Henrik Egede-Lassen

Henrik Egede-Lassen

Henrik Egede-Lassen er naturfotograf, safarileder, forfatter, dykker, filmproducent – og medlem af Eventyrernes Klub. Allerede som barn drømte Henrik om at komme ud i verden, dykke med hajer og møde fjerne folkeslag. Mens hans venner fik uddannelse og familie, forsøgte Henrik at leve af sin eventyrlyst. Intet gik efter planen – og igen og igen satsede Henrik alt, men hver gang ramte han 100 % ved siden af.

Først som 26-årig kom han i gang med sit voksenliv, da han grundlagde Albatros Adventure. Efter nogle formative år i rejsebranchen og utallige ekspeditioner til alle syv kontinenter etablerede Henrik naturformidlingsburauet Zoomedia (www.zoomedia.dk), der snart fik opgaver for blandt andet DR, BBC, National Geographic, 60 Minutes, Japan News Network og Læger Uden Grænser.

Foredrag af Henrik Egede-Lassen:

Foredrag 1: Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie
Med udgangspunkt i sin populære og prisvindende bog “Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie” vil naturfotograf Henrik Egede-Lassen fortælle historien om hvordan han satsede alt og igen og igen ramte fuldstændig ved siden af. Det er en fortælling med kærlighed, humor nærdødsoplevelser og eventyrlyst udover det sædvanlige. Foredraget kan både tilrettes voksne og børn – og kan også fungere helt uden billeder og filmklip, så det for eksempel kan afholdes i naturen omkring et bål.

Foredrag 2: Verdens farligste dyr
Tanken om at blive jagtet af et rovdyr, stanget af næsehorn eller bidt af en stor giftslange, kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste af os. Men hvad er egentlig sandheden omkring de dyr, vi opfatter som de farligste – og hvordan gør man i praksis, hvis man pludselig møder en løve til fods? Naturfotograf Henrik Egede-Lassen har igennem sin mere end 30årige karriere, været i nærkontakt med alt fra kongekobraer til tigerhajer – og han vil supplere sin levende fortælling med enestående billeder og videoklip.

Foredrag 3: Menneskeskabte naturkatastrofer?
Er der en sammenhæng mellem vores levevis og naturkatastrofer som f.eks. oversvømmelser og ekstrem tørke? Hvis ja, hvad kan vi gøre ved det? – og kan naturvidenskaben hjælpe os til at finde bæredygtige løsninger? I beretningen kommer vi vidt omkring. Fra Indonesiens døende koralrev til indlandsisen. Fra smeltevandshuller til Amazonas skovbrande – men det er ikke kun tragedier. Det er også et foredrag med håb og muligheder.

Foredrag 4: Ret Vildt – bag om kulissen med en naturfotograf
Takket være fjernsynet kan vi i dag komme tæt på dyrearter fra sofaen, som man knap nok kendte til for få generationer siden. Vi er f.eks. med, når bjergorillaer føder eller spækhuggere hapser sæler på stranden i Patagonien. Det er unikt og lærerrigt, – men ofte er historierne bag kulissen mindst lige så underholdene. I jagten på det ultimative billede, er der meget som kan gå galt… rigtig galt! Foredraget er ledsaget af fraklip, personlige anekdoter og selvoplevede fiaskoer fra nogle af verdens mest øde naturområder.

Foredrag 5: Vild forskning
Tag med i felten med nogle af Danmarks førende forskere. Vi skal blandt andet fange tapirer i regnskoven med zoolog Carl Træholt , lede efter nomader med religionsforsker Michael Rothstein og sætte gps sendere på havpatterdyr i arktis sammen med professor Rune Dietz. Foredraget viser udfordringerne, glæden og slutresultatet af adskillige feltophold til nogle af klodens fjerneste områder. Målgruppen er primært børn og unge – men kan også tilrettes voksne.

Foredrag 6: De sidste nomader på Borneo
Tag med ind i Borneos regnskov til penan-folket, som hører til blandt verdens ældste kulturer. De vandrer rundt i regnskoven som nomader og lever af at jage og samle – præcis som de har gjort i tusindvis af år. Men deres livsform er truet. Tømmerindustri, nye magtstrukturer i landet og kristendommens indtog har påvirket penan-folkets levevis i en så stor grad, at kulturen snart vil uddø. I næsten 30 år har naturfotografen Henrik Egede-Lassen fulgt de sidste nomaders kamp for at få lov til leve traditionelt. Det er en historie om regnskov, venskab, overgreb og overraskelser.

Foredrag med Henrik Egede-Lassen booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen