Janni Pedersen

Janni Pedersen

Janni Pedersen er født 1968, gift og mor til en datter på 14. Hun er uddannet fra Danmarks Journalist højskole i 2000. Ansat i Nordisk Films dokumentarafdeling Fak2eren, hvor hun også var i praktik. Nomineret i 1998 til Prix D´Europa og Billed-Bladets Oscar for dokumentaren ”Ensom i livet”. Fra 2001 ansat på TV2 Nyhedernes Københavner-afdeling som all-round nyhedsreporter. Har siden arbejdet flere sæsoner både på Dags Dato og Station 2. Fra december 2006 studievært på TV2 News samt reporter på nyhederne. Har de senste år haft krimi og retssager som fast stofområde.

Foredrag af Janni Pedersen:

Foredrag 1. Vinterland – foredrag med udgangspunkt i krimi af samme navn. Læs mere ved at klikke her.

Foredrag 2: Er du medieluder eller strissersvin?
Hvordan navigerer man som journalist i marken, når brostenene fløjter om ørene, når man har kastet op tre gange på en nat på grund af massiv indtag af tåregas, når politiet bruger ens billeder til senere at retsforfølge unge aktivister, når de unge er ualmindelig svære at få i tale, men når man som journalist er forpligtet til at dele sol og vind lige. Frontberetning om kampen om ungdomshuset på Jagtvej 69 fra første parket.  Janni Pedersen var i marken fra de første uroligheder begyndte den 16. december 2006 til huset blev rømmet den 1. marts 2007 og fulgte de efterfølgende uroligheder nætterne efter, huset var blevet rømmet og blev revet ned. Janni Pedersen var også livereporter under klimatopmødet i 2009, hvor hun fulgte demonstrationer og anholdelser i de københavnske gader.

Foredrag 3. Stein Bagger
Den 1. december 2008 kl. 6.15 kom TV2s finansredaktør Ole Krohn styrtende, så glassene ind til News studiet nærmest raslede. Det blev begyndelsen på en finansskandale, der afkastede ufatteligt mange historier for danske medier. Skandalen om Stein Bagger. Historien stoppede foreløbig den 12. juni 2009, hvor den tidligere IT-direktør blev dømt syv års fængsel for bedrageri og underslæb. Janni Pedersen var med fra historien breakede den 1. december over fristforlængelserne  af varetægtsfængslingen og indtil han blev dømt over tre dage i Lyngby byret. Tæt på Stein Bagger – i hvert fald set fra en kriminalreporters synspunkt.

Foredrag 4. Terror i Danmark
I november 2005 blev fire unge mænd anholdt og fremstillet hemmeligt i Glostrup byret. Danmark havde fået sin første terrorsag, siden terrorparagraffen blev skærpet i 2002. To et halvt år efter blev en af de fire fundet skyldig i at planlægge en terroraktion i Danmark eller i udlandet. Siden har der været flere store terrorsager, hvor unge mænd født og opvokset i Danmark bliver fundet skyldige i at planlægge terror. Janni Pedersen har dækket alle terrorsagerne indgående for TV2 Nyhederne og TV2 News og kan give et grundigt indtryk af beviser, anklager og karaktererne af de anklagede terrorister.

Foredrag med Janni Pedersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen