Janni Pedersen

Janni Pedersen

Janni Pedersen er født 1968, gift og mor til en datter på 14. Hun er uddannet fra Danmarks Journalist højskole i 2000. Ansat i Nordisk Films dokumentarafdeling Fak2eren, hvor hun også var i praktik. Nomineret i 1998 til Prix D´Europa og Billed-Bladets Oscar for dokumentaren ”Ensom i livet”. Fra 2001 ansat på TV2 Nyhedernes Københavner-afdeling som all-round nyhedsreporter. Har siden arbejdet flere sæsoner både på Dags Dato og Station 2. Fra december 2006 studievært på TV2 News samt reporter på nyhederne. Vært på TV2s kriminalmagasin Station 2 og Bag Forbrydelsen på TV2 NEWS. Fra 2021 vært på programmet Go´ aften live. Er sammen med sin mand Kim Faber, tidligere journalist på Politiken udkommet med to krimier. Vinterland, der udkom i marts 2019 og Satans Sommer, der udkom i maj 2020. Bøgerne er solgt til knap 10 lande og forfatterparret skriver fortsat på flere i Juncker serien.

Foredrag af Janni Pedersen:

Foredrag 1. Vinterland og Satans Sommer – foredrag med udgangspunkt i krimier af samme navn. Læs mere ved at klikke her.

Foredrag 2: Er du medieluder eller strissersvin?
Hvordan navigerer man som journalist i marken, når brostenene fløjter om ørene, når man har kastet op tre gange på en nat på grund af massiv indtag af tåregas, når man havner i en klynge, hvor politiets stave er løftede og når demonstranter og kriminelle truer en, mens man forsøger at gøre sit job som journalist. Og hvordan forsøger man at dele sol og vind lige og være tilstræbt objektiv, når man dækker de store retssager ved landets domstole. Janni Pedersen har de sidste 20 år dækket de mest bemærkelsesværdige sager for TV2 Nyhederne og TV2 NEWS. De sager, der trækker de store overskrifter i medierne. Frontberetning fra gadekampe og de danske domstole.

Foredrag 3. Terror i Danmark
I november 2005 blev fire unge mænd anholdt og fremstillet hemmeligt i Glostrup byret. Danmark havde fået sin første terrorsag, siden terrorparagraffen blev skærpet i 2002. To et halvt år efter blev en af de fire fundet skyldig i at planlægge en terroraktion i Danmark eller i udlandet. Siden har der været flere store terrorsager, hvor unge mænd født og opvokset i Danmark bliver fundet skyldige i at planlægge terror. Janni Pedersen har dækket alle terrorsagerne indgående for TV2 Nyhederne og TV2 News og kan give et grundigt indtryk af beviser, anklager og karaktererne af de anklagede terrorister.

Foredrag med Janni Pedersen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen