Jens-Martin Eriksen

Jens-Martin Eriksen

Jens-Martin Eriksen er forfatter til romaner – bl.a.” Vinter ved daggry”, ”Et hvidt reb til Philippe Deprez” og ”Helter skelter” samt en række bøger om multikulturalisme, så som ”Hadets anatomi”, ”Adskillelsens politik” og ”De anstændige”.

Foredrag af Jens-Martin Eriksen:

Foredrag 1: Kritik af Multikulturalisme.
Det er blevet et uforståeligt drømmeord sammen med integration. Men hvad betyder det reelt? Måske et splittet og kaotisk samfund med etnisk apartheid? Ud fra rejsebøger og essays lægger forfatteren op til debat.

Foredrag 2: Politisk kaos i Europa med etniske borgerkrige.
Hvad gemmer de nuværende konflikter til os? Ud fra romanen ”Helter Skelter” giver forfatteren et bud på hvordan de nuværende kriser kan eskalere og nedbryde vores samfund, sikkerhed og institutioner. Hvad er de politiske handlingsmuligheder – og hvordan kan det ende?

Foredrag 3: Hvordan begyndte borgerkrigene på Balkan?
Da kommunismen brød sammen i det tidligere Jugoslavien kom demokratiet ikke tilsyne som man havde håbet. I stedet sank regionen ned i forskellige former for nationalisme og etnisk fjendskab. Hvorfor? Dengang forstod vi ikke krigene, men nu fremstår de måske som et spejl for fremtiden for vore egne samfund?

Foredrag 4: Ytringsfrihed
Skal den være begrænset med love mod hadetale, fornærmelse af religion og religiøst tilhørsforhold? Eller skal den være helt ubegrænset som i USA? Hvad er problemerne med den ubegrænsede ytringsfrihed – hvilke konflikter kender man til, der kan opstå? Og hvad er problemerne med den begrænsede ytringsfrihed, som vi kender i Europa? Hvordan tackler vi ekstremisme, racisme og hadetale når der ikke er nogen love, der sætter begrænsninger? Træk af de seneste års intense diskussioner og politiske kampe.

Foredrag med Jens-Martin Eriksen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen