lige netop det, mange alligevel glemmer i en travl hverdag.

I foredraget får deltagerne nøglen til trivsel i samlivet. Den består af fem t’er: tid, tal, tryghed, tillid og tilnærmelser. Herigennem kan man løfte både livs- og arbejdsglæden og trivslen i både privat- og arbejdslivet. Samtalens fem t’er er et redskab fra bogen: Hvad alle bør vide om mænd – Pik, potens og parforhold. Den – eller bogen De 9 kærlighedsregler – kan tilkøbes i en foredragspakke.

Foredrag 4: LAD OS TALE OM SEX – MEN HVORDAN?
Danske befolkningsstudier viser, at op imod 90 % af 16-95 årige danskere finder det vigtigt, meget vigtigt eller særdeles vigtigt at have et godt sexliv. Ikke desto mindre er det svært for mange mennesker at tale om sex. Hvordan griber man samtalen an? Og i hvilke situationer? Foredraget sætter fokus på samtalen om seksualitet og henvender sig til personer i social- og sundhedssektoren, støttepersoner, seksualvejledere, psykoterapeuter, psykologer m.fl. Foredraget skræddersyes målgruppen og vil ikke alene introducere til praktisk anvendelige samtalemodeller, men også omfatte konkrete samtaleredskaber samt give et overblik over de mest almindelige seksuelle problemer.

Foredraget kan bestilles som en foredragspakke med boghæftet: Seksualitet – terapeutiske tilgange.

Foredrag 5: KUNSTEN AT GLÆDES
Flere og flere danskere føler sig så stressede i dagligdagen, at det går ud over livsglæden og evnen til at arbejde og fungere normalt, også socialt. Så hvordan kan man undgå, at stress går ud over glæden, lysten og energien? Det kan i den grad øge livskvaliteten at kunne glæde sig på andres vegne og dele sin glæde med andre. Vi skal ikke alene tænke på vores egen glæde og pleje den, men også have fokus på at kultivere fællesglæden og medglæden både i privat- og arbejdslivet. Med afsæt i den nyeste viden om stress, trivsel og livskvalitet sætter dette foredrag fokus på, hvordan man helt konkret kan slippe fri fra misundelsens kløer, løfte medglæde og styrke sine sociale relationer – lige fra venskaber og parforhold til arbejdsrelationer – samt øge robustheden mod stress.

Foredraget tager afsæt i bogen: Medglæde – kunsten at glæde sig med andre (Forlaget Ella). Der hører også en foredragspakke til dette foredrag.

Foredrag 6: GIV DEN GODE SAMTALE EN OPGRADERING
Du opgraderer mange ting i dit liv: Dit tv abonnement, din bolig eller måske dit flysæde. Men hvornår har du sidst opgraderet den gode samtale i dit arbejde? Målet for enhver samtale er at lytte og selv blive hørt og forstået. Der sker en udveksling af budskaber, som kommunikeres mere eller mindre direkte. Og den gode samtale udmunder i en fælles accept, forståelse og plan eller aftale. Med dette foredrag får deltagerne lejlighed til at identificere og dvæle ved de positive psykologiske elementer af en god samtale, få ideer til at samtale på nye måder – også om svære emner, når der er dårlige vibrationer eller ulmende konfliktmateriale. Det gælder samtalen med kolleger, samarbejdspartnere og naturligvis med klienter/kunder.

Foredraget skræddersyes ønsker og behov og kan bestilles som en foredragspakke inkl. bogen Medglæde eller bogen Mærk efter!.

Foredrag 7: MÆRK EFTER! – OM STRESS OG SELVREGULERING
Flere og flere danskere føler sig så stressede, at det går ud over glæden, trivslen og sundheden. Stress findes i flere varianter: følelsesmæssig, mentalt og biologisk stress. I håndteringen af stress har fokus i årevis især været på arbejdsrelateret stress, men følelsesmæssig stress i alle livets relationer: samlever/kæreste, børn og familie, venner, kolleger samt i forhold til kontakt med kunder, borgere, patienter m.fl. fylder også meget. Ofte meget mere end det adresseres. I dette foredrag tager læge og klinisk sexolog Jesper Bay-Hansen afsæt i sin bog: Mærk efter! – og gør det i tide og beskriver helt nye aspekter af emotionel stress, og hvordan vi alle kan lære at håndtere følelsesmæssig stress på hensigtsmæssige måder. Du vil komme hjem med brugbar viden og konkrete redskaber, som du både kan bruge på dig selv og i dit arbejdsliv – især hvis du har mange menneskekontakter. Du vil bl.a. få ny viden om, hvordan du kan passe på dig selv og dine kolleger og opbygge robusthed (resiliens) ifm. de små og store stød, livet giver os alle.

Foredraget kan bestilles som en foredragspakke inkl. bogen Mærk efter! (Forlaget Mindspace).

Foredrag med Jesper Bay-Hansen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Fotokredit: Foto 1+2: Anette Damgaard. Foto 3: Klaus Møller. Fotograf skal nævnes ved brug af foto.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen