Henrik Bjørn

Henrik Bjørn

Henrik Bjørn har siden 1982 opholdt sig 22 år i Asien, heraf 14 år i Kina. Har over fire…

Læs mere
Book Henrik

Henrik Bjørn har siden 1982 opholdt sig 22 år i Asien, heraf 14 år i Kina. Har over fire årtier og efter sammenlagt 140 rejser ind i landet besøgt hovedparten af de kinesiske provinser. Taler kinesisk og er kinesisk gift. Er mag.art i etnografi og socialantropologi med fokus på Kina og exam.art i Østasien Områdestudium. Henrik Bjørn har læst kinesisk i Shanghai og har med tilknytning til Guangxi Academy of Social Sciences udført langvarigt etnografisk feltarbejde blandt det kinesiske Dong mindretal i den sydvestkinesiske Guangxi provins. Har gennem ni år været leder af amerikanske Trace Foundation i det vestlige Kina, der var finansieret af Soros familien og som støttede uddannelses- og sundhedsprojekter for tibetanere i folkerepublikken. Senest (2016-2018) har han været overordnet leder af et 800-sengs dansk-inspireret plejehjem i Shanghai drevet af Danske Diakonhjem. Medlem af Eventyrernes Klub.

Foredrag af Henrik Bjørn:

Et liv med Kina

Kinas forandringer som personligt oplevet gennem fire årtier i rollerne som rejsende, studerende, etnografisk feltarbejder, Kina repræsentant for en amerikansk NGO, direktør for et fairtrade firma, der eksporterede yak-uld samt leder af et 800-sengs ældrecenter drevet af Danske Diakonhjem.

  • Hvordan var det at bo og arbejde et år på landet hos et af Kinas etniske mindretal for næsten 30 år siden og før reformerne var begyndt at slå igennem?
  • Hvordan er det at være kun 60 km fra epicenteret af et richterskala 8 jordskælv og bo med hele familien i et to-personers telt, mens jorden skælver?
  • Hvordan kunne det lade sig gøre at arbejde gennem ni år i det vestlige Kina med et så sensitivt emne som tibetansk kultur?
  • Hvordan er det at være dansk leder på et stort plejehjem i Shanghai, og skulle overføre de danske værdier til et helt anderledes kinesisk system?

“Jeg kan kun give foredragsholder Henrik Bjørn de bedste anbefalinger om et foredrag som hedder ”ET LIV MED KINA”. Henrik Bjørn fortalte så levende om Kinas forandringer, som han personlig har oplevet, hvordan det har været at være studerende, feltarbejder, Kina repræsentant for en amerikansk NGO, han var så levende i sine fortællinger, at aldrig har jeg oplevet 80 personer, sidde så stille og bare lytte til en foredragsholder, som havde både en god udstråling og ikke mindst en god stemme, en fortæller som bestemt havde sine ord i sin magt – og ikke mindst det at han havde ophold sig i både Asien og Kina i samlet 22 år – og samtidig er han kinesisk gift og har 2 drenge, taler kinesisk. Jeg kan på det varmeste nævne, at ønsker man en god foredragsholder, skal man ikke holde sig tilbage ved henvende sig til foredragsholder Henrik Bjørn, så har man givet sine medlemmer en stor og god oplevelse – det var en glæde at medlemmerne ikke gik til tiden, men ville gerne have fortælling færdig, det er sjældent at det sker. Det var en oplivende eftermiddag. Så hermed de varmeste anbefalinger om Henrik Bjørn foredragsholder.”
Ok klubben Haderslev v/ Elly Pedersen – 29. september 2021

“Jeg har haft den store fornøjelse både at rejse i Kina med Henrik Bjørn og at engagere Henrik som foredragsholder. Henrik har en helt unik fortælle- og formidlingsevne, hvor han øser af sin enorme viden om kinesiske og iøvrigt Asiatiske forhold. Henriks meget afbalancerede og objektive måde at udlægge den kinesiske politiske, kulturelle og historiske udvikling på er et velkomment faktuelt fundament for bedre at forstå. Det er vidunderligt at høre en mand der har forstand på tingene forklare. Altid baseret på facts og ikke på formodninger og myter. Jeg håber rigtig mange får glæde af at rejse og/eller iøvrigt høre og gøre brug af Henriks kompetencer. Jeg er overbevist om, at også mange virksomheder vil kunne have glæde af HB China Consults kompetencer.”
Med venlig hilsen Henrik Brandt Tlf: 2085 7066.“–Præsident hos Skovshoved Rotary Klub, 2. juni 2020.

“Henrik har en kolossal viden om Kina, som vi var 300 deltagere i Slagelse Teater, der nød godt af. Vi fik en spændende fortælling om et fascinerende land, suppleret med Henriks mange oplevelser.”
Helle Magh, Skoleleder i LOF, 9. november 2020.

“Gennem sine mange år som boende i Kina har Henrik erhvervet sig en fantastisk viden om alle forhold i det store land. Henrik formidler denne viden på en både inspirerende og charmerende måde også med et islæt af en personlig vinkel. Jeg medgiver gerne min anbefaling af Henrik som foredragsholder. Han møder velforberedt og i god tid.”
Kirsten Bach, Skoleleder i LOF Langå, 12. november 2020

“OK klubberne Aarhus, kan på det varmeste anbefale Henrik Bjørn, som i eftermiddag har udvidet vores horisont med et fantastisk foredrag om Kina, hvor meget ved vi Danskere om Kina, deres befolkning, levevis og kultur. Henrik Bjørn har stor viden om Kina da han både har arbejdet og boet en årrække i landet. Vil I have et foredrag som både er oplysende og spændende så kontakt Henrik Bjørn.”
Birgit Klinke, OK klubberne i Aarhus, 16. november 2020

“AOF i Skive: Vi har haft fornøjelsen at have Eventyrer og Antropolog Henrik Bjørn til et foredrag om” ET LIV MED KINA”. Det kan stærkt anbefales.Vi lyttede alle intense til det eventyr Henrik har haft i Asien gennem 22 år heraf 14 år i Kina. Det var ikke noget Henrik havde læst sig til – men selv oplevet. Foredraget gav et godt indblik i Kinas struktur og kultur, måske lidt anderledes end det de fleste mener og tror. En vedkommende og interessant oplevelse at høre om stormagten Kina.”
Bente Bisgaard, Skoleleder AOF Skive, 17. november 2020

“Foredraget ”Et liv med Kina” med Henrik Bjørn, der har opholdt og arbejdet i mange år flere forskellige steder i Kina, og har oplevet et Kina fra alle sider. Både under meget primitive forhold og han har fulgt med i udviklingen gennem tiden og via revolutionen og helt op til nu, hvor det er et Kina, der er et land i en rivende udvikling. Henrik Bjørn fortæller levende og engageret om sine mange oplevelser i Kina og understøtter foredraget, med fakta, fine dias og – egne både gode og anderledes oplevelser igennem hele foredraget, hvor man klart fornemmer, at hans kendskab til Kina er dybt, og at han slet ikke er færdig med dette spændende kæmpeland, som de fleste af os ikke kender så meget til.”
Kirsten Rasmussen, FOF Korsør, 18. november 2020

Foredrag med Henrik Bjørn booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores nyhedsbrev

1-2 gange om måneden udsender vi et nyhedsbrev der indeholder aktuelle tilbud, nye forfattere, foredragsholdere, musikere, underholdere m.m.

Om Arte Booking

Siden 1946 har ARTE Booking formidlet foredrag, foredragsholdere, underholdning, stand-up komikere og musik.

Ring til os på 3848 1400 eller send en mail til booking@artebooking.dk. Vi tilbyder hurtig og professionel formidling. Vi glæder os til at hjælpe dig med at finde den rette person til jeres næste arrangement.

Skriv til os via formular