Jacob Holdt

Jacob Holdt

Jacob Holdt er foredragsholder med den længste banerekord nogensinde i amerikanske universiteter. Jacob Holdt er aktuel med erindringsbogen "Om…

Læs mere
Book Jacob

Jacob Holdt er foredragsholder med den længste banerekord nogensinde i amerikanske universiteter. Jacob Holdt er aktuel med erindringsbogen “Om at sige ja” (oktober, 2019).

Foredrag af Jacob Holdt:

Jacob Holdt Om at sige jaForedrag 1. Om at sige ja (bogforedrag).
Om bogen: I sine erindringer fortæller Jacob Holdt levende, underholdende og med stor sans for sjove og tankevækkende detaljer om de vilde år, der gjorde ham berømt langt ud over landets grænser og kom til at definere hans liv.

Alle kender Jacob Holdt og hans Amerikanske billeder. Et værk, som ikke blot redefinerede opfattelsen af underklassen i USA, men også blev synonym med Jacob Holdts eget liv som langskægget provokatør, fotograf og aktivist. Men hvorfra kommer hans nysgerrighed, hans uforbeholdne møde med andre mennesker og hans filosofi om at sige ja til alle, han møder på sin vej? Hvad er han selv rundet af?

I sine erindringer fortæller Jacob Holdt levende, underholdende og med stor sans for sjove og tankevækkende detaljer om sin opvækst i en præstegård i den vestjyske landsby Fåborg. Det er en barndom, der er fuld af eventyr og frihed, men den er også påvirket af hans psykisk uberegnelige mor og fraværende præstefar.

Efter en turbulent ungdom og et oprør mod sin far ’flygter’ Jacob Holdt til USA, hvor han som 23-årig indleder fem års blaffertur. Da han vender hjem igen, er det ikke blot med uforglemmelige indtryk og erfaringer fra de mere end 220.000 kilometer som vagabond på de amerikanske landeveje.

I rygsækken har han også de mange tusind fotografier, han har taget af især fattige sorte, og som i 1977 bliver til den banebrydende bog Amerikanske billeder. Udgivelsen af bogen bliver startskuddet til et liv på landevejene, som har varet siden da.

Bogen er rigt illustreret – både med Jacob Holdts private fotos samt fotos fra den allerførste tur gennem USA.

Se Jacob Holdt i DR Vild Med Bøger: Klik her.

Foredrag 2. Om at sige ja  ….og integrere os med dem vi ikke bryder os om
Jacob Holdt fortæller om sine anderledes livsværdier med at sige ja til kriminelle, prostituerede, massemordere, Ku Klux Klan, KGB, terrorister osv. Dette billedforedrag er i dag hans mest populære. Det tager udgangspunkt i hans eget liv i årene efter at Amerikanske Billeder blev en verdenssucces og hans forsøg på også at gøre dette til en succes for dem dette handlede om, de udstødte, fattige, marginaliserede osv. Han fortæller underholde og provokerende om hvordan han vha. ikke-voldelig kommunikation først integrerede mig med de sorte i USA’s voldelige ghettoer, siden med de mest voldelige elementer i verdens farligste slumkvarterer i Sydafrika og Haiti, bøsser og lesbiske, hjemløse, flygtninge, nazister og Ku Klux Klan og endog massemordere i USA. Langsomt drejes fokus over på vores hjemlige verden hvor han viser hvordan han integrerede sig med både muslimer og DF’ere – humoristisk fortalt med billeder fra de endeløse etniske bryllupsfester jeg bliver inviteret med til “og alle de penge jeg sparer ved at leve af muslimsk festmad hele tiden” 🙂

Dette foredrag, som er lige populært blandt muslimer og Dansk Folkepartis vælgere, smitter alle med sin positive og inkluderende tænkning og giver tilskuerne “nyt mod på livet”. Ikke mindst ved at erkende hvordan det er skaderne, som vi går igennem i livet, der får os til at lukke af overfor andre mennesker. Bruges i skoler fra 9. klasse og op, kirker, foreninger, virksomheder.

Foredrag 3. Amerikanske Billeder
Et diasshow, som tryllebinder alle fra 8. klasse til 80 år. I 5 år blaffede Jacob Holdt i USA og skildrede den hvide udstødelse af de sorte i ghettoer. I den nye udgave af showet viser han den forværrede racisme siden – bl.a. i rystende beretninger om sine venner blandt hvide massemordere, i Ku Klux Klan og de mange sorte han fotograferede i 70`erne, der i dag er fængslede og myrdede. Alligevel hævder han at danskernes racisme har overhalet USA`s. Showet viser os dels et skræmmebillede af den vold som langvarig negativ tænkning overfor udelukkede medborgere medfører, og dels USA`s opmuntrende eksempel på hvor hurtigt og ikke-voldeligt man integrerer indvandrere ved at tænke positivt og imødekommende overfor dem.

Foredrag 4. Kan vi elske Ku Klux Klan?
Hvad har Ku Klux Klan med dansk integration af muslimer at gøre? Jacob Holdt har i flere år infiltreret de største klangrupper i USA, hjulpet den værste klanleder ud af livstidsfængsel, gjort sig til ven med en anden klanleder, som myrdede hans egne sorte venner. Alligevel påtager han sig i billeder og ord at overbevise om at danskernes racisme i dag er værre end Ku Klux Klans. Provokerende, ja, men foredraget er blevet et hit netop fordi det udfordrer og problematiserer vores måde at tænke om hinanden på.

Foredrag 5. Med Prins Joachim hos Bolivias indianere
Et farverigt dias- og musikshow om fattigdom, klimaødelæggelse og ulandshjælp.

Foredrag 6. En workshop om racisme og undertrykkelse
Især for integrationsmedarbejdere, lærere, pædagoger etc. Der bruges elementer og billeder fra alle de andre foredrag.

Foredrag med Jacob Holdt booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular