Jens Christian Grøndahl

Jens Christian Grøndahl

Jens Christian Grøndahl regnes i dag som en af de vigtigste nyere danske prosaister. Han fik sit store gennembrud…

Læs mere
Book Jens

Jens Christian Grøndahl regnes i dag som en af de vigtigste nyere danske prosaister. Han fik sit store gennembrud til et bredere publikum med romanen “Lucca” fra 1998, som ligeledes blev belønnet med De Gyldne Laurbær. Jens Christian Grøndahl er født i 1959 og har et stort internationalt forfatterskab bag sig. Hans romaner er udkommet i over 30 lande og optræder på kritiker- og bestsellerlister verden over. Han fremhæves for sin evne til at afdække psykologiske temaer og skildre menneskets grundlæggende ensomhed.

Som forfatter debuterede han i 1985 med romanen “Kvinden i midten”. Siden har han udgivet romanerne: “Syd for floden” (1986), “Rejsens bevægelser” (1998), “Det indre blik” (1990), “Skyggen i dit sted” (1991), “Dagene skilles” (1992), “Stilheden i glas” (1993), “Indian summer” (1994), “Tavshed i oktober” (1996), “Lucca” (1998), “Hjertelyd” (1999), “Virginia” (2000),”Et andet lys” (2002), ”Pizza Bucarest” (2004),  “Sihaya ti amo. Et essay om Seppo Mattinen og hans Rom” (2005), “Røde Hænder” (2006), “Fire dage i marts (2008), erindringsbogen “Om en time springer træerne ud” (2010), “Det gør du ikke” (2010), “Den sibiriske måne”, essays (2013), “Jernporten” (2014), “Hjemme i Europa”, essays (2015) , “Vejen til Betlehem (2015), “Europas Ambassade” (2016), “Tit er jeg glad” (2016), “Europa er ikke et sted” (2018), “Inde fra stormen” (2019), “Dage som græs” (2020) og “Fra i nat sover jeg på taget” (2022). Har desuden skrevet et par skuespil og to essaysamlinger, bl.a. “Night Mail” (1998).

Jens Christian Grøndahl Fra i nat sover jeg på togetSeneste udgivelse: Fra i nat sover jeg på taget

Om bogen:

Egentlig er livet forbi. Først blev diagnosen stillet, derefter forlod konen ham. Men så står hun der en dag, Anna, hans ungdomskæreste, midt på stien i Fælledparken. Den frihedssøgende Anna, hende han elskede, inden det voksne liv begyndte. Hun er ligeglad med hans diagnose, til gengæld drager hun ham ind i sit eget livs drama; en ny tids fortælling om overgreb og bedrag.

Foredrag af Jens Christian Grøndahl:

Foredrag 1: Forfatteraften

Foredrag 2: At lade tvivlen komme troen til gode
Foredraget vil tage udgangspunkt i en bog skrevet til forlaget Eksistensens serie “Kristendommen ifølge …”. Jens vil fortælle personligt om sit forhold til kristendommen, fra han var barn til i dag, og undervejs inddrage sit forfatterskab i indkredsningen af, hvordan kirken og evangelierne med tiden er blevet mere nærværende for ham både personligt og i det, han skriver.

Om bogen:

Jens Christian Grøndahl er barn af en kulturradikal tid, hvor frigørelsen fra religionens beslag på samvittigheden satte dagsordenen. Men i en moden alder begyndte han at tænke anderledes om kristendommen.

Som dreng cyklede han alene til gudstjeneste. Siden gled han væk fra alt, hvad der hed kirke og tro. Ansporet af sine nærmeste har Jens Christian Grøndahl på kort tid bevæget sig fra afvisning over skepsis og tøven til igen at åbne sig for troen. Han fortæller her om at være formet af kristendommens historie og føle sig talt til af evangelierne, selv når de modsiger erfaringen og den moderne selvforståelse. Om ånd, afmagt og friheden ved at slippe kontrollen. Om fremmedes venlighed og om den svære udfordring, det er at tage imod og være den svage.

Foredrag med Jens Christian Grøndahl booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular