Halima El Abassi

Halima El Abassi (f. 1978) er socialrådgiver og kandidat i socialt arbejde. Hun voksede op i Hedehusene og Roskilde i en familie præget af social kontrol. Halima El Abassi er i dag forkvinde i Rådet for Etniske Minoriteter, som rådgiver ministeren for udlændinge- og integration i emner, der handler om flygtninge, indvandrere og integration.

Halima El Abassi er aktuel med bogen “Mit Indre Atlas” (oktober 2021)

Mit Indre Atlas: En stærk og inspirerende indvandrerhistorie om den rebelske pige fra Roskilde, der ikke passede ind i sine forældres marokkanske glansbilede – og en debatskabende fortælling om tørklæder, genopdragelsesrejser og arrangerede ægteskaber.

12 år gammel tog Halima på sommerferie i Marokko med sin familie. Destinationen var forældrenes hjemegn for foden af det mægtige Atlas. En billedskøn bjergegn – men også en ludfattig landsby uden en fremtid, som forældrene havde forladt før datterens fødsel. Efter to måneder rejste familien hjem til Danmark – uden Halima. Året var 1990. En uvis fremtid ventede indvandrerpigen fra Roskilde, som kun lige var begyndt at drømme på dansk.

I en barsk, men også løfterig og inspirerende indvandrerkrønike om tvang og udfrielse tager debattør og integrationsekspert Halima El Abassi livtag med sin dansk-marokkanske fortid. Hun fortæller rørende om sine marokkanske forældre – udvandrernes generation, der lod sig friste af eventyret i Europa i 1970’erne. Og åbent om den anden generation, hendes egen, der er født i Danmark, men opvokset bag nedrullede gardiner og opdraget – hvis ikke genopdraget – til et liv på marokkansk.

Halimas historie er på én gang smertelig og forsonende. Hun blev født med ben i næsen, men opdraget til at holde mund, og i bogen er hun nådesløs i sit portræt af ensomheden og skammen, hun var underlagt som pige og hustru. Men allermindst skåner hun sig selv. For enden af det arrangerede ægteskab ventede en skilsmisse med trusler, frygt og tre års frit fald med landing på den lukkede.

Foredrag med Halima El Abassi booker du hos ARTE Booking på telefon 3848 1400 eller på mail booking@artebooking.dk.

Tilbage til forsiden.

Del denne side på:
Til toppen